Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (8) Styrelsesammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (8) Styrelsesammanträde"

Transkript

1 Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (8) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: Tid: kl Plats: Bostadsbolaget, Västervik Omfattning: Närv. Beslutande: Ulf Nilsson, ordf Ja Tomas Peterson, v ordf Nej Markus Lund, ledamot Ja Håkan Algotsson, ledamot Ja Pierre Danielsson, ledamot Ja Lena Segerberg, suppleant Göran Häggfors, suppleant Birgitta Elfström, suppleant Åke Nilsson, suppleant Lennart Michanek, suppleant Ja Ja, beslutande Ja, observatör Ja, observatör Nej Övriga närvarande: Västerviks kommun: Mats Hugosson (punkt 40 B) KLT: VD Karl-Johan Bodell, Bengt-Åke Melkersson, Lars Lindahl, Christer Olson,(sekreterare) 33 Sammanträdet öppnas Mötets ordförande Ulf Nilsson hälsade alla välkomna till styrelsesammanträdet. Ett speciellt tack riktades till Västerviks kommun, som förberett en sammanträdeslokal för mötet. 34 Godkännande av förslag till dagordning Utsänd dagordning godkändes. Ett par ämnen anmäldes under 45 Övriga frågor.

2 2 (8) 35 Val av justeringsman utöver ordförande Till att jämte mötesordföranden justera dagens protokoll utsågs Göran Häggfors. 36 Föregående protokoll Inga synpunkter eller kommentarer lämnades till f g mötesprotokoll ( ), varför detta lades till handlingarna. 37 Beslut Arbetsordning för styrelse och VD VD redovisade kort för förslag till arbetsordning, version 3, (bilaga 1). Inga förändringar i arbetsordningen är gjorda under det senaste året. Styrelsen beslutade att fastställa arbetsordningen för styrelse och VD 2009/ Beslut Fordonsköp av tågsätt littera X31 VD redogjorde för bakgrunden till inköpet. Landstingsstyrelsen har tidigare givit KLT i uppdrag att köpa in tre tågsätt, littera X31 (Öresundståg). I maj 2008 fanns en överenskommelse om försäljning med SJ. Kalmar resp Kronobergs län skulle få köpa två tågsätt (1 st Kalmar län, 1 st Kronobergs län) av SJ. Köpet skulle gå via Transitio. Beställningen till Transitio avvaktades då med hänsyn taget till det ekonomiska läget i allmänhet. I maj 2009 ändrar dock SJ uppfattning och tänker istället behålla tågsätten för att konkurrera med på en kommande avreglerad tågmarknad. Kalmar/Kronoberg aviserar nu en process mot SJ av två skäl: - i grundavtalet med SJ från år 2002 om den s k utsträckta Öresundstågstrafiken överenskom parterna att två tågsätt skulle övertas av Kalmar/Kronoberg. - SJ:s positiva besked i maj 2008 om försäljning av tågsätten har förbytts till ett negativt besked

3 3 (8) Sammantaget har hanteringen av frågan inneburit att Kalmar och Kronoberg nu måste köpa tågsätt själva för ett betydligt större belopp än vad som ha varit aktuellt om överenskommelserna med SJ hade fullföljts. Möten ska hållas med SJ under november, bl a aviseringen av en process. Processen kan resultera i att länen får skadestånd i form av pengar, inte nödvändigtvis att de två fordonen blir tillgängliga. Oavsett hur mötena utfaller måste minst två tågsätt nu beställas av Kalmar län innan november månads utgång, för att säkerställa leverans till januari Vid denna tidpunkt tar Kalmar län ett stort och tydligt steg mot Öresundssamarbetet, sannolikt med egen trafikeringsrätt Kalmar- Alvesta. I bilaga 2 återges brev från Öresundståg AB till Transitio. Styrelsen beslutade att att fortsätta förhandlingar med och processen mot SJ uppdra åt VD och ordförande att för landstingsstyrelsen beskriva det uppkomna läget och att uppmärksamma dem på tidsgränsen för ett fordonsköp 39 Beslut, Prognos 2009 Bengt-Åke Melkersson redogjorde för senaste prognosen för 2009, se bilaga 3. Sammanställningen i bilagan inkluderar inte kostnadsfördelning för Beställningscentralen. Denna redovisning måste analyseras mer ingående innan fördelningen läggs ut på ägarna. Prognosen tyder på att utfallet 2009 blir ca 7,5 miljoner kronor bättre än budget (3 miljoner kronor på bussidan och 4,5 miljoner kronor på tågsidan). En osäkerhetsfaktor som skapar differens mot budget är köp av terminskort. Det är svårt för KLT att i budgetarbetet få besked från ägarna om kommande behov av terminskort. Styrelsen påpekade att det fortfarande är svårt för ägarna att förstå kopplingen mellan köp av terminskort och ägartillskottet. Styrelsen kunde också konstatera vikten av att ägarna/kommunerna samordnar transportfrågorna till en huvudansvarig part på kommunen, för en effektivare uppföljning och ekonomiplanering. Under punkten kostnader för tidtabellsproduktion kommenterade flera styrelseledamöter det faktum att flera tidtabellsanslag, sedan skiftet i juni 2009, ersatts av ett anslag med endast hänvisningar till KLT:s telefonnummer, SMS-tjänst och Internet. Uppfattningen för eller emot tidtabellsanslag på hållplatserna och vilken princip som ska gälla, tas därför upp som särskild punkt vid nästa sammanträde. Redovisningen av prognosen lades till handlingarna.

4 4 (8) 40 Skrivelser A. Klimatsmarta lösningar Spårbilen VD redogjorde för att frågan är vidarebefordrad till Regionförbundet, för ev beslut om vidare utredning. B. Västerviks kommun: Leverans nya fordon Punkten inleddes med en kort redogörelse från Mats Hugosson, Västerviks kommun. Mats påpekade vikten av bra infrastruktur och trafikförbindelser för länets norra del. Kommunen har ett bra samarbete med Regionförbundet och KLT, där bl a trafikstråksstrategin i länet är en förutsättning för att utöka och binda ihop arbetsmarknadsregionerna. Kommunens problem är tydliga brister i infrastruktur och trafik, dels på Tjustbanan, dels riksväg 35. Dessutom kan konstateras att expansionen i såväl Kalmar-Oskarshamns-regionen som Linköpings-regionen inte riktigt når ända fram till Västerviks-regionen. Av denna anledning måste diskussionerna och de centrala/regionala besluten om infrastruktur- och trafiksatsningar på t ex Tjustbanan prioriteras. VD redovisade de senaste beskeden om leveransen av de fyra nya tågsätt (Bombardiers typ Itino) som ska driftsättas på Tjustbanan under nästa år. Enligt de senaste beskeden levereras tågsätten under mars-april (ev början av maj) C. Kalmar kommun: Skolstart och skolskjutstrafiken 2009 Birgitta E förklarade att det har varit starka reaktioner inom kommunen för att de nu belastas med extra kostnader för skolskjuts avs skolstarten hösten Trots att den primärkommunala nämnden (PKN) tidigare har rekommenderat en gemensam skolstart samt det faktum att Kalmar kommun har följt rekommendationen, får man betala merkostnader för bussar som gått även då terminen inte börjat. Kritik riktades också mot KLT för att inte ha informerat kommunen att det rådde oenighet om skolstarten, trots PKN:s rekommendation. Styrelsen var enig om att PKN:s rekommendationer måste följas av alla kommuner. Det var ju avsikten. Då skolskjutsarna har linjelagts i många kommuner krävs en tydligare intern samordning. Informationen till berörda parter måste förbättras. Frågan bör lyftas hos PKN igen. Styrelsen beslutade att bjuda in primärkommunala nämndens presidie till nästa möte, i syfte att diskutera fram ett principbeslut angående gemensam skolstart. D. Rikstrafiken: Upphävande av allmän trafikplikt på Kust till Kust-banan VD informerade om att Näringsdepartementet beslutat att häva den allmänna trafikplikten på Kust till Kustbanan (Kalmar/Karlskrona-Göteborg). Detta innebär att andra trafikutövare kan tilldelas trafikeringsrätt.

5 5 (8) E. Överlämnande av tillståndshantering av färdtjänst VD berättade att Vimmerby kommun avser att lämna över tillståndshanteringen av färdtjänsten per den 1 januari Marknadsaktiviteter A. Relationskampanj november 2009 Christer O redogjorde kort för bakgrunden till kampanjen. Under våren 2009 gjordes en kampanj riktad mot de målgrupper som prioriteras i KLT:s nya affärsplan, dvs fokus på ett ungdoms-tema. Kampanjen i höst är en repetition av vårens kampanj, men med utgångspunkt från när KLT är relevanta, dvs i vilka situationer utanför skol- och arbetspendling efterfrågas våra tjänster. Kampanjen kommer att ske i samarbete med Vägverkets Don t drink and drive-projekt. Kampanjen sker 30 okt 13 nov. B. Kundtidningen Vägvalet Nästa utgåva av KLT:s kundtidning Vägvalet kommer i brevlådorna den november. Syftet med tidningen är att stärka KLT:s image genom att blanda KLT-information med lättläst underhållande läsning. C. Reklam- och informationsmonitorer i KLT:s bussar Sedan i våras har installationen av informationsmonitorer skett i länets tätortsbussar samt i Rasken-bussar. Efter en del tekniska barnsjukdomar fungerar det allt bättre. Tätortsslingan i bussarna är oftast fullbokad. Flera län är intresserade av det digitala upplägget och därför bjuds Halland, Kronoberg och Jönköping in för ett studiebesök hos KLT och företaget Commersial TV (CTV) den 12 november. 42 Pendeltågstrafik Kalmar-Växjö Med anledning av diskussioner i bl a Regionförbundet och hos Linnéuniversitetet har VD skissat på ett framtida tågtrafikupplägg med förtätad pendeltågstrafik Kalmar-Växjö. En sammanfattande skrivelse ges i bilaga 4. Universitetet har framfört önskemål om en restid på 45 minuter, vilket sannolikt kommer vara helt orealistiskt även för den närmsta framtiden. Ordföranden redogjorde kortfattat för den diskussion som nu förs på olika håll, bl a mötesstation Örsjö samt att fyra Öresundståg till Växjö ska förlängas till Kalmar.

6 6 (8) 43 Utredning om ny kollektivtrafiklag Svensk Kollektivtrafiks remissvar Ordföranden redogjorde helt kort för grunderna i såväl utredningsförlaget (Lundins utredning) samt för den s k Affärsmodellen. Den sistnämnda modellen är ett alternativ till nya utgångspunkter till ny lagstiftning, där branschen gemensamt (tåg, taxi, buss, trafikhuvudmännen och SKL) har enats kring grunderna. Kraftigt sammanfattat kan sägas att Affärsmodellen välkomnar kommersiella inslag i kollektivtrafiken, men först efter det att samhället täckt in det grundbehov som krävs (t ex skol- och arbetspendling). I Lundins utredning är inriktningen f ö den omvända. Näringsdepartementet visar nu ett allt större intresse för Affärsmodellen. Återstår att se vad som kommer att ske. Inom arbetet med Affärsmodellen önskas också någon form av nationell försöksverksamhet. Ordföranden uttryckte en ambition att Småland skulle kunna bli ett sådant försöksprojekt, där samhällsägd trafik kombineras med kommersiell trafik (enl Affärsmodellen). Som ett exempel på detta kommer nu Swebus Express att få upptagningsrätt inom Kalmar län fr o m 12 oktober, mot eget kommersiellt ansvar förstås. 44 Rapporter Öresundstågstrafiken -- En utredning om två olika tågtrafiksystem inom Öresundstrafiken har påbörjats. Ena systemet betjänar Skåne/Köpenhamn/Helsingör med befintliga Öresundstågsfordon. Det andra systemet betjänar den långväga trafiken till Karlskrona/Göteborg/Växjö/Kalmar med nya fordon med högre komfort. -- KLT ska (med hjälp av Skånetrafikens jurister) ansöka om trafikeringsrätt Kalmar-Alvesta. -- Öresundståg AB har vunnit pris på Nordic Rail-mässan. Priset Future Transport Award erhölls med anledning av införandet av Sydtaxan. Stångådals- och Tjustbanan VD redogjorde för flera avstämningsmöten med ÖstgötaTrafiken och Veolia Transport. Fordonsläget är akut pga bristande underhåll av företaget EuroMaint. Underhållsföretaget har nu erkänt sina bristande rutiner i sitt åtagande avs Kustpilen-trafiken.. Även pendeltågstrafiken i Östergötland börjar påverkas. Ansvaret åvilar alltså Veolia Transport i egenskap av uppdragsgivare åt EuroMaint. Situationen har föranlett en ny handlingsplan, bl a körs ett nytt nattskift igång. Diskussionen mellan de olika parterna har varit långa och högljudda. Styrelsen kommenterade formerna för framtida samarbeten. Det viktiga nu är att samtliga parter samtalar och samplanerar på ett bättre sätt än tidigare. De ömsesidiga fördelarna måste prioriteras och värderas om resenärernas förtroende ska kunna återställas. De mer allvarliga konsekvenserna av de utdragna fordonsbekymren är ju främst att förtroendekapitalet hos kunderna i länet har fått sig en rejäl törn. Det kommer att ta tid att bygga upp förtroendet igen.

7 7 (8) Med anledning av denna diskussion rapporterade VD från den senaste resanderäkningen från Stångådals- och Tjustbanan, i juli månad. För Stångådalsbanan (ca resor/år): För Tjustbanan (ca resor/år): Över länsgräns bättre än f g år KLT och Ö-götl sämre än f g år Över länsgräns och Ö-götl bättre än f g år KLT sämre än f g år VD meddelade avslutningsvis att Rikstrafiken har utfört en revision av avtalsläget. En rekommenderad åtgärdsplan kommer att presenteras av Rikstrafiken. Ny ägarfördelning KLT VD och Bengt-Åke M fortsätter att studera olika avtalsmodeller. Till sin hjälp har de kontaktat Olof Nordell (f d VD för Svensk Kollektivtrafik). Han har fått i uppdrag att studera andra läns avtalskonstruktioner och sedan ge VD rekommendationer på lösning. Mycket tyder på att ett resultat per linje i länet kan vara en lämplig utgångspunkt. Tågråd med Banverket Vid möten med Banverket visar det sig att Banverket har haft en felaktigt och missvisande klassificering av banorna vid sina bedömningar av investeringar och projekt. Kust till Kust-banan har haft samma klassning som Stångådals- och Tjustbanan, vilket ter sig märkligt. Banverket har nu erkänt felet och ska nu göra en snar omklassificering. Avtal KLT Swebus Express Fr o m 12 oktober ska Swebus Express kunna ta emot resenärer som ska åka inom Kalmar län. Det är ett försöksprojekt i enlighet med intentionerna i en kommande lagstiftning på området. Swebus Express är ansvarig mot kund och tillämpar sin taxa. KLT:s biljetter och kort gäller inte. Bussdirektiv Buss remiss Nytt förslag till busstandard är ute på remiss, utskickad från Svensk Kollektivtrafik. KLT har tidigare framfört synpunkter att standarden saknar måttuppgifter på mittgången i fordonen. Tillgängligheten för rullstolar/rollatorer är begränsad. Det finns i Buss2010 en föreslagen ny skrivning, men den bör förtydligas ytterligare, ansåg styrelsen. VD kontaktar Svensk Kollektivtrafik igen. 45 Övriga frågor A. Järnvägssträckan Emmaboda-Karlskrona Håkan A önskade klarhet i ett rykte, där Holmsjö station skulle slopas vid en kommande banupprustning på sträckan. Istället skulle KLT ha förordat en ny station i Vissefjärda. VD förklarade för styrelsen att det inte fanns någon substans i detta rykte. B. Sommarkort för hela Sverige Ordföranden meddelade att Svensk Kollektivtrafik nu arbetar intensivt med att få till ett Sommarkort giltigt i alla länen 2010.

8 8 (8) C. Nybro Resecentrum Marcus L meddelade att arbetet med det nya Resecentrum i Nybro nu har startats, trots att det finns en del oknutna trådar kvar. D. Seminarium i samband med bolagsstämman 2010 Styrelsen var enig om att tiden är mogen för att ägarna bestämmer riktlinjerna avseende den framtida kollektivtrafiken i länet. Vid nästa bolagsstämma ska därför ett Framtidsseminarium anordnas, där en bred ägarrepresentation bjuds in. E. Förbättrade ekonomikunskaper Marcus L påminde om revisorns tidigare kommentarer till bokslutet, att styrelse och ägare behöver bättre kunskaper i bolagets ekonomi. Bengt-Åke M och VD reser numera oftare till ägarna för att prata ekonomi, men möjligen bör redovisningen vara upplagd på annat sätt. I vilken form kunskaperna skulle förbättras klargjordes inte vid mötet. 46 Avslutning Ordförande tackade mötesdeltagarna för att bra sammanträde. Högsby Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Bilaga 1: Arbetsordning för styrelse och VD 2009/2010 Bilaga 2: Brev ang köp/hyra av Öresundståg Bilaga 3. Prognos 2009 Bilaga 4: Skrivelse om pendeltågstrafik Kalmar-Växjö

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 05 26 Tid: kl 15.00 18.00 Plats: NorreGård Konferensanläggning, Falsterbo Omfning: 21-32 Närv. Beslutande: Ulf

Läs mer

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(8) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(8) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(8) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 03 04 Tid: kl 09.00 12.00 Plats: Kalmar kommun, KS-salen, Kalmar Omfattning: 1-15 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson,

Läs mer

Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra

Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (7) Styrelsesammanträde Dnr KLT01410 Sammanträdesdag: 2010 03 17 Tid: kl 09.00 12.30 Plats: Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra Omfning: 1-14 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson,

Läs mer

Lena Segerberg, suppleant Göran Häggfors, suppleant Birgitta Elfström, suppleant Åke Nilsson, suppleant Lennart Michanek, suppleant

Lena Segerberg, suppleant Göran Häggfors, suppleant Birgitta Elfström, suppleant Åke Nilsson, suppleant Lennart Michanek, suppleant Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (9) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 12 22 Tid: kl 09.00 12.00 Plats: KLT:s kansli, Högsby Omfning: 47-63 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson, ordf Ja

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum C:\Users\PKO0107\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\TU2K05FY\N2016-00179-TIF Nybro kommun.doc Sammanträdesdatum 98 59 Dnr KSF 2015-97 Yttrande över

Läs mer

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari 2015. Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län.

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari 2015. Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. För resor över länsgräns Prislista Gäller från och med 1 januari 2015 Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. En del av Landstinget i Kalmar län Gränslöst resande! Nå hela södra Sverige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-21 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-21 1 STYRELSEN 2006-04-21 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Fredag 21 april 2006, klockan 09.00-12.10 Beslutande Styrelseledamöterna Göte Eriksson, ordförande Catharina Fredriksson

Läs mer

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län.

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. För resor över länsgräns Prislista Gäller från och med 1 januari 2017 Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. En del av Landstinget i Kalmar län Gränslöst resande! Nå hela södra Sverige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husby säteri, Söderköping 28 mars 2019 klockan 13.00 14.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Övriga närvarande Ruth Piatek Wallin, ordf. Helena Sjöholm, v. ordf. Krister Örnfjäder Michael Andersson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:30

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:30 Trafiknämnden Datum: 2017-11-23 Tid: 09:00-12:30 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

bilaga 1 RSS Bakgrund omarbetning Öresundstågs samverkansavtal sidan 4 av 37

bilaga 1 RSS Bakgrund omarbetning Öresundstågs samverkansavtal sidan 4 av 37 sidan 1 av 37 sidan 2 av 37 sidan 3 av 37 bilaga 1 RSS 2016-11-24 Bakgrund omarbetning Öresundstågs samverkansavtal sidan 4 av 37 bilaga 1 Henrik Dagnäs tog en kontakt med undertecknad och KLT i början

Läs mer

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden:

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden: 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 30 maj 2017, kl 13.00 16.00 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.30, Landstingets kansli, Kalmar ande Linda Fleetwood Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Jessica Rydell tjg ers Landstinget Lena Segerberg adj

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum 2012-09-05 1 (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum 2012-09-05 1 (17) 2012-09-05 1 (17) Plats och tid Onsdagen den 5 september 2012 kl. 08.30-11.30 Plats ande Ledamöter Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark (S) Bodil Hansen

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt inför direktupphandling

Beslut om allmän trafikplikt inför direktupphandling MISSIV 1(1) 2013-12-18 LJ 2013/1767 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Beslut om allmän trafikplikt inför direktupphandling av Krösatågen Enligt kollektivtrafiklagen (SFS 2010:1065) ska upphandling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1 styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Slipen, Bryggaren 8.00 10.30 Sammanträde nr 9 ande: Eva Ahlström, ordf. Berit Thall Veikko Kärki Göran Oskarsson Bengt-Ove Kjäll Axel Nilsson Göran Juthe Erik

Läs mer

Reviderad Kollektivtrafikstrategi 2050 efter remiss Redovisning 3 maj 2017

Reviderad Kollektivtrafikstrategi 2050 efter remiss Redovisning 3 maj 2017 Reviderad Kollektivtrafikstrategi 2050 efter remiss Redovisning 3 maj 2017 Restidsmål 2050 Stockholmsregionen Malmö-/Köpenhamns- Göteborgsregionen Interregionala resor regionen Kollektivtrafiken som strukturbildare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Samarbetskommitténs protokoll 4/05. Fredag 23 september 2005, kl 09.00-12.00, Stadshuset i Höganäs

Samarbetskommitténs protokoll 4/05. Fredag 23 september 2005, kl 09.00-12.00, Stadshuset i Höganäs 2005-09-26 Samarbetskommitténs protokoll 4/05 Tid/Plats Fredag 23 september 2005, kl 09.00-12.00, Stadshuset i Höganäs Närvarande Ledamöter Jan Nilsson, Åstorp, mötesordförande Anders Månsson, Bjuv SvenYngve

Läs mer

Protokoll Styrelsen

Protokoll Styrelsen Protokoll 1 Organ: Plats och tid: Regionförbundets styrelse Regionförbundet i Kalmar län, Fredagen den 11 januari 2007, kl 10.00-13.00 ande: Leif Larsson ordförande Evy Annér Lennart Beijer Monica Bengtsson

Läs mer

Lennart Rönning, VD Paul Stolt Erika Norqvist, sekreterare

Lennart Rönning, VD Paul Stolt Erika Norqvist, sekreterare Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.30 11.00 2013-09-25 61 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Jan Wettmark, ledamot Jonny Andersson,

Läs mer

, Västerviks sjukhus

, Västerviks sjukhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.00, Västerviks sjukhus ande Jonas Hellberg Ordförande Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Rune Carlsson Krister Ekström Vice ordf Nils-Allan Edman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13) 2012-10-24 1 (13) Plats och tid Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.30 Insikten, Videum Science Park, Växjö ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 3 Bryggaren, Västervik 28 april 2015, klockan 9.00-12.00 Beslutande Veikko Kärki, ordf. Eva Ahlström Björn Lansman Stefan Ågren Sharad Bhatt Hilma Bertilsson Övriga närvarande

Läs mer

Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28

Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28 Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28 Ägardirektiv för Värmlandstrafik AB Ägardirektiv för verksamheten i Värmlandstrafik AB (nedan bolaget) antagna av Region Värmlands (nedan regionen) fullmäktige

Läs mer

Regionförbundet södra Småland, lokal Möbelriket

Regionförbundet södra Småland, lokal Möbelriket 2013-12-11 1 (16) Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 09.30-15.00 med ajournering 12.10-13.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Möbelriket Sven Sunesson (C) Eva Johnsson

Läs mer

PROTOKOLL. Anja Karlsson Birgitta Larsson RPG Jan-Erik Lövbom SPF-Seniorerna

PROTOKOLL. Anja Karlsson Birgitta Larsson RPG Jan-Erik Lövbom SPF-Seniorerna 1/5 Sammanträdesplats Närvarande Sessionssalen, Regionhuset Linköping Ledamöter Ordinarie Torbjörn Holmqvist (S) Region Östergötland Ordförande Kerstin Nordenberg (M) Region Östergötland Anders Agnemar

Läs mer

Ordförande Ulrika Francke öppnade sammanträdet.

Ordförande Ulrika Francke öppnade sammanträdet. Protokoll från sammanträde med styrelsen för Stockholms Stadsteater den 5 mars 2009, kl.17.00 i Bandlerrummet, Stadsteatern. 2/2009 Närvarande Ordföranden Ledamöterna Suppleanterna Ulrika Francke Johan

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Kosta Boda Art Hotel. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:00

Trafiknämnden. Plats: Kosta Boda Art Hotel. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:00 Trafiknämnden Datum: 2019-03-07 Tid: 09:00-11:00 Plats: Kosta Boda Art Hotel Ledamöter Carina Bengtsson (C) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Peter Freij (S) (2:e vice ordförande) Catharina

Läs mer

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Regional kollektivtrafikmyndighet Datum 2018-01-17 Diarienummer 180149 Landstingsfullmäktige Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet Förslag

Läs mer

Marknadsöppningsdagen 2012: Öresundstågstrafikförsöket måluppfyllelse & samhällsekonomiska effekter

Marknadsöppningsdagen 2012: Öresundstågstrafikförsöket måluppfyllelse & samhällsekonomiska effekter Marknadsöppningsdagen 2012: Öresundstågstrafikförsöket måluppfyllelse & samhällsekonomiska effekter AB Stelacon 2012-11-21 Agenda Stelacons uppdrag Måluppfyllelse med försöket Samhällsekonomiska effekter

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2016-04-07 09:00-11:45 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande)

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( )

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( ) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-03-09 kl 13.00 kl 14.40 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Ledamöter Stokab, Tulegatan i Stockholm Sebastian Cederschiöld

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-11-19 kl 09.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Stokab, Tulegatan

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.30-10.35 2013-04-09 15 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Jonny Andersson, ledamot Göran

Läs mer

Allmän trafikplikt (Kalmar) Emmaboda Karlskrona

Allmän trafikplikt (Kalmar) Emmaboda Karlskrona TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2017-03-30 Diarienummer 170277 Landstingsfullmäktige Allmän trafikplikt (Kalmar) Emmaboda Karlskrona Förslag till beslut föreslås i egenskap av regional kollektivtrafikmyndighet

Läs mer

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Skoltrafik i andra län

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Skoltrafik i andra län Utredning av skoltrafik i Uppsala län Slutrapport Bilaga 18 Skoltrafik i andra län KTN2013-0050 Kollektivtrafikförvaltningen UL December 2013 1 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Dalarnas län... 3 2.1 Skolskjuts...

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-19 1 STYRELSEN 2006-04-19 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 292, Onsdag 19 april, klockan 13.15 17.10 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror Sterner Maud Linder

Läs mer

Antagen av styrelsen den [datum] 2007

Antagen av styrelsen den [datum] 2007 ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I MÄLARHAMNAR AB Antagen av styrelsen den [datum] 2007 1 (7) 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Mälarhamnar AB ( Bolaget ) regleras av aktiebolagslagen (2005:551)

Läs mer

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig)

UNDERSKRIFTER. Styrelsesammanträde Magnus Persson. Håkan Robertsson, 2:e vice ordförande. Monica Johansson (ekonomiansvarig) n i ~~~ år ~~~ ~~ AB Ronneby Industrifastigheter 68-89 Plats Och tid: ABRIs konferensrum, kl 14:00-16:00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1:e vice ordförande Håkan Robertsson, 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-11-26 Ärendeförteckning 32 Sammanträdets öppnande... 2 32a Val av protokollsjusterare... 2 32b Godkännande av dagordning... 2 32c Godkännande av föregående protokoll... 2 33 Informationer, rapporter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (18) 2012-06-20 1 (18) Plats och tid Onsdagen den 20 juni 2012 kl. 08.30-12.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson (C) Monica Widnemark (S) Bodil Hansen

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-10-20 09:00-12:00 Plats Hotell Gothia Towers, Konferensrum R6, Mässans gata 24, Göteborg ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Peter Freij

Läs mer

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Anders Lennartsson 2015-01-12 TSN 2015-18 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Kommuner som så önskar kan enligt

Läs mer

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007 SKOLSKJUTSANSVARIG Varje skola har en skolskjutsansvarig som handlägger skolans skolskjutsfrågor. SKOLSKJUTSFORMER Skolskjuts bedrivs SKOLTAXI Vid skoltaxi skall särskilt beaktas: Skolbarn skall till och

Läs mer

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 2011-11-28 1 (8) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 Beslutande Gabriela Håveland, ordförande Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, medicingruppen Eva Andersson, DHR Ingrid

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Rune Backlund (C) Anders Pansell (KD) Malin Wengholm (M) Jarl Karlsson (S) Carina Ödebrink (S) Adjungerade: Karleric Andersson,

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1 STYRELSEN 2005-08-29 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Måndag 29 augusti 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2015-10-09 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 5 Prosten, Bryggaren, Västervik 28 maj 2015, klockan 15.00 17.00 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 4 2009 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 10 september 2009.

Sammanträdesprotokoll nr 4 2009 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 10 september 2009. Sammanträdesprotokoll nr 4 2009 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 10 september 2009. Beslutande: Hans Häll Göthe Erlandsson Rune Kronkvist Lennart Johansson Eva Robertsson

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2017-06-22 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S), ordförande Fanny Battistutta (V), 1:e vice

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot Anna Åkesson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot Anna Åkesson, sekreterare Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 11.15-12.15 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina Wåhlund,

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bryggaren, Västervik 3 november 2016, klockan 14.00 16.30 Sammanträde nr 7 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40 Trafiknämnden Datum: 2018-11-08 Tid: 09:00-10:40 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat.

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. 1 Sammanträdesplats Landstingshuset, Linköping Sammanträdets öppnande 11 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 12 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Jan

Läs mer

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78

Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson, (via Skype) Peter Johansson Anders Sandgren Kent Mandorff, tjänstgörande suppleant, 66, 73-78 1 ALVESTA UTVECKLING AB Styrelseprotokoll 7/2016 Org.nr 556421-5639 2016-12-07 Plats o tid Hjortsberga, Direktlaminat 2016-12-07, kl 13.00 15.50 Beslutande Roland Axelzon, ordförande Kajsa Sivertsson,

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2013-12-06 1(5) Plats och tid Beslutare Övriga deltagare Vinnova huvudkontor, Stockholm 2013-12-06 kl. 08.30-14.00 Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Agneta Bladh Peter Högberg Eric Sjöström Kjell

Läs mer

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s)

Kenneth Nygren, ekonom. Kommunkontoret, 2011-03-11, kl 10.00. Kenneth Nygren. Walther Holmgren (s) Christer Holm (s) 1 (14) Plats och tid: Konferensrum resecentrum, kl 19.00 20.15 Beslutande: Övriga närvarande: Walther Holmgren (s), ordförande Jörgen Wigertsson (v) Christer Holm (s) Allan Hultgren (s) Lars-Erik Edlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter.

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter. FSO STYRELSEMÖTE NR 8 2017 Onsdag 13 september Kl: 15.00 Lokal Handikapp Center Hallströmsgatan 55, Västervik Närvarande ledamöter: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Clearry Ruisla Hans Tedesjö Walter Rydström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (16) 2012-12-05 1 (16) Plats och tid Onsdagen den 5 december 2012 kl. 08.30-10.30 Regionförbundet, lokal Insikten ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Yttrande motion Färdtjänst i egen regi

Yttrande motion Färdtjänst i egen regi Tjänsteskrivelse H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Andren, förvaltningschef 2014-09-17 HU-HOH14-145 Nämnden för Habilitering och Utbildning Yttrande motion Färdtjänst i egen regi Bakgrund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00. Underskrifter Sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00. Underskrifter Sekreterare Sida Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00 Utses att justera Jan Berndtsson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset Skärhamn 2015-05-26 Paragrafer 14-25 Underskrifter

Läs mer

Förbundsstämma med Sveriges Synemannaförbund

Förbundsstämma med Sveriges Synemannaförbund SVERIGES SYNEMANNAFÖRBUND (SSF) STÄMMOPROTOKOLL 2018-02-06 Förbundsstämma med Sveriges Synemannaförbund Tid: 2018-02-06 Plats: Lantbrukarnas Riksförbund Franzéngatan 6, Stockholm Närvarande: Per Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 3 Hotell Ett, Oskarshamn 19 mars 2015, klockan 13.00-14.30 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Hmida Benatallah Dan Nilsson Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Stadsbacken AB Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Stadsbacken AB Sid nr Stadsbacken AB 2007-03-19 Ärendelista Sid nr 1 Justering...2 2 Godkännande av dagordning...3 3 Föregående mötes protokoll...4 4 särenden...5 4.1 Bokslut/årsredovisning för Stadsbackenbolagen...5 4.2 Nomineringar

Läs mer

Över länsgräns Information för resor till/från Kalmar län

Över länsgräns Information för resor till/från Kalmar län Gäller för resor över länsgräns till/från Kalmar län Blekinge - Halland - Jönköping - Kronoberg - Skåne Gäller för resor över länsgräns till/från Kalmar län Blekinge - Halland - Jönköping - Kronoberg -

Läs mer

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP)

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-20 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30 Utses att justera Björn Sporrong (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-05-06 JUSTERAT 08-05-19 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 maj 2008, kl.10.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Trafiknämnden. Protokoll Datum: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Trafiknämnden. Protokoll Datum: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2016-06-16 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010. Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Göthe Erlandsson Rune Kronkvist Lennart Johansson

Läs mer

Lennart Rönning, VD Anna Åkesson, sekreterare. Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 3 december 2013 Paragrafer 69-80

Lennart Rönning, VD Anna Åkesson, sekreterare. Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 3 december 2013 Paragrafer 69-80 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.30 11.00 2013-11-19 74 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011.

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. 1(5) Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan Espenkrona, ledamot Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

Prisguide. för resor i Kalmar län och över länsgräns

Prisguide. för resor i Kalmar län och över länsgräns Prisguide för resor i Kalmar län och över länsgräns Gäller från och med 1 januari 2018 1 Sök din resa och köp biljetten direkt i appen Genom att ladda ner vår mobilapp Kalmar MobiTime kan du köpa din biljett

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/ Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/5 2017. Plats:, Kalmar Tid 09.00 11.30 Beslutande deltagare: Anders Andersson, 1:e v ordf. Andreas

Läs mer

Samverkansavtal för skärgårdstrafik

Samverkansavtal för skärgårdstrafik TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Kalmar Länstrafik Datum 2017-03-29 Diarienummer 170254 Samverkansavtal för skärgårdstrafik Förslag till beslut 1. Landstingsfullmäktige godkänner samverkansavtal om skärgårdstrafik

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-03-16 1

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-03-16 1 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunbolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund onsdag 16 mars 2005, klockan 09.00 11.00 Beslutande Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor

Läs mer

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK AGENDA Inledning Hallandstrafikens målbild från vision till verkstad - Det här är Hallandstrafiken - Nöjdaste kunder och invånare i landet! - Kundvård genom ny teknik och marknadsaktiviteter Dagens trafik

Läs mer

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen torsdagen den 11 mars 2004 kl 18,30 21,15

Läs mer

Hotell S:T Jörgen, Malmö. Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson x Jörgen Martinsson, v ordf x Magnus Olsson

Hotell S:T Jörgen, Malmö. Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson x Jörgen Martinsson, v ordf x Magnus Olsson 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 1 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 8 februari 2017, kl 14.00 17.45 Plats: Hotell S:T Jörgen, Malmö Närvarande:

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2010-09-09 Ärendelista Sid nr 11 Sammanträdets öppnande och justering... 2 12 Godkännande av dagordning... 2 13 Föregående protokoll... 2 14 Tertialrapport 2 för år 2010... 3 15 Budget för investeringar

Läs mer

Minnesanteckningar, Referenskommitté Planeringssamverkan, Kollektivtrafikens hus, 2015-04-20

Minnesanteckningar, Referenskommitté Planeringssamverkan, Kollektivtrafikens hus, 2015-04-20 Minnesanteckningar, Referenskommitté Planeringssamverkan, Kollektivtrafikens hus, 2015-04-20 Deltagare Magnus Andersson, Skånetrafiken Wille Jansson Samtrafiken Ingrid Grönlund Samtrafiken Anna Jernse,

Läs mer

Kosta Boda Art Hotel. Marianne Nordin (S) Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Josef Tingbratt (KD)

Kosta Boda Art Hotel. Marianne Nordin (S) Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Josef Tingbratt (KD) Trafiknämnden Tid 2015-03-12 09:00 11:45 Plats Kosta Boda Art Hotel ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Peter Freij (S), ordförande Helena Lagstrand (V), vice

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15 Trafiknämnden Datum: 2018-02-15 Tid: 09:00-12:15 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer