Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(8) Styrelsesammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(8) Styrelsesammanträde"

Transkript

1 Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(8) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: Tid: kl Plats: Kalmar kommun, KS-salen, Kalmar Omfattning: 1-15 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson, ordf Ja Tomas Peterson, v ordf Ja Markus Lund, ledamot Ja Håkan Algotsson, ledamot Ja Pierre Danielsson, ledamot Ja Lena Segerberg, suppleant Göran Häggfors, suppleant Birgitta Elfström, suppleant Åke Nilsson, suppleant Lennart Michanek, suppleant Nej Nej Ja, observatör Ja, observatör Nej Övriga närvarande: Hasse Svensson, Askman, Svensson & Svensson Karl-Johan Bodell, VD KLT Bengt-Åke Melkersson, KLT Lars Lindahl, KLT Christer Olson, KLT (sekreterare) 1 Sammanträdet öppnas Mötets ordförande Ulf Nilsson hälsade alla välkomna till styrelsesammanträde. Ett särskilt varmt välkomnande riktades till Hasse Svensson från revisionsbyrån Askman, Svensson & Svensson, som deltar vid dagens möte bl a med anledning av informationen om bokslutet för Godkännande av förslag till dagordning Utsänd dagordning godkändes.

2 2(8) 3 Val av justeringsman utöver ordförande Till att jämte mötesordföranden justera dagens protokoll utsågs Markus Lund. 4 Föregående protokoll Inga synpunkter eller kommentarer lämnades till f g mötesprotokoll, varför detta lades till handlingarna. 5 Resande- och intäktsutveckling, helår 2008 VD inledde redovisningen med att kommentera att resandevolymen med KLT färdbevis till slut kan summeras till ca 6,5 miljoner resor eller +4,6% jämfört med f g år, se bilaga 1. Intäkterna är +9% jämfört med f g år. Resandestatistiken har dock varit föremål för en särskild utredning, då många tecken tydde på att en stor mängd resor inte har registrerats under I den slutgiltiga resandestatistiken görs därför ett visst procentuellt tillägg för de resor som har gjorts, men som av olika anledningar inte har registrerats. Christer redovisade för utredningen, bilaga 2. Åtta möjliga felkällor är identifierade varav två har avskrivits, tre är av begränsad omfattning och tre är av betydligt större omfattning. Till de sistnämnda tre felkällorna har ett antal åtgärder arbetats fram. Genom att lägga till en tilläggsschablon kan en realistisk höjd tas för de konstaterade felkällorna. Självfallet är eliminering av felkällorna ett klart bättre alternativ, men som resandestatistiken ser ut f n finns det en risk att ägarna tar beslut som bygger på ett bristande och ofullständigt underlag. Bedömningen är att bortfallet av de icke-registrerade resor är ca 4,5%, vilket schablonen tar hänsyn till. Birgitta framförde att en prioritering och analys av åtgärderna är betydligt mer angeläget, än att utnyttja schabloner. Informationen lades till handlingarna.

3 3(8) 6 Beslut, Fastställande av bokslut 2008 Bengt-Åke redovisade bokslutet för 2008, bilaga 3. Några korta kommentarer: Intäkter från busstrafiken är något lägre än budget. Intäkter från köp av terminskort är betydligt bättre än budget. Kostnader högre än budget är främst: - entreprenadkostnaderna (bussprisindex nästan 1% högre) - flera tidtabellsutgåvor än förväntat - bemanning Resecentrum i Högsby - förarcertifieringsutbildning - driftstörningar med anledning av tågtrafiken. Kostnader som är bättre än budget kan knytas till t ex uteblivna avskrivningar för biljettsystemet samt färdtjänstsverksamheten på KLT. Linjeläggningen av skolskjutsar i en del kommuner medför att ägartillskottet i procent ökar. Denna trafik bekostades tidigare av kommunerna själva, dock ej genom KLT. Tågtrafikens intäkter är i nivå med budget, trots alla driftstörningar under året. Större revisionskostnader för tågen har tillkommit. Resultatet för tågtrafiken är relativt bra, med hänsyn taget till den bitvis mycket besvärliga trafiksituationen under Totalt slutar resultatet/utfallet på -4,5 milj sämre än budget, vilket främst förklaras av ett klart högre bussprisindex. Redovisningen avslutades med att klarlägga ägartillskotten. Såväl flera styrelseledamöter som revisor Hasse S kunde konstatera att de ekonomiska sammanställningarna och redovisningarna i regel är svåra att ta till sig för ägarna. Informationen måste göras mer lättillgänglig och diskuteras mer ingående med varje enskild ägare. Bengt-Åke och VD ska besöka varje ägare och gå igenom bokslut och budget. Samtidigt ska samtal ske avseende rutinerna för hur informationen presenteras, möjligen blir det i form av nyckeltal eller som enklare rapportpaket. Styrelsen beslutade att fastställa bokslutet för att uppdra åt VD att beskriva användningen av skolkort per ägare (rätt antal och rätt användning). Redovisning av uppdraget sker vid nästa styrelsemöte.

4 4(8) 7 Beslut, Prissättning av ny produkt Periodkort för enhetstaxa VD redovisade för bakgrunden till varför en ny produkt/nytt pendelkort tagits fram. Kalmar kommun har tagit beslut om enhetstaxa och tillsvidare löses detta genom att erbjuda ett Pendelkort för 20 eller 40 resor till enhetspris (motsvarande 1 zon, avsett ressträcka inom kommunen). Kommunen har tecknat avtal med flera lokala ombud i kommunen ang försäljning av pendelkorten. Pendelkortet är en helt ny produkt, då den har fått en ny och förlängd giltighetstid, t o m 31 december 2009 (istället för normalt 30 dagar). Korten tillverkas manuellt på KLT:s kansli i Högsby. Kalmar kommun tar kostnaden för denna extra arbetsinsats. Den nya produkten kommer dock att konkurrera ut ett antal av de ordinarie färdbevisen. Av denna anledning bör produkten ha ett högre värde, då kommunen köper den av KLT, eftersom det annars finns risk att kostnadstäckningen totalt sett påverkas. Birgitta E ansåg att förslaget till beslut (i bilaga 4) försvårar förståelsen och insynen av redovisningen. Eftersom det är svårt att se verkligheten bakom flödet av transaktioner, strider det mot god redovisningssed. Styrelsen diskuterade frågan intensivt, bl a uppehöll sig styrelsen vid vikten av en lösning som kan passa fler ägare och som är långsiktig. Samtidigt bör den nya produkten kunna särskiljas från andra pendelkort som säljs för 1 zon. Styrelsen beslutade att att den nya produkten subventionerat pendelkort (enhetspris) ska ha ett pris motsvarande ordinarie pris + ett tillägg på 35%. uppdra åt VD att hitta rutiner för en lättillgänglig redovisning för ägarna avseende den nya produkten. 8 Beslut, Företagshälsovård för anställda inom KLT Ärendet bordläggs till nästa styrelsemöte. 9 Skrivelser Torsås kommun Motion från kommunstyrelsen arbetsutskott om enhetstaxa inom kollektivtrafiken, enligt den modell Kalmar kommun nu tillämpar för 20- resp 40-resors Pendelkort.

5 5(8) KLT har svarat Torsås kommun att en utvärdering av enhetspriset i Kalmar kommun måste göras innan fler kommuner introducerar enhetspriser på pendelkort. Västerviks kommn Skrivelse från kommunstyrelsen om alla problem och driftstörningar med tågtrafiken på Tjustbanan. Kommunen vill ha redovisningar över vilka åtgärder som är tagna och som kommer att tas. KLT har svarat Västerviks kommun att synpunkterna är mycket befogade och att KLT delar till fullo kommunens uppfattning. Möten med ÖstgötaTrafiken och Veolia Transport är inbokade och åtgärdspaket föreslagna. Läget är akut. Ett avgörande avstämningsmöte mellan parterna ska hållas mars. Hultsfreds kommun Åke N meddelade att en skrivelse är på väg till KLT angående tågtrafiken på Stångådalsbanan. Det är många som uttryckt stor irritation över alla driftstörningar. Även på det sätt som ombordpersonalen agerar ombord är föremål för många frågor. Flera vittnesmål om oengagerad ombordpersonal finns, vilket måste påtalas. VD framförde i sammanhanget önskemål om att alla händelser som rör ombordpersonalens agerande ska rapporteras till honom eller KLT, för vidare åtgärd mot Veolia Transport. 10 Biljettsystem FRISK, avtal med FARA. Förhandlingar har hållits med den nya leverantören av biljettsystemet FARA/CPT. Flertalet av de de ca 600 st skall-kraven i specifikationen kommer att lösas. Däremot finns det vissa funktioner som KLT anser viktiga, men som FARA har svårt att lösa tekniskt eller med hänsyn taget till tidsåtgången. Besök hos FARA i Trondheim ska göras den mars, då avtal sannolikt kommer att undertecknas. 11 Utredning om ny kollektivtrafiklag, VD redovisade kort för innehållet i den utredning som nu arbetas fram, se VD:s minnesanteckningar från utredarens föredragning i Stockholm, bilaga 5. Styrelsen konstaterade att ett flertal avsnitt i utredningen kräver sin förklaring, främst vilken roll och mandat den föreslagna kollektivtrafikmyndigheten ska ha. Om myndigheten har ansvaret för att inrätta en allmän trafikplikt för den icke-kommersiella trafiken i ett län/region, vem ska då finansiera den? Även utredningens förslag och förutsättningar för beställningscentraler för kommunala och landstingets resor samt krav på ett gemensamt biljettbokningssystem diskuterades kortfattat. Utredningen ges ut på remiss senare.

6 6(8) 12 Rapporter A. Öresundstågstrafiken Stora driftstörningsproblem för den nya tågentreprenören, inte minst på den danska sidan. Många frågor om priser, tågbyten och platsbokning har ställts till KLT. Mycket återstår alltså att göra för att få bra kvalitet mot kunden. Resultatet av samarbetsavtalets vinstutdelning för januari 2009 är klart. Det har visat sig att, trots alla störningar, är resandeutvecklingen positiv. Kronoberg och Kalmar får alltså tillbaka lite pengar. B. Tågtrafik Emmaboda - Karlskrona Fortfarande är inte Kronoberg, Kalmar och Blekinge överens om hur Rikstrafikens övergångsbidrag ska fördelas. Banupprustningen kommer att påbörjas i september 2010 och pågå i 14 månader. Vad vill Kalmar län efter upprustningen? C. Tågtrafik Stångådals. och Tjustbanan Trafiken dras fortfarande med stora fordonsproblem, även om läget har förbättrats den senaste veckan. Åtgärdspaketen ska diskuteras enligt 9 ovan. Reaktionerna från invånare i berörda kommuner är många, högljudda och befogade. Styrelsen upplever en stor oro för trafiksituationen och betonar vikten att KLT noggrant bevakar och följer upp de föreslagna åtgärderna. VD:s möte med parterna känns självklart mycket angeläget. D. Ansökan EU-bidrag Bockabanan, Nässjö-Oskarshamn-Visby Arbetet med ansökan om EU-bidrag för projektet Klimatsmart resa - Småland och Öarna fortsätter. Som en indirekt del i projektet har nu ett samarbetsavtal angående Krösatågs-trafiken sträckan Nässjö-Hultsfred undertecknats av Jönköpings Länstrafik (JLT) och KLT. Trafiken på denna delsträcka är nu integrerad med JLT:s trafikupphandling. EU-projektets delsträcka Hultsfred-Oskarshamn är en option i upphandlingen. E. Möte med bussentreprenörerna den 24 mars KLT ska hålla ett stort entreprenörsmöte i slutet av månaden, där bl a hanteringen av viten och övrig uppföljning ska diskuteras. F. Hultsfredskonsert med Metallica 18 juli En vecka efter Hultfredsfestivalen i juli i år genomförs en enorm konsert med bandet Metallica spela i Hultsfred. Dubbelt så många besökare än vid festivalen förväntas samlas i Hultsfred den juli. Det ställer mycket stora krav på boende, trafik och logistik. Arbetsgrupper är igång för att sondera möjligheterna till samarbeten mellan kommuner och trafikföretag. G. Nya lokaler för Trafikledning, Beställningscentral och Kundtjänst Arbetet med att installera KLT:s trafikledning, beställningscentral och kundtjänst i nya lokaler (f d Migrationsverket) fortsätter. Mycket återstår att göra och den planerade driftstarten i de nya lokalerna är 1 april.

7 7(8) H. Stationsombyggnaden i Nybro Markus L meddelade att arbetet med ett nytt eller ombyggt stationshus i Nybro står still, då frågan är starkt knuten till ombordserveringen på Öresundstågen. En av berörda entreprenörerna har för avsikt att samordna olika verksamheter i stationshuset, men där ombordserveringen tågen är den huvudsakliga delen. Arbetet med stationsombyggnaden känns nästan förgäves om inte frågan om ombordserveringen löses skyndsamt. Länstrafiken Kronoberg har sagt nej till servering ombord på Öresundstågen, vilket f n innebär att planerna för utrymmen och service i Nybro stationshus gått i stå. Styrelsen beslutade att uppdra åt VD och presidium att omgående ta kontakt med Kronoberg för att diskutera och förhoppningsvis lösa frågan. 13 Marknadfrågor KLT:s Affärs- och strategiplan Affärsplanen som populärutgåva delades ut vid mötet. Denna ska distribueras till bl a ägarna och övriga intressenter under mars månad. Vårkampanj 2009 Som en följd av affärsplanens innehåll planeras en vårkampanj med start vecka 16, där bl a relationer står i fokus. Information och reklam i monitorer i bussar Sedan januari finns reklam- och informationsmonitorer i Kalmars tätortsbussar. Arbetet med Swebus-depåns Rasken-bussar har påbörjats. Sedan går installationen vidare till Oskarshamn, Västervik samt övriga depåer med Rasken-fordon. Det är fullt möjligt för kommunerna att via KLT:s avtal sprida kommunal information via monitorerna. Christer se till att denna möjlighet blir känd hos kommunernas informationsansvariga. 14 Nytt konsortialavtal VD redovisade arbetet med nytt konsortialavtal. När nu bokslutet för 2008 samt budgetarbetet med 2009 är klart, kan nu mer utarbetade skarpa förslag arbetas fram. 15 Avslutning Ordförande tackade mötesdeltagarna för att bra sammanträde.

8 8(8) Högsby Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Bilaga 1: Resandeutveckling KLT färdbevis Bilaga 2. Analys av felkällor i resandestatistiken Bilaga 3: Bokslut 2008 Bilaga 4. Prissättning av Pendelkort till enhetspris Bilaga 5: Ny kollektivtrafiklag, VD anteckningar och sammanfattning av utredningen

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 05 26 Tid: kl 15.00 18.00 Plats: NorreGård Konferensanläggning, Falsterbo Omfning: 21-32 Närv. Beslutande: Ulf

Läs mer

Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra

Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (7) Styrelsesammanträde Dnr KLT01410 Sammanträdesdag: 2010 03 17 Tid: kl 09.00 12.30 Plats: Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra Omfning: 1-14 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson,

Läs mer

Lena Segerberg, suppleant Göran Häggfors, suppleant Birgitta Elfström, suppleant Åke Nilsson, suppleant Lennart Michanek, suppleant

Lena Segerberg, suppleant Göran Häggfors, suppleant Birgitta Elfström, suppleant Åke Nilsson, suppleant Lennart Michanek, suppleant Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (9) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 12 22 Tid: kl 09.00 12.00 Plats: KLT:s kansli, Högsby Omfning: 47-63 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson, ordf Ja

Läs mer

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (8) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (8) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1 (8) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 10 09 Tid: kl 09.00 12.00 Plats: Bostadsbolaget, Västervik Omfattning: 33-46 Närv. Beslutande: Ulf Nilsson,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari 2015. Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län.

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari 2015. Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. För resor över länsgräns Prislista Gäller från och med 1 januari 2015 Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. En del av Landstinget i Kalmar län Gränslöst resande! Nå hela södra Sverige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll styrelsesammanträde Sida 1 styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid: Slipen, Bryggaren 8.00 10.30 Sammanträde nr 9 ande: Eva Ahlström, ordf. Berit Thall Veikko Kärki Göran Oskarsson Bengt-Ove Kjäll Axel Nilsson Göran Juthe Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 3 Hotell Ett, Oskarshamn 19 mars 2015, klockan 13.00-14.30 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Hmida Benatallah Dan Nilsson Lars

Läs mer

bilaga 1 RSS Bakgrund omarbetning Öresundstågs samverkansavtal sidan 4 av 37

bilaga 1 RSS Bakgrund omarbetning Öresundstågs samverkansavtal sidan 4 av 37 sidan 1 av 37 sidan 2 av 37 sidan 3 av 37 bilaga 1 RSS 2016-11-24 Bakgrund omarbetning Öresundstågs samverkansavtal sidan 4 av 37 bilaga 1 Henrik Dagnäs tog en kontakt med undertecknad och KLT i början

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Rune Kronkvist Lennart Johansson Nils-Erik Mattsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.30, Landstingets kansli, Kalmar ande Linda Fleetwood Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Jessica Rydell tjg ers Landstinget Lena Segerberg adj

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 6 dec 2012.

Sammanträdesprotokoll nr fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 6 dec 2012. Sammanträdesprotokoll nr 6 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 6 dec 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan-Anders Palmqvist, 1:e vice ordf. Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden:

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden: 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 30 maj 2017, kl 13.00 16.00 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Prissättning av fastigheter till salu Beslut om teckningsrätt för hyreskontrakt och lagsökningshandlingar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husby säteri, Söderköping 28 mars 2019 klockan 13.00 14.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Övriga närvarande Ruth Piatek Wallin, ordf. Helena Sjöholm, v. ordf. Krister Örnfjäder Michael Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Investeringar avseende ny-, om- och tillbyggnad Västerviks gymnasium Investeringar refererade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 Beslutsärenden Årsbokslut 2016 Investering på fastigheten Bussen 3 Diskussionsärenden 6 7 8 9 10 Bökensved Strategi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13) 2012-10-24 1 (13) Plats och tid Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.30 Insikten, Videum Science Park, Växjö ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012.

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionfullmäktiges Trafiknämnd Sammanträdesdatum (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionfullmäktiges Trafiknämnd Sammanträdesdatum (14) 2011-11-16 1 (14) Plats och tid Onsdagen den 16 november 2011 kl. 08.30-12.30 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Utsikten Sven Sunesson (c) Eva Johnsson (kd) Monica Widnemark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström Plats och tid Beslutande 2007-10-03 Sidan 1 av 12 Konferensrummet, Mec & Teck, Ängsvägen 5, Ånge, onsdag 3 oktober 2007 kl 08.00-12.00. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (21)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (21) 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Onsdagen den 8 februari 2012 kl. 08.30-12.30 Plats ande Ledamöter Regionförbundet, lokal Utsikten Sven Sunesson (c) Eva Johnsson (kd) Monica Widnemark (s) Mats Johnsson

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 Fastställande av mötesdatum för TjustFastigheter AB 2019 Arvodesersättning för arbete med uppdragsavtalet

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-19 1 STYRELSEN 2006-04-19 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 292, Onsdag 19 april, klockan 13.15 17.10 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror Sterner Maud Linder

Läs mer

Trafiknämnden. Protokoll Datum: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Trafiknämnden. Protokoll Datum: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2016-06-16 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2017-06-22 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S), ordförande Fanny Battistutta (V), 1:e vice

Läs mer

Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB

Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB Plats och tid: Zambesi hus A på Östra Piren kl 17:00 19:30 Närvarande: (markerade med x): Ledamöter x Rune Andersson, ordf

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från styrelsemöte fredagen den 21 februari 2014 Mötet ägde rum i Konsthallen, Borgmästaregatan 17 i Karlskrona klockan 10-14.30. Närvarande: Landstinget

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län.

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. För resor över länsgräns Prislista Gäller från och med 1 januari 2017 Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. En del av Landstinget i Kalmar län Gränslöst resande! Nå hela södra Sverige

Läs mer

Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB

Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB Protokoll från ordinarie sammanträde med styrelsen för Karlshamnsfastigheter AB Plats och tid: Halda Utvecklingscentrum i Svängsta kl 17:00-19:00 Närvarande: (markerade med x, i ledamots ställe tjänstgörande

Läs mer

Över länsgräns Information för resor till/från Kalmar län

Över länsgräns Information för resor till/från Kalmar län Gäller för resor över länsgräns till/från Kalmar län Blekinge - Halland - Jönköping - Kronoberg - Skåne Gäller för resor över länsgräns till/från Kalmar län Blekinge - Halland - Jönköping - Kronoberg -

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010. Sammanträdesprotokoll nr 4 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 9 september 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Göthe Erlandsson Rune Kronkvist Lennart Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bojen, Lysingsbadet, Västervik 29 mars 2017, klockan 10.00 11.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-11-19 kl 09.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Stokab, Tulegatan

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2006-03-10 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2006-03-10 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15. 2006-03-10 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15.30 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.15 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Melvin Selander,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-12-06 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-12-06 1 STYRELSEN 2005-12-06 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 6 december 2005, klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Styrelseledamöterna Göte Eriksson, ordförande

Läs mer

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET Mellan Borgholms kommun, Emmaboda kommun, Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Kalmar kommun, Mönsterås kommun, Mörbylånga kommun, Nybro kommun, Oskarshamns

Läs mer

Kallelse till möte med Arbetsutskottet för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län

Kallelse till möte med Arbetsutskottet för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Kallelse till möte med Arbetsutskottet för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Härmed kallas du till möte med arbetsutskottet Tid: 2012-02-24, kl. 09.30 15.00 Plats: Myndighetens kansli, Viktoriagatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (16) 2012-12-05 1 (16) Plats och tid Onsdagen den 5 december 2012 kl. 08.30-10.30 Regionförbundet, lokal Insikten ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

, Västerviks sjukhus

, Västerviks sjukhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.00, Västerviks sjukhus ande Jonas Hellberg Ordförande Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Rune Carlsson Krister Ekström Vice ordf Nils-Allan Edman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-21 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-04-21 1 STYRELSEN 2006-04-21 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Fredag 21 april 2006, klockan 09.00-12.10 Beslutande Styrelseledamöterna Göte Eriksson, ordförande Catharina Fredriksson

Läs mer

Prislista. För resor inom Kalmar län. Gäller från och med 1 januari 2016. Prislista och information för resor inom Kalmar län.

Prislista. För resor inom Kalmar län. Gäller från och med 1 januari 2016. Prislista och information för resor inom Kalmar län. För resor inom Kalmar län Gäller från och med 1 januari 2016 och information för resor inom Kalmar län. En del av Landstinget i Kalmar län Allt du behöver är ett Resekort Alla våra produkter läggs på ett

Läs mer

Hotell S:T Jörgen, Malmö. Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson x Jörgen Martinsson, v ordf x Magnus Olsson

Hotell S:T Jörgen, Malmö. Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson x Jörgen Martinsson, v ordf x Magnus Olsson 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 1 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 8 februari 2017, kl 14.00 17.45 Plats: Hotell S:T Jörgen, Malmö Närvarande:

Läs mer

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 7 2010/2011 Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Ajournering: Matpaus kl. 15.10 15.35. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg. Ledamöter:

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Ej närvarande: ande: Rune Backlund (C), Anders Pansell (KD), Malin Wengholm (M); Jarl Karlsson (S) Övriga: Niclas Flink, utvecklare

Läs mer

Regionförbundet södra Småland, lokal Möbelriket

Regionförbundet södra Småland, lokal Möbelriket 2013-12-11 1 (16) Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 09.30-15.00 med ajournering 12.10-13.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Möbelriket Sven Sunesson (C) Eva Johnsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Nr 5/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Onsdag 30 maj 2007, kl 08.00-11.30 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sammanträde nr 5 Prosten, Bryggaren, Västervik 28 maj 2015, klockan 15.00 17.00 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr /2018

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr /2018 6/2018 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 12 september 2018 Sid nr 65 Sammanträdets öppnande och justering... 2 66 Godkännande av dagordning... 2 67 Föregående protokoll 2018-05-18... 2 68

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Över länsgräns. 1 juni 2013

Över länsgräns. 1 juni 2013 Över länsgräns Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län Gäller från och med 1 juni 2013 Innehåller även information samt prislista för Kustpilen på sid. 15 www.klt.se Gränslöst resande!

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-09-06 Ärendelista Sid nr 15 Sammanträdets öppnande och justering... 2 16 Godkännande av dagordning... 2 17 Föregående protokoll 2010-06-23... 2 18 Tertialrapport 2 för år 2010... 3 19 Entledigande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 4 2009 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 10 september 2009.

Sammanträdesprotokoll nr 4 2009 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 10 september 2009. Sammanträdesprotokoll nr 4 2009 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 10 september 2009. Beslutande: Hans Häll Göthe Erlandsson Rune Kronkvist Lennart Johansson Eva Robertsson

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP)

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-20 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30 Utses att justera Björn Sporrong (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Regional kollektivtrafikmyndighet Datum 2018-01-17 Diarienummer 180149 Landstingsfullmäktige Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet Förslag

Läs mer

Prislista. För resor inom Kalmar län. Gäller från och med 1 januari 2015. Prislista och information för resor inom Kalmar län.

Prislista. För resor inom Kalmar län. Gäller från och med 1 januari 2015. Prislista och information för resor inom Kalmar län. För resor inom Kalmar län Gäller från och med 1 januari 2015 och information för resor inom Kalmar län. En del av Landstinget i Kalmar län Allt du behöver är ett Resekort Alla våra produkter läggs på ett

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Timrå Vatten AB 2013-11-26 Ärendeförteckning 32 Sammanträdets öppnande... 2 32a Val av protokollsjusterare... 2 32b Godkännande av dagordning... 2 32c Godkännande av föregående protokoll... 2 33 Informationer, rapporter

Läs mer

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter.

Parentation för Claes Göran Larsson. Ljus tändes och tyst minut följde därefter. FSO STYRELSEMÖTE NR 8 2017 Onsdag 13 september Kl: 15.00 Lokal Handikapp Center Hallströmsgatan 55, Västervik Närvarande ledamöter: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Clearry Ruisla Hans Tedesjö Walter Rydström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-02-14 2/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 14 februari 2014 Sid nr 12 Sammanträdets öppnande och justering... 2 13 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

100% fossilfri kollektivtrafik

100% fossilfri kollektivtrafik 2016-09-21 Karl-Johan Bodell Trafikdirektör 100% fossilfri kollektivtrafik Jönköping 12 sep -16 Uppdraget Att genomföra upphandlingen av expressbusstrafik, landsbygdstrafik, stadstrafik, närtrafik och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bryggaren, Västervik 3 november 2016, klockan 14.00 16.30 Sammanträde nr 7 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2015-01-13 Ewa Rosén Regional utveckling 0451-288511 Kollektivtrafikmyndigheten Ewa.rosen@skanetrafiken.se Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011.

Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. 1(5) Sammanträdesprotokoll nr 7 2011 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 27 oktober 2011. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Jan Espenkrona, ledamot Mats Paulsson, ledamot Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (18) 2012-06-20 1 (18) Plats och tid Onsdagen den 20 juni 2012 kl. 08.30-12.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson (C) Monica Widnemark (S) Bodil Hansen

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Lantbrukets brandskyddskommitté

Lantbrukets brandskyddskommitté Brandskyddskommitté www.lantbruketsbrandskydd.nu Lantbrukets brandskyddskommitté Höstmöte hos Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund i Stockholm 25 september 2013 130925 LBK Höstmötesprotokoll -

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-12-07 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-12-07 1 STYRELSEN 2005-12-07 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 7 december 2005, klockan 13.15-15.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror Sterner

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2016 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2016 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2015-12-09 Ewa Rosén 0451-288511 Ewa.rosen@skanetrafiken.se Regionala utvecklingsnämnden Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2016 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under år 2017 löper trafikavtal

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-08-29 1 STYRELSEN 2005-08-29 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Måndag 29 augusti 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-18 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-18 1 STYRELSEN 2006-09-18 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Måndag 18 september 2006, klockan 13.15-16.00 Beslutande Styrelseledamöterna Emil Carlsson, ordförande Catharina Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 22 mars 2013 kl. 9.00 11.20 Tomas Kronståhl (S), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Gunnar Jansson

Läs mer

Information. Karl-Johan Bodell

Information. Karl-Johan Bodell Information Denna information användes vid samråd med entreprenörer som hölls den 20 aug 2014. Från denna tidpunkt fram till underlaget är klart och entreprenörer har kvalificerat sig kommer inget annat

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 14.00-17.50 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande, 16.10-17.50 Richard Ådahl Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson WillyPersson, 14.00-16.50

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL Tid: Den 15 december 2014, kl Karlshamnsbostäders kontor

KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL Tid: Den 15 december 2014, kl Karlshamnsbostäders kontor 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 7 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 15 december 2014, kl 09.20 11.15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Karlshamnsbostäders

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-11-03 kl.08.30-12.05 Plats: Regionens hus, sal B 10 Remiss: Förslag till samverkanavtal för Öresundstågtrafiken Diarienummer:

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer