VA-UTREDNING Del av Onsjö 20:1 och Villshärad 8:8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VA-UTREDNING Del av Onsjö 20:1 och Villshärad 8:8"

Transkript

1 VA-UTREDNING Del av Onsjö 20:1 och Villshärad 8:8 PM

2 2(12) Beställare: Carl-Gustaf Nilsson och Sven- Åke Kristiansson Beställarens kontaktperson: Carl-Gustaf Nilsson Författare: Peter Magnusson Uppdragsnamn: VA-utredning del av Onsjö 20:1 och Villshärad 8:8 Uppdragsnummer: 1029 Dokumentnamn: 1029 VA-utredning Version: 2.5 Datum:

3 3(12) INNEHÅLL 1. BAKGRUND ORIENTERING BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN Geoteknik och topografi Befintliga ledningar och anläggningar VATTEN SPILLVATTEN DAGVATTEN Utformning magasin Stora regn... 11

4 4(12) 1. BAKGRUND Fastighetsägare till del av Onsjö 20:1 och Villshärad 8:8 avser att möjliggöra exploatering av hästgårdar genom detaljplaneläggning av ett område söder om Gullbrandstorp, Halmstad kommun. I kommunens fördjupade översiktsplan anges att detaljplanearbetet skall föregås av en VA-utredning. AquaP har fått i uppdrag att föreslå en lösning för vatten- och avloppshanteringen inom planområdet. Denna rapport utgör en revidering av tidigare rapport från Till grund för utredningen ligger: kartmaterial från Halmstad kommun geoteknisk undersökning Vid arbetet med denna rapport har inga detaljstudier typ korsning med befintliga ledningar och liknande gjorts. 2. ORIENTERING I figur 1 visas plan över det aktuella området. GULLBRANDSTORP 4 st befintliga fastigheter Planerade hästgårdar, Villshärad 8:8 Befintliga hästgårdar Planerade hästgårdar, Onsjö 20:1 Planområde Befintlig fastighet Figur 1. Planerade hästgårdars geografiska läge

5 5(12) 3. BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN Figur 2 nedan visar befintliga förhållanden inom planområdet Geoteknik och topografi En geoteknisk undersökning har utförts av Vectura. Den geotekniska rapporten och tillhörande PM, daterad , redovisar ett högt grundvattenstånd, mellan 0,1-1,2 m under markytan. Marken består till största delen av sandjordar över lera. Lågpunkten i planområdet är belägen i punkten LP, se figur 2. Markhöjden i lågpunkten ligger på omkring +38,5. Högsta punkt, HP, inom fastigheten Villshärad 8:8 är omkring +53 (nordvästra delen). Högsta punkt, HP, inom fastigheten Onsjö 20:1 är omkring +62 (västra delen) Befintliga ledningar och anläggningar I figur 2 nedan visas befintliga ledningar och anläggningar. I punkten 1 utgörs det kommunala spillvattennätet av en 225 BTG med vattengången +30,05. I punkten 2 finns en reservoar för vatten. Det kommunala vattennätet består av en 400 SEGJ som kommer in i reservoaren söder ifrån. Ut från reservoaren (mellan punkterna 2-1), går en 400 SEGJ som förser Gullbrandstorp med vatten. Merparten av de befintliga fastigheterna är anslutna till det kommunala vattennätet via denna ledning. Ett fåtal fastigheter har dock egna brunnar. Lägsta tryck vid reservoaren, är enligt uppgift från Halmstad kommun +57. Mellan punkterna 2 och 1 finns en kommunal dagvattenledning, 300 BTG, som fungerar som tömningsledning från vattenreservoaren. Till denna finns jordbruksdräneringar anslutna. Vattengång i punkten 2 är +50,28 och i punkten 1 +30,49. Mellan punkterna A och LP finns en dagvattenledning, dim. 110, som leder dagvattnet från västra till östra sidan av travbanan. Dagvattnet släpps till ett dike och leds sedan vidare till dammar på fastigheterna Onsjö 20:11 och 20:13. Ledningen bedöms, med förutsättningen att ledningen har samma lutning som marken, har en maxkapacitet vid full ledning på ca 12 l/s. Befintliga fastigheter (5 st som ingår i detaljplaneområdet, 9 st nyare hästgårdar, samt 4 st övriga bostadsfastigheter i planområdets absoluta närhet) har i de flesta fall enskilda spillvattenanläggningar, huvuddelen av dessa i form av infiltrationsanläggningar. En fastighet har minireningsverk. Endast två av de befintliga hästgårdarna, belägna närmast punkten 1, är anslutna till det kommunala spillvattennätet.

6 6(12) 1 D110 LP A 2 D300 V400 HP V400 Figur 2. Befintliga förhållanden

7 7(12) 4. VATTEN De nya fastigheterna kan anslutas till kommunal vattenanslutning. Trycket, +57, i vattennätet vid den befintliga kommunala reservoaren är inte tillräckligt för att försörja det nya planområdet då delar av området ligger på nivåer omkring +61. Därför föreslås att en ny tryckstegringsstation (TS) byggs bredvid den befintliga reservoaren och att samtliga nya fastigheter inom planområdet försörjs genom ett tryckhöjt distributionsnät. Ny TS Figur 3. Föreslaget vattensystem. 5. SPILLVATTEN Eftersom den geotekniska undersökningen påvisade en hög grundvattennivå samt stor förekomst av lerjordar är förhållandena inte gynnsamma för att ta hand om spillvatten från de planerade hästgårdarna med infiltration. Detta konstaterades även av Vectura, som utförde den geotekniska undersökningen och som i sin rapport avråder från nyttjande av infiltrationsanläggningar. Enligt uppgift från miljö- och hälsoskyddskontoret i Halmstad kommun är det aktuella området klassat som ett område där hög skyddsnivå skall gälla. Miljö- och hälsa har även ansvar för att tillse att hänsyn tas till Vattenmyndighetens mål om "God ekologisk status 2015". Detta innebär höga funktionskrav på eventuella nya enskilda anläggningar. Exempelvis krävs för anläggning av minireningsverk även ett efterpoleringssteg i form av en markbädd. Utsläppspunkt för behandlat spillvatten från minireningsverk skall anvisas av miljö- och hälsoskyddskontoret. Beroende på avstånd mellan minireningsverk och utsläppspunktens läge kommer kostnader för ledningar häremellan att variera.

8 8(12) Vid en sammanvägning av faktorerna geotekniska förhållanden, rekommendationer från miljö- och hälsa samt områdets närhet till det kommunala spillvattennätet blir slutsatsen att spillvattenavledning genom kommunal anslutning rekommenderas. En lösning där fastigheterna inom planområdet ansluts till det kommunala nätet med självfallsledningar är möjlig. Möjlighet finns också att ansluta fastigheter utanför planområdet, t.ex. väster, norr och öster om travbanan. I figur 4 redovisas ett förslag på huvudledningar för ett självfallssystem och möjliga anslutningsledningar för självfall för fastigheter utanför planområdet. Om övriga fastigheter skall anslutas krävs troligen LTA-system för detta. Anslutning till S225 Figur 4. Förslag huvudledningar spillvatten 6. DAGVATTEN Grundförutsättningen är att dagvatten från området efter utjämning skall anslutas på den bef. ledningen genom området. Dagvatten från fastigheterna kan avledas i dike eller i ledning. För fastigheterna sydväst om travbanan föreslås dike eller ledning på den södra sidan av vägen. Fastigheterna väster om travbanan bedöms kunna anslutas med diken antingen väster om vägen eller inne på travbanan.

9 9(12) Den befintliga ledningen tvärs över travbanan som delvis förser dammarna på fastigheterna Onsjö 20:11 och 20:13 med vatten, föreslås ersättas med en åkerdränering. Dräneringsledningen, ca 60 m, läggs inom travbaneområdet. Dräneringen leds till diket på Onsjö 2:13 (pkt LP i figur 2). Exploatörerna utför och bekostar ledningen i samråd med ägaren till Onsjö 20:11. Vattengång på kulverten från sydväst in till travbanan bedöms hamna på en nivå på ca +40,5, vilket gör att kulverten måste dras en sträcka in på travbanan för att möta markytan. Anslutning till D300 Brädd från magasin Figur 5. Förslag ledningar/diken för dagvatten 6.1. Utformning magasin Dagvattnet skall utjämnas i ett gemensamt magasin dimensionerat för ett regn med återkomsttiden 10 år. Enligt anvisningar från Laholmsbuktens VA har den regionala parametern Z vid beräkningarna satts till 28. Vid beräkningarna har en klimatfaktor på 20 % lagts till för att kompensera för framtida klimatförändringar. Eftersom bebyggelsen är gles i området räknas med en avrinningskoefficient på 0,15. Tillåtet utflöde är 1,5 l/s och ha. De tillkommande hästgårdarna har en total yta på ca 7,7 ha vilket ger ett magasinsbehov på ca 450 m 3. Tillåtet utflöde till den befintliga dagvattenledningen blir 11,5 l/s. Om hela området uppströms travbanan skall ledas till utjämningen uppgår ytan till ca 11 ha vilket ger ett magasinsbehov på ca 640 m 3. Tillåtet utflöde blir 16,5 l/s.

10 10(12) Magasinet placeras inom den travbana som finns intill hästgårdarna. Marken inom travbanan lutar mot sydost med en lågpunkt på ca +38,5 ca 85 m norr om det sydöstra hörnet. Laholmsbuktens VA har som standard att magasin skall ha släntlutningar på max 1:6. Utformningen av magasinet blir beroende av släntlutningar, säkerhetsmarginal mm. Ett principförslag till utformning av ett magasin som är torrt förutom vid regn visas i figur 6. Magasinet dimensioneras för ett högsta vattendjup på en meter och med en säkerhetsmarginal på 0,5 m. Detta ger en nivå på utloppsledningen från magasinet på +38,5. I tabell 1 redovisas de föreslagna höjderna för magasinet samt anslutningspunkt på bef. D300. Nivå Inlopp från söder +40,5 Magasinbotten +38,5 Nivå fyllt magasin +39,5 Lägsta släntkrön magasin +40 Vattengång utloppsledning +38,5 Vattengång bräddledning +39,5 Anslutning D ,7 Tabell 1. Nivåer för dagvattenmagasinet. Noteras skall att eftersom den geotekniska utredningen visar på en hög grundvattennivå kommer ett öppet magasin att medföra en viss avsänkning av grundvattennivån. Magasinbotten är dock på samma nivå som lågpunkten i området, varför avsänkningen troligen bara kommer att märkas söder om magasinet. Dagvattenanläggningarna dimensioneras för regn med den statistiska återkomsttiden 10 år. Det innebär att tillfällen kommer att inträffa då ett större regn medför att dagvattensystemet blir överbelastat. I samband med detaljprojekteringen får de slutliga nivåerna för magasinet fastställas.

11 11(12) Tillopp Vall Anslutning D300 Bräddledning Figur 6. Utformningsförslag magasin 6.2. Stora regn För att säkra att fastigheterna som ligger öster om magasinet inte drabbas av marköversvämning i samband med väldigt stora regn läggs en bräddledning från magasinet parallellt med Granvägen. Ledningen ansluts till nytt dike parallellt med Granvägens öst-västliga sträckning förbi fastigheten Onsjö 20:13. Dagvattnet kommer att rinna till dike vid Granvägens nordsydliga sträckning och sedan vidare över åkermarken österut. Den befintliga avrinningen från området väster om travbanan sker via dike längs travbanans östra sida till en ledning via dammarna (som har skapats genom att ledningen öppnats upp) på Onsjö 20:11 och 20:13 tvärs över åkern öster om Grangatan till dike i skogskanten, se figur 7.

12 12(12) Längs Grangatan går ett dike/dikesanvisning. I lågpunkten står en brunn på den ledning som korsar Grangatan, ligger under åkern öster om Grangatan och sedan mynnar i diket vid dikeskanten. Bräddledningen från magasinet kommer att mynna i dike söder om Onsjö 20:13. Vatten från ledningen kommer i första hand att söka sig till diket längs Grangatan. När diket inte har kapacitet att leda undan vattnet kommer vattnet att rinna över Grangatan och via åkermarken till diket mot öster. Detta är samma rinnväg som vattnet söker sig idag vid stora regn, skillnaden är att efter utbyggnaden kommer ett visst flöde att avledas till den kommunala dagvattenledningen. Vid detaljprojekteringen får man ta ställning till om ytterligare en kulvert skall läggas under Granvägen för att avleda vattnet till östra sidan av Granvägen Bräddledning Figur 7. Befintliga diken och ledningar samt förslag på bräddledning.

REVIDERING DAGVATTENUTREDNING TILL DP FÖR DEL AV ÅKARP 7:58

REVIDERING DAGVATTENUTREDNING TILL DP FÖR DEL AV ÅKARP 7:58 REVIDERING DAGVATTENUTREDNING TILL DP FÖR DEL AV ÅKARP 7:58 SLUTRAPPORT 2013-10-22 Uppdrag: 250188, revidering Dagvattenutredning Åkarp Titel på rapport: Revidering dagvattenutredning till dp för del av

Läs mer

Översiktlig VA-utredning för planprogram Måtorp 2:6 och Fjärås Prästgård 1:11 Fjärås. Granskningshandling

Översiktlig VA-utredning för planprogram Måtorp 2:6 och Fjärås Prästgård 1:11 Fjärås. Granskningshandling Översiktlig VA-utredning för planprogram Måtorp 2:6 och Prästgård 1:11 Granskningshandling 2009-08 Carina Henriksson 2009-08-xx Prästgård 1:11 Översiktlig VA-utredning till planprogram för Måtorp 2:6 och

Läs mer

Dagvattenutredning. Jutagårds förskola, Halmstad Daiva Börjesson Granskad av Carina Henriksson

Dagvattenutredning. Jutagårds förskola, Halmstad Daiva Börjesson Granskad av Carina Henriksson Jutagårds förskola, Halmstad 2017-06- 16 Daiva Börjesson Granskad av Carina Henriksson Skapad av: Daiva Börjesson 2017-06-07 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Befintliga förhållanden... 2

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN. Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka kommun. Halmstad

KUNGSBACKA KOMMUN. Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka kommun. Halmstad KUNGSBACKA KOMMUN Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka kommun Halmstad 2013-06-18 Dagvatten- och va-utredning för Detaljplan del av Onsala-Lunden 1:35, Kungsbacka

Läs mer

PM Dagvatten Kv Vapnet 3 Eskilstuna. Datum Uppdragsnr: 16113

PM Dagvatten Kv Vapnet 3 Eskilstuna. Datum Uppdragsnr: 16113 PM Dagvatten Kv Vapnet 3 Eskilstuna Datum 2017-06-29 Uppdragsnr: 16113 Innehåll Förutsättningar... 4 Dimensionerande regn... 5 Kapacitet befintligt ledningsnät... 5 Förslag dagvattenbehandling... 6 Ytavrinning

Läs mer

Underlag på befintliga ledningar har erhållits från Trafikverket, relationshandlingar E4, Förbifart, Norrköping, daterade 1996-10-29.

Underlag på befintliga ledningar har erhållits från Trafikverket, relationshandlingar E4, Förbifart, Norrköping, daterade 1996-10-29. Vectura Mark&Samhälle Box 412 581 04 Linköping Telefon: 0771-159 159 Fax: 010-484 00 00 Lars Skoog Telefon: 010-4845187 Datum: 2011-04-21 Beteckning: Väg E4 Helsingborg-Stockholm, delen Trafikplats Bråvalla

Läs mer

VA och dagvattenutredning

VA och dagvattenutredning Teknisk försörjning 1(5) VA och dagvattenutredning Vatten och spillvatten Utbyggnad av konventionellt kommunalt VA-skall väljas. Huvudledningarna, spill och vatten skall anslutas till kommunens anslutningspunkter

Läs mer

VA-UTREDNING. Regementsparken Växjö ALHANSA FASTIGHETER AB SWECO ENVIRONMENT AB VÄXJÖ VATTEN OCH MILJÖ

VA-UTREDNING. Regementsparken Växjö ALHANSA FASTIGHETER AB SWECO ENVIRONMENT AB VÄXJÖ VATTEN OCH MILJÖ ALHANSA FASTIGHETER AB Regementsparken Växjö UPPDRAGSNUMMER 1291904000 FÖR DETALJPLAN INOM REGEMENTSPARKEN, VÄXJÖ SWECO ENVIRONMENT AB VÄXJÖ VATTEN OCH MILJÖ MATTIAS VON PORATH/JONAS BACKÖ Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

Dagvattenutredning till detaljplan för del av Gallhålan 1:4 m.fl. Preliminärhandling 2008-02-05

Dagvattenutredning till detaljplan för del av Gallhålan 1:4 m.fl. Preliminärhandling 2008-02-05 Dagvattenutredning till detaljplan för del av Gallhålan 1:4 m.fl. Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare HÄRRYDA KOMMUN BOX 20 43521 MÖLNLYCKE Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Åsa Malmäng

Läs mer

Översiktlig VA-utredning för planprogram Må 3:13 mfl Fjärås. Granskningshandling Carina Henriksson Kungsbacka kommun xx

Översiktlig VA-utredning för planprogram Må 3:13 mfl Fjärås. Granskningshandling Carina Henriksson Kungsbacka kommun xx Översiktlig VA-utredning för planprogram Må 3:13 mfl Granskningshandling 2009-08 Carina Henriksson 2009-08-xx Översiktlig VA-utredning till planprogram för Må 3:13 mfl i Upprättad av: Granskad av: Carina

Läs mer

VA och dagvattenutredning

VA och dagvattenutredning Teknisk försörjning 1(6) VA och dagvattenutredning Miljö Området ligger vid fjorden Gullmarn som är ett Natura 2000 område, vilket innebär att det klassas som områden med särskilda skydds- och bevarandevärden

Läs mer

VA och dagvattenutredning

VA och dagvattenutredning Teknisk försörjning 1(6) VA och dagvattenutredning Bilagor Till denna VA- och dagvattenutredning bifogas följande kartmaterial. Bilaga 1 Illustrationskarta med VA för Stare 1:109 m fl. Daterad 2011-11-28.

Läs mer

Översiktlig utbredning av detaljplaneområdet. DAGVATTENUTREDNING MELBY 3:

Översiktlig utbredning av detaljplaneområdet. DAGVATTENUTREDNING MELBY 3: Översiktlig utbredning av detaljplaneområdet. DAGVATTENUTREDNING MELBY 3:16 2018-06-14 DAGVATTENUTREDNING MELBY MELBY 3:16 På uppdrag av Modern Art Projekt Sweden AB utförts platsbesök samt upprättande

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA VARA KOMMUN Kvarteret Ritaren, Vara, D-utr UPPDRAGSNUMMER 1354084000 DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA SWECO ENVIRONMENT AB MATTIAS SALOMONSSON MARIE LARSSON Innehållsförteckning

Läs mer

Dagvattenanalys detaljplan Gamla Stan 2:26 Kalkbrottet - Skola 7-9

Dagvattenanalys detaljplan Gamla Stan 2:26 Kalkbrottet - Skola 7-9 2018-08-23 1 (8) Dagvattenanalys detaljplan Gamla Stan 2:26 Kalkbrottet - Skola 7-9 Inledning och orientering En ny skola åk 7-9 ska byggas i det aktuella planområdet. Placeringen av området är i sydöstra

Läs mer

VA-utredning gällande Ås-Hov 1:13 Freja, Åsvägen 7 Krokoms kommun.

VA-utredning gällande Ås-Hov 1:13 Freja, Åsvägen 7 Krokoms kommun. VA-utredning gällande Ås-Hov 1:13 Freja, Åsvägen 7 Krokoms kommun. 2015-08-17 Rev 2015-10-07 Torsten Olofsson Aqua Engineer AB 1 (6) Innehåll 1 Orientering... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2 Befintliga VA-förhållanden...

Läs mer

PM DAGVATTEN SÖDRA TORSHAMMAR

PM DAGVATTEN SÖDRA TORSHAMMAR UPPDRAG Div. konsulttjänster UPPDRAGSNUMMER 13001315-900 UPPDRAGSLEDARE Linnea Larsson UPPRÄTTAD AV Hamed Tutunchi DATUM GRANSKAD AV Linnea Larsson Inledning Detta PM ska ligga som planeringsunderlag för

Läs mer

Dagvattenutredning Mörby 1:62 och 1:65, Ekerö

Dagvattenutredning Mörby 1:62 och 1:65, Ekerö Datum 2014-05-20 Reviderad - Dagvattenutredning Mörby 1:62 och 1:65, Ekerö Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala Region Mitt Uppdrag Beställare Mörby Järntorget Bostad AB T: +46-10-615

Läs mer

Dagvattenhantering Hensbacka, Smedberget

Dagvattenhantering Hensbacka, Smedberget MUNKEDALS KOMMUN Dagvattenhantering Hensbacka, Smedberget Göteborg Dagvattenhantering Hensbacka, Smedberget, Munkedals kommun Datum 2010-06-11 Uppdragsnummer 61440932881-4 Utgåva/Status Tea Cole Stefan

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING BERGAGÅRDEN

DAGVATTENUTREDNING BERGAGÅRDEN DAGVATTENUTREDNING BERGAGÅRDEN RAPPORT 2012-06-20 Uppdrag: 242340, Planförstudie - Bergagården, Kalmar Titel på rapport: Dagvattenutredning Bergagården Status: Rapport Datum: 2012-06-20 Medverkande Beställare:

Läs mer

PM DAGVATTENHANTERING OCH VA-LÖSNINGAR I SEGESTRAND

PM DAGVATTENHANTERING OCH VA-LÖSNINGAR I SEGESTRAND Svedala Kommun PM DAGVATTENHANTERING OCH VA-LÖSNINGAR I SEGESTRAND Karlskrona 2008-07-04 SWECO Environment AB VA-system, Södra Regionen ra01s 2005-11-11 Pär Svensson Uppdragsnummer 1230881 SWECO Östra

Läs mer

Hareslätt, Kungälvs kommun Avvikelser mellan utförd VA-utredning och projekterade lösningar

Hareslätt, Kungälvs kommun Avvikelser mellan utförd VA-utredning och projekterade lösningar Beställare: Kungälvs kommun 442 81 Kungälv Beställaren representant: Micael Pehrson Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig VA: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Karin Gamberg Håkan Emqvist Uppdragsnr:

Läs mer

Dagvattenanalys detaljplan Megaliten

Dagvattenanalys detaljplan Megaliten 217-2-17 1 (5) Dagvattenanalys detaljplan Megaliten Syfte och avgränsning Structor har genomfört en översiktlig geohydroliogisk utredning PM Megaliten. Bedömning av risk för påverkan på Natura 2- området

Läs mer

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken handläggare Graciela Nilsson 1 Innehållförteckning 1 BAKGRUND... 3 2 Markförhållanden... 4 2.1 Befintliga dagvattenflöden... 5 3 Framtida

Läs mer

Beräkning av tryckfall för vattenledning till ny detaljplan och golfklubb.

Beräkning av tryckfall för vattenledning till ny detaljplan och golfklubb. PM UPPDRAG Gårdsby Fylleryd 2:2 UPPDRAGSNUMMER 1291764000 UPPDRAGSLEDARE Mattias von Porath UPPRÄTTAD AV Mattias von Porath DATUM 2012-01-24 PM VA-UTREDNING FÖR GÅRDSBY FYLLERYD 2:2 Dagvatten. Dagvatten

Läs mer

Datum Handläggare Lars Erik. Widarsson Telefon E post. Allerum. Innehåll. sidan magasin.

Datum Handläggare Lars Erik. Widarsson Telefon E post. Allerum. Innehåll. sidan magasin. Datum 2015 03 15 Handläggare Lars Erik Widarsson Telefon 010 490 E post 97 68 lars erik.widarsso@nsva.se Allerum 1:32 Underlag om vatten, avlopp och avvattning till detaljplan förutsättningar och diskussion

Läs mer

Dagvattenutredning för Borstahusen 1:1 detaljplan för Bovieran

Dagvattenutredning för Borstahusen 1:1 detaljplan för Bovieran Sida 1(12) Dagvattenutredning för Borstahusen 1:1 detaljplan för Sida 2(12) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3. Befintligt ledningssystem... 3 3.1 Befintliga VA-ledningar...

Läs mer

STRUCTOR MARK MALMÖ AB

STRUCTOR MARK MALMÖ AB Sida 1(14) Dagvattenutredning Helgedalsskolan Bilden hämtad från www.kristianstad.se Sida 2(14) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Befintliga ledningar... 3 3.1 Befintliga VA-ledningar...

Läs mer

PM TILL DETALJPLAN. Detaljplaneområde Vena 1:3 KUNGÄLVS KOMMUN GBG VA-SYSTEM VA-UTFORMNING 2015-06-26 SWECO ENVIRONMENT AB ERIK BLOMFELDT LISA EKSTRÖM

PM TILL DETALJPLAN. Detaljplaneområde Vena 1:3 KUNGÄLVS KOMMUN GBG VA-SYSTEM VA-UTFORMNING 2015-06-26 SWECO ENVIRONMENT AB ERIK BLOMFELDT LISA EKSTRÖM KUNGÄLVS KOMMUN Detaljplaneområde Vena 1:3 VA-UTFORMNING GBG VA-SYSTEM LISA EKSTRÖM SWECO ENVIRONMENT AB ERIK BLOMFELDT Innehållsförteckning 1 Orientering 2 2 VA och dagvatten 2 2.1 Vatten 2 2.2 Spillvatten

Läs mer

DAGVATTEN- OCH VA- UTREDNING

DAGVATTEN- OCH VA- UTREDNING 1 FALKENBERG KOMMUN LÅNGAVEKA 3:21 DAGVATTEN- OCH VA- UTREDNING HELSINGBORG 2018-08-24 MPB markprojekteringsbyrån syd AB 2 FÖRORD På uppdrag av VIVAB har MPB Syd AB gjort en dagvatten- och VA-utredning

Läs mer

Dagvattenutredning Träkvista 4:191, Ekerö

Dagvattenutredning Träkvista 4:191, Ekerö Datum 2011-03-21 Reviderad - Dagvattenutredning Träkvista 4:191, Ekerö Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala Region Mitt Uppdrag Beställare Träkvista Järntorget Bostad AB T: +46-10-615

Läs mer

HYDRAULISK ANALYS, DAMM I BRUNNA VERKSAMHETSOMRÅDE

HYDRAULISK ANALYS, DAMM I BRUNNA VERKSAMHETSOMRÅDE PM HYDRAULISK ANALYS, DAMM I BRUNNA VERKSAMHETSOMRÅDE 2014-01-30 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands bro kommun Titel på rapport: Hydraulisk analys, damm i Brunna verksamhetsområde

Läs mer

Dagvattenutredning inkl. VA-försörjning, Mellby 1:115

Dagvattenutredning inkl. VA-försörjning, Mellby 1:115 Uppdragsnr: 10211323 1 (8) PM Dagvattenutredning inkl. VA-försörjning, WSP Samhällsbyggnad i Halmstad har fått i uppdrag av Euro Commercial att inför detaljplan utreda dagvattenhantering inkl. VA-försörjning

Läs mer

PM PÅSKAGÄNGET Revidering dagvattenmodell

PM PÅSKAGÄNGET Revidering dagvattenmodell PM PÅSKAGÄNGET Revidering dagvattenmodell UPPDRAG Påskagänget, dagvattenmodell UPPDRAGSNUMMER 1231092000 UPPDRAGSLEDARE Elisabet Rudenholm UPPRÄTTAD AV Caroline Säfström DATUM 1 Påskagänget revidering

Läs mer

RAPPORT DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT

RAPPORT DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT RAPPORT DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-12-06 UPPDRAG 282424, Dagvattenutredning Förrådet 1 Hässleholm Titel på rapport: Dagvattenutredning Status: Slutrapport Datum: 2017-12-06 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Utbyggnad av ny plan vid Andreastorpet

Utbyggnad av ny plan vid Andreastorpet Tanums kommun, Gerlesborg, Andreastorpet 1(4) Va och dagvattenutredning för ny detaljplan utmed Långekärrsvägen Bilder 2 st Planritningar U:11:01, Va-plan 2017 06 12 Utbyggnad av ny plan vid Andreastorpet

Läs mer

Södra Infarten Detaljplan Etapp 1

Södra Infarten Detaljplan Etapp 1 Halmstads Kommun, Fastighetskontoret Södra Infarten Detaljplan Etapp 1 Malmö 2016-05-13 Datum 2016-05-13 Uppdragsnummer 61450827962-007 Utgåva/Status Mark Rodger Axel Sahlin Patrik Gliveson Uppdragsledare

Läs mer

Dagvattenutredning Skomakartorp södra

Dagvattenutredning Skomakartorp södra Datum 2014-05-27 Reviderad - Dagvattenutredning Skomakartorp södra (del av Träkvista 4:191), Ekerö Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala Region Mitt T: +46-10-615 13 00 D: +46 (0)10 615

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING FÖR KALMARSAND

DAGVATTENUTREDNING FÖR KALMARSAND DAGVATTENUTREDNING FÖR KALMARSAND 11 januari 2017 VÄG- O C H V A - I N G E N J Ö R E R N A I S V E R I G E A B V A S A G A T A N 1 5 7 2 2 1 5 V Ä S T E R Å S T E L E F O N : 0 7 0-3 1 3 4 1 5 0 O R G.

Läs mer

Vrångsholmen, Tanums kommun. 2014 05 26 1(5) Ny konferensanläggning med camping och ca 316 fritidshus. VA och dagvattenutredning för ny detaljplan.

Vrångsholmen, Tanums kommun. 2014 05 26 1(5) Ny konferensanläggning med camping och ca 316 fritidshus. VA och dagvattenutredning för ny detaljplan. Vrångsholmen, Tanums kommun. 2014 05 26 1(5) Ny detaljplan Det planeras för nytt fritidsområde med konferensanläggning, camping med tält, husvagnar, stall, ridhus och ca 316 st campingstugor. Yta inom

Läs mer

Dagvattenutredning. Mantorp FALL 1:1. Service- och teknikförvaltningen, Gata/Park David Lindberg

Dagvattenutredning. Mantorp FALL 1:1. Service- och teknikförvaltningen, Gata/Park David Lindberg Dagvattenutredning Mantorp FALL 1:1 Service- och teknikförvaltningen, Gata/Park David Lindberg 2016-03-02 Innehåll Bakgrund... 2 Syfte... 2 Befintligt ledningssystem... 2 Geologiska förutsättningar...

Läs mer

BILAGA 5 VA-UTREDNING DETALJPLAN FÖR SKUMMESLÖV 24:1 M FL. FAST. SKUMMESLÖVSSTRAND, LAHOLMS KN. Växjö 2009-11-11 SWECO Infrastructure AB

BILAGA 5 VA-UTREDNING DETALJPLAN FÖR SKUMMESLÖV 24:1 M FL. FAST. SKUMMESLÖVSSTRAND, LAHOLMS KN. Växjö 2009-11-11 SWECO Infrastructure AB BILAGA 5 VA-UTREDNING DETALJPLAN FÖR SKUMMESLÖV 24:1 M FL. FAST. SKUMMESLÖVSSTRAND, LAHOLMS KN Växjö 2009-11-11 SWECO Infrastructure AB Malin Engström Uppdragsnummer 2292762 ra01s 2008-06-03 SWECO Lineborgsplan

Läs mer

Mikaelsplan, Uppsala Utredning

Mikaelsplan, Uppsala Utredning Dagvatten, Uppsala Uppdragsgivare: Uppsalahem Upprättat av: Anna Thorsell Konsult: Structor Uppsala 753 30 UPPSALA Utredning Revideringsdatum: , 753 30 UPPSALA Dagvatten ANTAL BLAD: 8 BLAD NR: 1 Innehåll

Läs mer

Dagvattenutredning. Kv Fikonet 2-3, Eskilstuna

Dagvattenutredning. Kv Fikonet 2-3, Eskilstuna Handläggare Axel Nordqvist Melander Tel +46105055868 Mobil +46730734431 E-mail axel.nordqvist.melander@afconsult.com Recipient ProNordic Reexplorer AB Fredrik Söderberg fredrik@pronordic.se Datum 14/02/2017

Läs mer

VA-utredning Hasselnöten, Upplands Väsby kommun

VA-utredning Hasselnöten, Upplands Väsby kommun Handläggare Axel Nordqvist Melander Tel +46105055868 Mobil +467307344 E-post axel.nordqvist.melander@afconsult.com Mottagare Upplands Väsby kommun Mats Åberg mats.aberg@upplandsvasby.se +46859097068 Datum

Läs mer

Enligt uppdrag från exploatören har Markteknik AB studerat dagvattenavrinningen i samband med exploatering av fastigheten Hovås 57:147.

Enligt uppdrag från exploatören har Markteknik AB studerat dagvattenavrinningen i samband med exploatering av fastigheten Hovås 57:147. SID 1/4 HOVÅS 57:147 PM BETR DAGVATTENAVRINNING Enligt uppdrag från exploatören har Markteknik AB studerat dagvattenavrinningen i samband med exploatering av fastigheten Hovås 57:147. Förutsättningar Dagvatten

Läs mer

Uppdrag nr. 54842. VA-utredning. Skogsdungen Storvreta. www.bjerking.se

Uppdrag nr. 54842. VA-utredning. Skogsdungen Storvreta. www.bjerking.se VA-utredning Skogsdungen Storvreta www.bjerking.se Sida 2 (6) VA-utredning Uppdragsnamn Skogsdungen Storvreta Uppsala kommun VA-utredning HSB Uppsala Hans Johansson Box 1103 75141 Uppsala Uppdragsgivare

Läs mer

Dagvattenutredning. Boviksvägen, Alhem. Datum:

Dagvattenutredning. Boviksvägen, Alhem. Datum: Dagvattenutredning Boviksvägen, Alhem Datum: 2018-07-04 1 Innehåll Bakgrund... 3 Förutsättningar... 4 Topografin i området:... 4 Flödesberäkningar... 5 Flöden före exploatering... 5 Markanvändning efter

Läs mer

Dagvattenutredning- Organisten 1

Dagvattenutredning- Organisten 1 Sida 1(14) Dagvattenutredning- Sida 2(14) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3. Befintligt ledningssystem... 3 3.1 Befintliga VA-ledningar... 3 3.2 Befintliga el- och teleledningar...

Läs mer

TEKNISKT PM Gata och VA

TEKNISKT PM Gata och VA 2018-05-16 TEKNISKT PM Gata och VA Förprojektering till detaljplan för VÄGGA 2:408 Handläggare: Lars Björk 1 (6) 1.1 Uppdrag Sotenäsbostäder AB upprättar en detaljplan för del av fastigheten Vägga 2:408.

Läs mer

Del av Säm 2:1, Bovallstrand i Sotenäs kommun. 1(4) VA och dagvattenutredning för ny detaljplan.

Del av Säm 2:1, Bovallstrand i Sotenäs kommun. 1(4) VA och dagvattenutredning för ny detaljplan. Del av Säm 2:1, Bovallstrand i Sotenäs kommun. 1(4) Ny detaljplan Det planeras för nytt bostadsområde med 11 st nya tomter i första etappen och ca 11 st i andra etappen. Yta inom planområdet (etapp 1 )

Läs mer

TORSBY BOSTÄDER KVARTERET BJÖRKEN DAGVATTENUTREDNING Charlotte Stenberg. Torsby bostäder UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV:

TORSBY BOSTÄDER KVARTERET BJÖRKEN DAGVATTENUTREDNING Charlotte Stenberg. Torsby bostäder UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV: TORSBY BOSTÄDER KVARTERET BJÖRKEN DAGVATTENUTREDNING 2018-01-14 UPPDRAGSNUMMER: DATUM: 18402071 2018-01-14 HANDLÄGGARE: Tobias Högberg UPPDRAGSLEDARE: Pernilla Brunsell GRANSKAD AV: Charlotte Stenberg

Läs mer

Dagvattenutredning Träkvista 4:191, Ekerö

Dagvattenutredning Träkvista 4:191, Ekerö Järntorget Bostad AB, Ekerö Uppsala 2015-02-23 Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala Telefon 010-615 60 00 www.ramboll.se Organisationsnummer 556133-0506 , Ekerö Datum 2015-02-23 Uppdragsnummer

Läs mer

PM DAGVATTEN SÖDRA TORSHAMMAR

PM DAGVATTEN SÖDRA TORSHAMMAR UPPDRAG Div. konsulttjänster UPPDRAGSNUMMER 13001315-900 UPPDRAGSLEDARE Linnea Larsson UPPRÄTTAD AV Hamed Tutunchi DATUM GRANSKAD AV Linnea Larsson Inledning Detta PM ska ligga som planeringsunderlag för

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING VITA KORSET

DAGVATTENUTREDNING VITA KORSET DAGVATTENUTREDNING VITA KORSET 2018-11-06 UTKAST 2018-11-06 UPPDRAG 289281, Dagvattenutredning Vita Korset, Älmhult Titel på rapport: Dagvattenutredning Datum: 2018-11-06 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Marktema AB har fått i uppdrag av Besqab av utreda dagvattenhanteringen för fastigheten Vilunda 20:24, Optimusvägen, Upplands Väsby.

Marktema AB har fått i uppdrag av Besqab av utreda dagvattenhanteringen för fastigheten Vilunda 20:24, Optimusvägen, Upplands Väsby. Box 1146 183 11 Täby Tel 8-732 58 Tel, dir 8-732 28 83 Fax 8-732 22 e-post david.kallman@marktema.se PM - Vilunda 2:24, Dagvattenutredning Marktema AB har fått i uppdrag av Besqab av utreda dagvattenhanteringen

Läs mer

Dagvattenutredning. Ekeby, Knivsta kommun PM. Utredning Revideringsdatum:

Dagvattenutredning. Ekeby, Knivsta kommun PM. Utredning Revideringsdatum: Utredning Revideringsdatum: Uppdragsgivare: Idun Invest AB Upprättat av: Anna Thorsell Reviderad av: Erika Hagström Konsult: Structor Uppsala Tel. 018-888 08 50 ANTAL BLAD: 10 BLAD NR: 1 Hemsida: 753 30

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN VEBERGA I RÖNNÄNG

TJÖRNS KOMMUN VEBERGA I RÖNNÄNG sid 1/6 TJÖRNS KOMMUN VEBERGA I RÖNNÄNG Underlag för detaljplan Göteborg 2008-02-18 Markteknik AB Box 36135 400 13 Göteborg VEBERGA I RÖNNÄNG, TJÖRNS KOMMUN sid 2/6 Allmänt Enligt uppdrag från JM AB har

Läs mer

Dagvattenutredning Önnestad 112:1

Dagvattenutredning Önnestad 112:1 Sida 1(10) Dagvattenutredning Sida 2(10) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3. Befintligt ledningssystem... 3 3.1 Befintliga VA-ledningar... 3 3.2 Befintliga el- och teleledningar...

Läs mer

Översiktligt VA för Triangeln

Översiktligt VA för Triangeln Uppdragsnr: 10108752 1 (6) PM Översiktligt VA för Triangeln Bakgrund I anslutning till väg 136 vid Borgholms norra infart planeras ett område för handel- och serviceetableringar. Planområdet omfattar ca

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Tekniskt PM Avvattning och ledningar Väg 919, Vadstena-Motala Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Granskningshandling 2017-10-06 Dokumenttitel: Tekniskt PM Avvattning och ledningar Skapat av:

Läs mer

Utredning systemlösning spillvatten och dagvatten

Utredning systemlösning spillvatten och dagvatten Utredning systemlösning spillvatten och dagvatten - Södra Stadsskogen, del av Strängnäs 2:1 m.fl. Datum: 2016-12-15 Uppdragsnummer: 728 883 Lars Skoog Mats Carlsson Rikard Widén Uppdragsledare Text och

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan Näsby 35:47 KRISTIANSTADS KOMMUN KARLSKRONA VA-UTREDNING UPPDRAGSNUMMER ERIK MAGNUSSON HAMED TUTUNCHI

RAPPORT. Detaljplan Näsby 35:47 KRISTIANSTADS KOMMUN KARLSKRONA VA-UTREDNING UPPDRAGSNUMMER ERIK MAGNUSSON HAMED TUTUNCHI KRISTIANSTADS KOMMUN Detaljplan Näsby 35:47 UPPDRAGSNUMMER 3840118000 VA-UTREDNING KARLSKRONA ERIK MAGNUSSON HAMED TUTUNCHI Sweco Östra Vittusgatan 34 SE 371 33 Karlskrona, Sverige Telefon +46 (0)455 31

Läs mer

Kvalitetsgranskning: Handläggare: Denis van Moeffaert. Aino Krunegård Ronie Wickman

Kvalitetsgranskning: Handläggare: Denis van Moeffaert. Aino Krunegård Ronie Wickman UPPDRAGSNUMMER ÖVERSIKTLIG DAGVATTENUTREDNING ARNÖ 1:3 SÖDER FLÄTTNALEDEN BJÖRKÖ, NYKÖPING NYKÖPINGS KOMMUN NYKÖPING Handläggare: Aino Krunegård Ronie Wickman Kvalitetsgranskning: Denis van Moeffaert 1

Läs mer

RAPPORT. VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl Upprättad av: Christina Gard Granskad av: Camilla Järphag Godkänd av: Camilla Järphag

RAPPORT. VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl Upprättad av: Christina Gard Granskad av: Camilla Järphag Godkänd av: Camilla Järphag RAPPORT VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl. 2010-10-22 Upprättad av: Christina Gard Granskad av: Camilla Järphag Godkänd av: Camilla Järphag RAPPORT VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl. Kund Styrsö

Läs mer

Datum Datum Ansvarig Oskar Arfwidsson. Dagvattenutredning

Datum Datum Ansvarig Oskar Arfwidsson. Dagvattenutredning Datum Datum Ansvarig 2017-11-13 Dagvattenutredning Detaljplan för del av fastigheten Hageby 4:2 söder om Dragaregatan inom Hageby i Norrköpings kommun Detaljplan för del av fastigheten Hageby 4:2 2017-11-13

Läs mer

Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1:43 Tjörns kommun

Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1:43 Tjörns kommun Uddevalla den 7 juni 01 Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1: Tjörns kommun Vatten- och avloppsanläggningar Utredning Gamla skolan Åstol 1 Allmänt Den gamla skolan på Åstol skall byggas om

Läs mer

Dagvattenutredning: detaljplan för del av Billeberga 10:34

Dagvattenutredning: detaljplan för del av Billeberga 10:34 Datum 2012-02-21 Diarienummer P 2008-0230 Dagvattenutredning: detaljplan för del av Billeberga 10:34 En beräkning görs för att uppskatta mängden dagvatten som uppstår vid stora nederbördsmängder samt att

Läs mer

Bostäder vid Mimersvägen Dagvattenutredning till detaljplan

Bostäder vid Mimersvägen Dagvattenutredning till detaljplan Beställare: Partille kommun 433 82 PARTILLE Beställarens representant: Olof Halvarsson Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Åsa Malmäng Pohl Herman Andersson Uppdragsnr:

Läs mer

Dagvattenutredning - Ungdomsbostäder i Bålsta.

Dagvattenutredning - Ungdomsbostäder i Bålsta. Örebro, 2015-10-20 Dagvattenutredning - Ungdomsbostäder i Bålsta. Förslag till detaljplan för Bålsta 1:35, 1:36 och del av Bålsta 1:614, Lyckebo, i Bålsta. Källa: Håbo kommun K e n n e t h B e r g l u

Läs mer

Detaljplan för Repisvaara södra etapp 2

Detaljplan för Repisvaara södra etapp 2 Gällivare kommun Detaljplan för Repisvaara södra etapp 2 2016-06-15 Detaljplan för Repisvaara södra etapp 2 Datum 2016-06-15 Uppdragsnummer 1320019004 Utgåva/Status Slutleverans Sandra Viklund Axel Sahlin

Läs mer

VA-Utredning Hensbacka, Smedberget

VA-Utredning Hensbacka, Smedberget MUNKEDALS KOMMUN VA-Utredning Hensbacka, Smedberget Göteborg VA-Utredning Hensbacka, Smedberget, Munkedals kommun Datum 2010-06-11 Uppdragsnummer 61440932881-4 Utgåva/Status Tea Cole Stefan Sahl Kjell

Läs mer

KISTA ÄNG SYSTEMHANDLING/ GRANSKNINGSHANDLING PM Yttre VA- ledningar. Upprättad på uppdrag av Storstockholm Vatten VA AB

KISTA ÄNG SYSTEMHANDLING/ GRANSKNINGSHANDLING PM Yttre VA- ledningar. Upprättad på uppdrag av Storstockholm Vatten VA AB Uppdragsnr: 10219091 1 (7) KISTA ÄNG SYSTEMHANDLING/ GRANSKNINGSHANDLING 2016-03-16 PM Yttre VA- ledningar Upprättad på uppdrag av Storstockholm Vatten VA AB WSP Samhällsbyggnad Mahmood Adilipour WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

Dagvattenutredning Streteredsvägen 36b

Dagvattenutredning Streteredsvägen 36b Uppdragsnr: 10204727 1 (4) PM Dagvattenutredning Streteredsvägen 36b WSP Samhällsbyggnad i Halmstad har fått i uppdrag av Livered AB att inför detaljplansändring utreda dagvattenhantering inom fastigheten

Läs mer

Dagvattenutredning i samband med VA-projektering av Arninge-Ullna

Dagvattenutredning i samband med VA-projektering av Arninge-Ullna Uppdragsnr: 10194238 1 (6) PM Dagvattenutredning i samband med VA-projektering av Arninge-Ullna Inledning WSP har fått i uppdrag av Titania att göra en dagvattenutredning inför VAprojekteringen av området

Läs mer

Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2

Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 2016-11-14 Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 Dagvattenhantering i Askeslättsområdet Bilaga 1 På grund av områdets specifika markförhållanden, dess flacka topografi och klimatanpassning har

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING. Detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. Bredingegatan BAKGRUND & SYFTE UNDERLAG & KÄLLOR ARBETSGRUPP

DAGVATTENUTREDNING. Detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. Bredingegatan BAKGRUND & SYFTE UNDERLAG & KÄLLOR ARBETSGRUPP DAGVATTENUTREDNING Detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. Bredingegatan BAKGRUND & SYFTE Svalövs kommun har tagit fram förslag till ny detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. i södra delen av Svalövs tätort (Figur

Läs mer

Detaljplan för Gamla Salteriet Del av fastigheten Rönnäng 1:153 m.fl. Tjörns kommun

Detaljplan för Gamla Salteriet Del av fastigheten Rönnäng 1:153 m.fl. Tjörns kommun Detaljplan för Gamla Salteriet Del av fastigheten Rönnäng m.fl. Tjörns kommun Principer för vatten- och avloppsanläggningar, dagvattenhantering. Detaljplan för Gamla Salteriet Del av fastigheten Rönnäng

Läs mer

TORSBY KOMMUN ÖSTMARKSKORSET DAGVATTENUTREDNING Tobias Högberg. Torsby kommun UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV: KUND:

TORSBY KOMMUN ÖSTMARKSKORSET DAGVATTENUTREDNING Tobias Högberg. Torsby kommun UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV: KUND: TORSBY KOMMUN ÖSTMARKSKORSET DAGVATTENUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: DATUM: 18102057 2018-10-05 HANDLÄGGARE: Erika Abrahamsson UPPDRAGSLEDARE: Pernilla Brunsell GRANSKAD AV: Tobias Högberg KUND: Torsby kommun

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING Dragonvägen i Upplands Väsby Kommun, Riksbyggen

DAGVATTENUTREDNING Dragonvägen i Upplands Väsby Kommun, Riksbyggen ADRESS COWI AB Solna Strandväg 78 171 54 Solna TEL 010 850 23 00 FAX 010 850 23 10 WWW cowi.se DAGVATTENUTREDNING Dragonvägen i Upplands Väsby Kommun, Riksbyggen PROJEKTNR. A070552 DOKUMENTNR. A070552-002

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN, KNÄPPLAN VÄSTRA HJO KOMMUN. Nytt bostadsområde

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN, KNÄPPLAN VÄSTRA HJO KOMMUN. Nytt bostadsområde DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN, KNÄPPLAN VÄSTRA HJO KOMMUN Nytt bostadsområde 2017-03-28 DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN, KNÄPPLAN VÄSTRA HJO KOMMUN Nytt bostadsområde KUND Hjo kommun Torggatan

Läs mer

Dagvattenutredning. Kv. Kantorn, Uppsala kommun

Dagvattenutredning. Kv. Kantorn, Uppsala kommun Dagvattenutredning Kv. Kantorn, Uppsala kommun 2013-08-26 Revidering 2013-09-10 www.bjerking.se Box 1351 751 43 Uppsala Telefon 018-65 12 09 Fax 018-65 11 01 www.bjerking.se Org.nr 556375-5478 F-skattebevis

Läs mer

Dagvattenutredning Hammarängen. Upprättad av: Crafton Caruth Granskad av: Sven Olof Walleräng

Dagvattenutredning Hammarängen. Upprättad av: Crafton Caruth Granskad av: Sven Olof Walleräng Dagvattenutredning Hammarängen 2010 01 01 Upprättad av: Crafton Caruth Granskad av: Sven Olof Walleräng 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Området... 4 2.1 Markförhållanden... 4 2.2 Avrinningsförhållanden...

Läs mer

PM Dagvattenutredning

PM Dagvattenutredning 1/10 Åkarp 7:89, Burlövs kommun PM Dagvattenutredning 190830 10 sidor + 1 bilaga Upprättat av era landskap box 4075 203 11 Malmö Innehåll sida 1 Inledning 2 2 Förutsättningar 2 3 Underlag 2 4 Befintlig

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN RUD 4:176 PM DAGVATTENUTREDNING GRANSKNINGSHANDLING

HAMMARÖ KOMMUN RUD 4:176 PM DAGVATTENUTREDNING GRANSKNINGSHANDLING HAMMARÖ KOMMUN RUD 4:176 PM DAGVATTENUTREDNING GRANSKNINGSHANDLING 2017-10-26 UNIVA Ann-Britt Lawén Hamntorget 1 Univa AB 62 26 KARLSTAD Org. Nr 906 68 Mobil +46 (0)70 60 91 19 www.univa.se Styrelsens

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING BJUVSTORP

DAGVATTENUTREDNING BJUVSTORP RAPPORT DAGVATTENUTREDNING BJUVSTORP 2013-09-11 Uppdrag: 245191, VA utredning Bjuvstorp 9:13 Titel på rapport: Dagvattenutredning Bjuvstorp Status: Slutrapport Datum: 2013-09-11 Medverkande Beställare:

Läs mer

Hagforsgatan Tilläggs-PM för parkeringsdäck

Hagforsgatan Tilläggs-PM för parkeringsdäck Hagforsgatan Tilläggs-PM för parkeringsdäck Dagvatten-PM, Parkeringsdäck Hagforsgatan 2 (9) Utveckling och projektavdelningen Stadsbyggnadsenheten Sammanfattning Detta PM är en komplettering till Dagvattenutredning

Läs mer

RAPPORT VA-UTREDNING KÅTAVIKENS FRITIDSBY, KÅTAVIKENS SERVICECENTER UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av

RAPPORT VA-UTREDNING KÅTAVIKENS FRITIDSBY, KÅTAVIKENS SERVICECENTER UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av RAPPORT VA-UTRDNNG KÅTAVKNS FRTDSBY, KÅTAVKNS SRVCCNTR UPPRÄTTAD: 206-05-09 Upprättad av Granskad av Godkänd av Lars Nilsson Per-Håkan Sandström Lars Nilsson 206-05-09 nnehållsförteckning Sammanfattning...3

Läs mer

SVEDALA KOMMUN. Svedala 129:53, 129:54 samt delar av 129:50 och 129:52. Marielund Dagvattenutredning 2008-11-24

SVEDALA KOMMUN. Svedala 129:53, 129:54 samt delar av 129:50 och 129:52. Marielund Dagvattenutredning 2008-11-24 SVEDALA KOMMUN Svedala 129:53, 129:54 samt delar av 129: och 129:52. Marielund Dagvattenutredning 28-11-24 Innehåll - Utredningstext - Ritning M-1 - Magasinsberäkning Drottninggatan 16 254 33 HELSINGBORG

Läs mer

VA-UTREDNING DEL AV BJUVSTORP 9:13

VA-UTREDNING DEL AV BJUVSTORP 9:13 VA-UTREDNING DEL AV BJUVSTORP 9:13 Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB Box 2022, 250 02 Helsingborg, Besöksadress: Rönnowsgatan 10, Tel 010-490 97 00. Org nr: 556765-3786, www.nsva.se SAMMANFATTNING

Läs mer

UTÖKNING NORRA INDUSTRIOMRÅDET DAGVATTENUTREDNING

UTÖKNING NORRA INDUSTRIOMRÅDET DAGVATTENUTREDNING UTÖKNING NORRA INDUSTRIOMRÅDET DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT (REV. 2013-09-12) Uppdrag: 246365, Översiktlig geoteknik, dagvatten Norra Industriområdet, Storuman Titel på rapport: Norra Industriområdet,

Läs mer

Uppdragsnr Niklas Pettersson/Elfrida Lange. Datum Tel Mobil Fax

Uppdragsnr Niklas Pettersson/Elfrida Lange. Datum Tel Mobil Fax PM 1 (11) Handläggare Datum Uppdragsnr Niklas Pettersson/Elfrida Lange 2014-07-11 597457 Tel +46 10 505 35 29 Mobil +46 70 386 46 30 Fax +46 10 505 00 10 pierre.issa@afconsult.com Sollentuna 2:26, Rissne

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV. Väsjön norra

DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV. Väsjön norra DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV Väsjön norra MAJ 2013 2 (9) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 2 Inledning 3 3 Geologi 3 4 Dagvattenhantering 3 4.1 Väsjön 3 4.2 Förslag till dagvattenhantering 4 4.3 Reningsbehov

Läs mer

Underlag till detaljplan för del av Margretelund 1:1 m fl. Bedömningsunderlag för dagvattenhantering vid nybyggnation

Underlag till detaljplan för del av Margretelund 1:1 m fl. Bedömningsunderlag för dagvattenhantering vid nybyggnation 2019-03-25 DAGVATTENHANTERING Underlag till detaljplan för del av Margretelund 1:1 m fl Bedömningsunderlag för dagvattenhantering vid nybyggnation Ytan som planläggs för bebyggelse är 5500 m2. Idag är

Läs mer

Dagvattenutredning Hunnebostrand, Sotenäs Kommun

Dagvattenutredning Hunnebostrand, Sotenäs Kommun Datum: 0-0- Dagvattenutredning Hunnebostrand, Sotenäs Kommun Upprättad av: VÄSTVATTEN AB Datum: 0-0-. Bakgrund och syfte Denna dagvattenutredning utreder översiktligt två befintliga dagvattensystem i Hunnebostrand.

Läs mer

Dagvattenutredning - Pilängen

Dagvattenutredning - Pilängen Sida (5) Dagvattenutredning - Pilängen Bilden tillhör Landskrona stad. Sida 2(5) Innehållsförteckning Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3. Befintligt ledningssystem... 3 3. Befintliga VA-ledningar...

Läs mer

Dagvattenutredning, Borås Stad

Dagvattenutredning, Borås Stad Dagvattenutredning, Borås Stad Detaljplan för Brämhults Kärra 1:3 Koncept 081103 2008-11-03 Beställare Borås Stad, Stadsbyggnadskontoret Kristine Bayard Konsult Vägverket Konsult Affärsområde Syd Avdelning

Läs mer

Svarte Utredning för VA och höjdsättning

Svarte Utredning för VA och höjdsättning Malmö Uppdragsnummer: 232583 2 (9) INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Syfte... 3 1.3 Omfattning... 4 1.4 Ingående personal... 4 1.5 Följande underlag har använts i uppdraget... 4 2 UTREDNING

Läs mer

PM dagvatten Malmölandet Händelö 2:41. Norrköpings kommun. Datum

PM dagvatten Malmölandet Händelö 2:41. Norrköpings kommun. Datum PM dagvatten Malmölandet Händelö 2:41 Norrköpings kommun Datum 2019-07-01 Innehåll Nuvarande förhållanden... 3 Dagvatten... 3 Detaljplaner... 3 Tidigare dagvattenutredningar... 4 Dagvattenutredning Malmölandet...

Läs mer

Ny damm vid trafikplats söder om Eurostop, Arlandastad. Slutversion 15U Foto Befintlig dike/damm söder om Eurostop

Ny damm vid trafikplats söder om Eurostop, Arlandastad. Slutversion 15U Foto Befintlig dike/damm söder om Eurostop 15U28194 Ny damm vid trafikplats söder om Eurostop, Arlandastad Slutversion Foto Befintlig dike/damm söder om Eurostop Bjerking AB Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel 010-211 80

Läs mer