BESLUT 1(5) UFV 2011/134. Modell för fördelning av statsanslag från konsistoriet till områdesnämnderna vid Uppsala universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BESLUT 1(5) 2011-09-28 UFV 2011/134. Modell för fördelning av statsanslag från konsistoriet till områdesnämnderna vid Uppsala universitet"

Transkript

1 BESLUT 1(5) UFV 2011/134 Box 256 SE Uppsala Besöksadress: S:t Olofsgatan 10 B Handläggare: Anna Wennergrund Telefon: Anna.Wennergrund@ uadm.uu.se Modell för fördelning av statsanslag från konsistoriet till områdesnämnderna vid Uppsala universitet Bakgrund Som en del i att öka självständigheten för lärosätena har regeringen minskat detaljstyrningen i anslagsfördelningen avseende forskning och utbildning på forskarnivå samtidigt som en ny nationell resursfördelningsmodell för detta anslag har införts. Inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå finns ett behov inom Uppsala universitet av ökad tydlighet i hur anslaget fördelas mellan vetenskapsområdena. Mot bakgrund av detta beslutade rektor (UFV 2011/134) att tillsätta en utredning med uppgift att se över de interna modellerna för resurstilldelning från konsistoriet och att ta fram principer för nya fördelningsmodeller för utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt för forskning och utbildning på forskarnivå. Utredningen lämnade den 5 maj 2011 ett förslag till nya fördelningsmodeller för statsanslagen från konsistoriet till områdesnämnderna som gick på remiss till områdesnämnderna, universitetsförvaltningen och studentkårerna. Utredningens förslag återfinns i bilaga ett och remissinstansernas synpunkter är sammanfattade i bilaga två. Modell för fördelning av statsanslag för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utredningens förslag var att inför budgetåret 2012 basera resurstilldelningen inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå på den ersättning per helårsstudent och helårsprestation som regeringen tillämpar för de olika utbildningsområdena. Konsistoriet ska sedan ha möjlighet att i ett sammanhang ta ställning till omfördelningar mellan vetenskapsområdena baserat på interna överväganden. Med beaktande av remissvaren behöver modellen utvecklas och kvalificeras och ett införande kan därför ske först inför budgetåret En arbetsgrupp inom universitetsförvaltningen bör därför tillsättas med uppdrag att ta fram en konkret modell och plan för genomförande. Universitetsledningen utgör styrgrupp för stöd i de strategiska frågor som uppkommer i arbetet. Organisationsnr:

2 2(5) Modellen bör som tidigare föreslagits bygga på ersättningen per helårsstudent och helårsprestation men ge möjlighet att omfördela medel enligt kriterier som kommer att utredas närmare så som förekomst av s k småämnen som är viktiga för universitetet trots låg studenttillströmning. En sammanställning över tidigare fattade beslut om omfördelningar ska i detta sammanhang göras, så att hänsyn kan tas till dessa i den mån de är aktuella och relevanta i dagsläget. Även fördelningen mellan utbildnings- och forskningsanslaget för avsättningar för gemensamma ändamål bör beaktas i modellen liksom regeringens modell för kvalitetsbaserad resurstilldelning som införs Med en modell som på ett tydligare sätt tar sin utgångspunkt i ersättningen per helårsstudent och helårsprestation per utbildningsområde blir klassificeringen av kurser på utbildningsområden än viktigare för det enskilda vetenskapsområdet. Universitetets kursklassificeringsgrupp har sammanställt riktlinjer för vilka kriterier som ska ligga till grund för klassificeringen på utbildningsområden. Dessa riktlinjer behöver ses över och fastställas av rektor. Vid en översyn bör de nationella granskningar av klassificeringsarbetet som gjorts av Högskoleverket och Riksrevisionen beaktas, så att problemet med att likvärdiga utbildningar vid olika lärosäten erhåller olika ersättningar minskar. Modell för kvalitetsbaserad omfördelning av statsanslag för forskning och utbildning på forskarnivå För att öka incitamenten för kvalitetsutveckling och för att förbättra Uppsala universitets utfall i regeringens kvalitetsbaserade resurstilldelningsmodell bör kvalitetsindikatorer utgöra grund för omfördelning av statsanslag för forskning och utbildning på forskarnivå. Beslut om införande föreslås ske inför budgetåret Förslaget innebär att 10 % av basanslaget för forskning och utbildning på forskarnivå för vetenskapsområdena ska ingå i beräkningen för omfördelning, vilket i dagsläget motsvarar ca 150 mnkr per år. I basanslaget ingår inte regeringens strategiska forskningsområden och anslaget för klinisk forskning. Om fördelningsmodellen av statsanslag till universitet och högskolor skulle förändras ska resursfördelningsmodellen ses över. Ingångsvärdena i den kvalitetsbaserade omfördelningsmodellen ska sättas så att vetenskapsområdena jämförs med sig själva över tiden och utfallet de tre föregående kalenderåren ska utgöra fördelningsunderlag. Ingångsvärdena sätts så att ingen omfördelning av medel görs under 2012, vilket gör att den nya Organisations/VATnr:

3 3(5) resursfördelningsmodellen för utbildning på grundnivå och avancerad nivå som föreslås träda i kraft 2013 och omfördelningen av medel för forskning och utbildning på forskarnivå får genomslag samtidigt. Detta är enligt remissvaren en fördel då effekterna av de båda modellerna kan hanteras samordnat. Den modell med kvalitetsindikatorer som föreslås utgöra grund för omfördelning för anslaget för forskning och utbildning på forskarnivå är sammanfattningsvis: 25 procent enligt den nationella kvalitetsbaserade resurstilldelningsmodellen för externa medel 25 procent enligt den s.k. norska modellen för kvalitetsbedömning av publikationer 25 procent enligt andel av beviljade medel från Vetenskapsrådet 25 procent enligt universitetets egna bedömningar Externa medel För att premiera de områden som faller väl ut i den nationella kvalitetsbaserade resurstilldelningsmodellen föreslås 25 procent av de medel som är föremål för omfördelning baseras på samma modell som regeringen använder avseende förbrukning av externa medel. Avvikelsen gentemot regeringens modell är att finansiella intäkter samt avgifts- och bidragsintäkter inom den anslagsfinansierade forskningen inte tas med i beräkningsunderlaget då sådana intäkter vare sig är kopplade till kvalitet eller till samverkan. Den andra avvikelsen gentemot regeringens modell är att de vikter som regeringen använder mellan vetenskapsområdena inte ska tillämpas, då dessa vikter synes ha tillkommit för att minska effekten av de olika vetenskapsområdenas förutsättningar. Om vetenskapsområdena inte jämförs med varandra, utan med sig själva över tiden bortfaller behovet av viktning. Detta förslag överensstämmer med utredningens förslag, vilket remissinstanserna tillstyrkt. Publikationer För att premiera forskning av hög kvalitet som publicerats i tidskrifter och böcker samt att dessa publikationer citeras i forskarsamhället föreslås att 25 procent av de medel som är föremål för omfördelning baseras på den så kallade norska modellen i kombination med regeringens modell för att mäta hur ofta publikationerna har citerats. Den norska modellen skiljer sig från den nationella resurstilldelningsmodellen genom att den nationella modellen endast tar hänsyn till artiklar som återfinns i databasen web of science vilket gör att forskning som publicerats i böcker inte räknas med, vilket är ett vanligt sätt att Organisations/VATnr:

4 4(5) publicera sig inom exempelvis humaniora och samhällsvetenskap. I utredningen föreslogs att endast de publikationer som återfinns i de högst rankade tidskrifterna och förlagen skulle inräknas i modellen. Här föreslås istället att samtliga publikationer ska tas med, eftersom de artiklar som citeras mest ofta återfinns i de högst rankade tidskrifterna och de skulle annars få ett oproportionerligt genomslag i modellen. Regeringen ser för närvarande över den nationella resurstilldelningsmodellen för publikationer och citeringar och universitetet kommer att följa denna utveckling och kommer att överväga eventuella förändringar. Universitetet kommer även att aktivt arbeta för att det på nationell nivå ska införas en särskilt anpassad svensk modell för den kvalitetsbaserade resurstilldelningen i de delar som avser publikationer och citeringar. Andel av beviljade medel från Vetenskapsrådet För att premiera utfallet av de kvalitetsbedömningar som görs av forskarkollegor i Vetenskapsrådet föreslås att 25 procent av de medel som är föremål för omfördelning ska baseras på hur stor andel av VR:s beviljade projektmedel som respektive vetenskapsområde erhållit i jämförelse med andra lärosäten. Således ska hänsyn tas till tillgängliga medel inom de fyra områdena humaniora och samhällsvetenskap, medicin och hälsa, naturvetenskap och teknik samt utbildningsvetenskap. Universitetets egna bedömningar För att universitetet ska ha möjlighet att stödja forskningsmiljöer med hög kvalitet som av olika anledningar inte faller väl ut med ovanstående kvalitetsindikatorer och för att skapa utrymme för strukturinsatser bör 25 procent av de medel som är föremål för omfördelning baseras på universitetets egna bedömningar. KoF 11 kan tjänstgöra som underlag för sådana bedömningar och behovet av forskningsanknuten utbildning kan utgöra en annan. Modell för fördelning av statsanslag baserat på behov av lokaler samt lokalkostnader Uppsala universitet har hittills avsatt medel för omfördelning mellan områdesnämnderna baserat på behov av lokaler samt lokalkostnader inom både anslaget för utbildning på grundnivå och avancerad nivå och anslaget för forskning och utbildning på forskarnivå. Behov av lokaler och lokalkostnader som grund för anslagsfördelning föreslås tas bort från budgetåret 2012 och medlen ska istället ingå i basanslaget för utbildning respektive Organisations/VATnr:

5 5(5) forskning med samma belopp som fördelades per vetenskapsområde i verksamhetsplanen för Orsaken är att beräkningen av lokalbehov utgår från parametrar som är svåra att uppdatera och att lokalkostnader inte skiljer sig från andra kostnader och därför inte bör utgöra ett separat fördelningsbas. Rektors förslag till beslut Utifrån utredningens förslag samt efter en samlad beredning av remissinstansernas synpunkter föreslår rektor följande: Att en ny modell för fördelning av anslag för utbildning på grundnivå och avancerad nivå införs inför budgetåret 2013 och att en arbetsgrupp får i uppdrag att utforma modellen mera i detalj. Att 10 % av basanslaget för forskning och utbildning på forskarnivå ingår i modellen för omfördelning mellan vetenskapsområdena inför budgetåret Ingångsvärdena i den kvalitetsbaserade delen av fördelningsmodellen sätts så att vetenskapsområdena jämförs med sig själva över tiden och att ingen omfördelning sker under Omfördelningen av anslaget för forskning och utbildning på forskarnivå ska baseras på kvalitetsindikatorerna externa medel (25 %), publikationer och citeringar enligt den sk norska modellen (25 %), andel av beviljade projektmedel från Vetenskapsrådet (25 %) samt universitetets egna kvalitetsbedömningar ( 25 %). En översyn av indikatorn för publikationer ska göras om den nationella resurstilldelningsmodellen förändras. De anslagsmedel som tidigare fördelats baserat på lokalbehov och lokalkostnader ska ingå i de ordinarie utbildnings- och forskningsanslagen med samma belopp som fördelades ut per vetenskapsområde i verksamhetsplanen för Detta ärende har föredragits för konsistoriet den 28 september Besl utet om att godkänna förslaget till modell för fördelning av statsanslag var enhälligt. Föredragande var enhetschefen Anna Wennergrund. Anders Hallberg Anna Wennergrund Organisations/VATnr:

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

PROTOKOLL Sammanträdesdag 28 september Tid: Onsdagen den 28 september 2011, kl Plats: Blåsenhus, rum 14:340

PROTOKOLL Sammanträdesdag 28 september Tid: Onsdagen den 28 september 2011, kl Plats: Blåsenhus, rum 14:340 1(5) Tid: Onsdagen den, kl. 9.00 Plats: Blåsenhus, rum 14:340 Närvarande ledamöter: Hans Dalborg, ordf Peter Ehrenheim Anna Ekström Anders Hallberg Jenny Liljeholm Ehnberg Peter Luthersson Matilda Nilsson

Läs mer

Justeringar utifrån budgetproposition 2015/16:1 utgiftsområde 16 inför år 2016

Justeringar utifrån budgetproposition 2015/16:1 utgiftsområde 16 inför år 2016 Budget 2016 Justeringar utifrån budgetproposition 2015/16:1 utgiftsområde 16 inför år 2016 Med anledning av regeringens budgetproposition inför år 2016 avseende utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning,

Läs mer

Högskolan som både myndighet och akademi. Daniel Gillberg Planeringsdirektör, Uppsala universitet

Högskolan som både myndighet och akademi. Daniel Gillberg Planeringsdirektör, Uppsala universitet Högskolan som både myndighet och akademi Daniel Gillberg Planeringsdirektör, Uppsala universitet SUHF:s utbildningsdag, 20 september 2017 Uppsala universitet Omfattande verksamhet: 6,6 miljarder (72/28),

Läs mer

Justeringar utifrån budgetproposition 2016/17:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning

Justeringar utifrån budgetproposition 2016/17:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning Budget 2017 Justeringar utifrån budgetproposition 2016/17:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning Med anledning av regeringens budgetproposition inför år 2017 avseende utgiftsområde 16

Läs mer

Sammanfattning av regeringens budgetproposition 2010

Sammanfattning av regeringens budgetproposition 2010 Sid 1 (5) Sammanfattning av regeringens budgetproposition 2010 I denna promemoria sammanfattas regeringens budgetproposition avseende utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning. Avslutningsvis

Läs mer

Yttrande över remiss om prestationsbaserad resurstilldelning för universitet och högskolor

Yttrande över remiss om prestationsbaserad resurstilldelning för universitet och högskolor Utbildningsdepartementet Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Ingrid Pettersson 08-563 087 62 Ingrid.pettersson@hsv.se

Läs mer

Manual till den ekonomiska mallen

Manual till den ekonomiska mallen MANUAL 1(7) Avdelning Analysavdelningen Handläggare Marie Kahlroth 08-563 085 49 marie.kahlroth@uk-ambetet.se Manual till den ekonomiska mallen Ekonomiska mallen består av fyra blad, Resultaträkning, Ekonomiska

Läs mer

Processen för verksamhetsplanering och uppföljning

Processen för verksamhetsplanering och uppföljning UFV 2017/2162 Processen för verksamhetsplanering och uppföljning Internrevisionsrapport Fastställd av Konsistoriet 2018-04-26 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 1 Bakgrund 4 1.1 Riskbedömning 4 1.2

Läs mer

UGEM (UNIVERSITETSGEMENSAMMA KOSTNADER) AKTUELLA BUDGETFRÅGOR INFÖR Prefektträff Samhällsvetenskaplig fakultet

UGEM (UNIVERSITETSGEMENSAMMA KOSTNADER) AKTUELLA BUDGETFRÅGOR INFÖR Prefektträff Samhällsvetenskaplig fakultet UGEM (UNIVERSITETSGEMENSAMMA KOSTNADER) AKTUELLA BUDGETFRÅGOR INFÖR 2019 Prefektträff Samhällsvetenskaplig fakultet 2018-03-13 ANDELEN GEMENSAMMA KOSTNADER I EN NATIONELL JÄMFÖRELSE Universitetsgemensamma

Läs mer

Preliminära planeringsförutsättningar och budgetram för statsanslagen för Karolinska Institutet

Preliminära planeringsförutsättningar och budgetram för statsanslagen för Karolinska Institutet Beslut Dnr: 1-330/2015 2015-06-08 Sid: 1 / 6 Konsistoriet Preliminära planeringsförutsättningar och budgetram för statsanslagen för Karolinska Institutet 2016-2018 1. Inledning För att skapa förutsättningar

Läs mer

Budgetpropositionen 2015/16:1

Budgetpropositionen 2015/16:1 PM Handläggare Joakim Löfkvist Controller Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress S:t Olofsgatan 10 B Telefon 018-471 25 01 www.uu.se joakim.lofkvist@uadm.uu.se Budgetpropositionen 2015/16:1 Denna PM är

Läs mer

Fastställd av konsistoriet

Fastställd av konsistoriet Verksamhetsplan för Uppsala universitet 2015 Fastställd av konsistoriet 2014-06-16 1 Inledning 2 1.1 Nationella förutsättningar forskning 2 1.2 Nationella förutsättningar utbildning 3 2 Tillgängliga resurser

Läs mer

Fastställd av konsistoriet

Fastställd av konsistoriet Verksamhetsplan för Uppsala universitet 2013 Fastställd av konsistoriet 2012-06-14 1 Inledning 2 2 Förutsättningar 3 2.1 Samgående med Högskolan på Gotland 3 2.2 Anslag forskning och utbildning på forskarnivå

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Lunds universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Lunds universitet Regeringsbeslut I:25 Utbildningsdepartementet 2013-12-19 U2013/4248/UH U2013/6131/UH U2013/6543/UH U2013/7793/UH U2013/7484/SAM(delvis) Lunds universitet Box 117 22100Lund Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Kursklassificeringsgruppen

Kursklassificeringsgruppen 1(6) 2015-06-11 UFV 2015/820 Kursklassificeringsgruppen Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress: S:t Olofsgatan 10 B Handläggare: Per Sandström Telefon: 018-471 18 87 Telefax: 018-471 16 42 www.uu.se per.sandstrom@uadm.uu.se

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Lunds universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Lunds universitet Regeringsbeslut III:5 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2014/07521/BS (delvis) U2016/01681/BS (delvis) U2016/04408/UH m.fl. Se bilaga 1 Lunds universitet Box 117 22100Lund Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Manual till den ekonomiska mallen

Manual till den ekonomiska mallen MANUAL 1(8) Avdelning Analysavdelningen Handläggare Marie Kahlroth 08-563 085 49 Marie.kahlroth@uka.se Manual till den ekonomiska mallen Ekonomiska mallen består numera av sex blad, Resultaträkning, Ekonomiska

Läs mer

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar BESLUT Dnr: E2017/29 2017-12-12 Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar 2019 2020 1 Förslag till beslut Styrelsen beslutar: att 2018 avsätta 95 %, 374 276 tkr, av grundutbildningsanslaget

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Linköpings universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Linköpings universitet Regeringsbeslut III:7 Utbildningsdepartementet 2016-10-06 U2015/05867/UH(delvis) U2016/04189/UH Linköpings universitet 581 83 Linköping Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Linköpings universitet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Linköpings universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Linköpings universitet Regeringsbeslut III: 9 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/04223/UH U2017/05023/BS (delvis) m.fl. Se bilaga 1 Linköpings universitet 581 83 Linköping Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Linköpings

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Lunds universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Lunds universitet Regeringsbeslut III:6 2016-06-16 U2016/02876/UH Utbildningsdepartementet Lunds universitet Box 117 22100Lund Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Lunds universitet Riksdagen har beslutat om Lunds

Läs mer

1 VERKSAMHET. 1.1 Verksamhetsstyrning

1 VERKSAMHET. 1.1 Verksamhetsstyrning Bilaga 4: Göteborgs universitet Riksdagen har beslutat om anslagen till Göteborgs universitet för budgetåret. Regeringen beslutar att följande ska gälla under budgetåret för Göteborgs universitet och nedan

Läs mer

Malmö högskola benchmarking av forskning 2012

Malmö högskola benchmarking av forskning 2012 Malmö högskola benchmarking av forskning 2012 Sammanfattning: Denna benchmarking visar hur Malmö högskola står sig i konkurrensen i fråga om de nationella kvalitetsindikatorerna externa medel samt vetenskaplig

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 15 juni Tid: Onsdagen den 15 juni 2011, kl Plats: Styrelserummet, Universitetshuset

PROTOKOLL Sammanträdesdag 15 juni Tid: Onsdagen den 15 juni 2011, kl Plats: Styrelserummet, Universitetshuset 1(5) Tid: Onsdagen den, kl. 9.00 Plats: Styrelserummet, Universitetshuset Närvarande ledamöter: Hans Dalborg, ordf Marta Axner Peter Ehrenheim Kristina Ekholm Anna Ekström Caroline Erlandsson Anders Hallberg

Läs mer

:22 Karlstads universitet: Forskning och forskarutbildning :23 Linnéuniversitetet: Grundutbildning

:22 Karlstads universitet: Forskning och forskarutbildning :23 Linnéuniversitetet: Grundutbildning PROP. 0/: UTGIFTSOMRÅDE 6 Tabell 8.: Härledning av anslagsnivån 0 05 0 0 0 05 Anvisat 0 59 9 59 9 59 9 59 9 5 8 805 77 7 6 Beslut -5 5-6 78-8 0-9 66 anslag 559-5 -70-8 58 Övrigt -80-80 anslag 56 76 565

Läs mer

Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för 2010 (den 3:e)

Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för 2010 (den 3:e) Sveriges lantbruksuniversitet Styrelsen BESLUT 2009-12-17 Enligt sändlista Dnr SLU 14-1645/09 Exp: 2009-12-18 Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för 2010 (den 3:e) Styrelsen beslutar

Läs mer

Anvisningar för verksamhetsplanering för 2014

Anvisningar för verksamhetsplanering för 2014 Anvisningar för verksamhetsplanering för 2014 för områdesnämnder och gemensamma stödfunktioner Beslut av rektor 2013-01-22 1 Inledning 3 1.1 Övergripande förutsättningar 3 2 Anvisningar till områdesnämnder

Läs mer

Pedagogiskt råd vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci

Pedagogiskt råd vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci Dnr MEDFARM Pedagogiskt råd vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci Ett områdesövergripande råd för pedagogisk utveckling Fastställd av områdesnämnden för medicin och farmaci 2015-06-11 Innehållsförteckning

Läs mer

FÖREDRAGNINGS-PM 1 (5)

FÖREDRAGNINGS-PM 1 (5) FÖREDRAGNINGS-PM 1 (5) Datum Avdelningen för forskning och innovation Svante Söderholm 016-544 21 22 svante.soderholm@energimyndigheten.se Yttrande över redovisning av regeringsuppdrag till Vetenskapsrådet

Läs mer

Resursfördelningsmodell för anslaget för forskning och forskarutbildning

Resursfördelningsmodell för anslaget för forskning och forskarutbildning SAMFAK 2008/63 Resursfördelningsmodell för anslaget för forskning och forskarutbildning Beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2008-04-24 Innehållsförteckning Modell för fördelning av anslaget för

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Lunds universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Lunds universitet Regeringsbeslut III:11 Utbildningsdepartementet 2015-06-25 U2015/03560/SAM(delvis) U2015/03649/UH Lunds universitet Box 117 22100Lund Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Lunds universitet Riksdagen

Läs mer

Förbrukade och oförbrukade forskningsbidrag

Förbrukade och oförbrukade forskningsbidrag Statistisk analys Marie Kahlroth Analysavdelningen 08-563 085 49 marie.kahlroth@hsv.se www.hsv.se 2011-06-14 2011/5 Regnr: 63-17-11 Förbrukade och oförbrukade forsknings Med anledning av Riksrevisionens

Läs mer

UFV 2011/281. Verksamhetsplan. för Uppsala universitet Fastställd av konsistoriet

UFV 2011/281. Verksamhetsplan. för Uppsala universitet Fastställd av konsistoriet UFV 2011/281 Verksamhetsplan för Uppsala universitet 2012 Fastställd av konsistoriet 2011-11-07 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar på det nationella planet 4 1.1 Högskolelagen 4 1.2 Regeringens prioriteringar

Läs mer

SwePub som källa för bibliometriska analyser

SwePub som källa för bibliometriska analyser SwePub som källa för bibliometriska analyser Ulf Kronman Avdelningen för forskningspolitisk analys Vetenskapsrådet Mötesplats Open Access 2009 Uppsala universitet 2009-11-26 Vetenskapsrådet Myndighet med

Läs mer

Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Lunds universitet

Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Lunds universitet Regeringsbeslut II:8 Utbildningsdepartementet 2019-06-27 U2019/02262/BS (delvis) U2019/02339/UH Lunds universitet Box 117 221 00 Lund Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Lunds universitet

Läs mer

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2015 vid KTH

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2015 vid KTH 2014-06-11 Dnr V-2014-0449 KS-kod 1.2 Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2015 vid KTH Statens årliga styrning propositioner och regleringsbrev Budgetpropositionen (BP) för 2015

Läs mer

Budgetunderlag perioden 2014-2016 för Stockholms universitet

Budgetunderlag perioden 2014-2016 för Stockholms universitet 1 (6) BESLUT 2013-02-19 Dnr SU 10-3221-12 Ulf Nyman Utredare Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet) Budgetunderlag perioden 2014-2016 för Stockholms universitet Sammanfattning Stockholms universitet

Läs mer

Disciplinärenden kvinnor och män

Disciplinärenden kvinnor och män TillsynsPM 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Sofia Tiberg 08-563 088 38 sofia.tiberg@uka.se Disciplinärenden kvinnor och män Bakgrund Disciplinära åtgärder får vidtas mot studenter under

Läs mer

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2016 vid KTH

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2016 vid KTH 2015-06-02 Dnr V-2015-0394 KS-kod 1.2 Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2016 vid KTH Statens årliga styrning propositioner och regleringsbrev Budgetpropositionen (BP) för 2016

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Göteborgs universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Göteborgs universitet Regeringsbeslut III:6 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/04490/UH U2016/05494/BS (delvis) U2016/05636/UH Göteborgs universitet Box 100 405 30 Göteborg Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Göteborgs universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Göteborgs universitet Regeringsbeslut III:7 Utbildningsdepartementet 2015-12-18 U2015/04976,05013/UH U2015/05895/SAM(delvis) U2015/05956/UH Göteborgs universitet Box 100 405 30 Göteborg Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende

Läs mer

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp 1 BESLUT 2016-12-14 UFV 2016/1636 Konsistoriet Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från 2018-01-01 Konsistoriet Enligt 2 kap 8 högskoleförordningen anställs rektor genom

Läs mer

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2008

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2008 Statistisk analys Ingeborg Amnéus Analysavdelningen 08-563 088 09 ingeborg.amneus@hsv.se www.hsv.se 2009-11-10 2009/8 Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2008 Hur universitet och högskolor

Läs mer

Beslut. Catarina Coquand Dekan. Anna Boreson Kanslichef. Birgitta Magnusson. Datum Dnr LED /162

Beslut. Catarina Coquand Dekan. Anna Boreson Kanslichef. Birgitta Magnusson. Datum Dnr LED /162 Beslut Datum 2016-03-09 Dnr LED 1.3-2016/162 BESLUTANDE Catarina Coquand Dekan FÖREDRAGANDE Anna Boreson Kanslichef Övriga som deltagit vid beslutstillfället Ärende TS erhåller statsanslag för utbildning

Läs mer

Riksdagen har beslutat om Göteborgs universitets verksamhet för budgetåret 2010.

Riksdagen har beslutat om Göteborgs universitets verksamhet för budgetåret 2010. Bilaga 3 Göteborgs universitet Riksdagen har beslutat om Göteborgs universitets verksamhet för budgetåret. Regeringen beslutar att följande ska gälla under budgetåret för Göteborgs universitet och nedan

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Stockholms universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Stockholms universitet Regeringsbeslut III:4 2015-04-16 U2015/2306/UH Utbildningsdepartementet Stockholms universitet Ekonomiavdelningen 106 91 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Stockholms universitet Riksdagen

Läs mer

Fastställd av konsistoriet

Fastställd av konsistoriet Verksamhetsplan för Uppsala universitet 2014 Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Inledning 2 2 Förutsättningar 4 2.1 Samgående med Högskolan på Gotland 4 2.2 Anslag forskning och utbildning på forskarnivå

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Göteborgs universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Göteborgs universitet Regeringsbeslut III:12 Utbildningsdepartementet 2015-06-25 U2015/03560/SAM (delvis) U2015/01523/UH U2015/03650/UH Göteborgs universitet Box 100 405 30 Göteborg Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Karolinska institutet

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Karolinska institutet Regeringsbeslut III:10 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2014/07521/BS U2015/05895/BS m.fl. Se bilaga 1 Karolinska institutet 171 77 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Karolinska

Läs mer

Koncept. Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende universitet och högskolor

Koncept. Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende universitet och högskolor Koncept Regeringsbeslut I:x 2012-12-13 U2012/ /UH Utbildningsdepartementet Per Magnusson per.magnusson@regeringskansliet.se 08-4053252 Enligt sändlista Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende universitet

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Karolinska institutet

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Karolinska institutet Regeringsbeslut III:15 Utbildningsdepartementet 2018-12-20 U2014/07521/UH (delvis) U2015/05895/UH U2016/02926/UH (delvis) m.fl. Se bilaga 1 Karolinska institutet 171 77 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Karolinska institutet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Karolinska institutet Regeringsbeslut III:10 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2014/07521/BS (delvis) U2015/05895/BS (delvis) U2016/00971/UH m.fl. Se bilaga 1 Karolinska institutet 171 77 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Riktlinjer för resursfördelning till utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Riktlinjer för resursfördelning till utbildning på grundnivå och avancerad nivå STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-3249 Sakområde: Utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen

Läs mer

1. Rektors detaljbeslut i budget 2018

1. Rektors detaljbeslut i budget 2018 Sid 1 (7) 1. s detaljbeslut i budget 2018 1.1. Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade 2017-06-12 att fastställa Budget 2018 Umeå universitet inkl. ekonomisk plan 2019 2020. Utifrån universitetsstyrelsens

Läs mer

Investeringar för Sverige

Investeringar för Sverige Investeringar för Sverige Utbildningsdepartementet SUHF 9 oktober 2015 Foto: Johnér / Lars Thulin VårBudget 2016 2016 Investeringar Ett Sverige för som Sverige håller ihop Investeringar för bättre mottagande

Läs mer

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp

Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från Rekryteringsgrupp 1 Remiss PM 2016-10-27 UFV 2016/1636 Konsistoriet Former för framtagande av förslag till rektor och utseende av prorektor från 2018-01-01 Konsistoriet Enligt 2 kap 8 högskoleförordningen anställs rektor

Läs mer

Ekonomisk rapportering per Sammanfattning. Dnr V 2017/

Ekonomisk rapportering per Sammanfattning. Dnr V 2017/ 1 2017-10-24 Dnr V 2017/1504 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2017-09-30 1. Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Naturvetenskapliga fakulteten Utfall 2017 Budget

Läs mer

Resurser för kvalitet, SOU 2007:81

Resurser för kvalitet, SOU 2007:81 Resurser för kvalitet, SOU 2007:81 Handläggare Margaretha Andersson Avdelningsdirektör, Docent Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress S:t Olofsgatan 10 B Telefon 018-471 18 76 070-571 98 20 Telefax 018-471

Läs mer

En uppföljning av studenters aktivitet på kurs

En uppföljning av studenters aktivitet på kurs EFFEKTIVITETSANALYS 1(10) Avdelning / löpunmmer 2016-02-16 2016/1 Analysavdelningen Handläggare Håkan Andersson 08-563 088 90 hakan.andersson@uka.se En uppföljning av studenters aktivitet på kurs Universitetskanslersämbetets

Läs mer

Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013

Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013 2013-10-23 N 2013/180 Sektion ekonomi Budget och uppföljning Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013 Analys av det ekonomiska

Läs mer

Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för SLU 2011

Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för SLU 2011 Sveriges lantbruksuniversitet Dnr SLU ua Fe.2010.1.4-1748 1(2) Styrelsen BESLUT 2010-12-15 Exp. 2010-12-15 MF Enligt sändlista Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för SLU 2011 Beslut Styrelsen

Läs mer

UFV 2012/318. Nyckeltal och jämförelser

UFV 2012/318. Nyckeltal och jämförelser UFV 212/318 Nyckeltal och jämförelser Underlag inför beslut om s verksamhetsplan 213 UPPSALA UNIVERSITET Nyckeltal och jämförelser UFV212/318 Innehåll Inledning...3 Ekonomi...3 Totala intäkter, flera lärosäten,

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Umeå universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Umeå universitet Regeringsbeslut III:8 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/04471/UH U2016/05494/BS (delvis) U2016/05638/UH Umeå universitet 90187Umeå Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Umeå universitet Riksdagen

Läs mer

1 HUR SKA UTVÄRDERINGSRESULTATEN OMVANDLAS TILL RESURSER?

1 HUR SKA UTVÄRDERINGSRESULTATEN OMVANDLAS TILL RESURSER? 1 HUR SKA UTVÄRDERINGSRESULTATEN OMVANDLAS TILL RESURSER? Detta är ett utkast till ett kapitel i den utredning som ska lämnas in till regeringen 31 december som svar på regeringsuppdraget att lämna förslag

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Örebro universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Örebro universitet Regeringsbeslut III:21 Utbildningsdepartementet 2015-06-25 U2015/03560/SAM (delvis) U2015/03659/UH Örebro universitet 701 82 Örebro Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Örebro universitet Riksdagen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Umeå universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Umeå universitet Regeringsbeslut III:6 Utbildningsdepartementet 2016-10-06 U2015/05867/UH(delvis) U2016/01169/UH(delvis) U2016/04187/UH Umeå universitet 90187Umeå Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Umeå universitet

Läs mer

Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå

Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå Dnr SLU ua 2014.1.1.1-572 1(5) Utbildningsnämnden BESLUT 2014-02-20 Projektplan: Utveckling av modell för resursfördelning till utbildning på grund- och avancerad nivå 1. Bakgrund och motiv Styrelsen beslutade

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Umeå universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Umeå universitet Regeringsbeslut III:8 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/03256/UH U2017/04221/UH U2017/05023/BS m.fl. Se bilaga 1 Umeå universitet 90187Umeå Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Umeå universitet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Göteborgs universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Göteborgs universitet Regeringsbeslut III:11 Utbildningsdepartementet 2018-12-20 U2018/04274/UH U2018/04751/BS (delvis) U2018/04783/UH Göteborgs universitet Box 100 405 30 Göteborg Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Örebro universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Örebro universitet Regeringsbeslut III:16 Utbildningsdepartementet 2015-12-18 U2015/05046/UH U2015/05895/SAM(delvis) U2015/05965/UH Örebro universitet 701 82 Örebro Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Örebro universitet

Läs mer

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2007

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2007 Statistisk analys Thomas Furusten Analysavdelningen 08-563 085 12 thomas.furusten@hsv.se www.hsv.se 2008-09-23, Analys nr 2008/10 Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2007 Resurstilldelningssystemet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Stockholms konstnärliga högskola

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Stockholms konstnärliga högskola Regeringsbeslut III:37 Utbildningsdepartementet 2015-06-25 U2015/03560/SAM (delvis) U2015/03675/UH Stockholms konstnärliga högskola Box 24045 104 50 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende

Läs mer

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun 1 2016-07-22 Dnr V 2016/881 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2016-06-30 1. Sammanfattning Utf 2015 Utf 2016 Bud 2016 Avvikelse bud-utfall Bud 2016 Prog 1 2016 helår

Läs mer

Vetenskapsrådets underlag för indikatorn vetenskaplig produktion och citeringar

Vetenskapsrådets underlag för indikatorn vetenskaplig produktion och citeringar Sid 1 (11) Vetenskapsrådets underlag för indikatorn vetenskaplig produktion och citeringar Inledning Vetenskapsrådet fick i uppdrag av regeringen januari 2009, att ta fram underlag för beräkning av indikatorn

Läs mer

Bilaga 1 Avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer m.m.

Bilaga 1 Avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer m.m. Bilaga 1 Avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer m.m. Denna bilaga innehåller anvisningar för avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer, tabeller över tilldelade utbildningsområden

Läs mer

Justeringar utifrån budgetproposition 2017/18:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning

Justeringar utifrån budgetproposition 2017/18:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning Sid 1 (11) Budget 2018 Justeringar utifrån budgetproposition 2017/18:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning Med anledning av regeringens budgetproposition inför år 2018 avseende utgiftsområde

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Göteborgs universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Göteborgs universitet Regeringsbeslut III:6 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/03262/UH U2017/04166/UH U2017/05023/BS m.fl. Se bilaga 1 Göteborgs universitet Box 100 405 30 Göteborg Regleringsbrev för budgetåret 2018

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT Dnr: SU 71-1575-05 Doknr: 1 DELÅRSRAPPORT 2005-06-30 Org nr: 202100-3062 Myndighetskod: 130039 Innehållsförteckning sid. Resultatanalys 1 Kommentarer till prognos 2 Resultaträkning 3 Resultaträkning per

Läs mer

Verksamhetsplan Områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap. Fastställd av Områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap

Verksamhetsplan Områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap. Fastställd av Områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UFV 2014/1392 Verksamhetsplan 2016 Fastställd av 2015-09-24 Innehållsförteckning Inledning 3 1 Vissa utgångspunkter för planeringen 3 1.1 Ledningsorganisation 3 1.2 Budgetåret 2016 3 1.3 Utbildning på

Läs mer

Hur många platser finns det i högskolan?

Hur många platser finns det i högskolan? STATISTISK ANALYS 1(10) Avdelning / löpunmmer 2013-12-10 / 13 Analysavdelningen Handläggare Marie Kahlroth 08-563 085 49 Marie.kahlroth@uk-ambetet.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är

Läs mer

~-J_-lJ Linda Lundberg ~ UPPSALA UNIVERSITET 1 (1) BESLUT UFV 2017/921

~-J_-lJ Linda Lundberg ~ UPPSALA UNIVERSITET 1 (1) BESLUT UFV 2017/921 BESLUT 1 (1) 2017-06-13 UFV 2017/921 UPPSALA UNIVERSITET Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress: S:t Olofsgatan 10 B Handläggare: Linda Lundberg Telefon: 018-471 1704 www.uu.se linda.lundberg@uadm.uu.se

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Kungl. Tekniska högskolan

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Kungl. Tekniska högskolan Regeringsbeslut III:9 Utbildningsdepartementet 2016-10-06 U2016/01169/UH(delvis) U2016/04191/UH Kungl. Tekniska högskolan 100 44 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Kungl. Tekniska högskolan

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET BUDGETUNDERLAG 1(5) Universitetsstyrelsen Planeringschef Ingemar Larsson 1998-02-20 Doss 112 Dnr 2596/97

STOCKHOLMS UNIVERSITET BUDGETUNDERLAG 1(5) Universitetsstyrelsen Planeringschef Ingemar Larsson 1998-02-20 Doss 112 Dnr 2596/97 STOCKHOLMS UNIVERSITET BUDGETUNDERLAG 1(5) Universitetsstyrelsen Planeringschef Ingemar Larsson Regeringen Utbildningsdepartementet Förslag till finansiering av verksamheten budgetåren 1999-2001 1 Intäkter

Läs mer

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2014 vid KTH

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2014 vid KTH 2013-06-10 Dnr V-2013-0372 KS-kod 1.2 Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2014 vid KTH Statens årliga styrning propositioner och regleringsbrev Budgetpropositionen (BP) för 2014

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Örebro universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Örebro universitet Regeringsbeslut III:15 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/04444/UH U2016/05494/BS (delvis) U2016/05645/UH Örebro universitet 701 82 Örebro Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Örebro universitet

Läs mer

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2017 vid KTH

Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2017 vid KTH 2016-06-01 Dnr V-2016-0470 KS-kod 1.2 Övergripande planering och vissa förutsättningar inför budget 2017 vid KTH Statens årliga styrning propositioner och regleringsbrev Budgetpropositionen (BP) för 2017

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende anslagen 2:63, 2:65 och 2:66

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende anslagen 2:63, 2:65 och 2:66 Regeringsbeslut III:3 2015-10-15 U2015/04930/UH Utbildningsdepartementet Kammarkollegiet Box 2218 10315 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende anslagen 2:63, 2:65 och 2:66 Riksdagen har

Läs mer

Investeringar för Sverige

Investeringar för Sverige Investeringar för Sverige Utbildningsdepartementet Foto: Johnér / Lars Thulin VårBudget 2016 2016 Investeringar Ett Sverige för som Sverige håller ihop Investeringar för bättre mottagande & snabbare etablering

Läs mer

BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2016

BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2016 Bilaga p 9 BOKSLUT LÄRARHÖGSKOLAN 2016 FS 1.3.2-325-17 Lärarhögskolans resultat totala intäkter och kostnader Årets resultat är 1 598 tkr. Det budgeterade resultatet var - 6 373tkr. Differensen mellan

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Karolinska institutet

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Karolinska institutet Regeringsbeslut III:8 Utbildningsdepartementet 2016-10-06 U2016/01169/UH(delvis) U2016/04190/UH Karolinska institutet 171 77 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Karolinska institutet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kungl. Tekniska högskolan

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kungl. Tekniska högskolan Regeringsbeslut III:11 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2014/07521/BS (delvis) U2016/01681/BS (delvis) U2016/03821/BS (delvis) m.fl. Se bilaga 1 Kungl. Tekniska högskolan 100 44 Stockholm Regleringsbrev

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Örebro universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Örebro universitet Regeringsbeslut III:15 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/04212/UH U2017/04883/UH U2017/05023/BS m.fl. Se bilaga 1 Örebro universitet 701 82 Örebro Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Örebro

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2014

Delårsrapport för januari juni 2014 Stockholm, 2014-08-15 Delårsrapport för januari juni 2014 Ekonomiskt resultat och prognos 2013 uppvisade KTH ett betydligt lägre resultat än de fem föregående årens stora positiva resultat, kapitalförändringen

Läs mer

- Universitetstandvården tkr - Undervisning och lärande tkr - Fakultetsnämnden tkr

- Universitetstandvården tkr - Undervisning och lärande tkr - Fakultetsnämnden tkr Beslut Dnr: 1-676/2018 2018-10-19 Sid: 1 / 1 Rektor Beslut om budgetramar för 2019 Efter tidigare beredning (18-10-16) beslutar rektor om fördelning av statsanslagen i enlighet med bifogat underlag och

Läs mer

Verksamhetsplan. för Uppsala universitet. Fastställd av konsistoriet 2015-06-10

Verksamhetsplan. för Uppsala universitet. Fastställd av konsistoriet 2015-06-10 Verksamhetsplan för Uppsala universitet 2016 Fastställd av konsistoriet 2015-06-10 1 Inledning 3 1.1 Nationella förutsättningar 3 2 Tillgängliga resurser och övriga förutsättningar 4 2.1 Tidplan 4 2.2

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Stockholms universitet

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Stockholms universitet Regeringsbeslut III:7 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/03193/UH U2016/04411/UH U2016/04470/UH m.fl. Se bilaga 1 Stockholms universitet 106 91 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Stockholms konstnärliga högskola

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Stockholms konstnärliga högskola Regeringsbeslut III:32 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/04233/UH U2017/05023/BS (delvis) m.fl. Se bilaga 1 Stockholms konstnärliga högskola Box 24045 104 50 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl. Tekniska högskolan

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl. Tekniska högskolan Regeringsbeslut III:11 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2014/07521/BS U2016/03821/BS m.fl. Se bilaga 1 Kungl. Tekniska högskolan 100 44 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl.

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende universitet och högskolor

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende universitet och högskolor Regeringsbeslut I:12 Utbildningsdepartementet 2013-12-12 U2013/5575/UH U2013/7500/UH U2013/7484/SAM (delvis) Enligt sändlista Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende universitet och högskolor 6bilagor

Läs mer