Användarhandledning för VD Link för Småhus Vitec

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarhandledning för VD Link för Småhus Vitec"

Transkript

1

2 Innehållsförteckning Användarhandledning, VD Link för Småhus Valfri sökning...4 Standardsökning...5 Kartsökning...7 Utökad sökning...8 Resultat av sökning...9 Detaljerad information om en försäljning...9 Ta bort objekt...9 Skapa egen lista...10 Importera rapport...10 Skapa PDF...10 Karta...11 Diagram...12 Prisutveckling...12 Regression...12 Frekvens...12 Omsättning Värdering...13 Resultatlista...14

3 Användarhandledning för VD Link för Småhus Vitec Tjänsten VD Link för Småhus innehåller alla småhusförsäljningar som gjorts från I tjänsten finns det stöd för två typer av sökningar: 1. Valfri Sökning 2. Värdering Gå in under ditt aktuella objekt i Vitec Mäklarsystem. Välj Hämta dokument > Värderingsunderlag via VD Link. Välj vilket underlag du vill ta fram.

4 1. Valfri Sökning Under Valfri Sökning finns ett sökformulär att utgå ifrån. Formuläret innehåller parametrar för att begränsa/förfina din sökning så att resultatet blir så relevant som möjligt i varje enskilt fall. Som framgår av skärmbilden ovan finns det några olika metoder för att hitta de försäljningar som är intressanta; Standardsökning Kartsökning Utökad sökning Här anges geografiskt urval genom att ange kommun/församling/gator eller trakt(fastighetsbeteckning). Här används istället en karta som underlag för den geografiska avgränsningen. Parametrarna för att förfina sökningen är de samma som i fliken Standardsökning. Ibland finns det behov av att ytterligare förfina sökningen och därför finns ett antal parametrar tillgängliga under fliken Utökad sökning. Denna utökade sökning fungerar som ett komplement till någon av Standardsökning eller Kartsökning, där man ställer in geografisk avgränsning mm.

5 Standardsökning Under fliken Standardsökning finns det möjlighet att göra sitt urval med hjälp av ett antal olika parametrar. Köpebrevsdatum Typdkod Kommun Församling Gator/Trakt Boyta Tomtyta Taxeringsvärde Pris Fyll i önskad tidsperiod. Här väljs den typ av försäljningar som efterfrågas. Valen är Villa/Fritidshus eller Tomt. Vill du valfritt välja typkoder i Småhus-serien välj Specificera. Välj önskad kommun. Välj ut en eller flera församlingar. Görs inget val så genomförs sökningen för alla församlingar i vald kommun. Här kan man välja att söka på en eller flera gator eller fastighetsbeteckningar. Välj önskad sökform och sedan klicka i Välj gator/trakter. Bostadsyta enligt taxering. Tomtyta enligt taxering. Totalt taxeringsvärde (mark och byggnad) angivet i Tkr. Försäljningspris angivet i Tkr. Bebyggelse Typ av bebyggelse, Friliggande/Rad-/Kedjehus etc

6 Ägandeform Typ av köp Äganderätt eller Tomträtt När man startar tjänsten är alternativet Normalköp standard, detta är gjort för att undvika avvikande försäljningar, ex arv/byte/gåva etc, i sin sökning. Vill man ange exakt vilka typer av överlåtelser som söks välj alternativet Specificiera och nedanstående skärmbild visas:

7 Kartsökning Under fliken kartsökning visas kartan med ett förvalt område baserat på koordinaten för det aktuella objektet man arbetar med i Vitec Mäklarsystem. En förutsättning är då att man har hämtat ett fastighetsutdrag eller fyllt i uppgifter om koordinater manuellt. Det förvalda sökområdet omfattar 500 meter åt varje väderstreck från objektet markerat på kartan. Ändra sökområde Ta bort sökpunkt Lägga till en ny sökpunkt Zooma in/ut Förflytta sig i kartan För att ändra sökområdet drar man i de befintliga sökpunkterna genom att ställa musmarkören över punkten, trycka ner vänster musknapp, dra punkten till önskat område och sedan släppa musknappen. Dubbelklicka på kartan så försvinner den. Klicka en gång på kartan på önskat ställe. Vill du se ett större område på kartan (zooma ut) klicka på förstoringsglaset med ett minustecken. Vill du zooma in klicka på plustecknet istället. För att förflytta sig i kartan går det att göra på två sätt. Det första alternativet är att hålla nere vänster musknapp någonstans på kartan och dra till önskat ställe och släppa upp musknappen. Det andra alternativet är att använda pilarna längst ner till vänster i kartan.

8 Utökad sökning Under fliken Utökad sökning finns ett antal ytterligare sökparametrar att använda sig av. Obs! Använd Standarsökning eller Kartsökning som utgångspunkt när du gör en Utökad sökning. Det framgår längst upp till vänster på skärmen vilket urval som är aktivt.

9 Resultat av sökning Efter genomförd sökning visas en lista där de försäljningar som matchar sökningen redovisas. Vi har här valt ut de viktigaste fälten (detta går att ändra efter egna önskemål). Förutom listan finns det ett antal ytterligare sätt att redovisa resultatet, dessa framgår av flikarna överst i applikationen. Listan är sorterad efter köpedatum, du kan dock enkelt sortera listan som du själv finner lämpligast. För att sortera efter boyta klicka på texten Boyta för att sortera objekten med den minsta boytan först och klicka ytterligare en gång för att få den största bostaden att visas först osv. Detaljerad information om en försäljning Till vänster i listan finns det en symbol för ytterligare information. Genom att klicka på den kommer man till en vy där detaljerad information om försäljningen visas. Det framgår ex. de taxeringsuppgifter som var aktuella vid köpetillfället. Om fastigheten varit försåld tidigare framgår de tidigare försäljningarna av fastigheten här. Här har man också möjlighet att titta på köpare/säljare samt vilken mäklare som sålt respektive objekt. Ta bort objekt För att ta bort oönskade objekt markerar man dem i listan och klickar på knappen Ta bort markerade.

10 Skapa egen lista Önskar du se andra fält än de som visas, klicka på Skapa egen lista, här finns det möjlighet att designa sin egen layout på listan. I boxen Valda fält framgår vilka som är satta som standard. Önskar du lägga till ytterligare fält markera önskat fält i boxen Fält att välja och klicka sedan på knappen >>. Importera rapport Vill man spara listan med kartbild klicka på knappen Importera till Vitec. Listan sparas under aktuellt objekt i Vitec Mäklarsystem under Värderingsunderlag via VD Link. Skapa PDF Skapa en PDF på listan genom att klicka på knappen Skapa PDF. En PDF skapas och du kan välja att spara ner filen på valfri plats, eller skriva ut den.

11 Karta I fliken karta visas alla försäljningarna på en karta. I kartan kan man zooma in/ut för att se närmare på önskade områden. Det går också att klicka på respektive försäljning för att se mer info om just den försäljningen. En bra funktion med fliken Karta är att man här kan gallra bort oönskade försäljningar direkt från kartan. Klicka på önskat objekt och välj Ta bort objekt

12 Diagram Här finns det möjlighet att arbeta med statistiken och se allt ifrån prisutveckling till hur många affärer som har gjorts månad för månad. Prisutveckling Den första fliken i funktionen för diagram är Prisutveckling och det är precis som det låter en analys över aktuell prisutveckling. I denna flik kan du välja ett antal olika mått som skall ligga till grund för analysen. Regression Diagrammet i fliken Regression illustrerar varje försäljning som en liten prick samt en rät linje som anpassas efter punktsvärmen. Denna analys är lämplig då det gäller att bestämma en prisutveckling mellan två tidpunkter. Diagrammet är också bra för att här framgår ev. extrema objekt vilka man oftast vill gallra bort då det handlar om övergripande statistik. För att göra det klickar du på fliken Gallra. Frekvens Frekvensanalys är ett verktyg för att kunna se inom vilka nivåer försäljningarna genomförs. Gränserna kan anpassas till relevanta nivåer för området ifråga. Omsättning Omsättningsdiagrammet visar antalet försäljningar för vald tidsperiod. Det går även att välja att redovisa omsättningen per månad/kvartal/år.

13 2. Värdering I tjänsten utförs en oberoende värdering av villor. Vid värdering hämtas uppgifter om objektet som skall värderas från Vitec Mäklarsystem för att underlätta inskrivningen av information. För att kvaliteten på värderingen av villor skall bli så bra som möjligt är det alltid bäst att ta ett fastighetsutdrag från Lantmäteriet innan man gör en värdering. Saknas nödvändiga uppgifter tvingas vi att inhämta aktuell taxeringsinformation, vilket tar extra tid. Under Hämta dokument väljs Värderingsunderlag via VD Link: Efter att man valt Värdering kommer man till en resultatlista med jämförbara objekt.

14 Resultatlista I resultatlistan visas de jämförbara objekt systemet har hittat. Här kan du välja att ta bort ev. objekt som du inte anser bör vara med vid värdering, det kan ex. handla om att ett köp ligger på fel sida vägen där det är andra prisnivåer. För att ta bort önskade objekt klickar man på krysset till vänster om objektet. Är du osäker på var köpen är belägna kan du växla till fliken Karta. Varje objekt redovisas som en orange prick. För att få ytterligare info om ett objekt klicka på objektet. Är du nöjd med jämförelseobjekten klicka på Utför värdering ner till höger. Då visas en resultatsida:

15 För att spara värderingen i Vitec Mäklarsystem klicka på knappen Importera till Vitec. Värderingen sparas under ditt aktuella objekt. För att öppna värderingen på skärmen klicka på Öppna värderingen. Värderingen som är en PDF-fil öppnas då i Acrobat Reader. Man kan också justera värdet om det värderade objektet har avvikande egenskaper, om det finns pool eller att objektet har havsutsikt etc. Bocka i aktuell justeringsorsak och ange justeringsbeloppet i kronor. Efter att ha fyllt i vilka orsaker som ligger till grund för justeringen klicka på knappen Räkna om. Värdet har nu räknats om och man kan välja på att öppna värderingen, samt importera till Vitec Mäklarsystem. Är det något som är oklart är du välkommen att kontakta supporten på Värderingsdata. Telefonnumret dit är Med vänliga hälsningar Värderingsdata AB

Din guide till. Beslutsstöd. Mäklarsystem/Säljstöd

Din guide till. Beslutsstöd. Mäklarsystem/Säljstöd Din guide till Beslutsstöd Mäklarsystem/Säljstöd Maj 2013 Innehåll BAKGRUND... 4 Starta beslutsstöd... 4 Kontrollera inställningar i Mäklarsystem... 4 Kontrollera inställningar i Säljstöd... 5 Start från

Läs mer

Din guide till. Kom igång med Vitec Säljstöd Fastighetsmäklare

Din guide till. Kom igång med Vitec Säljstöd Fastighetsmäklare Din guide till Kom igång med Vitec Säljstöd Fastighetsmäklare Februari 2012 Innehåll Innehållsförteckning START AV PROGRAMMET... 4 REGISTRERA EN NY VILLA... 4 Registrera en villa via fastighetsutdrag...

Läs mer

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll KomMed Medlemssystem Användarhandledning 140902. V11. Senaste version av detta dokument hittar du på KomMeds startsida. Innehåll 1. Att komma igång... 2 1.1 Inloggning... 2 1.2 KomMed arbetsyta... 3 1.3

Läs mer

Nitha Manual. Nitha Manual...1. 1 Inledning och läsanvisning...3. 2 Att arbeta i Nitha...4

Nitha Manual. Nitha Manual...1. 1 Inledning och läsanvisning...3. 2 Att arbeta i Nitha...4 Nitha Manual Innehållsförteckning Nitha Manual...1 1 Inledning och läsanvisning...3 2 Att arbeta i Nitha...4 3 Funktioner i Nitha...7 3.1 Logga in i Nitha... 7 3.2 Avsluta arbetet i Nitha... 7 3.3 Ändra

Läs mer

Utskrift av karta. Skriv ut en karta. Skriv ut skärmområde

Utskrift av karta. Skriv ut en karta. Skriv ut skärmområde Skriv ut en karta Förutsättningar Kartan kan skrivas ut som den ser ut på skärmen, dvs. visas texter på fälten blir de också utskrivna. Vid utskrift öppnas alltid en förhandsgranskning där anpassning av

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Webbverktyg/ eportfolio

Webbverktyg/ eportfolio Webbverktyg/ eportfolio vägledning i programmet och praktisk användarguide Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör Ansvarig företagskontakter Ansvarig webbverktyg/eportfolio

Läs mer

Manual för Sverigekassans hemsida

Manual för Sverigekassans hemsida Manual för Sverigekassans hemsida Manualen visar hur du bygger ditt eget kassaregister. Du får provbygga och testa hur mycket du vill. Om du blir nöjd med ditt kassaregister kan du beställa och få det

Läs mer

Det är ett nöje att leta bostad! En liten handledning i konsten att hitta ett nytt hem. www.hemnet.se Sveriges största bostadsmarknad

Det är ett nöje att leta bostad! En liten handledning i konsten att hitta ett nytt hem. www.hemnet.se Sveriges största bostadsmarknad Det är ett nöje att leta bostad! En liten handledning i konsten att hitta ett nytt hem www.hemnet.se Sveriges största bostadsmarknad Välkommen till Hemnet Sveriges största bostadsmarknad Alla som har letat

Läs mer

utbildning Översikt av funktioner i #fakta

utbildning Översikt av funktioner i #fakta utbildning Översikt av funktioner i #fakta innehåll 1. Säljstödet #fakta 2. Logga in 3. Projekt 4. Vyer 5. Rapportvyn 6. Frågeställningar 7. Diagram 8. Svarsalternativ 9. Interaktiv HTML 10. Aktionsknappar

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Lathund för Relation Bokningssystem

Lathund för Relation Bokningssystem Lathund för Relation Bokningssystem UpRight Consulting 2013 Bokningssystemet är utformat för att passa onlinebokning där aktiviteterna matchas mot medlem/kundprofil. En medlem kan bara boka upp sig på

Läs mer

GUIDE TILL SKAPA PROJEKT

GUIDE TILL SKAPA PROJEKT GUIDE TILL SKAPA PROJEKT Projektet är grunden för hela systemet. Projekt innehåller alltid Projektnamn, Datum, Projektledare, Anteckningar och vilket typ av projekt det är: Internt eller Externt. Externt

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Visma Proceedo. Att göra ett inköp Manual. Version 1.2. Version 1.2 / 131206 1

Visma Proceedo. Att göra ett inköp Manual. Version 1.2. Version 1.2 / 131206 1 Visma Proceedo Att göra ett inköp Manual Version 1.2 Version 1.2 / 131206 1 Innehållsförteckning 1) STARTSIDAN... 3 2) INFORMATION OM AVTAL... 5 3) SÖKA FRAM ARTIKLAR... 7 3.1 Avancerad sökning samt jämföra

Läs mer

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Hur man använder manualen... 3 Rekommenderade systemkrav och inställningar... 3 ALLMÄNT

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Musselportalen.se. Användarhandledning för rapportsystemet för stormusslor

Musselportalen.se. Användarhandledning för rapportsystemet för stormusslor Användarhandledning för rapportsystemet för stormusslor Innehåll Introduktion Introduktion Visa musslor (ej inloggad) Exportera data Visa musslor (inloggad) Skapa rapport 6 Funktioner 6 Rapporttyper 7

Läs mer

Dags att skriva uppsats?

Dags att skriva uppsats? Dags att skriva uppsats? Grundkurs i Word 2010 SDM Studentdatorutbildning vid Malmö högskola Att skriva i Word! 1 Börja skriva/skapa ditt dokument- något att tänka på 1 Spara ditt dokument 1 Bra att veta

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Windowsklient, version 4.4

RemoteX Applications Manual för Windowsklient, version 4.4 klient, version 4.4 RemoteX Technologies AB Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Begrepp i RemoteX Applications... 2 2.1 Begreppsmodell... 2 2.2 Beskrivning av de olika begreppen... 3 3 Installation

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Turbo Quickstart! Snabbstart med Turbo...3

Turbo Quickstart! Snabbstart med Turbo...3 Snabbstart med Turbo...3 Kalenderbokningen....3 Hur en bokning går till...4 Boknings Dialogen:...4 Godkänn Logipris....4 Checklista...6 Kommentera bokning...6 Ändra order....6 Övriga funktioner på kalendern...7

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Travelreporter manual

Travelreporter manual Travelreporter manual Allmänt! 2 Börja använda Travelreporter! 3 Lägga in en bil! 4 Starta din första tripp! 5 Stoppa trippen! 6 Lägga till ytterligare information på en Tripp! 7 Lägga till en anmärkning/notis

Läs mer

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET...

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET... Camelonta CMS Handledning för redaktörer Innehållsförteckning INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 TA BORT EN SIDA... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 FORMATERA

Läs mer

03_MacOSXLeopard_62-83_svenska.indd 62 2008-08-10 13:20:59

03_MacOSXLeopard_62-83_svenska.indd 62 2008-08-10 13:20:59 03_MacOSXLeopard_62-83_svenska.indd 62 2008-08-10 13:20:59 Kapitel 3 Organisera ditt liv bättre Ordna dina kontakter, kalendrar och annat som du vill ha det Jag tror att många människor i första hand skaffar

Läs mer

EasyCashier Manual version 2.6 SE

EasyCashier Manual version 2.6 SE EasyCashier Manual version 2.6 SE 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kassavy... 4 Nytt kvitto... 4 Sök artikel... 5 Registrera växelkassa... 5 Öppna kassalåda... 5 Presentkort... 5 Sälja ett presentkort...

Läs mer

Senaste revisionsdatum: 2014-06-30. evry.com. Användarhandledning. Webbtjänsten Schakt

Senaste revisionsdatum: 2014-06-30. evry.com. Användarhandledning. Webbtjänsten Schakt Senaste revisionsdatum: 2014-06-30 evry.com Användarhandledning Webbtjänsten Schakt Innehållsförteckning 1 Inledning 4 1.1 Webbtjänsten Schakt 4 1.2 Detta material 4 1.3 Definitioner 4 1.3.1 Roller 4 1.3.2

Läs mer

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska FaktaNet live v2 Manual Version: 080919 1 Språk: Svenska Inloggning Antingen via byggfakta.se eller faktanetlive.com, i dagsläget fungerar bara byggfakta profiler. Inte First Index m.fl. varianter. Menyn

Läs mer