ANVÄNDARINSTRUKTIONER FÖRHANDLARPORTALEN För anställda hos Hyresgästföreningen. Version 2.0 ( )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANVÄNDARINSTRUKTIONER FÖRHANDLARPORTALEN För anställda hos Hyresgästföreningen. Version 2.0 ( )"

Transkript

1 ANVÄNDARINSTRUKTIONER FÖRHANDLARPORTALEN För anställda hos Hyresgästföreningen Version 2.0 ( )

2 Innehåll Konto och inloggning... 3 Användarkonto för anställda hos Hyresgästföreningen... 3 Användarkonto för bostadsföretag... 3 Skapa framställan... 4 Hantera framställan... 7 Markera framställan som Bereds av mig... 7 Skicka tillbaka framställan... 8 Återöppna och skicka in igen... 8 Fördela till förhandling... 9 Förhandling hantera förhandlare Byt eller lägg till förhandlare Bjuda in förtroendevalda Förhandling hantera bestånd Förhandling möten Skapa möte Ändra möte Mötesprotokoll Förhandling justera yrkande och motiv Slutfas överenskommelse Slutfas strandning Ytterligare hjälp och stöd... 18

3 Konto och inloggning Portalen nås på Användarkonto för anställda hos Hyresgästföreningen Behörigheten till portalen ges i Hyresgästföreningens Active Directory, vilket betyder att du loggar in med samma användarnamn och lösenord som till övriga applikationer (t.ex. Outlook). Om du saknar behörighet till Förhandlarportalen märker du det genom att du inte kan logga in. Då ska samma förfarande följas som vid all applikationsbehörighet på Hyresgästföreningen: Behörig beställare i din region skickar ett mail till IT Service Desk, itservicedesk@hyresgastforeningen.se, där följande ska anges: - Namn på person(er) som ska ha behörighet - Region - Kontor (möjligt att tillhöra flera) - Behörighet (assistent eller förhandlare) Användarkonto för bostadsföretag Du kan själv registrera ditt företag (om det inte redan finns) och dig själv på förhandlarportalen. Om företaget finns registrerat sedan tidigare kommer administratören på företaget att få en uppmaning att godkänna eller avslå din ansökan. Du meddelas om detta via e-post. Om företaget inte fanns sedan tidigare i förhandlarportalen hanteras förfrågan för både företaget och ditt användarkonto av Hyresgästföreningens handläggare innan du via e-post får meddelande om att du nu kan logga in. Du blir då automatiskt administratör för företaget och nya förfrågningar om användarkonton kommer att skickas till dig. Ansök om nytt konto genom att klicka på Registrera dig på förstasidan, och därefter fylla i efterfrågad information om företaget och dig själv.

4 Skapa framställan I dagsläget är det endast bostadsföretagen som har möjlighet att skapa framställan. 1. Klicka på knappen Skapa en förhandlingsframställan 2. Fyll i informationen i formuläret. Om du är osäker på vilken förhandlingstyp som bör väljas kan en informationsruta öppnas genom klick på i-et 3. I nästa steg ska beståndet anges, och detta kan göras på olika vis beroende av förhandlingstyp. I de fall du anger beståndet via en uppladdad fil är det viktigt att den följer det specificerade formatet. Mallen kan laddas hem direkt från sidan: a. Ladda upp hyreslista Hyreslistan ska specificera de lägenheter som omfattas av framställan. En förhandling kan inte avslutas utan en hyreslista (undantag vid nyproduktion) så har du möjlighet är det en god idé att ladda upp den redan i framställan. b. Ladda upp fastighetslista Fastighetslistan är mindre omfattande än hyreslistan. Den listar endast fastigheterna och det är möjligt att skicka in framställan för fastighetsvisa förhandlingar med denna lista. c. Ange fastigheter direkt i portalen

5 Om framställan gäller ett fåtal fastigheter kan det vara enklast att söka och välja dem från registret i Förhandlarportalen. d. Ladda upp valfritt dokument När det gäller nyproduktion av fastigheter kan det av naturliga skäl vara svårt att ange bestånd. För en sådan framställan finns istället möjlighet att ladda upp valfria dokument som bedöms vara till nytta för förhandlingen. Markera det alternativ du valt och klicka på Nästa. 4. Genomför uppladdning/val av bestånd: a. Ladda upp hyreslista, fastighetslista eller valfritt dokument 1. Klicka på plustecknet. Sök och välj aktuell fil på din dator. 2. Portalen kontrollerar nu filen, och läser in den förutsatt att inga fel hittas. Om det förekommer fel listan visas ett meddelande om det så att du kan korrigera och pröva igen. 3. Klicka på Nästa 4. Nu får du förhandsgranska första raden i hyres- respektive fastighetlistan. Det är en möjlighet för dig att kontrollera att allt ser rätt ut, och att data inte hamnat i fel kolumn. Om det ser bra ut, klicka på Nästa. Behöver du ändra i filen och ladda upp en ny version, klicka på Tillbaka. b. Ange fastigheter direkt i portalen Sök på fastighetsbeteckning och klicka Sök. Markera fastigheten i listan för att välja in den till beståndet under Valda fastigheter. Du kan nu söka och välja ytterligare fastigheter på samma vis för att fylla på beståndet. Om du råkar välja en felaktig fastighet kan du ta bort den från beståndslistan genom att klicka på soptunnan till höger. Sök och klicka i listan för att lägga till fastighet till valt bestånd Klicka för att ta bort fastighet från valt bestånd 5. Klicka på Nästa när du laddat upp respektive valt bestånd. 6. Nu kan du per fastighet/lägenhet ange yrkande och motiv. Markera en, flera eller alla objekt och klicka på Lägg till yrkande och motiv. Om merparten av beståndet har samma yrkande och motiv kan du först markera alla objekt och ange yrkande. Därefter kan du endast markera dem som har avvikande yrkande och skriva över värdet. Det är först när du klickar Nästa som yrkande och motiv sparas. 7. I det sista steget granskar du din framställan innan du skickar in den till det HGF-kontor du brukar samarbeta med.

6 Skicka in framställan

7 Hantera framställan När en framställan skickats till ett kontor får dess assistenter ett e-postmeddelande om det, så att framställan kan hanteras. Skapa förhandling Markera att du arbetar med framställan Markera att du arbetar med framställan Du kan även se i portalen hur många obehandlade framställningar som finns på ditt kontor: Markera framställan som Bereds av mig Endast anställda hos Hyresgästföreningen har behörighet att göra detta. För att undvika att samma framställan hanteras av fler personer är den låst fram till dess att någon markerat den som Bereds av mig. Denna markering kan hävas av annan användare på Hyresgästföreningen, genom att markeringen flyttas tillbaka, men portalen varnar tydligt så att detta endast görs medvetet och inte av misstag.

8 Skicka tillbaka framställan Endast anställda hos Hyresgästföreningen har behörighet att göra detta. Om en framställan innehåller felaktigheter, eller om något är oklart, kan du skicka tillbaka den till bostadsföretaget. De kan då komplettera och skicka in den på nytt, med samma framställandatum som tidigare. OBS att du först behöver markera att framställan bereds av dig innan du kan hantera den! 1. Klicka på Skicka tillbaka 2. I nästa steg fyller du i ett meddelande om orsaken till att du skickar tillbaka framställan. Klicka sedan på Skicka tillbaka. Bostadsföretaget får då meddelande per e-post om att de har en återsänd framställan att behandla. Återöppna och skicka in igen Endast anställda hos Bostadsföretaget har behörighet att göra detta. Hyresgästföreningen har möjlighet att skicka tillbaka en framställan om den är felaktig, eller om det finns frågor om den. Du kan då återöppna den och genomföra de korrigeringar som behövs för att sedan skicka in den på nytt. Observera att framställan bibehåller det ursprungliga framställandatumet. 1. Klicka på Framställningar och klicka på aktuell framställan. Längst ner till höger i framställaninformationen kan du se meddelandet från Hyresgästföreningen:

9 2. Klicka på Återöppna ovanför framställaninformationen. 3. Följ därefter instruktionerna för att skicka in framställan igen. Om du inte behöver ändra något i framställan, kan du bara klicka dig igenom flödet och skicka in den på nytt. Observera att dock oavsett bör fylla i ett meddelande till Hyresgästföreningen i det första steget där du besvarar den frågeställning som låg till grund för att framställan skickades tillbaka. 4. När du skickat in framställan på nytt kommer Hyresgästföreningen att meddelas om detta så att den kan behandlas. Fördela till förhandling Endast anställda hos Hyresgästföreningen har behörighet att göra detta. 1. Öppna framställan och klicka på Skapa en förhandling högst upp i högra hörnet 2. I nästa steg väljer du vilka objekt som förhandlingen ska omfatta, du kan fördela en framställan till en eller flera förhandlingar. 3. Om du delar upp beståndet får du i nästa steg sedan välja vilket/vilka distrikt, och i steget därefter fastigheter, som förhandlingen ska omfatta. 4. När beståndet är valt (hela eller delar av det som angavs i framställan), anger du förhandlingssätt och ansvarig förhandlare. a. Ägarförhandling = samtliga fastigheter i förhandlingen hanteras som ett och samma ärende b. Fastighetförhandling = varje enstaka fastighet i förhandlingen hanteras som ett individuellt ärende I fältet Ansvarig förhandlare börja fylla i namnet på den aktuella förhandlaren så ger portalen dig förslag på personer. Du kan söka fram fler förhandlare i detta steg. Klicka Skapa när du är klar.

10 Förhandling hantera förhandlare Byt eller lägg till förhandlare Du kan byta eller lägga till förhandlare för din egen organisation på en förhandling. Detta betyder att Hyresgästföreningen inte kan administrera förhandlare hos bostadsföretagen och vice versa. Klicka på Skriv-ikonen på förhandlingens översiktsida. I nästa steg kan du sedan lägga till och ta bort förhandlare. Du kan även ändra ansvarig förhandlare. Bjuda in förtroendevalda Endast anställda hos Hyresgästföreningen har behörighet att göra detta. Ansvarig förhandlare hos Hyresgästföreningen kan bjuda in förtroendevalda till specifika förhandlingar. Denna funktion kommer i senare versioner av Förhandlarportalen. Förhandling hantera bestånd Under förhandling finns vissa möjligheter att korrigera bestånd och förutsättningar enligt överenskommelse mellan parterna. Om den ena parten gör förändringar meddelas motparten via e- post om detta. Objekt kan flyttas eller återkallas, och beroende på vad man vill uppnå kan detta göras på olika sätt: Flytta objekt till annan förhandling Om man finner att objektet passar bättre i en annan förhandling, från samma framställan, kan det flyttas dit. Flytta objekt till ny förhandling Om det inte finns en lämplig förhandling att flytta objekt till, kan en sådan skapas i samband med flytten. Den nya förhandlingen får då samma framställandatum som den framställan objektet ursprungligen omfattades av. Återkalla objekt Finner man att objekt inte ska förhandlas alls just nu kan de tas bort helt från förhandlingen. 1. Klicka på Ändra i beståndet

11 2. I nästa steg, markera vilken eller vilka fastigheter som ska flyttas genom att fylla i bocken före raden i listan och klicka på Flytta till annan förhandling. Ska de återkallas, klicka istället på Återkalla fastigheter. 3. Har du valt att flytta objekt visas nu en lista med de andra förhandlingarna från samma framställan, tillsammans med alternativet Flytta till ny förhandling. Klicka i listan för att välja, och bekräfta genom att klicka på Flytta fastigheter.

12 Förhandling möten Skapa möte Möten hanteras antingen ifrån Mina sidor, eller under fliken Möten på respektive förhandling. För att lägga till ett möte till en förhandling, klicka på fliken Möten och därefter Lägg till möte. Ett möte är kopplat till en eller flera förhandlingar, och två eller flera personer. Du kan lägga till fler personer till mötet och därigenom kan du även lägga till deras förhandlingar till mötet. Lägg till fler personer till mötet Lägg till fler förhandlingar till mötet Förhandlingar som mötet berör Ändra möte Vid behov kan du ändra mötesinformationen genom att klicka på Skriv-ikonen under mötesfliken på förhandlingen:

13 Mötesprotokoll Efter genomfört möte kan du antingen ladda upp ett protokoll till mötet i Förhandlarportalen, eller så kan du skriva direkt i formuläret. För att skriva direkt i portalen, klicka på Skapa: 1. Fyll i/justera informationen om mötet enligt fälten i formuläret. Klicka sedan på Lägg till punkt. 2. Skriv in protokollets första punkt och klicka på Lägg till. Fortsätt att lägga in fler punkter genom att återigen klicka på Lägg till punkt och fortsätt så tills protokollet är komplett. 3. När protokollet är färdigt klicka på Spara.

14 Förhandling justera yrkande och motiv Yrkande och motiv kan justeras i förhandlingen. Framställan berörs dock inte, det som yrkades där ligger kvar oförändrat. För att se vad som yrkats på en förhandling, klicka på fliken Yrkande & motiv. Vill du justera yrkandet klicka på knappen Lägg till yrkande & motiv.

15 Slutfas överenskommelse När ni kommit överens i en förhandling, klicka på fliken Slutfas och därefter på knappen Skapa överenskommelse. Du och din motpart guidas nu igenom ett antal steg. Observera att en hyreslista med ingående hyror måste finnas uppladdad för att gå till slutfas. 1. Fyll i en överenskommelsetext och datum för ikraftträdande respektive offentliggörande. 2. Klicka på Spara för att gå vidare. Du har nu genomfört tre av de sju stegen i överenskommelsen. 3. I nästa steg ska beståndet anges. Vilka objekt gäller överenskommelsen? Klicka på knappen Lägg till. Du guidas nu igenom valen av objekt utifrån det bestånd som omfattas i förhandlingen. 4. När beståndet är angivet klickar du på Vi är överens. Din motpart får nu ett e- postmeddelande om att hen ska granska överenskommelsen och bekräfta den genom att klicka på samma knapp Vi är överens. 5. När båda parter markerat att de överens ska avtal laddas upp till överenskommelsen. Ni kan använda mallen som finns i Förhandlarportalen eller använda ett helt eget dokument. Ange även datum som avtalet signerades.

16 6. Innan överenskommelsen kan slutföras och förhandling stängas måste en hyreslista med de överenskomna hyrorna laddas upp. a. Klicka på Ladda upp b. Klicka på pluset och välj filen från din dator c. Filen laddas nu upp, om den lästs in utan fel går du vidare genom att klicka Nästa d. Nu får du förhandsgranska första raden i hyreslistan. Det är en möjlighet för dig att kontrollera att allt ser rätt ut, och att data inte hamnat i fel kolumn. Om det ser bra ut, klicka på Skicka. Behöver du ändra i filen och ladda upp en ny version, klicka på Tillbaka. 7. När hyreslistan har laddats upp kan du och din motpart granska de nya hyrorna och jämföra med de ingående. Klicka på knappen Visa bestånd i överenskommelsens översikt:

17 8. När alla steg är utförda är överenskommelsen klar.

18 Slutfas strandning Om ni inte är överens i förhandlingen: 1. Klicka på fliken Slutfas och därefter på Stranda. 2. Markera att erforderliga åtgärder vidtagits genom att klicka i rutorna, och ange vart ärendet ska hänskjutas: 3. Ange vilka objekt som omfattas av strandningen genom att först välja distrikt, fastigheter och därefter lägenheter. 4. Objekten är nu markerade som strandade i förhandlingen. Ytterligare hjälp och stöd Behöver du mer hjälp; kontakta forhandlarportalen@hyresgastforeningen.se

Snabbguide Ansökan om utbetalning

Snabbguide Ansökan om utbetalning Snabbguide Ansökan om utbetalning Version 2016-11-16 Snabbguide Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. Innan du börjar För att du ska

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som är kontrollant av utbildningsbevis/diplom

SAFE WORK. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som är kontrollant av utbildningsbevis/diplom SAFE WORK Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som är kontrollant av utbildningsbevis/diplom 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Ansöka om utökad behörighet...3. Information om utbildningsregistret...3

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Användarhandbok. Trafikverkets Chemsoft 2015

Användarhandbok. Trafikverkets Chemsoft 2015 Användarhandbok Trafikverkets Chemsoft 2015 Innehållsförteckning 1. Inloggningsuppgifter... 3 1.1 Var hittar jag Chemsoft?... 3 1.2 Hur får jag inloggningsuppgifter?... 3 1.3 Hur byter jag lösenord?...

Läs mer

Användarmanual för

Användarmanual för 2016-09-30 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för varje bidrag... 4 Vem får behörighet på Mina sidor?...

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på 2. Klicka på Registrera konto.

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på   2. Klicka på Registrera konto. Skapa konto - befintlig HantverksID-kund loggar in på sitt konto och följer länken Klicka här för att registrera ID06 konto på förstasidan (hoppa till sid. 3 i denna guide) 1. Gå in på www.hantverksid.se.

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Högskola och universitet Användarhandbok

Högskola och universitet Användarhandbok Högskola och universitet Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER

TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER MANUAL TRAFIKVERKET UNDERRÄTTELSER Version.0 av Innehåll Inledning... Underrättelsehantering... 4. Inloggning... 4. Underrättelser... 5.. Föra dialog... 7.. Ladda upp dokument... 8.. Skicka avisering tillbaka...

Läs mer

Skapa ärende Sökande

Skapa ärende Sökande 1(7) Om Kundwebben Kundwebben används för att skicka in ärenden till ISP. I varje ärendetyp finns det ett antal steg som du ska gå igenom och fylla i för att du ska kunna skicka in ett ärende. Tvingande

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA Uppdaterad Sammanställt av Version 2.6 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Vad är INCA?... 3 2 Innan du börjar... 3 2.1 Systemkrav... 3 2.2 Autentisering...

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Release Notes version BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010

Release Notes version BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010 Release Notes version 4.0.3 2015-02-01 BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010 De besiktningsföretag som har flera regionkontor representerade i Elektriska Nämndens objektregister EN2010 har möjliget att

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin.

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin. Junioradminlathund Junioradminlathund... 1 Vad är en junioradmin?... 1 Skapa konto... 1 Logga in som admin... 2 Aktivera användare... 2 Lägga in personer i grupper:... 3 Lägga in förälder:... 4 Lägga in

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09 Innehållsförteckning 1. Ansöka om utökad behörighet...3 2. Information

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som är kontrollant av utbildningsbevis/diplom

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som är kontrollant av utbildningsbevis/diplom SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som är kontrollant av utbildningsbevis/diplom 013-03-09 Innehållsförteckning 1. Ansöka om utökad behörighet...3. Information om utbildningsregistret...4

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Administration av asrp.se

Administration av asrp.se Administration av asrp.se Inloggning sker från: http://www.asrp.se/cms/admin_login.php Avdelningar/rubriker: - Sidor - Användare - Galleri - Övrigt - Annonser - Hästar - Faktablad - Logga ut SIDOR Under

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar MeetingDocs Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar 1. Bakgrund Tjörns kommun har, i ett led att i större utsträckning effektivisera och digitalisera, börjat arbeta i ett nytt dokument

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Arbetsinstruktion. Platina light. Syfte. Dokumenthistorik

Arbetsinstruktion. Platina light. Syfte. Dokumenthistorik 1 (16) Platina light Arbetsinstruktion Syfte Dokumentet syftar till att beskriva hur man söker ärende, handling, hur man laddar upp och skapar arbetsdokument, samt granskar dokument i Platina

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (19) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (19) Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Hur man använder e-läromedlen... 3 3 Hantera användarrättigheter... 3 3.1 Uppgifter om

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Instruktion Medlemsregister RSMH

Instruktion Medlemsregister RSMH Instruktion Medlemsregister RSMH november 2018 RSMH har sedan en tid ett medlemsregister. Detta är ett viktigt verktyg för att kunna nå medlemmarna med relevant information både på ett lokalt samt ett

Läs mer

Instruktioner för Pecar e-plan. Innehållsförteckning. Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Inledning -så fungerar e-plan 2

Instruktioner för Pecar e-plan. Innehållsförteckning. Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Inledning -så fungerar e-plan 2 Instruktioner för Pecar e-plan Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Innehållsförteckning Inledning -så fungerar e-plan 2 Registrera konto 3 Hantera användarprofil 4 Skapa nytt projekt

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (18) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (18) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Uppgifter om organisationen... 3 2 Skapa användare... 4 2.1 Allmänt... 4 2.2 Skapa en

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Manual för projektledare

Manual för projektledare Manual för projektledare FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion: Forsknings- och utvecklingsprojekt Forskares akademiska grad och anställning Vetenskapliga publikationer

Läs mer

Företagsportalen + digitala tillstånd. Manual - administratör

Företagsportalen + digitala tillstånd. Manual - administratör Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - administratör Företagsportalen och tjänsten digitala tillstånd Parkering Göteborgs företagsportal är ett administrativt webbgränssnitt där du snabbt och enkelt

Läs mer

Version 3.2 A SERVICE FROM OPV

Version 3.2 A SERVICE FROM OPV 2016 - Version 3.2 A SERVICE FROM OPV INNEHÅLLSFÖRTECKNING LOGGA IN PÅ OPV STORAGE 3 STARTSIDA 4 MENYER 5 KATEGORIER 6 SÖK 7 LADDA NER Direktnerladdning 8 LADDA NER Kundvagn 9 NERLADDNINGSHISTORIK FÖR

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (18) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Manual till E-tjänsten Beredskapslagring av olja

Manual till E-tjänsten Beredskapslagring av olja Manual till E-tjänsten Beredskapslagring av olja Den här manualen innehåller praktisk information som är riktad till dig som ska ansöka, anmäla, rapportera eller deklarera i beredskapslagring av olja.

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

Doxcentral. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.9 2012-02-20

Doxcentral. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.9 2012-02-20 Doxcentral Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v..9 0-0-0 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och filer.

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR...

Läs mer

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10)

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Mina sidor Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Organisation och användare Den här manualen vänder sig till dig som är behörig att redigera användarkontot på Mina sidor. Din organisation

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

Kom igång med Upphandling i ibinder.com

Kom igång med Upphandling i ibinder.com Kom igång med Upphandling i ibinder.com Skapa urval När man använder ibinder Bygg och ska skapa en offentlig upphandling, kan man på ett enkelt sätt skapa ett urval från ibinder Bygg till ibinder Upphandling.

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Manual för Min enhet

Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 1 (7) Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 2 (7) Innehåll 1 Basfakta... 2 2 Min enhet... 2 3 Mina låneenheter... 5 4 Excelfil och sökningar... 6 5 Att skapa ett serviceärende...

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 203-03-09 Innehållsförteckning. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress 3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator.

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator. Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installera skrivaren Installationen fungerar för Windows, använder du MAC, kontakta vår support för separat instruktion, ring på 031-780 06 00 alternativt

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Lathund för emeetings. att läsa styrelsehandlingar i din ipad

Lathund för emeetings. att läsa styrelsehandlingar i din ipad Lathund för emeetings att läsa styrelsehandlingar i din ipad 2 Innehåll Lathund för emeetings... 1 att läsa styrelsehandlingar i din ipad... 1 Logga in i emeetings... 3 Välj instans och möte... 4 Läsa

Läs mer

Registrering och installation av Garanti XL

Registrering och installation av Garanti XL Registrering och installation av Garanti XL Uppdaterad 2018-08-28 L O G I N H A S S E L B E R G A B Åkerbärsvägen 16 181 64 LIDINGÖ Besök: Nybrogatan 34, Stockholm 08-446 22 75, 070-420 81 04 erik@loginhasselberg.se

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Innehållsförteckning. Klicka på det kapitel du vill läsa om, alternativt scrolla ner och ta del av hela användarmanualen.

Innehållsförteckning. Klicka på det kapitel du vill läsa om, alternativt scrolla ner och ta del av hela användarmanualen. KUNDPORTAL Innehållsförteckning Klicka på det kapitel du vill läsa om, alternativt scrolla ner och ta del av hela användarmanualen. 1. Allmänt om Kundportalen 2. Kontoansökan 3. Rundvandring i Kundportalen

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer