SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Innehållsförteckning Ärende 53 Information om socialnämndens handlingsplan Information om sluttäckning av Sibbabo deponi Granskning av ansökan om ersättning för kostnader från Migrationsverket Granskning av avgiftsintäkter inom äldreomsorgen Revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning Regler för redovisning av partistöd Årsredovisning 2015 för Mediacenter Jönköpings län Svar på motionen Vi måste tala om trollen Avsägelse Information om rapportering av ej verkställda beslut... 97

2 Plats och tid Kammarsalen i Habo kommunhus, torsdagen den 26 maj 2016, kl ande David Svensson (S) Thomas Werthén (M) Lars Davidsson (KD) Morgan Malmborg (SD) Viveca Rydberg (S) Lars Elwing (M) Susanne Wahlström Jarl Karlsson (S) Anders Rickman (L) Hans Jarstig (KD) Olle Moln Teike (SD) Sven-Anders Nyström (M) Hanna Englund (C) Mary Eklund (S) Christina Källström (MP) Anita Bergman (M) Kent Bjärkhed (S) Marie Lindholm (KD) Elisabeth Malmborg (SD) Nils-Inge Carlsson (S) Maria Alsén (L) Åke Lundgren (KD) Niklas Fungbrandt (M) Birger Lindström (C) Joakim Lindblom (SD) Monica Haraldsson (S) Rolf Westmar (M) Gunnar Pettersson (S) Victor Davidsson (KD) Kenneth Bock (SD) Kerstin Klasson (MP) Ewa Wettebring (S) Bengt Stensmo (M) Lars-Åke Johansson (S) Thomas Gustafsson (S) Ej tjänstgörande ersättare och övriga närvarande Jan Sundman, kommunchef Frida Wahlund, sekreterare Betty Svensson, socialchef Clarinda Larsson, avfallsansvarig Johan Helldén, konsult Zaine Andersson, revisionens ordförande Utses att justera Lars Davidsson och Niklas Fungbrandt Paragrafer: Ordförande Justerande Sekreterare Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Protokollet förvaras på Kommunledningskontoret Underskrift

3 Dnr KS16/64 53 Information om socialnämndens handlingsplan Socialchef Betty Svensson informerar om de åtgärder som gjorts eller ska göras inom socialförvaltningen för att komma till rätta med budgetunderskottet, samt ger en månadsuppföljning till och med april månad. För närvarande ligger äldreomsorgen på en avvikelse på kronor. Prognosen för helåret ser något bättre ut och pekar på ett underskott om Betty Svensson informerar om att socialnämnden i april fattade beslut om att man ska vara mer restriktiv med att sätta in vikarier på äldreboendet. Socialnämnden har även beslutat att minska på antalet korttidsplatser från och med september, vilket innebär att personalen kan minskas med 1,5 årsarbetare dagtid och en nattarbetare. I juni ska nämnden fatta beslut om att minska antalet anställa med drygt åtta årsarbetare. Om ett sådant beslut tas innebär det att socialnämndens budget kommer att vara i balans från och med januari. Efter avslutad frågestund tackar ordföranden Betty Svensson för informationen.

4 Dnr KS15/32 54 Information om sluttäckning av Sibbabo deponi Avfallsansvarig Clarinda Larsson och konsult Johan Helldén från Helldén Environmental Engineering AB informerar om sluttäckning av Sibbabo deponi. En deponi måste sluttäckas för att hindra framtida miljöpåverkan såsom spridning av lakvatten och deponigas, och för att man på ett säkert sätt ska kunna överlämna deponi till framtida generationer. Deponeringen på Sibbabo påbörjades Fram till slutet av 1990-talet deponerades 7000 ton avfall per år. Efter det började man återvinna mer och avfallsmängderna minskade till ca 2500 ton per år. Totalt ligger ca kubikmeter avfall i deponin. Det är mestadels hushållsavfall. Sedan 2003 har inget organiskt avfall deponerats på Sibbabo. Johan Helldén går igenom vad det innebär att sluttäcka en deponi. Det är 6,7 hektar som ska sluttäckas och materialbehovet är stort. En inventering har skett av lämpliga material att använda. Sluttäckningen kommer att ske etappvis mellan Den nuvarande återvinningscentralen kan vara kvar under etapp 1, men sedan måste en ny plats hittas för den. Beräknad kostnad för sluttäckningen är 20 miljoner kronor. Efter avslutad frågestund tackar ordföranden för informationen.

5 Dnr KS16/54 55 Granskning av ansökan om ersättning för kostnader från Migrationsverket lägger revisionsrapporten till handlingarn. Ärendebeskrivning Deloitte AB har på uppdrag av kommunrevisionen granskat kommunens rutiner vid ansökan om ersättning för kostnader som uppstår i samband med mottagande av flyktingar i Habo kommun. I samband med granskningen har en rapport upprättats. Revisionsfrågan har varit Har kommunstyrelsen och övriga nämnder tillfredsställande rutiner kring ansökningar av ersättningar från Migrationsverket och finns en tillräcklig intern kontroll?. s behandling Kommunrevisionens ordförande Zaine Andersson (M), går igenom revisionsrapporten. Revisorernas bedömning är att rutinerna och internkontrollen för kommunstyrelsen och övriga nämnder kan stärkas kring ansökan om ersättning från Migrationsverket. Det saknas rutiner för ansökan och vissa ansökningar sker med låg frekvens och ofta lång tid efter att kostnaden har uppstått. Ansvaret för att upprätta ansökningar och identifiera kostnader är personberoende och det finns ingen som har ett övergripande ansvar. Revisionen rekommenderar att skriftliga rutiner upprättas, att ansökningar genomförs mer frekvent, att mer än en person per förvaltning ska vara insatt i förfarandet med återsökningar och att en samordningsansvarig ska utses. Zaine Andersson berättar att det svar på granskningen som revisorerna har fått är mycket tillfredsställande och att kommunen redan har tagit tag i den här frågan.

6 Granskning av avgiftsintäkter inom äldreomsorgen lägger revisionsrapporten till handlingarna. Ärendebeskrivning Deloitte AB har på uppdrag av kommunrevisionen granskat socialnämndens avgiftsintäkter inom äldreomsorgen. Dnr KS16/155 Revisionsfrågan har varit: Säkerställer socialnämnden att avgiftsintäkterna för äldreomsorgen inom Habo kommun är rättvisande? s behandling Revisionens ordförande Zaine Andersson berättar att denna granskning är en följd av en större granskning av äldreomsorgen. Då upptäcktes att socialnämnden har mycket låga intäkter jämfört med andra kommuner. Svaret på revisionsfrågan är att nämnden inte säkerställer att avgiftsintäkterna för äldreomsorgen är rättvisande. Revisionen rekommenderar socialnämnden att säkerställa att nämnden har en rättvisande intäktsredovisning, samt att nämnden bör säkerställa att korrekt debitering görs av intäkter. Socialnämndens ordförande Hans Jarstig (KD) kommenterar granskningsrapporten med att socialförvaltningen ska se över de brister som framkommit i rapporten.

7 Revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning Dnr KS15/51 godkänner revideringen av kommunfullmäktiges arbetsordning. Ärendeskrivning beslutade den 27 augusti 2015 (KF 70) att införa medborgarförslag i Habo kommun under en försöksperiod på två år. Med anledning av detta behöver kommunfullmäktiges arbetsordning revideras. Reglementet har setts över av kommunfullmäktiges presidium och av partiernas gruppledare och ytterligare några mindre ändringar är föreslagna.

8 Dnr KS14/27 58 Regler för redovisning av partistöd godkänner förslag till hur kommunalt partistöd ska redovisas. Ärendebeskrivning Kommunen ska enligt lag kontrollera att partistödet som utbetalats används för att stärka den kommunala/regionala demokratin. Syftet med lagen är att visa hur partiernas stöd används mer transparent. Detta ska ske i form av en årlig redovisning tillsammans med en granskningsrapport. Granskningen görs av den redovisande organisationens utsedda kontrollant, exempelvis revisor eller utsedd representant av partiet. s presidium har tagit fram ett förslag till hur partistödet ska redovisas. Förslaget har även behandlats av gruppledarna. s behandling Anders Rickman (L) yrkar bifall till förslaget. et skickas till: Gruppledarna

9 Årsredovisning 2015 för Mediacenter Jönköpings län godkänner årsredovisningen för Mediacenter avseende 2015, samt beviljar direktionen i kommunalförbundet Mediacenter Jönköpings län ansvarsfrihet för år Dnr KS16/115 Ärendebeskrivning Mediacenter Jönköpings län har översänt årsredovisning, revisionsberättelse med mera för år 2015 med begäran om att fullmäktige godkänner årsredovisningen samt beviljar direktionen ansvarsfrihet för år et skickas till: Mediacenter Jönköpings län

10 Dnr KS15/ Svar på motionen Vi måste tala om trollen bifaller motionen. Eventuella fortbildningsinsatser ska finansieras inom barn- och utbildningsnämndens befintliga budgetram. Ärendebeskrivning Anders Rickman (L) har inkommit med en motion i vilken det förs fram att skolorna i Habo måste sätta in åtgärder för att öka elevers motståndskraft mot propaganda och konspirationsteorier. Anders Rickman föreslår att Habo kommuns skolor ska lyfta fram kritisk granskning och källkritik i de skolämnen där detta är lämpligt och att en fortbildning av lärarkåren genomförs rörande den hotbild som trollen på näten utgör. Motionen har remitterats till barn- och utbildningsnämnden som föreslår att förslaget om fortbildning av lärare ska avslås, men samtidigt uppmanar nämnden skolorna att lyfta fram kritisk granskning och källkritik i ämnen där det är lämpligt. Kommunstyrelsen beslutade den 11 maj 2016 att föreslå kommunfullmäktige att bifalla motionen, men att eventuella fortbildningsinsatser ska finansieras inom barn- och utbildningsnämndens befintliga budgetram. s behandling Anders Rickman kommenterar motionen och säger att Liberalerna har konstaterat att det finns de som vill skada det sociala kapitalet, det vill säga förtroendet människor emellan. I etablerad media finns regler att förhålla sig till, men på nätet kan vem som helst skriva vad som helst. Verkligheten är en annan nu än den var när många lärare fick sin utbildning. Därför vore det bra om lärarna fick en fortbildning i hur nyhetsflödet ser ut för ungdomar idag. Anders Rickman yrkar bifall till motionen. Olle Moln Teike (SD) yrkar avslag på motionen. Han håller med om att unga och vuxna måste lära sig kritiskt tänkande, men kan inte ställa sig bakom motionens intentioner och yrkar därför avslag på den. Även Joakim Lindblom och Elisabeth Malmborg från Sverigedemokraterna yrkar avslag på motionen. Maria Alsén (L) yrkar bifall till motionen, liksom David Svensson (S) och Jarl Karlsson (S).

11 Forts 60 sgång Ordföranden finner att det finns två förslag, dels kommunstyrelsens förslag om att bifalla motionen, dels Sverigedemokraternas förslag om att avslå motionen. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att kommunfullmäktige beslutar att bifalla motionen. Omröstning begärs. Följande propositionsordning godkänns: Den som röstar på kommunstyrelsens förslag röstar ja, den som röstar på Sverigedemokraternas förslag röstar nej. Omröstningsresultat Vid omröstningen avges 29 ja-röster och 5 nej-röster. En ledamot är frånvarande, se bilaga 1. har således beslutat enligt kommunstyrelsens förslag.

12 Dnr KS16/ Avsägelse beslutar att godkänna avsägelsen från Anita Bergman (M), samt att begära ny sammanräkning hos länsstyrelsen. Ärendebeskrivning Anita Bergman (M) har på grund av flytt från kommunen avsagt sig uppdraget som ersättare i kommunfullmäktige. et skickas till: Anita Bergman Länsstyrelsen Löneenheten

13 Information om rapportering av ej verkställda beslut Informationen läggs till handlingarna. Dnr KS16/149 Ärendebeskrivning Socialnämnden har för första kvartalet 2016 meddelat till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt till kommunens revisorer ett gynnande beslut enligt 4 kapitlet 1 socialtjänstlagen samt ett gynnande beslut enligt 9 LSS som ej verkställts inom tre månader från beslutsdatum eller där verkställighet avbrutits och ej återupptagits inom tre månader från avbrott.

14 Omröstning avseende paragraf nr BESLUTANDE Ja Nej Ja Nej Ja Nej Ja Nej David Svensson Thomas Werthén M X Lars Davidsson KD X Morgan Malmborg SD X Viveca Rydberg Lars Elwing M X Jarl Karlsson Susanne Wahlström M X Anders Rickman FP X Hans Jarstig KD - - Olle Moln Teike SD X Fredrik Wärnbring Sven-Anders Nyström M X Hanna Englund C X Mary Eklund Margareta Fick Christina Källström MP X Maritha Josefsson Anita Bergman M X Nicklas Gustavsson Kent Bjärkhed Marie Lindholm KD X Lennart Karlsson Elisabeth Malmborg SD X Nils-Inge Carlsson Maria Alsén FP X Terése Svensson Åke Lundgren KD X Niklas Fungbrandt M X Ulf Bertills Birger Lindström C X Joakim Lindblom SD X Monica Haraldson Lotta Hoffback-Kaljo Rolf Westmar M X Gunnar Pettersson Victor Davidsson KD X Agneta Karlsson Kenneth Bock SD X Kerstin Klasson MP X Ewa Wettebring Bengt Stensmo M X Lars-Åke Johansson Thomas Gustafsson Summa: 29 5 Bilaga 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-10-18 0 Innehållsförteckning Ärende 101 Val av valberedning... 179 102 Val av ordföranden och vice ordförande i valberedningen... 181 2018-10-18 178 Plats och tid Kammarsalen, Habo kommunhus, torsdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-01-08 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Val av överförmyndare... 2 2 Val av gode män vid lantmäteriförrättningar... 3 3 Val av representation i styrelsen för kommunalförbundet Mediacenter Jönköpings

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2014-09-15 09-24 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: HABO Plats: Landstatshuset Dnr: 201-6467-2014 Rösträkningen och fördelningen av mandaten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2014-03-27 0 Innehållsförteckning 14 Folkhälsoplan 2014-2015... 23 15 Hastighetsplan - information... 24 16 Slutredovisning av investeringsprojekt... 25 17 Hagabodaskolan-tillbyggnad av hus 7 ( Hagenskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-16 0 Innehållsförteckning Ärende 63 Godkännande av dagordning... 100 64 Uppföljning av miljöprogrammet... 101 65 Ekonomisk uppföljning för tertial 1 2016... 102 66 Budgetramar 2017-2019... 103

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2015-05-28 0 Innehållsförteckning Ärende 41 Information om fritids- och kulturförvaltningens verksamhet... 48 42 Svar på motion om överlåtelse av Munkskogsgården till Munkaskogsföreningen... 49 43 Svar

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-05-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 43 Granskning av donationsfonder - revisionsrapport... 74 44 Miljöprogram och energi-och klimatstrategi uppföljning... 75 45 Medborgardialog redovisning från fullmäktigeberedning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-03-21 0 Innehållsförteckning 24 Regionbildning för Jönköpings län... 37 25 Närtrafik - uppföljning... 38 26 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 39 27 Köp av fastigheter i centrumnära

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-08-28 0 Innehållsförteckning Ärende 58 Information Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 97 59 Årsredovisning 2013 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 98 60 Förbud mot rökning i Habo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-09-28 0 Innehållsförteckning Ärende 110 Information om kommunledningsförvaltningen... 178 111 Lösen av revers avseende Habo Energi AB... 179 112 Gemensamt kommunikationsoperatörsbolag mellan Habo

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-08-25 0 Innehållsförteckning Ärende 76 Godkännande av dagordning... 121 77 Information om socialnämndens handlingsplan... 122 78 Framställan om tilläggsanslag för projektet arbetsglädje ger bra arbetsmiljö...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-29 0 Innehållsförteckning Ärende 91 Information om räddningstjänstens verksamhet... 130 92 Ekonomisk uppföljning för tertial 2 2015... 131 93 Bostäder för nyanlända och ungdomar... 132 94 Tillsyn

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Information om Räddningstjänsten... 107 64 Kommuninvest-avtal om regress m.m.... 108 65 Svar på betänkadet Likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen... 109

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-12-14 0 Innehållsförteckning Ärende 151 Tillskjutande av medel för ombyggnad av före detta HVB-hem i Västerkärr... 253 152 Svar på motion om förbättrad matservering... 255 153 Svar på motion om kött

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-02-23 0 Innehållsförteckning Ärende 12 Begäran om utökad kommunal borgen, Habo Bostäder AB... 20 13 Gemensamt ägardirektiv, bolagsspecifika ägardirektiv samt bolagsordningar för bolag ägda av Habo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-01-22 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Arvoden och ersättningar till förtroendevalda... 3 2 Praktisk information för förtroendevalda... 4 3 Val av ersättare till presidiet... 5 4 Ekonomisk uppföljning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-09-07 1 Innehållsförteckning Ärende 94 Godkännande av dagordning... 3 95 Avgifter... 4 96 Budget 2018-2019 samt budgetram 2020... 5 2017-09-07 2 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-02-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Information från personalenheten... 13 9 Affärsplan Turism Habo vad har hänt och vad planeras... 14 10 Förskottering av 2013 års investeringsbudget VA i Västerkärr...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2014-11-26 0 Innehållsförteckning Ärende 154 Ekonomisk uppföljning... 185 155 VA-plan, revidering... 186 156 Kommunalt flyktingmottagande i Habo... 187 157 Medborgarskapsceremoni... 188 158 Referensgrupp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2015-03-26 0 Innehållsförteckning Ärende 19 Information om barn-och utbildningsförvaltningens verksamhet... 35 20 Policy för tätortsnära skogar... 36 21 Svar på motion rörande kommunala p-platser för samåkare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-08-24 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Information om projekt arbetsglädje ger bra arbetsmiljö... 3 82 Månadsuppföljning juli... 4 83 Avgifter... 5 84 Budget 2017... 6 85 Informationsärenden... 8

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2014-11-27 0 Innehållsförteckning Ärende 87 Dagcentral för äldre vid Blå torget... 145 88 Budget 2015... 147 89 Svar på motion om vad Spinnet har kostat skattebetalarna... 155 90 Svar på motion om gång-och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-25 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Granskning av internkontroll vid överförmyndaren... 2 2 Svar på motion om detaljplan/strandskydd i Furusjö... 3 3 Svar på motion om att minska matsvinnet... 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-11 0 Innehållsförteckning Ärende 35 Byggnation av bostäder vid Gröne vägen... 40 36 Preliminärt bokslutsresultat för 2014... 41 37 Svar på revisionsrapporten Granskning av kommunens arbete med

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-14 0 Innehållsförteckning Ärende 56 Information från Science Park... 103 57 Gemensam värdegrund för alla anställda i Habo kommun... 104 58 Ekonomisk uppföljning för tertial 1 2018... 106 59 Ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

152 Svar på motion om förbättrad matservering

152 Svar på motion om förbättrad matservering 2017-12-14 255 Dnr KS17/91 152 Svar på motion om förbättrad matservering Beslut beslutar att anse att-satserna 1, 4 och 5 vara besvarade och att motionens övriga delar avslås. Reservationer Olle Moln Teike

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-11-24 0 Innehållsförteckning Ärende 120 Reviderade taxor för miljönämndens verksamhet... 187 121 Avgifter för bistånd till äldre och funktionsnedsatta... 189 122 Avgift för servicetjänster... 192

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 53 Ekonomisk rapport tertial 1... 86 54 Budgetramar 2013-2015... 88 55 Kommunalisering av hemsjukvården avtal med landstinget och patientavgift... 92 56 Avsägelse... 94

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30 0 Innehållsförteckning 1 Granskningsrapport Verkställighet av kommunfullmäktiges beslut... 2 2 Ny webbplats information... 3 3 Redovisning av förslag från parlamentariska gruppen... 4 4 Bestämmelser

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2013-11-06 1 Innehållsförteckning Ärende 98 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska... 3 99 Tjänstgöringsgrad inom äldreomsorgen... 4 100 Månadsuppföljning oktober... 5 101 Habiliteringsersättning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-04-12 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Godkännande av dagordning... 3 26 Redovisning av individärende från biståndsenheten... 4 27 Månadsuppföljning mars... 5 28 Sammanställning av skyddsronder 2017...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 103 Politisk vision och mål 2012-2015... 166 104 Budget 2012... 172 105 Kommunalisering av hemsjukvården... 178 106 Nya motioner... 179 107 Avsägelse... 180 108 Information om rapportering

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 105 Äldreomsorgsplan... 174 106 Detaljplan för Västerkärr 1:64 m.fl.... 177 107 Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa..178 108 Attestreglemente... 180 109 Parlamentarisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-11-21 1 Innehållsförteckning Ärende 96 Internkontrollplan 2019... 3 97 Månadsuppföljning oktober... 4 98 Budget 2019... 5 99 Individärende... 6 100 Delegation gällande köp av plats på stödboende av

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-04-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 33Miljöprogram och klimat-och energistrategier-uppföljning 2010... 56 34 Årsredovisning 2010... 57 35 Revisionsberättelse för 2010... 59 36 Svar på motion om utredning rörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-05-30 0 Innehållsförteckning 47 Granskning av koncernstyrningen... 73 48 Ägardirektiv och bolagsordning för kommunens bolag... 74 49 Miljöprogram och energi- och klimatstrategi - uppföljning... 75

Läs mer

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Inredia, kl 18.00-20.50 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Johanna Eriksson, förslagsställare, 40 Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-01-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan om bidrag för integrationsverksamhet 2017... 2 2 Motion om familjepark... 3 3 Remiss handlingsplan - Barn som anhöriga... 4 4 Medborgarförslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2019-08-29 0 Innehållsförteckning Ärende 89 Information om fritids- och kulturnämndens verksamhet... 143 90 Förslag till budget för Mediacenter Jönköpings län 2020... 144 91 Beviljande av ansvarsfrihet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-11-28 0 Innehållsförteckning Ärende 92 Hemsjukvårdsavgift... 143 93 Budget 2014... 144 94 Delegation angående verksamhetsområden för vatten, spillvatten och dagvatten... 153 95 Vision centrumutveckling...

Läs mer

Protokoll. Kommunfullmäktige

Protokoll. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 115-121 2 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige - Johanna Frisk (V)... 5 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige - Annika Qarlsson (C)...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 85 Besök från hjälpmedelscentralen... 4 86 Presentation av ny enhetschef... 5 87 Månadsuppföljning september... 6 88 Svar på granskning avseende verkställighet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2015-04-23 0 Innehållsförteckning Ärende 29 Information om miljöförvaltningens verksamhet... 48 30 Årsredovisning 2014... 49 31 Revisionsberättelse 2014... 51 32 Förfrågan om markförvärv från fristående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-03-30 0 Innehållsförteckning Ärende 22 Information från miljöförvaltningen... 20 23 Avgifter för bistånd... 22 24 Avtal om finansiering och genomförande av åtgärder i infrastruktur med anledning av

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-06-03 1 Innehållsförteckning Ärende 64 Presentation av omsorgschef... 3 65 Redovisning av arbetsskador och tillbud 2014... 4 66 Presentation av barn- och ungdomssamordnaren... 5 67 Redovisning av

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 109 Avfallsplan och Renhållningsordning... 186 110 Svar på motion om bevarande av vårt industriella kulturarv (S)... 188 111 Svar på motion om att öka transparensen i Habo kommunfullmäktige

Läs mer

Kristina Lundgren, kommunchef Ulf Jansson, ekonomichef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer

Kristina Lundgren, kommunchef Ulf Jansson, ekonomichef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Plats och tid Inredia, måndagen den 26 september 2016 kl 18:00-19.05 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Kristina Lundgren, kommunchef Ulf Jansson, ekonomichef Josefin Karlsson, kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-04 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Godkännande av dagordning... 3 2 Individärende... 4 3 Information om svar till arbetsmiljöverket med anledning av inspektion av särskilt boende... 5 4 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-03-09 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information om familjecentralen... 3 26 Information om nya riktlinjer gällande arbetskläder... 4 27 Information om välfärdsteknologi... 5 28 Bokslut 2015...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-09-19 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 80 Tertial 2 med delårsbokslut... 4 81 Uppdrag från budgetberedningen på ytterligare besparingar 2018-2019... 5 82

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Övergripande analys avseende kostnadsbesparingar i Habo Energi 2007-2009... 122 76 Information om socialförvaltningens verksamhet... 123 77 Delfinansiering av omläggning av länsväg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-05-12 0 Innehållsförteckning Ärende 96 Barn- och elevprognos... 116 97 Ekonomisk uppföljning... 117 98 Kommunens övergripande styrdokument aktuell förteckning... 118 99 Samverkan avfallshantering...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-28 0 Innehållsförteckning 14 Barnkonventionen information/utbildning... 20 15 Svar på remiss från Finansdepartementets promemoria Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Information om projektet Närd inte tärd... 2 2 Information om bokslut 2011... 3 3 Information från projektet Mansrådgivningen ett år... 4 4 Sammanställning av bemötandeenkät Hjälp

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-08-31 0 Innehållsförteckning Ärende 96 Uppföljning av miljöprogrammet... 152 97 Information från tekniska förvaltningen... 153 98 Kemikalieplan antagande... 154 99 Riktlinjer för bostadsförsörjning...

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Stig Axelsson (S) och Christer Gustafsson (KD)

Datum Anna Engström, kommunchef. Stig Axelsson (S) och Christer Gustafsson (KD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.25 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-22 1 Innehållsförteckning Ärende 43 Information från Slättens förskole- och skolområde... 4 44 Uppföljning av kommunrevisionens granskning gällande rektors roll som pedagogisk ledare... 5 45 Information

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-11-08 175 Plats och tid Kommunhuset, måndag 8 november 2010, kl. 19.00 19.50 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2018-09-12 09-20 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2018-09-09 Kommun: HABO Plats: Landstatshuset Dnr: 201-7202-2018 Rösträkningen och fördelningen av mandaten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2019-03-28 0 Innehållsförteckning Ärende 37 Information om projekt Smart City Habo... 59 38 Information om barn- och utbildningsnämndens verksamhet... 60 39 Omfördelning av budgetmedel... 61 40 Arbetsuppgifter

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-22 1 Innehållsförteckning Ärende 88 Besök av förskolan Äventyret... 3 89 Ekonomisk månadsrapport... 4 90 s sammanträdestider 2017... 5 91 Reviderad dokumenthanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-08-30 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Godkännande av dagordning... 3 80 Presentation av nya enhetschefer... 4 81 Individärende... 5 82 Information om flyktingverksamheten... 6 83 Månadsuppföljning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-27 0 Innehållsförteckning Ärende 109 Besök av Teknikcollege... 131 110 Socialnämndens handlingsplan för budgetanpassning... 132 111 Ekonomisk uppföljning: Tertial 1... 133 112 Budgetramar 2016-2018...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-05-10 1 Innehållsförteckning Ärende 50 Godkännande av dagordning... 3 51 Information om flyktingverksamheten... 4 52 Stödboende... 5 53 Svar på medborgarförslag om att bygga om motell Västgöte till

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Miljöpris-utdelning... 2 2 Information om miljöförvaltningens verksamhet... 3 3 Landskapsanalys och känslighetsanalys... 4 4 Strategi för e-samhället... 6 5 Slutredovisning av personaladministrativt

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista 5 2 Motion angående asylinvandringen och boende 6 3 Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL 8 4 Taxa för hemsjukvård 9 5 Revisionsrapport Granskning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-01-26 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och utbildningsförvaltningen... 2 2 Hyra av skolpaviljonger... 3 3 Ersättning för minskat grusuttag på grund av vattentäkt i Dykärr...

Läs mer