MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge"

Transkript

1 Habilitering & Hjälpmedel D A T U M D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: Tid: Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund, HMC Tina Larsson, HMC Anja Lahti, PV Landstinget Sörmland Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Susanne Karlsson, Nyköpings Kommun Karin Björkryd, Eskilstuna Kommun Johan Holmåsen, Flens kommun Mattias Carlsson, Oxelösunds kommun Lena Gernadt, Trosa kommun Åsa Hansson, Vingåkers kommun Eva-Charlotte Berntsson, Habiliteringsverksamheten, Landstinget Pernilla Järnvall-Hint, Paramedicin, Landstinget Ej närvarande: Margareta Boklund, Strängnäs Kommun Malena Nilsson enhetschef Hörselvårdsmottagningar, LS Annchi Södergran, Gnesta Kommun Margareta och Malena har meddelat frånvaro. 1. Mötets Öppnande Peter hälsar välkomna. 2. Fastställande av dagordning. Punkt 15 saknas och läggs till som en tom punkt. Dagordningen fastställs. 3. Föregående protokoll Lotta ger en kort sammanfattning av protokollet. Inga kompletteringar görs. Protokollet läggs till handlingarna. Landstinget Sörmland Repslagaregatan Nyköping Fax Tfn E-post landstinget.sormland@dll.se SID 1(7)

2 Beslutspunkter 4. Hopfällbarlyft Lotta sammanfattar utskickat material. Några frågeställningar kring regelverket lyftes och förtydligande gjordes. Gruppen godkände förslaget. När kommer förändringen att träda i kraft? Lotta tar med sig frågan och återkommer med svar. Beslut: - Att godkänna förslaget att införa Molift Smart i sortiment- en mobil lyft, enligt föreslaget regelverk. - Att återkomma med datum för införande i samband med utskick av minnesanteckningarna från mötet. Planerat införande blev 1/ Tjänsteförsäljning av inställningar/appar i brukarens egen surfplatta/smartphone. Lotta redogör kort för skrivelsen som är utskickat tillsammans med agendan. Positiva kommentarer från gruppen. Några i gruppen bedömer att det troligvis inte blir aktuellt för kommunerna, utan att förskrivaren kommer att tillhöra landstinget. Önskemål framkommer att det ska framgå i fakturaunderlaget när det är tjänsteköp. Lotta informerar att hjälpmedelscentralen ser över möjligheterna att urskilja denna debitering. Återkommer med svar till nästa möte. Vidare att många förskrivare kan vara behjälpliga till brukaren när det gäller appar och då blir det inte aktuellt att anlita stöd från hjälpmedelscentralen. Beslut: - Att bifalla förslaget. - Att Lotta återkommer på nästa möte med hur dessa tjänster kan urskiljas i faktureringen. Informationspunkter 6. Avvikelsehantering i Sesam Flyttas till mötet i december. 7. Förskrivarutbildningar 2016 Lotta lyfte problemet med inställda produktutbildningar för förskrivare p.g.a. för få delatagande. Nästa månad finns inplanerade utbildningar i Larm, med för få anmälningar. Hjälpmedelscentralen planerar för att ha utbildningar på samtliga tre stora orter, där vi har sjukhus. Vi upplever att vi SID 2(7)

3 har svårt att nå ut, framförallt till två grupper: sjuksköterskor (ssk) och distriktsjuksköterskor (dsk) i kommunen. Hur kan vi nå ut? Saknas det produktutbildningar? Gruppen menar att det är några utbildningar som är viktigare än andra ex. sittande/ rullstolar, hygien, lyftar, madrasser. Det är viktigt att de erbjuds kontinuerligt. Några i gruppen har även ssk/dsk i sin personal och menar att de inte har möjlighet att prioritera utbildningar. Önskan lyfts om att få information om /när något specifikt boende har många handhavandefel på larmet. Finns andra/nya sätt att kanalysera information om planerade utbildningar? Idag annonseras utbildningarna på Hjälpmedelscentralens hemsida. Finns behov av att komma till arbetsplatserna med utbildningar? Är möjligt med de produkter som är icke skrymmande. Gruppen tror att låg personalomsätning kan vara en orsak då man gått utbildningen tidigare och har kännedom om aktuell produkt. Vad önskar förskrivarna? HMC har en förskrivareenkät som går ut varje år. I dagarna är det dags igen och nytt för i år är att den är webbaserad. Beslut: -Att lägga till en fråga i förskrivarenkäten som ger förskrivarna möjlighet att uppge om någon/några produktutbildningar saknas. 8. Betalningsansvarslagen, status från Länsstyrgrupp Anja informerar att Länsstyrgrupen har tillsatt en ny arbetsgrupp som har till uppdrag att se över hjälpmedelshanteringen. Arbetsgruppen består av eredningsgrupp äldre och Beredningsgrupp psykiatri. Anja har lyft behovet att stämma av med Hjälpmedelscentralen och har krävt att Beredningsgrupp Hjälpmedel ska fortsätta bereda frågan, vilket hon även fått gehör för. Arbetsgruppen har inspel till Beredningsgrupp Hjälpmedel är att titta på hur andra landsting/län hanterar korta ledtider. Utredningen lyfter några goda exempel/förslag. Kalmar är ett exempel. Kan vi i Beredningsgrupp Hjälpmedel kontakta de landsting som utredningen lämnar som goda exempel? Gruppen tycker det är ett bra förslag. Länsstyrguppen är överordnad samtliga beredningsgrupper i länet. Osäkerhet råder vilka län/landsting som utredningen hänvisar till och där ledtiderna anses korta. Anja tar på sig att undersöka saken. Beslut: - Att Anja återkommer till Peter med aktuella SID 3(7)

4 landstingen/län så att Peter kan ta en kontakt. 9. Rapport från studiebesök i Linköping Peter informerar om Ledningsgruppens studiebesök 14/10 på Hjälpmedelscentrum i Linköping. Det är den enheten som förser länet med hjälpmedel. Östergötland har ca 420 invånare. Sedan1 juni ägs verksamheten av Sudexo. Verksamheten har 47 medarbetare. Uppdraget skiljer sig en del från vårt bl.a. ansvar för Regelverk och anvisningar. Det ansvarar hjälpmedelskonsulenter för. De är tre till antalet och är placerade i Linköping, Norrköping och Motala. Hjälpmedelscentrum arbetar på ett annat sätt när det gäller hjälpmedelkonfigurationer och leveranser. De arbetar med följande produktgrupper: Standardprodukter: Standardfigurerade från leverantör, förskrivningen är en funktion och inte en specifik produkt. Det innebär att fler produkter( inklusive komponenter) tillgodoser funktionen, ex. Cross, Sinrise. Basprodukter: Förskrivningen avser en specifik produkt, ex. rullstol Cross med tillvalda komponenter. Avtalsprodukter: förskrivningen är utanför regelverk och/eller sortiment motsvarar vår särskild ansökan) Gruppen ställer sig mycket positiv till arbetssättet och många önskar att vi ska börja arbeta på det sättet. Synpunkter framkommer kring målgruppen/målgrupperna. Kan vara både de som behöver komma hem snabbt från sjukhuset och de som behöver hjälpmedel i pågående rehabilitering? Representanterna från de båda huvudmännen kan se behov att detta i sina respektive verksamheter. Gruppen ställer sig mycket positiv till detta och önskar att hjälpmedelscentralen börjar arbeta på detta sätt. Diskussionspunkter: 10. Kryckkäppar: Fortsatta diskussioner utifrån utskickat materail samt tidigare protokoll. Hur går vi vidare? Vad är hanterbart? Anja menar att det inte går att låta utlämningsstället debitera. I den skatteväxling som genomfördes i början av 1900-talet, ingick kryckor och de är kommunens ansvar. Stor tveksamhet råder om det går att rubba växlingen. Karin tycker att det är ett grundproblem, är det rimligt att produkten ska bekostas av kommunen, kan brukaren/patienten köpa kryckorna själva? Synpunkter lyftes om det praktiska svårigheter kring SID 4(7)

5 debitering samt intäkterna för kryckorna i jämförelse med en rehabilitering utan bra förutsättningar vad händer om patienten inte har råd/avstår kryckor efter en höftplastik? Eva-Charlotte menar att vi måste bli bättre på att lyfta ut produkter och inte enbart lägga till. Svaren på många av frågorna som lyftes finns i Eva Andrens svar, som bifogats agendan. Gruppen enas om att avsluta ämnet Beslut: Att bolägga frågan t.v. 11. Åtgärder för att minska kommunala skillnader vid förskrivningar: Peter gör en sammanfattning av redovisat material samt uppdraget Hjälpmedelscentralen fått från nämnden kring socialtjänst och vård. De områden där vi har flest förskrivningar är kartlagda och det är följande: Kommunikation, kognition, syn. Manuella rullstolar Rollatorer Med. Behandlingshjälpmedel. Gruppen har en dynamisk diskussion. Frågor som lyfts: Hur många förskrivare finns i varje kommun? nya förskrivare ger ofta fler förskrivningar. Skillnader går inte att koppla till befolkningen. Har befolkningen reagerat? Frågan bottnar i en politisk vilja med mer jämlik förskrivning över länet. Erfarenheten visar att kultur/förhållningssätt är olika i olika arbetsgrupper och att det funnits skillnader i förskrivning över länet sedan länge, före skatteväxlingen Vilken riktning ska förskrivandet ha? Ska vi förskriva mer eller mindre? Pernilla menar att vi behöver borra mer i problematiken innan vi kan se lösningar. Lena menar att förskrivarna/enheterna är olika duktiga på att ta tillbaka hjälpmedlen lättare i en liten kommun. Johan önskar återkoppling till Beredningsgruppen för att finna orsaker till skillnader. Anja föreslår att angripa det hela via det inplanerade Rehabmötet i Oxelösundskommun. Det är en uppföljning av Hemsjukvården Tryggve. En arbetsterapeut och en sjukgymnast/fysioterapeut från varje kommun deltar. Mötet är 17/10. Beslut: - Att kommunerna tar hem frågan och diskuterar utifrån framtaget/redovisat materail. SID 5(7)

6 - Att använda befintliga gemensamma forum för diskutera frågan. 12. Websesamsuppgifter. Peter informerar att han inte kan ta fram och precisera var användaravgiften i Websesam finns idag, eftersom kostnaden är lagd som OH kostnad på hjälpmedelscentralens verksamhet. Peter föreslår då att kostnaderna ligger kvar som tidigare och inte lyfts fram/bryts ut som förslaget vid förra mötet. Gruppen godkänner det. Beslut: - Att låta kostnaderna för Websesamanvändare ligga kvar i den form de ligger idag. 13. Tider för Beredningsgruppen Det framkommer önskemål om glesare möten och utöka tiden. Vi har Samrådsgrupp i anslutning till Beredningsgruppen och för att inte ledtiderna för särskild ansökan ska ökas, framkommer behovet att i akuta ärenden godkänna i förväg. Detta görs redan nu, men blir viktigare om glesar ut mötestiderna. Beslut: - Att Peter skickar ut förslag på datum 14: Övrig Punkt: a) Hur tryggas hjälpmedelstillgången på sjukhuset när filialen flyttar från sjukhusområdet? Lena sitter med i en grupp: Arbetsgrupp södra äldre, där både kommunerna och landstinget ingår. Gruppen har diskuterat frågan och tror att den ska lösas här i Beredningsgrupp Hjälpmedel. Pernilla berättar att en riskanalys är genomförd för att hitta lösningar. Riskanalysen är genomförd på uppdrag av paramedicin och de fackliga organisationerna. Lena undrar var frågan ligger. Gruppen lyfter vikten av att ha lika försörjning över länet. Vem kommer att redovisa resultatet? Uppdraget med att göra en riskanalys kommer från division Medicinsk Service och CVR (centrala verksamhetsråd). Resultatet återkopplas till dem. Det är en offentlig handling. Peter redogör för läget. Filialens befintliga lokaler har Fmenheten erbjudit som förråd till sjukhusets förskrivare. SID 6(7)

7 Fortfarande finns ingen tidplan, men det är preliminärt sagt att inflyttning sker till sommaren. Hmc s koordinator är Anki Forsberg. 15. Tom punkt 16. Nästa Möte Tisdagen 1/12 kl Åsa Folkhögskola, Sköldinge Mötet avslutas Tack! Lotta Berggrund Sektionschef Konsulenter Hjälpmedelscentralen SID 7(7)

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-08-26 Tid: 13.30-14.30 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-03-02 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-03-01 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-01-31 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-01-31 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-05-26 Tid: 13.30-14.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-08-23 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-08-23 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-02-20 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Mattias Carlsson, Oxelösund

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-01-23 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Åsa Folkhögskola, Fållökna Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Anna Midgården, HMC Åsa Enberg,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-03-03 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-03-03 Tid: 13.30-14.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2017-12-05 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Via Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Marie Tiokkanen, HMC tom punkt4 Åsa Ehnberg, Katrineholms

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid:

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-06-20 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-06-20 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: SKYPE/ Telefon Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund, HMC Margareta

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid:

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-03-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-03-07 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: Skype -möte Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund, HMC Anna-Marie

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl , Hotell Malmköping

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl , Hotell Malmköping 1 (5) Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl. 13.15 16.15, Hotell Malmköping Närvarande: Eva-Charlotte Berntsson Habiliteringen Anja Lahti Primärvården Lena Gernandt Nyköpings Kommun Margareta

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-05-24 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-05-24 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund. Malena Nilsson, ÖNH

HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund. Malena Nilsson, ÖNH Protokoll Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-06-12 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Sekreterare: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg,

Läs mer

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång, inga synpunkter, läggs till handlingarna.

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång, inga synpunkter, läggs till handlingarna. Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-10-30 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Sekreterare: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin, HMC Charlotte `Lotta` Berggrund, HMC Lovisa Eklånge,

Läs mer

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång av föregående protokoll, inga synpunkter framkommer. Protokollet läggs till handlingarna.

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång av föregående protokoll, inga synpunkter framkommer. Protokollet läggs till handlingarna. Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-12-04 Tid: 13.15 15.45 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte `Lotta` Berggrund, HMC Lovisa Eklånge, Flens Kommun Lena Gernandt, Nyköpings Kommun. T.o.m

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel. Ulrika Johansson

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel. Ulrika Johansson Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-05-07 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Ulrika Johansson, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Lovisa Eklånge, Flens Kommun

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 1 (5) Minnesanteckningar Beredningsgrupp Tid: 10 mars 2014 Närvarande: Maud Boman, Nyköpings kommun Anja Lahti, Division primärvård Karin Björkeryd, Eskilstuna kommun Margareta Boklund, Strängnäs kommun

Läs mer

HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund

HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-08-21 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Sekreterare: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Lovisa Eklånge,

Läs mer

Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet

Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet Bakgrund Nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel har 2014-05-23 efterfrågat en kartläggning om hur det ser ut gällande kommunernas och landstingets

Läs mer

Välkomna till. Framtidens roll som förskrivare

Välkomna till. Framtidens roll som förskrivare Välkomna till Framtidens roll som förskrivare Framtidens roll som förskrivare Program 09.00 09.15 Inledning och presentation 09.15 09.30 Fika 09.30 10.00 Fritt val av hjälpmedel 10.00 12.00 Förskrivarens

Läs mer

14/16 Uppföljning av handlingsplan för hemsjukvården

14/16 Uppföljning av handlingsplan för hemsjukvården Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-04-22 NSV16-0020-4 14/16 Uppföljning av handlingsplan för Diarienummer: NSV16-0020 Behandlat av

Läs mer

FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R VOHJS HU-HOH Beslutsunderlag 1. Patientsäkerhetsberättelse 2013

FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R VOHJS HU-HOH Beslutsunderlag 1. Patientsäkerhetsberättelse 2013 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2014-04-04 VOHJS14-021 HU-HOH13-052 12 Patientsäkerhetsberättelse 2013 för Hjälpmedelscentralen

Läs mer

Tjänsteutlåtande Mobila trygghetslarm med GPS

Tjänsteutlåtande Mobila trygghetslarm med GPS Habilitering & Hjälpmedel TJÄNSTEUTLÅTANDE D A T U M D I A R I E N R Eva Andrén 2015-05-11 SOVIS15-053 Tjänsteutlåtande Mobila trygghetslarm med GPS Förslag till beslut Den gemensamma nämnden för samverkan

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Peter Linnstrand (v) yrkade bifall till motionen.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Peter Linnstrand (v) yrkade bifall till motionen. 1 PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-06-05 LS-LED06-473 46 Inrätta en syncentral i Nyköping - Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yrkanden Rickard

Läs mer

Förskrivare av synhjälpmedel

Förskrivare av synhjälpmedel H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ing-Britt Johansson, utvecklingssamordnare 2013-11-14 HH-HOH13-167 VOHJS13-047 Förskrivare av synhjälpmedel Förslag till beslut: Förvaltningen föreslår den

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-04-14 Tid: 13.30-15.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SKPF, Majvor Hällström SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto SPRF Siv Nilsson, SPRF NHR Lars-Olov Olsson

Läs mer

FÖRSLAG. 32 Mobila trygghetslarm med GPS. Nämndens för socialtjänst och vård beslut

FÖRSLAG. 32 Mobila trygghetslarm med GPS. Nämndens för socialtjänst och vård beslut Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2015-05-22 SOVIS15-0053 32 Mobila trygghetslarm med GPS Nämndens för socialtjänst och vård

Läs mer

Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2011

Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2011 Närvård i Sörmland Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2011 Rapporten har sammanställts på uppdrag av länsstyrgruppen för närvård i Sörmland. Rapporten avser att beskriva hur hemsjukvården

Läs mer

HMC utbildningar 2017

HMC utbildningar 2017 HMC utbildningar 2017 Allmän information: avseende förskrivarutbildning, anmälan, kostnad mm Höftskyddsbyxor Mån27/2 Tis 28/2 Ons 1/3 Våren - 2017 13.30 15.00 13.30 15.00 13.30 15.00 K-holm E-tuna Nyk

Läs mer

Rutiner för kundlager

Rutiner för kundlager Rutiner för kundlager 05-04 Innehållsförteckning Syfte och målgrupp... Ägande av hjälpmedel på kundlager... Kriterier för ett nytt kundlager... Ansvar för kundlager... Verksamhetssystem... Beställning

Läs mer

Välkomna till Hjälpmedelscentralen Förskrivarutbildning

Välkomna till Hjälpmedelscentralen Förskrivarutbildning Välkomna till Hjälpmedelscentralen Förskrivarutbildning Hjälpmedelscentralen 2016-04-13 Att förskriva hjälpmedel Att förskriva hjälpmedel Vem? Vad? Ansvar? Vem bestämmer? Var kan man läsa? Att förskriva

Läs mer

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037 19 Utvärdering av den kommunaliserade hemsjukvården, redovisning

Läs mer

HMC utbildningar 2019

HMC utbildningar 2019 HMC utbildningar 2019 Allmän information: avseende förskrivarutbildning, anmälan, kostnad mm. Våren 2019 Produktvisning sulkys 17 jan 9.00-12.00 Eskilstuna Produktvisning 30 januari 13.00-14.30 Filialen

Läs mer

Välkomna till Förskrivarutbildning

Välkomna till Förskrivarutbildning Välkomna till Förskrivarutbildning Hjälpmedelscentralen 2016-04-25 Att förskriva hjälpmedel Att förskriva hjälpmedel Vem? Vad? Ansvar? Vem bestämmer? Var kan man läsa? Hjälpmedel definition Författningar

Läs mer

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern Närvarande: Petra Gummeson (ordförande) Marie Kemi Mats Peterson Agneta Hugander Micael Edblom Arne Andersen Lovisa von Goës

Läs mer

Tid: Plats: HMC konferensrum Björnen

Tid: Plats: HMC konferensrum Björnen MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: HMC konferensrum Björnen Närvarande: Ej närvarande: Marie Årestam, Jönköpings kommun Anette Rogö, Habo kommun Moniqa Gustavsson, Mullsjö kommun Katarina Sjöberg, Sävsjö kommun

Läs mer

Hur tas hjälpmedelssortimentet i Västra Götaland fram?

Hur tas hjälpmedelssortimentet i Västra Götaland fram? Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel 0 (7) Utvecklingsarbete sortimentsarbete 2015/2016 En arbetsgrupp med representanter från samordningsfunktionen, vårdgivare och Hjälpmedelscentralen

Läs mer

Utbildningskatalog 2016.docHMC utbildningar 2016

Utbildningskatalog 2016.docHMC utbildningar 2016 Utbildningskatalog 2016.docHMC utbildningar 2016 Allmän information: avseende förskrivarutbildning, anmälan, kostnad mm Utbildning Mobila trygghetslarm med GPS Utbildning Mobila trygghetslarm med GPS Utbildning

Läs mer

HjälpmedelsCentrum Hjälpmedel för rörelsehinder, kommunikation, kognition och samordningsansvar för inkontinens Organisatoriskt i landstinget Budget ca 80 Mkr 56 medarbetare 700 förskrivare Gemensam nämnd

Läs mer

Delprojektplan. Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar

Delprojektplan. Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar P R O J E K T N A M N U T G Å V A D A T U M D I A R I E N R Delprojektplan Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar Syfte: Skapa möjligheten att använda tekniska lösningar som ett komplement vid vårdplaneringar

Läs mer

Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Datum: 2018-04-19 kl. 10.00 17.00 2018-04-20 kl.08.15 14.00 Plats: Ledamöter: Sundbyholms slott, Eskilstuna Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande,

Läs mer

Oaktsamhet av hjälpmedel, brukare som inte accepterar regelverket, hur gör vi i dessa lägen.

Oaktsamhet av hjälpmedel, brukare som inte accepterar regelverket, hur gör vi i dessa lägen. Minnesanteckningar från samrådsgruppsmöte 2013-11-29 Närvarande: Anna-Karin Lundh, Britt-Marie Nilsson, Camilla Nordh, Ing-Marie Elfström Glamsjö, Ingrid Haraldsson, Kerstin Kniberg, Lena Lagergren, Maria

Läs mer

FÖRSLAG. 25 Ny teknik på Hjälpmedelscentralen

FÖRSLAG. 25 Ny teknik på Hjälpmedelscentralen Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2014-10-17 VOHJS14-039 25 Ny teknik på Hjälpmedelscentralen Gemensamma nämndens vård, omsorg och

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2016-10-14 NSV16-0028-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård M Ö T E S D A T U M 2016-10-21 Överenskommelse

Läs mer

Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel "DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL"

Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL KOMMUNSTYRELSENS HANDLING~NR2S/2011 Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel VOHJS 12/11, Bilaga L FÖRSLAG TILL REGLEMENTE FÖR "DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL"

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Tisdagen den 4 oktober 2016 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå Närvarande SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SPRF

Läs mer

Kompetenskrav för förskrivare av inkontinenshjälpmedel och kontinensansvariga i Sörmland

Kompetenskrav för förskrivare av inkontinenshjälpmedel och kontinensansvariga i Sörmland Gemensam nämnd för vård och omsorg och Kompetenskrav för förskrivare av inkontinens och kontinensansvariga i Sörmland Bakgrund Beslutsunderlaget för kompetenskraven för förskrivare och kontinensansvariga

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-10-21 kl. 09:00-15:00 Plats: Ledamöter: Åbrogården, Vingåker Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Lena Zeller (S) Inga-Lill

Läs mer

Ny teknik Uppdrag för Hjälpmedelscentralen

Ny teknik Uppdrag för Hjälpmedelscentralen Tjänsteutlåtande H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ing-Britt Johansson, utvecklingssamordnare 2014-10-01 HH-HOH13-002 VOHJS13-005 VOHJS14-039 Nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel Ny teknik

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Kundråd. Tid: 2015-05-26 13.30-16.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen

MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Kundråd. Tid: 2015-05-26 13.30-16.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen Närvarande: Frånvarande: Moniqa Gustavsson, Louise Leander, Monica Karlson, Karin Kronström, Anna Eskilsson, Marie Kemi, Liselott

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer

Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer Uppdraget Länsstyrgruppen i Sörmland tillika beredningsgrupp åt länets gemensamma nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel VOHJS, har fått i uppdrag att

Läs mer

Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2013

Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2013 Närvård i Sörmland Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2013 Rapporten har sammanställts på uppdrag av länsstyrgruppen för närvård i Sörmland. Rapporten är framtagen av den arbetsgrupp

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Redovisande dokument Minnesanteckning Sida 1 (6) Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats 2017-05-23, kl. 13.00-15.00, Länsenheten särskilt stöd, Köpmangatan 37, Luleå Deltagare Handikapporganisationerna:

Läs mer

Metodstödjardag

Metodstödjardag Metodstödjardag Program Träff med Mari Kalibreringen Fler beslutsstöd skickas in? Inskickade frågor "Laget runt" Utbildningsinsatser till chefer Storgruppsaktivitet Litteratursökning, evidens Antidecubitusmadrasser

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 GEMENSAM INDIVIDUELL PLANERING, SIP, MELLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD, SOCIALTJÄNST, FÖRSKOLA OCH SKOLA SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2007

Verksamhets- berättelse 2007 Verksamhets- berättelse 2007 Hälso- och sjukvårdsnämndens Utskott för privata vårdgivare Februari 2008 Verksamhetsberättelse Utskottet för privata vårdgivare Verksamhetsberättelse 2007 Utskottet för privata

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKANSRUTINER SOCIALTJÄNST OCH BARN- OCH UNGDOMSPSYKIATRI I SÖRMLAND

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKANSRUTINER SOCIALTJÄNST OCH BARN- OCH UNGDOMSPSYKIATRI I SÖRMLAND Fr ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKANSRUTINER SOCIALTJÄNST OCH BARN- OCH UNGDOMSPSYKIATRI I SÖRMLAND VID PLACERING AV BARN OCH UNGA I FAMILJEHEM OCH HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumentinformation Dokumenttitel:

Läs mer

Välfärdsteknik i samverkan

Välfärdsteknik i samverkan Välfärdsteknik i samverkan Referensgruppen 2019-01-24 Lovisa von Goës, Pernilla Volmevik Lundberg, Christopher Byren, projektledare Agenda Inledning Presentation av Christopher Byren, ny projektledare

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdag 9 oktober 2013, kl. 13-15 Hjälpmedelskonsulentverksamheten, Köpmangatan 37, Luleå SPF, Gunilla Bergstedt SPRF, Eivor Öhman SKPF, Majvor

Läs mer

27/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

27/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-10-21 NSV16-0028-2 27/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning Diarienummer:

Läs mer

Rutin för hjälpmedelshantering vid flytt från Region Gotland

Rutin för hjälpmedelshantering vid flytt från Region Gotland RUTIN 1 (1) Rutin för hjälpmedelshantering vid flytt från Region Gotland När det kommer till er kännedom att person folkbokförd på Gotland ska flytta till annan kommun/landsting/region och har personliga

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning från Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats 7 maj 2013, kl 13.00 15.00 Plats: Hjälpmedelskonsulenterna, Köpmangatan 37, Luleå. HSO, Doris Lehto Hjärnkraft, Gerd Rönnqvist DHR, Sune

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2016-10-14 NSV16-0028-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Nämnden för samverkan kring socialtjänst

Läs mer

Protokoll Sortimentsgrupp

Protokoll Sortimentsgrupp Sortimentsgrupp Rullstolar och Dynor Datum 1oktober 2015 Tid 13.30-15.30 Plats Hjälpmedelscentrum AB Närvarande Frånvarande Carina Leijon, Kommunrehab Linköping Anette Kindh, Hemsjukvården Norrköping Anneli

Läs mer

Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam

Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam Hjälpmedelscentralen Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam - en kundguide Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam- en kundguide När en arbetsorder beställs i websesam skickas den till leverantörens sesam2

Läs mer

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL Rehabilitering och habilitering i samverkan Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL 2015-06-05 Historik Överenskommelse om samverkan gällande hälsooch sjukvård i Uppsala

Läs mer

Avgift för hemsjukvård i Eskilstuna kommun

Avgift för hemsjukvård i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-02-15 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:653 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Avgift för hemsjukvård i Eskilstuna kommun Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Motionssvar - Ökad valfrihet inom slutenvården inom EU och Sverige

Motionssvar - Ökad valfrihet inom slutenvården inom EU och Sverige MOTIONSSVAR SID 1(4) Monica Johansson (S) Landstingsstyrelsens ordförande D A T U M D I A R I E N R 2016-03-21 LS-LED15-1643-4 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige M Ö T E S D

Läs mer

Motionssvar - Om privat drift av sjukhuscafé

Motionssvar - Om privat drift av sjukhuscafé TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Sölvi Johansson 2011-09-12 LS-LED10-344-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsens arbetsutskott Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige

Läs mer

Yvonne Norling (s) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifalles.

Yvonne Norling (s) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifalles. PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2005-06-07 LKD04342 38 Motionssvar Gemensam nämnd för att bedriva psykiatrisk vård mellan kommun och landsting Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2005-05-17 54 (se bilagda

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdagen den 17 september 2014 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå SPF, Gunilla Bergstedt SPRF, Eivor Öhman SKPF,

Läs mer

KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Äldrenämnden

KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Äldrenämnden Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Gunvor Nordström-Liiv 2014-03-11 ALN-2012-0232.10 Äldrenämnden Avgifter på tekniska hjälpmedel Förslag till beslut Kontoret

Läs mer

Hjälpmedelscentrums riktlinjer för trygg och effektiv utskrivning från slutenvård

Hjälpmedelscentrums riktlinjer för trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Hjälpmedelscentrums riktlinjer för trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Fastställd 2018-01-11 Gäller fr.o.m. 2018-01-30 1 Riktlinjer från den strategiska gruppen Halland 5:7 Hjälpmedel Förskrivaren

Läs mer

HMC utbildningar 2015

HMC utbildningar 2015 HMC utbildningar 2015 Allmän information: avseende förskrivarutbildning, anmälan, kostnad mm Våren - 2015 The Grid 2 Tors 29/1 9-15 E-tuna Logopeder och arbetsterapeuter Höftskyddsbyxor Tis 3/2 14-15 Nyk

Läs mer

Projektplan Utvärdering av hemsjukvården i Sörmland

Projektplan Utvärdering av hemsjukvården i Sörmland Närvård i Sörmland Kommuner Landsting i samverkan Projektplan Utvärdering av hemsjukvården i Sörmland Bakgrund I Sörmland överfördes ansvaret för hemsjukvård, hembesök samt rehabilitering och habilitering

Läs mer

Protokoll. 44 Trygg och säker utskrivning. Nämndens för socialtjänst och vård beslut. Proposition. Sammanfattning

Protokoll. 44 Trygg och säker utskrivning. Nämndens för socialtjänst och vård beslut. Proposition. Sammanfattning Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Protokoll H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2015-12-11 44 Trygg och säker utskrivning Nämndens för socialtjänst och vård beslut 1.

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare

Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare Hjälpmedelscentralen Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare Välj rätt arbetsordertyp i WebSesam- guide till förskrivare När en arbetsorder beställs i websesam skickas den till leverantörens

Läs mer

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid:

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: HMC Uttern Närvarande: Mats Petersson, Nässjö kommun Carina Helgesson-Björk, Gislaveds kommun Marie Kemi, Jönköpings kommun Lotta Damberg, Vaggeryds kommun Arne Andersen,

Läs mer

Med Utprovning avses att konsulent och/eller tekniker bistår förskrivare med experthjälp vid val av hjälpmedel för bestämd brukare.

Med Utprovning avses att konsulent och/eller tekniker bistår förskrivare med experthjälp vid val av hjälpmedel för bestämd brukare. 2012-01-20 1 (5) BILAGA 4 DEFINITIONER TJÄNSTER Utprovning Med Utprovning avses att konsulent och/eller tekniker bistår förskrivare med experthjälp vid val av hjälpmedel för bestämd brukare. Anpassning

Läs mer

2010-03-25 Vårt dnr 09/5304 Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Sörmlands län och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) om stöd till ett långsiktigt förbättringsarbete för de mest sjuka

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto Tid och plats Onsdagen den 26 maj 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder,

Läs mer

RUTIN HJÄLPMEDELSHANTERING LINDGÅRDEN (VARDAGA)

RUTIN HJÄLPMEDELSHANTERING LINDGÅRDEN (VARDAGA) Ansvarig namn Marita Nyström Dokumentnamn Rutin hjälpmedelshantering Lindgården (Vardaga) Upprättad av Marita Nyström Reviderad: Berörda verksamheter Hälso- och sjukvård Fastställd datum 180831 Diarienummer

Läs mer

FÖRSLAG. 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa

FÖRSLAG. 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2013-04-05 VOHJS13-032 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa Gemensamma nämndens vård, omsorg

Läs mer

HMC info. För att underlätta vid transport Kom ihåg att skriva rätt adress i fältet Leveransadress! Hjälpmedelscentrum Juni 2018

HMC info. För att underlätta vid transport Kom ihåg att skriva rätt adress i fältet Leveransadress! Hjälpmedelscentrum Juni 2018 Sommartider på HMC Under sommaren stänger Hjälpmedelscentrum kl 16 alla vardagar. Sommaröppettiderna gäller från vecka 25 till och med vecka 33 (18 juni 17 augusti). Fokus Hjälpmedel den 24 25 oktober

Läs mer

Mötesanteckningar Kundforum 1. Inledning 2. Information om komponenthantering 3. Hjälpmedelscentralen Västra Götaland

Mötesanteckningar Kundforum 1. Inledning 2. Information om komponenthantering 3. Hjälpmedelscentralen Västra Götaland Samverkan: Mötesanteckningar Kundforum Datum: 15 november 2012 Plats: Burgårdens konferens, Skånegatan 20, Göteborg Ordförande: Lena Karlsson Sekreterare: Solveig Landström 1. Inledning Deltagarna hälsas

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Kundråd. Tid: Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen

MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Kundråd. Tid: Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen Närvarande: Frånvarande: Moniqa Gustavsson, Carina Svensson, Monica Karlson, Karin Kronström, Anna Eskilsson, Louise Leander, Liselott

Läs mer

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-12-14 HN-HOS06-255 56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Beslut Hälso- och

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens förslag. 1. Föreliggande förslag till yttrande godkänns.

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsens förslag. 1. Föreliggande förslag till yttrande godkänns. Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-02-08 LS-LED11-768 22 Yttrande över remiss - Länstrafiken Mälardalen. Verksamhetsplan för Västmanlands, Södermanlands och Örebro län 2012-2014

Läs mer

Kommunalisering av hemsjukvården

Kommunalisering av hemsjukvården Kommunfullmäktige 2012-06-18 124 281 Kommunstyrelsen 2012-06-18 152 376 Arbets- och personalutskottet 2012-05-28 126 262 Dnr 12.142-73 junikf11 Kommunalisering av hemsjukvården Bilagor: Hemsjukvården,

Läs mer

Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2012

Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2012 Närvård i Sörmland Överförande av hemsjukvården till kommunerna i Sörmland 2012 Rapporten har sammanställts på uppdrag av länsstyrgruppen för närvård i Sörmland. Rapporten är framtagen av den arbetsgrupp

Läs mer

Överenskommelse angående ansvarsfördelning mellan primärvårdsnivå i kommun och landsting och Habiliteringsverksamheten

Överenskommelse angående ansvarsfördelning mellan primärvårdsnivå i kommun och landsting och Habiliteringsverksamheten H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva-Charlotte Bernthson, verksamhetschef Habiliteringsverksamheten i Sörmland 2011-11-17 HH-HOH10-064 PVN-HSF12-048 Överenskommelse angående ansvarsfördelning

Läs mer

31/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

31/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-11-25 NSV16-0028-3 31/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning Diarienummer:

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Tisdagen den 13 september 2016 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå Närvarande SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SPRF

Läs mer