HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund"

Transkript

1 Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: Tid: Plats: Närvarande: Ej närvarande: Sekreterare: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Lovisa Eklånge, Flens Kommun Lena Gernandt, Nyköpings Kommun Nina Överkvist, Gnesta Kommun Maria Karlsson, Trosa Kommun Annelie Söderbäck, Landstinget Sörmland Anja Lahti, Landstinget Sörmland Anette Sandberg Landstinget Sörmland Carl Josefsson, Landstinget Sörmland, tom punkt 5 Nina Åkerberg, Eskilstuna Kommun Margareta Boklund, Strängnäs Kommun Annikka Jakobsson, Vingåkers kommun Anders Åker, Landstinget Sörmland Eva-Charlotte Bernthson, landstinget Sörmland Malena Nilsson, ÖNH Omid Lundin, Vingåkers kommun Mattias Carlsson, Oxelösunds Kommun Charlotte Berggrund Mötets öppnande/peter 1. Fastställande av dagordning / Peter Tillägg under Övriga Frågor 15a) ersättare för Mattias, Oxelösundskommun, i arbetsgruppen med Brukaravgifter. 2. Föregående protokoll/lotta Genomgång, inga synpunkter, läggs till handlingarna. SID 1(6)

2 Beslutspunkter 3. Förslag till förändringar i debiteringen vid efterarbete/uppdateringar av appar/dataprogram /Peter Appar och program är sedan våren 2018 försäljning, vilket bl.a. innebär att HMC inte har något ansvar gällande service, underhåll, uppdatering. Behov finns dock att uppdatera både appar och program. I de flesta ärenden kan förskrivarna genomföra aktiviteten. I övriga fall, kan HMC erbjuda resurs. HMC föreslår att vi kan följa det beslut som Beredningsgruppen tidigare tagit gällande installation av appar i brukarnas egna produkter (från mötet ) Det innebär en kostnad för inställelsetid (500 kr, vilken är samma över länet) samt faktisk debiteringstid utifrån gällande prislista. (690kr per timma). - Att godkänna förslaget att HMC tjänsteförsäljer vid behov av service, underhåll samt uppdatering av appar/program enligt samma princip som installation i av appar och program i brukarnas egna produkter. 4. Förslag till förändringar i rutin vid debitering av brukare vid försummelse av hjm /Lotta HMC har lyft frågan tidigare. Syftet med rutinen är att korta ner tiden från att HMC får in ett trasigt hjälpmedel till att brukaren får ett nytt hjälpmedel. HMC fick i uppdrag från mötet att utreda frågan ytterligare och skapa två spår: dels ett som gäller återkoppling till förskrivare och ett som gäller debitering. HMC s nya förslag innebär följande: 1 Återkoppling till förskrivare: Tekniker/konsulent tar kontakt med förskrivare alt. förskivande enhet för att säkerställa att brukaren fått rätt information. De genomför tillsammans en bedömning om huruvida handhavandefelet/ försummelsen beror på funktionsnedsättningen eller inte. 2 Debitering: Bedöms felet bero på oaktsamhet (icke funktionsnedsättning), debiteras brukaren med 300 kr. Bedöms felet bero på uppenbart slarv, får brukaren själv stå för reparationskostnader eller kostnader för inköp av nytt hjälpmedel. Gruppen tycker det nya förslaget är bra. - Att godkänna det nya förslaget. SID 2(6)

3 5. Förslag till att gå vidare i arbetet med utökad lokalyta / Peter Ett prisförslag har tagits fram på totala ytan utifrån ett uppskattat behov på år. En definierad ökad kostnad på 4,2 miljoner per år. En del frågetecken uppstår: Hur har diskussionerna gått? Hur ska det hela finansierats? Kan HMC i motsvarande grad effektiviseras? Har HMC jobbat med att förbättra flöden? Vilka positiv effekt kan ökade lokalytor medföra? Är detta rätt forum för beslut? Gruppen anser att det inte är på deras beslutsnivå. Carl: Beräkningar/underlag vad skulle det innebära i ökade utgifter etc? Hur kan HMC hämta hem detta? Minskade personalkostnader? Etc. Landstinget godkänner bara en generell indexökning på ca 2 % vilket det nya hyresförslaget inte ryms inom. Länsstyrgruppen bedöms vara rätt instans för beslut initialt och vidare efter det till resp. huvudman. Gruppen önskar få ett ekonomiskt underlag som visar hur den föreslagna förändringen påverkar hjälpmedelspriserna. Gruppen föreslår vidare att punkten flyttas till en informationspunkt då Beredningsgruppen inte bedöms vara rätt forum för beslut. - Att punkten flyttas till en informationspunkt på dagens protokoll. - Att frågan lyfts till Länsstyrgruppen för beslut och därifrån ev. vidare till respektive huvudman. - Att HMC avvaktar krav på ev. kompletterande information från Länsstyrgruppen 6. Sortiment tunga brukare/ Lotta Lotta går igenom den lista på förslag på Hjälpmedel för tunga brukare som bifogats kallelsen. Listan på hjälpmedel som föreslås finnas på akutlager är bra. Gruppen saknar mobil toastol och önskar att listan kompletteras med det. Listan kommer att göras tillgänglig under aktuellt på HMC s hemsida, samt under egen flik. Beredningsgruppen tycker att HMC gjort ett bra arbete, i förberedelserna att möta ökningen av tunga brukare. - Att godkänna listan på hjälpmedel för tunga brukare som ska finnas på akutlager eventuellt med komplettering av mobil hygienstol. 7. Korrigering av kostnadsansvar, sittsystem. Utökat mandat förskrivare/konsulent /Lotta HMC har upptäckt en felaktighet i debiteringsförfarandet. Landstinget betalar sittsystem, som enligt ISO-kodsindelningen tillhör Kommunerna. Felet har uppstått i samband med att leverantören ändrat ISO-kod på hjälpmedlet. Kostnadsfördelningen mellan landstinget och kommunerna, baserad på ISOkod klassificeringen, beslutades i samband med ÄDEL-reformen. Leverantörerna ansvarar för ISO-kods klassificering på sina produkter och SID 3(6)

4 HMC önskar korrigera betalare. Gruppen anser att det är klokt att följa fördelningen av betalningsansvaret konsekvent. HMC har idag mandat att tillsammans med förskrivare välja lämpligt underreda till formgjutna sitsar utan Särskild Ansökan. HMC önskar få möjlighet att hantera modulära sittsystem på samma sätt. Gruppen tillmötesgår HMC s önskemål. - Att kostnadsansvar för modulära sittsystem enligt ISO-kod är kommun. - Att konsulent i samråd med förskrivare har mandat att välja lämpligt underreda till modulärt sittsystem, utan särskild ansökan. 8. Förslag till justering av kriterier. Speciella programvaror för presentation/ Lotta HMC föreslog i juni detta år införande av ny produkt via röstknappsförfarande. Beredningsgruppen önskade begränsa antalet professioner som ska vara förskrivare och HMC tog tillbaka frågan för att utreda/förtydliga. Lotta presenterar det nya förslaget som innebär att det är enbart leg. logopeder som kan förskriva hjälpmedel som kompenserar för dyslexi. Gruppen samtycker med HMCs förslag. - Att enbart leg. logopeder kan förskriva hjälpmedel som kompenserar vid dyslexi. 9. Förslag till förändring i sortiment. Tor Talk / Lotta Hjälpmedlet som föreslog att tas in via röstknappsförfarandet tidigare i år, se punkt 8, var Tor Talk. Med tanke på att HMC behövde få godkänt kring förskrivare, bedömdes det vara bäst att även kommunisera hjälpmedelsinförandet på mötet. Gruppen godkänner. - Att godkänna Tor Talk som nytt hjälpmedel i sortiment. Diskussionsärende Inga diskussionsärenden SID 4(6)

5 Informationsärende 10. Hjälpmedelsdagen fredag 21/9 / Peter För några år sedan startade Nationella Hjälpmedelsdagen. Syftet är att sprida kunskap om och vilka möjligheter som finns för de som är funktionsnedsatta. Initiativtagare är Nationellt nätverket för Hjälpmedelschefer. I Sörmland kommer dagen att uppmärksammas på filialen i Nyköping och på centralen i Eskilstuna. Det blir inga aktiviteter på filialen i Katrineholm, pga pågående ombyggnation. HMC kommer att kommunicera detta via Nyhetsbrev och via Hemsidan. Alla är välkomna! 11. Volymutveckling av standardprodukter /Peter Peter gör en sammanfattning av volymutvecklingen jämförbara perioder från det att standardprodukter infördes. Gruppen har några frågor: sängryggstöd har minskat finns det någon förklaring? Kan vi se ökning på vårdsängar i stället? Framgår det om förskrivningen är av arbetsmiljöansvar? Går det att ta fram hur stor andel inom resp. sektor som är standardprodukter av förskrivningar. HMC tar fram information till nästa möte. 12. Delårsrapport 2018 /Peter, Anders Anders gör en sammanfattning av delårsrapporten. Frågor från gruppen: fler anställda än budgeterat hur har tankarna gått? Svar: Har bedömts rymmas inom budget pga vakanser, sjukdomar etc. Mer minus nu än vad vi ska ha på helår, vilket innebär att resterande månader måste gå plus. Huvudproblemet synas vara ökningen av kassationer där anledningarna håller på att utredas. Prisöversyn görs i september vilket kan innebära en prisjustering för att nå ett nollresultat. 13. Trygg och säker utskrivning från slutenvården / allmän statusrapport Kommunerna upplevde en otydlighet under sommaren, då rehabpersonalen inte verkat deltagit vid vårdplaneringarna. Patienterna kommer hem utan hjälpmedel, dock med en förteckning över de hjälpmedel som behövs. Vingåker: fungerat mycket bra i samverkan med Kullbergska sjukhuset. Svårare med samverkan från Nyköpings - och Eskilstunas sjukhus. Uppfattningen i gruppen är att kommunerna klarar av att ta hem sina patienter i rätt tid. HMC har levererat 37 leveranser utifrån leverans inom 3 dagar tom juli. De flesta leveranserna är under maj, juni och juli. SID 5(6)

6 Förskrivarutbildning i höst /Lotta Lotta markansför utbildningarna i Larm som planerats till december samt i produktvisningen av Höftskyddsbyxa i september. Historiskt sett har det varit svårt att få tillräckligt med förskrivare för att genomföra dessa utbildningar och HMC lyfter frågan om behovet är mättat. När det gäller utbildningen i Larm erbjuder sig HMC att komma ut till arbetsplatserna i stället för att förskrivarna kommer till HMC. Det är en utbildning på ca 1,5 timma och utrustningen är lätt att ta med. 14. Information om utökad lokalyta. /Peter Flyttat från Beslutpunkt 5. Se tidigare i protokollet. 15. Övriga Frågor a) Ersättare för Mattias, Oxelösundskommun, i arbetsgruppen med Brukaravgifter. Lena Gernandt, Nyköpings kommun anmäler sitt intresse Nästa möte: Måndag 24/ Skype alt. fysiskt möte. HMC återkommer i samband med utskick av agenda. Tack! SID 6(6)

HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund. Malena Nilsson, ÖNH

HANDLÄGGARE DATUM DOKUMENTNUMMER Charlotte Berggrund Klicka här för att. Charlotte Berggrund. Malena Nilsson, ÖNH Protokoll Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-06-12 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Sekreterare: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg,

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-01-23 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Åsa Folkhögskola, Fållökna Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Anna Midgården, HMC Åsa Enberg,

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2017-12-05 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Via Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Marie Tiokkanen, HMC tom punkt4 Åsa Ehnberg, Katrineholms

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-02-20 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Mattias Carlsson, Oxelösund

Läs mer

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång, inga synpunkter, läggs till handlingarna.

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång, inga synpunkter, läggs till handlingarna. Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-10-30 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Sekreterare: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin, HMC Charlotte `Lotta` Berggrund, HMC Lovisa Eklånge,

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl , Hotell Malmköping

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl , Hotell Malmköping 1 (5) Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl. 13.15 16.15, Hotell Malmköping Närvarande: Eva-Charlotte Berntsson Habiliteringen Anja Lahti Primärvården Lena Gernandt Nyköpings Kommun Margareta

Läs mer

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång av föregående protokoll, inga synpunkter framkommer. Protokollet läggs till handlingarna.

2. Föregående protokoll/lotta Genomgång av föregående protokoll, inga synpunkter framkommer. Protokollet läggs till handlingarna. Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-12-04 Tid: 13.15 15.45 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte `Lotta` Berggrund, HMC Lovisa Eklånge, Flens Kommun Lena Gernandt, Nyköpings Kommun. T.o.m

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-01-31 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-01-31 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin,

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel. Ulrika Johansson

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel. Ulrika Johansson Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-05-07 Tid: 13.15 16.15 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Ulrika Johansson, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Lovisa Eklånge, Flens Kommun

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-08-23 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-08-23 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-08-26 Tid: 13.30-14.30 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid:

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-03-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-03-07 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: Skype -möte Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund, HMC Anna-Marie

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid:

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-06-20 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-06-20 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: SKYPE/ Telefon Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund, HMC Margareta

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-03-02 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-03-01 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-05-24 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-05-24 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-05-26 Tid: 13.30-14.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-10-27 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-10-27 Tid: 13.30-14.30 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-03-03 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-03-03 Tid: 13.30-14.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

Välkomna till. Framtidens roll som förskrivare

Välkomna till. Framtidens roll som förskrivare Välkomna till Framtidens roll som förskrivare Framtidens roll som förskrivare Program 09.00 09.15 Inledning och presentation 09.15 09.30 Fika 09.30 10.00 Fritt val av hjälpmedel 10.00 12.00 Förskrivarens

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 1 (5) Minnesanteckningar Beredningsgrupp Tid: 10 mars 2014 Närvarande: Maud Boman, Nyköpings kommun Anja Lahti, Division primärvård Karin Björkeryd, Eskilstuna kommun Margareta Boklund, Strängnäs kommun

Läs mer

Tjänsteutlåtande Mobila trygghetslarm med GPS

Tjänsteutlåtande Mobila trygghetslarm med GPS Habilitering & Hjälpmedel TJÄNSTEUTLÅTANDE D A T U M D I A R I E N R Eva Andrén 2015-05-11 SOVIS15-053 Tjänsteutlåtande Mobila trygghetslarm med GPS Förslag till beslut Den gemensamma nämnden för samverkan

Läs mer

Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet

Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet Kartläggning gällande personliga ombuds samverkan i länet Bakgrund Nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel har 2014-05-23 efterfrågat en kartläggning om hur det ser ut gällande kommunernas och landstingets

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

FÖRSLAG. 32 Mobila trygghetslarm med GPS. Nämndens för socialtjänst och vård beslut

FÖRSLAG. 32 Mobila trygghetslarm med GPS. Nämndens för socialtjänst och vård beslut Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2015-05-22 SOVIS15-0053 32 Mobila trygghetslarm med GPS Nämndens för socialtjänst och vård

Läs mer

Delprojektplan. Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar

Delprojektplan. Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar P R O J E K T N A M N U T G Å V A D A T U M D I A R I E N R Delprojektplan Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar Syfte: Skapa möjligheten att använda tekniska lösningar som ett komplement vid vårdplaneringar

Läs mer

Rutiner för kundlager

Rutiner för kundlager Rutiner för kundlager 05-04 Innehållsförteckning Syfte och målgrupp... Ägande av hjälpmedel på kundlager... Kriterier för ett nytt kundlager... Ansvar för kundlager... Verksamhetssystem... Beställning

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-10-21 kl. 09:00-15:00 Plats: Ledamöter: Åbrogården, Vingåker Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Lena Zeller (S) Inga-Lill

Läs mer

Mål - sjukpenningtal 9,0 2020

Mål - sjukpenningtal 9,0 2020 TRIS-dag KFV 2017-03-01 Mål - sjukpenningtal 9,0 2020 Sid 1 Mars 2017 TRIS-dag 9,0 Regeringens åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro november 2015 Sedan år 2010 har sjukpenningtalet ökat

Läs mer

Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län

Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Protokoll: Regional styrgrupp VO-College i Kalmar län Tid: 10 maj 09:00-12:00 Plats: Nova Oskarshamn Dagordning Val av sekreterare Emma Sohlman valdes till sekreterare Val av justerare Ida, Elisabeth Johansson

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-09-09 kl. 09:00-12:00 Plats: Mariebergsgården, Nyköping Ledamöter: Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Camilla Holmgren (S)

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SKPF, Majvor Hällström SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto SPRF Siv Nilsson, SPRF NHR Lars-Olov Olsson

Läs mer

Tid: Plats: Hus B2, konferensrum Svalan

Tid: Plats: Hus B2, konferensrum Svalan MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Hus B2, konferensrum Svalan Närvarande: Frånvarande: Inga-Lill Holmbom, Cathrine Blomquist Svensson, Anneli Forsgren, Rebecca Vadell, Karin Nordin Andersson, Moniqa Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D).

Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2 (ingång D). Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-11-28 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid Torsdagen den 28 november 2013, kl. 09:00 12:00 Plats Sammanträdesrum Åbrinken, Närsjukvården Falkenberg, Urmakaregatan 2

Läs mer

Godkännande av Sörmlandstaxan - pris på länskort samt införande av Sommarkort

Godkännande av Sörmlandstaxan - pris på länskort samt införande av Sommarkort Kommunstyrelsen 2016-12-28 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2016:651 Eva Lehto 016-710 54 51 Dnr STKM16-0040 1 (3) Kommunstyrelsen Godkännande av Sörmlandstaxan - pris på länskort

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2016-10-14 NSV16-0028-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård M Ö T E S D A T U M 2016-10-21 Överenskommelse

Läs mer

Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Datum: 2018-04-19 kl. 10.00 17.00 2018-04-20 kl.08.15 14.00 Plats: Ledamöter: Sundbyholms slott, Eskilstuna Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande,

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18 Sidan 1 av 7 2010-02-15 SÖRMLAND PROTOKOLL 04 / 2014 Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum 2014-11-19 Tid 18.00-19.45 Plats Eleonoragatan 18 39 50 39. Mötets öppnade Roland Elfving hälsade alla

Läs mer

HMC utbildningar 2017

HMC utbildningar 2017 HMC utbildningar 2017 Allmän information: avseende förskrivarutbildning, anmälan, kostnad mm Höftskyddsbyxor Mån27/2 Tis 28/2 Ons 1/3 Våren - 2017 13.30 15.00 13.30 15.00 13.30 15.00 K-holm E-tuna Nyk

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

- Kjell Nilsson - Kjell Nilsson Justerare Originalprotokollet finns på Fyrbodals kommunalförbund.

- Kjell Nilsson - Kjell Nilsson Justerare Originalprotokollet finns på Fyrbodals kommunalförbund. STYRELSEN 2010-10-04 1 (5) Tid och plats Måndagen 4 oktober kl 09.30 12.15 Närvarande Ordinarie ledamöter Bengt Mattsson, ordf, Tanum Magnus Jacobsson, Uddevalla Carl Kullgren, Bengtsfors Hugo Hultgren,

Läs mer

27/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

27/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-10-21 NSV16-0028-2 27/16 Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning Diarienummer:

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel "DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL"

Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL KOMMUNSTYRELSENS HANDLING~NR2S/2011 Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel VOHJS 12/11, Bilaga L FÖRSLAG TILL REGLEMENTE FÖR "DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL"

Läs mer

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid:

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: HMC Uttern Närvarande: Mats Petersson, Nässjö kommun Carina Helgesson-Björk, Gislaveds kommun Marie Kemi, Jönköpings kommun Lotta Damberg, Vaggeryds kommun Arne Andersen,

Läs mer

Hur tas hjälpmedelssortimentet i Västra Götaland fram?

Hur tas hjälpmedelssortimentet i Västra Götaland fram? Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel 0 (7) Utvecklingsarbete sortimentsarbete 2015/2016 En arbetsgrupp med representanter från samordningsfunktionen, vårdgivare och Hjälpmedelscentralen

Läs mer

17/16 Budgetunderlag för Hjälpmedelscentralen

17/16 Budgetunderlag för Hjälpmedelscentralen Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-04-22 NSV16-0022-3 17/16 Budgetunderlag för Hjälpmedelscentralen 2017-2019 Diarienummer: NSV16-0022

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 GEMENSAM INDIVIDUELL PLANERING, SIP, MELLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD, SOCIALTJÄNST, FÖRSKOLA OCH SKOLA SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning

Överenskommelse om samverkan för trygg och effektiv utskrivning TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2016-10-14 NSV16-0028-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Nämnden för samverkan kring socialtjänst

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Noteringar från möte i Samrådsgrupp för hjälpmedelsfrågor

Noteringar från möte i Samrådsgrupp för hjälpmedelsfrågor Datum 2015-12-10 Representanter från regionen Susanna Stenevi Lundgren, SUS Malmö Charlotte Sönne, Hjm Helsingborg Yvonne Sommerfeldt, Hjm Skåne Cecilia Nilsson, VuxHab Lund Representanter från kommuner

Läs mer

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern

Styrgrupp PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Tid: Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern Närvarande: Petra Gummeson (ordförande) Marie Kemi Mats Peterson Agneta Hugander Micael Edblom Arne Andersen Lovisa von Goës

Läs mer

Verksamhetsplan RAR 2012 Dnr RAR12-04

Verksamhetsplan RAR 2012 Dnr RAR12-04 Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning RAR:s verksamhetsidé är att löpande erbjuda samverkansaktiviteter, processtöd samt utvärderingar som utarbetas gemensamt med medlemmarna. Omfattningen styrs

Läs mer

REGIONAL SAMORDNING OCH INRIKTNING AV KRISHANTERING OCH RÄDDNINGSTJÄNST I SÖDERMANLANDS LÄN

REGIONAL SAMORDNING OCH INRIKTNING AV KRISHANTERING OCH RÄDDNINGSTJÄNST I SÖDERMANLANDS LÄN Diarienummer: 4463-2013 S T R A T E G I F Ö R REGIONAL SAMORDNING OCH INRIKTNING AV KRISHANTERING OCH RÄDDNINGSTJÄNST I SÖDERMANLANDS LÄN Med våra gemensamma resurser i Södermanland står vi starkare tillsammans

Läs mer

Kallelse/Underrättelse

Kallelse/Underrättelse Datum 2019-05-02 Kallelse/Underrättelse Direktionens arbetsutskott Västra Sörmlands Räddningstjänst Tid: Onsdag 8 maj kl 14.00-16.00 Plats: Brandstationen, Bievägen i Katrineholm konferensrum Vingåker.

Läs mer

Antal brukare som erhållit hjälpmedel

Antal brukare som erhållit hjälpmedel Bilaga 1 Antal brukare som erhållit hjälpmedel Barn respektive vuxna (oavsett hjälpmedlets grundansvar) De fyra senaste åren De fyra senaste tertialen 15 1 125 1288 13671 13938 7 6 5 5388 6473 6648 5765

Läs mer

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Vårdplaneringsprocessen i Link VÄLKOMNA! Agenda Vårdplaneringsprocessen introduktion Samordnad vårdplanering i Link Utbildningsmaterial Support Trygg och säker vård och omsorg Jag får den vård jag behöver

Läs mer

Företagsamheten 2017 Södermanlands län

Företagsamheten 2017 Södermanlands län Företagsamheten 2017 Södermanlands län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 29 november 2012 kl 9.00 12.00 Plats: Skårs gård, Fjärås mellan Varberg och Kungsbacka Se nedanstående länk, karta bifogas,

Läs mer

HKB har gjorts på motionen.

HKB har gjorts på motionen. Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2008-12-16 LS-LED07-302 153 Hjälpmedel till personer med läs- och skrivsvårigheter. Motionssvar. LF Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige 1. Motionen bifalls.

Läs mer

Aktivitetsplan ökad mediesamverkan

Aktivitetsplan ökad mediesamverkan Aktivitetsplan ökad mediesamverkan 2017-2019 1 Stärka nätverkande och etablera ett regionalt medienätverk som möjliggör erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling samt är ett stöd i det lokala mediestrategiska

Läs mer

Välkomna till Hjälpmedelscentralen Förskrivarutbildning

Välkomna till Hjälpmedelscentralen Förskrivarutbildning Välkomna till Hjälpmedelscentralen Förskrivarutbildning Hjälpmedelscentralen 2016-04-13 Att förskriva hjälpmedel Att förskriva hjälpmedel Vem? Vad? Ansvar? Vem bestämmer? Var kan man läsa? Att förskriva

Läs mer

PROTOKOLL Hjälpmedelsnämnden Dalarna arbetsutskott

PROTOKOLL Hjälpmedelsnämnden Dalarna arbetsutskott Dalarnas kommuner & Landstinget Dalarna PROTOKOLL Sammanträde 2015-08-27 17-23 Sida 1 (8) från s sammanträde Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Beslutande

Läs mer

283 Godkännande av justering av priser i Mälardalstaxan (Movingo) (KSKF/2017:579)

283 Godkännande av justering av priser i Mälardalstaxan (Movingo) (KSKF/2017:579) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(1) 283 Godkännande av justering av priser i Mälardalstaxan (Movingo) (KSKF/2017:579) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunalförbundet

Läs mer

Ärendeförteckning Allmänna ärenden

Ärendeförteckning Allmänna ärenden Överförmyndarnämnden 2010-03-23 Ärendeförteckning Allmänna ärenden Sid nr 11. Justeringsman 2 12. Ekonomi - Månadsrapport 3 13. Ekonomi planering inför gemensam nämnd 4 14. Öppettider 5 15. Utbildning

Läs mer

God vård för äldre i Sörmland 2015

God vård för äldre i Sörmland 2015 God vård för äldre i Sörmland 2015 Uppföljning av målen Anita Segring, utvecklingsledare 1 Uppföljning av målen God vård för äldre i Sörmland 2015 Innehåll God läkemedelsbehandling... 2 Eskilstuna... 2

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare 1 Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer 2015-12-01 Deltagare Elin Norrgård, ersättare för Birgitta Hiertner, kvinnojouren Falun Eva Jondelius, Säter Syvonne Nordström, Länsstyrelsen

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-04-24 1 Plats och tid Kommunhuset i Skinnskatteberg, kl 13.45-16.20 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, 1:e vice ordförande

Läs mer

FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R VOHJS HU-HOH Beslutsunderlag 1. Patientsäkerhetsberättelse 2013

FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R VOHJS HU-HOH Beslutsunderlag 1. Patientsäkerhetsberättelse 2013 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2014-04-04 VOHJS14-021 HU-HOH13-052 12 Patientsäkerhetsberättelse 2013 för Hjälpmedelscentralen

Läs mer

Tid: Plats: HMC konferensrum Björnen

Tid: Plats: HMC konferensrum Björnen MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: HMC konferensrum Björnen Närvarande: Ej närvarande: Marie Årestam, Jönköpings kommun Anette Rogö, Habo kommun Moniqa Gustavsson, Mullsjö kommun Katarina Sjöberg, Sävsjö kommun

Läs mer

Ny teknik Uppdrag för Hjälpmedelscentralen

Ny teknik Uppdrag för Hjälpmedelscentralen Tjänsteutlåtande H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ing-Britt Johansson, utvecklingssamordnare 2014-10-01 HH-HOH13-002 VOHJS13-005 VOHJS14-039 Nämnden för vård, omsorg och hjälpmedel Ny teknik

Läs mer

Rutiner för kundlager

Rutiner för kundlager Rutiner för kundlager 2018-11 Innehållsförteckning Syfte och målgrupp...1 Ägande av hjälpmedel på kundlager...1 Kriterier för ett nytt kundlager...2 Ansvar för kundlager...2 Verksamhetssystem...2 Beställning

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-09-25 LS-LED05-278 85 Gåva till personal och patienter, Kullbergska sjukhuset Landstingsstyrelsens beslut 1. En vinterträdgård byggs på Kullbergska sjukhuset

Läs mer

Distrikstsstyrelseprotokoll 1

Distrikstsstyrelseprotokoll 1 Distrikstsstyrelseprotokoll 1 Datum: Falkenberg 2018-01-18 Plats: Falkenbergs Scoutgård Löpnummer: 1 Deltagare NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Terese Pålsson Monica Nilsson Johanna Hååg Jan Sandkvist Tore

Läs mer

14/16 Uppföljning av handlingsplan för hemsjukvården

14/16 Uppföljning av handlingsplan för hemsjukvården Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-04-22 NSV16-0020-4 14/16 Uppföljning av handlingsplan för Diarienummer: NSV16-0020 Behandlat av

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Rapporter till kommunfullmäktige

Rapporter till kommunfullmäktige ORDFÖRANDEFÖRSLAG 18:1 Dnr KS/2018:214-101 2018-05-11 1/1 Rapporter till kommunfullmäktige 2018-05-28 Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. lägga föreliggande rapporter till handlingarna.

Läs mer

Godkännande av affärsvillkor, produkter och priser för pendlare med Gnestapendeln

Godkännande av affärsvillkor, produkter och priser för pendlare med Gnestapendeln Kommunstyrelsen 2017-01-04 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2016:656 Eva Lehto 016-710 54 51 Dnr SKTM16-0097 1 (2) Kommunstyrelsen Godkännande av affärsvillkor, produkter och priser

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

88% 79% 38% Det ska vara enkelt att förverkliga sina drömmar ambitioner och idéer i Sörmland

88% 79% 38% Det ska vara enkelt att förverkliga sina drömmar ambitioner och idéer i Sörmland Det ska vara enkelt att förverkliga sina drömmar ambitioner och idéer i Sörmland De digitala tjänsterna blir allt mer betydelsefulla i våra liv. Därmed är det viktigt att Sörmland har en vision om hur

Läs mer

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård En samordnad individuell plan vid utskrivning. Version 1.0 Datum 2017-04-01 Framtaget av: Ida Wernered & Viktor

Läs mer

Rutiner och rekommendationer för hjälpmedelslager hos kund

Rutiner och rekommendationer för hjälpmedelslager hos kund Rutiner och rekommendationer för hjälpmedelslager hos kund Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2010-12 Innehållsförteckning Syfte och målgrupp... 1 Ansvar för kundlager... 2 Utbildning för lageransvarig...

Läs mer

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14 Bengt Jansson PROTOKOLL 10 Organ Plats Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås Tidpunkt Fredagen den 5 oktober 2012 Ledamöter

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam

Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam Hjälpmedelscentralen Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam - en kundguide Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam- en kundguide När en arbetsorder beställs i websesam skickas den till leverantörens sesam2

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Medlemsmöte

SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Medlemsmöte 1 Plats och tid Nyköpings BK Kl 19.00-21.45 11 röstberättigade ombud med totalt 16 röster från 7 klubbar enligt bilaga 2. Övriga deltagare DS styrelse Utses att justera Mikael Svensson Underskrifter Sekreterare...

Läs mer

Oaktsamhet av hjälpmedel, brukare som inte accepterar regelverket, hur gör vi i dessa lägen.

Oaktsamhet av hjälpmedel, brukare som inte accepterar regelverket, hur gör vi i dessa lägen. Minnesanteckningar från samrådsgruppsmöte 2013-11-29 Närvarande: Anna-Karin Lundh, Britt-Marie Nilsson, Camilla Nordh, Ing-Marie Elfström Glamsjö, Ingrid Haraldsson, Kerstin Kniberg, Lena Lagergren, Maria

Läs mer

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK LiSAgruppen För VGK För VGR PO Hermansson Ann Söderström Shujaat Noormohamed RoseMarie Nyborg Sven Höper Joakim Svärdström (ersätter Lena Brännmar) Thomas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Protokoll Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2016-09-08 kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Närvarande: Mattias Ingeson, RJL, ordförande Eva Blomquist, HRF Eva Eliasson, RJL

Läs mer

Välkomna till Förskrivarutbildning

Välkomna till Förskrivarutbildning Välkomna till Förskrivarutbildning Hjälpmedelscentralen 2016-04-25 Att förskriva hjälpmedel Att förskriva hjälpmedel Vem? Vad? Ansvar? Vem bestämmer? Var kan man läsa? Hjälpmedel definition Författningar

Läs mer

Förskrivare av synhjälpmedel

Förskrivare av synhjälpmedel H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ing-Britt Johansson, utvecklingssamordnare 2013-11-14 HH-HOH13-167 VOHJS13-047 Förskrivare av synhjälpmedel Förslag till beslut: Förvaltningen föreslår den

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-29 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Bilaga till pressmeddelande : Ranking för respektive kommun i Södermanland

Bilaga till pressmeddelande : Ranking för respektive kommun i Södermanland Bilaga till pressmeddelande 2016-09-20: Ranking för respektive kommun i Södermanland Trosa -4 Rankingplacering 9 5 4 3 2 3 4 4 11-11 Sammanfattande omdöme 22 11 1 1 2 4 7 9 16-15 Service till företag 18

Läs mer