HANDLINGSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDLINGSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2014"

Transkript

1 HANDLINGSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: VERSION: 2 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Inom forskningsområdet avser institutionen att bygga vidare på den positiva bedömningen från RED 10-utvärderingen. Detta är tänkt att ske i både internt och externt perspektiv: i det första fallet handlar det om fortsatt utveckling av det interna samarbete som vuxit fram mellan ämnena, realiserat inte minst via institutionens gemensamma forskningsprofiler; i det andra fallet rör det sig om utökad extern samverkan genom internationella projektsamarbeten, rekrytering av gästforskare och internationell publicering. Språk har länge varit en utbildningstung verksamhet, men alltsedan institutionssammanslagningen 2009 har forskningen kommit allt mera i fokus. En stor del av utmaningen ligger i att försöka öka andelen externfinansierade forskningsprojekt, och på så sätt skapa en vetenskaplig plattform för högkvalitativ internationell forskning som bidrar till ökad förståelse för språkens viktiga roll i samhället. Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Utbildningsanknuten forskning med både bredd och spets verka för att institutionens forskning får en tydligare anknytning till berörda utbildningar och vice versa; utveckla spetsforskningen genom att stödja etablerade forskningsprofiler och möjliggöra att nya utvecklas. Samverkan och kreativa forskningsmiljöer utöka institutionens samarbete med andra forskningsaktörer lokalt, nationellt och internationellt i syfte att utveckla forskningen; stärka forskningsmiljön genom aktiv rekrytering av yngre forskare och internationella gästforskare, allt för att kunna möta olika globala utmaningar där språk- och litteraturforskningen kan bidra med nya perspektiv. Incitament använda fakultetens forskningsanslag strategiskt för att främja internationell rekrytering och publicering, samt för att öka andelen externfinansierad forskning. Infrastruktur utöka andelen seminarier och möten via nätet, under förutsättning att erforderlig infrastruktur och teknikservice byggs ut och upprätthålls. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Utbildningsanknuten forskning med både bredd och spets tillse att institutionens forskningsresultat gagnar utbildningen, bl.a. genom att koppla dem till kursutbudet på avancerad nivå, och genom att anordna ändamålsenliga workshops och möten inom berörda handledarkollegier; kontinuerligt utvärdera forskningsprofilerna, och anlägga ett dynamiskt förhållningssätt till dem. 2 (10)

3 Samverkan och kreativa forskningsmiljöer framhålla institutionens forskningsprofiler genom aktiv medverkan i internationella nätverk, samt ökat deltagande i internationella konferenser och symposier; satsa på yngre lovande forskare via aktiv rekrytering, främst genom att lysa ut anställningar som post doc och/eller biträdande lektor; anslå resurser från tillgängliga forskningsanslag för att rekrytera gästforskare. Incitament stödja forskare i deras strävan att publicera internationellt, samt att arrangera och delta i internationella konferenser och symposier; säkra arbetstid för skrivandet av forskningsansökningar, t.ex. till ERC, RJ, VR och liknande forskningsråd. Infrastruktur stödja fortsatt utveckling och användning av nätbaserade media inom forskningen. Vårt mål för 2014 detta vill vi uppnå verka för att fler forskare arbetar i forskarlag, främst i syfte att stärka institutionens integration och forskningsprofilering; skapa bättre möjligheter för nydisputerade att fortsätta sin forskargärning efter avlagd examen; höja andelen forskare som söker externa forskningsmedel; öka antalet publikationer i refereegranskade internationella fora. Vår verksamhetsplan för 2014 så tänker vi göra använda fakultetsanslaget strategiskt för att uppnå ovanstående mål, bl.a. genom aktiv bemanningsplanering; avsätta medel för att nydisputerade som tar ut sin doktorsexamen senast sex månader efter uppnådda 800 % i utbildningen ska ges möjlighet att utarbeta projektansökningar till externa finansiärer; utvärdera verksamheten inom institutionens fem forskningsprofiler utifrån både forsknings- och utbildningsperspektiv; ordna workshops om publiceringsstrategier och kommande (inter)nationella forskningsutlysningar, bl. a. med stöd av universitetets sektion för forskningsservice, Grants office. Så följer vi upp och återkopplar Viceprefekten för forskning och utbildning på forskarnivå ansvarar för både uppföljning och återkoppling. Detta sker bl.a. genom utvecklingssamtal och med utgångspunkt från inlämnade forskningsrapporter, bibliometrisk statistik och aktivitetstilldelningsuppgifter. Handledarkollegier och forskarkollegier sammanträder minst en gång per termin i syfte att följa upp verksamheten. Forskningsprofilerna ses över årligen, och institutionsrådet ges i uppgift att föreslå vilka profiler som ska vidareutvecklas, alternativt avvecklas, och vilka nya profiler som ska antas. 3 (10)

4 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Inom utbildningsområdet föreligger det ett ökande behov av kunskap i och om olika språk. Institutionen ska sträva efter att erbjuda kvalitetssäkrad utbildning inom ramen för såväl fristående kurser som utbildningsprogram. Härvid är det viktigt att tillvarata den mångfald av språk som ingår i institutionens ämnesutbud och de möjligheter som den ger för att utveckla undervisningsverksamheten. En viktig uppgift under de närmaste åren blir därför att förstärka detta perspektiv i både kurser och program; en annan blir att verka för ökad forskningsanknytning mellan, å ena sidan, utbildning i och om språk, och, å andra sidan, språkens huvudsakliga vetenskapsområden, språkvetenskap och litteraturvetenskap, på alla nivåer och i alla ämnen; en tredje blir att implementera den handlingsplan för utbildning på forskarnivå som utvecklats i ett benchmarkingprojekt, och vars målsättning är att examinera doktorer och licentiater av god internationell standard. Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Utbildningsutbud erbjuda språkutbildning av fortsatt hög kvalitet inom ramen för såväl program som enstaka kurs; tillhandahålla utbildning där en mångfald av språk samverkar. Program utveckla kvaliteten i befintlig programverksamhet; utarbeta nya programinriktningar för att kunna möta nya utbildningsbehov i samhället. Fristående kurser utarbeta modeller och strukturer för institutionens kurser som bidrar till bildning och livslångt lärande. Riktade satsningar verka för att fler studenter fortsätter sina studier på högre nivå, både på grundnivå och på avancerad nivå; utöka institutionens samarbete med andra lärosäten, såväl inom som utom Europa, för att främja ökat lärar- och studentutbyte; bidra till förnyelse inom utbildningen genom pedagogisk utveckling. Pedagogisk excellens ge lärarna större möjligheter att påverka utbildningens innehåll och organisation; främja en dynamisk pedagogisk miljö för utbyte av erfarenheter och kunskap; tydliggöra och utöka forskningsanknytningen i utbildningen på samtliga nivåer, i synnerhet i förhållande till institutionens forskningsprofiler; arbeta för att kurser och program ska bidra till hållbar utveckling och spegla universitetets grundläggande värderingar; förbättra återkopplingen från studenterna och deras erfarenheter från olika kurser. 4 (10)

5 Spetsutbildning på forskarnivå attrahera högt kvalificerade sökande från andra lärosäten, både nationella och internationella; stärka interaktionen mellan forskning och utbildning på forskarnivå; introducera doktorander i befintliga nätverk samt stödja utvecklingen av nya sådana; uppmuntra doktorander att röra sig över ämnes- och fakultetsgränser, och att vistas i internationella miljöer; arbeta för god anställningsbarhet inom och utom akademin, främst genom utökad alumnverksamhet och genom kontakt med potentiella arbetsgivare. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Utbildningsutbud systematiskt arbeta för att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten inom kurser och program, inklusive kursplaner, utbildningsplaner, examination och examensarbeten; verka för att perspektiv på språklig mångfald får ökat utrymme i utbildningen. Program skapa fler inriktningar och valmöjligheter inom det Internationella språkprogrammet; utarbeta fler program och tydligare studiegångar på avancerad nivå. Fristående kurser utveckla bildningsorienterade och forskningsanknutna kurser som svarar mot den kunskap som efterfrågas i samhället. Riktade satsningar intensifiera informationen kring institutionens utbildningar i syfte att öka retentionen; utveckla det internationella studentutbytet på samtliga nivåer; utlysa interna medel för pedagogiska utvecklingsprojekt. Pedagogisk excellens ge lärarkollegierna mandat att i större utsträckning själva prioritera och planera olika delar av utbildningsverksamheten; ha god framförhållning i rekryteringen av nya lärare, samt ge stöd till dem i början av lärargärningen; anordna ämnesövergripande utbildningsseminarier och workshops inom institutionen; arbeta för att lärare med lång forskningsmeritering, i första hand professorer och docenter, i högre grad medverkar inom grundutbildningen; utveckla samarbetet med andra institutioner och fakulteter för att kunna förse utbildningen med bästa möjliga kompetens; medverka till ett nytt system för studenternas kursutvärderingar som kan leda till högre svarsfrekvenser; skapa en tydligare koppling mellan forskningsprofiler och utbildning på samtliga nivåer. 5 (10)

6 Spetsutbildning på forskarnivå genomföra rekrytering av 4-6 doktorander minst vartannat år, öppen för såväl nationella som internationella sökanden, allt under förutsättning att de ekonomiska ramarna så medger; aktivt nyttja internationella nätverk för att attrahera kvalificerade sökande på forskarnivå, samt tillse att aktuell information om utbildningen tillgängliggörs kontinuerligt på institutionens hemsida; arbeta för att integrera antagna doktorander i institutionens forskningsmiljöer och i internationella nätverk; underlätta för doktorander att vistas i internationella miljöer; skapa ett råd för utbildning på avancerad nivå och forskarnivå med alumner och representanter från arbetsmarknaden. Vårt mål för 2014 detta vill vi uppnå öka stödet till studenterna i deras dagliga verksamhet; införa fler språkövergripande kurser, exempelvis i allmän fonetik, litteraturteori och uppsatsskrivande; främja pedagogiskt utvecklingsarbete bland institutionens lärare; fortsätta arbetet med att utveckla nya programutbildningar på avancerad nivå; främja studiemiljön för existerande och nyantagna doktorander vad det gäller forskningsintegrering, nätverksbyggande och internationalisering. Vår verksamhetsplan för 2014 så tänker vi göra utveckla institutionens mentorsverksamhet och erbjuda workshops kring bl.a. studieteknik och karriärplanering; fortsätta arbetet med översyn och eventuell omarbetning av kursplaner för att möjliggöra fler språkövergripande moment; lysa ut nya interna medel för att främja pedagogiskt nytänkande i allmänhet och kursutveckling i synnerhet; fullfölja utvecklingen av två nya språkprogram på avancerad nivå, ett med språkvetenskaplig inriktning och ett med litteraturvetenskaplig inriktning; implementera erfarenheterna från benchmarkingprojektet för utbildning på forskarnivå. Så följer vi upp och återkopplar Viceprefekterna för utbildning på grundnivå och avancerad nivå respektive forskarnivå ansvarar för både uppföljning och återkoppling. Detta gäller dels det kontinuerliga arbetet med kursplaner, kurser och program, vilket är tänkt att ske i nära samarbete med institutionens studierektorer och studievägledare, dels behovet av lärarnas kompetensutveckling, med utgångspunkt i genomförda utvecklingssamtal och analyser av utbildningens behov. Viceprefekten för utbildning på forskarnivå ansvarar samtidigt för implementeringen av den handlingsplan som utvecklats via det benchmarkingprojekt som institutionen medverkar i. 6 (10)

7 SAMVERKAN SOM UTVECKLAR Inom samverkansområdet finns det både lokala och globala utmaningar av dignitet. Språk och litteratur är viktiga kulturbärare, och kunskap om dessa bidrar till hållbar utveckling inom många olika områden. Institutionen ser det som sin naturliga uppgift att öka interaktionen med det omgivande samhället, oavsett om det gäller konkret kontakt med arbetsmarknaden, eller mera allmän, ofta interkulturell, samverkan med myndigheter, organisationer och enskilda grupper/individer. Resultaten av den forskning och utbildning som bedrivs ska inte bara komma akademin till del via de gängse publikationskanalerna, utan också berika samhället på ett tydligare sätt i form av t.ex. artiklar i media, offentliga debatter och presentationer för den intresserade allmänheten. Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Stärkt kunskapsutbyte utveckla nya informations- och kommunikationsformer med det omgivande samhället; utveckla möjligheterna att bedriva uppdragsutbildning, och samtidigt lyfta fram perspektiv kring bildning och livslångt lärande; utöka det generella samarbetet inom universitetet, samt med andra universitet och externa partners. Breddad rekrytering öka antalet studenter från grupper som är underrepresenterade i verksamheten. Ökad forskningsdialog synliggöra språkens olika dimensioner i en allt mera internationell värld, både i deras egenskap av vetenskapliga discipliner och som kulturbärare. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Stärkt kunskapsutbyte definiera, koordinera och systematisera samverkansarbetet i högre grad än tidigare, och därigenom skapa nya kontaktytor mot presumtiva studenter och samarbetspartners; finna nya vägar att nå alumner och utveckla samarbetet med dem; undersöka hur andra universitet gestaltar samverkansarbete, och stimulera till vidgat nationellt och internationellt utbyte inom området. Breddad rekrytering utveckla konkreta strategier för breddad rekrytering, även på det internationella planet. Ökad forskningsdialog ordna offentliga möten och debatter kring språkens roll i samhället och inom akademin. 7 (10)

8 Vårt mål för 2014 detta vill vi uppnå öka och tydliggöra institutionens kontakter med det omgivande samhället inom både utbildning och forskning; verka för breddad rekrytering; förbättra samarbetet med regionala grund- och gymnasieskolor; tydliggöra det samhällsintresse som ligger i ett uttalat vetenskapligt perspektiv på språk, litteratur och kultur, i synnerhet i termer av olika kulturella kompetenser; öka medvetenheten bland lärare och forskare om vikten av att ägna sig åt samverkansarbete. Vår verksamhetsplan för 2014 så tänker vi göra öka antalet samverkansmoment och -evenemang i institutionens regi, med stöd av de inventeringar av samverkansarbetet som genomförts på både institutions- och fakultetsnivå; identifiera presumtiva partners för breddad rekrytering, både inom och utom landet; anordna kontaktträffar med gymnasieelever och -skolor i regionen i syfte att bredda studentrekryteringen; utveckla institutionens offentliga informationskanaler för utbildning och forskning, främst via hemsidan; fortsätta informationen till anställda om de regler och riktlinjer som gäller för samverkan, bl.a. via sociala medier som blogg och facebook. Så följer vi upp och återkopplar Viceprefekten för samverkan, internationalisering och likabehandling ansvarar för uppföljning och återkoppling. Detta gäller dels de årligen inlämnade samverkansrapporterna från lärare och forskare, dels de populärvetenskapliga aktiviteter som genomförts i institutionens namn. Här ingår också ansvar för de uppdragsutbildningar som erbjuds, samt för de riktade insatser som görs i fråga om breddad rekrytering och kontaktskapande med alumner och externa samarbetspartners. 8 (10)

9 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Inom arbetsmiljöområdet är det institutionens mål att fortsätta arbetet med att utveckla en fysiskt och socialt hållbar miljö. Arbetsplatsen ska framstå som både attraktiv och stimulerande för alla personalkategorier, och erbjuda en rimlig balans i fråga om arbetsintensitet och -belastning. Den dagliga verksamheten ska ha ett tydligt chefs- och ledarskap som utövar ett genomtänkt personalvårdsarbete, samtidigt som medarbetarskapet ska bygga på delaktighet och aktivt ansvarstagande. Vidare ska institutionen gå i bräschen för nolltolerans i fråga om diskriminering och trakasserier för både anställda och studenter. Den interna kommunikationen ska vara tydlig och ändamålsenlig, och vara väl anpassad för verksamhetens olika målgrupper. Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå En socialt hållbar miljö verka för att öka andelen tillsvidareanställd personal på institutionen; vidareutveckla arbetsmiljön fysiskt och psykosocialt; öka det förebyggande inslaget i det systematiska arbetsmiljöarbetet; arbeta aktivt med likabehandlings- och mångfaldsfrågor; bevaka jämställdheten mellan kvinnor och män i alla förekommande sammanhang. Aktivt ledar- och medarbetarskap vidareutveckla chefs- och ledarskapet på institutionen; tydliggöra medarbetarskapets innebörd i fråga om delaktighet och ansvarstagande, samt öka inslaget av medarbetarutbildning på alla nivåer och för alla personalkategorier. Kvalitetsdriven arbetsmiljö optimera fördelningen av arbetsuppgifter mellan kärnverksamhet och stödverksamhet; öka samhörigheten över ämnesgränserna; verka för en mera effektiv infrastruktur i de sammanhang som berör institutionens verksamhet. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra En socialt hållbar miljö lysa ut fler tillsvidareanställningar inom institutionens verksamhetsområden; satsa ökade resurser på den fysiska och psykosociala arbetsmiljön för att åstadkomma ökad trivsel och laganda bland både anställda och studenter; genomföra en arbetsmiljöundersökning för alla medarbetare vart tredje år; göra regelbundna uppföljningar av likabehandlings- och mångfaldsarbetet; genomföra en undersökning av studenternas och doktorandernas arbetsmiljö vart tredje år. 9 (10)

10 Aktivt ledar- och medarbetarskap låta vidareutbilda institutionens chefer i arbetsmiljöfrågor; utnyttja tillgänglig kompetensutvecklingstid hos personalen för nödvändig medarbetarutbildning. Kvalitetsdriven arbetsmiljö föra över fler administrativa uppgifter från lärare och forskare till administrativa stödfunktioner; fortsätta integrationen av institutionens olika ämnesmiljöer genom att etablera en verksamhetsstyrd strategi för personalens rumsplacering; verka för att bättre funktionalitet kan uppnås inom främst IT-området, med avseende på såväl administrativa system och databaser som datorer, skrivare och kopiatorer. Vårt mål för 2014 detta vill vi uppnå skapa ett större ansvarstagande för den fysiska och psykosociala arbetsmiljön; genomföra en omfördelning av institutionens biblioteks- och personalutrymmen, med ambitionen att krympa de förstnämnda till förmån för de sistnämnda; öka utbildningsgraden hos institutionens chefer och områdesansvariga. Vår verksamhetsplan för 2014 så tänker vi göra ge fortsatt stöd till den arbetsgrupp för arbetsmiljöfrågor som bildats på institutionen, där arbetsgivare, arbetstagare, arbetsmiljöombud, likabehandlingsombud och studenter alla är representerade; minska institutionens biblioteksytor med minst 30 procent, och påbörja arbetet med att inreda ett större personalrum; låta institutionens prefekt, viceprefekter och studierektorer genomgå fortsatt utbildning inom bl.a. arbetsmiljöområdet. Så följer vi upp och återkopplar Prefekten ansvarar för både uppföljning och återkoppling när det gäller arbetsmiljöfrågor, medan viceprefekten för samverkan, internationalisering och likabehandling tar motsvarande ansvar i likabehandlings- och mångfaldsfrågor. Större uppföljningar, t.ex. återkommande arbetsmiljöundersökningar, görs med fördel i samarbete med inhyrd expertis, antingen från universitetet centralt eller från extern samarbetspartner, t.ex. Previa eller Feelgood. 10 (10)

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2013-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016-2018 & VERKSAMHETSPLAN 2016 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2016-03-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Mats Jontell tillika

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP DATUM: 2014-11-20 AVSÄNDARE: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-02-12 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016 Dnr 2015/ HANDLINGSPLAN 2016-2018 & VERKSAMHETSPLAN 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK DATUM: 2015-10- 19 UTARBETAD AV: Mona Arfs, prefekt viceprefekter och studierektorer arbetsmiljöombuden

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Lärarutbildningsnämnden DATUM: 2014-10-29 BESLUTAD AV: Lärarutbildningsnämnden KONTAKTPERSON: Klas Ternblad, nämndsekreterare FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål

Läs mer

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2013/903 IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor IT-enheten Beslutsdatum 2014-01-20 Giltighetstid

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN 2015-01-30, version 1 DATUM: 2015-02-05 AVSÄNDARE & KONTAKTPERSON: Prefekt, Professor Ian Milsom

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Institutionen för socialt arbete DATUM: 141127 BESLUTAD AV: Prefekt Elisabeth Olin KONTAKTPERSON: Administrativ chef Jimmy Rudelius FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014-09-15 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Universitetsledningen UTARBETAD AV: Prorektor Helena Lindholm-Schulz, vicerektorerna Staffan Edén, Mette Sandoff, och Margareta Wallin Peterson BESLUTAD

Läs mer

HANDLINGS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2014 STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN DATUM: 2013-11-28 VERSION: AVSÄNDARE: Statsvetenskapliga institutionen KONTAKTPERSON: Fredrika Lagergren Wahlin Statsvetenskapliga institutionen

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE DATUM: 130823 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-12-03 AVSÄNDARE: Samhällsvetenskapliga fakulteten Birger Simonson, Marie Demker, Karin Fogelberg KONTAKTPERSON:

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017-2019 & VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2017-01-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Mats Jontell tillika

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam KONTAKTPERSON: Anna Engkvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier enligt

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2018

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2018 HANDLINGSPLAN 2018-2020 & VERKSAMHETSPLAN 2018 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2018-01-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Tord Berglundh tillika

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2015-10-28 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ingrid Elam FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 UNIVERSITETSBIBLIOTEKET DATUM: 2013-11-07 FASTSTÄLLD AV: Överbibliotekarie Margareta Hemmed KONTAKTPERSON: Kanslichef Håkan Carlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet UFV 2007/1478 Mål och strategier för Uppsala universitet Fastställda av konsistoriet den 22 april 2008 Innehållsförteckning Förord 3 Uppsala universitet 4 Ett universitet för framstående forskning 5 Ett

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2014-11-26 BESLUTAD AV: Fredrika Lagergren Wahlin, prefekt KONTAKTPERSON: Fredrika Lagergren Wahlin, Anna Engkvist

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Sahlgrenska akademin DATUM: 2015-10-28 UTARBETAD AV: Dekanus Olle Larkö, prodekanus Eric Hanse, vicedekanus Sven Enerbäck (forskning), vicedekanus Kristoffer

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK DATUM: 2013-12- 12 AVSÄNDARE: Mona Arfs, prefekt Marianne Lundgren, pro- prefekt, viceprefekt för utbildning

Läs mer

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014.

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014. Jan Lif Prefekt FUS 1 / 7 2012-05-21 Institutionsstyrelsen Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli 2012 30 juni 2014. Allmänt En

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Institutionen för kulturvård DATUM: 2014-11-07 BESLUTAD AV: Institutionsrådet, Kulturvård KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP DATUM: 2012-11-13 AVSÄNDARE: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Eva-Carin Lindgren KONTAKTPERSON:

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2013-12-10 FASTSTÄLLD AV: Ulla Mauritzson, prefekt, Mona Lundin, proprefekt, Elisabeth Mellgren,

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Med kvalitetsdriven. forskning, utbildning och samverkan i en inspirerande miljö,

Med kvalitetsdriven. forskning, utbildning och samverkan i en inspirerande miljö, Med kvalitetsdriven forskning, utbildning och samverkan i en inspirerande miljö, uttalat samhällsansvar och globalt engagemang bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid. Med kvalitetsdriven forskning,

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik 1 (6) 2017-11-06 Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik Planen är antagen av IS vid Institutionen för lingvistik 2017-12-12 Inledning Institutionen för lingvistiks verksamhetsplan är utformad

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16. Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: BESLUTAD AV: Birgit Karlsson

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16. Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: BESLUTAD AV: Birgit Karlsson HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16 Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: 150910 BESLUTAD AV: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål för

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

STRATEGISKA SATSNINGAR FÖR UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN 2014 2016

STRATEGISKA SATSNINGAR FÖR UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN 2014 2016 STRATEGISKA SATSNINGAR FÖR UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN 2014 2016 Inledning Våren 2013 fastställdes Strategi 2020 en strategisk plattform för Malmö högskola. Som ett led i att nå den målbild för

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010 INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= och visioner Strategiplan 2007-2010 och visioner Strategiplan 2007-2010 1. Inledning Vår vision Verksamheten vid Institutionen för mat, hälsa och miljö, MHM,

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan 2014-2016 Organisation och prioriteringar Statsvetenskapliga institutionens arbetsmiljöplan styrs av Göteborgs universitets arbetsmiljöpolicy.

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande DATUM: 2015-11-09 BESLUTAD AV: Ulla Mauritzson, prefekt KONTAKTPERSON: ulla.mauritzson@ped.gu.se

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Att leva visionen prioriterade inriktningar för Högskolan Dalarna

Att leva visionen prioriterade inriktningar för Högskolan Dalarna Att leva visionen prioriterade inriktningar för Högskolan Dalarna 2016-2019 Beslut: Högskolestyrelsen 2015-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2015/385/10 Gäller fr o m: 2016-01-01 Ersätter: - Relaterade dokument:

Läs mer

Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola Dnr HS 15-08/941

Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola Dnr HS 15-08/941 Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola Dnr HS 15-08/941 Antagen av Fakultetstyrelsen 2006-06-12 Reviderad, antagen av Fakultetstyrelsen 2008-10-23 Vision och uppdrag för Hälsa

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

SPRÅKPOLICY. Enheten för Akademiskt Språk (ASK) Beslutsdatum 2015-06-22. Språkpolicyn sammanfattas i fem huvudpunkter:

SPRÅKPOLICY. Enheten för Akademiskt Språk (ASK) Beslutsdatum 2015-06-22. Språkpolicyn sammanfattas i fem huvudpunkter: STYRDOKUMENT Dnr V 2015/495 SPRÅKPOLICY Publicerad Beslutsfattare Ansvarig enhet www.styrdokument.gu.se Rektor Enheten för Akademiskt Språk (ASK) Beslutsdatum 2015-06-22 Giltighetstid Sammanfattning Tillsvidare

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

Strategisk plan för Språk- och litteraturcentrum

Strategisk plan för Språk- och litteraturcentrum Strategisk plan för Språk- och litteraturcentrum 2015 2017 Språk- och litteraturcentrums (SOLs) strategiska plan är en fördjupning och konkretisering av de planer som tagits fram av Lunds universitet (LU)

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI DATUM: 2013-12- 19 FASTSTÄLLD AV: Jan Lif, prefekt KONTAKTPERSON: Christina Thomsen Thörnqvist,

Läs mer

Ann-Sofie Axelsson, Akademichef Fastställd:

Ann-Sofie Axelsson, Akademichef Fastställd: för utbildning och forskning vid Inledning :s vision, mål och strategi för utbildning och forskning (hädanefter benämnd VMS-A3 ) beskriver vision och mål för akademins kärnverksamhet utbildning och forskning

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2014-2016 och Verksamhetsplan för 2014 samt har diskuterats på IR.

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: 2016/6683-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2017-2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Beslutsdatum: 2016-12-08

Läs mer

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016 UFV 2011/1998 och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Förord 3 Uppsala universitet Campus Gotland 3 Ett

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Sahlgrenska akademin DATUM: 2016-10-26 UTARBETAD AV: Dekanus Olle Larkö, prodekanus Eric Hanse, vicedekanus Sven Enerbäck (forskning), vicedekanus Anna Karlsson (utbildning

Läs mer

Strategisk plan

Strategisk plan 1 (7) -04-26 Beslutad på IS -06-08 Strategisk plan -2018 A. Lägesbeskrivning En av tidigare strategisk plan (2013-2015) visar att vi de tre senaste åren arbetat med fortsatt integration inom institutionen,

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för språk och litteraturer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för språk och litteraturer V 2017/439 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för språk och litteraturer Publicerad Beslutsfattare Gäller för http://www.sprak.gu.se/om/likabehandling/ Prefekt Gunnar Bergh

Läs mer