Information om insatskapital och de nya stadgarna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om insatskapital och de nya stadgarna"

Transkript

1 V P"*--KOMMUNINVEST För kännedom: Eslövs kommun Ekonomichefen eller motsv Information om insatskapital och de nya stadgarna Bakgrund Vid senaste föreningsstämman togs det första beslutet om att ändra föreningens stadgar bl.a. i syfte att möjliggöra en större valfrihet för medlemmarna när det gäller hur medlemsinsatserna ska fullgöras. Om föreningsstämman fattar det andra likalydande beslutet om stadgeändring, träder stadgeförändringarna i kraft. Flera medlemmar har uttryckt en viljeimiktning att så snart som möjligt efter vårens stämma utnyttja den nya möjligheten att göra extra medlemsinsatser. Vårt intryck från medlemssamråden är att de flesta medlemmarna avser att redan under 2015 gå in med den högsta eller huvuddelen av den högsta insatsnivån. I slutet av förra året sände vi ett brev daterat till ekonomicheferna med information om den egna kommunens insatsnivå och med ett räkneexempel som om vissa antaganden uppfylldes visade hur stor extra insats som skulle kunna bli aktuell för den enskilda medlemmen. Nu är Kommuninvests årsredovisning fårdigställd, insatsräntor och återbäring avseende 2014 är uträknade och SCB har publicerat nya befolkningsuppgifter. Det ger oss underlag att i detta brev förmedla en uppdaterad bild av läget bland medlemmarna individuellt och som grupp. Dessutom vill vi lämna preliminär information om hur kapitalökningen rent praktiskt ska gå till under förutsättning av att föreningsstämman beslutar i enlighet med föreningsstyrelsens förslag. Vår förhoppning är att detta brev ska ge ett bra och aktuellt underlag för era egna beräkningar och överväganden. Så här ser det ut 1st nu Alla medlemmars kapitalinsats registreras i Kommuninvest ekonomisk förenings medlemsförteckning. Om man summerar Eslövs kommuns ursprungliga insats som Kommuninvest 1 Sverige AB (publ). Org nr: Styrelsens säte: Örebro Kommuninvest Ekonomisk förening. Org nr: Styrelsens säte: Örebro Kommuninvest Fastighets AB. Org nr: Styrelsens säte: Örebro Postadress: Box 124, Örebro Besöksadress: Fenixhuset, Drottninggatan 2 Tel: Fax: E-post: förnamn.eftemamn@kommuninvest.se Internet:

2 Svenska kommuner och landsting samverkan gjordes när ni blev medlemmar, insatsemissioner1 som ni deltagit i samt summan av gjorda årsinsatser2 uppgå er totala kapitalinsats i dag till kronor. Om man relaterar kapitalinsatsen till medlemmens storlek får man fram ett nyckeltal i kronor per invånare. Detta begrepp används i såväl de nuvarande som i de nya stadgarna. Om man räknar på invånarantalet vid 2015 års början, uppgår er nuvarande insats före de förändringar som följer av vårens stämmobeslut till 307,20 kronor per invånare. Medianinsatsen per invånare hos alla medlemmar uppgick vid samma tidpunkt till 305:73 kronor per invånare i primärkommunerna och 22:20 kronor per invånare i landstingen. Hela 85 procent (239 medlemmar) har nu uppnått de nya stadgarnas stipulerade miniminivå. Miniminivån måste uppnås till 2018 för befintliga medlemmar. Nytillkommande medlemmar ska erlägga miniminivån när man blir medlem. Nivåer i de n a stad arna Enligt de nya stadgarna3 gäller en minimi-och maximinivå samt två mellannivåer som när de uppnås, medför reducerad skyldighet att erlägga årlig insats. Följande gäller för normalprimärkommuner och landsting (utan reduceringar för storlek se nedan). Itisattorlek ''' -PriffiärkerrIMun Landstin /re ierl Miniminivå i kr/inv %-nivå i kr/inv %-nivå i kr/inv Hö sta nivå i kr/inv Föreningsstyrelsen har beslutat om viss avtrappning av insatsstorleken för invånarantal överstigande invånare i primärkommuner. Styrelsen har även beslutat att tillsvidare inte göra någon reducering för invånarantal över viss nivå för landsting/ regioner4. Beräknin av lä et efter vårens stämma Vi har gjort en beräkning baserad på ert nuvarande faktiska insatskapital som framgår av uppgifterna i föregående avsnitt samt följande antaganden i övrigt: Årlig insats under första halvåret 2015 som beräknas till kronor. Detta antagande bygger på att stämman beslutar att en årlig insats ska ske med ett belopp som uppgår till 100 % av överskottsutdelningen 2015 och att stämman beslutar om 1 En av föreningsstämman beslutad överföring av fria vinstmedel till medlemmarnas bundna insatskapital. Fördelas ut på respektive medlem i förhållande till medlemmens kapitalinsats. Insatsemissioner skedde varje år under perioden Den insatsform som första gången användes Den årliga insatsens storlek är relaterad till hur mycket den enskilde medlemmen erhållit i överskottsutdelning. 3 Det förslag till nya stadgar som avses kan laddas ned från vår hemsida (se stämmohandlingarna 2014) -content/uploads/2015/01/kallelseforeningsstamma2014.pdf 4 Innebörden av styrelsens beslut om avtrappning framgår av fotnoten på sidan 3.

3 återbäring och ränta på insatskapital till er kommun/landsting enligt styrelsens förslag. Inga extra insatser i enlighet med de nya stadgarna antas ha gjorts. Alla insatsnivåer beräknas enligt beskrivningen i föregående avsnitt med den modell för avtrappning som styrelsen nu fastställts. Antalet invånare uppgår till Baserat på förutsättningarna ovan beräknas ert insatskapital efter erläggande av årsinsatsen 2015 uppgå till kronor eller 405,53 kronor per invånare. Om samma förutsättningar appliceras på samtliga medlemmar kan medianinsatsen per invånare vid utgången av juni månad 2015 beräknas ha ökat till 400:45 kronor per invånare i primärkommunerna och 24:11 kronor per invånare i landstingen. Över 110 medlemmar kommer då att ha uppnått den högsta insatsnivån eller ha mindre än 5 mkr kvar innan den nivån uppnås. I förhållande till den insatsnivå som beräknats för er, behöver ni genom extra insatsinbetalning eller genom erläggande av kommande årliga insatser, skjuta till de ytterligare belopp som anges nedan för att uppnå de olika nivåer som anges i de nya stadgarna. Om "-" kronor angivits, betyder det att nivån redan uppnåtts. Insatsbelo som översti er den hö sta nivån blir överinsats Om en medlems insats överstiger den högsta nivån, blir det överskjutande beloppet en så kallad överinsats. En överinsats är en kapitaldel som medlemmen deltar med utöver den obligatoriska insatsen. Som medlem kan man säga upp överinsatsen och få den utbetald efter en viss uppsägningstid eller låta den stå kvar mot ränta. Styrelsen har ännu inte fastställt de detaljerade villkoren för överinsatser. Det kommer att ske under året. Kan man fritt sätta in ka ital som överinsatser? Tills vidare tar föreningen inte emot några andra insättningar av överinsatsmedel från medlemmarna än de som övergångsvis uppkommer därför att några medlemmar redan har uppnått den högsta insatsnivån eller uppnår den genom erläggande av obligatorisk årsinsats. 5j primärkommuner erläggs ett normalbelopp för invånarantal , för invånarantal mellan och erläggs 80 % av normalbelopp och for invånarantal större än erläggs 60 % av normalbelopp. För landsting görs tillsvidare inte någon avtrappning. beräkningen har beloppet reducerats för invånarantal över i primärkommun. Belopp inom ( ) avser landsting. 6j 7 Belopp avser vad som behöver erläggas i förhållande till det antagna utgångsläget, inte vad som behöver erläggas i förhållande till lägre nivå. Utgångsläget = insatskapital efter det att ni betalt in den antagna årsinsatsen för 2015.

4 Spe KOMMUNINVEST När kan man som medlem öra extra insatser Under förutsättning av att stämman bifaller stadgeändringen och att den registreras av bolagsverket, öppnas möjligheten att göra extra inbetalningar av insatskapita18. Föreningen kommer att sända ut en förfrågan till samtliga medlemmar om intresset för att i år göra en sådan extra insatsbetalning. Föreningen kommer att efterfråga ett bindande besked från medlemmen. Medlemmarna tar därefter beslut om de vill göra en extra insatsinbetalning i år eller om man vill göra på något annat sätt och meddelar föreningen. Föreningsstyrelsen fattar - med början vid junimötet - löpande beslut om med vilket belopp medlemmen får delta. Därefter sänder föreningen ut aviseringar om vilket belopp som ska inbetalas och när det ska ske. När behöver förenin en senast få medlemmarnas besked för inbetalnin i år Medlemmarnas önskemål ska ha kommit föreningen tillhanda senast den 30 oktober 2015 för att extra insatsbetalning ska kunna ske i år. Lämnas besked tidigare, kan föreningen hantera detta vid ett tidigare styrelsemöte och ge ett så snabbt besked som möjligt. Hur och när sker betalnin av extra insatser? Samtliga inbetalningar måste ha skett före 2015 års utgång för att få beaktas när 2016 års ordinarie föreningsstämma beslutar om medlemmen måste betala in en ny årlig insats baserad på insatsräntan/återbäringen eller inte. Betalning av extra insats sker vid den tidpunkt och med det belopp som anges i den avisering som föreningens styrelse beslutat utifrån respektive medlems önskemål. Får medlemmarna nå on n möli et 2016 och senare? Stadgarna har utformats för att passa olika medlemmars behov och möjligheter. Efter 2016 års stämma kommer därför de medlemmar som ännu inte uppnått den högsta stadgemässiga insatsnivån att på nytt tillfrågas i samma ärende. Detta kommer sedan att ske efter varje stämma till dess alla medlemmar nått den högsta nivån. Hur blir det med förla slånet? Det förlagslån som föreningen tog upp i november 2010 från de kommuner och landsting som då var medlemmar behöver omvandlas till ett nytt förlagslån som har moderniserade villkor. Villkoren måste uppfylla de senaste lagkraven för att lånet ska få räknas in i kapitalbasen. Då EU-förordningen som i grunden reglerar området ger utrymme för tolkningar behöver myndigheterna närmare fastställa hur förlagslåns villkor får vara utformade. Denna process förväntas avslutas under detta år. 8 I de nya stadgarnas 5.5 sägs: "Styrelsen får besluta att medlem får välja att erlägga en eller flera särskilda insatser for att helt eller till viss del fullgöra den obligatoriska medlemsinsatsen."

5 Det betyder att Kommuninvest väntar till 2016 med att erbjuda en konvertering av nuvarande lån respektive en möjlighet att nyteckna för dem som blivit medlemmar på senare år eller att utöka lånebeloppet om man redan har ett förlagslån. Påverkar inbetalnin en av ka ital låneräntan? I det föreslagna ägardirektivet från föreningen till bolaget sägs: "Utgångspunkten är att bolaget vid varje tidpunkt skall erbjuda kunderna lån till likvärdiga villkor, dock får prissättningen differentieras när så är motiverat ur marknadssynpunkt, medlemmens bidrag till föreningens kapitalisering eller beror på skillnader i bolagets kostnader för olika lån." Bolagets styrelse har således fått en möjlighet att låta prissättningen påverkas av graden av kapitalinsats. Om - och i så fall hur - bolaget vill använda denna möjlighet återstår att se. Om den samlade kapitalökningen snabbt tillgodoser Kommuninvests förmåga att leva upp till det lagstadgade nya minimikravet på bruttosoliditet, kan bolaget operera med så små marginaler som möjligt. Detta är i grunden en viktig faktor när det gäller att klara en uthållig låg prisnivå. Ett kalendarium för beslut Så här ser den fortsatta hanteringen ut när det gäller kommande beslut i denna fråga. Reservation för att förändringar kan komma att ske. Aktivitet rid Föreningsstämma som beslutar om nya stadgar, plan för 16 april 2015 kapitaluppbyggnaden, återbäring och ränta på insatskapital, årlig insats etc. enligt nuvarande stadgar. Föreningen sänder ut en förfrågan till alla medlemmar om Maj månad intresset för att betala in en extra insats under Medlemmar 2015 som redan uppnått den högsta nivån kan dock inte betala in större ka ital. Föreningsstyrelsen tar fortlöpande ställning till de medlemsbesked Junisom inkommer och meddelar medlemmen om hur och när september betalning ska ske Sista dagen för medlemmarna att lämna ett bindande besked om 31 oktober intresset för att betala in extra kapital under Sista tillfållet för föreningsstyrelsen att besluta om de November medlemsbesked som inkommit tom oktober och att meddela 2015 medlemmen om hur och när betalning ska ske. Absolut sista dagen för inbetalning av kapital för att det ska kunna 31 december beaktas vid beräkning av skyldighet att betala årlig insats vid 2015 stämman Förenin sstämma som beslutar återbärin och ränta å A ril 2016

6 Aktivitet insatskapital, årlig insats etc. enligt de nya stadgarna. Utbetalning av återbäring och ränta på insatskapital. Ny årlig April-maj insats vars storlek bestäms av medlemmens insatskapitalstorlek 2016 per invånare i relation till den högsta stadgeenliga nivån per invånare. Föreningen sänder ut en ny förfrågan till alla medlemmar om Maj 2016 intresset för att betala in en extra insats under Avslutningsord Vi hoppas att de uppgifter vi lämnat ovan är av bästa kvalitet och underlättar era egna beräkningar. De sista kontrollerna av respektive medlems återbärings-och insatsräntebelopp sker dock senare. Därför är det uppgifterna i de besked som sänds ut efter föreningsstämman de definitiva. Behöver du ytterligare information om dessa beräkningar eller om du tycker att någon uppgift verkar felaktig, ber vi dig att i första hand kontakta den kundansvarige som du brukar ha kontakt med. KOMMUNINVEST EKONOMISK FÖRENING Ly. 1 Tomas Wemgren Verkställande direktör Thomas Åkelius Styrelsens sekreterare

JLY- Tomas Wemgren Verkställande direktör

JLY- Tomas Wemgren Verkställande direktör KOMMUNINVEST Svenska kommuner och landsting i samverkan., 2014-10-31 2U'I4-11- o 7 Ängelholms komm-qn styrelsens ordförande Information om insatskapital och de nya stadgarna I det brev som föreningsstyrelsens

Läs mer

Karlsborgs kommun Kommunledningsförvaltningen

Karlsborgs kommun Kommunledningsförvaltningen Karlsborgs kommun Kommunledningsförvaltningen 2015-09-15 1 (1 ) Ekonomienheten Anders Johansson Kommunstyrelsen Särskild medlemsinsats Kommuninvest Nya lagkrav som växt fram efter senaste finanskrisen

Läs mer

Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad

Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad Sida 1/6 Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad med riktlinjer och beslutsordning Planen har behandlats av styrelsen 2014-12-11 och därefter fastställts 2015-03-11 samt redovisats för föreningsstämman

Läs mer

Ärende 20. Särskild kapitalinsats till Kommuninvest i Sverige AB

Ärende 20. Särskild kapitalinsats till Kommuninvest i Sverige AB Ärende 20 Särskild kapitalinsats till Kommuninvest i Sverige AB Tjänsteskrivelse 1 (4) 2015-07-06 KS 2014.0374 Handläggare Christian Westas Till Kommunfullmäktige Särskild medlemsinsats till Kommuninvest

Läs mer

Kapitaluppbyggnaden. Version fyra: 2014-09-26

Kapitaluppbyggnaden. Version fyra: 2014-09-26 Kapitaluppbyggnaden Version fyra: 2014-09-26 Minnen från finanskrisen 2008 www.kommuninvest.se 2 Med syfte att undvika framtida finanskriser har EU ökat trycket på finansbranschen Ökade krav på företagsledning

Läs mer

Särskild medlemsinsats till Kommuninvest

Särskild medlemsinsats till Kommuninvest TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(5) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Mats Widén Ekonomistaben +46155245345 2015-09-21 LS-LED15-1252-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige

Läs mer

Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad

Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad Sida 1/6 2016-03-23 Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad med riktlinjer och beslutsordning Föreningsstämman 2015-04-16 har fastställt riktlinjerna och beslutsordningen i avsnitt 5. Planen har senast

Läs mer

VECKOBREV. PERSPEKTIV Insikt i aktuella frågor Augusti 2014

VECKOBREV. PERSPEKTIV Insikt i aktuella frågor Augusti 2014 PERSPEKTIV Insikt i aktuella frågor Augusti 2014 VECKOBREV Marknadsrapport från Kommuninvest v.27 2011 Kommuninvests framtida kapitaluppbyggnad, mot bakgrund av 2014 års stämmobeslut Förändrade stadgar

Läs mer

Ekonomikontoret Datum: 2014-06-08 Lars Hustoft D.nr: 15/104 040. Förfrågan om särskild medlemsinsats år 2015 till Kommuninveste ekonomisk förening

Ekonomikontoret Datum: 2014-06-08 Lars Hustoft D.nr: 15/104 040. Förfrågan om särskild medlemsinsats år 2015 till Kommuninveste ekonomisk förening DALS-EDS KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE Ekonomikontoret Datum: 2014-06-08 Lars Hustoft D.nr: 15/104 040 Förfrågan om särskild medlemsinsats år 2015 till Kommuninveste ekonomisk förening Bakgrund Den senaste finanskrisen

Läs mer

Underlag inför medlemssamråd september 2019

Underlag inför medlemssamråd september 2019 Sida 1/9 2019-09-10 Kommuninvest ekonomisk förening Medlemmarna Kapitalutredning Underlag inför medlemssamråd september 2019 Bakgrund Under 2018 startade Kommuninvest Ekonomisk Förening (Föreningen) och

Läs mer

Särskild medlemsinsats till Kommuninvest 2015

Särskild medlemsinsats till Kommuninvest 2015 Tjänsteutlåtande Finanschef 2015-09-07 Magnus Åberg 08-590 972 42 Dnr: magnus.aberg@upplandsvasby.se KS/2015:133 20461 Kommunstyrelsen Särskild medlemsinsats till Kommuninvest 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Förfrågan från Kommuninvest ekonomisk förening om särskild medlemsinsats år 2015

Förfrågan från Kommuninvest ekonomisk förening om särskild medlemsinsats år 2015 Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Datum 2015-08-13 Ks/2015:131 043 Statsbidrag/kommunbidrag Förfrågan från Kommuninvest ekonomisk

Läs mer

Förfrågan om särskild medlemsinsats år 2015

Förfrågan om särskild medlemsinsats år 2015 K 2os c)(6.-0 KOMMUNINVEST Svenska kommuner och landsting i samverkan För kännedom: Ekonomichefen eller motsv. 20 15-05-2 1 Eslövs kommun Styrelseri Förfrågan om särskild medlemsinsats år 2015 Inledning

Läs mer

Kommuninvests föreningsstämma 2015 - stadgeändringar

Kommuninvests föreningsstämma 2015 - stadgeändringar Tjänsteutlåtande Finanschef 2015-03-02 Magnus Åberg 08-590 972 42 Dnr: magnus.aberg@upplandsvasby.se KS/2015:133 20461 Kommunstyrelsen Kommuninvests föreningsstämma 2015 - stadgeändringar Förslag till

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

184 Särskild medlemsinsats i Kommuninvest år 2015 (KSKF/2015:416)

184 Särskild medlemsinsats i Kommuninvest år 2015 (KSKF/2015:416) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-09-08 Sida 1(3) 184 Särskild medlemsinsats i Kommuninvest år 2015 (KSKF/2015:416) Beslut Förslag till beslut kommunfullmäktige Eskilstuna kommun

Läs mer

Förlagslån till Kommuninvest ekonomisk förening. (AU 186) Dnr 2010-KS0141

Förlagslån till Kommuninvest ekonomisk förening. (AU 186) Dnr 2010-KS0141 137 Förlagslån till Kommuninvest ekonomisk förening. (AU 186) Dnr 2010-KS0141 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. STADGAR FÖR Mikrofonden Sverige Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 med ändringar 20161115 och 20170516 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Stadgar för Ollebacken vind Ek. för.

Stadgar för Ollebacken vind Ek. för. STADGAR Stadgar för Ollebacken vind Ek. för. 1 Namn Föreningens firma är Ollebacken vind Ek. för. Org. 769618-1010. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande

Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande AVTAL OM REGRESS M.M 1. Bakgrund Kommuninvest i Sverige AB ( Kommuninvest

Läs mer

Särskild medlemsinsats för år 2016 till Kommuninvest. Kommunstyrelsen beslutar föreslå att kommunfullmäktige beslutar:

Särskild medlemsinsats för år 2016 till Kommuninvest. Kommunstyrelsen beslutar föreslå att kommunfullmäktige beslutar: TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Björn Wallgren, Finanscontroller Telefon: 0176-28 42 16 E-post: bjorn.wallgren@norrtalje.se Dnr: Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Särskild medlemsinsats för år 2016 till

Läs mer

Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening.

Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via ett eget och medlemmarnas

Läs mer

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för.

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. 1 S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2012-05-15 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Göteryd Delary fiber öst ek. för. 2 ÄNDAMÅL och VERKSAMHET

Läs mer

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 1 Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening, och som i dessa stadgar benämns föreningen,

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster.

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster. Förslag till: STADGAR FÖR OTHEM FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-08-13. 1 FIRMA Föreningens namn är OTHEM Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid konstituerande föreningsstämma 2014-11-06. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening 1 FIRMA STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening Föreningens namn är Kville Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Antagna vid konstituerande styrelsemöte 2014-11-27. 1 Firma Föreningens namn är Lögdö Byfiber Ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14

STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14 STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14 1 Firma 2 Säte 3 Ändamål Föreningens firma är Sweden-China Trade Council ekonomisk förening. Styrelsen skall ha sitt säte

Läs mer

Stadgar för Vindkraft Gässlingen Ekonomisk förening

Stadgar för Vindkraft Gässlingen Ekonomisk förening Stadgar för: Vindkraft Gässlingen Ekonomisk förening 1, (6) Stadgar för Vindkraft Gässlingen Ekonomisk förening FIRMA, SÄTE & ÄNDAMÅL 1 Vindkraft Gässlingen Ekonomisk förening, är en sammanslutning av

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSSTOLENS 1 (5) meddelad i Stockholm den 29 maj 2012 KLAGANDE Skatteverket 171 94 Solna MOTPART Kommuninvest Ekonomisk förening Ombud: AA Skeppsbron Skatt AB Skeppsbron 20 111 30 Stockholm

Läs mer

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A Stadgar för Det Nya Förbundet DNF Bilaga 1A Stadgar för DNF 1 Ändamål Föreningens firma är DNF. DNF är en arbetsgivarorganisation för bolag, stiftelser, föreningar samt kommunalförbund som bedriver verksamhet

Läs mer

STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Enligt lagen 1973:1150 om förvaltning av samfälligheter SFL och anläggningsbeslut 1968-10-23 och 1999-04-26 Antagna av föreningsstämman 1999-06-29; senast ändrade

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Förslag till Stadgeändringar

Förslag till Stadgeändringar Utfärdare: Bengt Söderlund PM Sida 1 av 6 Förslag till Stadgeändringar De föreslagna ändringarna innebär en anpassning av föreningens stadgar, så att de överensstämmer med föreningens syfte och fortsatta

Läs mer

MEDLEMSSAMRÅD. Aktuellt om Kommuninvest

MEDLEMSSAMRÅD. Aktuellt om Kommuninvest Medlemssamråd 2014 MEDLEMSSAMRÅD Aktuellt om Kommuninvest Kommuninvests vision (P) Kommuninvest skall vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning. Vi finansierar de svenska lokala och

Läs mer

Stadgar. för. Montessoriförskolan Lekloftet föräldraförening ekonomisk förening. Giltiga fr.o.m

Stadgar. för. Montessoriförskolan Lekloftet föräldraförening ekonomisk förening. Giltiga fr.o.m Stadgar för Montessoriförskolan Lekloftet föräldraförening ekonomisk förening Giltiga fr.o.m. 2015-03-18. Registrerade av Bolagsverket 2015-06-09 (diarienummer 170854/15). Lekloftets stadgar Tagna 2015-03-18

Läs mer

Verksamheten

Verksamheten Medlemssamråd 2016 Verksamheten 2015-2016 2 Visionen (P) Kommuninvest skall vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning. Vi finansierar de svenska lokala och regionala sektorernas utveckling

Läs mer

Snöveltorp byalag inbjuder till

Snöveltorp byalag inbjuder till Snöveltorp byalag inbjuder till Fiber i Snövelstorp Hej kära granne! Vi är nu klara med insamlingen av intresseanmälningar och upphandling! Intresset har varit mycket stort och vi är nu i dagsläget 117

Läs mer

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening STADGAR FÖR BY-HORNDAL LANDSBYGDSFIBER EKONOMISK FÖRENING Org.nr. 769625 7596 fr.o.m. den 22 maj 2016 1 FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING 1 FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är HSB Vind Umeå ekonomisk förening. Föreningens styrelse har sitt säte i Umeå, Umeå kommun. 2 ÄNDAMÅL Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR WIST FIBER EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR WIST FIBER EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR WIST FIBER EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA Föreningens namn är Wist Fiber Ekonomisk Förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Förfrågan om särskild medlemsinsats 2015 till Kommuninvest

Förfrågan om särskild medlemsinsats 2015 till Kommuninvest KS 14:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2015:485-045 Handläggare Ulrika Krigholm Tel. 0152-29232 2015-09-09 1/3 Förfrågan om särskild medlemsinsats 2015 till Kommuninvest Förslag till beslut

Läs mer

ÄRENDEN. Ks 26 maj 2015- KOMMUNFULLMÄKTIGE

ÄRENDEN. Ks 26 maj 2015- KOMMUNFULLMÄKTIGE ÄRENDEN Ks 26 maj 2015- TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE 9 juni 2015 4 TIERPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKO Kommunstyrelsen 2015-09-01 (48) Dnr Ks 2015.164 1.6.6 Särskild medlemsinsats år 2015 till Kommuninvest Beslut

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Ärlafiber Ekonomiska Förening

Ärlafiber Ekonomiska Förening Ärla Byaråd inbjuder till Medlemskap i Ärlafiber Ekonomiska Förening Hej kära Ärlabo! Exempeldokument Vi är nu klara med insamlingen av intresseanmälningar och upphandling! Intresset har varit mycket stort

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

Stadgar för Fårdala samfällighetsförening

Stadgar för Fårdala samfällighetsförening Stadgar för Fårdala samfällighetsförening Dessa stadgar är senast ändrade 2014-04-08. 1 Samfällighetsföreningen Samfällighetsföreningen är bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter.

Läs mer

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 264025/08 1 STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 1-23 Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2012-04- 26 1 FIRMA Föreningens namn är Västersockens fibernät ekonomisk

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i försäkringsrörelselagen (2010:2043); SFS 2016:121 Utkom från trycket den 1 mars 2016 utfärdad den 18 februari 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Bekräftelse av borgensförbindelse av den 15 november 2004 - Kommuninvest

Bekräftelse av borgensförbindelse av den 15 november 2004 - Kommuninvest KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 24 mars 2014 10 Paragraf Diarienummer KS-2013/1642.185 Bekräftelse av borgensförbindelse av den 15 november 2004 - Kommuninvest Kommunstyrelsens

Läs mer

Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa. fr o m 8 juni 2011

Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa. fr o m 8 juni 2011 Stadgar för Finans- och Försäkringsbranschens arbetslöshetskassa fr o m 8 juni 2011 1 Kassan skall i enlighet med bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring utge ersättning till medlemmarna vid

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA 2017

FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Svenska kommuner och landsting i samverkan 2017-03-20 1 (2) Kommuninvest Ekonomisk förening Medlemmarna FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Kallelse Medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening kallas härmed till ordinarie

Läs mer

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd.

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd. STADGAR FÖR BOSSNETS FIBERFÖRENING 1 FIRMA Föreningens namn är BossNet. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att tillhandahålla medlemmarna

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING 1 av 8 STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid årsstämma 2018-06-19 1 FIRMA Föreningens namn är Västerhejde Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Föreningsstadgar för Matteröds fiber Antagna av föreningens konstituerande stämma 2015-08-11.

Föreningsstadgar för Matteröds fiber Antagna av föreningens konstituerande stämma 2015-08-11. Sida 1 av 6 Bilaga 2 Föreningsstadgar för Matteröds fiber Antagna av föreningens konstituerande stämma 2015-08-11. 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Matteröds fiber ekonomisk förening 2 Ändamål

Läs mer

Rödmyrans Förskola. STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12

Rödmyrans Förskola. STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12 STADGAR FÖR RÖDMYRANS FÖRSKOLA Nya stadgar beslutade 2007-05-12 1 (5) 1 Firma Föreningen firma är Rödmyrans förskola ekonomisk förening 2 Ändamål m m Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening.

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening Firma 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Föreningens ändamål och verksamhetens art 2. Ändamålet med föreningens verksamhet

Läs mer

Stadgar för Kommuninvest ekonomisk förening

Stadgar för Kommuninvest ekonomisk förening Stadgar för Kommuninvest ekonomisk förening Beslutade vid ordinarie föreningsstämma i Kommuninvest ekonomisk förening den 10 april 2014, den 16 april 2015 samt den 20 april 2017. Registrerade av Bolagsverket

Läs mer

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Antagna vid extra styrelsemöte den 27-11 2014. 1-23 1 Föreningens firma Föreningens namn är Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening (TBEK). 2 Föreningens ändamål

Läs mer

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening Antagna av föreningens konstituerande stämma 2013-05-13 1 FIRMA Föreningens namn är Kulladal-Eriksfält fiberförening ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING. Föreslagna nya stadgar of. Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening. 1 Namn

STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING. Föreslagna nya stadgar of. Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening. 1 Namn STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING Nuvarande 1 Namn Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma

Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma Sida 1 av 5 Stadgar för Askeryd Byanät ek. för. Antagna av föreningsstämma den 2010-08-23 Ändrade och antagna med nya bestämmelser vid föreningsstämma 2017-05-03 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA ARBOGA 2009-03-03 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA 1. Firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Solkatten i Arboga. 2. Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25

STADGAR Föräldraföreningen Sebran. Uppdaterad: 2012-04-25 STADGAR Föräldraföreningen Sebran Uppdaterad: 2012-04-25 1 Stadgar för Föräldraföreningen Sebran 1 Firma Föreningens firma är Föräldraföreningen Sebran, ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

STADGAR för Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening. 1 NAMN Föreningens firma är Ängsbacka Kursgård Ekonomisk förening.

STADGAR för Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening. 1 NAMN Föreningens firma är Ängsbacka Kursgård Ekonomisk förening. STADGAR för Ängsbacka Kursgård Ekonomisk Förening 1 NAMN Föreningens firma är Ängsbacka Kursgård Ekonomisk förening. 2 STYRELSENS SÄTE Föreningens styrelse har sitt säte i Karlstads kommun. 3 FÖRENINGENS

Läs mer

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening.

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2014-02-20 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Lugnåsbergets fiber ekonomisk förening

Läs mer

Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening

Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening Förskolan Framtiden Stadgar 1(5) Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningen är en ekonomisk förening. Dess firma är Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening. Föreningen

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014

Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014 Punkt 18 Styrelsens för TradeDoubler AB förslag till Prestationsrelaterat Aktieprogram 2014 Bakgrund och skälen för förslaget Styrelsen finner det angeläget och i alla aktieägares intresse att nyckelpersoner

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Organisations nr: 769628-0515 Reviderade vid extrastämma 2014-11-05 1 Föreningens namn Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017

Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017 Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017 1 Firma Föreningens firma är Norröra samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Norröra ga:1, ga:2 och ga:6

Läs mer

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde Stadgar Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2013-11-05. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bredbandsfiber i Odensåker,

Läs mer

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma Stadgar Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening organisationsummer: 769625-2977 Antagna vid ordinarie föreningsstämma 2017-04-20 Stadgar för Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening 1 Föreningens namn

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

716445-1440 2009-01-20, slutligt antagna 2009-04-23

716445-1440 2009-01-20, slutligt antagna 2009-04-23 FIRMA, SÄTE, ÄNDAMÅL 1 Göteborgsvind nr 1, ekonomisk förening är en sammanslutning av elhushållskunder inom Göteborg Energi AB:s distributionsområde. Föreningens styrelse har sitt säte i Göteborg. Föreningens

Läs mer

Kungshamns samfällighetsförening (organisationsnummer )

Kungshamns samfällighetsförening (organisationsnummer ) Stadgar för Kungshamns samfällighetsförening (organisationsnummer 717913-8271) enligt lagen om förvaltning av samfälligheter SFL (1973:1150) Förrättning den 14 december 2011 Antagna den 7 juni 2014 Sida

Läs mer

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR; SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Smart Village Sweden Ekonomisk Förening. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

Föreningsstadgar för Världsarvets Fiber Ekonomisk Förening

Föreningsstadgar för Världsarvets Fiber Ekonomisk Förening Sida 1 av 6 Föreningsstadgar för Världsarvets Fiber Ekonomisk Förening Antagna av föreningens medlemmar vid föreningsstämma 2018-02-14 1 Föreningens firma Föreningens firma är Världsarvets Fiber Ekonomisk

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477 Handlingar inför extra bolagsstämma i Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 Dagordning för extrastämma med aktieägarna i Sectra AB (publ) tisdagen den 22 november 2011 kl. 14.00 på bolagets kontor

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 Stadgar för Montessoriförskolan Blåsippan Ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Montessoriförskolan Blåsippan ekonomisk förening.

Läs mer

3 Styrelse Föreningens styrelse har sitt säte i Stockholm.

3 Styrelse Föreningens styrelse har sitt säte i Stockholm. 1 STADGAR för PATIENTFÖRSÄKRINGSFÖRENINGEN fastställda av regeringen den 19 december 1996 med ändringar fastställda av regeringen den 30 maj 2002, 8 september 2011, den 25 april 2013. 1 Namn och ändamål

Läs mer

Stadgar antagna Org.nr: Syllingevägen 17, Veddige Tel

Stadgar antagna Org.nr: Syllingevägen 17, Veddige Tel Stadgar antagna 2018 Org.nr: 749600-1145 Syllingevägen 17, 432 67 Veddige Tel. 0340-64 64 00 1 Föreningens firma Föreningens firma är VARBERGSORTENS ELKRAFT ek. för. 2 Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

8. Utökad borgensram for checkräkningskredit for Tingsryds Utveckling och Fastighets AB

8. Utökad borgensram for checkräkningskredit for Tingsryds Utveckling och Fastighets AB KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid Måndagen den 28 september 2015, kl. 18.30 Plats Folkets Hus, Konga l. Upprop 2. Val av justerare (Justering äger

Läs mer

Föreningens firma är Västanvind Vindkraftskooperativ Ekonomisk förening, med org. nr 769621-9141.

Föreningens firma är Västanvind Vindkraftskooperativ Ekonomisk förening, med org. nr 769621-9141. Stadgar STADGAR FÖR VÄSTANVIND VINDKRAFTSKOOPERATIV 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västanvind Vindkraftskooperativ Ekonomisk förening, med org. nr 769621-9141. 2 Säte Föreningens styrelse har

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-05-15, reviderade 2013-11-08 ( 4 och 6) 1 FIRMA Föreningens namn är Västerhejde Fiber ekonomisk förening.

Läs mer

Bakgrund (A) Ändring av bolagsordningen (B) Uppdelning av aktier (C) Minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna

Bakgrund (A) Ändring av bolagsordningen (B) Uppdelning av aktier (C) Minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna Styrelsens för KappAhl Holding AB (publ) förslag till beslut avseende inlösenförfarande innefattande ändring av bolagsordningen, aktiedelning, minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna

Läs mer

Stadgar Antagna 2014

Stadgar Antagna 2014 Stadgar Antagna 2014 Syllingevägen 17-432 67 VEDDIGE Tel. 0340/64 64 00 1 Föreningens firma är VARBERGSORTENS ELKRAFT ek. för. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer