Verksamhetsplan Västerledsskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2012-2013. Västerledsskolan"

Transkript

1 Verksamhetsplan Västerledsskolan

2 Innehållsförteckning 1 Del I... 3 Ansvarsområde / beskrivning av verksamheten... 3 Organisationsplan... 3 Vision och uppdrag Del II... 6 Strategisk plan... 6 Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

3 1 Del I Ansvarsområde / beskrivning av verksamheten Västerledsskolan har läsåret ca 285 elever i skolår 7-9 och ligger i västra delen av Enköpings tätort. Västerledsskolan är en mångkulturell skola och 29 procent av eleverna har annat modersmål än svenska. Med ledorden kunskap, framtidstro och respekt sätts eleven i centrum för vårt sätt att arbeta och organisera skolan. Därför är skolan organiserad i fem arbetslag (Asken, Björken, Eken, Linden, Rönnen) där eleverna har nära kontakt med sin mentor och sina lärare, och där eleverna går tillsammans med elever från skolans olika inriktningar, fotboll, musik, matematik och språk. Kommunens modersmålslärare finns organiserade i arbetslagen. Förberedelseklass finns för de elever som nyligen anlänt till Sverige. Skolan har även en kommunövergripande särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrat. Under läsåret går 16 elever på Asken. Elevhälsan på skolan med speciallärare, skolsköterska, kurator, elevcoach, elevassistenter, psykolog och studie- och yrkesvägledare är organiserade i ett arbetslag. Servicefunktionerna på skolan med skolassistent, vaktmästare, fritidsledare och bibliotekarie är organiserade i ett arbetslag. Måltidpersonalen är organiserad i kommunens kostorganisation. Skolans personal består sammantaget av ca 60 medarbetare. Västerledsskolan ingår nätverket VÄSK inom Skolförvaltningen med Enöglaskolan (F- 6), Hummelstaskolan (F-6) och Munksundsskolan (F-6). Organisationsplan Vision och uppdrag Nämndens vision och värdegrund Vision Alla barn och ungdomar i Enköpings kommun ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. Värdegrund Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

4 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med de mänskliga rättigheterna och grundläggande demokratiska värderingar såsom människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet samt solidaritet mellan människor. Var och en som verkar inom utbildningen ska främja de mänskliga rättigheterna och aktivt motverka alla former av kränkande behandling. Utbildningen ska vara ickekonfessionell. I all utbildning och annan verksamhet ska barnets bästa vara utgångspunkt. Barnets/Elevens inställning ska så långt det är möjligt klarläggas. Barn/Elev ska ha möjlighet att fritt uttrycka sina åsikter i alla frågor som rör honom eller henne. Barnets/elevens åsikter ska tillmätas betydelse i förhållande till barnets ålder och mognad. Enhetens vision Västerledsskolan Kunskap, Framtidstro, Respekt. Enhetens värdegrund Vi ska tillsammans skapa förutsättningar för var och en att hitta sin väg i livet. För att beskriva den arbetsmiljö vi, vuxna som barn, vill skapa varje dag i skolan väljer vi nyckelorden kunskap, framtidstro och respekt. De beskriver kärnan i de förhållningssätt vi alla ska uppmuntra och använda oss av. Uppdrag för skolledning och pedagogisk ledningsgrupp Skolledningens uppdrag Som pedagogisk ledare och chef för lärarna och övrig personal i skolan har rektorn det övergripande ansvaret för att verksamheten som helhet inriktas mot de nationella målen. Rektorn ansvarar för att skolans resultat följs upp och utvärderas i förhållande till de nationella målen och kunskapskraven. Rektorn har ansvaret för skolans resultat och har, inom givna ekonomiska ramar, ett särskilt ansvar för att skolans arbetsformer och verksamhet utvecklas. Rektors uppdrag Rektor har det övergripande ansvaret för hela Västerledsskolans verksamhet och leder och fördelar arbetet. Beslut om åtgärdsprogram Samråd Beslut om placering i särskild undervisningsgrupp Beslut om placering i förberedelsegrupp Beslut om anpassad studiegång Modersmål Samverkan Personal Ekonomi, budget och uppföljning Information, internt och externt Verksamhetsplan Kvalitetsredovisning Arbetsmiljöplan och systematiskt arbetsmiljöarbete Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

5 Arbetsplatsträffar Föräldraråd Tjänstefördelning Utvecklingssamtal och lönesamtal för arbetslag Rönnen, Asken och Servicelaget samt modersmålslärarna Biträdande rektor Biträdande rektor bistår rektor i att leda och fördela arbetet på Västerledsskolan. Elevhälsa Underlag för åtgärdsprogram Samråd Schema Elevens val Elevråd Kompetensutveckling Nätverk Mobbinggrupp Utvecklingssamtal och lönesamtal för arbetslag Björken, Eken, Linden och Elevhälsa Den pedagogiska ledningsgruppens uppdrag Den pedagogiska ledningsgruppen består av rektor, biträdande rektor och arbetslagsledarna för Elevhälsan, Asken, Björken, Eken, Linden och Rönnen. Ledningsgruppens uppdrag är att: Att formulera och förankra skolans vision utifrån ett helhetsperspektiv på skolan. Att arbeta aktivt med att ta fram strategier och att leda skolan mot de uppsatta målen. Att bistå rektorerna att, med utgångspunkt i skolans organisation och med ekonomiska förutsättningar, planera verksamheten och ta ansvar för att beslut som fattas genomförs. Arbetslagsledarens roll Arbetslagledarnas uppdrag Arbetslagsledare ingår i enhetens pedagogiska ledningsgrupp och bistår rektor och biträdande rektor i att leda den pedagogiska, ekonomiska och organisatoriska verksamheten på Västerledsskolan Leda och fördela arbetsuppgifter i det egna arbetslaget Leda det egna arbetslagets medarbetare i arbetet för att utveckla barns och elevers lärande och utveckling Vara en länk mellan skolledning och arbetslaget Tydliggöra mål och prioriteringar på arbetslagsnivå Ta fram, följa upp och utvärdera Teamkontrakt tillsammans med arbetslaget Ansvara för arbetsplatsintroduktion för ny medarbetare och i samråd med rektor utse mentor Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

6 2 Del II Strategisk plan Krav på enheten Mål från Läroplanen Av läroplanens (Lgr 11) övergripande mål och riktlinjer för normer och värden, kunskaper, elevernas ansvar och inflytande, skola och hem, övergång och samverkan, skolan och omvärlden och bedömning och betyg, är kraven på Västerledsskolan att särskilt prioritera arbetet med normer och värden, kunskaper och elevernas ansvar och inflytande. Med fokus på målen för normer och värden och med ett systematiskt värdegrundsarbete genom diskussioner och tolkningar av nyckelorden kunskap, framtidstro och respekt kommer skolans förutsättningar att i större utsträckning prioritera målen för elevernas kunskaper att öka. Genom att fokusera på ökad enhetlighet, gemensamma mål och tydliga och positiva förväntningar på eleverna kommer skolans förutsättningar att i större utsträckning prioritera målen för utbildningen och då kommer skolans resultat att förbättras. Ju bättre lärandemiljö, desto bättre studieresultat. Kravet att öka prioriteringen av elevernas kunskaper förutsätter även att skolan ska arbeta för att varje elev att ta ett större personligt ansvar för sina studier och sin arbetsmiljö. Genom ett större inflytande över sin utbildning och genom att läraren tillsammans med eleverna diskuterar och planerar undervisningens upplägg och hur kopplingen är till mål, centralt innehåll och kunskapskrav, kommer elevernas ansvarstagande att öka. Mål från nämndplanen Vision för Enköpings kommun för- och grundskolor att alla barn och ungdomar ska ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. Nämndens mål är att nå ett bättre resultat är genomsnittet i landet, att arbeta mot mobbning och kränkande behandling, att medborgarna ska känna sig delaktiga och välinformerade om verksamheten, att kommunicera sitt arbetssätt på ett lättförståeligt sätt, att ha minst 30 min planerad fysisk aktivitet per dag, att förstärka samarbetet mellan grundskola och gymnasiet och att skolkansliet och skolförvaltningen ska vara en effektiv och attraktiv arbetsgivare. Av nämndens mål är kraven på Västerledsskolan att särskilt prioritera arbetet att förbättra resultaten, att arbeta för ökad trygghet och trivsel och att arbeta för att få en förbättrad kvalitet i elevhälsoproccessen och få ökad samsyn mellan arbetslagen. Ytterligare krav från skrivna dokument Skolinspektionens tillsyn av verksamheten i april 2011 och beslutet efter tillsynen gjorde att skolan tog fram en en åtgärdsplan, Skolinspektionsrapporten och åtgärdsplanen ska även detta läsår betraktas som viktiga komplement Verksamhetsplan och Kvalitetsredovisning som del i det systematiska kvalitetsarbetet. Andra krav riktade till vår enhet Anpassningen av grundskolornas struktur i Enköpings kommun till Lgr 11 med en omställning av skolorna till F-6 och 7-9 fortsätter att ställa höga krav på Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

7 Västerledsskolans organisation. De ekonomiska förutsättningarna har förändrats och omställningen ställer fortsatt krav på flexibilitet och stresstålighet. Parallelt med denna omställning ökar konkurrens från både kommunala och fristående skolor vilket ställer krav på utvecklingen av skolans profilering. Förbättringsområden från den senaste kvalitetsredovisningen Organisationsperspektiv Samsyn kring värdegrund och pedagogisk vision Ledarskapet i klassrummet Utveckla arbetsformer och förhållningssätt kring motiverande samtal Kartläggning i likabehandlingsarbetet Samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och fritidsgårdar Implementering Lgr 11 Utveckling av nya profiler i matematik och språk Pedagogiskt perspektiv Förbättra kvalitet och utveckla processer i arbetet i "gröna rutan" Förbättra likvärdigheten mellan NP och betyg Utveckling av arbetsformer för sambedömning och ämneskonferenser Utveckla LPP med målbeskrivningar, strukturer och utvärdering och öka elevinflytandet i planeringen Ökat samarbete mellan arbetslag Specialpedagogiskt perspektiv Förbättra kvalitet och utveckla processer för elevhälsans arbetsgång för elevers utveckling mot målen Förbättra samarbetsformer för specialundervisning, SVA och modersmål Öka tillgänglighet av speciallärare Utvärdering och uppföljning av placeringar i särskild undervisningsgrupp Av ovanstående krav har vi prioriterat följande i denna verksamhetsplan: Organisationsperspektiv Skapa en bra organisation och att skapa förtroende för värdegrundsarbetet och den pedagogiska vision som ska utmärka Västerledsskolan. Med värdegrundsarbetet med nyckelorden kunskap, framtidstro och respekt och den pedagogiska modellen med profileringarna i fotboll, musik, matematik och språk. Att utveckla värdegrundsarbetet och erbjuda alla elever i årskurs 7 och 8 ART. ART (Aggression Replacement Training) består av tre komponenter för att lära elever att hantera sociala situationer, social färdighetsträning, moralträning och känslokontroll. Färdighetsträning består av ett antal värdegrundslektioner och är schemalagda för alla klasser. Att säkra organisation och samarbete så att likvärdighet och värdegrund tillvaratas. Att genomföra arbetslagledarutbildning mot bakgrund att skolan genomfört en omställning, som medfört minskning av elevunderlaget och därmed neddragning av lärartjänster. Konsekvenser som följt är oro och konflikt. Att säkra förändrings- och utvecklingsklimatet i ledningsgruppen genom att uppnå ökad trygghet och proaktivt förhållningssätt. Trygga rollen som chef, ledare och kollega var och en och tillsammans. Att utveckla samarbetet mellan skola, polis, socialtjänst och fritidsgårdar. Vid insatser från någon av myndigheterna kan det ofta krävas kontakt med olika Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

8 myndighetspersoner vilket kan vara svårt för den unge och den unges familj att hantera. Genom att inrätta en tjänst som kvalificerad kontaktperson/elevcoach förbättra samordning av insatser och därigenom få en större påverkan. Pedagogiskt perspektiv Förbättra resultat jämfört med lå är på en bra nivå. Prioriterade förbättringsområden är att arbeta med olika motivationshöjande arbetssätt i "gröna rutan". genom att arbeta med olika lärstilar, satsa extra resurser på små klasser och halvklasser, lovskolor, stöd av speciallärare och övrig elevhälsa, studiestöd av modersmålslärare, uppmuntran och coaching, tydliga arbetsscheman och kontakt med hemmet. Att utveckla nya profiler i matematik och språk för öka förutsättningarna för eleverna att nå de högre betygen och att höja meritvärdet. På skolan kommer det finnas en tjänst som matematikutvecklare, ett utvecklingsarbete med syftet att arbeta forskningsanknutet och ta fram ny metodik och didaktik för matematikundervisningen. Att utveckla de skriftliga omdömena så att eleverna ges en tydlighet i den formativa bedömningen. Att fortsätta med implementeringsarbetet med Lgr 11 och arbeta med att förbättra de pedagogiska planeringarna så att de blir tydliga för eleverna och att oavsett ämne skapa generella bedömningsmatriser utifrån förmågor och kunskapsskrav. Specialpedagogiskt perspektiv Förbättra samarbetsformer för specialundervisning, SVA och modersmål samt att öka tillgänglighet av speciallärare. Av utvärderingarna i arbetslagen framgår att lärarna önskar en kombination av särskilt stöd av speciallärare både i studion men också i klassrummet. Utveckla processer för elevhälsans arbetsgång för elevers utveckling mot målen och då särskilt arbetsgången som kan leda fram till ett åtgärdsprogram. Utvärdera och följa upp av placeringar i särskild undervisningsgrupp. Detta arbete innefattar att elevhälsan ska återkoppla elevernas utredningar tillsammans med personalen. Enhetens mål Enköpings kommun är den miljövänliga och gröna kommunen "Goda gröna Enköping" Det pedagogiska rummet, både ute och inne, ska utvecklas. - En god arbetsmiljö för barn/elever och personal på förskolor och skolor. - En god utemiljö Enköpings kommun är en kreativ tillväxtzon med ett engagerat näringsliv Det entreprenöriella lärandet ska utvecklas. Enköpings kommun ska vara en ledande kommun inom området 2015 Enköping en attraktiv skolkommun Elevernas meritvärden ska öka med minst fem enheter per år fram till 2015 SMART-mål Alla elever skall nå målen för utbildningen. Aktiviteter Utveckling profiler fotboll, musik, matematik (ny) och språk (ny). Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

9 SMART-mål Aktiviteter Utveckla processer för elevers utveckling mot målen och organisation och rutiner för elever i behov av särskilt stöd, arbetet i "gröna rutan". Alla elever ska ha material som är anpassat efter deras lärstil och kunskapsnivå. Den individuella utvecklingsplanen och åtgärdsprogrammet ska användas och utvärderas så att de blir ett verktyg för ökad måluppfyllelse. Västerledsskolans verksamhet skall präglas av professionjell samsyn och god kvalitet. Utveckla mötesforum med arbetslag och ämneskonferenser. Enköpings kommun ger förutsättningar för en god livskvalitet Det förebyggande och aktiva arbetet för en trygg skolmiljö ska öka SMART-mål Västerledsskolan skall vara en trygg och lugn arbetsplats. Aktiviteter Utveckla värdegrundsarbetet och erbjuda alla elever i årskurs 7 och 8 ART (Aggression Replacement Training). Arbeta förebyggande mot mobbing och kränkande behandling enligt Likabehandlingsplanen. Enköpings kommun har en god kompetensförsörjning Skolnämnden prioriterar kompetent personal i det pedagogiska rummet. Enköpings kommun har en stark ekonomi och en effektiv förvaltning Genom samverkan i alla led stärks ekonomin och förvaltningen blir mer effektiv Skolans övergripande kompetensbehov Nedanstående övergripande kompetensbehov är kopplade till Västerledsskolans övergripande mål som de formuleras i denna verksamhetsplan. MI, motiverande samtal Ledarskap i klassrummet och lågaffektivt bemötande Ledarskapsutbildning för arbetslagsledare, ökad medvetenhet kring faktorer som påverkar verksamhetens psykosociala arbetsmiljö Förebyggande arbete och åtgärder för att öka elevernas måluppfyllelse, arbete i "gröna rutan" Lagstiftning och arbetet i nätverk kring barn och ungdomar i riskzon. PIM, Praktisk IT- och mediekompetens Lärarlyftet Implementering Lgr 11 Dessa kompetensbehov pekar ut riktningen på kompetens som ledningen anser att arbetslag och enskilda medarbetare kan utveckla. Tidplan September Rapport språkval, elevens val, undervisningstid Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

10 Oktober Kvalitetsredovisning , Verksamhetsplan , Teamkontrakt , Arbetsmiljöplan, utvecklingssamtal November Elev-, föräldra- och personalenkäter Uppföljning frånvaro, kunskapskrav och resultat, åtgärder Likabehandlingsplan December Uppföljning elev-, föräldra- och personalenkäter Verksamhetsplan, HT betyg år 7, 8 och 9 Januari Mars Juni Teamkontrakt, uppföljning Uppföljning frånvaro, kunskapskrav och resultat, åtgärder Likabehandlingsplan Verksamhetsplan, uppföljning NP år 9 Teamkontrakt, utvärdering Västerledsskolan, Verksamhetsplan (10)

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Rombergaskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Målgruppen är Rombergaskolans elever inom förskoleklass, grundskola och fritidshem. Vision Alla barn och ungdomar i Enköpings

Läs mer

Verksamhetsplan för Fjärdhundra, Lärlingens och Romberga förskolor läsåret 2013/2014

Verksamhetsplan för Fjärdhundra, Lärlingens och Romberga förskolor läsåret 2013/2014 Verksamhetsplan för Fjärdhundra, Lärlingens och Romberga förskolor läsåret 2013/2014 1. Beskrivning och presentation av enheten Presentation av enheten Fjärdhundra förskola är belägen i ett litet samhälle

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 S:t Iliansskolan

Verksamhetsplan 2015/2016 S:t Iliansskolan 2015-10-10 Verksamhetsplan 2015/2016 S:t Iliansskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten S:t Iliansskolan är en högstadieskola med årskurserna 7-9 och i dagsläget har vi 470 elever. Inom vårt nätverk

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolförvaltningens ledningsgrupp. Läsåret 2013/2014

Verksamhetsplan. Skolförvaltningens ledningsgrupp. Läsåret 2013/2014 Verksamhetsplan Skolförvaltningens ledningsgrupp Läsåret 2013/2014 1. Beskrivning och presentation av skolförvaltningen Uppdrag Skolförvaltningen leds av en ledningsgrupp bestående av förvaltningschef

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan

Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan Dennis Holm 2015-10-01 Bergvretenskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Bergvretenskolan är belägen i sydöstra delen av Enköpings tätort. Närområdet består

Läs mer

Bedömningspunkter förskoleklass och grundskola Måluppfyllelse och resultat

Bedömningspunkter förskoleklass och grundskola Måluppfyllelse och resultat Bedömningspunkter förskoleklass och grundskola Måluppfyllelse och resultat Tillsynen bedömer inom detta område skolans måluppfyllelse gällande kunskapsresultat och värdegrundsarbete och förskoleklassens

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017 S:t Iliansskolan

Verksamhetsplan 2016/2017 S:t Iliansskolan 2016-08-05 Verksamhetsplan 2016/2017 S:t Iliansskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten S:t Iliansskolan är en högstadieskola med årskurserna 7-9 och i dagsläget har vi 470 elever. Inom vårt nätverk

Läs mer

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem 4 AUGUSTI 2014 Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan förskoleklass, grundskola, fritidshem 2014/2015 1 Beskrivning och presentation av enheten Presentation av enheten Örsundsbroskolan ligger c:a två mil

Läs mer

Skolplan för Tierps kommun 2004-2007

Skolplan för Tierps kommun 2004-2007 Skolplan för Tierps kommun 2004-2007 Fastställd av kommunfullmäktige 2004-02-24 I skolplanen innefattas all verksamhet i förskola, förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidshem

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Tvedegårds förskola. Främja, förebygg, upptäck och åtgärda

Barn- och utbildningsförvaltningen. Tvedegårds förskola. Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Tvedegårds förskola Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att motverka

Läs mer

Sammanfattning Rapport 2010:15. Rektors ledarskap. En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse

Sammanfattning Rapport 2010:15. Rektors ledarskap. En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse Sammanfattning Rapport 2010:15 Rektors ledarskap En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse Sammanfattning Rektor har som pedagogisk ledare och chef för lärarna och övrig

Läs mer

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun

Dnr :563. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Vikskolan i Upplands Väsby kommun Beslut Tillsyn i Vikskolan 1 (3) Magnetica Education AB Box 5017 194 05 Upplands Väsby Tillsyn i Vikskolan Fristående

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017 Bergvretenskolan

Verksamhetsplan 2016/2017 Bergvretenskolan Dennis Holm 2016-09-26 Bergvretenskolan Verksamhetsplan 2016/2017 Bergvretenskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Bergvretenskolan är belägen i sydöstra delen av Enköpings tätort. Närområdet består

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

SKOLLEDNINGENS LEDARDEKLARATION

SKOLLEDNINGENS LEDARDEKLARATION SKOLLEDNINGENS LEDARDEKLARATION Ledarskap Det vi tycker är särskilt viktigt med vårt ledarskap är att skapa ett öppet klimat på skolan, där elever, föräldrar och personal kan känna att de med förtroende

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN AMBJÖRNARPSKOLAN Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 4 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 4 1.1.2 Beskrivning hur

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Vimarskolan grundsärskolan Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING... 4 EKONOMI I BALANS... 5 UTVECKLINGSBEHOV...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tvedegårds förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tvedegårds förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Tvedegårds förskola Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att motverka

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Yngsjö skola med fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Yngsjö skola med fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Yngsjö skola med fritidshem Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att

Läs mer

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Arbetsmaterial för Sandviksskolan och Storsjöskolan 2015-08-11 Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Innehållsförteckning Fritidshem - Skolverket

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Viksjöskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Viksjöskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Statens skolverks författningssamling

Statens skolverks författningssamling Statens skolverks författningssamling ISSN 1102-1950 Förordning om ändring i förordningen (SKOLFS 2010:250) om läroplan för specialskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet i vissa fall; SKOLFS

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Arbetsplan tillsammans når vi målen -

Arbetsplan tillsammans når vi målen - 1 Arbetsplan 0910 Gribbylunds kommunala F-9 skola - tillsammans når vi målen - Vår gemensamma värdegrund handlar om Jämlikhet, Trygghet, Ansvar och Hänsyn. Dessa ord har mångskiftande betydelse beroende

Läs mer

Utmaningarna för förskolan

Utmaningarna för förskolan Utmaningarna för förskolan Implementeringen av läroplanen Uppföljningen av verksamhetens resultat Kompetensförsörjningen Kapaciteten och utbyggnaden Kompetensförsörjningen Organiseringen av verksamheten

Läs mer

TRANÄNGSKOLAN F-6. Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

TRANÄNGSKOLAN F-6. Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN TRANÄNGSKOLAN F-6 Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Beskrivning av verksamheten 4 1.1.1 Beskrivning hur ni organiserar arbetet... 4 1.1.2 Beskrivning

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nacka kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stavsborgsskolan belägen i Nacka kommun 2(11) Uppföljning efter tillsyn i Stavsborgsskolan genomförde tillsyn av Nacka

Läs mer

Likabehandlingsplan. Bäckaskolan åk 1-6

Likabehandlingsplan. Bäckaskolan åk 1-6 ! Likabehandlingsplan Bäckaskolan åk 1-6 Lag (2008:567) Om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever. 1 Denna lag har till ändamål att främja barns och elevers lika rättigheter

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt.

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt. Lillsjöskolan har närhet till Odensalabäcken, skog, grönområden och fotbollsplan/skridskobana. Personalen på skolan är kunnig, engagerad och arbetar för elevernas bästa. Lillsjöskolans anda skall präglas

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

LÄRANDESEKTIONEN. Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

LÄRANDESEKTIONEN. Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN SJÖTOFTASKOLAN Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning 5 1.1.1 Beskrivning hur ni organiserar arbetet...5 Vi har haft en grupp år 4, och

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun

Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Information och Kompetens i Sverige AB Box 5066 121 16 JOHANNESHOV 1 (5) Uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Klara Gymnasium i Karlstads kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Information

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Ringsjöskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-03-13 Kungsbacka kommun Rektorn vid Kapareskolan A-D Beslut för grundskola efter tillsyn i Kapareskolan A-D i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen Orionskolan Org.nr. 834001-7915 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orionskolan belägen i Gotland kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Orionskolan genomförde tillsyn

Läs mer

ELEVHÄLSA FÖR RINKEBYSKOLAN

ELEVHÄLSA FÖR RINKEBYSKOLAN RINKEBYSKOLAN UTBILDNING SFÖRVALTNINGEN ELEVHÄLSA FÖR RINKEBYSKOLAN Beslutad 13-04-12 SID 2 (7) Innehåll Inledning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Elevhälsoteamet... 5 Rutin för skolans arbete med elever i

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Strandvägsskolan Rektor Maria Skoogh 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken

Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken Verksamhet Förskolan Källbacken är Leksands allra senast byggda förskola, vi flyttade in verksamheten från förskolan Mosippan i februari 2013 Förskolan ligger

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-18 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Årbyskolan F-6 per-axel.sundberg@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Årbyskolan F-6 i Eskilstuna

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se Rapport med fokus på normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning Engelbrektsskolan våren 2018 stockholm.se Anita Fagervall Bodil Torelm Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad 1 Innehåll

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Elin Källgarn, lärare i grundskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Brunnby skola M-I handelsbolag Org.nr. 916774-4359 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brunnbyskolan belägen i Höganäs kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola F - 6 och fritidshem Läsår: 2015 2016 Vår skola ska kännetecknas av en trygg, stimulerande och lustfylld skoloch lärandemiljö där alla känner

Läs mer

Nämndplan 2015. Skolnämnden

Nämndplan 2015. Skolnämnden Nämndplan 2015 Skolnämnden Foto omslag: Karin Bäckström Innehållsförteckning Sida Vision 4 Inledning 5 Organisationsschema 6 Övergripande beskrivning av organisationen 7 Värdegrund 8 Krav på nämnden 9

Läs mer

BEDÖMNINGSMATRIS GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH FRITIDSHEM

BEDÖMNINGSMATRIS GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH FRITIDSHEM BEDÖMNINGSMATRIS GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH FRITIDSHEM Normer och värden sid 2 Kunskaper sid 3-7 Ansvar och inflytande för elever sid 8 Betyg och bedömning sid 9 Rektors ansvar sid 10-11

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014. Bofinkens förskola Medåker

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014. Bofinkens förskola Medåker Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 Bofinkens förskola Medåker 2012 Styrdokument Skollagen (6 kap. Åtgärder mot kränkande behandling) Förskolans huvudman ska se till att förskolan:

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola 1 (9) Stockholms kommun för grundskola efter tillsyn i Rålambshovsskolan belägen i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress Sveavägen 159 2 (9) Tillsyn i Rålambshovsskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Beslut efter uppföljnng för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljnng för förskoleklass och grundskola Östhammars kommun Beslut efter uppföljnng för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Öregrunds skola belägen i Östhammars kommun ' i Beslut 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Öregrunds skola genomförde

Läs mer

Elevhälsan Elevhälsan på Ektorps skolenhet Hälsofrämjande arbete

Elevhälsan Elevhälsan på Ektorps skolenhet Hälsofrämjande arbete Elevhälsan Enligt skollagen ska det finnas tillgång till medicinsk, psykologisk, psykosocial och specialpedagogisk kompetens. Rektorn har ansvar för att elevhälsans verksamhet utarbetas så att eleverna

Läs mer

Alla barn och ungdomar i Enköpings kommun ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden.

Alla barn och ungdomar i Enköpings kommun ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. Verksamhetsplan 2016/2017 1 Enöglaskolan Övergripande beskrivning av enheten Förskoleklass Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning. Utbildningen

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-11-12 Estniska Skolan i Stockholm Rektorn vid Estniska Skolan i Stockholm Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Estniska Skolan i Stockholm Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8427 Skinnskattebergs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Klockarbergsskolan belägen i Skinnskatteberg kommun 2 (8) Tillsyn i Klockarbergsskolan

Läs mer

ELEVHÄLSA FÖR RINKEBYSKOLAN

ELEVHÄLSA FÖR RINKEBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen Sida 1 (8) Rinkebyskolan ELEVHÄLSA FÖR RINKEBYSKOLAN Beslutad 2013-04-12 Reviderad 2014-11-11 Reviderad 2015-08-21 Reviderad 2016-08-02 SID 2 (8) Innehåll Inledning... 3 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Humleskolans plan mot kränkande behandling

Humleskolans plan mot kränkande behandling 1(6) Humleskolans plan mot kränkande behandling Planen omfattar grundskolan årskurs 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Martin Grengby Innehållsförteckning: 1. Inledning 2. Främjande och förebyggande insatser

Läs mer

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 För Skolledningen Med arbetslagen Jord, Vatten, Vind och Eld INNEHÅLL BAKGRUND... 1 SYFTE... 1 HANDLINGSPLAN SKOLLEDNINGEN... 2 1. Måluppfyllelse och resultat...

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Gotlands kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hög byskolan belägen i Gotland kommun 2(9) Uppföljning av tillsyn i Högbyskolan genomförde tillsyn av Gotlands

Läs mer

2.1 Normer och värden

2.1 Normer och värden Riktlinjerna anger förskollärares ansvar för att undervisningen bedrivs i enlighet med målen i läroplanen. Riktlinjerna anger också uppdraget för var och en i arbetslaget, där förskollärare, barnskötare

Läs mer

Kvalitetsrapport Fritidshem

Kvalitetsrapport Fritidshem Kvalitetsrapport Fritidshem Fritidshemmets namn Rektor.. 1. Beskrivning av verksamheten 2 En kort presentation av fritidhemmet, t.ex. text från Om Fritidshemmet på er hemsida. Beskriv kortfattat organisation:

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 1 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Göran Törnqvist, rektor & Ann- Sofie Gunnarsson, biträdande rektor. 2 Innehåll KVALITETSARBETE...

Läs mer

Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola

Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola Bedömningsunderlag förskoleklass och grundskola 1 (5) Bedömningsunderlag förstagångstillsyn förskoleklass och grundskola Enskild huvudman 1 Undervisning och lärande Utbildningen ska vara likvärdig varhelst

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

VÅGA VISA BEDÖMNINGSMATRIS GYMNASIESKOLA

VÅGA VISA BEDÖMNINGSMATRIS GYMNASIESKOLA VÅGA VISA BEDÖMNINGSMATRIS GYMNASIESKOLA NORMER OCH VÄRDEN Värdegrundsarbetet Det saknas eller finns i liten utsträckning en gemensam syn på verksamhetens värdegrund bland personalen. Det finns till viss

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Helena Admund, lärare i grundskolan

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-12-21 Gävle kommun Rektorn vid Fridhemsskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Fridhemsskolan i Gävle kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut Helsingborgs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Bårslövs skola belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-10-30 Eskilstuna kommun eskilstuna.kommun@eskilstuna.se Rektorn vid Stålforsskolan 2: 7-9 helena.rivel@eskilstuna.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stålforsskolan 2:

Läs mer

Skolans organisation och värdegrund. ann.s.pihlgren@utep.su.se Fil dr Ann S Pihlgren Stockholms universitet

Skolans organisation och värdegrund. ann.s.pihlgren@utep.su.se Fil dr Ann S Pihlgren Stockholms universitet Skolans organisation och värdegrund ann.s.pihlgren@utep.su.se Fil dr Ann S Pihlgren Stockholms universitet Skolans organisation Frivillig förskola 1-3 4-5 år F- 9 Gymnasiet Arbete, yrkesutbildning, universitet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9129 Svedala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Naverlönnskolan belägen i Svedala kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer