Verksamhetsplan 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2016"

Transkript

1 Verksamhetsplan 2016 Inledning Målsättningen är att fortsättningsvis stärka klubbens ekonomi genom att hitta nya och genom att säkra och utveckla de kommersiella intäkterna, samtidigt som man fortfarande har en noggrann kostnadskontroll. Vi äger många fastigheter och mycket lös egendom i form av t.ex. båtar. Dessa kräver ständigt reparationer för att vi inte skall hamna in i en så kallad saneringsskuld. År 2016 har vi en större satsning på utveckling av våra skärgårdshamnar. Vi har som mål att stärka rekryteringen av nya medlemmar speciellt juniorer, för att på sikt förbättra medlemsdemografin. Vi fortsätter att satsa på miljön. Arbetet för miljön kräver lång tid eftersom det gäller att lära sig nya vanor och avstå från gamla. Klubbverksamhet Under den kommande säsongen kommer klubben att satsa på samhörigheten bland medlemmarna. Det är många medlemmar som rör sig på klubben och det är dags att samla ihop dem och de övriga medlemmarna under vardagkvällarna och söndagar. På tisdagar, torsdagar och söndagar kommer café på Björkholmen att vara öppet för medlemmarna att sitta ner för att äta och dricka och för fri samvaro. Under torsdagarna kommer det att ordnas tävlingar för lättbåtar, J80, 606 och nytt för i år blir att även klubbens H-båtar har möjlighet att delta. Skärgårdshamnarna är naturliga samlingsplatser för klubbmedlemmarna. Hamnarna utvecklas så att det finns bra möjlighet för samvaro. Junior & Träning 2016 är Olympiaår och vi kommer att stöda våra Challenge team att nå landsplats under hösten 2015 och våren Får vi landsplats så fortsätter vi stöda våra team till Rio. Inom Juniorverksamheten kommer vi att starta ett utvecklingsprojekt som går över några år framåt för att bredda antalet aktiva juniorseglare. Målet är att aktivera barnfamiljerna inom medlemskåren och erbjuda dem attraktiva program för att juniorsegling skall bli en familjehobby. Mångsidig verksamhet ordnas inom våra nio träningsgrupper. Seglingsskolor och Kajholmsläger ordnas under sommaren. En ny koordinator för juniorverksamheten som även får flera arbetsuppgifter kommer att rekryteras.

2 Tävlingar NJK kommer att ordna sedvanliga tävlingar under säsongen I matchrace ordnas tävlingar i följande kategorier: en G2, en G3 och tre G4, dessutom har ansökan för matchrace FM och dam EM gjorts. För lättbåtar ordnas Vår- och Höstregatta. Utöver detta ordnas Sinebrychoff Challenge (6mR), M32 Series deltävling, Shorthand race och Champion of Champions. Dessutom kommer klubben att medverka i de av HSRM ledde evenemangen Helsingfors regattan och Europeiskt mästerskap i RS/X klassen. EM i RS/X kommer att vara säsongen största evenemang, det väntas ca 200 deltagare, och tävlingsplatsen är på Ärtholmen. NJK har tillsammans med HSK huvudansvaret för tävlingen. Internationell verksamhet Atlantic Round, tävling för seniorer mellan de kungliga klubbarna, NJK och NAS ordnas i Oslo i augusti. Samtidigt ordnas femklubbsregattan för juniorer i Oslo. Vikingaträffen, en träff för långfärdsseglare inom de kungliga klubbarna och NJK ordnas i Århus i juli. Utbildning Akademin fortsätter med att så gott som hela kalenderåret ordna fortbildning inom klubben. Klubbens samarbetspartners är främst Navigationsförbundet och Helsingfors Arbis samt ett antal föreläsare. Kursinnehållet 2016 blir mångsidigt och publiceras på webben an efter material fås av föreläsarna. Minst en kurs som tangerar miljöfrågor skall ordnas Talkon Talkon är en viktig del av klubbens verksamhet både ekonomiskt och socialt. I hemmahamnarna och i skärgårdshamnarna ordnas talkon både på våren och hösten för att hålla hamnarna i gott skick. Klubbens båtar underhålls också i hög grad med talkokraft. Fester Under det kommande året kommer klubbens olika kommittéer att samarbeta för att säkerställa att det åtminstone finns ett socialt evenemang som passar varje medlem. De traditionella första maj luncherna kommer att ordnas på Blekholmen och Björkholmen. I oktober blir det flagghalning och höstfest på Björkholmen. Jullunchen ordnas i mitten av december, likaså familjejulfesten. Förutom ovannämnda kommer även höst- och vårmötet att ordnas då det finns tillfälle att träffa andra medlemmar. Besiktning Klubben har drygt 40 besiktningspersoner som frivilligt granskar medlemmarnas båtar och sprider information om sjösäkerhet. Besiktningstillfällen ordnas främst på Björkholmen och Blekholmen, men klubbens besiktningsmän utför också besiktning längs hela skärgården.

3 Fastigheter och anläggningar Björkholmen Drygt 200 båtar har sin hemmahamn på Björkholmen och 140 båtar finns upplagda för vinterförvaring. Under segelsäsongen sköts nattvaktningen av båtägarna. Den största delen av klubbens verksamhet sker på Björkholmen; seglingsträning, kappsegling, utbildning. I klubbhuset fungerar också kansliet, ett sommarcafé och dessutom hyrs salen ut för olika tillställningar. Därför kommer klubbhuset och omgivningen med enkla medel att rustas upp för att medlemmarna ska kunna trivas och så att verksamheten ska kunna utvecklas. Bl.a. kommer salens golv att förnyas, toaletterna renoveras och trappan till huvudingången förnyas. Hamnens säkerhet ses över, alla kättingar granskas och byts ut vid behov. All övrig utrustning granskas och underhålls också enligt gällande regler för att upprätthålla en hög säkerhetsnivå. Anskaffning av en ersättare för trucken kommer att förberedas under året. Björkholmskommittén håller tillsammans med hamnmästaren Björkholmen i gott skick. Blekholmen Vi fortsätter med att öka trivseln på Blekholmen, förbättra användningsgraden av gäst- och hemmahamnen samt helhetsekonomin. Helhetsekonomin har redan nu gått från neutral till positiv. Fastigheten är i ett relativt bra skick. Ett kontinuerligt underhåll är nödvändigt och man låter inte byggnaden förfalla. Fönsterreparationen fortsätter och gräsmattan förnyas delvis. Planer för framtiden gällande bryggan vid Klippans strand görs. Grundrenovering av trafikbåten Nikolai, 20 år gammal, görs under vintern. En sponsor söks för projektet. En ny hyresgäst tar över Blekholmsvarvet, Delicatessen-ravintolat, Oy Shaba Ab. En ny WC byggs och dörrarna repareras så att stadens krav för ett samlingsutrymme uppfylls. Ny hemmahamn Vi fortsätter med att jobba för att på Ärtholmen kunna bygga vår nya hemmahamn innan vi ska flytta bort från Björkholmen. Vi fortsätter med ett nära samarbete med stadsplaneringskontoret, stadsledningen samt idrottsverket. Dessutom fördjupas samarbetet med Segling och Båtsport i Finland samt olympiska kommittén för att hamnområdet utöver att vara NJK hemmahamn också skulle bli ett basområde för Helsingfors seglingsarena. Tidtabellerna för de slutliga besluten samt detaljplanerna är fortsättningsvis mycket oklara men uppfattningen är nog den att vi får stanna kvar på Björkholmen minst till Skärgårdshamnar Målsättningarna för skärgårdshamnarna är en ökad trygghet och trivsamhet med beaktande av hållbar utveckling. Förverkligandet släpar efter den utstakade planen p.g.a. ekonomiska orsaker.

4 Kajholmen Projekt Kajholmen fortsätter och vanlig underhåll görs. Finansieringen för Projektet är separat från den vanliga budgeten. Projektet Kajholmen går in i sitt andra år. Arbetena på Strandvillan som kommit igång fortsätter. Den ursprungliga planen var att förverkliga projektet under två år. Men det har visat sig att ett tilläggsår blir nödvändigt. Standvillans kök renoveras. Brasrummet putsas och målas i sin helhet. Strandvillan målas utvändigt. En köksterrass byggs med en diskplats och grillplats. Vattenrör från Sibbo Fagerö installeras. Om det mot förmodan inte lyckas så söks alternativa lösningar. Högholmen Vanligt underhållsarbete görs. Ett nytt dass planeras. Bastu tvättrummets golv slipas och förnyas delvis och väggarna får panel. Dörren mellan tvättrum och löylyrum byts och fundamentet för bastuugnen förnyas samtidigt som bastuugnen byts ut. Munckshamn Utöver vanligt underhåll byts skorstenen. Långholmen Bojkättingar granskas och byts möjligen. Grilltak med gasgrill byggs för att minska brandrisken om bygglovet hinner bli klart. Ramsskär Kartläggning för eventuella alternativ till bron som så gott som varje vinter går sönder görs. Förbättringar i bastun görs och bastudörren får NJK-standard lås och nyckel. Gamla bryggan renoveras och stigen mellan bastun och hamnen förbättras. Borgareluoto Förutom det årliga underhållet som inkluderar en ny vattengryta för bastun kommer dasset på södra holmen att förnyas. En bergstrappa byggs ner från flaggstången mot bastun. Brygglocket förnyas. Lilla Kalvholmen Förnyandet av bastuugnen och dess skorsten görs av en lokal entreprenör och torde verkställas senast våren Bodö Vissa små förbättringar görs i den obyggda bastubyggnaden. En havsvattenslang med pump till bastun planeras, dessutom granskas eller byts bojkättingar. Grilltak med gasgrill byggs för att minska brandrisken. Kråkskär Det årliga underhållet inkluderar förnyade bojkättingar. Förslag är att byta till bojtyp "Flytande påle" med nylonlina istället för kätting, enligt svenskt mönster. Bojen är hög och lättare att angöra samt den klarar sig bättre i isen. Seglarstugans stockpanel och två fönster förnyas. Abborrgrundet Användningsgraden följs upp och planer för framtiden görs.

5 Båtar Följebåtarna Följebåtarna är i mycket aktiv användning under segelsäsongen. Hamnmästaren ansvarar för att de hålls i skick och att behövligt underhåll görs. Under vintern kommer Affe att genomgå större underhållsarbeten. Användningen av följebåtarna koordineras av en följebåtskommitté med medlemmar ur alla användargrupper. Hamnmästaren sköter underhållet. Kölbåtar Leasingavtalet för Sailing Centers J/80 båtar går ut i juli 2016, och klubben avser lösa in båtarna efter det. Restvärdet för de sju båtarna är totalt Då båtarna är i klubbens ägo kommer det att medföra betydande kostnadsbesparingar under de närmaste åren. Nya segel måste dock skaffas för att hålla båtarna i gott seglingsbart skick. SM40-båtarna som klubben har till sitt förfogande rustas upp så att de är trygga och i bra skick för kommande seglingar. Lättbåtar Lättbåtarna vårdas under vintern och repareras fortlöpande. Samlingar Dokumentationen av klubbens halvmodellsamling slutförs. Arbetet med katalogisering av pokaler och övriga föremål inleds. Information och marknadsföring Informationspaletten bestående av årsboken, NJK-Nytt, det månatliga månadsbrevet, webbplatsen och sociala medier underhålls och utvecklas kontinuerligt. Speciellt fokus läggs på årsboken vars layout ska förnyas. Tidningen NJK-Nytt utkommer i sex nummer mot tidigare fem. Av dessa kommer två nummer att vara digitala bläddertidningar på webben och kommer inte att postas till medlemmarna. Fler tidningar, men mindre miljöpåfrestning. Ekonomi och kansli Under året fortsätter utvecklandet av klubbens ekonomiska rapportering och administrativa rutiner. Segling och Båtsport i Finland r.f.:s nya medlemsregister Skjulet tas i bruk och integreras med klubbens egna Membra. Nätfakturering och -betalning av avgifter införs i ökande grad i syfte att minska såväl kostnader för utskick som inkassokostnader. Medlemsservice prioriteras fortsättningsvis högt, och funktionärer och frivilliga stöds inom ramen för de därtill allokerade ekonomiska resurserna. Kansliet har en personal bestående av en heltidsanställd och en halvtidsanställd person.

VERKSAMHETSPLANER 2012

VERKSAMHETSPLANER 2012 Foto: Jan Furemo VERKSAMHETSPLANER 2012 I detta dokument redovisas klubbens verksamheter för året. Givetvis uppkommer alltid akuta jobb som inte kan planeras in i förtid. Har du önskemål på förändringar,

Läs mer

Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016

Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016 Arbetsplan för olika verksamheter i Kalix GK under 2016 Bakgrund Arbetsplanen är det årliga dokument som ska styra vår verksamhet. Den har utformats utifrån det dokument som beskriver mål, strategier och

Läs mer

Följ med på vår. framtidsresa!

Följ med på vår. framtidsresa! Följ med på vår framtidsresa! Detta är Halmstad Hockey! Ishockey är väldigt mycket för väldigt många. Framförallt är det något väldigt kul! Ishockey består av lek, träning och tävling. Den ger oss fysisk,

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016 INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2015-2016 Kom med i Svensk Finlands bästa skidförening. Skidning passar alla, det är en hobby som förenar över generationer. Den är en av de mest mångsidiga motionsformer, den bygger

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN

INFOBLAD SKIDSÄSONGEN INFOBLAD SKIDSÄSONGEN 2013-2014 En sund hobby i trevligt sällskap! Skidning är en trevlig idrottsform som passar alla åldrar, många familjer har här hittat en gemensam hobby, där flera generationer umgås

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

BADMINTONKLUBBEN SMASH MARIEHAMN R.F ÅRSBERÄTTELSE

BADMINTONKLUBBEN SMASH MARIEHAMN R.F ÅRSBERÄTTELSE BADMINTONKLUBBEN SMASH MARIEHAMN R.F ÅRSBERÄTTELSE 2011 BADMINTONKLUBBEN SMASH MARIEHAMN R.F VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 Inledning Under 2011 bestämdes att det skulle göras en satsning på spel i Ålands

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014 KANSLI/SHOP 2014 Peter Falck som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, Greenfeegäster,

Läs mer

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Proposition till extra Förbundsmöte 21 februari 2010 Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Bakgrund På några decennier gick golf från att vara en överklassport utan förankring

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

DIREKTIV FÖR SJÖBJÖRNAR

DIREKTIV FÖR SJÖBJÖRNAR DIREKTIV FÖR SJÖBJÖRNAR Handbok s. A27 Allmänt Föreningen Merikarhut-Sjöbjörnarna ry består av aktiva långfärdsseglare med förståelse för vår enastående skärgård och dess ömtålighet. Medlemskåren utgörs

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

SOLÅKER PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN

SOLÅKER PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN SOLÅKER PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN 1 DAGHEMMET SOLÅKER TUSENFOTINGARNA 10.12.2013 PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN Innehållsförteckning 1 Enhetens verksamhetsidé... sid 3 2 Beskrivning av enhetens inlärningsmiljö...

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 och 2016 med konstsnöspår

Verksamhetsplan 2015 och 2016 med konstsnöspår Verksamhetsplan 2015 och 2016 med konstsnöspår Medlemsaktiviteter Träning på barmark och snö Tanken är att hålla igång träningen under hela året o Barmarksträning från 12 september till skidsäsong samt

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Sandvikstrollens familjedaghem Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2013 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

SVERIGES SCHACKFÖRBUND

SVERIGES SCHACKFÖRBUND SVERIGES SCHACKFÖRBUND Styrelsen 2007-02-03 Plan för MARKNADSFÖRING av svenskt schack - synas.. - säljas.. - stimuleras... - styras.. Inledning Schack har i breda kretsar blivit en symbol för taktik och

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

Sotefjordens Segelsällskap(SFS), Lilla Gåsholmen, Hunnebostrand

Sotefjordens Segelsällskap(SFS), Lilla Gåsholmen, Hunnebostrand Inbjudan Tävling: Rankingsegling 2.4mR Datum: 2015-05-02 2015-05-03 Arrangör: Sotefjordens Segelsällskap(SFS), Lilla Gåsholmen, Hunnebostrand 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

VETERANTÅGET. Sommartåget

VETERANTÅGET. Sommartåget Roslagsbanans Veterantågsförening Nr 2 2008 VETERANTÅGET Sommartåget Medlemsinformation för Roslagsbanans Veterantågsförening VETERANTÅGET http://www.roslagsbanan.com Postgiro 644 28 69-1 Adress Roslagsbanans

Läs mer

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016

Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 1 Projektbeskrivning Föreningslyftet 2016 Bakgrund Förutsättningarna för föreningslivet har förändrats. Idag råder t.ex. större fokus på det enskilda laget än föreningen. I många föreningar är det till

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2015 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2015 2015-01-01 2015-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Arbetsplan/Beskrivning

Arbetsplan/Beskrivning VRENA FRISKOLA Arbetsplan/Beskrivning Läsåret 2013/2014 ARBETSPLAN VRENA FRISKOLA LÄSÅRET 13/14 Under läsåret är våra prioriterade utvecklingsområden: - Få fler elever att känna sig trygga och trivas på

Läs mer

Eskimå-bladet Nr 21 130315

Eskimå-bladet Nr 21 130315 Eskimå-bladet Nr 21 130315 Hej allihopa, detta är årets första Eskimå-blad. Info från ordföranden: Nytt år och nya utmaningar! I har en ny styrelse och jag vill på styrelsens vägar tacka för förtroendet.

Läs mer

Verksamhetsplan för Svenska Kryssarklubben 09/10

Verksamhetsplan för Svenska Kryssarklubben 09/10 Verksamhetsplan för Svenska Kryssarklubben 09/10 Kryssarklubben har en bred verksamhet som genomförs på nationell och kretsnivå. För verksamhetsåret 09-10 fokuseras på att behålla medlemmar och rekrytera

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Bästa ordförande och sekreterare Helsingfors den 8 september 2009

Bästa ordförande och sekreterare Helsingfors den 8 september 2009 FÖRBUNDSNYTT Bästa ordförande och sekreterare Helsingfors den 8 september 2009 Nu är sommaren förbi och vi drar igång igen med friska tag! Här är en del tips och idéer, som du får ta upp med styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F. SAMMANFATTNING

VERKSAMHETSPLAN 2011 MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F. SAMMANFATTNING VERKSAMHETSPLAN 2011 SAMMANFATTNING Gymnastik är en form av idrott, som alla har nytta av att hålla på med. Gymnastiken ger en god kroppskontroll, är utvecklande av motoriken samt dynamisk och mångfacetterad.

Läs mer

Allmän information Gripsholms Golfklubb

Allmän information Gripsholms Golfklubb 2006-01-24 Allmän information Gripsholms Golfklubb Medlemskap i Golfklubben Medlemskap i Gripsholms Golfklubb erhålls genom ansökan ställd till och efter godkännande av Golfklubbens styrelse. Spelrätt

Läs mer

Södertälje Båtsällskap

Södertälje Båtsällskap Styrelsemöte 4:e november 2014 kl. 19:00 21:00 i klubbhuset i Torpa Närvarande: Seppo Martikainen Per Göran Traung Rolf Pettersson Mauritz Forsström Ulf Oscarsson Lars Axelsson Hans Larsson Bertil Karlsson

Läs mer

Blekinge Båtförbunds Båtklubbsenkät 2014.

Blekinge Båtförbunds Båtklubbsenkät 2014. Blekinge Båtförbunds Båtklubbsenkät 2014. Vid förbundets allmänna sammanträden, som årsmöte/stämma, vårinfo-sammanträde och funktionärsträffar har vi, frånsett när sammanslagning av båtsportens riksorganisationer

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Gästhamn Organisera gäst- och andrahandsuthyrning av bryggplatserna Informera och ta upp avgifter från gästerna Ansvara för allt som rör gästande båtar v 21-33 (toa, duschar, sopor,

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

Lommabuktens Seglarskola 2016

Lommabuktens Seglarskola 2016 ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Motala GK klubben för alla golf med gemenskap och glädje Det yttersta målet för klubbens verksamhet är en nöjd golfspelare medlem eller greenfeegäst, som upplever att han/hon kan spela

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2016 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2016 2016-01-01 2016-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening!

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening! Bybladet Mars 2016 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2016 Städdagen våren 2016 Takprojektet 2016 Fasadprojektet 2016 Gröna bastun avstängd tills vidare Nya brandsläckare

Läs mer

Stockholm 2012-08-26. Ver 1. Slutrapport IT för alla seniorer med funktionsnedsättningar - < SeniorNet Sweden>

Stockholm 2012-08-26. Ver 1. Slutrapport IT för alla seniorer med funktionsnedsättningar - < SeniorNet Sweden> Stockholm 2012-08-26 Ver 1 Slutrapport IT för alla seniorer med funktionsnedsättningar - < SeniorNet Sweden> Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Allmän information... 1 3 Sammanfattning... 1 4 Bakgrund...

Läs mer

Allmänt. Ordförande. Funktionsbeskrivningar 2012. Klubbmöten. Styrelsemöten. Stadgar ordningsregler och vaktinstruktioner

Allmänt. Ordförande. Funktionsbeskrivningar 2012. Klubbmöten. Styrelsemöten. Stadgar ordningsregler och vaktinstruktioner Allmänt Turebergs Båtklubbs verksamhet drivs på ideell basis av ett antal valda styrelseledamöter och funktionärer som för detta avsätter en del av sin fritid. For att underlätta för dessa och för medlemmarna

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION Danderyd den 27 augusti 2002 KALLELSE Distriktsrepresentanter för kallas härmed till höstårsmöte tisdagen den 24 september 2002 klockan 16 30 på Hotell Winn i Västerås 1. Fastställande av röstlängd 2.

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2016

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2016 Övergripande mål Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2016 Version 3 Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Rapport: Kanotslalombana - En näridrottsplats

Rapport: Kanotslalombana - En näridrottsplats Dalarnas Idrottsförbund Idrottslyftet - Vår 2012 Rapport: Kanotslalombana - En näridrottsplats Förening: Falu kanotklubb Kontakt: Soizick Lidström info@falukanotklubb.se - 073-22 22 654 Startdatum: 2011-10-01

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER

HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER 2015 HJÄLP OCH RÅD TILL TALKOARRANGÖRER Föreslä på jobbet imorgon! KAMPANJEN SNYGG BEACH Kampanjen Snygg Beach är Håll Skärgården Ren rf:s kampanj för städning av stränderna. Syftet med kampanjen är också

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Ålands Reumaförening r.f. Verksamhetsplan 2015

Ålands Reumaförening r.f. Verksamhetsplan 2015 Ålands Reumaförening r.f. Verksamhetsplan 2015 FÖRENINGENS VERKSAMHETSIDÉ Reumaföreningen på Åland vill fortsätta att främja folkhälsan och arbeta för att lindra och minska de reumatiska sjukdomarna och

Läs mer

Denna text är avsedd till vägledning för våra nya medlemmar och också till påminnelse för var och en av oss.

Denna text är avsedd till vägledning för våra nya medlemmar och också till påminnelse för var och en av oss. Denna text är avsedd till vägledning för våra nya medlemmar och också till påminnelse för var och en av oss. Allmänt Föreningen Merikarhut-Sjöbjörnarna ry består av aktiva långfärdsseglare med förståelse

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby.

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Närvarande: Peter Appelqvist (PA) Ordförande Jan Lindberg (JL) Kassör Roger Söderbom (RS) Sekreterare

Läs mer

Ordföranden Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Ordföranden Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll från Höstmöte 2015-10-14 Sida 1 av 7 1. Mötet öppnas Ordföranden Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötets stadgeenliga kallande Mötet förklarades stadgeenligt

Läs mer

KARTLÄGGNING AV GR-KOMMUNERNAS (Exklusive Göteborg) VOLONTÄRVERKSAMHET

KARTLÄGGNING AV GR-KOMMUNERNAS (Exklusive Göteborg) VOLONTÄRVERKSAMHET Bilaga 3 KARTLÄGGNING AV GR-KOMMUNERNAS (Exklusive Göteborg) VOLONTÄRVERKSAMHET BAKGRUND GR-kommunernas sociala styrgrupp beslutade i oktober 2008 att kartlägga omfattningen av volontär-/frivilligverksamheter

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll kommuninfo Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Specialnummer vård- och omsorg Gruppförsändelse till hushåll Specialnummer från vård- & omsorg Ansvarig utgivare Ulf Norberg ulf.norberg@vannas.se

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Verksamhetsrapport 2012/2013

Verksamhetsrapport 2012/2013 Tuna skolområde Datum 1 (9) 2013-06-19 Grundsärskola inriktning träningsskola + Gymnasiesärskola inriktning verksamhetsträning Verksamhetsrapport 2012/2013 Tuna skolområde Inledning Tuna skolområde består

Läs mer

1 januari 20 oktober 2015 Inbrott i bostad Lokalpolisområde Norrmalm Stockholm 460 (359) Lidingö 127(110) Siffra inom parentes = fullbordade inbrott

1 januari 20 oktober 2015 Inbrott i bostad Lokalpolisområde Norrmalm Stockholm 460 (359) Lidingö 127(110) Siffra inom parentes = fullbordade inbrott Boendesamverkan Flerfamiljshus, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och stadsdelsförvaltningar / kommun i samverkan mot olika former av brott i Lokalpolisområde Norrmalm. 1 1 januari 20 oktober 2015

Läs mer

2014-01-08. Tre förslag för stärkt grundskola

2014-01-08. Tre förslag för stärkt grundskola 2014-01-08 Tre förslag för stärkt grundskola Regeringen stärker grundskolan: Tioårig grundskola, förlängd skolplikt och obligatorisk sommarskola En skola som rustar barn och unga med kunskaper ger alla

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus AFFÄRSPLAN Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus Innehållsförteckning Affärsidé s. 2 Företagsnamn och logotyp s. 2 Historia s. 2 Verksamhet & Aktiviteter s. 2 Utflykter s. 3 Logi s. 3 Kunder & Målgrupp s.

Läs mer

Välkommen till Eneby Båtklubb

Välkommen till Eneby Båtklubb Välkommen till Eneby Båtklubb Klubbens marina ligger i norra ändan av Stavbofjärden drygt 20 km om söder Södertälje. Eneby Båtklubb och bildades 1978 har ca 230 medlemmar. Eneby Båtklubb är anslutet till

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

VAD ÄR RIKSFÖRBUNDET SVENSK TRÄDGÅRD

VAD ÄR RIKSFÖRBUNDET SVENSK TRÄDGÅRD VAD ÄR RIKSFÖRBUNDET SVENSK TRÄDGÅRD Riksförbundet Svensk Trädgård är en ideell organisation, religiöst och partipolitiskt obunden, som främjar fritidsodlingen och trädgårdsintresset. Riksförbundet Svensk

Läs mer

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Närvarande: Styrelsen - Närvarande: Thure Andersson, Leif Engström, Peter Eriksson, Flemming Gade, Lars-Erik Larsson och Per Wardhammar. Styrelsen Ej

Läs mer

VETERANTÅGET. Bildreportage. Sommartrafiken Hänt i stallet

VETERANTÅGET. Bildreportage. Sommartrafiken Hänt i stallet Roslagsbanans Veterantågsförening Nr 3 2008 VETERANTÅGET Bildreportage Sommartrafiken Hänt i stallet Medlemsinformation för Roslagsbanans Veterantågsförening VETERANTÅGET http://www.roslagsbanan.com Postgiro

Läs mer

Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017

Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 1 Morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 Morgon och eftermiddagsverksamheten (eftis) i Västankvarns

Läs mer

33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43. 34 Val av protokolljusterare 43. 35 Godkännande av föredragningslista 43.

33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43. 34 Val av protokolljusterare 43. 35 Godkännande av föredragningslista 43. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2015 41 Handikapprådet Tid Måndag 30.11.2015 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 33 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43

Läs mer

Meningsfull eftermiddag i skolan Information om skolans eftis- och klubbverksamhet

Meningsfull eftermiddag i skolan Information om skolans eftis- och klubbverksamhet Meningsfull eftermiddag i skolan Information om skolans eftis- och klubbverksamhet - 1 - Denna broschyr ger dig information och upplysning om syftet med skolans eftis- och klubbverksamhet, vad den ska

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

Verksamhetsplan för Dingtuna skola i Äventyrspedagogik

Verksamhetsplan för Dingtuna skola i Äventyrspedagogik Verksamhetsplan för Dingtuna skola i Äventyrspedagogik Innehållsförteckning En kort presentation av mig som gjort denna verksamhetsplan.. 3 Varför arbeta med äventyrspedagogik?... 3 Koppling till styrdokument

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

2010-11-10 Uppdragsgivare: Sollentuna kommun Sida 1 av 7 Projektledare: Åsa Tegsten. Slutrapport för

2010-11-10 Uppdragsgivare: Sollentuna kommun Sida 1 av 7 Projektledare: Åsa Tegsten. Slutrapport för Uppdragsgivare: Sollentuna kommun Sida 1 av 7 Projektledare: Åsa Tegsten Slutrapport för särskild satsning på matematikaktiviteter för elever i skolår 8 och 9 samt en inspirerande lärandemiljö med avsikt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kungsängens förskolor 2014

Verksamhetsberättelse Kungsängens förskolor 2014 Verksamhetsberättelse Kungsängens förskolor 2014 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Viktiga händelser under året... 3 2 Mål och resultat... 4 2.1 Förbättra servicen till medborgare och företagare

Läs mer

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad.

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad. Österåkers Golf 06 En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet. Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Vardag eller Hagby ) Bli medlem i Österåkers Golfklubb 06 Som medlem

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Övergripande prioriteringar 2016. Antagen på RÅM, 3-6 jan 2016

Verksamhetsplan 2016. Övergripande prioriteringar 2016. Antagen på RÅM, 3-6 jan 2016 Verksamhetsplan 2016 Antagen på RÅM, 3-6 jan 2016 Den här verksamhetsplanen gäller för perioden 2016-03- 01 till 2017-02- 28. Fältbiologerna har egentligen brutet verksamhetsår som går från 1 september

Läs mer

Plötsligt händer det. Nr 1 februari 2012

Plötsligt händer det. Nr 1 februari 2012 KLUBBNYTT Plötsligt händer det. Nr 1 februari 2012 Vårpub 2 Ordförande Hej! Hoppas att alla har haft en skön julledighet. Tyvärr är den här vintern hittills lite för snöfattig för att spåret vid Fjälliden

Läs mer