Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars ( 5)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)"

Transkript

1 Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor med segling! Under 2010 erbjuder LJS aktiviteter på samma höga nivå som tidigare. Säsongen började med en mycket uppskattad föreläsning av Ola Skinnarmo den 10 februari och avslutas den 21 november med LJS årsmöte. Däremellan finns massor med tillfällen till bland annat utbildning, träning och tävling. Förra säsongen blev vår seglarskola certifierad enligt Svenska Seglarförbundets riktlinjer, vilket bl. a. innebär att den följer samma kursplan som andra certifierade seglarskolor runt om i landet. Förutom seglarskolan och träning för olika grupper arrangerar vi också tävlingar, för såväl nybörjare som mer erfarna kappseglare. För dig som vill utvecklas som kappseglare i Optimist, E jolle eller Laser finns Team Östergötland, ett framgångsrikt samarbetsprojekt mellan LJS, Motala Segelsällskap, Bråvikens Segelsällskap och Norrköpings Segelsällskap. LJS samarbetar också med Linköpings övriga segelklubbar för att stimulera seglandet i staden. Därför erbjuder vi medlemmar i Linköpings Segelsällskap eller i Segelsällskapet Roxen rabatt på familjemedlemskap i LJS. Under 2010 fortsätter klubben att investera i en eller möjligen två nya klubboptimister och även att förbättra våra följebåtar. Mer information om LJS och våra aktiviteter finns på kommande sidor och på vår viktigaste källa till information: Välkomna till ännu ett spännande seglarår med LJS! Magdalena Bengtsson Levin Ordförande LJS 1 ( 5)

2 Seglarskola 2010 Lär dig segla i vår uppskattade seglarskola dagläger under en sommarvecka på LJS anläggning vid Roxen. Seglarskolan vänder sig till såväl nybörjare som seglare med erfarenhet. Som elev får man segla tillsammans med andra seglare på samma nivå och med anpassat kursinnehåll så att alla får lära sig något nytt och samtidigt känner sig trygga. LJS seglarskola är från och med 2009 certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att den uppfyller SSF:s kvalitetskrav. I och med detta har vi gjort om gruppindelningen, något vi hoppas kommer vara till fördel för alla. Vi har fyra olika grupper: Nybörjare optimist (8 13 år): Detta är gruppen för den som aldrig seglat förut, eller som varit med tidigare men inte känner sig redo att gå vidare till fortsättningsgrupp. Här lär man sig seglingens grunder hur man seglar i alla vindriktningar, att rigga, båtens delar och naturligtvis sjövett och säkerhet. Inga förkunskaper krävs, men vi vill att de som deltar kan simma 200 m. Fortsättare optimist (8 13 år): Den här gruppen väljer man om man gått nybörjarkurs och vill bli duktigare på segling. Här går vi vidare och utvecklar det vi lärde oss i nybörjarkursen. Vårt mål är att man efter detta ska kunna delta i enklare kappsegling. Kappsegling optimist (8 15 år): Den som gått både nybörjarkurs och fortsättningskurs och vill lära sig mer om kappsegling väljer den här gruppen. Här lär man sig ännu mer om seglingsteknik, taktik och båthantering. Trissjolle (13 år och äldre): I den här gruppen seglar man trissjolle, en tvåmansbåt. Man turas om att vara rorsman eller gast, och när veckan är slut har alla seglat med alla. I år har vi delat upp trissjolleseglarna i två grupper, en nybörjargrupp och en fortsättargrupp. Alla grupper startar 09:00 på morgonen och håller på fram till 16:00, måndag till fredag. Varje vecka har plats för högst 18 elever. Årets veckor och gruppindelning: Vecka 24 Nybörjare optimist, Fortsättare optimist, Nybörjare trissjolle Vecka 26 Nybörjare optimist, Nybörjare trissjolle Vecka 31 Nybörjare optimist, Fortsättare trissjolle Vecka 32 Nybörjare optimist, Fortsättare optimist, Kappseglare optimist Vi blandar teori med praktik och seglar så mycket som möjligt. Ibland blir det bad, brännboll, knopslagning eller någon annan aktivitet. På avslutningsdagen fikar man tillsammans och visar sina föräldrar och syskon vad man lärt sig under veckan. Seglarskolan fortsätter med träning en gång i veckan under hösten. Då träffar man sina kompisar från sommaren och får lära sig mer om segling och fortsätter efter den kursplan som vi följt under sommaren. Höstträningarna kostar inget extra, utan ingår när man är medlem i klubben. Seglarskolan kostar 1750 kr för en vecka Är man redan medlem får man 400 kr i rabatt. Egen jolle ger 350 kr i rabatt. Är du osäker på vilken grupp som passar? Hör av dig till seglarskolan@ljs.nu så hjälper vi till. 2 ( 5)

3 Klubbläger augusti I år gör vi ett nytt försök att hålla vårt uppskattade klubbläger med övernattning! Lägret vänder sig till både nya och mer erfarna seglare. Vi övernattar i tält på klubbområdet och på programmet står segling, samvaro och skoj allt till självkostnadspris! Håll utkik på LJS hemsida efter mer detaljerad info om klubblägret, det kommer i början av juni! Träning Vi kommer att ha fyra träningsgrupper under E jolle/laser/420: Tränar tillsammans med inriktning på kappsegling. Optimist Blå/Röd (Opti A): För de lite mer rutinerade seglarna med inriktning på kappsegling. Optimist Grön (Opti B): Steget efter seglarskolan, för den som vill börja träna segling. Trissjolle: För dem som gått trissjollegruppen i seglarskolan och vill fortsätta lära sig mer. Träningarna säsongen 2010 börjar måndagen den 19/4 för E jolle/laser/420 och tisdagen den 20/4 för Optimist Blå/Röd. För Optimist Grön börjar träningen lite senare och där är första träningstillfället tisdagen den 4 maj. Denna säsong erbjuder vi Trissjolle träning under hösten enbart. Sista träningstillfället före sommaruppehållet äger rum tisdagen den 8 juni. Höstträningen sätter sedan igång den 16 augusti för E jolle/laser/420 och tisdagen den 17 augusti för optimister och Trissjollar. Sedan pågår träningarna för alla klasser fram till den 28 september. Träning kommer att hållas på följande dagar: Måndagar kl : Träning för E jolle/laser/420 Tisdagar kl : Träning för Optimist Blå/Röd, Optimist Grön och Trissjolle (enbart under hösten). Tänk på att komma i god tid till träningen så att jollen är riggad och du är ombytt och klar på angivet klockslag. Ytterligare information om träningarna finner Du på hemsidan under rubriken Träning. Vid frågor om träningen kontakta utbildningskommittén på utbildning@ljs.nu Tävling LJS Cup vår egen enkla regatta, lämpad för alla genomförs varje onsdag eller torsdag under april, maj, juni, augusti och september månad (med vissa undantag). LJS kommer även att arrangera en deltävling i Ostcup söndagen 26/9. Ostcup är ett bra tillfälle för Optimist B att prova på kappsegling tillsammans med nybörjare från andra klubbar. Detta blir årets största arrangemang, eftersom även KM kommer att arrangeras denna söndag. Då kommer Roxen att fyllas med jollar. Traditionella Höstlövet, en tävling för alla seglare som tycker att säsongen är för kort, genomförs i år lördagen 16/10, och till denna tävling kommer även seglare från andra regioner att bli inbjudna. OBS! Vid denna segling krävs torrdräkt eller våtdräkt. Inbjudningar kommer att finnas på i god tid före tävlingarna. Ansvarig: Pär Abrahamsson (e mail: tavling@ljs.nu, telefon: , ). 3 ( 5)

4 Materialkommittén informerar Arbetsdagar lördagen den 17/4 och söndagen den 18/4 Nu är det dags att ställa i ordning anläggningen inför sommaren. Vi träffas kl och håller på till ca båda dagarna. Vi bjuder på fika och smörgås. Välkomna! Städning av mastskjul och kallförråd Även i år går vi igenom jollar och material i LJS förråd som inte är märkta med ägaren. Vi har ont om förråd och vi behöver ytan. Under arbetsdagarna april städar vi ur mastskjulet och flyttar även om en del utrustning så att så att klubbens utrustning blir enklare att använda och att förvara. De som har material i mastskjulet uppmanas medverka under arbetsdagarna. All privat utrustning skall vara tydligt märkt med namn och telefonnummer. Endast aktiva seglare får förvara utrustning i mastskjulet, övriga uppmanas att ta hand om sin utrustning eller att flytta den till kallförrådet, detta gäller även segel. Material som ingen gör anspråk på transporteras till kallförrådet. Kallförrådet töms på jollar fram till 31 maj. Även i år gäller att jollar/material som ligger kvar i kallförrådet den 1 juni, och där ingen ägare hört av sig, tillfaller LJS. Beslut om detta togs på LJS årsmöte OBS: Vi kommer i år att flytta om en del i mastskjulet så att klubbens utrustning blir enklare att använda. Privat utrustning kommer därför att flyttas till norra delen av skjulet eller att flyttas till kallförrådet. Medlemskap i LJS För att underlätta vår hantering av medlemmar är vi tacksam om du vid inbetalning anger följande uppgifter: 1 Medlemmens namn och födelsedatum (år, månad, dag) 2 Löser du familjemedlemskap så behöver vi ha alla namnen med födelsedatum. 3 Postadress, e post adress och telefonnummer Ovanstående uppgifter krävs för att vårt medlemsregister skall godkännas så att vi kan få de statliga och kommunala bidrag som vi behöver för verksamheten. Vi kommer i huvudsak att använda e post för all kommunikation. Betalar du via Internet är vi tacksamma om du sänder ett mejl med ovanstående uppgifter till kassor@ljs.nu. I avgiften ingår bland annat träning med tränare i följebåtar, deltagande i LJS CUP, tillgång till klubboptimister och Trissjollar, tillgång till anläggningen och en av motorbåtarna. Är det något du undrar över avseende medlemsavgifter så är du varmt välkommen att mejla till kassor@ljs.nu eller ringa Anders Helmersson ( eller ) 4 ( 5)

5 Medlemsavgifter 2010 LJS Medlem (helår) Familjemedlemskap(helår)* ** Höstmedlem*** Höstfamiljemedlemsskap* *** Passiv medlem (helår)**** Vinterförvaring 550 kronor 1000 kronor 400 kronor 700 kronor 250 kronor 350 kronor * Familjemedlemmar med samma folkbokföringsadress. ** 100 kr rabatt för medlemmar i Linköpings SS och SS Roxen. *** Medlemskap tecknat efter den 1 juni. **** Stödjande medlem, deltager ej i klubbens seglingsaktiviteter. Inloggning på hemsida Nu finns det möjlighet att som medlem logga in på vår hemsida, När man är inloggad kan man för tillfället ändra sina medlemsuppgifter samt ta del av medlemsregistret. Fler funktioner kommer att läggas till senare. För att skapa en inloggning på sidan, klicka på Medlem i huvudmenyn, och sedan Skapa konto till vänster. Där anger du den e postadress som du angav när du blev medlem. När du har fyllt i e postadressen och tryckt på Vidare kommer du att få ett mejl med instruktioner om hur du skapar ditt konto. 5 ( 5)

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen.

OBS! seglarskola för Feva kan ha andra tider, se hemsidan och detta gäller även prova-på-kursen. SEGLARSKOLEHANDBOK VÄLKOMMEN TILL RÖSS SEGLARSKOLA/PROVA-PÅ! Målet med RÖSS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära

Läs mer

Lommabuktens Seglarskola 2016

Lommabuktens Seglarskola 2016 ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Träningshandbok för RÖSS:are

Träningshandbok för RÖSS:are Träningshandbok för RÖSS:are Vi i RÖSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer. Genom jollesegling får du en hobby du har glädje av livet ut. Du kan dessutom fortsätta

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

Instruktion för att slutföra registreringen

Instruktion för att slutföra registreringen Instruktion för att slutföra registreringen Introduktion Vi antar i den här instruktionen att du redan har registrerat sig. Du kan också ha klickat på aktiveringslänken i mailet. Vi använder ett fiktivt

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

E-post detektiver. sök volontärer för att uppdatera medlemsregistret med aktuella e-postadresser

E-post detektiver. sök volontärer för att uppdatera medlemsregistret med aktuella e-postadresser E-post detektiver sök volontärer för att uppdatera medlemsregistret med aktuella e-postadresser Kristina Keyzer, Naturskyddsföreningen kansli Mälardalen 2016 (m.h.a. kansli Dalarna och kansli Väst) Lathund

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

ÖSS. Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt

ÖSS. Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt ÖSS Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt Vision & Syfte Vi ger vind åt seglardrömmar! Värdegrund Lärande och utmannade I ÖSS strävar vi efter att ständigt utvecklas som seglare

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - båtkollo

Ansökan om projektbidrag - båtkollo KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN T JÄNSTEUTLATANDE DATUM DIARIENR 2014-03-13 KFN-2014/94.38? SIDA 1 (2) HUDDINGE KOMMUN HANDLÄGGARE Wessleln, Mats 08-53531737 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Seglarskolehandbok för RÖSS:are

Seglarskolehandbok för RÖSS:are Seglarsklehandbk för RÖSS:are Målet med RÖSS seglarskla är att alla ska tycka att segling är rligt ch känna sig trygga ch vilja frtsätta segla! På seglarsklan lära du dig grunderna i segling ch det har

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Kultur och fritid informerar. Uddevalla 2014

Kultur och fritid informerar. Uddevalla 2014 Kultur och fritid informerar Sommarlov! Uddevalla 2014 1 BAD Välkommen till Kultur och fritids badplatser! Bjursjön Lindesnäs Bodele Mollön (handikappanpassad) Gullmarsberg Saxenhof Hällebäck Skeppsviken

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 Innehåll 1. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress...3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014 Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2014 Tävling: Pantaenius Bohusracet Shorthanded Distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän Pantaenius Bohusracet seglas efter: SRS enligt SRS-tabell

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 INLEDNING ÖKF ökar stadigt i medlemsantal. Med sin centrala placering av medlemshus och kanotupplag i Skebäck samt seglingsverksamhet och bryggor i Storängsviken i den

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften) HÖSTTERMINEN 2016 När börjar vi? Vi startar vecka 33 och slutar vecka 50. På höstlovet utgår de ordinarie ridlektionerna? Sammanlagt er på terminen.är det 21 stycken lektion Vad kostar det? Vi har två

Läs mer

UPPSALA REGATTA 2016. Inbjudan

UPPSALA REGATTA 2016. Inbjudan UPPSALA REGATTA 2016 Inbjudan Den svenska texten i denna inbjudan är en översättning av The Uppsala Regatta 2016. Notice of Race. Officiellt gällande är den engelska texten, som kan hämtas på www.uppsalaregatta.se.

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

BILJARDTÄVLING på Älvkullen

BILJARDTÄVLING på Älvkullen HALLOWEENDISCO FREDAG 5/11 stora salen, Älvkullen Lågstadiet kl. 18.00-19.30 entré 30:- DJ: Jim, Dennis & Kastriot Mellanstadiet kl. 20.00-22.30 entré 40:- Kom gärna utklädda! Pris till de 3 bästa. GODISREGN

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

Framtidens kunskaps - bedömning och betygsättning

Framtidens kunskaps - bedömning och betygsättning Framtidens kunskaps - Inbjudan till konferens i Stockholm den 17-18 januari 2011 PRAKTIKFALL FRÅN Viktor Rydbergs gymnasium Ämnesexpert i Skolverkets arbete med GY11 Kunskapsskolan i Sverige AB Sofie Lindén

Läs mer

3. Fyll i din e-postadress, det viktigt att den stavas exakt rätt (se bild 1 nedan, pil 3)

3. Fyll i din e-postadress, det viktigt att den stavas exakt rätt (se bild 1 nedan, pil 3) Undrar du något? Projektledare, Miljötinget: Hana Muliqi: 026-15 hana.muliqi@lg.se Välkommen till Miljötinget! Therese Metz: 026-153557 therese.metz@lg.se Vi hoppas den här manualen kan hjälpa dig komma

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs 13-14 september 2008 i Växjö Sveriges schackförbunds utvecklingskommitté bjuder härmed in till framtidshelg med inriktning Schack4an. Platsen

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening vasterbotten.skyttesport.se Västerbottens Skyttesportförbund har en hemsida på internet. Du som har tillgång till internet, besök gärna den. Där finns: Tävlingsprogram, Tävlingsinbjudningar, Tävlingsresultat,

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Specialkurs SPÅR. utarbetad av. Anne-Marie Folkesson och Centrala Hundägarutbildningssektorn. 1997 03 01 reviderad 2008 06 19

Specialkurs SPÅR. utarbetad av. Anne-Marie Folkesson och Centrala Hundägarutbildningssektorn. 1997 03 01 reviderad 2008 06 19 Specialkurs SPÅR utarbetad av Anne-Marie Folkesson och Centrala Hundägarutbildningssektorn 1997 03 01 reviderad 2008 06 19 Varför specialkurs? Specialkurser är ett steg i vidareutvecklingen från allmänlydnadsinstruktör

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

Användarmanual HOIF.org

Användarmanual HOIF.org Användarmanual HOIF.org HOIF.org 2013-05-21 37 sidor Användarmanual för HOIF.org Introduktion Det här är en manual till alla användare på hemsidan HOIF.org Hur får jag ett användarkonto? För att kunna

Läs mer

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2012

Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2012 Inbjudan för Pantaenius Bohusracet 2012 Tävling: Pantaenius Bohusracet Shorthanded Distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän Pantaenius Bohusracet seglas efter: SRS enligt SRS-tabell

Läs mer

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor

Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor 2013-02-06 Barns och ungdomars informationskanaler kring hälsofrågor Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport, kontakta: Susann

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Sotefjordens Segelsällskap(SFS), Lilla Gåsholmen, Hunnebostrand

Sotefjordens Segelsällskap(SFS), Lilla Gåsholmen, Hunnebostrand Inbjudan Tävling: Rankingsegling 2.4mR Datum: 2015-05-02 2015-05-03 Arrangör: Sotefjordens Segelsällskap(SFS), Lilla Gåsholmen, Hunnebostrand 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna

Läs mer

INBJUDAN Svenskt Mästerskap för Neptunkryssare

INBJUDAN Svenskt Mästerskap för Neptunkryssare INBJUDAN Svenskt Mästerskap för Neptunkryssare Datum: 2015-06-25 2015-06-27 Arrangör: Sundsvalls Segelsällskap 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade

Läs mer

Svenska Seglarförbundets medlemsförsäkringar

Svenska Seglarförbundets medlemsförsäkringar Svenska Seglarförbundets medlemsförsäkringar 2016 Stödjer svensk segling Vi seglare äger Svenska Sjö Svenska Sjö stödjer svensk segling Det här ger oss direkta fördelar som omfattande villkor, låga premier

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för administratörer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för administratörer Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för administratörer När du har skapat en användare och valt lösenord, samt bekräftat e-post meddelandet blir du inloggad på en sida med bland annat detta gulmarkerade

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Isolda Bladet Nummer 2 November 2011

Isolda Bladet Nummer 2 November 2011 Isolda Bladet Nummer 2 November 2011 Bidrag till renoveringen av Isolda Isolda Ekonomisk Förening har erhållit 10 000 kronor i bidrag från Karin Janzon. Karins mormors far var en av de första skepparna

Läs mer

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Skolan på webben för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 7 Aktuellt...

Läs mer

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2016

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2016 Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2016 Romans 20-22 juni 2016 Arrangeras i samarbete med Smedjebackens kommuns barn- och ungdomskulturgrupp. Hos Cirkus Roman får barn och ungdomar 6-13 år lära sig

Läs mer

TUNA 4H s. Att lära genom att göra. Sommaren 2008. Frågor? Kontakta vår klubbledare Sofie Ivarsson 0174-12059 070-735 65 18 Sofie4h@hotmail.

TUNA 4H s. Att lära genom att göra. Sommaren 2008. Frågor? Kontakta vår klubbledare Sofie Ivarsson 0174-12059 070-735 65 18 Sofie4h@hotmail. Sommaren 2008 Vecka Aktivitet Sida senast till 25 Dagläger 2 2 juni Sofie 0174-120 59 26 Pilsbo 2 13 juni Sofie 0174-120 59 27 Trolleri 3 2 juni Johannes 0173-126 37 29 Traktorrace 3 Catarina 0174-12059

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Manual för punch-out handel via Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) webbutik

Manual för punch-out handel via Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) webbutik Manual för punch-out handel via Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) webbutik Vid beställning av böcker via GR används vår koppling via Proceedo till GR:s webbutik. Orderblocket hämtas sedan till Proceedo

Läs mer

Varvsektionen. Sen ses vi igen till våren både på Herstaberg och vid den nya bryggan. Härligt! För varvsektionen Daniel Johansson, ordf

Varvsektionen. Sen ses vi igen till våren både på Herstaberg och vid den nya bryggan. Härligt! För varvsektionen Daniel Johansson, ordf GLIMTEN hösten 2012 Återigen höst och årets båtsäsong är över. De flesta har nu sina båtar torrsatta. Inte blev årets säsong vädermässigt vad vi hoppades på. Men trots allt så finns det en del glädjeämnen.

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Inbjudan till SM För Rival 22, Mälar 30 och Smaragd Broken 2016.

Inbjudan till SM För Rival 22, Mälar 30 och Smaragd Broken 2016. Inbjudan till SM För Rival 22, Mälar 30 och Smaragd Broken 2016. Tävling: Svenskt Mästerskap för Rival 22 Smaragd och Mälar 30. Datum: 2016-07-06 2016-07-09 Arrangör: Nyköpings Segelsällskap 1. Regler

Läs mer

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga.

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga. NYHET! Introduktionskurs under en halvdag För dig som vill ha en kort, men ändå gedigen introduktion i iyengaryoga. Du lär dig grunderna, så du sedan kan fortsätta på nivå 1 2, om du önskar. Kursen består

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Vikariehandledning rev 2016-03-16 Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Allmänt om vikariebokning...2 Time Care Pool Webb...3 Startsidan...4 Menyval... 4 Mina Meddelanden... 5 Mitt schema

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet av psykisk

Läs mer

VECKOBLAD v. 42 2009 Till elever

VECKOBLAD v. 42 2009 Till elever VECKOBLAD v. 42 2009 Till elever Veckans ordspråk: Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet. Anonym Hej! Nu startar snart höstens stora nyhetshändelse,

Läs mer

Inbjudan för IF-SM 2010

Inbjudan för IF-SM 2010 Inbjudan för IF-SM 2010 Tävling: Svenskt Mästerskap för IF Båt Datum: 27 till 31 juli 2010 Arrangör: Mönsterås Segelklubb 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

Tänk på att logga in! Använd ditt citrixinlogg.

Tänk på att logga in! Använd ditt citrixinlogg. Tänk på att logga in! Använd ditt citrixinlogg. Då ser du nyheter som är riktade till Vård- och omsorgsförvaltningen. Dessutom ser du nyheter som gäller ditt område eller din enhet. Så här! I mittenspalten

Läs mer

Linköpings Jolleseglarklubb LJS

Linköpings Jolleseglarklubb LJS Linköpings Jolleseglarklubb LJS 1(2) Årsmöte 2009 Protokoll Tid: Söndagen den 22 november 2009 kl 16:00 Plats: Rydsskolan, Linköping Närvarande: 28 medlemmar 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Kursschema våren 2013

Kursschema våren 2013 Kursschema våren 2013 Anmälan: info@hundakuten.se Besök vår hemsida: www.hundakuten.se Valpen måste tidigt lära sig vad som förväntas av den i sin nya familj, och vilka regler som gäller. En fungerande

Läs mer

Kalender roddgymnasiet 2015/2016

Kalender roddgymnasiet 2015/2016 Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt då måste man se upp Tage Danielsson Kalender roddgymnasiet 2015/2016 Sapro Systems WinCalendar.com GENERELL VECKA (DETTA ÄR EN VANLIG VECKA OCH SEDAN KAN

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande 2007-01-24 Rev 2011-03-17 Dexter Intag Sökande Inloggning För att sökande ska kunna logga in så krävs det ett användarnamn och lösenord. För sökande finns det följande funktionalitet; Min ansökan I denna

Läs mer

Sum-Sim i samarbete med 26 30 juni 2013 i Landskrona

Sum-Sim i samarbete med 26 30 juni 2013 i Landskrona Sum-Sim i samarbete med 26 30 juni 2013 i Landskrona Tävlingsplats: Citadellbadet (50m), Landskrona Invigning: Onsdag 26 juni kl 17.30 Tävlingstider: Insimning: Åldersklasser: Försökstävlingar Finaltävlingar

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education... 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången (elev)... 2 Vanligaste apparna...

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer