JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK"

Transkript

1 VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare + Tränare + Föräldrar = TEAM Träningen sker under våren och hösten. Följande veckor är det träning 2012: Vår V Juniorläger V.24 Knatteläger V.25 Höst V Nu är det dags att anmäla er till sommarens läger, läs mer i detta nyhetsbrev på sid 2. Nu finns alla grupper för golfkul, knatte och junior år upplagda på på hemsidan. Där kan ni också se tider och dagar för respektive grupp. För att komma till rätt sida gå in i navigationen till vänster. Ni kan också gå in på schema 2012 i blänkaren till höger för att se vad ni ska ha för träning på passen. Golfkul 6-7 år tränar på onsdagar, torsdagar eller fredagar mellan kl 18:00-19:30. Föräldrar som gått utbildning håller i denna träning. Knatte 8-11 år tränar på måndagar, tisdagar eller onsdagar kl 18:00-19:30. Elitjuniorer tillsammans med föräldrar håller i dessa pass. Det finns även möjlighet till spel på fredagar med våra utbildade ledare. Juniorer år tränar med klubbens tränare Per, Lisa eller Philip plus coacher och får välja 1, 2 eller 3 pass per vecka. Vår dröm... Att alla barn och ungdomar som väljer golf får vara i en verksamhet med GLÄDJE, GEMENSKAP & UPPMUNTRAN genom UTMANING & UTVECKLING i en året runt verksamhet i progression med tränare & ledare i nära samarbete = GLÖD i klubben! Tränarna Viksjö GK Per Johansson Lisa Westman Philip Robinson På fredagar är det även bonuspass för Knattar som startar kl 18:00 under träningsveckorna och då blir det spel på 9-hålsbanan. Anmälan till det sker separat genom Bokat.se och är frivillig. Givetvis vill vi att så många som möjligt ska vara med men av erfarenhet så måste 3 st tester i boken "Mitt golfäventyr" vara avklarade innan man är med på dessa spelpass. 1 av de avklarade testerna ska vara att slå bollen 40 meter. Passen hålls av våra utbildade bonusledare. Våra knatteträningar utgår i från boken "Golfäventyret - Min första golf." Den finns att köpa i kansliet för 75 kr. Se hur barnen tar Grönt kort på sid 3 i detta nyhetsbrev. Nytt för i år är att vi är tillbaka med hcp 54 :)

2 Junior, Knatte & KM JUNIORLÄGER Under V 24, juni, kommer vi att ha ett juniorläger på Viksjö Golfklubb. Lägret startar den 10 juni då vi har 2G (två generationer) tävling på klubben. Om vi har riktigt många startande i denna tävling kan vi få bidrag från SGF. Så ta och ställ upp och stöd Viksjö! Lägret kommer att finnas med 2 st alternativ att anmäla sig till. Detta pga att det är stor spridning på avslutningarna i skolorna runt om och vi vill att så många som möjligt kan deltaga. Alt. 1: Pågår från söndag 10 juni - fredag 15 juni med en vilodag onsdagen den 13 juni. Vi håller på mellan 9-16 varje träningsdag. Vi startar med tävlingen Skandia 2G på söndagen och sedan tränar vi och lär oss mer om golfen under måndagen och tisdagen. Vilodag onsdag. På torsdag kommer vi tillbaka med fulladdade batterier och tränar hela dagen för att sedan under fredagen spela Skandia Cup/Fredagstävling. Kostnaden för detta upplägg är kr (inkl. start i Skandia 2G och Skandia Cup) Alt. 2: Pågår från söndag 10 juni - fredag 15 juni och är ett alternativ för de med sin skolavslutning denna vecka. Veckan börjar med tävlingen Skandia 2G på söndagen, träning på torsdagen och sedan Skandia Cup/Fredagstävling på fredagen. Träningen på torsdagen sker mellan Kostnaden för detta upplägg är 500 kr (inkl. start i Skandia 2G och Skandia Cup) Medlemskap i Viksjö GK eller Järfälla GK krävs för att få deltaga. På fredagen avslutas lägret med Skandia Cup för juniorer. Alla kan deltaga. KM LÄGER Vi kommer även ha ett KM LÄGER för juniorer upp till 16 år den 8-9 augusti i år. Detta är tänkt som en uppladdning inför KM som är fredagen den 10 augusti. Vi vill att KM ska vara en händelse där vi träffas och spelar med våra klubbkompisar. LÄGER 2012 Vi tränar på morgonen och spelar på eftermiddagen. Priset för lägret är 500 kr och inkluderar lunch under lägret, lunch KM dagen och start i KM. Både Viksjös och Järfällas KM för juniorer kommer att gå denna helg. KNATTELÄGER Vill du vara med på en fantastiskt kul vecka? Då ska du vara med på Knattelägret på Viksjö Golfklubb. Massor av glädje, skratt och kanske ett och annat bus. Vem vet...eller varför inte ett Hole In One? Vi minns nog, Lisa Lundell. :) I år kommer lägret tillbaka till Midsommarveckan från söndag - onsdag den juni. Vi börjar varje dag kl 9:00 och slutar kl. 16:00. Priset för lägret 2012 är: kr (medlem i Viksjö eller Järfälla) kr (icke medlem) Tänk på: Vi kommer att vara ute så ta med "kläder för väder". Ta även med vattenflaska och alla klubbor till varje lägerdag. Lunch ingår varje dag på lägret! Varmt välkomna till träning med glädje, gemenskap & uppmuntran!

3 Hur tar jag Grönt kort? Detta för juniorer på Järfälla & Viksjö GK Alla som vill ha Grönt kort och är under 12 år ska ha: Golfäventyret Min första golf Den finns i receptionen för 75 kr. Alla knattar i träning ska ha en. 3 steg mot Grönt kort: 1. Juniorerna/knattarna ska först klara de praktiska testerna i boken. När de klarat 3 tester varav en ska vara att slå järnslag minst 40 m på rangen får de börja gå ut på banan. Även kravet för att komma på spelträningarna på fredagar. När ett test är klarat ska en ledare skriva under i boken. 2. De ska göra teoriprovet med utbildad ledare på Viksjö och gå igenom svaren även skriva detta i boken. Ej krav på antal rätt utan att detta har gåtts igenom. 3. För att få hcp 54 dvs Grönt kort ska de klara 3 rundor runt 18 poäng på 9 hålsbanan. En runda på minst 18 poäng och 2 rundor poäng. Detta ska vara från rödplatta (100 m) på par 4or och rödtee på par 3or. De har 2 extraslag på varje hål, se nedan hur du räknar poäng. Hur räknar jag poäng? Alla hål är Par 3: 7 slag = 0 poäng (efter det ta upp bollen) 6 slag = 1 poäng 5 slag = 2 poäng 4 slag = 3 poäng 3 slag = 4 poäng 2 slag = 5 poäng Vem får skriva på testerna i Golfäventyret? Ledare utsedda av Viksjö GK och som genomgått ledarskapsutbildning. När du sedan ska sänka dig under hcp 54 är det krav på medlemskap. Lycka till!

4 Patrik Holm i USA Japp, då var det dags o prata om hur min första termin I USA har varit. I början var det lite nervöst och jag hade lite svårt med språket. Men efter någon månad började det lösa sig och jag kunde koppla av och koncentrera på skolan. Jag går i skolan till senast två på dagarna. Efter det är det mycket golf och en hel del gym. Golfen här är bra, det är varmt och skönt. Vi har spelat tre tävlingar och ser fram emot att komma hem och tävla. Som svensk här är man lite ovanlig. Man behöver inte ens spela speciellt bra för att komma med i tidningen ;) Andrew College also played in the tournament but didnʼt have enough players to field a complete team. Linus Manntz and Patrik Holm, both natives of Sweeden, led the Tigers with a pair of 82s, while Ryan Woodyard shot an 84. Ordförande i JS Jens 1. Vad tycker du om Juniorverksamheten här på Viksjö? Från Jens: Topp 5 Namn: Jens Samuelsson År på klubben: 1,5 år Viksjö innan 2 år Järfälla Bästa egenskap: För det mesta glad och positiv Favorithål på Viksjö GK: 13 Favoritslag: Driver Motto: Hård träning och många skratt ger bäst resultat i längden! Mål: Träna mycket närspel för att få till helheten. Jag tycker bredden i yngre åldrar är helt fantastiskt, men tyvärr tappar vi allt för många i tonåren, främst tjejer vilket är väldigt synd. Vi ska vara väldigt stolta över det som byggts upp men det finns fortfarande en del vi kan göra bättre! 2. Har Juniorverksamheten förändrats under åren? Och i så fall hur? Då jag bara varit med i juniorverksamheten i drygt tre år är det lite svårt att säga, men det känns som om kvaliteten ständigt förbättras och att många idéer blir till verklighet, även om det ibland tar lite tid. 3. Vilken målsättning tycker du Vikjö ska ha med juniorverksamheten? Den ska främja både bredd och elit, och ge utveckling både inom golfen och på det sociala planet för alla juniorer, oavsett åldrar. Jag tycker även den ska främja gemenskap mellan våra duktiga ledare som är jätteviktiga för att vår verksamhet ska fungera. 4. hur ska det gå till rent praktiskt? Träna och spela fokuserat Träna regelbundet på det som behöver förbättras Prova nytt - det vidgar vyerna Utmana spelkompisarna ofta! Ha roligt! Arbeta vidare med att utveckla våra ledare, och se till att vi får fler och bättre övningsområden.

5 Facebook, Bytardag, tävling & Juniorhuset BYTARDAG Viksjö Golfklubb Juniorsektion- Facebook Juniorverksamheten har en egen Facebook sida. Det är en sluten grupp enbart för juniorer i Viksjö GK och Järfälla GK och deras föräldrar. För att bli inbjuden till gruppen måste du bli vän med någon som redan är medlem i gruppen. Den personen kan sedan föreslå dig som medlem. En administratör måste sedan godkänna detta. På sidan skriver vi lite om vad som händer på klubben, i träningen och på tävling. Om du vill veta om någon tänker träna vid ett speciellt tillfälle, fråga på sidan! Coacher som vill ordna extra träning, gå ut med information på sidan! Ett snabbt och enkelt sätt att ställa frågor och få svar. Bytardag Det är nu andra året vi har en bytardag på klubben och intresset var större i år än förra, kul! Syftet med dagen är byta grejer med varann. Många vill prova på och då är det bra att kunna köpa någons begagnade klubbor istället för att köpa nytt direkt. Många golfkulare och knattar var på plats och handlade. Nästa år kanske några hugade föräldrar till dessa kan tänka sig att anordna dagen. I år tackar vi Kicki, Chantal, Jonny, Sten och Anders för hjälpen. Utan er hade dagen inte kunnat genomföras! Tävling- tryck på Viksjö GKs kläder Den första delen av profilplaggs- tävlingen är avgjord. Tre förslag är nu i final. Meningen är att det vinnande bidraget ska finnas att köpa av alla som vill i Juniorverksamhetens web shop när den blir klar. Bilder på bidragen finns på anslagstavlan i Ryttargången. Rösta kan du göra på Facebook sidan- Viksjö Golfklubb Juniorsektionen. Är du inte medlem i gruppen? Hör av dig, så löser vi det! Alla juniorer födda år och som deltog i Viksjö GKs juniorträning under året 2011 och/ eller är med i träningen 2012 kan delta i tävlingen och rösta. Det är bara tillåtet att rösta en gång per person i finalen. Det är tillåtet att rösta på sitt eget bidrag. Vid otillåten röstning blir den ogiltig och rösten räknas inte alls. Vinnande bidrag presenteras på Viksjö GKs hemsida och på Facebook. Vinnaren erhåller en tröja och ett par byxor med tryck som pris. Juniorhuset Nu är det gamla juniorhuset rivet. Det enda som finns kvar är björnbärsbusken som några kommer ihåg. Dom taggarna glömmer man inte i första taget! På tomten kommer det nu istället att byggas ett övningsområde. Det betyder inte att vi är utan juniorhus. Vi har fått hela nedervåningen i huset på andra sidan klubbhuset. Där finns kyl och frys och möjlighet att värma medhavd mat i en micro. De gamla nycklarna fungerar. Du som är 12 år kan kvittera ut en nyckelbricka hos Per eller Lisa..

6 Nu är vi igång! Vill du läsa mer om Viksjö GKs verksamhet gå in på Det är alltid Junior- eller Elitsektionen som ansvarar för vad som kommer med i vårt Nyhetsbrev. Vår gladaste PRAO Anton till vänster :) Glöm inte att anmäla er till sommarens läger! 1. Verksamheten 2. Läger på Viksjö Grönt Kort? 4. USA Patrik & JS Jens 5. Facebook mm 6. Nu är vi igång! Har Du bilder eller något Du vill få in i nyhetsbrevet skickar Du det till: tranare@viksjogk.se Lunch på Viksjö GK? Vet ni att juniorer äter samma lunch fast för 75 kr i stället för 90 kr. Har ni bunkerkonto blir det 15 % rabatt till på allt d.v.s lunchen 62 kr. VI SES PÅ KLUBBEN! Golfhälsningar från tränarna Lisa, Philip & Per och alla Golfkulledare, Knattecoacher & Juniorcoacher. VIKSJÖS JUNIOR- & ELITVERKSAMHETS NYHETSBREV tranare@viksjogk.se Viksjö GK Juniorsektionen, Elitsektionen, Tränarna & Ledarna

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NYHETSBREV NR 1, 2013 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Nu finns alla grupper för golfkul, knatte och junior 12-21 år upplagda på på hemsidan. Där kan ni också se tider och dagar för respektive grupp.

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Vinterträning tisdagar 18.00-19.30 start 14 januari. Golfkalas 26 april, 5 juli, 10 augusti, 27 september, om vi vill! Kvällsträning fram till sommarlovet, fler träningar

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen, om du har

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Träningsdag och tider: Grupp 1 måndagar kl 16.45-17.30. Max 20 platser Grupp 2 måndagar kl 17.45-18.30. Max 20 platser

Träningsdag och tider: Grupp 1 måndagar kl 16.45-17.30. Max 20 platser Grupp 2 måndagar kl 17.45-18.30. Max 20 platser Välkommen till juniorsäsongen 2016 på Barsebäck Golf & Country Club! Precis som tidigare år har vi ett fullmatat juniorprogram där barn från 4 år är välkomna. Nedan finner ni all information och vid ev

Läs mer

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss.

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Välkommen På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Juniorkommittén, kontaktuppgifter Joakim Bäckström 0763 190944 joakim.backstrom@pgasweden.com

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf.

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf. Ordföranden har ordet Vårsolen skiner varmt och gott så här i vårdagjämningens tid men den ovanligt fina vintern med en myckenhet av snö har inte börjat vika än! Hoppas ni åkt mycket skidor och njutit

Läs mer

Vi tränar golf på roliga sätt där inga förkunskaper eller hcp krävs. Låneklubbor finns. Torsdagar vecka 19-24 samt vecka 34-37, kl. 18.00-19.

Vi tränar golf på roliga sätt där inga förkunskaper eller hcp krävs. Låneklubbor finns. Torsdagar vecka 19-24 samt vecka 34-37, kl. 18.00-19. Golfkul för de yngsta golfarna (5-7 år) Vi får en introduktion till golfen på ett kul sätt där inga förkunskaper eller hcp krävs. Låneklubbor finns. Söndagar vecka 19-24 samt vecka 34-37, någon gång mellan

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 Team-Handigolf Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7 Ansvarig utgivare Gunnar Lindberg. Redaktör Conny Dahlberg. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 INNEHÅLL 1. Inledning. 2. Smålands

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Juniorverksamheten 2016 2016-04-25

Juniorverksamheten 2016 2016-04-25 Juniorverksamheten 2016 2016-04-25 Juniorkommitén 2016 Maria Lockman marialockman@gmail.com 070-328 27 74 Janne Dannberg janne@luleahockey.se 070-592 51 23 Malin Högström malin.hogstrom@gmail.com 070-258

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING

KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING KRITERIER OCH IDÉBANK FÖR JUNIORVÄNLIG GOLFANLÄGGNING JUST NU: EN MÖJLIGHET FÖR KLUBBEN Kriterier och idébank för juniorvänlig golfanläggning är ett

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 8, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Tack för denna säsong! Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till

Läs mer

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad.

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad. Österåkers Golf 06 En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet. Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Vardag eller Hagby ) Bli medlem i Österåkers Golfklubb 06 Som medlem

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

Verksamhetsplan Juniorerna 2016

Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 14: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38 : 1 gång/vecka

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Kort tillbakablick och inledning Inför säsongen 2012 ansökte HGK Junior och genomförde ett utvecklingsprojekt "Idrottslyftet". Projektet finansierades och genomfördes

Läs mer

Informa(onsmöte 25 feb

Informa(onsmöte 25 feb Informa(onsmöte 25 feb Vi har behov av alla typer av ledare. Kanske hjälpa (ll vid träningar, vara markörer vid spel eller hålla koll på närvarolistor osv. På informa(onsträffen får ni träffa (digare ledare,

Läs mer

Sammanställning av enkäterna

Sammanställning av enkäterna Sammanställning av enkäterna Under senhösten gjordes två enkäter som besvarades av medlemmar respektive gäster. Ovanligt många svar från gäster och framförallt medlemmar har gett mycket värdefull input.

Läs mer

Verksamhetsplan Miniorer 2016

Verksamhetsplan Miniorer 2016 Verksamhetsplan Miniorer 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 13: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38: 1 gång/vecka

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret!

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret gör det enklare. Golfäventyret är barnens resa i golfen vägen från att vara ny till att

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen Kansliblogg Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen God fortsättning på det nya året! 2016-01-02 Vi önskar alla medlemmar en god fortsättning på det nya året! Vi är åter på kansliet torsdag 7 januari.

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset Verksamhetsseminarierna 2016 Ledningspasset Ledningspasset - programmet Tid Programpunkt Föredragshållare 10:15 Nya klubbrådgivningen Bo Bengtsson GAF: arbetsmiljö & nyckeltal Stig Persson Två grupper

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Måsen Oxelösunds Skyttegille Oxelösunds Boulesällskap Korpen

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Bäste medlem, Görel Groos

Bäste medlem, Görel Groos Bäste medlem, Med några avslutande ord av år 2015 vill jag tacka Er medlemmar. Mycket har hänt och mycket arbetar vi på i styrelsen inför 2016. Det har varit ett fantastiskt golfår för Sörfjärdens GK.

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 6, 2011 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Antal juniorer/coacher 2011 Golfkul 72/23 - Knatte 105/26 - Junior 107/15 + 5 tränare. Totalt i träning 282 + läger knatte 90 st & läger junior 60 st. Detta

Läs mer

Idrottsprogram Torreby GK 2005

Idrottsprogram Torreby GK 2005 Idrottsprogram Torreby GK 2005 Inledning... 2 Barn- och ungdomsverksamheten på Torreby GK... 3 Vår värdegrund... 3 Vision, inriktning, mål och riktlinjer... 4 A) Torreby Junior klubb...5 B) Introduktion

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Välkommen till FGK juniorträning 2015 med start vecka 10

Välkommen till FGK juniorträning 2015 med start vecka 10 Välkommen till FGK juniorträning 2015 med start vecka 10 Den här inbjudan riktar sig till dig som redan har handicap eller har tagit Grönt Kort. Vi ordnar också nybörjarkurser för de som ännu inte har

Läs mer

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne 2014 Inledning är namnet på Skånes golfförbunds spelarutvecklingsprogram. Verksamheten riktar sig till spelare mellan 13 18 år och som satsar på en tävlingskarriär. Syftet med verksamheten är att inspirera,

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera både medlemmar i Vasatorps Golfklubb och övriga funktionärer under Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open?

Läs mer

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005)

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005) Åmål 2006-11-06 Till Anna Göras Gabriella Lörnbring Gunilla Kjellstedt Jessica Fredriksson Martina? Sarah Johansson Sofie Jansson Hej! Några av er har jag träffat och andra inte sedan vi spelade vår avslutningstävling

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Datum: 19 oktober 2011 Tid: Kl 17:00-19:00 Plats: Klubbrummet, Gumbalde Närvarande: Adam Munkhammar, Agnes Olofsson, Johan Larsson, Filip Andersson, Josefine Eliasson,

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året Nyhetsbrev #2 januari 2014 Välkomna till det nya året Välkomna till 2014! Hej alla medlemmar och en riktigt God Fortsättning på det nya året! Nu ligger det lite snö på backen och många medlemmar är ute

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Vi har äntligen startat upp detta med Radiostyrdbilsport i Helsingborg igen.

Vi har äntligen startat upp detta med Radiostyrdbilsport i Helsingborg igen. Sida 1 av 5 Hem Arbetsdagar Sponsorer Verksamhet Medlem Banorna Tävlingar Bildgalleri Filmer Önskelista Kontakt Hitta hit Online Användare Lösenord Jan 30 2009 Välkommen till en del av SMK Helsingborg,

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck. Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy

Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck. Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy 9st elitjuniorer och en golfinstruktör åker på träningsläger under en vecka.

Läs mer