Stockholm. Verksamhetsberättelse för SYLF Stockholm år 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholm. Verksamhetsberättelse för SYLF Stockholm år 2015"

Transkript

1 Stockholm Verksamhetsberättelse för SYLF Stockholm år 2015 Medlemmar Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) är den näst största yrkesföreningen inom Sveriges Läkarförbund med uppgift att organisera personer med läkarexamen men som ännu inte är färdiga specialister. SYLF Stockholm är i sin tur SYLF:s största lokalavdelning och har som främsta mål att tillvarata medlemmarnas yrkes- och utbildningsmässiga, vetenskapliga, ekonomiska samt sociala intressen. Antalet medlemmar den 31 december 2015 var 2591 stycken. Medlemsantalet har ökat med 172 medlemmar sedan föregående årsavstämning, Siffrorna för 2015 är preliminära då Läkarförbundet under 2015 har bytt medlemsregister. Enligt ekonomiansvarig Gunilla Winnerhall har SYLF Stockholm sannolikt fler medlemmar än vad som anges ovan. Styrelsens sammansättning SYLF Stockholm har under året haft en styrelse bestående av ordförande Madeleine Liljegren, vice ordförande Niklas Grevfors, sekreterare Joanna Strömberg Johnson, kassör Boel Gustavson (till och med ), kassör Kristina Lavén (från och med till och med ), kassör Ellinor Sallander (från och med ). Övriga ledamöter har varit Andrea Asplund, Bahira Shahim, Lydia Bennedich Kahn, Martin Sundin och Peter Bergmark. Suppleanter har varit: Ishita Huq, John Maret- Ouda, Kristin Arthur (ordinarie ledamot från och med ), Maria Farm, Mona Ahmed (ordinarie ledamot från och med ) och Nicolette Mikrut. Adjungerande har varit Anne Wang (Medicine Studerandes Förbund Stockholm), Sofia Lindegren (Läkarförbundets grupp Klimat och hälsa ) och Pär Höglund (SYLF). Annika Hammer (valberedare) och Sara Lei (SYLF) har adjungerats till ett respektive två möten vardera. Förtroendemannarevisorer var Kari Feldt och Karin Littman. Ersättare har varit David Hellgren Svae. Valberedningen utgjordes av Linda Ängeby (ordförande), Annika Hammer samt David Hellgren Svae.

2 Arbetssätt och organisation Styrelsen har haft 11 protokollförda möten, varav två internat: ett vårinternat i Läkarförbundets lokaler på Villagatan och ett höstinternat på Djurönäset. Vi har då jobbat med att utveckla vårt strategiska styrelsearbete och vår internkommunikation samt fokuserat på att göra en omvärldsanalys med syfte att skapa gemensamma strategiska målsättningar. Anna Bergkvist från Styrelsepost.se har föreläst. Utöver detta har respektive arbetsgrupp haft egna möten. Arbetet med att uppdatera våra stadgar har fortsatt och den nya stadgeändringen röstades igenom per capsulam av styrelsen Förslaget är preliminärt godkänt av SYLF- styrelsen. Det interna styrelsearbetet har utvecklats och en delegationsordning antogs under internatet och gäller tillsvidare. Ledamöter har deltagit i Läkarförbundets centralt anordnade kurser så som Facklig grund- och fortsättningskurs. Presidiet (ordförande, vice ordförande och sekreterare, från och med även kassör) har under året haft återkommande avstämningar via mejl, telefon och live. Vid beslut har dessa bokförts och redovisats inför styrelsen. Ett antal per capsulam- beslut har av styrelsen tagits per mejl, gällande bland annat val av ny kassör, ny ordinarie ledamot samt uppdatering av SYLF Stockholms stadgar. Samtliga beslut har redovisats och protokollförts vid nästkommande ordinarie styrelsemöte. Styrelsen har fortsatt strävat efter en närhet gentemot medlemmarna. Målsättningen har varit att alla som kontaktar föreningen via e- post skall få svar inom en arbetsdag. Vår e- postadress är stockholm@sylf.se. Ett antal medlemmar som vänt sig till styrelsen via mejl har fått hjälp eller hänvisats till lämplig instans inom förbundet. Minst 17 medlemmar har under året kontaktat oss via vår e- postadress med önskan om engagemang i föreningen. Ett flertal yngreläkare har också visat intresse vid våra medlemskvällar eller via personliga kontakter SYLF Stockholm i media SYLF Stockholm har under året synts och hörts i media och belyst viktiga underläkarfrågor som berör bland annat utbildning, forskning, ledarskap och klinisk karriär. SVT SVT uppmärksammade SYLF:s AT- ranking och det faktum att Södertälje sjukhus har längst väntetider i landet: har- langst- vantetider- i- landet Madeleine Liljegren intervjuades av SVT om vikten av fler AT- tjänster:

3 larm- unga- lakare- utan- at- tjanst att- fa- at- tjanst- utan- erfarenhet Dagens Medicin Madeleine Liljegren skrev en debattartikel om behovet av ett regionalt ledarskaps- ST- program i Stockholms läns landsting och vikten av att låta yngre läkare vara med och leda vården: yngre- lakare- vara- med- och- leda- varden/ Framtidens hälso- och sjukvård Landstingets projekt Framtidens hälso- och sjukvård (FHS) har fortsatt bevakas av SYLF Stockholm. Madeleine Liljegren har genom sin representation i Stockholms Saco- råd framfört underläkares talan och genom sin representation i Stockholms läkarförening, tillsammans med Joanna Strömberg Johnson, lyft fram underläkares unika perspektiv och poängterat vikten av god arbets- och utbildningsmiljö för underläkare på vikariat och inom utbildningstjänster. Vidare har vi representerat på temakvällar om FHS, anordnade av Chefsläkarföreningen. I juni släpptes en enkät till underläkare i Stockholm för att ta reda på vad våra medlemmar, och underläkare i stort, känner till om FHS- projektet, vad man vill veta och hur man ser på Framtidens hälso- och sjukvård. Enkäten har besvarats av drygt 200 medlemmar och de preliminära resultaten har presenterats på höstens medlemskväll om ST Stockholm. Gruppen har under året knutit till sig en medlem, Fredrika Svahn, som har engagerats i arbetet utan att sitta i styrelsen. Flertalet andra medlemmar har uttryckt sitt intresse att delta. Medlemsaktiviteter SYLF Stockholm öppnade den fackliga höstterminen med ett mycket uppskattat After work i Läkarförbundets lokal på Villagatan den 4 september. Närmare 100 personer deltog under kvällen. Här fanns möjligheten för icke- medlemmar att komma och mingla med styrelsen och andra medlemmar och ta chansen att själva bli medlemmar. Efter kvällen fick vi flertalet kommentarer från nöjda deltagare. Den 30 september arrangerades en temakväll på tema forskning och hur man möjliggör forskning för kliniskt verksamma läkare. Det blev en mycket uppskattad kväll med en specialinbjuden panel och diskussion mellan panelen och medlemmarna. Den 18 november arrangerades ytterligare en medlemskväll med tema ST Stockholm. Under kvällen diskuterades hur förutsättningar för Stockholms ST- läkare kommer att förändras framöver i och med FHS. Närmare 60 personer närvarade och lyssnade på Anna Humble, som samordnar ST Stockholms nya kansli.

4 Arbetsgruppen för medlemskvällar har flera förslag på teman för kommande medlemskvällar. Förslagen har kommit in dels från medlemmar och dels under SYLF Stockholms internat. En av de kommande medlemskvällarna planeras äga rum i början på nästa år (se nedan, Projekt Likarätt ). Guldkornet Efter att ha fått in en mängd nomineringar till bästa handledare 2014 avgjordes detta under första kvartalet av På Stockholms läkarförenings årsmöte den 5 mars delades SYLF Stockholms handledarpris "Guldkornet" ut till Bijan Darvish, specialist i anestesi och intensivvård, Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Nomineringarna till årets handledare samlas nu in och pristagaren kommer att uppmärksammas på Stockholms läkarförenings årsmöte den 17 mars Vi tror på att uppmärksamma vikten av god handledning inför de som regelbundet handleder, de färdiga specialisterna. Projekt Likarätt 2014 släppte SYLF en rapport om upplevd diskriminering bland underläkare. Denna rapport har legat till grund för fortsatt arbete kring ämnet. Under årets gång har SYLF Stockholms arbetsgrupp för projekt Likarätt arbetat vidare med dessa frågor och har erhållit ett bidrag om kronor från SYLF, till en planerad temakväll med inriktning diskriminering. Den kommande medlemskvällen planeras äga rum i början av Utbildning Under året har SYLF Stockholm via sin utbildningsgrupp skrivit ett remissvar med flertalet synpunkter på förslaget till ny läkarutbildning. Gruppen har också varit behjälplig vid medlemskvällar som haft anknytning till utbildningsområdet, bland annat medlemskvällen om ST Stockholm. Arbetsgrupp: AT- enkäten SYLF Stockholm har under året arbetat med att bevaka AT- frågan vilket bland annat utmynnat i en enkät för att utvärdera rekryteringsprocessen i Stockholm vid tillsättande av AT- block. Syftet är att ge alla som sökt AT i Stockholm möjlighet att framföra sina synpunkter avseende hur de upplevt rekryteringsprocessen, samt oss i SYLF Stockholms styrelse information och bakgrund för att underlätta fortsatt förbättringsarbete kring AT. Planen och arbetet framöver, är att analysera data som kommit in. Flera medlemmar har meddelat intresse att engagera sig i frågan och vi planerar kontakta dessa för hjälp med analys, tolkning, presentation, och eventuella utspel. Det är nuvarande styrelsemedlemmars önskan och förhoppning att fortsatt gå ut med enkäten även under

5 2016 och aktivt följa debatten och skapa opinion för att det ska tillsättas fler AT- platser i länet och att tillsättningen ska ske på ett öppet och transparent sätt. Antalet AT- platser i Stockholm har under 2015 ökat. Forskning SYLF Stockholm har under verksamhetsåret anordnat en välbesökt medlemskväll om hur vi möjliggör forskning för yngre läkare. Kvällen arrangerades som en paneldebatt, och panelen bestod av bland annat forsknings- och personallandstingsråd Peter Carpelan (Moderaterna), AT- studierektor Lotta Renström Koskela, och Carl Johan Sundberg, Sveriges Läkarförbund. Debattkvällen belyste flera viktiga frågor som berör forskande läkare. Målen i verksamhetsplanen var: Att verka för att yngre läkare har reell möjlighet till forskning. Att arbeta för en ökad möjlighet för yngre läkare att bedriva forskning inom ramen för en anställning. Arbetsgruppen för forskning strävar efter att yngre forskade läkare inte skall halka efter i löneutvecklingen på grund av sin forskning. Fokus har legat på att möjliggöra kombinationstjänster genom hela karriären, och verka för att öka antalet forskar- AT- och forskar- ST- tjänster. Vikten av forskar- AT/ST- tjänster har lyfts både i diskussion med arbetsgivaren och med politiker. Antalet forskar- AT- block som kan tillsättas har sedan höstterminen 2013 utökats med två extra platser vid varje utlysningstillfälle i Stockholm. Under 2016 avskaffas utbildningsbidraget (UBB) vid Karolinska Institutet, detta innebär bland annat bättre lönevillkor för forskande yngre läkare. Under verksamhetsåret 2016 skall arbetsgruppen för forskning fokusera på lönefrågor och om möjligt anordna riktade workshops med tema forskning. Målet är att skapa ett forum för forskande läkare där man kan knyta kontakter och dela erfarenheter. ST Stockholm Ledarskaps- ST är redan en realitet i flera delar av landet, som Region Skåne, Västra Götalandsregionen och Västerbotten. I början av året gjorde SYLF Stockholms styrelse en sammanställning av de olika varianterna av ledarskaps- ST i ovan nämnda regioner och landsting, då framförallt med fokus på hur finansieringen har sett ut. Ett förslag för struktur på ledarskaps- ST i Stockholm har sedan tidigare gjorts av SYLF Stockholm. Möten med personer verksamma vid Handelshögskolan i Stockholm (Hans Winberg, Mats Tyrstrup) och organisationen Leading Healthcare (där SYLF är partner) har utmynnat i konkret förslag om att dessa personer gärna är behjälpliga vid ett eventuellt framtagande av ledarskaps- ST i Stockholm. Under våren hölls ett möte med personallandstingsråd Peter Carpelan (M) och personaldirektör Maria Englund där Madeleine Liljegren och Andrea Asplund deltog som uteslutande handlade om ledarskaps- ST i Stockholm. I december 2015 skrev SYLF Stockholms ordförande

6 Madeleine Liljegren ett debattinlägg i Dagens Medicin där hon uppmanade Stockholms läns landsting att inrätta ett regionalt ledarskaps- ST- program. Förhandlingsfrågor Under året har SYLF Stockholm deltagit i Stockholms läkarförenings förhandlingsdelegation och representerats av Madeleine Liljegren. Vi har regelbundet träffat representanter för arbetsgivarsidan och lyft fram framför allt behovet av fler AT- och ST- tjänster i Stockholm, ledarskaps- ST, bättre löneutveckling och arbetsvillkor för yngre läkare, svårigheter med sidotjänstgöring som fördröjer tiden till specialistkompetens och en god framtida organisation i ST Stockholm Språkkafé Under året har SYLF Stockholm hjälpt till att anordna språkkafé för nyanlända kollegor. Två språkkaféer har ägt rum under året, på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Detta i syfte att låta nyanlända kollegor öva svenska i en sjukvårdsnära miljö. Fler språkkaféer planeras under 2016 och är ett samarbete med SYLF. Representation Vi har deltagit i Sveriges läkarförbunds fullmäktigemöte, samt centrala Saco- rådet i Stockholms fullmäktigemöte. Vi har deltagit vid MSF Stockholms AT- mässor under året. Madeleine Liljegren och Joanna Strömberg Johnson har representerat föreningen i Stockholms läkarförening. Madeleine Liljegren har suttit med i centrala Saco- rådet. Flertalet ledamöter har även representerat SYLF Stockholm och deltagit i det fackliga arbetet i lokala sektioner som Danderyd, Karolinska, SLSO, Södersjukhuset och Södertälje. SYLF Stockholm har även aktivt deltagit i SYLF:s fullmäktigemöte 2015 i Stockholm, samt SYLF:s representantskap och Läkarförbundets fullmäktige. Kristin Arthur är ledamot i SYLF:s valberedning. Pär Höglund är andre vice ordförande i SYLF- styrelsen. Sara Lei (som adjungerats vid två möten under hösten till SYLF Stockholm) är ledamot i samma styrelse. Niklas Grevfors och Maria Farm har varit adjungerade och representerat SYLF Stockholm i Karolinskas läkarförenings styrelse. Bahira Shahim har varit ledamot i samma styrelse till och med Andrea Asplund är ledamot för SLSO:s läkarförening. Lydia Kahn är adjungerad i sektion Danderyd. Ishita Huq är adjungerad i sektion Södertälje. Nicolette Mikrut har varit adjungerad i sektion Södersjukhuset.

7 Kommunikation Under året har SYLF Stockholm satsat på sin närvaro i sociala medier. Antalet gilla - markeringar på vår Facebook- sida är nu uppe i nästan 400 stycken. Vid årets början var de knappt 200 stycken, vi har alltså dubblerat antalet gilla- markeringar. Vi använder oss av hashtaggen #sylfsthlm på Twitter (där ordförande regelbundet twittrar och på Facebook. Vi uppdaterar regelbundet vår Facebook- sida med, för Stockholms yngre läkare, relevanta sjukvårdspolitiska nyheter samt sprider facklig information. Vi har skickat ut medlemsmejl under året. Vi har regelbundet fått mejl från medlemmar som önskar engagera sig i föreningen. Ekonomi SYLF Stockholm har en mycket bra ekonomi, med en kassa på ca kronor, således en kassa två gånger årsomsättningen. Medlemmarnas intresse att sitta med i styrelsen visade sig vara väldigt stort på årsmötet i januari, vilket ledde till att styrelsen detta år blev mycket större än beräknat. Eftersom budgeten varit planerad för en mindre styrelse har kostnaderna för styrelsemöten och utbildning samt internat överskridits med några tusen. För att dra ner på kostnaderna kring styrelsen beslöt vi detta år att inte ha någon kostsam julavslutning på restaurang. Medlemsantalen har under årets gång ökat, och intresset för medlemskvällar har varit stort. Även medlemsaktiviteterna har därmed kostat något mer än beräknat. Cirka en tredjedel av intäkterna går direkt tillbaka till medlemmarna (oftast under temakvällarna). Resterande kostnader gick till fasta administrativa utgifter, styrelsemöten samt kanslikostnader. Budgeten är i balans. För SYLF Stockholms styrelse, Madeleine Liljegren Ordförande Joanna Strömberg Johnson Sekreterare

Sida 1 av 5 2014-01-20

Sida 1 av 5 2014-01-20 Sida 1 av 5 Protokoll SYLF Stockholm årsmöte 2013 Närvarande: Karin Littman, Kari Feldt, Maria Farm, Annika Hammer, David Hellgren Svae, Desirée Lichtenstein, Jennifer Walton Bernstedt, Wenjing Tao, Theo

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT 2015 Organisation Sektionen omfattar stadsdelarna Östermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Bromma, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista, Temabo, privat

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2016. Verksamhetsberättelse. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2016. Verksamhetsberättelse. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2016 Verksamhetsberättelse Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning MSF Stockholm ska tillvarata medlemmars studiesociala och yrkesmässiga intressen samt

Läs mer

AT-information 2015. Linn Bladh linn.bladh@slf.se Anna-Clara Olsson Anna-Clara.Olsson@slf.se Thomas Parker thomas.parker@slf.se

AT-information 2015. Linn Bladh linn.bladh@slf.se Anna-Clara Olsson Anna-Clara.Olsson@slf.se Thomas Parker thomas.parker@slf.se AT-information 2015 Linn Bladh linn.bladh@slf.se Anna-Clara Olsson Anna-Clara.Olsson@slf.se Thomas Parker thomas.parker@slf.se MSF - en del av Läkarförbundet Individuell rådgivning Försäkringar, medlemslån

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012/2013. Verksamhetsåret 2012/13 har omfattat ca 10 månader, från och med 120322 130128.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012/2013. Verksamhetsåret 2012/13 har omfattat ca 10 månader, från och med 120322 130128. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012/2013 Saco-S lokalförening vid KTH Verksamhetsåret 2012/13 har omfattat ca 10 månader, från och med 120322 130128. ÅRSMÖTET 2012 Årsmötet hölls torsdagen den 22 mars kl. 16.00

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSTERBOTTENS LÄNS LÄKAREFÖRENING (VLF) 2015-02-20 2016-02-25

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSTERBOTTENS LÄNS LÄKAREFÖRENING (VLF) 2015-02-20 2016-02-25 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSTERBOTTENS LÄNS LÄKAREFÖRENING (VLF) 2015-02-20 2016-02-25 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Anna Agrell 1:a vice ordförande Maria Thorén Örnberg

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ett attraktivt yrke i utveckling Lärares och skoledares löner ökar mer andras Under året har vi fortsatt med att jobba för höjda lärarlöner. I alla sammahang har vi påtalat att

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx 1 Förbundets namn, juridiska form och säte Svenska OCD-förbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda

Läs mer

2012-04-17. Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess

2012-04-17. Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess 2012-04-17 Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess Sveriges läkarförbund 2012-04-17 Arbetsliv och juridik Sveriges läkarförbund Box 5610, 114 86 Stockholm Telefon: 08-790 33 00 E-post: info@slf.se

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA Årsrapport Avdelning Värmland Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt...

Läs mer

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA KURSKATALOG 2016 HSB VARMT VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT KURSÅR! Du som är invald i styrelsen i din bostadsrättsförening har fått ett ansvarsfullt uppdrag. Det är också en stor och rolig utmaning. Du ingår i

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn Kandidatur till vice ordförande Anna Horn I ett myller av sensationsmedia, moderpartiets krav och andra ungdomsförbunds trams glöms kärnan i vårt uppdrag bort. Vi behöver starka liberala principer som

Läs mer

Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Stadgarna senast ändrade av representantskapet 2014. Innehåller även normalstadgar för korpföreningar, korpförbund och specialdistriktsförbund. Innehåll

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2014-03-20 Behandlad på årsmötet den 2014-03-20 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna Södra

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967. Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31. för

Verksamhetsberättelse. Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967. Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31. för Verksamhetsberättelse för Narkolepsiföreningen Sverige NFS 802460-6967 Räkenskapsåret 2012-01- 01-2012- 12-31 Föreningens första årsmöte Den 21 april höll föreningen sitt första årsmöte. Årsmötet beviljade

Läs mer

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi Sveriges Nötköttsproducenter Tillsammans påverkar vi 2 Varje ny medlem ökar möjligheterna till att kunna påverka. Jan Forsell, ordförande Sveriges Nötköttsproducenter SNP vi gör skillnad Sveriges Nötköttsproducenter,

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : /

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : / Det saknas 1 4 läkare på Sveriges vårdcentraler. Skillnaderna är stora mellan olika landsting, men inte ett enda av dem lever upp till målet: att det ska finnas en fast allmänläkare per 1 5 invånare. Det

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Styrelseuppdraget innebär: Styrelsen är avdelningens politiska och verkställande ledning och ansvarar för verksamheten mellan årsmötena och att verksamheten bedrivs

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 2016-01-18 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

Lathund. Att bilda ett kommun-hso

Lathund. Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Innehåll Inledning... 5 Syftet med lathunden... 5 Viktigt med ett Kommun-HSO... 5 Koppling mellan Kommun-HSO och KHR... 5 Grundläggande

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

KOM-IN-ALL mars 2016

KOM-IN-ALL mars 2016 Mars 2016 Ordförande har ordet! Sektionen har haft sitt årsmöte och jag vill tacka alla medlemmar och förtroendevalda för deras engagemang. När Aftonbladet avslöjade Kommunals oegentligheter var vi många

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011 Föreningen hade den 31/12 2011 totalt 1620 medlemmar, att jämföra med föregående år 1747. Det är oroväckande att vi tappat så många medlemmar. Men vi är

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen SKTFs förbundsmöte Innehåll Förbundsstyrelsens yttrande... 1 Bakgrund... 1 Förslag... 2 Målen SKTF 2012... 5 Övrigt... 5 Förbundsstyrelsens

Läs mer

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 1 Namn Föreningens namn är Kustlandet 2014-2020, härefter kallad föreningen, och är en allmännyttig ideell förening. Föreningen är självständig och neutral gentemot

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Under presentationen kommer alla delarna i organisationsschemat att förklaras.

Under presentationen kommer alla delarna i organisationsschemat att förklaras. Mars 2010 Föreläsningsstöd: Presentation av Juseks organisation Bild #1 Juseks organisation Juseks viktigaste uppgift är att se till att medlemmarna har bra löne- och anställningsvillkor. Vi är ett utbildnings-

Läs mer

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Praktikrapport 2013-06- 05 Sofia Stoor 840327-0104 stoorsofia@gmail.com Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Kommunikationsavdelningen Kvalificerad yrkespraktik inom samhällsvetenskapliga

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

Instruktioner för etiska nämnden, invalsnämnden, tävlingsnämnden, valberedningen och akademier

Instruktioner för etiska nämnden, invalsnämnden, tävlingsnämnden, valberedningen och akademier Sveriges Arkitekter Sveriges Arkitekters stämma 2014 Föredragningspunkt 6 INSTRUKTIONER FÖR NÄMNDER, VALBEREDNING OCH AKADEMIER Instruktioner för etiska nämnden, invalsnämnden, tävlingsnämnden, valberedningen

Läs mer

Svenska Föreningen För Allergologi (SFFA)

Svenska Föreningen För Allergologi (SFFA) 1 Svenska Föreningen För Allergologi (SFFA) Uppgift och organisation 1 Svenska föreningen för allergologi är en sammanslutning av läkare och andra med särskilt intresse för allergologiska sjukdomar. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna Stadgar v 2.0 Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10 Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna STADGEGRUPPEN Lena Ståhl, ordförande Stadgegruppen Ylva Sundkvist, föreningens ordförande Esbjörn

Läs mer

Övervikt och fetma 2016

Övervikt och fetma 2016 Övervikt och fetma 2016 kunskap, vård och behandling kunskap utveckling inspiration Aktuell forskning om övervikt och fetma vad är det senast sagda gällande risker, genetisk känslighet och behandlingsmetoder?

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE

SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008-2010 AVDELNING ÖREBR 1 PROFESSION Vi ska gemensamt påverka och utveckla våra yrken. Därför ska vi också vara med och påverka och utveckla utbildningarna. Utifrån

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening Årsredovisning 2004 Innehåll Verksamhetsberättelse...3 Bokslut...8 Bilagor...11 Bilaga 1 Arrangemang under verksamhetsåret...11 Bilaga 2 Förortsgruppernas arrangemang under verksamhetsåret...12 StorStockholms

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 VP PALEMA 2016.docx Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 PALEMA s ändamål och uppgift, enligt ändamålsparagrafen, är att verka för en förbättrad vård och

Läs mer

SVENSKA FÖRETAGSLÄKARFÖRENINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2007

SVENSKA FÖRETAGSLÄKARFÖRENINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2007 SVENSKA FÖRETAGSLÄKARFÖRENINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2007 ÅRET SOM GICK 2007 Aktiviteter: Sex styrelsemöten vara tre telefonmöten och 1 internat Deltagit i företagsläkarspecialistutbildningarna

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Ursprunget antagna den 20 feb. 1992 vid ordinarie kretsstämma. Förslag till ändringar markerat i rött skall antas definitivt på årsmöte 25/2 2016

Läs mer

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-22 2014-09-11 FoUB 3/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen 11 september 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Furugården i Skruv Peter Löfström,

Läs mer

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd

1 Förbundets ändamål. 2 Förbundet är partipolitiskt obundet. 3 Medlemskap. 5 Uteslutning av medlem. 4 Medlemskapets innebörd Stadgar Stadgarna antogs av Akademikerförbundet SSRs kongress 8-10 maj 2015 1 Förbundets ändamål Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund som ska tillvarata medlemmarnas ekonomiska, sociala

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF).

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). STADGAR 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). 2 Förbundets ändamål och verksamhet Motorhistoriska Riksförbundet är en politiskt obunden ideell sammanslutning

Läs mer

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE Grundstadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 23

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Jönköpings län. In business Nätverk för kvinnliga företagare

Jönköpings län. In business Nätverk för kvinnliga företagare Jönköpings län Här ser du affärs- och innovationsutvecklings i Jönköpings län som drivs inom delprogrammet 1:1, Främja kvinnors företagande 2007 2009. Sammanställningen omfattar inrapporterade fram till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

Proposition: Treårsstrategi i MSF

Proposition: Treårsstrategi i MSF Innehåll Innehåll... 1 Proposition: Treårsstrategi i MSF... 2 Proposition: Verksamhetsrevision i MSF... 4 Proposition: Flytt av fullmäktigemöte... 5 Bilaga 1 Strategisk plan för Medicine Studerandes Förbund

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Årsredogörelse. Org.nr 81 60 00-4357. Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31

Årsredogörelse. Org.nr 81 60 00-4357. Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31 Årsredogörelse Org.nr 81 60 00-4357 Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31 1 Vad hände 2013? När man blickar tillbaka på vad som hänt under 2013 så är vi nöjda med vad vi gjort under året. Mycket av vårt

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Mika Metso Statsvetenskapliga institutionen Yrkesförberedande praktik, HT 2011 Stockholms universitet Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Praktikplats: Socialdemokraterna i Stockholms

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1 Inledning Denna verksamhetsberättelse skall

Läs mer

Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff

Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff Den 10 september 2015 i Växjö Deltagare: Ann-Sofi Persson, Ljungby kommun Camilla Ottosson, Region Kronoberg (deltog inledningsvis) Carola Gunnarsson,

Läs mer

SKTFs undersökningsserie om den framtida äldreomsorgen. Del 2. Kommunens ekonomi väger tyngre än de äldres behov

SKTFs undersökningsserie om den framtida äldreomsorgen. Del 2. Kommunens ekonomi väger tyngre än de äldres behov SKTFs undersökningsserie om den framtida äldreomsorgen Del 2 Kommunens ekonomi väger tyngre än de äldres behov September 2007 2 Förord SKTF organiserar ungefär 5000 medlemmar inom äldreomsorgen. Viktiga

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 2015 var ett fantastiskt och hektiskt år för Maktsalongen. Flera nya verksamheter initierades och sjösattes. Nya programledare tog över mentorskapsprogrammet, lokala Maktsalonger

Läs mer

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016

RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 RFSU Stockholms valberedning, förslag 2016 Valberedningens förslag till styrelse för 2016 innehåller två ordföranden och sju ledamöter, totalt nio personer. Vi har gjort intervjuer med personal och sittande

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK PLASTIKKIRURGISK FÖRENING

STADGAR FÖR SVENSK PLASTIKKIRURGISK FÖRENING STADGAR 2014 STADGAR FÖR SVENSK PLASTIKKIRURGISK FÖRENING Svensk Plastikkirurgisk Förening instiftades under namnet Svensk Plastikkirurgisk Klubb den 24 maj 1947. Namnet ändrades till det nuvarande vid

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008. Styrelsen Ordförande AU Kerstin Gunnarson Fjugesta

Läs mer

Vårdförbundet avdelning Blekinge

Vårdförbundet avdelning Blekinge Vårdförbundet avdelning Blekinge Verksamhetsberättelse 20140101-20140507 Ledning och organisation Avdelningsstyrelse Avdelningsordförande Vice ordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot

Läs mer

Arbetsgivaralliansens. stadgar

Arbetsgivaralliansens. stadgar Arbetsgivaralliansens stadgar Stadgar för Arbetsgivaralliansen Innehåll 1 Organisationsform och firma 4 2 Föreningens uppgift 4 3 Medlemskap 4 4 Utträde och uteslutning 5 5 Avgifter 5 6 Organisation 5

Läs mer

Bilaga 1 Checklista för förberedelser

Bilaga 1 Checklista för förberedelser Bilaga 1 Checklista för förberedelser Har valberedningen fått ta del av verksamhetens: JA NEJ Värderingar Vad styrelsen vill uppnå under mandatperioden; affärsidé, visioner och mål Hur styrelsen förväntas

Läs mer

UMEÅ UNIVERSITET PROTOKOLL

UMEÅ UNIVERSITET PROTOKOLL UMEÅ UNIVERSITET Styrelsen för Centrum för Samisk forskning PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2004-11-29 och 2004-11-30 Kronlunds kursgård, Vindelns kommun Närvarande: Marit Myrvoll, ordförande Daniel Lindmark,

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer