Handlingsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handlingsplan 2014-2016"

Transkript

1 Handlingsplan Till medlemmarna i Wermdö Golf & Country Club. Till den 1 februari 2014 vill vi gärna från medlemmarna ha motioner till årsmötet, synpunkter på Handlingsplan samt förslag till Valberedningen. Nästa årsmöte kommer att äga rum tisdagen 8 april 2014.

2 HANDLINGSPLAN Sammanfattning Under åren från 2014 till 2016 är styrelsens förslag att vi inom WGCC ska satsa på att: Skapa förutsättningar för fortsatt hög trivsel för våra medlemmar. Erbjuda en golfanläggning av hög kvalitet på greener, fairways, tees, bunkrar och övningsområden. Utveckla vårt klubbhus och klubbhusområde för att skapa ytterligare möjligheter till socialt umgänge. Arbeta med våra samarbetspartners för att erbjuda klubbens medlemmar och dess gäster en attraktiv restaurang, attraktiv golfshop, kunniga golfpros och ett café vid 9:an av god kvalitet. Erbjuda medlemmarna en god tillgänglighet till golfbanan i kombination med intäkter från företagssamarbeten och greenfee i huvudsak från gäster till medlemmar. Fortsätta amortera av bankskulden med mål att vara skuldfria. Skapa förutsättningar för att öka medlemssuccessionen och intresset för medlemskap i WGCC genom ett attraktivt erbjudande till ålderskategorin år. Vi kommer att mäta detta genom resultatutfall och medlemsenkäter. Det har hänt mycket på Wermdö Golf & Country Club de senaste två åren och huvuddelen av de mål vi satte upp i Handlingsplanen är redan uppnådda. Med fokus på framtid och utveckling har vi därför ett år i förväg valt att sammanställa en ny handlingsplan där styrelse och ledning redogör för hur vi ser på verksamhet och ekonomi. Delar av det vi tar upp i följande texter kommer därefter och årligen, i kombination med fortsatta bra förslag från er medlemmar, att konkretiseras i de kommande verksamhetsplanerna med tillhörande budgetar. Detta har gjorts Ett utdrag för några av de förbättringsinsatser som har gjorts de senaste åren för banan, klubbhus/klubbhusområde, mark samt ekonomi följer nedan: Golfbana & maskiner Vi har renoverat röda tees på hål 9 och 11, byggt ett nytt grästee för röd tee hål 7 samt renoverat vit/gula tees på hål 3 och 4. Vi har de senaste åren köpt en spruttruck, en greenklippare och en bunkerkrattningsmaskin. Extra insatser som gödsling, dressning och hålpipluftning har gjorts för fairways hål 7 och 17 samt för de mest utsatta delarna av fairway på hål 4 och 13.

3 3 För våra greener har en mycket stor del av insatsen gått åt till att motverka intrång av vitgröe och svamp. Flera greener har sedan ombyggnaden drabbats av svampangrepp varav årets angrepp på hål 5 är det hittills kraftigaste. Fler och mer omfattande insatser krävs för framtiden. Klubbhus & klubbhusområde Klubbhuspoolen har renoverats med nya tätskikt, ny kakelsättning och nya armaturer. Även poolområdet har renoverats med nytt staket, ny mark- och stenbeläggning samt en ny utedusch. En ny anslutande restaurangaltan har byggts mot poolen och 18:e green. Tennisbanan har renoverats med nytt ytskikt och nya färger. Under senhösten 2013 har ny kantsten lagts för att rama in gångvägarna för klubbhusets södra delar (sjösidan). En ny bevattning med spridare har anlagts för att täcka större delen av klubbhusområdet med mål att de mest utsatta gräsytorna närmast klubbhuset kommer att kunna hållas snygga under större delen av säsongen. Det enskilt största och mest kostsamma projekt som vi har genomfört de senaste två åren är helrenoveringen av restaurangköket med nya ytskikt, ny el, nya kylrum, nytt avlopp och ny ventilation. Målning har utförts av klubbhusfasadens nyare del, starterhusets fasad, herrarnas omklädningsrum, vagnhall samt bridgeoch samlingsrummet Mark WGCC har mark kring golfbanan som är knuten till den befintliga golfbanan och vi har efter flera års arbete med Värmdö kommun fått lagfart på två säljbara tomter vid den sk Torpamarken. Förrättningen stod klar i augusti Frågan var uppe på Årsmötet 2013, men det var inte nog majoritet för att få ett godkännande att gå vidare. Ekonomi Klubbens ekonomi har de senaste två åren fortsatt att utvecklas positivt. Genom främst fortsatt stora företagsintäkter och en hård kostnadskontroll har verksamheten de senaste sex åren lämnat överskott. Skuld till bank har trots stora investeringar och genomförda förbättringar i anläggningen kunnat minska de senaste två åren. Bankskulden beräknas till årsskiftet vara ca 10 mkr. Företagsintäkter har under de senaste två åren uppgått till drygt 5,2 mkr. Motsvarande intäkt för greenfeespel är drygt 3,2 mkr. Snittintäkten per spelad företagsrunda är dubbelt så stor som snittintäkten för greenfeegäster. Sedan 1 januari 2009 har bankskulden minskat med drygt 10 mkr. Utvecklingen av externa intäkter, Tkr Externa intäkter är 34 procent av totala intäkter, vilket motsvarar cirka kronor per medlem. 0 Greenfee Företag Externa intäkter P

4 4 Framtid tankar om medlemskap och intäkter från gäster och företag Under senhösten 2013 har Golfförbundet rapporterat om ökad spelaktivitet och bokningsrekord på GIT för landets golfklubbar. Samtidigt rapporterar flera golfklubbar en annan bild där flertalet golfklubbar redovisar stora verksamhetsunderskott. Hur kan detta då gå ihop? Ett antagande kan vara att flera år av negativ konkurrens till följd av prissänkningar börjar få sitt genomslag där antalet spel ökar samtidigt som intäkterna minskar. Det är otvetydigt så att det finns en påtaglig konkurrens om medlemskap och gästintäkter mellan golfklubbar. Av den osäkerhet som råder och de resultat som successivt presenteras är det rimligt att anta att konkurrensen inte kommer att avta de närmaste åren. De senaste åren har alltfler klubbar valt att lansera billigt brevlådemedlemskap och 2013 har flertalet klubbar i jakt på gästintäkter sålt greenfee utan krav på medlemskap i en golfklubb. Andra golfklubbars agerande påverkar Wermdö Golf & Country Club och det är nödvändigt att vi arbetar med frågor om rekrytering av medlemmar men också hur vi kan fortsätta att öka attraktionskraften mot företag och gäster. Nöjda medlemmar För de kommande åren är det högsta prioritet att arbeta för fortsatt medlemstrivsel. Vi behöver samtidigt öka attraktionskraften mot våra nya medlemmar. Wermdö Golf & Country Club är idag är en klubb med relativt hög snittålder (60 år) och där 20 procent (155 st) av klubbens medlemmar är 70 år eller äldre. Samtidigt har vi 37 medlemmar (26 med andel) i åldern år. Juniorverksamheten fungerar mycket väl samtidigt som successionen för att fortsätta upp till yngre senior (22 år) är mycket låg. Skälen till detta är säkerligen många och ofta personliga men vi måste skapa bättre förutsättningar för att öka successionen och således intresset för medlemskap. Att enbart förlita sig på att den öppna marknaden kan hantera ett pågående generationsskifte är förknippat med stor risk och kan leda till fortsatta och långvariga effekter på andelsvärdet och klubbens ekonomi. Ett förslag om ny medlemskategori presenteras längre fram i dokumentet.

5 5 Företag och gäster En andra och stor utmaning för oss de kommande åren är att först och främst bibehålla nivån för våra gäst- och företagsintäkter. Dessa intäkter är viktiga för oss då de: Ger oss förutsättningar att amortera ned bankskulden. Motverkar kraftiga årsavgiftshöjningar. Ger oss möjlighet att genomföra nödvändiga och planerade förbättringsåtgärder på golfanläggningen. Noterbart är också att snittintäkten för företagsspel på WGCC är nästan dubbelt så hög som motsvarande intäkt för greenfee. En anpassning som vi har gjort för företag är att vi i begränsad omfattning har utökat antalet dagar till företagsgolf under hösten. För 2013 användes två måndagar och en fredag till företagsgolf. Även i framtiden kan det vara nödvändigt att göra vissa anpassningar även om det måste ske i begränsad omfattning. Huvudinriktningen skall först och främst vara i linje med det arbete som bedrivs idag där fokus ligger på att utveckla såväl klubbens erbjudande som servicenivå. Wermdö Golf & Country Club är en golfklubb som i de allra flesta avseenden mår mycket bra samtidigt är det viktigt att vi driver medlemsfrågor och klubbens utveckling framåt. I de kommande raderna ger styrelsen ett resonemang om hur man ser på de kommande tre åren samt resonerar kring åtgärder som kan leda till att vi medlemmar trivs ännu bättre samt ökar attraktionskraften från såväl potentiella medlemmar som företag och gäster. Varför detta dokument? För att ta ut färdriktningen för de närmaste åren har styrelse och VD tillsammans tagit fram en handlingsplan för åren Vi har i arbetet tagit hänsyn till klubbens målformuleringar finns på hemsidan - och synpunkter från medlemmar som bl.a. inkommit genom den enkät som genomfördes under oktober i år. Styrning av verksamheten Wermdö Golf & Country Club ska ha en professionell organisation anpassad för att driva en golfanläggning. Styrelsen väljs av årsmötet, och ansvarar inför detta. Ordinarie årsmöten hålls årligen innan utgången av april månad, och styrelsen sammanträder vid protokollförda möten 6 till 12 gånger per år. VD leder den dagliga och operationella verksamheten samt ansvarar inför styrelsen. Ideellt engagerade medlemmar arbetar i kommittéerna. Dessa ansvarar för av styrelsen godkända budgetar. VD ansvarar för golfbana, fastigheter och ekonomi samt följer upp och bistår kommittéernas arbete och ser till att tidplaner och budgetar hålls. Det finns kommittéer för Banutveckling, Regel- och handicap, Marknad, Klubb, Tävling, Dam, Junior & Idrott, Veteran, Bridge och Jakt. Samarbetspartners för Krögare, Pro/golfshop och Kiosk vid 9:ans hål tillsätts av styrelsen, de löpande kontakterna sköts av VD. VD ansvarar för banpersonal och kansli. WGCC har valt att ha egen banpersonal för att uppnå långsiktigt optimal kvalitet.

6 6 1. Focus Golfbanan Under de närmaste åren kommer vi att satsa på att utveckla kvalitén på våra greener genom att så in nya grässtammar av krypven. Vi kommer att fortsätta renovera tees 6, 13 och 18 och då är samtliga tees nyanlagda. Dessutom kommer vi att förbättra tee 16. Vi kommer att fortsätta förbättra fairways. Vi kommer att bygga ett nytt övningsområde för chip- och bunkerträning mot sjösidan bakom hål 18. Detta hål kommer också att kunna fungera som ett 19:e hål om vi kommer att behöva renovera något av de övriga golfhålen. Driving range förses årligen med nya utslagsmattor och vintern 2013/2014 byggs två nya målområden på driving range. Vi kommer att förnya maskinparken successivt. För de kommande åren är det först och främst prioriterat med en ny fairwayklippare, en ruffklippare och en hålpipluftare. Vi kommer att undersöka ett antal förbättringar av golfbanan och upplevelsen av golfspel som att Sammanbinda vattnet vid hål 13 med vattnet vid hål 11 och 12. Öppna upp för havsutsikt från green hål 8 (mot vattnet vid green 6) samt dra in havet närmare mot green på hål 18. Anlägga nya bunkrar på ett par hål för att få bättre spelflöden och skapa än mer intressanta golfhål. Golfbanan Golfbanan är central i WGCCs verksamhet och kräver för löpande underhåll kompetent personal och en maskinpark med hög kvalitet. För att motsvara medlemmars önskemål samt optimera intäkter från företag och gäster krävs en golfbana av hög kvalitet. Vi har genom Green 2007 nu förutsättningar att kunna ha hög kvalitet på främst greener och greenområden, men också på tees genom de renoveringar som skett och kommer att ske. Fairways och bunkrar kommer att fortsätta förbättras. För att kunna ha en golfbana av hög kvalitet är det främst tre centrala områden som ska prioriteras: Kunnig egen anställd personal. En uppdaterad maskinpark. Ett väl fungerande bevattningssystem. Bevattning Fairways med hög kvalitet kräver bra jordmån och effektiv bevattning. Vår bevattning kan ske från egna vattentäkter eller från kommunal anläggning. Vi har en golfbana som är anlagd på havsbotten med blålera och med detta underlag kan vi räkna med bra fairways först i månadsskiftet juni/juli.

7 7 Våra bevattningssystem skulle kunna förbättras med kompletterande system. Inför de närmaste tre åren har vi inte planerat att göra andra investeringar än de som krävs för att garantera funktionen av nuvarande bevattning. Vi har idag dammar vid hål 5 med förbindelse till kärret intill, vid hål 11 samt vid hål 13. Vi avser inte att skapa fler vattentäkter under treårsperioden. Däremot kommer vi vintern 2013 att gräva ur dammen vid hål 5 för att undvika att pumpar och annat slammar igen. Då kommunalt vatten är dyrt kommer vi löpande att bevaka våra bevattningsbehov som mycket beror på väderlek. Vi kommer i största möjliga utsträckning använda egna vattentäkter. Vår möjlighet att använda vatten när vi behöver det under torra perioder bör på sikt förbättras. Greener Våra greener har krypven. Denna gräsart kräver inte lika mycket vatten och näring som vitgröe. Krypven klarar generellt vintrarna bättre än vitgröe. De senaste åren har greenerna drabbats av svamp som uppstår vid stress från framförallt låg klipphöjd, extremt väder och mycket golfspel. På hål nummer 5 fick vi ett kraftigt svampangrepp under juli Vi har nu börjat så in andra grässtammar på greenerna för att få än mer robusta greener. Vår banpersonal följer de senaste råden i samarbete med Svenska Golfförbundets bankonsulenter avseende hur våra greener ska skötas för att de ska uppnå högsta kvalitet. Greenerna förbättras och förändras löpande. Fortsatt ska greenerna hålla hög svensk klass. Bunkrar På WGCC ska bunkrarna utgöra en strategisk och intressant svårighet. Bunkrarna kommer kontinuerligt att ytterligare förbättras med sand, dränering och finish. Nivå på sanden kontrolleras regelbundet för att se till att det finns tillräckligt. Här kan vi golfare hjälpa till genom att kratta efter oss i bunkrarna på ett sätt så att sanden sprids jämt. Fairways Här inriktas skötseln på luftning, hjälpsådd, dressning och bevattning. Under säsong dressas fairways efter behov för att nå den jämna yta som krävs. Idag finns bevattning på fairway som är centrerad. Denna skulle teoretiskt kunna kompletteras med bevattning på respektive sida av fairway. Dock saknar WGCC egna vattentäkter som skulle kunna försörja denna bevattning. Om fairway ska helrenoveras krävs att golfbanan stängs av under en längre period och det känns inte som ett rimligt alternativ i dagsläget. De senaste åren har vi i vår ambition med att fortsätta förbättra fairways arbetat med att vertikalskära, ytdressa och stödså de tänkta spelytorna. Det är uppenbart att behoven av insatser varierar kraftigt mellan de olika hålen, detta är i huvudsak en effekt av läge och tillgång till solljus. Arbete med att förbättra fairway är en långsam process och vi ser inte att nuvarande insats är tillräcklig för de hål med minst ljustimmar. Därför har vi under de senaste två åren arbetat speciellt med de två fairways som har störst förbättringspotential hål 7 och 17.

8 På dessa två fairways har vi hålpipluftat (likt höstarbete på greenerna fast kraftigare) fyra gånger. Borttaget material har ersatts med en sand- och fröblandning. Detta har utfallit bra och vi har sett påtagliga förbättringar för dessa fairways. Under hösten 2013 har vi förbättrat dräneringen från green på hål 1, 7 och 13. På ett flertal hål har vi arbetat med inspelsområdena för att få ökad genomströmning av vatten. 8 Tees I samband med Green 2007 byggdes nya tees på ett antal hål. Efter det har nya tees byggts på hål 9 gul och vit, hål 1 gul och vit, hål 2 gul och vit, hål 3 gul och vit, hål 4 gul och vit, hål 9 röd, hål 11 röd samt en helt nyanlagd grästee på hål 7 röd. Under de kommande åren kommer tees på hål 6, hål 13 och hål 18 att renoveras. När dessa tre tees är färdigrenoverade är samtliga äldre tees renoverade. Detta gör vi i samarbete med Banutvecklingskommittén som identifierar de förbättringar som behöver ske. Dessutom kommer vi att undersöka en ny placering för gul tee hål 16 som vid sin nuvarande plats sjunker ner i träsket. Under 2013 införde vi markering för orange tee efter önskemål från vissa medlemmar. Ruffar De ska vara rimligt kortklippta under största delen av säsongen för att lättare hitta bollar och ge bra speltempo.

9 Nytt övningsområde och driving range WGCC: s övningsområde består av en driving range, två inspelsområden med övningsbunkrar samt puttinggreen. Inspelsområdet bakom driving range har inte nått upp till önskad standard och kommer på sikt att läggas ned. 9 Styrelsen gör nu bedömningen att projektet Ett nytt övningsområde kombinerat med ett 19:e hål kan påbörjas under Den väsentliga sträckningen kommer att bestå av ett mindre tee i närheten av flaggstången och en green, ca 300 kvadratmeter, så långt västerut som möjligt. Området kommer i huvudsak att vara ett övningsområde med en längd på cirka 100 meter men kan, om någon ordinarie green/golfhål behöver renoveras, att användas som reservhål under renoveringen. Bob Kains, banarkitekt för ombyggnad av Green 2007, har gjort en skiss på hur det kan komma att se ut. Se skisserna här intill, dels en skiss i färg av greenområdet och dels en skiss i svartvitt med bansträckningen. Arbetet kan efter årsmötesbeslut av budget påbörjas under hösten 2014 med grovplanering, uppbyggnad av en USGA-green (samma som vi har på banan) och dränering. Arbetet genomförs i egen regi och vid behov med stöd av Golfförbundets rådgivare. Under tidig vår 2015 kommer greenen att sås och förhoppningen är att den kan öppnas under sommaren. En kostnadsuppskattning har gjorts och uppgår till 600 Tkr. Nuvarande greenen och bunker mot sjösidan kommer att finnas kvar i oförändrat skick. Driving range förses årligen med nya utslagsmattor. Till 2014 bygger vi två nya målområden (greener) varav en placeras på ett avstånd om ca 60m och en andra vid ca 100m. Befintliga målområden låter vi vara kvar. Se skiss intill från arbetet med den ena av dessa greener.

10 10 2. Fokus Tillgänglighet I medlemsenkäten framgick att flera medlemmar upplevde att tillgängligheten till golfbanan återigen var ett problem under året, i synnerhet under sommaren och hösten. Detta är inget nytt problem med en golfbana av hög klass och med medlemmar som vill spela mycket golf. Tillgänglighet är ett svårt område och anteckningar om tidigare diskussioner står att finna långt tillbaka och ända till att klubben lämnade bollrännan och gick över till ett bokningssystem. Medlemsspel ökar Vi ser också att nivån på medlemsspel fortsätter att öka. Detta är säkerligen kopplat till att golfbanan fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. En annan viktig orsak är säkerligen också att vi de senaste åren har genomfört ett stort antal andelsöverlåtelser och där ser vi att "nya" medlemmar tenderar att spela mer golf än de personer de köpte sina andelar av. Medlemsspel står idag för huvuddelen av golfspelet på Wermdö Golf & Country Club och fortsätter att öka årligen. För greenfeespel med medlem och företagsspel har antalet spel varit i stort oförändrat. För greenfeespel utan koppling till en medlem ser vi istället en minskning. I takt med att vi fortsätter att utveckla/förbättra golfbanan och att nya andelsöverlåtelser sker inom det pågående generationsskiftet så är det rimligt att tro att andelen medlemsspel kommer att fortsätta att öka. I detta ska vi fortsätta att i tur och ordning satsa på medlemmar följt av gäster till medlemmar och våra företagspartners. Med dessa antaganden om spel måste vi dessvärre vara förberedda på att det fortsatt kan upplevas begränsningar i tillgänglighet, i synnerhet för år med fina väderleksförhållanden. Vi skall givetvis årligen pröva vårt bokningssystem och bokningsvillkor för att det först och främst ska möta våra medlemmars önskemål. 10 minuters startintervall För två år sedan införde vi en 10 minuters intervall på starttider för att undvika köer på främst hål 2-6. Här kan vi se en generell förbättring i flytet av spel även om vi är medvetna om att hål 5 7 fortsatt kan skapa köer. Under de sista 9 hålen är det oftast ett bra flyt i spelet. Golfronderna har som förväntat tagit ungefär lika lång tid som tidigare år. Förändringen från 8 till 10 minuters starttidsintervaller har inneburit att 1 2 starttider per timma har tagits bort. Avvägningen har varit mellan mer golfspel och bättre flyt/ökad trivsel. Utfallet av förändringen har varit i nivå med våra förhoppningar. Tre greenfeegäster per medlem Vi ändrade också avgiften för spel med medlem till att omfatta tre gäster per medlem. Huvudsakligen består idag våra greenfeegäster av spel med medlem. Detta har blivit en mycket populär spelform och uppskattas såväl bland medlemmar som bland gäster. Samtidigt som rabatten ses som en positiv medlemsförmån så är denna rabatt den enskilt största gästfaktorn som påverkar tillgängligheten till medlemsspel. Skärpta regler vid bokning och avbokning Till 2014 planerar vi för i stort oförändrade bokningsvillkor för medlemmar, gäster och företag. Vi ska ha skärpta regler vid bokning och avbokning av starttider. Att boka fyrbollar för att sedan justera antalet spelare till två eller tre 15 minuter före utsatt speltid "bara" för att man inte vill spela med någon man inte känner måste tas bort. Detta är något som vi har uppmärksammat under året samtidigt som flera medlemmar har reagerat på detta i medlemsenkäten. Vi ser inte att spelare uteblir från sina starttider däremot så justeras antalet spelare för ofta och för nära inpå utsatta starttider. Detta innebär stora begränsningar i tillgänglighet för först och främst andra medlemmar. Nya regler för avbokning kommer att föreslås till Vi medlemmar måste bidra till en förändring där klubben inte behöver stå med tomma tider samtidigt som receptionen har behövt säga nej till förfrågningar från andra medlemmar.

11 11 3. Fokus Klubbhus och klubbhusområdet Klubbhuset vid restaurangen behöver målas om utvändigt och den norra delen av kanslitaket behöver läggas om (den södra sidan lades om för ca 10 år sedan). Vi kommer att fortsätta med kontinuerliga renoveringar av klubbhuset för att alltid ha det representativt. Området kring klubbhuset har renoverats under senare delen av Toaletter behöver renoveras och för de kommande åren kommer fokus att ligga på de nedre toaletterna i klubbhuset och på toaletten i ladan. Ladan behöver målas om utvändigt. Planteringar kring klubbhuset ska vara av god kvalitet och ge ett inbjudande intryck. Klubbhus och entréområde ska präglas av att vara ändamålsenliga byggnader. Klubbhuset ska vårda sin historia och behålla sin känsla. Det ska vara en genomgående hög kvalitet på hus och anläggningar. Det ska vara ett prydligt klubbhusområde med en inbjudande karaktär för medlemmar och gäster. Det tacksamma med att vidta åtgärder på ett klubbhus är när det görs utomhus som till exempel fasad, entréområde då syns detta och märks tydligt. Det otacksamma är de nödvändiga renoveringar som måste göras av till exempel tak, vatten, avlopp, el eller kök. Dessa åtgärder syns inte men är nödvändiga för funktionen. Under åren kommer följande åtgärder att prioriteras: Målning av den gamla klubbhusdelen. Omläggning av klubbhustak kansli. Renovering av toaletter i klubbhuset och i ladan. Planteringar och att klubbhusområdet ser snyggt och fräscht ut. Golfbilar WGCC har nio golfbilar främst som service till de medlemmar och gäster som inte har möjlighet att promenera när de spelar golf. Vi tar ut en relativt låg avgift för dessa golfbilar och kräver läkarintyg. Om bilar finns över kan de också hyras ut till andra. Under de senaste åren har vi haft 9 golfbilar, varav ett par har behövt mycket underhåll för att fungera tillfredställande. Vi kommer nu att utrangera 3 av dessa bilar och köpa 4 andra golfbilar av god kvalitet. Vi har ett begränsat utrymme för att ställa dessa golfbilar, dels i det lilla huset vid parkeringen och dels vid klubbhusets södra del. Vi har inga planer på att bygga fler uppställningsplatser för bilar inom golfbanan. De närboende eller andra som har privata golfbilar får förvara dessa hemma eller på annan plats. Vi kommer att se över avgiften för hyra av golfbil.

12 12 4. Fokus Medlems- och klubbverksamhet Klubbverksamheten är central och ska erbjuda medlemmar möjlighet att engagera sig på de villkor som var och en vill och har intresse av att göra. WGCC erbjuder en tävlingsverksamhet med i princip en större tävling per månad, säsongstävlingar, juniorverksamhet samt veckotävlingar för veteranspel, herrgolf och damgolf. WGCC arrangerar några tävlingar med efterföljande middag samt klubbkvällar för att ytterligare stärka klubbkänslan. Under senare år har vi fått 100-tal nya medlemmar och arrangerat introduktionskvällar. Dessutom finns arrangemang för delar i countryverksamheten som bridge, jakt och tennis. Medlemmar Klubblivet är centralt för WGCC. Det är viktigt att behålla känslan i klubben. Medlemmar ska kunna trivas tillsammans, men ingen ska påtvingas ett umgänge. Golfintresset är självklart viktigt. För att få en ännu närmare dialog med medlemmarna har under de tre senaste åren medlemsenkät skickats ut. Genom att många medlemmar deltar i klubblivet på WGCC kan vi skapa en stark klubbkänsla. Årligen arrangeras träffar för att introducera nya medlemmar till klubben. Tävlingsverksamheten kombineras vid ett antal tillfällen under året med efterföljande måltid för att utveckla kontakterna mellan medlemmarna. Medlemmarna är också bärare av goodwill för Wermdö Golf & Country Club och tar med sig gäster till klubben. WGCC ska aktivt verka för att klubbens medlemmar förbättrar sina kunskaper inom golfspelet. Detta sker genom riktade träningserbjudanden från våra tränare. I samarbete med WGCCs headpro ska vi löpande utvärdera erbjudna träningsformer samt undersöka nya möjligheter att stötta våra medlemmar i deras personliga golfutveckling. Ambitionen är att öka medlemmarnas besök på klubben genom att öka intresset för träning och förståelse för golfspelet. Bra och tidig start på säsongen I samarbete med klubbens headpro kommer vi onsdagar i maj 2014 mellan kl att erbjuda våra medlemmar möjlighet till fria rangebollar och svingtips från våra duktiga pros. Detta är ett led i klubbens ambition att tillsammans med vår headpro öka intresset för golfspel och träning.

13 13 Junior- och Idrottsverksamhet Vi vill utveckla våra juniorer till goda golfare. Underlaget består av juniorer som i de flesta fall är barn till medlemmar. Talanger ska inte behöva söka sig till någon annan klubb om de vill satsa. Vikten av att fånga upp de unga kan inte underskattas. Från års ålder är det viktigt att erbjuda möjligheter till utveckling inom sporten och t. ex. ge möjligheter att utvecklas tillräckligt bra för att kunna komma in på golfgymnasiet. Det finns ett stort intresse för träning för våra yngre juniorer. Vid sidan av aktiviteterna för elitjuniorerna ska vi även erbjuda aktiviteter för de juniorer som vill utvecklas som golfare utan att satsa på tävlingsgolf. Målet är att erbjuda träning för de barn som har anknytning till klubben samt i mån av plats även till andra barn. Träningen för de yngsta ska på ett lekfullt sätt fånga juniorernas intresse för golfen. Vid sidan av våra tränare Mats Jansson, Johan Lindén och Viktor Jansson har vi ett stort antal engagerade föräldrar som leder en mängd aktiviteter som t. ex. lagledare, tävlingsledare, eller arrangör av träningsläger och utflykter. Detta är ett område där vi ska utveckla verksamheten ytterligare. Under 2013 har WGCC startat ett herrelitlag med basen bland klubbens mest framgångsrika juniorer. Under 2014 finns också planer på att starta ett damelitlag med basen bland de mest framgångsrika juniorerna. Det vinnande herrelitlaget på Drottningholms GK Tävlingar Tävlingsverksamheten på WGCC inriktas på en stor tävling per månad med stöd av en av klubbens sponsorer. Även säsongstävlingarna Pros putter och Foursomepokalen, Presidents Cup och KM för olika kategorier är viktiga tävlingar liksom partävlingar i olika former. Vissa tävlingar kombineras med middagar och middagen efter St Oloftävlingen är WGCC: s tillfälle att belöna medlemmar som gjort stora insatser i klubbens verksamhet. Onsdagstävlingarna för damer och herrar inkl RE, HMSS, veteranernas måndagstävlingar, juniorernas tisdagstävlingar och Friday Morning Swingers är viktiga tävlingar som samlar många medlemmar och som bidrar till att vi lär känna varandra ännu bättre och utveckla en genuin klubbkänsla. En normal tävlingsvecka på WGCC ser ut så här: Måndagar Dam veteran kl 9-10 Herr veteran kl Tisdagar Junior kl Onsdagar Dam kl Herr kl Därutöver är banan reserverad för medlemsspel lördagar och söndagar kl I medlemsenkäten finns ungefär lika många som vill ha fler tävlingar som vill ha färre tävlingar. Drygt 70 % av medlemmarna anser att vi har en bra frekvens av tävlingar. Förslag har kommit på att vi bör växla för- och eftermiddag för damer och herrar under säsongen. Rebecka Surtevall och Nathalie Nygren på Ingarö GK

14 14 Förslag ny medlemskategori för yngre seniorer Wermdö Golf & Country Club är en medlemsklubb som först och främst utgörs av sina andelsmedlemmar. Därutöver finns juniorkvotsmedlemmar där man som junior (upp till 21 år) kan vara medlem i golfklubben förutsatt att minst en förälder eller far/morförälder är innehavare av en andel. Vid fyllda 22 år erbjuds juniorkvotsmedlemmar plats i kategorin yngre senior (upp till 26 år) förutsatt andelskrav likt juniorkvot. Idag består vår yngre seniorkvot av 20 medlemmar varav 9 av dessa innehar en personlig andel. I åldern år har vi idag 17 medlemmar (samtliga med andel). Årsavgiften för yngre senior är idag kr mot för seniormedlem kr och för juniormedlem kr. De allra flesta juniorkvotsmedlemmar som erbjuds plats i yngre seniorkategorin väljer idag att tacka nej främst med hänvisning till årsavgiftsnivån. Några väljer även att lämna yngre seniorkategorin innan de fyller 27 år. Intag i den yngre seniorkategorin görs inte externt utan plats erbjuds enbart till juniorkvotsmedlemmar. Ökad konkurrens om gruppen år För framtiden ser styrelsen en ökad risk i konkurrensen med andra och närliggande golfklubbar som idag framgångsrikt rekryterar golfare i åldern 22 ca 35. De rekryterar yngre seniorer externt utan krav på andel och erbjuder en lägre årsavgift. Antalet golfspelare i åldern och som söker sig till WGCC för köp av andel är idag mycket låg. Vårt erbjudande anses inte fördelaktigt i jämförelse med andra erbjudanden. Efterfrågan på WGCC:s andelar möter inte alltid utbudet och flera osålda andelar har återinlösts till klubben. På sikt kan detta medföra en stor ekonomisk risk för klubben. Överlåtelser sker i huvudsak på den öppna marknaden och till tidigare greenfeegäster och/eller företagspartners. Återväxten från de egna yngre leden är låg och behöver förbättras. Styrelsen anser att klubben behöver skapa bättre förutsättningar för våra juniorkvotsmedlemmar att stanna kvar i klubben samt se över åtgärder för hur vi kan öka antalet medlemmar i åldern år. Detta kan ske genom att utveckla och öka antalet yngre seniorkvotsmedlemmar och då kan möjligheter skapas för att på sikt öka succession av andelsmedlemskap från de egna leden. Om medlemmarna delar styrelsens uppfattning i denna fråga kommer styrelsen att föra fram ett förslag till årsmötet där yngre seniorkategorin utökas till mellan år. Årsavgiften föreslås sänkas till mellan kr samtidigt som vi öppnar för att ta in ett begränsat antal externa medlemmar (max st) utan krav på andelsinnehav. Några effekter av förslaget till en utökad yngre seniorkategori och som kan upplevas negativa (räknat på 50 nya externa medlemmar utan andelsbevis): Minskade medlemsintäkter på befintliga medlemmar (37st) med kr. Fler medlemmar som önskar tillträde till golfbanan. Något negativ påverkan på greenfeeintäkter då en del tidigare greenfeespelare nu är medlemmar. Några effekter av förslaget till en utökad yngre seniorkategori och som kan upplevas som positiva: Tillkommande medlemsintäkter på ca kronor räknat på att vi når 50 nya yngre seniormedlemmar. Ytterligare intäkter kan tillkomma om fler väljer att fortsätta som medlemmar i klubben vid utträde ur juniorkvoten. Bättre möjligheter att på sikt rekrytera andelsmedlemmar från de egna leden. Potentiellt fler andelsintressenter kan minska klubbens ekonomiska risk kopplat till återinlösen av andelar. Styrelsen tar gärna emot medlemmarnas synpunkter på förslag om en utökad medlemskategori för yngre seniorer. Om stöd finns för ovan nämnda förslag kommer styrelsen att föra fram detta till årsmötet..

15 15 5. Fokus Stabil ekonomi Förutsättningar Vår golfbana där rundor spelas varje år är en tillgång av högsta klass. Det kostar att ligga på topp är verkligen en sanning som väl passar in inte bara på vår bana utan också på klubbhus och andra faciliteter. Detta kräver ett handhavande av ekonomin som ger en stabil ekonomi över tid. Det går inte att planera/budgetera för alla utgifter som kan dyka upp. Däremot kan en klok och återhållsam ekonomi ge möjlighet att parera då oförutsedda utgifter dyker upp. Reserver, lån och checkkrediter är sådana medel som kan användas i nödfall. Hittills har vi amorterat vår skuld genom dels ekonomiska insatser från våra medlemmar och dels med hjälp av verksamhetens driftöverskott de senaste sex åren. Styrelsens uppfattning är att med bibehållna kvalitetskrav kommer i bästa fall kr årligen kunna tas till amortering av skuld från eventuellt driftsöverskott. Detta får nog ses som ett optimistisk mål men ändå med klara möjligheter att nå målet. Då skulden ligger på cirka 10 mkr innebär detta en amorteringstid på uppemot 20 år. Styrelsens ambition är att så långt möjligt är undvika höjda medlemsavgifter. En försäljning av mark skulle ur många synpunkter underlätta framtiden. Innan en försäljning eventuellt sker måste en grundläggande utvärdering göras på vilket belopp som tillförs klubben när kostnader avräknas från erhållen köpeskilling. Både i denna fråga och i alla andra frågor finns ett grundläggande tänk om att fattade beslut också hamnar i nivå med vad majoriteten av medlemmarna finner lämpligt. Åtgärder De åtgärder som kan bli aktuella är att minska antalet rundor samt att öka skötseltiderna ute på golfbanan för banarbetarna. Båda åtgärderna ger snabb mätbar effekt men inskränker samtidigt på tillgängligheten för golfspel. Eftersom medlemmarna ska prioriteras innebär detta att neddragningen framförallt drabbar greenfee- och företagsgäster. Dessa åtgärder drabbar även våra samarbetspartners negativt. Till exempel: Banan stängs för spel en veckodag/per månad under hela säsongen. Effekt: Cirka 1000 färre rundor och en högre kvalité på banan samt uteblivna intäkter och sämre tillgänglighet. Det senare drabbar mest greenfeeoch företagskunder då färre speltillfällen ska erbjudas dem. Golfbanan och banken Vid resonemang om slitage, tillgänglighet, skötsel och kvalitetskrav på golfbanan är det inte möjligt att bortse från hur klubbens ekonomi påverkas av dessa faktorer. När det gäller golfklubbens utgiftskonton finns en post som fordrar särskild uppmärksamhet och det är räntekostnader. Vi har en årskostnad i dagens relativt låga ränteläge på cirka Detta är den enda kostnadsposten av dignitet som klubben kan eliminera om medlemmarna så önskar. Räntekostnaden är dessutom en stor riskfaktor då räntan i regel ändras långsamt nedåt men oftast mycket snabbt uppåt. Slitage och tillgänglighet Med årsspel anser ansvariga i klubben att gränsen har passerats för att långsiktigt kunna hålla banans kvalité intakt utan erforderliga insatser för att motverka det ökade trycket på banan. Alternativet att ge efter på kvalitén är för de ansvariga uteslutet då WGCC direkt skulle förlora ovärderliga konkurrensfördelar.

16 16 Tänkt scenario Den bedömning som görs har sin utgångspunkt i bedömningen om vad som är bäst för medlemmarna och kan självklart bli en annan om det visar sig att den går stick i stäv med medlemmarnas uppfattning. WGCC har idag en upparbetad bankkontakt med Handelsbanken som ger oss väldigt förmånliga villkor avseende bankens marginaler. Nuvarande låneavtal är tecknade från 1 januari 2014 och två år framåt. Samtidigt leder våra analyser fram till att klubbens intäkter från greenfee- och företagsspel kan komma att minska framöver främst för att vi ska kunna erbjuda våra medlemmar en god tillgänglighet till golfspel men också för att bibehålla och förbättra golfbanans kvalité. Styrelsen tolkar även att en höjning av årsavgiften skulle ogillas av medlemmarna. Detta finns förståelse för inte minst med hänsyn till tidigare gjorda insatser. Om banklånet skulle elimineras och vi därigenom får lägre eller ingen räntekostnad skapas en buffert för minskning av greenfeeoch företagsintäkterna. Kan vi förbereda oss för lägre greenfee- och företagsintäkter genom att skära i våra kostnader? Att skära i våra kostnader skulle troligtvis direkt slå mot dagens kvalitetsnivå (en nivå som bör fortsätta att förbättras) samt den servicenivå som idag erbjuds våra medlemmar. I en jämförelse mellan utfall 2008 och budget 2013 har totala driftkostnader (räntekostnader ej inräknade då de 2008 var tkr) varit i stort oförändrade. Möjligtvis kan vi skära i årliga och nödvändiga förbättringsprojekt. En uppenbar risk med sådana aktioner är att vi tappar i attraktionskraft från såväl nuvarande medlemmar som potentiella. Till detta bör även inräknas externa gäster och företag. Hur kan vi gå vidare för att sänka låneskulden 1. Genom årliga driftöverskott som i bästa fall och av styrelsen bedöms till ca kronor per år. 2. Genom avyttring av tomtmark (Torpamarken). En åtgärd som fordrar årsmötesbeslut. 3. Genom ytterligare medlemsinsatser likt tidigare utfärdade kapitaltillskott. Ett av styrelsens huvudmål är ett skuldfritt WGCC. Styrelsen anser det vidare prioriterat att fortsätta att amortera ned bankskulden på årsbasis. Detta bedöms först och främst ske genom årliga driftöverskott och en eventuell försäljning av tomtmark. I diagrammet finns faktisk utveckling av bankskulden och en möjlig utveckling för åren

17 17 6. Fokus Företag och Gäster WGCC har cirka golfspelande gäster per säsong. Utöver greenfeeavgifter står våra gäster och samarbetspartners för en betydande del av omsättningen i restaurang, shop och i caféet vid hål 9. Vi ska tillämpa en konkurrenskraftig prissättning för företag och gäster. I detta ska marknadsanpassning ske mot jämförbara anläggningar, hänsyn tas till våra medlemsavgifter, tillgänglighet på banan samt utbud och service från våra samarbetspartners. En för hög prisnivå ökar säkerligen tillgängligheten samtidigt som antalet besök minskar med den följd att en betydande intäkt för klubb och samarbetspartners faller bort. Med detta kommer behov av ökade avgifter alternativt försämrad kvalité och service för medlemmar och gäster. Gäster bidrar också till en positiv klubbhusmiljö och med tiden har flera gäster valt att bli medlemmar i klubben. Företagsgolf arrangeras företrädesvis under tisdagar eller torsdagar fram till 15 juni och från 15 augusti. Vi kommer även fortsättningsvis och i mån av plats behöva vara tillmötesgående mot våra företagsgäster och vi uppskattar mycket den förståelse för klubbens bästa som har visats av framförallt veterankommittén när deras måndagstider vid några tillfällen har tagits i anspråk. 7. Fokus Samarbetspartners WGCC har samarbetspartners för restaurang, pro och golfshop samt café vid hål 9. Avtalen med dessa tre parter omförhandlas under treårsperioden. Vårt mål är att fortsätta höja kvaliteten för respektive del där våra arrendatorer bidrar med arrende och anpassning av utbud som står i proportion till de investeringar vi har och kommer att göra. WGCCs samarbetspartners bidrar till att erbjuda en attraktiv restaurang, attraktiv golfshop, kunniga golfpros och ett café vid 9an av god kvalitet främst för att medlemmarna ska trivas och använda dessa tjänster. Dessa samarbetspartners ger också ett stort mervärde till gäster och företagspartners. Avtalen med dessa samarbetspartners ska ge oss ett arrende som ger skälig avkastning på vår fastighet och de investeringar vi måste göra för att uppnå önskade krav. Välkomna med motioner till årsmötet samt synpunkter och förslag på Handlingsplan senast 1 februari Motivera dem gärna så konkret som möjligt! Styrelsen, Wermdö Golf & Country Club Sänd till kansli@wgcc.se eller till WGCC, Torpa, Värmdö Nästa årsmöte kommer att äga rum tisdagen 8 april Välkomna!

18 Information från Valberedningen Klubbens styrelse ska enligt stadgarna 8 bestå av ordförande samt 6-12 övriga ledamöter. Den nuvarande styrelsen består av ordförande samt 7 ledamöter. 18 Mandatperioden utgår för: ordföranden Bengt Möller (ordföranden väljs alltid enligt stadgarna för ett år), samt för ledamöterna Fredrik Bergström, Anne-Charlotte Lilienberg och Göran Palmér, som enligt stadgarna valts för två år samt för Örjan Kjellström som vid årsmötet 2013 valdes på ett år. Styrelsens övriga ledamöter Anders Keller, Anne Ekblad och Inger Johansson är valda till årsmötet Anne-Charlotte Lilienberg har meddelat valberedningen att hon inte står till förfogande för omval. Anne Ekblad har meddelat att hon önskar avgå i förtid vid årsmötet Klubbens revisorer, aukt. revisor Marine Gesien (Ernst & Young) och Gunnar Schmidt med suppleanterna aukt. revisor Camilla Ral Ingvarson (Ernst & Young) och Lillemor Sundt är alla valda på ett år. Av Valberedningens ledamöter står Elisabeth Svensson stadgeenligt i tur att avgå. Medlemmar är välkomna att lämna förslag till befattningshavare senast den 1 februari till Elisabeth Svensson Tfn E-post elisabeth.svensson@sellete.se För Valberedningen Elisabeth Svensson Nils Bergkvist Göran Wallin Ordförande

Årsmöte 2015 Tisdagen den 14 april

Årsmöte 2015 Tisdagen den 14 april Årsmöte 2015 Tisdagen den 14 april 1 2014 - Omvärlden Effekter för flera år framöver Fredrik Reinfeldt talade om att vi ska arbeta till 75 års ålder - Äldre golfspelare Konkurrensen ökar Konjunkturutveckling

Läs mer

Handlingsplan 2016-2018

Handlingsplan 2016-2018 Handlingsplan 2016-2018 Till medlemmarna i Wermdö Golf & Country Club. Till den 1 februari 2016 vill vi gärna från medlemmarna ha motioner till årsmötet, synpunkter på Handlingsplan 2016-2018 samt förslag

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Årsmöte 2014 Tisdagen den 8 april

Årsmöte 2014 Tisdagen den 8 april Årsmöte 2014 Tisdagen den 8 april 2013 i sammanfattning Ett bra år med flera utmaningar 1. Golfbana/Greener - öppnade med ordinarie greener den 8 maj 2. Hög spelaktivitet 3. Golfbana/fastigheter - fortsatt

Läs mer

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad.

VÄSTERLED 18 HÅL ÖSTERLED 18 HÅL HAGBY 9 HÅL. Österled är vår klubbbana som är lite mer lättspelad. Österåkers Golf 06 En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet. Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Vardag eller Hagby ) Bli medlem i Österåkers Golfklubb 06 Som medlem

Läs mer

Årsmöte 2016 Tisdagen den 12 april

Årsmöte 2016 Tisdagen den 12 april Årsmöte 2016 Tisdagen den 12 april 1 En historisk tillbakablick - kompletteras 2 50-årsjubileum 1966-2016 Mål Att under hela 2016 få en röd tråd att vi fyller 50 år Avslutas med spel- och festvecka 24

Läs mer

Allmän information Gripsholms Golfklubb

Allmän information Gripsholms Golfklubb 2006-01-24 Allmän information Gripsholms Golfklubb Medlemskap i Golfklubben Medlemskap i Gripsholms Golfklubb erhålls genom ansökan ställd till och efter godkännande av Golfklubbens styrelse. Spelrätt

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Budgetmöte 19 oktober 2013

Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Dagordning 1. Ordförande öppnar mötet 2. Ordförandens punkt 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet 4. Fråga om mötet har behörigen utlysts

Läs mer

Saltsjöbadens Golfklubb. Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014

Saltsjöbadens Golfklubb. Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014 Saltsjöbadens Golfklubb Informationsmöte angående byte av finansieringsform 6 februari 2014 Styrelsens sammansättning 2013 Peter Rejler Ordförande ej närvarande av privata skäl Johan Wijkström ordinarie

Läs mer

Rockatorp Golfklubb styrdokumet

Rockatorp Golfklubb styrdokumet Rockatorp Golfklubb styrdokumet 2004-10-12 1. Syfte GK har som ändamål att verka för att medlemmar kan utöva golfspel i enlighet med idrottens verksamhetsidé. 1.1 Idrottens verksamhetsidé Idrott är fysisk

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Motala GK klubben för alla golf med gemenskap och glädje Det yttersta målet för klubbens verksamhet är en nöjd golfspelare medlem eller greenfeegäst, som upplever att han/hon kan spela

Läs mer

Sammanställning av enkäterna

Sammanställning av enkäterna Sammanställning av enkäterna Under senhösten gjordes två enkäter som besvarades av medlemmar respektive gäster. Ovanligt många svar från gäster och framförallt medlemmar har gett mycket värdefull input.

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Wermdö Golf & Country Club. Verksamhetsplan 2015. Årsmöte 2015. Tisdagen den 14 april 2015, kl. 18.30 Quality Hotel Nacka - Värmdövägen 84 (Sickla)

Wermdö Golf & Country Club. Verksamhetsplan 2015. Årsmöte 2015. Tisdagen den 14 april 2015, kl. 18.30 Quality Hotel Nacka - Värmdövägen 84 (Sickla) Wermdö Golf & Country Club Årsredovisning 2014 Verksamhetsplan 2015 Årsmöte 2015 Tisdagen den 14 april 2015, kl. 18.30 Quality Hotel Nacka - Värmdövägen 84 (Sickla) Kallelse till årsmöte: se sid 3 Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30.

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 juli 2015 mellan kl 20.00 21.30. Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafson, ordförande Ossian Nilsson Johan Grevelius

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2010 1(14)

Höstmöteshandlingar 2010 1(14) Höstmöteshandlingar 2010 1(14) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER 2010 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i klubbhusrestaurangen.

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

Handlingsplan 2012-2014

Handlingsplan 2012-2014 Handlingsplan 2012-2014 Till medlemmarna i Wermdö Golf & Country Club. Nästa årsmöte kommer att äga rum tisdagen 3 april 2012. Till den 1 februari 2012 vill vi gärna ha synpunkter på Handlingsplan 2012-2014

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2 Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, 2011 Standardrapport Del 2 1 Kön Kvinna 29,8% 134 Man 70,2% 315 Svarande 449 Inget svar 0 2 Ålder Yngre än 21 år 3,1% 14 21-30 år 5,6% 25 31-40 år 11,1% 50 41-50

Läs mer

Examensarbete HGU 2011

Examensarbete HGU 2011 Examensarbete HGU 2011 Hur man tar fram en Masterplan! Av Patrik Togelid Banchef Falkenbergs GK 1 Innehållsförteckning: Vad är en Masterplan? Sida 3 Tidsaxel (för Falkenbergs GK). Sida 3 Historik och anledning.

Läs mer

!!!!! Nyhetsbrev #8 2014!

!!!!! Nyhetsbrev #8 2014! Nyhetsbrev #8 2014 Sida 1 av 9 Hej$Vänner,$ Säsongen$är$över$och$endast$linksbanan,$studion$och$rangen$ är$öppen$i$skrivande$stund.$det$har$varit$en$mycket$bra$ säsong$med$många$glädjeämnen.$en$varm$och$lång$säsong$

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning ÅRSREDOVISNING 1 (6) 882601-9724 Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Golfklubben

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och

1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera både medlemmar i Vasatorps Golfklubb och övriga funktionärer under Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open?

Läs mer

Nytt koncept för golfbanor

Nytt koncept för golfbanor Nytt koncept för golfbanor Entreprenadskötsel av golfbanor en ny möjlighet Många golfklubbar jobbar idag med strama budgetar, minskad bemanning och mindre pengar till drift och investeringar. Att anlita

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

Årsmöte 2013 Tisdagen den 23 april

Årsmöte 2013 Tisdagen den 23 april Årsmöte 2013 Tisdagen den 23 april Omvärldsanalys - utdrag Antalet medlemmar i SGF anslutna GK: s minskar med netto 10 000 per år Tappat 75 000 sedan 2004 Alltfler rapporter om försämrad drift och ökad

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2014 KANSLI/SHOP 2014 Peter Falck som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, Greenfeegäster,

Läs mer

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb Björklidens Golfklubb Årsredovisning och Koncernårsredovisning för Björklidens Golfklubb 897300-3844 Räkenskapsåret 2014 Björklidens Golfklubb 1(21) Styrelsen för ideella föreningen Björklidens Golfklubb

Läs mer

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset Verksamhetsseminarierna 2016 Ledningspasset Ledningspasset - programmet Tid Programpunkt Föredragshållare 10:15 Nya klubbrådgivningen Bo Bengtsson GAF: arbetsmiljö & nyckeltal Stig Persson Två grupper

Läs mer

Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013.

Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013. Växjö 2013-06-20 Mikael Frisk Mora GK Box 264 Sandängarna 792 24 Mora Rapport från SGFs Bankonsulents besök 19/6 2013. Syfte med besöket: Var att vi skulle titta på banan inför RM Äkta makar 2013. Medverkande:

Läs mer

Ingarö Golfklubbs Banskötselpolicy

Ingarö Golfklubbs Banskötselpolicy Ingarö Golfklubbs Banskötselpolicy Detta dokument har utarbetats för att försöka lösa en viktig fråga inom golfbaneområdet, nämligen att ge exempel på hur verksamhetsmål inom banverksamheten kan utformas.

Läs mer

Innehållsföreteckning

Innehållsföreteckning Innehållsföreteckning Bakgrund sid 2 Historik sid 2 Layout och spelupplevelse sid 2 Säkerhetsrisker -hål 1 sid 3 -hål 7 sid 3-4 -hål 8 sid 4 -hål 9 sid 5-6 -hål 11 sid 6 -hål 12 sid 7 -hål 13 sid 8-9 -hål

Läs mer

Ordföranden har ordet.

Ordföranden har ordet. Ordföranden har ordet. När dessa rader skrivs i mitten av april, är vi just i färd med att öppna Skogsbanan för spel på ordinarie greener. Samtidigt spelas US Masters på Augusta-banan. Därmed känns det

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Idrottsprogram Torreby GK 2005

Idrottsprogram Torreby GK 2005 Idrottsprogram Torreby GK 2005 Inledning... 2 Barn- och ungdomsverksamheten på Torreby GK... 3 Vår värdegrund... 3 Vision, inriktning, mål och riktlinjer... 4 A) Torreby Junior klubb...5 B) Introduktion

Läs mer

Utvecklingsplan för Ryas banor Version 2015-11

Utvecklingsplan för Ryas banor Version 2015-11 Utvecklingsplan för Ryas banor Version 2015-11 Bakgrund Utvecklingsplanen är framtagen av Ryas Bankommitté (BK) och syftet är att det skall finnas ett dokument som beskriver hur vi skall utveckla och sköta

Läs mer

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 Team-Handigolf Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7 Ansvarig utgivare Gunnar Lindberg. Redaktör Conny Dahlberg. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 INNEHÅLL 1. Inledning. 2. Smålands

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet:

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet: Idrottsprogram Nicklastorp Golfklubb 2005 Framtaget av Idrottsteamet: Lars Remröd, instruktör, medarbetare i utbildningskommittén, marknadskommittén, junior/elitkommittén, adjungerad i styrelsen. Huvudansvarig

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9

Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9 Bokslut för Ålands Golfklubb r.f. 0682612-9 Räkenskapsåret 01.01.2013 31.12.2013 Innehållsförteckning Sida Kallelse till vårmöte 1 Verksamhetsberättelse 2-3 Resultaträkning 4-5 Balansräkning 6-7 Bokslutsprinciper/Noter/

Läs mer

Handlingar inför Saltsjöbadens Golfklubbs årsmöte söndagen den 29 mars 2015. Mötet startar klockan 15.00.

Handlingar inför Saltsjöbadens Golfklubbs årsmöte söndagen den 29 mars 2015. Mötet startar klockan 15.00. Saltsjöbadens Golfklubb/GKS Drift AB Box 51 133 21 Saltsjöbaden Handlingar inför Saltsjöbadens Golfklubbs årsmöte söndagen den 29 mars 2015. Mötet startar klockan 15.00. I anslutning till årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN visbygk.com INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖREDRAGNINGSLISTA VERKSAMHETSPLANER RESULTATBUDGET VALBEREDNINGENS

Läs mer

Stora Lundby Golfklubb

Stora Lundby Golfklubb Stora Lundby Golfklubb Kallelse Höstmöte Måndag den 21 november 2011 Klockan 19.00 ca 21.00 OBS! Plats Lekstorps IF Klubbhus (Vid fotbollsplanen mittemot Shell i Gråbo) Anmälan görs till via mail, telefon

Läs mer

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Sö erslätts Golfklubb Söderslätts GK har ny krögare! Kallelse till vårårsmöte 8 mars. Kansliet informerar

Läs mer

Golf för företagsamma

Golf för företagsamma Golf för företagsamma En dålig dag på golfbanan kan vara bättre än en bra dag på jobbet Golf är mer än bara en sport. Golf är en enastående social aktivitet, ett spel som skapar möten människor emellan,

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Övriga Joakim Jansson, sekreterare. 1 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

Övriga Joakim Jansson, sekreterare. 1 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 19 feb 2012 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN

LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN LAHOLMS GOLFKLUBB - VERKSAMHETSPLAN Vision Laholms Golfklubbs målsättning är att vara en ekonomiskt trygg och i övrigt välskött golfklubb som tillgodoser olika golfspelares behov, oavsett spelstyrka. Besöket

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året

Nyhetsbrev #2 januari 2014. Välkomna till det nya året Nyhetsbrev #2 januari 2014 Välkomna till det nya året Välkomna till 2014! Hej alla medlemmar och en riktigt God Fortsättning på det nya året! Nu ligger det lite snö på backen och många medlemmar är ute

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen Kansliblogg Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen God fortsättning på det nya året! 2016-01-02 Vi önskar alla medlemmar en god fortsättning på det nya året! Vi är åter på kansliet torsdag 7 januari.

Läs mer

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011 LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011 1. RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS (RF) OCH SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS (SGF) POLICY BETRÄFFANDE 1.1 Alkohol, Doping, Tobak och Hasardspel Utförlig information

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 9/2013 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Lördagen den 9/11 kl.9.00-11.40 Plats: Sjökrogen/Villan, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Maria Uller, MU Sekreterare

Läs mer

KALLELSE TILL HÖSTMÖTE

KALLELSE TILL HÖSTMÖTE Kallelse höstmöte Upsala Golfklubb 2012-10-22 KALLELSE TILL HÖSTMÖTE Tid: 22 oktober kl. 19:00 Plats: Katedralskolans aula Föredragningslista 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Tid: måndag den 11 januari 2016 klockan 19:00 Plats: Såstaholm Konferens i Täby Dagordning Inledning Prisutdelningar Mötesförhandlingar 1 Mötet öppnas

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Nyhet säsongen 2015 Fritt spel på Åkersberga Gk! Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Sexan, Vardag eller Hagby ) Österåkers Golf En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet.

Läs mer

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning.

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Medlemsundersökning. Medlemsundersökning. Område. Alingsås golfklubb. Företag Attribut. Respondenter 1263 Svar 401 Svarsfrekvens 32%

Medlemsundersökning. Medlemsundersökning. Område. Alingsås golfklubb. Företag Attribut. Respondenter 1263 Svar 401 Svarsfrekvens 32% Medlemsundersökning 2015 Område Företag Attribut Medlemsundersökning Alingsås golfklubb Respondenter 1263 Svar 401 Svarsfrekvens 32% Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag Medlemsundersökning

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb September 2016 Information om undersökningen Antal svar 238 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden September 2016 Ambassadörspoäng 59 Utveckling - Jämförelse 49

Läs mer

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB Kronholmen 2013-11-23 EN UTMANING ÄR ATT KLARA BALANSGÅNGEN MELLAN ATT FÖLJA MED I SIN TID OCH VARA SIN GRUNDIDÉ TROGEN 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB 2 Kronholmen Golf

Läs mer

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf.

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf. Ordföranden har ordet Vårsolen skiner varmt och gott så här i vårdagjämningens tid men den ovanligt fina vintern med en myckenhet av snö har inte börjat vika än! Hoppas ni åkt mycket skidor och njutit

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. D22, D50, D60, D70 och Foursome open

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. D22, D50, D60, D70 och Foursome open Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Reviderade 2015-04-16 INNEHÅLL 1. Generellt D22, D50, D60, D70 och Foursome open 2. Representation 2.1 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.2

Läs mer

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 april 2012 mellan kl 09.00-12.30 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION

SWEDISH GREENKEEPERS ASSOCIATION Danderyd den 27 augusti 2002 KALLELSE Distriktsrepresentanter för kallas härmed till höstårsmöte tisdagen den 24 september 2002 klockan 16 30 på Hotell Winn i Västerås 1. Fastställande av röstlängd 2.

Läs mer

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Proposition till extra Förbundsmöte 21 februari 2010 Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Bakgrund På några decennier gick golf från att vara en överklassport utan förankring

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Budgetmöte 28 oktober 2017

Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer