Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan."

Transkript

1 Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2011

2 EN HÄLSOVECKA KAN GE NY START I LIVET! Att vara på Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att du vill något mer med dig själv, än att bara få en trevlig helg. Det kan vara för att 2 komma igång med nya bättre vanor när det gäller mat och motion. Eller för att komma ner i varv och hämta nya krafter. Eller helt enkelt för att du vet hur bra du mår när du tar hand om dig själv.

3 En hälsovecka kan vara vändpunkten till ett bättre liv. Masesgården är ett riktigt hälsohem, inriktat på att du ska må bra när du är här och få med dig nya goda vanor hem. Välkommen! Har du inte tid att komma en hel vecka har vi även kortveckor och maxiweekend, med en ny intressant kurs varje vecka. Veckans kurs. Ny intressant kurs varje vecka. Det kan handla om viktminskning, personlig utveckling och stresshantering eller vara kurser där du får träna yoga, qigong eller pilates. Kurserna är två timmar om dagen och kostar kr. I maxiweekend ingår kursen i priset. INNEHÅLL: Vad är speciellt med hälsohem? 4 5 Kom i form 6 7 Veckans aktiviteter 8 9 Ät och må bra Vikt & Motionsguide Gården och rummen Behandlingar Masesgårdens kursprogram Prosgårdens kursprogram Utbildning Kost & Näringsrådgivare 35 Masesgården Resor Våra samarbetspartners Fakta/det finstilta 46 Tider och priser

4 VAD ÄR SPECIELLT MED ETT HÄLSOHEM? Som hälsohem har vi en helhetssyn på hälsa. Våra tre M står för mat, motion och mental hälsa. Alla tre är lika viktiga och hänger ihop. När kropp och själ är i balans mår du bra, medan en stressig vardag kan sätta det mesta ur spel. Vegetarisk mat. Hos oss får du avstå från kaffe, vin, kött och fisk. Istället får du prova på att äta vegetariskt. Varje dag serveras härliga bufféer med varma och kalla grönsaksrätter, frukter och bär. Du kan också lyssna på föredrag om matens betydelse för hälsan eller om hur du blir av med extrakilona. Motionspass och föredrag. Varje dag kan du välja mellan fem aktiviteter, i form av olika motionspass och föredrag på tema hälsa. Du väljer själv vad du vill vara med på. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma.

5 Masesgården är ett riktigt hälsohem. Ett av de få eller snarare två hälsohem som finns idag. När vi startade 1976, fanns det betydligt fler, men många av dem sköljdes bort av SPA-vågen som bjöd på flärdfullare alternativ, med 3-rätters middagar och vin. Men vi håller fast vid vår gröna linje och idag är intresset för hälsa större än någonsin. 5 Are Waerland var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt (född 1876). Vår filosofi bygger på AreWaerlands idéer. Han skrev artiklar, böcker och höll föredrag om hälsa som drog fulla hus. Det mesta som Are Waerland talade om var ännu outforskat vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer liksom om motionens och ljusets betydelse. Han förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Vidare att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande. Dessutom att utesluta giftiga stimulansmedel såsom kaffe, tobak och alkohol. "Vi har inte med sjukdomar att göra utan med livsföringsfel sade Are Waerland. Solvikingen, Are Waerlands månadstidskrift, för Nordens kroppsliga och andliga pånytt-födelse.

6 Kom i form! Vad du vill uppnå när du kommer till Masesgården, vet bara du själv. Stillasittande arbete, brist på motion, övervikt och stress är vanliga problem. På Masesgården får du en kick att komma igång med motionen och att äta mat som får dig att må bra. Du kan också hämta nya krafter rent mentalt. 6 KICKSTART för kroppen! På Masesgården ingår flera motionspass om dagen. Var med på så många du vill! Här har du chansen att prova på olika typer av motion, t ex vattengympa, stavgång med pulsträning, spinning eller yoga. Träningen är upplagd så att alla kan vara med. Den som är vältränad kör lite hårdare och den som är stel i kroppen och otränad tar det lugnare. Vi har många duktiga ledare, som ser till att du kommer igång och tycker att det är roligt att träna. Mjukstart för själen! Ta dagen som den kommer. Ingen väckarklocka som ringer. Ingen tv på rummet. Var med på morgonpasset om du vill eller sov ut tills frukosten serveras. Att vara på Masesgården har en läkande kraft, främst därför att du då kan släppa alla krav och bara vara. När hjärnan inte längre behöver gå på högvarv, öppnar den upp för nya tankar och lösningar på problem. Många av de kurser och föredrag som vi har på Masesgården handlar just om vad man kan göra för att må bra, rent mentalt.

7 Motion påverkar hela dig! Motion påverkar hjärtat, blodvolymen och hjärnan, andningen, musklerna, mage, tarm, bentäthet och vikten. Med motion får du bättre kondition. Cellernas förmåga att omsätta syre och näring till energi ökar och hjärtat behöver inte jobba lika hårt (ett tränat hjärta har färre slag per minut i vilopuls). Välkommen på nästa motionspass! Det spelar ingen roll om du är stel i kroppen och otränad, det viktiga är att komma igång. Ge dig själv 30 minuter om dagen, så kan vi lova att du kommer att märka skillnaden! 7 Motion sänker blodfetterna, vilket i sin tur minskar risken för hjärt/kärlsjukdomar, åderförkalkning, högt blodtryck och diabetes. Likaså förbättrar motion tarmrörelserna och motverkar olika mag- och tarmsjukdomar. Motion stärker skelettet, ökar rörligheten i armar och ben, reducerar fetman och dess följdsjukdomar som åldersdiabetes och ledbesvär. Dessutom hjälper motion till att agera ut stressen.

8 8 Bada i poolen när du vill. Poolen är öppen dygnet runt och många stunder kan du ha den helt för dig själv. Vattnet har en behaglig temperatur kring 30 grader. På kvällen dämpar vi belysningen, tänder ljusen i kandelabern och sätter på musik. Vid simhallen finns bubbelpool och bastu och nere vid sjön finns en vedeldad bastu. V E C K A N S A K T I V I T E T E R. Totalt ingår 30 aktivitetstimmar i veckan med motionspass och föredrag. Vi kör flera motionspass om dagen, anpassade för alla åldrar och nivåer. Alla kan vara med, du tränar utifrån din egen förmåga.

9 Kom igång med motionen! Under din vistelse kommer du att träffa på flera ledare, som håller i de olika motiospassen och får dig att tycka att det är roligt att träna. På bilderna ser du några av dem. Christina Schultz Jan Adde Vibeke Saxe Jim Sandlund Exempel på veckans program. När du kommer till Masesgården får du ett program där du exakt kan se vad som finns att välja på. Det här är bara ett exempel på hur ett veckoprogram kan vara upplagt. 9 LÖRDAG Middag Välkomstträff och information om veckans kurs SÖNDAG Vattenträning Kom igång! Kom i form! Träna kroppen Maten på Masesgården KURS Ett gott skratt förlänger livet MÅNDAG Sköna morgonövningar Helhet och hälsa Rygg gympa Om fria radikaler och antioxidanter KURS Lär dig dansa Linedance TISDAG Vattengympa Stavgång med pulsträning Styrkepass Meditation KURS Strategier för ett lyckligare liv ONSDAG Meditativ Hatha-yoga Kroppen ditt ansvarsområde Chiball och totalrörelse Utflykt till Leksand KURS Rygghälsa TORSDAG Yoga Lär dig massera Spinning och step up Meditation/avslappning KURS Latin och afrorytmer FREDAG Medicinsk Qigong Kryddor - för smaken och hälsans skull Pilates Vikt & motionsguiden Meditation Samling SISTA KVÄLLEN

10 Ätoch måbra! Vi serverar laktovegetarisk mat. Hälsogröt, fil, yoghurt och massor av goda frukter och bär till frukost. Vegetarisk buffé till lunch och middag, med varma och kalla rätter, spännande kryddningar, hembakat bröd och mustiga soppor. Däremellan färskpressad juice, frukt och té. De frukter, bär och grönsaker som serveras kommer i möjligaste mån från närliggande odlingar och är ekologiskt odlade. För att kunna odla ekologiskt, måste man välja härdigare plantor som klarar sig utan konstgödning och bekämpningsmedel och som får mogna på växtplatsen. Det är i slutmognaden som frukt och grönt utvecklar den mesta näringen. Ekologiskt odlat innehåller därför mer näring än vanligt grönt, som ofta skördas för tidigt och får mogna under transport och lagring. Ekologisk är också bra för miljön på flera sätt. Jordbruket blir renare och släpper ut mindre miljögifter. Transporterna blir kortare när det är närodlat.

11 Tänkpå vad duäter! Vi kommer inte försöka få dig att bli vegetarian, men helt naturligt kommer du säkert att tänka mera på vad du äter i fortsättningen. Matvanorna har radikalt förändrats de senaste 50 åren. Från husmanskost till snabbmat, kombinerat med en kraftig ökning av godis och läsk. Men det är inte lätt att välja rätt. Av de ca 5000 olika livsmedel som finns i en butik är mer än hälften processade, med en kvalitet som är underlägsen dess naturliga motsvarighet. På Masesgården kan du lära dig mer om näringsriktig mat och viktminskning. Både i korta föreläsningar och i veckokurser, som hålls av specialister inom området. NYHET! Fasta och Detoxkur Vi erbjuder både traditionell fasta och Masesgårdens Detoxkur, för den som vill. Vad du ska välja beror på vad du vill uppnå och vilka problem du vill komma tillrätta med. Den klassiska fastan består av fräscha fastedrycker gjorda på frukt och grönsaker. Detoxkuren är en mjukfasta som är en kombination av fastedrycker och råkost. Om du planerar att fasta eller göra en utrensningskur, bör du gradvis trappa ner mängden mat veckan före och helst bara äta frukt dagen innan. När du kommer hit, hjälper vi dig att komma igång på bästa sätt och ger förslag på vilka behandlingar som kan bidra till en effektiv utrensning.

12 Vår nya Vikt & Motionsguide på webben. Det finns många olika metoder för att gå ner i vikt, men ytterst få som fungerar. Som hälsohem har vi arbetat med mat, motion och viktminskning i över 30 år och sett olika trender komma och gå. Nu kan vi erbjuda en vikt- och motionsguide på webben, som verkligen fungerar. Med vårt program behöver du inte hålla en viss diet, utan du kan äta sådant som du tycker om. Men minska portionerna. Ta bort de värsta onyttigheterna och motionera mera. Ät mindre fett och socker och mer av grönsaker, frukt och bär. En 100-grams chokladkaka innehåller t ex lika många kalorier som 11 normalstora äpplen! 12 Upptäck kalorifällorna! Guiden hjälper dig att upptäcka orsaken till att du har gått upp i vikt och vad du kan göra för att komma ner till din önskevikt igen. Genom att skriva in exakt vad du äter i din matdagbok på webben, kan du direkt se resultatet. Var det för stora portioner, för mycket fett eller socker i maten eller ovanor som bulle till kaffet och kvällsmacka? dig nya saker om mat och näringsinnehåll, som gör att du steg för steg kan ändra dina vanor, gå ner i vikt och må bättre. Skriv in allt du har ätit under dagen, även småplock. För att gå ner i vikt, på ett sunt och varaktigt sätt, bör du i genomsnitt äta kalorier mindre än du förbrukar. Matdagbok. Guiden fungerar lite som en väckarklocka. Varje dag när du antecknar vad du har ätit och druckit, kommer du att lära Med vårt program behöver du inte hålla en viss diet. Det är lättare att gå ner i vikt om man får äta sådant som man tycker om och bara minska portionerna och ta bort de värsta onyttigheterna. Genom att föra mat- och motionsdagbok får du inte bara koll på kalorierna, utan kan också se vilka näringsämnen maten innehåller. Eller hur långt du kan springa på en chokladbit.

13 Motionsdagbok Detta är också en motionsguide, som gör dig uppmärksam på hur viktigt det är att röra på sig. Precis på samma sätt som du fyller i vad du äter och dricker under en dag, fyller du i hur mycket du har rört på dig. Både stillasittande arbete, promenader och motionspass registreras och gör att du kan se hur många kalorier du har förbrukat under dagen. Personlig rådgivning av vår kostexpert Katarina Holm-Johansson som ger personliga svar på dina frågor via mejl. 13 Recept och balansmåltider Alla livsmedel, drycker och recept i guiden är kalori- och näringsberäknade, så att du kan se och jämföra allt från hela måltider till enstaka livsmedel. Balansmåltiderna är genvägen till lätta rätter, med färdiga måltidsförslag på frukost, mellanmål, lunch och middag. Vill du bli medlem. Tycker du att det här verkar bra och vill bli medlem, anmäler du dig på vår hemsida. 3 månader 285:- = 95:-/månad 6 månader 495:- 12 månader 990:- Väljer du 12 månader, får du boken Viktcoachens bästa tips och råd på köpet. Värde 189:-

14 14 Välkommen till vår vackra dalagård! Masesgården är en riktig dalagård med många rödmålade byggnader. Stora och små. Här finns inga standardiserade hotellrum, utan alla gästrum har olika inredning. Du kan välja mellan enkel- och dubbelrum, i tre olika prisklasser. Pensionatsrummen har dusch och toalett i korridoren. Gästrummen har egen dusch och toalett och de finaste rummen har egen altan eller balkong och lite extra som morgonrock på rummet. På gården har vi bara plats för 50 gäster, så det blir väldigt personligt.

15 Välj mellan hälsovecka, kortvecka och maxiweekend. Masesgården fungerar inte som ett hotell, där du kan boka enstaka nätter, utan hos oss väljer du en given vistelse. Den kan vara allt från 3 till 7 dygn. Det är inte för vår egen skull som vi har det så här, utan för våra gästers. Det blir mera lugn och ro när alla gäster kommer och åker samtidigt. HÄLSOVECKA 7 dygn, lördag lördag. KORTVECKA 6 dygn, söndag lördag. KORTVECKA 5 dygn, lördag torsdag. MAXIWEEKEND 3 dygn, torsdag söndag. Datum för de olika alternativen framgår av kursprogrammet och sammanställningen på sidan 46. Friskvård istället för sjukskrivning. För dig som har eget företag eller en arbetsgivare som betalar vistelsen, kan vi berätta att friskvård som regel är en avdragsgill kostnad. Men hör för säkerhets skull efter med skattemyndigheten eller revisorn om hur reglerna är. FRISKVÅRDSCHECKEN GÄLLER PÅ MASESGÅRDEN. Vill du stanna flera veckor? Det är inte ovanligt att gäster är både två och tre veckor på Masesgården. Hör efter med vår reception, så får du ett pris på vad det kostar. 15 Vårt miljötänkande återfinns på många håll i gården. Vi har exempelvis valt att anlita ett svanenmärkt tvätteri.

16 16 Boka tid för behandling! Välkommen på behandling! På Masesgården har vi många skickliga terapeuter och ett stort utbud av behandlingar. Efterfrågan är stor, så för att vara säker på att få den behandling du vill ha, föreslår vi att du förbokar, gärna samtidigt som du bokar in din vistelse hos oss. KOMPLEMENTÄRA BEHANDLINGAR Vi har utbildad kiropraktor, akupunktör, heilpraktiker och homeopat. Alla finns dock inte här varje vecka, så hör efter när du bokar. Vi kan erbjuda olika komplementära behandlingar, allt från behandling av olika krämpor till kartläggning av hur kroppen mår. Hur mår din kropp? Det finns olika metoder för att ta reda på hur kroppen mår. Här använder vi oss av irisdiagnostik och oxidativ stressmätning. Irisdiagnostik har använts i Sverige i över hundra år, främst av homeopater och naturläkare. Ögonen speglar hela kroppens hälsotillstånd och gör att vi bl a kan avläsa tillståndet i kroppens vävnader, svagheter i organ och körtlar, toxiner och Ph-värde i kroppen. Med ett enkelt blodprov mäter vi din oxidativa stressnivå, som visar mängden fria radikaler. Studier visar att för hög nivå kan ge upphov till olika sjukdomar i hjärta-kärl eller reumatism. En holistisk behandling där du får svar på dina hälsofrågor och förslag till individuellt anpassad kost, vitaminer, mineraler, homeopat/örtmedicin eller utrensningsprogram Tid 55 min 690:- Hälsokontroll med EIS Elektro Interstitium Scanning (EIS) är ett system som scannar av kroppen och levererar data till en dator. EIS är medicinskt godkänt i EU. Scanningen tar bara 3 minuter och ger en bra översikt över kroppens alla funktioner ämnesomsättning, oxidativ stress, ph-värde, blodfetter, kroppssammansättning, inflammationer, kroppens mineraloch hormonstatus etc. Vi går tillsammans igenom resultatet och du får ett individuellt anpassat behandlingsprogram med rekommendationer om kost och kosttillskott. Tid 90 min 1.200:- Kiropraktik Behandlingarna är till för läkning och smärtlindring. Kiropraktorn försöker återskapa balans i kroppen med hjälp av massage, stretching, manipulation och reflexbehandling. Tid 30 min 580:- Näringsrådgivning Vill du gå ner i vikt, bli av med din uppsvällda mage eller få bättre matsmältning? Kostrådgivaren går igenom vilka problem du har, vad du vill uppnå med förändrade kostvanor och ger förslag till en individuellt anpassad kost som är både god och omväxlande. Tid 90 min 890:- Regndroppsterapi Behandlingen består av att rena eteriska oljor arbetas in på ett speciellt sätt efter ryggen och på fötterna. Oljorna fortsätter att arbeta på djupet i kroppen. Regndroppsterapi reducerar inflammationer, virus och andra bakterieangrepp som alstras utefter nervbanorna. Den är också bra vid stress, utbrändhet och värk. Tid 55 min 795:-

17 MASSAGE Tillhör du dem som älskar massage? Hos oss kan du välja mellan sju olika sorters massage, som alla har det gemensamt att cirkulationen förbättras, kroppens vävnader normaliseras, blodtryck och stresshormoner sjunker. Aromamassage En mycket avslappnande helkroppsmassage med aromaoljor. Behandlingen avslutas med en värmeinpackning för att oljorna ska verka på bästa sätt. Tid 55 min 695:- Hot stone massage Djupgående muskulär massage med varma lavastenar. En holistisk behandling där alla sinnen stimuleras. Tid 55 min 695:- Tuina kinesisk massage Kraftfull och läkande behandling som balanserar kroppens energier genom yin och yang. Spänningar och blockeringar löses upp med olika massagetekniker och akupressur. Helkropp 55 min 695:- Tunga trötta ben En akupressurbehandling för ben och fötter med vätskedrivande eteriska oljor. Verkar cirkulationsfrämjande och muskelavslappnande. Dämpar svullnad med hjälp av olika massagetekniker längs meridianerna på ben och fötter. Avslutas med en värmeinpackning. Tid 55 min 695:- Klassisk massage En djupgående muskelmassage som mjukar upp och ger din kropp total avslappning. Helkropp 55 min 695:- Rygg, axlar, nacke 25 min 395:- 17 Koppningsmassage Avslappnande bindvävsmassage. Genom mjuka sugkoppar bildas vakum, som påverkar bindväven i muskler och underhud. Är även bra vid celluliter. Ger huden extra liv och lyster. Tid 30 min 395:- Taktil massage En mjuk och lugn massage som stimulerar kroppens lugnoch-ro-hormon (oxytocin) som hjälper kroppen till självläkning. Helkropp 55 min 695:- TRÄNING Power Plate Ger högeffektiv träning på mycket kort tid, endast 20 min för att träna hela kroppen. När du tränar står du på en platta som vibrerar och använder sig av kroppens egna muskelsammandragningar. Power Plate förbättrar bl a muskelstyrka, ämnesomsättning och blodcirkulation. Används även vid rehabilitering, skonsam mot leder och ligament. Instruktion och individuellt träningsprogram. Tid 30 min 395:-

18 18 ANSIKTE & KROPP Masesgårdens gröna linje går igen även när det gäller hudvård. Vi har valt att arbeta med skönhetsmärket ANNE- MARIE BÖRLIND, naturkosmetik, baserad på ekologiska råvaror av mycket hög kvalitet, med vetenskapligt underlag som bevisar att de stöder och förbättrar hudens naturliga funktion. Inga syntetiska råvaror som paraffin eller silikon. Ansiktbehandling Optimal En djup- och långtidsverkande ansiktsbehandling med cellstimulerande LL Biokomplex ampull som ger fukt och stimulerar cellförnyelsen. Tillsammans med marin algextraktmask reduceras nedbrytningen av hudens elastin. Ger en ny fräsch lyster och känns lite lätt uppstramad genom all fukt som tillförts. Tid 55 min. 830:- Ansiktsbehandling för män Uppbyggande och avslappnande ansiktsbehandling, speciellt utformad för att passa mannens hud. Grundlig rengöring, peeling, skön ansiktsmassage, återfuktande mask och avslutande behandling anpassad efter din hudtyp. Tid 55 min 695:- Klassisk ansiktsbehandling Djuprengörande ansiktsbehandling med rengöring, peeling, portömning vid behov, skön ansiktsmassage, mask och avslutande behandling anpassad efter din hudtyp. Tid 55 min 695:- Färgning av fransar och bryn Tid 30 min 295:- NY! Power & Energy En lyxig anti-aging behandling för mogen hud som inleds med en härlig ryggbehandling bestående av oljepensling, örtscrub och ryggmassage. Därefter, en klassisk ansiktsbehandling med enzympeeling och avslutande dubbelmask. Tid 90 min 1.195:- Masesgårdens Detoxkur En utrensande, balanserande och energigivande inpackning med spirulina och blåstångsalg. Kroppen peelas och packas sedan in i en mineral- och vitaminrik alginpackning som får verka i värme. En mycket bra kur för dig som behöver rensa ut slagg ur kroppen, känner dig trött och behöver ny energi eller är stel och behöver få igång cirkulationen. Tid 55 min 695:- Masesgårdens energikur En peelande, avstressande och mineralrik kroppsinpackning med grön naturlera. Medan du ligger insvept i värme får ditt ansikte skön massage och ansiktsmask. Mycket bra för dig med stela muskler, fibromyalgi, reumatisk värk eller när du bara vill njuta och tillföra huden extra fukt och näring. Tid 55 min 695:-

19 Masesgårdens lyx Två timmars välgörande behandling som börjar med bodyscrub, fortsätter med aromamassage och avslutas med en stimulerande ansiktsbehandling. Behandlingstid 120 min 1.500:- Medicinsk fotvård Ha inte ont i fötterna i onödan, utan beställ tid för en behandling! Förutom fotvård och fotmassage, behandlar vi olika typer av problem som liktornar, nageltrång, hälsprickor och vårtor. Du kan också få hjälp med skoval och inlägg som avlastar foten. Tid 50 min 495:- Ulrika Wahlstedt är ansvarig för Masesgårdens behandlingar och utveckling av vårt hälsokonsept. Hon har gått en femårig utbildning i homeopati/ naturmedicin och är Dipl. Homeopat sedan 14 år. Har bl a arbetat som terapeut på Dr Kurt Donsbachs alternativmedicinska sjukhus. Mina år i Australien har tagit mig närmare naturmedicinen och tron på balansen mellan kropp och själ. Kunskap som i dag ligger till grund i flera av mina behandlingar. Jag är glad att vara tillbaka på Masesgården, ett klassiskt hälsohem, inriktat på hälsa och som erbjuder behandlingar på ett naturligt sätt enligt gammal beprövad kunskap. Ulrika Wahlstedt

20 Vårt kursprogram. Vi har kurser för både kropp och själ. Några av kurserna är klassiker, andra är nya. Det de har gemensamt är att kursledarna är mycket professionella. De är specialister inom sitt område och har mycket att ge. Här kan du se vad som finns, men du behöver inte bestämma dig nu, utan först när du kommer hit. Kursen är två timmar om dagen, kl I maxiweekend ingår kursen i priset. Övriga veckor kostar kurserna kr och är 8 10 timmar. Ett mycket bra pris! Minst fem deltagare krävs för att kursen ska genomföras. 20 Katarina Ossman KORTVECKA 18 (6 dygn) 1-7 maj Kurspris 600:- Mindfulness betyder medveten närvaro - att leva i nuet, uppnå sinnesro och insikter som leder till ökad självkännedom. Genom att rikta uppmärksamheten mot andning, tankar och kroppsrörelser når vi en effektiv avspänning. Positiva hälsoeffekter av mindfulness har påvisats i flera vetenskapliga studier. Genom övningar lär du dig att minska stressen i din vardag, får lättare att fatta bra beslut, MINDFULNESS blir mer effektiv och förbättrar dina relationer sammanfattningsvis ökar din livskvalitet. Katarina Ossman - certifierad instruktör i mindfulness är specialistläkare. Disputerad vid Karolinska institutet. Examen i folkhälsovetenskap. Utifrån en läkar- och forskarsyn på helhetshälsa introducerar hon sina patienter i mindfulness. HÄLSOVECKA 19 (7 dygn) 7-14 maj Kursen ingår i priset Iréne von Arronet Ulrika Wahlstedt INRE HÄLSA - YTTRE SKÖNHET -balans mellan kropp, sinne och själ Den här veckan bjuder Masesgården tillsammans med AnneMarie Börlind naturkosmetik på en inspirerande och innehållsrik vecka med goda råd från vår gröna linje, vår filosofi. Värd för veckan är Iréne von Arronet och Ulrika Wahlstedt. Vi går igenom de fem elementen för ett hälsosamt, aktivt och njutbart liv; Balans mellan kropp, sinne och själ. Ph-balanserad och kemikaliefri kost, motion, växter och vatten. Vi tar även upp: Hur påverkar oxidativ stress vår kropp? Fasta, detox, gröna drinkar, örtteer: hur renar vi bäst vår kropp? Vi kommer att prata om ekologiska skönhetsprodukter; känna, lukta och prova på, få goda råd hur vi bäst tar hand om vår hud och hur vi lätt kan lägga en make-up. Vårt övriga program under den här veckan kommer att ha en balans mellan lugna och tuffa aktiviteter med bl a meditation walk. Iréne von Arronet. Friskvårdskonsulent och hälsopedagog, har arbetat mer än 30 år inom hälsobranschen och varit diet-coach åt svensk elitidrott. Har nu agenturen för Annemarie Börlinds ekologiska hudvårdsprodukter i Norden. Ulrika Wahlstedt, homeopat och naturläkare sedan 14 år. Ansvarig för Masesgårdens behandlingar.

21 KORTVECKA 20 (5 dygn) maj Kurspris 500:- Andreas Konvicka MUSIKEN SOM LÄKANDE KRAFT Musik och ljud påverkar oss både negativt och positivt. Men hur? Buller och oljud kan t ex orsaka sömnrubbningar och koncentrationssvårigheter. Medan vi genom harmoniska ljud, musik eller tystnad laddar det centrala nervsystemet med en rad positiva effekter som resultat. Musikpsykologen och musikterapeuten Andreas Konvicka berättar hur vi påverkas av vår ljudmiljö, om den senaste forskningen och ger många klingande exempel. Du får också prova på en del tekniker och terapiformer och lära dig hur du med enkla medel kan påverka din vardagsmiljö. Andreas Konvicka är bl a utbildad vid Uppsala universitet och i USA. Andreas har i 15 års tid forskat och föreläst i musikpsykologi. Han är också verksam som konsert-, operasångare och musikterapeut. Även privata konsultationer erbjuds under veckan. MAXIWEEKEND 20 (3 dygn) maj Kursen ingår i priset Ari Lindberg QIGONG Qigong har använts inom den kinesiska medicinen i över 2000 år i hälsobevarande och läkande syfte. Qi betyder energi och gong arbete. När du praktiserar Qigong arbetar man med din egen Qi kopplat till naturens Qi Yin och Yang. Dessa båda energierna finns i våra kroppar och behöver ständigt fyllas på och renas. Ibland kallar man Qigong för motionens akupunktur för att den har liknande effekter. Under helgens kurs kommer vi att jobba med Lilla cirkeln, där vi kopplar ihop andningen med rörelserna. Ari Lindberg är utbildad både i Kina och i Sverige. Han tränar själv varje dag och inspirerar genom sina kurser andra till att börja. 21 KORTVECKA 21 (6 dygn) maj Kurspris 600:- Louise Hammarberg Livets goda innebär hälsokunskap inom näringslära, vad just du behöver för mat och du får hjälp med ett individuellt livsstilsprogram. Louise delar med sig av sin kunskap inom föryngringsmat, rogivande mat och mat som medicin. Mat i balans som ger vikt i balans är en sund viktminskning som Louise delger deltagarna. Du får härliga recept och hjälp att välja den mat som passar dig bäst på Masesgårdens fantastiska buffébord. LIVETS GODA! Louise Hammarberg är näringsterapeut, matskribent, föreläsare och utbildare inom näringslära och näringsfysiologi.

22 KORTVECKA 22 (5 dygn) 28 maj - 2 juni Kurspris 500:- Vi har tänkt oss ett lite annorlunda program den här vecka. På förmiddagarna har vi aktiviteter som vanligt och efter lunch gör vi en utflykt i den vackra Siljansbygden. På tisdag blir det en heldagsutflykt. KULTURUTFLYKTER I SILJANSBYGDEN Masesgården står för transporter med minibussar. Du betalar bara inträden till det du vill vara med på. Du kan följa med på enstaka utflykter eller vara med på alla. Christer Persson SÖNDAG Rättvik med Vidablick, Långbryggan, retreat- och meditationscentret Berget, Styggforsen i Boda, Hantverk i Tällberg. MÅNDAG Guidning i Rättviks kyrka, kyrkstallarna, Stiftsgården, dalahästtillverkning i Nusnäs. Bleckogården i Backa, springkällan. TISDAG Heldagsutflykt. Gesundaberget, Zorngården/Zornmuséet i Mora, lunch i Fryksås fäbodar, hårarbeten i Våmhus, 22 ONSDAG Carl Larssongården i Sundborn via Sågmyra och Bjursås. MAXIWEEKEND 22 (3 dygn) 2-5 juni Kursen ingår i priset Malin Berghagen Magnus Lindroth Malin och Magnus leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Yogan är en lustfylld träning som ger dig styrka, smidighet och mental avslappning. Du behöver inte ha tränat innan. Det är dina personliga förutsättningar som bestämmer hur intensivt du vill träna. Släpp alla krav. Kom och njut! I mentalträningen lär du dig hur tankar, känslor och bilder påverkar kroppen och hur du kan styra dem. När du lär dig styra, kan du bryta negativa beteendemönster. Malin Berghagen har under flera år instruerat mjukyoga, lett guidade meditationer och avslappningsövningar för Masesgårdens gäster. Magnus Lindroth har lång erfarenhet av kampsport YOGA OCH MENTAL TRÄNING och är utbildad coach och yogainstruktör med ett starkt personligt engagemang för sina elever.

23 KORTVECKA 23 (6 dygn) 5-11 juni Kursen ingår i priset HÄLSA-VECKA PÅ MASESGÅRDEN Brukar du läsa tidningen HÄLSA? Nu har du chansen att träffa tidningens medarbetare och samarbetspartners under en vecka med intressanta föredrag. Med sitt helhetsperspektiv på hälsa har tidningen under drygt 70 år inspirerat många till en sundare livsstil. Du kommer att få träffa: Carina Jörsäter, HÄLSAs chefredaktör, som berättar om sin tidning. Eva Sanner, mångårig medarbetare i HÄLSA, författare och psykosyntesterapeut, som håller seminarier om ayurveda, kreativitet, relationer & kärlek. Lena Olausson, även hon mångårig medarbetare i HÄLSA, tilllika sjukgymnast och psykoterapeut. Hon håller seminarier om kroppskännedom och mindfulness. Anneli Tapper, massageterapeut och gympaledare, leder qi gong och härliga corepass som stärker din rygg. Pia Hall, HÄLSAs matinspiratör, som pratar om den sunda gröna maten och ger praktiska råd för vardagen. Eva Rundberg, diplomerad naturkosmetisk hudterapeut från hudvårdsföretaget Weleda, berättar om skillnaderna mellan naturkosmetik och den traditionella skönhetsindustrin. 23 HÄLSOVECKA 24 (7 dygn) juni Kurspris 600:- Ulrika Eiworth PILATES LEKANDE LÄTT Pilates är en mjuk träningsmetod där du framför allt tränar mage och rygg i kombination med andning. Du gör övningarna i ditt eget tempo och på din egen nivå. Pilates är en metod som ger din kropp mer styrka, stretch, balans och rörelseförmåga oberoende av ålder och fysisk kondition. På ett skonsamt och lekande lätt sätt förbättrar du din kroppshållning, koordination, andning, koncentration och uthållighet. För att förbättra konditionen denna vecka kommer du även att få pröva på lite Nia och Zumba fantasiskt rolig och annorlunda träning! Ulrika Eiworth är utbildad i Pilates och är NIA black belt-instruktör. Dessutom utbildad inom friskvård, äldremotion, ryggskola, aerobic och kostrådgivning.

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 Program maj oktober 2010 Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 GRÖNA 2 SKÖNA DAGAR! Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppleträden står i blom, till klara

Läs mer

Hej Fötter! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2014. Massagestudio med framgång

Hej Fötter! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2014. Massagestudio med framgång Ny utbildning: Dansinstruktör Latin Jam! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2014 Hej Fötter! Massagestudio med framgång SuJok koreansk handakupunktur Vad krävs av en duktig PT? Känslornas

Läs mer

Den första människan som kommer att bli 1000 år gammal är redan född.

Den första människan som kommer att bli 1000 år gammal är redan född. Introduktion Vi lever i en fantastisk tid fylld av otroliga framsteg. Vi har skapat extremt avancerade uppfinningar och åstadkommit fantastiska mål. Vi har promenerat på månen. Kommunicera trådlöst och

Läs mer

Varför EKOfrisör? Oxytocin mirakelsubstans utan biverkningar. Massor av MASSAGE. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2014

Varför EKOfrisör? Oxytocin mirakelsubstans utan biverkningar. Massor av MASSAGE. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2014 Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2014 Massor av MASSAGE Varför EKOfrisör? Framtidens medicin är Funktionell Vaken Vila Hej Lungor! Massage för BARN och mycket mer! Oxytocin mirakelsubstans

Läs mer

Kvinnlig hälsa i olika åldrar

Kvinnlig hälsa i olika åldrar www.formochfigur.se Mötesplatsen för kvinnor med intresse av hälsa & livsstil Kvinnlig hälsa i olika åldrar Om att bli medlem Träningen som passar oss kvinnor så bra Detta ingår i ditt medlemskap Kvinnor

Läs mer

Jomana 2009. Må bra till kropp och själ

Jomana 2009. Må bra till kropp och själ Jomana 2009 Må bra till kropp och själ Ett varmt tack till: Min underbara lärare på Glokala folkhögskolan, Gunilla Andersson, för hennes hjälp och stöd och tro på mitt hälsoprojekt. Tack för att du har

Läs mer

Sött är surt för kroppen. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2014. Gå djupare som Medicinsk Massageterapeut

Sött är surt för kroppen. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2014. Gå djupare som Medicinsk Massageterapeut 20 % rabatt på de flesta av höstens utbildningar och kurser om du anmäler dig och betalar hela avgiften före den 30 juni 2014 Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2014 Gå djupare som Medicinsk

Läs mer

YOGA. magazine. My Kickstart. Spring i benen TOUGH VIKING. Fridfull styrka. Kom igång med LÖPNING. Din guide till Gruppträning. Danielas nya liv med

YOGA. magazine. My Kickstart. Spring i benen TOUGH VIKING. Fridfull styrka. Kom igång med LÖPNING. Din guide till Gruppträning. Danielas nya liv med Gruppförsändelse till hushåll magazine SOMMAREN 2015 YOGA Fridfull styrka Kom igång med LÖPNING Danielas nya liv med My Kickstart TOUGH VIKING Spring i benen Din guide till Gruppträning 1 1 TRÄNA MED PT

Läs mer

Ny Yogalärarutbildning

Ny Yogalärarutbildning Ny Yogalärarutbildning med fokus på Mindfulness och AyurVeda 10 % rabatt på de flesta av vårens utbildningar och kurser om du anmäler dig och betalar hela avgiften före den 27 dec 2013. Balanserad hållning

Läs mer

Hälsokällan nr5. Spring in våren! Stor. tävling! Camilla Ringström

Hälsokällan nr5. Spring in våren! Stor. tävling! Camilla Ringström DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN Q-PUBLISHING Hälsokällan nr5 2012Hälso Medföljer i Aftonbladet februari LÄS FLER TIDNINGAR PÅ WWW.Q-PUB.SE Camilla Ringström KA K GÅNGSTAVAR! UNIKA VINN AVA AV T GÅNGSTA

Läs mer

Steg 1 Kurs i laserterapi Steg 1 Kurs i laserterapi Utbildnings Guiden Kvalitet är vårt Steg 2 Kurs i laserterapi Axelsons Tider & Priser

Steg 1 Kurs i laserterapi Steg 1 Kurs i laserterapi Utbildnings Guiden Kvalitet är vårt Steg 2 Kurs i laserterapi Axelsons Tider & Priser Team Axelsons Kvalitet är vårt varumärke! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2015 Dansa dig frisk, glad & smart! 10 % rabatt Hej HJÄRNA! Pillerparadoxen Massage vid Medelhavet Lymfmassagen

Läs mer

Omega-3. Smärtkonferensen 2006. Läkarstämma i shoppingcenter. Läs om nya, alternativa smärtbehandlingsmetoder! TEMA:

Omega-3. Smärtkonferensen 2006. Läkarstämma i shoppingcenter. Läs om nya, alternativa smärtbehandlingsmetoder! TEMA: 4/2006 1/2006 Omega-3 fettet som gör dig friskare och smartare! Läkarstämma i shoppingcenter Läs om nya, alternativa smärtbehandlingsmetoder! TEMA: 16 sidors bilaga Smärtkonferensen 2006 Allt för hälsan

Läs mer

MÅ BÄTTRE PÅ DINA EGNA VILLKOR TIPS, SJÄLVTEST, CHECKLISTOR OCH VERKTYG FÖR ÖKAD GLÄDJE OCH MER ENERGI. #2 /2014 specialnummer

MÅ BÄTTRE PÅ DINA EGNA VILLKOR TIPS, SJÄLVTEST, CHECKLISTOR OCH VERKTYG FÖR ÖKAD GLÄDJE OCH MER ENERGI. #2 /2014 specialnummer ENKLAREHÄLSA temanummer ur serien enklare vardag #2 /2014 specialnummer MÅ BÄTTRE PÅ DINA EGNA VILLKOR TIPS, SJÄLVTEST, CHECKLISTOR OCH VERKTYG FÖR ÖKAD GLÄDJE OCH MER ENERGI 2014 InsightLab Kungsgatan

Läs mer

CORE! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2013. Get down to the. Johan Allgulander. Cirkulationsmassage

CORE! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2013. Get down to the. Johan Allgulander. Cirkulationsmassage Johan Allgulander Massör för svenska fotbollslandslaget! Cirkulationsmassage gör kalla fötter varma Golva dina klienter Ät klimatsmart och giftfritt Fixa stukad fot och mycket mer!! Get down to the CORE!

Läs mer

kvinna 40+ Renée Nyberg ett hälsosamt hjärta. Finns i dagligvaruhandeln. Svensk mat Prioritera rätt Emma Wiklund om livet efter 40

kvinna 40+ Renée Nyberg ett hälsosamt hjärta. Finns i dagligvaruhandeln. Svensk mat Prioritera rätt Emma Wiklund om livet efter 40 kvinna 40+ februari 2011 Svensk mat rena hälsokosten Prioritera rätt minska stressen Emma Wiklund Min hud behöver lite extra kärlek och omvårdnad. Renée Nyberg om livet efter 40 Weekendresor vi har guiden

Läs mer

Vintervila. Vetenskap. Möt veronica. fertiliteten. Höj mysfaktorn. Love your life naturligt frisk med Life. Baka sunda julkakor. Experterna om IBS 24

Vintervila. Vetenskap. Möt veronica. fertiliteten. Höj mysfaktorn. Love your life naturligt frisk med Life. Baka sunda julkakor. Experterna om IBS 24 NORDENS STÖRSTA TIDNING OM NATURLIG HÄLSA Nummer 4 November 2013 39 kr Vetenskap Experterna om IBS 24 julklappstips fertiliteten Går den att påverka? Möt veronica utbildningsansvarig och coach på Life

Läs mer

KVINNA. Emma Wiklund: I BALANS. RESEFORMEN SOM ÖKAR Fördomarna börjar försvinna SMÄRTA I KROPPEN. Jag var så illa tvungen att skaffa mig ett jobb

KVINNA. Emma Wiklund: I BALANS. RESEFORMEN SOM ÖKAR Fördomarna börjar försvinna SMÄRTA I KROPPEN. Jag var så illa tvungen att skaffa mig ett jobb ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS SMÄRTA I KROPPEN KAN BERO PÅ DINA FÖTTER Läs mer om Fotkomfort på sid 4 MEDFÖLJER SVENSKA DAGBLADET 6 MAJ 2015 KVINNA I BALANS Emma

Läs mer

TANUM APPAR MUSKLER FREEMOTION. magazine ANGELICA. Så bygger du. Vi visar övningarna TEDACTIVE 1 ÅRSJUBILEUM. Trendexperten STEFAN NILSSON

TANUM APPAR MUSKLER FREEMOTION. magazine ANGELICA. Så bygger du. Vi visar övningarna TEDACTIVE 1 ÅRSJUBILEUM. Trendexperten STEFAN NILSSON Gruppförsändelse till hushåll magazine HÖSTEN 2012 ANGELICA Guldtjejen från TANUM APPAR FÖR DIN TRÄNING Trendexperten STEFAN NILSSON Så bygger du MUSKLER FREEMOTION Vi visar övningarna TEDACTIVE 1 ÅRSJUBILEUM

Läs mer

Kvinna mitt i livet. Komplementär medicin. Vibrationsträning. Kronisk smärta som egen diagnos. Tema. Kvinnors smärta Alternativvård

Kvinna mitt i livet. Komplementär medicin. Vibrationsträning. Kronisk smärta som egen diagnos. Tema. Kvinnors smärta Alternativvård Svenska smärtföreningen testar Svenska smärtföreningen testar 2/2006 1/2006 Kronisk smärta som egen diagnos Kvinna mitt i livet Tema Tio enkla steg att hantera kronisk smärta Nu har du möjlighet att beställa

Läs mer

LiLL Lindfors. Hjärtskola. Original silicea. Starkare rygg. diabetes. För ett märkbart tjockare hår. bättre. så får du. de nya apoteken.

LiLL Lindfors. Hjärtskola. Original silicea. Starkare rygg. diabetes. För ett märkbart tjockare hår. bättre. så får du. de nya apoteken. vår 2011 39 kronor bättre reportage Spa & Ayurveda SenaSte nytt diabetes så får du Starkare rygg Hjärtskola LiLL Lindfors hälsotips ta kontroll över din mage de nya apoteken Original silicea För ett märkbart

Läs mer

KVINNA I BALANS MALIN BERGHAGEN: Så får jag min egen balans i livet UNIKA TRÄNINGEN ALEXANDRA CHARLES: DEN TYSTA FOLKSJUKDOMEN TÄVLING!

KVINNA I BALANS MALIN BERGHAGEN: Så får jag min egen balans i livet UNIKA TRÄNINGEN ALEXANDRA CHARLES: DEN TYSTA FOLKSJUKDOMEN TÄVLING! ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS MEDFÖLJER SVENSKA DAGBLADET 17 MAJ 2014 KVINNA I BALANS UNIKA TRÄNINGEN - som kan motverka benskörhet SID. 19 ALEXANDRA CHARLES:

Läs mer

våra fem sinnen Gå under eller klättra över Flirta mera Vår hjärna glasogonfri.nu Louise Hoffsten om livet med MS

våra fem sinnen Gå under eller klättra över Flirta mera Vår hjärna glasogonfri.nu Louise Hoffsten om livet med MS våra fem sinnen september 2010 Flirta mera slipp torra ögon Vår hjärna de vanligaste hjärnsjukdomarna Gå under eller klättra över Louise Hoffsten om livet med MS God tandvård en investering Ny teknik osynlig

Läs mer

Utbildnings Guiden. Vi har mycket att lära av stenåldersmänniskan. Skrivtävling. Axelsons Tider & Priser Hösten 2012.

Utbildnings Guiden. Vi har mycket att lära av stenåldersmänniskan. Skrivtävling. Axelsons Tider & Priser Hösten 2012. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Hösten 2012 Jonas Colting: Vi har mycket att lära av stenåldersmänniskan Skrivtävling Vinn en kurs hos Axelsons! MAJ 2012 Förverkliga din dröm hos Axelsons en

Läs mer

Nystart! detox. Supermat. TRäna rumpan Därför mår kvinnor bra av att styrketräna. Vetenskap Hjärtat behöver Q10 och selen. Ladda för våren!

Nystart! detox. Supermat. TRäna rumpan Därför mår kvinnor bra av att styrketräna. Vetenskap Hjärtat behöver Q10 och selen. Ladda för våren! NORDENS STÖRSTA TIDNING OM NATURLIG HÄLSA 9 Superfavoriter detox hjälper dig att storstäda kroppen Vetenskap Hjärtat behöver Q10 och selen Nummer 1 februari 2013 39 kr TRäna rumpan Därför mår kvinnor bra

Läs mer

Yogans Tidlösa Mästare under 1900-talet:

Yogans Tidlösa Mästare under 1900-talet: Yogans Tidlösa Mästare under 1900-talet: Vägen till Mästerskap: Experten Yoga flum, gympa eller vetenskap Ett öga mot Universum Yogeye Ögon Yoga Karma Yoga Yogakonst Nätmagasinet Medicinsk Yoga INNEHÅLL:

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING OM KVINNORS HÄLSA ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET I SAMARBETE MED 1,6 MILJONERKLUBBEN ANNONS

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING OM KVINNORS HÄLSA ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET I SAMARBETE MED 1,6 MILJONERKLUBBEN ANNONS ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING OM KVINNORS HÄLSA ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET I SAMARBETE MED 1,6 MILJONERKLUBBEN ANNONS KVINNORS HÄLSA MEDFÖLJER SOM OBEROENDE TEMATIDNING I SVENSKA DAGBLADET, SEPTEMBER

Läs mer

ÖVERVIKT. - den nya folksjukdomen KONSEKVENSERNA AV

ÖVERVIKT. - den nya folksjukdomen KONSEKVENSERNA AV HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ÖVERVIKT - den nya folksjukdomen APRIL 2007 Sveriges folkkäraste artist Kikki Danielsson genomgick en förvandling i programmet Du är vad du äter. Foto:

Läs mer

Vägen till Mästerskap: Hantverkaren

Vägen till Mästerskap: Hantverkaren Yogans Tidlösa Mästare under 1900-talet Vägen till Mästerskap: Hantverkaren Ett öga mot Universum Du ska inte bli hel Reumatism och Yoga Yogakonst Nätmagasinet Medicinsk Yoga INNEHÅLL: Ledare Feedback

Läs mer

LIVETEn gratis tidning från

LIVETEn gratis tidning från Det goda LIVETEn gratis tidning från DELAS UT I LÄNETS BREVLÅDOR UNDER VECKA 46#2010 Lycka Humor Hälsa...och annat som påverkar vårt välbefinnande Landstinget Kronoberg. Varsågod! Nr 2 2010 magasin Mia

Läs mer

Träna i sommar LCHQ- magazine. Nya gigantiska. Träningsprylar & träningskläder. Pernillas löpskola. Benedikte om livet som personlig tränare!

Träna i sommar LCHQ- magazine. Nya gigantiska. Träningsprylar & träningskläder. Pernillas löpskola. Benedikte om livet som personlig tränare! Gruppförsändelse till hushåll magazine sommaren 2012 Träna i sommar Vi visar hur! Pernillas löpskola LCHQ- Ny kosttrend av Fredrik Paulun Benedikte om livet som personlig tränare! Nya gigantiska Sportshopen

Läs mer