Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan."

Transkript

1 Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2011

2 EN HÄLSOVECKA KAN GE NY START I LIVET! Att vara på Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att du vill något mer med dig själv, än att bara få en trevlig helg. Det kan vara för att 2 komma igång med nya bättre vanor när det gäller mat och motion. Eller för att komma ner i varv och hämta nya krafter. Eller helt enkelt för att du vet hur bra du mår när du tar hand om dig själv.

3 En hälsovecka kan vara vändpunkten till ett bättre liv. Masesgården är ett riktigt hälsohem, inriktat på att du ska må bra när du är här och få med dig nya goda vanor hem. Välkommen! Har du inte tid att komma en hel vecka har vi även kortveckor och maxiweekend, med en ny intressant kurs varje vecka. Veckans kurs. Ny intressant kurs varje vecka. Det kan handla om viktminskning, personlig utveckling och stresshantering eller vara kurser där du får träna yoga, qigong eller pilates. Kurserna är två timmar om dagen och kostar kr. I maxiweekend ingår kursen i priset. INNEHÅLL: Vad är speciellt med hälsohem? 4 5 Kom i form 6 7 Veckans aktiviteter 8 9 Ät och må bra Vikt & Motionsguide Gården och rummen Behandlingar Masesgårdens kursprogram Prosgårdens kursprogram Utbildning Kost & Näringsrådgivare 35 Masesgården Resor Våra samarbetspartners Fakta/det finstilta 46 Tider och priser

4 VAD ÄR SPECIELLT MED ETT HÄLSOHEM? Som hälsohem har vi en helhetssyn på hälsa. Våra tre M står för mat, motion och mental hälsa. Alla tre är lika viktiga och hänger ihop. När kropp och själ är i balans mår du bra, medan en stressig vardag kan sätta det mesta ur spel. Vegetarisk mat. Hos oss får du avstå från kaffe, vin, kött och fisk. Istället får du prova på att äta vegetariskt. Varje dag serveras härliga bufféer med varma och kalla grönsaksrätter, frukter och bär. Du kan också lyssna på föredrag om matens betydelse för hälsan eller om hur du blir av med extrakilona. Motionspass och föredrag. Varje dag kan du välja mellan fem aktiviteter, i form av olika motionspass och föredrag på tema hälsa. Du väljer själv vad du vill vara med på. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma.

5 Masesgården är ett riktigt hälsohem. Ett av de få eller snarare två hälsohem som finns idag. När vi startade 1976, fanns det betydligt fler, men många av dem sköljdes bort av SPA-vågen som bjöd på flärdfullare alternativ, med 3-rätters middagar och vin. Men vi håller fast vid vår gröna linje och idag är intresset för hälsa större än någonsin. 5 Are Waerland var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt (född 1876). Vår filosofi bygger på AreWaerlands idéer. Han skrev artiklar, böcker och höll föredrag om hälsa som drog fulla hus. Det mesta som Are Waerland talade om var ännu outforskat vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer liksom om motionens och ljusets betydelse. Han förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Vidare att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande. Dessutom att utesluta giftiga stimulansmedel såsom kaffe, tobak och alkohol. "Vi har inte med sjukdomar att göra utan med livsföringsfel sade Are Waerland. Solvikingen, Are Waerlands månadstidskrift, för Nordens kroppsliga och andliga pånytt-födelse.

6 Kom i form! Vad du vill uppnå när du kommer till Masesgården, vet bara du själv. Stillasittande arbete, brist på motion, övervikt och stress är vanliga problem. På Masesgården får du en kick att komma igång med motionen och att äta mat som får dig att må bra. Du kan också hämta nya krafter rent mentalt. 6 KICKSTART för kroppen! På Masesgården ingår flera motionspass om dagen. Var med på så många du vill! Här har du chansen att prova på olika typer av motion, t ex vattengympa, stavgång med pulsträning, spinning eller yoga. Träningen är upplagd så att alla kan vara med. Den som är vältränad kör lite hårdare och den som är stel i kroppen och otränad tar det lugnare. Vi har många duktiga ledare, som ser till att du kommer igång och tycker att det är roligt att träna. Mjukstart för själen! Ta dagen som den kommer. Ingen väckarklocka som ringer. Ingen tv på rummet. Var med på morgonpasset om du vill eller sov ut tills frukosten serveras. Att vara på Masesgården har en läkande kraft, främst därför att du då kan släppa alla krav och bara vara. När hjärnan inte längre behöver gå på högvarv, öppnar den upp för nya tankar och lösningar på problem. Många av de kurser och föredrag som vi har på Masesgården handlar just om vad man kan göra för att må bra, rent mentalt.

7 Motion påverkar hela dig! Motion påverkar hjärtat, blodvolymen och hjärnan, andningen, musklerna, mage, tarm, bentäthet och vikten. Med motion får du bättre kondition. Cellernas förmåga att omsätta syre och näring till energi ökar och hjärtat behöver inte jobba lika hårt (ett tränat hjärta har färre slag per minut i vilopuls). Välkommen på nästa motionspass! Det spelar ingen roll om du är stel i kroppen och otränad, det viktiga är att komma igång. Ge dig själv 30 minuter om dagen, så kan vi lova att du kommer att märka skillnaden! 7 Motion sänker blodfetterna, vilket i sin tur minskar risken för hjärt/kärlsjukdomar, åderförkalkning, högt blodtryck och diabetes. Likaså förbättrar motion tarmrörelserna och motverkar olika mag- och tarmsjukdomar. Motion stärker skelettet, ökar rörligheten i armar och ben, reducerar fetman och dess följdsjukdomar som åldersdiabetes och ledbesvär. Dessutom hjälper motion till att agera ut stressen.

8 8 Bada i poolen när du vill. Poolen är öppen dygnet runt och många stunder kan du ha den helt för dig själv. Vattnet har en behaglig temperatur kring 30 grader. På kvällen dämpar vi belysningen, tänder ljusen i kandelabern och sätter på musik. Vid simhallen finns bubbelpool och bastu och nere vid sjön finns en vedeldad bastu. V E C K A N S A K T I V I T E T E R. Totalt ingår 30 aktivitetstimmar i veckan med motionspass och föredrag. Vi kör flera motionspass om dagen, anpassade för alla åldrar och nivåer. Alla kan vara med, du tränar utifrån din egen förmåga.

9 Kom igång med motionen! Under din vistelse kommer du att träffa på flera ledare, som håller i de olika motiospassen och får dig att tycka att det är roligt att träna. På bilderna ser du några av dem. Christina Schultz Jan Adde Vibeke Saxe Jim Sandlund Exempel på veckans program. När du kommer till Masesgården får du ett program där du exakt kan se vad som finns att välja på. Det här är bara ett exempel på hur ett veckoprogram kan vara upplagt. 9 LÖRDAG Middag Välkomstträff och information om veckans kurs SÖNDAG Vattenträning Kom igång! Kom i form! Träna kroppen Maten på Masesgården KURS Ett gott skratt förlänger livet MÅNDAG Sköna morgonövningar Helhet och hälsa Rygg gympa Om fria radikaler och antioxidanter KURS Lär dig dansa Linedance TISDAG Vattengympa Stavgång med pulsträning Styrkepass Meditation KURS Strategier för ett lyckligare liv ONSDAG Meditativ Hatha-yoga Kroppen ditt ansvarsområde Chiball och totalrörelse Utflykt till Leksand KURS Rygghälsa TORSDAG Yoga Lär dig massera Spinning och step up Meditation/avslappning KURS Latin och afrorytmer FREDAG Medicinsk Qigong Kryddor - för smaken och hälsans skull Pilates Vikt & motionsguiden Meditation Samling SISTA KVÄLLEN

10 Ätoch måbra! Vi serverar laktovegetarisk mat. Hälsogröt, fil, yoghurt och massor av goda frukter och bär till frukost. Vegetarisk buffé till lunch och middag, med varma och kalla rätter, spännande kryddningar, hembakat bröd och mustiga soppor. Däremellan färskpressad juice, frukt och té. De frukter, bär och grönsaker som serveras kommer i möjligaste mån från närliggande odlingar och är ekologiskt odlade. För att kunna odla ekologiskt, måste man välja härdigare plantor som klarar sig utan konstgödning och bekämpningsmedel och som får mogna på växtplatsen. Det är i slutmognaden som frukt och grönt utvecklar den mesta näringen. Ekologiskt odlat innehåller därför mer näring än vanligt grönt, som ofta skördas för tidigt och får mogna under transport och lagring. Ekologisk är också bra för miljön på flera sätt. Jordbruket blir renare och släpper ut mindre miljögifter. Transporterna blir kortare när det är närodlat.

11 Tänkpå vad duäter! Vi kommer inte försöka få dig att bli vegetarian, men helt naturligt kommer du säkert att tänka mera på vad du äter i fortsättningen. Matvanorna har radikalt förändrats de senaste 50 åren. Från husmanskost till snabbmat, kombinerat med en kraftig ökning av godis och läsk. Men det är inte lätt att välja rätt. Av de ca 5000 olika livsmedel som finns i en butik är mer än hälften processade, med en kvalitet som är underlägsen dess naturliga motsvarighet. På Masesgården kan du lära dig mer om näringsriktig mat och viktminskning. Både i korta föreläsningar och i veckokurser, som hålls av specialister inom området. NYHET! Fasta och Detoxkur Vi erbjuder både traditionell fasta och Masesgårdens Detoxkur, för den som vill. Vad du ska välja beror på vad du vill uppnå och vilka problem du vill komma tillrätta med. Den klassiska fastan består av fräscha fastedrycker gjorda på frukt och grönsaker. Detoxkuren är en mjukfasta som är en kombination av fastedrycker och råkost. Om du planerar att fasta eller göra en utrensningskur, bör du gradvis trappa ner mängden mat veckan före och helst bara äta frukt dagen innan. När du kommer hit, hjälper vi dig att komma igång på bästa sätt och ger förslag på vilka behandlingar som kan bidra till en effektiv utrensning.

12 Vår nya Vikt & Motionsguide på webben. Det finns många olika metoder för att gå ner i vikt, men ytterst få som fungerar. Som hälsohem har vi arbetat med mat, motion och viktminskning i över 30 år och sett olika trender komma och gå. Nu kan vi erbjuda en vikt- och motionsguide på webben, som verkligen fungerar. Med vårt program behöver du inte hålla en viss diet, utan du kan äta sådant som du tycker om. Men minska portionerna. Ta bort de värsta onyttigheterna och motionera mera. Ät mindre fett och socker och mer av grönsaker, frukt och bär. En 100-grams chokladkaka innehåller t ex lika många kalorier som 11 normalstora äpplen! 12 Upptäck kalorifällorna! Guiden hjälper dig att upptäcka orsaken till att du har gått upp i vikt och vad du kan göra för att komma ner till din önskevikt igen. Genom att skriva in exakt vad du äter i din matdagbok på webben, kan du direkt se resultatet. Var det för stora portioner, för mycket fett eller socker i maten eller ovanor som bulle till kaffet och kvällsmacka? dig nya saker om mat och näringsinnehåll, som gör att du steg för steg kan ändra dina vanor, gå ner i vikt och må bättre. Skriv in allt du har ätit under dagen, även småplock. För att gå ner i vikt, på ett sunt och varaktigt sätt, bör du i genomsnitt äta kalorier mindre än du förbrukar. Matdagbok. Guiden fungerar lite som en väckarklocka. Varje dag när du antecknar vad du har ätit och druckit, kommer du att lära Med vårt program behöver du inte hålla en viss diet. Det är lättare att gå ner i vikt om man får äta sådant som man tycker om och bara minska portionerna och ta bort de värsta onyttigheterna. Genom att föra mat- och motionsdagbok får du inte bara koll på kalorierna, utan kan också se vilka näringsämnen maten innehåller. Eller hur långt du kan springa på en chokladbit.

13 Motionsdagbok Detta är också en motionsguide, som gör dig uppmärksam på hur viktigt det är att röra på sig. Precis på samma sätt som du fyller i vad du äter och dricker under en dag, fyller du i hur mycket du har rört på dig. Både stillasittande arbete, promenader och motionspass registreras och gör att du kan se hur många kalorier du har förbrukat under dagen. Personlig rådgivning av vår kostexpert Katarina Holm-Johansson som ger personliga svar på dina frågor via mejl. 13 Recept och balansmåltider Alla livsmedel, drycker och recept i guiden är kalori- och näringsberäknade, så att du kan se och jämföra allt från hela måltider till enstaka livsmedel. Balansmåltiderna är genvägen till lätta rätter, med färdiga måltidsförslag på frukost, mellanmål, lunch och middag. Vill du bli medlem. Tycker du att det här verkar bra och vill bli medlem, anmäler du dig på vår hemsida. 3 månader 285:- = 95:-/månad 6 månader 495:- 12 månader 990:- Väljer du 12 månader, får du boken Viktcoachens bästa tips och råd på köpet. Värde 189:-

14 14 Välkommen till vår vackra dalagård! Masesgården är en riktig dalagård med många rödmålade byggnader. Stora och små. Här finns inga standardiserade hotellrum, utan alla gästrum har olika inredning. Du kan välja mellan enkel- och dubbelrum, i tre olika prisklasser. Pensionatsrummen har dusch och toalett i korridoren. Gästrummen har egen dusch och toalett och de finaste rummen har egen altan eller balkong och lite extra som morgonrock på rummet. På gården har vi bara plats för 50 gäster, så det blir väldigt personligt.

15 Välj mellan hälsovecka, kortvecka och maxiweekend. Masesgården fungerar inte som ett hotell, där du kan boka enstaka nätter, utan hos oss väljer du en given vistelse. Den kan vara allt från 3 till 7 dygn. Det är inte för vår egen skull som vi har det så här, utan för våra gästers. Det blir mera lugn och ro när alla gäster kommer och åker samtidigt. HÄLSOVECKA 7 dygn, lördag lördag. KORTVECKA 6 dygn, söndag lördag. KORTVECKA 5 dygn, lördag torsdag. MAXIWEEKEND 3 dygn, torsdag söndag. Datum för de olika alternativen framgår av kursprogrammet och sammanställningen på sidan 46. Friskvård istället för sjukskrivning. För dig som har eget företag eller en arbetsgivare som betalar vistelsen, kan vi berätta att friskvård som regel är en avdragsgill kostnad. Men hör för säkerhets skull efter med skattemyndigheten eller revisorn om hur reglerna är. FRISKVÅRDSCHECKEN GÄLLER PÅ MASESGÅRDEN. Vill du stanna flera veckor? Det är inte ovanligt att gäster är både två och tre veckor på Masesgården. Hör efter med vår reception, så får du ett pris på vad det kostar. 15 Vårt miljötänkande återfinns på många håll i gården. Vi har exempelvis valt att anlita ett svanenmärkt tvätteri.

16 16 Boka tid för behandling! Välkommen på behandling! På Masesgården har vi många skickliga terapeuter och ett stort utbud av behandlingar. Efterfrågan är stor, så för att vara säker på att få den behandling du vill ha, föreslår vi att du förbokar, gärna samtidigt som du bokar in din vistelse hos oss. KOMPLEMENTÄRA BEHANDLINGAR Vi har utbildad kiropraktor, akupunktör, heilpraktiker och homeopat. Alla finns dock inte här varje vecka, så hör efter när du bokar. Vi kan erbjuda olika komplementära behandlingar, allt från behandling av olika krämpor till kartläggning av hur kroppen mår. Hur mår din kropp? Det finns olika metoder för att ta reda på hur kroppen mår. Här använder vi oss av irisdiagnostik och oxidativ stressmätning. Irisdiagnostik har använts i Sverige i över hundra år, främst av homeopater och naturläkare. Ögonen speglar hela kroppens hälsotillstånd och gör att vi bl a kan avläsa tillståndet i kroppens vävnader, svagheter i organ och körtlar, toxiner och Ph-värde i kroppen. Med ett enkelt blodprov mäter vi din oxidativa stressnivå, som visar mängden fria radikaler. Studier visar att för hög nivå kan ge upphov till olika sjukdomar i hjärta-kärl eller reumatism. En holistisk behandling där du får svar på dina hälsofrågor och förslag till individuellt anpassad kost, vitaminer, mineraler, homeopat/örtmedicin eller utrensningsprogram Tid 55 min 690:- Hälsokontroll med EIS Elektro Interstitium Scanning (EIS) är ett system som scannar av kroppen och levererar data till en dator. EIS är medicinskt godkänt i EU. Scanningen tar bara 3 minuter och ger en bra översikt över kroppens alla funktioner ämnesomsättning, oxidativ stress, ph-värde, blodfetter, kroppssammansättning, inflammationer, kroppens mineraloch hormonstatus etc. Vi går tillsammans igenom resultatet och du får ett individuellt anpassat behandlingsprogram med rekommendationer om kost och kosttillskott. Tid 90 min 1.200:- Kiropraktik Behandlingarna är till för läkning och smärtlindring. Kiropraktorn försöker återskapa balans i kroppen med hjälp av massage, stretching, manipulation och reflexbehandling. Tid 30 min 580:- Näringsrådgivning Vill du gå ner i vikt, bli av med din uppsvällda mage eller få bättre matsmältning? Kostrådgivaren går igenom vilka problem du har, vad du vill uppnå med förändrade kostvanor och ger förslag till en individuellt anpassad kost som är både god och omväxlande. Tid 90 min 890:- Regndroppsterapi Behandlingen består av att rena eteriska oljor arbetas in på ett speciellt sätt efter ryggen och på fötterna. Oljorna fortsätter att arbeta på djupet i kroppen. Regndroppsterapi reducerar inflammationer, virus och andra bakterieangrepp som alstras utefter nervbanorna. Den är också bra vid stress, utbrändhet och värk. Tid 55 min 795:-

17 MASSAGE Tillhör du dem som älskar massage? Hos oss kan du välja mellan sju olika sorters massage, som alla har det gemensamt att cirkulationen förbättras, kroppens vävnader normaliseras, blodtryck och stresshormoner sjunker. Aromamassage En mycket avslappnande helkroppsmassage med aromaoljor. Behandlingen avslutas med en värmeinpackning för att oljorna ska verka på bästa sätt. Tid 55 min 695:- Hot stone massage Djupgående muskulär massage med varma lavastenar. En holistisk behandling där alla sinnen stimuleras. Tid 55 min 695:- Tuina kinesisk massage Kraftfull och läkande behandling som balanserar kroppens energier genom yin och yang. Spänningar och blockeringar löses upp med olika massagetekniker och akupressur. Helkropp 55 min 695:- Tunga trötta ben En akupressurbehandling för ben och fötter med vätskedrivande eteriska oljor. Verkar cirkulationsfrämjande och muskelavslappnande. Dämpar svullnad med hjälp av olika massagetekniker längs meridianerna på ben och fötter. Avslutas med en värmeinpackning. Tid 55 min 695:- Klassisk massage En djupgående muskelmassage som mjukar upp och ger din kropp total avslappning. Helkropp 55 min 695:- Rygg, axlar, nacke 25 min 395:- 17 Koppningsmassage Avslappnande bindvävsmassage. Genom mjuka sugkoppar bildas vakum, som påverkar bindväven i muskler och underhud. Är även bra vid celluliter. Ger huden extra liv och lyster. Tid 30 min 395:- Taktil massage En mjuk och lugn massage som stimulerar kroppens lugnoch-ro-hormon (oxytocin) som hjälper kroppen till självläkning. Helkropp 55 min 695:- TRÄNING Power Plate Ger högeffektiv träning på mycket kort tid, endast 20 min för att träna hela kroppen. När du tränar står du på en platta som vibrerar och använder sig av kroppens egna muskelsammandragningar. Power Plate förbättrar bl a muskelstyrka, ämnesomsättning och blodcirkulation. Används även vid rehabilitering, skonsam mot leder och ligament. Instruktion och individuellt träningsprogram. Tid 30 min 395:-

18 18 ANSIKTE & KROPP Masesgårdens gröna linje går igen även när det gäller hudvård. Vi har valt att arbeta med skönhetsmärket ANNE- MARIE BÖRLIND, naturkosmetik, baserad på ekologiska råvaror av mycket hög kvalitet, med vetenskapligt underlag som bevisar att de stöder och förbättrar hudens naturliga funktion. Inga syntetiska råvaror som paraffin eller silikon. Ansiktbehandling Optimal En djup- och långtidsverkande ansiktsbehandling med cellstimulerande LL Biokomplex ampull som ger fukt och stimulerar cellförnyelsen. Tillsammans med marin algextraktmask reduceras nedbrytningen av hudens elastin. Ger en ny fräsch lyster och känns lite lätt uppstramad genom all fukt som tillförts. Tid 55 min. 830:- Ansiktsbehandling för män Uppbyggande och avslappnande ansiktsbehandling, speciellt utformad för att passa mannens hud. Grundlig rengöring, peeling, skön ansiktsmassage, återfuktande mask och avslutande behandling anpassad efter din hudtyp. Tid 55 min 695:- Klassisk ansiktsbehandling Djuprengörande ansiktsbehandling med rengöring, peeling, portömning vid behov, skön ansiktsmassage, mask och avslutande behandling anpassad efter din hudtyp. Tid 55 min 695:- Färgning av fransar och bryn Tid 30 min 295:- NY! Power & Energy En lyxig anti-aging behandling för mogen hud som inleds med en härlig ryggbehandling bestående av oljepensling, örtscrub och ryggmassage. Därefter, en klassisk ansiktsbehandling med enzympeeling och avslutande dubbelmask. Tid 90 min 1.195:- Masesgårdens Detoxkur En utrensande, balanserande och energigivande inpackning med spirulina och blåstångsalg. Kroppen peelas och packas sedan in i en mineral- och vitaminrik alginpackning som får verka i värme. En mycket bra kur för dig som behöver rensa ut slagg ur kroppen, känner dig trött och behöver ny energi eller är stel och behöver få igång cirkulationen. Tid 55 min 695:- Masesgårdens energikur En peelande, avstressande och mineralrik kroppsinpackning med grön naturlera. Medan du ligger insvept i värme får ditt ansikte skön massage och ansiktsmask. Mycket bra för dig med stela muskler, fibromyalgi, reumatisk värk eller när du bara vill njuta och tillföra huden extra fukt och näring. Tid 55 min 695:-

19 Masesgårdens lyx Två timmars välgörande behandling som börjar med bodyscrub, fortsätter med aromamassage och avslutas med en stimulerande ansiktsbehandling. Behandlingstid 120 min 1.500:- Medicinsk fotvård Ha inte ont i fötterna i onödan, utan beställ tid för en behandling! Förutom fotvård och fotmassage, behandlar vi olika typer av problem som liktornar, nageltrång, hälsprickor och vårtor. Du kan också få hjälp med skoval och inlägg som avlastar foten. Tid 50 min 495:- Ulrika Wahlstedt är ansvarig för Masesgårdens behandlingar och utveckling av vårt hälsokonsept. Hon har gått en femårig utbildning i homeopati/ naturmedicin och är Dipl. Homeopat sedan 14 år. Har bl a arbetat som terapeut på Dr Kurt Donsbachs alternativmedicinska sjukhus. Mina år i Australien har tagit mig närmare naturmedicinen och tron på balansen mellan kropp och själ. Kunskap som i dag ligger till grund i flera av mina behandlingar. Jag är glad att vara tillbaka på Masesgården, ett klassiskt hälsohem, inriktat på hälsa och som erbjuder behandlingar på ett naturligt sätt enligt gammal beprövad kunskap. Ulrika Wahlstedt

20 Vårt kursprogram. Vi har kurser för både kropp och själ. Några av kurserna är klassiker, andra är nya. Det de har gemensamt är att kursledarna är mycket professionella. De är specialister inom sitt område och har mycket att ge. Här kan du se vad som finns, men du behöver inte bestämma dig nu, utan först när du kommer hit. Kursen är två timmar om dagen, kl I maxiweekend ingår kursen i priset. Övriga veckor kostar kurserna kr och är 8 10 timmar. Ett mycket bra pris! Minst fem deltagare krävs för att kursen ska genomföras. 20 Katarina Ossman KORTVECKA 18 (6 dygn) 1-7 maj Kurspris 600:- Mindfulness betyder medveten närvaro - att leva i nuet, uppnå sinnesro och insikter som leder till ökad självkännedom. Genom att rikta uppmärksamheten mot andning, tankar och kroppsrörelser når vi en effektiv avspänning. Positiva hälsoeffekter av mindfulness har påvisats i flera vetenskapliga studier. Genom övningar lär du dig att minska stressen i din vardag, får lättare att fatta bra beslut, MINDFULNESS blir mer effektiv och förbättrar dina relationer sammanfattningsvis ökar din livskvalitet. Katarina Ossman - certifierad instruktör i mindfulness är specialistläkare. Disputerad vid Karolinska institutet. Examen i folkhälsovetenskap. Utifrån en läkar- och forskarsyn på helhetshälsa introducerar hon sina patienter i mindfulness. HÄLSOVECKA 19 (7 dygn) 7-14 maj Kursen ingår i priset Iréne von Arronet Ulrika Wahlstedt INRE HÄLSA - YTTRE SKÖNHET -balans mellan kropp, sinne och själ Den här veckan bjuder Masesgården tillsammans med AnneMarie Börlind naturkosmetik på en inspirerande och innehållsrik vecka med goda råd från vår gröna linje, vår filosofi. Värd för veckan är Iréne von Arronet och Ulrika Wahlstedt. Vi går igenom de fem elementen för ett hälsosamt, aktivt och njutbart liv; Balans mellan kropp, sinne och själ. Ph-balanserad och kemikaliefri kost, motion, växter och vatten. Vi tar även upp: Hur påverkar oxidativ stress vår kropp? Fasta, detox, gröna drinkar, örtteer: hur renar vi bäst vår kropp? Vi kommer att prata om ekologiska skönhetsprodukter; känna, lukta och prova på, få goda råd hur vi bäst tar hand om vår hud och hur vi lätt kan lägga en make-up. Vårt övriga program under den här veckan kommer att ha en balans mellan lugna och tuffa aktiviteter med bl a meditation walk. Iréne von Arronet. Friskvårdskonsulent och hälsopedagog, har arbetat mer än 30 år inom hälsobranschen och varit diet-coach åt svensk elitidrott. Har nu agenturen för Annemarie Börlinds ekologiska hudvårdsprodukter i Norden. Ulrika Wahlstedt, homeopat och naturläkare sedan 14 år. Ansvarig för Masesgårdens behandlingar.

21 KORTVECKA 20 (5 dygn) maj Kurspris 500:- Andreas Konvicka MUSIKEN SOM LÄKANDE KRAFT Musik och ljud påverkar oss både negativt och positivt. Men hur? Buller och oljud kan t ex orsaka sömnrubbningar och koncentrationssvårigheter. Medan vi genom harmoniska ljud, musik eller tystnad laddar det centrala nervsystemet med en rad positiva effekter som resultat. Musikpsykologen och musikterapeuten Andreas Konvicka berättar hur vi påverkas av vår ljudmiljö, om den senaste forskningen och ger många klingande exempel. Du får också prova på en del tekniker och terapiformer och lära dig hur du med enkla medel kan påverka din vardagsmiljö. Andreas Konvicka är bl a utbildad vid Uppsala universitet och i USA. Andreas har i 15 års tid forskat och föreläst i musikpsykologi. Han är också verksam som konsert-, operasångare och musikterapeut. Även privata konsultationer erbjuds under veckan. MAXIWEEKEND 20 (3 dygn) maj Kursen ingår i priset Ari Lindberg QIGONG Qigong har använts inom den kinesiska medicinen i över 2000 år i hälsobevarande och läkande syfte. Qi betyder energi och gong arbete. När du praktiserar Qigong arbetar man med din egen Qi kopplat till naturens Qi Yin och Yang. Dessa båda energierna finns i våra kroppar och behöver ständigt fyllas på och renas. Ibland kallar man Qigong för motionens akupunktur för att den har liknande effekter. Under helgens kurs kommer vi att jobba med Lilla cirkeln, där vi kopplar ihop andningen med rörelserna. Ari Lindberg är utbildad både i Kina och i Sverige. Han tränar själv varje dag och inspirerar genom sina kurser andra till att börja KORTVECKA 21 (6 dygn) maj Kurspris 600:- Louise Hammarberg Livets goda innebär hälsokunskap inom näringslära, vad just du behöver för mat och du får hjälp med ett individuellt livsstilsprogram. Louise delar med sig av sin kunskap inom föryngringsmat, rogivande mat och mat som medicin. Mat i balans som ger vikt i balans är en sund viktminskning som Louise delger deltagarna. Du får härliga recept och hjälp att välja den mat som passar dig bäst på Masesgårdens fantastiska buffébord. LIVETS GODA! Louise Hammarberg är näringsterapeut, matskribent, föreläsare och utbildare inom näringslära och näringsfysiologi.

22 KORTVECKA 22 (5 dygn) 28 maj - 2 juni Kurspris 500:- Vi har tänkt oss ett lite annorlunda program den här vecka. På förmiddagarna har vi aktiviteter som vanligt och efter lunch gör vi en utflykt i den vackra Siljansbygden. På tisdag blir det en heldagsutflykt. KULTURUTFLYKTER I SILJANSBYGDEN Masesgården står för transporter med minibussar. Du betalar bara inträden till det du vill vara med på. Du kan följa med på enstaka utflykter eller vara med på alla. Christer Persson SÖNDAG Rättvik med Vidablick, Långbryggan, retreat- och meditationscentret Berget, Styggforsen i Boda, Hantverk i Tällberg. MÅNDAG Guidning i Rättviks kyrka, kyrkstallarna, Stiftsgården, dalahästtillverkning i Nusnäs. Bleckogården i Backa, springkällan. TISDAG Heldagsutflykt. Gesundaberget, Zorngården/Zornmuséet i Mora, lunch i Fryksås fäbodar, hårarbeten i Våmhus, 22 ONSDAG Carl Larssongården i Sundborn via Sågmyra och Bjursås. MAXIWEEKEND 22 (3 dygn) 2-5 juni Kursen ingår i priset Malin Berghagen Magnus Lindroth Malin och Magnus leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Yogan är en lustfylld träning som ger dig styrka, smidighet och mental avslappning. Du behöver inte ha tränat innan. Det är dina personliga förutsättningar som bestämmer hur intensivt du vill träna. Släpp alla krav. Kom och njut! I mentalträningen lär du dig hur tankar, känslor och bilder påverkar kroppen och hur du kan styra dem. När du lär dig styra, kan du bryta negativa beteendemönster. Malin Berghagen har under flera år instruerat mjukyoga, lett guidade meditationer och avslappningsövningar för Masesgårdens gäster. Magnus Lindroth har lång erfarenhet av kampsport YOGA OCH MENTAL TRÄNING och är utbildad coach och yogainstruktör med ett starkt personligt engagemang för sina elever.

23 KORTVECKA 23 (6 dygn) 5-11 juni Kursen ingår i priset HÄLSA-VECKA PÅ MASESGÅRDEN Brukar du läsa tidningen HÄLSA? Nu har du chansen att träffa tidningens medarbetare och samarbetspartners under en vecka med intressanta föredrag. Med sitt helhetsperspektiv på hälsa har tidningen under drygt 70 år inspirerat många till en sundare livsstil. Du kommer att få träffa: Carina Jörsäter, HÄLSAs chefredaktör, som berättar om sin tidning. Eva Sanner, mångårig medarbetare i HÄLSA, författare och psykosyntesterapeut, som håller seminarier om ayurveda, kreativitet, relationer & kärlek. Lena Olausson, även hon mångårig medarbetare i HÄLSA, tilllika sjukgymnast och psykoterapeut. Hon håller seminarier om kroppskännedom och mindfulness. Anneli Tapper, massageterapeut och gympaledare, leder qi gong och härliga corepass som stärker din rygg. Pia Hall, HÄLSAs matinspiratör, som pratar om den sunda gröna maten och ger praktiska råd för vardagen. Eva Rundberg, diplomerad naturkosmetisk hudterapeut från hudvårdsföretaget Weleda, berättar om skillnaderna mellan naturkosmetik och den traditionella skönhetsindustrin. 23 HÄLSOVECKA 24 (7 dygn) juni Kurspris 600:- Ulrika Eiworth PILATES LEKANDE LÄTT Pilates är en mjuk träningsmetod där du framför allt tränar mage och rygg i kombination med andning. Du gör övningarna i ditt eget tempo och på din egen nivå. Pilates är en metod som ger din kropp mer styrka, stretch, balans och rörelseförmåga oberoende av ålder och fysisk kondition. På ett skonsamt och lekande lätt sätt förbättrar du din kroppshållning, koordination, andning, koncentration och uthållighet. För att förbättra konditionen denna vecka kommer du även att få pröva på lite Nia och Zumba fantasiskt rolig och annorlunda träning! Ulrika Eiworth är utbildad i Pilates och är NIA black belt-instruktör. Dessutom utbildad inom friskvård, äldremotion, ryggskola, aerobic och kostrådgivning.

Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012.

Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012. Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012. Vad kan MASESGÅRDEN göra för dig? Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend.

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. November 2010 April 2011 Unna dig en HÄLSOVECKA! En hälsovecka ger ny kraft och energi. Masesgården

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012.

Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012. Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012. VAD KAN MASESGÅRDEN GÖRA FÖR DIG? Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på 2 SPA eller hotellweekend.

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Cecilia Östman. mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG. sinnesstämning känsla skönhet

Cecilia Östman. mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG. sinnesstämning känsla skönhet Cecilia Östman mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG sinnesstämning känsla skönhet Mitt namn är Cecilia Östman. Varmt välkommen till mig och min salong Hudvårdsstudion. Jag är cidesco diplomerad

Läs mer

SPA-upplevelser 2011

SPA-upplevelser 2011 SPA-upplevelser 2011 spa mösseberg njut i exklusiv, historisk miljö Må riktig gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi, basta eller bara

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger

Masesgårdens hälsoveckor och helger Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2012 april 2013 Välkommen till Masesgården! Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

Lammgård s Spa & Massage

Lammgård s Spa & Massage Prislista: Lammgård s Spa & Massage Uppdaterad: 27/4-2013 MASSAGE Svensk Klassisk Massage En djupgående behandlande massage som koncentreras på de muskelgrupper du har problem i och vill mjuka upp. Grepp

Läs mer

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 Program maj oktober 2010 Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 GRÖNA 2 SKÖNA DAGAR! Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppleträden står i blom, till klara

Läs mer

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det?

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det? Varmt Välkommen att boka din tid. Tid som inte avbokas 24 timmar innan debiteras 50% av priset. Massage eller annan kroppsbehandling rekommenderas ej vid förkylning, feber eller före graviditet v. 16.

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016 40 år Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016 GRÖNA SKÖNA DAGAR Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppel- 40 år Masesgården firar 40-årsjubileum! Av

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016 Fyll på med ny kraft och energi! Innehåll Hälsovecka som får dig att må bra 4 5 Så här fungerar det 6 8 En dag på Masesgården 9 Vår filosofi som

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014 Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014 Är det någonting som är värt att investera i, så är det i dig själv! Välj mellan 3 7 dygn! Har du inte tid att komma en hel vecka har vi även kortveckor

Läs mer

Som medlem i Hälsoklubben får du:

Som medlem i Hälsoklubben får du: Visst vill vi vara friska och må bra, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsoklubben får du den inspiration och motivation du behöver för att steg för

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga SPAKVÄLLARpå Bansai Spa JANUARI Måndag 20/1 15-18 Spakväll & invigning av märket Kerstin Florian Bubbel, snittar & lyx sätter guldkant

Läs mer

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Behandlingsmeny 2016 Bansai betyder kraft. Kraft att återfå energi och få den avslappning du behöver. Här kan du njuta av exklusiva behandlingar, av erfarna

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015 Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015 Lev väl! Innehåll Vår filosofi som hälsohem 4 5 Så här fungerar det 6 7 Nyheter i programmet 8 9 Att ta hand om sig själv och leva En dag på Masesgården

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring.

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. MÅL: Använda behandlingarna i det dagliga arbetet för att skapa lugn, lindring och återhämtning. Minska stresspåslag för att ge ett lugnare arbetstempo

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

meditation ÖVNINGSBOK

meditation ÖVNINGSBOK meditation ÖVNINGSBOK Meditera en sinnlig väg till hälsobalans Innehåll Hur vi hittar inspiration till att träna och leva våra liv är ytterst individuellt. Några känner att de behöver stark fysisk utmaning,

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga JANUARI SPAKVÄLLAR på Bansai Spa Torsdag 30/1 18-20 Spakväll med make-up för bröllop och fest En riktigt make-up kväll den 30/1

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på BEHANDLINGAR OCH PRISER 2013/2014 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Valet av produkter styrs ofta av intryck från reklam eller genom

Läs mer

Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016

Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016 Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016 Välkomna till Tällberg, Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och Älvdalens utbildningscentrum för deltagande i Naturbrukets rikskonferens

Läs mer

Träning för kropp och själ

Träning för kropp och själ Yoga Träning för kropp och själ Under 2000-talet har yogan snabbt gått från att vara en livsstil för få, till att bli en träningsform för många. På Hagabadet har vi ett brett utbud av yogaklasser med stor

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA MJUK & RESTORATIVE Måndagar Kursen pågår v tillfällen

KURS 1 SHRI YOGA MJUK & RESTORATIVE Måndagar Kursen pågår v tillfällen NYA KURSER VÅREN 2019 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många härliga kurser våren 2019. Du bokar dig på min hemsida: www.shriyoga.se tryck på BOKA TID knappen så ser du kurserna. Du kan också

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2014 april 2015

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2014 april 2015 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2014 april 2015 2 Gröna linjen! Kom till oss, långt bortom bråttomsamhället. Ta dagen som den kommer. Var med på morgonpasset om du vill eller sov ut tills frukosten

Läs mer

Behandlingar på CitySpa!

Behandlingar på CitySpa! Behandlingar på CitySpa! ANSIKTE Klassisk ansiktsbehandling Din hudterapeut skräddarsyr behandlingen efter din hudtyp och behov. Den kan vara djuprengörande, fuktgivande, lugnande, återuppbyggande eller

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI J Z AKUPUNKTUR-TERAPI Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur

Läs mer

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning För kropp & själ vid Frykenstrand Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning Jag finns vid natursköna Frykenstrand. Ring och boka tid för massage eller en avslappnande SPA-behandling.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2013 april 2014

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2013 april 2014 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2013 april 2014 Hälsokurer för kropp & själ. Att vara på Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att du

Läs mer

Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter. Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi.

Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter. Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi. Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi.se Massage Svensk klassisk massage Mjukgörande massage för trötta

Läs mer

Hotell & Konferens I Sport & Hälsa I Mat & Dryck I Bröllop & Fest I Spa. Avkoppling

Hotell & Konferens I Sport & Hälsa I Mat & Dryck I Bröllop & Fest I Spa. Avkoppling Avkoppling by Ekerum Varmt välkomna till Ekerum Spa Öland! Här finner du lugn och ro i en harmonisk miljö som låter dig koppla av från vardagen stress. Vi erbjuder upplevelser och lyxiga behandlingar som

Läs mer

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Program Turkiet / Side 8 oktober 2011 Vår idé om helhetstänk / Zentaio: ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Alla gör vi vår egen resa, ensam

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur Ansiktsbehandlingar Ansiktskur Ansiktsbehandling med fokus på avslappning! Rengöring, peeling, ansiktsmassage, mask och vårdande produkter som anpassas efter just din hudtyp för bästa resultat. Tid: 40

Läs mer

Mer harmoni Mindre stress

Mer harmoni Mindre stress Mer harmoni Mindre stress I förskola och skola En utbildningsdag för pedagoger till en bättre hälsa och arbetsmiljö för så väl vuxna som barn * Stress, en del av vardagen I den stress vi alla möter varje

Läs mer

KROPPSKURER. Nr 4. Bodyscrub 25 min, 425 kr Helkroppsskrubb som lämnar huden ren, fräsch och mjuk med fin lyster.

KROPPSKURER. Nr 4. Bodyscrub 25 min, 425 kr Helkroppsskrubb som lämnar huden ren, fräsch och mjuk med fin lyster. KROPPSKURER Nr 1. Thermal Kur 80 min, 995 kr Kuren startar med en helkroppsinpackning med varm mineralrik Ungersk Moor Mud lera. Leran har en lätt peelande effekt samt stärker huden med mineraler och spårämnen

Läs mer

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Balans Mat Rörelse Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Det är bara du själv som kan göra förändringar i ditt liv. Förändringar

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

Motivation till hälsa

Motivation till hälsa Motivation till hälsa En kurs om hur man ska förändra och förbättra sin livsstil och behålla den livet ut. Resultat från hälsoenkät 9 Anita Engström Livsstilspedagog www.kiruna.fhsk.se MOTIVATION TILL

Läs mer

Avkoppling. by Ekerum

Avkoppling. by Ekerum Avkoppling by Ekerum Varmt välkomna till Ekerum Spa Öland! Här finner du lugn och ro i en harmonisk miljö som låter dig koppla av från vardagen stress. Vi erbjuder upplevelser och lyxiga behandlingar som

Läs mer

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur - Samtalsterapi Visualiseringsterapi/Symboldrama

Läs mer

Spånga IS Fotboll Kost och Hälsa

Spånga IS Fotboll Kost och Hälsa Spånga IS Fotboll Kost och Hälsa Ansvarsområden för att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare Faktorer som du kan påverka: Träning Kost Sömn Vila Skola Faktorer som du inte kan påverka: Väder Planer

Läs mer

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13 Den här foldern är till för dig som är anställd i Falköpings kommun. Vi vill ge dig inspiration till aktiv friskvård och bättre hälsa. Basprogrammen är helt kostnadsfria och vi hoppas att du ska hitta

Läs mer

ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK. Meny. Tidsbokning: 08-661 81 80

ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK. Meny. Tidsbokning: 08-661 81 80 ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK Meny Tidsbokning: 08-661 81 80 Ansiktsbehandlingar Djuprengöring 90 min värde 750:- Rengöring, peeling, ånga, portömning, ansiktsmassage, skalpmassage, mask. Brynplock ingår.

Läs mer

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380.

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Vid bokning och betalning före resan erhåller du rabatt på badritualen samt

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered 27 Januari 28 Maj 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat.

Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat. Spa paket Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat. Paketet innehåller: Spabehandling- Din spastund - se meny nedan. Pris: 1495:-/person Enkelrumstillägg: 200:- Hindåsgården

Läs mer

ANSIKTE. Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- Klassisk ansiktsbehandling 1 timma 30 minuter / 800:-

ANSIKTE. Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- Klassisk ansiktsbehandling 1 timma 30 minuter / 800:- ANSIKTE Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- I behandlingen ingår: Inledande massage, dubbelrengöring, peeling, behandling av huden med apparatur, ånga och porrengöring, färgning av fransar

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT 1. Manus: Dagens bildspel handlar om kroppen och mat och dryck. Man brukar säga mätt och glad vilket stämmer ganska bra är vi mätta och otörstiga blir

Läs mer

Linda Klein. Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar

Linda Klein. Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar Linda Klein Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar ANSIKTSBEHANDLING CLASSIC 60 MIN Rengöring av ansikte och hals. Peeling som avlägsnar döda hudceller.

Läs mer

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling:

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling: SPA-upplevelser 2012 spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Må riktigt gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi, basta eller

Läs mer

IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION

IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION ANSVARSOMRÅDEN FÖR ATT UTVECKLAS OCH BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE Faktorer som du kan påverka -Träning -Kost -Sömn -Vila - Skola Faktorer som du inte kan påverka

Läs mer

Kost och träning Sömn och vila Hälsa

Kost och träning Sömn och vila Hälsa Kost och träning Sömn och vila Hälsa Kost och träning Vi är skapta för att röra på oss, annars bryts musklerna ner. Starkt skelett minskar risken för benbrott och stukade leder. Mat är vår bensin för att

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR NYA KURSER HÖSTEN 2015 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många nya kurs kombinationer. Beroende på intresse kommer jag återkoppla till dig efter anmälan om kursen blir av. Du kan också köpa

Läs mer

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen!

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen! Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme FormaKroppen Träningsresa Följ med på en unik resa till Playitas Resort

Läs mer

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K B e h a n d l i n g a r P A R F Y M E R I S P A H Å R S A L O N G K L I N I K ANSIKTSBEHANDLINGAR Ansiktsbehandling SPA [25 min] Skön och uppfräschande. I behandlingen ingår rengöring, peeling, ansiktsmassage,

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Traditionell kinesisk medicin kan hjälpa Traditionell kinesisk medicin kan behandla både akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Inom den kinesiska medicinen

Läs mer

S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA. Allt för ditt välbefinnande

S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA. Allt för ditt välbefinnande S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA Allt för ditt välbefinnande Gränsö slott är vackert beläget vid vattnet på ön Gränsö i Västervik. Här har du naturen och vattnet ända in på knuten. En miljö

Läs mer

LINAS HUDVÅRD. Certifierad hudterapeut

LINAS HUDVÅRD. Certifierad hudterapeut LINAS HUDVÅRD Certifierad hudterapeut RESULTATBASERAD HUDVÅRD HUDVÅRDSPRODUKTER Klassisk Ansiktsbehandling En ansiktsbehandling som passar alla! I behandlingen görs en hudanalys och produkterna anpassas

Läs mer

Vad påverkar vår hälsa?

Vad påverkar vår hälsa? Goda vanor - maten Vad påverkar vår hälsa? + Arv Gener från föräldrar Förutsättningar att leva efter Livsstil Mat och motion Det vi själva kan påverka Goda matvanor Vem du är och hur mycket du rör dig

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

o m m at och m otion? www.primarvardenskane.se

o m m at och m otion? www.primarvardenskane.se Vill du veta mer o m m at och m otion? www.primarvardenskane.se Hälsan tiger still? När vi mår bra har vi sällan anledning att klaga. Först när vi börjar känna oss lite risiga funderar vi över vad som

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka om sömn, vila och återhämtning. Vi hoppas att Ni under denna vecka

Läs mer

Kom i form resa 1-8 oktober 2009

Kom i form resa 1-8 oktober 2009 Kom i form resa 1-8 oktober 2009 Under vistelsen på Kreta kommer vi att jobba med olika syftesområden i form av föreläsningar på förmiddagen antingen inomhus eller utomhus-kombinerat med rörelser på eftermiddagen.

Läs mer

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen.

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen. Friskvårdsutbud... Gympa Ryggympa Stretchgympa Vinyl Hela Core Cirkelträning Ett konditions- och styrkepass utan svåra stegkombinationer där fokus ligger på enkla men roliga rörelser. (Passet finns i olika

Läs mer

Välkommen till Hindåsgårdens Spa-och relaxavdelning

Välkommen till Hindåsgårdens Spa-och relaxavdelning Välkommen till Hindåsgårdens Spa-och relaxavdelning Vi önskar dig varmt välkommen hit till oss för en härlig stund i vår spaavdelning Skogens Källa Här finner ni tillfälle att vårda både kropp och själ.

Läs mer

Människans hälsa. Människans hälsa. 1 Diskutera i gruppen och skriv ner några tankar.

Människans hälsa. Människans hälsa. 1 Diskutera i gruppen och skriv ner några tankar. Människans hälsa beror på mycket. Vi gör många val som påverkar hur vi mår. Hur lever vi Hur äter vi Vad äter vi Hur mycket sover vi Hur mycket tränar vi Många saker att tänka på för att kunna må bra.

Läs mer

Nära till Höllviken och Kämpinges natur och stränder

Nära till Höllviken och Kämpinges natur och stränder Ett presentkort är en välkommen gåva! Härliga SPA-bad inne och ute Harmonigården är till för dig, din hälsa och ditt välbefinnande. Stig in i en behaglig atmosfär, låt stressen rinna av och vardagsbekymren

Läs mer

Behandlingar. Våra övernattande gäster och paketbokningar erhåller 15% rabatt på samtliga behandlingar.

Behandlingar. Våra övernattande gäster och paketbokningar erhåller 15% rabatt på samtliga behandlingar. Behandlingar Unna dig egen tid! Varför inte boka en härlig SPA-behandling. Du kontaktar själv våra duktiga SPAterapeuter på telefon 011-10 00 21 eller info@villafridhemspa.se. Vänligen uppge att din bokning

Läs mer

Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ. www.regenbogen.se/okno

Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ. www.regenbogen.se/okno Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ www.regenbogen.se/okno Koppla av som i paradiset! Hos oss på Oknö kan du slappna av. I SPA väntar en mångfacetterad spa-upplevelse

Läs mer

Hälsa HÄLSA INDIVIDPERSPEKTIV

Hälsa HÄLSA INDIVIDPERSPEKTIV Hälsa HÄLSA INDIVIDPERSPEKTIV Fysisk hälsa Den fysiska hälsan är hur våra kroppar mår Den fysiska hälsan är till exempel sjukdom Fysisk hälsa kan även vara kosten vi får i oss. Kosten har en stor inverkan

Läs mer

13 nycklar för viktminskning

13 nycklar för viktminskning 13 nycklar för viktminskning En kalori är INTE en kalori Tänk på din viktresa de senaste åren. Ställ dig frågan: "Var min vikt ett problem för mig förra månaden också? För ett halvår sen? Ett år? Fem år?

Läs mer

Välkommen till Hindåsgårdens Spa-och relaxavdelning

Välkommen till Hindåsgårdens Spa-och relaxavdelning Välkommen till Hindåsgårdens Spa-och relaxavdelning Vi önskar dig varmt välkommen hit till oss för en härlig stund i vår spaavdelning Skogens Källa Här finner ni tillfälle att vårda både kropp och själ.

Läs mer

Fritsch & co Château Garreau 1-7 november 2010. En kick för självkänslan i fantastisk skaparmiljö

Fritsch & co Château Garreau 1-7 november 2010. En kick för självkänslan i fantastisk skaparmiljö Fritsch & co Château Garreau 1-7 november 2010 En kick för självkänslan i fantastisk skaparmiljö Du får tillgång till verktyg för att: :: öka kreativiteten och tänka nytt :: skapa struktur för att utveckla

Läs mer

DINA LEVNADSVANOR DU KAN GÖRA MYCKET FÖR ATT PÅVERKA DIN HÄLSA

DINA LEVNADSVANOR DU KAN GÖRA MYCKET FÖR ATT PÅVERKA DIN HÄLSA DINA LEVNADSVANOR DU KAN GÖRA MYCKET FÖR ATT PÅVERKA DIN HÄLSA FYSISK AKTIVITET Fysiskt aktiva individer löper lägre risk att drabbas av bland annat benskörhet, blodpropp, fetma och psykisk ohälsa. Källa:

Läs mer

Yogaövningar. för mer. Energi

Yogaövningar. för mer. Energi Yogaövningar för mer Energi Livet är som att cykla. För att hålla balansen, måste du fortsätta röra dig. Albert Einstein Stå upprätt med armarna utsträckta, horisontellt med axlarna. Snurra medsols, precis

Läs mer

Hälsopunkt Stenungsund

Hälsopunkt Stenungsund Hälsopunkt Stenungsund om STRESS Hälsopunkt Stenungsund är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsorådet, 4S-förbundet, primärvården, apoteket och Stenungsunds bibliotek. Du hittar oss i Kulturhuset Fregatten,

Läs mer

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Utbildningen är intensiv och kan vara personligt utmanande. Vågar och kan du vara dig själv, visa dina starka och svaga

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Laponia Fysiocenter Järnvägsgatan 4 tel. 0970-233

Läs mer

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage Spa behandlingar 1 När ryggen värker och själen ömmar då är massage en av de bästa mediciner - Svensk klassisk massage 30 min 375 Kr - Svensk klassisk massage 60 min 600 Kr - Hot stone massage - massage

Läs mer

Stegräknare från Tappa.se

Stegräknare från Tappa.se Stegräknare från Tappa.se 137,00 kr Vikt: 0,03 kg KÖP Stegräknare av mycket hög kvalité med lock som skyddar panelen. Pålitlig och enkel att använda. Direktimport, därav det låga priset. Detta är den räknare

Läs mer

Lilla. för årskurs 8 & 9

Lilla. för årskurs 8 & 9 Lilla för årskurs 8 & 9 Vardaglig fysisk aktivitet Vardaglig fysisk aktivitet innebär all rörelse du utför under en dag såsom att promenera till skolan eller att ta trapporna istället för hissen. Denna

Läs mer

Ett begåvat koncept!

Ett begåvat koncept! Ett begåvat koncept! We Travel är namnet på Oasen i Söders resebyrå där Gloria och Bosse arbetar. Vår resebyrå erbjuder skräddarsydda paketresor, matlagningsresor, singelresor, kryssningar mm. Vi säljer

Läs mer

En arbetsbok om. Kost. Ett kursmaterial i serien Ett självständigt liv (ESL). ESL- kost är ett tillägg till manualen.

En arbetsbok om. Kost. Ett kursmaterial i serien Ett självständigt liv (ESL). ESL- kost är ett tillägg till manualen. En arbetsbok om Kost Ett kursmaterial i serien Ett självständigt liv (ESL). ESL- kost är ett tillägg till manualen Steg för Steg ESL 2019 Författare: Sophia Elgemark, Maja Svensson och Dag Andersson Inledning

Läs mer

Testa dina vanor Hälsotest

Testa dina vanor Hälsotest Testa dina vanor Hälsotest För barn och ungdomar Mat, Fysisk aktivitet och Sömn Testa dina vanor - Hälsotest Barn och ungdomar Här finner du tre olika hälsotester där du kan testa hälsosamma vanor - mat,

Läs mer

Behandlingsmeny Mora Hotell & Spa Hösten 2018

Behandlingsmeny Mora Hotell & Spa Hösten 2018 Behandlingsmeny Mora Hotell & Spa Hösten 2018 KERSTIN FLORIAN Naturlig, ekologisk & växtbaserad hud- & kroppsvård för en spa-baserad näring till huden. KROPPSBEHANDLINGAR Bodyscrub 30 min 495kr En härlig

Läs mer

Grönklitt massage & spa

Grönklitt massage & spa Grönklitt massage & spa Behandlingsmeny och prislista vintern 2017/2018 Varmt välkommen att boka en skön och välgörande behandling till dig själv eller någon du tycker mycket om ÖPPETTIDER December april

Läs mer

Barnyogalärarutbildning. Barnyogautbildning. yogaträdet.se

Barnyogalärarutbildning. Barnyogautbildning. yogaträdet.se Barnyogautbildning yogaträdet.se Lär dig leda yoga med barn 3-11år Kanske jobbar du på skola eller förskola. Kanske har du egna barn eller barnbarn. Kanske är du yogalärare eller vill lära dig mer om hur

Läs mer

Motivation och stöttning till en hälsosam och balanserad livsstil

Motivation och stöttning till en hälsosam och balanserad livsstil Motivation och stöttning till en hälsosam och balanserad livsstil Att leva ett långt och friskt liv är ett mål för många. En sund och hälsosam livsstil är en bra grund för en hög livskvalitet genom livet.

Läs mer

Nu lanseras ShapeWorks. AIMG - Oberoende Distributör för Shape Works

Nu lanseras ShapeWorks. AIMG - Oberoende Distributör för Shape Works Nu lanseras ShapeWorks Dagordning Fetma Övervikt Fetma Övervikt ShapeWorks filosofi ShapeWorks system ShapeWorks process Affärstips Övervikt Fetma Övervikt Fetma Fetman ökar I de flesta EU-länder är mer

Läs mer