Program. maj oktober Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976"

Transkript

1 Program maj oktober 2010 Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

2 GRÖNA 2 SKÖNA DAGAR!

3 Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppleträden står i blom, till klara höstdagar i oktober. När du än väljer att komma hit kan vi lova dig sköna dagar, som ger ny kraft och energi. Masesgården är ett riktigt hälsohem, inriktat på att du ska må bra när du är här och få med dig nya goda vanor hem. I din vistelse ingår alla måltider med stor vegetarisk buffé och fem aktiviteter om dagen med olika motionspass och föreläsningar. Var med på så många du vill, t ex yoga och vattengympa. Du kan också bada i poolen, ta välgörande behandlingar eller bara koppla av och njuta av den vackra naturen vid Siljan. Välkommen till vår dalagård! Du kan välja mellan hälsovecka, kortveckor och maxiweekend, med en ny intressant kurs varje vecka. 3 INNEHÅLL: Masesgårdens hälsohem 4 5 Veckans aktiviteter 6 7 Maten 8 9 Vikt & Motionsguide Hälsans historia Motion 14 Behandlingar och coaching Rummen Masesgårdens kursprogram Prosgårdens kursprogram Resor Våra samarbetspartners Fakta/det finstilta Tider och priser NYHET!

4 Ny start i livet! En hälsovecka på Masesgården kan vara vändpunkten till ett bättre liv. Med god och grön mat, motion och total avkoppling från vardagen. Masesgården är en liten oas, långt bortom bråttomsamhället. Hit kommer människor som behöver hämta nya krafter och är måna om sin hälsa. Gården har bara plats för ca 50 gäster, så det blir väldigt personligt. Kom igång med motionen! Du kan välja mellan flera olika motionspass om dagen. Träningen är upplagd så att alla kan vara med. Den som är vältränad kör lite hårdare och den som är stel i kroppen och otränad tar det lugnare. Vi har många duktiga ledare, som ser till att du kommer igång och tycker att det är roligt att träna. 4 Ät rätt och lätt! Under din vistelse på Masesgården får du prova på att äta vegetariskt. Varje dag serveras bufféer med varma och kalla grönsaksrätter, frukter och bär. Du kan också lyssna på föredrag om matens betydelse för hälsan eller om hur man blir av med extrakilona.

5 Delta i veckans kurs! Ny intressant kurs varje vecka på olika teman. Det kan handla om viktminskning, personlig utveckling och stresshantering eller vara kurser där du får träna yoga, qigong eller pilates. Kurserna hålls av olika kursledare, som alla är specialister inom sitt område. 5 Koppla av och njut! Bada i poolen när du vill, ta sköna promenader och njut av att vara ledig. Du kan också ta välgörande behandlingar, där du kan välja mellan allt från olika typer av massage till komplementärvård.

6 6 Bada i poolen! Poolen är öppen dygnet runt och många stunder kan du ha poolen helt för dig själv. Vattnet har en behaglig temperatur kring 30 grader. På kvällen dämpar vi belysningen, tänder ljusen i kandelabern och sätter på musik. Kneippbad, bubbelpool och bastu. Prova på kneippbad som ökar cirkulationen i kroppen. Du går växelvis i två rännor, en med kallt vatten (11 grader) och en med varmt vatten (37 grader). Vid simhallen finns också bastu och nere vid sjön finns en vedeldad bastu. Vill du bada bubbelpool kostar det 40 kr.

7 Var med på så många aktiviteter du vill! Vi kör flera motionspass om dagen, anpassade för alla åldrar och nivåer. Var med på så många du vill, t ex vattengympa, yoga, qigong eller stavgång med pulsträning. Eller lyssna på föredrag om exempelvis viktminskning och positivt tänkande. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma. LÖRDAG Välkomstträff och information om veckans kurs SÖNDAG Vattengympa eller qigong Stavgång Träna kroppen - styrkepass Info om maten på Masesgården KURS Coacha dig själv till bättre självkänsla MÅNDAG Morgongympa Bli vän med livet Step up och ryggträning Meditation och avspänning KURS Lär dig massera TISDAG Vattenträning eller yoga Kom igång! Kom i form! Träna kroppen - spinning, aerobic Stavgång med pulsträning KURS Om stress och stresshantering 7 Vibeke Saxe Christina Schultz Jim Sandlund Jan Adde Exempel på veckans program Totalt ingår 30 aktivitetstimmar i veckan med motionspass och föreläsningar med olika ledare, som får dig att tycka att det är roligt att träna. På bilden ser du några av ledarna. När du kommer till Masesgården får du ett program där du exakt kan se vad som finns att välja på. Det här är bara ett exempel på hur ett veckoprogram kan vara upplagt. ONSDAG Qigong Utflykt till Leksand Äta rätt och lätt KURS Lär dig linedance TORSDAG Yoga Varför motion Träna kroppen - spinning, box n kick Om relationer KURS Den ljusnande framtid är din FREDAG Vattengympa Våra viktigaste naturläkemedel Stavgång Konsten att gå ner i vikt- och behålla den Yoga Gästernas afton

8 Vegetarisk buffé. Maten på Masesgården är god och grön med mycket att välja på. Vi serverar laktovegetarisk mat. Hälsogröt, fil, yoghurt och massor av goda frukter och bär till frukost. Vegetarisk buffé till lunch och middag, med varma och kalla rätter, spännande kryddningar, hembakat bröd och mustiga soppor. Grönsakerna kommer i möjligaste mån från närliggande odlingar och är ekologiskt odlade. 8 Ingen snabbmat Matvanorna har radikalt förändrats de senaste 50 åren Från husmanskost till snabbmat, kombinerat med en kraftig ökning av godis och läsk och för mycket fett i maten. Men det är inte lätt att välja rätt. Av de ca 5000 olika livsmedel som finns i en butik är mer än hälften processade, med en kvalitet som är underlägsen dess naturliga motsvarighet. På Masesgården kan du lära dig mer om näringsriktig mat och viktminskning. Både i korta föreläsningar och i veckokurser, som hålls av specialister inom området.

9 9 Om du vill fasta. För dig som fastar bjuder vi på fräscha fastedrycker gjorda på frukt och grönsaker. Om du vill fasta bör du gradvis trappa ner mängden mat veckan före och helst bara äta frukt dagen innan.

10 Vill du gå ner i vikt en gång för alla. Det finns många olika metoder för att gå ner i vikt, men ytterst få som fungerar. Som hälsohem har vi arbetat med mat, motion och viktminskning i över 30 år och sett olika trender komma och gå. Vanligtvis går man tillfälligt ner i vikt under tiden som man benhårt håller fast vid dieten, men sedan vänder viktkurvan ofta uppåt igen. FRISKVÅRD ISTÄLLET FÖR SJUKSKRIVNING. Stillasittande arbete, brist på motion, övervikt och stress är vanliga problem. En hälsovecka på Masesgården kan vara vändpunkten till ett bättre liv. Allt fler företag satsar på friskvård för sina medarbetare. Kostnaden är som regel avdragsgill för företaget och skattefri för mottagaren. Friskvårdschecken gäller på Masesgården. 10 Alla bantningsmetoder ger dig lika dåligt resultat. Citatet är hämtat ur en vetenskaplig artikel i Dagens Nyheter 26 febr Amerikanska forskare testade fyra olika populära dieter på 800 överviktiga personer under två år. Oavsett vilken diet man följde gick försökspersonerna först ner i vikt och sedan upp igen. Genomsnittlig viktminskning efter två år var 3 4 kilo. Det finns inga genvägar eller mirakelkurer, utan det enda som fungerar är att äta mindre och röra sig mer. Det är precis den filosofi som vi alltid har förmedlat.

11 Masesgårdens Vikt & Motions guide. Många av våra gäster har frågat om vi inte har något bra viktminskningsprogram, som de kan få med sig hem. Nu har vi det, i form av en vikt- och motionsguide på webben. Utifrån dina personliga uppgifter räknar programmet ut antal kalorier och näringsinnehåll i den mat du äter och tillgodoräknar dig för promenader och annan motion. Fördelen med vårt viktminskningsprogram är att du inte behöver hålla en viss diet, utan kan äta allt - bara inte alltid eller i för stora mängder. Upptäck kalorifällorna! När du använder guiden lär du dig var kalorifällorna finns och att byta ut onyttig mat mot nyttig. Alla livsmedel, drycker och recept i guiden är kalori- och näringsberäknade, så att du kan se och jämföra allt från hela måltider till enstaka livsmedel. Fråga Katarina! Vikt & Motionsguiden är utvecklad av Katarina Holm-Johansson, kostrådgivare, som också ger dig personlig rådgivning. Att du kan få svar på dina frågor och bli peppad när det känns motigt, är viktigt för att du ska lyckas på vägen mot ett lättare liv. Som medlem kan du skicka ett mejl så svarar Katarina personligen på dina frågor. Matdagboken. Genom att skriva in exakt vad du äter i din matdagbok på webben, kan du redan efter de första dagarna se resultatet. Var det för stora portioner, för mycket fett eller socker i maten eller ovanor som bulle till kaffet och kvällsmacka? Motionsdagboken gör dig uppmärksam på hur viktigt det är att röra på sig. Precis på samma sätt som du fyller i vad du äter under en dag, fyller du i hur mycket du har rört på dig (eller inte). Du kan antingen registrera tid (t ex en halvtimmes promenad) eller använda stegräknare. BLI MEDLEM! Du kan läsa mer på Där finns också anmälningsblankett till Vikt & Motionsguiden. Pris för två månaders medlemskap är 495:-

12 Masesgården har en lång historia och har varit hälsohem sedan I december 1976 köpte Laila Gandefeldt och Christer Persson Masesgården och startade hälsohem sålde Christer gården till Staffan Malmqvist, men han finns fortfarande med i verksamheten och ansvarar för alla kurserna på Masesgården. ANOR FRÅN 1700-TALET Gården var familjejordbruk i många hundra år. Sitt namn fick den av Olle Mases, som blev ägare till gården 1926 och drev lanthandel i huset närmast vägen. Bondgården blev sommarställe när den kände skådespelaren och revyartisten Thor Modéen 1939 köpte gården. Han lät göra tillbyggnader och sätta in glasmålade, blyinfattade fönster. Nästa ägare (1945) ville driva barnhem för autistiska barn med antroposofiska behandlingsmetoder, men Kungliga medicinalstyrelsens enhet för sinnesslövård sade nej. Istället blev Masesgården pensionat fram till MASESGÅRDENS NYA LIV SOM HÄLSOHEM. Christer gick sin naturmedicinska utbildning när han och Laila tog över gården. Många hälsohem sågs på talet som en plats där man blev mirakulöst helbrägdagjord. Alla slags gäster togs emot. Även sjuka människor som skolmedici- nen inte längre kunde hjälpa. De sjuka tyckte förvisso ofta att under skedde. Och underverk kan ske med hälsan när man fastar, går in för en näringstät hälsokost, örttéer och naturmedel samt kompletterar med naturmedicinska behandlingar. På Masesgården fick man detta i en miljö där man kunde motionera i frisk luft och ha nära kontakt med människor som ville lyssna på de problem man bar på. Det var dock ett mycket ansvarsfullt och tidskrävande arbete, så efterhand styrdes verksamheten över alltmer mot friskvård. EN NY GRÖN VÅG. På 80-talet stod folk i kö för att åka på hälsohem, men sedan kom SPA-vågen och sköljde bort de flesta hälsohem från kartan. Två av oss blev kvar och Masesgården håller fast vid den ursprungliga ideologin, som Are Waerland lade grunden för på 30-talet. Nu upplever vi en ny grön våg. Det finns ett nyvaknat intresse för att åka på hälsohem och äta vegetariskt, motionera, lära sig mer om hälsa, koppla av och gå ner i varv. Masesgården är en liten oas som får folk att må bra. Hit kommer både unga, stressade människor i karriären och äldre som är måna om sin hälsa. Gården har bara plats för ca 50 gäster, så det blir väldigt personligt.

13 Vad är skillnaden mellan hälsohem ochspa? Masesgården har varit hälsohem i 33 år och vi vet vad som krävs för att man ska må bra. Till skillnad mot ett SPA har vi som hälsohem fokus på mat, motion och mental hälsa. Hos oss får du avstå från kaffe vin och oxfilé, men i gengäld får du så mycket annat som är berikande för både kropp och själ. Vetenskapligt råd För att hålla oss à jour med utvecklingen när det gäller hälsofrågor har vi bildat ett råd med experter inom området. I rådet ingår läkare, näringsforskare och dietister, som kan tillföra Masesgården och därmed våra gäster värdefull kunskap. Medlemmar i rådet är Kåre Engström, Josefine Jonasson och Magnus Nylander. Vår filosofi bygger på Are Waerlands idéer. Vi har inte med sjukdomar att göra utan med livsföringsfel sade Are Waerland. Han var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt (född 1876). Han skrev artiklar, böcker och höll föredrag om hälsa som drog fulla hus. Det mesta som Are Waerland talade om var ännu outforskat vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer liksom om motionens och ljusets betydelse. Han förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Vidare att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande. Dessutom att utesluta giftiga stimulansmedel såsom kaffe, tobak och alkohol. SÄTT HÄLSANS HJUL I RÖRELSE! Are Waerland grundade 1940 Hälsofrämjandet, som ända sedan dess varit en viktig del av den svenska hälso- och miljörörelsen. Hälsofrämjandet arbetar både för sina medlemmar och för samhället i stort. Tex genom att propagera för klimatsmart mat och förbud mot genmanipulerade livsmedel. Hälsofrämjandets hjärtebarn är, precis som Masesgårdens, Mat, Motion och Mental hälsa. Om detta är saker som engagerar dig, kan du bli medlem för att stödja den goda saken. 13

14 Kom i form! 14 Om någon lyckades skapa ett piller med samma goda effekter som motion, skulle han eller hon få Nobelpriset. Motion påverkar hela dig hjärtat, blodvolymen och hjärnan, andningen, musklerna, mage, tarm, bentäthet och vikten. Med motion får du bättre kondition. Cellernas förmåga att omsätta syre och näring till energi ökar och hjärtat behöver inte jobba lika hårt (ett tränat hjärta har färre slag per minut i vilopuls). Motion sänker blodfetterna, vilket i sin tur minskar risken för hjärt/kärlsjukdomar, åderförkalkning, högt blodtryck och diabetes. Likaså förbättrar motion tarmrörelserna och motverkar olika mag- och tarmsjukdomar. Motion stärker skelettet, ökar rörligheten i armar och ben, reducerar fetman och dess följdsjukdomar, som åldersdiabetes och ledbesvär. Dessutom hjälper motion till att agera ut stressen. Välkommen på nästa motionspass på Masesgården. Det spelar ingen roll om du är stel i kroppen och otränad, det viktiga är att komma igång. Ge dig själv 30 minuter om dagen, så kan vi lova att du kommer att märka skillnaden! Ta hand om din kropp, för var ska du annars bo.

15 Boka tid för behandling! MASSAGE Det hör nästan till att ta en eller flera behandlingar när man är på Masesgården. Vi har många skickliga terapeuter och kan erbjuda över tjugo olika behandlingar. Efterfrågan på behandlingar är stor, så för att vara säker på att få den behandling du vill ha, föreslår vi att du förbokar, gärna samtidigt som du bokar in din vistelse hos oss. Varmt välkommen! Aromamassage En mycket avslappnande helkroppsmassage med aromaoljor. Behandlingen avslutas med en värmeinpackning för att oljorna ska verka på bästa sätt. Behandlingstid 55 min 655:- Hot stone massage En holistisk behandling där alla sinnen stimuleras med hjälp av varma lavastenar. Behandlingstid 55 min 695:- Klassisk massage En djupgående muskelmassage som mjukar upp och ger din kropp total avslappning. Behandlingstid 55 min 655:- 30 min 395:- Koppningsmassage Avslappnande bindvävsmassage. Genom mjuka sugkoppar bildas vakum, som påverkar bindväven i muskler och underhud. Är även bra vid celluliter. Ger huden extra liv och lyster. Behandlingstid 30 min 395:- Pinda Svedas massage Djupverkande reningsterapi. Med hjälp av örtknyten masseras hela kroppen, som befrias från känslan av tyngd och stelhet. Hjälper energin att cirkulera fritt i kroppen. Behandlingstid 55 min 695:- Taktil massage En mjuk och lugn massage som stimulerar kroppens lugn-och-rohormon (oxytocin) som hjälper kroppen till självläkning. Behandlingstid 55 min helkropp 655:- 30 min halvkropp 395:- Tuina kinesisk massage Kraftfull och läkande behandling som balanserar kroppens energier genom yin och yang. Spänningar och blockeringar löses upp med olika massagetekniker och akupressur. Behandlingstid 55 min 655:- 30 min 395:- Tunga trötta ben En akupressurbehandling för ben och fötter med vätskedrivande eteriska oljor. Verkar cirkulationsfrämjande och muskelavslappnande. Dämpar svullnad med hjälp av olika massagetekniker längs meridianerna på ben och fötter. Avslutas med en värmeinpackning. Behandlingstid 55 min 655:- 15

16 ANSIKTE & KROPP Bodyscrub En djuprengörande kroppspeeling som effektivt avlägsnar döda hudceller, öppnar porerna och gör huden mjuk och len. Behandlingstid 30 min 395:- smörjs in med fuktgivande lera. Medan du ligger insvept i värme får ditt ansikte skön massage och ansiktsmask. Mycket bra för dig med stela muskler, fibromyalgi, reumatisk värk eller när du bara vill njuta och tillföra huden extra fukt och näring. Behandlingstid 55 min 695:- 16 Klassisk ansiktsbehandling En djuprengörande behandling där ånga och portömning ingår. Vi skräddarsyr behandlingen efter din hudtyp. Behandlingstid 55 min 655:- Färgning av fransar och bryn Behandlingstid 30 min 295:- Manikyr I närmare en timme tar vi hand om dina händer med allt från handmassage till perfekt filade och lackade naglar. Behandlingstid 50 min 495:- Masesgårdens lyx Två timmars välgörande behandling som börjar med bodyscrub, fortsätter med aromamassage och avslutas med en djuprengörande ansiktsbehandling. Behandlingstid 120 min 1.500:- Masesgårdens algkur En utrensande behandling där kroppen först peelas och sedan packas in i en mineral- och vitaminrik alginpackning som får verka i värme. Avslutas med skön ryggmassage. En mycket bra kur för dig som behöver rensa ut slagg ur kroppen, känner dig trött och behöver ny energi eller är stel och behöver få igång cirkulationen. Behandlingstid 55 min 695:- Masesgårdens lerkur En peelande och mineralrik kroppsinpackning, där hela kroppen Medicinsk fotvård Ha inte ont i fötterna i onödan, utan beställ tid för en behandling! Förutom fotvård och fotmassage, behandlar vi olika typer av problem som liktornar, nageltrång, hälsprickor och vårtor. Du kan också få hjälp med skoval och inlägg som avlastar foten. Behandlingstid 50 min 495:- KOMPLEMENTÄRVÅRD Komplementär medicinsk behandling Vi använder irisdiagnostik, manuell undersökning av rygg, nacke och leder samt blodtrycksmätning. Detta tillsammans med din sjukdomshistoria ger underlag för behandlingen, som kan bestå av massage, zonterapi, akupressur, manuell nacke/rygg- och ledterapi samt öronakupunktur, som bl a används för bantning och rökavvänjning. Behandlingstid 40 min. 580:-

17 Goa Sha-terapi 4000 år gammal japansk terapiform som går på djupet i din kropp. Nacke, axlar och rygg blir genomarbetade och du känner snabbt en positiv effekt. Behandlingen förbättrar cirkulationen, frigör slaggprodukter som lämnar kroppen och därmed ger smärtlindring. Behandlingstid 30 min 395:- Kiropraktik På Masesgården har vi utbildade kiropraktorer, dock inte varje vecka, så hör efter när du bokar. Behandlingarna är till för läkning och smärtlindring. Kiropraktorn försöker återskapa balans i kroppen med hjälp av massage, stretching, manipulation och reflexbehandling. Behandlingstid 40 min 580:- Kostrådgivning Vill du gå ner i vikt, bli av med din uppsvällda mage eller få bättre matsmältning? Kostrådgivaren går igenom vilka problem du har, vad du vill uppnå med förändrade kostvanor och ger förslag till en individuellt anpassad kost som är både god och omväxlande. Besökstid 90 min 860:- Oxidativ stressmätning Studier har visat att fria radikaler, som ständigt bildas med energiomsättningen i våra celler, kan ge upphov till våra vanliga folksjukdomar som tex hjärt-kärlsjukdomar och reumatism. Syret är även den största källan till bildandet av dessa fria radikaler. Med ett enkelt blodprov mäter vi din oxidativa stressnivå. Vid förhöjda värden får du förslag på hur du kan förhindra de skadliga effekterna. Behandlingstid 30 min 395:- Regndroppsterapi Behandlingen består av att rena eteriska oljor arbetas in på ett speciellt sätt efter ryggen och på fötterna. Oljorna fortsätter att arbeta på djupet i kroppen. Regndroppsterapi reducerar inflammationer, virus och andra bakterieangrepp som alstras utefter nervbanorna. Den är också bra vid stress, utbrändhet och värk. Behandlingstid 55 min 760:- Öronljusbehandling Otosanmetoden är en urgammal tradition som kommer från Hopiindianerna. Det är en smärtfri, ofarlig behandlingsmetod som används mot mellanöreinflammation, bihåleinflammation, öronsus, yrsel, vaxproppar och liknande. Cirkulationen i örat blir bättre och din hörsel förbättras. Behandlingstid 30 min 395:- Österländsk hälsoprofil Obalans i energisystemet orsakar många sjukdomstillstånd som trötthet, stress, högt blodtryck och värk i kroppen. Stor vikt läggs på mage och tarmar. Det är ju där din hälsa börjar. Vi gör en irisdiagnostik och med modern diagnostikutrustning mäter vi din livsenergicirkulation (Qi) och får då fram en hälsoprofil. Flera olika behandlingar kan användas t ex moxaljus (akupunktur utan nålar), zonterapi och öronakupunktur. Behandlingstid 55 min 560:- COACHING Livscoaching personlig vägledning Ofta vill man uppnå något speciellt när man kommer till en coach. Kanske vill man skaffa sig en sundare livsstil, byta karriär, skapa mer ordning i sitt liv, se över sina relationer, lära sig säga nej, minska stressen eller bättra på sin självkänsla. Coaching berör alla dimensioner i ditt liv både privat och i arbete. Oavsett vilket område du vill förbättra i livet, kommer du att märka en positiv förändring även inom andra områden. Livscoaching hjälper dig att ärligt se på dig själv och ditt liv, möta dina rädslor, släppa gamla negativa mönster och hitta drivkraften samt modet och glädjen att ta steget in i din framtid! Behandlingstid 90 min 895:- 17

18 18 Välkommen till vår vackra dalagård!

19 36 rum och kök. Masesgården är en riktig dalagård med många rödmålade byggnader. Stora och små. Här finns inga standardiserade hotellrum, utan alla gästrum har olika inredning. Du kan välja mellan enkel- och dubbelrum, i tre olika prisklasser. Pensionatsrummen har dusch och toalett i korridoren. Gästrummen har egen dusch och toalett och de finaste rummen har egen altan eller balkong och lite extra som morgonrock på rummet. Med plats för 50 gäster! Det är många som vill komma till Masesgården, speciellt under högsäsong. Därför är vi glada att ha fått ytterligare tre rum i Ares hus, som ligger tvärsöver vägen och har balkong med strålande sjöutsikt. Välj mellan hälsovecka, kortvecka och maxiweekend. Vår klassiska HÄLSOVECKA är 7 dygn, lördag lördag. KORTVECKA är antingen 6 dygn, söndag lördag eller 5 dygn, lördag torsdag. MAXIWEEKEND 3 dygn, torsdag söndag. Datum för de olika alternativen framgår av kursprogrammet och sammanställningen på sidan

20 Vårt kursprogram. Kursen kan vara kicken att komma igång med något som får dig att må bra. Genom att t ex börja äta nyttigare, gå ner i vikt eller gå ner i varv och stressa av. Vi har kurser för både kropp och själ. Under våra 33 år som hälsohem har vi lyckats knyta några av de bästa kursledarna till oss. Här kan du se vad som finns, men du behöver inte bestämma dig nu, utan först när du kommer hit. Kursen är två timmar om dagen, kl I maxiweekend ingår kursen i priset. Övriga veckor kostar kurserna kr och är 8 10 timmar, ett mycket bra pris för så professionella kurser! Minst fem deltagare krävs för att kursen ska genomföras. 20 Kåre Engström KORTVECKA 18 (6 dygn) 2-8 maj Kurspris 600:- MATEN, MOTIONEN, VANORNA viktminskning Det handlar om den svåra konsten att ändra sina vanor till det bättre. Kanske har du tidigare försökt leva sundare, men inte lyckats få till en hållbar förändring? Denna kurs i beteendeförändring erbjuder dig en unik möjlighet att ta tag i just din hälsosituation. Siktet är inställt på såväl matens, som motionens och stressens betydelse för hälsan och de krafter som gör att vi inte lever som vi borde. Viktiga avsnitt är motivation, vilja, karaktär, risksituationer, belöningar, målsättning och det nödvändiga i att göra prioriterade val här i livet. Kåre Engström är legitimerad dietist och har varit ansvarig för kurser i beteendeförändring på Karolinska institutet. Han arbetar som föreläsare och författare, arrangerar matlagningskurser och hälsoresor. Andreas Konvicka KORTVECKA 19 (5 dygn) 8-13 maj Kurspris 500:- MUSIKEN SOM HELANDE KRAFT Musik och ljud påverkar oss både negativt och positivt. Men hur? Buller och oljud kan t ex orsaka sömnrubbningar och koncentrationssvårigheter. Medan vi genom harmoniska ljud, musik eller tystnad laddar det centrala nervsystemet med en rad positiva effekter som resultat. Musikpsykologen och musikterapeuten Andreas Konvicka berättar hur vi påverkas av vår ljudmiljö, om den senaste forskningen och ger många klingande exempel. Du får också prova på en del tekniker och terapiformer och lära dig hur du med enkla medel kan påverka din vardagsmiljö. Andreas Konvicka är bl a utbildad vid Uppsala universitet och i USA. Andreas har i 15 års tid forskat och föreläst i musikpsykologi. Han är också verksam som konsert-, operasångare och musikterapeut. Även privata konsultationer erbjuds under kursen.

21 MAXIWEEKEND 19 (3 dygn) maj Kursen ingår i priset Ari Lindberg Qigong har använts inom den kinesiska medicinen i över 2000 år i hälsobevarande och läkande syfte. Qi betyder energi och det får du genom den här kursen. Du får tillfälle att bekanta dig med två kraftfulla österländska tekniker Qigong och Tai Chi. Båda metoderna arbetar mot hälsa med lite olika vinklar. QIGONG OCH TAI CHI Mental styrka är en färskvara precis som fysisk styrka och kondition. Att utvecklas som människa kräver att man ständigt arbetar med sig själv. Ari Lindberg är Tai Chi-mästare och qigonglärare. Sedan 20 år tillbaka tränar han varje dag före jobbet och inspirerar genom sina kurser andra till att börja träna. KORTVECKA 20 (6 dygn) maj Kurspris 600:- Vibeke Saxe & Jim Sandlund Yoga bygger på jämvikt, skapar energi, harmoni och andrum i vår vardag när vi övar regelbundet. Enligt Yogans grundtanke måste man först behärska sin kropp för att kunna utveckla sin själ och lära sig total koncentration och tålamod. Här arbetar vi med Hathayoga. Vi utövar en mycket lugn yoga, där vi lär ut uppvärmning, de bästa ryggövningarna, den rätta andningen, styrke - och balansövningar, effektiva YOGA - GER PLATS FÖR SJÄLEN sträckövningar, avslappning som ger energi och korta meditationer. Yogan kompletteras med Chi-ball, som är ett bra massageredskap för ryggen. Jim Sandlund & Vibeke Saxe har båda en bred erfarenhet och utbildning. Bland annat som utbildad rörelsepedagog, familjeterapeut, aerobicinstruktör, yoga- och meditationslärare. 21 Ann Ericsson HÄLSOVECKA 21 (7 dygn) maj Kurspris 600:- Att känna sig nöjd med det yttre påverkar även ditt inre och livslusten. Kursen ger dig inspiration och förnyelse. Du lär dig vilka färger som klär dig bäst och att kombinera färger som framhäver din personlighet. När du bär dina rätta färger känner du dig gladare och säkrare och får en inre harmoni. Du får också lära dig hur du på bästa sätt vårdar ditt ansikte. Vi går igenom hudtyper, olika FÄRG - UTSTRÅLNING - LIVSLUST ansiktscremer, rengöring, peeling och hur du enkelt kan göra en skön ansiktsmassage. Avslutningsvis går vi igenom grunderna för naturlig, lättlagd makeup och formar dina bryn. Ann Ericsson är hudterapeut och har haft en egen hudvårdsklinik sedan Ann är dessutom färg/stil konsulent, tibetansk face-lift massör och healer.

22 HÄLSOVECKA 22 (7 dygn) 29 maj - 5 juni Kurspris 600:- Anneli Hellsten En inspirerande kurs om hur du själv kan påverka ditt eget liv, på ett sådant sätt att du blir den du vill vara, för din egen skull och i mötet med andra människor. Kroppsspråk och tonläge säger ofta mer om en person än själva orden. Det gäller bara att bli medveten om hur det fungerar, på det medvetna och undermedvetna planet och hur mycket tankens kraft påverkar vårt handlande. Jag har upptäckt att allt börjar med att våga KROPPSSPRÅK OCH TANKEKRAFT säger Anneli. Våga vara sig själv. Våga lämna det gamla bakom sig och våga hoppa i det okända. Anneli Hellsten har över 20 års erfarenhet som utbildningsledare och föreläsare i skola och näringsliv. Anneli har fördjupat sina kunskaper genom utbildning till coach och processcoach. Möjlighet till privat konsultation/coaching finns under kursveckan. 22 Eva Forsberg Schinkler KORTVECKA 23 (5 dygn) 5-10 juni Kurspris 500:- Du får glänta på dörren till den stora visdom som finns inom den ayurvediska psykologin och vad som ger balans i ditt liv. I ayurvedans grunder ingår tre energier som skapar våra olika personlighetstyper. När du vet vilken eller vilka av dessa energier du domineras av, får du hjälp att skapa din egen unika handlingsplan för att leva med optimal kraft. Sattva, Rajas och Tamas styr vårt sinne. Du får prova tekniker för hur du kan leva i mer Sattva (ljus och helande). AYURVEDA - Livskraft i vardagen Eva Forsberg Schinkler är leg sjuksköterska, fil kand i beteendemedicin och hälsopsykologi. Utbildad i Ayurveda i Sverige, USA och Indien. Hon arbetar med ledarskaps- och personlig utveckling och har skrivit boken Livskraft i vardagen med inspiration av Ayurveda som kommit ut på Norstedts förlag. MAXIWEEKEND 23 (3 dygn) juni Kursen ingår i priset Malin Berghagen Malin leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Genom guidade meditationer och avslappningsövningar färdas du till platser och sinnesstämningar som hjälper dig att upptäcka din kropp på nytt. Övningar från Hathayoga, som alla kan vara med på, stressar av och stärker bl a rygg och buk. Pilatesövningar MJUKYOGA ingår och du provar även på Ashtangayoga. Malin Berghagen har genom yogan funnit vägen till hälsa och balans i livet. I de uppskattade kurser som Malin regelbundet håller här på Masesgården delar hon med sig av sin kunskap.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. November 2010 April 2011 Unna dig en HÄLSOVECKA! En hälsovecka ger ny kraft och energi. Masesgården

Läs mer

Cecilia Östman. mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG. sinnesstämning känsla skönhet

Cecilia Östman. mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG. sinnesstämning känsla skönhet Cecilia Östman mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG sinnesstämning känsla skönhet Mitt namn är Cecilia Östman. Varmt välkommen till mig och min salong Hudvårdsstudion. Jag är cidesco diplomerad

Läs mer

SPA-upplevelser 2011

SPA-upplevelser 2011 SPA-upplevelser 2011 spa mösseberg njut i exklusiv, historisk miljö Må riktig gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi, basta eller bara

Läs mer

Lammgård s Spa & Massage

Lammgård s Spa & Massage Prislista: Lammgård s Spa & Massage Uppdaterad: 27/4-2013 MASSAGE Svensk Klassisk Massage En djupgående behandlande massage som koncentreras på de muskelgrupper du har problem i och vill mjuka upp. Grepp

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga SPAKVÄLLARpå Bansai Spa JANUARI Måndag 20/1 15-18 Spakväll & invigning av märket Kerstin Florian Bubbel, snittar & lyx sätter guldkant

Läs mer

Behandlingar på CitySpa!

Behandlingar på CitySpa! Behandlingar på CitySpa! ANSIKTE Klassisk ansiktsbehandling Din hudterapeut skräddarsyr behandlingen efter din hudtyp och behov. Den kan vara djuprengörande, fuktgivande, lugnande, återuppbyggande eller

Läs mer

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det?

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det? Varmt Välkommen att boka din tid. Tid som inte avbokas 24 timmar innan debiteras 50% av priset. Massage eller annan kroppsbehandling rekommenderas ej vid förkylning, feber eller före graviditet v. 16.

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016 40 år Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016 GRÖNA SKÖNA DAGAR Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppel- 40 år Masesgården firar 40-årsjubileum! Av

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2011 EN HÄLSOVECKA KAN GE NY START I LIVET! Att vara på Masesgården är inte som att åka

Läs mer

Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat.

Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat. Spa paket Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat. Paketet innehåller: Spabehandling- Din spastund - se meny nedan. Pris: 1495:-/person Enkelrumstillägg: 200:- Hindåsgården

Läs mer

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Behandlingsmeny 2016 Bansai betyder kraft. Kraft att återfå energi och få den avslappning du behöver. Här kan du njuta av exklusiva behandlingar, av erfarna

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012.

Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012. Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012. VAD KAN MASESGÅRDEN GÖRA FÖR DIG? Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på 2 SPA eller hotellweekend.

Läs mer

Träning för kropp och själ

Träning för kropp och själ Yoga Träning för kropp och själ Under 2000-talet har yogan snabbt gått från att vara en livsstil för få, till att bli en träningsform för många. På Hagabadet har vi ett brett utbud av yogaklasser med stor

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga JANUARI SPAKVÄLLAR på Bansai Spa Torsdag 30/1 18-20 Spakväll med make-up för bröllop och fest En riktigt make-up kväll den 30/1

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur Ansiktsbehandlingar Ansiktskur Ansiktsbehandling med fokus på avslappning! Rengöring, peeling, ansiktsmassage, mask och vårdande produkter som anpassas efter just din hudtyp för bästa resultat. Tid: 40

Läs mer

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling:

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling: SPA-upplevelser 2012 spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Må riktigt gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi, basta eller

Läs mer

ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK. Meny. Tidsbokning: 08-661 81 80

ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK. Meny. Tidsbokning: 08-661 81 80 ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK Meny Tidsbokning: 08-661 81 80 Ansiktsbehandlingar Djuprengöring 90 min värde 750:- Rengöring, peeling, ånga, portömning, ansiktsmassage, skalpmassage, mask. Brynplock ingår.

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016 Fyll på med ny kraft och energi! Innehåll Hälsovecka som får dig att må bra 4 5 Så här fungerar det 6 8 En dag på Masesgården 9 Vår filosofi som

Läs mer

Grönklitt massage & spa

Grönklitt massage & spa Grönklitt massage & spa Behandlingsmeny och prislista vintern 2017/2018 Varmt välkommen att boka en skön och välgörande behandling till dig själv eller någon du tycker mycket om ÖPPETTIDER December april

Läs mer

KROPPSKURER. Nr 4. Bodyscrub 25 min, 425 kr Helkroppsskrubb som lämnar huden ren, fräsch och mjuk med fin lyster.

KROPPSKURER. Nr 4. Bodyscrub 25 min, 425 kr Helkroppsskrubb som lämnar huden ren, fräsch och mjuk med fin lyster. KROPPSKURER Nr 1. Thermal Kur 80 min, 995 kr Kuren startar med en helkroppsinpackning med varm mineralrik Ungersk Moor Mud lera. Leran har en lätt peelande effekt samt stärker huden med mineraler och spårämnen

Läs mer

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K B e h a n d l i n g a r P A R F Y M E R I S P A H Å R S A L O N G K L I N I K ANSIKTSBEHANDLINGAR Ansiktsbehandling SPA [25 min] Skön och uppfräschande. I behandlingen ingår rengöring, peeling, ansiktsmassage,

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012.

Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012. Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012. Vad kan MASESGÅRDEN göra för dig? Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend.

Läs mer

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden.

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden. Behandlingar Adress: Rålambsvägen 18. Tel: 545 608 10 Internet: www.oasenskonhet.com Boka online på: www.oasenskonhet.com Öppettider: Mån-Fre 11-18, Lör enligt bokad tid Återbud skall göras senast ett

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på BEHANDLINGAR OCH PRISER 2013/2014 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Valet av produkter styrs ofta av intryck från reklam eller genom

Läs mer

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring.

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. MÅL: Använda behandlingarna i det dagliga arbetet för att skapa lugn, lindring och återhämtning. Minska stresspåslag för att ge ett lugnare arbetstempo

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Traditionell kinesisk medicin kan hjälpa Traditionell kinesisk medicin kan behandla både akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Inom den kinesiska medicinen

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA. Allt för ditt välbefinnande

S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA. Allt för ditt välbefinnande S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA Allt för ditt välbefinnande Gränsö slott är vackert beläget vid vattnet på ön Gränsö i Västervik. Här har du naturen och vattnet ända in på knuten. En miljö

Läs mer

Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter. Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi.

Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter. Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi. Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi.se Massage Svensk klassisk massage Mjukgörande massage för trötta

Läs mer

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning För kropp & själ vid Frykenstrand Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning Jag finns vid natursköna Frykenstrand. Ring och boka tid för massage eller en avslappnande SPA-behandling.

Läs mer

Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016

Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016 Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016 Välkomna till Tällberg, Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och Älvdalens utbildningscentrum för deltagande i Naturbrukets rikskonferens

Läs mer

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur - Samtalsterapi Visualiseringsterapi/Symboldrama

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ. www.regenbogen.se/okno

Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ. www.regenbogen.se/okno Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ www.regenbogen.se/okno Koppla av som i paradiset! Hos oss på Oknö kan du slappna av. I SPA väntar en mångfacetterad spa-upplevelse

Läs mer

Linda Klein. Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar

Linda Klein. Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar Linda Klein Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar ANSIKTSBEHANDLING CLASSIC 60 MIN Rengöring av ansikte och hals. Peeling som avlägsnar döda hudceller.

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger

Masesgårdens hälsoveckor och helger Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2012 april 2013 Välkommen till Masesgården! Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att

Läs mer

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI J Z AKUPUNKTUR-TERAPI Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur

Läs mer

Mer harmoni Mindre stress

Mer harmoni Mindre stress Mer harmoni Mindre stress I förskola och skola En utbildningsdag för pedagoger till en bättre hälsa och arbetsmiljö för så väl vuxna som barn * Stress, en del av vardagen I den stress vi alla möter varje

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered 27 Januari 28 Maj 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380.

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Vid bokning och betalning före resan erhåller du rabatt på badritualen samt

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Testa dina vanor Hälsotest

Testa dina vanor Hälsotest Testa dina vanor Hälsotest För barn och ungdomar Mat, Fysisk aktivitet och Sömn Testa dina vanor - Hälsotest Barn och ungdomar Här finner du tre olika hälsotester där du kan testa hälsosamma vanor - mat,

Läs mer

Meditation Chi Yoga YogiCho och Tina Hédren för perfekt harmoni i livet som rymmer glädje, lycka, hälsa,

Meditation Chi Yoga YogiCho och Tina Hédren för perfekt harmoni i livet som rymmer glädje, lycka, hälsa, INFINITE TAI JI Meditation Chi Yoga YogiCho och Tina Hédren för perfekt harmoni i livet som rymmer glädje, lycka, hälsa, TREÅRIG UTBILDNING I UPPSALA Infinite Tai Ji Infinite Tai Ji Infinite Tai Ji är

Läs mer

Ayurvedaresa. till sydindiska Kerala. med Ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler speciellt utformad för Hälsas läsare

Ayurvedaresa. till sydindiska Kerala. med Ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler speciellt utformad för Hälsas läsare Ayurvedaresa till sydindiska Kerala med Ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler speciellt utformad för Hälsas läsare 15 27 mars 2014 Kerala House Interiör Följ med på en välgörande resa för kropp och själ

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling: presentkort

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling: presentkort SPA-upplevelser vår och sommar 2016 spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Må riktigt gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi,

Läs mer

meditation ÖVNINGSBOK

meditation ÖVNINGSBOK meditation ÖVNINGSBOK Meditera en sinnlig väg till hälsobalans Innehåll Hur vi hittar inspiration till att träna och leva våra liv är ytterst individuellt. Några känner att de behöver stark fysisk utmaning,

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Fritsch & co Château Garreau 1-7 november 2010. En kick för självkänslan i fantastisk skaparmiljö

Fritsch & co Château Garreau 1-7 november 2010. En kick för självkänslan i fantastisk skaparmiljö Fritsch & co Château Garreau 1-7 november 2010 En kick för självkänslan i fantastisk skaparmiljö Du får tillgång till verktyg för att: :: öka kreativiteten och tänka nytt :: skapa struktur för att utveckla

Läs mer

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland 2011 Sandra Leierth Design Kropp & Själ från A-Ö w w w.sandraleierth.com Text: Lena Leierth

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Som medlem i Hälsoklubben får du:

Som medlem i Hälsoklubben får du: Visst vill vi vara friska och må bra, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsoklubben får du den inspiration och motivation du behöver för att steg för

Läs mer

Åhus ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES ÅHUS. www.regenbogen.se/ahus

Åhus ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES ÅHUS. www.regenbogen.se/ahus Åhus ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES ÅHUS www.regenbogen.se/ahus Koppla av som i paradiset! Hos oss i Åhus kan du slappna av. I SPA väntar en mångfacetterad spa-upplevelse

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Ett begåvat koncept!

Ett begåvat koncept! Ett begåvat koncept! We Travel är namnet på Oasen i Söders resebyrå där Gloria och Bosse arbetar. Vår resebyrå erbjuder skräddarsydda paketresor, matlagningsresor, singelresor, kryssningar mm. Vi säljer

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014 Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014 Är det någonting som är värt att investera i, så är det i dig själv! Välj mellan 3 7 dygn! Har du inte tid att komma en hel vecka har vi även kortveckor

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015 Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015 Lev väl! Innehåll Vår filosofi som hälsohem 4 5 Så här fungerar det 6 7 Nyheter i programmet 8 9 Att ta hand om sig själv och leva En dag på Masesgården

Läs mer

Bli en ledare över ditt liv

Bli en ledare över ditt liv EN RESA FÖR KNOPP & KROPP TILL PALMA DE MALLORCA, 6 APRIL - 13 APRIL 2013 Bli en ledare över ditt liv FÖLJ MED PÅ EN UNIK RESA SOM KAN BLI STARTEN PÅ NÅGOT NYTT Vi har skräddarsytt ett program utifrån

Läs mer

Yogaövningar. för mer. Energi

Yogaövningar. för mer. Energi Yogaövningar för mer Energi Livet är som att cykla. För att hålla balansen, måste du fortsätta röra dig. Albert Einstein Stå upprätt med armarna utsträckta, horisontellt med axlarna. Snurra medsols, precis

Läs mer

Testa dina vanor Hälsotest

Testa dina vanor Hälsotest Testa dina vanor Hälsotest Sömn Testa dina vanor - Hälsotest - Sömn Det här formuläret är ett test för sömnvanor. Finns det utrymme till förbättring eller är vanan tillräckligt hälsosam? I testet ges även

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

vardagslyx med massage- och kurbehandling

vardagslyx med massage- och kurbehandling vardagslyx med massage- och kurbehandling hitta tillbaks till harmonin och balansen Att tillåta sig släppa taget en smula och hänge sig åt en Spa-behandling är koncentrerad friskvård av både kropp och

Läs mer

LINAS HUDVÅRD. Certifierad hudterapeut

LINAS HUDVÅRD. Certifierad hudterapeut LINAS HUDVÅRD Certifierad hudterapeut RESULTATBASERAD HUDVÅRD HUDVÅRDSPRODUKTER Klassisk Ansiktsbehandling En ansiktsbehandling som passar alla! I behandlingen görs en hudanalys och produkterna anpassas

Läs mer

Behandlingsmeny SPA. Det goda livet på Ronneby Brunn!

Behandlingsmeny SPA. Det goda livet på Ronneby Brunn! Behandlingsmeny SPA Det goda livet på Ronneby Brunn! Välkommen till Ronneby Brunn SPA Du är hjärtligt välkommen till vårt SPA. Det är till för dig, din hälsa och ditt välbefinnande. Du stiger in i en behaglig

Läs mer

Motivation till hälsa

Motivation till hälsa Motivation till hälsa En kurs om hur man ska förändra och förbättra sin livsstil och behålla den livet ut. Resultat från hälsoenkät 9 Anita Engström Livsstilspedagog www.kiruna.fhsk.se MOTIVATION TILL

Läs mer

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Balans Mat Rörelse Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Det är bara du själv som kan göra förändringar i ditt liv. Förändringar

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

Ayurvedaresa. till sydindiska Kerala. med hälsorådgivaren Peter Ljungsberg

Ayurvedaresa. till sydindiska Kerala. med hälsorådgivaren Peter Ljungsberg Ayurvedaresa till sydindiska Kerala med hälsorådgivaren Peter Ljungsberg 21 mars till 2 april 2015 Kerala House Interiör Följ med på en välgörande resa för kropp och själ med ayurvedabehandlingar i sydindiska

Läs mer

KURS TUI NA ( KINESISK MASSAGE) Nerja, Spanien April 2014.

KURS TUI NA ( KINESISK MASSAGE) Nerja, Spanien April 2014. KURS TUI NA ( KINESISK MASSAGE) Nerja, Spanien April 2014. Njut en vecka i vårt otroligt vackra Nerja, Södra Spanien! Passar både dig som vill resa med familjen, och dig som reser själv eller annat sällskap.

Läs mer

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 MEDICINSK YOGA MEDIYOGA YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 ETT CD-HÄFTE I SERIEN - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm Tel: 08

Läs mer

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Program Turkiet / Side 8 oktober 2011 Vår idé om helhetstänk / Zentaio: ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Alla gör vi vår egen resa, ensam

Läs mer

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv.

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv. mitt LIV För mer information, kontakta: Eva Hellgren, telefon 031-12 89 77. E-post 128977@telia.com Katarina Modig, telefon 0709-40 08 40. E-post katarina.modig@powerpartner.se mitt LIV En kurs för kvinnor

Läs mer

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage Spa behandlingar 1 När ryggen värker och själen ömmar då är massage en av de bästa mediciner - Svensk klassisk massage 30 min 375 Kr - Svensk klassisk massage 60 min 600 Kr - Hot stone massage - massage

Läs mer

Tel. 018-51 22 44 Kungsängsgatan 23, 753 22 Uppsala www.careandbeauty.se

Tel. 018-51 22 44 Kungsängsgatan 23, 753 22 Uppsala www.careandbeauty.se Tel. 018-51 22 44 Kungsängsgatan 23, 753 22 Uppsala www.careandbeauty.se FACE Total face (alla hudtyper) Rengöring, facemapping, peeling, porrengöring, brynplockning, ansiktsmassage, ansiktsmask samt avslutande

Läs mer

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka om sömn, vila och återhämtning. Vi hoppas att Ni under denna vecka

Läs mer

th floor BEHANDLINGAR OCH PRISER

th floor BEHANDLINGAR OCH PRISER 8 th floor BEHANDLINGAR OCH ER QUICKBLISS-BEHANDLINGAR Fast and Fabulous, 20 min (ansikte) En ansiktsbehandling som får dig att se helt fab ut. Du får njuta av rengöring, peeling, mask och ansiktskräm

Läs mer

Lyxig ansiktsbehandling ca 120 min... 1.200 kr Rengöring, hudanalys, djuprengöring, por-tömmning,

Lyxig ansiktsbehandling ca 120 min... 1.200 kr Rengöring, hudanalys, djuprengöring, por-tömmning, Meny Ansiktsbehandlingar Klassisk ansiktsbehandling ca 90 min... 900 kr Rengöring, hudanalys, djuprengöring, por-tömmning, formning av fransar och bryn, ansiktsmassage, fuktgivande mask samt avslutande

Läs mer

ANSIKTE. Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- Klassisk ansiktsbehandling 1 timma 30 minuter / 800:-

ANSIKTE. Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- Klassisk ansiktsbehandling 1 timma 30 minuter / 800:- ANSIKTE Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- I behandlingen ingår: Inledande massage, dubbelrengöring, peeling, behandling av huden med apparatur, ånga och porrengöring, färgning av fransar

Läs mer

Benessere 5-12 Oktober 2013

Benessere 5-12 Oktober 2013 Benessere 5-12 Oktober 2013 I ett arrangemang med välmående på den prestigefyllda vingården Villa Sparina i Italien, välkomnar vi Dig att boka plats till nästa resa där programmet består av avkoppling,

Läs mer

Träningsbelastningar kan också varieras på olika sätt. Det kan handla om:

Träningsbelastningar kan också varieras på olika sätt. Det kan handla om: TRÄNINGSLÄRA Glädjefaktorn I vårt moderna samhälle har vi byggt bort de flesta möjligheter till naturlig motion. Många gör sitt bästa för att slippa anstränga sig. Vissa är så ovana vid fysisk belastning

Läs mer

REORIENT på Bali. Workshop 9-12 februari eller 3-6 mars

REORIENT på Bali. Workshop 9-12 februari eller 3-6 mars REORIENT på Bali Workshop 9-12 februari eller 3-6 mars REORIENT [def: to adjust or align something in a new or different way] Varmt välkommen till en inspirerande och utforskande workshop i fantastiska

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

Behandlingsalternativ Specialistgruppen AB

Behandlingsalternativ Specialistgruppen AB Behandlingsalternativ Specialistgruppen AB Specialistgruppen är precis som det låter, en mottagning med ett antal specialister inom en rad olika områden. Här finns naprapater, företagssköterska, läkare,

Läs mer

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress!

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Tjejkickoff i Fjällbacka 2017 Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Boka in sommarens energiboost 28-30 juni! I årets Tjejkickoff i Fjällbacka, som är det tredje

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

ANSIKTSBEHANDLINGAR. Klassisk ansiktsbehandling för män (ca 90 min) 400:- Se klassisk ansiktsbehandling exklusive brynplock.

ANSIKTSBEHANDLINGAR. Klassisk ansiktsbehandling för män (ca 90 min) 400:- Se klassisk ansiktsbehandling exklusive brynplock. PRISLISTA ELEVBEHANDLINGAR STOCKHOLM 2014 ANSIKTSBEHANDLINGAR Klassisk ansiktsbehandling (ca 90 min) 450:- Rengöring, hudanalys, peeling, ånga, porrengöring, ansiktsmassage, brynplock (ej formning), ansiktsmask

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Tel. 018-51 22 44 Kungsängsgatan 23, 753 22 Uppsala www.careandbeauty.se

Tel. 018-51 22 44 Kungsängsgatan 23, 753 22 Uppsala www.careandbeauty.se Tel. 018-51 22 44 Kungsängsgatan 23, 753 22 Uppsala www.careandbeauty.se FACE Total face (alla hudtyper) Rengöring, facemapping, peeling, porrengöring, brynplockning, ansiktsmassage, ansiktsmask samt avslutande

Läs mer

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Utbildningen är intensiv och kan vara personligt utmanande. Vågar och kan du vara dig själv, visa dina starka och svaga

Läs mer

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Höst 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅNDAG 13.00 14.15 Yoga, Fibromyalgi & RA** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie V 40 16.45 18.15 Mjuk Yoga & Avspänning*

Läs mer

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen!

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen! Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme FormaKroppen Träningsresa Följ med på en unik resa till Playitas Resort

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR NYA KURSER HÖSTEN 2015 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många nya kurs kombinationer. Beroende på intresse kommer jag återkoppla till dig efter anmälan om kursen blir av. Du kan också köpa

Läs mer

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13 Den här foldern är till för dig som är anställd i Falköpings kommun. Vi vill ge dig inspiration till aktiv friskvård och bättre hälsa. Basprogrammen är helt kostnadsfria och vi hoppas att du ska hitta

Läs mer

Fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept Fysisk aktivitet på recept - en aktiv väg till bättre hälsa Hälsan ligger i dina händer och sitter i dina fötter. Det är inte alltid som läkemedel, som man skulle kunna tro, är den bästa medicinen för

Läs mer

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen.

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen. Friskvårdsutbud... Gympa Ryggympa Stretchgympa Vinyl Hela Core Cirkelträning Ett konditions- och styrkepass utan svåra stegkombinationer där fokus ligger på enkla men roliga rörelser. (Passet finns i olika

Läs mer

Preliminärt Schema Vår 2012

Preliminärt Schema Vår 2012 Preliminärt Schema Vår 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Pågår MÅNDAG 10.15 11.45 Yoga, Stresshantering & God Sömn** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie v 10 21 16.45

Läs mer