G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!"

Transkript

1 G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

2 Traditionell kinesisk medicin kan hjälpa Traditionell kinesisk medicin kan behandla både akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Inom den kinesiska medicinen är kropp och själ en enhet. Olika sjukdomar och symptom är uttryck för obalanser i kroppen. Därför strävar vi efter att behandla orsaken bakom problemet och inte bara symptomen. Målet är att återställa balansen i kropp och själ så att läkning kan ske. Vill du må bra eller ännu bättre? I vårt dagliga liv påverkas vi, både fysiskt och psykiskt av det som händer och sker. Alla intryck vi får, våra tankar och känslor, det vi äter och det vi gör- allt sätter spår inom oss och ibland rubbas balansen i vårt kroppssystem. Obalanserna kan yttra sig på många olika sätt, kanske som mag-tarmbesvär, sömnsvårigheter, smärta och värk av olika slag. Eller som stresskänslor och trötthet. Behandlingar enligt kinesisk medicin kan få dig att må bättre eftersom de ser till hela människan och inte bara dämpar symptomen. Fråga mig På sista sidan kan du se exempel på sjukdomar och krämpor som kan behandlas med kinesisk medicin. Men även andra besvär än de som räknas upp kan behandlas, fråga mig om du vill veta mer om hur just du kan bli hjälpt. Jag skräddarsyr varje behandling efter dina behov och önskemål. Hur många behandlingar som behövs avgörs i varje enskilt fall. Alla behandlingar har gemensamt att de balanserar yin och yang, öppnar meridianerna, reglerar livskraften - qi och skapar cirkulation i kroppen. Låter det konstigt? Jag förklarar mer om hur kinesisk medicin fungerar om du vill veta. Alla mina behandlingar kan göras var för sig eller som komplement till varandra. Det är det som är så bra med traditionell kinesisk medicin - allt verkar för en större balans i kropp och själ.

3 Akupressur En mjuk och väldigt avslappnande behandling, där man inte använder nålar som inom akupunktur, utan istället trycker med fingrarna på särskilda punkter på kroppen. Eftersom inga nålar används passar akupressur den nålrädde som inte vill prova akupunktur. Under behandlingen kommer blodcirkulationen igång endorfinsystemet påverkas och kroppens eget immunförsvar stimuleras. Det akupressören gör under en behandling är att arbeta med kroppens egen energi. Den kallas qi och cirkulerar i kroppen i olika banor som kallas meridianer. Varje meridian står i förbindelse med inre vävnader och organ. I meridianerna rör sig energin i en bestämd riktning vilket bildar ett kretslopp i kroppen. Längs med meridianerna löper punkter som kan beskrivas som slussar för energiflödet. När man trycker på dessa aktiveras de och blockeringar och tröghet i flödet löses upp. Energin kan flöda fritt igen vilket är välgörande för hela kroppen. Studier visar att nervsystemet, hormonproduktionen och blodcirkulationen påverkas. Immunförsvaret stärks och till exempel kan en förkylning som är på gång helt komma av sig om man gör behandlingen i tid. Koppning/koppningsmassage En effektiv och kraftfull behandling med långa anor som är immunförsvarsstärkande. Löser spänningar och smärttillstånd och masserar på djupet. En skön behandling med stor effekt. Koppning går till så här: en glas- eller gummikoppa sätts på huden och ett undertryck, vakuum skapas. Underhuden lyfts upp vilket ökar blodgenomströmningen i muskler och i huden. Koppning är bra för att lösa stagnationer vid smärta och spänningar i muskulaturen och kan förbättra ledernas rörelseförmåga och minska stelhet. Koppning kan ges lokalt på specifika akupunkturpunkter eller som massage. Koppningsmassage är en form av immunförstärkande bindvävsmassage som utför lymfdränage. Syftet är att få igång blod och lymfcirkulationen i bindväven där slaggprodukter samlas och där även fettceller finns. Då gynnas borttransporten av slaggprodukterna i bindväven, musklerna värms upp och slappnar av. Upprepade behandlingar ger synbart resultat. Huden blir fastare smidigare och slätare och får mer liv och lyster. Koppningsmassagen kan också användas i förebyggande syfte eftersom den är balanserande och stärkande. Den är mycket effektiv och vissa anser att 10 minuters koppningsmassage motsvarar 30 minuters vanlig massage. En behandling som passar bra att få på arbetsplatsen. Koppning sätter inte bara fart på blodcirkulationen utan även på flödet av qi, livskraften. Något som gör oss mer balanserade och ger motståndskraft mot inre och yttre påfrestningar. Koppning kan vara ett effektivt sätt att rensa ut segdragna förkylningar.

4 Öronakupunktur Behandlingen går ut på att påverka en bestämd punkt i örat som står i relation till ett visst organ, kroppsdel eller funktion. I örat möts alla energikanaler och genom att använda nålar, tryck eller massage stimuleras de olika punkterna. Enligt traditionell kinesisk medicin anser man att meridianerna också återspeglas i örat på samma sätt som kroppens organ. Men det var den franske läkaren Paul Nogier som utvecklade öronakupunkturen på 1950-talet. Örat är en återspegling av en upp- och nedvänd människa och därför kan punkterna i örat användas för diagnos och behandling. Nogier upptäckte att när en patient hade ont någonstans i kroppen så minskade smärtan när patienten fick en nål i örat på den punkt som motsvarade den kroppsdelen. En patient med förstoppning fick bättre tarmfunktion när han behandlade den ömma punkten i örat. Öronakupunktur är mycket effektivt hjälpmedel för att bekräfta eller utesluta en diagnos. Genom att undersöka örat får man en tydligare bild av vad som är problemet. Hur går det till? I örat ligger punkterna väldigt tätt. För att med större exakthet hitta rätt används ofta en elektrisk punktsökare. Akupunkturen görs med nålar, tryck och massage. Vid till exempel smärtlindring kan långtidsnålar sättas. Ibland används kulplåster och då kan klienten själv stimulera de aktuella zonerna genom att trycka på kulan mellan behandlingarna. Nada är en form av öronakupunktur som används vid olika former av beroenden. Läkemedel, alkohol, nikotin och narkotika till exempel och även vid oro, ångest och sömnstörningar. Fördelar med öronakupunktur: Det går fort att sätta nålar i öronen. Du kan sitta upp under behandlingen. Vid öronakupunktur når man punkter i örat som motsvarar både kroppens fram- och baksida samtidigt. Utan att sticka direkt i den onda kroppsdelen kan man få effekt i samma område via punkten i örat. Då går det också att behandla kroppsdelar som till exempel är gipsade, väldigt svullna eller som gör mycket ont. Öronakupunktur är särskilt bra vid oro, ångest och stress då den har en starkt lugnande effekt.

5 Tuinamassage Precis som akupressur och akupunktur påverkar tuinamassagen kroppens energisystem och berör djupare än bara muskler och skelett. På så sätt påverkar den organen, deras funktioner och hela energisystemet på ett positivt sätt. En mycket kraftfull och läkande massage som löser upp både kroppsliga och själsliga blockeringar. Det som skiljer den från vanlig västerländsk massage är att den bygger på traditionell kinesisk medicin och innehåller både massage och akupressur. Olika grepp och tekniker används beroende på vad som ska behandlas. Tuinamassage kan utföras sittande eller liggande och är ett utmärkt komplement till akupressur och akupunktur. Massagen går ut på att öka cirkulationen i kroppen, ta bort muskelspänningar och energiblockeringar och öka flödet av energi - qi. Behandlingen är alltid individuellt anpassad och upplevs som mycket behaglig. Här kan traditionell kinesisk medicin hjälpa: Smärta och värk i nacke, axlar och rygg. Huvudvärk och migrän. Musarm, tennisarm och andra typer av belastningsskador. Fibromyalgi, whiplash, ischias, led- och muskelvärk. Stress, trötthet, utbrändhet, depressioner, oro och ångest. Sömnbesvär och yrsel. Astma, allergi och andra luftvägsbesvär som till exempel hosta. Eksem och andra hudproblem. Klimakterie- och menstruationsbesvär, PMS. Gynekologiska besvär. Mag- och tarmproblem som till exempel förstoppning, diarré. Urinvägsbesvär. Öron-, näsa - och halssjukdomar. Ögonsjukdomar. Övervikt. Beroenden av olika slag. Bristningar och ärrvävnad, till exempel efter akne.

6 Det krävs bara en enda person för att förändra ditt liv - DU! - Ruth Casey

7 G-kraft Akupressur/Akupunktur Varmt välkommen!

Andra hjälpen Komplementär behandling vid neuropatisk smärta.

Andra hjälpen Komplementär behandling vid neuropatisk smärta. Andra hjälpen Komplementär behandling vid neuropatisk smärta. Innehållet är sammanställt under ledning av Héléne Hallström, leg. sjukgymnast vid Multidisciplinärt Smärtcentrum, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Om en annan symbol dyker upp, då är det dags att ta reda på innebörden och ta till dig insikten men att vänta en tid med att agera.

Om en annan symbol dyker upp, då är det dags att ta reda på innebörden och ta till dig insikten men att vänta en tid med att agera. BIM Introduktionsprogram 6 steg till att ta reda på vad du vill och hur du kommer dit. 1. Ta reda på vad du vill 2. Följ universums tecken 3. Ta dig själv och det du gör på allvar 4. Gör en ceremoni 5.

Läs mer

Influensa 080312 Differentiering enligt Traditionell Kinesisk Medicin INFLUENSA DIFFERENTIERING ENLIGT TRADITIONELL KINESISK MEDICIN

Influensa 080312 Differentiering enligt Traditionell Kinesisk Medicin INFLUENSA DIFFERENTIERING ENLIGT TRADITIONELL KINESISK MEDICIN INFLUENSA DIFFERENTIERING ENLIGT TRADITIONELL KINESISK MEDICIN EXAMENSARBETE AV EVELINA OSKARSSON Studerande på Akupunkturakademin Sida 1 Inledning Varje år drabbas många av den så kallade influensan.

Läs mer

www.nopain.se Svenska Kinopraktikskolan Sveriges första nätverk för alterantiv terapeuter av olika kvalifikationer som samarbetar mot smärta.

www.nopain.se Svenska Kinopraktikskolan Sveriges första nätverk för alterantiv terapeuter av olika kvalifikationer som samarbetar mot smärta. www.nopain.se Sveriges första nätverk för alterantiv terapeuter av olika kvalifikationer som samarbetar mot smärta. Här hittar du kiropraktorer, naprapater, kinesiologer, massörer, akupunktörer, kinopraktikterapeuter,

Läs mer

John Åström Dipl. Energicoach 0911-21 14 51, 070-233 27 64 john@recura.se www.recura.se

John Åström Dipl. Energicoach 0911-21 14 51, 070-233 27 64 john@recura.se www.recura.se John Åström Dipl. Energicoach 0911-21 14 51, 070-233 27 64 john@recura.se www.recura.se Energicoaching framtidens coaching Energicoaching handlar om att kombinera några av de mest kraftfulla metoderna

Läs mer

Att tänka på innan behandling 1 C MMV-terapi 2 Candida 42 FRI-terapi 3-5, 56, 101 Chakrabehandling 23 Crohns sjukdom 43 A

Att tänka på innan behandling 1 C MMV-terapi 2 Candida 42 FRI-terapi 3-5, 56, 101 Chakrabehandling 23 Crohns sjukdom 43 A Innehållsförteckning Att tänka på innan behandling 1 C MMV-terapi 2 Candida 42 FRI-terapi 3-5, 56, 101 Chakrabehandling 23 Crohns sjukdom 43 A Aktivering 23, 27-28 D Akupunkturpunkter, bra att känna till

Läs mer

KNACKA DIG FRI MED EFT

KNACKA DIG FRI MED EFT Det är dags Det är dags att Knacka digatt fri! Knacka dig fri! EFTmitt har liv förbättrat liv och mitt arbete EFT har förbättrat och mittmitt arbete enormt, och jagenormt, kan inteoch jag kan inte tänka

Läs mer

Sov bra. utan sömnmedicin

Sov bra. utan sömnmedicin Sov bra utan sömnmedicin 1 1 Innehåll Fakta om sömn 4 Fakta om sömnläkemedel 7 Sömnskolan steg 1 Skriv sömndagbok 8 Varför har du svårt att sova? 9 Granska din dag 9 Allmänna råd för en bättre sömn 9 Sömnskolan

Läs mer

Trauma Tapping Technique TTT- En första hjälpen metod för känslomässig stress

Trauma Tapping Technique TTT- En första hjälpen metod för känslomässig stress Trauma Tapping Technique TTT- En första hjälpen metod för känslomässig stress Peaceful Heart Network Behandling Utbildning Internationella projekt Gunilla Hamne 0704-916 654 gunillahamne@gmail.com Ulf

Läs mer

Reba test. Holistisk behandling för kropp & själ (Psychosomatic Energetics)

Reba test. Holistisk behandling för kropp & själ (Psychosomatic Energetics) Reba test Holistisk behandling för kropp & själ (Psychosomatic Energetics) Välkommen till: Annelie Andersson Mottagning: Konvaljegatan 4 Tidsbeställning: 031 51 08 80 FÖRORD Hösten 2001 var Reimar och

Läs mer

Sov gott. En liten bok för sömnlösa och andra som vill sova bättre. www.lvn.se

Sov gott. En liten bok för sömnlösa och andra som vill sova bättre. www.lvn.se Sov gott En liten bok för sömnlösa och andra som vill sova bättre www.lvn.se Innehåll Fakta om sömn 4 Sömnskolan steg 1 Skriv sömndagbok 7 Varför har du svårt att sova? 8 Granska din dag 8 Allmänna råd

Läs mer

Blir man sjuk av stress?

Blir man sjuk av stress? Blir man sjuk av stress? Om utmattning och återhämtning ISM Institutet för stressmedicin Vad är stress? Olika områden inom vetenskapen definierar stress på olika sätt. Definitionen skiljer sig exempelvis

Läs mer

Så här gör du EFT. EFT för självhjälp när du mest behöver det

Så här gör du EFT. EFT för självhjälp när du mest behöver det Så här gör du EFT EFT för självhjälp när du mest behöver det EFT Behandling Om du känner dig skeptiskt mot att man kan hela genom att knacka på specifika meridian punkter på kroppen så är det en förståelig

Läs mer

Jomana 2009. Må bra till kropp och själ

Jomana 2009. Må bra till kropp och själ Jomana 2009 Må bra till kropp och själ Ett varmt tack till: Min underbara lärare på Glokala folkhögskolan, Gunilla Andersson, för hennes hjälp och stöd och tro på mitt hälsoprojekt. Tack för att du har

Läs mer

Apotekets råd om. Värk i nacke och rygg

Apotekets råd om. Värk i nacke och rygg Apotekets råd om Värk i nacke och rygg Att få ont i nacken, axlarna eller ryg gen är ett vanligt problem. Orsaken till besvären i nacke och axlar kan vara en felaktig arbetsställning, att man suttit i

Läs mer

Den första människan som kommer att bli 1000 år gammal är redan född.

Den första människan som kommer att bli 1000 år gammal är redan född. Introduktion Vi lever i en fantastisk tid fylld av otroliga framsteg. Vi har skapat extremt avancerade uppfinningar och åstadkommit fantastiska mål. Vi har promenerat på månen. Kommunicera trådlöst och

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

Diclofenac T ratiopharm

Diclofenac T ratiopharm Diclofenac T ratiopharm För korttidsbehandling av lätta till måttliga smärttillstånd, inflammationer och feber Observera! Innan du börjar behandlingen bör du först läsa igenom bipacksedeln som finns i

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Hästens form Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hästens form Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hästens form Av Henrik Johansen Hästen ska alltid arbeta i en form, där det är fysiskt möjligt för den att utföra det vi ber om. Hästen ska alltså inte på något sätt känna sig

Läs mer

Varför EKOfrisör? Oxytocin mirakelsubstans utan biverkningar. Massor av MASSAGE. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2014

Varför EKOfrisör? Oxytocin mirakelsubstans utan biverkningar. Massor av MASSAGE. Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2014 Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2014 Massor av MASSAGE Varför EKOfrisör? Framtidens medicin är Funktionell Vaken Vila Hej Lungor! Massage för BARN och mycket mer! Oxytocin mirakelsubstans

Läs mer

CORE! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2013. Get down to the. Johan Allgulander. Cirkulationsmassage

CORE! Utbildnings Guiden Axelsons Tider & Priser Våren 2013. Get down to the. Johan Allgulander. Cirkulationsmassage Johan Allgulander Massör för svenska fotbollslandslaget! Cirkulationsmassage gör kalla fötter varma Golva dina klienter Ät klimatsmart och giftfritt Fixa stukad fot och mycket mer!! Get down to the CORE!

Läs mer

Goda råd till föräldrar. Bli inte rädd om ditt barn klagar över ryggsmärtor, men lyssna till barnet och följ förloppet över några dagar.

Goda råd till föräldrar. Bli inte rädd om ditt barn klagar över ryggsmärtor, men lyssna till barnet och följ förloppet över några dagar. Goda råd till föräldrar Bli inte rädd om ditt barn klagar över ryggsmärtor, men lyssna till barnet och följ förloppet över några dagar. Sök rådgivning och behandling hos en kiropraktor om smärtorna varar

Läs mer

Stress- och krishantering vid internationella insatser

Stress- och krishantering vid internationella insatser Stress- och krishantering vid internationella insatser Stress påverkar beslutsfattande, bedömningar, prestationsförmåga och förmågan att samarbeta. Som personal i internationella insatser möter du påfrestningar

Läs mer

vila Meditation & Avslappning AV Per Erkersgård

vila Meditation & Avslappning AV Per Erkersgård HANDLEDNING vila Meditation & Avslappning AV Per Erkersgård Dipl. Stress- och Massageterapeut Handledning till VILA CD:n Vilas handledning beskriver de olika spåren på skivan och vad som är syftet med

Läs mer

Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques - EFT Introduktion till Emotional Freedom Techniques Kjell & Ann-Sofi Forsberg Center för Energipsykologi Copyright Kjell & Ann-Sofi Forsberg december 2010-12-01 0411-52 70 30 www.eftsweden.se - EFT Innehållsförteckning

Läs mer

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 Program maj oktober 2010 Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 GRÖNA 2 SKÖNA DAGAR! Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppleträden står i blom, till klara

Läs mer

Massage för. d e l k u r s r y g g oc h n a c k e

Massage för. d e l k u r s r y g g oc h n a c k e Massage för Hemmabruk d e l k u r s r y g g oc h n a c k e Innehållsförteckning Grattis till ett klokt val! 3 Presentation av Daniela 4 Massagens historia 5 Massagens effekter 6 Lilla anatomiskolan 8 Massagegrepp

Läs mer

Stressen. Livsstilsförändring. av Aleksander Perski och Karin Kjellgren

Stressen. Livsstilsförändring. av Aleksander Perski och Karin Kjellgren SE.GLA.09.12.23 Skire Project Thomas Möller & Co Livsstilsförändring Stressen av Aleksander Perski och Karin Kjellgren sanofi-aventis AB, Box 14142, 167 14 Bromma Tel 08-634 50 00, www.sanofi-aventis.se

Läs mer

Sjukgymnastik i palliativ vård

Sjukgymnastik i palliativ vård en klinisk handbok Sjukgymnastik i palliativ vård Ulla Frymark Lilian Hallgren Ann-Charlotte Reisberg 2 Innehåll Innehåll Utgiven av Palliativt Centrum, Stiftelsen Stockholms Sjukhem ISBN 978-91-978507-0-4

Läs mer