Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012."

Transkript

1 Välkommen till Masesgården! Program med 36 olika vistelser och kurser. November 2011 april 2012.

2 VAD KAN MASESGÅRDEN GÖRA FÖR DIG? Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på 2 SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att du vill något mer med dig själv, än att bara få en trevlig helg. Det kan vara för att komma igång med nya bättre vanor när det gäller mat och motion. Eller för att komma ner i varv och hämta nya krafter. Eller helt enkelt för att du vet hur bra du mår när du tar hand om dig själv.

3 Vegetarisk mat som får dig att må bra. Härliga bufféer med varma och kalla grönsaksrätter, frukter och bär. Du kan också lyssna på föredrag om viktminskning och matens betydelse för hälsan. Flera motionspass om dagen, anpassade för alla åldrar och nivåer. Var med på så många du vill, t ex yoga, vattengympa eller stavgång med pulsträning. Egen tid. Vi kan erbjuda det du saknar i vardagen. Lugn och ro. Tid att tänka och bara vara. Välkommen till vår vackra dalagård som har varit hälsohem i 35 år. Innehåll: 3 Vår filosofi som hälsohem 4 5 Kom i form 6 7 Veckans aktiviteter 8 9 Ät och må bra Vikt & Motionsguide Gården och rummen Behandlingar Masesgårdens kursprogram Skrivar- och fotokurser Utbildning Kost & Näringsrådgivare 36 Våra samarbetspartners Fakta och vägbeskrivning Hela kursprogrammet 46 Tider och priser 47

4 VÅR FILOSOFI SOM HÄLSOHEM.

5 Som hälsohem har vi en helhetssyn på hälsa. Det handlar om kropp och själ i balans. Om att äta rätt, röra på sig och leva sitt liv så att inte stress och oro tar överhand. Enkla, naturliga levnadsregler, men ack så svåra att följa. Masesgården är inriktad på att du ska må bra när du är här och få med dig nya goda vanor hem. Hos oss får du prova på att äta vegetariskt. Fördelen med enbart grön mat, är att du bryter dina invanda matvanor och blir inspirerad till att äta mera frukt och grönsaker i fortsättningen (om du inte redan gör det). För många betyder en hälsovecka på Masesgården ett steg i rätt riktning mot nyttigare mat och viktminskning. I föredrag och kurser som vi har, kan du lära dig mer om mat och matvanor. 5 Vår filosofi bygger på Are Waerlands idéer. Are Waerlands idéer håller än idag. Are Waerland var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt. Det mesta som han talade om var ännu outforskat vitaminer, mineraler, enzymer, fibrer liksom om motionens och ljusets betydelse. Han förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Vidare att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande. Dessutom att utesluta giftiga stimulansmedel såsom kaffe, tobak och alkohol. "Vi har inte med sjukdomar att göra utan med livsföringsfel sade Are Waerland. Det han sade då gäller än idag och är den filosofi som vi lever efter på Masesgården.

6 Kom i form! Vad du vill uppnå när du kommer till Masesgården, vet bara du själv. Stillasittande arbete, brist på motion, övervikt och stress är vanliga problem. På Masesgården får du en kick att komma igång med motionen och att äta mat som får dig att må bra. Du kan också hämta nya krafter rent mentalt. 6 KICKSTART för kroppen! På Masesgården ingår flera motionspass om dagen. Var med på så många du vill! Här har du chansen att prova på olika typer av motion, t ex vattengympa, stavgång med pulsträning, spinning eller yoga. Träningen är upplagd så att alla kan vara med. Den som är vältränad kör lite hårdare och den som är stel i kroppen och otränad tar det lugnare. Vi har många duktiga ledare, som ser till att du kommer igång och tycker att det är roligt att träna. Mjukstart för själen! Ta dagen som den kommer. Ingen väckarklocka som ringer. Ingen tv på rummet. Var med på morgonpasset om du vill eller sov ut tills frukosten serveras. Att vara på Masesgården har en läkande kraft, främst därför att du då kan släppa alla krav och bara vara. När hjärnan inte längre behöver gå på högvarv, öppnar den upp för nya tankar och lösningar på problem. Många av de kurser och föredrag som vi har på Masesgården handlar just om vad man kan göra för att må bra, rent mentalt.

7 Motion påverkar hela dig! Motion påverkar hjärtat, blodvolymen och hjärnan, andningen, musklerna, mage, tarm, bentäthet och vikten. Med motion får du bättre kondition. Cellernas förmåga att omsätta syre och näring till energi ökar och hjärtat behöver inte jobba lika hårt (ett tränat hjärta har färre slag per minut i vilopuls). Motion sänker blodfetterna, vilket i sin tur minskar risken för hjärt/kärlsjukdomar, åderförkalkning, högt blodtryck och diabetes. Likaså förbättrar motion tarmrörelserna och motverkar olika mag- och tarmsjukdomar. Motion stärker skelettet, ökar rörligheten i armar och ben, reducerar fetman och dess följdsjukdomar som åldersdiabetes och ledbesvär. Dessutom hjälper motion till att agera ut stressen. 7 Välkommen på nästa motionspass! Det spelar ingen roll om du är stel i kroppen och otränad, det viktiga är att komma igång. Ge dig själv 30 minuter om dagen, så kan vi lova att du kommer att märka skillnaden!

8 8 Bada i poolen när du vill. Poolen är öppen dygnet runt och många stunder kan du ha den helt för dig själv. Vattnet har en behaglig temperatur kring 30 grader. På kvällen dämpar vi belysningen, tänder ljusen i kandelabern och sätter på musik. I simhallen finns bubbelpool och bastu och nere vid sjön finns en vedeldad bastu. Kom igång med motionen! Under din vistelse kommer du att träffa på flera ledare, som håller i de olika motionspassen och får dig att tycka att det är roligt att träna. På bilderna ser du några av dem. Christina Schultz Jan Adde Vibeke Saxe Jim Sandlund

9 VECKANS AKTIVITETER. Totalt ingår 30 aktivitetstimmar i veckan med motionspass och föredrag. Vi kör flera motionspass om dagen, anpassade för alla åldrar och nivåer. Alla kan vara med, du tränar utifrån din egen förmåga. Exempel på veckans program. När du kommer till Masesgården får du ett program där du exakt kan se vad som finns att välja på. Det här är bara ett exempel på hur ett veckoprogram kan vara upplagt. 9 LÖRDAG Middag Välkomstträff och information om veckans kurs SÖNDAG Vattenträning Kom igång! Kom i form! Träna kroppen Maten på Masesgården KURS Ett gott skratt förlänger livet MÅNDAG Sköna morgonövningar Helhet och hälsa Rygg gympa Om fria radikaler och antioxidanter KURS Lär dig dansa Linedance TISDAG Vattengympa Stavgång med pulsträning Styrkepass Meditation KURS Strategier för ett lyckligare liv ONSDAG Meditativ Hatha-yoga Kroppen ditt ansvarsområde Chiball och totalrörelse Utflykt till Leksand KURS Rygghälsa TORSDAG Yoga Lär dig massera Spinning och step up Meditation/avslappning KURS Latin och afrorytmer FREDAG Medicinsk Qigong Kryddor - för smaken och hälsans skull Pilates Vikt & motionsguiden Meditation Samling SISTA KVÄLLEN

10 Ätoch måbra! Vi serverar laktovegetarisk mat. Hälsogröt, fil, yoghurt och massor av goda frukter och bär till frukost. Vegetarisk buffé till lunch och middag, med varma och kalla rätter, spännande kryddningar, hembakat bröd och mustiga soppor. Däremellan färskpressad juice, frukt och té. De frukter, bär och grönsaker som serveras kommer i möjligaste mån från närliggande odlingar och är ekologiskt odlade. För att kunna odla ekologiskt, måste man välja härdigare plantor som klarar sig utan konstgödning och bekämpningsmedel och som får mogna på växtplatsen. Det är i slutmognaden som frukt och grönt utvecklar den mesta näringen. Ekologiskt odlat innehåller därför mer näring än vanligt grönt, som ofta skördas för tidigt och får mogna under transport och lagring. Ekologisk är också bra för miljön på flera sätt. Jordbruket blir renare och släpper ut mindre miljögifter. Transporterna blir kortare när det är närodlat.

11 Det är inte lätt att välja rätt. Trots att det aldrig har funnits så många olika sorters mat att välja på som nu, äter vi sämre idag än förr. Av de ca 5000 olika livsmedel som finns i en butik är mer än hälften processade, med en kvalitet som är underlägsen dess naturliga motsvarighet. Samtidigt har matvanorna förändrats radikalt de senaste 50 åren. Från husmanskost till snabbmat, kombinerat med en kraftig ökning av godis och läsk. På Masesgården kan du lära dig mer om näringsriktig mat och viktminskning. Både i korta föreläsningar och i veckokurser, som hålls av specialister inom området. Fasta och Detoxkur. Vi erbjuder både traditionell fasta och Masesgårdens Detoxkur, för den som vill. Vad du ska välja beror på vad du vill uppnå och vilka problem du vill komma tillrätta med. Den klassiska fastan består av fräscha fastedrycker gjorda på frukt och grönsaker. Detoxkuren är en mjukfasta som är en kombination av fastedrycker och råkost. Om du planerar att fasta eller göra en utrensningskur, bör du gradvis trappa ner mängden mat veckan före och helst bara äta frukt dagen innan. När du kommer hit, hjälper vi dig att komma igång på bästa sätt och ger förslag på vilka behandlingar som kan bidra till en effektiv utrensning.

12 ProvaVikt&Motionsguiden! Vill du gå ner i vikt utan att behöva ändra dina matvanor helt och hållet? Med vårt program behöver du inte hålla en viss diet, utan du kan äta sådant som du tycker om. Men minska portionerna. Ta bort de värsta onyttigheterna och motionera mera. Ät mindre fett och socker och mer av grönsaker, frukt och bär. Masesgårdens Vikt & Motionsguide finns på webben och är ett bra hjälpmedel för dig som vill gå ner i vikt en gång för alla. Programmet är utarbetat av Katarina Holm- 12 Johansson, kostexpert som också ger svar på dina frågor. Upptäck kalorifällorna! Guiden hjälper dig att upptäcka orsaken till att du har gått upp i vikt och vad du kan göra för att komma ner till din önskevikt igen. Genom att skriva in exakt vad du äter i din matdagbok på webben, kan du direkt se resultatet. Var det för stora portioner, för mycket fett eller socker i maten eller ovanor som bulle till kaffet och kvällsmacka? Matdagbok. Guiden fungerar lite som en väckarklocka. Varje dag när du antecknar vad du har ätit och druckit, kommer du att lära dig nya saker om mat och näringsinnehåll, som gör att du steg för steg kan ändra dina vanor, gå ner i vikt och må bättre. Skriv in allt du har ätit under dagen, även småplock. För att gå ner i vikt, på ett sunt och varaktigt sätt, bör du i genomsnitt äta kalorier mindre än du förbrukar.

13 En 100-grams chokladkaka innehåller lika många kalorier som 11 normalstora äpplen! Recept och balansmåltider Alla livsmedel, drycker och recept i guiden är kalori- och näringsberäknade, så att du kan se och jämföra allt från hela måltider till enstaka livsmedel. Balansmåltiderna är genvägen till lätta rätter, med färdiga måltidsförslag på frukost, mellanmål, lunch och middag. 13 För att förbränna en korv med bröd (225 Kcal) behöver du gå 4,5 km. Motionsdagbok Detta är också en motionsguide, som gör dig uppmärksam på hur viktigt det är att röra på sig. Precis på samma sätt som du fyller i vad du äter och dricker under en dag, fyller du i hur mycket du har rört på dig. Både stillasittande arbete, promenader och motionspass registreras och gör att du kan se hur många kalorier du har förbrukat under dagen. Anmäl dig på vår hemsida. 3 månader 285:- = 95:-/månad 6 månader 495:- 12 månader 990:- Väljer du 12 månader, får du boken Viktcoachens bästa tips och råd på köpet. Värde 189:-

14 Välkommen till vår vackra dalagård! 14 Masesgården är en riktig dalagård med många rödmålade byggnader. Stora och små. Här finns inga standardiserade hotellrum, utan alla gästrum har olika inredning. Du kan välja mellan enkel- och dubbelrum, i tre olika prisklasser. Pensionatsrummen har dusch och toalett i korridoren. Gästrummen har egen dusch och toalett och de finaste rummen har egen altan eller balkong och lite extra som morgonrock på rummet. På gården har vi bara plats för 50 gäster, så det blir väldigt personligt. HÄLSOVECKA 7 dygn, lördag lördag. KORTVECKA 6 dygn, söndag lördag. KORTVECKA 5 dygn, lördag torsdag. MAXIWEEKEND 3 dygn, torsdag söndag. Datum för de olika alternativen framgår av kursprogrammet och sammanställningen på sidan 46.

15 Välj mellan hälsovecka, kortvecka och maxiweekend. Masesgården fungerar inte som ett hotell, där du kan boka enstaka nätter, utan hos oss väljer du en given vistelse. Den kan vara allt från 3 till 7 dygn. Det är inte för vår egen skull som vi har det så här, utan för våra gästers. Det blir mera lugn och ro när alla gäster kommer och åker samtidigt. Friskvård istället för sjukskrivning. För dig som har eget företag eller en arbetsgivare som betalar vistelsen, kan vi berätta att friskvård som regel är en avdragsgill kostnad. Men hör för säkerhets skull efter med skattemyndigheten eller revisorn om hur reglerna är. FRISKVÅRDSCHECKEN GÄLLER PÅ MASESGÅRDEN. Vill du stanna flera veckor? Det är inte ovanligt att gäster är både två och tre veckor på Masesgården. Hör efter med vår reception, så får du ett pris på vad det kostar. 15 Vårt miljötänkande återfinns på många håll i gården. Vi har exempelvis valt att anlita ett svanenmärkt tvätteri.

16 16 Boka tid för behandling! Välkommen på behandling! På Masesgården har vi många skickliga terapeuter och ett stort utbud av behandlingar. Efterfrågan är stor, så för att vara säker på att få den behandling du vill ha, föreslår vi att du förbokar, gärna samtidigt som du bokar in din vistelse hos oss. KOMPLEMENTÄRA BEHANDLINGAR Vi har utbildad kiropraktor, akupunktör, heilpraktiker och homeopat. Alla finns dock inte här varje vecka, så hör efter när du bokar. Vi kan erbjuda olika komplementära behandlingar, allt från behandling av olika krämpor till kartläggning av hur kroppen mår. Hälsokontroll med EIS Elektro Interstitium Scanning (EIS) är ett system som scannar av kroppen och levererar data till en dator. EIS är medicinskt godkänt i EU. Scanningen tar bara 3 minuter och ger en bra översikt över kroppens alla funktioner ämnesomsättning, oxidativ stress, ph-värde, blodfetter, kroppssammansättning, inflammationer, kroppens mineraloch hormonstatus etc. Vi går tillsammans igenom resultatet och du får ett individuellt anpassat behandlingsprogram med rekommendationer om kost och kosttillskott. Tid 90 min 1.200:- Kiropraktik Behandlingarna är till för läkning och smärtlindring. Kiropraktorn försöker återskapa balans i kroppen med hjälp av massage, stretching, manipulation och reflexbehandling. Tid 30 min 580:- Näringsrådgivning Vill du gå ner i vikt, bli av med din uppsvällda mage eller få bättre matsmältning? Kostrådgivaren går igenom vilka problem du har, vad du vill uppnå med förändrade kostvanor och ger förslag till en individuellt anpassad kost som är både god och omväxlande. Tid 90 min 890:- Regndroppsterapi Behandlingen består av att rena eteriska oljor arbetas in på ett speciellt sätt efter ryggen och på fötterna. Oljorna fortsätter att arbeta på djupet i kroppen. Regndroppsterapi reducerar inflammationer, virus och andra bakterieangrepp som alstras utefter nervbanorna. Den är också bra vid stress, utbrändhet och värk. Tid 55 min 795:- Öronljusbehandling Otosanmetoden är en urgammal tradition som kommer från Hopiindianerna. Det är en smärtfri, ofarlig behandlingsmetod som används mot mellanöreinflammation, bihåleinflammation, öronsus, yrsel, vaxproppar och liknande. Cirkulationen i örat blir bättre och din hörsel förbättras. Behandlingstid 30 min 395:-

17 MASSAGE Tillhör du dem som älskar massage? Hos oss kan du välja mellan nio olika sorters massage, som alla har det gemensamt att cirkulationen förbättras, kroppens vävnader normaliseras, blodtryck och stresshormoner sjunker. Aromamassage En mycket avslappnande helkroppsmassage med aromaoljor. Behandlingen avslutas med en värmeinpackning för att oljorna ska verka på bästa sätt. Tid 55 min 695:- Fibro massage Nyhet! Speciellt anpassad för dig med fibromyalgi, kronisk värk i muskler och leder och stressyndrom. Massagen frisätter Oxytocin, ett lugn och ro hormon, som påverkar välbefinnandet. Tid 55 min 695:- Hot stone massage Djupgående muskulär massage med varma lavastenar. En holistisk behandling där alla sinnen stimuleras. Tid 55 min 695:- Klassisk massage En djupgående muskelmassage som mjukar upp och ger din kropp total avslappning. Helkropp 55 min 695:- Rygg, axlar, nacke 30 min 395:- Koppningsmassage Avslappnande bindvävsmassage. Genom mjuka sugkoppar bildas vakum, som påverkar bindväven i muskler och underhud. Är även bra vid celluliter. Ger huden extra liv och lyster. Tid 30 min 395:- Lymfdränage massage Nyhet! Stimulerar genomströmningen av lymfvätska och hjälper till att minska vätska och slaggprodukter i vävnaderna. Lindrar muskelspänning, har bra effekt på svullnader, blodcirkulationsstörningar och obalans av ämnesomsättningen. Tid 55 min 695:- Taktil massage En mjuk och lugn massage som stimulerar kroppens lugnhormon (oxytocin) som hjälper kroppen till självläkning. Helkropp 55 min 695:- Tuina kinesisk massage Kraftfull och läkande behandling som balanserar kroppens energier genom yin och yang. Spänningar och blockeringar löses upp med olika massagetekniker och akupressur. Helkropp 55 min 695:- Tunga trötta ben En akupressurbehandling för ben och fötter med vätskedrivande eteriska oljor. Verkar cirkulationsfrämjande och muskelavslappnande. Dämpar svullnad med hjälp av olika massagetekniker längs meridianerna på ben och fötter. Avslutas med en värmeinpackning. Tid 55 min 695:- 17

18 18 ANSIKTE & KROPP Masesgårdens gröna linje går igen även när det gäller hudvård. Vi har valt att arbeta med skönhetsmärket ANNEMARIE BÖRLIND, naturkosmetik, baserad på ekologiska råvaror av mycket hög kvalitet, med vetenskapligt underlag som bevisar att de stöder och förbättrar hudens naturliga funktion. Inga syntetiska råvaror som paraffin eller silikon. Ansiktbehandling Optimal En djup- och långtidsverkande ansiktsbehandling med cellstimulerande LL Biokomplex ampull som ger fukt och stimulerar cellförnyelsen. Tillsammans med marin algextraktmask reduceras nedbrytningen av hudens elastin. Ger en ny fräsch lyster och känns lite lätt uppstramad genom all fukt som tillförts. Tid 55 min. 830:- Ansiktsbehandling för män Uppbyggande och avslappnande ansiktsbehandling, speciellt utformad för att passa mannens hud. Grundlig rengöring, peeling, skön ansiktsmassage, återfuktande mask och avslutande behandling anpassad efter din hudtyp. Tid 55 min 695:- Klassisk ansiktsbehandling Djuprengörande ansiktsbehandling med rengöring, peeling, portömning vid behov, skön ansiktsmassage, mask och avslutande behandling anpassad efter din hudtyp. Tid 55 min 695:- Färgning av fransar och bryn Tid 30 min 295:- Manikyr I närmare en timme tar vi hand om dina händer med allt från handmassage till perfekt filade och lackade naglar. Behandlingstid 50 min 495:- Power & Energy En lyxig anti-aging behandling för mogen hud som inleds med en härlig ryggbehandling bestående av oljepensling, örtscrub och ryggmassage. Därefter, en klassisk ansiktsbehandling med enzympeeling och avslutande dubbelmask. Tid 90 min 1.195:- Masesgårdens algkur En utrensande, balanserande och energigivande inpackning med spirulina och blåstångsalg. Kroppen peelas och packas sedan in i en mineral- och vitaminrik alginpackning som får verka i värme. En mycket bra kur för dig som behöver rensa ut slagg ur kroppen, känner dig trött och behöver ny energi eller är stel och behöver få igång cirkulationen. Tid 55 min 695:-

19 Masesgårdens energikur En peelande, avstressande och mineralrik kroppsinpackning med grön naturlera. Medan du ligger insvept i värme får ditt ansikte skön massage och ansiktsmask. Mycket bra för dig med stela muskler, fibromyalgi, reumatisk värk eller när du bara vill njuta och tillföra huden extra fukt och näring. Tid 55 min 695:- Masesgårdens lyx Två timmars välgörande behandling som börjar med bodyscrub, fortsätter med aromamassage och avslutas med en stimulerande ansiktsbehandling. Behandlingstid 120 min 1.500:- Medicinsk fotvård Ha inte ont i fötterna i onödan, utan beställ tid för en behandling! Förutom fotvård och fotmassage, behandlar vi olika typer av problem som liktornar, nageltrång, hälsprickor och vårtor. Du kan också få hjälp med skoval och inlägg som avlastar foten. Tid 50 min 495:- TRÄNING Power Plate Ger högeffektiv träning på mycket kort tid, endast 20 min för att träna hela kroppen. När du tränar står du på en platta som vibrerar och använder sig av kroppens egna muskelsammandragningar. Power Plate förbättrar bl a muskelstyrka, ämnesomsättning och blodcirkulation. Används även vid rehabilitering, skonsam mot leder och ligament. Instruktion och individuellt träningsprogram. Tid 30 min 395:-

20 Vårt kursprogram. Vi har kurser för både kropp och själ. Några av kurserna är klassiker, andra är nya. Det de har gemensamt är att kursledarna är mycket professionella. De är specialister inom sitt område och har mycket att ge. Här kan du se vad som finns, men du behöver inte bestämma dig nu, utan först när du kommer hit. Kursen är två timmar om dagen, kl I maxiweekend ingår kursen i priset. Övriga veckor kostar kurserna kr och är 8 10 timmar. Ett mycket bra pris! Minst fem deltagare krävs för att kursen ska genomföras. MAXIWEEKEND 44 (3 dygn) 3-6 november Kursen ingår i priset 20 Vibeke Saxe/ Jim Sandlund Allhelgonahelg i stillhetens tecken. Runt om i världen växer Slow-rörelser fram, som kontrast till vårt stressade sätt att leva. Vi har tagit fasta på det och erbjuder en slowhelg. En helg då du får dra dig undan den snurrande vardagen och finna ro i ditt eget inre. Upplev tystnaden, stillheten och meditationens väsen. Känn en inre stilla glädja, lär dig äta långsamt, var med på meditativ Hathayoga, SLOW-HELG sköna Chi-Ball-övningar, mjuk vattengymnastik och meditativ gång med vackra naturupplevelser. Var med och lyssna till skön musik eller på samtal i grupp om att finna mindfulness mening och närvaro i vardagen. Jim Sandlund och Vibeke Saxe är hälsopedagoger med över 25 års erfarenhet av självkännedom och personlig utveckling. Kiyoko Löfvander KORTVECKA 45 (6 dygn) 6-12 november Kurspris 600:- KIONETICS - kroppsrörelsekonst för livet Kionetics är en kombination av bl a Oki-yoga och qigong. Med din kropp som ett levande redskap guidas du individuellt med denna rörelsekonst. Det handlar om små, men exakta övningar, som utgår från kroppens naturliga rörelsemönster, i kombination med effektiv andningsteknik. Med hjälp av Kionetics blir du medskapare till hälsa och kan bygga upp din fysik. De smidiga, stärkande rörelserna ger god hållning och med detta nya tankesätt får du en grundläggande känsla för hela kroppen. Kiyoko Löfvander har samlat på sig en gedigen kunskap från både öst och väst. Hon har praktiserat yoga i hela sitt vuxna liv och i över 40 år lett kurser för kvinnor och män i alla åldrar.

21 HÄLSOVECKA 46 (7 dygn) november Kurspris 600:- Carolina Welin Hur ser vägen till hälsa ut? En vanlig förkylning brukar gå över av sig själv, men handlar det om mer diffusa symptom behöver vi hitta nya vägar till läkning och livslust. Kursen hjälper till att se sambandet mellan hur vi känner oss, vad vi orkar och de val vi gör. Vad tänder livsgnistan och får hjärtat att sjunga? Utveckla din intuition, återfå balans och hitta tid för det som är roligt. Vi stannar upp och lyssnar inåt, inspireras, lär av ENERGI I KROPP OCH SJÄL varandra, delar insikter och erfarenheter. Carolina Welin är psykosyntesterapeut, kommunikatör och författare. Kommunikation och kreativitet ligger henne varmt om hjärtat och hon har lång erfarenhet av arbete med grupper. Carolina är initiativtagare till nytänkande rehabiliteringsprogram med fokus på energi och balans. KORTVECKA 47 (5 dygn) november Kurspris 500:- Magnus Lindroth Yoga är lustfylld träning som ger styrka, smidighet och mental avslappning. Vi gör mest klassisk Hatha Yoga, men här får du även bygga upp den mentala muskulaturen genom att stretcha och töja dina tankar, bli medveten om vilka beslut du fattar i ditt dagliga liv och vilka konsekvenser det får. De flesta av våra beslut tas nämligen på det undermedvetna planet och målet är att vi ska lära oss YOGA OCH MENTAL TRÄNING agera mer medvetet. Då blir vi mer kraftfulla, fokuserade och närvarande i våra uppgifter. Magnus Lindroth är utbildad coach och yogainstruktör med ett starkt personligt engagemang för sina elever. Hans uppgift är att hjälpa dig förverkliga dina personliga mål och utvecklas. 21 MAXIWEEKEND 47 (3 dygn) november Kursen ingår i priset Zara Öberg Här får du förklaring till hur immunförsvaret fungerar och vad du kan göra för att stärka det. Vad som retar nervsystemet (vete, socker) och hur du kan äta och leva för att bli så frisk som möjligt. Likaså matens påverkan i kroppen. Parasit- och svampsjukdomar som candida, kroppens PH-värde, sockerberoende, "läckande tarm" och kopplingen till autoimmuna sjukdomar. Föreläsningen tar också upp ekologisk mat och miljögifternas påverkan på hälsan. Du får också enkla, konkreta tips på näringsrik kost LÄKANDE KOST OCH HÄLSA och vad du själv kan göra för att må bra. Zarah Öberg är en av Sveriges mest anlitade hälsoprofiler, utbildare och föreläsare. Hon driver ett stort antal hemsidor inom medicin, kost, motion, hälsa och personlig utveckling. De mest kända sajterna är och

22 KORTVECKA 48 (6 dygn) 27 november - 3 december Kurspris 600:- Cathrine Schück Maria Helander GÅ NER I VIKT MED KBT - För dig som aldrig mer vill banta! Att gå ned i vikt handlar inte om att bestämma sig, ha karaktär, kunskap, disciplin eller en vilja av stål. Det handlar om beteende och beroende. Det handlar om att du har lärt dig att använda maten för att hantera dina känslor och detta påverkar i sin tur din hjärnas belöningssystem. Du förtjänar att trivas med dig själv. Vi vill att du ska tycka om det som finns i din spegel och känna att kroppen, maten och du är goda vänner nu och resten av livet. Det går på ett enkelt sätt att samarbeta med hjärnan för att hitta nya vägar. Med hjälp av moderna metoder från KBT och med den senaste kunskapen kring hur hjärnans belöningssystem fungerar, lär du dig att överlista ditt sug. Tillsammans hittar vi ett nytt förhållningssätt till mat - där du når din hälsovikt, utan att banta. Cathrine Schück är kock, licensierad kostrådgivare, psykoterapeut, matskribent och författare till 16 kokböcker. Maria Helander är högskoleutbildad pedagog, informatör, författare och psykoterapeut. 22 Qigong har använts inom den kinesiska medicinen i över 2000 år i hälsobevarande och läkande syfte. Qi betyder energi och gong arbete. När du praktiserar Qigong arbetar man med din egen Qi kopplat till naturens Qi Yin och Yang. Dessa båda energier finns i våra kroppar och behöver ständigt Ari Lindberg fyllas på och renas. Ibland kallar man Qigong för motionens akupunktur för att den har liknande effekter. Under veckans kurs kommer vi att jobba med Lilla cirkeln, där vi kopplar ihop andningen med rörelserna. Ari Lindberg är utbildad både i Kina och i Sverige. Han tränar själv varje dag och inspirerar genom sina kurser andra till att börja. KORTVECKA 49 (5 dygn) 3-8 december Kurspris 500:- QIGONG

23 MAXIWEEKEND 49 (3 dygn) 8-11 december Kursen ingår i priset Katarina Ossman Mindfulness betyder medveten närvaro - att leva i nuet, uppnå sinnesro och insikter som leder till ökad självkännedom. Genom att rikta uppmärksamheten mot andning, tankar och kroppsrörelser når vi en effektiv avspänning. Positiva hälsoeffekter av mindfulness har påvisats i flera vetenskapliga studier. Genom övningar lär du dig att minska stressen i din vardag, får lättare att fatta bra beslut, MINDFULNESS blir mer effektiv och förbättrar dina relationer sammanfattningsvis ökar din livskvalitet. Katarina Ossman - certifierad instruktör i mindfulness är specialistläkare. Disputerad vid Karolinska institutet. Examen i folkhälsovetenskap. Utifrån en läkar- och forskarsyn på helhetshälsa introducerar hon sina patienter i mindfulness. Ma Oftedal KORTVECKA 50 (6 dygn) december Kurspris 600:- En annorlunda och intressant kurs om människors tro och andliga sökande. Ma Oftedal har som präst sett många människor finna tröst, hopp, trygghet och glädje genom att kommunicera med sina skyddsänglar och andliga vägledare. Ma säger att; inte minst jag själv har under alla år ständigt fått hjälp och skydd när jag bett om det. Jag vill bara understryka, att den andliga världen är tillgänglig för alla, men det är ingen vetenskap, ÄNGLAR OCH IKONER det handlar om tro, känslor och upplevelser. Det finns skriftliga källor om änglar i de flesta andliga och religiösa traditioner, bl a i bibeln. Ytterligare en källa är personliga berättelser om upplevelser av änglar. Ma Oftedal har arbetat som präst och själasörjare i trettio år och vet att tron på änglar finns hos människor från alla religioner och kulturer. 23 Malin Berghagen KORTVECKA 51 (5 dygn) december Kurspris 500:- Malin leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Genom guidade meditationer och avslappningsövningar färdas du till platser och sinnesstämningar som hjälper dig att upptäcka din kropp på nytt. Övningar från Hathayoga, som alla kan vara med på, stressar av och stärker bl a rygg och buk. MJUKYOGA Pilatesövningar ingår och du provar även på Ashtangayoga. Malin Berghagen har genom yogan funnit vägen till hälsa och balans i livet. I de uppskattade kurser som Malin regelbundet håller här på Masesgården delar hon med sig av sin kunskap.

24 JULVECKA 51/52 (7 dygn) december Ingår i priset JUL PÅ MASESGÅRDEN Välkommen att fira en riktig dalajul, långt bort från jäkt och stress. Gården med alla sina röda byggnader påminner om jular förr i tiden och över alltsammans vilar en lugn, harmonisk stämning. Vi tror inte att du kommer att sakna julskinka när du smakar på alla goda vegetariska rätter som står framdukade på julbordet. Masesgårdens program utformas för att skapa den julkänsla vi alla drömmer om. I år är julafton på lördagen och vår julvecka här på gården är från torsdag till torsdag. Julvärdar är Jim Sandlund, Vibeke Saxe och Staffan Malmqvist. Utöver vårt vanliga aktivitetsprogram kommer Jim och Vibeke att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Du kan delta i midnattsmässa, julotta och utflykter. Komplett program för julveckan publicerar vi på i början av november. Eller ring så skickar vi programmet. 24 NYÅRSVECKA 52/01 (7 dygn) 29 december - 5 januari Kurspris 600:- Margot à Deild KOM I FORM PROGRAM Börja det nya året med en hälsovecka på Masesgården och en kurs som har mycket att ge. Du får lära dig hur mat, motion och levnadsvanor påverkar olika funktioner i kroppen lever, njure, tarmar, galla etc och vad du kan göra för att stärka och föryngra kroppen inifrån. Du får också individuella svar på dina frågor. Förslag till träning som passar din kroppstyp och till hur du bäst går ner i vikt. Förutom nycklar till bättre hälsa, kommer du igång med träningen. En timmes rolig träning varje dag, som snabbt ger resultat, gör att du blir starkare och får igång kroppen. Margot à Deild har arbetat med träning och hälsa i över tjugofem år och driver Studio Fitness i Linköping. Hon är en mycket uppskattad kursledare här hos oss på Masesgården.

25 MAXIWEEKEND 1 (3 dygn) 5-8 januari Kursen ingår i priset Annika Dopping Marianne Wilöf Många av oss börjar, någon gång mitt i livet, att längta efter ett ökat djup. Något som det materiella inte kan tillfredsställa. Det finns ingen handbok till livet. Men det finns eviga frågor som är gemensamma. Och i mänskliga möten finns det magisk kraft. När vi ges utrymme att lyfta fram våra erfarenheter, dela med oss och lyssna till andra kan vi få en efterlängtad nystart. Tillvaron får nya perspektiv och vi får möjlighet till ett rikare liv och en ljusare framtid. En helg fylld av samtal, föredrag, tips för bättre hälsa. EN HELG MED MENING Annika Dopping tv-journalist och kommunikatör är en av helgens guider som leder meningsfulla samtal tillsammans med Marianne Wilöf, hälsojournalist och livsstilscoach. Torbjörn Blomhage KORTVECKA 2 (6 dygn) 8-14 januari Kurspris 600:- Motivationen styr ditt handlande och dina val i livet. Var kommer den ifrån och vad styr dina val? Tanken med kursen är att ge dig intressanta frågeställningar och idéer om hur du kan utveckla din egen motivation och självkänsla. Att känna sig motiverad är något vi alla vill, såväl i arbetet som privat. Motivationen sätter nämligen igång hjärnans belöningssystem och får oss att blomma ut MOTIVATION OCH SJÄLVKÄNSLA till den person vi var ämnade att vara. För att utveckla din motivation coachas du med frågor om vad som är viktigt för dig i livet, hur du kan påverka din motivation och hitta energin. Torbjörn Blomhage är personlig utvecklare, som föreläser och utbildar inom stress-, krishantering och personlig utveckling. Han arbetar som coach och mentor i många olika sammanhang. 25 Sanne Bivered KORTVECKA 3 (5 dygn) januari Kurspris 500:- MENTAL TRÄNING som idrottsvärldens framgångsmodell Mental träning är en teknik som tagits fram av idrottspsykolog Lars-Eric Uneståhl i början av 70- talet. Den har främst använts inom idrotten för att förbättra självbild, motivation, prestation, koncentration och mål. Idag används tekniken på alla områden i livet. Nu har du chansen att själv prova på! Du kan lära dig att slappna av och minska stressen i ditt liv. Bli mer fokuserad och målmedveten. Förbättra din självbild. Och förverkliga dina drömmar. Kursen ger dig kunskap och verktyg som är enkla att använda i vardagen. Teori varvas med praktiska övningar. Sanne Bivered och är utbildad mental tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan och friskvårdskonsult. Sanne håller föredrag och kurser i mental träning.

26 MAXIWEEKEND 3 (3 dygn) januari Kursen ingår i priset Malin Berghagen Malin leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Genom guidade meditationer och avslappningsövningar färdas du till platser och sinnesstämningar som hjälper dig att upptäcka din kropp på nytt. Övningar från Hathayoga, som alla kan vara med på, stressar av och stärker bl a rygg och buk. MJUKYOGA Pilatesövningar ingår och du provar även på Ashtangayoga. Malin Berghagen har genom yogan funnit vägen till hälsa och balans i livet. I de uppskattade kurser som Malin regelbundet håller här på Masesgården delar hon med sig av sin kunskap. 26 Ulrika Eiworth KORTVECKA 4 (6 dygn) januari Kurspris 600:- Den här veckan bjuder på tre olika träningsformer, som alla är lika roliga och där alla kan vara med. Var och en efter egen förmåga. Pilates är en mjuk träningsmetod med inspiration från yoga och gymnastik. Du tränar mage, rygg och styrka i kombination med andning och gör övningarna i ditt eget tempo och på din egen nivå. Zumba är latinamerikanska rytmer, dans, fitness, PILATES MED ZUMBA OCH NIA svettigt och så roligt att man glömmer bort att det är träning. Nia slutligen förbättrar kraft, rörlighet, balans, styrka, stretch, koordination och uthållighet. Ulrika Eiworth är utbildad i Pilates och NIA blackbelt-instruktör. Ulrika har även utbildning inom friskvård, äldremotion, ryggskola, aerobic och kostrådgivning. Kerstin Thuresson KORTVECKA 5 (5 dygn) 28 januari - 2 februari Kurspris 500:- Vem vill inte vara en god berättare! Den här veckan har du chansen att lära dig hur du kan trollbinda dina lyssnare. Kursen erbjuder grundläggande kunskaper i berättandets hantverk. Tillsammans utforskar vi våra inneboende talanger för berättarkonsten. I roliga och lekfulla övningar, individuellt och i grupp, tränar vi på hur man går från text BERÄTTARKURS till muntlig berättelse, hur man levererar tydliga bilder, använder sin röst och sina gester. Och sist men inte minst, hur man kommer ihåg en berättelse och framför den utan prestationskrav. Alla kan vara med inga förkunskaper behövs. Kerstin Thuresson är storyteller och legitimerad logoped.

27 MAXIWEEKEND 5 (3 dygn) 2-5 februari Kursen ingår i priset Magnus Lindroth Yoga är lustfylld träning som ger styrka, smidighet och mental avslappning. Vi gör mest klassisk Hatha Yoga, men här får du även bygga upp den mentala muskulaturen genom att stretcha och töja dina tankar, bli medveten om vilka beslut du fattar i ditt dagliga liv och vilka konsekvenser det får. De flesta av våra beslut tas nämligen på det undermedvetna planet och målet är att vi ska lära oss YOGA OCH MENTAL TRÄNING agera mer medvetet. Då blir vi mer kraftfulla, fokuserade och närvarande i våra uppgifter. Magnus Lindroth är utbildad coach och yogainstruktör med ett starkt personligt engagemang för sina elever. Hans uppgift är att hjälpa dig för verkliga dina personliga mål och utvecklas. Cathrine Schück Maria Helander KORTVECKA 6 (6 dygn) 5-11 februari Kurspris 600:- GÅ NER I VIKT MED KBT - För dig som aldrig mer vill banta! Att gå ned i vikt handlar inte om att bestämma sig, ha karaktär, kunskap, disciplin eller en vilja av stål. Det handlar om beteende och beroende. Det handlar om att du har lärt dig att använda maten för att hantera dina känslor och detta påverkar i sin tur din hjärnas belöningssystem. Du förtjänar att trivas med dig själv. Vi vill att du ska tycka om det som finns i din spegel och känna att kroppen, maten och du är goda vänner nu och resten av livet. Det går på ett enkelt sätt att samarbeta med hjärnan för att hitta nya vägar. Med hjälp av moderna metoder från KBT och med den senaste kunskapen kring hur hjärnans belöningssystem fungerar, lär du dig att överlista ditt sug. Tillsammans hittar vi ett nytt förhållningssätt till mat - där du når din hälsovikt, utan att banta. Cathrine Schück är kock, licensierad kostrådgivare, psykoterapeut, matskribent och författare till 16 kokböcker. Maria Helander är högskoleutbildad pedagog, informatör, författare och psykoterapeut. 27 Eva Forsberg Schinkler HÄLSOVECKA 7 (7 dygn) februari Kurspris 600:- Du får glänta på dörren till den stora visdom som finns inom den ayurvediska filosofin och vad som ger balans i ditt liv. I ayurvedans grunder ingår tre energier som skapar våra olika personlighetstyper. När du vet vilken eller vilka av dessa energier du domineras av, får du hjälp att skapa din egen unika handlingsplan för att leva med optimal kraft. Sattva, Rajas och Tamas styr vårt sinne. AYURVEDA Livskraft i vardagen Du får prova tekniker för hur du kan leva i mer Sattva (ljus och helande). Eva Forsberg Schinkler är leg sjuksköterska, fil kand i beteendemedicin och hälsopsykologi. Utbildad i Ayurveda i Sverige, USA och Indien. Hon arbetar med ledarskaps- och personlig utveckling och har skrivit boken Livskraft i vardagen med inspiration av Ayurveda.

28 HÄLSOVECKA 8 (7 dygn) februari Kurspris 600:- Vibeke Saxe/ Jim Sandlund Yoga bygger på jämvikt, skapar energi, harmoni och andrum i vår vardag när vi övar regelbundet. Enligt Yogans grundtanke måste man först behärska sin kropp för att kunna utveckla sin själ och lära sig total koncentration och tålamod. Här arbetar vi med Hathayoga. Vi utövar en mycket lugn yoga, där vi lär ut uppvärmning, de bästa ryggövningarna, den rätta andningen, styrke - och YOGA Ger plats för själen balansövningar, effektiva sträckövningar, avslappning som ger energi och korta meditationer. Yogan kompletteras med Chi-ball, som är ett bra massageredskap för ryggen. Jim Sandlund & Vibeke Saxe har båda en bred erfarenhet och utbildning. Bl a som utbildad rörelsepedagog, familjeterapeut, aerobicinstruktör, yogaoch meditationslärare. 28 Margot á Deild KORTVECKA 9 (5 dygn) 25 februari - 1 mars Kurspris 500:- En kurs som ger nycklar till bättre hälsa och gör att du kommer igång med träningen. Du får lära dig hur mat, motion och levnadsvanor påverkar olika funktioner i kroppen och vad du kan göra för att stärka och föryngra kroppen inifrån. Du får individuella svar på dina frågor. Förslag till träning som passar din kroppstyp och hur du bäst KOM I FORM PROGRAM går ner i vikt. En timmes rolig träning varje dag, som snabbt ger resultat, gör att du blir starkare och får igång kroppen. Margot à Deild har arbetat med träning och hälsa i över tjugofem år och driver Studio Fitness i Linköping. MAXIWEEKEND 9 (3 dygn) 1-4 mars Kursen ingår i priset Malin Berghagen Malin leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Genom guidade meditationer och avslappningsövningar färdas du till platser och sinnesstämningar som hjälper dig att upptäcka din kropp på nytt. Övningar från Hathayoga, som alla kan vara med på, stressar av och stärker bl a rygg och buk. Pilatesövningar ingår och du provar även på Ashtangayoga. Malin Berghagen har genom yogan funnit vägen till hälsa och balans i livet. I de uppskattade kurser som Malin regelbundet håller här på Masesgården delar hon med sig av sin kunskap. MJUKYOGA Fortsätt yogaövningarna hemma till Malins cd, finns att köpa i receptionen.

29 KORTVECKA 10 (6 dygn) 4-10 mars Kurspris 600:- Louise Hammarberg MAT OCH VIKT I BALANS Det finns inga genvägar till att gå ner i vikt och här får du lära dig vägen till en hälsosam viktminskning. Du får kunskap om vilken mat som har högt näringsvärde med lång mättnadstid. Genom att välja rätt typ av mat orkar du mer under tiden som du tappar kilon. Du orkar motionera lite extra och musklerna hinner med viktnedgången. På kursen får du lära dig laga den bästa maten för att må bra, orka mera och få en jämnare energi under dagen och du får också nyttiga, sunda recept för fyra veckor. Louise Hammarberg är näringsterapeut, matskribent, föreläsare och utbildare inom näringslära och näringsfysiologi. Åsa Hellström HÄLSOVECKA 11 (7 dygn) mars Kurspris 600:- LIVSSTILSVECKA 50+ Lustfylld träning för att bli smidig, stark och finna balans i kropp och själ. Du har kanske, som så många andra, satt igång med träning men tappat lusten efter ett tag. Eller också har du inte funnit något som passar dig. Den här kursen utgår ifrån var du befinner dig just nu. Tillsammans utövar vi energigivande träning som utvecklar dig och din kropp för en sundare livsstil. Kroppen är gjord för att röra sig men det behöver inte innebära en obehaglig påfrestning i ett forcerat tempo för att ge resultat. Du blir din egen personliga tränare, med rörelse som en självklar del i din nya livsstil. Åsa Hellström har plockat det bästa från olika träningsformer som Nia, yoga, core och zumba. Hon utgår från sin erfarenhet som elitsimmare, simtränare och ytterligare 25 års erfarenhet inom träning och hälsa. Åsa är blackbelt teacher inom livsstilsträningsformen Nia, yogalärare, personlig tränare. SIMUNDERVISNING FÖR VUXNA Förra gången Åsa var på Masesgården blev simträningen en succé bland våra gäster. Välkommen i poolen med Åsa som simtränare, för att träna vattenvana, förbättra din simteknik eller lära dig frisim (crawl). Simträning i grupp fyra gånger 600:-. 29 KORTVECKA 12 (5 dygn) mars Kurspris 500:- Aya Hasegawa Feurst En annorlunda upplevelse med en doft av japansk tradition, mat och meditation. Vi kommer att laga japansk vegetarisk mat tillsammans, smaka, prova, njuta och ha det roligt! Du får lära dig hur man väljer och använder japanska ingredienser och kryddor. Vi lagar japansk gryta, glasnudelsallad, misosoppa, smårätter och rullar futomakis. Du får även vara med om några MEDITATIV JAPANSK MATLAGNING lekfulla exempel på japansk kultur och meditationer. Aya Hasegawa Feurst är från Tokyo, men bosatt i Sverige. Hennes förfäder var buddhistmunkar och har inspirerat Aya till sin egen specialitet - meditation i kombination med japansk vegetarisk matlagning.

30 MAXIWEEKEND 12 (3 dygn) mars Kursen ingår i priset Zara Öberg Här får du förklaring till hur immunförsvaret fungerar och vad du kan göra för att stärka det. Vad som retar nervsystemet (vete, socker) och hur du kan äta och leva för att bli så frisk som möjligt. Likaså matens påverkan i kroppen. Parasit- och svampsjukdomar som candida, kroppens PHvärde, sockerberoende, "läckande tarm" och kopplingen till autoimmuna sjukdomar. Föreläsningen tar också upp ekologisk mat och miljögifternas LÄKANDE KOST OCH HÄLSA påverkan på hälsan. Du får också enkla, konkreta tips på näringsrik kost och vad du själv kan göra för att må bra. Zarah Öberg är en av Sveriges mest anlitade hälsoprofiler, utbildare och föreläsare. Hon driver ett stort antal hemsidor inom medicin, kost, motion, hälsa och personlig utveckling. De mest kända sajterna är och 30 Vibeke Saxe/ Jim Sandlund KORTVECKA 13 (6 dygn) mars Kurspris 600:- Vårt psyke speglar sig i kroppen, där kroppen är kartan över ditt liv. Vi provar olika redskap så att du kan göra din kropp och själ till samarbetsprojekt. Dag 1. Dr. John Olesen s venpumpterapi och avslappning. Dag 2. Meditativ yoga och ditt inre rum. Mindfulness. Chakra-systemet och Chi-kraften. Dag 3. Meridiansystemet. Influensamassage & TFT = Tankefältsterapi. KROPPSMEDVETENHET OCH DITT INRE RUM Dag 4. Stress - och harmonisystemet. 3-stegsandning. Empati = Kroppens motorväg (hjärta, hjärna & kropp). Dag 5. Fokus och meditation. Din livshållning ger din kroppshållning. Totalrörelse/flöde. Jim Sandlund och Vibeke Saxe är terapeuter och rörelsepedagoger med över 30 års erfarenhet av självkännedom och personlig utveckling. Eva Seilitz KORTVECKA 14 (5 dygn) 31 mars - 5 april Kurspris 500:- Yoga handlar om att konsten att leva utifrån en djupare förankring i sig själv - att ha en balans mellan aktivitet och vila, mellan spänning och avspänning, att harmonisera olika krafter i tillvaron för att kunna leva mer fullödigt. Under kursen får du lära dig yogatekniker som är stressreducerande och som samtidigt mjukar upp leder, stärker muskler och koordinerar din andning med dina rörelser för ökad balans i kroppens alla YOGA SOM LIVSVÄG system. Både de som har gjort yoga tidigare och nybörjare är välkomna. Deltagarna utgår från sina egna förutsättningar. Övningarna utförs långsamt med full uppmärksamhet och medvetenhet. Eva Seilitz är diplomerad yogalärare och arbetar som nationell yogasamordnare för Kriminalvården där hon utbildar vårdpersonal att bedriva yoga för intagna över hela landet.

31 PÅSKVECKA 14 (4 dygn) 5-9 april Kursen ingår i priset Margot á Deild Kombinera en skön, avkopplande påskhelg med en kurs som ger nycklar till bättre hälsa och gör att du kommer igång med träningen. Du får lära dig hur mat, motion och levnadsvanor påverkar olika funktioner i kroppen och vad du kan göra för att stärka och föryngra kroppen inifrån. Du får individuella svar på dina frågor. Förslag till träning som passar din kroppstyp och hur du bäst går ner i vikt. En timmes rolig träning varje dag, som snabbt ger resultat, gör att du blir starkare och får igång kroppen. Margot à Deild har arbetat med träning och hälsa i över tjugofem år och driver Studio Fitness i Linköping. KOM I FORM PROGRAM PÅSKPRESTEN! Vi bjuder på ett dygn! Du bor här fyra dagar, men betalar bara för tre. Samma pris som för Maxiweekend. Kåre Engström KORTVECKA 15 (5 dygn) 9-14 april Kurspris 500:- ATT GÅ NER I VIKT - och lyckas hålla den nya vikten Det här är kursen för dig som vill gå ner i vikt utan att gå upp igen. Vi diskuterar aktuella rön om bl a fett, socker och GI. Och du får förslag till hur du kan hitta rätt balans med nya bättre matvanor. Budskapet att äta mer frukt och grönt utgör en av de självklara hörnstenarna. Syftet med kursen är att var och en av deltagarna drar upp riktlinjer för hur det egna kosthållet ska utformas efter avslutad kurs. Kåre Engström är legitimerad dietist och författare till böckerna De gröna alternativen, Mat och livsstil vid diabetes och övervikt samt Ät dig frisk med grön mat. 31 Malin Berghagen KORTVECKA 16 (5 dygn) april Kurspris 500:- Malin leder dig genom yogans magiska värld, långt bort från stress och oro. Genom guidade meditationer och avslappningsövningar färdas du till platser och sinnesstämningar som hjälper dig att upptäcka din kropp på nytt. Övningar från Hathayoga, som alla kan vara med på, stressar av och stärker bl a rygg och buk. MJUKYOGA Pilatesövningar ingår och du provar även på Ashtangayoga. Malin Berghagen har genom yogan funnit vägen till hälsa och balans i livet. I de uppskattade kurser som Malin regelbundet håller här på Masesgården delar hon med sig av sin kunskap.

32 MAXIWEEKEND 16 (3 dygn) april Kursen ingår i priset Ari Lindberg QIGONG Qigong har använts inom den kinesiska medicinen i över 2000 år i hälsobevarande och läkande syfte. Qi betyder energi och gong arbete. När du praktiserar Qigong arbetar man med din egen Qi kopplat till naturens Qi Yin och Yang. Dessa båda energierna finns i våra kroppar och behöver ständigt fyllas på och renas. Ibland kallar man Qigong för motionens akupunktur för att den har liknande effekter. Under helgens kurs kommer vi att jobba med Lilla cirkeln, där vi kopplar ihop andningen med rörelserna. Ari Lindberg är utbildad både i Kina och i Sverige. Han tränar själv varje dag och inspirerar genom sina kurser andra till att börja. 32 Andreas Konvicka KORTVECKA 17 (6 dygn) april Kurspris 600:- Musik och ljud påverkar oss både negativt och positivt. Men hur? Buller och oljud kan t ex orsaka sömnrubbningar och koncentrationssvårigheter. Medan vi genom harmoniska ljud, musik eller tystnad laddar det centrala nervsystemet med en rad positiva effekter som resultat. Musikpsykologen och musikterapeuten Andreas Konvicka berättar hur vi påverkas av vår ljudmiljö, om den senaste forskningen och ger många klingande exempel. Du får också prova på en del tekniker och terapiformer och lära dig hur du med enkla medel kan påverka din vardagsmiljö. Andreas Konvicka är bl a utbildad vid Uppsala MUSIKEN SOM LÄKANDE KRAFT universitet och i USA. Andreas har i 15 års tid forskat och föreläst i musikpsykologi. Han är också verksam som konsert-, operasångare och musikterapeut. Även privata konsultationer erbjuds under veckan. Ulrika Eiworth KORTVECKA 18 (5 dygn) 28 april - 3 maj Kurspris 500:- Den här veckan bjuder på tre olika träningsformer, som alla är lika roliga och där alla kan vara med. Var och en efter egen förmåga. Pilates är en mjuk träningsmetod med inspiration från yoga och gymnastik. Du tränar mage, rygg och styrka i kombination med andning och gör övningarna i ditt eget tempo och på din egen nivå. Zumba är latinamerikanska rytmer, dans, fitness, PILATES MED ZUMBA OCH NIA svettigt och så roligt att man glömmer bort att det är träning. Nia slutligen förbättrar kraft, rörlighet, balans, styrka, stretch, koordination och uthållighet. Ulrika Eiworth är utbildad i Pilates och NIA blackbelt-instruktör. Ulrika har även utbildning inom friskvård, äldremotion, ryggskola, aerobic och kostrådgivning.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. November 2010 April 2011 Unna dig en HÄLSOVECKA! En hälsovecka ger ny kraft och energi. Masesgården

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012.

Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012. Välkommen till Masesgården! Program med 34 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2012. Vad kan MASESGÅRDEN göra för dig? Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend.

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger

Masesgårdens hälsoveckor och helger Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2012 april 2013 Välkommen till Masesgården! Att komma till Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2015 april 2016 Fyll på med ny kraft och energi! Innehåll Hälsovecka som får dig att må bra 4 5 Så här fungerar det 6 8 En dag på Masesgården 9 Vår filosofi som

Läs mer

Lammgård s Spa & Massage

Lammgård s Spa & Massage Prislista: Lammgård s Spa & Massage Uppdaterad: 27/4-2013 MASSAGE Svensk Klassisk Massage En djupgående behandlande massage som koncentreras på de muskelgrupper du har problem i och vill mjuka upp. Grepp

Läs mer

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan.

Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Välkommen till Masesgården! Ett riktigt hälsohem vid Siljan. Program med 33 olika vistelser och kurser. Maj oktober 2011 EN HÄLSOVECKA KAN GE NY START I LIVET! Att vara på Masesgården är inte som att åka

Läs mer

Cecilia Östman. mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG. sinnesstämning känsla skönhet

Cecilia Östman. mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG. sinnesstämning känsla skönhet Cecilia Östman mood sense beauty HUDVÅRDSSTUDIO HELSINGBORG sinnesstämning känsla skönhet Mitt namn är Cecilia Östman. Varmt välkommen till mig och min salong Hudvårdsstudion. Jag är cidesco diplomerad

Läs mer

SPA-upplevelser 2011

SPA-upplevelser 2011 SPA-upplevelser 2011 spa mösseberg njut i exklusiv, historisk miljö Må riktig gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi, basta eller bara

Läs mer

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det?

Underbara Du! Det bästa som hänt dig är -DU, visste du det? Varmt Välkommen att boka din tid. Tid som inte avbokas 24 timmar innan debiteras 50% av priset. Massage eller annan kroppsbehandling rekommenderas ej vid förkylning, feber eller före graviditet v. 16.

Läs mer

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring.

Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. Utbildningar i Ming metoden och taktil beröring. MÅL: Använda behandlingarna i det dagliga arbetet för att skapa lugn, lindring och återhämtning. Minska stresspåslag för att ge ett lugnare arbetstempo

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016 40 år Masesgårdens hälsoveckor och helger maj okt 2016 GRÖNA SKÖNA DAGAR Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppel- 40 år Masesgården firar 40-årsjubileum! Av

Läs mer

Mer harmoni Mindre stress

Mer harmoni Mindre stress Mer harmoni Mindre stress I förskola och skola En utbildningsdag för pedagoger till en bättre hälsa och arbetsmiljö för så väl vuxna som barn * Stress, en del av vardagen I den stress vi alla möter varje

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2013 april 2014

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2013 april 2014 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2013 april 2014 Hälsokurer för kropp & själ. Att vara på Masesgården är inte som att åka iväg på SPA eller hotellweekend. När du kommer till oss är det för att du

Läs mer

Behandlingar på CitySpa!

Behandlingar på CitySpa! Behandlingar på CitySpa! ANSIKTE Klassisk ansiktsbehandling Din hudterapeut skräddarsyr behandlingen efter din hudtyp och behov. Den kan vara djuprengörande, fuktgivande, lugnande, återuppbyggande eller

Läs mer

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI

Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Bansai Spa - EN DEL AV STUFVENÄS GÄSTGIFVERI Behandlingsmeny 2016 Bansai betyder kraft. Kraft att återfå energi och få den avslappning du behöver. Här kan du njuta av exklusiva behandlingar, av erfarna

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur Ansiktsbehandlingar Ansiktskur Ansiktsbehandling med fokus på avslappning! Rengöring, peeling, ansiktsmassage, mask och vårdande produkter som anpassas efter just din hudtyp för bästa resultat. Tid: 40

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2014 april 2015

Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2014 april 2015 Masesgårdens hälsoveckor och helger nov 2014 april 2015 2 Gröna linjen! Kom till oss, långt bortom bråttomsamhället. Ta dagen som den kommer. Var med på morgonpasset om du vill eller sov ut tills frukosten

Läs mer

Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat.

Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat. Spa paket Goda vänner Bjud med en vän eller fler och njut några timmar spa och god mat. Paketet innehåller: Spabehandling- Din spastund - se meny nedan. Pris: 1495:-/person Enkelrumstillägg: 200:- Hindåsgården

Läs mer

S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA. Allt för ditt välbefinnande

S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA. Allt för ditt välbefinnande S P A B E H A N D L I N G A R GRÄNSÖ SLOTT SPA Allt för ditt välbefinnande Gränsö slott är vackert beläget vid vattnet på ön Gränsö i Västervik. Här har du naturen och vattnet ända in på knuten. En miljö

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på BEHANDLINGAR OCH PRISER 2013/2014 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Valet av produkter styrs ofta av intryck från reklam eller genom

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Traditionell kinesisk medicin kan hjälpa Traditionell kinesisk medicin kan behandla både akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Inom den kinesiska medicinen

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014 Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2014 Är det någonting som är värt att investera i, så är det i dig själv! Välj mellan 3 7 dygn! Har du inte tid att komma en hel vecka har vi även kortveckor

Läs mer

ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK. Meny. Tidsbokning: 08-661 81 80

ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK. Meny. Tidsbokning: 08-661 81 80 ÖSTERMALMS HUDVÅRDSKLINIK Meny Tidsbokning: 08-661 81 80 Ansiktsbehandlingar Djuprengöring 90 min värde 750:- Rengöring, peeling, ånga, portömning, ansiktsmassage, skalpmassage, mask. Brynplock ingår.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Träning för kropp och själ

Träning för kropp och själ Yoga Träning för kropp och själ Under 2000-talet har yogan snabbt gått från att vara en livsstil för få, till att bli en träningsform för många. På Hagabadet har vi ett brett utbud av yogaklasser med stor

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR NYA KURSER HÖSTEN 2015 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många nya kurs kombinationer. Beroende på intresse kommer jag återkoppla till dig efter anmälan om kursen blir av. Du kan också köpa

Läs mer

Linda Klein. Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar

Linda Klein. Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar Linda Klein Diplomerad och Auktoriserad Hudterapeut, Spa-terapeut och Makeup-Artist. Ansiktsbehandlingar ANSIKTSBEHANDLING CLASSIC 60 MIN Rengöring av ansikte och hals. Peeling som avlägsnar döda hudceller.

Läs mer

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976

Program. maj oktober 2010. Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 Program maj oktober 2010 Ett riktigt hälsohem vid Siljan sedan 1976 GRÖNA 2 SKÖNA DAGAR! Varsågod, här är Masesgårdens nya program som sträcker sig från maj månad när äppleträden står i blom, till klara

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage

-Fibro massage 55 min 600 Kr Sunabåt och mjukmassage Spa behandlingar 1 När ryggen värker och själen ömmar då är massage en av de bästa mediciner - Svensk klassisk massage 30 min 375 Kr - Svensk klassisk massage 60 min 600 Kr - Hot stone massage - massage

Läs mer

KROPPSKURER. Nr 4. Bodyscrub 25 min, 425 kr Helkroppsskrubb som lämnar huden ren, fräsch och mjuk med fin lyster.

KROPPSKURER. Nr 4. Bodyscrub 25 min, 425 kr Helkroppsskrubb som lämnar huden ren, fräsch och mjuk med fin lyster. KROPPSKURER Nr 1. Thermal Kur 80 min, 995 kr Kuren startar med en helkroppsinpackning med varm mineralrik Ungersk Moor Mud lera. Leran har en lätt peelande effekt samt stärker huden med mineraler och spårämnen

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga SPAKVÄLLARpå Bansai Spa JANUARI Måndag 20/1 15-18 Spakväll & invigning av märket Kerstin Florian Bubbel, snittar & lyx sätter guldkant

Läs mer

Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ. www.regenbogen.se/okno

Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ. www.regenbogen.se/okno Oknö ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES OKNÖ www.regenbogen.se/okno Koppla av som i paradiset! Hos oss på Oknö kan du slappna av. I SPA väntar en mångfacetterad spa-upplevelse

Läs mer

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015

Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015 Masesgårdens hälsoveckor och helger maj oktober 2015 Lev väl! Innehåll Vår filosofi som hälsohem 4 5 Så här fungerar det 6 7 Nyheter i programmet 8 9 Att ta hand om sig själv och leva En dag på Masesgården

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning För kropp & själ vid Frykenstrand Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning Jag finns vid natursköna Frykenstrand. Ring och boka tid för massage eller en avslappnande SPA-behandling.

Läs mer

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380.

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Vid bokning och betalning före resan erhåller du rabatt på badritualen samt

Läs mer

Som medlem i Hälsoklubben får du:

Som medlem i Hälsoklubben får du: Visst vill vi vara friska och må bra, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsoklubben får du den inspiration och motivation du behöver för att steg för

Läs mer

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling:

spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Följande ingår då du bokar en behandling: SPA-upplevelser 2012 spa mösseberg Njut i exklusiv, historisk miljö Må riktigt gott hos oss på SPA Mösseberg! Njut av en uppfräschande behandling, bada i vår varmvattenbassäng och jacuzzi, basta eller

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland 2011 Sandra Leierth Design Kropp & Själ från A-Ö w w w.sandraleierth.com Text: Lena Leierth

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered 27 Januari 28 Maj 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI

J Z AKUPUNKTUR-TERAPI J Z AKUPUNKTUR-TERAPI Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur

Läs mer

Åhus ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES ÅHUS. www.regenbogen.se/ahus

Åhus ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES ÅHUS. www.regenbogen.se/ahus Åhus ALLT FÖR MIN AVSLAPPNING VÄLKOMMEN PÅ REGENBOGENS SPA PARADIES ÅHUS www.regenbogen.se/ahus Koppla av som i paradiset! Hos oss i Åhus kan du slappna av. I SPA väntar en mångfacetterad spa-upplevelse

Läs mer

Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016

Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016 Gemensam väg mot hållbara gröna utbildningar Naturbrukskonferens i Dalarna 2016 Välkomna till Tällberg, Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och Älvdalens utbildningscentrum för deltagande i Naturbrukets rikskonferens

Läs mer

Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter. Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi.

Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter. Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi. Behandlingsmeny! Beauty Center Svanesund ekologiska hudvårdsprodukter Tel: 0304-30770, 073-9867213 Fax: 0304-30780 Hemsida: www.lakshmi.se Massage Svensk klassisk massage Mjukgörande massage för trötta

Läs mer

Hälsa HÄLSA INDIVIDPERSPEKTIV

Hälsa HÄLSA INDIVIDPERSPEKTIV Hälsa HÄLSA INDIVIDPERSPEKTIV Fysisk hälsa Den fysiska hälsan är hur våra kroppar mår Den fysiska hälsan är till exempel sjukdom Fysisk hälsa kan även vara kosten vi får i oss. Kosten har en stor inverkan

Läs mer

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 MEDICINSK YOGA MEDIYOGA YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 ETT CD-HÄFTE I SERIEN - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm Tel: 08

Läs mer

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi

Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Välkommen till JZ Akupunktur-Terapi Jag arbetar med människors hälsa utifrån ett helhetsperspektiv för att ge ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Behandlingsmöjligheter: Akupunktur - Samtalsterapi Visualiseringsterapi/Symboldrama

Läs mer

Stegräknare från Tappa.se

Stegräknare från Tappa.se Stegräknare från Tappa.se 137,00 kr Vikt: 0,03 kg KÖP Stegräknare av mycket hög kvalité med lock som skyddar panelen. Pålitlig och enkel att använda. Direktimport, därav det låga priset. Detta är den räknare

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Ett begåvat koncept!

Ett begåvat koncept! Ett begåvat koncept! We Travel är namnet på Oasen i Söders resebyrå där Gloria och Bosse arbetar. Vår resebyrå erbjuder skräddarsydda paketresor, matlagningsresor, singelresor, kryssningar mm. Vi säljer

Läs mer

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN

SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN SÖMN, VILA OCH ÅTERHÄMTNING I SKOLAN Till dig som arbetar i skolan med barn i årskurs F-5! Här kommer tips och idéer för en hälsovecka om sömn, vila och återhämtning. Vi hoppas att Ni under denna vecka

Läs mer

Yogaövningar. för mer. Energi

Yogaövningar. för mer. Energi Yogaövningar för mer Energi Livet är som att cykla. För att hålla balansen, måste du fortsätta röra dig. Albert Einstein Stå upprätt med armarna utsträckta, horisontellt med axlarna. Snurra medsols, precis

Läs mer

meditation ÖVNINGSBOK

meditation ÖVNINGSBOK meditation ÖVNINGSBOK Meditera en sinnlig väg till hälsobalans Innehåll Hur vi hittar inspiration till att träna och leva våra liv är ytterst individuellt. Några känner att de behöver stark fysisk utmaning,

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 4. Samla energi för bättre prestation

Jag en individuell idrottare. 4. Samla energi för bättre prestation 4. Samla energi för bättre prestation Det är samspelet mellan träning, vila, mat och dryck som gör att du får tillräcklig energi för att prestera bättre. Glömmer du något av detta kan du aldrig prestera

Läs mer

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv.

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv. mitt LIV För mer information, kontakta: Eva Hellgren, telefon 031-12 89 77. E-post 128977@telia.com Katarina Modig, telefon 0709-40 08 40. E-post katarina.modig@powerpartner.se mitt LIV En kurs för kvinnor

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga JANUARI SPAKVÄLLAR på Bansai Spa Torsdag 30/1 18-20 Spakväll med make-up för bröllop och fest En riktigt make-up kväll den 30/1

Läs mer

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K

H Å R S A L O N G P A R F Y M E R I S P A K L I N I K B e h a n d l i n g a r P A R F Y M E R I S P A H Å R S A L O N G K L I N I K ANSIKTSBEHANDLINGAR Ansiktsbehandling SPA [25 min] Skön och uppfräschande. I behandlingen ingår rengöring, peeling, ansiktsmassage,

Läs mer

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen.

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen. Friskvårdsutbud... Gympa Ryggympa Stretchgympa Vinyl Hela Core Cirkelträning Ett konditions- och styrkepass utan svåra stegkombinationer där fokus ligger på enkla men roliga rörelser. (Passet finns i olika

Läs mer

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Utbildningen är intensiv och kan vara personligt utmanande. Vågar och kan du vara dig själv, visa dina starka och svaga

Läs mer

Kom i form resa 1-8 oktober 2009

Kom i form resa 1-8 oktober 2009 Kom i form resa 1-8 oktober 2009 Under vistelsen på Kreta kommer vi att jobba med olika syftesområden i form av föreläsningar på förmiddagen antingen inomhus eller utomhus-kombinerat med rörelser på eftermiddagen.

Läs mer

Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga

Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga hjart-lung.se Vad är medicinsk yoga? Medicinsk yoga har sina rötter i kundaliniyoga och har en bevisat välgörande effekt. Fokus ligger på mjuka yogaövningar

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

Om stress och hämtningsstrategier

Om stress och hämtningsstrategier Om stress och åter erhämtningsstrat hämtningsstrategier Av Christina Halfor ord Specialistläkare vid CEOS Att tala inför en grupp personer man inte känner är något som kan kännas obehagligt för de allra

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Program Turkiet / Side 8 oktober 2011 Vår idé om helhetstänk / Zentaio: ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Alla gör vi vår egen resa, ensam

Läs mer

Nära till Höllviken och Kämpinges natur och stränder

Nära till Höllviken och Kämpinges natur och stränder Ett presentkort är en välkommen gåva! Härliga SPA-bad inne och ute Harmonigården är till för dig, din hälsa och ditt välbefinnande. Stig in i en behaglig atmosfär, låt stressen rinna av och vardagsbekymren

Läs mer

Om MediYoga - Medicinsk Yoga

Om MediYoga - Medicinsk Yoga Om MediYoga - Medicinsk Yoga MediYoga är en terapeutisk yogaform Varje år utbildas hundratals sjuksköterskor, sjukgymnaster, terapeuter och läkare i MediYoga. De lär sig långa, djupa andetag och andra

Läs mer

ANSIKTE. Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- Klassisk ansiktsbehandling 1 timma 30 minuter / 800:-

ANSIKTE. Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- Klassisk ansiktsbehandling 1 timma 30 minuter / 800:- ANSIKTE Ansiktsbehandling Lyx 1 timma 45 minuter / 1145:- I behandlingen ingår: Inledande massage, dubbelrengöring, peeling, behandling av huden med apparatur, ånga och porrengöring, färgning av fransar

Läs mer

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Balans Mat Rörelse Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Det är bara du själv som kan göra förändringar i ditt liv. Förändringar

Läs mer

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden.

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden. Behandlingar Adress: Rålambsvägen 18. Tel: 545 608 10 Internet: www.oasenskonhet.com Boka online på: www.oasenskonhet.com Öppettider: Mån-Fre 11-18, Lör enligt bokad tid Återbud skall göras senast ett

Läs mer

Bikash Acharya. Yoga-mindfulness. 12 lektioner steg för steg

Bikash Acharya. Yoga-mindfulness. 12 lektioner steg för steg Bikash Acharya Yoga-mindfulness 12 lektioner steg för steg Innehåll 7 Förord 8 Inledning 10 Vad är yoga-mindfulness? 12 Andningens betydelse i vardagslivet 14 Meditation 16 Nyckel till yoga-mindfulnessövningar

Läs mer

JULYOGA BOOST Lördag 20 december kl 08:30-10:30 200:- Minimum 10. JULYOGA BOOST Måndag 22 december kl 18:30-20:30 200:- Minimum 10

JULYOGA BOOST Lördag 20 december kl 08:30-10:30 200:- Minimum 10. JULYOGA BOOST Måndag 22 december kl 18:30-20:30 200:- Minimum 10 NYA KURSER VÅREN 2015 Här är först några härliga yogaklasser där vi boostar oss tillsammans inför jul och ett nytt härligt & spännande år som väntar. Massor av härliga kurser väntar sedan 2015 läs nedan.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Laponia Fysiocenter Järnvägsgatan 4 tel. 0970-233

Läs mer

http://youtu.be/04vx_pmid6c http://www.youtube.com/watch?v=zw-a8eqbjdq Mindfulness Kerstin Kronqvist Karin Forsell 2 Mindfulness Karin Forsell Kerstin Kronqvist Harmoni för hela dig -Hur stavas kärlek?

Läs mer

INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA

INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA KLASSISK KUNDALINIYOGA INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA ETT CD-HÄFTE I SERIEN - YOGA & MEDITATION PÅ EGEN HAND - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress!

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Tjejkickoff i Fjällbacka 2017 Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Boka in sommarens energiboost 28-30 juni! I årets Tjejkickoff i Fjällbacka, som är det tredje

Läs mer

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13 Den här foldern är till för dig som är anställd i Falköpings kommun. Vi vill ge dig inspiration till aktiv friskvård och bättre hälsa. Basprogrammen är helt kostnadsfria och vi hoppas att du ska hitta

Läs mer

th floor BEHANDLINGAR OCH PRISER

th floor BEHANDLINGAR OCH PRISER 8 th floor BEHANDLINGAR OCH ER QUICKBLISS-BEHANDLINGAR Fast and Fabulous, 20 min (ansikte) En ansiktsbehandling som får dig att se helt fab ut. Du får njuta av rengöring, peeling, mask och ansiktskräm

Läs mer

Bli en ledare över ditt liv

Bli en ledare över ditt liv EN RESA FÖR KNOPP & KROPP TILL PALMA DE MALLORCA, 6 APRIL - 13 APRIL 2013 Bli en ledare över ditt liv FÖLJ MED PÅ EN UNIK RESA SOM KAN BLI STARTEN PÅ NÅGOT NYTT Vi har skräddarsytt ett program utifrån

Läs mer

Behandlingsmeny SPA. Det goda livet på Ronneby Brunn!

Behandlingsmeny SPA. Det goda livet på Ronneby Brunn! Behandlingsmeny SPA Det goda livet på Ronneby Brunn! Välkommen till Ronneby Brunn SPA Du är hjärtligt välkommen till vårt SPA. Det är till för dig, din hälsa och ditt välbefinnande. Du stiger in i en behaglig

Läs mer

Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016!

Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016! Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016! Sommarerbjudande: 10 klasser t.o.m. 14 aug: 1 200kr Obegränsad träning i 30 dagar: 995kr Tack för att vi får utvecklas med dig! Flow - Passar alla Vår grundläggande

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Höst 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅNDAG 13.00 14.15 Yoga, Fibromyalgi & RA** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie V 40 16.45 18.15 Mjuk Yoga & Avspänning*

Läs mer

ANSIKTE. MAKE UP* Behöver du lite ny inspiration eller hjälp med att hitta färger som tar fram det allra bästa hos just dig? Vi hjälper dig gärna!

ANSIKTE. MAKE UP* Behöver du lite ny inspiration eller hjälp med att hitta färger som tar fram det allra bästa hos just dig? Vi hjälper dig gärna! 2015 EHANDLINGAR ENERGIZING TREATMENT En klassisk ansiktsbehandling med den unika ingrediensen Sibirisk Ginseng för alla som vill ge sin hy extra energi och lyster. I behandlingen ingår en djuprengörande

Läs mer

Kost och träning Sömn och vila Hälsa

Kost och träning Sömn och vila Hälsa Kost och träning Sömn och vila Hälsa Kost och träning Vi är skapta för att röra på oss, annars bryts musklerna ner. Starkt skelett minskar risken för benbrott och stukade leder. Mat är vår bensin för att

Läs mer

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen!

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen! Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme FormaKroppen Träningsresa Följ med på en unik resa till Playitas Resort

Läs mer

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 8 9 oktober Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Hälsa, mat och rörelse för våra små. Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan.

Hälsa, mat och rörelse för våra små. Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan. 2009 06 29 Hälsa, mat och rörelse för våra små Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan. 1 En hälsofrämjande förskola Det friska är i fokus. Arbetet utgår från att

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

av den indiske yogin, Yogi Bhajan. Han inriktade sig på att utbilda yogalärare, vilka i sin tur fick

av den indiske yogin, Yogi Bhajan. Han inriktade sig på att utbilda yogalärare, vilka i sin tur fick Kundaliniyoga- vad är det? Kundaliniyoga är en kraftfull yoga som kom till väst i slutet av 1960-talet. Kundaliniyogan fördes hit av den indiske yogin, Yogi Bhajan. Han inriktade sig på att utbilda yogalärare,

Läs mer

Jag ger olika kurser inom hälsa och personlig utveckling. Dessa sker fortlöpande under året i Örebro eller ibland på annan ort om så önskas.

Jag ger olika kurser inom hälsa och personlig utveckling. Dessa sker fortlöpande under året i Örebro eller ibland på annan ort om så önskas. Varmt Välkommen att boka din tid. Tid som inte avbokas 24 timmar innan debiteras 50% av priset. Massage eller annan kroppsbehandling rekommenderas ej vid förkylning, feber eller före graviditet v. 16.

Läs mer

Grönklitt massage & spa

Grönklitt massage & spa Grönklitt massage & spa Behandlingsmeny och prislista vintern 2017/2018 Varmt välkommen att boka en skön och välgörande behandling till dig själv eller någon du tycker mycket om ÖPPETTIDER December april

Läs mer