Mikael Gråbo (M) Hedemora Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 35-49

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mikael Gråbo (M) Hedemora Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 35-49"

Transkript

1 1(23) Plats och tid Räddningsstation Avesta, torsdagen den 14 november 2019 kl 09:00 Beslutande Olle Rahm (S) Norberg, Ordförande Anders Vestman (S) Avesta, Vice ordförande Andreas Norgren (M) Fagersta ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Henrik Selin (S) Hedemora Övriga närvarande Mikael Gråbo (M) Hedemora Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare Justerare Anders Vestman Justeringens plats och tid Förbundets kansli Avesta, Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerare Sammanträde ANSLAG Datum Anslag sätts upp Anslag tas ner Protokollets förvaring Ingeborg Forsberg

2 2(23) ÄRENDELISTA 35 Ekonomisk rapport oktober Noteringar och kommentarer gällande delårsbokslut Utlåtande avseende delårsbokslut Budget Avtackningar och utmärkelser Organisationsförändring Inriktningsbeslut Räddningsregion Bergslagen Vänortsbesök Polen oktober 2019 (muntlig information) Sammanträdesdagar Revidering av "Teckningsrätt, förhandlare, beslutsattestanter och... anbudsöppnare för Södra Dalarnas " Delgivningar (i pärm) Delegationsbeslut december Information från verksamheten Övriga frågor Avslutning... 23

3 3(23) 35 Ekonomisk rapport oktober 2019 Dnr Mats Jansson föredrar resultatrapport för oktober månad Periodens resultat uppgår till tkr och följer därmed i stort sett budget. s förslag Den ekonomiska rapporten för oktober månad 2019 godkänns.

4 4(23) 36 Noteringar och kommentarer gällande delårsbokslut Dnr Mats Jansson föredrar noteringar och kommentarer gällande delårsbokslut Rapporten har överlämnats till medlemskommunerna. s förslag Noteringar och kommentarer gällande delårsbokslutet läggs till handlingarna.

5 5(23) 37 Utlåtande avseende delårsbokslut Dnr Mats Jansson föredrar utlåtande avseende delårsrapporten Rapporten har överlämnats till medlemskommunerna. s förslag Utlåtande avseende delårsrapporten 2019 läggs till handlingarna.

6 6(23) 38 Budget Dnr Mats Jansson går övergripande igenom förslag till budget och investeringsäskande för verksamhetsåret Budgetramen för 2020 är enligt beslut i förbundets medlemskommuner uppräknad med 2,4 %. Budgetramen uppgår till tkr. exkl. pensioner. Den budgetram som avser pensioner uppgår 2020 till tkr. Den senast erhållna prognosen från KPA AB visar på en pensionskostnad på tkr. för Detta innebär att förbundet måste kompenseras för pensionskostnadsökningar med tkr för år Investeringsäskandet för verksamhetsåret 2020 uppgår totalt till 240 tkr. och avser hydrauliska räddningsverktyg. Den totala avskrivningskostnaden för denna investering uppgår till 48 tkr./år. Med nuvarande förutsättningar ryms denna kostnad inom förbundets investeringsram. Mats Jansson föredrar även övergripande förslag till budget För planeringsperioden ingår investeringar enligt nu gällande fordonsplan. Budgetramen är i enlighet med KSO-gruppens (KommunStyrelseOrdförandegruppen) beslut preliminärt uppräknad med 2,4 % per år. De senast erhållna prognoserna från KPA AB visar på en pensionskostnad på tkr. för 2021 och tkr. för Detta innebär att förbundet måste kompenseras för pensionskostnadsökningar med tkr. för år 2021 och med tkr. för år Budget och verksamhetsplan är under upprättande och kommer att presenteras vid direktionssammanträdet i december. s förslag Upprättat budgetförslag samt investeringsäskande för år 2020 godkänns. Upprättat budgetförslag för åren godkänns.

7 7(23) 39 Avtackningar och utmärkelser 2019 Dnr Mats Jansson redovisar vilka som har avtackats och uppvaktats under året som gått samt vilka som kommer att avtackas och få utmärkelser vid förbundets julfest den 14 december på TORP Restaurang i Avesta. Vid julfesten kommer ordförande Olle Rahm att närvara. s beslut Redovisningen godkänns och läggs till handlingarna.

8 8(23) 40 Organisationsförändring Dnr Mats Jansson föredrar ärendet. Under senare år har behovet av kommunikation och information ökat såväl internt som externt. Betydelsen av att vi som myndighet är aktiva och använder sociala medier, hemsidor mm för informationsutbyte och kommunikation med allmänheten, massmedia och andra myndigheter är allt större. Det finns också ett stort behov av att utveckla våran interna kommunikation och möta våra anställdas behov och krav på information och därmed känna delaktighet. För att möta dagens och framtidens utmaningar, i vardagen samt vid större olyckor där informationsbehovet är omfattande, behöver vi skapa en tydligare struktur och ansvarsfördelning gällande förbundets kommunikation. Efter diskussioner i förbundets ledningsgrupp tror vi att dessa frågor kan samordnas och utvecklas bäst genom inrättandet av ett driftområde inom förbundskansliet. Ansvaret att leda driftområdet bör tilldelas lämplig befintlig anställd genom internt ansökningsförfarande. s förslag Föreslagen organisationsförändring fastställs.

9 9(23) 41 Inriktningsbeslut Räddningsregion Bergslagen Dnr En ändrad lagstiftning med krav på ständigt bemannad övergripande ledning inom räddningstjänsten beräknas träda i kraft år Anledningen är resultatet av räddningstjänstutredningen (SOU 2018:54) och den skogsbrandsutredning (SOU 2019:7) som skogsbränderna sommaren 2018 resulterade i. Där konstateras att det finns ett behov av att stärka räddningstjänstens förmåga att leda och hantera storskaliga och komplexa räddningsinsatser. Behovet av utökad samverkan mellan räddningstjänsterna är också uppmärksammat lokalt av räddningscheferna då det finns stora utmaningar i att hantera bemanningen under bland annat sommaren. Resultatet av utredningarna anger att för att räddningstjänsten på bästa sätt ska ha förmåga att leda och hantera storskaliga och komplexa räddningsinsatser krävs ett nytt, tillräckligt starkt, ledningssystem. Frågan hur en tillräcklig förmåga till ledning ska åstadkommas har utretts under 2019 av en styrgrupp som utgjorts av berörda räddningschefer. En huvudarbetsgrupp och ett antal mindre grupper kopplade till denna har tagit fram underlag till styrgruppen. Arbetet har fått nationell uppmärksamhet då det vid tidpunkten var det första initiativet till samordnad ledning utanför storstadsregionerna. Resultatet av arbetet visar att en samverkan mellan Dalarna, Värmland och Örebro län samt del av Västmanland och norra Dalsland bedöms som det sammanhang som skapar bäst förutsättningar att tillgodose behovet av ökad ledningsförmåga för räddningstjänsten. En sådan samverkan bedöms vara tillräckligt resursstark, ha förmågan till bemanning, ha en tillräcklig frekvens av allvarliga händelser för att skapa tillräcklig erfarenhet samt vara kostnadseffektivt. Det gemensamma ledningssystemet skulle disponera de samlade räddningstjänstresurserna för att hantera insatser. Ledningssystemet är gemensamt för de deltagande organisationerna då det har konstruerats gemensamt, bemannas gemensamt och används gemensamt. Driftsättning För att kunna driftsätta det gemensamma ledningssystemet enligt plan bör beslut fattas i respektive organisation innan årsskiftet eller senast januari eller februari Konsekvensen av att en organisation i detta läge inte tar beslut om att ansluta sig blir dels att anslutning inte kan ske enligt plan och dels att organisationen får väsentligt minskade möjligheter att delta i att utveckla och bemanna systemet. Konsekvensen blir också att organisationen innan

10 10(23) anslutning inte når den förmåga till att leda stora och komplexa räddningsinsatser som utredningen av bildning av Räddningsregion Bergslagen såväl som räddningstjänstutredningen funnit nödvändig. Ledningssystemet kommer att införas i tre faser. Syftet med införande i faser är dels att säkerställa gemensam övergripande ledning under sommarmånaderna som kan vara den mest ansträngda och är den mest sårbara perioden och dels att fördela arbetsbördan över en längre tid: Fas ett Start 12 maj syftar till att skapa en gemensam övergripande ledning. Fas två Start i januari syftar till att skapa en effektiv utalarmering. Fas tre Start hösten syftar till att skapa en effektiv samverkan med andra aktörer genom samlokalisering i den samhällsgemensamma ledningscentralen i Örebro. Kostnadsfördelning Kostnaden för att ingå i Räddningsregion Bergslagen framgår av Räddningsregion Bergslagen Budget 2020, plan I samma dokument framgår också kostnaden för systemet när detta är fullt utbyggt I 2019 års budgetproposition till riksdagen anslås 45 miljoner från och med 2021 för att finansiera den ökade ambitionen i lagstiftningen. Dessa medel kommer att fördelas per invånare i den kommunala kostnadsutjämningen. Då befolkningen i riket något överskrider 10 miljoner innebär detta något mindre än 4,5 kr per invånare. Dessa medel ska användas för att utöka räddningstjänstens ram och kommer på så sätt att finansiera delar av kostnaden för Räddningsregion Bergslagen. Den största delen av kostnaderna för Räddningsregion Bergslagen består av kostnader för att skapa ett fördelat beslutsfattande i flera nivåer för hantering av räddningsinsatser. Detta finns delvis hos vissa ingående räddningstjänstorganisationer idag. Idag har Södra Dalarnas följande tre ledningsnivåer i sitt ledningssystem: L1 Styrkeledare L2 Insatsledare L3 Brandingenjör i beredskap Inom Räddningsregion Bergslagen kommer dessa ledningsnivåer att tillföras den gemensamma systemledningen. L3 Brandingenjör i beredskap kommer i det nya systemet att benämnas Insatschef. Kostnaden för L1-L3 kommer även fortsättningsvis att ligga kvar inom förbundet. I den gemensamma systemledningen tillförs enligt förslaget följande ledningsnivåer:

11 11(23) L4 Vakthavande befäl (bakre ledningsfunktion placerad i Örebro) L5 Räddningschef i beredskap (utgör högsta gemensamma ledningsnivån i systemet) Dessutom tillförs de bakre ledningsnivåerna (L4-L5) ett stabsbefäl samt ett larmbefäl. Kostnaden för L4-L5 samt för stabsbefäl och larmbefäl med lokaler och teknik mm som behövs för att systemet ska fungera fördelas enligt förslaget mellan samverkande organisationer enligt kostnadsberäkning. Gemensamma kostnader för L3 i Örebro och Värmland kommer dock att avräknas kostnaden för Södra Dalarnas då förbundet bidrar till systemet med en egen L3-funktion enligt ovan. Räddningsregion Bergslagen bildas för att öka de kommunala räddningstjänsternas ledningsförmågan utifrån förslagen i Räddningstjänstutredningen. I 2019 års budgetproposition föreslås en statlig delfinansiering av kommunernas ökade kostnader för systemledning. Den statliga finansieringen uppgår enligt förslaget till ca 4,40 kr per invånare och år om ersättningen fördelas jämnt mellan kommunerna. Räddningsregion Bergslagen bildas under förutsättning att ett tillräckligt antal räddningstjänstorganisationer ansluter sig. Ett tillräckligt antal bedöms här motsvara ett befolkningsunderlag på invånare. Denna bedömning grundar sig på ekonomiska såväl som verksamhetsmässiga överväganden. En sådan storlek skulle innebära en kostnad på 19,40 kr per invånare år 2023 varav 4,40 kr täcks av den statliga finansieringen. Verksamhetsmässigt bedöms det finnas behov av storleksordningen utifrån att de tillgängliga resurserna ska vara tillräckliga. Avtalsparter anges i en bilaga för att underlätta avtalets tecknande och hantera osäkerheten kring vilka organisationer som i slutändan kommer att ingå. Avtalet föreslås tecknas av direktionens ordförande samt räddningschef. Bedömning Behovet att utöka förmågan att leda storskaliga och komplexa räddningsinsatser är reellt och räddningstjänsten har svårt att klara bemanningen under sommaren. Ett gemensamt ledningssystem tillsammans med ett antal andra organisationer är nödvändigt för att en sådan förmågeökning ska vara tillräckligt slagkraftig, möjlig att bemanna och kostnadseffektiv. Det lämpligaste omfånget för ett sådant samarbete är Räddningsregion Bergslagen i den omfattning som beskrivs här. Förslaget till gemensamt ledningssystem bedöms vara det mest kostnadseffektiva sättet att uppnå kraven i dagens och den nära framtidens lagstiftning. För att klara bemanningen under sommaren anses en driftstart av det gemensamma ledningssystemet Räddningsregion Bergslagen vara nödvändigt senast den 12 maj 2020.

12 12(23) s förslag Samarbetsavtalet med bilagor avseende gemensamt ledningssystem genom Räddningsregion Bergslagen godkänns. Kostnaden för det gemensamma ledningssystemet är max 19,40 kr per invånare under perioden Samarbetsavtalet undertecknas av direktionens ordförande och räddningschefen.

13 13(23) 42 Vänortsbesök Polen oktober 2019 (muntlig information) Dnr Mats Jansson och Olle Rahm rapporterar muntligt från det vänortsbesök som genomförts i Siedlce, Polen, den oktober. Vid besöket deltog räddningschef Mats Jansson, 2:e stf räddningschef Kamil Bialas, ordförande Olle Rahm och pensionerade brandmästaren Lars-Åke Johansson. Beredning/behandling Arbetsutskottets protokoll s förslag Informationen godkänns.

14 14(23) 43 Sammanträdesdagar 2020 Dnr Förslag till sammanträdesdagar 2020 presenteras. Arbetsutskottet Torsdag , kl 09:00, räddningsstation Avesta Torsdag , kl 09:00, räddningsstation Avesta Torsdag , kl 09:00, räddningsstation Avesta Torsdag , kl 09:00, räddningsstation Avesta Direktionen Torsdag , kl 14:00, räddningsstation Långshyttan (Hedemora) Torsdag , kl 14:00, räddningsstation Norberg Torsdag , kl 14:00, räddningsstation Horndal (Avesta) Torsdag , kl 16:00, räddningsstation Fagersta s förslag Tidplanen för arbetsutskottets och direktionens sammanträden 2020 fastställs enligt förslag.

15 15(23) 44 Revidering av "Teckningsrätt, förhandlare, beslutsattestanter och anbudsöppnare för Södra Dalarnas " Dnr Från och med och tillsvidare gäller följande: Teckningsrätt för köpehandlingar, kontrakt, handlingar i samband med förbundets upplåning, likviditetsförvaltning eller annan finansiell verksamhet, borgensförbindelser och andra liknande handlingar enligt 46 i förbundets reglemente ges: Ordförande eller vice ordförande i förening med någon av: Mats Jansson Kamil Bialas Ingeborg Forsberg Joel Hellbe Teckningsrätt för förbundets bank- och plusgiroräkningar, utfärdande av kvitton och andra dylika handlingar enligt 43 i förbundet gällande reglemente ges till följande personer två i förening: Ingeborg Forsberg Merja Jänkä Anna Eklöf Teckningsrätt för fullmakt avseende sådana mål och ärenden i domstol där det ankommer på direktionen att föra förbundets talan på förbundets vägnar inom verksamhetsområdet delegeras till följande personer: Mats Jansson Joel Hellbe Teckningsrätt för förbundets skattedeklarationer enligt 43 förbundets reglemente ges till följande personer, två i förening: Mats Jansson Kamil Bialas Joel Hellbe Ingeborg Forsberg Merja Jänkä Anna Eklöf

16 16(23) Teckningsrätt för förbundets betalningsföreläggande och handräckning enligt 46 förbundets reglemente ges via fullmakt till följande personer två i förening: Margareta Holback Johansson Sara Söderlund Pia Theorin Anna Eklund Teckningsrätt för förbundets löneutbetalningar enligt 43 förbundets reglemente ges till följande personer via fullmakt: Solveig Grönberg Carina Sjöberg Linda Ahlström Förhandlare inom förbundets verksamhetsområde enligt och 38 medbestämmandelagen samt i förekommande fall ansvara för information enligt 19 i samma lag för: Ersättare Förbundet Mats Jansson Joel Hellbe Förbundskansliet Ingeborg Forsberg Mats Jansson Skyddsavdelning Kamil Bialas Mats Jansson Räddningsavdelning Joel Hellbe Mats Jansson Beslutsattestanter tillika anbudsöppnare inom förbundets verksamhetsområde: Ersättare Förbundet/Direktionen -huvudattest exkl kostnader Mats Jansson Joel Hellbe för räddningschef och ordförande -kostnader för ordförande Vice ordförande Ledamot au Ledamot au -kostnader för räddningschef Ordförande Vice ordförande Förbundskansliet -huvudattest exkl kostnader Ingeborg Forsberg Mats Jansson för administrativa chefen -kostnader för administrativa Mats Jansson Joel Hellbe chefen

17 17(23) Skyddsavdelning -huvudattest exkl kostnader Kamil Bialas Mats Jansson för 2:e stf räddningschef -kostnader för 2:e stf Mats Jansson Joel Hellbe räddningschef Räddningsavdelning -huvudattest exkl kostnader Joel Hellbe Mats Jansson för 1:e stf räddningschef -kostnader för 1:e stf Mats Jansson Kamil Bialas räddningschef Driftområdes- och funktionsområdesansvariga: Förbundsgemensamt Driftområde/ Attestant Maxbelopp Ersättare funktionsområde (SEK exkl moms) Säkerhet och Robert Sundin Mats Jansson krisberedskap - Externa utrymningsoch insatsplaner Räddningsavdelningen Driftområde/ Attestant Maxbelopp Ersättare funktionsområde (SEK exkl moms) Fordon och verkstad Roger Seijsing Joel Hellbe Fastighet Christian Thunström Joel Hellbe Insatsstöd Claes-Göran Morén Joel Hellbe Teknik/IT Svante Nordström Joel Hellbe - In- och utalarmering - Radio, telefoni, data - Resurs - Adm datastöd Personal Henrik Axelsson Joel Hellbe - Beklädnad - Fys och hälsa

18 18(23) Räddningsmateriel Peter Byhlin Joel Hellbe - Rök- och kemskydd - Övningsområde Intern utbildning Anders Sors Joel Hellbe - Skolverksamhet PRAO Skyddsavdelningen Driftområde/ Attestant Maxbelopp Ersättare funktionsområde (SEK exkl moms) Myndighetsutövning Stefan Lundqvist Kamil Bialas Externutbildning Martin Wigge Kamil Bialas Byggrådgivning Vakant Kamil Bialas s förslag "Teckningsrätt, förhandlare, beslutsattestanter och anbudsöppnare för Södra Dalarnas " fastställs att gälla fr o m

19 19(23) 45 Delgivningar (i pärm) 2019 Dnr Fagersta Kf Fyllnadsval av ersättare till Södra Dalarnas 2. Västmanland-Dalarna lönenämnd 20 - Delårsbokslut

20 20(23) 46 Delegationsbeslut december 2019 Dnr Enligt delegationsbeslut från direktionen har räddningschef Mats Jansson och 2:e stf räddningschef Kamil Bialas beslutat i redovisade ärenden. s beslut Redovisningen av delegationsbeslut godkänns.

21 21(23) 47 Information från verksamheten Dnr Mats Jansson informerar allmänt om förbundets verksamhet.

22 22(23) 48 Övriga frågor 2019 Dnr Inga övriga frågor föreligger.

23 23(23) 49 Avslutning Dnr Ordförande förklarar mötet avslutat kl 11:00.

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 14.00 15:10 Beslutand Lars Levahn (S) Avesta, ordförande 1-5 Olle Rahm (S) Norberg, ordförande 6-12 Anders Vestman (S) Avesta Rolf

Läs mer

Mikael Gråbo (M) Hedemora Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 23-34

Mikael Gråbo (M) Hedemora Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 23-34 1(18) Plats och tid Räddningsstation Avesta, torsdagen den 19 september 2019 kl 09:00 Beslutande Olle Rahm (S) Norberg, Ordförande Anders Vestman (S) Avesta, Vice ordförande Andreas Norgren (M) Fagersta

Läs mer

Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 39-49

Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 39-49 1(17) Plats och tid Räddningsstation Norberg, torsdagen den 17 oktober 2019 kl 14:00 Beslutande Olle Rahm (S) Norberg, ordförande Torbjörn Mood (L) Norberg Anders Vestman (S) Avesta, vice ordförande Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 13:00-15:10 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Pratima Åslund (V) Norberg, ersättare för Olle Rahm (S) Norberg Göran Hoffman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Norberg kl 16:00 17:20 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Erica Drugge (C) Hedemora ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Anita Tärneborg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 09.00 11.15 Beslutande Teemu Sulin (S) Fagersta, ordförande Göran Hoffman (S) Hedemora Lars Levahn (S) Avesta Olle Rahm (S) Norberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen 2014-12-11

Sammanträdesprotokoll. Direktionen 2014-12-11 Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Bjurfors konferens kl 16.00-18.00 ande Per Jansson (S) Hedemora, ordförande Alf Arvidsson (M) Hedemora Teemu Sulin (V) Fagersta Sven Danielsson (V) Fagersta ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Hedemora kl 14:00 16:30 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Bengt Lindgren (S) Fagersta kl 14:05 16:25 Lars Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet 2015-04-23

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet 2015-04-23 Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 09.00-11.00 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Gunnar Tiger (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta Göran Hoffman (S) Hedemora

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet 2014-02-20

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet 2014-02-20 Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 09.00 10-30 Beslutande Per Jansson (S) Hedemora, ordförande Teemu Sulin (V) Fagersta Gunnar Tiger (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 16.00-18.00 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Lars Gustavsson (PNF) Norberg ersättare för Pratima Åslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Fagersta kl 14.00-16.30 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Pirkko Heikkinen (V) Fagersta ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Lars

Läs mer

Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare Henning Bask (S) Norberg, revisor Joel Hellbe, stf räddningschef

Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare Henning Bask (S) Norberg, revisor Joel Hellbe, stf räddningschef 1(13) Plats och tid Räddningsstation Fagersta, torsdagen den 21 mars 2019 kl 14:00 Beslutande Olle Rahm (S) Norberg, Ordförande Torbjörn Mood (L) Norberg Anders Vestman (S) Avesta, Vice ordförande Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetstutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetstutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 09.00-10.30 Beslutande Per Jansson (S) Hedemora, ordförande Teemu Sulin (V) Fagersta Lars Levahn (S) Avesta Gunnar Tiger (S) Norberg

Läs mer

Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare Mats Myrén, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-9

Mats Jansson, räddningschef Ingeborg Forsberg, sekreterare Mats Myrén, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-9 1(12) Plats och tid Räddningsstation Avesta, torsdagen den 21 februari 2019 kl 09:00 Beslutande Olle Rahm (S) Norberg, Ordförande Anders Vestman (S) Avesta, Vice ordförande Andreas Norgren (M) Fagersta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 09.15-11.15 Beslutande Per Jansson (S) Hedemora, ordförande Teemu Sulin (V) Fagersta Gunnar Tiger (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 13:00-15:00 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta Erik Nilses (M) Hedemora ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Norberg kl 14.00-16.20 ande Teemu Sulin (v) Fagersta, ordförande Bengt Lindgren (s) Fagersta Lars Levahn (s) Avesta Carl-Henrik Söderlind (c) Avesta ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Fagersta kl 14:00-16:00 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg 19-28 Anita Tärneborg (S) Avesta Lars Levahn (S) Avesta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 13:00-14:30 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta Erik Nilses (M) Hedemora,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Arbetsutskottet 2016-02-16 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl. 13.00-15.15 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 14:00 16:15 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Olle Rahm (S) Norberg Lars Gustavsson (PNF) Norberg ersättare för Pratima Åslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen 2015-01-08

Sammanträdesprotokoll. Direktionen 2015-01-08 Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 14.00-15.00 ande Lars Levahn (S) Avesta, ordförande 1-5 Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande 6-10 Anita Tärneborg (S) Avesta Carl-Henrik

Läs mer

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 Beslutande Olle Ytterberg (S), Arboga ordförande Elizabeth Salomonsson (S), Köping vice ordförande Per Strengbom (S), Kungsör vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) 1(11) 2017-05-05 Plats och tid Hedemora kl. 09,05--09,55 ande Övriga närvarande Carina Sandor, Marino Wallsten, Ulf Hansson, Åsa Eriksson Solveig Grönberg, Margareta Espås Åsa Eriksson ersättare Carina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: Plats: Nothemmet Tid: Från klockan 10:20 till klockan 12:40 Justering Justerare: Plats: Torbjörn Svensson (S) Brandstationen i Växjö Dag: 2018-09-18 Justerade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Avesta kl 09.00-11.10 Beslutande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Gunnar Tiger (S) Norberg Lars Levahn (S) Avesta Göran Hoffman (S) Hedemora

Läs mer

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation.

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation. 1 Reglemente för gemensamma nämnden för lönesamverkan mellan Fagersta, Avesta, Hedemora, Norbergs och Skinnskattebergs kommuner gällande från och med 2007-01-01. Reviderat 2013. Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Direktionen Brandkåren Norra Dalarna

Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Protokoll Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Sammanträdesdatum: 20181123 Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Plats och tid: KSrummet, Mora, 20181031 kl. 13:0013.30 ande: Lennart Sohlberg (S) Mora, tjänstgörande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr D 09:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr D 09:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr D 09:1 Kf 213/2008 Dnr Ks 2012/124 Dnr Ks 2008.10273 Reglemente för förbundsdirektionen Ystad- Österlenregionens miljöförbund Utöver vad som framgår av

Läs mer

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglementet antogs första gången av kommunfullmäktige i Gislaveds kommun den 21 juni 2010 och av kommunfullmäktige i Gnosjö kommun den

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Hedemora kl 14.00-16.15 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Bengt Lindgren (S) Fagersta Gunnar Tiger (S) Norberg Lars Gustavsson (PNF)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(15) Plats och tid Förbundsdirektionen kl. 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Bengt Lindgren Per

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(11) Plats och tid Förbundsdirektionen kl. 09.00 11.15 på Lärcenter Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Seija Ojala Shiro Biranvand Sten Nordström Stig Henriksson Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) 1(9) 2018-09-28 Plats och tid Hedemora kl 09,00 09:30 Beslutande Övriga närvarande Lars Isacsson, Marino Wallsten, Johanna Odö, Carina Sandor, Ola Gilén Lennart Mångs, Solveig Grönberg, Carina Sjöberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 17:20-17:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) 1(9) 2017-02-24 Plats och tid Norberg kl. 09,00 09,45 ande Övriga närvarande Lars Isacsson, Carina Sandor, Marino Wallsten, Ulf Hansson, Johanna Odö Solveig Grönberg, Margareta Espås Johanna Odö ersättare

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Västra Sörmlands Räddningstjänst

Västra Sörmlands Räddningstjänst Direktionen 2014-09-24 24() Plats och tid Brandstationen i Katrineholm, den 24 september 2014, klockan 18.00-20.50 Beslutande Ola Lindgren (S), ordf. There Palm (S) Karl-Gunnar Ljungqvist (S) Therese Palm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) 2016-02-19 Plats och tid Hedemora 2016-02-19 kl. 09,00 09,35 ande Övriga närvarande Lars Isacsson, Ulf Hansson, Carina Sandor Marino Wallsten, Åsa Eriksson Solveig Grönberg,

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Lilly Bäcklund (S), ordförande Linnéa Lindberg (ÅP), vice ordförande Tomas Mörtsell (C) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S)

Lilly Bäcklund (S), ordförande Linnéa Lindberg (ÅP), vice ordförande Tomas Mörtsell (C) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S) 1(6) Plats och tid Videokonferens, kl: 08.00-08.30 Beslutande Ledamöter Lilly Bäcklund (S), ordförande Linnéa Lindberg (ÅP), vice ordförande Tomas Mörtsell (C) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samverkansnämnden LYST

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samverkansnämnden LYST 1(13) Plats och tid Lycksele 13-15 ande Ledamöter Lilly Bäcklund (S), ordförande Tomas Mörtsell (C), vice ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Egon Persson (Åkl) Tommy Danielsson (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(17) Förbundsdirektionen Plats och tid Brinellskolan, sal A26, klockan 9.00 11.40 Beslutande Övriga deltagande Henning Bask Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) 1(12) 2017-09-26 Plats och tid Skinnskatteberg kl. 09,05 10,05 ande Övriga närvarande Lars Isacsson, Carina Sandor, Marino Wallsten, Ulf Hansson, Åsa Eriksson Solveig Grönberg, Margareta Espås Carina Sandor

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Protokoll. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

Protokoll. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund 1 2 Plats och tid Sollebrunn brandstation, kl. 09:00-11:30 Paragrafer 29-41 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Daniel Filipsson (M) (ordförande) Bengt Hilmersson (C) (vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-16:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Tom Andersson (S) Kirsti Persson (S) Jonas Wells (S) Eva Blixt (S) Hans

Läs mer

KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN. Sammanträdesdag Tid kl Plats. Oskarshamns Folkhögskola.

KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN. Sammanträdesdag Tid kl Plats. Oskarshamns Folkhögskola. KOMMUNERNAS HJÄLPMEDELSNÄMND I KALMAR LÄN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2018-11-23 Tid kl. 11.00-12.00 Plats Oskarshamns Folkhögskola Omfattning 12-21 ande Dzenita Abaza (S) ordförande Bertil Dahl (V) Anders

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-16:50 Beslutande Laila Borger (S), ersättare för Lars Isacsson (S) som ordförande Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden Tid och plats 2013-05-22 Kommunhuset klockan 13.30-15.00. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot Gunnar Edvardsson (KD) - ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 16:45-17:00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2014-06-13 12-19

Protokoll. Förbundsdirektionen 2014-06-13 12-19 Förbundsdirektionen 12-19 2 12 Godkännande av dagordning... 5 13 Utseende av justeringsperson... 6 14 Vår vision... 7 15 Ekonomiuppföljning per den 30 april, tertialrapport... 8 16 Budget 2015 och ramar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-16, kl. 08:00-12:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-11.05 Beslutande Bengt-Åke Rehn (S), ordförande, Mora Marie Olsson (S), Orsa Nils-Åke Norman (M), ersättare för Kjell Tenn, (C),

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

REGLEMENTE FÖR RÄDDNINGSNÄMNDEN I FALKÖPINGS OCH TIDAHOLMS KOMMUNER

REGLEMENTE FÖR RÄDDNINGSNÄMNDEN I FALKÖPINGS OCH TIDAHOLMS KOMMUNER 2011:30 REGLEMENTE FÖR RÄDDNINGSNÄMNDEN I FALKÖPINGS OCH TIDAHOLMS KOMMUNER Antaget av kommunfullmäktige i Tidaholm 2010-12-13 att gälla från och med 2011-01-01. Ändring antagen av kommunfullmäktige 2011-10-31.

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling, ersättare för Mia Bergkvist Jan-Olof Källström

Patrik Sundin, ordförande Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling, ersättare för Mia Bergkvist Jan-Olof Källström Plats och tid Bjurfors Hotell & Konferens, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling, ersättare för Mia Bergkvist Jan-Olof Källström Övriga deltagande

Läs mer

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 2016-10-18 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar

Läs mer

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd REGLEMENTE 1 (5) Gäller från och med KF 22.2012 2015-01-01 KF 137.2006 Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd Antagen av kommunfullmäktige den 30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14:00 15:15 Beslutande ledamöter Rainor Melander (S) ordf. Camilla Öhresten (V) Kurt Larsson (S) Kerstin Frånlund (S) John Lundström (C) Curt Svensson

Läs mer

IT-nämnden. IT-nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl.

IT-nämnden. IT-nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. 8:30-9:40 Beslutande Bengt Sjöberg (M) Ordförande Carina Gullberg (S) Ledamot Ida Ekeroth (S) Tjänstgörande

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-13. Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Med kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för förbundsdirektionen i Kommunalförbundet Södra Hälsingland

Reglemente för förbundsdirektionen i Kommunalförbundet Södra Hälsingland Reglemente för förbundsdirektionen i Kommunalförbundet Södra Hälsingland Utöver vad som anges i förbundsordningen för kommunalförbundet och vad som föreskrives om kommunalförbund i kommunallagen (1991:100)

Läs mer

SÖDRA ÄLVSBORGS DIREKTIONSPROTOKOLL 1(5) kl Tomas Johansson. Närvarande ersättare Christer Johansson Bollebygd

SÖDRA ÄLVSBORGS DIREKTIONSPROTOKOLL 1(5) kl Tomas Johansson. Närvarande ersättare Christer Johansson Bollebygd SÖDRA ÄLVSBORGS DIREKTIONSPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Brandstationen Borås kl. 8.30-11.40 Omfning 1-10 Närvarande ledamöter Ulf Sjösten Borås Borås Emma Isfeldt Bollebygd Tomas Johansson Mark Torsten

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Separat protokoll kl

Separat protokoll kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-16.00 Separat protokoll kl 14.10-14.20 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M)

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-17.00 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 Reviderat efter beslut av kommunfullmäktige 2016-06-20 88 2 Reglemente för socialnämnden Utöver det som

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 09.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Förbundsfullmäktige 2014-11-25

Förbundsfullmäktige 2014-11-25 Tid och plats Tisdagen den 25 november 2014 kl 18.00 18.18, Gårda Brandstation ande Ledamöter Göteborg Mats Arnsmar (S) Christer Holmgren (M) Mölndal Bengt Möndell (M), ordförande Sven-Ove Johansson (S)

Läs mer

Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. 8:30-9:40. Carina Gullberg (S) Christofer Olsson. Bengt Sjöberg (M) Ola Blomberg.

Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. 8:30-9:40. Carina Gullberg (S) Christofer Olsson. Bengt Sjöberg (M) Ola Blomberg. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, sammanträdesrum blå rummet kl. 8:30-9:40 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Bengt Sjöberg (M) Vice ordförande Carina Gullberg (S)

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Antaget av kommunfullmäktige i Sollentuna 2004-12-06, 176 Reviderat av kommunfullmäktige i Sollentuna

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, tisdagen den 22 augusti 2017 kl 17:20-17:30, 19:00-19:40 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden IT-nämnden 2018-10-18 1 Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, Blå rummet, torsdagen den 18 oktober 2018. Klockan 8.30 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05 ande Grandelius Sören, s Melin Strandberg Kitty, s Fahlborg Lars-Göran, m Karlsson Tore,

Läs mer

Sydöstra Skånes Räddningstjänst

Sydöstra Skånes Räddningstjänst Datum Plats och tid Brandstationen Ystad 09:00 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Lennart Johansson (Ystad) (M) Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Peter Boström (Tomelilla) (T) Gull-Britt Kristersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Västra Sörmlands Räddningstjänst

Västra Sörmlands Räddningstjänst Direktionen 2014-12-03 34(45) Plats och tid Brandstationen i Katrineholm, den 24 september 2014, klockan 18.00 21:45 Beslutande Ola Lindgren (S), ordf. Marie-Louise Karlsson (S) vice ordf. There Palm (S)

Läs mer

Räddningstjänsten Dala Mitt SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträde Dnr Sid Förbundsdirektionen :

Räddningstjänsten Dala Mitt SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträde Dnr Sid Förbundsdirektionen : Sammanträde Dnr Förbundsdirektionen 2018-05-04 3:6 900.2017.383.2 1(16) Plats och tid Räddningsstation i Gagnef 09.00 11.50 ande Susanne Norberg, ordförande Irene Homman Kenneth Persson Mats Nilsson Fredrik

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Rambudget 2018

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Rambudget 2018 Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund 2018 Inledning SÄRF:s vision Ett tryggt och olycksfritt samhälle för alla ska genomsyra allt vårt arbete. Under handlingsprogramperioden 2016-2019 ska SÄRF fortsätta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Förbundsdirektionen kl.09.00 11.50 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Verkstaden, A-B salen., kl. 14.30 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Lars-Ove Jansson Inger

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-12-11 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens sammanträdesrum. Klockan 14.00-15.00 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16.51 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2004-12-20 1 (4) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35

Kommunstyrelsen 2004-12-20 1 (4) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35 Sammanträdesdatum Blad 1 (4) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-13.35 Beslutande Benita Vikström Emil Carlsson Torbritt Bökman Sören Carlsson Britt-Marie Kärngren Britta Bergström Catharina Fredriksson

Läs mer