Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl Beslutande Catharina Fredriksson (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Krister Johansson (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V) Göran Wink (M) Bo Höglander (C) Ingemar Urborn (M) Ej tjänstgörande Ferry Hagi (S) ersättare och övriga Calinge Lindberg (S) deltagare Ann-Sophie Nygren (S) Åke Rigolett (M) Agnetha West Sekreterare Bo Peterson Miljö- och samhällsbyggnadschef Peter Lantz, 72 Miljö- och hälsoskyddsinspektör Stina Aggefors, 73 Personalkonsult Anna Djärv, Trafikingenjör Underskrifter Sekreterare Agnetha West Paragrafer Ordförande Justerande Catharina Fredriksson.. Jan Widegren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Datum för anslagsuppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kontor Datum för anslagsnedtagande Underskrift Agnetha West

2 Sammanträdesprotokoll Blad 2 Ärende Msn 72 Msn 73 Msn 74 Msn 75 Msn 76 Msn 77 Msn 78 Naturvårdsplan för Oxelösunds kommuns fastland Revidering av reglemente avseende fördelning av arbetsmiljöansvar Svar på motion om trafiksäkerhetsåtgärder vid Stjärnholm Svar på medborgarförslag om gångväg vid Stenviksbadet Svar på motion om övergångsställe vid Jogersövägen/ Stenviksvägen Svar på medborgarförslag om planbestämmelser med mera i Stjärnholmsområdet Svar på motion om markanvisningstävling för Villabacken Msn 79 Taxor 2012 Msn 80 Delårsrapport 2011 Msn 81 Msn 82 Information/rapporter Anmälan delegationsbeslut

3 Sammanträdesprotokoll Blad 3 Msn 72 Dnr MSN Naturvårdsplan för Oxelösunds kommuns fastland Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 1. Nämnden godkänner naturvårdsplanen för Oxelösunds kommuns fastland och antar den som sin egen. 2. Naturvårdsplanen skall vara vägledande för den fysiska planeringen och naturvårdsarbetet. I juni 2010 ansökte Miljö- och samhällsbyggnadskontoret om kronor i statsbidrag, så kallat LONA-bidrag (Lokala naturvårdsprojekt) för att upprätta en naturvårdsplan för Oxelösunds kommuns fastland. Länsstyrelsen beviljade kontorets ansökan i november Samlad kunskap om vilka naturvärden som finns i Oxelösund är bristfällig så syftet med naturvårdsplanen är att fastställa var på fastlandet i Oxelösund naturvärdena finns och på vilket sätt områdena bör skyddas. Planen skall vara ett vägledningsdokument för kontorets fortsatta arbete men innan kontoret kan presentera förslag till beslut om utökat skydd för vissa områden krävs mer underlagsmaterial. Naturvårdsplanen togs fram av en konsult under vintern-våren 2011 och planen sändes på remiss under mitten av maj-mitten av juni Miljö- och samhällsbyggnadskontoret har sammanställt remissyttrandena och gjort mindre ändringar i planen. Förslag till Naturvårdsplan för Oxelösunds kommuns fastland. Sammanställning av remissyttranden. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Miljö- och samhällsbyggnadskontoret

4 Sammanträdesprotokoll Blad 4 Msn 73 Dnr MSN Revidering av reglemente avseende fördelning av arbetsmiljöansvar Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut Följande arbetsmiljöuppgifter fördelas till verksamhetschefen: Övergripande planera, leda och följa upp arbetsmiljöarbetet. Bevaka att verksamheten drivs i enlighet med Arbetsmiljölagen samt gällande föreskrifter samt i enlighet med kommunens gällande policy och interna instruktioner. Se till att den till vilken arbetsmiljöuppgifter fördelas har erforderlig kompetens, resurser och befogenheter. Följa upp att fördelade arbetsuppgifter utförs i organisationen. Se till att fungerande rutiner finns för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Se till att årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet utförs. Se till att brister i arbetsmiljön åtgärdas. Informera berörd nämnd om när arbetsmiljöförhållandena är sådana att det inte är möjligt att uppfylla gällande krav samt returnera fördelningen på fastställd blankett. Vara delaktig i riskbedömningar vid förändring inom verksamheten , 90, ändrade kommunfullmäktige huvudreglementet för Oxelösunds kommuns kommunstyrelse och nämnder avseende fördelning av arbetsmiljöuppgifter. Huvudreglementet har fått en tilläggsparagraf, 1a, med följande lydelse: Nämnden/styrelsen ansvarar för arbetsmiljöuppgifter samt fördelning av dessa inom respektive verksamhetsområde. Kommunfullmäktige fördelar uppgifter till nämnderna, nämnderna beslutar i sin tur om de vill fördela uppgifter till verksamhetschefen. Fördelas det uppgifter till verksamhetschefen så kan den personen i sin tur fördela uppgifter till rektorer, enhetschefer, chefer med flera. Vill även denne person fördela uppgifter så kan han/hon också göra det till exempel arbetsledare, avdelningsansvarig eller liknande. I dagsläget så har fördelningen av arbetsuppgifter skett så att kommunstyrelsen har fått en fördelning från kommunfullmäktige. Detta innebär i praktiken att det är kommunstyrelsen som i dagsläget ska ta ställning till konsekvensbedömningar avseende förändringar i verksamheten, oavsett verksamhetsområde.

5 Sammanträdesprotokoll Blad 5 Msn 73 forts. Dnr MSN Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Huvudreglemente för Oxelösunds kommuns Kommunstyrelse och nämnder. Dagens sammanträde Personalkonsult Stina Aggefors föredrar ärendet. Miljö- och samhällsbyggnadskontoret (FÅ)

6 Sammanträdesprotokoll Blad 6 Msn 74 Dnr MSN Svar på motion om trafiksäkerhetsåtgärder vid Stjärnholm Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag till beslut i kommunfullmäktige Motionen avslås. Det har inkommit en motion om att införa trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid den befintliga trevägskorsningen Baravägen (väg 510)/Silferstiernas väg (väg 524), alternativt flyttning av anslutningsvägen till Lastudden och Stjärnholm. Trafikverket är väghållare för både väg 510 och väg 524, vilket medför att kommunen inte får besluta om vägarna och deras utformning. I samband med att detaljplanen för Lastudden 4 och 5 togs fram var kommunen i kontakt med Trafikverket angående järnvägsöverfarten. Trafikverket anser att järnvägsöverfarten idag håller god standard. Därför finns det i dagsläget inga planer på att bygga om den. Motion om trafiksäkerhetsåtgärder vid Stjärnholm. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Ks/Kf (FÅ) Msk (FK)

7 Sammanträdesprotokoll Blad 7 Msn 75 Dnr MSN Svar på medborgarförslag om gångväg vid Stenviksbadet Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag till beslut i kommunfullmäktige Medborgarförslaget bifalls. Det har inkommit ett medborgarförslag bestående av flera förbättringsåtgärder vid Stenviksbadet, varav en förbättringsåtgärd som Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ska behandla. Det handlar om att anlägga en grusad gångväg i en båge mellan berget vid tallen nära kiosken och klippan vid stranden. Gångvägen bör vara 120 cm bred. Som det är nu så blir den befintliga upptrampade gångstigen lerig och inte så inbjudande under främst höst och vår. Kostnadsförslag för en grusad gångväg på 120 cm är ca kr. Medborgarförslag om gångväg vid Stenviksbadet. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Ks/Kf (FÅ) Msk (FK)

8 Sammanträdesprotokoll Blad 8 Msn 76 Dnr MSN Svar på motion om övergångsställe vid Jogersövägen/ Stenviksvägen Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag till beslut i kommunfullmäktige Motionen avslås. Det har inkommit en motion om att anlägga minst ett övergångsställe på Jogersövägen och minst ett på Stenviksvägen, i närheten av korsningen Jogersövägen/ Stenviksvägen. Kommunen håller på att ta fram en treårsplan för bland annat utbyggnad av gång- och cykelvägar. Detta ärende bör tas upp i denna planering istället för att behandlas som ett enskilt ärende. Motion om övergångsställe vid Jogersövägen/Stenviksvägen. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Ks/Kf (FÅ)

9 Sammanträdesprotokoll Blad 9 Msn 77 Dnr MSN Svar på medborgarförslag om planbestämmelser med mera i Stjärnholmsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut Miljö- och samhällsbyggnadschefens tjänsteskrivelse, daterad , tas som sin egen som svar på återremiss avseende medborgarförslag om planbestämmelser med mera i Stjärnholmsområdet. Kommunstyrelsen har av Kommunfullmäktige fått i uppdrag att bereda ett medborgarförslag, inlämnat av Bo Svensson, om planbestämmelser med mera i Stjärnholmsområdet. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått förslaget på remiss. Medborgarförslaget innehåller ett antal frågeställningar varav punkterna 1 och 4 berör Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens verksamhetsområden. Huvudpunkterna i medborgarförslaget kan sammanfattas som 1. Analys av de många olika planbestämmelserna inom området. 2. Rusta vägnätet inom hela Stjärnholmsområdet till normal tätortsstandard, det vill säga asfaltsbeläggning. 3. Planera för kommunal service för boende inom området (skolfrågor, sophantering, räddningstjänst etc.) 4. Säkerställ säkerheten vid in- och utfart till området. Ärendet har behandlats av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden , 7. Kommunfullmäktige har återremitterat ärendet för förtydligande av svaret på punkten 1 i förslaget. Medborgarförslag om planbestämmelser m.m. i Stjärnholmsområdet. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Msn Protokollsutdrag Kf 34, Återremiss av medborgarförslag om planbestämmelser m.m i Stjärnholmsområdet. Detaljplanebestämmelser och avvikelser i Stjärnholmsområdet. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Ks/Kf (FÅ)

10 Sammanträdesprotokoll Blad 10 Msn 78 Dnr MSN Svar på motion om markanvisningstävling för Villabacken Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut Motionen bifalls. Kommunstyrelsen har av Kommunfullmäktige fått i uppdrag att bereda en motion om markanvisningstävling för Villabacken. Kommunstyrelsen begär svar/yttrande från Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Motionärerna yrkar att kommunen snarast utlyser en markanvändningstävling för Villabacken. Kommunen har ett stort outnyttjat markområde, Villabacken, mitt i centrum. Ett attraktivt och estetiskt genomtänkt byggande där skulle knyta ihop orten, skapa tillväxt och stärka hela Oxelösund. Miljö- och samhällsbyggnadskontoret har inget att erinra mot förslaget. Kommunstyrelsen beslutade , i samband med upprättat detaljplaneprogram för området där Villabacken ingår, att utreda om någon byggherre vill ta ansvar för en mindre begränsad detaljplan för nyproduktion. Förhandling pågår med en exploatör som är villig att ta det ansvaret. Något upprättat planavtal finns ej. Motion om markanvisningstävling för Villabacken. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Ks/Kf (FÅ)

11 Sammanträdesprotokoll Blad 11 Msn 79 Dnr MSN Taxor 2012 Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag till beslut i kommunfullmäktige Taxor 2012 för upplåtelse av allmän plats, torghandel samt långtidsparkering fastställs enligt förslag med följande ändring: minimiavgiften för trottoarservering eller dylikt ändras från 1000 kronor till 500 kronor, avgiften för tillfällig plats för torghandel ändras från 400 kronor till 200 kronor/gång. Miljö- och amhällsbyggnadskontoret har gjort en översyn av gällande taxor avseende torghandel, långtidsparkering och upplåtelse av allmän platsmark. Taxorna har varit oförändrade sedan Det upprättade förslaget innebär en stor procentuell höjning men taxorna får ändå anses rimliga. Förslag till taxor Upplåtelse av allmän plats, torghandel samt långtidsparkering. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Dagens sammanträde Ajournering Förslag 1. Catharina Fredriksson (S) med stöd av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet föreslår att minimiavgiften för trottoarservering eller dylikt ändras från 1000 kronor till 500 kronor, att avgiften för tillfällig plats för torghandel ändras från 400 kronor till 200 kronor/gång och i övrigt enligt liggande förslag. 2. Jan Widegren (M) med stöd av Alliansen föreslår att taxan blir oförändrad 2012 samt tillägg till torghandelstaxan, avgift för tillfällig plats c) Ingen avgift för skolklasser och ideella föreningar

12 Sammanträdesprotokoll Blad 12 Msn 79 forts. Dnr MSN Beslutsgång 1. Ordförande frågar om eget förslag (1) och finner att nämnden beslutar enligt ordförandens förslag. 2. Ordförande frågor om Jan Widergrens (M) förslag (2) och finner att nämnden avslår förslaget. Reservation Jan Widegren (M), Göran Wink (M), Bo Höglander (C) och Ingemar Urborn (M) reserverar sig mot beslutet. Ks/Kf (FÅ)

13 Sammanträdesprotokoll Blad 13 Msn 80 Dnr MSN Delårsrapport 2011 Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut Delårsrapporten godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen. Miljö- och samhällsbyggnadskontoret har tagit fram förslag till delårsrapport per 31 augutsti Resultatet visar ett plus på 436 tkr. Personalkostnaderna är lägre än budgeterat beroende på sjukdom och vakanser. Mät, plan och bygg har lägre intäkter än budgeterat. Kostnaden för bostadsanpassning är lägre än budgeterat. Prognosen visar ett överskott om 100 tkr vid årets slut. Nämndens uppfyllelse av koncern- och nämndmål redovisas i särskild bilaga. Delårsrapport per 31 augusti, Sammanställning måluppfyllelse. Tjänsteskrivelse från Miljö- och samhällsbyggnadskontoret Ks (FÅ)

14 Sammanträdesprotokoll Blad 14 Msn 81 Dnr MSN Information/rapporter Verksamhetschef Bo Petersson Redovisning medarbetarenkät. Personalsituationen på kontoret. Ekonomichef Magnus Pettersson Internkontroll Catharina Fredriksson/Berit Karlsson/Jan Widegren Presidiedagar SKL

15 Sammanträdesprotokoll Blad 15 Msn 82 Dnr MSN Anmälan delegationsbeslut Trafikärenden och markupplåtelser: Från Anna Djärv Juli-aug Plan- och byggärenden: Från Magnus Ledel Juli-aug Miljöärenden: Från Peter Lantz Juli-aug Therese Hamilton Juli-aug Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut Redovisning av delegationsbeslut godkänns.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör MaryAnn Fargo, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 Beslutande Berit Karlsson (S) Calinge Lindberg (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander

Ann-Sophie Nygren. Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson Joakim Sandström Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Evert Melander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-14.10 Beslutande Jimmy Gustafsson Ann-Sophie Nygren Jan Widegren (M) Birgitta Luoto Ferry Hagi Björn Johansson (MP) Joakim Sandström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.20 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s) Arne Algothsson (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Margareta Jender (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(10) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-14.25 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.55 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Krister Johansson (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2007-10-24. Hans Hedström Lena Andersson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2007-10-24. Hans Hedström Lena Andersson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl. 13.15 16.00 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s) Arne Algothsson (s) Jan

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Daniel Johansson. Agneta Höglander. Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Daniel Johansson. Agneta Höglander. Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(13) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.45 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Tommy Karlsson (S) Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto (S) Calinge Lindberg (S) Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2013-08-20

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2013-08-20 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.50 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-05-14. Hans Hedström Lena Andersson. miljö- och hälsoskyddsinspektör BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.40 Beslutande Catharina Fredriksson Torbritt Bökman Berit Karlsson Birgitta Luoto Arne Algothsson Jan Widegren Bo Höglander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (5) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Inge Ståhlgren Berit Karlsson Jan Widegren Calinge Lindberg Birgitta Luoto Daniel Johansson (V) Åke Rigolet

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Magdalena Nilsson, 98 Miljö- och hälsoskyddsinspektör Lars Nordqvist, 99 NTF BEVIS

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Magdalena Nilsson, 98 Miljö- och hälsoskyddsinspektör Lars Nordqvist, 99 NTF BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30-11.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 15.00-17.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Joakim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2013-10-25

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2013-10-25 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 10.00 11.40 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. (m) Berit Karlsson Birgitta Luoto Boris Klintsjö

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. (m) Berit Karlsson Birgitta Luoto Boris Klintsjö Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.40 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman, 110-111, 113-122 (m) Björn Toll, 113 (m) Berit Karlsson (s) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-16.35 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Björn Johansson Åke Rigolett. Planarkitekt Ingrid Johansson, 3-4

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Björn Johansson Åke Rigolett. Planarkitekt Ingrid Johansson, 3-4 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.30 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Ann-Sophie Nygren (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Bygglovhandläggare Magdalena Nilsson, 40. Miljö- och hälsoskyddsinspektör Thomas Nygård, 43 BEVIS

Bygglovhandläggare Magdalena Nilsson, 40. Miljö- och hälsoskyddsinspektör Thomas Nygård, 43 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.45 15.20 Beslutande Catharina Fredriksson, 40-45 (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Krister Johansson, 38-39 (S) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS

Leif Thor Sinikka Famme Lars-Åke Lindman. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo, 62-63 Mats Ericson, 65 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.20 Beslutande Sören Carlsson (s) Jan T. Staszewski (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Bjarne Westerlund (s) Katarina

Läs mer

Berit Karlsson Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson Jan Widegren Per Holmström Hans Hedström Lena Andersson

Berit Karlsson Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson Jan Widegren Per Holmström Hans Hedström Lena Andersson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl. 13.15 16.40 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Torbjörn Bergström (s) Arne Algothsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Arne Algothsson Jan Widegren Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Arne Algothsson Jan Widegren Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 08.30-11.40 Beslutande Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Krister Johansson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan Widegren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Tf miljö- och samhällsbyggnadschef

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Tf miljö- och samhällsbyggnadschef Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl. 13.15 15.40 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Boris Klintsjö (s) Arne Algothsson (s) Jan

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Daniel Johansson. Ferry Hagi Evert Melander. Jan-Eric Eriksson

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Daniel Johansson. Ferry Hagi Evert Melander. Jan-Eric Eriksson 1(11) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.40 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Tommy Karlsson (S) Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto (S) Calinge Lindberg (S) Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2012-08-21

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2012-08-21 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (22) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.05 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Ferry Hagi (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Kommunstyrelsen 2012-12-13 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 8.30-11.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) 197-200 Inge Ståhlgren (S) Leif Thor (M) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden 2013-01-21

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Vård- och omsorgsnämnden 2013-01-21 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.00 Beslutande Mattias Pettersson (S) Ann Svensson (S) Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel (S) Solveig Lindblom (S) Sinikka Famme

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage (M) Nina Wikström Tiala (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2013-06-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Koordinaten Stora mötet kl 16.30-17.40 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Mattias Jensen Pettersson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V) Ann Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Militärhögskolan Karlberg Magdalena Nilsson, 118-121 Miljö- och hälsoskyddsinspektör Peter Lantz, 118-120

Militärhögskolan Karlberg Magdalena Nilsson, 118-121 Miljö- och hälsoskyddsinspektör Peter Lantz, 118-120 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2013-04-23. Calinge Lindberg Ferry Hagi Hans Hedström

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2013-04-23. Calinge Lindberg Ferry Hagi Hans Hedström Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14-50 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Göran Wink (M) Calinge Lindberg (S) Ferry Hagi (S) Hans Hedström (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Nr DiarieNr Ärendemening Sid/föredragning

Nr DiarieNr Ärendemening Sid/föredragning KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare med flera Kommunstyrelsen Tid och plats: Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2014-06-11, 17.15 i Stora mötet på Koordinaten Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden Margareta Friberg. Ingela Mindemark Cecilia Toftemo. 1. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (8) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.00 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (20) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Björn Johansson Ingemar Urborn. Leif Hallström, 2

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (20) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Björn Johansson Ingemar Urborn. Leif Hallström, 2 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (20) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.25 17.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Krister Johansson (S) Birgitta Luoto (S) Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.00 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2010-09-23. Ingela Mindemark Anette Henriksson, 62 Jobbpusslet Cecilia Toftemo, 67 Ekonom Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.20 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Bjarne Westerlund (S) Leif Thor

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Daniel Johansson Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Ferry Hagi Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Daniel Johansson Anna-Maija Alajoki Agneta Höglander. Ferry Hagi Evert Melander 1(14) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.50 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Tommy Karlsson (S) Jan Widegren (M) Birgitta Luoto (S) Calinge Lindberg (S) Björn Johansson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-04. Malin Björgum Birgitta Ringshagen Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-15.50 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Eva Thor (m) Charlotte Salomonsson

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Elisabeth Bäckman Steninger Förvaltningschef Samy Abu Eid, 103-105. Bygglovhandläggare Markus Damm Nordqvist, 107-111 Bygglovhandläggare BEVIS

Elisabeth Bäckman Steninger Förvaltningschef Samy Abu Eid, 103-105. Bygglovhandläggare Markus Damm Nordqvist, 107-111 Bygglovhandläggare BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.20 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström,

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Calingen Lindberg. Birgitta Luoto Tapio Helminen Lena Karlsson Aronsson (S) Agneta Höglander Daniel Lundgren Leif Winnsberger

Calingen Lindberg. Birgitta Luoto Tapio Helminen Lena Karlsson Aronsson (S) Agneta Höglander Daniel Lundgren Leif Winnsberger Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-16.05 Beslutande Tommy Karlsson (S) Calingen Lindberg (S) Bengt Björkhage (M) Birgitta Luoto (S) Tapio Helminen (M) Lena

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Hans Hedström Lena Andersson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Hans Hedström Lena Andersson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (15) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.35 16.00. Ajournering 15.05 15.15 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Martin Larsheim, 18

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Therese Hamilton, Miljö- och hälsoskyddsinspektör Martin Larsheim, 18 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (19) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 15.20 18.05, ajournering 17.15-17.20 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Calinge Lindberg, 37-42, 44-48 (S) Birgitta Luoto (S)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (21) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Björn Johansson Ann-Marie Norén Offerman (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (21) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Björn Johansson Ann-Marie Norén Offerman (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (21) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.05 Beslutande Inge Ståhlgren (S) Berit Karlsson (S) Jan Widegren (M) Ann-Sophie Nygren (S) Birgitta Luoto (S) Hans Hedström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson Eva Asthage 1(6) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.15 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Peter Karlsson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(14) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-16.20 Ajournering 16.00 16.05 Beslutande Catharina Fredriksson (s) Torbritt Bökman (m) Berit Karlsson (s) Birgitta Luoto (s)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden Pär Mathiasson Klas-Gunnar Appel Alice Nordlander Regina Fröberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Kultur- och fritidsnämnden Pär Mathiasson Klas-Gunnar Appel Alice Nordlander Regina Fröberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.50 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Claes-Göran Borrman (S) Ingemar Urborn (M) Pär Mathiasson (S) Klas-Gunnar

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Tommy Karlsson Björn Wintler Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Emil Carlsson. Agneta Höglander

Tommy Karlsson Björn Wintler Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Emil Carlsson. Agneta Höglander Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-13.30 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Björn Wintler (L) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson (MP) Emil

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS 1 (12).Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 14.00 15.30 Beslutande Hans Stifors (PF) ordförande Patrik Ströbeck (M) ledamot Nils-Börje Jönsson (C) ledamot Boel Rosdahl (S) ledamot

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl 08.30 09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Annie Karlsson (S) Teddy

Läs mer