Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt."

Transkript

1 Vem får registrera poster i DiVA Alla forskare och anställda vid Karlstads universitet bör registrera sina vetenskapliga publikationer i DIVA. Även tidigare anställda, t.ex. professor emeritus, som arvoderas eller har formell anknytning till universitetet kan registrera poster. Studenter på Karlstad Universitet kan registrera och-publicera sina examensarbeten/studentuppsatser. Vad kan registreras i DiVA? Samtliga vetenskapliga publikationer av forskare och anställda vid Karlstads universitet ska registreras i DIVA för att få en samlad bild över utgivningen på universitetet. Alla registreringar måste kunna beläggas för att räknas som publikation, d.v.s. det måste vara möjligt för en utomstående att hitta originalpublikationen. För att forskaren ska kunna få ett fullständigt CV på sin hemsida är det möjligt att registrera vetenskapliga publikationer från tidigare anställningar. I dessa fall ska den tidigare arbetsgivaren stå som organisationstillhörighet och inte Karlstads universitet. Licentiatuppsatser, doktorsavhandlingar och rapporter som ingår i Karlstad universitetets rapportserie Karlstad University Studies ska registreras och fulltexten ska bifogas i sin helhet om inte upphovsrättsliga skäl talar emot. Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt. Utöver de vanliga publikationstyperna (t.ex. artikel, bokkapitel, avhandling) räknas som publikation även recensioner och artiklar i dagstidningar, populärvetenskapliga tidskrifter, böcker samt nya upplagor av tidigare publicerat material med vetenskapligt innehåll. Vad skall INTE registreras i DiVA? Utöver material som inte går att belägga räknas följande exempel inte som publikation: Artiklar med status manuskript, submitted och accepted om de inte ingår i en avhandling Artiklar med status in press, e-pub ahead of print om en fungerande DOI länk saknas. Material som är upphovsrättsskyddat (inklusive bilder och filmer) Presentationer där forskaren var Chair eller Moderator Undervisningsmaterial utan ISBN Icke vetenskapligt material

2 Kvalitetskontroll Bibliotekspersonalen granskar poster som registreras i DiVA och fyller på och ändrar uppgifter om det anses nödvändigt. Biblioteket granskar dock inte material som har publicerats när forskaren arbetade på ett annat lärosäte och material som faller under övrigt. Författaren ansvarar då själv för att uppgifterna är korrekta. Vilka fält bör fyllas i? För att upprätthålla en hög kvalitet på posterna ska så mycket information som möjligt finnas med. Vissa fält är redan märkta med en askterisk (*) och är obligatoriska men även följande information bör finnas med (om möjligt): Födelseår Alla författare som är medförfattare i samma ordning som på publikationen Användarnamn (CAS ID)! Mycket viktigt eftersom publikationen syns automatisk i forskarens referenslista på forskarsidan. Organisation Titel på publikationen Typ av innehåll (Refereegranskat/övrig vetenskaplig/övrig) Tidskriftens namn, publiceringsår, volym, nummer och sidintervall Utgivare ISBN Serie samt serienummer DOI-länk (om den finns) Nationell ämneskategori (används av söktjänsten SwePub) Abstract (posten hittas lättare av sökmotorer) Nyckelord (posten hittas lättare av sökmotorer) Konferensartiklar ska alltid innehålla information om konferensens namn, datum och plats. Proceedings ska visa Proceedingens titel, redaktörer och ISBN. Författare Samtliga författare ska namnges och författarordningen ska spegla ordningen på publikationen. Uppgifter som födelseår, användarnamn och organisation ska finnas med för alla författare som tillhör Karlstads universitet. Namn, efternamn och organisation ska finnas med för alla författare utanför KAU. Vilken organisation?

3 Organisationstillhörighet i DiVA ska motsvara affilieringen på publikationen och måste inte överensstämma med forskarens nuvarande organisationstillhörighet. Detta är särskilt viktigt med hänsyn till Centrumbildningar, personer som tillhör olika avdelningar och arbeten som utfördes innan personen började sitt arbete på KAU samt effekter av omorganisation. Om forskaren inte fyllt i någon affiliering och uppgifterna inte finns med i publikationen ska organisation väljas enligt uppgifterna i personalkatalogen. Det är möjligt att välja flera tillhörigheter om man är osäker (t.ex. när det gäller Centrumbildningar). Om publikationen har skrivits när forskaren var verksam vid ett annat universitet ska man välja annat lärosäte och fylla i uppgifterna i fritextfältet. Typ av innehåll Hur ska uppgiften "refereegranskad vetenskaplig artikel tolkas? Gäller artikel i tidskrift, artikel, konferensbidrag och forskningsöversikt. För att en artikel ska kunna kallas refereegranskad krävs att tidskriften eller konferensen ifråga använder sig av en peer-reviewprocess. Artikeln har då genomgått granskning av oberoende referenter, dvs experter som inte ingår i redaktionen, som bedömt att ett arbete har tillräckligt bra vetenskaplig kvalitet för att accepteras för publicering. Hur ska uppgiften övrig vetenskaplig tolkas? Publikationens innehåll är av vetenskaplig karaktär och riktar sig mot vetenskapssamhället men har inte genomgått refereegransking. Hur ska övrig tolkas? Som övrig räknas publikationer av populärvetenskaplig karaktär som riktas mot allmänheten. Även debattinlägg räknas hit. Ändringar Ändringar i redan publicerade poster I poster som innehåller en fulltext får filen varken bytas ut mot en ny eller ändras innehållsmässigt. Istället kan en Erratalista upprättas och bifogas till den felaktiga posten. I undantagsfall, dvs. om arbetet innehåller mycket grova fel som påverkar arbetes slutsatser och resultat kan en ny version publiceras tillsammans med den gamla. Det ska då tydligt framgå vilken version som är ny och vilken som är originalet. En redan publicerad post kan bara tas bort om den bryter mot upphovsrätten, är ett plagiat eller är sekretessbelagd.

4 Kontakta bibliotekets personal eller förlaget för tillägg av korrigerad version eller borttagande av upphovsrättsstridig publikation. I fall att en plagiering upptäcks bör dekanen på respektive fakultet kopplas in. Namnändringar Namnändringar sker i regel vid byte från ett vanligt efternamn till mer ovanligt eller vid giftemål. Vid dessa tillfällen uppkommer frågan huruvida man bör lägga till eller ändra författarens namn på tidigare publicerade publikationer så att alla publikationer blir sökbara på båda namnen. I DiVA kan man göra det på följande sätt: 1) Om man har bytt namn (t.ex. vid giftemål) kan man lägga till det nya namnet inom parentes efter det gamla. 2) Om man har gift sig och lägger till ett extra efternamn ska det nya efternamnet stå inom parentes i äldre publikationer 3) Om man på eget initiativ ändrar stavning på sitt namn, där stavningsändringen inte är bokförd på Skatteverket, ska i första hand uppgifterna i personalkatalogen gälla Publikationstyper Antologi/Samlingsverk En antologi är ett samlingsverk där flera författare har skrivit varsitt kapitel. I kategorin Samlingsverk är det redaktörerna för boken som ska registreras och då enligt författarordningen på titel- eller omslagssidan. Övriga författare väljer Kapitel i bok. Artikel i tidskrift Allmänt gäller att artikeln måste vara publicerad, dvs. det måste vara möjligt att hitta publikationen i t.ex. ISI eller motsvarande kataloger/databaser om artikeln ska registreras i DiVA. Artiklar med statusen in press kan bara registreras om artikeln har en fungerande DOI. I konferenspublikationer som publicerades i en tidskrift måste konferensnamnet, datum och plats alltid vara angivet. När det gäller e-publicerade artiklar som enbart har artikelnummer kan artikelnumret läggas i första sid-fältet och DOI ska fyllas i. I övrigt registreras de som tryckta artiklar. Doktorasavhandlingar och licentiatuppsatser Licentiatuppsatser och doktorsavhandlingar som ingår i serien Karlstad University Press ska publiceras som fulltext i DiVA enligt rektorsbeslut (110/04) såvitt inga särskilda skäl mot detta föreligger. Det är författarens ansvar att inhämta eventuella tillstånd för elektronisk publicering av bilder/diagram etc. från förlag/tidskrifter och en publiceringsöverenskommelse måste lämnas till förlaget.

5 Sammanläggningsavhandlingar/licentiatuppsatser kan av upphovsrättsliga skäl sällan publiceras i sin helhet. Därför ska bara kappan e-publiceras. Samtliga delarbeten (inklusive manuskript) registreras som separata poster och visas som länkar i avhandlingsposten. Delarbeten med status manuskript registreras som manuskript (preprint), delarbeten med status in press, submitted eller accepted registreras som Artikel i tidskrift och respektive status anges. Avhandlingar och licentiatuppsatser som framlagts av KAU-forskare men vid ett annat lärosäte ska registreras så att lärosätets namn samt datum då avhandlingen/uppsatsen publicerades framgår. Om arbetet är en översättning av en avhandling/licentiatuppsats ska detta noteras i anteckningsfältet. Abstract måste finnas på engelska om det rör sig om en avhandling. Bok/Bokkapitel Som bok räknas monografier, CD skivor och kompendier som har ett ISBN och är utgivna av ett förlag. Saknas ISBN registreras posten som Övrigt. Om man är osäker kan man kolla om posten finns i Libris, där många böcker finns registrerade. Varje enskild upplaga av en bok ska ha en egen post i DiVA. Ska en bok/bokkapitel registreras som refereegranskad måste det tydlig framgå att den ansvariga utgivaren tillämpa referee-granskning, annars räknas det som övrigt vetenskapligt. I posten bokkapitel ska information om boken så som titel och ISBN finnas med. - Examensarbeten och uppsatser Reglerna för avhandlingar gäller i stort sett även för examensarbeten och studentuppsatser och det rekommenderas att uppsatserna publiceras som fulltext (OBS! Fulltextpublicering krävs av vissa avdelningar på KAU). Publiceringsöverenskommelser lämnas till respektive kurssekreterare eller motsvarande på avdelningen. Information om uppsatstens nivå (master, magister ), poäng och ämne/kurs ska finnas. Om ett examensarbete som lagts fram vid ett annat lärosäte ska publiceras i DiVA ska denna information framgår. Konferensbidrag När man registrerar konferensbidrag är det viktig att skilja mellan konferensbidrag/artikel och proceedings (redaktörskap). Konferensbidrag är publikationer som abstracts eller artiklar som forskaren har presenterat på en konferens. Proceedings beskriver däremot ett samlingsverk som innehåller artiklar från en konferens och där forskaren var redaktör. För att kunna registrera ett konferensbidrag måste konferensen kunna härledas, dvs. uppgifter som tid, plats och datum måste framgå. Om det inte är möjligt att belägga uppgifterna skall bidraget inte registreras i DiVA.

6 Det finns flera underkategorier att välja: Posters som presenterats räknas som övrigt vetenskapligt. Abstracts: Muntliga anföranden från konferenser med inskickat abstract anges som övrigt vetenskapligt. Presentation: Muntlig presentation med inskickat artikel. Om artikeln är publicerad i en proceedings registreras den som refereegranskat annars som Övrigt vetenskapligt. Om forskaren var moderator eller chair på en konferens ska bidraget inte registreras i DiVA. Om publikationen sker i form av artikel i tidskrift, bok eller bokkapitel, ska motsvarande formulär för registrering i DiVA användas. I dessa fall läggs uppgifter om konferensen i anmärkningsfältet. Ibland har konferensbidrag med samma titel presenterats på olika konferenser, då ska det vara en post per konferens. Proceedings Proceedings är ett samlingsverk som innehåller artiklar från en konferens. Forskaren ska vara redaktör på proceedings för att kunna välja denna kategori. Rapport Rapporter som ingår i serien Karlstad University Press ska publiceras som fulltext i DiVA enligt rektorsbeslut (110/04) såvitt inga särskilda skäl mot detta föreligger. Det är författarens ansvar att inhämta eventuella tillstånd för elektronisk publicering av bilder/diagram etc. från förlag/tidskrifter och en publiceringsöverenskommelse måste lämnas till förlaget. Som Rapport räknas en publikation som ingår i en serie som tydligt anger att detta är en rapportserie eller en fristående publikation som är märkt rapport. Om inte publikationstypen rapport anges i publikationen men den ingår i en rapportserie registreras den som rapport. Om det uttryckligen står rapport i publikationen men den ingår inte i en rapportserie registreras den som rapport. Om ett ISBN finns men posten inte är märkt med rapport eller inte ingår i en rapportserie registreras posten som bok. Om inga av de ovan nämnda kriterierna passar registreras publikationen som övrigt. Rapporter registreras som Övrigt vetenskapligt.

7 Översättningar En översättning av en befintlig publikation registreras som en ny post. Bifogad fulltext ska dock bara publiceras om ett underskrivet publiceringsavtal finns från både översättaren och upphovsmannen av verket. Om möjligt bör översättningen och posten med originartikeln länkas till varandra.

Registrera/publicera i DiVA

Registrera/publicera i DiVA Registrera/publicera i DiVA Du kan importera referenser från många olika databaser (t ex Web of Science, PubMed, Libris, EndNote) till DiVA istället för att registrera uppgifterna manuellt. För instruktioner

Läs mer

POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA

POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA Denna policy antogs vid avdelningen för Publiceringens Infrastrukturs (PI)möte 2012-02-20. Senas uppdaterad 2015-06-16. Frågor om registrering i DiVA: ep@ep.liu.se

Läs mer

Registrera forskningspublikation i DiVA

Registrera forskningspublikation i DiVA Registrera forskningspublikation i DiVA Om möjligt, importera uppgifter från en databas istället för att registrera manuellt. Det går att importera från många olika databaser. Se manual om att importera

Läs mer

Handledning för publicering av avhandlingar och andra vetenskapliga publikationer i DiVA

Handledning för publicering av avhandlingar och andra vetenskapliga publikationer i DiVA Handledning för publicering av avhandlingar och andra vetenskapliga publikationer i DiVA Innehållsförteckning Instruktion för att lägga in din avhandling i DiVA... 2 Publicera avhandlingen... 2 Publicering

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Uppsala universitetsbibliotek Uppdaterad februari 2019 Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera

Läs mer

Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera uppgifter

Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera uppgifter Registrera och publicera i DiVA en manual för manuell registrering Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats istället för att registrera

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://mdh.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://mdh.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering (Uppdaterad 2013-06-14) Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats

Läs mer

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA Uppdaterad 2016-11-12 Registrera/publicera i DiVA En lathund för manuell registrering Registrera en publikation manuellt: 1. Sök i DiVA: http://ltu.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera uppgifter manuellt kan du importera referenser

Läs mer

Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA

Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA 1 av 9 Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA Tänk på att:!! Innan du registrerar en publikation, sök i DiVA och kontrollera om den redan finns inlagd. Om publikationen

Läs mer

Registrera/publicera avhandling (sammanläggningsavhandling)

Registrera/publicera avhandling (sammanläggningsavhandling) Registrera/publicera avhandling (sammanläggningsavhandling) Inför spikningen ska både avhandlingens delarbeten (artiklar och manuskript) och ramberättelsen (kappan) registreras i DiVA. Registreringen sker

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA manuell registrering

Registrera och publicera i DiVA manuell registrering Registrera och publicera i DiVA manuell registrering För att registrera en publikation manuellt gör så här 1. Sök i DiVA http://oru.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Läs mer

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad Att tänka på innan du börjar Importera om möjligt referenser från en databas istället för att registrera uppgifter manuellt. Se Manual för att importera referenser - http://www.ub.umu.se/publicera/manualer

Läs mer

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA Uppdaterad 2018-09-19 Doktorsavhandling och Licentiatavhandling Registrera avhandling Viktigt! Om din avhandling är en sammanläggning, gå först igenom punkt 1-3. Om din avhandling är en monografi kan du

Läs mer

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad Att tänka på innan du börjar Importera om möjligt referenser från en databas istället för att registrera uppgifter manuellt. Se Manual för att importera referenser i DiVA - http://www.ub.umu.se/publicera/forskningspublikationer/importera-till-diva

Läs mer

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA Uppdaterad 2017-01-31 Doktorsavhandling och Licentiatavhandling Registrera avhandling Viktigt! Om din avhandling är en sammanläggning, gå först igenom punkt 1-4. Om din avhandling är en monografi kan du

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://hig.diva-portal.org/smash/search.jsf för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://hig.diva-portal.org/smash/search.jsf för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats istället för att registrera

Läs mer

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA Uppdaterad 2017-06-14 Registrera/publicera i DiVA En lathund för manuell registrering Registrera en publikation manuellt: 1. Sök i DiVA: http://ltu.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen

Läs mer

Publikationstyp Artikel i tidskrift, Artikel, forskningsöversikt och Artikel, recension

Publikationstyp Artikel i tidskrift, Artikel, forskningsöversikt och Artikel, recension Publikationstyp Artikel i tidskrift, Artikel, forskningsöversikt och Artikel, recension 1. Underkategori Underkategori finns för publikationstypen Artikel i tidskrift, och används till exempel för artiklar

Läs mer

Publikationstyp Konferensbidrag

Publikationstyp Konferensbidrag Publikationstyp Konferensbidrag 1. Underkategori Underkategori är ett obligatoriskt fält för forskaren att fylla i. Fältet kontrolleras av granskare på biblioteket och ändring görs om kategorin inte stämmer

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling

Registrera sammanläggningsavhandling Registrera sammanläggningsavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla sammanläggningsavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling

Registrera sammanläggningsavhandling Registrera sammanläggningsavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla sammanläggningsavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

Open Access-policy för vetenskaplig publicering vid Umeå universitet

Open Access-policy för vetenskaplig publicering vid Umeå universitet Open Access-policy för vetenskaplig publicering vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2011-12-20 Dnr: UmU 500-2855-11 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Policy 2012-01-01

Läs mer

Registrera konferenspublikationer i DiVA

Registrera konferenspublikationer i DiVA Registrera konferenspublikationer i DiVA Senast uppdaterad: 2011-05-27 Vad är en konferenspublikation? Det finns flera typer av konferenspublikationer. Konferensbidrag kan exempelvis vara publicerade:

Läs mer

POLICY FÖR REGISTRERING AV

POLICY FÖR REGISTRERING AV POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA Denna policy antogs vid avdelningen för Publiceringens Infrastrukturs (PI)möte 2012-02-20. Senas uppdaterad 2016-09-08. Frågor om registrering i DiVA: ep@ep.liu.se

Läs mer

Handledning för uppsatsadministratörer

Handledning för uppsatsadministratörer Handledning för uppsatsadministratörer godkänna publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Från 31 augusti 2015 arkiveras alla uppsatser och examensarbeten elektroniskt via DiVA (HIG

Läs mer

Om publikationen inte är registerad: Registrera den enligt nedan.

Om publikationen inte är registerad: Registrera den enligt nedan. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering (Uppdaterad 2014 11 26) Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats

Läs mer

Riktlinjer för registrering och tillgängliggörande av fulltext i DiVA vid Ersta Sköndal Bräcke högskola

Riktlinjer för registrering och tillgängliggörande av fulltext i DiVA vid Ersta Sköndal Bräcke högskola Riktlinjer för registrering och tillgängliggörande av fulltext i DiVA vid Ersta Sköndal Bräcke högskola Innehåll Inledning... 4 1. Registrering i DiVA... 4 Forskare... 4 Studenter... 5 Kvalitetsgranskning...

Läs mer

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Ändra i tidigare registreringar... 2 Gör så här...

Läs mer

SwePub praxis och format. Presentation på uppstartsmöte för praxisgruppen Tuija Drake, Kungliga biblioteket

SwePub praxis och format. Presentation på uppstartsmöte för praxisgruppen Tuija Drake, Kungliga biblioteket SwePub praxis och format Presentation på uppstartsmöte för praxisgruppen 2016-08-23 Tuija Drake, Kungliga biblioteket Agenda Fika med presentationsrunda Bakgrund, syfte Genomgång av dokument Lunch ca 12:00

Läs mer

Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi

Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi 1. Författare Fyll i lokalt användarid. ORCID-id är ett internationellt, unikt forskar-id. Ett ORCID-id innehåller 16 siffror: 0000-0002-1825-0097. Organisationstillhörighet

Läs mer

Linnaeus University Press Verksamhetsbeskrivning

Linnaeus University Press Verksamhetsbeskrivning Linnaeus University Press Verksamhetsbeskrivning Sektion Forskningsstöd Universitetsbiblioteket 27 februari 2019 Mål Målet för Linnaeus University Press är en professionell publiceringsverksamhet som ger

Läs mer

Kvalitet, enhetlighet och täckning

Kvalitet, enhetlighet och täckning Kvalitet, enhetlighet och täckning Granskning av lokala publikationsdatabaser Slutrapport Ulf Norman David Scheutz Projektrapport till Kungl. biblioteket, Programmet OpenAccess.se, oktober 2013 Projektdeltagare:

Läs mer

LUP = Mer pengar till forskning?

LUP = Mer pengar till forskning? LUP = Mer pengar till forskning? LUP är som livet... Tomt och innehållslöst,... om man inte fyller det med något! Vad finns i LUP? Hänvisningar och fulltexter till: Tidskriftsartiklar Konferensbidrag»

Läs mer

DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola

DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola Innehåll Vad är DiVA? 2 Registrera publikationer i DiVA 2 Tänk på att 2 Ändra i tidigare registreringar 2 Gör så här 2 Steg 1. Välj

Läs mer

Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA

Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA Uppdaterad 20111108 Enheten för Publiceringens infrastruktur Skolan för teknikvetenskaplig kommunikation och lärande (ECE) Vid frågor: pi-support@lib.kth.se

Läs mer

Instruktioner för studenter

Instruktioner för studenter Instruktioner för studenter publicera studentuppsatser/examensarbeten DiVA Gör så här: 1. Logga in i DiVA https://hig.diva-portal.org/dream med ditt HiG-användarnamn och lösenord. 2. Välj publikationstyp:

Läs mer

SkatteNytt, skrivregler

SkatteNytt, skrivregler SkatteNytt, skrivregler ISSN: 0346-1254 Utgivning: 10 häften per år, varav två dubbelhäften Ämne: Skatterätt, redovisningsrätt, finansrätt, skatteekonomi Förlag: Skattenytt Förlags AB c/o eddy.se ab Box

Läs mer

Marie Gustafsson. Böcker. Böcker. Tidningar och. Utskrifter

Marie Gustafsson. Böcker. Böcker. Tidningar och. Utskrifter Att söka information Marie Gustafsson marie.gustafsson@hb.se Dagens innehåll: Att söka vetenskaplig litteratur Forskning och publicering Olika typer av publikationer Olika typer av informationskällor Vetenskapliga

Läs mer

Elektronisk publicering. Registrering och inskickande av pdf-filer på Luleå tekniska universitets webbsida. http://epubl.ltu.se

Elektronisk publicering. Registrering och inskickande av pdf-filer på Luleå tekniska universitets webbsida. http://epubl.ltu.se Elektronisk publicering Registrering och inskickande av pdf-filer på Luleå tekniska universitets webbsida http://epubl.ltu.se Klicka här Välj rätt formulär Fyll i formuläret! Hjälptexter finns bakom varje

Läs mer

LnuOpen Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet

LnuOpen Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet LnuOpen Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet 25 oktober 2018 Viveka Svensson, Universitetsbiblioteket Mattias Rieloff, Universitetsbiblioteket Upplägg Vi tittar närmare

Läs mer

DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18

DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18 DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18 Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Manuell registrering i DiVA... 2 Gör så här... 2 Steg 1. Välj

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

(Förskollärarprofilen och Förskollärarprogrammet på Avdelningen för förskoledidaktik, BUV, Stockholms universitet)

(Förskollärarprofilen och Förskollärarprogrammet på Avdelningen för förskoledidaktik, BUV, Stockholms universitet) INSTRUKTIONER FÖR REFERENSHANTERING (Förskollärarprofilen och Förskollärarprogrammet på Avdelningen för förskoledidaktik, BUV, Stockholms universitet) 2012-01-10 Katarina Ayton När du skriver en examination,

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling i DiVA

Registrera sammanläggningsavhandling i DiVA Registrera sammanläggningsavhandling i DiVA Allmän information om publicering av doktorsavhandlingar: http://www.ub.umu.se/publicera/avhandlingar Manualen kan i tillämpliga delar även användas för licentiatavhandlingar

Läs mer

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent STYRDOKUMENT 1 / 6 dnr P2012/178 Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent Publicerad: http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/ Beslutsfattare: Humanistiska fakultetsstyrelsens lärarförslagsnämnd

Läs mer

Anvisningar till doktoranden för e-spikning/epublicering av doktorsavhandlingar i GUPEA

Anvisningar till doktoranden för e-spikning/epublicering av doktorsavhandlingar i GUPEA Anvisningar till doktoranden för e-spikning/epublicering av doktorsavhandlingar i GUPEA Detta dokument innehåller anvisningar för e-spikning och e-publicering av doktorsavhandlingar för Naturvetenskapliga,

Läs mer

Linnaeus University Press Verksamhetsbeskrivning

Linnaeus University Press Verksamhetsbeskrivning Linnaeus University Press Verksamhetsbeskrivning Sektion Publicering Universitetsbiblioteket 25 augusti 2017 Mål Målet för Linnaeus University Press är en professionell publiceringsverksamhet som ger ut,

Läs mer

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Maria Björklund (Bibliotek & IKT) & Fredrik von Wowern (Kursansvariga termin 10), reviderad 2014-06-30 Introduktion till

Läs mer

Lathund för uppsatsadministratörer

Lathund för uppsatsadministratörer 1 Lathund för uppsatsadministratörer godkänn publicering av uppsatser/examensarbeten från Stockholms universitet i DiVA Ansvaret för studentuppsatser i DiVA ligger hos institutionerna. Om du som DiVA-administratör

Läs mer

Riktlinjer för fördelning av publiceringsincitament och forskningsanslag baserat på vetenskaplig publicering

Riktlinjer för fördelning av publiceringsincitament och forskningsanslag baserat på vetenskaplig publicering Rektor BESLUT 2015-12-15 Dnr HS 2014/389 Riktlinjer för fördelning av publiceringsincitament och forskningsanslag baserat på vetenskaplig publicering Härmed fastställs Riktlinjer för fördelning av publiceringsincitament

Läs mer

Sammanställning av tillvägagångssätt och erfarenheter vid litteratursökning på uppdrag av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, januari 08-maj 08.

Sammanställning av tillvägagångssätt och erfarenheter vid litteratursökning på uppdrag av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, januari 08-maj 08. Sammanställning av tillvägagångssätt och erfarenheter vid litteratursökning på uppdrag av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, januari 08-maj 08. Inledning BLR (Bibliotek & läranderesurser) vid Högskolan

Läs mer

Informationssökning inför uppsatsen

Informationssökning inför uppsatsen Informationssökning inför uppsatsen Vetenskapliga förhållningssätt, 2010-05-19 Anna Prymka, Högskolebiblioteket 1 Vi har två timmar för: Informationskompetens ett komplext begrepp Vetenskaplig information

Läs mer

Registrera monografiavhandling i DiVA

Registrera monografiavhandling i DiVA Registrera monografiavhandling i DiVA Allmän information om publicering av doktorsavhandlingar: http://www.ub.umu.se/publicera/avhandlingar Manualen kan i tillämpliga delar även användas för licentiatavhandlingar

Läs mer

Registrera konstnärliga arbeten i publikationsdatabasen

Registrera konstnärliga arbeten i publikationsdatabasen Lathund Registrera konstnärliga arbeten i publikationsdatabasen Luleå tekniska universitet, 971 87 Luleå Telefon 0920-49 10 00 www.ltu.se Du loggar in i DiVA med din personalanvändare här: http://ltu.se/publikationer

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Utgivning och försäljning av litteratur

Utgivning och försäljning av litteratur Bilaga 2 00 Tabeller Utgivning och försäljning av litteratur Tabell 1 Monografier registrerade i Nationalbibliografin, 1984 2011 Tabell 2 Tabell 3 Tabell 4 Monografier registrerade i Nationalbibliografin

Läs mer

Registrera monografiavhandling

Registrera monografiavhandling Registrera monografiavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla monografiavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

vid publicering av undersökningsresultaten tillämpa den öppenhet och ansvarsfulla kommunikation som karakteriserar akademisk verksamhet,

vid publicering av undersökningsresultaten tillämpa den öppenhet och ansvarsfulla kommunikation som karakteriserar akademisk verksamhet, GOD VETENSKAPLIG PRAXIS I STUDIER VID ARCADA 1. Allmänt Under din studiegång vid Arcada kommer din framgång att mätas vid många tillfällen och på många olika sätt. Du kommer att skriva rapporter över utfört

Läs mer

Undervisningsministeriets klassificering av publikationstyper. Handbook 2010

Undervisningsministeriets klassificering av publikationstyper. Handbook 2010 Handbook 2010 Index: INLEDNING 3 DEFINITIONER FÖR INSAMLINGEN AV PUBLIKATIONERNA 4 Definition av en vetenskaplig publikation 4 Definition av konstnärlig och konstindustriell verksamhet 4 Referentgranskning

Läs mer

FORMALIA EXAMENSARBETE

FORMALIA EXAMENSARBETE FORMALIA EXAMENSARBETE - FÖR UTBILDNINGAR VID NORRLANDS YRKESHÖGSKOLA Skolgatan 52 903 27 Umeå Tel: 090-77 86 00 www.nyhs.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. KÄLLHÄNVISNING/FOTNOTER... 3 2. KÄLLFÖRTECKNING... 3

Läs mer

Bibliofil - ett verktyg som underlättar parallellpublicering

Bibliofil - ett verktyg som underlättar parallellpublicering Bibliotek & IKT, Medicinska Fakulteten, Lunds universitet Bibliofil - ett verktyg som underlättar parallellpublicering Yvonne Hultman Özek Aprile Clark Bo Nilsson Doktorander, forskare och lärare 900 doktorander

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN 2013-03-12 Revidering: 2015-03-17 Dnr: DUC 2013/723/10 Gäller fr.o.m. 2013-03-12 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

Registrera monografiavhandling

Registrera monografiavhandling Registrera monografiavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla monografiavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

Open access till artiklar 2018 Årlig uppföljning av öppen tillgång till artiklar registrerade i DiVA

Open access till artiklar 2018 Årlig uppföljning av öppen tillgång till artiklar registrerade i DiVA Rapport Open access till artiklar 2018 Årlig uppföljning av öppen tillgång till artiklar registrerade i DiVA Författare: Ida Ahlström, Lynn Rudholm Avdelning: Universitetsbiblioteket Datum: 2019-06-20

Läs mer

Observera att din institution kan tillhandahålla en egen lathund. Använd i så fall den.

Observera att din institution kan tillhandahålla en egen lathund. Använd i så fall den. Lathund för studenter publicera studentuppsatser/examensarbeten i DiVA Observera att din institution kan tillhandahålla en egen lathund. Använd i så fall den. Ansvaret för studentuppsatser i DiVA ligger

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

3. Författare: Ange samtliga författare. Gör så här:

3. Författare: Ange samtliga författare. Gör så här: Gör så här: 1. Logga in i DiVA http://kau.diva-portal.org/login med ditt Net ID (studentkonto). 2. Välj publikationstyp: Studentuppsats (Examensarbete) är förvald. Klicka på fortsätt. Du kan alltid spara

Läs mer

Registrera i DiVA. en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket

Registrera i DiVA. en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket Registrera i DiVA en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket Detta är en manual kring vilka uppgifter vi vill att du som utförare ska registrera i DiVA-konsortiets gemensamma

Läs mer

Lathund för studenter

Lathund för studenter Lathund för studenter publicera och arkivera studentuppsatser/examensarbeten i publikationsdatabasen Gör så här: 1. Logga in i publikationsdatabasen http://ltu.diva-portal.org/login med universitetskontot

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR

Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR Ansvariga författare: Version: 3.0 Fastställd: 2016-05-26 Gäller från: 2015-05-26 Ritva Kiiski-Berggren, Göran Karlström, Carl-Johan Wickerts Rutin för FoU-ansökningar ställda till SIR FoU-ansökningar

Läs mer

Registrera konstnärlig produktion i DiVA. Uppdaterad

Registrera konstnärlig produktion i DiVA. Uppdaterad Registrera konstnärlig produktion i DiVA Uppdaterad 2019-01-04 Allmän information om konstnärlig produktion Konstnärliga publikationer/produktioner bedöms av Filosofisk fakultetsnämnds konstnärliga utskott.

Läs mer

SwePub konstnärlig output. Presentation på uppstartsmöte för arbetsgruppen för konstnärlig output Tuija Drake, Kungliga biblioteket

SwePub konstnärlig output. Presentation på uppstartsmöte för arbetsgruppen för konstnärlig output Tuija Drake, Kungliga biblioteket SwePub konstnärlig output Presentation på uppstartsmöte för arbetsgruppen för konstnärlig output 2016-08-24 Tuija Drake, Kungliga biblioteket Agenda Lunch med presentationsrunda ca 12:00 Bakgrund, syfte

Läs mer

Ämnesguider Higgins bibliotekets katalog

Ämnesguider Higgins bibliotekets katalog Innehåll Informationssökning för Byggnadsingenjörsprogrammet, ht15 Karin Meyer Lundén 28 oktober 2015 Bibliotekets hemsida Higgins, Libris Uppsatser, rapporter, statistik Tidskriftslistan Databaslistan

Läs mer

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS 2018 Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS Version 7, uppdaterad 181112 Denna lathund vänder sig till dig som validerar och publicerar avhandlingar i Lunds universitets institutionella arkiv.

Läs mer

Lathund för uppsatsadministratörer

Lathund för uppsatsadministratörer Lathund för uppsatsadministratörer godkänn publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Det är nu möjligt att arkivera uppsatser digitalt i DiVA! Kontakta universitetsarkivet univark@uadm.uu.se

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I EXPERIMENTELL MEKANIK. TFN-ordförande 2007-09-10

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I EXPERIMENTELL MEKANIK. TFN-ordförande 2007-09-10 ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I EXPERIMENTELL MEKANIK TFN-ordförande 2007-09-10 1 Ämnesområde Utbildning på forskarnivå inom Experimentell mekanik fokuserar mot utveckling av optiska

Läs mer

Registrera konstnärlig output i DiVA. Uppdaterad

Registrera konstnärlig output i DiVA. Uppdaterad Registrera konstnärlig output i DiVA Uppdaterad 2018-01-29 Allmän information om konstnärlig output Konstnärliga publikationer/produktioner bedöms av Filosofisk fakultetsnämnds konstnärliga utskott. Utskottet

Läs mer

Artiklar via UB:s sö ktja nst

Artiklar via UB:s sö ktja nst 1 Artiklar via UB:s sö ktja nst UBs startsida har fått ett nytt utseende. I centrum finns nu UBs söktjänst. Istället för tre sökrutor möts du nu som användare av en sökruta där det är meningen att du kan

Läs mer

Lathund till PEP. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. infantile AND sexuality

Lathund till PEP. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. infantile AND sexuality Lathund till PEP Databasen PEP (Psychoanalytic Electronic Publishing) innehåller 59 tidskrifter och 96 klassiska böcker inom psykoanalys. Dessutom innehåller PEP fulltext och redaktörskommentarer till

Läs mer

Allmän studieplan för Innovation och design vid Mälardalens högskola

Allmän studieplan för Innovation och design vid Mälardalens högskola 1 (12) Dnr. MDH 3.1.2-265/14 Allmän studieplan för Innovation och design vid Mälardalens högskola Gäller för alla doktorander antagna till forskarutbildningsämnet från och med 2014-09-11 samt för doktorander

Läs mer

Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand

Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand Namn:... Syftet med detta underlag är att identifiera områden där s och s förväntningar inför doktorandstudierna skiljer sig åt. Det består av

Läs mer

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA Universitetsbiblioteket Senast ändrad: 2016-12-12 2 Innehållsförteckning Linköpings universitetsbibliotek

Läs mer

Ett exempel på hur man kan använda Discovery. Ulrika Nilsson Viktor Öman

Ett exempel på hur man kan använda Discovery. Ulrika Nilsson Viktor Öman Ett exempel på hur man kan använda Discovery Ulrika Nilsson Viktor Öman Innan vi börjar söka väljer vi Search Options och sedan Advanced Search. Discovery Discovery Discovery är förinställt på att söka

Läs mer

E-spikning/e-publicering av doktorsavhandlingar i GUPEA

E-spikning/e-publicering av doktorsavhandlingar i GUPEA 1 E-spikning/e-publicering av doktorsavhandlingar i GUPEA Detta dokument innehåller anvisningar för e-spikning och e-publicering av doktorsavhandlingar. Support för registreringen i GUPEA ges av Digitala

Läs mer

Uppdaterad Registrera studentuppsats i DiVA

Uppdaterad Registrera studentuppsats i DiVA Uppdaterad 2017-02-15 Registrera studentuppsats i DiVA Gör så här: 1. Skapa omslag: Börja med att gå till http://www.ltu.se/ltu-cover för att skapa ett omslag till din studentuppsats. 2. Logga in i DiVA:

Läs mer

Manual för publicering av studentuppsats/examensarbete i DiVA Uppdaterad

Manual för publicering av studentuppsats/examensarbete i DiVA Uppdaterad Systemet bygger på att du som student själv publicerar ditt arbete genom att fylla i ett formulär med uppgifter om uppsatsen samt bifogar uppsatsen/examensarbetet. Uppsatsen ska vara samlad i en fil samt

Läs mer

Liten introduktion till akademiskt arbete

Liten introduktion till akademiskt arbete Högskolan Väst, Inst för ekonomi och IT, Avd för medier och design 2013-09-14 Pierre Gander, pierre.gander@hv.se Liten introduktion till akademiskt arbete Den här texten introducerar tankarna bakom akademiskt

Läs mer

Vetenskaplig teori och metod II Att hitta vetenskapliga artiklar

Vetenskaplig teori och metod II Att hitta vetenskapliga artiklar Vetenskaplig teori och metod II Att hitta vetenskapliga artiklar Sjuksköterskeprogrammet T3 Maj 2015 Camilla Persson camilla.persson@umu.se Idag tittar vi på: Repetition av sökprocessen: förberedelser

Läs mer

Riktlinjer för Gymnasiearbete skriftlig rapport. Titel. Titeln får inte vara för lång, högst fem ord.

Riktlinjer för Gymnasiearbete skriftlig rapport. Titel. Titeln får inte vara för lång, högst fem ord. Riktlinjer för Gymnasiearbete skriftlig rapport Titel Titeln får inte vara för lång, högst fem ord. Eventuell undertitel Undertitel ska ej upprepa vad som sägs i huvudtiteln. Högst två rader Namn/klass

Läs mer

Datum 2015-09-10 Dnr 1.4.1-2015-821. Svensk indelning av vetenskaplig output 2015

Datum 2015-09-10 Dnr 1.4.1-2015-821. Svensk indelning av vetenskaplig output 2015 Datum 2015-09-10 Dnr 1.4.1-2015-821 Svensk indelning av vetenskaplig output 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 4 1.1. Bakgrund 4 1.2. Ansvarig myndighet 4 1.3. Förlaga 4 1.4. Riktlinjer för klassificering

Läs mer

Vi köper de flesta av böckerna som kommer som mp3, men alla ges inte ut i mp3format.

Vi köper de flesta av böckerna som kommer som mp3, men alla ges inte ut i mp3format. Vi kan alltid bli bättre på att kommunicera vad vi gör och hur vi gör det till dig som är låntagare, och därför är vi alltid tacksamma för dina synpunkter. Det är också värdefullt att få veta vad som saknas

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare för dig med utländsk examen från EU, EES eller Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU-

Läs mer

Informationssökning i högskolebibliotekets databaser och på Internet

Informationssökning i högskolebibliotekets databaser och på Internet Informationssökning i högskolebibliotekets databaser och på Internet Tord Heljeberg tord.heljeberg@mdh.se 021-101641.www.mdh.se/bib Bibliotekets urval av litteratur Tryckt litteratur: sökbar via bibliotekets

Läs mer

Forskning/Utbildning 2015

Forskning/Utbildning 2015 Familjen Kamprads stiftelse Familjen Kamprads stiftelse har till ändamål att stödja, stimulera och belöna utbildning och vetenskaplig forskning på ett sådant sätt att entreprenörskap, miljö, kompetens,

Läs mer

Vanliga frågor för forskare

Vanliga frågor för forskare Vanliga frågor för forskare Om registreringen Vad skall registreras i DiVA? Ska jag (kan jag?) registrera publikationer från tidigare anställningar? Kan jag hämta in uppgifter om min publikation från andra

Läs mer

Handbok för EASY sekretessregister PASiS m fl Tandemsystem. Allmänt...2. Att logga in i EASY 3. Att registrera personuppgifter.. 4. Nyuppläggning...

Handbok för EASY sekretessregister PASiS m fl Tandemsystem. Allmänt...2. Att logga in i EASY 3. Att registrera personuppgifter.. 4. Nyuppläggning... PASiS utbildning 2004-12-15 Handbok för EASY sekretessregister PASiS m fl Tandemsystem Allmänt...2 Att logga in i EASY 3 Att registrera personuppgifter.. 4 Nyuppläggning...4 Översikt över användarens behörighet...5

Läs mer

En bibliometrisk jämförelse mellan LTU och vissa andra svenska och europeiska universitet.

En bibliometrisk jämförelse mellan LTU och vissa andra svenska och europeiska universitet. En bibliometrisk jämförelse mellan LTU och vissa andra svenska och europeiska universitet. Terje Höiseth, överbibliotekarie, LTU. Bibliometri har de senaste åren fått en allt större uppmärksamhet inom

Läs mer