Ett exempel på hur man kan använda Discovery. Ulrika Nilsson Viktor Öman

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett exempel på hur man kan använda Discovery. Ulrika Nilsson Viktor Öman"

Transkript

1 Ett exempel på hur man kan använda Discovery Ulrika Nilsson Viktor Öman

2

3 Innan vi börjar söka väljer vi Search Options och sedan Advanced Search. Discovery

4 Discovery Discovery är förinställt på att söka igenom hela fulltexten av artikeln. Fördelen med det är att man kan få fler träffar, särskilt om man har ett smalt ämne. Nackdelen är att det finns en stor risk att man får irrelevanta träffar där ens sökord bara nämns i förbigående. I det här exemplet väljer vi att klicka bort fulltextsökningen, eftersom vi har ett ganska brett ämne. Attinte söka i fulltexten är också det normala läget i de flesta databaser.

5 Ett exempel på sökning Vi söker på klimatsmarta innovationer inom teknikområdet. Eftersom Discovery mest innehåller artiklar skrivna på engelska använder vi bara engelska sökord; svenska sökord har vi ingen glädje av här. När vi söker i Advanced Search (flera sökrutor) motsvaras varje sökruta av ett inringat nyckelord. Mellan rutorna har vi AND förinställt, det låter vi stå kvar. Vi trunkerar sökorden, så att vi t.ex. med techn* får träffar på technology, technological o.s.v.

6 Discovery Vi fortsätter sedan att söka på samma ämne som i Libris, det vill säga klimatsmarta innovationer inom teknikområdet. Eftersom Discovery som sagt mest innehåller artiklar skrivna på engelska använder vi bara engelska sökord; svenska sökord har vi ingen glädje av här. När vi söker i Advanced Search (flera sökrutor) motsvaras varje sökruta av ett inringat nyckelord. Mellan rutorna har vi AND förinställt, det låter vi stå kvar. Vi trunkerar sökorden, så att vi t.ex. med techn* får träffar på technology, technological o.s.v.

7 Discovery Vi fortsätter sedan att söka på samma ämne som i Libris, det vill säga klimatsmarta innovationer inom teknikområdet. Eftersom Discovery som sagt mest innehåller artiklar skrivna på engelska använder vi bara engelska sökord; svenska sökord har vi ingen glädje av här. När vi söker i Advanced Search (flera sökrutor) motsvaras varje sökruta av ett inringat nyckelord. Mellan rutorna har vi AND förinställt, det låter vi stå kvar. Vi trunkerar sökorden, så att vi t.ex. med techn* får träffar på technology, technological o.s.v.

8 Discovery Vi fortsätter sedan att söka på samma ämne som i Libris, det vill säga klimatsmarta innovationer inom teknikområdet. Eftersom Discovery som sagt mest innehåller artiklar skrivna på engelska använder vi bara engelska sökord; svenska sökord har vi ingen glädje av här. När vi söker i Advanced Search (flera sökrutor) motsvaras varje sökruta av ett inringat nyckelord. Mellan rutorna har vi AND förinställt, det låter vi stå kvar. Vi trunkerar sökorden, så att vi t.ex. med techn* får träffar på technology, technological o.s.v.

9 Ger sökningen det vi vill ha? Nu måste vi kolla igenom träffarna för att se hur databasen tolkat vår sökning, ger den det reslutat vi hade tänkt oss? Den första träffen, som handlar om miljömässigt sund teknologiutveckling, ser bra ut!

10 Ger sökningen det vi vill ha? Nu måste vi kolla igenom träffarna för att se hur databasen tolkat vår sökning, ger den det reslutat vi hade tänkt oss. Den första träffen, som handlar om miljömässigt sund teknologiutveckling, ser bra ut!

11 Ger sökningen det vi vill ha? Men den tredje träffen handlar hur man kan skapa en bra miljö för innovation inom tekniken. Här har alltså sökordet environment inte tolkats som ekologisk hållbarhet utan som förutsättningar. Scrollar vi ner ser vi att väldigt många av träffarna ser ut på det sättet, environment används i en annan betydelse än den vi tänkt oss, t.ex. studiemiljö, arbetsmiljö o.s.v.

12 Ger sökningen det vi vill ha? Men den tredje träffen handlar hur man kan skapa en bra miljö för innovation inom tekniken. Här har alltså sökordet environment inte tolkats som ekologisk hållbarhet utan som förutsättningar. Scrollar vi ner ser vi att väldigt många av träffarna ser ut på det sättet, environment används i en annan betydelse än den vi tänkt oss, t.ex. studiemiljö, arbetsmiljö o.s.v.

13 Hitta bättre sökord Här måste vi alltså försöka hitta ett bättre sökord än bara environment, för att bli av med de irrelevanta träffarna. Här är ett bra tips att titta på de träffar vi tycker stämmer överens med vårt ämne: Vilka ord har författarna använt, t.ex. i titeln på de här artiklarna? Vilka nyckelord har databasen använt för att beskriva vad artikeln handlar om (Subjects)?

14 Hitta bättre sökord I den första träffen har vi till exempel nyckelordet Sustainable development (hållbar utveckling). Det uttrycket är starkt förknippat med miljöfrågor, så det kan vi använda i vår egen sökning. Vi lånar även frasen Technology innovation från artikelns titel.

15 Hitta bättre sökord Om vi scrollar längre ner i träfflistan hittar vi ett till uttryck vi kan använda, Technological innovations.

16 Ny sökning Vi tar de tre sökorden vi hittat (Sustainable development, Technology innovation och Technological innovations) och provar att göra en ny sökning: Ringarna kring nyckelorden i frågeställningen blir lite annorlunda den här gången: Klimatsmarta innovationer inom teknikområdet Men principen är fortfarande densamma: *Varje röd ring motsvarar en egen sökruta *OR mellan ord eller begrepp som är synonymer, d.v.s. ska täcka upp ett och samma fenomen *AND mellan sökrutorna Här har vi dessutom sökord som består av en sammansatt fras, så vi sätter citattecken runt orden, t.ex. sustainable development.

17 Ny sökning Vi tar de tre sökorden vi hittat (Sustainable development, Technology innovation och Technological innovations) och provar att göra en ny sökning: Ringarna kring nyckelorden i frågeställningen blir lite annorlunda den här gången: Klimatsmarta innovationer inom teknikområdet Men principen är fortfarande densamma: *Varje röd ring motsvarar en egen sökruta *OR mellan ord eller begrepp som är synonymer, d.v.s. ska täcka upp ett och samma fenomen *AND mellan sökrutorna Här har vi dessutom sökord som består av en sammansatt fras, så vi sätter citattecken runt orden, t.ex. sustainable development.

18 Ny sökning Vi tar de tre sökorden vi hittat (Sustainable development, Technology innovation och Technological innovations) och provar att göra en ny sökning: Ringarna kring nyckelorden i frågeställningen blir lite annorlunda den här gången: Klimatsmarta innovationer inom teknikområdet Men principen är fortfarande densamma: *Varje röd ring motsvarar en egen sökruta *OR mellan ord eller begrepp som är synonymer, d.v.s. ska täcka upp ett och samma fenomen *AND mellan sökrutorna Här har vi dessutom sökord som består av en sammansatt fras, så vi sätter citattecken runt orden, t.ex. sustainable development.

19 Ny sökning Vi tar de tre sökorden vi hittat (Sustainable development, Technology innovation och Technological innovations) och provar att göra en ny sökning: Ringarna kring nyckelorden i frågeställningen blir lite annorlunda den här gången: Klimatsmarta innovationer inom teknikområdet Men principen är fortfarande densamma: *Varje röd ring motsvarar en egen sökruta *OR mellan ord eller begrepp som är synonymer, d.v.s. ska täcka upp ett och samma fenomen *AND mellan sökrutorna Här har vi dessutom sökord som består av en sammansatt fras, så vi sätter citattecken runt orden, t.ex. sustainable development.

20 Ny sökning Vi tar de tre sökorden vi hittat (Sustainable development, Technology innovation och Technological innovations) och provar att göra en ny sökning: Ringarna kring nyckelorden i frågeställningen blir lite annorlunda den här gången: Klimatsmarta innovationer inom teknikområdet Men principen är fortfarande densamma: *Varje röd ring motsvarar en egen sökruta *OR mellan ord eller begrepp som är synonymer, d.v.s. ska täcka upp ett och samma fenomen *AND mellan sökrutorna Här har vi dessutom sökord som består av en sammansatt fras, så vi sätter citattecken runt orden, t.ex. sustainable development.

21 Ny sökning I den nya träfflistan hittar vi under Subjects ytterligare sökord som Green technology, Environmental policy och Environmental protection. Dessa sökord skulle vi kunna lägga till i vår sökning, och då förstås i miljörutan. Bra sökord leder ofta till fler bra sökord!

22 Avgränsningar Men för stunden nöjer vi oss med vår nuvarande sökning: Den har gett oss över 1000 träffar. Om vi bara vill ha en viss sorts träffar, som t.ex. vetenskapliga artiklar, kan vi nu avgränsa oss i vänstermarginalen under Refine your results. Tänk på att bara göra de avgränsningar som du kan motivera!

23 Avgränsningar Kryssa aldrig i rutan Fulltext! Biblioteket kan ha artiklar som inte finns i fulltext i Discovery via andra databaser istället, och då blir man länkad till dessa via den röda SFX-knappen. Här kan vi t.ex. bocka för att artiklarna ska vara expertgranskade (Peer review). I många ämnen väger den vetenskapligt granskade artikeln tyngre än andra typer av artiklar. Men i andra ämnen är även andra typer av publikationer viktiga. Vi kan även välja ett tidsspann för när vi vill att artiklarna ska vara publicerade. Här har vi valt Ofta gäller principen ju nyare desto bättre, såvida man inte har ett historiskt perspektiv. Testa gärna olika årtal, och se vilket som ger mest relevanta träffar, så att du inte går miste om artiklar för att du satt tidsspannet för snävt!

24 Avgränsningar Kryssa aldrig i rutan Fulltext! Biblioteket kan ha artiklar som inte finns i fulltext i Discovery via andra databaser istället, och då blir man länkad till dessa via den röda SFX-knappen. Här kan vi t.ex. bocka för att artiklarna ska vara expertgranskade (Peer review). I många ämnen väger den vetenskapligt granskade artikeln tyngre än andra typer av artiklar. Men i andra ämnen är även andra typer av publikationer viktiga. Vi kan även välja ett tidsspann för när vi vill att artiklarna ska vara publicerade. Här har vi valt Ofta gäller principen ju nyare desto bättre, såvida man inte har ett historiskt perspektiv. Testa gärna olika årtal, och se vilket som ger mest relevanta träffar, så att du inte går miste om artiklar för att du satt tidsspannet för snävt!

25 Avgränsningar Kryssa aldrig i rutan Fulltext! Biblioteket kan ha artiklar som inte finns i fulltext i Discovery via andra databaser istället, och då blir man länkad till dessa via den röda SFX-knappen. Här kan vi t.ex. bocka för att artiklarna ska vara expertgranskade (Peer review). I många ämnen väger den vetenskapligt granskade artikeln tyngre än andra typer av artiklar. Men i andra ämnen är även andra typer av publikationer viktiga. Vi kan även välja ett tidsspann för när vi vill att artiklarna ska vara publicerade. Här har vi valt Ofta gäller principen ju nyare desto bättre, såvida man inte har ett historiskt perspektiv. Testa gärna olika årtal, och se vilket som ger mest relevanta träffar, så att du inte går miste om artiklar för att du satt tidsspannet för snävt!

26 När du klickar på en specifik artikelreferens i din träfflista får du upp en översikt över artikeln. Här hittar du information om innehållet t.ex. bland ämnestermerna eller i sammanfattningen (Abstract).

27 När du klickar på en specifik artikelreferens i din träfflista får du upp en översikt över artikeln. Här hittar du information om innehållet t.ex. bland ämnestermerna eller i sammanfattningen (Abstract).

28 För att få tag i artikeln i fulltext klickar du på SFX Mälardalen-knappen.

29 I det här fallet finns ingen fulltextlänkning. Istället kan man beställa artikeln om man klickar här.

30 I det här fallet fanns ingen fulltextlänkning. Istället kan man beställa artikeln om man klickar här.

31

32 Fyll i formuläret och skicka. Du meddelas när artikeln kan hämtas (SKR 40.-).

33 Många artiklar är länkade till fulltext.

34 Klicka på den orange knappen SFX Mälardalen.

35

36 Länken Hämta fulltext från leder till förlagets webbplats.

37

38 PDF-länken leder till själva fulltextdokumentet.

39

Hitta en vetenskaplig artikel i CINAHL på mdh.se

Hitta en vetenskaplig artikel i CINAHL på mdh.se Hitta en vetenskaplig artikel i CINAHL på mdh.se www.mdh.se Gå till högskolebibliotekets sidor. Välj länken Databaser. Fortsätt via länken Databaser efter ämnesområde. Välj Vårdvetenskap, medicin mm.

Läs mer

Att välja metod och argumentera för sitt val med hjälp av tidigare forskning. Viktor Öman, bibliotekarie viktor.oman@mdh.se

Att välja metod och argumentera för sitt val med hjälp av tidigare forskning. Viktor Öman, bibliotekarie viktor.oman@mdh.se Att välja metod och argumentera för sitt val med hjälp av tidigare forskning Viktor Öman, bibliotekarie viktor.oman@mdh.se Gör bättre metodval med hjälp av tidigare forskning Det första man gör när man

Läs mer

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan.

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan. Sökexempel - Hälsovägledare Hälsovägledning med inriktning mot olika folkhälsoproblem som t ex rökning, tips på hur man går tillväga för att göra en datasökning och hur man även kontrollerar om artiklarna

Läs mer

Lathund till Academic Search Complete

Lathund till Academic Search Complete Lathund till Academic Search Complete Academic Search Complete är en databas som bl.a. innehåller samhällsvetenskap, humaniora, pedagogik, omvårdnad och medicin. Databasen innehåller mer än 8 500 tidskrifter

Läs mer

Lathund till Nursing & Allied Health Source

Lathund till Nursing & Allied Health Source Lathund till Nursing & Allied Health Source Databasen Nursing & Allied Health Source riktar sig såväl till forskare och studenter på högskolor/universitet som till forskare aktiva inom klinisk verksamhet.

Läs mer

Lilla PubMed-lathunden

Lilla PubMed-lathunden Lilla PubMed-lathunden Om databasen PubMed PubMed är en databas som produceras av National Center for Biotechnology Information (NCBI) vid National Library of Medicine (NLM) i USA. Det är den största databasen

Läs mer

Lathund till PEP. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. infantile AND sexuality

Lathund till PEP. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. infantile AND sexuality Lathund till PEP Databasen PEP (Psychoanalytic Electronic Publishing) innehåller 59 tidskrifter och 96 klassiska böcker inom psykoanalys. Dessutom innehåller PEP fulltext och redaktörskommentarer till

Läs mer

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Österbottens Tidning

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Österbottens Tidning FÖR DATORER Historiskt arkiv Användarguide För Österbottens Tidning Innehåll Arkivet via webbläsare Välkommen till Österbottens Tidnings historiska arkiv! Så här fungerar vårt historiska arkiv Teckna en

Läs mer

Stora CINAHL-lathunden

Stora CINAHL-lathunden Stora CINAHL-lathunden CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) är den största databasen inom omvårdnad och innehåller även sjukgymnastik, arbetsterapi, biomedicin, alternativ

Läs mer

Lathund till PsycINFO (OVID)

Lathund till PsycINFO (OVID) Lathund till PsycINFO (OVID) PsycINFO innehåller referenser till artiklar inom psykologi och angränsande ämnesområden, som medicin, psykiatri, sociologi m.m. Databasen indexerar tidskrifter från 1806 och

Läs mer

Lathund till MEDLINE

Lathund till MEDLINE Lathund till MEDLINE MEDLINE with Full Text innehåller mer än 21 miljoner referenser inom bl.a. ämnesområdena medicin, omvårdnad och odontologi. En stor del av materialet finns att tillgå i fulltext, bl.a.

Läs mer

Handledning för publicering av avhandlingar och andra vetenskapliga publikationer i DiVA

Handledning för publicering av avhandlingar och andra vetenskapliga publikationer i DiVA Handledning för publicering av avhandlingar och andra vetenskapliga publikationer i DiVA Innehållsförteckning Instruktion för att lägga in din avhandling i DiVA... 2 Publicera avhandlingen... 2 Publicering

Läs mer

Steg 1: Logga in. Klicka på Logga in-knappen

Steg 1: Logga in. Klicka på Logga in-knappen Steg 1: Logga in Klicka på Logga in-knappen Steg 1: Logga in Skriv in ditt användarnamn och lösenord Tips: Använd "Glömt ditt lösenord" om du inte kommer ihåg ditt lösenord Steg 2: Snygga till din profil

Läs mer

Ämnesguider Higgins bibliotekets katalog

Ämnesguider Higgins bibliotekets katalog Innehåll Informationssökning för Byggnadsingenjörsprogrammet, ht15 Karin Meyer Lundén 28 oktober 2015 Bibliotekets hemsida Higgins, Libris Uppsatser, rapporter, statistik Tidskriftslistan Databaslistan

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med.

I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med. CINAHL Vad innehåller CINAHL? I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med. Fritextsökning Fritextsökning innebär att du söker i alla

Läs mer

Informationssökning inför uppsatsen

Informationssökning inför uppsatsen Informationssökning inför uppsatsen Vetenskapliga förhållningssätt, 2010-05-19 Anna Prymka, Högskolebiblioteket 1 Vi har två timmar för: Informationskompetens ett komplext begrepp Vetenskaplig information

Läs mer

Sök effektivt med. Google. Erik Eliasson, JMG

Sök effektivt med. Google. Erik Eliasson, JMG Sök effektivt med Google Erik Eliasson, JMG 1. En enda ruta Google är idag det enklaste och mest använda, men också det djupaste och mångsidigaste sökverktyget. Dess genombrott kom sig av det oerhört enkla

Läs mer

Artiklar via UB:s sö ktja nst

Artiklar via UB:s sö ktja nst 1 Artiklar via UB:s sö ktja nst UBs startsida har fått ett nytt utseende. I centrum finns nu UBs söktjänst. Istället för tre sökrutor möts du nu som användare av en sökruta där det är meningen att du kan

Läs mer

Snabbguide till Cinahl

Snabbguide till Cinahl Christel Olsson, BLR 2008-09-26 Snabbguide till Cinahl Vad är Cinahl? Cinahl Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature är en databas som innehåller omvårdnad, biomedicin, alternativ medicin

Läs mer

Lathund. Skriva artiklar på http://kalmar.regionbiblioteket.se 2014-12-04

Lathund. Skriva artiklar på http://kalmar.regionbiblioteket.se 2014-12-04 2014-12-04 Lathund Skriva artiklar på http://kalmar.regionbiblioteket.se Introduktion Denna lathund beskriver hur du ska göra för att skriva artiklar på regionbibliotekets egna sidor i den gemensamma

Läs mer

Kontrollerade ämnesord, egna sökord i fritext och keywords. Örebro universitetsbibliotek Birgitta Hansson och Monica Norr

Kontrollerade ämnesord, egna sökord i fritext och keywords. Örebro universitetsbibliotek Birgitta Hansson och Monica Norr Kontrollerade ämnesord, egna sökord i fritext och keywords Örebro universitetsbibliotek Birgitta Hansson och Monica Norr Ämnesord För att göra en bra sökning är det viktigt att söka med rätt termer. De

Läs mer

Umeå universitetsbibliotek Campus Örnsköldsvik Eva Hägglund Söka artiklar, kursen Människans livsvillkor, 22 januari 2013

Umeå universitetsbibliotek Campus Örnsköldsvik Eva Hägglund Söka artiklar, kursen Människans livsvillkor, 22 januari 2013 Campus Örnsköldsvik Söka artiklar, kursen Människans livsvillkor, 22 januari 2013 Under Söka och skriva på http://ovik.u b.umu.se/ finns länkar till lexikon, Sökhjälp och guider, Medicin och Skriva uppsats,

Läs mer

Låt eleverna öva på att dra slutsatser om textens handling genom att leta ledtrådar i texten.

Låt eleverna öva på att dra slutsatser om textens handling genom att leta ledtrådar i texten. Till läraren om kopieringsunderlag: Ledtrådar och bevis Låt eleverna öva på att dra slutsatser om textens handling genom att leta ledtrådar i texten. 1. De börjar med att titta på rubriker och bilder.

Läs mer

En fråga som då och så uppkommer är Finns det några bevis för att akupunktur hjälper mot spänningshuvudvärk

En fråga som då och så uppkommer är Finns det några bevis för att akupunktur hjälper mot spänningshuvudvärk Sökexempel - Spänningshuvudvärk En fråga som då och så uppkommer är Finns det några bevis för att akupunktur hjälper mot spänningshuvudvärk Eftersom man i detta fall bör göra en sökning i internationella

Läs mer

Lathund till ATLA. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. reincarnation AND buddhism

Lathund till ATLA. AND: begränsar sökningen, båda sökorden måste förekomma i samma referens, t.ex. reincarnation AND buddhism Lathund till ATLA ATLA Religion Database produceras av American Theological Library Association och innehåller referenser från bl.a. tidskrifter och böcker inom ämnesområdet religion, som t.ex. bibelstudier

Läs mer

Vetenskaplig teori och metod II Att hitta vetenskapliga artiklar

Vetenskaplig teori och metod II Att hitta vetenskapliga artiklar Vetenskaplig teori och metod II Att hitta vetenskapliga artiklar Sjuksköterskeprogrammet T3 Maj 2015 Camilla Persson camilla.persson@umu.se Idag tittar vi på: Repetition av sökprocessen: förberedelser

Läs mer

About The Cochrane Collaboration (Cochrane Groups) Information om The Cochrane Collaboration och de olika forskargrupperna och kontaktpersoner.

About The Cochrane Collaboration (Cochrane Groups) Information om The Cochrane Collaboration och de olika forskargrupperna och kontaktpersoner. TheCochraneLibrary Vad är The Cochrane Library? Cochrane-biblioteket är ett evidensbaserat beslutsstödsystem med syftet att samla in, kvalitetsvärdera och sammanfatta kliniska studier om effekterna av

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Lathund för att använda DISPOS som genväg mellan Disgen och Genline.

Lathund för att använda DISPOS som genväg mellan Disgen och Genline. Lathund för att använda DISPOS som genväg mellan Disgen och Genline. Förutsättning: Du vill kunna gå in på Genlines inskannade kyrkoboksidor för att söka efter en viss händelse, t.ex. ett födelsedatum.

Läs mer

FÖA110 Informationssökningsövningar frågor

FÖA110 Informationssökningsövningar frågor FÖA110 Informationssökningsövningar frågor De här övningsfrågorna syftar till att du skall bli bekant med sökfunktionerna på bibliotekets webbsidor. Söka böcker och artiklar är förstås bra att kunna. Men

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Sö ka litteratur i ERIC

Sö ka litteratur i ERIC 1 Sö ka litteratur i ERIC Det finns två ingångar om man vill söka i databasen ERIC: Via webben gratis version från the Education Resources Information Center: Denna version kan vara bra att känna till

Läs mer

PubMed gratis Medline på Internet 1946-

PubMed gratis Medline på Internet 1946- Klicka på 1. SÖK i E-biblioteket 2. Flik Databaser 3. PubMed PubMed gratis Medline på Internet 1946- www.ebiblioteket.vgregion.se Fritextsökning Skriv in de ord du vill söka på (AND läggs automatiskt in

Läs mer

Instruktion för att slutföra registreringen

Instruktion för att slutföra registreringen Instruktion för att slutföra registreringen Introduktion Vi antar i den här instruktionen att du redan har registrerat sig. Du kan också ha klickat på aktiveringslänken i mailet. Vi använder ett fiktivt

Läs mer

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Innehållsförteckning Förkunskaper... 2 Navigera mellan kategorierna i kategorivyn... 2 Flytta en kategori... 2 Gå till kategorivyn... 2 Välj kategori som ska

Läs mer

Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt.

Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt. Start-skärmen Här kan du välja befintligt upplägg eller skapa ett nytt. Klicka på edit uppe till höger för att redigera och/eller skapat nytt. Det grå kugghjulet indikerar att du är i redigeringsläge och

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Registrera/publicera i DiVA

Registrera/publicera i DiVA Registrera/publicera i DiVA Du kan importera referenser från många olika databaser (t ex Web of Science, PubMed, Libris, EndNote) till DiVA istället för att registrera uppgifterna manuellt. För instruktioner

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Semester och arbetstidsförkortning

Semester och arbetstidsförkortning Hantverksdata Bilanco 2011-04-01 Semester och arbetstidsförkortning Innehåll SEMESTERUPPDATERING... - 2 - ARBETSTIDSFÖRKORTNING... - 5 - www.hantverksdata.se - 1 - Semesteruppdatering Uppdateringen ska

Läs mer

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall)

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall) Lathund Nyheter SiteVision har en inbyggd nyhetsfunktion. Den kan bland annat sättas upp för att visa en artikel på flera olika ställen på webbplatsen, tex som en notis på startsidan eller som ett arkiv

Läs mer

Hur man importerar referenser från olika databaser/databasvärdar

Hur man importerar referenser från olika databaser/databasvärdar 2013-02-05 Karlstads universitetsbibliotek Hur man importerar referenser från olika databaser/databasvärdar Import av referenser från American Chemical Society Gör en sökning i ACS. Markera relevanta poster.

Läs mer

Söka artiklar i CSA-databaser Handledning

Söka artiklar i CSA-databaser Handledning På Malmö högskola har vi flera databaser via CSA, bl.a. Sociological Abstracts, Social Services Abstracts, ERIC och PsychInfo, det betyder att gränssnittet för dessa databaser ser likadana ut. Om du har

Läs mer

Liten introduktion till akademiskt arbete

Liten introduktion till akademiskt arbete Högskolan Väst, Inst för ekonomi och IT, Avd för medier och design 2013-09-14 Pierre Gander, pierre.gander@hv.se Liten introduktion till akademiskt arbete Den här texten introducerar tankarna bakom akademiskt

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Instruktion arbeta med rapportmallen

Instruktion arbeta med rapportmallen Instruktion arbeta med rapportmallen 29 oktober, 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BÖRJA ANVÄNDA MALLEN 3 1.1 FYLLA I INFORMATION 3 1.2 INSTÄLLNING VISA /DÖLJ 3 1.3 INSTÄLLNING VISA TABELLSTÖDLINJER 3 2 FORMATMALLAR

Läs mer

PubMed (Medline) Fritextsökning

PubMed (Medline) Fritextsökning PubMed (Medline) PubMed är den största medicinska databasen och innehåller idag omkring 19 miljoner referenser till tidskriftsartiklar i ca 5 000 internationella tidskrifter. I vissa fall får man fram

Läs mer

Registrera forskningspublikation i DiVA

Registrera forskningspublikation i DiVA Registrera forskningspublikation i DiVA Om möjligt, importera uppgifter från en databas istället för att registrera manuellt. Det går att importera från många olika databaser. Se manual om att importera

Läs mer

Skaffa eduid via Registrering via e-post

Skaffa eduid via Registrering via e-post Skaffa eduid via Registrering via e-post Instruktion: 1. Skaffa eduid nu Gå till https://www.eduid.se och klicka på knappen "Skaffa eduid nu" straxt under mitten på sidan (bild 1). Bild 1 2. Skapa en identitet

Läs mer

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8 Det har blivit dags att titta på sökmöjligheterna i Disgen. Det finns egentligen två olika sökfunktioner i Disgen, Välj person och Sök personer. Här behandlas dessa båda funktioner. Välj person och Sök

Läs mer

Biblioteken, Futurum 2017

Biblioteken, Futurum 2017 Biblioteken, Futurum 2017 Om PubMed PubMed innehåller mer än 27 miljoner referenser till tidskriftsartiklar inom biomedicin, omvårdnad, odontologi m.m. PubMed är fritt tillgänglig men om du använder länken

Läs mer

Lilla CINAHL-lathunden

Lilla CINAHL-lathunden Lilla CINAHL-lathunden CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) är den största databasen inom omvårdnad och innehåller även sjukgymnastik, arbetsterapi, biomedicin, alternativ

Läs mer

Välkommen till QuickQuest 2.0!

Välkommen till QuickQuest 2.0! Välkommen till QuickQuest 2.0! QuickQuest har uppdaterats med flera efterfrågade funktioner och med ett bredare användargränssnitt. Vi hoppas att du kommer finna det ännu enklare att skapa enkätundersökningar

Läs mer

Marie Gustafsson. Böcker. Böcker. Tidningar och. Utskrifter

Marie Gustafsson. Böcker. Böcker. Tidningar och. Utskrifter Att söka information Marie Gustafsson marie.gustafsson@hb.se Dagens innehåll: Att söka vetenskaplig litteratur Forskning och publicering Olika typer av publikationer Olika typer av informationskällor Vetenskapliga

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Sökexempel Arbetsterapeuter T3

Sökexempel Arbetsterapeuter T3 Sökexempel Arbetsterapeuter T3 En repetition om hur man söker i olika databaser och hur man (i bästa fall) kan få ut den aktuella artikeln i fulltext. Som exempel har vi valt en sökning om arbetsterapi

Läs mer

NÄR MAN TALAR OM TROLLEN och några andra talesätt

NÄR MAN TALAR OM TROLLEN och några andra talesätt 6. NÄR MAN TALAR OM TROLLEN och några andra talesätt När man talar om trollen så står de i farstun är ett gammalt talesätt. Men finns det något vetenskapligt som ligger bakom det, och andra liknande talesätt

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Västra Göteborg Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Västra Göteborg Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Västra Göteborg Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Tema Afrika åk 9. Att söka information på Internet om Afrika

Tema Afrika åk 9. Att söka information på Internet om Afrika Tema Afrika åk 9 Att söka information på Internet om Afrika Informationssökning & faktainsamling Fundera över: Vilket ämne ska vi fördjupa oss i? Vilken sorts information behöver vi? Vilka källor och hjälpmedel

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården MEDBORGARPANELEN 213 Rapport 1 Tillgänglighet MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 213 Tillgänglighet i vården Enkät nummer ett slutförd. Nu har landstinget Västmanland genomfört den första enkäten i Medborgarpanelen.

Läs mer

Alex författarlexikon

Alex författarlexikon Alex författarlexikon Avancerad guide Alex författarlexikon Våren 2010 Alex innehåller information om författare, titlar och filmatiseringar. Det finns även litteraturhänvisningar, lexikon med termer och

Läs mer

Bekämpningsmedelsregistret

Bekämpningsmedelsregistret Bekämpningsmedelsregistret Lathund Mall-id: MAG-0007, 2014-10-22 Kemikalieinspektionen Postadress Besök & leverans Faktureringsadress Telefon & fax Internet Org nr Box 2 172 13 Sundbyberg Esplanaden 3A

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING. Version 1. 2010-08-12. Sida 1 av 7

LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING. Version 1. 2010-08-12. Sida 1 av 7 LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING Version. 200-08-2 Sida av 7 INTRODUKTION... 3 KOMPETENSSÖKNING... 3 SÖKNING - SÖKNING PÅ ORGANISATIONSNIVÅ... 3 SÖKNING 2- SÖKNING MED HJÄLP AV KOMPETENSNIVÅER... 5 KOMPETENSKNAPPEN...

Läs mer

EndNote online. T5 ht 2015 Therese Nilsson/Camilla Persson therese.nilsson@umu.se, camilla.persson@umu.se

EndNote online. T5 ht 2015 Therese Nilsson/Camilla Persson therese.nilsson@umu.se, camilla.persson@umu.se EndNote online T5 ht 2015 Therese Nilsson/Camilla Persson therese.nilsson@umu.se, camilla.persson@umu.se Idag går vi igenom: (Skapa konto i EndNote online) Hur EndNote online är uppbyggt Hämta in referenser

Läs mer

Informationssökning Liberal Arts LIB40 V17

Informationssökning Liberal Arts LIB40 V17 Informationssökning Liberal Arts LIB40 V17 GÖTEBORGS UNIVERSITETSBIBLIOTEK HUMANISTISKA BIBLIOTEKET Vetenskapliga informationskällor Välja sökord, ämnesord Sökteknik (trunkering, booleska operatorer )

Läs mer

Lathund för webbredaktörer. Så skriver du på webben

Lathund för webbredaktörer. Så skriver du på webben Lathund för webbredaktörer Så skriver du på webben 1 Disposition En bra struktur kännetecknas av att det är enkelt för besökaren att förstå var den hittar det den letar efter. Oavsett om det handlar om

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Instruktioner för analys- appen

Instruktioner för analys- appen Instruktioner för analys- appen 1. Inledning 2. Inloggning (behöver bara göras 1 gång eller vid omstart av telefonen) 3. Select (välj butik och sortiment) 4. Scan (läs streckkoder) 5. Analysera (vad saknas/vad

Läs mer

FÖA110 Informationssökningsövningar facit

FÖA110 Informationssökningsövningar facit FÖA110 Informationssökningsövningar facit Övningar i boksökning 1. Sök någon av böckerna i din kurslitteraturlista i bibliotekets katalog. Tips: Sök på ISBN-numret eller sök på något eller några ord t.ex.

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

B2C för Svensk Elitfotboll Urval

B2C för Svensk Elitfotboll Urval B2C för Svensk Elitfotboll Urval INNEHÅLL 1. Generellt om Urval... 2 1.1. Skapa nytt Urval... 2 1.2. Dela ut urval till dina kollegor... 6 2. Objektstruktur för B2C... 7 2.1. Privatpersonkortet... 7 2.2.

Läs mer

Informationssökning i högskolebibliotekets databaser och på Internet

Informationssökning i högskolebibliotekets databaser och på Internet Informationssökning i högskolebibliotekets databaser och på Internet Tord Heljeberg tord.heljeberg@mdh.se 021-101641.www.mdh.se/bib Bibliotekets urval av litteratur Tryckt litteratur: sökbar via bibliotekets

Läs mer

Laborationer i kursmomentet Datoranvändning E1. Laboration nr 5: Mer om FrameMaker

Laborationer i kursmomentet Datoranvändning E1. Laboration nr 5: Mer om FrameMaker Sid 1 Laborationer i kursmomentet Datoranvändning E1 http://www.etek.chalmers.se/~hallgren/eda/ : Mer om FrameMaker 1996, 1997 Magnus Bondesson 1998 och 99-09-22 Thomas Hallgren 1 Introduktion I Laboration

Läs mer

Ändra, kopiera eller radera publikation (staff)

Ändra, kopiera eller radera publikation (staff) Ändra, kopiera eller radera publikation (staff) ändra, ladda upp fil i efterhand, kopiera eller radera publikationer i DiVA Om du är forskare/anställd och inloggad som staff i DiVA kan du ändra eller radera

Läs mer

Utbildning i sökning av produkter och produktinformation

Utbildning i sökning av produkter och produktinformation Hjälpmedelstjänsten information till förskrivare Hjälpmedelstjänsten är del av en befintlig databas som heter Nationell katalog för produkter och avtal. Västra Götalandsregionen ansvarar för drift, förvaltning

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Skriv ut korten. Laminera dem gärna. Då håller de längre och kan användas om igen. Klipp ut dem och lägg de röda respektive de gröna i var sin ask.

Skriv ut korten. Laminera dem gärna. Då håller de längre och kan användas om igen. Klipp ut dem och lägg de röda respektive de gröna i var sin ask. RYGG Koppla ihop - Samarbetsövning Ett exempel på kort Förberedelser: Skriv ut korten. Laminera dem gärna. Då håller de längre och kan användas om igen. Klipp ut dem och lägg de röda respektive de gröna

Läs mer

Bibliotekets tryckta och elektroniska resurser

Bibliotekets tryckta och elektroniska resurser Informationssökning för kursen Introduktion till projektmetodik Ingenjörsstudenter ht 13 Gunilla Thunarf Sundkvist Malin Almstedt Jansson sep 2013 Bibliotekets tryckta och elektroniska resurser Böcker

Läs mer

E-beslut. 1. Skicka in ansökan via e-ansökan. 2. Beslut. 3. Våra ärenden

E-beslut. 1. Skicka in ansökan via e-ansökan. 2. Beslut. 3. Våra ärenden 1 (5) E-beslut Vissa av våra beslut skickas elektroniskt. Istället för vanliga brev i brevlådan skickas beslutsbrev för prishöjning till och med tak, prissänkning och utträde digitalt via e-post. De går

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet

Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet Sida 1 Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet Manualen bör skrivas ut i färg, eftersom flera instruktioner hänvisar till bilder och symboler och knappar. Börja med att logga in dig i W3D3 diariet. Information

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA

KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA INNEHÅLL Sida 1. Översikt 3 2. Sökfunktionen 4 2.1. Fritextsökning 5 2.2. Ämnessökning 6 3. Att bli medlem 7 3.1. Mitt konto 10 3.2. Inställningar

Läs mer

Instruktion för suggringsnav

Instruktion för suggringsnav Instruktion för suggringsnav Innehåll 1. Registrering av vilka suggor som skall sändas till en viss satellit 2. Skapa en lista på suggorna att sända med till satelliten 3. Skapa suggkort att sända med

Läs mer

Acrobat version Du behöver ha Acrobat Pro installerat på din dator för att signera planer i Atlas. Däri finns funktion för certifiering/signering.

Acrobat version Du behöver ha Acrobat Pro installerat på din dator för att signera planer i Atlas. Däri finns funktion för certifiering/signering. Instruktioner för signering av kursplaner som Granskare 1. Reviderad kursplan signeras av Granskare 1. Nya kursplaner och utbildningsplaner signeras av Granskare 7. Reviderad utbildningsplan signeras av

Läs mer

Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt.

Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt. Vem får registrera poster i DiVA Alla forskare och anställda vid Karlstads universitet bör registrera sina vetenskapliga publikationer i DIVA. Även tidigare anställda, t.ex. professor emeritus, som arvoderas

Läs mer

Sammanställning av tillvägagångssätt och erfarenheter vid litteratursökning på uppdrag av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, januari 08-maj 08.

Sammanställning av tillvägagångssätt och erfarenheter vid litteratursökning på uppdrag av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, januari 08-maj 08. Sammanställning av tillvägagångssätt och erfarenheter vid litteratursökning på uppdrag av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, januari 08-maj 08. Inledning BLR (Bibliotek & läranderesurser) vid Högskolan

Läs mer

GAFE Google Apps For Education. Vt 16 Guldkroksskolan Annika Andréasson

GAFE Google Apps For Education. Vt 16 Guldkroksskolan Annika Andréasson GAFE Google Apps For Education Vt 16 Guldkroksskolan Annika Andréasson LATHUND GAFE = Google Apps For Education www.google.se är startsidan där man kan hitta alla sidor i GAFE. Om man inte vill skriva

Läs mer

Umeå universitetsbibliotek Campus Örnsköldsvik Eva Hägglund HITTA VETENSKAPLIGA ARTIKLAR I KURSEN VETENSKAPLIG TEORI OCH METOD I

Umeå universitetsbibliotek Campus Örnsköldsvik Eva Hägglund HITTA VETENSKAPLIGA ARTIKLAR I KURSEN VETENSKAPLIG TEORI OCH METOD I HITTA VETENSKAPLIGA ARTIKLAR I KURSEN VETENSKAPLIG TEORI OCH METOD I 13 NOVEMBER 2012 Idag ska vi titta på: Sökprocessen: förberedelser inför sökning, sökstrategier Databaser: innehåll, struktur Sökteknik:

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ektorpsgården Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ektorpsgården Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ektorpsgården Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer