KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE/UNDERRÄTTELSE"

Transkript

1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE (1) Styrelse/Nämnd: Tekniska utskottet Dag, tid: , kl. 13:30 Plats: Tekniska förvaltningens sammanträdesrum Övrigt: Ärenden: Dnr: Sida: Ny kategori 1 Val av justerare Redovisning av delegationsbeslut 2 Delegeringsbeslut september 2018 TU Beredningsärenden 3 Byggnadsvårdsprogram Apladalen - inga handlingar (visas på mötet) 4 Byggnadsvård Apladalen, projekt anvisning av medel 5 Marknadsdagar 2019 TU Värnamobygdens Ryttarförening ansökan om extra bidrag TU PRO Rydaholm - ansökan om extra bidrag TU Medborgarinitiativ - Stolpar vid Forsheda station TU Medborgarinitiativ - Staket vid ån i Forsheda TU Motion - Folkbildningskampanj för rent vatten och avlopp Informationsärenden 11 Köksombyggnader inga handlingar TU Förvaltningschefen informerar 13 Övrigt Gottlieb Granberg Ordförande Anita Andersson Sekreterare

2 DELEGATIONSBESLUT Kommunledningsförvaltningen Dnr: TU Beslut i enlighet med kommunstyrelsens delegationsordning antagen , 83 Delegeringsbeslut 2018 Delegationsbeslut fattade under september 2018 med stöd av kommunstyrelsens delegationsordning: 1. Förvaltningschefen; personalärenden Produktionschefen; personalärenden - 3. Fastighetschefen; personalärenden uthyrning av bostäder/lokaler Enhetschefen; personalärenden - 5. Simhallsföreståndaren: Personalärenden - Förändrade öppettider - 6. Fritidschef: Personalärenden - Förslag till beslut Teknisk utskottet beslutar att godkänna redovisning av fattade delegationsbeslut under september Anita Andersson Nämndsekreterare 1 (1)

3 3

4 4

5 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: Dnr Byggnadsvård i Apladalen, projekt 1121, anvisning av medel Ärendebeskrivning Tekniska förvaltningen har tagit fram ett Antikvariskt vårdprogram för de byggnader som finns i Apladalen. Vårdprogrammet är framtaget i samarbete med Länsmuseet i Jönköping och även Hembygdsföreningen har varit delaktiga i arbetet. Projektledare från Tekniska förvaltningen har varit Sebastian Scheler med assistans av Linus Enochson. Byggnadsvårdprogrammet har presenterats i ett separat ärende och nu vidtar det praktiska arbetet med att prioritera och verkställa nödvändiga underhållsinsatser med detta som grund. För finansiering föreslås vi att anvisning av medel om 2 mnkr görs från projekt 0109 Parker till projekt 1121 Byggnader i Apladalen Byggnaden som inrymmer Apladalens Kaffestuga ingår inte i programmet och ingår heller inte i detta projekt. Den byggnaden hanteras som ett vanligt hyresobjekt av fastighetsavdelningen. Beslutsförslag Tekniska förvaltningen föreslår tekniska utskottet besluta Att anvisa 2 mnkr från projekt 0109 till projekt 1121 för genomförande av underhåll enligt framtaget Antikvariskt vårdprogram för Apladalens byggnader. Claes Karlsson Fastighetschef Jesper du Rietz Förvaltningschef 1 (3)

6 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: Dnr 2 (3)

7 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: Dnr Utredning Mer utförlig beskrivning av ärendet och motivering till förslagen för beslut, om det behövs. Riskbedömning Beskrivning av konsekvenser som beslutet får utifrån det perspektiv som förvaltningen/nämnden har. 3 (3)

8 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: TU Värnamobygdens Ryttarförening ansökan om extra bidrag Ärendebeskrivning Värnamobygdens Ryttarförening ansöker om extra bidrag för ökade foderkostnader efter den extremt torra sommaren. Sökt bidragsbelopp är kr. Beslutsförslag Tekniska förvaltningen föreslår tekniska utskottet besluta Att bevilja Värnamobygdens Ryttarförening bidrag till ökade foderkostnader med kr. Maria Grimståhl Handläggare Johan Arvidsson Fritidschef 1 (4)

9 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: TU Utredning Föreningen uppger i sin ansökan att man i våras kom överens med sin ordinarie leverantör om pris och leverans, vilket gjorde att man kunde köpa 69 ton av denne, dock till ett pris som var höjt med 25 % jämfört med föregående år och verksamheten behöver mer hö än så. Föreningen har fått lösa situationen genom att köpa in hö från Polen. Det är dubbelt så dyrt och inte heller lika bra kvalitet som det som föreningen vanligtvis köper lokalt. Föreningen har också köpt in ett lass halm som kan blandas in i hö. Med frakt blev det också ganska dyrt. Föreningen saknar fortfarande 20 ton som antagligen behöver köpas in från utlandet. Föreningen behöver allt som allt drygt 100 ton för att klara ett verksamhetsår. Av dessa används ca 20 ton till privathästar som står uppstallade på ridskolan. Privathästägarna får en hyreshöjning, så deras ökade foderkostnad är inte medräknad i ansökan till Värnamo kommun. Föreningen har gjort ett upprop för att få sponsorer att bidra till de ökade kostnaderna, Foderhjältar. Detta har renderat i att föreningen har fått in kr till verksamheten. Föreningen skriver vidare att Ridsportförbundet inte har någon budget för att hjälpa ridskolorna med den här situationen, men de har försökt påverka politiker, dock utan resultat. Föreningen känner till att en del ridskolor har fått bidrag från sina respektive kommuner, bla Hylte, Sölvesborg och Karlshamn. Föreningen skriver att man har valt att inte höja lektionspriserna då ridning redan är en ganska dyr aktivitet för barn och unga. I Jönköpings län har frågan om ridskolors ökade foderkostnader diskuterats mellan fritidschefer, men också mellan kommunchefer. Fritidschefen i Vaggeryds kommun har sammanställt hur kommunerna i länet har hanterat de ansökningar som har inkommit. Enligt den skrivelsen från möte i början av september framgår att flera av kommunerna inte hade fått någon ansökan om bidrag. Beslut hade inte fattats i frågan om bidrag i någon kommun. Man rekommenderade att invänta ett möte på näringsdepartementet där frågan skulle diskuteras och man skrev också att kommuncheferna i länet hade behandlat frågan och den gängse uppfattningen var att politiken ställde sig positiv till att ge bidrag och att det vore bra 2 (4)

10 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: TU att ha en gemensam hållning i länet. Kommunchef Ulf Svensson uppger i mail att frågan hade varit uppe för diskussion och att vi bör ha en gemensam hållning inom GGVV-regionen. Näringsdepartementet har diskuterat frågan i ett möte den 27 september och där framkommer att årets foderbrist och prisbild är extrem och att ridskolorna drabbas hårdast, dels genom att prishöjningen slår hårt på barn och ungas idrott och att ridskolorna inte på samma sätt kan flytta sina hästar till andra beten eftersom de behöver hästarna i sin dagliga verksamhet. En lösning för andra hästägare kan vara att ha hästarna ute på bete en längre period in på hösten för att spara på hö. Gruppen konstaterade att foderbristen 2018 är extraordinär och att ridskolorna är den grupp som är mest utsatt för prissvängningar. Undertecknad handläggare har också varit i kontakt med Ridsportförbundet, ridskolerådgivare Anna Reilly, som uppger att fodersituationen ser olika ut i landet. I Norrland har det sett bättre ut. Många har dock fått betala dubbelt så mycket för hö. Några har importerat foder. Ridskolorna har det svårt genom att många ridskolor har ont om betesmark, man har redan satt pris på lektioner för höstterminen i förväg och likvida medel är också många gånger ett problem. Samtliga kommuner i GGVV-regionen har fått in ansökan om bidrag till ökade foderkostnader. I Gislaved har två föreningar ansökt om bidrag, den ena på kr och den andra på kr och båda dessa ansökningar har skickats vidare till kommunstyrelsen. Beslut fattas den 24 oktober. Ridskolan i Gnosjö har extra kostnader på kr och ansöker om bidrag på kr, beslut fattas 23 september. I Vaggeryds kommun har en förening ansökt om bidrag med kr och förslaget är att bevilja kr. Ärendet ska hanteras för beslut under v 43. Riskbedömning Det extrema vädret och torkan har fått stora konsekvenser för flera av landets ridskolor, så även i Småland. Ett stort antal kontakter har tagits för att se hur andra kommuner hanterar frågan och det finns en ambition att ha ett gemensamt synsätt i 3 (4)

11 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: TU länet, eller åtminstone i GGVV-regionen. När undertecknad handläggare tog kontakt med övriga kommuner i GGVVregionen hade dessa ändå redan kommit långt i handläggningen av sina ärenden, utan att någon samordning mellan kommunerna hade skett. Under nästa vecka kommer beslut fattas i dessa kommuner med förslag att bevilja bidrag. Värnamobygdens Ryttarförening har ansökt om bidrag med kr vilket är deras ökade foderkostnader. De har på eget initiativ samlat in kr, varför det är rimligt att dra av den summan från ansökt belopp och förslaget är att bevilja bidrag med kr. Konsekvenserna om man inte beviljar bidrag är att ridskolan får ekonomiska svårigheter och kan tvingas att kraftigt höja priserna för ridlektioner, en idrott som redan är dyr. Fördyringen drabbar dessutom flickor hårt, en grupp som är underrepresenterad i föreningsaktiviteter. Bilagor: Ansökan Sammanställning länets kommuner Mail Ridsportförbundet Mail kommunchef Ulf Svensson Minnesanteckningar näringsdepartementet 4 (4)

12 12

13 13

14 14

15 15

16 16

17 17

18 18

19 19

20 20

21 21

22 22

23 23

24 24

25 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: TU PRO Rydaholm - ansökan om extra bidrag Ärendebeskrivning PRO Rydaholm ansöker om extra bidrag till inköp av portabel högtalaranläggning. Sökt bidragsbelopp är kr. Beslutsförslag Tekniska förvaltningen föreslår tekniska utskottet besluta Att avslå ansökan från PRO Rydaholm om bidrag till högtalaranläggning. Maria Grimståhl Handläggare Johan Arvidsson Fritidschef 1 (2)

26 TJÄNSTESKRIVELSE Tekniska förvaltningen Tekniska utskottet Dnr: TU Utredning Föreningen skriver i sin ansökan att man är en förening som har många aktiviteter för sina medlemmar. Månadsmöten som föreningen har är förlagda till olika platser i Rydaholm och Horda. I lokalerna och uteplatserna som används saknas högtalaranläggning. Föreningen uppger att många medlemmar har problem med hörseln och har svårt att tillgodogöra sig information pga det. Riskbedömning Fritidsavdelningen har gjort bedömningen att högtalaranläggning skulle vara bra för föreningar där medlemmar börjar bli äldre och hör sämre, men bedömer samtidigt att ett positivt besked på ansökan skulle bli prejudicerande och risken finns att många föreningar ansöker om bidrag till portabel högtalaranläggning. För att använda kommunens medel effektivt anser fritidsavdelningen att en portabel högtalare ska köpas in av fritidsavdelningen och föreningar kan få möjlighet att låna denna vid behov. På så sätt skulle den komma många fler föreningar till del. Bilaga: Ansökan 2 (2)

27 27

28 28

29 29

30 VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Dnr: KS Meddelanden 1. Förslag till justeringspersoner Delårsrapport SÅM. 3. Medborgarinitiativ Stolpar vid Forsheda station; skickas till tekniska utskottet för handläggning. 4. Medborgarinitiativ Ny katolsk kyrka i Värnamo; skickas till samhällsbyggnadsnämnden för handläggning. 5. Medborgarinitiativ - Kommunalråd mötesplats Gummifabriken; skickas till kommunstyrelsen för handläggning. 6. Medborgarinitiativ - Staket vid ån i Forsheda; skickas till tekniska utskottet för handläggning. Beslut expedieras till: Kontaktcenter Justerare

31 31

32 VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Dnr: KS Meddelanden 1. Förslag till justeringspersoner Delårsrapport SÅM. 3. Medborgarinitiativ Stolpar vid Forsheda station; skickas till tekniska utskottet för handläggning. 4. Medborgarinitiativ Ny katolsk kyrka i Värnamo; skickas till samhällsbyggnadsnämnden för handläggning. 5. Medborgarinitiativ - Kommunalråd mötesplats Gummifabriken; skickas till kommunstyrelsen för handläggning. 6. Medborgarinitiativ - Staket vid ån i Forsheda; skickas till tekniska utskottet för handläggning. Beslut expedieras till: Kontaktcenter Justerare

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2018-01-09 1(1) Styrelse/Nämnd: Tekniska utskottet Dag, tid: 2018-01-09, kl. 13:30 Plats: Tekniska förvaltningens sammanträdesrum Övrigt: Ärenden: Dnr: Sida: Ny kategori 1 Val

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Sammanträdesrum tekniska förvaltningen, kl 08:00 12:30 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gottlieb Granberg (M) Stefan Widerberg (C) Pär A J Persson (S) Camilla Rinaldo Miller

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2018-04-24 1(1) Styrelse/Nämnd: Tekniska utskottet Dag, tid: Plats: 2018-04-24, kl. 08:30 OBS! Tekniska förvaltningens sammanträdesrum Övrigt: Information fritidsavdelningen 08:30-12:00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Tekniska förvaltningens sammanträdesrum, kl 13:30 16:00 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gottlieb Granberg (M) Håkan Johansson (KD) Azra Muranovic (S) Gabrielle Davidsson (C)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2019-10-30 1(1) Styrelse/Nämnd: Kulturnämnden Dag, tid: 2019-10-30, kl. 14:00 Plats: Övrigt: Kulturförvaltningen Gummifabriken Kl 14 VKIAB Tobias Hörnquist, Michael Lindström Kl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Sammanträdesrum tekniska förvaltningen, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gottlieb Granberg (M) Håkan Johansson (KD) Azra Muranovic (S) Gabrielle Davidsson (C)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2017-05-09 1(1) Styrelse/Nämnd: Tekniska utskottet Dag, tid: 2017-05-09, kl. 13:30 Plats: Sammanträdesrum tekniska förvaltningen vån 2 Övrigt: Ärenden: Dnr: Kl Ny kategori 1 Val

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Framtidens behov av fritidsanläggningar info, kl 10:00-12:00 Sammanträdesrum tekniska förvaltningen, kl 13.30-15.35 ande: Gottlieb Granberg (M) Stefan Widerberg (C) Ulla Gradeen (S) Anders

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2018-04-10 1(1) Styrelse/Nämnd: Tekniska utskottet Dag, tid: 2018-04-10, kl. 13:30 16:30 Plats: Tekniska förvaltningens sammanträdesrum Övrigt: Ärenden: Dnr: Sida: Ny kategori

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-03-13 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-03-13, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Överförmyndar sammanträdesrum, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-06-19 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-06-19, kl. 09:00 Plats: Övrigt: Mötesplats - ekonomiavdelningen, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2003-06-03 1(13) Plats och tid: Tekniska kontorets sammanträdesrum kl 15.30-18.00 Studiebesök kl 13.30-15.30 ande: Eva Eriksson (c), ordförande Åke Carlsson (c) Lennart Slättengren (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Tekniska förvaltningens sammanträdesrum, kl 09:00 15:40 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Håkan Johansson (KD) Azra Muranovic (S) Gabrielle Davidsson (C) Bo Svedberg (S) Jesper

Läs mer

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Ärende 18 Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Tjänsteskrivelse 1(2) 2019-01-04 KS. 2017-00277 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om hundpåsar

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2017-09-27 1(2) Styrelse/Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Dag, tid: 2017-09-27, kl. 13:30 Plats: Sammanträdesrum Nämnden Övrigt: Ärenden: Dnr: Sida: Beslutsärenden 1 Val av

Läs mer

Medborgarförslag - Upphandlingsstöd lokala produkter

Medborgarförslag - Upphandlingsstöd lokala produkter I o/- I :~1 Krokoms ~kommun ~ KROKOMEN TJIELTE Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 15 februari 2018 /D Sida 39(50) I ~- (, Ks 30 Dnr 2017-000033 Medborgarförslag - Upphandlingsstöd

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS 2016.311 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-08-29 155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna (KS 2016.311) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens extra sammanträde

Kommunstyrelsens extra sammanträde Kallelse/underrättelse Kommunstyrelsens extra sammanträde Tid: Måndagen den 24 april 2017 kl. 17.00 - Plats: Sammanträdesrum Torsö, plan 5 i Stadshuset Ledamot som är förhindrad att delta vid sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-04-10 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-04-10, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Personalavdelningens smtr, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet ska

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS 2017.204 3 Kommunstyrelsen 2017-10-23 195 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS 2017.204) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35)

Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35) w C :'0'C"" 1 r;~,. '", KOMMUNSTRYRELSENS AU.:~ TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-12-01 Sida 31 (35) 295 Dnr 392/15 Svar på motion om gymnastikhall Moderaterna i Tranås har genom

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Kallelse Kommunfullmäktige

Kallelse Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Tid: onsdag 28 februari 2018 kl. 18:00 Plats: Folkets Hus, Lilla Edet, kommunhuset i Lilla Edet Ärenden Föredragande Formalia 1 Upprop 2 Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen!

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen! K A L L E L S E Beredande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndagen den 18 oktober 2010 kl. 09:00 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! Spara handlingarna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-03-23 Sida 1 (1) 101/2016 Ansvarsfrihet för Samordningsförbundet, Ale, Kungälv, Stenungssund och Tjörn avseende verksamhetsåret 2014 (Dnr KS2016/0217) Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Medborgarnämnden 2012-10-31 1(9) Plats och tid: Konferensrummet IFO, Polishuset kl. 13.00-14.20 ande: Maria Johansson (C), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Joe Aronsson (C) Esse Colvås (FP), ersättare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Ärende 26. Motion om konferenshotell med restaurang på Näset

Ärende 26. Motion om konferenshotell med restaurang på Näset Ärende 26 Motion om konferenshotell med restaurang på Näset Tjänsteskrivelse 2015-03-26 KS 2014.0233 Handläggare: Bosse Björk Kommunfullmäktige Svar på motion om att utreda möjligheterna att bygga konferenshotell

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 160 KS 401/18 Nytt reglemente för kultur- och fritidsnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS ) VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-05-06 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS 2011.075) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

1 Information om IOP, Hela Människan, informationsärende. 5 Betalkort för personal inom arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

1 Information om IOP, Hela Människan, informationsärende. 5 Betalkort för personal inom arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2018-04-12 Tid 2018-04-12, Kl 19:00 Plats Kommunhuset 2:3 Ärenden Justering 1 Information om IOP, Hela Människan, informationsärende 2 Ekonomisk prognos 3 Investeringar

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl REGISTER 1(1) Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl. 16.50 Plats: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl. 17.15 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Åsa Karlsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Personalavdelningen sammanträdesrum, kl 09:00 10.15 ande: Övriga närvarande: Dieter Wagner (M) Gunnel Elf (C) Mikael Andersson (S) Thomas Elmgren (M) Sven Evert Gunnarsson (SD) Anja Johansson

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Ärende 8. Motion om att införa bekvämlighetsinrättningar i Karlskoga

Ärende 8. Motion om att införa bekvämlighetsinrättningar i Karlskoga Ärende 8 Motion om att införa bekvämlighetsinrättningar i Karlskoga Tjänsteskrivelse 2013-03-15 SBN 2013.0063 Handläggare: Stig Rengman Samhällsbyggnadsnämnden Svar på motion om att införa bekvämlighetsinrättningar

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott KALLELSE 2019-05-07 1(1) Kommunledningsförvaltningen Alexander Arbman, alexander.arbman@uppvidinge.se Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott kallas härmed till sammanträde torsdagen den 09 maj 2019

Läs mer

Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00-16.20 ande Seija Eriksson (S) för Clefberg Anna Eriksson (S) ordförande Valon Pirraku (S) för Landqvist Karl-Ivan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2018-09-17, kl. 15:00-16:34 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Carin Hansson (M) Janina Pettersson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23 1(19) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 9 maj 2019 kl 13:00 14:21 Beslutande Margareta Schlee (M), Ordförande Frida Sundqvist Hall (C) 23 Simon Bring (SD) Mikaela Gross (V) Bodil Fager Bergqvist

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

Ärende 12. Äskande från Kultur- och föreningsnämnden för konstgräsplan vid Sahara

Ärende 12. Äskande från Kultur- och föreningsnämnden för konstgräsplan vid Sahara Ärende 12 Äskande från Kultur- och föreningsnämnden för konstgräsplan vid Sahara Tjänsteskrivelse 1 (2) 2016-03-24 KS 2015.0412 Handläggare Christian Westas Svar till KFN angående ansökan om medel till

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-12-03 1(1) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2018-12-03, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Vid förhinder att delta i sammanträdet ska ledamot

Läs mer

KF Ärende 39. Motion om planering för att utveckla ett "Idrottscentrum Alfred Nobel"

KF Ärende 39. Motion om planering för att utveckla ett Idrottscentrum Alfred Nobel KF Ärende 39 Motion om planering för att utveckla ett "Idrottscentrum Alfred Nobel" Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-11-01 KS 2018.00220 Handläggare Bosse Björk Svar på motion om långsiktig planering och

Läs mer

Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412

Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412 Kallelse Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sida 2019-11-04 1(2) Box 248 301 06 Halmstad 035-13 70 00 Plats: Fredriksvallsgatan 7, sammanträdesrum R412 Sammanträdesdatum: 2019-11-04 Tid: 15:30 Ordförande:

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin (M) Karin Kvist Ekholm. Ärende

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin (M) Karin Kvist Ekholm. Ärende REGISTER 1(1) Kultur- och fritidsnämnden Tid: Tisdagen den 4 juni 2019 kl. 13.00 Plats: Förslag till justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Tisdagen

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 11 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-10. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 11 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-10. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 11 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-10 Kf 92 Ks 131 Au 146 KS/2009 0089 Mobilitetsstöd Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Serviceutskottet. Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45

Serviceutskottet. Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Serviceutskottet Plats och tid: Beslutande: Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45 Sven-Olof Ask (M), ordförande Jessica Bredenberg (S), vice ordförande,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

33 Ändrade ersättningsnivåer på tilläggsbelopp för särskilt stöd och modersmålsundervisning 2016 (KSKF/2016:71)

33 Ändrade ersättningsnivåer på tilläggsbelopp för särskilt stöd och modersmålsundervisning 2016 (KSKF/2016:71) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-03-01 Sida 1(2) 33 Ändrade ersättningsnivåer på tilläggsbelopp för särskilt stöd och modersmålsundervisning 2016 (KSKF/2016:71) Beslut Förslag till

Läs mer

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra?

Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 10 (24) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-03-27 Kf 18 Ks 26 Au 42 Ks/2012-0439 Svar på motion angående Hur mycket får det bullra? Förslag till

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari 2018

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari 2018 SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2018-02-08 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Kanslichef Eva Kristina Andersson Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 12 februari

Läs mer

Skara kommun Förvaltnings AB sammanträder i anslutning till Stiftelseförvaltningens avslut, se separat kallelse.

Skara kommun Förvaltnings AB sammanträder i anslutning till Stiftelseförvaltningens avslut, se separat kallelse. KALLELSE 1(6) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Nämnd: Plats: Rådhussalen, Rådhuset och tid: Onsdagen den 22 november 2017 kl. 08:30-15:00 Lunch kl. 12:00-13:00 Vid förhinder: Kontakta kansliavdelningen tel.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-02-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 februari 2005 kl. 18.00-19.15 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Gunlög Lindén (kd) Åsa Fant (kd) Alf

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Socialnämnden 2011-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet

Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet Tjänsteskrivelse 1(2) Magnus Norrbom Tel. 0142-85115 2016-10-31 KOF/2015:25 Kultur- och fritidsnämnden Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet äskar, efter samråd med Service- och teknikförvaltningens

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, kl. 15:00 16:10 ande Lars-Bertil Ohlsson (KD) 46-52, ordförande, Johan Skog (M), Pär Elfström (S) (ersätter

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2017-05-10 1(2) Styrelse/Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Dag, tid: 2017-05-10, kl. 13:30 Plats: OBS!!! Bors skola mötet börjar med rundvandring på skolan. Övrigt: Ärenden:

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Lene Matysiak (S) Anna Höglind (L) Karin Kvist Ekholm. Ärende. 2. Informationsärende 6

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Lene Matysiak (S) Anna Höglind (L) Karin Kvist Ekholm. Ärende. 2. Informationsärende 6 REGISTER 1(1) Tid: Onsdagen den 20 februari 2019 kl. 14.00 Plats: Förslag till justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Onsdagen den 20 februari 2019,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-05-15 08:30 Bertil Olsson (S)

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(15) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Stora sågbladet, Dalagatan 1, 2018-12-12 kl. 08:00 11:00 Beslutande: Susann Lindblad (C) Hans Sternbro (S) Jan Segerstedt (-) Hans-Göran Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid KF Ärende 13 Löpnummer i Politikerrummet: 26 Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid Tjänsteskrivelse 2013-08-26 SBN 2012.0131 Handläggare: Kristin Södergren Samhällsbyggnadsnämnden Svar på återremiss

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

1 (2) Kallelse till Tekniska nämnden Torsdagen den 28 februari 2019, kl. 13:30 Tekniska förvaltningen I tur att justera: Tid och plats för justering:

1 (2) Kallelse till Tekniska nämnden Torsdagen den 28 februari 2019, kl. 13:30 Tekniska förvaltningen I tur att justera: Tid och plats för justering: 1 (2) Kallelse till Tekniska nämnden Torsdagen den 28 februari 2019, kl. 13:30 Tekniska förvaltningen I tur att justera: Tid och plats för justering: Benny Petersson Bestäms på mötet Föredragningslista

Läs mer

Behandling av ärenden enligt bifogad föredragningslista.

Behandling av ärenden enligt bifogad föredragningslista. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Tekniska nämnden 2018-03-29 SID 1 AV 3 Instans: Tekniska nämnden Tid: Torsdag den 29 mars 2018, kl. 13:00 Plats: Sämsjön (B-salen), kommunhuset Behandling av ärenden enligt

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-02-13 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-02-13, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Personalavdelningens smtr, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet ska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-01-31 Organ Socialnämnden 9 Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 16.00 19.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.45 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12

Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2013/1254.194 Ändring av regeln i 11 i kommunstyrelsens reglemente om kommunalråd, beslut

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 5 (11) Kommunfullmäktige 2015-10-15 Kf 110 Ks 149 Au 168 KS/2015-0049 Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer