Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259"

Transkript

1 Minnesanteckningar 1 (7) Vårdvalsenheten Handläggare Berit Bryske RS/ Plats Närvarande Frånvarande Nordstjärnan, Regionens hus Annika Kjellman, verksamhetschef, Region Värmland Bengt Hanson, medicinsk rådgivare, Region Värmland Berit Bryske, handläggare, Region Värmland Börje Ehinger, öppenvårdschef, Region Värmland Charlotte Lindgren, controller, Region Värmland Gertrud Berglund, distriktssköterska, Unicare VC Töcksfors Kajs-Marie Karlsson, verksamhetschef, Unicare AB Karin Körgesaar, verksamhetschef, Praktikertjänst Kristin Thörnqvist, verksamhetschef, Capio Anton Alfredsson, verksamhetschef, Capio Vendela Englund Burnett, verksamhetschef, Praktikertjänst AB Anders Olsson, bitr. områdeschef, Region Värmland Annika Ode, verksamhetschef, Region Värmland Britt Lindberg, verksamhetschef, Region Värmland Ingela Agnarsson, verksamhetschef, Region Värmland Marjola Kock, verksamhetschef, Praktikertjänst AB Särskilt inbjudna Anders Danielsson, projektledare, Region Värmland Dan Drobin, ledningsstrateg, Region Värmland Hans Carlsson, verksamhetsutvecklare, Region Värmland Mikael Hasselgren, Region Värmland 1 Välkomna Lars Göran Boström hälsar alla välkomna till dagens vårdvalsråd. 2 Information av ledningen område öppenvård Börje Ehinger, öppenvårdschef Rekrytering av nya verksamhetschefer pågår. Rekryteringen sker genom Qtym. Samtliga verksamhetschefer blev entledigande från sina tjänster för att få rekryteringen så transparant som möjligt. 120 ansökningar har kommit in från totalt 50 individer. Både interna och externa sökande. Intervjuer pågår. Ingen läkare har sökt. Biträdande verksamhetschefer inom de tyngsta områdena kommer att ske, annonsering pågår.

2 REGION VÄRMLAND 2 (7) Medicinskt ledningsstöd, annonsering ute och rekrytering pågår. Ska jobba tajt ihop med både verksamhets- och enhetschefer. 5 allmänläkartjänster på halvtid. Börje kommer att leda gruppen. Tillsättning av läkartjänster inom psykiatrin. Anders Berntsson, Kjell Finneman och hyrläkarlina. Både Anders och Kjell kommer att jobba i båda i både öppen och sluten psykiatrin Doktrin har införts på flera VC. Larm gick ut förra veckan om att det skulle vara en läcka på servern men så är inte fallet. Servern ligger i USA och det är stora skillnader på våra lagar. Öppenvården kommer att stänga ner Doktrin tills det ligger på en svensk server. Unicare meddelar att dom har doktor24 som plattform. Det går inte att skypa i detta system. Kajs-Marie har anmält detta till LiV-IT men ärendet står still. Fungerar om man kopplar upp sig från mobil och en extern dator men inte via region-dator. Detta problem måste uppmärksammas. Chatt fungerar. Lokalsamordnare Börje har mycket kontakt med fastigheter. Det finns ett behov av att ha en lokalsamordnare som fanns förr. Det är mycket frågor kring lokaler, datorer, mm och det skulle vara bra om någon samordnade detta. Nya familjecentraler kommer etableras i Karlstad Kommun. Nästa på tur blir på Fredricelundsskolan på Våxnäs. Både Kasernhöjden och Åttkanten visar intresse att vara med i projektet och diskussionen. Socialstyrelsen ska godkänna om VC anställer underläkare utan legitimation. Sommarplaneringen kommer bli kämpig. Psykiatrin var förra året en katastrof men i år tror vi att det ska fungera bättre. Förstärkta primärvårdsgarantin tas bort från BMM och BVC. (Se bifogade bilder) 3 Information on nya sjukvårdsrådgivningen Anders Danielsson, utvecklingsledare, Hälso- och sjukvårdens ledningsstöd Många patienter har under lång tid blivit hänvisade till fel vårdgivare av sjukvårdsrådgivningen. Region Värmland kommer att från och med 1/11 avsluta avtalet med Medhelp AB och ta emot ca samtal/år. De flesta tillsatta tjänsterna är kombinationstjänster. 35 rådgivningssköterskor kommer arbeta på 3

3 REGION VÄRMLAND 3 (7) platser. Torsby Arvika och CSK. Rådgivningsstödet som ska användas är från Inera. Från och med 1/11 kommer MedHelp AB endast ha avtal med en Region och det är Stockholm. De övriga 19 regionerna kommer ingå i Inera. Vi kommer även att skapa ett kluster mellan Värmland och några andra regioner. Dokumentation i RGS men notering ska även ske i Cosmic. Vi måste jobba vidare med att se till att katalogerna (kontaktuppgifter) är uppdaterade. Ett bakre medicinskt stöd behövs för sköterskorna. Rådgivningen kommer inte att kunna ha en doktor som ska vara som en bakjour utan det måste styras till joursköterskan. Här är det viktigt att katalogen är uppdaterad. Dialog mellan projektgruppen och VC är jätteviktig. Anders kommer att skicka ut förslag på tid till att träffa representanter från VC. (Se bifogade bilder) 4 Fika Dagen till ära fikar vi med god tårta för att uppmärksamma Bengt Hanson som medverkar på sitt sista vårdvalsråd idag. Tack Bengt för gott samarbete och lycka till! 5 Med Rave Dan Drobin, ledningsstrateg, Hälso- och sjukvårdens ledningsstöd Berättar lite om sitt lean arbete när har var chef på röntgen. Dan undrar om vi är nöjda med vårt ersättningssystem. Svårt att säga. Det är viktigt att DRG-koda alla besök. Allt som du gör ska motiveras av en diagnoskod (enligt Vendela) I primärvårdskvalitets registret mäts ca 150 olika parametrar. Regionen har fått fram ett 40-tal mätbara parametrar och Erik Le Brasseur och Fredrik Carlstedt fick i uppdrag att ta fram en rapport med ett 10-tal parametrar som är viktiga för VC att följa upp. Önskemål framkommer att verksamhetscheferna vill tycka till om vilka parametrar rapporten ska innehålla. Eric och Fredrik kommer att kommunicera med cheferna. Vi behöver ha vårdcentraler som är piloter, gärna från både egen regin och från de privata. Dan ställer frågan om det finns någon som vill nappa på att vara pilot? De som är intresserade kan anmäla intresse till Lars Gohde.

4 REGION VÄRMLAND 4 (7) 6 FHV-avtal och FMK Bengt Hanson, medicinskt sakkunnig, Vårdvalsenheten Bengt vill gärna ha in synpunkter om avtalet gällande privata företagshälsovårder. Avtalet har förändrats och det är det ett rent köp & sälj avtal. 25% av summan används till detta. Bengt uppmanar att vi ska använda oss av avtalet. Endast 25% av summan används. Avtalet går ut men vi har option på två år till. Bengt har gjort en rutin (som kommer att läggas i VIDA). De som är arbetslösa är ju inte kopplade till någon företagshälsovård men vi kan ändå fråga om det finns möjlighet att dom tar sig an patienten. Försäkringsmedicin är ett eget kompetensområde. Det kommer inte bli någon överenskommelse nästa år (men det kommer pengar till rehabiliteringskoordinatorerna) Det kommande uppdraget som är nr 1 är utbildning i försäkringsmedicin för all patientnära vård. Inbjudan kommer under hösten. Målet är kompetenshöjning inom detta område. Viktigt att det upplevs att all personal på VC jobbar lika och i samma anda. Samma policy på alla VC. Förslag till utbildning är fem tillfällen på fem olika orter och att man kan anmäla sig till vilket tillfälle som passar. Om det finns frågor om utbildningen går det bra att kontakta caisa.hedlund@regionvarmland.se (Se bifogade bilder) Bengt tackar alla för ett gott samarbete och kommer nu att bli friherre 7 Tillägg till PUB-avtal Hans Carlsson, verksamhetsutvecklare, Planering- och uppföljningsenheten För att kunna ta fram data (spirometri, KPP, Med Rave mm även för de privata) måste det till ett personuppgiftsbiträdessavtal (PUB). Regionen måste få ett uppdrag från de privata VC. Ett uppdrag per ändamål. Lars Gohde och Henrik Lantmansson ska formulera ett avtal per ändamål som sedan ska skrivas under. Efter sommaren räknat vi med att det kan komma igång.

5 REGION VÄRMLAND 5 (7) 8 Rapport AVC Mikael Hasselgren, specialist i allmänmedicin, Centrum för klinisk forskning Utvärdering av akademiska vårdcentraler sedan starten Rapporten innefattar utvärdering av deltagande handledare, studenter, patienter och chefer. Utvärderingen från patienter hämtades från den nationella patientenkäten där ett urval av frågor och patienter som träffat en studerande på AVC gjordes. Resultatet av utvärderingen var väldigt positivt av de tillfrågade. I dagsläget finns inga forskningsutbildade medarbetare kvar som AVC samordnare, vet inte hur fortsättningen av AVC kommer se ut framöver. Övriga frågor Gertrud, Töcksforspraktiken På Unicare VC Töcksfors så har det registrerats läkemedelsförskrivning som inte har förskrivits på vårdcentralen (IVF) Det noterades redan efter att läkemedelsrapporten i november skickades ut och rapporterades då till läkemedelsenheten Felet som berodde på ett konfigureringsfel blev åtgärdat först den 7/5. Den felaktiga förskrivningen motsvarar ca kr som belastats på PTJ Töcksforspraktiken (november-februari) samt kr som belastats Unicare Töcksforspraktiken (mars-april). Lars Göran tar kontakt med Lars på måndag 27/5 och återkopplar till Gertrud. Eftersom det även tidigare har skett registreringar på vårdcentraler som inte har förskrivit läkemedel så är det viktigt att vårdcentralerna följer upp läkemedelsrapporterna kontinuerligt. Listor på vilka läkare som förskrivit på enheten kan tas fram. Vendela, Åttkanten Nyhetsbrevet Nytt om vårdsystem har skickat ut information om att det gamla röstmeddelarsystemet ska fasas ut, bland annat att det gamla telefonsystemet Callpilot kommer stängas ner. Överflyttningen till det nya systemet kommer ske i början av juni. Vårdvalsenheten kollar upp detta och vad det innebär för vårdcentralerna. Nästa vårdvalsråd är den 29 augusti kl i Regionens hus. Ha en trevlig sommar!

6 REGION VÄRMLAND 6 (7)

7 REGION VÄRMLAND 7 (7)

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259 Minnesanteckningar 1 (5) Vårdvalsenheten Handläggare Berit Bryske 2019-03-07 RS/190259 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Nordstjärnan, Regionens hus Anders Olsson, bitr. områdeschef, Region

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-02-23 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö Annika

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-05-31 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, bitr. tf. områdeschef LiV Annika Kjellman,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-09-28 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, LiV Annika Ode, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-08-30 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, bitr. områdeschef LiV Annika Kjellman,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-01-25 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef, LiV Annika Ode,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-10-25 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Bengt Hanson, medicinsk sakkunnig LiV Berit Bryske,

Läs mer

Förhindrade: Anders Olsson, tf. bitr. områdeschef LiV

Förhindrade: Anders Olsson, tf. bitr. områdeschef LiV MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-11-29 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef LiV Annika Ode, verksamhetschef

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-08-31 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson, LiV Berit Bryske,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan

Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-11-30 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan Närvarande: Bengt Hanson, LiV Berit Bryske, LiV Britt Lindberg,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-01-26 LK/170217 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Bengt Hanson, LiV Berit

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-09-27 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef LiV (via länk) Berit

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-05-24 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson, LiV Annika

Läs mer

Förhindrade: Kristin Törnqvist, Legevisitten

Förhindrade: Kristin Törnqvist, Legevisitten MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2016-04-28 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson, LiV

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2016-01-28 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson,

Läs mer

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2014-05-23 LK/120259 Plats CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel

Landstingshuset, konferensrum Rigel Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2013-12-19 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel Närvarande: Anders Olsson, LiV Anders Olofsson, Kinnekullehälsan

Läs mer

Plats. Landstingshuset, konferensrum Sirius. Närvarande

Plats. Landstingshuset, konferensrum Sirius. Närvarande Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2013-09-23 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö

Läs mer

Vårdval i Värmland VERSION 0.1, Informationsmaterial till vårdgivare

Vårdval i Värmland VERSION 0.1, Informationsmaterial till vårdgivare Vårdval i Värmland VERSION 0.1, 2016-12-28 Informationsmaterial till vårdgivare Utifrån förfrågningsunderlag med förutsättningar för att bedriva verksamhet inom vårdval i Värmland Gäller för år 2017- Landstinget

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2012-10-25 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Närvarande Anders Olofsson, Kinnekullehälsan

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2012-09-26 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Närvarande Lars Gohde, LiV Camilla Ydén, LiV

Läs mer

Förskrivning av läkemedel utanför uppdraget som medarbetare inom Region Kronoberg

Förskrivning av läkemedel utanför uppdraget som medarbetare inom Region Kronoberg Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Läkemedel Giltig fr.o.m: 2018-05-18 Faktaägare: Stephan Quittenbaum, ordf läkemedelskommittén Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, Hälso- och sjukvårdsdirektör

Läs mer

Vårdgivare. Ärendet. Skälen för beslutet BESLUT Dnr / (5) MediCheck AB Hälsingegatan 45 BV STOCKHOLM.

Vårdgivare. Ärendet. Skälen för beslutet BESLUT Dnr / (5) MediCheck AB Hälsingegatan 45 BV STOCKHOLM. BESLUT 2019-09-11 Dnr 8.5-8865/2019-16 1(5) MediCheck AB Hälsingegatan 45 BV 113 31 STOCKHOLM Vårdgivare MediCheck AB Ärendet Tillsyn av det systematiska patientsäkerhetsarbetet vid MediCheck AB i syfte

Läs mer

Spinneriet, Centralsjukhuset Karlstad

Spinneriet, Centralsjukhuset Karlstad Fysioterapimottagningen sjukhuset Arvika Minnesanteckning 1 (5) Utvecklingsgruppen för fysioterapeuter i Värmland Handläggare Mia Måseide 2019-05-14 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Spinneriet,

Läs mer

Kvalitetskrav för medicinskt bedömningsteam på vårdcentral

Kvalitetskrav för medicinskt bedömningsteam på vårdcentral Dokumenttyp Revisionsansvarig Version Antal sidor Rutin Försäkringsmedicinska kommittén 7 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Bengt Hansson Chefläkare, division allmänmedicin Mathias

Läs mer

Välkommen! Seminarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete. 5 april 2017

Välkommen! Seminarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete. 5 april 2017 Välkommen! Seminarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete 5 april 2017 Program 13.00 14:40 Introduktion. Marie Brandvold, enhetschef. Presentation av tillsynens resultat Jan-Erik Ingwall, inspektör,

Läs mer

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC Standardiserad Utskrivning Samordnande sjuksköterska på VC Bakgrund Arvika sjukhus pilot standardiserad utskrivning 2013- Pilotprojekt Verkstaden 2013 Samordnande sjuksköterska, funktion samordnande ssk

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande

Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande 1. Revidering av del 1 allmänna villkor, gäller för alla vårdval. 2. Revidering av Hälsoval Värmland del 2 vårdcentral

Läs mer

Halvtid i implementeringsprojektet. Projektledare Iréne Nilsson Carlsson

Halvtid i implementeringsprojektet. Projektledare Iréne Nilsson Carlsson Halvtid i implementeringsprojektet Projektledare Iréne Nilsson Carlsson Hälso- och sjukvården bör erbjuda patienter: Levnadsvana Rökning Åtgärd Kvalificerat rådgivande samtal Riskbruk av alkohol Rådgivande

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tove Tevell HSN/190227

Handläggare Datum Diarienummer Tove Tevell HSN/190227 Protokoll 1 (5) Läkemedelskommittén Läkemedelsenheten Handläggare Tove Tevell 2019-05-23 HSN/190227 Plats Närvarande Frånvarande Tabletten, Läkemedelsenheten, Centralsjukhuset Karlstad Madelene Johanzon,

Läs mer

Länsöverenskommelse för barn och unga i risk- och missbruk. från upptäckt till behandling

Länsöverenskommelse för barn och unga i risk- och missbruk. från upptäckt till behandling Länsöverenskommelse för barn och unga i risk- och missbruk från upptäckt till behandling Pågående utvecklingsarbete Samarbete mellan Värmlands läns vårdförbund, Region Värmland, Länsstyrelsen Värmland,

Läs mer

Patientnämnden behandlade vid sammanträde den 19 september 2013 ett principärende gällande brister i remissbevakning.

Patientnämnden behandlade vid sammanträde den 19 september 2013 ett principärende gällande brister i remissbevakning. Handläggare: Renate Cremer 1 (4) PaN 2014-06-03 P 7 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-05-09 PaN V1211-04982-58 PaN V1211-05199-58 Återföring Brister i remissbevakning Ärendet Patientnämnden behandlade vid sammanträde

Läs mer

Patientforum. Vad är det och hur går det till?

Patientforum. Vad är det och hur går det till? Patientforum Vad är det och hur går det till? Vad är patientforum? Patientforum är en mötesform som erbjuds inom flera av Stockholm läns sjukvårdsområdes psykiatriska verksamheter. På mötet kan patienter

Läs mer

Resultat klinisk farmaci (ESLiV) 2016

Resultat klinisk farmaci (ESLiV) 2016 Årsrapport 1 (5) Resultat klinisk farmaci (ESLiV) 2016 Ansvarig enhet: Läkemedelsenheten Sammanfattning Under 2016 har farmaceuter identifierat 1587 läkemedelsavvikelser samt 1160 läkemedelsrelaterade

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg Kattens Läkargrupp Västergatan 14B, 231 64 Trelleborg. Tel. 0410-456 70 Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva-Christin

Läs mer

Avser naromradet: Arjäng.

Avser naromradet: Arjäng. 1 Närområdesplan Vårdenheterna inom Hälsoval Värmland har ett gemensamt närområdesansvar för invånarna i närområdet. Med närområde avses den kommun där vårdenheten är lokaliserad. En gemensam närområdesplan

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Hässelgården och Skolörtens vård- och omsorgsboende- Patientsäkerhetsberättelse 2010

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Hässelgården och Skolörtens vård- och omsorgsboende- Patientsäkerhetsberättelse 2010 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Marie Sundström Telefon: 508 05 016 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 APRIL 2011 SID 1 (6) DNR 1.2.1 195-2011 SAMMANTRÄDE 19 APRIL 2011 Till Hässelby- Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Fysisk aktivitet på recept - FaR i Värmland. Sammanställning av ordinationer till Friskvården i Värmland under 2014

Fysisk aktivitet på recept - FaR i Värmland. Sammanställning av ordinationer till Friskvården i Värmland under 2014 Fysisk aktivitet på recept - FaR i Värmland Sammanställning av ordinationer till Friskvården i Värmland under 2014 All legitimerad personal verksam inom hälso- och sjukvården i Värmland kan sedan 2005

Läs mer

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-05-03 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-05-03, kl. 13-15 Plats: Arresten, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-20 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

Avvikelsehantering enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) avseende Läkemedel/Specifik omvårdnad, Fall och Medicintekniska produkter

Avvikelsehantering enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) avseende Läkemedel/Specifik omvårdnad, Fall och Medicintekniska produkter OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Diarienr. Sid. Förvaltningschef Annika Lindqvist 2013-09-26 1 (5) Avvikelsehantering enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)

Läs mer

Palliativ vård. Uppdrag palliativ vård i Värmland Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken

Palliativ vård. Uppdrag palliativ vård i Värmland Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken Palliativ vård Uppdrag palliativ vård i Värmland 20150220 Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken Bakgrund Socialstyrelsens bedömning Den palliativa vården och omsorgen omfattar

Läs mer

Föregående minnesanteckningar gicks igenom.

Föregående minnesanteckningar gicks igenom. Minnesanteckning 1 (5) Stramakommittén Smittskydd Värmland Handläggare Ingemar Hallén/MR 2018-06-05 10305.18.A1 Plats Närvarande Frånvarande Mikrobiologens konferensrum Aten Thomas Ahlqvist Eric Le Brasseur

Läs mer

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Hälso- och sjukvården Datum 2018-05-08 Sida 1 (6) Västerbergslagen Dnr Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Mötets

Läs mer

Fast vårdkontakt vid somatisk vård

Fast vårdkontakt vid somatisk vård Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Vård i livets slut Faktaägare: Pär Lindgren, chefläkare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Revisions nr: 1 Gäller för: Region Kronoberg

Läs mer

Välkomna till. Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP. 27 sep -17

Välkomna till. Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP. 27 sep -17 Välkomna till Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP 27 sep -17 Program 8:15 Inledning 8:30 LifeCare - kort introduktion Jeanette Rosberg SIP när, var och hur? Margit Gehrke-Flyckt Barn och ungd

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-02-02 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-02-02, kl. 13-15 Plats: Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Frågor om alkohol är viktiga och borde kunna ställas oftare

Frågor om alkohol är viktiga och borde kunna ställas oftare Introduktion till HFS Temadag om alkohol 2 oktober 2013: Frågor om alkohol är viktiga och borde kunna ställas oftare Kerstin Damström Thakker, Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns

Läs mer

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-03 Anders Pramborn Verksamhetschef Läkarhuset Tranås Jon Tallinger Tillförordnad verksamhetschef Läkarhuset

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Läkemedelsgenomgångar Socialstyrelsens föreskrifter HSF förfrågningsunderlag och avtal

Läkemedelsgenomgångar Socialstyrelsens föreskrifter HSF förfrågningsunderlag och avtal Läkemedelsgenomgångar Socialstyrelsens föreskrifter HSF förfrågningsunderlag och avtal Fortbildning 2013-04-16 för distriktsläkare och distriktssköterskor Läkemedelsgenomgångar inom 1 Läkemedelshandläggare

Läs mer

Tabletten, Läkemedelsenheten, Centralsjukhuset Karlstad Madelene Johanzon, ordförande Tove Tevell, sekreterare Anna Skrinning Ulla Engström

Tabletten, Läkemedelsenheten, Centralsjukhuset Karlstad Madelene Johanzon, ordförande Tove Tevell, sekreterare Anna Skrinning Ulla Engström Protokoll 1 (5) Läkemedelskommittén Läkemedelsenheten Handläggare Tove Tevell 2019-01-31 HSN/190227 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Justering Tabletten, Läkemedelsenheten, Centralsjukhuset

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Falu lasarett, hus 17 adm, sammanträdesrum Dialogen. Ordförande

Falu lasarett, hus 17 adm, sammanträdesrum Dialogen. Ordförande LÄKEMEDELSKOMMITTÉ MÖTESANTECKNINGAR 2010-01-19 Tid Tisdag den 19 januari 2010, kl 13.30 16.45 Plats Falu lasarett, hus 17 adm, sammanträdesrum Dialogen Närvarande Annika Braman Eriksson Åsa Wiberg Kristin

Läs mer

Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland

Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland Överenskommelse 1 (5) Nya Perspektiv Datum 2018-03-12 Diarienummer Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland 2018-2020 REGION VÄRMLAND 2018-03-12 2 (5) Innehållsförteckning Inledning...3 Kompetenser...3

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Översyn av regelverk för avgifter inom delar av hälsovårdsområdet

Översyn av regelverk för avgifter inom delar av hälsovårdsområdet 1 (5) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-16 Ärende 9 Västra Götalandsregionen Hälso- och sjukvårdsavdelningen Handläggare: Margareta Axelson Tel: 010-441 13 73 E-post: margareta.f.axelson@vgregion.se Handläggare:

Läs mer

intk)1 4 21414...ne.,nek Se till att överenskommelsen om samverkan tillämpas i alla delar av verksamheten

intk)1 4 21414...ne.,nek Se till att överenskommelsen om samverkan tillämpas i alla delar av verksamheten ESLÖVS KOMMUN intk)1 4 21414...ne.,Nek SKANE SKANE Primärvården i Eslöv Psykiatri Skåne Båda huvudmännen har vidta it föl'ande åt ärder Se till att överenskommelsen om samverkan tillämpas i alla delar

Läs mer

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson.

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Minnesanteckning SUF möte 7 februari 2013 Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Genomgång av minnesanteckningarna från SUF mötet

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen. Bedömning/behandling vårdgivare. Information om medicinska förutsättningar för arbete

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen. Bedömning/behandling vårdgivare. Information om medicinska förutsättningar för arbete Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/ rehabkoordinering

Läs mer

regionvastmanland.se Förstärkt vårdgaranti och utvidgad uppföljning i Primärvården

regionvastmanland.se Förstärkt vårdgaranti och utvidgad uppföljning i Primärvården Förstärkt vårdgaranti och utvidgad uppföljning i Primärvården Syftet med beslutet Proposition 2017/18:83 Första steget på en omstrukturering av svensk hälso- och sjukvård - Från sjukhus till första linjens

Läs mer

Fysisk aktivitet på recept - FaR i Värmland. Sammanställning av ordinationer på fysisk aktivitet till

Fysisk aktivitet på recept - FaR i Värmland. Sammanställning av ordinationer på fysisk aktivitet till Fysisk aktivitet på recept - FaR i Värmland Sammanställning av ordinationer på fysisk aktivitet till Friskvården i Värmland under 2016 All legitimerad personal verksam inom hälso- och sjukvården i Värmland

Läs mer

Uppföljning av Nationella riktlinjer för diabetes typ 1

Uppföljning av Nationella riktlinjer för diabetes typ 1 Uppföljning av Nationella riktlinjer för diabetes typ 1 Diabetes typ 1 Under riskvärde blodsocker 100 80 Rökfri 60 Måluppfyllelse blodtryck 40 Ögonbottenundersökning Fotundersökning LiV 2014 LiV 2016 SoS

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående SKPF

Läs mer

Tobaksavvänjning på recept (ToR) Skriftlig ordination av behandling för tobaksavvänjning

Tobaksavvänjning på recept (ToR) Skriftlig ordination av behandling för tobaksavvänjning Tobaksavvänjning på recept (ToR) Skriftlig ordination av behandling för tobaksavvänjning LUFT-konferensen, Eskilstuna 14 september 2017 Anne Leppänen Doktorand, projektkoordinator Institutionen för lärande,

Läs mer

Effektivare administration i Region Skåne

Effektivare administration i Region Skåne 6 maj 2014 Ansvarig: Johan Cosmo johan.cosmo@skane.se Effektivare administration i Region Skåne SLUTRAPPORT 1 1 Projektarbete... sid 3 1.1 Bakgrund 1.2 Frågeställning 1.3 Metod 1.4 Projektgrupp 2 Resultat

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Förändringar i e-tjänsten Journalen. Ny vårdtjänst för läkarbesök i webbtidboken. Ny webbtid för vaccinationer, resevaccin, TBE och Hepatit

Förändringar i e-tjänsten Journalen. Ny vårdtjänst för läkarbesök i webbtidboken. Ny webbtid för vaccinationer, resevaccin, TBE och Hepatit RV1000, v5.0, 2017-03-09 Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten Datum 2019-06-13 MÖTESRUBRIK PLATS VIP-rådet Mälaren TIDPUNKT 13 juni kl. 14-16 NÄRVARANDE Anders Ahlgren,

Läs mer

VÅRDVAL FYSIOTERAPI Fysioterapinätverksträff

VÅRDVAL FYSIOTERAPI Fysioterapinätverksträff VÅRDVAL FYSIOTERAPI 2016 Fysioterapinätverksträff 2016-10-13 ANTAL ANSLUTNA VÅRDGIVARE I VÅRDVAL FYSIOTERAPI SEP 2015, SEP 2016 Fysioterapi Hagfors AB Primärvårdsrehabiliteringen i Värmland Fysioterapi

Läs mer

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett Central förvaltning Datum 2018-09-11 Sida 1 (6) Hälso- och sjukvårdsenheten Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva Axelsson/Donald Casteel Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning Sammanfattning

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2018-05-08 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2018 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 2.1 Vision sid. 3 2.2 Familjecentralernas mål enligt samverkansavtalet

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/jn 2014-10-13 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Viola Lindén, SRF Gunilla Johansson, SRF Britt Artursson, SRF Claes-Göran

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Jeanette Eklind

Handläggare Datum Diarienummer Jeanette Eklind Minnesanteckning 1 (5) Styrgrupp beroendecentrum Handläggare Jeanette Eklind 2017-05-30 Plats Närvarande Konferensrum Blåklockan, psykiatrihuset Carolyn Isaksson, verksamhetschef länsgemensam psykiatri

Läs mer

Behovsanpassad kompetensutveckling på vårdcentralen

Behovsanpassad kompetensutveckling på vårdcentralen Behovsanpassad kompetensutveckling på vårdcentralen Innehåll Förord Kap 1 Därför är kompetensutveckling viktig för verksamheten Så skapar du en bra arbetsmiljö Kap 2 Kap 3 Kap 4 Kap 5 Kap 6 Kap 7 Källor

Läs mer

Övriga frågor: Singapore Fokusambulans

Övriga frågor: Singapore Fokusambulans MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Ulfsparresalen, hus 17, Höglandssjukhuset Eksjö Närvarande: Johanna Svahn, Eksjö kommun Magdalena Fritzon, Nässjö kommun Malin Johansson, Nässjö kommun Jeanette Öhrlund, Nässjö

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Dokumentation av Sjukdomsförebyggande metoder

Dokumentation av Sjukdomsförebyggande metoder Dokumentation av Sjukdomsförebyggande metoder Tobak, alkohol, fysisk aktivitet, matvanor Karin Kauppi Dietist/Verksamhetsutvecklare Hälsofrämjande sjukvård 6 maj 2015 Varför nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård

Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård 9/2017 1 (6) Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård Datum Tisdagen den 12 december 2017 Tid 15.10-16:15 Plats Södertörnssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) (L) (M) (M) (KD) (C) (S) (S) (V)

Läs mer

Information skickades ut med agendan.

Information skickades ut med agendan. 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS Vårdvalsrådet Mälaren TIDPUNKT 22 augusti kl 14:00-17:00 NÄRVARANDE Birger Thorell, Gunnar Dahlberg, Erik

Läs mer

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden 2018-04-01 tom 2018-06-30 Analys framtagen av patientnämnden i Region Kronoberg Varför en analys från Patientnämnden i Region Kronoberg? Patientnämnderna

Läs mer

Vårdhygienisk expertservice till primärvården en utmaning

Vårdhygienisk expertservice till primärvården en utmaning Vårdhygienisk expertservice till primärvården en utmaning Eva Melander, hygienläkare, enhetschef Carina Andersson, hygiensköterska Vårdhygien Område smittskydd och vårdhygien Före 2009 ett Vårdhygien för

Läs mer

Till dig som arbetar som ST-läkare i allmänmedicin

Till dig som arbetar som ST-läkare i allmänmedicin Till dig som arbetar som ST-läkare i allmänmedicin Läkarförbundet genomför här en enkät för att utvärdera vårdvalet i den svenska primärvården. Enkäten är det tredje och sista steget i förbundets arbete

Läs mer

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Ordföranden Ivan Eriksson (s) hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND. Hälso- och sjukvård. Nämnden för Hälso- och sjukvård

MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND. Hälso- och sjukvård. Nämnden för Hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvård DATUM Hans Tanghöj 2007-05-03 DIARIENR Nämnden för Hälso- och sjukvård MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND Försäljningen av alkohol liksom den alkoholrelaterade dödligheten

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-09-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Friskvårdscentralen kristinehamn Friskvården i Värmland

Verksamhetsberättelse. Friskvårdscentralen kristinehamn Friskvården i Värmland Verksamhetsberättelse Friskvårdscentralen kristinehamn Friskvården i Värmland 2017 Utgiven av Friskvården i Värmland Layout: Anna Lind Hedin, Friskvården i Värmland Kontakta Friskvården i Värmland Box

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för

Patientsäkerhetsberättelse för Patientsäkerhetsberättelse för Familjeläkarna i Olofström Datum och ansvarig för innehållet 20160226 Maria Theandersson, Verksamhetschef Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

Nationella Riktlinjer Sjukdomsförebyggande metoder Regionuppdraget

Nationella Riktlinjer Sjukdomsförebyggande metoder Regionuppdraget Nationella Riktlinjer Sjukdomsförebyggande metoder Regionuppdraget Projektledare: Pia Haikka, pia.haikka@vgregion.se Erica Sandberg, erica.sandberg@vgregion.se Hälso- och sjukvårdslagen 2 c Hälso- och

Läs mer

Hur står det till med våra akutmottagningar? Tillsyn av patientsäkerheten vid akutmottagningar i Uppsala/Örebro sjukvårdsregion

Hur står det till med våra akutmottagningar? Tillsyn av patientsäkerheten vid akutmottagningar i Uppsala/Örebro sjukvårdsregion Hur står det till med våra akutmottagningar? Tillsyn av patientsäkerheten vid akutmottagningar i Uppsala/Örebro sjukvårdsregion Bakgrund tillsyn Nationell tillsyn av vårdgivarnas ledningssystem för kvalitet

Läs mer

Den 27 mars höll SBR sin årliga konferens. Denna gång innebar även konferensen startskottet för det nya SBR efter sammanslagningen med LAROS.

Den 27 mars höll SBR sin årliga konferens. Denna gång innebar även konferensen startskottet för det nya SBR efter sammanslagningen med LAROS. SBR konferens 2015 Den 27 mars höll SBR sin årliga konferens. Denna gång innebar även konferensen startskottet för det nya SBR efter sammanslagningen med LAROS. Deltagarna kom från hela landet och en stor

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2018-09-04 1 (4) Minnesanteckningar 2018-09-03, Funktionshindersråd,

Läs mer

Som underlag till handlingsplanen har arbetsgruppen utgått från följande dokument:

Som underlag till handlingsplanen har arbetsgruppen utgått från följande dokument: Handlingsplan 2016-2018 kopplad till lokal överenskommelse mellan Vetlanda kommun, somatiska och psykiatriska specialistvården samt Vetlanda vårdcentral, Aroma vårdcentral, Avonova vårdcentral, Landsbro

Läs mer