Landstingshuset, konferensrum Sirius

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Landstingshuset, konferensrum Sirius"

Transkript

1 MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD LK/ Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson, LiV Annika Ode, LiV Bengt Hanson, LiV Berit Bryske, LiV Britt Lindberg, LiV via länk Charlotte Lindgren, LiV Gertrud Berglund, Praktikertjänst Kerstin Karlsson, LiV Kristin Törnqvist, Legevisitten Lars Gohde, LiV Marjola Kock, Praktikertjänst Petter Nordenhäll, Legevisitten Vendela Englund-Burnett, Praktikertjänst Förhindrade: Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö Annika Kjellman, LiV Börje Ehinger, LiV Ingela Agnarsson, LiV Ingela Pedersen, LiV Jürgen Staub-Lambrecht Karin Körgesaar, Praktikertjänst Mathias Karlsson, LiV Ulrika Thufvesson, LiV

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND Inbjudna gäster: 1. Inledning Lars Gohde, Vårdvalenheten hälsar alla välkomna till dagens hälsovalsråd. Annika Ode, ny verksamhetschef i Arvika är med för första gången och därför gör vi en kort presentationsrunda. 2. Rehabiliterings-koordinatorer Bengt Hanson ville ha respons på hur det fungerar med den nya funktionen. Cheferna var samfällt positiva. Projektet ska permanentas enl. HCL beslut. Enl. ök. mellan staten o SKL får LiV 3 mkr ytterligare för denna funktion 2017 och det är beslutat av HCL att 5 nya tjänster ska tillsättas. Uppdragen kommer att förändras en del. Man kommer att titta på geografin (minimera restid), antalet listade personer i arbetsför ålder per VC och sjuktalet. Dessutom större uppdrag gentemot sluten vården. Det kommer att bli en central enhet med en enhetschef under en verksamhetschef. Mathias Karlsson, chef för område öppenvården, har uppdraget om organiseringen. Därefter vidtar rekryteringen. FK är inte involverade i införandet av rehabiliterings koordinatorer. Rehab koordinatorerna har åtkomstproblem till statistiktjänsten och till Inera Rehab. stöd på de privata VC. LiV-IT ska egentligen inte vara inblandade i problemet utan det är mellan de privata och Inera. Bengt ska dock maila IT chef Christer Blom det mail som Bengt tidigare vidarebefordrade till cheferna från Eva Högman ang. hur de privata VC skulle ge rehabiliteringskoordinatorerna åtkomst till dessa 2 tjänster och vid behov komplettera skrivningen. Skulle det hjälpa att anställa koordinatorerna på t.ex. 1 timme per månad för att få det att fungera? funderar Marjola på.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND I statistiktjänsten redovisas sjuktalet på respektive VC och per läkare. Denna tjänst har enhetschef och rehabiliteringskoordinatorerna åtkomst till. I rehabiliteringsstödstjänsten kan man se patient med personnummer (åtkomst för läkaren som kan se sina egna patienter och rehabiliteringskoordinatorn, som kan hitta de patienterna som man bör göra ytterligare rehab. insatser för). 3. En förälder blir till Kerstin Karlsson, enhetschef på utvecklingsenheten för mödra- och barnhälsovård tillsammans med Anna Sandberg, folkhälsostrateg på folkhälso- och samhällsmedicinska enheten redogör för verktyget En Förälder Blir Till (EFBT) -Jämlik verksamhet på familjecentral, barnmorskemottagning och barnavårdscentral. Verktyget ska hjälpa personal att jobba med en jämlik vård som tagits fram från kunskapscentrum i Västra Götalandsregionen. Materialet hjälper verksamheten att synliggöra normer och värderingar. Det finns konkreta exempel att arbeta med. 4 teman som bör gås igenom på t.ex. APT är Jämställt föräldraskap Kulturkompetens Stjärnfamiljen Psykisk hälsa Varje kapitel avslutas med att personalen gör en handlingsplan för konkreta förbättringar. En fråga kom upp om vi skulle kunna få hjälp med att läsa igenom de informationsmaterial som vi har på våra VC och se hur det jämlikt denna är? (Se bifogade bilder)

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND Ramförstärkning BHV fr o m 2017 Ramförstärkningen för att implementera det nya nationella barnhälsovårdsprogrammet. Fokus är det nya hembesöket vid 8 månaders ålder. Syftet är att förstärka: Barnhälsovården så att nya nationella vårdprogrammet kan implementeras Familjecentralers etablering i länet Etablering av Första linjen i länet För att klara uppdraget med 50 inskrivna barn per sköterska behövs 59.0 BHV-tjänster och idag finns den Skillnaden blir 6 tjänster. Ersättningen kommer att utbetalas som ett engångsbelopp i år beräknat utifrån listade barn <1år och från och med nästa år ska det ingå i hälsopengen. 3.7 mkr / 2950 barn = 1 250kr/ barn. (Se bifogade bilder) En rökfri uppväxt Tanken var att det skulle utgå en ersättning till de som gör ett extra besök där barnen löper risk för att utsättas för passiv rökning. Till att börja med var alla positiva till att utföra detta besök men det har förändrats och medarbetarna uppfattas att det inte kommer att gå. Kerstin vill ändå poängtera att det kommer att utgå en ersättning till de som genomför detta besök så att en vikarie kan sättas in. 4. IT-avtal Jan Hellberg, som är ny kundansvarig på IT mot de privata aktörerna presenterar sig. Avtalen med de privata kommer att revideras och göras om på nytt. Kostnaden blir oförändrad. Janne vill gärna att IT skall bli en stående punkt på hälsovalsrådet (om det behövs). Kommer att skickas ut material med kontaktuppgifter, på sikt kommer Janne även att åka ut till de privata VC för att skapa en relation och bekanta sig. (Se bifogade bilder)

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND IT-servisdesk (Enhetschef Jonny Brandt) Det finns ca 8500 datorer i gång inom LiV. Livslängden är ca 4 år nätverksskrivare, 300 lokala skrivare. IT ser till att alla har en dator, att det finns nät och programmen finns i datorn dvs är ansvarig för plattformen. När det görs en felanmälan bör man veta Vad, Var och När för att det ska gå så fort som möjligt att lösa problemet. En del privata upplever att de inte blir bra bemötta. Det privata är landstingets kund. Vårdvalsenheten har inte ansvar för de IT-avtal som är skrivna. Janne kommer gärna ut och deltar på APT (kostnadsfritt) Om det finns felanmälningar som inte behandlas inom rimlig tid ska vi i första hand kontakta Janne jan.hellberg@liv.se Cosmicsupport (Enhetschef Sabina Jansson) Användarstöd i Cosmic. Om det fel anmäls via telefon så lägger Cosmicsupport en anmälan till Cosmicsystem. Alla privata har sina SU kvar som lägger upp nya användare mm. Utbildning i Cosmic kan fås genom Cosmic-support. Kommer även ut till verksamheten och går igenom vilka åtgärder som behövs. Detta kan även koordineras ihop med en It-tekniker. 5. Införande av MedRave Alla enheter har sedan tidigare haft Rave. Utrullningen blir under hösten Det kommer att inbjudas till en förhandsvisning den 21 juni (inbjudan kommer senare) En utbildning kommer sedan att ske efter sommaren. I nuläget kommer det att installeras på alla VC. Idag finns MedRave (MR) på ca vårdcentraler i Sverige. De privata VC behöver inte göra egna avtal med MR. Valideringen är MR själva ansvariga för. De privata kommer endast att se sin egen verksamhet medan LiV:s enheter kan se hela Värmland.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND FFU 2018 FFU del 1, 2, 3 och 4 är nu lämnad till politiken och är oförändrade. Alla konsekvensanalyser är sammanställda och ska beaktas, och detsamma gäller ACG. 7. Övriga frågor ACG Bra spridning från början men efter Cosmicinförande ser det helt annorlunda ut. En extern granskare av ACG kommer att upphandlas. Spridningen är alldeles för kraftig enlig Ensulotion. ACG mäts på olika sätt, en del landsting har med slutenvårdsbesök en del inte, en del landsting har 15 månaders diagnoser en del har 18 månader. Men alla har samma tillgång till kunskap. Journalgranskning Journalgranskningen är en del i den uppföljning som görs med anledning av att vårdersättningen till en del grundas på ACG. Urvalet av vårdcentraler har gjorts så att de med lägst respektive högst ACG ska vara representerade samt att såväl vårdcentraler i egenregi som privata vårdcentralen ska ingå i den granskade gruppen. (Se bifogade bilder) KRY.se Bengt beskrev läget vad gäller pilotprojektet med Dr Kry och LiV som nu har förlängts med ytterligare 1000 patientkontakter. Under tiden ska man jämföra Kry s antibiotikaförskrivning med den som görs på DLJ Gripen. Kry s borde vara mindre. Man ska också se om Kry`s läkemedelsförskrivning ö.h.t. minskat sen man träffade chefer o med. ansvarig läkare och kritik framfördes. Kry ska skriva interna riktlinjer ang. vilka diagnoser som inte kan ställas via Skype.

7 LANDSTINGET I VÄRMLAND LiV planerar dock tidsbegränsad upphandling, men siktar på att sen erbjuda värmlänningarna tjänsten inom egen org. men under pågående stora omorganisering är det omöjligt att införa detta nya arbetssätt också. Cellprovstagning De privata vårdgivarna lyfte frågan att den borttagna patientavgiften för cellprovstagning inneburit mindre intäkter. Minskade intäkter gör att det kan innebära uppsägning av personal vilket gör att det försvårar cellprovstagning. Lars Gohde lyfter frågan med Ekonomistaben som nu tar fram ett underlag som ska redovisa effekterna av den borttagna patientavgiften och lämna förslag om eventuell kompensation och hur den ska fördelas. Nästa hälsovalråd är 31 augusti kl Trevlig sommar!

8 LANDSTINGET I VÄRMLAND

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-02-23 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö Annika

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-09-28 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, LiV Annika Ode, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-01-26 LK/170217 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Bengt Hanson, LiV Berit

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-08-31 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson, LiV Berit Bryske,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-05-31 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, bitr. tf. områdeschef LiV Annika Kjellman,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-01-25 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef, LiV Annika Ode,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2016-01-28 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson,

Läs mer

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2014-05-23 LK/120259 Plats CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

Förhindrade: Kristin Törnqvist, Legevisitten

Förhindrade: Kristin Törnqvist, Legevisitten MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2016-04-28 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson, LiV

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan

Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-11-30 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan Närvarande: Bengt Hanson, LiV Berit Bryske, LiV Britt Lindberg,

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259 Minnesanteckningar 1 (5) Vårdvalsenheten Handläggare Berit Bryske 2019-03-07 RS/190259 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Nordstjärnan, Regionens hus Anders Olsson, bitr. områdeschef, Region

Läs mer

Förhindrade: Anders Olsson, tf. bitr. områdeschef LiV

Förhindrade: Anders Olsson, tf. bitr. områdeschef LiV MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-11-29 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef LiV Annika Ode, verksamhetschef

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-10-25 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Bengt Hanson, medicinsk sakkunnig LiV Berit Bryske,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-08-30 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, bitr. områdeschef LiV Annika Kjellman,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel

Landstingshuset, konferensrum Rigel Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2013-12-19 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel Närvarande: Anders Olsson, LiV Anders Olofsson, Kinnekullehälsan

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-09-27 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef LiV (via länk) Berit

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2012-09-26 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Närvarande Lars Gohde, LiV Camilla Ydén, LiV

Läs mer

Plats. Landstingshuset, konferensrum Sirius. Närvarande

Plats. Landstingshuset, konferensrum Sirius. Närvarande Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2013-09-23 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259 Minnesanteckningar 1 (7) Vårdvalsenheten Handläggare Berit Bryske 2019-05-23 RS/190259 Plats Närvarande Frånvarande Nordstjärnan, Regionens hus Annika Kjellman, verksamhetschef, Region Värmland Bengt Hanson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2012-10-25 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Närvarande Anders Olofsson, Kinnekullehälsan

Läs mer

Vårdval i Värmland VERSION 0.1, Informationsmaterial till vårdgivare

Vårdval i Värmland VERSION 0.1, Informationsmaterial till vårdgivare Vårdval i Värmland VERSION 0.1, 2016-12-28 Informationsmaterial till vårdgivare Utifrån förfrågningsunderlag med förutsättningar för att bedriva verksamhet inom vårdval i Värmland Gäller för år 2017- Landstinget

Läs mer

Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland

Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland Överenskommelse 1 (5) Nya Perspektiv Datum 2018-03-12 Diarienummer Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland 2018-2020 REGION VÄRMLAND 2018-03-12 2 (5) Innehållsförteckning Inledning...3 Kompetenser...3

Läs mer

Konferensrum på Gripen. 09:10-09:20, Förfrågningsunderlag och budget :20-09:30, Årsrapport :30-09:50, Aktuellt läge

Konferensrum på Gripen. 09:10-09:20, Förfrågningsunderlag och budget :20-09:30, Årsrapport :30-09:50, Aktuellt läge Kallelse och dagordning 1 (5) Vårdvalsråd Fysioterapi Vårdvalsenheten Handläggare Datum Diarienummer Lars Gohde 2017-05-18 Datum och tid 2017-05-18 Plats Konferensrum på Gripen För vårdgivare Särskilt

Läs mer

Hållbar jämställdhet och jämlik vård /1. Hållbar jämställdhet och jämlik vård

Hållbar jämställdhet och jämlik vård /1. Hållbar jämställdhet och jämlik vård Hållbar jämställdhet och jämlik vård /1 Hållbar jämställdhet och jämlik vård SKL: s program för hållbar jämställdhet I maj 2009 tilldelades Landstinget Kronoberg 1,5 mkr i utvecklingsmedel från SKL: s

Läs mer

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Sahlgrenska

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Sahlgrenska Anvisningar tillkommande ersättning 2018 Dnr HS 2017-00534-11 Anvisningar tillkommande ersättning En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2018 Styrelsen för Sahlgrenska

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2018 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 2.1 Vision sid. 3 2.2 Familjecentralernas mål enligt samverkansavtalet

Läs mer

Utökade hembesök Göteborg ATT HÄNVISA OCH INFORMERA FÖRÄLDRAR

Utökade hembesök Göteborg ATT HÄNVISA OCH INFORMERA FÖRÄLDRAR Utökade hembesök Göteborg ATT HÄNVISA OCH INFORMERA FÖRÄLDRAR Den första kontakten med familjen Barnmorskemottagningar Familjecentraler Öppna förskolor BVC En viktig roll: Lansera utökade hembesök Ha god

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande

Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande 1. Revidering av del 1 allmänna villkor, gäller för alla vårdval. 2. Revidering av Hälsoval Värmland del 2 vårdcentral

Läs mer

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa

Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa POLICY Antagen av Reviderad datum Paragraf 1(6) Lotta Österlund Jansson Socialchef 0555-422 77 lotta.osterlund-jansson@grums.se Handlingsplan för suicidprevention och minskad psykisk ohälsa 2(6) Handlingsplan

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivningsprocess. Styrelsen för NU-sjukvården. Dnr HS

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivningsprocess. Styrelsen för NU-sjukvården. Dnr HS Anvisningar tillkommande ersättning 2018 Dnr HS 2017-00534-9 Anvisningar tillkommande ersättning En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess 2018 Styrelsen för NU-sjukvården 1. Anvisningar tillkommande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2017 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 2.1 Vision sid. 3 2.2 Familjecentralernas mål enligt samverkansavtalet

Läs mer

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Skellefteå 2016-01-21 Sammordningsförbundet Skellefteå-Norsjö Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Bakgrund I Sverige står psykiatriska diagnoser för ca 40 % av alla pågående

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 2018-10-15 1. Mötets öppnande 2. Presentationsrunda Vi välkomnar Rose-Marie Sandberg, verksamhetschef för Vuxenpsykiatrin SKAS, sedan

Läs mer

Kommunal hälso- och sjukvård

Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Skara kommun. 2019-05-13 Kommunal hälso- och sjukvård Kommunen och Västra Götalandsregionen samarbetar genom avtal om vad som är kommunal hälso- och sjukvård och vad som är

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-02-20 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Mattias Carlsson, Oxelösund

Läs mer

Likvärdiga villkor för utförare inom vårdvalssystem i Landstinget i Värmland

Likvärdiga villkor för utförare inom vårdvalssystem i Landstinget i Värmland Likvärdiga villkor för utförare inom vårdvalssystem i Landstinget i Värmland LK/140453 Upprättad av Vårdvalsenhet och Ekonomistab Landstinget i Värmland 1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...

Läs mer

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Kungälvs sjukhus

Anvisningar. tillkommande ersättning. En kvalitetssäker och effektiv. sjukskrivnings- och. rehabiliteringsprocess. Styrelsen för Kungälvs sjukhus Anvisningar tillkommande ersättning 2018 Dnr HS 2017-00534-8 Anvisningar tillkommande ersättning En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2018 Styrelsen för Kungälvs sjukhus

Läs mer

1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS

1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS VIP-rådet Östra Holmen TIDPUNKT 12 juni kl 14:00-16:00 NÄRVARANDE EJ NÄRVARANDE Anders Ahlgren, Anna Lindberg,

Läs mer

Av 500 genomförda medborgardialoger var 126 svar från den specifikt utvalda målgruppen, dvs. unga värmlänningar i åldersgruppen 18-29 år.

Av 500 genomförda medborgardialoger var 126 svar från den specifikt utvalda målgruppen, dvs. unga värmlänningar i åldersgruppen 18-29 år. Medborgardialog 2013 Putte i Parken Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Bakgrund... 3 2.1 Principer för medborgardialog... 4 2.2 Medborgardialogens aktiviteter under 2013... 4 3. Genomförande... 5 3.1 Medborgardialog

Läs mer

1. Vad menas med funktion för koordinering av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen?

1. Vad menas med funktion för koordinering av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen? 2016-12-16 1 (5) Avdelningen för Vård och omsorg Anna Östbom Frågor och svar Villkor 2 Funktion för koordinering 1. Vad menas med funktion för koordinering av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen?

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETSPLAN för Hofors kommun 2013-2016

JÄMSTÄLLDHETSPLAN för Hofors kommun 2013-2016 JÄMSTÄLLDHETSPLAN för Hofors kommun 2013-2016 Hofors kommun fastställd av, KF 61/2013-06-10 Jämställdhetsplanen gäller från och med 2013-08-31 Revideras 2016-08-31 0 Inledning Enligt 13 i diskrimineringslagen

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Centrala samverkansgruppen

Centrala samverkansgruppen PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Tid: 2014-11-18, kl. 08.30 Plats: Sal C, Landstingets kansli Närvarande: Ordinarie: Agneta Jansmyr Anders Liif Mats Bojestig Carina Einarsson Johnson, Vision Anna Fabisch, Lärarförbundet

Läs mer

Närvarande. Minnesanteckningar Central ledningsgrupp missbruks- och beroendevård i Värmland

Närvarande. Minnesanteckningar Central ledningsgrupp missbruks- och beroendevård i Värmland Närvarande Moncia Hammar, socialchef Hagfors Monica Persson, socialdirektör Karlstad Bengt Palo, förbundschef Värmlands läns vårdförbund Leif Martinsson, utvecklingsledare landstinget/värmlands läns vårdförbund

Läs mer

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde PROTOKOLL Central förvaltning Sammanträde 2014-04-16 34 43 Sida 1 (7) från s sammanträde Tid: 2014-04-16 kl 13.30 16.00 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Sören Bertilsson (S), 1:e vice

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen

VERKSAMHETSPLAN. Familjecentralen VERKSAMHETSPLAN Familjecentralen Verksamhetsåret 2019 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning sid. 3 2. Uppdraget sid. 3 3. Systematiskt kvalitetsarbete sid. 3 3.1 Vision sid. 3 3.2 Familjecentralernas mål

Läs mer

Arvika Kommun. Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa. KPMG AB 26 januari 2017 Antal sidor: 6

Arvika Kommun. Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa. KPMG AB 26 januari 2017 Antal sidor: 6 ABCD Arvika Kommun Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa KPMG AB 26 januari 2017 Antal sidor: 6 ABCD Arvika Kommun Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Organisation och resurser (elevhälsa och socialtjänst)

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna

Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna 1 (5) Administrativa avdelningen, kanslienheten MINNESANTECKNINGAR HSN 2017-0070 Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Datum Måndag 12

Läs mer

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson.

Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Minnesanteckning SUF möte 7 februari 2013 Närvarande: Ann Nilsson, Veronica Larsson, Lennart Hillberg, Helene Westerlund, Emma Svensson och Karin Johansson. Genomgång av minnesanteckningarna från SUF mötet

Läs mer

Tratten, aug. Informationstidning för personal inom mödrahälsovården

Tratten, aug. Informationstidning för personal inom mödrahälsovården Tratten, aug 2015 Informationstidning för personal inom mödrahälsovården I detta nummer: Preventivmedelsnyheter s 03-04 Öppen föreläsning HBTQ s 05-06 Information om KUB, Inbjudan amning s 07 Tips från

Läs mer

Blandade lärande nätverk Sörmland

Blandade lärande nätverk Sörmland Blandade lärande nätverk Sörmland Om annan, ange vilken kategori av deltagare du representerar Om annan, ange organisation Fantastiskt att alla så givmilt delade med sig av sina erfarenheter både från

Läs mer

I Il ~ Landstinget. j(j) ~-f' 1 1 / Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

I Il ~ Landstinget. j(j) ~-f' 1 1 / Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-02-07 W.-1-10 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Tid: 2017-02-07, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) (S) Caroline Wallensten

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) (S) Caroline Wallensten 1 (5) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 15.50 Plats Stockholms sjukhem, Mariebergsgatan 22 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande Caroline Wallensten Tuva Lund

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 35-44

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 35-44 PROTOKOLL 1(7) Plats: Konferensrum Fallet, Huskvarna vårdcentrum Närvarande: Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) 35-41 Eva Lundemo (C) ordf 42-44 Annika Nordin (S) Kjell Ekelund ersätter Magnus

Läs mer

Styrgrupp Kultur för hälsa

Styrgrupp Kultur för hälsa MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens hus, sal C Närvarande: Paula Bergman Laila Bradling Jesper Ekberg Birgitta Ekeberg Åsa Eklund Tomy Eklöv Lena Larking Jörgen Lindvall Sergei Muchin Irene Oskarsson

Läs mer

Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd. 24 februari 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag

Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd. 24 februari 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd Tid och plats för Sammanträdet 24 februari 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Beslutande Elin Hoffner (V) Björn Hjortling Inger Essvall Kristian

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-20 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN Handlingsplan 2016

SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN Handlingsplan 2016 Förutsättningar SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN Handlingsplan 2016 Villkor Mål Villkor 1 En jämställd sjukskrivningsprocess Villkor 2 Kompetenssatsning Försäkringsmedicin Villkor 3 Funktion för koordinering Villkor

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Administration - Ledningssystem för patientsäkerhet - neonatal

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Administration - Ledningssystem för patientsäkerhet - neonatal Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22158 su/med 2017-04-07 6 Innehållsansvarig: Kerstin Wållgren, Verksamhetsutvecklar, Verksamhet AnOpIva barn (kerwa6) Godkänd av: Ola Hafström,, Verksamhet

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

regionvastmanland.se Förstärkt vårdgaranti och utvidgad uppföljning i Primärvården

regionvastmanland.se Förstärkt vårdgaranti och utvidgad uppföljning i Primärvården Förstärkt vårdgaranti och utvidgad uppföljning i Primärvården Syftet med beslutet Proposition 2017/18:83 Första steget på en omstrukturering av svensk hälso- och sjukvård - Från sjukhus till första linjens

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Från att spermien möter ägget till att Anna och Samir börjar förskoleklass

Från att spermien möter ägget till att Anna och Samir börjar förskoleklass Från att spermien möter ägget till att Anna och Samir börjar förskoleklass Psykolog för mödra- och barnhälsovård Målsättning är att, tillsammans med och via övrig personal inom MHV/BHV, med barnet i fokus

Läs mer

Slutrapport delprojekt barn som anhöriga - onkologkliniken

Slutrapport delprojekt barn som anhöriga - onkologkliniken Slutrapport delprojekt barn som anhöriga - onkologkliniken 2014-03-20 Delprojektets namn Barn som anhöriga till cancerpatienter Delprojektsansvarig Eva Ulff Datum 2014-04-10 Sammanfattning I projektet

Läs mer

1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS

1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten MÖTESRUBRIK PLATS VIP-rådet Kungshatt TIDPUNKT 31 maj kl 14:30-16:30 NÄRVARANDE Anders Ahlgren, Anna Lindberg, Gunilla Corp,

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 14 mars 2016 Tid Kl. 9:00-12:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Självdeklaration avseende verksamhetens patientsäkerhetsarbete för ökad följsamhet till behandlingsriktlinjer för vanliga infektioner i öppen vård.

Självdeklaration avseende verksamhetens patientsäkerhetsarbete för ökad följsamhet till behandlingsriktlinjer för vanliga infektioner i öppen vård. Självdeklaration, Strama Självdeklaration avseende verksamhetens patientsäkerhetsarbete för ökad följsamhet till behandlingsriktlinjer för vanliga infektioner i öppen vård. Självdeklarationen utgör underlag

Läs mer

Barnhälsovård i Skåne

Barnhälsovård i Skåne Barnhälsovård i Skåne Åsa Lefèvre, Dr Med Vet, leg sjuksköterska, vårdutvecklare Malin Skoog, doktorand, distriktssköterska, vårdutvecklare Kunskapscentrum barnhälsovård Kunskapsmål: Vad är syftet med

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-09-28 Siv Ahlstrand Vice Ordförande Magnus Andersson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2007

Verksamhets- berättelse 2007 Verksamhets- berättelse 2007 Hälso- och sjukvårdsnämndens Utskott för privata vårdgivare Februari 2008 Verksamhetsberättelse Utskottet för privata vårdgivare Verksamhetsberättelse 2007 Utskottet för privata

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunens ledningsgrupp 2017-10-17 Godkänd av kommunstyrelsen 2018-03-07 65 Dnr: KS 2014/170 Revideras senast okt 2019 Kommunledningskontoret

Läs mer

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor YTTRANDE 2012-03-07 LK11-0521 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika

Läs mer

Förändringar i e-tjänsten Journalen. Ny vårdtjänst för läkarbesök i webbtidboken. Ny webbtid för vaccinationer, resevaccin, TBE och Hepatit

Förändringar i e-tjänsten Journalen. Ny vårdtjänst för läkarbesök i webbtidboken. Ny webbtid för vaccinationer, resevaccin, TBE och Hepatit RV1000, v5.0, 2017-03-09 Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten Datum 2019-06-13 MÖTESRUBRIK PLATS VIP-rådet Mälaren TIDPUNKT 13 juni kl. 14-16 NÄRVARANDE Anders Ahlgren,

Läs mer

Välkomna till nätverksträffen Rätt stöd i rätt tid på rätt plats. Foto: Josefin Sejnelid

Välkomna till nätverksträffen Rätt stöd i rätt tid på rätt plats. Foto: Josefin Sejnelid Välkomna till nätverksträffen Rätt stöd i rätt tid på rätt plats Foto: Josefin Sejnelid Länssamverkan föräldrastöd Deltagarna i gruppen har ett strategiskt uppdrag i sin organisation eller i länet. Deltagare

Läs mer

Styrgrupp Kultur för hälsa

Styrgrupp Kultur för hälsa MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Sal C, Regionens hus Närvarande: Adjungerande Paula Bergman Jesper Ekberg Birgitta Ekeberg Åsa Eklund Tomy Eklöv Inger Gustafsson Lars Johansson Lena Larking Jörgen Lindvall

Läs mer

PrimärvårdsKvalitet. Inspirationsdag SKL

PrimärvårdsKvalitet. Inspirationsdag SKL PrimärvårdsKvalitet Inspirationsdag SKL 2018-10-22 Rehabpilot Syftet var att: utvärdera den första utgåvan av de nationella rehabindikatorerna undersöka nyttan i sitt kvalitetsbaserade förändringsarbete

Läs mer

1 (5) ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET

1 (5) ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET Lagstadgat krav: Läkarbesök inom 7 dagar, Enligt nationell

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

Socialförvaltningen. Närhälsan. Socialförvaltningen Socialförvaltningen BUP

Socialförvaltningen. Närhälsan. Socialförvaltningen Socialförvaltningen BUP Närvårdssamverkan Södra Alvsborg Närvårdsomrâde Mark Ledningsgrupp Mark Datum/Tid Torsdagen den 9/3-17 kl 13:30-16:30 Plats Gäddan, Kinnaström Närvarande Bahman Alami Eva Pettersson Birgitta Andersson

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: fredagen den 7 mars 2014, klockan 09.00 11.00 Plats: Regionförbundet, Regionens hus, Jönköping, Eldonet Närvarande: Mats Bojestig Ulla Henriksson

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden: Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Den elektroniska patientjournalen. Rebecka Janols, doktorand, Uppsala universitet attityder, användbarhet och arbetsmiljö

Den elektroniska patientjournalen. Rebecka Janols, doktorand, Uppsala universitet attityder, användbarhet och arbetsmiljö Den elektroniska patientjournalen attityder, användbarhet och arbetsmiljö Rebecka Janols, doktorand, Uppsala universitet (rebecka.janols@it.uu.se) IT Uppsala Universitet Tre teman Vårdpersonalens attityd

Läs mer

Spinneriet, Centralsjukhuset Karlstad

Spinneriet, Centralsjukhuset Karlstad Fysioterapimottagningen sjukhuset Arvika Minnesanteckning 1 (5) Utvecklingsgruppen för fysioterapeuter i Värmland Handläggare Mia Måseide 2019-05-14 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Spinneriet,

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting

Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting och Samverkansberedningen (SvB) Kommun och Landsting 29 Justering av protokoll... 2 30 Delgivning av protokoll... 3 31 Presentation av ny förvaltningschef socialförvaltningen... 4 32 Samarbete mellan individ-

Läs mer

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S)

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Protokoll 1 (6) Folkhälso-och tandvårdsutskottet David Kvicklund LK/142996 Plats Beslutande Landstingshuset Karlstad Gert Ohlsson (L) Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Ersättare

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Erfarenheter av vårdvalet i Västra Götalandsregionen

Erfarenheter av vårdvalet i Västra Götalandsregionen Erfarenheter av vårdvalet i Västra Götalandsregionen www.vgregion.se/vgprimarvard Rose-Marie Nyborg Enhetschef Vårdvalsenheten Hälso- och sjukvårdsavdelningen Västra Götalandsregionen 1,6 miljoner invånare

Läs mer

1177 e-hälsa förstudie

1177 e-hälsa förstudie Revisionskontoret Johan Magnusson Rev/17031 1177 e-hälsa förstudie Rapport 16-17 1 1177 e-hälsa förstudie Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra årlig granskning av landstingets samtliga

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer