ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl Beslutande Jan Nilsson, ordförande (s) Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof) jäv Gull-Britt Svensson (s) Rolf Malmberg (m) Åsa Holmén (fp) Håkan Abrahamsson (s) Hans-Ingvar Jönsson (c) Jan-Olof Karlsson (m) Lennart Niles (m) Övriga närvarande Ersättare Christina Vernersson Persson (s) Lennart Eriksson (s) Barbro Nielsen (kd) Tony Wiklander (-) jäv Eric Hultberg (s) Övriga Thomas Bonell, kommunsekreterare Justering Plats och tid Stationen Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare... Thomas Bonell Ordförande... Jan Nilsson Justerare... Mats Kroon Gull-Britt Svensson

2 Sammanträdesdatum 137 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunledningskontoret. Lena Johansson

3 Sammanträdesdatum 138 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 122 KsAu Kompensation i samband med olägenheter vid byggnation på fastighet Hyllinge 36:308 Enligt skrivelse daterad från byggherren Peter Persson har extra kostnader uppkommit för den dåliga marken på fastighet 36:308. De extra kostnaderna uppgår till totalt kronor, fördelat på extra grus kronor, styvare platta kronor och geoteknisk undersökning kronor. Peter Persson begär att Åstorps kommun betalar de extra kostnaderna. Vidare så föreslås att kommunen som kompensation för olägenheterna i samband med byggnationen säljer tomt H för 1 krona. I kontraktet skall det stå att ägaren kan använda hela tomten som trädgårdstomt, d v s inga krav på att bebygga den. I yttrande från stadsarkitekt Gunnar Suikki och samhällsbyggnadschef Torbjörn Persson anges med referens till byggmötet att kommunen bör betala Peter Persson kronor som ersättning för den geotekniska undersökningen. Andra krav från byggherren anses obefogade. Samhällsbyggnadschef Torbjörn Persson informerar om ärendet. Arbetsutskottet föreslår till kommunstyrelsen att kommunstyrelsen beslutar att utge kronor till Peter Persson om en förlikningsöverenskommelse ingås varigenom samtliga mellanhavanden i anledning av tomtöverlåtelsen anses slutligt avgjorda. Mats Kroon (m) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag med tillägget: om angivet förlikningsförslag ej kan accepteras skall ärendet överlämnas för reglering av kommunens försäkringsbolag. Kommunstyrelsen beslutar att betala kronor till Peter Persson om en förlikningsöverenskommelse ingås varigenom samtliga mellanhavanden i anledning av tomtöverlåtelsen anses slutligt avgjorda. Om angivet förlikningsförslag ej kan accepteras skall ärendet överlämnas för reglering av kommunens försäkringsbolag.

4 Sammanträdesdatum 139 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 123 KsAu Avrundning av örestal till hela krontal Praxis i Sverige är sedan länge att avrundning sker till krontal när det gäller debitering av avgifter. Från 1998 har Åstorps kommun tillämpat öresavrundning upp och ner till närmaste krontal. Mot bakgrund av att lagen om avrundning av vissa öresbelopp (SFS 1991:1191) är dispositiv föreslår ekonomichefen kommunstyrelsen: att Åstorps kommun tillämpar avrundning av ören till närmaste krona enligt principen avrundning nedåt om det är 50 öre eller mindre och uppåt när det är mer än 50 öre och att det som skall avrundas är fakturans slutbelopp. att denna avrundningsprincip gäller för de angivna taxorna i Åstorps kommun enligt tjänsteskrivelsen. Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att godkänna förslaget. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget.

5 Sammanträdesdatum 140 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 124 KsAu 205 KsAu Motion barnens väl i kommunen i allmänhet och skolan i synnerhet Gösta Brodin (kof) har lämnat en motion till kommunfullmäktige om barnens väl i allmänhet och skolan i synnerhet. För att klarlägga vilka behov som finns för att eleverna ska uppnå en kunskapsnivå som överensstämmer med de nationella kunskapsmålen, behövs en utredning av resursfördelningen inom skolan och en effektivitets- och kostnadsanalys av skolans totala verksamhet. Vid behov ska mer pengar satsas på skolan för att uppnå en kunskapsnivå som överensstämmer med de nationella kunskapsmålen. Gösta Brodin föreslår fullmäktige besluta ge barn- och utbildningsnämnden i uppdrag, att genomföra en utredning, eventuellt med extern medverkan, som innebär en ordentlig genomlysning av skolans verksamhet med tonvikten lagt på effektivitets- och resultatmätning samt kostnadsanalyser. Vidare varför Åstorps skolor - utifrån ett nationellt perspektiv och i förhållande till jämförbara kommuner inte får ut ett resultat som bättre motsvarar de pengar vi satsar på skolan, att med utredningsarbetets resultat som grund föreslå nödvändiga förändringar och omprioriteringar av skolans verksamhet, och vid behov ökade ekonomiska resurser, för att möjliggöra att elevernas kunskaper skall motsvara de nationella fastställda kunskapsmålen, att barn- och utbildningsnämndens förslag föreläggs kommunstyrelsen och därefter fullmäktige senast i samband med behandlingen av 2006 års kommunala budget. Arbetsutskottet beslutar remittera motionen till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Remissvar ska ha inkommit till kommunledningskontoret senast Yttrande har kommit in från barn- och utbildningsnämnden genom förvaltningschefen. I yttrandet anges att den utredning och det utredningsunderlag

6 Sammanträdesdatum 141 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 124 KsAu 205 forts som föreslås tas fram i motionen redan finns inom förvaltningen och att det inte finns utrymme för att genomföra någon ytterligare utredning internt. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ta förvaltningschefens yttrande som sitt eget samt att avslå motionen. Arbetsutskottet föreslår att motionen avslås. Gösta Brodin (kof) yrkar bifall till andra och tredje att-satsen i motionen samt avslag på första att-satsen enligt arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att andra och tredje att-satsen avslås enligt arbetsutskottets förslag. Mot beslutet reserverar sig Gösta Brodin. Kommunstyrelsen beslutar därefter föreslå kommunfullmäktige att avslå första att-satsen enligt arbetsutskottets förslag.

7 Sammanträdesdatum 142 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 125 KsAu Organisation Folkhälsorådet Folkhälsorådet beslutar att till kommunstyrelsen föreslå följande organisation: - Folkhälsorådet blir ett övergripande organ när det gäller tvärsektoriella frågor och förbättringsområden som berör folkhälsan. - Rådet ska samordna arbetet med det alkohol- och drogpolitiska programmet, allergikommitténs arbete samt lokala Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Folkhälsorådet ska ansvara för att de olika programmen följs upp och utvärderas. - Representanter för de olika programmen bör vara delaktiga i Folkhälsorådet. Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att med hänvisning till ursprungligt beslut om bildandet av folkhälsoråd, kommunfullmäktige , Kf 74 med underliggande bilaga 3, notera att beslutet om Folkhälsorådets uppgifter och organisation fortfarande gäller. Kommunstyrelsen beslutar att med det tidigare förslaget som grund bifalla Folkhälsorådets förslag.

8 Sammanträdesdatum 143 Personalutskottet Ks 126 PU 53 Förändring i investeringsbudgeten I Arbetsmarknadsenhetens investeringsplan för 2005 ingår utbyte av lastbil med :- samt förnyelse av maskinpark med :-. Vid kontroll av begagnatmarknaden för lastbilar med kapell/skåp och bakgavellift har framkommit att ovanstående belopp ej är tillräckligt. Därför föreslås att Arbetsmarknadsenheten får använda hela sitt investeringsutrymme på :- samt ytterligare :- genom överföring från drift- till investeringsbudgeten för att kunna införskaffa en bättre begagnad lastbil. Personalutskottet beslutar föreslå Kommunstyrelsen att godkänna att :- avsätts till införskaffande av begagnad lastbil genom att hela investeringsutrymmet för 2005 disponeras samt att :- överförs från drift- till investeringsbudgeten. _ Kommunstyrelsen beslutar bifalla personalutskottets förslag att kronor avsätts till införskaffande av begagnad lastbil genom att hela investeringsutrymmet för 2005 disponeras samt att kronor överförs från drift- till investeringsbudgeten.

9 Sammanträdesdatum 144 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 127 KsAu Topasfastigheter Habitare AB exploateringsavtal Topasvägen i Hyllinge Samhällsbyggnadskontoret har lämnat förslag till exploateringsavtal med Topasfastigheter Habitare AB för del av fastigheten Hyllinge 36:312. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att godkänna avtalet. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet.

10 Sammanträdesdatum 145 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 128 KsAu 227 KsAu Taxa för bygglov och bygganmälan Byggnadsnämnden har uppdragit åt stadsarkitekten att arbeta fram förslag till ny taxa för vindkraftverk och radiomaster. Enligt nu gällande taxa utgår avgift för bygganmälan och bygglov för vindkraftverk respektive radiomast/torn med 860 kronor inom planlagt område och 620 kronor utanför planlagt område. Mot bakgrund av att olika ärenden är olika kontroversiella och att det är svårt att fastställa någon schablontaxa föreslås istället en timtaxa. Byggnadsnämnden hemställer hos fullmäktige att anta en timavgift för stadsarkitekt på 600 kronor, tekniker/plantekniker 350 kronor samt mätningsingenjör/ingenjör 500 kronor och att byggnadsnämnden har rätt att årligen justera taxan enligt konsumentprisindex samt att byggnadsnämnden vidare har rätt att medge nedsättning av taxan när särskilda skäl föreligger. Stadsarkitekt Gunnar Suikki informerar om den föreslagna timtaxan för behandling av vindkraftverk och radiomaster. Arbetsutskottet beslutar att återremittera ärendet till byggnadsnämnden. Byggnadsnämnden har kommit med nytt förslag till taxor. Reino Persson (s) och Mats Kroon (m) yrkar bifall till byggnadsnämndens förslag. Rolf Malmberg (m) yrkar att objektsfaktor för vindkraft och radiomaster sätts till fem. Nils Göran Nilsson avstår från att delta i beslutet. Arbetsutskottet beslutar föreslå att byggnadsnämndens förslag till taxa för bygglov antages. Det noteras till protokollet att de föreslagna förändringarna av taxa för bygglov och bygganmälan avser vindkraftverk, mast samt parabolantenn och radiomast för flerbostadshus.

11 Sammanträdesdatum 146 Ks 128 Rolf Malmberg (m) yrkar att ett förtydligande görs genom att det anges att taxan för bygglov och bygganmälan är grundbeloppet multiplicerat med objektsfaktorn. Rolf Malmberg yrkar vidare att objektsfaktorn för vindkraft och master sätts till fem. Åsa Holmén (fp), Gösta Brodin (kof), Nils Göran Nilsson (kd) och Hans-Ingvar Jönsson (c) yrkar bifall till Rolf Malmbergs förslag. Reino Persson (s), Gull-Britt Svensson (s), Gunilla Karlsson (s) och Mats Kroon (m) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att taxan för parabolantenn och radiomast för flerbostadshus antages enligt arbetsutskottets förslag. Ordförande ställer därefter arbetsutskottets förslag om taxa för vindkraft och master mot Rolf Malmbergs förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att antaga taxan enligt arbetsutskottets förslag. Votering begäres dock och följande voteringsproposition upprättas och godkännes: Den som röstar på kommunstyrelsens förslag röstar ja. Den som biträder Rolf Malmbergs förslag röstar nej. Omröstningen utfaller med 8 ja-röster (Jan Nilsson, Reino Persson, Gunilla Karlsson, Gull-Britt Svensson och Håkan Abrahamsson, alla (s) samt Mats Kroon, Jan Olof Karlsson och Lennart Niles, alla (m)) och 5 nej-röster (Nils Göran Nilsson (kd), Gösta Brodin (kof), Rolf Malmberg (m), Åsa Holmén (fp) och Hans-Ingvar Jönsson (c)). Kommunstyrelsen beslutar sålunda med 8 röster mot 5 föreslå kommunfullmäktige att taxan för vindkraft och master antages enligt arbetsutskottets förslag. Mot beslutet reserverar sig Åsa Holmen (fp), Nils Göran Nilsson (kd), Hans-Ingvar Jönsson (c) och Rolf Malmberg (m).

12 Sammanträdesdatum 147 Ks 128 Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att ett förtydligande görs genom att det anges att taxan för bygglov och bygganmälan är grundbeloppet multiplicerat med objektsfaktorn.

13 Sammanträdesdatum 148 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 129 KsAu Avgifter för platser och insatser inom öppenvården Avanti Socialnämnden har lämnat förslag till beslut avseende avgifter inom öppenvården Avanti vid insatser till andra kommuner. Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutar godkänna förslaget, bilaga 1.

14 Sammanträdesdatum 149 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 130 KsAu SM i cykel i Åstorp Åstorps Cykelklubb har fått förtroendet att arrangera Kortbane-SM i cykel den juli och har förhört sig om ett extra bidrag från kommunen med anledning härav. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att lämna ett bidrag med kr till arrangemangen. Anslaget tas från kommunstyrelsens förfogande I och därefter kvarstår på kontot. Gull-Britt Svensson (s) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar att lämna ett bidrag med kr till arrangemangen. Anslaget tas från kommunstyrelsens förfogande I och därefter kvarstår på kontot.

15 Sammanträdesdatum 150 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 131 KsAu Verkställighet av kommunstyrelsens beslut om utbetalning av partistöd Kommunstyrelsen beslutade den 9 februari 2005, 28 att även fortsättningsvis utbetala partistöd till Kommunens Framtid. Beslutet har överklagats och således ännu inte vunnit laga kraft. Enligt skrivelse från kommunchef Ulf Strömstedt hemställes att kommunstyrelsen tar ställning till om rubricerade beslut ska verkställas oaktat det ännu inte vunnit laga kraft. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att verkställigheten av kommunstyrelsens beslut sker först när det har vunnit laga kraft. Paragrafen förklaras omdelbart justerad. På grund av jäv deltog inte Gösta Brodin (kof) och Tony Wiklander (-) i handläggningen. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla arbetsutskottets förslag att verkställigheten av kommunstyrelsens beslut sker först när det har vunnit laga kraft.

16 Sammanträdesdatum 151 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks 132 KsAu Yttrande till Kammarrätten - mål nr utbetalning av partistöd Länsrätten avslår Gösta Brodins överklagande av kommunchefens beslut Gösta Brodin överklagar Länsrättens dom och kommunen har att avge yttrande till kammarrätten senast Yttrande har kommit in från kommunledningskontoret. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen godkänna yttrandet. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. På grund av jäv deltog inte Gösta Brodin (kof) och Tony Wiklander (-) i handläggningen. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna yttrandet, bilaga 2

17 Sammanträdesdatum 152 Personalutskottet Ks 133 PU Förslag till Övergripande beredskapsplan för krisstöd En arbetsgrupp har tagit fram förslag till Övergripande beredskapsplan för krisstöd. Inger Björkenhall, Företagshälsovården, presenterade förslaget. Bilaga 3. Personalutskottet beslutar att skicka förslaget via övergripande samverkansgruppen till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att godkänna förslaget till övergripande beredskapsplan för krisstöd.

18 Sammanträdesdatum 153 Personalutskottet Ks 134 PU Förslag till övergripande handlingsplan mot våld och hot i arbetsmiljön En arbetsgrupp har tagit fram förslag till Övergripande handlingsplan mot våld, hot och hot om våld i arbetsmiljön. Inger Björkenhall, Företagshälsovården, presenterade förslaget. Bilaga 4. Personalutskottet beslutar att skicka förslaget via övergripande samverkansgruppen till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att godkänna förslaget till övergripande handlingsplan mot våld och hot i arbetsmiljön.

19 Sammanträdesdatum 154 Personalutskottet Ks 135 PU 58 Definition av vad som är grupp när det gäller partigrupp Då tveksamheter om vad som är en grupp enligt reglerna för arvoden föreligger så har kommunchefen skrivit ett förslag till förtydligande i Åstorps kommuns författningssamling enligt följande: Med grupp enligt ovan avses minst två ledamöter/ersättare från samma parti. Om det ska vara ledamöter/ersättare i gruppen från olika partier, så måste dessa partier ha meddelat fullmäktige att man har ett etablerat samarbete. Bilaga 5. Personalutskottet beslutar att bifalla förslaget. _ Gösta Brodin (kof) yrkar i första hand att ärendet återremitteras och i andra hand att förslaget avslås. Reino Persson (s) och Mats Kroon (m) yrkar bifall till personalutskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar att ärendet ska avgöras idag. Kommunstyrelsen beslutar därefter föreslå kommunfullmäktige att bifalla personalutskottets förslag innebärande att ett förtydligande görs enligt följande: Med grupp enligt ovan avses minst två ledamöter/ersättare från samma parti. Om det ska vara ledamöter/ersättare i gruppen från olika partier, så måste dessa partier ha meddelat fullmäktige att man har ett etablerat samarbete. Mot beslutet reserverar sig Gösta Brodin.

20 Sammanträdesdatum 155 Ks 136 Likviditetsrapport Rapport för juli månad 2005 delges och lägges till handlingarna. Ks 137 Delegationsbeslut Kommunstyrelsen beslutar att till protokollet notera arbetsutskottets beslut , och utom de ärenden vari kommunstyrelsen fattar särskilda beslut. Ks 138 Delgivningar Inbjudan till teaterföreställning med personal från vård- och omsorg torsdagen den 1 september 2005 i Vidåsens filmsal.

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 96 Plats och tid Kulturhuset Björnen, Åstorp kl 19.00-22.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Lennart Bresman (m) Sten Johansson (kof) Hans-Ingvar

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 211 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-18.50 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof),

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 154 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Hans-Ingvar Jönsson (c) Sten Johansson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Birgitta Brodin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 224 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 17.00-18.00 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Gull-Britt Svensson (s) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Lennart

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 38 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Siv Wetterlöv (m) Ersättare Hans-Ingvar Jönsson (c) till kl 20.00 Tore

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 81 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-21.15 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 18.00-19.05 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 32 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.10 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 172 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Nils Göran Nilsson, ordförande (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Birgitta Brodin (s) Ronny Sandberg (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 100 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-22.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Yngve Ohlsson, ersättare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Församlingshemmet, Björnekulla kyrka 19.00-21.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ersättare Övriga Yngve Olsson (kof) Hans-Ingvar Jönsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 126 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.30 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 163 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-19.00 Beslutande Jan Nilsson (s) Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Rolf

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 30 Plats och tid Vuxenskolan på Europakrysset kl 18.00-20.55 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande, ej 36 jäv Nils-Göran Nilsson (kd), ordförande 36 Mats Kroon (m) Reino Persson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 17 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-20.45 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Björnekullasalen i kommunhuset kl. 18.00-21.00 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande Nils-Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) t.o.m

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 15 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00-19.05 Beslutande Jan Nilsson (s), ordförande, ej 19 jäv Hans-Ingvar Jönsson (c), ej 19 jäv Mats Kroon (m), ordförande 19 Gunilla Karlsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00-19.15 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Mats Kroon (m) Lennart Eriksson (s) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Birgitta Brodin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 42 Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-22.25 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Eric Hultberg (s) Tore Håkansson (s), ersätter Jan Nilsson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 69 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.40 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) 75-86, 88-90 Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Lennart Eriksson

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 41 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Mikael Fors, Vd 45-46 Övriga ersättare

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 126 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Ulf Strömstedt, kommunchef

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 198 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-21.40 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siw Wetterlöv (m) Hans-Ingvar Jönsson (c) till kl 20.00

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 96 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-22.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Sven Arne Zäther (m)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 157 Plats och tid Björnekullaskolan 18.00 19.25 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Lennart

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A. Övriga närvarande Ersättare Eric Hultberg (s) Göran Hassel (m) Lars-Erik Petersson

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Mats Porsklev, kommunsekreterare Göran Clausson, kommunchef

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Mats Porsklev, kommunsekreterare Göran Clausson, kommunchef Sammanträdesdatum 2010-05-31 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-21.05, ajournering 20.15-20.35 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 201 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 19.30 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Dragana Stajcic (m) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt

Läs mer

Kommunfullmäktige 2001-08-27. Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige 2001-08-27. Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 104 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-23.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare Ulf Strömstedt, kommunchef Justeringens

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 21 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siv Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Tore Håkansson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kulturhuset Björnen, Åstorp kl 19.00-23.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Göran Petersson (c ) Sten Johansson Sven Arne Zäther

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 57 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00 21.40 Beslutande Enligt bilaga A Övriga närvarande Ersättare Övriga Ulf Strömstedt, kommunchef Katharina Bergqvist,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Assarsson, Maj-Britt (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Cimpoeru,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 32-43 Friberg, Gun (s), vice ordf. 32-43 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 32-43 Eriksson, Lennart (s) 32-43

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 130 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-22.40 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ersättare Siw Wetterlöv (m) Göran Petersson (c) Sten Johansson (kof)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 72 Plats och tid Kulturhuset Björnen, Åstorp kl 19.00-23.15 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Hans-Ingvar Jönsson (c) Sten Johansson (kof) Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 73 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-22.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Hans-Ingvar Jönsson (c) Tore Håkansson (s) Eva Rawlings

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-20.50 Beslutande Ronny Sandberg (s), ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Jan Nilsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 19.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A. Övriga närvarande Ersättare Yngve Olsson (c) Eric Hultberg (s) Tore Håkansson (s) Göran

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19 19 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:10 ande Persson, Reino (s) ordf. 17-29 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 17-29 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 17-29 Eriksson, Lennart (s) 17-29

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 160 Plats och tid Räddningstjänsten kl. 18.00 19.55 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) 140-147 Per-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 100 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-23.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Inger Assersson (v) Anita Karlsson (m) Övriga Ulf Strömstedt,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved

Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese Jigsved Sammanträdesdatum 1(6) Plats och sammanträdestid Plenisalen, Stadshuset, Vimmerby Måndagen den 25 april 2016, kl 17.30. Beslutare Se sida 2 Övriga deltagare Kommunchef Carolina Leijonram Kanslijurist Therese

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Sammanträdesdatum 91 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.00 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga deltagare Kjell Pålsson, ersättare Lars-Erik Larsson, kommunsekreterare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (21)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (21) Plats Lomma kommunhus, Stora Sessionssalen Tid 2017-12-19, kl. 09:17-10:09 Sammanträdesdatum s. 1 (21) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64 64 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 - ande Persson, Reino (s) ordf. 70-77 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 70-77 Saraljic, Nihad (m) 70-77 Eriksson, Lennart (s) 70-77 Andersson, Lena

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnson, tf kommunchef. Utses att justera Ulf G Persson (M) Gunilla Karlsson (S)

Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnson, tf kommunchef. Utses att justera Ulf G Persson (M) Gunilla Karlsson (S) Sammanträdesdatum 2010-10-06 1 (18) Plats och tid Björnekullasalen 18.00-19.15 Beslutande Övriga deltagande Ronny Sandberg (S), ordförande Hans-Ingvar Jönsson (C) Gösta Hellman (M) Gunilla Karlsson (S)

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 59 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 18.00-21.30 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Göran Hassel (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 68

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 68 68 Plats och tid Björnekullasalen, 2008-04-23, kl. 18.30 20.45 ande Sandberg, Ronny (s), ordf 64-72 Malm, Arne (c), vice ordf 64-72 Bresman, Lennart (m) 64-72 Wahlström Håkan (s) 64-72 Cronbring, Ulf (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-01-29, kl. 08:32-10.43 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Charlott Enocson (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS

Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (22) Plats och tid Inredia, måndagen den 17 december 2018 kl 18:00-18:30 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Utses att justera Gunnel Johansson (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 31 Plats och tid Vidåsen, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Hassel, Göran (m) Karlsson, Gunilla, ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnson, tf kommunchef Mikael Fors, vd BFAB, 103, 104, 106

Mats Porsklev, kommunsekreterare Ingrid Johnson, tf kommunchef Mikael Fors, vd BFAB, 103, 104, 106 Sammanträdesdatum 2010-08-04 1 (14) Plats och tid Björnekullasalen 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Ronny Sandberg (S), ordförande Hans-Ingvar Jönsson (C) Gösta Hellman (M) Gunilla Karlsson (S)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(11) Tid och plats 2016-01-21 - i Kommunhuset klockan 13.00-16.35 Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anneli

Läs mer

Socialnämnden 19 november 2014

Socialnämnden 19 november 2014 Socialnämnden Socialnämnden 19 november 2014 Sid Justering... 3 207 Förslag om Återkallande av beslut om upphandling av drift och ägande av ett särskilt boende... 4 Socialnämnden 2014-11-19 1 Tid Kl. 15:30-15:45

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer