Socialnämnden PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden PROTOKOLL"

Transkript

1 Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl. 10:00-11:35 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande Toni Lavi (S) Veronica Selén Ericsson (S) Daniel Abrahamsson (S) Ylva Hällblad (S) Erik Ciardi (C) Per Gawelund (V) Kerstin Edvinsson (M) Joachim Almeke (L) Lars Petersson (SD) Ersättare Bengt Thörnblad (C) Liselotte Ross (V) Karl-Gustav Kyrk (KD) Övriga Cecilia Frid Martina Eriksson Lotta Hedström Laila Andersson Niklas Hermansson Kristina Appert Anslaget på kommunens anslagstavla den 8 september 2016.

2 2 (24) Sekreterare Martina Eriksson Justeras Roger Holmberg (S) ordförande Per Gawelund (V)

3 3 (24) Behandling av mötesärende 125 Fastställande av dagordning samt protokolljusterare fastställer dagordningen och utser Per Gawelund (V) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll senast den 12 september Omedelbar justering sker i direkt anslutning till dagens sammanträde.

4 4 (24) 126 Medborgarförslag, samlingslokal för handikappade Dnr SN 2016/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Medborgarförslag daterat Förvaltningschef Cecilia Frid informerar i ärendet. Bakgrund Bert Pettersson, Kalmar, har den 11 maj 2016 inkommit med ett medborgarförslag om att ordna en samlingslokal för personer med funktionsnedsättning. Förslagsställaren föreslår att kommunen ska tillhandahålla en samlingslokal i form av en träffpunkt för personer med funktionsnedsättning som ska vara öppet såväl dagtid som kvällar och helger och där det finns tillgång till personal, mat, fika, biljardbord, spel m.m. Yttrande Alla människor ska, oavsett funktionsförmåga, ha samma möjligheter att vara delaktiga i samhällets gemenskap och leva som andra. Samhället ska utformas så att människor med funktionsnedsättning i alla åldrar blir fullt delaktiga i samhällslivet. Att kunna delta i kultur och idrottslivet är en grundläggande rättighet. Kulturens värden ska vara tillgängliga för alla, oavsett funktionsförmåga, och det ska vara möjligt för alla människor att utöva idrott och motion. Utgångspunkten är att göra samhället tillgängligt för alla människor. Särlösningar riskerar bidra till att förstärka ojämlikheter mellan personer med respektive utan funktionsnedsättning. har till uppgift att verka för att människor som av fysiska, psykiska eller andra skäl möter betydande svårigheter i sin livsföring får möjlighet att delta i samhällets gemenskap och leva som andra. Detta görs företrädesvis genom att tillhandahålla bostad med särskild service, personlig assistans, ledsagning och daglig verksamhet och sysselsättning för personer som inte klarar ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Ändamålet med de lokaler som förslagsställaren föreslår tillgodoses redan idag genom det ideella föreningslivet och andra aktörer. s insatser bidrar till att göra det möjligt för personer med funktionsnedsättning att delta i föreningsliv, sociala och kulturella aktiviteter. Det finns många intresseföreningar som riktar sig särskilt till personer med funktionsnedsättning. Dessa erbjuder bland annat gemenskap, fritidsaktiviteter och utflykter. På Landstinget Kalmar läns hemsida finns information om fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Länk till landstingets information finns även på Kalmar kommuns hemsida och kultur.

5 5 (24) beslutar att tacka förslagsställaren för visat intresse samt att avslå medborgarförslaget eftersom behovet av möjliga mötesplatser och aktiviteter anses tillgodosett.

6 6 (24) 127 Ekonomisk rapport efter juli 2016 Dnr SN 2015/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Ekonomisk rapport efter juli 2016 daterad efter juli 2016, bildpresentation. Avdelningschef Kristina Appert redogör för den ekonomiska rapporten. Förvaltningschef Cecilia Frid meddelar att Migrationsverket har fått i uppdrag av regeringen att säga upp överenskommelser om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Socialförvaltningen planerar för hur verksamheten påverkas och återkommer vid ett senare sammanträde. Bakgrund Varje månad redovisas en ekonomisk rapport eller budgetuppföljning i socialnämnden. Rapport samt verksamhetsstatistik finns i bilagor. Utfallsprognosen för år 2016 är oförändrad jämfört med maj och pekar mot ett nollresultat gentemot budget. Effektivisering Stabil ekonomi Område funktionsnedsättning Område barn och ungdomsvård Missbruk och beroendevård Område ekonomiskt bistånd Övriga områden Totalt -7,2 miljoner kronor + 2,5 miljoner kronor + 3,2 miljoner kronor - 0,5 miljoner kronor -0,5 miljoner kronor +2,5 miljoner kronor 0,0 miljoner kronor Fortfarande ligger Migrationsverket långt efter med beslut och utbetalning av ersättningar för ensamkommande flyktingbarn. Det medför att den ekonomiska prognosen är osäker. Men enligt preliminära uppgifter som Migrationsverket har lämnat kan ersättningen innebära ett överskott för verksamheten i år. Det innebär att socialnämnden väntas få en budget i balans vid årets slut och därmed klara effektiviseringskravet på 7,2 miljoner kronor. Område funktionsnedsättning och socialpsykiatri Volymökningen följer fortfarande årets plan. Bostad med särskild service för barn och vuxna samt korttidsvistelse visar plusresultat och prognosen har förbättrats något sedan förra uppföljningen. Personlig assistans och daglig verksamhet har däremot försämrats något. Arbetet med att skapa förutsättningar för uppföljning av beslut inom hela området pågår. Område barn och ungdomsvård Totalt för området beräknas ett plusresultat eftersom intäkterna från Migrationsverket väntas bli något högre än bugeterat. Underskott väntas dock för familjehemsplaceringar samt extern öppenvård. Antalet externa

7 7 (24) institutionsplaceringar fortsätter att minska. Några ungdomar har fått beslut om bostad med särskild service enligt LSS, några kommer att få fortsatt vård på hemmaplan. Antalet utredningsplaceringar har däremot ökat något jämfört med förra året. Antalet ensamkommande flyktingbarn har minskat drastiskt jämfört med hösten Hittills i år har det kommit 12 ungdomar. Fortfarande är en stor andel placerade i konsulentstödda familjehem. Område missbruk och beroendevård Antalet externplaceringar för vuxna missbrukare minskar jämfört med förra året. Prognosen för kostnaderna pekar dock på ett litet underskott. Beläggningen på Smedbacken är fortsatt hög. Område ekonomiskt bistånd Antalet hushåll per månad har minskat något under året men jämfört med förra året har det skett en liten ökning. Kostnaderna för ekonomiskt bistånd har minskat med ca 1 miljon kronor jämfört med motsvarande period Det innebär att helårsprognosen förbättrats något. godkänner den ekonomiska rapporten efter juli 2016.

8 8 (24) 128 Timersättning för personlig assistans Dnr SN 2016/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Förvaltningschef Cecilia Frid och avdelningschef Kristina Appert informerar i ärendet. Bakgrund beslutade om en reglering av timersättning för utförande av personlig assistans till privata assistansanordnare. Regleringen innebar en sänkning av ersättningsnivån för OB-kostnader samt administration jämfört med regeringens fastställda schablonbelopp för statlig assistansersättning. Anledningen till regleringen var att assistansuppdrag enligt LSS är, på grund av funktionsnedsättningens art, i regel mindre omfattande och utförs i större utsträckning på icke obekväm arbetstid, än de som beviljas av Försäkringskassan. har dock i enstaka fall beviljat ansökan om ersättning enligt denna schablon i ärenden där underlag kunnat verifiera att de faktiska kostnaderna överskridit socialnämndens timersättning. Fem brukare har överklagat socialnämndens avslagsbeslut till Förvaltningsrätten i Växjö. Avslagen gäller ansökan om timersättning motsvarande schablonbeloppet men där merkostnaderna inte kunnat verifieras av assistansanordnaren. Överklagandena har bifallits. Domstolen anser att schablonbeloppet är skäligt även för assistansuppdrag enligt LSS oavsett nivån på de faktiska kostnaderna. Det betyder att socialnämnden inte kan anföra något hållbart skäl för att avslå en ansökan som avser schablonbeloppet. Med anledning av domen bör därför socialnämndens timersättning i fortsättningen motsvara regeringens fastställda schablonbelopp d.v.s. en ökning från 271 kronor till 288 kronor per timme. beslutar att timersättning till privata och andra assistansanordnare, för utförande av personlig assistans enligt LSS, från och med , motsvarar det schablonbelopp som regeringen fastställt för utförande av statlig assistansersättning och som under 2016 uppgår till 288 kronor per timme. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

9 9 (24) 129 Ej verkställda beslut 2:a kvartalet 2016 Dnr SN 2016/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Rapport ej verkställda beslut 2:a kvartalet Förvaltningschef Cecilia Frid redogör för rapporten. Bakgrund ska kvartalsvis redovisa ej verkställda beslut till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. en ska även redovisas till kommunens revisorer samt rapporteras till kommunfullmäktige. Detta enl. 28 f-h, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS samt 16 kap. 6 f-h, socialtjänstlagen, SoL. De beslut som inte har verkställts inom tre månader från datum då beslut togs samt avbrott i verkställigheten som varar mer än tre månader ska rapporteras. I bifogad fil finns redovisning av de beslut som rapporterats till IVO för 2:a kvartalet Redovisningen avser ärenden som tidigare rapporterats med datum för när de verkställts, ärenden som kvarstår som ej verkställda samt ärenden som tillkommit under senaste kvartalet. Anledning till att beslut ej verkställts enligt SoL De ej verkställda besluten gällande kontaktfamilj beror bl.a. på att det saknas lämpliga uppdragstagare. Utredning av tilltänkta kontaktpersoner pågår. Tilltänkt kontaktperson har tackat nej till uppdrag. Bostadsbesluten har inte verkställts, då det saknats ledig bostad. En person är under dygnsvård på behandlingshem och det är osäkert om han ska stå kvar i bostadskön. Anledning till att beslut ej verkställts enligt LSS Orsaker till att beslut ej verkställts när det gäller kontaktperson är framförallt avsaknad av lämplig uppdragstagare eller att tilltänkt kontaktperson tackat nej till uppdraget efter en första presentationsträff. Det förekommer även att den enskilde tackar nej till föreslagen kontaktperson. När det gäller insatsen bostad för vuxna så har fyra personer tackat nej till erbjudande, förhandsbesked har lämnats i några fall. beslutar att godkänna informationen avseende ej verkställda beslut för 2:a kvartalet 2016 och överlämna denna till kommunfullmäktige. Sammanställningen skickas även till kommunrevisorerna.

10 10 (24) 130 Rapport synpunkter avvikelser Lex Sarah 2016 kvartal 2 Dnr SN 2016/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Rapport synpunkter, avvikelser och Lex Sarah andra kvartalet Förvaltningschef Cecilia Frid redogör för rapporten. Socialförvaltningen återkommer vid ett senare sammanträde när det gäller avvikelser HSL samt klagomål ATV. Bakgrund Socialförvaltningen arbetar kontinuerligt med att förbättra kvaliteten i verksamheten. En viktig del av detta är att hantera de synpunkter, avvikelser och Lex Sarah rapporter som inkommer för att förebygga att brister upprepas och för att hitta eventuella systemfel i organisationen. Som en del av socialförvaltningens kvalitetsarbete och kommunens ledningssystem ska förvaltningen kvartalsvis rapportera till nämnden de synpunkter, avvikelser och Lex Sarah rapporter som inkommit och handlagts av förvaltningen. beslutar att godkänna rapport avseende synpunkter, avvikelser och Lex Sarah för andra kvartalet 2016.

11 11 (24) 131 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för utvecklingen av en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst Dnr SN 2016/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Följebrev till meddelande från SKL:s styrelse nr 10/2016 daterat Meddelande från SKL:s styrelse nr 10/2016 daterat SKL:s styrelses finansieringsförslag. Förvaltningschef Cecilia Frid informerar i ärendet. Bakgrund Socialtjänsten i landets kommuner har med stöd av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) sedan år 2010 bedrivit ett framgångsrikt arbete för att utveckla en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst. Utvecklingsarbetet har möjliggjorts genom riktade statsbidrag och överenskommelser mellan SKL och staten. Utvecklingsarbetet har omfattat både socialtjänsten specifikt och angränsande hälso- och sjukvård. De enskilda kommunerna har inte haft kapacitet att på egen hand driva det utvecklingsarbete som krävs för att möta de utmaningar som finns inom socialtjänstens område. På nationell nivå har SKL därför byggt upp en stödstruktur för att hjälpa och stötta kommunerna i arbetet med att utveckla socialtjänsten. De fyller en viktig funktion både som en stödstruktur för kommunerna och som en samordnande dialogpartner för kommunerna gentemot de statliga myndigheterna. På regional nivå har kommunerna i de olika länen gått samman och bildat regionala stödstrukturer där kommunerna samarbetar och hjälps åt i utvecklingsarbetet. I Kalmar län har kommuner med stöd av Regionförbundet i Kalmar län och tillsammans med Landstinget Kalmar län byggt upp en gemensam regional stödstruktur för kunskapsutveckling som går under namnet Länsgemensam ledning i samverkan inom socialtjänst och angränsande hälsooch sjukvård. De regionala stödstrukturerna utgör idag ett praktiskt verksamhetsstöd för utveckling, implementering och spridning av kunskap i länets kommuner. Genom den regionala stödstrukturen samordnas dialogen mellan länets kommuner och den nationella stödstrukturen på SKL. Det krävs idag att kommunerna samarbetar i utvecklingsarbetet för att kunna kompetensutveckla sin personal och ge sina kommuninvånare det stöd och den hjälp de har behov av utifrån bästa tillgängliga kunskap. Från och med år 2017 kommer finansieringsförutsättningarna för både den nationella stödfunktionen och de regionala stödstrukturerna att förändras. Styrningen och det finansiella stödet från statens sida har tidigare varit strikt reglerade och riktade statsbidrag. Nuvarande regering har, med stöd av SKL, valt att ändra inriktning till att i allt större grad ge generella statsbidrag. De

12 12 (24) ändrade förutsättningarna innebär att kommunerna framöver själva måste prioritera och finansiera de gemensamma stödfunktionerna som byggts upp både med egna medel samt med framtida generella och riktade statsbidrag. Med anledning av de ändrade förutsättningarna har SKL skickat ut rekommendation till landets alla kommunstyrelser att under åren 2017 och 2018 gemensamt finansiera den nationella stödfunktion som byggts upp på SKL samt under motsvarande period tillsammans arbeta fram ett förslag till en långsiktig finansiell lösning. Kostnaderna för den nationella stödfunktionen är beräknad till totalt kronor per år. För Kalmar kommuns del innebär det kronor per år. Fördelningen mellan kommunerna är beräknad utifrån samma beräkningsmodell som SKL:s förbundsavgift. För att klara de framtida utmaningar som socialtjänsten står inför är det av största vikt att kommunerna går samman och hittar gemensamma finansiella lösningar för att bibehålla de stödstrukturer som byggts upp både på nationell och regional nivå. Skulle stödfunktionen på SKL försvinna kommer dialogen och samverkan mellan kommunerna, hälso- och sjukvården och de statliga myndigheterna kring kunskapsutveckling försämras och kunskapsstyrningen försvåras betydligt för kommunen. Tjänsteskrivelsen med bakgrund och förslag till beslut är upprättad i samråd med tjänstemän på omsorgsförvaltningen. föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen ställer sig bakom Styrelsen för Sveriges Kommuner och Landstings rekommendation att gemensamt finansiera en nationell stödfunktion till stöd för utvecklingen av en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst.

13 13 (24) 132 Delegeringsbestämmelser socialnämnden ändringar 2016, personlig delegation Dnr SN 2016/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Arbetets förutsättningar och den anställdes individuella färdigheter ger möjlighet att låta assistent Gunnie Norén fatta beslut rörande faderskap, enligt delegationsnivå för socialsekreterare, i de ärenden hon ansvarar för. Förslaget avser beslut om godkännande av faderskap, i andra fall än vid samboende (1 kap. 4 Föräldrabalken). Vidare avser förslaget beslut om godkännande av föräldraskapsbekräftelse, i andra fall än vid samboende (1 kap. 9 FB), samt beslut om att inleda utredning om någon annan än den som är gift med barnets moder kan vara far alternativt förälder till barnet, enligt 1 kap. 9 FB (2 kap. 9 1 st. FB). Förslaget avser förlängning av gällande personlig delegation. et föreslås gälla med retroaktiv verkan fr.o.m beslutar att 1. delegera åt administrativ assistent Gunnie Norén att fatta beslut i faderskapsärenden gällande 1 kap. 4 FB (godkännande av faderskapsbekräftelse), vidare 1 kap. 9 FB (beslut om att godkänna föräldraskapsbekräftelse) samt 2 kap. 9 1 st. FB (beslut om att inleda utredning om någon annan än den som är gift med barnets moder kan vara far alt. förälder till barnet), enligt delegationsnivå för socialsekreterare, 2. delegation enligt ovan skall gälla längst t.o.m , 3. uppdra åt enhetschef vid Familjerätt 101 att fortlöpande följa utfallet av fattat beslut och i god tid före sista datum för gällande delegation lämna förslag till om denna ska förlängas eller om delegationen ska upphöra att gälla, samt 4. beslutet gäller med retroaktiv verkan fr.o.m

14 14 (24) 133 Sydostjouren - övertagande av verksamhet från Torsås kommun Dnr SN 2015/ Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Sydostjouren Förslag till överflyttning av socialjour, från Torsås kommun till Kalmar kommun, samt utökning med Borgholms, Mörbylånga och Nybro kommuner. Ordförande Roger Holmberg (S) och förvaltningschef Cecilia Frid informerar i ärendet. Bakgrund Emmaboda, Torsås, Karlskrona och Kalmar kommuner inledde fr.o.m. november 2015 ett organiserat samarbete gällande social jour, under namnet Sydostjouren. Verksamheten underställdes socialnämndens i Torsås kommun ledning och har sedan starten fungerat tillfredsställande. Det har dock visat sig vara svårt för en socialförvaltning, i en kommun av Torsås storlek, att sörja för kontinuitet och stabilitet i bemanning och ledning av Sydostjouren. Av den anledningen, har socialförvaltningen i Kalmar kommun föreslagit att Sydostjouren organisatoriskt flyttas till Kalmar. Övriga medverkande kommuner har preliminärt varit positiva till en sådan förändring. Frågan har dessutom ställts till ytterligare kommuner, ifall intresse skulle finnas av att ansluta sig till Sydostjouren vid en överflyttning till Kalmar. Borgholms, Mörbylånga och Nybro kommuner har uttalat sig positiva till anslutning. Här föreliggande rapport innehåller förslag om en överflyttning av Sydostjouren, till socialnämnden i Kalmar kommun. Av hänsyn till nytillkommande deltagarkommuner, har förslaget presenterats som en revidering av det ursprungliga förslaget till inrättande av gemensam socialjour, från Sydostjouren ska kunna tillhandahålla akuta sociala tjänster efter kontorstid (vardagskvällar och helger). Sena nätter och viss tid under helger har en lösning med beredskap i hemmet bedömts vara tillräcklig servicegrad och denna har fullgjorts av socialsekreterarna vid Sydostjouren. Nuvarande beredskap föreslås fortsättningsvis bli dubbelbemannad. Av denna anledning - och för att kunna betjäna fler kommuner - krävs en utökning av antalet socialsekreterartjänster, från fyra till sex. Enhetschefstjänsten föreslås halveras och samordnas med Barnahus i södra Kalmar län. Social jour ska kunna verka inom huvudsakligen två områden: bedömning av akuta socialtjänstärenden (skydd för barn, ungdomar, missbrukare och brottsoffer) och tillhandahållande av råd och stöd till jourhem/familjehem. Undantagsvis kan även uppdrag gällande tillsyn i redan pågående ärenden komma ifråga. Sydostjourens arbete ska även fortsättningsvis kontinuerligt följas av en referensgrupp, med representanter på verksamhetsledningsnivå för samtliga medverkande kommuner.

15 15 (24) Under förutsättning att nödvändiga beslut fattas, beräknas Sydostjouren kunna överflyttas till Kalmar kommun fr.o.m beslutar följande: 1. Förslag till deltagande fr.o.m i gemensam socialjour, benämnd Sydostjouren, antas i sin helhet enligt upprättat förslag. 2. Åt förvaltningschefen uppdras att teckna avtal om medverkan, enligt förutsättningar i förslaget. I samband med det nya avtalets ikraftträdande, ska hittills gällande avtal om Sydostjouren anses ha upphört att gälla. 3. Ovanstående beslut gäller under förutsättning av att Borgholms, Emmaboda, Karlskrona, Mörbylånga, Nybro och Torsås kommuner fattar beslut om medverkan i Sydostjouren.

16 16 (24) 134 Information från förvaltningschef och ordförande Förvaltningschef Cecilia Frid informerar att kommunfullmäktige har antagit socialnämndens förslag till Drogpolitiskt program Broschyrerna Drogpolitiskt program och Bra att veta om cannabis, ett informationsblad till föräldrar på skolor, delas ut till ledamöterna. fattar inget beslut med anledning av informationen.

17 17 (24) 135 Studiebesök HVB Beckasinen Verksamhetschef Lotta Hedström informerar att HVB Beckasinen består dels av hem för vård och boende med plats för tio barn och dels av stödboende i form av lägenheter för äldre ungdomar. Ledamöterna gör ett studiebesök på HVB Beckasinen där enhetscheferna Andrea Freidenvall och Tomas Seveholt visar runt. fattar inget beslut med anledning av informationen.

18 18 (24) 136 Anmälan av delegationsärenden Serveringsärenden: - SN 2016/0384 daterat om serveringstillstånd för Södermöre hembygdsförening, , gällande Ekenäs hamnmagasin - SN 2016/0313 daterat om stadigvarande serveringstillstånd för Ängö Kvartersbryggeri AB, , gällande Polhemsgatan, Kalmar - SN 2016/0401 daterat om återkallelse av serveringstillstånd för Bistro Kalmarhof Produktion AB, SN 2016/0300 daterat om utökad serveringsyta för Sportbaren Larmtorget 4 AB, , gällande O Learys - SN 2016/0349 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för En Trappa Upp i Kalmar AB, , gällande rådhusets innergård - SN 2016/0388 daterat om serveringstillstånd för Slakmöre Bygdegårdsförening, SN 2016/0380 daterat om utökad serveringstid för 4 Kök Restaurang och Café AB, SN 2016/0248 daterat om utvidgad serveringsyta för Kallskänken i Kalmar AB, SN 2016/0389 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Holdinginvest Europe AB, , gällande båten Dessie - SN 2016/0404 daterat om avskrivning av ansökan om serveringstillstånd för Ullevi Konferens & Kiosker AB, , gällande Guldfågeln Arena - SN 2016/0345 daterat om utvidgad serveringsyta för Lilla Puben i Kalmar AB, SN 2016/0340 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Nöjespalatset Sandra AB, , gällande Garden Party på Lindö - SN 2016/0309 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Nöjespalatset Sandra AB, , gällande Stortorget i Kalmar - SN 2016/0396 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Ekerum Golf & Resort AB, , gällande rådhusets innergård - SN 2016/0394 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Kallskänken i Kalmar AB, , gällande Stortorget i Kalmar - SN 2016/0395 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Kallskänken i Kalmar AB, , gällande Tennishallen - SN 2016/0476 daterat om återkallelse av serveringstillstånd för Hemn AB, , gällande Skafferiet

19 19 (24) - SN 2016/0389 daterat om tillfälligt serveringstillstånd för Holdinginvest Europe AB, , gällande båten Dessie - SN 2016/0501 daterat om återkallelse av serveringstillstånd för Ängö Kvartersbryggeri AB, , gällande Baggensgatan, Kalmar - SN 2016/0505 daterat om återkallelse av serveringstillstånd för Mitt i mellan HB, Sociala utskottet: - Protokoll daterade , omedelbar justering, , omedelbar justering, , , omedelbar justering, Ordförandebeslut: - daterat om omedelbart omhändertagande jml 6 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat om upphörande enligt 9 av omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU - daterat om upphörande enligt 9 av omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU - daterat om upphörande enligt 9 av omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU - daterat om omedelbart omhändertagande jml 6 LVU - daterat om omedelbart omhändertagande jml 6 LVU - daterat om upphörande enligt 9 av omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU - daterat om upphörande enligt 9 av omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU

20 20 (24) - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU - daterat avseende hur vården skall ordnas och var den unge skall vistas enligt 11 LVU Delegeringslistor: - Utredning Barn och familj 1 sida Familjerätt sida Mottagning Barn och vuxen sida Utredning Försörjningsstöd sida Utredning Vuxen missbruk sida Utredning Barn och familj 2 sida Placeringsenheten sida Utredning Barn och familj 3 sida Utredning Ensamkommande sida Familjehemsenheten sida Habiliteringsersättning sida Mottagning Fös sida 1-94 Delegeringslista LSS för perioden LSS sida 1-4 fattar inget beslut med anledning av anmälan av delegationsärenden.

21 21 (24) 137 Anmälan av kännedomsärenden Kommunfullmäktige: - Utdrag daterat Utvärdering och fortsatta nivåer för klimatkompensation av samhällsbetalda resor i Kalmar kommun - Utdrag daterat Drogpolitiskt program Utdrag daterat Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden Utdrag daterat Verksamhetsplan och budget 2017 och ekonomisk planering Migrationsverket: - SN 2016/0411 Uppsägning av överenskommelser om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar Förvaltningsrätten i Växjö: - Dom i mål nr daterad i mål nr daterat Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad i mål nr daterat Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad i mål nr daterat Dom i mål nr daterad i mål nr daterat Dom i mål nr daterad i mål nr daterat i mål nr daterat i mål nr daterat i mål nr daterat i mål nr daterat Rättelse/komplettering i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Kammarrätten i Jönköping: - i mål nr daterat i mål nr daterat i mål nr daterat Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Högsta förvaltningsdomstolen: - i mål nr daterat Kalmar tingsrätt: - Dom i mål nr T daterad

22 22 (24) Göta hovrätt: - Dom i mål nr B daterad fattar inget beslut med anledning av anmälan av kännedomsärenden.

23 23 (24) 138 Inbjudningar och förrättningar Förvaltningschef Cecilia Frid informerar om inbjudan till Lustgården som är en daglig verksamhet i lantlig miljö. De firar 10-årsjubileum med öppet hus den 17 september fattar inget beslut med anledning av informationen.

24 24 (24) 139 Övrigt Vid sammanträdet den 27 september kommer det att hållas en hbtq-utbildning. fattar inget beslut med anledning av informationen.

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00-11:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00-11:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00-11:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 150-163 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 9:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 128, 132-133, 137, 142 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Tid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 10:00-11:40 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 96-107 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande Toni Lavi (S) Veronica

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering. Tid Tisdagen den 23 oktober 2018 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:25-10:30, 11:00-11:05

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering. Tid Tisdagen den 23 oktober 2018 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:25-10:30, 11:00-11:05 Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 23 oktober 2018 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:25-10:30, 11:00-11:05 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 165, 167, 170-171,

Läs mer

Ekonomisk rapport efter maj 2016

Ekonomisk rapport efter maj 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-06-03 SN 2015/0525.03.01 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter maj 2016 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 9:00-11.10 Ajournering kl. 10:20-11:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 9:00-11.10 Ajournering kl. 10:20-11:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 9:00-11.10 Ajournering kl. 10:20-11:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 127-139 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:45-12:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:45-12:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:45-12:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 183-196 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 9:00-9:35 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 235-254 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 38-54 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00-10:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 185-199 ande Lisa Jalmander (M) ordförande 185-187, 189-199, deltar ej i 188 p.g.a.

Läs mer

Ej verkställda beslut kvartal

Ej verkställda beslut kvartal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-05-08 SN 2018/0289.11.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Ej verkställda kvartal 1 2018 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna informationen

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:55-11:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:55-11:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:55-11:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 158-173 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin

Läs mer

Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Sammanställning av ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2018.

Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Sammanställning av ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2018. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-05-22 Socialnämnden 100 Ej verkställda beslut kvartal 1 2018 Dnr SN 2018/0289.11.01 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2018-05-08. Sammanställning av ej verkställda

Läs mer

Ej verkställda beslut kvartal

Ej verkställda beslut kvartal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-09-10 SN 2018/0289.11.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ej verkställda kvartal 2 2018 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2017

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Britt Kronberg 2017-04-10 SN 2017/0238.11.01 0480-450956 Socialnämnden Ej verkställda 1:a kvartalet 2017 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna informationen

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 22 november 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:30-12:15 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 164-182 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 2019-05-07 SN 2019/0380.11.01 0480-450000 Socialnämnden Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 september 2017 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 10:25-10:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 september 2017 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 10:25-10:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 september 2017 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 10:25-10:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 176-191 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 9:00-11:00 Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Omfattning 1-6 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 9:00-10:55 Ajournering kl. 10:00-10:05 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 128-151 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september 2016

Ekonomisk rapport efter september 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-10-13 SN 2015/0525.03.01 Tel: 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter september 2016 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-14:25 Ajournering kl. 11:30-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-14:25 Ajournering kl. 11:30-12:30 Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-14:25 Ajournering kl. 11:30-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 30-50 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice

Läs mer

Ekonomisk rapport efter oktober 2016

Ekonomisk rapport efter oktober 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-11-09 SN 2015/0525.03.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter oktober 2016 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 30 september 2014 kl. 9:00-11:45 Ajournering kl. 10:15-10:25, 11:20-11:40

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 30 september 2014 kl. 9:00-11:45 Ajournering kl. 10:15-10:25, 11:20-11:40 Socialnämnden Tid Tisdagen den 30 september 2014 kl. 9:00-11:45 Ajournering kl. 10:15-10:25, 11:20-11:40 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 147-157 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73-90 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 12:00. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3.

Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 12:00. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 12:00. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. Partigruppmöten

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 2010-01-19 9 8-24 Tid 14.00-16.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 11.00-12.45

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 11.00-12.45 Socialnämnden Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 11.00-12.45 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 55-71 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:00-13:30 Ajournering kl. 11:45-12:35

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:00-13:30 Ajournering kl. 11:45-12:35 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:00-13:30 Ajournering kl. 11:45-12:35 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 73-95 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 9:00-11:55 Ajournering kl. 11:10-11:40

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 9:00-11:55 Ajournering kl. 11:10-11:40 Socialnämnden Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 9:00-11:55 Ajournering kl. 11:10-11:40 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 163-182 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-13:05 Ajournering kl. 11:30-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-13:05 Ajournering kl. 11:30-12:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-13:05 Ajournering kl. 11:30-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 51-72 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Ekonomisk rapport efter oktober 2013

Ekonomisk rapport efter oktober 2013 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2013-11-10 SN 2012/0933 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter oktober 2013 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner den

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars 2014

Ekonomisk rapport efter mars 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-04-14 SN 2013/0688 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter mars 2014 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. B-O Mörtlund, avdelningschef, 26 Camilla Jatko, enhetschef, 25-26

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. B-O Mörtlund, avdelningschef, 26 Camilla Jatko, enhetschef, 25-26 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-05, kl 0900-1410 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september 2015

Ekonomisk rapport efter september 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-10-15 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter september 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:00 Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 91-108 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 13: Ajournering kl

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 13: Ajournering kl Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 13:00-16.20 Ajournering kl. 15.45-16.15 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 174-193 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 9:00-11:40 Ajournering kl. 9:55-10:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 9:00-11:40 Ajournering kl. 9:55-10:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 9:00-11:40 Ajournering kl. 9:55-10:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 53-72 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Ekonomirapport efter juli 2014

Ekonomirapport efter juli 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-08-11 SN 2013/0688 0480-450950 Socialnämnden Ekonomirapport efter juli 2014 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner ekonomirapport

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-20 142 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2017-06-08. Motion från Christina

Läs mer

Ansökan om bidrag till Drömhotellet

Ansökan om bidrag till Drömhotellet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2018-04-16 SN 2017/0541.02.04 0480-450000 Ansökan om bidrag till Drömhotellet Förslag till beslut beslutar att betala ut 100 000 kronor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen 49 Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-12:35 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.05 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Ersättare Muki Botonijc (S), 194, Siw Einarsson (V), 194, Karl-Gustav Kyrk (KD), deltar ej i 195 på grund av jäv

Ersättare Muki Botonijc (S), 194, Siw Einarsson (V), 194, Karl-Gustav Kyrk (KD), deltar ej i 195 på grund av jäv Socialnämnden Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 9:00-11.45 Ajournering kl. 11.00-11.30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 194-210 ande Roger Holmberg (S), ordförande, deltar

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 augusti 2019 kl. 09:00-12:35

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 augusti 2019 kl. 09:00-12:35 Tid Tisdagen den 27 augusti 2019 kl. 09:00-12:35 Ajournering kl. 10:25-10:31 Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, plan 1 Omfattning 126-141 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M),

Läs mer

Rapport synpunkter, avvikelser och lex Sarah 2018 kvartal 1

Rapport synpunkter, avvikelser och lex Sarah 2018 kvartal 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kerstin Lagerlund 2018-04-09 SN 2018/0237.11.01 0480-45 08 42 Socialnämnden Rapport synpunkter, avvikelser och lex Sarah 2018 kvartal 1 Förslag till

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Tilläggshandlingar KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden kallas till beslutande sammanträde torsdagen den 14 april 2016 kl. 09.00 i Kindla, hus Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:45-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:45-12:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:45-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 1-29 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 12:00-12:50, 14:00-14:50

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 12:00-12:50, 14:00-14:50 Socialnämnden Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 12:00-12:50, 14:00-14:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 8-37 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Rapport synpunkter avvikelser Lex Sarah 2016 kvartal 1

Rapport synpunkter avvikelser Lex Sarah 2016 kvartal 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2016-04-13 SN 2016/0018.11.01 0480-450885 Socialnämnden Rapport synpunkter avvikelser Lex Sarah 2016 kvartal 1 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 10:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1

Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 10:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 10:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Partigruppmöten

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Inga-Britt Kling (KD) ersättare för Isa Wallmyr (KD) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Inga-Britt Kling (KD) ersättare för Isa Wallmyr (KD) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 12:00. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3.

Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 12:00. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 12:00. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. Partigruppmöten

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 augusti 2014 kl. 9:00-11:10

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 augusti 2014 kl. 9:00-11:10 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 augusti 2014 kl. 9:00-11:10 Ajournering kl. 10:30-11:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 130-146 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin

Läs mer

LSS lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade barn och ungdomar i åldern 0 t.o.m. 19 år. Ärendetyp Lagrum m.m. Delegat Anmärkning

LSS lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade barn och ungdomar i åldern 0 t.o.m. 19 år. Ärendetyp Lagrum m.m. Delegat Anmärkning 1 Bilaga LSS lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade barn och ungdomar i åldern 0 t.o.m. 19 år 1. Arvode/omkostnadsersättning till familjehem: enligt SKL:s riktlinjer utöver SKL:s riktlinjer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 151 Godkännande av ärendelista... 188 152 Månadsuppföljning 2016... 189 153 Framtida behov inom äldreomsorgen Björkgården... 190 154 Anmälan av delegationsbeslut... 191 155 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 juni 2014 kl. 9:05-11:50 Ajournering Ajournering kl 11:00-11:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 115-129 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Smedbackens Behandlingshem studiebesök Socialförvaltningen, sammanträdesrum plan 4

Sammanträdesdatum Smedbackens Behandlingshem studiebesök Socialförvaltningen, sammanträdesrum plan 4 161, 172, 174, 183, Omedelbar justering 186, 187 Tid 09.30-11.30, 12.50-16.15 Ajournering 14.30-14.20 Plats ande Närvarande ersättare Smedbackens Behandlingshem studiebesök Socialförvaltningen, sammanträdesrum

Läs mer

Tid Tisdagen den 21 juni 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3.

Tid Tisdagen den 21 juni 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Tisdagen den 21 juni 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. Partigruppmöten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7 2010-01-04 1 1-7 Tid 14.00-15.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 september 2018 kl. 9:00-10:35 Ajournering kl. 10:00-10:10 Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Omfattning 152-164 ande Roger Holmberg (S),

Läs mer

Rapport synpunkter, avvikelser och lex Sarah 2017 kvartal 4

Rapport synpunkter, avvikelser och lex Sarah 2017 kvartal 4 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kerstin Lagerlund 2018-01-04 SN 2017/0241.11.01 0480-45 08 42 Socialnämnden Rapport synpunkter, avvikelser och lex Sarah 2017 kvartal 4 Förslag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2018-05-02 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 maj 2013 kl. 10:00 15:45 Ajournering kl. 11:50-13:00, 14:35-14:55, 15:30-15:40

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 maj 2013 kl. 10:00 15:45 Ajournering kl. 11:50-13:00, 14:35-14:55, 15:30-15:40 Socialnämnden Tid Tisdagen den 21 maj 2013 kl. 10:00 15:45 Ajournering kl. 11:50-13:00, 14:35-14:55, 15:30-15:40 Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 101-123 ande Roger

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer