Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 maj 2013 kl. 10:00 15:45 Ajournering kl. 11:50-13:00, 14:35-14:55, 15:30-15:40

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 maj 2013 kl. 10:00 15:45 Ajournering kl. 11:50-13:00, 14:35-14:55, 15:30-15:40"

Transkript

1 Socialnämnden Tid Tisdagen den 21 maj 2013 kl. 10:00 15:45 Ajournering kl. 11:50-13:00, 14:35-14:55, 15:30-15:40 Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Omfattning ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin (M), 1:e vice ordförande Thomas Stjernquist (MP), 2:e vice ordförande Nasim Malik (S) Daniel Abrahamsson (S) Anne-Cathrine Lind (S) Toni Lavi (S) Kerstin Gustafsson (V) Jan-Ingemar Lundström (M) Måns Linge (M) Yvonne Sölvinger (FP) Närvarande ersättare Muki Botonijc (S) Siw Einarsson (V) Erik Ciardi (C) Karl-Gustav Kyrk (KD) Övriga Cecilia Frid Margareta Ekeroth Johnny Lesseur Margit Lindholm Johansson Laila Andersson Niklas Hermansson 113 Kristina Appert Ingela Möller Jenny Johansson 106 Anslaget på kommunens anslagstavla den 5 juni 2013

2 2 (28) Helena Esbjörnsson 106 Per Thörnqvist 112 Kerstin Hafstad 112 Annelie Hilmersson Yvonne Sandin 113 Andreas Johansson, Ensolution 113 Sekreterare Kerstin Edvinsson Margareta Ekeroth Justeras Roger Holmberg (S) ordförande Thomas Stjernqvist (MP)

3 3 (28) Behandling av mötesärenden 101 Fastställande av dagordning och protokolljusterare Socialnämnden fastställer dagordningen enligt följande: 1. Ärende nr 12 på dagordningen Organisation missbruksvård, ändras från beslutsärende till informationsärende. 2. Thomas Stjernquist (MP) utses att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll senast den 4 juni 2013.

4 4 (28) 102 Information från förvaltningschef och ordförande Socialchef Cecilia Frid informerar om pågående omorganisation inom förvaltningen. Bland annat sker en översyn av hur förvaltningens receptionsverksamhet och dess uppdrag ska se ut framöver och att det planers för ett annat upplägg av mottagning för besökande i receptionen. Ordförande Roger Holmberg (S) informerar om insatserna för Berga Centrum i sommar. Kommunen kommer att ha aktiviteter fredagar och lördagar från och med den 28 juni Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

5 5 (28) 103 Nedläggning av faderskapsutredning Dnr SN 2013/0236 För detta ärende gäller sekretess enligt 26 kap. 1 1 stycket Offentlighets- och sekretesslagen. Handlingar Tjänsteskrivelse daterad inkl. utredning daterad Bakgrund Om modern vid ett barns födelse inte är gift, om faderskapspresumtionen ifrågasätts, eller om faderskapet hävts av domstol är socialnämnden skyldig att försöka utreda vem som är far till barnet och se till att faderskapet fastställs. Utredningen bör bedrivas skyndsamt och vara slutförd inom ett år från barnets födelse, om inte särskilda skäl föranleder annat 2 kap 8 FB. Socialnämnden får lägga ner en påbörjad faderskapsutredning om det visar sig omöjligt att få erforderliga upplysningar för att bedöma faderskapet, det framstår som utsiktslöst att försöka få faderskapet fastställt i domstol, modern eller särskilt förordnad vårdnadshavare har lämna samtycke till adoption av barnet enligt 4 kap. 5 a FB eller det av särskilda skäl finns anledning att anta att fortsatt utredning eller rättegång skulle vara till men för barnet eller utsätta modern för påfrestningar som innebär fara för hennes psykiska hälsa. Socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag

6 6 (28) 104 Nedläggning av faderskapsutredning Dnr SN 2013/0237 För detta ärende gäller sekretess enligt 26 kap. 1 1 stycket Offentlighets- och sekretesslagen. Handlingar Tjänsteskrivelse daterad inkl. utredning daterad Bakgrund Om modern vid ett barns födelse inte är gift, om faderskapspresumtionen ifrågasätts, eller om faderskapet hävts av domstol är socialnämnden skyldig att försöka utreda vem som är far till barnet och se till att faderskapet fastställs. Utredningen bör bedrivas skyndsamt och vara slutförd inom ett år från barnets födelse, om inte särskilda skäl föranleder annat 2 kap 8 FB. Socialnämnden får lägga ner en påbörjad faderskapsutredning om det visar sig omöjligt att få erforderliga upplysningar för att bedöma faderskapet, det framstår som utsiktslöst att försöka få faderskapet fastställt i domstol, modern eller särskilt förordnad vårdnadshavare har lämna samtycke till adoption av barnet enligt 4 kap. 5 a FB eller det av särskilda skäl finns anledning att anta att fortsatt utredning eller rättegång skulle vara till men för barnet eller utsätta modern för påfrestningar som innebär fara för hennes psykiska hälsa. Socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag.

7 7 (28) 105 Nedläggning av faderskapsutredning Dnr SN 2013/0239 För detta ärende gäller sekretess enligt 26 kap. 1 1 stycket Offentlighets- och sekretesslagen. Handlingar Tjänsteskrivelse daterad inkl. utredning daterad Bakgrund Om modern vid ett barns födelse inte är gift, om faderskapspresumtionen ifrågasätts, eller om faderskapet hävts av domstol är socialnämnden skyldig att försöka utreda vem som är far till barnet och se till att faderskapet fastställs. Utredningen bör bedrivas skyndsamt och vara slutförd inom ett år från barnets födelse, om inte särskilda skäl föranleder annat 2 kap 8 FB. Socialnämnden får lägga ner en påbörjad faderskapsutredning om det visar sig omöjligt att få erforderliga upplysningar för att bedöma faderskapet, det framstår som utsiktslöst att försöka få faderskapet fastställt i domstol, modern eller särskilt förordnad vårdnadshavare har lämna samtycke till adoption av barnet enligt 4 kap. 5 a FB eller det av särskilda skäl finns anledning att anta att fortsatt utredning eller rättegång skulle vara till men för barnet eller utsätta modern för påfrestningar som innebär fara för hennes psykiska hälsa. Socialnämnden beslutar i enlighet med socialförvaltningens förslag.

8 8 (28) 106 Rapport område daglig verksamhet DV Jenny Johansson, enhetschef LSS 6 och Helena Esbjörnsson, enhetschef LSS 27 informerar om daglig verksamhet. Den övergripande målsättningen med daglig verksamhet är att på kortare eller längre sikt utveckla den enskildes förmåga till förvärvsarbete, även om det för vissa endast kan uppnås på längre sikt eller vara orealistiskt. Daglig verksamhet har tre huvudinriktningar: 1. Aktivitet och upplevelser Verksamheten erbjuder sysselsättning med inriktning på sinnesupplevelser, fysiska aktiviteter och träning i sociala sammanhang. 2. Arbetsinriktad sysselsättning Verksamheten erbjuder en arbetsinriktad sysselsättning med eller utan krav på produktion. Sysselsättningen är varierande t.ex. hantverk, legoarbete, café och fastighetsskötsel. Verksamheten bedrivs både i egen regi eller ute på företagsgrupper som t.ex. Coop Forum och Ica Maxi. 3. Arbetsinriktad sysselsättning med individuell placering Den enskilde får i denna form en placering och? arbetsledning av befintlig personal på arbetsplatsen. Kommunen ansvarar för uppföljning och handledning till personalen på arbetsplatsen. Innan individuell placering sker görs en kartläggning av personens intressen, resurser och hinder. Därefter följer introduktion och arbete på en individuell placering. På varje arbetsplats ska det finnas en ansvarig handledare som stöd till individen. Denna handledare fungerar som kontaktperson för kommunens personal och sköter kartläggning och uppföljning. Hittills i år har 25 beslut verkställts inom LSS och SoL och det är fler än vad som förväntats. Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

9 9 (28) 107 Proposition jobbstimulans Avdelningschef Ingela Möller informerar i ärendet. I promemorian lämnas två förslag: 1. En så kallad jobbstimulans föreslås som innebär att den som haft försörjningsstöd under sex månader och därefter har arbetsinkomster, under max två års tid ska ha rätt till bistånd beräknat på 75 % av inkomsten. Syftet är att göra det mer lönsamt för biståndstagaren at ta tillfälliga arbeten och utöka sin arbetstid. 2. Vidare föreslås att kommunen har möjlighet att ställa krav på personer som får försörjningsstöd att delta i praktik och kompetenshöjande verksamhet för rätt till försörjningsstöd oavsett ålder. 3. I promemorian föreslås att barns och skolungdomars arbetsinkomster som får tas hänsyn till vid prövningen av försörjningsstöd höjs från ett halvt prisbasbelopp till ett helt prisbasbelopp. Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

10 10 (28) 108 Tertialuppföljning av mål Avdelningschef Ingela Möller redovisar tertialuppföljning av socialnämndens mål. Efter tertial 1 är bedömningen att 21 av 54 mål kommer att uppnås eller är redan uppnådda. För 28 av målen var det den 30 april för tidigt att bedöma om målet uppnås. För 5 av målen görs bedömningen att de inte kommer att uppnås. Eftersom detta visar tertial 1 kan naturligtvis bedömningarna komma att förändras. För samtliga mål utom ett pågår aktiviteter. När det gäller mål avseende samverkansöverenskommelse med habiliteringen så är det arbetet ännu inte påbörjat. Detta på grund av att samverkansöverenskommelse med BUP initierades på länsnivå och prioriterades därmed före samverkansöverenskommelse med habiliteringen. Nästa tertialuppföljning sker efter augusti månad och redovisas för nämnden i september. Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

11 11 (28) 109 Öppna jämförelser barn- och ungdom Handlingar Rapport Öppna jämförelser Sociala barn och ungdomsvården 2013 Avdelningschef Ingela Möller redogör för resultatet utifrån power pointmaterial som delas ut till ledamöterna. Öppna jämförelser (ÖJ)tas fram av Socialstyrelsen i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Syftet med Öppna Jämförelser är att bidra till att utveckla och förbättra kvalitet och effektivitet inom socialtjänstens verksamheter och detta är fjärde sammanställningen som genomförts. Jämförelsen bygger i huvudsak på uppgifter från en riksomfattande enkät som besvarats under november månad 2013 av landets socialförvaltningar. Efter analys av resultatet för Kalmars del kommer handlingsplaner att upprättas för de förbättringsområden som identifieras. Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

12 12 (28) 110 Timersättning för hälso- och sjukvårdsinsatser Dnr SN 2013/0241 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Kalmar kommun ersätter för närvarande privata assistansanordnare för HSLinsatser med motsvarande schablonbeloppet för statlig assistansersättning (275 kr för 2013). De ersatta timmarna handlar om specifika HSL-insatser som inte bedömts ingå i den personliga assistansen. Kommunens utförare av HSL-insatser vid samtidig personlig assistans ersätts med 256 kr per timme under Socialnämnden beslutar att reglera timersättningen för hälso- och sjukvårdsinsatser (HSL) vid samtidig personlig assistans, till privata och andra assistansanordnare. Den nya ersättningen per timme motsvarar det belopp som HSL-insatser utförda av kommunen tilldelas, 256 kr per timme under Socialnämnden beslutar att den nya timersättningen gäller från och med den 1 september Socialnämnden beslutar att timersättningen för utförande av HSL-insatser ska följa det timbelopp som privata och andra assistansanordnare får för att utföra personlig assistans. 4. Socialnämnden beslutar att inga undantag ska göras i utbetalning av ersättningsnivå.

13 13 (28) 111 Timersättning för personlig assistans Dnr SN 2013/0242 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Socialnämnden redovisade 2012 ett ekonomiskt underskott på 26,3 miljoner kronor varav 4 miljoner rör personlig assistans. Nämnden fattade under 2011 beslut om att reglera timersättningen till privata och andra assistansanordnare. Socialförvaltningen har inhämtat och undersökt olika uppgifter och modeller från flera kommuner samt avvaktat statliga utredningar och eventuella centrala direktiv i frågan. Kalmar kommun har fram till nu betalat ut en timersättning motsvarande regeringens fastställda schablonbelopp för statlig assistansersättning (267 kr för 2012 och 275 kr för 2013). Kommunen har enligt lag skyldighet att ge ekonomiskt stöd till skäliga kostnader för assistans som regleras i LSS. I den statliga utredningen Åtgärder mot fusk och felaktigheter med assistansersättning konstateras att utbetalning enligt schablonersättning ger företagen möjligheter till stora vinster per timme. Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) menar att företagen både under 2011 och 2012 fick över två miljarder för mycket i ersättning från den statliga assistansersättningen. Regeringen har därför i mars 2013 tillsatt en särskild utredare som ska se över den statliga ersättningen för personlig assistans. Uppdraget redovisas 14 februari Assistansuppdrag enligt LSS är, på grund av funktionsnedsättningens art, i regel mindre omfattande och utförs i större utsträckning på icke obekväm arbetstid, än de som beviljas av Försäkringskassan. Socialförvaltningen bedömer därför att företagen överkompenseras i ännu större utsträckning i assistansärenden enligt LSS än vad som är fallet med den statliga assistansersättningen. Den föreslagna regleringen av timersättningen innebär en sänkning av ersättningsnivån för OB-kostnader samt administration. Den nya timersättningen på 256 kr motsvarar det belopp som budgeteras i uppdrag som utförs av kommunen. Socialförvaltningen beräknas spara kr under 2013 vid en förändring från och med 1 september. På helår beräknas besparingen bli kr. Modellen medför inga eller minimala nya administrativa konsekvenser eller kostnader för någon av parterna.

14 14 (28) 1. Socialnämnden beslutar att reglera timersättningen till privata och andra assistansanordnare. Den nya ersättningen per timme motsvarar det belopp som assistansuppdrag utförda av kommunen tilldelas, 256 kr per timme under Socialnämnden beslutar att den nya timersättningen gäller från och med den 1 september Socialnämnden beslutar att timersättningen ska ligga fast i avvaktan på den statliga utredningens redovisning 14 februari Socialnämnden beslutar att inga undantag ska göras i utbetalning av ersättningsnivå.

15 15 (28) 112 Organisation missbruksvård - komplettering Dnr SN 2012/0933 På uppdrag av socialnämnden i april informerar enhetscheferna Per Thörnqvist och Kerstin Hafstad om lägessituationen när det gäller medicinering i boende. Det är viktigt att föra en diskussion med landstinget så att individen endast har en läkare med kunskap om missbruksproblematiken. Ordförande Roger Holmberg (S) och vice ordförande Kajsa Hedin (M) är tydliga med att alla ska få möjlighet att få vård och motivation trots medicinering. Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

16 16 (28) 113 Kostnad per brukare (KPB) Andreas Johansson Ensolution presenterar 2012 års redovisning av Kostnad per brukare för IFO och LSS. Från och med 2012 innefattar presentationen även resultatet av brukarundersökningar där brukare (eller representant för brukare- god man, förälder) från olika verksamheter inom förvaltningen har fått möjlighet att ge uttryck för hur man upplever trygghet, bemötande, inflytande etc. Personalen har också fått möjlighet att redovisa hur man tror att brukarna upplever trygghet, bemötande, inflytande etc. Resultatet visar att brukare generellt sett är mycket nöjda med socialförvaltningens insatser. Personalen tror däremot inte att brukarna är nöjda. Sammanfattningsvis visar KPB för LSS att kostnader för gruppbostäder ökat något jämfört med förra året och med rikssnittet servicebostäder minskat något jämfört med förra året personlig assistans ökat och framför allt har kostnaderna för LASSärenden ökat kraftigt daglig verksamhet har normalkostnader boendestöd har normalkostnader antal ytterfall fortfarande är högre än rikssnittet. KPB för IFO visar att andelen institutionskostnader genererar högre kostnader per invånare än snittet interna institutioner har höga dygnskostnader både för barn och vuxna Kalmar har höga kostnader både för öppenvård och institutionsvård försörjningsstödet har normalkostnader klienter mellan 0-19 år har höga medelkostnader jämfört med snittet klienter mellan år har lägre medelkostnader jämfört med snittet antalet ytterfall ligger på samma nivå som förra året men ligger högre än snittet. Socialnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen

17 17 (28) 114 Ekonomisk uppföljning efter april 2013 Dnr SN 2012/0933 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Varje månad från och med februari redovisas en ekonomisk uppföljning i socialnämnden. Efter april månad ska uppföljning inklusive årsprognos även redovisas till kommunstyrelsen. Socialnämnden godkänner den ekonomiska uppföljningen efter april månad 2013 och överlämnar densamma till kommunstyrelsen.

18 18 (28) 115 Delegering biståndsinsatser Dnr SN 2013/0013 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Det förekommer med viss regelbundenhet att enskilda, som genomgår vård eller behandling vid HVB-hem, (Hem för Vård och Boende) har behov av särskilda programaktiviteter utöver vad som ingår i det av HVB-hemmet tillhandahållna vård- eller behandlingsinnehållet. Exempelvis kan det röra sig om att denne behöver genomgå en särskild förövarbehandling på grund av övergreppsproblematik. Ett annat exempel kan vara att en enskild, som vårdas eller behandlas till följd av missbruk, parallellt med HVB-hemmets behandlingsarbete behöver ingå i någon typ av gruppbehandling utanför HVBhemmet. kan då behöva fattas om bistånd till deltagande i själva vårdeller behandlingsaktiviteten eller till omkostnader, som är direkt relaterade till deltagandet i aktiviteten (t ex resor). 1. att bevilja kompletterande biståndsinsatser enligt 4 kap 1 SoL av vård- och behandlingskaraktär (t ex medverkan i särskild programverksamhet), inom ramen för pågående placering vid hem för vård eller boende och till en högsta kostnad av 1 prisbasbelopp/år, delegeras till enhetschef. 2. att bevilja bistånd enligt ovan, till kostnad därutöver, delegeras till sociala utskottet. 3. enligt ovan införs i gällande delegeringsbestämmelser för socialnämnden, för ärenden avseende såväl placering av barn/ungdom som placering av vuxna i hem för vård eller boende.

19 19 (28) 116 Personlig delegation Dnr SN 2013/0013 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Arbetets förutsättningar och den anställdes individuella färdigheter ger möjlighet att låta socialassistent Britt Sandemo fatta beslut gällande bistånd enligt 4 kap 1 SoL (försörjningsstöd), enligt delegationsnivå för socialsekreterare i de ärenden hon ansvarar för. Förslaget avser förlängning av gällande personlig delegation. Socialnämnden beslutar att 1. delegera åt socialassistent Britt Sandemo att fatta beslut gällande bistånd enligt 4 kap 1 SoL (försörjningsstöd), enligt delegationsnivå för socialsekreterare, 2. delegation enligt ovan skall gälla längst t.o.m samt 3. uppdra åt enhetschef vid Utredningsenheten Vuxen 1 att fortlöpande följa utfallet av fattat beslut och i god tid före sista datum för gällande delegation lämna förslag till om denna ska förlängas eller om delegationen ska upphöra att gälla.

20 20 (28) 117 Personlig delegation Dnr SN 2013/0013 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Arbetets förutsättningar och den anställdes individuella färdigheter ger möjlighet att låta assistent Gunnie Norén fatta beslut rörande faderskap, enligt delegationsnivå för socialsekreterare, i de ärenden hon ansvarar för. Förslaget avser beslut om godkännande av faderskap, i andra fall än vid samboende (1 kap 4 Föräldrabalken). Vidare avser förslaget beslut om godkännande av föräldraskapsbekräftelse, i andra fall än vid samboende (1 kap 9 FB), samt beslut om att inleda utredning om någon annan än den som är gift med barnets moder kan vara far alternativt förälder till barnet, enligt 1 kap 9 FB (2 kap 9 1 st FB). Socialnämnden beslutar att 1. delegera åt administrativ assistent Gunnie Norén att fatta beslut i faderskapsärenden gällande 1 kap 4 FB (godkännande av faderskapsbekräftelse), vidare 1 kap 9 FB (beslut om att godkänna föräldraskapsbekräftelse) samt 2 kap 9 1 st FB (beslut om att inleda utredning om någon annan än den som är gift med barnets moder kan vara far alt. förälder till barnet), enligt delegationsnivå för socialsekreterare, 2. delegation enligt ovan skall gälla längst t o m , samt 3. uppdra åt enhetschef vid Förebyggandeenheten att fortlöpande följa utfallet av fattat beslut och i god tid före sista datum för gällande delegation lämna förslag till om denna ska förlängas eller om delegationen ska upphöra att gälla.

21 21 (28) 118 Återkallande av socialt utskott Dnr SN 2013/0244 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Den politiska majoriteten i Kalmar kommun har ändrats under våren 2013 och sammansättningen av ledamötet i socialnämndens sociala utskott speglar inte nuvarande majoritet. Med anledning av detta ska beslut daterade , och återkallas och nya ledamöter väljas. Socialnämnden beslutar återkalla sociala utskottets val av ledamöter daterade , och

22 22 (28) 119 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens sociala utskott Dnr SN 2013/0245 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Bakgrund Med anledning av att socialnämnden återkallat sociala utskottet ska nya ledamöter väljas. Överläggning Thomas Stjernquist (MP) lägger tilläggsförslag om att den jourtjänstgöring som ingår i hans uppdrag ska återkallas av nämnden. Efter ajournering frågar ordförande om nämnden tillstyrker eller avslår Thomas Stjernquists (MP) tilläggsförslag. Han finner att nämnden tillstyrker förslaget. 1. Socialnämnden beslutar enligt förslag och väljer Roger Holmberg (S), Anne-Cathrine Lindh (S) och Toni Lavi (S) till ordinarie ledamöter och Erik Ciardi (C) som ersättare från den socialdemokratiska gruppen att ingå i socialnämndens sociala utskott. 2. Socialnämnden beslutar enligt Kajsa Hedins (M) förslag att från den borgerliga gruppen ska i socialnämndens sociala utskott ingå Kajsa Hedin (M) och Helena Swahn-Håkansson (FP) som ordinarie ledamöter samt Karl-Gustav Kyrk (KD) som ersättare. 3. Socialnämnden beslutar enligt Thomas Stjernquists (MP) tilläggsförslag och återkallar hans jourtjänstgöring.

23 23 (28) 120 Anmälan av delegationsärenden Serveringsärenden: - SN 2013/0238 daterat om tillfälligt utökad serveringsyta för Sodexo AB gällande serveringsstället Brofästet Hotell & Konferens, Gröndalsvägen 19 Kalmar kommun Sociala utskottet: - Protokoll daterat Delegeringslistor SoL, LVU, period Familjerätt - Funktion förebyggande - Mottagning Fös 1/96 - Mottagning BoU-vuxna-LSS - Utredning BoF1 - Utredning Vuxen1 1/153 - Utredning Vuxen övrigt - Utredning BoF2 - Utredning BoF3 - Familjehem - Barn och ungdom - VO-Individ-familj-sysselsättning Delegeringslistor LSS, beslut fattade under perioden Ordförandebeslut - Utredning daterad daterat Underställning daterad jml LVU daterat jml LVU daterat jml LVU daterat jml LVU daterat om omedelbart omhändertagande LVU, daterat enligt 11 LVU daterat enligt 1 LVU daterat enligt 11 LVU daterat enligt 11 LVU daterat enligt 11 LVU daterat enligt 11 LVU daterat om placering daterat om placering daterat enligt 11 LVU daterat enligt 11 LVU daterat enligt 11 LVU daterat enligt 11 LVU daterat Omplacering enligt 11 tredje stycket LVU daterat

24 24 (28) - Omplacering enligt 11 tredje stycket LVU daterat i pågående utredning dataerat Ersättning kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem - Ersättning kontaktperson/familj daterade , , , , , , , , , 2013, 02-28, , , , , , , , Ersättning kontaktfamilj daterade , , , Ersättning familjehem daterade , , , Socialnämnden godkänner anmälan av delegeringsärenden.

25 25 (28) 121 Anmälan av kännedomsärenden Serveringsärende - Riktlinjer för alkoholserveringstillstånd komplettering till utvärderingen Förvaltningsrätten i Växjö - Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Dom i mål nr 4899, 4900, daterad Kammarrätten i Jönköping - Dom i mål nr daterad Dom i mål nr daterad Lunds Tingsrätt - Dom i mål nr B daterad Domsbevis i mål nr B daterat Dom i mål nr B daterad

26 26 (28) Kalmar Tingsrätt - Dom i mål nr B daterad Dom i mål nr B daterad Dom i mål nr T daterad Dom i mål nr T daterad Protokoll i mål nr T daterat Protokoll i mål nr T daterat Dom i mål nr T daterad Protokoll i mål nr T daterad Dom i mål nr T daterad Dom i mål nr B daterad Protokoll i mål nr T daterad Socialnämnden godkänner anmälan av kännedomsärenden..

27 27 (28) 122 Inbjudningar och förrättningar Inga inbjudningar eller förrättningar har anmälts.

28 28 (28) 123 Övrigt Inga övriga punkter har anmälts.

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-14:25 Ajournering kl. 11:30-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-14:25 Ajournering kl. 11:30-12:30 Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-14:25 Ajournering kl. 11:30-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 30-50 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 13: Ajournering kl

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 13: Ajournering kl Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 13:00-16.20 Ajournering kl. 15.45-16.15 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 174-193 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:55-11:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:55-11:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 28 oktober 2014 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:55-11:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 158-173 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Tid Plats Omfattning Beslutande Ersättare Övriga

PROTOKOLL Socialnämnden Tid Plats Omfattning Beslutande Ersättare Övriga Socialnämnden Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 9:00 11:45 Ajournering kl. 10:55-11:05 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 228-247 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 30 september 2014 kl. 9:00-11:45 Ajournering kl. 10:15-10:25, 11:20-11:40

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 30 september 2014 kl. 9:00-11:45 Ajournering kl. 10:15-10:25, 11:20-11:40 Socialnämnden Tid Tisdagen den 30 september 2014 kl. 9:00-11:45 Ajournering kl. 10:15-10:25, 11:20-11:40 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 147-157 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 februari 2015 kl. 9:00-15:15 Ajournering kl. 11:20-13:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 38-54 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 2010-01-19 9 8-24 Tid 14.00-16.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Sammanträdesdatum Smedbackens Behandlingshem studiebesök Socialförvaltningen, sammanträdesrum plan 4

Sammanträdesdatum Smedbackens Behandlingshem studiebesök Socialförvaltningen, sammanträdesrum plan 4 161, 172, 174, 183, Omedelbar justering 186, 187 Tid 09.30-11.30, 12.50-16.15 Ajournering 14.30-14.20 Plats ande Närvarande ersättare Smedbackens Behandlingshem studiebesök Socialförvaltningen, sammanträdesrum

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 2011-01-03 1 1-13 Tid 14.00-14.45 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Roger Holmberg (S) Kajsa Hedin (M) Thomas Stjernquist

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 juni 2014 kl. 9:05-11:50 Ajournering Ajournering kl 11:00-11:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 115-129 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 9:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 128, 132-133, 137, 142 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 augusti 2014 kl. 9:00-11:10

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 augusti 2014 kl. 9:00-11:10 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 augusti 2014 kl. 9:00-11:10 Ajournering kl. 10:30-11:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 130-146 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering. Tid Tisdagen den 23 oktober 2018 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:25-10:30, 11:00-11:05

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering. Tid Tisdagen den 23 oktober 2018 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:25-10:30, 11:00-11:05 Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 23 oktober 2018 kl. 9:00-11:35 Ajournering kl. 10:25-10:30, 11:00-11:05 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 165, 167, 170-171,

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-13:05 Ajournering kl. 11:30-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-13:05 Ajournering kl. 11:30-12:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 29 mars 2016 kl. 10:00-13:05 Ajournering kl. 11:30-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 51-72 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Ersättare Muki Botonijc (S), 194, Siw Einarsson (V), 194, Karl-Gustav Kyrk (KD), deltar ej i 195 på grund av jäv

Ersättare Muki Botonijc (S), 194, Siw Einarsson (V), 194, Karl-Gustav Kyrk (KD), deltar ej i 195 på grund av jäv Socialnämnden Tid Tisdagen den 16 december 2014 kl. 9:00-11.45 Ajournering kl. 11.00-11.30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 194-210 ande Roger Holmberg (S), ordförande, deltar

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7 2010-01-04 1 1-7 Tid 14.00-15.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 11.00-12.45

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 11.00-12.45 Socialnämnden Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 11.00-12.45 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 55-71 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00-11:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00-11:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 10:00-11:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 150-163 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 9:00-11:00 Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Omfattning 1-6 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Kostnad per brukare 2013

Kostnad per brukare 2013 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-05-14 SN 2013/0688 0480-45 09 50 Socialnämnden Kostnad per brukare 2013 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med

Läs mer

Socialnämnden. Plats Socialförvaltningen plan 4 PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 18 december 2012 kl. 9:00 14:15 Ajournering 9:35-10.20 samt 12:00 13:15

Socialnämnden. Plats Socialförvaltningen plan 4 PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 18 december 2012 kl. 9:00 14:15 Ajournering 9:35-10.20 samt 12:00 13:15 Socialnämnden Tid Tisdagen den 18 december 2012 kl. 9:00 14:15 Ajournering 9:35-10.20 samt 12:00 13:15 Plats Socialförvaltningen plan 4 Omfattning 250-267 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 18 juni 2013 kl. 9:00 12:00. Ajournering kl. 10:15-10:45 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 126-141 ande Roger Holmberg (S), ordförande Kajsa Hedin

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 1 1-11 Tid 14.00-15.40 Plats Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Beslutande Christina Magnusson (s) ej 2 Karl-Gustav Kyrk (kd) Nasim Malik (s) ej 2 Anette Lingmert (s) Anne-Cathrine

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 2009-06-16 78 74-90 Tid 14.00-16.25 Plats Beslutande Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Nasim Malik (S) Anette Lingmert (S) Anne-Cathrine

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:45-12:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:45-12:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:45-12:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 183-196 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 2010-04-20 70 67-80 Tid 14.00-15.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Nasim

Läs mer

Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3

Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Socialnämnden Tid Torsdagen den 21 mars 2013 kl. 10:00-14:35 Ajournering kl. 10:45-10:55, 12:00-13:10 och 13:35-13:50 Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 54-71 ande Roger

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 9:00-10:55 Ajournering kl. 10:00-10:05 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 128-151 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:00 Tid Tisdagen den 22 maj 2018 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 91-108 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 22 november 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:30-12:15 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 164-182 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa

Läs mer

Bakgrund Sedan tidigare har avgifter i LSS-verksamheten tagits ut och indexreglerats årligen enligt tidigare fattat beslut i kommunfullmäktige.

Bakgrund Sedan tidigare har avgifter i LSS-verksamheten tagits ut och indexreglerats årligen enligt tidigare fattat beslut i kommunfullmäktige. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-04-23 94 Avgifter 2013 Dnr SN 2012/0933 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2013-04-14 Bakgrund Sedan tidigare har avgifter i LSS-verksamheten tagits ut och indexreglerats

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden. Tid Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 9:00 14:45 Ajournering 10:45-11:15, 11:30-12:45

Protokoll. Socialnämnden. Tid Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 9:00 14:45 Ajournering 10:45-11:15, 11:30-12:45 Protokoll Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 9:00 14:45 Ajournering 10:45-11:15, 11:30-12:45 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 50-72 ande Roger Holmberg (S) Kajsa

Läs mer

Tid 14.00-17.15 Ajournering 14.15-14.25 Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Tid 14.00-17.15 Ajournering 14.15-14.25 Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Socialnämnden Sammanträdesdatum 93 86-106 Tid 14.00-17.15 Ajournering 14.15-14.25 Plats Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Roger

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 9:00-9:35 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 235-254 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 215, 221, 222, 223, Omedelbar justering 224, 230, 231, 243 Tid 09.00-16.25 Ajournering kl. 10.35-10.45 och 11.55-13.00 Plats Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Beslutande Beslutande ersättare Roger Holmberg

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 september 2017 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 10:25-10:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 september 2017 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 10:25-10:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 september 2017 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 10:25-10:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 176-191 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 9:00-11.10 Ajournering kl. 10:20-11:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 9:00-11.10 Ajournering kl. 10:20-11:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 9:00-11.10 Ajournering kl. 10:20-11:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 127-139 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00-10:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 185-199 ande Lisa Jalmander (M) ordförande 185-187, 189-199, deltar ej i 188 p.g.a.

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 20 augusti 2013 kl. 10:00 14:00 Ajournering kl. 11:00 11:10 och kl. 12:05 13:05 Plats Socialförvaltningen, Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 142-165 ande Roger

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 125 2009-10-20 119-135 Tid 14.00-17.05 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD)

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Tid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 10:00-11:40 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 96-107 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande Toni Lavi (S) Veronica

Läs mer

Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3

Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Socialnämnden Tid Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 9:00 13:15 Ajournering kl. 11:50-12:50 Plats Socialförvaltningen Riskvarnen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 29-53 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

KALMAR KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 72 Socialnämnden. Tid Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

KALMAR KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 72 Socialnämnden. Tid Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar KALMAR KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 72 66-85 Tid 13.30-16.15 Plats Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Roger Holmberg (S) Karl-Gustav

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 95 91-107 Tid 14.00-16.10 Plats Beslutande Närvarande ersättare Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Nasim Malik (S) Anette Lingmert (S)

Läs mer

Delegeringsbestämmelser socialnämnden - kompletterande revidering 2017

Delegeringsbestämmelser socialnämnden - kompletterande revidering 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 017-09-1 SN 017/00.11.01 080-0000 Socialnämnden Delegeringsbestämmelser socialnämnden - kompletterande revidering 017 Förslag till beslut

Läs mer

Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 10:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1

Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 10:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 10:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 1 Partigruppmöten

Läs mer

Delegeringsbestämmelser socialnämnden revidering p.g.a. ny lag om tobak och andra produkter

Delegeringsbestämmelser socialnämnden revidering p.g.a. ny lag om tobak och andra produkter TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 018-1-06 SN 017/0794.11.01 0480-450000 Socialnämnden Delegeringsbestämmelser socialnämnden 018 - revidering p.g.a. ny lag om tobak och

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd

Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-08-20 Socialnämnden 161 Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd Dnr SN 2013/0448 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2013-08-09 Slutrapport

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 9:00-11:40 Ajournering kl. 9:55-10:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 9:00-11:40 Ajournering kl. 9:55-10:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 27 mars 2018 kl. 9:00-11:40 Ajournering kl. 9:55-10:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 53-72 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Socialchefens tjänsterum kl. 14:00-16:00 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Göran Långström (PF), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 9:00-11:55 Ajournering kl. 11:10-11:40

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 9:00-11:55 Ajournering kl. 11:10-11:40 Socialnämnden Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 9:00-11:55 Ajournering kl. 11:10-11:40 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 163-182 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Tid Tisdagen den 19 juni 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum 250, plan 1.

Tid Tisdagen den 19 juni 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum 250, plan 1. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Tisdagen den 19 juni 2018 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum 250, plan 1. Partigruppmöten

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL

Socialnämnden PROTOKOLL Socialnämnden Tid Tisdagen den 18 december 2018 kl. 9:00-10:10 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 200-215 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander (M), vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

5. Individ och familjeomsorg för barn och unga enskilda ärenden SoL

5. Individ och familjeomsorg för barn och unga enskilda ärenden SoL 5. Individ och familjeomsorg för barn och unga enskilda ärenden För de fall beslutsnivån ligger på socialsekreterare, bidragshandläggare, familjerättssekreterare, familjevårdsinspektör eller kontaktsekreterare

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 2009-09-15 113 108-118 Tid 14.00-16.25 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden 9 januari 2019

Socialnämnden 9 januari 2019 Socialnämnden Socialnämnden 9 januari 2019 Sid Justering... 3 1 Upprop och dagordning... 4 2 Val för valperioden 2019... 5 3 Förordnanden, beslut enligt LVU och LVM... 7 4 Fastställande av delegationsordning

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september 2015

Ekonomisk rapport efter september 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-10-15 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter september 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

6. Socialtjänst familjeenheten, familjerätt och ungdomsmottagning (SoL, LVU, LuL, FB m.m.)

6. Socialtjänst familjeenheten, familjerätt och ungdomsmottagning (SoL, LVU, LuL, FB m.m.) 1 6. Socialtjänst familjeenheten, familjerätt och ungdomsmottagning (SoL, LVU, LuL, FB m.m.) Ärendegrupp Lagrum Lägsta delegat Kommentarer SoL m.fl. lagar 6.1.1 Bistånd till barn och unga i form av vård

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:45-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:45-12:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 10:00-14:00 Ajournering kl. 11:45-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 1-29 ande Roger Holmberg (S), ordförande Lisa Jalmander

Läs mer

Tid Tisdagen den 21 juni 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3.

Tid Tisdagen den 21 juni 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Socialnämnden Tid Tisdagen den 21 juni 2016 kl. 10:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. Partigruppmöten

Läs mer

Utredning ny LSS-ersättning

Utredning ny LSS-ersättning Datum: 2016-01-22 Handläggare: Tanja Mattsson Direktnr: 0322-61 65 65 Beteckning: 2016 Utredning ny LSS-ersättning Bakgrund En person som beviljats personlig assistans enligt LSS har också rätt att välja

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 12:00-12:50, 14:00-14:50

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 12:00-12:50, 14:00-14:50 Socialnämnden Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 9:00-15:00 Ajournering kl. 12:00-12:50, 14:00-14:50 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 8-37 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Tid Tisdagen den 25 april 2017 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3.

Tid Tisdagen den 25 april 2017 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Tid Tisdagen den 25 april 2017 kl. 9:00. Preliminär sluttid kl. 11:30. Plats Socialförvaltningen, Fabriksgatan 31, sammanträdesrum plan 3. Partigruppmöten S, V, C tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Delegeringsbestämmelser socialnämnden - revidering 2017

Delegeringsbestämmelser socialnämnden - revidering 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 2017-02-13 SN 2017/0052.11.01 0480-450000 Socialnämnden Delegeringsbestämmelser socialnämnden - revidering 2017 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 15 14-22 Tid 14.00-16.10 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Roger Holmberg (S) Kajsa Hedin (M) Thomas Stjernquist (MP) Nasim

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 9:00 13:25 Ajournering Kl. 10:15 10:20, 11:00 13:00

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 9:00 13:25 Ajournering Kl. 10:15 10:20, 11:00 13:00 Socialnämnden Tid Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 9:00 13:25 Ajournering Kl. 10:15 10:20, 11:00 13:00 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 30-49 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

11 kap. 1 SoL 11 kap. 1 a SoL 11 kap. 2 SoL. 11 kap. 1 SoL 11 kap. 1 a SoL

11 kap. 1 SoL 11 kap. 1 a SoL 11 kap. 2 SoL. 11 kap. 1 SoL 11 kap. 1 a SoL 1. Barn- och ungdom Nr Ärende Lagrum Delegat Anmärkning 1.1 Beslut om att göra skyddsbedömning och inleda utredning 11 kap. 1 SoL 11 kap. 1 a SoL 11 kap. 2 SoL Handläggare Skyddsbedömning ska genomföras

Läs mer

Rutin utredning 11:1 barn

Rutin utredning 11:1 barn Ansvarig för rutin: Avdelningschef Individ- och familj Upprättad (av vem och datum) Helena Broberg, enhetschef Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp,

Läs mer

Ekonomisk rapport efter april 2015

Ekonomisk rapport efter april 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-05-15 SN 2014/0652.03.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter april 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i föräldrabalken Utfärdad den 20 juni 2018 Publicerad den 29 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om föräldrabalken 2 dels att 4 kap. ska upphöra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 13:00 ajournering 9:40 12:05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS

Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Petra Sundström 2015-05-21 OSN-2015-0204 Omsorgsnämnden Ersättningsbelopp för personlig assistans enligt LSS Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN

SOCIALNÄMNDEN K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-05-17 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Karin Peters och Monika Fernlund, avdelningschefer

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Ändringsförslag delegationsbestämmelser

Ändringsförslag delegationsbestämmelser TJÄNSTEUTLÅTANDE Sida 1 av 8 Socialförvaltningen Eva A Lindholm Rebecka Modin Agneta Rönnkvist Datum Dnr Sid 2017-10-30 SN-2015-5 1 (8) delegationsbestämmelser Socialförvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 2019-05-07 SN 2019/0380.11.01 0480-450000 Socialnämnden Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar KALMAR KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 41 39-55 Tid 14.00-15.25 Plats Beslutande Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 april 2018, kl 09.00 12.10 Ajournering kl 11.50 12.05 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:00-14:25 Ajournering kl. 10:30-11:00, 11:15-12:30

Socialnämnden PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:00-14:25 Ajournering kl. 10:30-11:00, 11:15-12:30 Socialnämnden Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:00-14:25 Ajournering kl. 10:30-11:00, 11:15-12:30 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 3 Omfattning 72-91 ande Roger Holmberg (S), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09: , ajournering samt

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09: , ajournering samt PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09:00 12.00, ajournering 9.40-10.00 samt 11.05-11.15. Beslutande Andreas Erlandsson (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-28

Socialnämnden 2012-03-28 Socialnämnden 2012-03-28 90 Delegationsbeslut... 2 91 Delgivningar... 3 92 Inbjudan att medverka i kommunalt skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn... 4 93 Revidering av socialnämndens

Läs mer

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid ande Kommunhuset, Bolmenrummet, Ljungby, onsdagen den 14 januari 2015 kl. 8.00-13.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) UlfBergner

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer