Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Kristina Heuman samt fyra representanter för Ungt inflytande. Projektledaren och tre ungdomar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Kristina Heuman samt fyra representanter för Ungt inflytande. Projektledaren och tre ungdomar."

Transkript

1 1 (20) Plats och tid Nacka stadshus Kl BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Tobias Nässén (M) 1:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman (M) Christina Rinman (M) Gertrud Lindgren (FP) Birgitta Husén (KD) Ewa Jäderberg (S) Lars Örback (V) Åsa Marnell (MP) ERSÄTTARE Adrienne Teleki (M) Filip Wiljander (M) Lena Linnerborg (FP) Aron Bengtegård (V) Övriga deltagare Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Kristina Heuman samt fyra representanter för Ungt inflytande. Projektledaren och tre ungdomar. Utses att justera Ewa Jäderberg Justeringsdatum 16 september Paragrafer Underskrifter Sekreterare Håkan Sundblad Ordförande Hans Peters Justerande Ewa Jäderberg BEVIS OM ANSLAGSDAG s protokoll är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp 18 september 2013 Anslaget tas ned 9 oktober 2013 Förvaringsplats för protokollet Nacka stadshus Underskrift... Nämndsekreterare Utdragsbestyrkande

2 2 (20) Innehållsförteckning Presentation av Ungt inflytande Dnr KUN 2013/ Utvärdering av infrastrukturavtal med lokalförvaltande organisationer Dnr KUN 2013/ Observation inom Våga Visa, Boo KFUM Dans & Musikal Dnr KUN 2013/ s tertialbokslut januari augusti Dnr KUN 2013/ Revidering av finansieringssystemet avseende kulturkurser Dnr KUN 2012/ Ansökan om driftsbidrag till föreningen Mötesplats Järlahuset Dnr KUN 2013/ Mål och budget för Dnr KUN 2013/ Förändring av tidigare beslutat investeringsprojekt HAMN Dnr KUN 2013/ Lägesrapport projekt HAMN Dnr KUN 2011/ s sammanträdesdagar Anmälningsärenden... 19

3 3 (20) 47 Presentation av Ungt inflytande noterar informationen till protokollet. Ärendet Sedan ett antal år tillbaka anställs ungdomar för att under sommaren arbeta med olika projekt. Idén med Ungt inflytande är att använda de kommunala feriearbetsplatserna för att skapa nya arenor för unga människors engagemang och inflytande i kommunala frågor. I år har de arbetat med frågor inom tre olika områden. De är: Mångfald på arbetsmarknaden - vilja och ansvarsfull tillväxt Fritid och kultur - en plats för framtiden Morgondagens digitala kommunikation Bland de inspirerande förslagen som inflytandepiloterna lämnat kan nämnas: Nackamatch - en dejtingsajt för arbetsgivare och funktionshindrade CDR corporate diversity responsability - krav på mångfald i upphandlingar Nacktiv - en app för fritidsaktiviteter och dialog om fritid Unga perspektivet - låta unga utveckla dialogen med unga Nacka talks digitala porträtt av intressanta Nackabor N:app en app för dialog Face of Nacka våga visa ansiktet! Var människa även om du jobbar i en kommun Våga vara personlig

4 4 (20) 48 Dnr KUN 2013/ Utvärdering av infrastrukturavtal med lokalförvaltande organisationer noterar informationen till protokollet. Ärendet I samband med beslutet om mål och budget beslutade kulturnämnden att en utvärdering av infrastrukturavtalen med de lokalförvaltande organisationerna skulle göras. Bakgrunden till beslutet var att det inkommit en ansökan om ytterligare resurser och en ansökan om att få möjlighet till att teckna infrastrukturavtal. Innan nämnden tog beslut i dessa frågor önskades en utvärdering för att se om systemet med infrastrukturavtal fungerade enligt den modell som beslutades hösten Utvärderingsuppdraget genomfördes av konsultfirman SWECO under våren Enligt SWECO:s utvärdering fungerar systemet i stort enligt beslutet om finansieringsmodellen för kulturlokaler. Några av de förbättringsområden som lyfts fram är att se över nyttan med nuvarande bokningssystem, gemensam marknadsföring och ökad transparens gällande ersättningssystemet. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse med bilagor Utvärdering av infrastrukturavtal med lokalförvaltande organisationer inom kultursektorn i Nacka kommun Tjänsteskrivelse finansieringsmodell av kulturlokaler Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

5 5 (20) 48 forts Protokollsanteckningar Lars Örback och Aron Bengtegård antecknar för Vänsterpartiet följande till protokollet: Vänsterpartiet anser att bidragen till kulturhusen är för låga och återkommer i vår egen budget om preciserade belopp. Den ersättning som ges till respektive kulturhus måste vara tydlig vad avser förväntad prestation och även innehålla ekonomi för genomförande av olika events. Att behöva söka separat för detta skapar osäkerhet i arbetet. Ersättningar och kontrakt måste vara på längre sikt och tillit till kulturhusen verksamheter måste finnas. Det kan verka som om det är höga belopp för hyra och grundbemanning, men parat med de krav som ställs är ersättningen för låg. Dessutom finns ekonomiskt systemfel i den prioriterade rabatterade verksamheten vilket leder till att man går back på denna, då man själv har utgifter för städning, bokning och vaktmästeri, som är av högre kostnad än den ersättning man får in. Dessutom skall alla bidrag gå direkt till verksamheten och inte passera genom en ideell förening. Kommunen måste även kunna motivera fördelningen av ersättningar till de olika kulturhusen. ställer höga krav på aktörer med kontinuerlig verksamhet inom andra områden, vilket även bör ske här så att kvalitet garanteras. Det kostar mycket att låta icke yrkesverksamma besluta över och även delta i något som bör skötas av professionella. Åsa Marnell antecknar för Miljöpartiet följande till protokollet: I SWECOs rapport står det att alla kulturhusen har redovisat synpunkter på den ekonomiska ersättningen från kommunen, vilken alla anser otillräcklig. Tyvärr kommenteras inte detta ytterligare i rapporten. Miljöpartiet anser också att bidragen till kulturhusen är för låga och återkommer i vår egen budget om preciserade belopp. Infrastrukturavtalet ska täcka baskostnader som kulturhusen har för att hålla kulturhuset öppet, vilket det knappt räcker till enligt kulturhuscheferna i Boo, Fisksätra och Älta. Att sen ha pengar över för att kunna ha en kulturverksamhet i huset är något som cheferna drömmer om. Tyvärr ingår inte detta i dagens infrastrukturavtal. Istället hänvisas kulturhusen till att söka garantibidrag och föreningsbidrag från kommunen och hitta andra finansieringskällor via projekt, fonder och stiftelser. Vi hör ord från kulturhuscheferna som systemfel, trolla med knäna och oro för ekonomin.

6 6 (20) 48 forts Vi vill ändra avtalen och höja ersättningen så att det ingår ett uppdrag åt kulturhusen att både hålla kulturhuset öppet samt att bedriva en relevant och kvalitativ kulturverksamhet. Det är ett sätt som vi tror stödjer och driver starka och angelägna kulturhus som vi vill ha i kommunen. Tillsammans med lokala engagemang och kommunala intressen vidgar vi deltagandet i kulturlivet och bygger en kulturinfrastruktur för alla invånare i Nacka. Kultursatsningarnas natur är sådana att de kräver långsiktighet vi vill också på sikt införa 3-4 åriga budgetar för kulturhusen. Det ger en önskad långsiktighet och minskar detaljstyrningen från politiker.

7 7 (20) 49 Dnr KUN 2013/ Observation inom Våga Visa, Boo KFUM Dans & Musikal noterar informationen till protokollet. Ärendet Våga Visa genomförde en observation hos Boo KFUM Dans & Musikal i april Observatörernas sammanfattande slutsats är att Boo KFUM Dans & Musikal är en skola som är full av entusiasm och engagemang. Skolans starka sidor är ett aktivt och levande värdegrundsarbete med mycket engagerade, kreativa lärare och verksamhetsledare. Ytterligare starka sidor är tydliga mål och en flexibel organisation. De förbättringsområden som lyfts fram är att förbättra möjligheterna till kompetensutveckling för lärare och utveckla former för konstruktiv utvärdering. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse med bilaga Observationsrapport Boo KFUM Dans & Musikal Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

8 8 (20) 50 Dnr KUN 2013/ s tertialbokslut januari augusti 2013 beslutar att fastställa tertialbokslut januari-augusti Ärendet ska fastställa tertialbokslut för perioden januari augusti Bokslutet ska visa måluppfyllelse samt ekonomiskt resultat för verksamheterna. Den ekonomiska redogörelsen ska också innehålla ett prognostiserat årsresultat. s verksamhetsresultat är detsamma som vid årsbokslutet eftersom inga kundundersökningar ännu har genomförts, och övriga nyckeltal redovisas vid årsbokslut. Då det inte finns något som indikerar förändring av verksamhetsresultatet jämfört med årsbokslutet bedöms måluppfyllelsen vara bra. s resultat beräknas följa budget. En osäkerhetsfaktor är utfallet av den bonusbaserade ersättningen till anordnarna vilken kan generera ett överskott. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

9 9 (20) 51 Dnr KUN 2013/ Revidering av finansieringssystemet avseende kulturkurser 1. beslutar att i mål och budget begära medel om kronor för en förändring av finansieringen av kulturkurser. 2. beslutar att förändra ersättningssystemet avseende gruppstorlekar för kulturkurser under förutsättning att nämnden erhåller resurser i budgetramen. 3. beslutar att förändra ersättningssystemet angående över- och underprestationer enligt kultur- och utbildningsdirektörens förslag. 4. beslutar att ge kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att utarbeta riktlinjer för projektmedel avsedda för kulturkursanordnare som har avtal med kulturnämnden. Ärendet I juni 2013 beslutade kulturnämnden att ge kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att föreslå revidering av gällande regelverket för kulturkursavtal. Idag ersätts anordnaren utifrån antal elevplatser som avtalats med kulturnämnden. I avtalen finns en regel för över- och underprestationer utifrån antalet kontrakterade platser. Denna ersättningsmodell infördes 2007 och var en del av de förändringar som genomfördes i Kulturlyftet. Anordnarna är i stort sett nöjda med nuvarande system men avtalskonstruktionen bör dock ses över gällande bonussystem och finansieringssystemet för gruppstorlekar. I ärendet föreslås förändringar som gäller ersättningsnivån gällande gruppstorlekar och systemet för hantering av under/- överprestationer. Kostnaden för denna förändring bedöms till kronor. Kultur- och utbildningsdirektören föreslår att medel för denna förändring begärs i mål och budget för Anordnarna har sällan utfört några prestationer utöver avtalad nivå vilket har inneburit att kulturnämnden erhållit ett överskott. Medel för överprestationer föreslås bl.a. användas till utvecklingsprojekt för kvalitets- och samverkansprojekt för de anordnare som har kulturkursavtal. Kultur- och utbildningsdirektören gör bedömningen att kronor är lämpligt att avsätta för utvecklingsprojekt. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse

10 10 (20) 51 forts Yrkanden Ordförande Hans Peters för yrkar Centerpartiet bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. I detta yrkande instämmer Tobias Nässén för Moderaterna och Åsa Marnell för Miljöpartiet. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

11 11 (20) 52 Dnr KUN 2012/41 Ansökan om driftsbidrag till föreningen Mötesplats Järlahuset 1. beslutar att inte bevilja Föreningen Mötesplats Järlahuset bidrag. 2. beslutar att inte teckna infrastrukturavtal med Föreningen Mötesplats Järlahuset. Ärendet Föreningen Mötesplats Järlahuset har inkommit med en ansökan om att erhålla driftsbidrag för sin verksamhet och att få teckna infrastrukturavtal med Nacka kommun. Föreningen önskar ett bidrag om kronor för andra halvåret 2013 och kronor för Föreningen hänvisar till den av kommunfullmäktiges beslutade Finansieringsmodell för kulturlokaler. Kultur- och utbildningsdirektören bedömer att det för närvarande inte finns behov av ytterligare kulturhus med infrastrukturavtal. De intentioner som finns i modellen för kulturlokaler är idag uppfyllda. Det finns kulturlokaler i varje kommundel där de lokalförvaltande organisationerna har tecknat infrastrukturavtal med kulturnämnden och det är dessa organisationer som namngavs i kommunfullmäktiges beslut. beslöt att avslå en tidigare ansökan om infrastrukturavtal. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Ansökan om driftsbidrag till Järlahuset enligt kommunens beslut om infrastrukturavtal med lokalförvaltande organisationer. Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

12 12 (20) 53 Dnr KUN 2013/ Mål och budget för kulturnämnden beslutar fastställa nämndens väsentliga områden för de närmaste tre åren enligt bilaga. 2. beslutar föreslå kommunfullmäktige strategiska mål för nämnden enligt bilaga. 3. föreslår kommunfullmäktige att fastställa budgetram för år 2014 enligt bilaga. 4. föreslår kommunfullmäktige att fastställa budgetram för år 2014 till 131,8 miljoner kronor, för år 2015 till 134,7 miljoner kronor och till 2016 till 138,1 miljoner kronor. 5. beslutar att föreslå kommunfullmäktige att fastställa checkbelopp enligt bilaga. 6. beslutar att föreslå kommunfullmäktige att fastställa kulturpengen enligt bilaga. 7. beslutar att föreslå kommunfullmäktige att musikskoleavgiften för ämnescheck höjs med 1,0 procent och avgiften för musikskolegruppcheck höjs med 1,0 procent från 1 juli 2014, enligt bilaga. 8. föreslår kommunfullmäktige att nämnden äger rätt att omfördela budgetramen mellan sina verksamheter. 9. beslutar att Den kulturpolitiska programförklaringen ska ses över med målet att kommunfullmäktige kan fatta beslut våren ger kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att tillsammans med teknik ta fram en plan med prioriterade åtgärder för underhållet av den offentliga konsten i Nacka och att återkomma till nämnden med en redovisning hösten ger kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att bevaka frågan om medel till skötsel av befintlig konst med anledning av kulturnämndens och kommunstyrelsens beslut att bjuda ut tavlan Snöljus till försäljning. Ärendet Kommunstyrelsen har beslutat om budgetdirektiv och ramar för nämnderna och dessa ligger till grund för nämndens budgetförslag. Nämnderna ska redovisa ett sammanfattande material med fokus på strategiska mål och resursfördelning. Utifrån de analyser som gjorts av attityd- och kundundersökningar under 2012 och målseminarium med nämndens ledamöter har följande områden identifierats som mest väsentliga för nämnden att prioritera under de närmaste åren.

13 13 (20) 53 forts Tillgång och tillgänglighet till kultur. Mångfald av kultur att skapa själv och att uppleva. Kultur som attraherar barn och unga oavsett kön. Verksamhetsresultatet 2012 för kulturnämnden är liksom tidigare bra och måluppfyllelsen har förbättrats jämfört med Av 15 nyckeltal har 12 nått målvärdet. Måluppfyllelsen gällande möjligheten att påverka biblioteksverksamheten och andelen besökare som är nöjda med utbudet av media har ökat men fortfarande är resultatet inte bra vilket innebär ett fortsatt arbete för att förbättra resultatet för dessa områden. I de avtal som slutits med biblioteksanordnarna är dessa frågor högt prioriterade. Ett av nämndens väsentliga områden är att skapa och att uppleva. Det innebär att möjligheten för deltagarna att påverka verksamhet som de deltar i är viktig. Det är ett förbättringsområde som nämnden kommer att arbeta vidare med. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Förslag till Mål och budget för Yrkanden Ordförande Hans Peters (C), Tobias Nässén för Moderaterna, Birgitta Husén för Kristdemokraterna och Gertrud Lindgren för Folkpartiet yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag med tilläggen att Kultur- och utbildningsdirektören får i uppdrag att tillsammans med teknik ta fram en plan med prioriterade åtgärder för underhållet av den offentliga konsten i Nacka och att återkomma till nämnden med en redovisning hösten Kultur- och utbildningsdirektören får i uppdrag att bevaka frågan om medel till skötsel av befintlig konst med anledning av kulturnämndens och kommunstyrelsens beslut att bjuda ut tavlan Snöljus till försäljning. Åsa Marnell yrkar för Miljöpartiet bifall till beslutspunkterna 1, 2, 8 och 9 i Kultur- och utbildningsenhetens förslag. Samt bifall till Hans Peters tilläggsförslag. (Som givits nummer 10 och 11 ovan) Eva Jäderberg för Socialdemokraterna och Lars Örback för Vänsterpartiet instämmer i Marnells yrkanden.

14 14 (20) 53 forts sgång Ordförande Hans Peters (C) ställer först punkterna 1, 2, 8 och 9 i kultur- och utbildningsenhetens förslag mot avslag och finner att nämnden bifallit dessa. Ordföranden ställer därefter punkterna 3, 4, 5, 6 och 7 i kultur- och utbildningsenhetens förslag mot avslag och finner att nämnden även bifallit dessa beslutspunkter. Slutligen ställer ordföranden sin tilläggsförslag mot avslag och finner att nämnden bifallit dessa. Sammanfattningsvis har kulturnämnden antagit Kultur- och utbildningsenhetens förslag i sin helhet med Hans Peters tilläggsförslag. Socialdemokraternas, Miljöpartiets och Vänsterpartiets representanter i nämnden deltog inte beslutet avseende punkterna 3, 4, 5, 6 och 7 i kultur- och utbildningsenhetens förslag. De återkommer med egna budgetförslag i kommunfullmäktige. Protokollsanteckningar Hans Peters för Centerpartiet, Tobias Nässén för Moderaterna, Birgitta Husén för Kristdemokraterna och Gertrud Lindgren för Folkpartiet antecknar följande till protokollet: Det råder viss osäkerhet kring föreslaget anslag till vård och skötsel av den offentliga konsten. Ansvaret för detta har tidigare legat på tekniska nämnden och förs från årsskiftet över till kulturnämnden. Det är därför viktigt att det tas fram en plan för underhållet samt prioritering av de åtgärder som behöver sättas in, samt att kultur- och utbildningsenheten återkommer till kulturnämnden med en redovisning under hösten Vidare är det viktigt att frågan om medel till vård av befintlig konst som Nacka kommun äger, bevakas med anledning av kulturnämndens och kommunstyrelsens beslut att bjuda ut tavlan Snöljus till försäljning. Åsa Marnell för Miljöpartiet de gröna, Lars Örback för Vänsterpartiet och Eva Jäderberg för Socialdemokraterna antecknar gemensamt till protokollet angående tilläggsyrkandet i ärende 10: I början av september när kommunstyrelsen skulle ta beslutet att sälja konstverket Snöljus ströks den sista meningen i tjänsteskrivelsens förslag till beslut. Meningen som togs bort lyder som följer; Intäkten ska användas till vård av befintlig konst i kommunens ägo. Denna mening beslutade en enig kulturnämnd i våras när nämnden beredde ärendet åt kommunstyrelsen.

15 15 (20) 53 forts Det är olyckligt att denna formulering togs bort. Nu finns det inget som skyddar intäkten från att slukas upp av den stora kommunala budgeten. Istället hänvisar kommunstyrelsen till det kommande budgetarbetet och att den ev försäljningsintäkten då ska användas för att vårda och underhålla konstsamlingen, nyinköp av konst och/eller ett konststipendium. Men vad är det som garanterar denna muntliga hänvisning för användning av intäkten nu när vi inte längre har det i kommunstyrelsens beslutsprotokoll!? Jo, kanske kan dagens tilläggsyrkande och påföljande beslut vara garanten. Vi, Miljöpartiet de gröna, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, hoppas att Kultur- och utbildningsdirektören bevakar att intäkten från en ev försäljning av Snöljus används enligt de etiska regler som museisverige följer. Kommunen äger en konstsamling, vi skulle kunna motsvara samlingen med en samling konst vid ett konstmuseum. Konstmuseer liksom övriga museer i Sverige är i stor utsträckning medlemmar i Svenska ICOM, den svenska sektionen av UNESCO-organet International Council of Museums. ICOM har satt upp etiska regler som museisverige följer. Att ha nedskriva etiska regler som stora delar av den internationella museivärlden har kommit överens om är en stor styrka. Gallring i samlingarna är en del av regelverket och under rubriken intäkter från avyttrande av samlingar kan vi läsa att: Museisamlingar (tillika konstsamlingar) förvaltas för allmänhetens räkning och får inte ses som realiserbara tillgångar. Pengar eller annan ersättning som museet (i vårt fall Nacka kommun) får från gallring och avyttrande ur en museisamling bör endast användas till förmån för samlingarna och vanligtvis för förvärv till samlingen i fråga. Vi hoppas att detta beaktas i det kommande budgetarbetet (om vi säljer konstverket Snöljus )

16 16 (20) 54 Dnr KUN 2013/40 Förändring av tidigare beslutat investeringsprojekt HAMN föreslår kommunstyrelsen att utöka investeringsramen med 2,1 miljoner kronor för att färdigställa utställningsproduktionen i museianläggningen HAMN. Ärendet Museiprojektet HAMN är ett regionalt utvecklingsprojekt som ägs av Nacka kommun. Projektet syftar till att etablera en besöksanläggning i Fisksätra marincenter med museum och restaurang. Projektet är finansierat av Nacka kommun samt av EU:s regionalfond Stockholm som har beviljats knappt 17 miljoner kronor från EU:s regionalfond. Arbetet med att genomföra utställningsproduktionen pågår, men byggnationen av museet har försenats och därmed har kostnaderna för färdigställandet av utställningen ökat. har tidigare beviljats 2,0 miljoner kronor för utställningsproduktionen, vilket var en nettoutgift då regionalfonden finansierade hälften. Den totala investeringen för utställningsproduktionen beräknas till 6,4 miljoner kronor varav 2,3 miljoner kronor finansieras av regionalfonden. Den totala investeringsutgiften för Nacka kommun blir då 4,1 miljoner kronor och kulturnämnden begär därför ytterligare 2,1 miljoner kronor för att kunna slutföra projektet. Avskrivningstiden för utställningsproduktionen är sju år. Ingen ytterligare driftskostnad kommer att belasta investeringsprojektet p.g.a. den utökade investeringen. Arbetet med utställningsproduktionen pågår och byggnationen av museet är upphandlad. För att kunna färdigställa museet krävs ytterligare investering. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

17 17 (20) 55 Dnr KUN 2013/4-875 Lägesrapport projekt HAMN beslutar notera informationen till protokollet. Ärendet Lotta Valentin rapporterar att arbetet med utställningarna har påbörjats.

18 18 (20) 56 Dnr KUN 2011/32 s sammanträdesdagar 2014 sammanträder på följande dagar och tider under 2014: 12 februari 17 september 12 mars 8 oktober 13 maj (tisdag) 5 november 10 juni (tisdag) 9 december (tisdag) Sammanträdena börjar kl Ärendet Nämnderna ska enligt sitt reglemente senast i september fastställa sammanträdesdagar för kommande år. Ovanstående datum är inte förlagda till samma datum som kommunfullmäktiges sammanträdesdagar eller gruppmöten. Sammanträdena samordnas även med utbildningsnämnden pga att denna nämnd har samma direktör och sekreterare som kulturnämnden. Förslaget till sammanträdesdagar är så långt det är möjligt anpassat till hanteringen av budget och bokslut. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

19 19 (20) 57 Anmälningsärenden 1. noterar till protokollet att den tagit del handlingarna. 2. beslutar att två representanter för den politiska majoriteten och en representant för oppositionen får delta i konferensen Vi pratar pengar Kulturkonferens i Stockholm på nämndens bekostnad. 3. beslutar att en representant för nämnden får delta i konferensen Folkbiblioteken som kulturhus en utvecklingsväg för folkbiblioteken på nämndens bekostnad. Inkomna skrivelser Samverkansavtal med Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse Slutrapport Boo-projektet (Tegelugnen) Folkbiblioteken i Stockholms län och Nacka kommun rapporter från Svensk biblioteksförening Uppföljning av beslutade kulturbidrag Avgivna skrivelser Till Wallina angående medborgarförslag Delegationsbeslut Garantibidrag till Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse Peng direkt till Yalcin Özberk för att arrangera modeshow och välgörenhetsgala Peng direkt till Hibaaf Ahmed för att arrangera en inspirations- aktivitetsdag för ungdomar Peng direkt till Jibril Hassan för att arrangera Discoarrangemang med DJ Peng direkt till Alexander Stefan Hörnqvist Granskog för att producera kortfilmen Legenden om CMYK Peng direkt till Mohamed Abdi för att organisera en Fifa-turnering Avslag på ansökan om Peng direkt till för organisera en fotbollsturnering med hänvisning till att ungdomsstipendierna inte är avsedda för idrottsverksamhet Avslag på ansökan om Peng direkt till för organisera en fotbollsturnering med hänvisning till att ungdomsstipendierna inte är avsedda för idrottsverksamhet Avslag på ansökan om Peng direkt till för organisera en fotbollsturnering med hänvisning till att ungdomsstipendierna inte är avsedda för idrottsverksamhet Avslag på ansökan om Peng direkt till för organisera en fotbollsskola med hänvisning till att nämnden eftersträvar en större variation av Peng Direkt-arrangemang

20 20 (20) 57 forts Avslag på ansökan om Peng direkt för att organisera en Fifa-turnering med hänvisning till att nämnden eftersträvar en större variation av Peng Direkt-arrangemang Avslag på ansökan om Peng direkt för att arrangera en sommarfest med hänvisning till att nämnden stipendiet inte är avsett för fester Garantibidrag till Kulturföreningen Pollen för att genomföra en utställning med teaterföreställning Garantibidrag till Älta kulturförening för att Musikfest för funktionsnedsatta Garantibidrag till Fisksätra kulturförening för att genomföra en skrivarverkstad Garantibidrag till Musik i Dieselverkstaden Kurser och konferenser od Vi pratar pengar Kulturkonferens i Stockholm 6 8 oktober Folkbiblioteken som kulturhus en utvecklingsväg för folkbiblioteken Malmö oktober 2013

Håkan Sundblad, Nadia Izzat, Elina Magnusson, Sidrah Schaider. Utses att justera Kerstin Hedén Justeringsdatum 3 juni Paragrafer 33-38

Håkan Sundblad, Nadia Izzat, Elina Magnusson, Sidrah Schaider. Utses att justera Kerstin Hedén Justeringsdatum 3 juni Paragrafer 33-38 1 (8) Plats och tid Nacka stadshus kl 18.00 18.35 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Rune Hemlin (M) Kerstin Hedén (S) Monika Segerman (M) Vilma Mori Augliar (M) Gertrud Lindgren (L) Lydia Liu (KD)

Läs mer

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Lars Nilsson, Camilla Luterkort

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Lars Nilsson, Camilla Luterkort 1 (15) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.00 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Tobias Nässén (M) 1:e v ordförande Anders Selin (S) 2:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman (M)

Läs mer

BEVIS OM ANSLAGSDAG Kulturnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS OM ANSLAGSDAG Kulturnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (15) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.55 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Tobias Nässén (M) 1:e v ordförande Anders Selin (S) 2:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman (M)

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10

Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10 BESLUTANDE Tobias Nässén (M) Lena Linnerborg (L) Espen Bjordal (S) Pernilla Hsu Båberg (M) Gertrud Lindgren (L) Marika Lindvall (C) Jack Sjölund (KD) Ewa

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Ulf G Johansson (KD) Brita Nyman (S) Tord Tannenberg (M) Sten Grack (L) Elisabeth Därth (C) Anders V Nilsson (S) 15 Pernilla

Läs mer

Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den 24 april 2014 kl

Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den 24 april 2014 kl 1 (12) Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den kl 17.00-18.00 BESLUTANDE Eva Öhbom Ekdahl (M) 67-68, 70 Lotta Riedel (M) Lars Stenholm (M) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Gunnel Nyman Gräff (S)

Läs mer

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius. Utses att justera Espen Bjordal Justeringsdatum 15 december 2014 Paragrafer 80-90

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius. Utses att justera Espen Bjordal Justeringsdatum 15 december 2014 Paragrafer 80-90 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.00 BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Monica Brohede Tellström (FP) Espen Bjordal (S) Lena Gatenborg (M) Sofia Fölster (M) Anna Flory Kjellin (M) Christina

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (12) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 18.55 BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Per Knaust (M) Monica Brohede Tellström (FP) Kjell Tormod (FP) Anna-Lena Svantesson Helgesson (KD) Christine Lorne

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

NACKA. Plats och tid Nacka stadshus kl 18: ERSÄTTARE Agneta Lydig (M) Joel Stenberg (C) Lovisa Emanuelsson (S)

NACKA. Plats och tid Nacka stadshus kl 18: ERSÄTTARE Agneta Lydig (M) Joel Stenberg (C) Lovisa Emanuelsson (S) Sidan 1/11 1 (11) Plats och tid Nacka stadshus kl 18:50-19.45 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Oliver Rykatkin (M)1:e vice ordförande Monika Segerman (M) Vilma Mori Aguilar (M) Tony Svedenfjord (L)

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 25 januari 2012

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 25 januari 2012 Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och 25 januari 2012 Sid Justering...3 1 Justering av dagordning...4 2 Allmänhetens frågor...5 3 Information...6 4 Arbetsutskottets protokoll...7 5 Internkontrollplan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Mål och budget för kulturnämnden

Mål och budget för kulturnämnden 2017-09-01 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 2017/118 Kulturnämnden Mål och budget 2018-2020 för kulturnämnden Förslag till beslut Kulturnämnden föreslår att kommunfullmäktige fattar följande beslut. 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 23 augusti 2010

Kultur- och fritidsnämnden 23 augusti 2010 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 23 augusti 2010 Sid Justering...3 Justering av dagordning...4 70 Information...5 71 Krisledningsplan för Kultur & Fritid...6 72 Förslag till genomförandeplan

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Internbudget kulturnämnden 2018

Internbudget kulturnämnden 2018 -10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN /141 Kulturnämnden Internbudget kulturnämnden 2018 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden fastställer internbudget till 138,8 miljoner kronor, enligt figur 1. 2. Kulturnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-04-04 Tid: 09:00-11:30 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012

94 Förslag till omfördelning av öppettiderna på biblioteket i Bjärnum. 96 Verksamhetsbidrag kultur- och hembygdsföreningar 2012 AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-10-26 90 Ändring av dagordning 91 Ekonomisk rapport januari september 2011 92 Budgetuppföljning

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Nacka stadshus Kl 18.00 19.50

Nacka stadshus Kl 18.00 19.50 1 (19) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.50 BESLUTANDE Tobias Nässén ordförande (M) Gertrud Lindgren (FP) Espen Bjordal (S) Anna Flory Kjellin (M) Håkan Ekegren (C) Johanna Svederud (C) Jack Sjölund

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Malin Westerback, Håkan Sundblad, Jonas Bisander, Lars Nilsson, Anna Hörnsten

Malin Westerback, Håkan Sundblad, Jonas Bisander, Lars Nilsson, Anna Hörnsten 1 (16) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 18.45 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Monika Segerman (M) Adrienne Teleki (M) Rune Hemlin (M) Vilma Mori Augliar (M) Gertrud Lindgren (FP) Birgitta Husén

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Ledamöter: Tommy Lindgren, s ordförande. Sture Lundh, s Magnus Danielsson, c Harry Bäckström, s tj.ers.

Ledamöter: Tommy Lindgren, s ordförande. Sture Lundh, s Magnus Danielsson, c Harry Bäckström, s tj.ers. PROTOKOLL 1(10) Tid: kl 08:30-12:00 Plats: Folkhögskolan Ledamöter: Tommy Lindgren, s ordförande Camilla Wallin, s vice ordförande Sture Lundh, s Magnus Danielsson, c Harry Bäckström, s tj.ers. Övriga:

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Plats och tid Biblioteket, Årjäng den 27 oktober, kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (FP) Robin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2004-04-13 Ärendeförteckning Sid nr 80 Justering...3 81 Årsbudget 2005 med plan för 2006-2007 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommungemensamma verksamheter samt kommunstyrelsekontoret...4

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & Fritid kl 17.00-18.15 ande Jörgen Strende, Socialdemokraterna Ellen Johansson, Socialdemokraterna Roger Magnusson, Socialdemokraterna Stefan Grad, Centerpartiet Tommy Jacobsson,

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00- ande Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Peter Granåsen (FP) Roger

Läs mer

Malin Westerback, Nadia Izzat, Ulrika Westin, Anna Hörnsten, Lars Nilsson, Susanne Broman Kjulsten, Jonas Bisander, Sven Andersson, Mattias Norling

Malin Westerback, Nadia Izzat, Ulrika Westin, Anna Hörnsten, Lars Nilsson, Susanne Broman Kjulsten, Jonas Bisander, Sven Andersson, Mattias Norling 1 (21) Plats och tid Nacka stadshus kl. 18.00 20.00 BESLUTANDE Hans Peters, ordf (C) Susann Markow, 1:e v ordf (M) Monica Segerman (M) Gertrud Lindgren (FP) Lydia Liu (KD) Åsa Marnell (MP) Aron Bengtegård

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Mål och budget

Mål och budget 2015-09-05 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KUN 2015/45-042 Kulturnämnden Mål och budget 2016-2018 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden föreslår kommunfullmäktige att fastställa budgetram för år 2016 till 133,8

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Nadia Izzat, Ulrika Westin, Anna Hörnsten, Lars Nilsson, Jonas Bisander, Anna Kristiansson

Nadia Izzat, Ulrika Westin, Anna Hörnsten, Lars Nilsson, Jonas Bisander, Anna Kristiansson 1 (18) Plats och tid Nacka stadshus kl. 18.00 19.13 BESLUTANDE Hans Peters, ordf (C) Gertrud Lindgren (FP) (ej 58) Lydia Liu (KD) (ej 58, 60) Kerstin Hedén (S) Emma Kjellqvist (M) Rune Hemlin (M) Tony

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Anne-Lie Söderlund, Vlasta Marcikic, Anna-Lena Möllstam, Birgitta Sandberg

Anne-Lie Söderlund, Vlasta Marcikic, Anna-Lena Möllstam, Birgitta Sandberg 1 (15) Plats och tid Nacka stadshus kl 18:00-20:30 BESLUTANDE Monica Brohede Tellström (L) Eivor Örenmark (M) Gunnel Nyman Gräff (S) Catharina Eneroth-Björkman (M) Maj-Lis Granskog (M) Hans Lenkert (C)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 10:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Utses att justera Ewa Jäderberg Justeringsdatum 22 september Paragrafer 43-57. Håkan Sundblad Ordförande Hans Peters Justerande Ewa Jäderberg

Utses att justera Ewa Jäderberg Justeringsdatum 22 september Paragrafer 43-57. Håkan Sundblad Ordförande Hans Peters Justerande Ewa Jäderberg 1 (22) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.15 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Susann Markow (M) 1:e v ordförande Mattias Qvarsell (S) 2:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN 2009-01-21

Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN 2009-01-21 KOMMUNSTYRELSEN 2009-01-21 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Onsdag den 21 januari 2009 kl 08.30-09.25, Demokratin i Stadshuset Anders Lago (s) ordförande Marita Lärnestad (m) 1:e vice ordförande Susanne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-10-04 Nämnden för support och lokaler Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 10.00 12.00 Beslutande Tomas Teglund (S), ordförande Hans Brettschneider (MP), vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

Sida 1(9) Kommunstyrelsens allmänna utskott. Enåsenrummet, tisdagen den 16 maj 2017 kl 09:00-9:30

Sida 1(9) Kommunstyrelsens allmänna utskott. Enåsenrummet, tisdagen den 16 maj 2017 kl 09:00-9:30 1(9) Plats och tid Enåsenrummet, tisdagen den 16 maj 2017 kl 09:00-9:30 Beslutande Ledamöter Lars Molin (M), Ordförande Sören Görgård (C), 1:e vice ordförande Harald Noréus (L) Peter Engdahl (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 16.30 19.00 ande Övriga närvarande Lennart Skansfors (C) ordförande Inga-Stina Hesselius (S), vice ordförande Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, 15.00 18.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott 2012-10-22 34 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.30. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN Sammanträdesdatum: , kl. 18:30 20:30. Annika Johansson. Birgitta Delring

KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN Sammanträdesdatum: , kl. 18:30 20:30. Annika Johansson. Birgitta Delring 2(19) 65-80 Plats och tid Kommunhuset, Naverlönnsalen 2016-11-02, kl. 18:30 20:30 Paragrafer 65-80 Beslutande Övriga deltagande Se nästa sida Se nästa sida Underskrift sekreterare Annika Johansson Underskrift

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare. Karolin Johansson. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare. Karolin Johansson. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2017-02-14, kl. 17.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 7-14 Justeringens plats

Läs mer