BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 1 (12) Plats och tid Nacka stadshus Kl BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Per Knaust (M) Monica Brohede Tellström (FP) Kjell Tormod (FP) Anna-Lena Svantesson Helgesson (KD) Christine Lorne (C) Gunnel Nyman-Gräff (S) Viktor Ellström (S) Soldad Aguilar-Oddershede (C) ERSÄTTARE Övriga deltagare Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Kristina Heuman, Carina Legerius, Per Gunnar Rosengren, Susanne Arvidsson, Görel Petersson, Marcus Petersson, Jens Berglind Utses att justera Gunnel Nyman-Gräff Justeringsdatum 17 juni 2013 Paragrafer Underskrifter Sekreterare Håkan Sundblad Ordförande Linda Norberg Justerande Gunnel Nyman-Gräff BEVIS OM ANSLAGSDAG s protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 12 juni 2013 Anslaget sätts upp 18 juni 2013 Anslaget tas ned 9 juli 2013 Förvaringsplats för protokollet Nacka stadshus Underskrift... Nämndsekreterare Utdragsbestyrkande

2 2 (12) Innehållsförteckning 32 Dnr UBN2012/ Granskning och uppföljning av förskolor med 20% eller mindre pedagogiskt högskoleutbildad personal Dnr UBN 2012/ Fördjupning om obehöriga elever Dnr UBN 2013/ Översyn av Nackas resursfördelningsmodell för grundskolan Dnr UBN 2011/ Kundundersökning och självvärdering Dnr UBN 2011/ Handlingsplan för förskole- och skolplatser Inkomna skrivelser Delegationsbeslut... 12

3 3 (12) 32 Dnr UBN2012/ Granskning och uppföljning av förskolor med 20% eller mindre pedagogiskt högskoleutbildad personal noterar informationen till protokollet. Ärendet beslöt i mars i år om en uppföljning av förskolor med 20 procent eller mindre pedagogiskt högskoleutbildad personal. Ärendet redovisar en förtydligad granskning och uppföljning av de förskolor i Nacka kommun som enligt SCB:s statistik i oktober 2012 har 20 procent eller mindre andel pedagogiskt högskoleutbildad personal. I ärendet presenteras även en särskild uppföljning av den förskola som fortfarande har 0 procent pedagogsikt högskoleutbildad personal. Av de 5 förskolor som i statistiken för 2012 har 0 procent högskoleutbildad personal hade en förskola, I ur och Skur upptäckarna i Älta, fortfarande 0 procent vid uppföljningen i maj Andelen förskolor med 20 procent eller mindre andel högskoleutbildad personal har ökat sedan tidigare år. Den granskning och uppföljning som gjorts i maj 2013 på 22 förskolor visar att större delen av förskolorna har arbetat aktivt med att öka andelen högskoleutbildad personal och också lyckats med detta. Främst har förskolorna ökat andelen förskollärare. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Linda Norberg (M) yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Linda Norbergs yrkande.

4 4 (12) 32 forts Protokollsanteckningar Gunnel Nyman Gräff lät för socialdemokraterna anteckna; Vi socialdemokrater ser med oro på att det fortsatt är en låg andel högskoleutbildad personal på Nackas förskolor. Trots att förskolan har byggts ut är antalet förskolelärare samma som tidigare, m.a.o. en minskning i praktiken. Socialdemokraterna har tidigare förslagit ett annat sätt att fördela checken, bl.a. där andelen förskolelärare på en förskola premieras med en högre check. För att effektivt arbeta med de förskolor som har svårt att rekrytera förskollärare, bör man analysera orsakerna bakom. Varför är vissa förskolor mer eller mindre attraktiva att arbeta på? Att föra fram goda exempel kan leda till bra åtgärdsförslag för de som behöver öka sin andel högskoleutbildad personal.

5 5 (12) 33 Dnr UBN 2012/ Fördjupning om obehöriga elever noterar informationen till protokollet. 2. uppdrar åt Kultur- och utbildningsenheten att uppdatera och omarbeta Kultur- och utbildningsenhetens informationsmaterial om närvaro, ledighet och skolplikt. 3. ger Kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att undersöka och sammanställa de framgångsfaktorer som gjort att samtliga elever i Myrsjöskolan och Kunskapsskolan blev behöriga till gymnasiet. Ärendet Antalet elever som inte blir behöriga till gymnasieskolan är förhållandevis litet i Nacka jämfört med i andra kommuner. Andelen obehöriga elever har varit konstant i några år. s ambition är samtidigt att alla elever ska bli behöriga. I genomgången redogör några elever för sina erfarenheter i skolan och varför de blev obehöriga. Några elever som riskerade att bli obehöriga men som sedan blev behöriga berättar också om sina erfarenheter. Två fokusgrupper med lärare och annan skolpersonal har genomförts och ger bilder av arbetet med denna elevgrupp och reflektioner kring problem och framgångsfaktorer. Kultur- och utbildningsenhetens bedömning är att det inte går att bemöta denna problematik med generella åtgärder utan att det är avgörande hur skolorna lyckas att stödja och följa upp varje elev. Samtidigt framkommer att gemensamma rutiner för frånvarorapportering, ledighet och skolplikt kan vara ett stöd i skolornas arbete, och Kultur- och utbildningsenheten föreslår därför att gemensamt material tas fram. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Christine Lorne yrkar för Centerpartiet att ska ge Kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att undersöka och sammanställa de framgångsfaktorer som gjort att samtliga elever i Myrsjöskolan och Kunskapsskolan blev behöriga till gymnasiet. I detta yrkande instämmer Gunnel Nyman Gräff för Socialdemokraterna.

6 6 (12) 33 forts Ordförande Linda Norberg (M) yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag och instämmer i Christine Lornes tilläggsförslag. sgång beslutar i enlighet med Christine Lornes och Linda Norbergs yrkanden. Protokollsanteckningar Viktor Ellström lät för socialdemokraterna anteckna; Socialdemokraterna ser allvarligt på att elever som endast missat ett betyg inte har möjligheten att komplettera det på ett smidigt sätt, utan tvingas till att läsa ett helt introduktionsår. Vi tycker att tidiga insatser i form av sommarskola ska användas för att se till att vid varje hösttermins start ska eleverna ligga i fas med utbildningsmålen. Det är bättre än att åtgärda missade betyg i efterhand, som kostar eleverna ett helt år och gör att de hamnar efter sina klasskamrater. Ett introduktionsår kostar både eleven och staten ett helt år av inkomst och skatt. Socialdemokraterna förespråkar därför det långsiktigare och smidigare alternativet med sommarskola.

7 7 (12) 34 Dnr UBN 2013/ Översyn av Nackas resursfördelningsmodell för grundskolan beslutar att Kultur- och utbildningsenheten ges i uppdrag att bereda ett förslag till en ny resursfördelningsmodell främst mot bakgrund av vad som har kommit fram i rapporten från författarna (bilaga till tjänsteskrivelsen). Ärendet När likvärdighetsgarantin justerades 2011, ökades SALSA-delen för förskoleklass och grundskola medan individresursen minskades. I samband med detta beslutade nämnden att en översyn skulle göras längre fram. En rapport som belyser resursfördelning utifrån aktuell forskning och vad som är känt om några kommuners system för resursfördelning har gjorts. Författarna har även gjort intervjuer med rektorer i Nacka om resursfördelning för grundskolan. Författarna av rapporten framhåller några punkter där det utifrån deras intervjuer med rektorer i Nacka, tjänstemän i Nacka och forskning inom området samt tidigare arbete inom området, finns anledning att justera i kommunens resursfördelningsmodell. Översyn behövs vad gäller den nuvarande modellens begriplighet, storlek på den socioekonomiska fördelningsmodellen samt vad gäller den vikt som utländsk bakgrund får. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Linda Norberg (M) yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Linda Norbergs yrkande.

8 8 (12) 34 forts Protokollsanteckningar Gunnel Nyman Gräff lät för socialdemokraterna anteckna; Vi har här fått ta del av en mycket intressant rapport kring vad som behövs för att se till att alla barn får en bra skolgång och kan nå målen och bli behöriga till gymnasiet. Det som utmärker sig mest är föräldrars utbildningsnivå samt om man är nyligen anländ till Sverige. Socialdemokraterna hoppas nu att Nacka kan få en bättre fördelning av resurser, så att de elever som behöver mer resurser också får det. Vi konstaterar också, liksom tidigare, att tidiga insatser är otroligt viktiga. Vi ser fram mot att ta del av det förslag till resursfördelningssystem som tjänstemännen nu ska arbeta fram utifrån rapporten, men till skillnad mot majoriteten anser vi att det också behövs mer resurser till Nackas skolor, och inte bara omfördelning inom nuvarande ram. Samtidigt kan vi konstatera att den borgerliga regeringen sett till att de praktiska programmen på gymnasiet inte leder till grundläggande behörighet på högskolan, problem som inte kommunen kan påverka. Fler kommer få svårt att ändra inriktning och plugga vidare vid ett senare tillfälle.

9 9 (12) 35 Dnr UBN 2011/ Kundundersökning och självvärdering noterar informationen till protokollet. 2. uppdrar åt Kultur- och utbildningsdirektören att följa upp gymnasieskolan Nacka Praktiska och påtala behovet av åtgärder för att förbättra skolans bristande resultat enligt kundundersökningen. 3. fastställer justerade nyckeltal och målnivåer för gymnasieskolan för 2013 enligt tabell 8. Ärendet Skrivelsen visar att elever och föräldrar i hög grad är nöjda med den verksamhet de deltar i Totalt sett har andelen föräldrar och elever som är nöjda med verksamheten ökat sett över de nio år som undersökningen genomförts. I år är andelen nöjda sammantaget den högsta sedan starten bland föräldrar med barn i pedagogisk omsorg, elever och föräldrar i åk 5 och bland föräldrar med barn i fritidshem. Nackas resultat ligger mycket väl till i jämförelse med övriga kommuner som genomfört undersökningen. Fler föräldrar än föregående år menar att barnets förskola arbetar med att få barnen att förstå matematik. Eleverna i Nacka instämmer i högre grad än i övriga kommuner i att skolarbetet gör dem nyfikna så att de får lust att lära sig mer, men Nackas resultat har försämrats sedan föregående år både i åk 5 och 8. Även i gymnasieskolan ligger resultaten så gott som alltid något över länsgenomsnittet. Andelen elever som använder dator dagligen i skolan är ungefär oförändrad sedan föregående år. Gymnasieskolorna behöver också bli bättre på att informera eleverna om arbetet mot kränkande behandling. För första gången har en självvärdering genomförts utifrån läroplanen bland samtliga pedagoger i förskola, grundskola och fritidshem i Nacka. Förskolans pedagoger ger något högre bedömning på de flesta områden än grundskolans lärare och fritidshemmens pedagoger. Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Linda Norberg (M) yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Linda Norbergs yrkande.

10 10 (12) 36 Dnr UBN 2011/ Handlingsplan för förskole- och skolplatser beslutar att godkänna rapporten Handlingsplan för förskole- och grundskoleplatser beslutar att överlämna Handlingsplan för förskole- och skolplatser till kommunstyrelsen och berörda nämnder för synpunkter. 3. beslutar att kommunstyrelsen och berörda nämnder enligt punkt 2 återkommer i ärendet till nämnden senast oktober Ärendet Handlingsplan för förskole- och grundskolplatser är utbildningsnämndens planeringsinstrument gällande efterfrågan på förskole- och skolplatser i de olika kommundelarna. Till grund för handlingsplanen ligger befolkningsprognosen för åren och enheternas uppgifter angående deras kapacitet. Planen utgår från skollagens krav när det gäller närhet till förskolor och skolor vilket innebär generellt att plats ska erbjudas i barnets/elevens närområde. Kravet på närhet minskar allt eftersom barnet blir äldre. Nedan finns en kort sammanfattning av behovet av förskole- och skolplatser i övrigt hänvisas till bilagda Handlingsplan för förskole- och skolplatser Handlingar i ärendet Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Linda Norberg (M) yrkar bifall till Kultur- och utbildningsenhetens förslag med följande tillägg till beslutspunkt 2: för synpunkter. Samt en ny beslutspunkt med följande lydelse: beslutar att kommunstyrelsen och berörda nämnder enligt punkt 2 återkommer i ärendet till nämnden senast oktober I detta yrkande instämmer Gunnel Nyman Gräff för Socialdemokraterna. sgång beslutar i enlighet med Linda Norbergs yrkande.

11 11 (12) 36 forts. Protokollsanteckningar Gunnel Nyman Gräff lät för socialdemokraterna anteckna; Det är en gedigen och trovärdig handlingsplan för behovet av förskole- och skolplatser i de olika kommundelarna som utbildningsnämnden nu sänder till de nämnder som rent praktiskt kan se till att förskolor och skolor faktiskt byggs. Vi tycker dock att vi inte kan låta t.ex. Ältas behov uppfyllas av att en privat anordnare visat intresse. Vi har den senaste tiden kunnat konstatera vad som händer om en privat anordnare drar sig ur, lägger ner respektive säljer sina skolor (JB-koncernen). Skolan är alldeles för viktig! Kommunen måste och ska vara garant för att det finns tillräckligt med förskolor och skolor och då behöver vi själva ta ansvar för att sådana byggs.

12 12 (12) 37 Inkomna skrivelser noterar till protokollet att den tagit del av skrivelsen. Inkomna skrivelser Från Mälardalens Högskola angående uppsägning av avtal om förskollärarprogram Protokollsanteckning Gunnel Nyman Gräff lät för socialdemokraterna anteckna; Det utmärkta samarbete med Mälardalens högskola om förskollärarprogram, sägs nu upp av Mälardalens högskola p.g.a. minskade anslag. Hur den borgerliga regeringen resonerar är för oss en gåta. Här är alla överens om att det fattas en mängd förskollärare i hela Sverige och inte minst i Storstockholm. Här har en högskola och en kommun hittat en bra och fungerande sätt att råda bot på en del av bristen. Men då drar den borgerliga regeringen ned resurserna till den högskolan. Vansinne! 38 Delegationsbeslut noterar till protokollet att den tagit del av besluten. Delegationsbeslut Återbetalning av erhållen check avser Jeanette Niss Återbetalning av erhållen check avser Marie Lind Strömblad Omsorg på annan tid för Caroline Sjöstrand m fl Omsorg på annan tid för Sarah Lindberger m fl Omsorg på annan tid för Cecilia Johansson m fl

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius. Utses att justera Espen Bjordal Justeringsdatum 15 december 2014 Paragrafer 80-90

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius. Utses att justera Espen Bjordal Justeringsdatum 15 december 2014 Paragrafer 80-90 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.00 BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Monica Brohede Tellström (FP) Espen Bjordal (S) Lena Gatenborg (M) Sofia Fölster (M) Anna Flory Kjellin (M) Christina

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10

Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10 BESLUTANDE Tobias Nässén (M) Lena Linnerborg (L) Espen Bjordal (S) Pernilla Hsu Båberg (M) Gertrud Lindgren (L) Marika Lindvall (C) Jack Sjölund (KD) Ewa

Läs mer

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden 2014-04-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014/133-049 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa tertialbokslut

Läs mer

Utvärderingsplan för utbildningsnämnden 2019

Utvärderingsplan för utbildningsnämnden 2019 1 (10) 2019-02-08 TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2019/11 Utvärderingsplan för utbildningsnämnden 2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden antar utvärderingsplanen för 2019. Sammanfattning Utvärderingsplanen

Läs mer

Susanne Nord, Lotta Valentin, Susanne Arvidsson Stridsman. Anneli Drakenberg Ordförande Tobias Nässén Justerande Espen Bjordal

Susanne Nord, Lotta Valentin, Susanne Arvidsson Stridsman. Anneli Drakenberg Ordförande Tobias Nässén Justerande Espen Bjordal 1 (23) Plats och tid Nacka stadshus kl 18:00 20:00 BESLUTANDE Tobias Nässén (M) Lena Linnerborg (L) Espen Bjordal (S) Pernilla Hsu Båberg (M) Christina Rinman (M) Marika Lindvall (C) Jack Sjölund (KD)

Läs mer

UTDRAG UR KVALITETSANALYS

UTDRAG UR KVALITETSANALYS UTDRAG UR KVALITETSANALYS för förskola och skola i Nacka 2018 KVALITETSANALYS 2018 utvärdering skapar utveckling! I din hand håller du en kort sammanfattning av Kvalitetsanalysen 2018. Kvalitetsanalysen

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Ulf G Johansson (KD) Brita Nyman (S) Tord Tannenberg (M) Sten Grack (L) Elisabeth Därth (C) Anders V Nilsson (S) 15 Pernilla

Läs mer

BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (21) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 20.00 BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Monica Brohede Tellström (FP) Gunnel Nyman-Gräff (S) Henrik Barck (M) Sofia Fölster (M) Magnus Bergman (M) Soldad

Läs mer

Undersökning till föräldrar som gjort skolval 2014

Undersökning till föräldrar som gjort skolval 2014 2014-05-05 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014/127-631 Utbildningsnämnden Undersökning till föräldrar som gjort skolval 2014 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet.

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Tid 08:15 11:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid 2012 09 17 Justerade paragrafer 62 71 Sekreterare

Läs mer

Nacka stadshus Kl 18.00 19.50

Nacka stadshus Kl 18.00 19.50 1 (19) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.50 BESLUTANDE Tobias Nässén ordförande (M) Gertrud Lindgren (FP) Espen Bjordal (S) Anna Flory Kjellin (M) Håkan Ekegren (C) Johanna Svederud (C) Jack Sjölund

Läs mer

Bilaga Utvärderingsplan för Utbildningsnämnden 2014

Bilaga Utvärderingsplan för Utbildningsnämnden 2014 2013-11-25 1 (6) Bilaga Utvärderingsplan för Utbildningsnämnden 2014 Utvärderingsplanen visar Utbildningsnämndens kvalitetssystem. Planen visar också när resultat från olika uppföljningar och utvärderingar

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den 24 april 2014 kl

Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den 24 april 2014 kl 1 (12) Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den kl 17.00-18.00 BESLUTANDE Eva Öhbom Ekdahl (M) 67-68, 70 Lotta Riedel (M) Lars Stenholm (M) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Gunnel Nyman Gräff (S)

Läs mer

Statistik om lärare och personal i fritidshem hösten 2016

Statistik om lärare och personal i fritidshem hösten 2016 2017-05-08 (korr 2017-05-11) 1 (9) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2015/138-630 Utbildningsnämnden Statistik om lärare och personal i fritidshem hösten 2016 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen

Läs mer

KVALITETSANALYS. i korthet för förskola och skola i Nacka 2016

KVALITETSANALYS. i korthet för förskola och skola i Nacka 2016 KVALITETSANALYS i korthet för förskola och skola i Nacka 2016 DET HÄR ÄR EN KORTVERSION AV KVALITETSANALYSEN 2016. HELA RAPPORTEN KAN DU LÄSA/LADDA NER PÅ NACKA.SE KVALITETSANALYS 2016...3 SÅ STYRS NACKA...4

Läs mer

Ledamöter och tjänstgörande ersättare

Ledamöter och tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 09:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande Christina

Läs mer

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum 2016-11-30 Sammanträdestid 16:35-16:40 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl 1 (5) 2015-09-01 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl. 15.45 16.10 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Tertialbokslut 2 år 2016, utbildningsnämnden

Tertialbokslut 2 år 2016, utbildningsnämnden 2016-09-02 1 (11) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2016/129 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 2 år 2016, utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastslå tertialbokslut 2, januari-augusti

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Skolvalet till hösten 2017 resultat från föräldraenkät samt skolvalsstatistik

Skolvalet till hösten 2017 resultat från föräldraenkät samt skolvalsstatistik 2017-05-09 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/101 Utbildningsnämnden Skolvalet till hösten 2017 resultat från föräldraenkät samt skolvalsstatistik Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 1 (12) Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 09.00 09.35 BESLUTANDE Mats Gerdau (M) Tobias Nässén (M) Gunilla Grudevall Sten (FP) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Khashayar Farmanbar

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Internbudget för utbildningsnämnden år 2018

Internbudget för utbildningsnämnden år 2018 2017-11-22 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/160 Utbildningsnämnden Internbudget för utbildningsnämnden år 2018 Förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden beslutar fastställa tilläggsbelopp och resurs för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Tertialbokslut 1 år 2018, utbildningsnämnden

Tertialbokslut 1 år 2018, utbildningsnämnden -05-16 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE UBN /111 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 1 år, utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa tertialbokslut 1, januari-april för år. Sammanfattning

Läs mer

Internbudget för utbildningsnämnden år 2017

Internbudget för utbildningsnämnden år 2017 2016-11-24 TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2016/244 1 (5) Utbildningsnämnden Internbudget för utbildningsnämnden år 2017 Förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden beslutar fastställa tilläggsbelopp och resurs för

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 25 oktober 2018 Tid: 16:00-18:20 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredag 26 oktober 2018 Paragrafer: 74-82 Utses att justera: Camilla Olofsson(M) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Skolvalet till hösten 2016

Skolvalet till hösten 2016 2016-04-05 (Korrigerad 2016-04-12) 1 (9) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2016/109 Utbildningsnämnden Skolvalet till hösten 2016 Förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. 2.

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskola

Nämnden för Förskola & Grundskola KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Omsorgens Hus Klockan 15:00.16:20 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Jan Eric Knutas (L), 1:a vice ordförande Maj-Britt Rane

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-27 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Stockholm av 10 elever går i skolor med försämrade resultat

Stockholm av 10 elever går i skolor med försämrade resultat Stockholm 2013-04-30 6 av 10 elever går i skolor med försämrade resultat 2 (8) 6 av 10 svenska elever går i skolor som försämrat sina resultat sedan 2006 59 procent av Sveriges elever går i grundskolor

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014 /

TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014 / 2015-05-08 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014 /127-631 Utbildningsnämnden Skolval 2015 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning Andelen föräldrar som

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 9.00 9.40 BESLUTANDE Mats Gerdau (M) Tobias Nässén (M) Gunilla Grudevall Sten (FP) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Khashayar Farmanbar

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-09-21 Sid: 85 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Musikskolan kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG

BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG '0''0''0''0''0' :-..:--=::-... -: ~ 1(1) BARN- OCH UTBILDNINGSNAMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDEsDAG 1 Resursfördelningsmodell för förskolan och grundskolan 2013 2 Språkval vid grundskolor 3 Internbudget

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Bällstarummet, tid 19.00-20.45 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Daniel

Läs mer

Lena Wallin, förskoleexpert UKK Eva Hoas, skolexpert

Lena Wallin, förskoleexpert UKK Eva Hoas, skolexpert 1(12) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, tisdagen den 3 juni, kl. 19.00 20.00 Paragrafer 144-153 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Söderström Lind (C)

Läs mer

Barn- o utbildningsnämndens au

Barn- o utbildningsnämndens au Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, 18-20.15 i Prologen kommunhuset Lena Gerby (M) ordf. Mats Ahlbom (M) Göran Hellmalm (FP) t o m 6 Hanna Svensson (S) Mia Heurlin Norinder (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-02 1 (11) Plats och tid KS-salen, Stadshuset, Vetlanda kl. 13.35-16.45 Beslutande Övriga deltagare Johanna Haraldsson (S), ordförande Henrik Tvarnö (S) Henrik Freij (M) Jan Bergman (C) Sven-Erik

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Internbudget för utbildningsnämnden år 2015

Internbudget för utbildningsnämnden år 2015 2014-11-28 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2014/287-041 Utbildningsnämnden Internbudget för utbildningsnämnden år 2015 Förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden beslutar fastställa nyckeltal enligt bilaga 1.

Läs mer

Utbildningsenheten menar att det i Nacka fungerar väl med obligatoriskt skolval. Nästa alla inbjudna till skolvalet gjorde ett aktivt skolval.

Utbildningsenheten menar att det i Nacka fungerar väl med obligatoriskt skolval. Nästa alla inbjudna till skolvalet gjorde ett aktivt skolval. 2018-04-16 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2018/81 Utbildningsnämnden Skolvalet 2018 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning I skolvalet till hösten 2018

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 1 (13) Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 9.00 9.15 BESLUTANDE Mats Gerdau (M) Tobias Nässén (M) Monica Brohede Tellström (L) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Khashayar Farmanbar

Läs mer

Styrelsen för förskola och grundskola 2002-10-03 1 (9) Skolkansliets konferensrum, kl 17.00 18.50 Siv Godberg (m), ordförande

Styrelsen för förskola och grundskola 2002-10-03 1 (9) Skolkansliets konferensrum, kl 17.00 18.50 Siv Godberg (m), ordförande Styrelsen för förskola och grundskola 2002-10-03 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Skolkansliets konferensrum, kl 17.00 18.50 Siv Godberg (m), ordförande Ulla Sjödin (c) Ulla Hellström (c) Jessika

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

2014-10-21. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Pernilla Boström (S)

2014-10-21. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Pernilla Boström (S) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:20 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Pernilla

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2016-10-27 1(15) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:35 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson

Läs mer

Förslag till yttrande över nyetablering av gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Fisksätra, dnr :1040

Förslag till yttrande över nyetablering av gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Fisksätra, dnr :1040 2017-05-05 TJÄNSTESKRIVELSE UBN 2017/49 Utbildningsnämnden 1 (3) Förslag till yttrande över nyetablering av gymnasieskola vid Akademiska Gymnasieskolan Fisksätra, dnr 32-2017:1040 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius, Åsa Marnell

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius, Åsa Marnell 1 (25) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 20.20 BESLUTANDE Tobias Nässén ordförande (M) Lena Linnerborg (L) vice ordf Espen Bjordal (S) 2:e vice ordf David Erixon (M) Christina Rinman (M) Håkan Ekegren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-02-01 UBN 2010/20-630 Utbildningsnämnden Kundundersökning på öppna förskolor Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning En

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl 1 (10) 2017-05-30 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl. 13.00 13.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Malin

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 9.00, 9.10 11.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1 (11) Plats och tid Nacka stadshus kl 15.00 15.30 BESLUTANDE Cathrin Bergenstråhle (M) Tobias Nässén (M) Helene Skantze (M) Eva Närvä-Eickenrodt (M) Richard Wendt (M) Gunilla Grudevall-Steen (L) Hans

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson 1 (8) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 14:05 ande S Susanne Norberg, ordförande S Krister Johansson, 1:e vice ordförande M Christina Haggren, 2:e vice ordförande S Lena

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer