Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)"

Transkript

1 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Övriga deltagare Christer Grähs, arbets- och näringslivschef Josefine Eirefelt, fritids- och folkhälsochef 1-7 Ann-Kristin Isacson, ekonom 1-7 Karin Bengtsson, enhetschef IFO 8-9 Sara Lall, nämndsekreterare Utses att justera Thom Ericsson Justeringens tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-9 Sekretess 8-9 Ordförande Sara Lall Justerande Göran Edberg Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Arbets- och näringslivskontoret Underskrift Sara Lall

2 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 1 Godkännande av ärendelista Ärendelistan har varit utsänd och arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott beslutar att arbeta efter den. Ärendelista: 1. Godkännande av ärendelista 2. Val av justerare 3. Meddelanden och information Arbets- och näringslivsnämnden 4. Uppföljning och redovisning, ekonomi/kvalitet Arbets- och näringslivsnämnden 5. Hollandsprojektet Handläggning av kulturbidrag 7. Kulturprojekt i Unnaryd 8. Individärenden 9. Övrigt

3 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 2 Val av justerare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott beslutar att Thom Ericsson (M) ska justera protokollet vid sidan av ordförande Göran Edberg (S).

4 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 3 Meddelanden och information Arbets- och näringslivsnämnden Dnr 2015 ANN0004 Meddelanden - Information Inbjudningar Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information.

5 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 4 Uppföljning och redovisning, ekonomi/kvalitet Arbets- och näringslivsnämnden Dnr 2014 ANN0002 Sammanfattning Arbets- och näringslivsnämndens bokslut 2014 visar på ett negativt ekonomiskt utfall och beror till största delen på kostnader utöver budget inom våra lagstyrda verksamheter; Ekonomiskt bistånd och Övrig vuxenvård. Beroende på ett ökat flyktingmottagande har den verksamheten ett stort överskott. Det överskottet periodiseras mellan åren och påverkar inte nämndens resultat för Övriga verksamheter inom kontoret ligger sammanlagt nära budget men har vissa verksamheter som har bättre ekonomiskt utfall som Institutionsvård för vuxna, Kontorsövergripande och Allmän fritidsverksamhet. Sämre ekonomiskt utfall finns inom Arbetsmarknadsåtgärder, IFO ärendehandläggning vuxen och Idrotts- och fritidsanläggningar. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse (Christer Grähs) Årsbokslut Arbets- och näringslivsnämnden 2014 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att godkänna bokslutet för 2014 och att skicka det vidare till kommunfullmäktige för beslut. Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att begära om att undanta tkr från resultatbalansering, eftersom underskottet till största delen beror på yttre faktorer och styrs av lagstiftning.

6 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 5 Hollandsprojektet 2015 Dnr 2015 ANN0033 Sammanfattning Hylte kommun har drivit Hollandsprojektet sedan 2008 varav genom SBO:s projekt. Från 2008 till och med 2014 har cirka 150 familjer besökt Hylte kommun. Totalt har 20 familjer flyttat hit under perioden. Varje inflyttad person innebär 45 tkr i årliga intäkter i form av statsbidrag Det finns ett stigande intresse för att flytta till Hylte kommun. Antalet besök har ökat under perioden och är nu så många så att det påverkar vår besöksnäring positivt. De besökande familjerna stannar från några dagar upp till tre veckor. Besöken bekostas helt av de besökande familjerna. Hylte kommun står för guidning i kommunen och personlig kontakt om hur det är att flytta hit. För att kunna flytta till Hylte så behöver dock familjerna kunna sälja sina fastigheter i Holland och hitta en varaktig försörjning i Sverige. Den processen tar längre tid nu än vad det gjorde när projektet startade När projektet startade så var arbetsmarknaden mer gynnsam och det var lättare att hitta arbete i Sverige. Det var också lättare att sälja fastigheter i Holland. I inledningen så var det uteslutande personer som flyttade till Hylte som arbetstagare, det har nu förändrats till en stor andel som flyttar hit som egenföretagare. Förutsättningarna för flytta till Hylte via projektet är att man antingen hittar ett varaktigt arbete eller att man har en annan varaktig försörjning som exempelvis ett eget företag. Vid en oförändrad konjunktur så är det realistiskt att förvänta sig att mellan 2-4 familjer flyttar årligen till Hylte kommun och samtidigt att kommunen årligen besöks av familjer. Familjerna som har kommit är samtliga självförsörjande. De jobbar bland annat som lärare, ekonomer, IT-tekniker, snickare, ingenjör m.m. De är åtta stycken som antingen har med sig företag från Holland eller har startat företag efter att de har kommit till Sverige. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse (Christer Grähs) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att hos kommunstyrelsen ansöka om medel på 50 tkr för mässdeltagande. Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att behandla framtiden för projektet i samband med budget inför 2016.

7 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 6 Handläggning av kulturbidrag Dnr 2015 ANN0023 Sammanfattning De senaste åren har Hylte kommun fördelat kulturbidrag till kulturföreningar enligt riktlinjer antagna i kommunfullmäktige Den nuvarade beslutade summan för kulturbidrag är kronor/år. Med anledning av att Hylte kommuns kulturverksamhet byter organisationstillhörighet uppstår behov av att den nya ansvariga nämnden, arbets- och näringslivsnämnden: begär en översyn av nya riktlinjer för kulturbidrag tar beslut om vem som ska ha beslutsrätt om fördelning av kulturbidrag till föreningar och organisationer. Efter den stora omorganisationen i Hylte kommun 2006 bytte kulturverksamheten organisationstillhörighet till kommunstyrelsen och informationsenheten. På delegation av kommunstyrelsen beslutade informationschefen om fördelning av kulturbidrag till kulturföreningar. I maj 2011 inrättade kommunstyrelsen en kulturberedning som fick i uppdrag att bereda kulturfrågor åt kommunstyrelsen, samt besluta om fördelning av kulturbidrag till kulturföreningar i Hylte kommun. Under åren har kulturberedningen fördelat kulturbidrag till föreningarna. Kulturberedningen har bestått av tre ledamöter från kommunstyrelsen och en ansvarig tjänsteman, biblioteks- och kulturchefen. Kommunstyrelsens kulturberedning upphörde i december 2014 i och med att kulturverksamheten flyttas organisatoriskt till arbets- och näringslivsnämnden När alla Hylte kommuns föreningsbidrag hanteras av samma enhet, blir det en tydlig väg in för föreningar och organisationer gällande kommunala bidrag. För att kunna genomföra en effektivisering av handläggningen av kulturbidrag och andra föreningsbidrag föreslås att arbets- och näringslivsnämnden ger kontoret i uppdrag att under 2015 se över nuvarande bidragsregler samt riktlinjerna för kulturbidrag, som antogs av fullmäktige Denna översyn av riktlinjer kan ge en effektivisering av bidragshanteringen med förbättrade rutiner som leder till ökat stöd och service till föreningar och organisationer. Arbets- och näringslivsnämnden bör också besluta om vem som ska ta beslut om fördelning av kulturbidragen på kr/år till föreningar från och med 2015.

8 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) Forts. 6 Det finns två möjliga alternativ: Kulturberedningen får delegation på fördelning av kulturbidragen Tjänsteman på ANK får delegation på fördelning av kulturbidragen års inkomna kulturbidragsansökningar behöver beslutas och utbetalas till föreningarna i februari-mars månad. För 2015 har det inkommit 22 ansökningar och det är ungefär det antal kulturbidragsansökningar som brukar inkomma varje år. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse (Christer Grähs/Monica Falk) Kulturberedningens reglemente Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden delegerar fördelningen av kulturbidrag till kulturberedningen. Arbets- och näringslivsnämnden ger kontoret i uppdrag att se över nuvarande bidragsregler och riktlinjer för kulturbidrag.

9 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 7 Kulturprojekt i Unnaryd Dnr 2015 ANN0021 Sammanfattning Unnaryd/Jälluntofta hembygdsförening ansöker på nytt om ett kommunalt projektstöd på kronor gällande sitt musikprojekt i Unnaryd. Detta projekt har tidigare beviljats kr av kommunstyrelsen med villkoret att föreningen även fick statligt stöd från Kulturbryggan. Det blev avslag från Kulturbryggan gällande 2014 års ansökan. Nu har musikprojektet arbetats om från ett ettårigt till att bli ett tvåårigt projekt. Därför ansöker man på nytt om projektstöd från det lokala näringslivet, kommun, region och stat. De kr som beviljats ur kommunstyrelsens oförutsedda utgifter finns avsatta på kulturverksamhetens bidragskonto, men det behövs ett nytt beslut om att de kan betalas ut och gälla den förnyade ansökan. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse (Christer Grähs/Monica Falk) Ansökan om projektbidrag Unnen 2015 Kulturbryggan Kommitténs beslut och beslutsunderlag Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår att kommunstyrelsen beviljar kr i kulturbidrag till Unnaryd/Jälluntofta hembygdsförenings tvååriga projekt Musikdramatiskt trollspel till folket vid Unnen.

10 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 8 Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 SoL i form av tecknande av hyreskontrakt

11 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (11) 9 Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 SoL i form av tecknande av hyreskontrakt Individärende

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-03-02 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-10-01 1 (9) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 15:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Fredrik

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-10-30 1 (17) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00-16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath

Läs mer

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 16.10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-11-20 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 17:00 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-01-29 1 (15) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00 17:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-02-15 1 (9) Plats och tid Tiraholms Fisk, Unnaryd 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S)

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-10-21 1 (22) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-15:20 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson (KV), Roland Thörner (MP), Alexander Engman

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 11 Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:00 Beslutande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-11-27 1 (16) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15 15:20 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15.00 16:05 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-11-06 1 (9) Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan, Hyltebruk, kl. 13:15 15:30 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson (FP) Krister

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-09-25 1 (24) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 14.30-16:45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (14)

Arbets- och näringslivsnämnden (14) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-12-03 1 (14) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP) Anna

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 12 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S)

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Roland Thörner (MP), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 14:30-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S) Arbets- och näringslivsnämnden 2012-03-13 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13.15 15.50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2015-12-10 Plats och tid kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden

Arbets- och näringslivsnämnden Arbets- och näringslivsnämnden 2008-01-16 1 Plats och tid Lärcentrum kl. 13-15-16.00 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Magnus Rasmusson (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ahova Lood (s) Tord

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-10-25 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 13:15 14:50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (12)

Arbets- och näringslivsnämnden (12) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-08-20 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 14:30-15:20 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Krister Mattsson (S) Thom Ericsson (M) Fredrik

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2011-08-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 13.15 15.40 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Thom Ericsson (M) (2:e vice

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2014-04-16 1 (15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 14:00 16:10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP)

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-04-08 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk, kl. 15:00 16:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Ronny Löfquist (S) Maria Johansson Arnström (S) 90-100, 102-107 Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) Maria Johansson Arnström (S) 90-100, 102-107 Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (22) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-15:20 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) Maria Johansson Arnström (S) 90-100,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP)

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP) Arbets- och näringslivsnämnden 2009-11-17 103 Plats och tid Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 13.15 15.15 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 23 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2012-04-04 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 14.00-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Anna Rönn. Socialkontoret 2008-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-01-16 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Kl. 13.15-15-00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13:00 15:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-08-05 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (23)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (23) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-01-30 1 (23) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:35 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10)

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Plats och tid Hörsalen, 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (c), ordf Gunnel Johansson (s) Tom Barkström (kd) Övriga deltagande Berit Winbladh, omsorgschef Cecilia

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD)

Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2009-11-04 1 (12) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, kl 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (C), ordf Gunnel Johansson (S) Tom Barkström (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-05-16 1 (28) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet barn- och ungdomskontoret kl. 11.00 / Landeryds skola kl. 13.00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida. Arbets- och näringslivsnämnden (11)

Sammanträdesdatum Sida. Arbets- och näringslivsnämnden (11) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-11-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, kl. 13.15 16.00 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Niclas Erlandsson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer