Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)"

Transkript

1 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Övriga deltagare Christer Grähs, arbets- och näringslivschef Sara Lall, nämndsekreterare Marita Svensson, ekonom Nancy Persson, fritidshandläggare 68 (del av) Utses att justera Ahova Lood Justeringens tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Sara Lall Sekretess Henrik Erlingson Ahova Lood ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Arbets- och näringslivskontoret Sara Lall

2 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 66 Godkännande av ärendelistan Föredragningslistan har varit utsänd och arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott beslutar att arbeta efter den. Ärendelista: 66 Godkännande av ärendelistan 67 Val av justerare 68 Meddelande och information ANN Delårsbokslut ANN Mål- och resursplan MRP komplettering taxa Örnahallen 71 Ansökan om medel för upprustning av Rydögården 72 Kriterier Ungdomsledarpris Remiss förslag Handikappolitiskt program Hylte kommun 74 WEPA-inriktningar 75 Individärende - Ansökan om kompletterande bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen 76 Individärende - Information om att åtal ang misstänkt bidragsbrott inte väcks 77 Övrigt Arbets- och näringslivsnämndens heldag med omvärldsanalys, mål och serviceåtaganden den 20 september

3 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 67 Val av justerare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott beslutar att Ahova Lood (S) ska justera protokollet vid sidan av ordförande Henrik Erlingson (C).

4 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 68 Meddelande och information ANN 2011 Dnr 2011 ANN0162 Mål- och resursplan MRP KF 43 Skydd mot olyckor och extraordinära händelser Handlingsprogram Hylte kommun KF 44 Avsägelse av uppdrag i arbets- och näringslivsnämnden Rekrytering IFO-chef Lärcentrum (situation, personal) Utvecklingen av försörjningsstödet Information/diskussion Bidragsnormer studieförbund Arbetsutskottets beslut och förslag till beslut Arbetsutskottet beslutar att ge kontoret i uppdrag att titta närmare på nya bidragsnormer för studieförbunden. Arbetsutskottet beslutar att arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information.

5 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 69 Delårsbokslut ANN 2011 Dnr 2011 ANN0222 Sammanfattning Arbets- och näringslivsnämndens delårsbokslut 2011 är till stora delar ett positivt delårsbokslut. Verksamheterna inom socialtjänsten visar ett överskott för första halvåret, vilket är ett trendbrott jämfört med tidigare år. Den positiva utvecklingen med ökande antal besökare fortsätter för hälsocentrum. Lärcentrums budget är i balans. Arbets- och näringslivskontoret har anställt en näringslivsutvecklare och gör en förnyad satsning på näringslivsfrågorna. Prognosen är något mer positiv än bokslutet och visar på litet ett underskott för verksamheten. En del av vårt överskott i bokslutet finns inom verksamheter där enstaka ärenden kan orsaka stora kostnader. Detta innebär att vi har gjort en försiktig prognos inom dessa verksamheter. Inom övriga verksamheter så beräknas kostnaderna vara högre första halvåret än andra halvåret. Glädjande är att kostnaderna för försörjningsstöd fortsätter att minska och den budgeten är i balans både i delårsbokslutet såväl som i prognosen. Beslutsunderlag Delårsbokslut för arbets- och näringslivsnämnden 2011 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att godkänna delårsbokslutet med redaktionella ändringar och lämna det vidare till kommunledningskontoret.

6 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 70 Mål- och resursplan MRP komplettering taxa Örnahallen Dnr 2011 ANN0001 Sammanfattning Under första delen av sommaren har personalen uppmärksammat behovet av sommarkort/ månadskort t ex för studenter som under sommaren kommer hem till Hylte för att sommarjobba samt för gästarbetare som befinner sig en längre period hos företag i Hylte kommun. Idag kan vi lämpligast erbjuda 11-kort för 500 kr eller halvårskort som kostar kr till dessa kunder. Det ses som en god möjlighet för Hylte kommun och Örnahallen Hälsocenter att marknadsföra sig mot traktens företag som en möjlig träningsanläggning för gästarbetare och samtidigt kunna erbjuda träning till hemvändande Hylteungdomar. Som ett led i Hylte kommuns satsning mot en friskare befolkning föreslås därför införandet av ett månadskort baserat på Allkortet, vilket innefattar bad, gym och gruppträning. Månadskortet ger kunder möjlighet att träna under en period av en (1) månad till en kostnad av 350 kr. Kortet är personligt och kan inte överlåtas på annan person. Beslutsunderlag Bilaga 6 Taxor till MRP Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden godtar komplettering av taxa till MRP i form av införandet av ett månadskort till en kostnad av 300 kr och skickar det vidare för behandling till kommunfullmäktige.

7 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 71 Ansökan om medel för upprustning av Rydögården Dnr 2011 ANN0201 Sammanfattning Rydöbruks samhällsförening har ansökt om medel för upprustning av Rydögården till en summa av kr för arbete och material. Ansökan är adresserad till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens arbetsutskott har uppdragit åt arbets- och näringslivsnämnden att utreda ärendet och återkomma till arbetsutskottet med förslag på svar på ansökan. Vid besök hos föreningen framgick att Rydögården inte endast används av Rydö Samhällsförening utan även av PRO, Syföreningen i Rydö, fritidsverksamhet för barn mellan 6-16 år minst två dagar i veckan, gruppträning samt för uthyrning till bland annat kalas och bröllop. Föreningen har under det senaste året handikappanpassat lokalerna med entréramp och toalett med till största delen egna medel. Nu ansöker föreningen om bidrag till upprustning av kök inklusive nya vitvaror och porslin till en kostnad av kr under år 2011 samt bidrag för omläggning av tak och ommålning av fasad till våren 2012 (så att utomhusarbetet kan ske under sommarhalvåret). Kostnaderna för utomhusarbetet beräknas uppgå till kr för enbart färg och kr för omläggning av tak. Utöver detta önskar Rydö Samhällsförening även att slipa parkettgolvet i stora salen, lägga nya mattor där det behövs, måla väggar och tak i lokalerna för ökad trivsel samt att färdigställa arbetet med handikappanpassning genom att installera en hörslinga. Upprustningen kommer i största möjliga mån att utföras genom ideellt arbete med undantag för de arbeten som kräver ett fackmannamässigt utförande. Den totala kostnaden för upprustningen beräknas till kr. Föreningen kommer även att undersöka möjligheter att söka bidrag från andra håll. Beslutsunderlag Ansökan från Rydöbruks samhällsförening , inklusive verksamhetsberättelse Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår kommunstyrelsen att under 2011 bevilja Rydö Samhällsförening bidrag på 80 tkr för upprustning av kök samt att reservera sammanlagt 270 tkr för färg och omläggning av tak till våren 2012.

8 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 72 Kriterier Ungdomsledarpris 2011 Dnr 2011 ANN0151 Sammanfattning Arbets- och näringslivsnämnden har årligen att vid kommunfullmäktiges decembersammanträde utdela pris till årets ungdomsledare. Kriterier för priset antogs av nämnden 2008, men behöver uppdateras. Stadgar för priset antogs 1984 av fritidsnämnden. Dessa behöver också ses över. Stadgar Hylte kommuns ungdomsledarpris tillfaller ungdomsledare i förening som återfinns i Hylte kommuns föreningsregister och som bedriver ungdomsverksamhet i Hylte kommun. Priset utses årligen av Arbets- och näringslivsnämnden efter förslag från föreningarna. Sådant förslag skall ha kommit in till Arbets- och näringslivskontoret i god tid så att det hinner behandlas under nämndens möte i november. Ungdomsledarpriset utdelas vid kommunfullmäktiges sista ordinarie sammanträde för året. Utöver inkomna förslag så har nämnden också möjlighet att uppmärksamma och föreslå kandidater. Detta för att undvika situationer där inget eller kanske enbart ett förslag kommer in till Arbets- och näringslivskontoret. Nämnden ska på lämpligt sätt informera allmänheten om att priset finns och delas ut årligen. Ungdomsledarpriset utgår med kr per år och kan delas mellan flera personer om nämnden finner det befogat. Priset bör inte ges till ledare som fått det vid tidigare tillfällen. Skulle beloppet något år inte förbrukas, till följd av brist på passande kandidater, återgår summan till kommunkassan. Kriterier Vid val av pristagare tar nämnden hänsyn till följande faktorer: - Ungdomsledare är den som leder ungdomar i åldrarna 4-20 år. - Ledarens insatser under träning och tävling för att alla i gruppen uppmärksammas och får deltagartid vilket särskilt gäller de yngre inom angiven målgrupp. - Ledaren ska vara ett föredöme, både på och utanför arenan inom föreningens specialområde samt även ett föredöme i frågor som etik, moral, människosyn, droger och mobbing som är särskilt viktigt att ungdomarna ges information om även från föreningslivet. - Ledarens intresse att skaffa sig ytterligare ledarkompetens genom kurser och utbildningar av olika slag.

9 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) Forts. 72 Kriterier Ungdomsledarpris 2011 Beslutsunderlag Sammanträdesprotokoll ANN 5, Fritidsnämndens ungdomsledarstipendium 134, 1984 Förslag till nya kriterier och stadgar Ungdomsledarpris, Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden antar de reviderade kriterierna och stadgarna för ungdomsledarpris i Hylte kommun med tillägg av demokrati som ett kriterium där ledaren ska fungera som ett föredöme.

10 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 73 Remiss förslag Handikappolitiskt program Hylte kommun Dnr 2011 ANN0225 Sammanfattning Kommunstyrelsen har gett samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett reviderat förslag till ett handikappolitiskt program tillsammans med representanter för övriga nämnder och det kommunala handikapprådet. Detta förslag har nu sänts på remiss till alla nämnder. Det handikappolitiska programmet skall antas av kommunfullmäktige under hösten Beslutsunderlag Remiss: Ett Hylte för alla Handikappolitiskt program för Hylte kommun Remissyttrande, Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att ställa sig bakom och vidarebefordra yttrandet.

11 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 74 WEPA-inriktningar Dnr 2011 ANN0216 Sammanfattning West Sweden har tillsammans med Hylte kommun arbetat med att ta fram vilka möjligheter Hylte har att utveckla sina verksamheter med finansiering från EU:s transnationella program. Som ett led i detta arbete har West Sweden genomfört en projektanalys. Hylte har lyft fram ett antal inriktningar som är viktiga för kommunens framtid. För dessa inriktningar har West Sweden gjort en bedömning av vilka möjligheter det finns för vidare utveckling inom ramen för internationella EU-projekt. Hylte har efter den genomförda analysen ett underlag för att avgöra vilken/vilka av inriktningarna som kan väljas ut och formuleras i en ansökan. Beslutsunderlag Enkät WEPA inriktningar WEPA Hylte - West Swedens EU-projektanalys Presentation WEPA Hylte resultatmöte 9 juni 2011 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden fyller i enkäten om WEPA inriktningar på nämndens möte den 16 augusti och lämnar den vidare till kommunstyrelsen.

12 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 75 Individärende - Ansökan om kompletterande bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen

13 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 76 Individärende - Information om att åtal ang misstänkt bidragsbrott inte väcks

14 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (14) 77 Övrigt Arbets- och näringslivsnämndens heldag med omvärldsanalys, mål och serviceåtaganden den 20 september

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-10-25 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 13:15 14:50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-10-30 1 (17) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00-16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-11-06 1 (9) Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan, Hyltebruk, kl. 13:15 15:30 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson (FP) Krister

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-11-20 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 17:00 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden

Arbets- och näringslivsnämnden Arbets- och näringslivsnämnden 2008-01-16 1 Plats och tid Lärcentrum kl. 13-15-16.00 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Magnus Rasmusson (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ahova Lood (s) Tord

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (14)

Arbets- och näringslivsnämnden (14) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-12-03 1 (14) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP) Anna

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S)

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-10-21 1 (22) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-15:20 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-02-15 1 (9) Plats och tid Tiraholms Fisk, Unnaryd 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-11-27 1 (16) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15 15:20 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15.00 16:05 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén

Läs mer

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 16.10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP)

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP) Arbets- och näringslivsnämnden 2009-11-17 103 Plats och tid Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 13.15 15.15 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-10-01 1 (9) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 15:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Fredrik

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S) Arbets- och näringslivsnämnden 2012-03-13 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13.15 15.50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-04-02 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00 Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-09-25 1 (24) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 14.30-16:45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-01-29 1 (15) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00 17:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida. Arbets- och näringslivsnämnden (11)

Sammanträdesdatum Sida. Arbets- och näringslivsnämnden (11) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-11-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, kl. 13.15 16.00 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Niclas Erlandsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) MRP-beredning 2015-04-28 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 11:00-11:15 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9)

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Plats och tid Lärcentrum rum 203, kl. 9.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-04-08 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk, kl. 15:00 16:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson (KV), Roland Thörner (MP), Alexander Engman

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

2010-02-10. Landeryds mekaniska 13:15-18:00

2010-02-10. Landeryds mekaniska 13:15-18:00 HYLTE KOMMUN Arbets- och näringslivsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2010-02-10 Sida 1 Plats och tid Landeryds mekaniska 13:15-18:00 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-10-09 1 (18) Plats och tid Charlottenlund, Långaryd, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood, (S) Anna Roos (KV) Niclas

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-01-16 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Kl. 13.15-15-00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:00 Beslutande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 11 Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 14:30-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Krister Mattsson (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos, (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Krister Mattsson (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos, (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2011-11-28 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 13.15 15.20 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (10)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (10) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-14 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl. 8:30 11:40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-16:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Roland Thörner (MP), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-03-02 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (12)

Arbets- och näringslivsnämnden (12) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-08-20 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 14:30-15:20 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Krister Mattsson (S) Thom Ericsson (M) Fredrik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén ()

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Kommunala handikapprådet 2010-10-18 16 (24) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.30 ande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Referensgruppen: Våge Ericsson

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-02-28 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 13.15 15.40 Beslutande Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Henrik Erlingsson (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Jan Bokström () Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Pontus Andersson (KV)

Henrik Erlingsson (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Jan Bokström () Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Pontus Andersson (KV) Sammantradesdatum 1(10) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:30 Beslutande Henrik Erlingsson (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Jan Bokström () Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Pontus

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-10-05 1 (30) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-17.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Karlsson (FP) Magnus Rasmusson

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer