Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare"

Transkript

1 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Christer Grähs, arbets- och näringslivschef Per Borg, kommunchef; Lennart Ohlsson, kommunråd; Ronny Löfquist kommunråd del av 51 Hyltenämnden: Ingegerd Torhall (ordf); Peter Larron del av 51 Hyltebostäders styrelse: Lars Sundberg del av 51 Bo Björnänger, konsult del av 51 Marita Svensson, ekonom 52 NN; NN; NN 62 Sara Lall, nämndsekreterare Utses att justera Niclas Erlandsson Justeringens tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Sara Lall Henrik Erlingson Niclas Erlandsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, Hyltebruk Underskrift Sara Lall

2 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 49 Godkännande av ärendelista Arbetsutskottets beslut Ärendelistan har varit utsänd och arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott beslutar att arbeta efter den. Ärendelista: 1. Godkännande av ärendelista 2. Val av justerare 3. Meddelanden och information Uppföljning och redovisning Arbets- och näringslivsnämnden 5. Bidragsnormer samlingslokaler Omvärldsanalys Arbets- och näringslivsnämnden 7. Mål- och resursplan MRP Arbets- och näringslivsnämnden 8. Motion Utveckla hästnäringen i Hylte kommun (2011 KS0276) Remiss från KSAU 9. Bättre företagsklimat i Hylte kommun 10. Utvärdering av missbrukarvården 11. Hylte/Halmstad Volley Bollklubb säsongen Hollandsprojektet - inför Riktlinjer för arbets- och näringslivskontoret vid kris eller extraordinär händelse Individärenden 15. Övrigt

3 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 50 Val av justerare Arbetsutskottets beslut Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott beslutar att Niclas Erlandsson (FP) ska justera protokollet vid sidan av ordförande Henrik Erlingson (C).

4 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 51 Meddelanden och information 2012 Dnr 2012 ANN0016 Uppföljning och redovisning Hylte kommun 2012 Delårsbokslut och budgetutfallsprognos 2 KS 140 Kl Information/dialog med Hyltebostäders styrelse och kommunledningen om Örnahallens renovering Kl Besök av Hyltenämnden Information om simundervisningen Information om vikvägg i Gamla hallen Arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information.

5 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 52 Uppföljning och redovisning Arbets- och näringslivsnämnden Dnr 2012 ANN0002 Som en del i arbets- och näringslivsnämndens uppföljning görs månatliga redovisningar av det ekonomiska läget. Beslutsunderlag Ekonomisk sammanställning efter åtta och nio månader 2012 Arbets- och näringslivsnämnden godkänner redovisningen och lägger den till handlingarna.

6 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 53 Bidragsnormer samlingslokaler 2012 Dnr 2011 ANN0289 Enligt beslut i kommunfullmäktige från 1991 betalas bidrag till bygdegårdsföreningar ut kvartalsvis och det utan att föreningen behöver ansöka om bidraget. I beslutet framgår även en prioriteringslista för vilka föreningar som ska tilldelas bidrag. Detta har resulterat i att föreningar som har mycket mer verksamhet idag än vad de hade 1991 inte kan få något bidrag från kommunen annat än det investeringsbidrag som Arbets- och näringslivsnämnden beslutar om varje år. Beslutsunderlag Sammanträdesprotokoll, Kommunfullmäktige , med bilagor Arbets- och näringslivsnämnden Arbets- och näringslivsnämnden ger Arbets- och näringslivskontoret i uppdrag att göra en översyn av bidragsnormerna för samlingslokaler samt komma med förslag på eventuella ändringar.

7 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 54 Omvärldsanalys Arbets- och näringslivsnämnden Dnr 2012 ANN0003 Omvärldsanalysen ska genomföras under en halvdag med hela kontoret i samband med nämndsammanträdet den 9 oktober 2012.

8 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 55 Mål- och resursplan MRP Arbets- och näringslivsnämnden Dnr 2012 ANN0004 Arbets- och näringslivskontorets prognoser pekar på ett underskott på tkr för försörjningsstödet år Med anledning av detta vill nämnden hemställa om utökad ram på tkr för budgetår I dagsläget finns det inga starka tecken på att kostnadsutfallet kommer att minska under Beslutsunderlag Prognos efter 8 månader Arbets- och näringslivskontorets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att hos kommunfullmäktige hemställa om utökad ram för ekonomiskt bistånd med tkr för budgetår Yrkanden Henrik Erlingson (C) yrkar att arbetsutskottet ska föreslå nämnden att inte hemställa om utökad budgetram, eftersom ekonomiskt bistånd både tidigare och i år har hanterats så att det har sluppit resultatbalanseras. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på kontorets förslag och sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Erlingsons yrkande. Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att inte hemställa om utökad budgetram, eftersom ekonomiskt bistånd både tidigare och i år har hanterats så att det har sluppit resultatbalanseras.

9 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 56 Motion Utveckla hästnäringen i Hylte kommun (2011 KS0276) Remiss från KSAU Dnr 2012 ANN0022 Arbets- och näringslivskontoret har påbörjat inventeringen men kommer inte ha möjlighet att färdigställa den så att blir politiskt behandlad i arbetsnäringslivsnämndens arbetsutskott den 27 september. Inventeringen kommer att kunna behandlas i arbetsnäringslivsnämndens arbetsutskott den 25 oktober och i nämnden den 6 november. Beslutsunderlag Remiss från Kommunstyrelsen: Protokollsutdrag Kommunstyrelsens arbetsutskott Inventering av storleken på hästnäringen i Hylte kommun Att begära uppskov med inventeringen till den 12 november.

10 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 57 Bättre företagsklimat i Hylte kommun Dnr 2012 ANN0134 Hylte kommuns ledningsgrupp har antagit en uppdragshandling för att skapa ett väl förankrat strategiskt näringslivsprogram för Hylte kommun. Uppdraget avser: 1. Att ta fram ett strategiskt näringslivsprogram för Hylte kommun. 2. Att samordna detta med regionala program inom området. 3. Att belysa respektive nämnds roll för att bidra till att skapa en sammanhållen strategi för att förbättra Hylte kommuns företagsklimat. 4. Att programmet ska innehålla strategier för att uppfylla målen i vision 2020 och kommunövergripande mål Att göra det lokala näringslivet delaktigt i processen för att ta fram programmet. Tidsplanen är att uppdraget ska vara slutförd och därefter behandlas politiskt. När kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt näringslivsprogram så har man lagt fast ett politiskt förankrat styrdokument för Hylte kommuns arbete med näringslivsfrågor. Genom programmet kan man få ett tydligt politiskt mandat för arbets- och näringslivskontorets fortsatta arbete med näringslivsfrågor. För att stärka nämndens arbete kan det vara av värde att man utser en av nämndens ledamöter som kontaktperson för näringslivsfrågor. Beslutsunderlag Motion bättre företagsklimat Hylte kommun. Protokollsutdrag Kommunstyrelsens arbetsutskott Att arbets- och näringslivsnämnden föreslår kommunstyrelsen ovanstående som svar på motionen. Att arbets- och näringslivsnämnden inom sig utser en ledamot som kontaktperson för näringslivsfrågor.

11 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 58 Utvärdering av missbrukarvården Dnr 2012 ANN0135 På nämndsmötet den 15 augusti anmäldes intresse av en utvärdering av Hylte kommuns misssbruksvård. Det beslutades då att ärendet skulle tas upp på nämndens arbetsutskott den 27 september. Det finns flera alternativa sätt att utvärdera verksamheter. En metod att utvärdera är genom enkäter och det är en form att utvärdering som skulle kunna ske av personal inom kontoret. Ett problem med metoden är att det är relativt få individer som skulle utgöra underlag och man får dessutom räkna med ett relativt högt bortfall. Det innebär att en sån utvärdering skulle riskera att bli bristfällig. Ett bättre alternativ är att använda sig av djupintervjuer av klienter, personal och samarbetspartners. En sådan utvärdering är dock inte möjlig att genomföra av personal inom kontoret. Att låta externa konsulter genomföra en sådan utvärdering ryms inte inom befintlig ram. Ett alternativ här är att söka samarbete med högskolan och låta utvärderingen genomföras som ett form av studentprojekt. Att Arbets- och näringslivskontoret får i uppdrag att söka samarbete med lämplig högskola för att undersöka deras möjlighet att utvärdera Hylte kommuns missbruksvård i form av ett studentprojekt.

12 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 59 Hylte/Halmstad Volley Bollklubb säsongen Dnr 2012 ANN0136 Hylte kommun har ett samarbetsavtal med Hylte Halmstad Volley som reglerar de ekonomiska förut-sättningar och förväntningarna på varandra. Avtalet gäller för hela säsongen dvs Samarbetsavtalet består av två delar och berör dels Hylte kommun, dels Hyltebostäder. För Hylte kommun innebär avtalet en kontantinsats på kr, vilket är samma som föregående avtal. Beslutsunderlag Förslag till avtal säsongen Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att för sin del teckna samarbetsavtal med Hylte Halmstad Volley för säsongen

13 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 60 Hollandsprojektet - inför 2013 Dnr 2012 ANN0137 Hylte kommun har sedan 2010 med hjälp av Statens Bostadsomvandling AB drivit samma koncept Hollandsprojekt som Placement. Kommunens kostnad till Statens Bostadsomvandling AB har varit 90 tkr per år. Under 2008 drevs projektet genom Placement den årliga kostnaden till Placement var då 320 tkr per år. Från 2008 till augusti 2012 har 67 familjer besökt Hylte kommun. Totalt har tolv familjer flyttat hit under perioden. Två familjer planerar i nuläget att flytta till Hylte kommun under, en av familjerna väljer dock mellan Halmstad och Hylte. Av de tolv familjerna finns nio kvar i kommunen. Totalt består kvarvarande familjer av 29 personer. Projektet upphör Statens Bostadsomvandling AB håller på att utvärdera projektet och vi vet inte i nuläget om det kommer finnas en möjlighet till förlängning via dem. Om inte måste en eventuell förlängning förhandlas fram med Placement. Kostnaden för projektet beräknas 2011 bli 300 tkr. Kostnaderna fördelas på lön för projektledare 140 tkr, avgift Statens Bostadsomvandling AB 90 tkr, kostnad i samband med mässa 50 tkr samt övrigt 20 tkr. Kommunstyrelsen har tillfört kontoret 90 tkr för projektet. Arbets- och näringslivsnämnden saknar medel under 2013 för att driva projektet vidare. Arbets- och näringslivskontorets förslag till beslut Att överlämna till kommunstyrelsen att fatta beslut om eventuell fortsättning av projektet. Yrkanden Henrik Erlingson (C) yrkar att arbetsutskottet ska föreslå nämnden ställa sig positiv till en fortsättning av Hollandsprojektet och därefter överlämna det till kommunstyrelsen att fatta beslut. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på kontorets förslag och sitt eget yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Erlingsons yrkande. Arbets- och näringslivsnämnden ställer sig positiv till en fortsättning på Hollandsprojektet och överlämnar det till kommunstyrelsen att fatta beslut.

14 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 61 Riktlinjer för arbets- och näringslivskontoret vid kris eller extraordinär händelse 2012 Dnr 2012 ANN0140 För att Hylte kommun ska ha en god förmåga att kunna hantera olika typer av störningar och olyckor som innebär svåra påfrestningar på samhället och dess funktioner krävs förberedelser. Det ligger i varje nämnds ansvar att upprätta riktlinjer för en kris eller extraordinär händelse. Beslutsunderlag Framtaget förslag till Riktlinjer för Arbets- och näringslivskontoret vid en kris eller extraordinär händelse. Arbets- och näringslivsnämnden antar Riktlinjer för Arbets- och näringslivskontoret vid en kris eller extraordinär händelse.

15 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 62 Individärende Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen i form av vårdvistelse på behandlingshem

16 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 63 Individärende Ansökan om bistånd enligt Lag (1992:1068) om introduktionsersättning för flyktingar och vissa andra utlänningar 4

17 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott (17) 64 Individärende Ansökan om kompletterande försörjningsstöd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen, samt ekonomiskt bistånd för resor enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-10-09 1 (18) Plats och tid Charlottenlund, Långaryd, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood, (S) Anna Roos (KV) Niclas

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-09-25 1 (24) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 14.30-16:45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S) Arbets- och näringslivsnämnden 2012-03-13 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13.15 15.50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-10-01 1 (9) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 15:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Fredrik

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2011-08-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 13.15 15.40 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 16.10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-02-15 1 (9) Plats och tid Tiraholms Fisk, Unnaryd 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-11-06 1 (9) Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan, Hyltebruk, kl. 13:15 15:30 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson (FP) Krister

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-11-20 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 17:00 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15.00 16:05 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (10)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (10) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-14 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl. 8:30 11:40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-11-27 1 (16) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15 15:20 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-10-30 1 (17) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00-16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-10-25 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 13:15 14:50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-02-28 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 13.15 15.40 Beslutande Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) MRP-beredning 2015-04-28 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 11:00-11:15 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9)

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Plats och tid Lärcentrum rum 203, kl. 9.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson

Läs mer

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-04-08 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk, kl. 15:00 16:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (14)

Arbets- och näringslivsnämnden (14) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-12-03 1 (14) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP) Anna

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-01-29 1 (15) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00 17:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:00 Beslutande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP)

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP) Arbets- och näringslivsnämnden 2009-11-17 103 Plats och tid Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 13.15 15.15 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2014-04-16 1 (15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 14:00 16:10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson (KV), Roland Thörner (MP), Alexander Engman

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 11 Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (12)

Arbets- och näringslivsnämnden (12) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-08-20 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 14:30-15:20 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Krister Mattsson (S) Thom Ericsson (M) Fredrik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-10 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.15-16 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S)

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-10-21 1 (22) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-15:20 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP)

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP) Arbets- och näringslivsnämnden 2009-12-15 118 Plats och tid Hörsalen, Cenrumhuset kl. 13.15 16.15 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Ingemar Andersson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-05-16 1 (28) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet barn- och ungdomskontoret kl. 11.00 / Landeryds skola kl. 13.00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Krister Mattsson (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos, (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Krister Mattsson (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos, (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2011-11-28 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 13.15 15.20 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden

Arbets- och näringslivsnämnden Arbets- och näringslivsnämnden 2008-01-16 1 Plats och tid Lärcentrum kl. 13-15-16.00 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Magnus Rasmusson (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ahova Lood (s) Tord

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-02-06 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-09:50 Beslutande Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter

Läs mer

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-10-05 1 (30) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-17.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Karlsson (FP) Magnus Rasmusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 14:30-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 23 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-03-02 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande

Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-01-16 1 (8) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Kl. 13.15-15-00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Harri Kytöharju (KV) tjänstgörande Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Biosalongen i Forum, Hyltebruk kl. 13:00-13:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2015-12-10 Plats och tid kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbets- och näringslivsnämnden 2008-06-17 1 (9) Plats och tid Lärcentrum sal 301, 13.15-17.15 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Tord Wahlström (kv) Pontus

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Thom Ericsson (M) (2:e vice

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden 2008-12-16 1 (12)

Arbets- och näringslivsnämnden 2008-12-16 1 (12) HYLTE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Arbets- och näringslivsnämnden 2008-12-16 1 (12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13.15 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Ahova

Läs mer