Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Lars Nilsson, Camilla Luterkort

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Lars Nilsson, Camilla Luterkort"

Transkript

1 1 (15) Plats och tid Nacka stadshus Kl BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Tobias Nässén (M) 1:e v ordförande Anders Selin (S) 2:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman (M) Christina Rinman (M) Gertrud Lindgren (FP) Birgitta Husén (KD) Ewa Jäderberg (S) Åsa Marnell (MP) ERSÄTTARE Adrienne Teleki (M) Rune Hemlin (M) Vilma Mori Augliar (M) Christine Lorne (C) Aron Bengtegård (V) Övriga deltagare Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Lars Nilsson, Camilla Luterkort Utses att justera Anders Selin Justeringsdatum 12 november Paragrafer Underskrifter Sekreterare Håkan Sundblad Ordförande Hans Peters Justerande Anders Selin BEVIS OM ANSLAGSDAG s protokoll är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 5 november 2013 Anslaget sätts upp 13 november 2013 Anslaget tas ned 5 december 2013 Förvaringsplats för protokollet Nacka stadshus Underskrift... Nämndsekreterare Utdragsbestyrkande

2 2 (15) Innehållsförteckning 58 Dnr KUN 2013/ Redovisning av medieplan för Nackas bibliotek Dnr KUN 2013/ Översyn av kulturnämndens styrdokument Dnr KUN 2008/ Arbetsgång av Ungkultursstipendiet Dnr KUN 2012/ Uppföljning av Kulturpengen 2012/ Dnr KUN 2013/ Yttrande över förslag till detaljplan för del av Kvarnholmen etapp 5, Kvarnholmsplatån Dnr KUN 2013/ Yttrande över förslag till detaljplan för Tvärbanan, Sicklaön 40:12 m.fl., Nacka Dnr KUN 2013/ Förslag om att Igelboda stationshus ska bevaras och restaureras Dnr KUN 2013/ Lägesrapport projekt HAMN KUN 2013/ Ekonomisk lägesrapport Aktuell information Anmälningsärenden Övrigt... 15

3 3 (15) 58 Dnr KUN 2013/ Redovisning av medieplan för Nackas bibliotek noterar redovisningen till protokollet. Folkbibliotekens nuvarande och kommande mediesamling är gemensam och ägs av Nacka kommun. Hela mediesamlingen skall vara tillgänglig och sökbar för alla medborgare. Detta gäller alla biblioteksenheter oavsett driftsform. I biblioteksupphandlingen var ett av kriterierna för att få lämna anbud var att man skulle ta fram en gemensam medieplan. Detta förtydligades även när kontrakten med anbudsgivarna skrevs. Biblioteken har lämnat in två olika förslag på medieplan/policy. I stort sett är biblioteken överens om hur en medieplan/policy ska se ut men synen skiljer sig åt i några frågor. Det två punkterna som skiljer planerna åt är: synen på bibliotekens magasin hur många exemplar av en bok som ska cirkulera mellan biblioteken Arbetet med att få fram en på alla punkter gemensam medieplan fortsätter och redan nu är biblioteken överens om i stort sett allt. Kultur- och utbildningsenheten tjänsteskrivelse Bilagor 1. Förslag på mediepolicy från Förskola Fritid Skola 2. Förslag på medieplan från Dieselverkstadens bibliotek AB 3. Förslag på mediepolicy från Dieselverkstadens bibliotek AB Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

4 4 (15) 59 Dnr KUN 2013/ Översyn av kulturnämndens styrdokument noterar informationen till protokollet. Kommunstyrelsen har beslutat att nämnderna ska genomföra ett arbete för att styrande dokument ska begränsas, omarbetas och struktureras. Arbetet ska vara genomfört senast den 31 december Kultur- och utbildningsenhetens genomgång av dokumenten visar att det för närvarande inte finns något behov av att ändra dem. Arbetet med att anpassa dem till nuvarande grafiska profil pågår. Förteckningen över styrdokument kommer att kompletteras med nämndens reglemente och delegationsordning. Kultur- och utbildningsenheten tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

5 5 (15) 60 Dnr KUN 2008/2-805 Arbetsgång av Ungkultursstipendiet noterar informationen till protokollet. Bakgrund har sedan ett antal år tillbaka delat ut ett kulturpris. I oktober 2006 beslöt nämnden att istället inrätta stipendiet Ung kultur för åringar. om vem eller vilka som ska få kulturstipendiet/stipendierna fattas av en jury som består av tre personer; kulturnämndens ordförande, ytterligare en ledamot från den politiska majoriteten i nämnden och en person från oppositionen. innehåller ett förslag på tidplan och arbetsordning för hanteringen av stipendierna. Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

6 6 (15) 61 Dnr KUN 2012/ Uppföljning av Kulturpengen 2012/ noterar redovisningen till protokollet. 2. beslutar att kultur- och utbildningsenheten ges i uppdrag att utreda ett system för indragning av kulturpengen för de enheter som inte lämnar in redovisning. 3. beslutar att kultur- och utbildningsenheten ges i uppdrag att se över ersättningen till anordnare av pedagogisk omsorg eftersom de är små enheter. Alla förskolor och grundskolor får en kulturpeng baserad på antalet inskrivna barn och elever, från tre år upp till och med årskurs 9. Alla grundskolor, förskolor och anordnare av pedagogisk omsorg ska redovisa hur de har använt kulturpengen. Kultur- och utbildningsenheten kan konstatera att de som redovisat aktiviteter under året har använt pengarna till olika kulturaktiviteter som stämmer överens med kriterierna för kulturpengen. Ett utvecklingsområde är att få alla enheter att redovisa hur de använt kulturpengen. Det kan bli aktuellt att vidta åtgärder om redovisning inte genomförs. Till exempel skulle en åtgärd kunna vara att framtida utbetalning stoppas om inte redovisningen kommer in. Anordnarna har möjlighet att överföra kulturpengen mellan verksamhetsåren i treårscykler, vilket framgår av kriterierna. Detta gör att det är svårt att mäta måluppfyllelsen för de enheter som har avslutat år ett eller två i denna cykel. Men redovisningarna indikerar att verksamheterna följer kriterierna. Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

7 7 (15) 62 Dnr KUN 2013/ Yttrande över förslag till detaljplan för del av Kvarnholmen etapp 5, Kvarnholmsplatån tillstyrker förslaget till detaljplan för del Kvarnholmen - etapp 5, Kvarnholmsplatån, med tillägget att offentlig konst ska integreras i gestaltningsprogrammet i enlighet med kommunens arbetsprocess för konst i det offentliga rummet, samt att det kulturhistoriska skyltprogrammet och behovet av platser för utomhusevenemang ska ingå i det fortsatta planeringsarbetet. Ett förslag till detaljplan har upprättats med syfte att planlägga Kvarnholmens platå och nordvästra kajen för bostäder och en förskola. Planområdet ingår i ett större område som är av riksintresse för kulturmiljövården. De prioriterade målområdena och indikatorerna inom kommunens riktlinjer för hållbart byggande som är relevanta för kulturnämndens ansvarsområde, har i stort sett tillgodosetts. Däremot saknas en genomarbetad planering för offentlig konst, evenemangsplatser utomhus och kulturhistorisk skyltning. Mot bakgrund av dessa synpunkter föreslår kultur- och utbildningsenheten att kulturnämnden tillstyrker förslaget till detaljplan för del Kvarnholmen - etapp 5, Kvarnholmsplatån, med tillägget att offentlig konst ska integreras i gestaltningsprogrammet i enlighet med kommunens arbetsprocess för konst i det offentliga rummet, samt att det kulturhistoriska skyltprogrammet och behovet av platser för utomhusevenemang ska ingå i det fortsatta planeringsarbetet. Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Detaljplan för del av Kvarnholmen etapp 5, Kvarnholmsplatån i Nacka kommun Kvarnholmen Konstnärlig gestaltning Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

8 8 (15) 63 Dnr KUN 2013/ Yttrande över förslag till detaljplan för Tvärbanan, Sicklaön 40:12 m.fl., Nacka tillstyrker förslaget till detaljplan för Tvärbanan, Sicklaön 40:12 m.fl., med tillägget att offentlig konst ska integreras i den fortsatta planeringen i enlighet med kommunens arbetsprocess för konst i det offentliga rummet. Syftet med den aktuella detaljplanen är att skapa förutsättningar för en förlängning av tvärbanan, från dagens ändhållplats Sickla Udde i Hammarby Sjöstad till Sickla station på Saltsjöbanan. Planområdet omfattas inte av riksintresse för kulturmiljövården. Kommunens målområde, En levande kulturmiljö, som ingår i kommunens riktlinjer för hållbart byggande, kommer att tillgodoses i planen. Däremot saknas planering för offentlig konst i området. Mot bakgrund av detta föreslår kultur- och utbildningsenheten att tillstyrker förslaget till detaljplan för Tvärbanan, Sicklaön 40:12 m.fl., med tillägget att offentlig konst ska integreras i den fortsatta planeringen i enlighet med kommunens arbetsprocess för konst i det offentliga rummet. Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse Förslag till detaljplan för Tvärbanan, Sicklaön 40:12 m.fl., Nacka Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

9 9 (15) 64 Dnr KUN 2013/ Förslag om att Igelboda stationshus ska bevaras och restaureras beslutar att sända in bilagda yttrande till miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka med förslaget att Igelboda stationshus i första hand bör bevaras och restaureras, och i andra hand återuppbyggas exteriört så snart som möjligt. AB Storstockholms (SL) lokaltrafik har sänt en ansökan om rivningslov för Igelboda stationshus som till stora delar förstörts till följd av en brand i februari. SL presenterar två olika alternativ för åtgärder ur försäkringssynpunkt. Alternativ 1 innebär att byggnaden rivs och inte återuppförs. Alternativ två innebär att byggnaden rivs och återbyggs för samma verksamhet som innan skadan, men med moderna metoder. Igelboda stationshus saknar skydd i detaljplan eftersom det ligger inom ett s.k. Tj-område, kvartersmark för järnväg. Däremot är plan- och bygglagens definition av särskilt värdefull byggnad tillämpbar för Igelboda stationshus. Det innebär att byggnaden har bevarandevärde på grund av dess historiska, kulturhistoriska, miljömässiga eller konstnärliga värde. Stationshuset är försäkrat. Försäkringen gäller med självrisk på 2 miljoner kronor. Försäkringsbolaget har låtit genomföra en värdering av byggnaden som kom fram till att marknadsvärdet före branden var 1,3 miljoner kronor och 0 kr efter branden. Den totala kostnaden för att återuppbygga huset har beräknats till 3,5 miljoner kronor. Enligt kommunens kulturmiljöprogram ska kulturvärden beaktas bl.a. vad gäller stationsmiljöer och enskilda byggnader utmed järnvägen. Igelboda stationshus är av stort kulturhistoriskt intresse och utgör en väsentlig del av platsens identitet, inte minst med anledning av att det ligger där järnvägen förgrenas med få angränsande hus. Kultur- och utbildningsenheten anser att det finns stöd för ett bevarande av stationshuset då det uppfyller kraven för särskilt värdefull byggnad i plan- och bygglagen. Kultur- och utbildningsenhetens tjänsteskrivelse med bilagor; 1. AB Storstockholms lokaltrafik med en ansökan om rivningslov 2. Skrivelse till miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun 3. Skrivelse från Saltsjöbadens hembygdsförening 4. Antikvarisk dokumentation

10 10 (15) 64 forts Yrkanden Ordförande Hans Peters (C) yrkar bifall till kultur- och utbildningsenhetens förslag. sgång beslutar i enlighet med Hans Peters förslag.

11 11 (15) 65 Dnr KUN 2013/4-875 Lägesrapport projekt HAMN Läget för projektet redovisas i form av ett bildspel som bland annat beskriver museets utformning och inredning. Invigningen av museet planeras äga rum 13 augusti nästa år. Kultur- och utbildningsdirektör Susanne Nord informerar om en revisionsrapport om projektet, som kommer att behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott 12 november.

12 12 (15) 66 KUN 2013/ Ekonomisk lägesrapport noterar informationen till protokollet. Nämndens kostnader och intäkter, exklusive HAMN-projektet som redovisas separat beräknas rymmas inom nämndens budgetram. Nämndens ekonomi är balans.

13 13 (15) 67 Aktuell information noterar informationen till protokollet. Kultur- och utbildningsdirektör Susanne Nord informerar om att omförhandlingar av infrastrukturavtalen med kulturhusen pågår.

14 14 (15) 68 Anmälningsärenden noterar till protokollet att den tagit del handlingarna. Inkomna skrivelser Avtal för regional samverkan kring Innovativ kultur Skrivelse från Teater Fredag Reserapport från SKL:s konferens Vi pratar pengar Reserapport av Åsa Marnell från Bok och biblioteksmässan Göteborg Reserapport av Adrienne Teleki från Bok och biblioteksmässan Göteborg Reserapport av Monica Segerman från Bok och biblioteksmässan Göteborg Sammanställning av enheter som inte redovisat kulturpeng 2012/2013 Avgivna skrivelser Svar på skrivelse från Teater Fredag Delegationsbeslut Ordförandebeslut förordnande av nytt personuppgiftsombud Garantibidrag till Allianskyrkan i Älta Garantibidrag till Nacka Riksteaterförening Peng direkt till Sakina Racid för att arrangera film- och fotovernissage på Henkans fritidsgård Peng direkt till Jibril Hassan för att arrangera en kväll med föreläsare och workshop Peng direkt till Yalcin Özberk för att arrangera en temakväll med föreläsare/inspiratör Peng direkt till Lucas Elfström för att organisera en Spinn-it DJ-contest Peng direkt till Pontus Robles för att arrangera en Halloweenfest med DJ mm Avslag på ansökan om Peng direkt till för organisera en fotbollsturnering med hänvisning till att ungdomsstipendierna inte är avsedda för idrottsverksamhet Avslag på ansökan om Peng direkt till för arrangera en grillkväll på Henriksdalsbergets fritidsgård med hänvisning till att stipendierna inte är avsedda för fester Avslag på ansökan om Peng direkt till för arrangera Spinn-it DJ-contest med anledning av att den sökande inte är skriven i Nacka Protokoll Kommunfullmäktige , val av ny ersättare Christine Lorne om fördelning av stöd för Innovativ kultur

15 15 (15) 69 Övrigt Skrivelse från alliansen angående öppna konsten i stadsplaneringen beslutar att ge kultur- och utbildningsdirektören i uppdrag att bjuda in chefer vid berörda enheter till en information om öppna konsten i syfte att den offentliga konsten kommer in tidigt i planprocesserna. Hans Peters för Centerpartiet, Tobias Nässén för Moderaterna, Birgitta Husén för Kristdemokraterna och Gertrud Lindgrenför Folkpartiet lämnade vid sammanträdet in en skrivelse angående öppna konsten i stadsplaneringen. Anders Selin för Socialdemokraterna, Åsa Marnell för Miljöpartiet och Aron Bengtegård för Vänsterpartiet uttalade sitt stöd för skrivelsen. Undertecknarna av skrivelsen anser att öppna konstens intentioner inte beaktats i detaljplanerna i någon större utsträckning. De anser att det är olyckligt och vill därför att chefer vid berörda enheter bjuds in till en information på kultur- och utbildningsenheten om avsikten med öppna konsten och det beslut som kommunfullmäktige fattat i frågan. Skrivelse angående öppna konsten

Håkan Sundblad, Nadia Izzat, Elina Magnusson, Sidrah Schaider. Utses att justera Kerstin Hedén Justeringsdatum 3 juni Paragrafer 33-38

Håkan Sundblad, Nadia Izzat, Elina Magnusson, Sidrah Schaider. Utses att justera Kerstin Hedén Justeringsdatum 3 juni Paragrafer 33-38 1 (8) Plats och tid Nacka stadshus kl 18.00 18.35 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Rune Hemlin (M) Kerstin Hedén (S) Monika Segerman (M) Vilma Mori Augliar (M) Gertrud Lindgren (L) Lydia Liu (KD)

Läs mer

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Kristina Heuman samt fyra representanter för Ungt inflytande. Projektledaren och tre ungdomar.

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Kristina Heuman samt fyra representanter för Ungt inflytande. Projektledaren och tre ungdomar. 1 (20) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.25. BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Tobias Nässén (M) 1:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman (M) Christina Rinman (M) Gertrud Lindgren

Läs mer

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius. Utses att justera Espen Bjordal Justeringsdatum 15 december 2014 Paragrafer 80-90

Susanne Nord, Håkan Sundblad, Lotta Valentin, Carina Legerius. Utses att justera Espen Bjordal Justeringsdatum 15 december 2014 Paragrafer 80-90 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.00 BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Monica Brohede Tellström (FP) Espen Bjordal (S) Lena Gatenborg (M) Sofia Fölster (M) Anna Flory Kjellin (M) Christina

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10

Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 15:00-15:10 BESLUTANDE Tobias Nässén (M) Lena Linnerborg (L) Espen Bjordal (S) Pernilla Hsu Båberg (M) Gertrud Lindgren (L) Marika Lindvall (C) Jack Sjölund (KD) Ewa

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20

Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 1 (7) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:20 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Ulf G Johansson (KD) Brita Nyman (S) Tord Tannenberg (M) Sten Grack (L) Elisabeth Därth (C) Anders V Nilsson (S) 15 Pernilla

Läs mer

NACKA. Plats och tid Nacka stadshus kl 18: ERSÄTTARE Agneta Lydig (M) Joel Stenberg (C) Lovisa Emanuelsson (S)

NACKA. Plats och tid Nacka stadshus kl 18: ERSÄTTARE Agneta Lydig (M) Joel Stenberg (C) Lovisa Emanuelsson (S) Sidan 1/11 1 (11) Plats och tid Nacka stadshus kl 18:50-19.45 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Oliver Rykatkin (M)1:e vice ordförande Monika Segerman (M) Vilma Mori Aguilar (M) Tony Svedenfjord (L)

Läs mer

Anna Green, Therése Olofsson, Sylvia Ryel, Daniel Falk, Elise Ljung, Maria Melcher, Per Enarsson, Kaisa Kamppi

Anna Green, Therése Olofsson, Sylvia Ryel, Daniel Falk, Elise Ljung, Maria Melcher, Per Enarsson, Kaisa Kamppi 20 februari 1 (27) Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Plats och tid Nacka stadshus kl 17.35-18.00 BESLUTANDE Cathrin Bergenstråhle (M) ordf. ej 17 Anders Tiger (KD) 1:e vice ordf. Helena Westerling (S) 2:e

Läs mer

BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

BEVIS OM ANSLAGSDAG Utbildningsnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (12) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 18.55 BESLUTANDE Linda Norberg ordförande (M) Per Knaust (M) Monica Brohede Tellström (FP) Kjell Tormod (FP) Anna-Lena Svantesson Helgesson (KD) Christine Lorne

Läs mer

Nadia Izzat, Ulrika Westin, Anna Hörnsten, Lars Nilsson, Jonas Bisander, Anna Kristiansson

Nadia Izzat, Ulrika Westin, Anna Hörnsten, Lars Nilsson, Jonas Bisander, Anna Kristiansson 1 (18) Plats och tid Nacka stadshus kl. 18.00 19.13 BESLUTANDE Hans Peters, ordf (C) Gertrud Lindgren (FP) (ej 58) Lydia Liu (KD) (ej 58, 60) Kerstin Hedén (S) Emma Kjellqvist (M) Rune Hemlin (M) Tony

Läs mer

Malin Westerback, Håkan Sundblad, Jonas Bisander, Lars Nilsson, Anna Hörnsten

Malin Westerback, Håkan Sundblad, Jonas Bisander, Lars Nilsson, Anna Hörnsten 1 (16) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 18.45 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Monika Segerman (M) Adrienne Teleki (M) Rune Hemlin (M) Vilma Mori Augliar (M) Gertrud Lindgren (FP) Birgitta Husén

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

Utses att justera Ewa Jäderberg Justeringsdatum 22 september Paragrafer 43-57. Håkan Sundblad Ordförande Hans Peters Justerande Ewa Jäderberg

Utses att justera Ewa Jäderberg Justeringsdatum 22 september Paragrafer 43-57. Håkan Sundblad Ordförande Hans Peters Justerande Ewa Jäderberg 1 (22) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.15 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Susann Markow (M) 1:e v ordförande Mattias Qvarsell (S) 2:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus, kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus, kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Lokal: Sjödiken, tisdagen den 12 december 2017 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1 (11) Plats och tid Nacka stadshus kl 15.00 15.30 BESLUTANDE Cathrin Bergenstråhle (M) Tobias Nässén (M) Helene Skantze (M) Eva Närvä-Eickenrodt (M) Richard Wendt (M) Gunilla Grudevall-Steen (L) Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den 24 april 2014 kl

Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den 24 april 2014 kl 1 (12) Plats och tid Jelgava, Nacka stadshus den kl 17.00-18.00 BESLUTANDE Eva Öhbom Ekdahl (M) 67-68, 70 Lotta Riedel (M) Lars Stenholm (M) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Gunnel Nyman Gräff (S)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämndens arbetsutskott 2016-04-19 Plats och tid Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna kl 15:00-16:45 ande närvarande Övriga närvarande Paragrafer Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

BEVIS OM ANSLAGSDAG Kulturnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS OM ANSLAGSDAG Kulturnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (15) Plats och tid Nacka stadshus Kl 18.00 19.55 BESLUTANDE Hans Peters (C) ordförande Tobias Nässén (M) 1:e v ordförande Anders Selin (S) 2:e v ordförande Dominique Faymonville (M) Monika Segerman (M)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Familjenämnden

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Familjenämnden SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-03 kl 18.00-18.45 Beslutande Magnus Karlsson (M) Wiggo Wrangborg (M) ers Gunilla Quist-Lundin (M) Gunborg Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl :50

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl :50 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-19:50 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) 1:e vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Patric

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2015-05-18 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 18 maj 2015, kl. 15.15-16.12 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2 1(8) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 17:00-19:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL 1 (26)

PROTOKOLL 1 (26) PROTOKOLL 1 (26) 2018-12-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Quality Hotel Stadshotell 14:00 16:20 Övriga deltagande ande Ersättare Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S)

Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg (S) 2:e vice ordförande Joakim Larsson (SD) 9 Christina Svensson (S) Tid och plats 31 oktober 2018, kl. 13:00-14:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 5-9 Utses att justera Stig Lundqvist Beslutande Ledamöter Anna Ahlin (C) ordförande Stig Lundqvist (M) Jonas Nyberg

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl

Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 1 (12) Plats och tid Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava kl 09.00 09.35 BESLUTANDE Mats Gerdau (M) Tobias Nässén (M) Gunilla Grudevall Sten (FP) Hans Peters (C) Jan-Eric Jansson (KD) Khashayar Farmanbar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Ann-Sofi Severinsson (S) Staffan Sölve (MP) Tobias Ekholm (MP) Oskar Vilhelmsson Timmermand (L) Andreas Irestål (FNL) Ingvar Hansson (C)

Ann-Sofi Severinsson (S) Staffan Sölve (MP) Tobias Ekholm (MP) Oskar Vilhelmsson Timmermand (L) Andreas Irestål (FNL) Ingvar Hansson (C) Servicenämnden Protokoll 1 (10) Diarienummer SN 2017/0398 Servicenämnden Plats och tid Meteoriten, Kristallen Plan 7, klockan 17.05 19.34 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Johan Lambreus

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18

KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 1 KS-rummet, kommunhuset, Partille kl. 18:00 20:18 38-47 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdag Miljö- och bygglovsnämnden. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-4 Frédéric Klinghoffer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdag Miljö- och bygglovsnämnden. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-4 Frédéric Klinghoffer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2011-01-25 Nämnd e. dyl. Miljö- och bygglovsnämnden Plats och tid Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr, Jakobsberg, kl 18.00 19.30 Beslutande Ordförande Aphram Melki (C), Monica

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Kl 17.30 19.50 ande närvarande Övriga närvarande Roswitha Melzer (L), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Maya Mallo

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdagen den 13 december 2011, kl 16.30 18.30 på Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Tjänstgörande ersättare Mats Ahlbom (M) Thomas Heed Miskar (FP) Lotta Claussnitzer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1 Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 22 december, 14.00 Frösjön/Lockvattnet, Västra Storgatan 15, Gnesta Ajournering 15.00 15.10 ande

Läs mer

BEVIS OM ANSLAGSDAG Valnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS OM ANSLAGSDAG Valnämndens protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (5) Plats och tid Myrsjön, Nacka stadshus kl. 17.30-18.30 BESLUTANDE Lars Stenholm (M) Eva Bosved (FP) Eva Åhlström (S) Leif Lingbert (M) Leif Holmberg (C) Andreas Brager (KD) Eva Hellung-Strohl (MP)

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Kulturnämnden 2011-03-09 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 15.30 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Hans Göran Åhgren (M) 2:e vice

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Kommunhuset Bonaren kl. 17.00 19.00 ande Gunnel Johansson, Socialdemokraterna ordf. Kenth Wengholm, Nya Moderaterna vice ordf Jan Gustafsson, Centerpartiet Jan Holm, Socialdemokraterna Lina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1(10)

Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1(10) 2015-01-07 1(10) Plats och tid KS-salen kl. 13:00-14:20 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia Gustafsson (S) Christina Wallin (V) Rolf Lindström (S) Barbro Spjuth (M) Kurt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Servicenämnden Protokoll 1 (12) Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan Ajournering klockan

Servicenämnden Protokoll 1 (12) Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan Ajournering klockan Servicenämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer SN 2018/0417 Servicenämnden Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan 17.10 20.49 Ajournering klockan 19.29-20.04 Ledamöter Johan Lambreus Mattsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 8 december 2016 kl 18:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Inger Olsson-Blomberg, 1 vice ordf.

Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Inger Olsson-Blomberg, 1 vice ordf. 1(15) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, torsdagen den 6 februari, kl. 19.00 20.00 Paragrafer 107-119 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Inger

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2012-10-09 Kulturnämnden Plats och tid Hörsalen 2012-10-09 kl 13.00 ande Carin Lundberg (S) ordförande Allan Olsson (S) Gun Sundberg (S) Örjan Fredriksson (S) Anna Nyström (S) Martin Hedqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012.

16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-02-29 14 Meddelanden. 15 Anmälan om delegationsbeslut. 16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012. 17 Information elevdatorer till Dackeskolan. 18 Yttrande

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(5) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 11 april 2019 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer