Ebbetorp, Brandkåren, kl och kl Paragraf 50-70

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ebbetorp, Brandkåren, kl.08.15-12.05 och kl.12.35-15.20. . Paragraf 50-70"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 23 Plats och tid Ebbetorp, Brandkåren, kl och kl Beslutande Dzenita Abaza (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) 1:e vice ordförande Patricia Johansson (MP) 2:e vice ordförande Peter Olofsson (S) Inger Kornelius (S) Mikael Lindberg (S) Carina Hägg (S) Anders Gustafsson (V) Birger Jägtoft (M) Staffan Ljungar (C) Anna-Britt Wejdsten (FP) Johannes Löhnn (MP) Övriga deltagande Ersättare Sven-Erik Ekblad (S) Daniel Modée (S) Magnus Jernetz Gustavsson (M) Johannes Löhnn (MP) Bengt Sundström (FP) Tjänstemän Annette Andersson, förvaltningschef, Ulrick Hultman, avdelningschef, Sten Niemi, förvaltningsekonom, Kerstin Engdahl, personalsekreterare, Gunilla Svensson, avdelningschef, Per-Gunnar Fransson, avdelningschef, Tomas Lexinger, produktionschef, Gert Friberg, avdelningschef, Thomas Eidrup, projektledare miljö, Magnus Gustafsson, entreprenadingenjör, Åke Andersson, Destination Kalmar, från samhällsbyggnadskontoret Mats Haglund, Anette Gustafsson, Anders Berg och Peter Asteberg, och från utvecklingsenheten Kyrre Dahl, Ulf Rickardsson, Bertil Eifrém, Karin Nilsdotter, Jan Martinsson och Olof Jönsson, Monica Lindengren, sekreterare Utses att justera Carina Hägg Justeringens plats och tid Serviceförvaltningen kl Underskrifter Sekreterare Ordförande. Paragraf Monica Lindengren.. Dzenita Abaza. Justerande Carina Hägg. ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd Servicenämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Serviceförvaltningen Underskrift.

2 Sidan 2 SN 50 Ändring av föredragningslistan Servicenämnden beslutar att ändra föredragningslistan på följande sätt: - Ärende 18 angående SMS-parkering, tas upp vid maj månads sammanträde - Ärende 19 angående LOU (lagen om offentlig upphandling) tas upp vid maj månads sammanträde Nya ärenden: - Anmälningsärenden: personalärenden, trafik- och tillståndsärenden samt presidieprotokoll tas upp som ärende 21 - Kännedomsärenden tas upp som ärende 22 - Nytt datum för presidiet och nämndens sammanträde i augusti tas upp som ärende 23

3 Sidan 3 SN 51 Motion av Sverigedemokraterna Bättre belysning på Skälby Handlingar: Landskapsarkitekt Mats Haglunds skrivelse Bilaga 29/2011 Dnr SN 2011/00157/092 Ärendebeskrivning: Sverigedemokraterna har inkommit med en motion om yrkande på att kommunen brådskande får i uppdrag att ordna belysning på gång- och cykelvägarna i Skälbyområdet samt se över att hela kommunens gång- och cykelvägnät har en bra och tillfredsställande belysning. Mats Haglund, samhällsbyggnadskontoret informerade nämnden om att i det pågående utvecklingsarbetet med Skälby är att öka attraktionen och tryggheten i parken och längs nya viktiga cykelstråk i staden som till Hansa City och Guldfågeln arena. Behov finns av att kunna cykla genom Skälby via cykelbron över E22 till Hansa City. Idag finns en nybyggd belyst cykelväg från Hansa City längs med Ölandsleden och E22 upp till cykelbron. Men genom Skälby ner till Oxhagen anlades aldrig någon belysning. Samhällsbyggnadskontoret och serviceförvaltningen är positiva till förslaget. De investeringsmedel som finns i årets budget för den södra delen av parken mot Oxhagen är inte specifikt avsatt för cykelvägsbelysning. Åtgärderna bör kunna delas in i etapper där de mest angelägna cykelstråken bör stå klara redan i höst. Det är särskilt cykelvägen mellan cykelbron och Axel Oxenstiernas väg (Oxhagsskolan), samt förbättring av belysningen mellan cykelbron och Kungsgårdsvägen (Skälby gård) som bör prioriteras. Ett uppdrag med tillhörande budget och sedan en skyndsam handläggning krävs för att belysning av cykelvägarna ska kunna bli klar innan den mörka årstiden tar vid i höst. Servicenämnden beslutar att anta yttrandet av landskapsarkitekt Mats Haglund angående belysning på Skälby som sitt eget, samt att uttala att förslaget om översyn av samtliga kommunens gång- och cykelvägar med fördel kan läggas som ett uppdrag i det pågående projektet Kalmar cykelstad och att utvärdering av trygghetsaspekter kontra ekonomiaspekter skall ske i detta arbete.

4 Sidan 4 SN 52 Medborgarförslag Djurängsskogen Handlingar: Landskapsarkitekt Mats Haglunds skrivelse Bilaga 30/2011 Dnr SN 2010/579/094 Ärendebeskrivning: Förslagsställaren vill att Djurängsskogen bevaras och synliggörs bättre eftersom naturfynd visar på höga naturvärden i skogen av gammalt ekbestånd och hassel. Om området skulle klassas som ett reservat så skulle detta kunna innebära att naturvärdena bevaras och utvecklas. Mats Haglund, samhällsbyggnadskontoret informerade nämnden om att samhällsbyggnadskontoret instämmer i att området är mycket värdefullt. Det är klassat i den i december antagna grönstrukturplanen som mycket värdefull för rekreation och biologisk mångfald. I området har många olika inventeringar redovisat höga natur- och kulturvärden, bl.a. har ekarnas hela livscykel ett mycket stort värde. Området har dessutom en mycket intressant kulturhistoria med tydliga spår i form av stengärdesgårdar, murar och ägogränser, ruddammen, gamla vägar och järnväg, vidkroniga flerhundraåriga ekar som vittnar om en uppväxt i ett öppnare beteslandskap, stenrösen och fornlämningar och många andra spår från olika tidsperioder. Förslaget att pröva områdets värde som naturreservat eller annat formellt skydd är med andra ord inte ett ointressant förslag. Att inventera och ta fram ett utvecklingsprogram och skötselplan för att beskriva en långsiktigt hållbar utveckling av området bör dock vara ett första steg och nog så viktigt i sammanhanget. Kommunen har redan påbörjat ett arbete med inventering av insekter, lavar och svampar i området, och har ansökt om bidrag till lokala naturvårdsprojekt (LONA). Åtgärder för att öka rekreationsvärdet, för barns lek och människors utevistelse, bl.a. åtgärder som förslagsställaren föreslår bör också utföras. Servicenämnden beslutar att lämna landskapsarkitekt Mats Haglunds skrivelse som sitt yttrande till förslagsställaren och kommunfullmäktige.

5 Sidan 5 SN 53 Medborgarförslag Uppvärmda parkbänkar Handlingar: Landskapsarkitekt Mats Haglunds skrivelse Bilaga 31/2011 Dnr SN 2011/00145/094 Ärendebeskrivning: Förslagsställaren vill öka tillgängligheten och attraktionskraften av Kalmars offentliga miljöer, främst under vinterhalvåret med installation av uppvärmda bänkar på t ex Skvallertorget. Mats Haglund, samhällsbyggnadskontoret informerade nämnden om att förslaget blir förverkligat redan till hösten vid nya ishallen mot Jenny Nyströmsskolan och vid nya entrén till badhuset och sporthallen. Servicenämnden beslutar att lämna landskapsarkitekt Mats Haglunds skrivelse som sitt yttrande till förslagsställaren och kommunfullmäktige.

6 Sidan 6 SN 54 Evenemang Åke Andersson, Destination Kalmar informerade nämnden om samarbetet som har pågått i tre år mellan Destination Kalmar, slottet och turistbyrån. Kalmar ska vara en attraktiv stad, inte bara för besökare, utan även för invånare och potentiella inflyttare. Det görs kontinuerliga satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Bland årets evenemang kan nämnas: - Båtmässa - Kalmar stadsfest - Musik på Larmtorget - Kvarnholmens innergårdar - Teater i Krusenstiernska - Artister till Guldfågeln Arena - Artister på tältturné - Kalmar Triathlon - Grand Prixlopp i cykling - Löptävling - Kalmar kanalsimning - Årlig ljusfestival Internationell marknadsföring: - Samarbete i länet med Regionförbundet i Kalmar län som samordnare - Prioriterade marknader är Tyskland, Danmark och Holland - EU-finansiering Kompetensutvecklingsprojekt för besöksnäringen 2011 Kalmar kommun och Statens fastighetsverk gör en gemensam storsatsning med en utvecklingsplan på Kalmar Slott, som är ett av Kalmars viktigaste besöksmål. Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

7 Sidan 7 SN 55 LED-projektet Ulf Rickardsson och Bertil Eifrém från utvecklingsenheten informerade nämnden om LED, utomhusbelysning, ljus i offentlig miljö. Det är ett EU-projekt och ett samarbete mellan 15 parter i södra Östersjöregionen för att testa LED-belysning i offentlig miljö under tre år (maj 2009 april 2012). Syftet är att initiera en övergång till den energibesparande, miljövänliga och allsidiga LED-teknologin i offentlig miljö. På sex orter finns testinstallationer med LED: Kalmar, Oskarshamn, Gdansk, Bad Doberan, Rostock och Wismar. Genom tester i Kalmar vill man få besvarat - fungerar LED-tekniken i Kalmars gatu- och parkmiljöer - går vi från lampa till lampa eller från lampa till elektronik - är beställaren medveten om vad som är möjligt med LED - invånarnas bedömning av vad som är en bra belysning I testerna frångår man alla regler om stolpavstånd, stolphöjder och hur armaturer ska se ut. Fokusering sker på hur ljuset påverkar oss och inte gatan. I centrala Kalmar idag finns det 7000 ljuspunkter, som ägs av Kalmar Energi varav 800 med kvicksilver och 5700 högtrycksnatrium. Driften kostar 6 mnkr/år. Möjligheter för Kalmar: - projektets resultat ger vägledning till en plan för hur Kalmar kan utforma sin offentliga belysning med LED-teknik som grund - skapar en mer attraktiv och tryggare stad - minska elförbrukningen - sätter Kalmar på kartan som en föregångare och förebild för andra kommuner - stärker samarbetet i södra Östersjön Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

8 Sidan 8 SN 56 Cykelprojektet Nämnden informerades om cykelprojektet av Anette Gustafsson, samhällsbyggnadskontoret, Karin Nilsdotter, utvecklingsenheten och Thomas Eidrup, serviceförvaltningen. 52 % av hushållen i Kalmar kommun har bil. 22 % av kommuninnevånarna cyklar oftast till jobb och skola under vår och sommar. Det har skett en ökning med 15 % av cyklister även vintertid. Att göra Kalmar till cykelstad omfattar även tätorterna utanför centralorten som Trekanten, Ljungbyholm, Lindsdal, Smedby, Läckeby, Rockneby och Rinkabyholm där arbete pågår med s.k. missing links för ett sammanhängande cykelvägnät med bra belysning. Att påverka kommuninnevånarna till beteendeförändringar sker bl. a. genom: - få fler cyklister vintertid - starta tävlingen SydostTrampar - design av toppknopp - exploatering och investering av gång- och cykelvägar - standarder för utformning av gång- och cykelpassager - inventering av cykelbanor i fler tätorter - cykelvägvisning - ansökan EU projekt om cykelvanor Acess by cycling - uppdatering av cykelkartan via webb och papper Öka fokus på cyklisten vid drift- och underhåll sker bl. a genom: - åtgärda sprickor i asfaltsbeläggningen - tydliga linjemarkeringar - tydliga skyltar - förbättring av sikten genom röjning av växtlighet - upprensning vid cykelställ av buskage och kvarglömda cyklar - eliminera farliga kanter vid gatu- och grävarbeten - snöröjning av gång- och cykelvägar och cykelställ Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

9 Sidan 9 SN 57 EU-finansierade projekt Jan Martinsson, utvecklingsenheten informerade nämnden om de möjligheter som finns att söka medel ur fonder och program inom EU. Bland annat informerade Jan om EU:s strukturfonder med möjligheter till projekt inom energiområdet. Målområden är konkurrens och sysselsättning och europeiskt territoriellt samarbete. Leader finns i landsbygdsutvecklingsprogrammet (LBU) styrs programmen i EU av Lissabon- och Göteborgsagendan Världens bästa kunskapsekonomi på ett hållbart sätt kommer strategin för EU:s program att vara Smart och hållbar tillväxt för alla. För alla innebär att lösa frågor om fattigdomsbekämpning och integrationsfrågor. Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

10 Sidan 10 SN 58 Energieffektivisering Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 32/2011 Gunilla Svensson, serviceförvaltningen och Olof Jönsson, utvecklingsenheten informerade nämnden om Energitjänsteprojektet som är en affärsmodell som används för att investera i energibesparingsåtgärder utan att kostnaderna ökar för kommunen. Kostnadsbesparingarna i energi blir större än investeringens kapitalkostnader och kommunen kan använda sin budget till annat än att betala ökande energipriser och akutåtgärder. Genom att omvandla onödiga kostnader till värdeskapande kostnader går det att uppskattningsvis genomföra ett projekt med en total investering om ca 80 mnkr utan att budgeten går ur balans. Denna investering kommer att generera ett överskott, dvs vinst, till verksamheten över livscykeln. Ett Energitjänsteprojekt omfattar fyra tydliga faser som utgör en helhet och Fas 1, 2 och 3 handlas upp vid ett tillfälle. I ett Energitjänsteprojekt fastställs värdet av upphandlingen först efter att Fas 1 är genomförd enligt beskrivningen av affärsupplägget nedan. Endast en leverantör som själv fastställt omfånget av projektet vågar lämna bindande garantier på årliga besparingar under hela återbetalningstiden. Energitjänsteprojektets fyra huvudfaser består av: - Fas 0 projektstart - Fas 1 projektutveckling - Fas 2 projektgenomförande - Fas 3 projektuppföljning Servicenämnden beslutar att i kommunens budgetprocess begära 80 mnkr i räntabla investeringsmedel för ett energieffektiviseringsprojekt enligt bifogad skrivelse och att förvaltningen ges uppdraget att genomföra detsamma när medel är anvisade.

11 Sidan 11 SN 59 Antagande av entreprenör GC-bro mellan Djurängen och Hansa City Handlingar: Utvärderingsmall Bilaga 33/2011 och Tilldelningsmeddelande Bilaga 34/2011 Anders Berg, samhällsbyggnadskontoret informerade nämnden om upphandlingen av entreprenör för byggandet av GC-bron mellan Djurängen och Hansa City. Totalt har det inkommit 3 anbud. Servicenämnden beslutar att anta NCC som entreprenör med ett anbud på kr.

12 Sidan 12 SN 60 Upphandling av rondell m.m. Södra vägen Handlingar: Utvärderingsmall Bilaga 35/2011 och Tilldelningsmeddelande Bilaga 36/2011 Peter Asteberg, samhällsbyggnadskontoret informerade nämnden om upphandlingen av entreprenör för byggandet av Södra vägens rondell m.m. Totalt har det inkommit 4 anbud. Servicenämnden beslutar att anta AMA AB som entreprenör med ett anbud på kr och att medel ombudgeteras för detta ändamål från projekt Snurrom.

13 Sidan 13 SN 61 Torghandel Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 37/2011 Ulrick Hultman informerade nämnden om bakgrunden I januari 2011 beslutade servicenämnden att anta kommunledningskontorets skrivelse från den 3 januari som sin egen och lämna den som svar på utredningsuppdraget kring kassaregister och F-skattesedel samt utgöra förslag till kommunfullmäktige att ändra de lokala ordningsföreskrifterna för torghandel. Förslaget om ändrade föreskrifter innebar att tiderna för försäljning föreslogs vara helgfria måndagar till och med lördagar mellan klockan 08:00 och 18:00. Arbetsutskottet tillstyrkte förslaget. Vid kommunstyrelsens möte den 7 mars 2011 beslutades att återremittera ärendet till servicenämnden för att utreda om det är möjligt att ändra tiderna för torgförsäljning att gälla alla dagar mellan klockan 07:00 och 20:00. Förvaltningen har utrett förslaget och gör bedömningen att det inte finns några fördelar med att tidigarelägga starten av torghandeln från 08:00 till 07:00. Torghandelsplatserna fördelas redan idag vid 07:00 för att torghandeln skall kunna påbörjas vid 08:00 och förvaltningen ser inga fördelar med att tidigarelägga fördelningen till 06:00 för att torghandeln skall kunna påbörjas redan vid 07:00. Att även göra söndagar till torghandelsdagar ser förvaltningen positivt på eftersom även andra delar av handeln på Kvarnholmen har öppet på söndagar. Dock bör tiderna för torghandeln anpassas så att den får samma tider som övrig söndagsöppen handel på Kvarnholmen. Med anledning av återremissen föreslås att torghandeln ges tider som i huvudsak överensstämmer med öppettiderna för övrig handel på Kvarnholmen.

14 Sidan 14 SN 61 Torghandel Servicenämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige att de lokala ordningsföreskrifterna för torghandeln i Kalmar ändras vad gäller tider för försäljning till följande: 4 Torghandel får bedrivas helgfria måndagar till och med fredagar mellan klockan 08:00 och 18:00, lördagar mellan klockan 08:00 och 16:00 och söndagar mellan klockan 12:00 och 16:00 om servicenämnden inte medgivit undantag eller beslutat annat. På påskafton, pingstafton, midsommarafton och jul- och nyårsafton får torghandel inte pågå efter klockan 13:00.

15 Sidan 15 SN 62 Motion Vertikalt vindkraftverk i Kalmar Dämme Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 38/2011 Dnr SN 2011/00123/092 Ärendebeskrivning: Förslagsställarna vill att kommunfullmäktige ger servicenämnden i uppdrag att undersöka om det är möjligt att bygga ett vertikaltaxlat vindkraftverk vid Kalmar Dämme. Tomas Lexinger informerade nämnden om att det är tekniskt möjligt men kan t ex kräva ett helt nytt torn. Samtidigt är det ytterst tveksamt om det finns någon leverantör som har intresse att investera. Regionförbudet jobbar mycket med vindkraftens utveckling och skulle intresse finnas från någon leverantör att utnyttja dämmet för kommersiellt utvecklade produkter eller nyutvecklade så finns tornet kvar 2 år innan det rivs eller kommer till annan nytta. Serviceförvaltningen har dock inga ekonomiska möjligheter att vara med i finansieringen av ett nytt verk. Pumparna kommer att drivas av kommunens avtal på grön el och på sikt kanske med mer vindkraftsel. Servicenämnden beslutar att anta yttrandet som sitt och att tornet får vara kvar 2 år för att hålla möjligheten öppen att en ev. ny intressent vill ha ett referensverk på platsen. Regionförbundet informeras och får kopia på motionen och yttrandet.

16 Sidan 16 SN 63 Medborgarförslag Stortorgets allmänna knölighet större än Kalmar kommuns? Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 39/2011 Dnr SN 2011/00175/094 Ärendebeskrivning: Förslagsställaren vill få Stortorgets beläggning med kullersten som är knölig avhjälpt med litet finsand blandad med lera upp till toppen på kullerstenarna så att ojämnheterna i stort blir utjämnade. Tomas Lexinger informerade nämnden att lerblandad sand i torrt tillstånd är hård och ger en jämnare yta. Det negativa är att det blir skitigt vid blött väderläge vilket inte uppskattas av bl a butiksägare. En hård yta med lera ger samtidigt ingen vattengenomträngning varvid vattensamlingar blir stående. Moderna fyllmateriel provas och fungerar bra på minde ytor som inte har samma slitage eller utsatthet av t ex städmaskiner. Det vi tillsammans med andra kommuner har funnit fungera bäst är att fylla på med sand och minimera sopning med maskin. För centrala Kvarnholmen testas mjukare borstar och minskad uppsugningskraft. Servicenämnden beslutar att anta förvaltningens skrivelse som sin egen och att inte tillmötesgå förslagsställaren.

17 Sidan 17 SN 64 Serviceförvaltningens investeringar Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 40/2011 Sten Niemi och Ulrick Hultman informerade nämnden om förslag till anvisning av medel för investeringar i nämndens verksamheter under planeringsperioden Servicenämnden beslutar att anta förslag till investeringar i nämndens verksamheter under planeringsperioden för vidare handläggning i kommunstyrelsen.

18 Sidan 18 SN 65 Budgetuppföljning efter mars månad Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 41/2011 Ulrick Hultman informerade nämnden om de viktigaste händelserna efter mars månad i budget. Sjukfrånvaron har stigit till nästan 6 %. Förvaltningens mål är att det ska understiga 5 %. Kostnaderna för insatserna gällande vinterväghållningen under första kvartalet plus de kostnader som löper varje år även om det inte faller snö (beredskap, sandupptagning, hyra maskiner/utrustning, salt, sand mm) summerar till ca 9,8 mnkr. Detta innebär att kostnaden för vinterväghållningen är 6,2 mnkr större än helårsbudgeten. Förvaltningen har inventerat skadorna som är långt större än vanligt på gatu- och vägbeläggningar efter den hårda vintern och gjort bedömningen att 2 mnkr kommer att behövas för att åtgärda de skador som uppstått. Arbete pågår för att tidigarelägga flytten av de personella resurserna från Fredriksskans till vår produktionsanläggning i kvarteret Pumpen. Parallellt pågår planering för byggnation för att kunna flytta de maskinella resurserna. Parkeringsverksamheten beräknas ge ett underskott mot budget på 200 tkr och detta beror på att ombyggnaden av kortläsarna i parkeringsautomaterna fortsatt i början av året. Arbetet med investeringsplaneringen för budgetåret 2012 med plan för har varit intensivt den senaste perioden. Årets totala investeringsbudget uppgår till 297,5 mnkr men flera av objekten är föremål för översyn enligt de uppdrag som gavs i budgeten för Redovisad investeringskostnad t.o.m är 67,7 mnkr Av de redovisade investeringskostnaderna hittills är de största posterna infrastruktur vid arenan (7,5 mnkr), träningsplaner vid Gasten (9,3 mnkr), träningsishallen vid kv. Nötskrikan (15,0 mnkr) och förskolorna i Ljungbyholm (8,8 mnkr), Rinkabyholm (8,7 mnkr) och Norrliden (4,9 mnkr). Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

19 Sidan 19 SN 66 Begäran om medel för beläggningsunderhåll Handlingar: Serviceförvaltningens skrivelse Bilaga 42/2011 Magnus Gustafsson informerade nämnden om skadorna på gatu- och vägbeläggningar som uppstått av tjäle och fryssprängningar under den hårda vintern 2010/2011. I kostnaden för vinterväghållning ingår snöröjning, halkbekämpning och sandupptagning som de stora kostnadsposterna, men även skaderegleringskostnader för skador som uppstått i samband med snöröjning ingår. Däremot ingår inte kostnader för följdskador och åtgärder som uppstår med anledning av hård vinter och en omfattande snöröjning på vägnätet och dess angränsande ytor. Förvaltningen har inventerat skadorna på gatu- och vägbeläggningar som uppstått av tjäle och fryssprängningar. Bedömningen att 2 mkr kommer att behövas för att åtgärda de skador som uppstått. Förvaltningen har en årlig budget på 6,2 mnkr för det planerade beläggningsunderhållet för både gator och gång- och cykelvägar. Att hålla igen det planerade underhåll med 2 mnkr för att genomföra de akuta åtgärderna p.g.a. vintern bedöms inte som försvarbart eftersom det skulle öka det eftersatta underhållet ytterligare på både gator och gång- och cykelvägar. Servicenämnden beslutar att hos kommunfullmäktige begära 2 mnkr innevarande budgetår för att åtgärda skador som orsakats av den hårda vintern på gator och gång- och cykelvägar.

20 Sidan 20 SN 67 Kalmarsundskommissionen Dzenita Abaza informerade nämnden om att Kalmarsundskommissionen behöver representanter från servicenämnden. Nämnden utsåg Anders Gustafsson och Bengt Sundström till representanter från servicenämnden till Kalmarsundskommissionen.

21 Sidan 21 SN 68 Anmälningsärenden Handlingar: Trafik- och tillståndsärenden: tillfälliga lokala trafikföreskrifter D 56-D 96 upplåtelse allmän platsmark E 35-E 95 Personalärenden beslut om anställning A 8-A 12 reseräkningar/traktamenten C 3-C 6 Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

22 Sidan 22 SN 69 Kännedomsärenden Handlingar: Presidieprotokoll från Tillsynsärenden under mars månad 2011 Tillsyn enl. 5 kap 1 lag och 2 lag (SFS 2003:778) om skydd mot olyckor Tillstånd enligt 16 i lagen om brandfarliga och explosiva varor Skrivelse angående Sotningsindex Skrivelse från SKL Kommentus Inköpscentral angående Kontroll av sociala och etiska krav vid upphandling Utdrag ur protokoll fört vid kommunfullmäktiges i Kalmars sammanträde den 28 mars Fråga om beslutet att upphäva skyltmonopolet kommer att respekteras 45 Fråga om lekplatser vid de kommunala förskolorna 53 Medborgarförslag om lämpliga p-platser för husbilar Protokoll från serviceförvaltningens samverkansgrupp den 24 mars 2011 Servicenämnden lägger informationen till handlingarna.

23 Sidan 23 SN 70 Ändring av sammanträdesdatum Dzenita Abaza informerade nämnden om att på grund av semestrar vid presidiemötet den 10 augusti och nämndssammanträdet den 24 augusti måste nytt datum bestämmas. Servicenämnden beslutar att nytt datum för presidiemötet blir den 17 augusti och nämndssammanträdet blir den 31 augusti.

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Sven-Erik Ekblad (S) Johannes Löhnn (MP) Kifah Qasem Mohammad (V) 48-55 Magnus Jernetz Gustavsson (M) Bengt Sundström (FP)

Sven-Erik Ekblad (S) Johannes Löhnn (MP) Kifah Qasem Mohammad (V) 48-55 Magnus Jernetz Gustavsson (M) Bengt Sundström (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 24 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl. 13:00 Beslutande Dzenita Abaza (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) 1:e vice ordförande Patricia Vildanfors

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Revisionsrapport. Kalmar kommun. Underhåll av gator och vägar. Åsa Bejvall Caroline Liljebjörn

Revisionsrapport. Kalmar kommun. Underhåll av gator och vägar. Åsa Bejvall Caroline Liljebjörn Revisionsrapport Underhåll av gator och vägar Kalmar kommun Åsa Bejvall Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Revisionsfråga 1 1.1.1 Revisionskriterier 1 1.2 Metod

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) TEKNISKA NÄMNDEN 2002-01-16

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) TEKNISKA NÄMNDEN 2002-01-16 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Listerby-salen, Stadshuset kl 13 30 16 20. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Bengt Backe S Karl-Gustav Martinsson S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Justering av taxa för båtplatser småbåtshamnar

Justering av taxa för båtplatser småbåtshamnar UTDRAG ur ojusterat protokoll 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-11-27 162 Justering av taxa för båtplatser småbåtshamnar Dnr SFN 2013/0991 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-11-18 Taxor för småbåtshamnar

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15 16.15 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S) Sven Lundgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-11-21 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-11-21 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 18 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.11.25 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:30. Beslutande Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas Nilsson (SD) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 33 Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Övriga deltagande Daniel Modée (S) ersättare 1 9 Sven-Erik Ekblad (S) Kifah Qasem Mohammad (V)

Övriga deltagande Daniel Modée (S) ersättare 1 9 Sven-Erik Ekblad (S) Kifah Qasem Mohammad (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 17 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen kl.08.15 - kl. 13.15 Beslutande Dzenita Abaza (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) 1:e vice ordförande Patricia Johansson (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunfullmäktige 2010-10-18 1 (16) Plats och tid Folkets hus aula, kl. 13.00 14.31 Ajournering kl.13.13-13-15 Beslutande 25 ordinarie ledamöter och 4 ersättare Övriga Torkel Arkmo, ekonom 43, 45-46, 48

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-18 80 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 87-93 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-10 34 Tid 8.30-12.10 Plats Stadshuset Omfattning 35-40 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Vänersalen kl 17.00-19.45 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

Sam manträdesdatum o. 2011-08-22 Sida 1 (13) ajournering kl. 15:00-15:15.

Sam manträdesdatum o. 2011-08-22 Sida 1 (13) ajournering kl. 15:00-15:15. Sam manträdesdatum o TRANAS KOMMUN 2011-08-22 Sida 1 (13) TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN Plats och tid KS-salen, Stadshuset, 2011-08-22 kl. 13:30-15:30, ajournering kl. 15:00-15:15. Beslutat Jennie Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Innehåll TEN 49/13 Medborgarförslag om bättre skyltning i och omkring Helénsparken... 3 TEN 50/13 Upphandling av entreprenör för markarbeten på tre skolgårdar...

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-08-27 kl. 13:00 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-08-27 kl. 13:00 1(9) Tekniska nämnden 2013-08-27 kl. 13:00 1(9) Info om arbetet med affärsplan, Skövde Elnät... 3 TEN 59/13 Tekniska nämndens investeringsbehov 2015-2017... 4 TEN 60/13 Yttrande över motion om förstudie multiarena

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp)

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp) Sidnr 1 (17) Plats och sammanträdestid Beslutare Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp) Övriga

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Fastighetskontoret i Gislaved, klockan 8.00-8.45 Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-30 Beslutande Lisbeth Åkestrand (M) ordförande Agne Sahlin (S) Marina Josefsson (S) Marcus

Läs mer

Ansvarig för anslagstavlan: underskrift

Ansvarig för anslagstavlan: underskrift 227 Närvarande ledamöter Mattias Adolfson, (S), ordförande Lars Holmberg, (V) Gunilla Johansson, (S) Mats Mårtensson, (S) Roland Peterson, (S) Daphne Thuvesson, (MP) Daniel Strandberg, (MP) Rolf Wallergård,

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9)

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Plats och tid Lärcentrum rum 203, kl. 9.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.45. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf. Tore Andersson (-) Benght Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C) 54 64, 66 Berne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Katarina Niemi verksamhetschef kosten 1 (5) 2013-10-29. Omsorgsförvaltningen,

Tjänsteutlåtande. Katarina Niemi verksamhetschef kosten 1 (5) 2013-10-29. Omsorgsförvaltningen, 1 (5) 2013-10-29 Tjänsteutlåtande Förslag till beslut Förvaltningen föreslår, i enlighet med kommunstyrelsens förslag, nämnden besluta att avsätta 10,2 mkr i 2014 års investeringsbudget samt 0,4 mkr i

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2011-10-10 1-8 Plats och tid: Kosta Folkets Hus måndagen den 10 oktober 2011 kl 15.00 17.15 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Birger Johansson (c ) v ordf Monica

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-09-20 27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-14.30. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Fastighetskontoret, torsdagen den 6 oktober 2011. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Fastighetskontoret, torsdagen den 6 oktober 2011. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 08.00 09.45 Beslutande Clas Ebbeson (M), ordförande Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm 2004-09-22 kl 19.00-20.15 Beslutande Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sidan 1 av 10 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl. 11.00 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Peter Olofsson (s) Charles Berg (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96 Socialnämnden 87-96 2 87 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - O learys...5 88 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Lejonberget AB (Savannen)...6 89 Presentation

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.20 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Tommy Bohman Agneta Lindberg Ejlon Johansson Rolf Forsén, ersättare Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tommy Bohman, ordf. (S), Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Ingemar Sturesson

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande

Roland Leben (KD), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Tekniska nämnden Plats och tid Folkets Hus Långön Kl. 17.00-18.25. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2005-08-29 1 (12) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 29 augusti 2005 klockan 18.30-21.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Bengt-Olof Magnusson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13) Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-09:00 11:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Servicenämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 17 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl. 08.15 - kl.11.00 Beslutande Dzenita Abaza (S) ordförande Per-Olof Jonsson (M) 1:e vice ordförande Patricia Johansson (MP)

Läs mer

Ajournering 9.30 9.50. Anders Bergstedt (M) ersättare för Lennart Jannerö (M)

Ajournering 9.30 9.50. Anders Bergstedt (M) ersättare för Lennart Jannerö (M) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08:30 12.20 Ajournering 9.30 9.50 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 56-64 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.20 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) ordf Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Servicenämnden 2014-10-15 1(8)

Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Birgitta Kahn (MP) Sara Asp (S) Hans-Inge

Läs mer

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-10-29 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 09.00- Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Hörsalen, Partille Kulturum, 18:00 19:30

Hörsalen, Partille Kulturum, 18:00 19:30 1 Hörsalen, Partille Kulturum, 18:00 19:30 1-10 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (FP) Eva Magnusson (S) Peter Hultman (M) Henning Pipkorn (M) Marianne Janson (KD) Thomas Jägebratt (S)

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20

Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20 2007-08-15 1 (9) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20 Beslutande Lars Ragnarsson (m) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Lennart Månsson (s)

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande

Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande 2011-09-27 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Mariestad, kl. 17.00 19.40 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e

Läs mer