Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)"

Transkript

1 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare Lena Linné Folkhälsosamordnare Utses att justera Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) Justeringens plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eva Engström Ordförande Charlotte Klötz Justerande Monica Olsson Hans-Åke Bergman Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret i Bergsjö. Underskrift Eva Engström

2 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (20) 44 Fullmäktiges godkännande av tillägg i dagordningen. Vid dagen sammanträde ska fullmäktige besluta om en fastighetsförsäljning av en av de kommunägda tomterna som ingått i den så kallade tomtkampanjen. Stig Eng (c) meddelar att ytterligare en tomt är klar för försäljning, Vikarskogen 1:39 i Stocka. Med stöd av Kommunallagens 5 kap 40 föreslår Stig Eng att detta ärende läggs till i dagordningen för att avgöras vid dagens sammanträde. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på om fullmäktige kan godkänna tillägget i dagordningen och finner det antaget. 1. Godkänna att försäljning av fastigheten Vikarskogen 1:39 i Stocka behandlas vid dagens sammanträde. 2. Ärendet behandlas efter försäljning av fastigheten Vikarskogen 1:38 i Stocka.

3 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (20) 45 Debatt om folkhälsa. Folkhälsosamordnare Lena Linné besöker fullmäktige och inleder debatten med en presentation av det pågående hälsoarbetet i kommunen bl.a. ökad fysisk aktivitet, goda matvanor och minskat bruk av tobak och alkohol. Därefter öppnas debatten. Ordföranden förklarar debatten avslutad.

4 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (20) 46 Dnr 366/2005 Förslag till reviderad arbetsordning för kommunfullmäktige. Under våren 2005 har en arbetsgrupp bestående av fullmäktiges presidium, kommunchef och kommunsekreterare arbetat fram förslag till reviderad arbetsordning för fullmäktige. Beslutsunderlag 1. Ledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige antar förslag till reviderad arbetsordning för fullmäktige (Eva Engströms tjänsteutlåtande ). 2. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige antar förslag till reviderad arbetsordning för fullmäktige (se kommunstyrelsens protokoll 193/2005). Anta förslag till reviderad arbetsordning för fullmäktige.

5 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (20) 47 Dnr 368/2005 Förslag till revidering av reglemente för kommunstyrelsen. Under våren 2005 har en arbetsgrupp bestående av fullmäktiges presidium, nämndernas ordföranden och förvaltningschefer samt kommunsekreteraren arbetat fram förslag till reviderade reglementen för kommunstyrelsen och nämnderna utifrån den nya tjänstemannaorganisationen. Beslutsunderlag 1. Ledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige antar förslag till reviderat reglemente för kommunstyrelsen (Eva Engströms tjänsteutlåtande ). 2. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige antar förslag till revidering av reglemente för kommunstyrelsen (kommunstyrelsens protokoll 194/2005). Yrkanden Stig Eng (c) yrkar att näst sista stycket i 1 byts ut mot följande: Förskolan, förskoleklassen, obligatoriska skolväsendet och fritidshem och verka för att mål och krav följs. Sven Bergström (v) och Stig Eng (c) yrkar följande tillägg i sista stycket i 11: med rätt att yttra sig Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Stig Engs och Sven Bergströms yrkanden och finner dem antagna. 1. I 1 byta ut näst sista stycket mot: Förskolan, förskoleklassen, obligatoriska skolväsendet och fritidshem och verka för att mål och krav följs. 2. I 11, sista stycket lägga till följande: med rätt att yttra sig 3. I övrigt anta förslag till revidering av reglemente för kommunstyrelsen.

6 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (20) 48 Dnr 369/2005 Förslag till revidering av reglemente för utbildnings- och kulturnämnden. Under våren 2005 har en arbetsgrupp bestående av fullmäktiges presidium, nämndernas ordföranden och förvaltningschefer samt kommunsekreteraren arbetat fram förslag till reviderade reglementen för kommunstyrelsen och nämnderna utifrån den nya tjänstemannaorganisationen. Beslutsunderlag 1. Ledningskontoret föreslår att nämnden godkänner förslag till revidering av reglemente för utbildnings- och kulturnämnden. Överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beredningen till fullmäktige (Eva Engströms tjänsteutlåtande ). 2. Personalutskottet rekommenderar omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden och utbildnings- och kulturnämnden att behålla skrivningen om PERSONAL i respektive reglemente (personalutskottets protokoll 44/2005). 3. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar godkänna förslag till revidering av reglemente för utbildnings- och kulturnämnden enligt upprättat förslag. Överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beredning till fullmäktige. 4. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige behåller skrivningen om PERSONAL i 5. I övrigt anta förslag till revidering av reglemente för utbildnings- och kulturnämnden (kommunstyrelsens protokoll 195/2005). Yrkanden Sven Bergström (v) yrkar följande tillägg i 9, sista stycket: med rätt att yttra sig Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Sven Bergströms yrkande och finner det antaget. 1. Behålla skrivningen om PERSONAL i I 9, sista stycket lägga till följande: med rätt att yttra sig 3. I övrigt anta förslag till revidering av reglemente för utbildnings- och kulturnämnden.

7 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (20) 49 Dnr 379/2005 Förslag till revidering av reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden. Under våren 2005 har en arbetsgrupp bestående av fullmäktiges presidium, nämndernas ordföranden och förvaltningschefer samt kommunsekreteraren arbetat fram förslag till reviderade reglementen för kommunstyrelsen och nämnderna utifrån den nya tjänstemannaorganisationen. Beslutsunderlag 1. Ledningskontoret föreslår att nämnden godkänner förslag till revidering av reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden. Överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beredningen till fullmäktige (Eva Engströms tjänsteutlåtande ). 2. Personalutskottet rekommenderar omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden och utbildnings- och kulturnämnden att behålla skrivningen om PERSONAL i respektive reglemente (personalutskottets protokoll 44/2005). 3. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden föreslår att 5 Personal, i reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden behålls och får följande lydelse: Nämnden skall ha hand om frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare inom nämndens verksamhetsområde om det inte regleras i kommunstyrelsens reglemente. (Omsorgs- och arbetsmarknadsnämndens protokoll 95/2005.) 4. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige behåller skrivningen om PERSONAL i 5. I övrigt anta förslag till revidering av reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden (kommunstyrelsens protokoll 196/2005). Yrkanden Sven Bergström (v) yrkar följande tillägg i 9, sista stycket: med rätt att yttra sig Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Sven Bergströms yrkande och finner det antaget.

8 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (20) Forts Behålla skrivningen om PERSONAL i I 9, sista stycket lägga till följande: med rätt att yttra sig 3. I övrigt anta förslag till revidering av reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden. Ajournering Sammanträdet ajournerades mellan 21:00-21:05 för överläggningar.

9 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (20) 50 Dnr 330/2005 Ansökan om utökad investeringsbudget Kommunstyrelsen har i 182/2005 beslutat att uppdrag till bredbandsgruppen att fram till årsskiftet genomföra utbyggnader och utredningar av kommunens bredband. Håkan Larsson är utsedd som sammankallande i bredbandsgruppen som informerar kommunstyrelsen kontinuerligt med en samlad rapport gällande hela nätet senast mars Uppdraget är att i första hand bygga ortssammanbindande nät mellan orterna Norrfjärden-Sörfjärden-Hårte samt Mellanfjärden samt bygga ADLS-stationer i Norrfjärden, Sörfjärden samt Hårte. Det bidrag kommunen erhållit för förstärkning av eftersatta områden på 1,668 miljoner kronor öronmärks för projekten. Därefter ska utredningen fortsätta om utbyggnad till Lönnånger, Edeström och Kitte m.fl. Kommunstyrelsen har beslutat uppdra till Teknik & Produktion att påbörja upphandlingar av utbyggnad till Hårte-Sörfjärden-Norrfjärden under förutsättning av beviljade medel av fullmäktige. Kommunstyrelsen har i 173/2005 beslutat uppdra till Teknik & Produktion att genomföra en fördjupad studie av exploatering av vatten och avlopp i Sörfjärden, Gnarp. Kostnaden 200 tkr begärs av fullmäktige som en utökad investeringsbudget för Första avrapportering kommer på kommunstyrelsens sammanträde i februari Beslutsunderlag Kommunstyrelsens protokoll 173/2005. Kommunstyrelsens protokoll 172/2005. Utöka investeringsbudgeten för 2005 med 2 miljoner kronor enligt följande: Bredbandsutbyggnad VA Sörfjärden tkr 200 tkr

10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL10 (20) 51 Dnr 411/2005 Omfördelning av medel för vårdöverenskommelsen Förvaltningscheferna för utbildning och kultur samt omsorg och arbetsmarknad har sammanställt fördelningen av budget för andelen av generella statsbidraget 2005 för vårdöverenskommelsen (nationella handlingsplanen). Beslutsunderlag 1. Ledningsgruppen föreslår att kommunstyrelsen beslutar godkänna fördelning av budget för vårdöverenskommelsens andel av generella statsbidraget 2005, totalt tkr. Omsorg och arbetsmarknad tilldelas kronor. Utbildning och kultur tilldelas kronor (Ledningsgruppens tjänsteutlåtande ). 2. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige godkänner fördelning av budget för vårdöverenskommelsens andel av generella statsbidraget 2005, totalt tkr. Omsorg och arbetsmarknad tilldelas kronor. Utbildning och kultur tilldelas kronor (kommunstyrelsens protokoll 176/2005). Godkänna fördelning av budget för vårdöverenskommelsens andel av generella statsbidraget 2005, totalt tkr. Omsorg och arbetsmarknad tilldelas kronor. Utbildning och kultur tilldelas kronor.

11 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL11 (20) 52 Dnr 395/2005 Försäljning av fastigheten Vikarskogen 1:38 i Stocka. Kommunfullmäktige har i 38/2005 beslutat att marknadsföra kommunens tomter till försäljning för ett kampanjpris på 999 kronor per tomt till och med 1 oktober Fastigheten Vikarskogen 1:38 i Stocka är klar för försäljning. Beslutsunderlag 1. Ledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige säljer fastigheten Vikarskogen 1:38 i Stocka till Siv Ludvigsson och Roland Öst, Umeå. Fastställa köpesumman till 999 kronor. Godkänna upprättat köpeavtal och depositionsavtal. Uppdra till kommunens firmatecknare att underteckna köpehandlingarna (Eva Engströms tjänsteutlåtande ). 2. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar sälja fastigheten Vikarskogen 1:38 i Stocka till Siv Ludvigsson och Roland Öst, Umeå. Fastställa köpesumman till 999 kronor. Godkänna upprättat köpeavtal och depositionsavtal. Uppdra till kommunens firmatecknare att underteckna köpehandlingarna (kommunstyrelsens protokoll 175/2005). 1. Sälja fastigheten Vikarskogen 1:38 i Stocka till Siv Ludvigsson och Roland Öst, Umeå. 2. Fastställa köpesumman till 999 kronor. 3. Godkänna upprättat köpeavtal och depositionsavtal. 4. Uppdra till kommunens firmatecknare att underteckna köpehandlingarna.

12 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL12 (20) 53 Dnr 448/2005 Försäljning av fastigheten Vikarskogen 1:39 i Stocka. Kommunfullmäktige har i 38/2005 beslutat att marknadsföra kommunens tomter till försäljning för ett kampanjpris på 999 kronor per tomt till och med 1 oktober Fastigheten Vikarskogen 1:39 i Stocka är klar för försäljning. 1. Sälja fastigheten Vikarskogen 1:39 i Stocka till Seidi Launoula, Sundsvall. 2. Fastställa köpesumman till 999 kronor. 3. Godkänna upprättat köpeavtal och depositionsavtal. 4. Uppdra till kommunens firmatecknare att underteckna köpehandlingarna.

13 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL13 (20) 54 Dnr 401/2005 Köp av fastigheterna Bergsjö Kyrkby 5:7, Bergsjö Berge 4:5 och Gnarps Böle 1:31. Vägverket har erbjudit kommunen att köpa mark som vägverket inte behöver för sin verksamhet. Kommunens planberedning har granskat aktuella markområden och anser att de markområden som ligger inom detaljplanerat område bör ägas av kommunen. Inom detaljplanerat område ligger fastigheterna Bergsjö Kyrkby 5:7, Bergsjö Berge 4:5 samt Gnarps Böle 1:31. Kommunens kostnad för ett köp inklusive lagfartskostnad blir 975 kronor. Beslutsunderlag 1. Teknisk samordnare Göran Norling föreslår att kommunstyrelsen beslutar att av Vägverket köpa fastigheterna Bergsjö Kyrkby 5:7, Bergsjö Berge 4:5 samt Gnarps Böle 1:31. Uppdra till teknik och produktion att upprätta köpehandlingar. Anvisa 975 kronor för köpeskillingen (Göran Norlings tjänsteutlåtande ). 2. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att av Vägverket köpa fastigheterna Bergsjö Kyrkby 5:7, Bergsjö Berge 4:5 samt Gnarps Böle 1:31. Uppdra till teknik och produktion att upprätta köpehandlingar. Fastställa köpesumman till 975 kronor. Uppdra till kommunens firmatecknare att underteckna köpehandlingarna (kommunstyrelsens protokoll 174/2005). 1. Av Vägverket köpa fastigheterna Bergsjö Kyrkby 5:7, Bergsjö Berge 4:5 samt Gnarps Böle 1: Uppdra till teknik och produktion att upprätta köpehandlingar. 3. Fastställa köpesumman till 975 kronor. 4. Uppdra till kommunens firmatecknare att underteckna köpehandlingarna.

14 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL14 (20) 55 Dnr 219/2005 Motion om rondell i Bergsjö. Erik Karlsson (c) har lämnat en motion som handlar om trafikutformning och trafiksäkerhet i Bergsjö tätort. Erik Karlsson föreslår att kommunen kontaktar Vägverket med förslaget att en trafikrondell byggs i trevägskorsningen vid Bergsjö kyrka där Storgatan ansluter till Södra vägen. Historik 1. Fullmäktige beslutar överlämna motionen till kommunstyrelsen för utredning (fullmäktiges protokoll 30/2005). 2. Kommunstyrelsen beslutar kontakta vägverket för en diskussion om trafiksäkerheten utifrån motionens intentioner (kommunstyrelsens protokoll 114/2005). 3. Vägverkets skrivelse inkommen Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige avslår motionen med vägverkets svar som motivering (kommunstyrelsens protokoll 179/2005). Yrkanden Erik Karlsson (c) yrkar att kommunen prioriterar denna korsning vid Vägverkets nästa revidering. Monica Olsson (s) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Ordföranden avslår Erik Karlssons yrkande med motiveringen att yrkandet innebär ett nytt ärende som inte är berett. Ordföranden ställer proposition på Monica Olssons yrkande och finner det antaget. Avslå motionen med Vägverkets svar som motivering: Om det ska genomföras några fysiska åtgärder i korsningen ska dessa åtgärder bekostas ur Länstransportplanen. Den plan som gäller idag fastställdes Inför nästa revidering av planen kommer synpunkter att inhämtas från länets kommuner. Vid denna revidering finns det möjlighet för kommunen att prioritera denna korsning. Utformningsmässigt är det tveksamt om en cirkulationsplats är rätta lösningen i korsningen. Utrymmet är begränsat och kan leda till svårigheter för den tunga trafiken att ta sig fram. Om objektet prioriteras i länsplanen bör även en djupare analys utföras för att finna den optimala lösningen för korsningen.

15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL15 (20) 56 Dnr 269/2005 Årsredovisning 2004 för Kommunalförbundet SAM. Kommunalförbundet SAM har lämnat årsredovisning för år 2004 för godkännande. Revisorerna har granskat Kommunalförbundet SAM:s verksamhet och tillstyrker att förbundsdirektionen beviljas ansvarsfrihet samt att årsredovisningen för 2004 godkänns. Beslutsunderlag Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige godkänner årsredovisning 2004 för Kommunalförbundet SAM. Bevilja Kommunalförbundet SAM ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2004 (kommunstyrelsens protokoll 139/2005). 1. Godkänna årsredovisning 2004 för Kommunalförbundet SAM. 2. Bevilja Kommunalförbundet SAM ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2004.

16 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL16 (20) 57 Dnr 336/2005 Årsredovisning 2004 för Nordanstigs Näringslivsfond, Per Olof Schönströms fond och Per och Anna Sundins fond. Revisionen har lämnat granskningsyttrande över 2004 års verksamhet i Nordanstigs kommuns donationsfonder; Stiftelsen Per och Anna Sundins Stipendiefond, Stiftelsen Nordanstigs Näringslivsfond samt Per Olof Schönströms minnesfond. Inga anmärkningar har lämnats. Beslutsunderlag 1. Kommunstyrelsen beslutar uppdra till ledningskontoret att genomföra en översyn av stadgarna för Stiftelsen Nordanstigs Näringslivsfond. Uppdra till ekonomichef Margareta Tamm Persson att utforma en policy för ekonomisk förvaltning av kommunstyrelsens fonder (kommunstyrelsens protokoll 177/2005). 2. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar godkänna årsredovisning för 2004 för Stiftelsen Per och Anna Sundins Stipendiefond, Stiftelsen Nordanstigs Näringslivsfond samt Per Olof Schönströms minnesfond. Bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2004 som ansvariga för Stiftelsen Per och Anna Sundins Stipendiefond, Stiftelsen Nordanstigs Näringslivsfond samt Per Olof Schönströms minnesfond (kommunstyrelsens protokoll 177/2005). 1. Godkänna årsredovisning för 2004 för Stiftelsen Per och Anna Sundins Stipendiefond, Stiftelsen Nordanstigs Näringslivsfond samt Per Olof Schönströms minnesfond. 2. Bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2004 som ansvariga för Stiftelsen Per och Anna Sundins Stipendiefond, Stiftelsen Nordanstigs Näringslivsfond samt Per Olof Schönströms minnesfond.

17 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL17 (20) 58 Dnr 429/2005 Avsägelse från politiskt uppdrag och nyval. Ann-Kristin Ädel (kd) har avsagt sig sina politiska uppdrag. Hon är ersättare i fullmäktige, ersättare i valberedningsnämnden samt nämndeman. Fullmäktige har att: Godkänna Ann-Kristin Ädels avsägelse från hennes politiska uppdrag som ersättare i fullmäktige och valberedningsnämnden. Hudiksvalls Tingsrätt har i skrivelse befriat henne från uppdraget som nämndeman. Välja ny nämndeman. Välja ny ersättare i valberedningsnämnden. Hos Länsstyrelsen begära sammanräkning för ny ersättare i fullmäktige för kristdemokraterna för återstoden av mandatperioden Yrkanden Peter Fagerhov (kd) yrkar att Anette Nordlund utses som nämndeman samt att Anna-Lena Arousell-Berglund utses som ersättare i valberedningsnämnden. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Peter Fagerhovs yrkanden och finner dem antagna. 1. Godkänna Ann-Kristin Ädels avsägelse från politiska uppdrag som ersättare i fullmäktige och valberedningsnämnden. 2. Utse Anette Nordlund (kd) som ny nämndeman för återstoden av mandatperioden Utse Anna-Lena Arousell-Berglund som ny ersättare i valberedningsnämnden för återstoden av mandatperioden Hos Länsstyrelsen begära sammanräkning för ny ersättare i fullmäktige för kristdemokraterna för återstoden av mandatperioden

18 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL18 (20) 59 Dnr 430/2005 Val av ny nämndeman och ersättare för överförmyndare. Fullmäktige har att utse ny ersättare för överförmyndaren samt utse ny nämndeman efter avlidne Anders Hansson (s). Yrkanden Åke Bertils (s) yrkar att ärendet behandlas på fullmäktiges nästa sammanträde. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Åke Bertils yrkande och finner det antaget. Ärendet behandlas på fullmäktiges nästa sammanträde.

19 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL19 (20) 60 Information. Ordföranden Charlotte Klötz (fp) uppmärksammar ändringen i Fullmäktiges arbetsordning, som innebär att Allmänhetens frågestund nu införs på fullmäktiges alla sammanträden.

20 NORDANSTIGS KOMMUN UPPROPS- OCH VOTERINGSLISTA Sida 20 Kommunfullmäktige Datum: LEDAMÖTER TJÄNSTGÖRANDE ERSÄTTARE JA NEJ JA JA NEJ AVSTÅR JA NEJ AVSTÅR JA NEJ AVSTÅR JA NEJ AVSTÅR Ove Wallberg (m) X Karl-Gustaf Kjellin (m) X Leif Brännström (m) X Bengt Alm (m) X Håkan Larsson X Närv tom kl 21: Ersättare Håkan Larsson närvarande from kl 21: Stig Jonsson (s) X Carin Walldin (s) X Dick Lindkvist X Monica Olsson (s) X Sven-Erik Sjölund (s) X Vanja Wallin (s) X Bengt-Ola Olsson X Boerje Bohlin (s) X Britt Sjöberg (s) X Åke Bertils (s) X Ulf Lövgren (s) X Brittmari Engman (s) X Håkan Ström (s) X Börje Lindblom (fp) X Nils Nordlund X Charlotte Klötz (fp) X Ivar Broberg (fp) X Stig Eng (c) X Sven-Åke Eriksson (c) X Hans-Åke Bergman (c) X Yvonne Kardell (c) X Anders Broberg (c) X Erik Karlsson X Barbro Högström-Larsson (c) X Per Danielsson (c) X Börje Berglöf (c) X Kristian Berggren (v) X Sven Bergström X Stig Nordin (v) X Sarah Faxby-Bjerner (mp) X Peter Fagerhov (kd) X Anna-Lena A-Berglund (kd) X Summa:

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger Tid: Måndag 27 september 2004 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Fullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 6 februari 2006 kl. 19:00-21:10. Eva Engström Sekreterare. Börje Berglöf (c) Kjell Bergström (mp)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 6 februari 2006 kl. 19:00-21:10. Eva Engström Sekreterare. Börje Berglöf (c) Kjell Bergström (mp) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 6 februari 2006 kl. 19:00-21:10. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Örnnästet (toppstugan) på Kyrkbyberget i Bergsjö. Tisdag 24 maj 2005 kl. 08:15-17:50.

Örnnästet (toppstugan) på Kyrkbyberget i Bergsjö. Tisdag 24 maj 2005 kl. 08:15-17:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (28) Sida Plats och tid Beslutande Örnnästet (toppstugan) på Kyrkbyberget i Bergsjö. Tisdag 24 maj 2005 kl. 08:15-17:50. Se närvarolista. Övriga

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 28 november 2005 kl. 19:00-21:55. Eva Engström Sekreterare. Barbro Högström-Larsson (c) Brittmari Engman (s)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 28 november 2005 kl. 19:00-21:55. Eva Engström Sekreterare. Barbro Högström-Larsson (c) Brittmari Engman (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 28 november 2005 kl. 19:00-21:55. Se närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 10 november 2005 kl. 08:15-16:35. Eva Engström Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 10 november 2005 kl. 08:15-16:35. Eva Engström Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (25) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 10 november 2005 kl. 08:15-16:35. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Se närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 31 mars 2008 kl. 18:00-23:10. Thomas Hallgren Kommunakuten AB. Annelee Larsson (s) Stig Hogebrandt (c)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 31 mars 2008 kl. 18:00-23:10. Thomas Hallgren Kommunakuten AB. Annelee Larsson (s) Stig Hogebrandt (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (22) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 31 mars 2008 kl. 18:00-23:10. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö.

Kommunkontoret i Bergsjö. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 16 februari 2012 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 4. Organisationsanalys. 184/2004. 5. Ledningsplan och informations- /beredskapsplan för Nordanstigs kommun.

Kommunkontoret i Bergsjö. 4. Organisationsanalys. 184/2004. 5. Ledningsplan och informations- /beredskapsplan för Nordanstigs kommun. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 10 juni 2004 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport. 3.

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 18 december 2006 kl. 17:00-19 december 2006 kl. 01:15. Eva Engström Sekreterare

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 18 december 2006 kl. 17:00-19 december 2006 kl. 01:15. Eva Engström Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (54) Sida Plats och tid Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 18 december 2006 kl. 17:00-19 december 2006 kl. 01:15. Beslutande Se närvarolista.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 oktober 2014 kl. 08:15-11:00. Eva Engström Sekreterare. Ruthström, Mona Franzén-Lundin

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 oktober 2014 kl. 08:15-11:00. Eva Engström Sekreterare. Ruthström, Mona Franzén-Lundin NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 oktober 2014 kl. 08:15-11:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Boerje Bohlin (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 16 december 2013 kl. 18:00. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00.

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Elsy Hammar

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 20 januari 2005 kl. 08:15-15:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2005-01-27.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 20 januari 2005 kl. 08:15-15:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2005-01-27. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (40) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 20 januari 2005 kl. 08:15-15:50. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 2006-12-13 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00 Beslutande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport. 15/2005. 3. Redovisning av inköp. 517/2003. 4. Detaljplan för Tjärnviks industriområde.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport. 15/2005. 3. Redovisning av inköp. 517/2003. 4. Detaljplan för Tjärnviks industriområde. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 20 januari 2005 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Ansökan om medel ur investeringsbudget 2008. 8. Försäljning av fastigheten Bergsjö-Kyrkby 11:8 i Bergsjö.

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Ansökan om medel ur investeringsbudget 2008. 8. Försäljning av fastigheten Bergsjö-Kyrkby 11:8 i Bergsjö. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 17 januari 2008 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 24 februari 2011 kl. 08:15-14:50.

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 24 februari 2011 kl. 08:15-14:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (17) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 24 februari 2011 kl. 08:15-14:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 8 december 2005 kl. 08:15-12:50. Eva Engström Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 8 december 2005 kl. 08:15-12:50. Eva Engström Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 8 december 2005 kl. 08:15-12:50. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Per Wetter (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 maj 2004 kl. 19:00-21:45.

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 maj 2004 kl. 19:00-21:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 maj 2004 kl. 19:00-21:45. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S)

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15 15.00 Plats Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Åke Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) 2015-09-30 Plats och tid Avesta 2015-09-30 kl. 11,10 11,30 ande Övriga närvarande Lars Isacsson, Åsa Eriksson, Ulf Hansson, Marino Wallsten, Carina Sandor Solveig Grönberg, Margareta

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Tid 8.15-10.00 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 amuel Gonzalez Westling (V) Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Direktjustering

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 28 maj 2012 kl. 18:00-20:30. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Kvalitets- och utvecklinsledare

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 28 maj 2012 kl. 18:00-20:30. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Kvalitets- och utvecklinsledare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 28 maj 2012 kl. 18:00-20:30. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50 Beslutande Åke Bertils (S) Anders Engström (S) Yvonne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 9 september 2004 kl. 08:1514:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 9 september 2004 kl. 08:1514:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (166) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 9 september 2004 kl. 08:1514:30. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 17 juni 2013 kl. 13:30-15:40. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 17 juni 2013 kl. 13:30-15:40. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 17 juni 2013 kl. 13:30-15:40. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Håkan

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 9 september 2004 kl 08:15. 1. Val av justerare. 2. Budget 2005 samt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information om aktuella ärenden i regionen. 5. Internkontrollplan 2013 för kommunstyrelsen.

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information om aktuella ärenden i regionen. 5. Internkontrollplan 2013 för kommunstyrelsen. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 21 februari 2013 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 11 september 2007 kl. 08:15-16:20. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 11 september 2007 kl. 08:15-16:20. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 11 september 2007 kl. 08:15-16:20. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Protokoll 2012-05-21

Protokoll 2012-05-21 2012-05-21 Plats och tid Filmstudion Hällabrottet, 2012-05-21, klockan 18:30 19:15 Beslutande Roger Arvidsson (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Katarina Hansson (S) Karl-Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 1 oktober 2007 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte tid

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-07-02 Innehåll 171 Godkännande av föredragningslista... 219 172 Begäran om investeringspengar till Skogsgläntan för nybyggnad av förskola, Torestorp 1:103... 220 173

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 18 februari 2008 kl. 08:30-11:30. Eva Engström Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 18 februari 2008 kl. 08:30-11:30. Eva Engström Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 18 februari 2008 kl. 08:30-11:30. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund

Protokoll. Lena Svensson. Thordis Stålhandske (S) Inge-Marie Byström (S) Annelie Ejnermark (V) Anders Nilsson (SD) Anna-Karin Berglund Sammanträdesdatum Sida 1/18 Plats och tid Plenisalen, Hagfors Stadshus kl 19:00 21:30 ande Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Anders Skogfeldt (SD) Stellan Andersson (C) Sten-Inge

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP)

Annette Riesbeck (C), ordförande. Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg (M) Susanne Säbb Danielsson (FP) 1(14) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Inge Östlund (C) Linda Viklund (C) Anders Åkerlund (C) Henrieta Vedberg

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Nr 5 Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 maj 2006, klockan 19.00 21.15 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 3 november 2008 kl. 18:00.

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 3 november 2008 kl. 18:00. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 3 november 2008 kl. 18:00. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Dick Lindkvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer