Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05"

Transkript

1 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 19 januari 2005 kl. 09:25-14:55 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05-13:05 Beslutande Sven-Åke Eriksson (c) Ordförande Barbro Högström-Larsson (c) Leif Brännström (m) Håkan Ström (s) Närvarande till 12: Urban Rohlin (s) Charlotte Klötz (fp) Britt-Marie Lindkvist (s) Sven Bergström (v) Tjänstg. ers. för Katarina Bylin (s) Tjänstg. ers. för Håkan Ström (s) från kl. 13: Övriga deltagande Ulla Britt Hånell Sekreterare Jennie svensk Ekonom Bente Sandström Arbetsmarknadsstrateg Berit Burman Adm.chef Marianne Smed Myndighetschef Karin Bohlin Handikappomsorgschef Anki Norberg 5 Lena Carlsson 7-8 Utses att justera Rolf Erixson Arbetsmiljöverket 9 Charlotte Klötz (fp) Justeringens plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13 Ulla Britt Hånell Ordförande Sven-Åke Eriksson Justerande Charlotte Klötz Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Socialkontoret i Bergsjö Underskrift Ulla Britt Hånell

2 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2 (15) 1 Äskande om medel att förbättra den fysiska arbetsmiljön vid Delfinen som är ett korttids boende för funktionshindrade barn Tjänsteutlåtande från handikappomsorgschef Karin Bohlin föreligger, daterat : Beskrivning Den fysiska arbetsmiljön är inte tillfredställande vid Delfinen. Med hjälp av ergonom/leg sjukgymnast Eva Östlin vid Gävle Dala Företagshälsovård har en undersökning av korttidsboendet genomförts. Vid boendet saknas dusch och duschhörna. Dusch och duschhörna behöver iordningställas. Handfat måste flyttas och bytas till ett mindre handfat av utrymmesskäl. Ingången saknar dörröppnare. Det är mycket besvärligt och opraktiskt att komma genom ingången till Delfinen när personer är rullstolsburna eftersom dörren inte kan hållas öppen eller öppnas med hjälp av en dörröppnare. Med anledning av att personal upplever störande buller i lokalerna behövs buller skydd installeras. Arbetsgivarens ansvar medför att arbetsmiljön skall vara så utformad och inredd att den är lämplig från arbetsmiljösynpunkt. Vidare säger lagen att de arbetshygieniska förhållandena när det gäller luft, ljud, ljus, vibrationer och liknande skall vara tillfredställande. Kostnader Kostnader för dörrstängare/dörröppnare, duschblandare, litet tvättställ och täckbrickor kr. Kostnad för bullerdämpning kr. Beräknad kostnad för el arbeten kr Total kostnad för att tillgodose en tillfredställande arbetsmiljö vid Delfinen uppgår till kronor Omsorgs- och Arbetsmarknadsnämnden föreslås besluta att nämnden äskar investeringsmedel till en summa av kronor från Kommunstyrelsen för installering av dörrstängare/dörröppnare, duschblandare, litet tvättställ, täckbrickor samt bullerskydd till korttids boendet Delfinen. Föreslå kommunstyrelsen Bevilja investeringsmedel till en summa av kronor för installation av dörrstängare/dörröppnare, duschblandare, litet tvättställ, täckbrickor samt bullerskydd till korttidsboendet Delfinen. Omedelbar justering av denna paragraf.

3 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 3 (15) 2 Äskande om medel till att genomföra bostadsanpassning av en lägenhet vid Rösta gruppbostad samt installera lyft hjälpmedel vid Dagcenter i Harmånger Tjänsteutlåtande från handikappomsorgschef Karin Bohlin föreligger, daterat : Beskrivning En person tillhörande personkrets enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS har beviljats bostad med särskild service för vuxna enl. 9 punkt 9 LSS. Lägenhet kan erbjudas vid Rösta gruppbostad. Med anledning av de omfattande rörelsehinder som personen har behövs en bostadsanpassning genomföras i lägenheten innan inflyttning kan ske. Funktionshindret innebär att personen har en individuellt anpassad rullstol som kräver stora utrymmen och lyfthjälp i och ur stolen. Personen har även beslut om daglig verksamhet vid Dagcenter I Harmånger. Till Dagcenter verksamheten behövs två lyftanordningar för att personer med rörelsehinder skall få möjlighet att nyttja de sinnes rum som tillhör den dagliga verksamheten Dagcenter i Harmånger. Enligt LSS har den enskilde en ovillkorlig rätt till en specifik insats, och lagen ger inte utrymme för kommunen att neka den enskilde den beviljade insatsen med motivering att alternativa insatser kan tillgodose behovet av hjälp. Av lagen framgår även att ett beslut eller dom skall verkställas omedelbart. Ur arbetsmiljösypunkt är det kommunens ansvar att säkerställa en tillfredställande arbetsmiljö och det är viktigt att kommunen som arbetsgivare ansvarar över att personal undviker tunga lyft och istället använder tekniska hjälpmedel. Kostnader Beräknad kostnad för ombyggnad uppgår till kr. Kostnader för lyft hjälpmedel vid beräknas uppgå till kr. Totala kostnader för de åtgärder som behövs för att verkställa fattade beslut uppgår till kr. Omsorgs- och Arbetsmarknadsnämnden föreslås besluta

4 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 4 (15) - att nämnden äskar investeringsmedel till en summa av kr. från Kommunstyrelsen till kostnader för bostadsanpassning vid Rösta gruppbostad samt lyft hjälpmedel till Dagcenter i Harmånger. Föreslå kommunstyrelsen Bevilja investeringsmedel till en summa av kronor till kostnader för bostadsanpassning vid Rösta gruppbostad samt lyfthjälpmedel till Dagcenter i Harmånger. Omedelbar justering av denna paragraf.

5 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (15) 3 Ekonomirapport Förvaltningsekonomen och verksamhetscheferna redogör för den ekonomiska ställningen för omsorgs- och arbetsmarknadsnämndens verksamhetsområden per OBS! preliminär verksamhetsuppföljning. Sammandrag av program 31-35: Summa program OA nettokostnader (tkr): Bokfört december 2003: Bokfört december 2004: Månadsbudget t.o.m. december -04: Beräknat årsresultat : Årsbudget: Avvikelse: Uppföljning lönekostnader: December 2003: December 2004: Månadsbudget december 2004: Godkänna ekonomirapporten.

6 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 6 (15) 4 380/2003 Verksamhetsplan och rapporteringsloop Nämnden ska årligen revidera verksamhetsplan och årsplan (rapporteringsloop) för omsorgs- och arbetsmarknadsförvaltningen. Historik Nämnden, tillsammans med verksamhetscheferna, har gjort ett förslag till revidering av verksamhetsplanen daterad Vid nämndens möte gjordes vissa kompletteringar och ändringar i texten från förslaget daterat (Se OA-nämndens protokoll 135/2003) Vid nämndens möte beslutades bland annat om två tillägg i de politiska inriktningsmålen. (Se OA-nämndens protokoll 8/2004). Vid nämndens möte gjordes vissa förändringar och tillägg i verksamhetsplan nr 2 daterad (Se verksamhetsplan nr 3 daterad ). Vid nämndens möte redogjorde verksamhetscheferna för sina förslag till reviderad verksamhetsplan. (Se OA-nämndens protokoll där man beslöt att förvaltningen fortsätter arbetet med att revidera verksamhetsplanen). Vid nämndens möte redogjorde verksamhetscheferna för sina nya förslag till reviderad verksamhetsplan. Vid nämndens möte redogjorde ordföranden och administrativ chef Berit Burman om sitt förslag till ändrade rutiner gällande verksamhetsrapporteringen. Ordförande Sven-Åke Eriksson, tillsammans med administrativ chef Berit Burman fortsätter arbetet med att revidera verksamhetsplanen.

7 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (15) 5 Förslag till ändring i Tillämpningsföreskrifter i Lag om färdtjänst (SFS 1997:736) fr.o.m Tjänsteutlåtande från biståndshandläggare Anki Norberg föreligger, daterat : Vid upprepade tillfällen har vi, biståndshandläggare i färdtjänstfrågor, blivit tillfrågade om de som är berättigade till färdtjänst och som har bekanta och anhöriga efter vägen till Sundsvalls eller Hudiksvalls tätort, t.ex. Njurunda, kan få stiga av där. Som det är idag skall de åka till tätorten och därifrån hämtas av anhöriga eller ansöka om riksfärdtjänstresa som går till den adress som de skall resa till. En ansökan för riksfärdtjänstresa skall dessutom vara inlämnad tre veckor före resan på grund av att samkörning skall hinna planeras samt utskick till den sökande hinna skickas ut. Vårt förslag är att de färdtjänstberättigade som ofta åker till en och samma adress på vägen till Sundsvall skall kunna få den beviljad som generell riksfärdtjänstresa med eventuellt begränsningar i antal. Vid nämndens möte redogör biståndshandläggare Anki Norberg i ärendet. Föreslå kommunstyrelsen De färdtjänstberättigade som ofta åker till en och samma adress på vägen till Sundsvall ska få den beviljad som generell riksfärdtjänstresa med eventuellt begränsningar i antal.

8 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (15) 6 Fastställande av tak på maxtaxa Prisbasbeloppet för år 2005 är kronor. Högkostnadsskyddet: Avgiften för hemtjänst i ordinärt och särskilt boende som inte omfattas av hyreslagen för uppgå till högst en tolftedel av 0,48 x prisbasbeloppet. För år 2005 motsvarar det kronor. Minimibeloppet: Minimibeloppet för ensamboende uppgår till en tolftedel av 129,4 procent av prisbasbeloppet. För år 2005 motsvarar det kronor. Minimibeloppet för var och en av sammanlevande makar och sambor uppgår till en tolftedel av 108,4 procent av prisbasbeloppet. För år 2005 motsvarar det kronor. Yngre funktionshindrade har i vissa fall särskilda kostnader för bosättning och familjebildning. Enligt uttalande i propositionen 2000/01:149 bör levnadskostnader för yngre funktionshindrade i dessa fall efter en individuell prövning räknas upp till en nivå som överstiger minimibeloppet upp till 10 procent. För år 2005 innebär det en uppräkning med 425 kronor per månad. Anta Socialstyrelsens normer som nivå på maxtaxa för Nordanstig.

9 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 9 (15) 7 Fastställande av socialbidragsnorm Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden har att fastställa socialbidragsnorm för Tjänsteutlåtande föreligger från 1:e socialsekreterare Lena Carlsson daterat : Riktlinjerna för 2005 har utvärderats av förvaltningen. Norm för livsmedel och hygien har justerats utifrån den nya riksnormen för Riktlinjerna för högsta godtagbara hyra har justerats utifrån den hyreshöjning Nordanstigs Bostäder gjort för De flesta övriga kostnaderna är basbeloppsbaserade och innehållet i riktlinjerna är inte förändrade. Förslag till beslut: Anta lokala riktlinjer för ekonomiskt bistånd 2005 enligt förslag daterat januari Anta förslag till lokala riktlinjer för ekonomiskt bistånd 2005 daterat januari 2005.

10 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (15) 8 Riktlinjer för försörjningsstöd 2005 Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden har att fastställa riktlinjer för försörjningsstöd för Tjänsteutlåtande från 1:e socialsekreterare Lena Carlsson föreligger, daterat : Regeringen har fattat beslut om ändring i socialtjänstförordningen som innehåller riksnormen för försörjningsstöd Förslag till beslut: Anta riksnormen som grund för beräkning av skäliga kostnader vid utredning av rätt till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen 2001:453. Anta riksnormen som grund för beräkning av skäliga kostnader vid utredning av rätt till ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen 2001:453. Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:05

11 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (15) 9 Besök och information av Arbetsmiljöverket, Rolf Erixon Rolf Erixon informerade bland annat om: Arbetsmiljöverkets roll. Riskbedömning vid förändringar i verksamheten. Chefsprojektet (enhetschefer inom omsorgen). Tacka för informationen.

12 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) 10 Rapporter - Sjukskrivningstal (info: Berit Burman) - Rapport från kurs Att göra de osynliga barnen synliga (info: Barbro Högström-Larsson) - Rapport av synpunkter/klagomål inom OA-förvaltningen (info: Berit Burman) - Sammanställning av tillbudsrapporter inom handikappomsorgen (info: Berit Burman) - Samlade siffror om arbetsmarknadsläget december Kommunala pensionärsrådets protokoll från Info. från personalkontoret angående förtroendemannaarvoden: Nya arvodesregler fr.o.m Sammanträdesarvodet för nämndssammanträden betalas ut efter närvarolista. Detta gäller Ks, UK, OA, OA:s myndighetsutskott och Byggnadsnämndens sammanträden. För resor och förlorad arbetsinkomst för dessa sammanträden måste rapport fyllas i som tidigare. För andra uppdrag ska ordförande i nämnden attestera rapporten. Nämndsordförandes rapporter attesteras av Ks-ordföranden. För samtliga gäller att rapporten ska lämnas in varje månad, senast den 5 i månaden. Rapporter som kommer in efter sex månader utbetalas ej. Godkänna rapporterna.

13 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (15) 11 Anmälan av delegationsbeslut - Myndighetsutskottets protokoll Myndighetsutskottets protokoll Beslutsattestanter för Godkänna redovisningarna av delegationsbeslut.

14 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) 12 Delgivningar - Protokollsutdrag från kommunfullmäktige : Budget 2005 och verksamhetsplan Protokollsutdrag från Byggnadsnämnden : Deltaljplan för Tjärnviks industriområde i Gnarp. - Protokollsutdrag från Byggnadsämnden : Områdesbestämmelser för Tjärnviks industriområde. - Protokollsutdrag från Kommunförbundet Gävleborg : Gemensamt yttrande äldreberedningen. Godkänna redovisningarna av delgivningar.

15 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (15) 13 Kurser/konferenser 1. Byte av vårdnadshavare och överflyttning av barnärenden till annan kommun: i Stockholm 2. Partnerskap för jämställdhet i Gävleborgs län: i Gävle. En representant från OA-nämndens inbjuds. 3. Rikskonferens Äldre kan få mycket mer hjälp till lägre kostnad, i Gävle. Erbjuda följande ledamöter deltagande i kurser enligt nedan: 1. Leif Brännström (Stockholm ) 2. Charlotte Klötz (Gävle ) 3. Urban Rohlin (Gävle )

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00. Anna-Lena Arousell-Berglund (kd) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 17 augusti 2005 kl. 10:00 14:10 Ajournering för lunch kl. 12:00 13:00 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

MÅRD (= gamla Älvviks skola) i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2004-11. BILAGA 48/2004. 3. Verksamhetsplan 380/2003

MÅRD (= gamla Älvviks skola) i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2004-11. BILAGA 48/2004. 3. Verksamhetsplan 380/2003 NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: MÅRD (= gamla Älvviks skola) i Bergsjö Tid: Onsdagen den 15 december 2004 kl. 09:00 1.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-05. Delas ut vid mötet. 98/2006. 3. Budgetprocess 2007-2009 (OA 75)

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-05. Delas ut vid mötet. 98/2006. 3. Budgetprocess 2007-2009 (OA 75) NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 14 juni 2006 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Ekonomirapport

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2007-10-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 26 oktober 2005 kl. 09:00 16:15 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:05

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 26 oktober 2005 kl. 09:00 16:15 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:05 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 26 oktober 2005 kl. 09:00 16:15 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:05 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 12 april 2006 kl.10:00. 2. Ekonomirapport 2006-03. Delas ut vid mötet.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 12 april 2006 kl.10:00. 2. Ekonomirapport 2006-03. Delas ut vid mötet. NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 12 april 2006 kl.10:00 1. Val av justerare 2. Ekonomirapport

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Per Wetter (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen 15 juni 2005 kl. 10:15 15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen 15 juni 2005 kl. 10:15 15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen 15 juni 2005 kl. 10:15 15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:05 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2007-12. Delas ut vid mötet. 3. Träff med enhetschefer inom OA. 4. Internbudget 2008. Delas ut vid mötet

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2007-12. Delas ut vid mötet. 3. Träff med enhetschefer inom OA. 4. Internbudget 2008. Delas ut vid mötet NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 16 januari 2008 kl. 08:30 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 9 mars 2005 kl. 09:00 15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 11:55 13:10

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 9 mars 2005 kl. 09:00 15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 11:55 13:10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (17) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 9 mars 2005 kl. 09:00 15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 11:55 13:10 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2008-05. BILAGA 74/2008 Katarina

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2008-05. BILAGA 74/2008 Katarina NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Torsdag 19 juni 2008 kl. 08:30 OBS! ÄNDRAD DAG till torsdag

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2008-09. BILAGA 74/2008. 3. Kvalitetsgarantier. OA 116/2008. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2008-09. BILAGA 74/2008. 3. Kvalitetsgarantier. OA 116/2008. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 22 oktober 2008 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Ekonomirapport

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2008 samt nämndsmål. BILAGA (OA 156/2007) 5. Omvårdnadsboenden i Nordanstig (OA 159/2007)

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2008 samt nämndsmål. BILAGA (OA 156/2007) 5. Omvårdnadsboenden i Nordanstig (OA 159/2007) NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 7 november 2007 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Budget

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 2 per 2005-08-31. BILAGA skickas senare.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 2 per 2005-08-31. BILAGA skickas senare. NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdagen den 14 september 2005 kl. 10:00 1. Val av justerare

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 19 september 2007 kl. 09:00 OBS! Klockslaget. OBS! Utskottet har extramöte 19/9 08:00-09:00

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 19 september 2007 kl. 09:00 OBS! Klockslaget. OBS! Utskottet har extramöte 19/9 08:00-09:00 NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 september 2007 kl. 09:00 OBS! Klockslaget. OBS!

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 mars 2008 kl. 08:30 12:15. Ulla Britt Hånell Sekreterare. handikappomsorgschef Urban Rohlin (s)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 mars 2008 kl. 08:30 12:15. Ulla Britt Hånell Sekreterare. handikappomsorgschef Urban Rohlin (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 mars 2008 kl. 08:30 12:15 Beslutande Sven-Åke Eriksson (c) Ordförande Barbro Högström-Larsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 2006-12-13 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-10. Handlingarna delas ut vid mötet. 6. Fastställande av socialbidragsnorm 2007

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Ekonomirapport 2006-10. Handlingarna delas ut vid mötet. 6. Fastställande av socialbidragsnorm 2007 NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 15 november 2006 kl. 08:30 1. Val av justerare 2.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-9

Sammanträdesdatum Sida 1-9 Sammanträdesdatum Sida 1-9 Socialnämnden 2010-09-22 Plats och tid Kommunledningskontoret, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 10 november 2004 kl. 09:15 16:50 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 10 november 2004 kl. 09:15 16:50 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 10 november 2004 kl. 09:15 16:50 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

2014-01-23 1(15) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-01-23 1(15) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(15) Plats och tid Torsdagen den 23 januari 2014 kl. 16.00-19.20 Ajournering kl. 17.20-17.45 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Nicolas Bremell (M) Asta Olsson (C) Enar

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 12 oktober 2005 kl. 10:00 16:15 Ajournering för lunch mellan kl. 12:20 13:20

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 12 oktober 2005 kl. 10:00 16:15 Ajournering för lunch mellan kl. 12:20 13:20 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 12 oktober 2005 kl. 10:00 16:15 Ajournering för lunch mellan kl. 12:20 13:20 Beslutande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Samlingssalen Bysjöstrand, kl. 13:30-17:45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Janet Kling (S) Peter Agelii (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!) Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ekonomirapport 2014-04.

Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!) Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ekonomirapport 2014-04. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 20 augusti 2008 kl. 08:30 14:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:40-13:15. Ulla Britt Hånell sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 20 augusti 2008 kl. 08:30 14:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:40-13:15. Ulla Britt Hånell sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 20 augusti 2008 kl. 08:30 14:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:40-13:15 Beslutande

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Tid: Onsdag 28 oktober 2015 kl. 08:15 OBS! Besök av revisionen kl. 10:00-12:00. 4. Ekonomirapport 2015-09 BILAGA. 9. Informationer och övriga ärenden.

Tid: Onsdag 28 oktober 2015 kl. 08:15 OBS! Besök av revisionen kl. 10:00-12:00. 4. Ekonomirapport 2015-09 BILAGA. 9. Informationer och övriga ärenden. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Onsdag 28 oktober 2015

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2010-05-12

Socialnämnden 2010-05-12 Socialnämnden 2010-05-12 130 Delgivning av protokoll...2 131 Delegationsbeslut...3 132 Ansökan om familjehemsplacering jml 4 kap 1 SoL...4 133 Framställan om behandling jml 5 kap 9 SoL...5 134 Yttrande

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-10

Socialnämnden 2015-12-10 141 Budgetuppföljning... 2 142 Revidering av socialförvaltningens attestförteckning... 3 143 Riktlinjer för kravverksamhet... 4 144 Uppföljning av situation i personalgrupp... 5 145 Bostad med särskild

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, Dalavägen 12 (gamla apotekshuset) kl 13:00 14:20 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 24 februari 2010 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-08-20. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-08-20. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15.00) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-10-22 kl 08.00-11.45 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson (C) Torbjörn Kock

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2004-02-26 kl 14.00-17.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Kjell Lundgren, s Lars Eriksson, kd Karl-Göran Jonsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-03

PROTOKOLL 2014-03-03 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 mars 2014 kl. 17.00-20.05 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50 Beslutande Åke Bertils (S) Anders Engström (S) Yvonne

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 14 september 2011 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson 2013-10-16 Sida 1-19 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 16 oktober 2013, kl 10.00-11.00 ande Bernt Persson (S) Christiane Djäken (M) Terje Andersson (C) Eva Johansson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 15 maj klockan 10:00 12:30

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 15 maj klockan 10:00 12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 15 maj klockan 10:00 12:30 lutande Stig Eng (c) ordförande 8, 9,11-12 Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (1) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 14.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Helena Johansson (S) Bertil Eklund (NB) Jörgen Malmström (NB) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2013-03-13 Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum Älven, Prostgatan 7, Mora, kl 08.30 10.00 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Ansökan om medel ur investeringsbudget 2008. 8. Försäljning av fastigheten Bergsjö-Kyrkby 11:8 i Bergsjö.

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Ansökan om medel ur investeringsbudget 2008. 8. Försäljning av fastigheten Bergsjö-Kyrkby 11:8 i Bergsjö. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 17 januari 2008 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14) 2014-10-07 A9 1(14) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.15. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Förvaltningschefen informerar. 4. Delårsbokslut per 2012-06-30 för UK-nämnden. BILAGA. 5. UK-nämndsbudget 2012 206/2011

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Förvaltningschefen informerar. 4. Delårsbokslut per 2012-06-30 för UK-nämnden. BILAGA. 5. UK-nämndsbudget 2012 206/2011 NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 13 augusti 2012 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Socialnämnden. Jonas Lamprecht (v) ledamot Rune Skogsberg (c) ledamot

Socialnämnden. Jonas Lamprecht (v) ledamot Rune Skogsberg (c) ledamot FN:s barnkonvention har beaktats 2009-03-10 1 Plats och tid Vänersalen, klockan 14.00-16.00 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Leif Johansson (s) ledamot Gun-Britt

Läs mer

Socialnämnden 2012-09-12

Socialnämnden 2012-09-12 215 Omprövning av beslut avseende köp av extern plats... 2 216 Delegationsbeslut... 3 217 Personlig assistans och ledsagning i entreprenadform... 4 218 Brukarråd inom äldreomsorgen... 6 219 Delgivningar...

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00.

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Elsy Hammar

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 2013-02-25

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 2013-02-25 1 (9) Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-11:00 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) tj ers Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02 65 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-08-02 kl. 19.00-19.30 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Socialnämnden 2010-04-07

Socialnämnden 2010-04-07 Socialnämnden 2010-04-07 93 Delgivning av protokoll...2 94 Delegationsbeslut...3 95 Riktlinjer för försörjningsstöd...4 96 Medgivande till utlandsresa...5 97 Folkhälsoplanerarens arbete...6 98 Förslag

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 17 oktober 2011 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.10 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Omsorgsnämnden 2016-05-11 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 11 maj 2016 kl. 13.15 16.50 Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 15, 17-27 ande Mats

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-12

Socialnämnden 2014-11-12 232 Visning av nytt planerings- och insatsverktyg, Laps Care... 2 233 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 3 234 Budgetuppföljning... 4 235 PRIO-dialog

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-11 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Övriga deltagare

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl. 08:15 ca 12:00. 3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomi- och budgetinformation kl. 10:00

Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl. 08:15 ca 12:00. 3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomi- och budgetinformation kl. 10:00 NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl.

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-07-02 Innehåll 171 Godkännande av föredragningslista... 219 172 Begäran om investeringspengar till Skogsgläntan för nybyggnad av förskola, Torestorp 1:103... 220 173

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare. Ingrid Hammarlund, (m) Se i övrigt resp. Sammanträdet öppet för allmänheten. 0 närvarande. 1(18) Protokollet är rensat enl sekretesslagen och personuppgiftslagen Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdagen den 29 juni 2006, Klockan 13.00 15.30 Beslutande: Håkan Gusteus, (fp) ordf

Läs mer

6. Dokumenthanteringsplan för UK-nämnden. BILAGA. 9. Rapporter/information Margareta Tamm-P. 13. Informationer och övriga ärenden

6. Dokumenthanteringsplan för UK-nämnden. BILAGA. 9. Rapporter/information Margareta Tamm-P. 13. Informationer och övriga ärenden NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö, rum 11 Tid: Måndag 26 april 2010 kl. 09:00 1. Val av justerare 2.

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1 Plats och tid Torsdag 23 april 2009 19.00-20.55 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer