av detaljplan för DRAGÖRKAJEN i Limhamn i Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "av detaljplan för DRAGÖRKAJEN i Limhamn i Malmö"

Transkript

1 a Dp 5134 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av detaljplan för DRAGÖRKAJEN i Limhamn i Malmö i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. Kerstin Åkerwall Kerstin Torseke Hulthén SAMMANFATTNING Syftet med planen är att göra det möjligt att bygga bostäder med ett inslag av verksamheter på Dragörkajen i Limhamn. De allmänna kajytorna kommer att iordningställas så att ett sammanhängande stråk bildas längs med vattnet. I kajens möte med Strandgatan bildas en liten kajplats. I anslutning till kajplatsen ska det finnas centrumfunktioner. Planen möjliggör ca 140 st nya bostäder. Bostäderna utgörs av lägenheter i flerbostadshus samt parhus (12 st. bostäder). Cirka 30% av bostäderna kommer att utgöras av hyreslägenheter. Dokument2

2 UTLÅTANDE Planförslaget har varit utställt under tiden Mot stadsbyggnadsnämndens beslut att ställa ut planförslaget lämnade Miljöpartiet de Gröna ett särskilt yttrande: Vi tvingas konstatera att vårt särskilda yttrande avseende samrådshandlingen för detta ärende vare sig bemötts eller dess synpunkter arbetats in i detaljplan och beskrivning. Det tål därför att upprepas att resonemanget om kommunens Parkeringspolicy och parkeringsnorm saknar helhetsbild, utelämnar viktiga förutsättningar och är direkt felaktigt i andra avseenden. Bristerna i resonemanget leder till att man anger en förväntad tillämpning av parkeringsnormen i övre delen av intervallet, dvs 1,0-1,1 bilar per lägenhet. Hamn- och industriområdet som detaljplanen utgör en mindre del av är planerat att bli en tät och blandad stadsbebyggelse, med gott utbud av service och centrumfunktioner. Redan idag finns god tillgång till kollektivtrafik, något som givetvis kommer att förbättras avsevärt i takt med ovanstående exploatering Sådan exploatering kan rent av vara det som gör att en utbyggnad av en framtida spårvagnslinje till Limhamn kan motiveras samhällsekonomiskt. I planbeskrivningen, i strid med parkeringspolicyn, uppges att parkeringsbehov ska lösas inom egen tomtmark. Detta leder till synnerligen kostnadsdrivande ineffektiva lösningar med ett stort inbyggt överskott i beläggningsgrad över dygnet. Tvärt om bygger policyn på att man i arbetet med detaljplan aktivt undersöker förutsättningar och behov i området, och söker lösningar som tillvaratar existerande parkeringsmöjligheter kompletterat med gemensamma mark- och kostnadseffektiva parkeringsanläggningar i form av parkeringshus. Detaljplan som är under framtagande för det angränsande kvarteret Gråsejen innehåller en nyanserad diskussion om förutsättningar och behov, och leder därmed till bedömningen 0,9 bilar per lägenhet. Enligt Malmö stads Områdesfakta är bilinnehavet i Gamla Limhamn och Limhamns hamnområde 0,7 bilar per bostad. Detta motsvarar således den parkeringsnorm som krävs om alla hypotetiskt skulle välja att lämna sina bilar hemma och ta sig till sina arbeten på annat sätt. 2 (11)

3 Sammantaget är det därför orimligt att i detaljplanebeskrivningen samtidigt föra ett resonemang om vikten av en återhållsam parkeringsnorm och sedan framföra 1,0-1,1 bilar per lägenhet som en realistisk utformning av normen. Länsstyrelsen framför i skrivelse : Förslaget strider inte mot de intressen Länsstyrelsen har att bevaka enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen. Allmänt Detaljplanen syftar till att pröva möjligheten att skapa byggrätter för bostäder med inslag av offentlig verksamhet på Dragörkajen i Limhamn. Trafikverket framför i skrivelse : Trafikverket har inga synpunkter utöver de som redan ställts i tidigare samrådsskede. Lantmäterimyndigheten (KLM) konstaterar i skrivelse att: Fastighetsbildningen kommer troligtvis ske som avstyckningar. Komplettering av tekniska nämndens yttrande i samrådsskedet, varvid följande två punkter saknades: Parkering samt cykel- och gångbanor Vad gäller parkeringsnormen bör den ändras till att vara samma som för Dp 5121 som ligger öster om Strandgatan. Områdena är belägna precis bredvid varandra och bör ha samma förutsättningar med avseende på kollektivtrafik och så vidare, l Dp 5121 är parkeringsnormen per lägenhet: 0,8 för flerbostadshus, 1,5 för radhus och 0,1 i tillägg för besöksparkering. Även parkering för anställda och besökande till centrumverksamheterna skall utformas enligt parkeringsnormen. Hur kajen ska användas och trafikeras måste förtydligas i samråd med gatukontoret för att säkerställa rätt dimensionering och säkerhetsåtgärder. Formuleringen Endast angöring med bil under användning av mark i plankartan behöver formuleras om för att tydligare visa kajens användningsområde. 3 (11)

4 Växtlighet Grönytefaktorn hanteras i Miljöbyggprogram Syd som exploatörerna är förpliktigade att följa. Att man i utställningshandlingarna avser att precisera grönytekrav anses därmed överflödigt. Om det behövs utrymme för växtplantering för till exempel vertikal grönska på fasader ska detta lösas på kvartersmark. Det kan även behövas speciella tekniska lösningar för att möjliggöra plantering, vilket kan behöva tas i beaktande vid utformningen av detaljplanen. Stadsbyggnadskontoret har förtydligat planbeskrivningen avseende parkeringsnormen. Bestämmelsen om trafik på KAJ omformulerades inför utställningen för granskning av planen. Planbeskrivningen hänvisar när det gäller grönytefaktorn till Miljöbyggprogram SYD. Gatukontoret har i skrivelse framfört följande: Det framgår inte av planbeskrivningen att en cykelbana måste anläggas på Övägens södra sida, samt sista biten längs Strandgatan. På plankartan behöver höjdangivelser kompletteras med fler punkter. Den lägre höjden är och den övre höjden är meter. Exakta punkter bör utredas i samråd med gatukontoret. Stadsbyggnadskontoret har kompletterat planbeskrivningen och plankartan i samråd med gatukontoret. Fritidsförvaltningen har i skrivelse framfört Fritidsförvaltningen har tagit del av rubricerade detaljplaneförslag. Förvaltningen har inga synpunkter på planförslaget. Seviceförvaltningen har i skrivelse framfört Serviceförvaltningen har följande synpunkter på förslaget till detaljplan. Alla detaljplaner med bostäder ska innehålla mark för förskolor och kommunal service. Utifrån de ansvarsområden som berör Serviceförvaltningen har förvaltningen därutöver inga synpunkter på förslaget till detaljplan. Stadsbyggnadskontoret konstaterar att planen inte innehåller någon förskola men att skolor och förskolor planeras på Ön, Cementen och Glasbruket inom planens närområde. 4 (11)

5 VA SYD har avgett följande yttrande: Under Landskap och vegetation, Dagvattenhantering står "Dagvattnet ska om möjligt fördröjas på kvartersmark innan det släpps ut i ledningarna". Eftersom planområdets dagvatten avleds till hamnbassängen där utloppsledningar finns, är det inte nödvändigt med någon fördröjning av dagvatten. Texten kan tas bort Stadsbyggnadskontoret justerar planbeskrivningen och stryker meningen. E:ON Värme Sverige har i skrivelse konstaterat att: E.ON Värme Sverige har tagit del av inkomna handlingar i rubricerat ärende och vill framföra att vi har noterat att vårt svar inkommit i samrådshandlingen, och att vi inte har fler synpunkter till detaljplanen. Ägaren till fastigheten Gråsejen 1 har i skrivelse framfört följande: Då jag inte fått någon respons på min skrivelse som inskickades till Er under rubr. detaljplans samrådstid kvarstår mina synpunkter, se bilaga. Ser fram emot att höra från Er. Stadsbyggnadskontoret har i samrådsredogörelsen kommenterat den skrivelse som avses. Planbeskrivningen har kompletterats med en skuggstudie som visar att grannfastigheten inte kommer att skuggas. Kontoret konstaterar att Dragörkajen ligger i ett blåsigt läge och att vegetation, bullerskärmar och balkonger kommer att dämpa vinden något. Vidare konstateras att det höga huset tillsammans med silorna kommer att bilda en form av port mot Ön. Det är ännu oklart hur silorna kommer att behandlas i framtiden. Någon eller några blir troligen kvar men hur de kommer att användas är inte bestämt. Ägaren till fastigheterna Koljan 14 och Bäcköringen 1 har i skrivelse framfört Allmänt Projektet är för storskaligt och inte anpassat till Limhamn med sin idylliska småstadsskala. Det tar inte heller hänsyn till den lokala miljön vid Övägen med närhet till hamnar och kajer och till siloanläggningen, som ju delvis skall bevaras och byggas om. Det verkar som om ekonomi och hög exploatering har varit vägledande vid utformningen. Med lägre exploatering skulle man kunna göra ett mer småskaligt projekt anpassat till Limhamn. Man skulle kunna minska den stora parkeringsanläggningen och minska biltrafiken och det parkerings- 5 (11)

6 kaos som hotar att uppstå i smågatorna i Gamla Limhamn. Projektet är helt enkelt för stort och för okänsligt och för oinspirerat utformat. Dragörkajens läge i Limhamn kommer att bli alltmer central i stadsdelen i takt med att bostadsbyggandet framskrider på Ön och Limhamns före detta industriområde vid hamnen. Det är därför angeläget att Dragörkajen med närmaste omgivning ges möjlighet att möta framtida behov med kapacitet till kompletteringar och ändringar. Den nu föreslagna stora bostadsexploateringen på Dragörkajen bör därför begränsas och ges möjligheter att möta kommande behov. Det över 100 m långa och 5 vån höga huset utmed Övägen och kontakten mellan Övägen och Dragörkajen Det är förödande trist med en över 100 m lång och 5 vån hög och obruten fasad utmed Övägen. Detta långa och höga hus kommer att tillsammans med silona förstärka (med turboeffekt) vindarna utmed Övägen. Vindarna är redan mycket kraftiga. Har man gjort vindstudier? På en sträcka på över 100 m har man inga kontakter mellan Övägen och Dragörkajen. Projektet kommer att utgöra en barriär som hindrar visuell kontakt mellan Övägen och hamnen. Det hindrar också att man röra sig mellan Övägen och kajen. Att planen föreslår portiker, som ju kan stängas, är inte tillräckligt. Det hela är ett slags gated area. All mark utom kajen är i planen kvartersmark. Dvs allmänheten kan förhindras att passera genom området (150 m långt) eftersom det inte finns några allmänna passager. Hamnmiljöerna och allas rätt till kontakt med dem och vattnet är ett allmänintresse. Man har fantastiska förutsättningar att skapa ett helt unikt sammanhang mellan Dragörkajen och Övägen (som stadsgata) och Norra Hamnen. Tillgängligt för alla! Detta sammanhang har man helt missat. Det långa 5 vån höga huset bör delas i flera delar så att man får kontakt mellan Övägen och Dragörkajen (och Norra Hamnen), och så att vindarna inte accelererar utmed den långa fasaden. Det är för högt och bör vara av högst tre våningar (+ indragen takvåning). Bottenvåningarna bör göras anpassningsbara för att möta framtida behov och kunna användas till butiker, kontor, offentliga lokaler mm för att Övägen skall bli en stadsgata (se nedan) Området bör ha rymliga, allmänna passager mellan Övägen och Dragö kajen. 6 (11)

7 Dragörkajen Det är viktigt att kajen utformas så att den får en miljö som upplevs som offentlig. Den kommer i framtiden att bli en viktig kajpromenad mellan bebyggelse och båtar. Byggnaderna längs kajen kommer att innehålla bostäder. Risken är då att kajen privatiseras och att allmänheten känner sig avhållen att utnyttja sin kajpromenad. Därför bör byggnadernas bottenvåningar användas för centrumfunktioner mot kajsidan. Dragörkajen är till för alla, den är allmän platsmark. Se upp med faran för privatisering. Övägen (Övägen ingår inte i planen, men dess utformning är viktig om totalmiljön skall bli bra) Den nuvarande Övägen påminner om en genomfartsled. Den är rak och bred och uppmanar till alltför höga hastigheter. Den kommer i framtiden att bli ett väsentligt och centralt stråk i Limhamns stadsbebyggelse. Den kan inte behålla sin karaktär av genomfart, jfr, genombrottet. Övägen bör få karaktär av gata i stad. Den bör göras smalare och utformas så att hastigheten hålls låg. För att det skall bli en stadsgata bör bottenvåningarna i husen utmed Övägenan kunna anpassas till att användas till kontor, butiker, restauranger och andra offentliga lokaler. Man skall kunna gå på trottoaren längs Övägen och slinka in i en frisörslokal, kontor, butik mm. Det 15 vån höga och tjocka punkthuset i korsningen Övägen/Strandgatan Huset är för högt och skapar disharmoni till den befintliga bebyggelsen och kommer på samma sätt som det långa 5 vån huset att orsaka ett blåsigt och obehagligt närklimat. Det höga huset, 15 vån, bör sänkas till omkring fyra våningar för att harmoniera med omgivningen och dess bottenvåning göras anpassningsbar för att möta framtida allmänna behov (se ovan) Justera planen Med justeringar går det att åstadkomma ett stadsbyggande som står i harmoni med det Limhamn som vi alla tycker om. Sedan återstår att utforma husen som skall byggas med inlevelse och inspiration, så att det kan bli en del av Limhamn att vara stolt över. Stadsbyggnadskontorets kommentar: Planbeskrivningen redovisar hur arbetet bedrivits med planprogram och parallella uppdrag som lett fram till det förslag som ligger till grund för planarbetet. Dragörkajen ligger i ett blåsigt läge. Vegetation, bullerskärmar och balkonger kommer att dämpa vinden något. Någon vindstudie har inte genomförts. Den långa byggnaden har en sidoförskjutning och glasade entrépartier för att bryta upp fasaden och skapa en visuell kontakt från gatan med gården och kajen. Avsikten med verksamheter i bottenvåningen och mark som inte får bebyggas 7 (11)

8 är bland annat att det ska vara möjligt att röra sig genom kvarteret. Kajen som är allmän plats kommer att utformas som ett promenadstråk och en vistelseyta i två nivåer. Det båtar som ligger där idag kommer att ha kvar sina platser. Övägen ska byggas om. Det ska bli cykelbanor på båda sidorna och trädplanteringar så att den får mer karaktär av gata. Uteplatser för parhusen finns framför de hus som ligger indragna från fastighetsgränsen och väster om de hus som ligger framme vid fastighetsgränsen. Det höga huset tillsammans med silorna kommer att bilda en form av port mot ön. Det är ännu oklart hur silorna kommer att behandlas i framtiden. Någon eller några blir troligen kvar men hur de kommer att användas återstår att se. Limhamns Miljöförening anför i skrivelse att: Limhamns Miljöförening hyser ett stort intresse för allt som berör Limhamn, eftersom många medlemmar bor och har arbete eller verksamhet i Limhamn. Miljöföreningen följer utvecklingen i Limhamn, tar upp frågor av lokal karaktär och bevakar den enskilda människans intressen. Därför anser sig Limhamns Miljöförening vara representativ enlig Plan- och bygglag (PBL) 5 kap 11 4 punkt som en sådan sammanslutning, som har ett väsentligt intresse av planförslaget och har rätt att framföra sina synpunkter i samband med granskning av detaljplaner, som upprättas för Limhamn. Limhamns Miljöförening anhåller att Malmö stads Samhällsbyggnadsnämnd betraktar föreningen som representant för de boende i Limhamn och ger föreningen rätt att yttra sig i samhällsplaneringsfrågor. Limhamns Miljöförening har tagit del av samrådshandlingar för Dragörkajen i Limhamn och framfört sina synpunkter till Stadsbyggnadsnämnden. Enligt 5 kap 17 (PBL) kommunen ska redovisa de synpunkter som kommit fram i samrådet samt de kommentarer och förslag som kommunen har med anledning av synpunkterna. Den upprättade samrådsredogörelsen redovisar inte Limhamns Miljöförenings synpunkter, lämnar inga kommentarer om de inlämnade synpunkterna och har inte föranlett någon ändring. Förslaget har inte blivit reviderat. Vi undrar, om andra inkomna synpunkter också har lämnats utan redovisning och kommentar, vilket kan anses vara i strid med lagens mening. Det är plan- och bygglag som anger riktlinjer för samhällsplaneringen i Sverige. Det står i 1 kap 1 Bestämmelserna syftar till att med hänsyn till den enskilda människans frihet främja en samhällsutveckling med jämlika och goda sociala levnadsförhållanden och en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor i dagens samhälle och för kommande generationer. Vi anser, att det föreliggande förslaget för Dragörkajen i Limhamn inte följer intentionerna i PBL. 8 (11)

9 Den planerade bebyggelsen tar inte hänsyn till det etablerade samhället. Stadsoch landskapsbilden, natur och kulturvärdena på platsen beaktas inte,och det visas inte intresse för en god helhetsverkan. PBL 2 kap 6 punkt 1. Detaljplanen redovisar en cirka 100 meter lång bostadslänga utmed Övägen. Längan är fem våningar hög och har en indragen sjätte våning. Dessutom medger detaljplanen, att balkonger får byggas utanför kvartersgränsen ovanför trottoaren på Övägen. I hörnan Övägen Strandgatan föreslås, ett punkthus med femton våningar och en sextonde indragen våning. Detta kan inte anses följa skalan på den befintliga låga bebyggelsen i Limhamn. Den föreslagna bebyggelsen främjar inte en ändamålsenlig struktur och skapar inte en från social synpunkt god livsmiljö, som är tillgänglig och användbar för alla samhällsgrupper, PBL 2 kap 3. Kvarteret har ett utsatt läge. När man läser om alla de skyddsföreskrifter i detaljplanen som skall göra boendet möjligt, kan man ifrågasätta, om detta kvarter verkligen är lämpligt för bostadsbebyggelse. All trafik till Ön går här förbi med luftförorening och bullerstörning som följd. I detaljplanen anges dyrbara, onaturliga lösningar för att eliminera störningarna. Kvartersmarken är så förorenad, att den måste saneras. På grund av att bilplatserna är snålt tilltagna och dyra samt att bilar antaglige inte kan parkera på Övägen och Strandgatan, kommer bilar som emaneras av nybebyggelsen att ställas på de smala gatorna i Gamla Limhamn. Parkeringspolicyn stämmer inte med verkligheten. Enligt PBL 2 kap 6 punkt 6 kan det inte anses, att detaljplaneförslaget tar hänsyn till trafikförsörjning och det skapar inte en god trafikmiljö. Mellan den långa längan utmed Övägen och bebyggelsen på kajsidan finns en fri yta på cirka 15 meter. På denna yta skall det anordnas brandvägar, tak för cykelparkering, avfallshantering, gång- och cykelvägar, lekplats för de minsta barnen och gröna ytor. Att sparka boll eller hitta på egna fria lekar ger planen inte chans till. Kan detta anses vara en god livsmiljö? Den gröna ytan som detaljplanen redovisar motsvarar inte det krav som PBL 2 kap 3 punkt 1 syftar till. En ekonomisk konsekvensbeskrivning har inte redovisats i detaljplanen. Konstruktionen med den massiva byggnaden utmed Övägen och höghuset kan bli komplicerad och dyrbar. All parkering kommer att ske i underjordiskt garage. I detta läge kan bedömas att grundvattennivån är hög och grundläggningen kommer att kosta mycket. Att anlägga trädgård på den överbyggda gården inte heller är en billig lösning och någon nämnvärd grönska kan man inte räkna med. Alla dessa kostnader resulterar i en hög boendekostnad och detta är faktiskt en jämlikhetsfråga. Enligt PBL 2 kap 3 punkt 2 skall planläggning främja en från social synpunkt god livsmiljö som är tillgänglig och användbar i alla samhällsgrupper. Om Dragörkajen bebyggs enligt den föreliggande detaljplanen ges inte möjlighet till alla samhällsgrupper att skaffa sig en bostad här, utan förunnas bara en utvald grupp. 9 (11)

10 Någon ekonomisk redovisning för exploatering av detta kvarter har inte lämnats. Tankar väcks, att det endast är ekonomin som styr hela bebyggelseprocessen. Det finns redan en infrastruktur, som bebyggelsen kan anslutas till. Är det kanske så, att exploatören ändå skall betala för dessa, i andra sammanhang redan gjorda och betalda, kommunala investeringar? Vid informationsmötet fick vi veta, att exploatörerna redan är utsedda. Frågan uppstår då, om detaljplanen gjorts upp endast med tanke på pengar och spekulation och utformats, innan kommuninvånarna har fått möjlighet att påverka och få insyn i planeringen. Markanvändningsavtal får inte vara en ekonomisk utpressning. Boendekostnader skall inte drivas upp av kommunen. Det är inte lagens mening. Samrådsförslag och utställning av förslag för granskning skall äga rum, innan markanvisning sker. Gör kommunen upp ekonomin, innan allmänheten får chans att yttra sig, går det inte längre att beakta kommuninvånarnas synpunkter. Det blir endast en process utan mening. Enlig PBL 2 kap 2 skall marken användas för det ändamål som den är mest lämpad för och medför en god hushållning. Med alla skyddsåtgärder som erfordras för att kunna bygga på detta område, som sanering av föorenad mark, bullerstörning, avgaser från trafiken, dålig trafikmiljö och brist på grönområde, kan markens lämplighet för bostäder ifrågasättas. Med det ovan anförda och de övriga synpunkter, som har framkommit vid samråd, anhåller Limhamn Miljöförening att Malmö Stadsbyggnadsnämnd beslutar, att detaljplanen återremitteras till stadsbyggnadskontoret för omarbete. Stadsbyggnadskontorets kommentar: Stadsbyggnadskontoret har i samrådsredogörelsen redovisat och kommenterat den skrivelse som Miljöföreningen hänvisar till. Planbeskrivningen redovisar hur arbetet bedrivits med planprogram och parallella uppdrag som lett fram till det förslag som ligger till grund för planarbetet. Bebyggelsen ansluter till den nya bebyggelse som planeras och uppförs på Ön, i Cementen och Glasbruksområdet. Det ska bli en blandad stad med relativt tät bebyggelse som skapar underlag för service och kollektivtrafik. Läget är utsatt för buller men med de bullerdämpande åtgärder som kommer att genomföras kommer bostäderna att få ett tilltalande läge intill det allmänna stråk som utvecklas längs kajen med utsikt över hoddorna och hamnen. Beträffande synpunkter som kommit in skriftligen under samrådet och som inte blivit tillgodosedda samt stadsbyggnadskontorets ställningstagande till dessa hänvisas till samrådsredogörelsen. 10 (11)

11 JUSTERINGAR Planförslaget har justerats med anledning av inkomna anmärkningsskrivelser. PLANKARTAN Fler höjder har förts in på allmän platsmark byggrätten för tre av parhusen har justerats så att de kan förskjutas i förhållande till varandra. Rätten att bygga ut det höga huset och dess balkonger över gata och gård har preciserats. PLANBESKRIVNINGEN Under rubriken Landskap och vegetation, Dagvattenhantering stryks meningen: "Dagvattnet ska om möjligt fördröjas på kvartersmark innan det släpps ut i ledningarna". Under rubriken Gång- och cykelvägar har texten kompletterats. Texten under rubriken Parkering har kompletterats. GENOMFÖRANDEBESKRIVNINGEN OCH ILLUSTRATIONSPLANEN Ingen justering SÄNDLISTA Protokollsutdrag, utlåtande och överklagandeanvisning Nedan listas de sakägare som har inkommit med synpunkter under samråd eller utställning som inte tillgodosetts. De har därmed rätt att överklaga beslutet att anta planen. Gråsejen 1 Åke Skrivelse och utlåtande Rahlman Invest AB Mariedalsvägen 7A Malmö Nedan listas de som inte är sakägare men har kommit in med synpunkter, under samråd eller utställning som inte tillgodosetts. De har därmed inte rätt att överklaga beslutet att anta planen. Koljan 14 Bäcköringen 1 Limhamns Miljöförening Hans Olsson Tycho Brahegatan 53, Limhamn Olov Tyrstrup Gamla gatan Limhamn at: Sekreterare Christer Westesson Sarvgränd 2 F Limhamn 11 (11)

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

som tillhör detaljplan för Dragörkajen i Limhamn i Malmö

som tillhör detaljplan för Dragörkajen i Limhamn i Malmö 2011-12-08a Dp 5134 PLANBESKRIVNING som tillhör detaljplan för Dragörkajen i Limhamn i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, illustrationsplan, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING datum 2012-09-20 diarienummer 2010-00439 Dp 5234 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan för fastigheten VÄKTAREN 4 mm i Hamnen i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan- och

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-10-16 Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMMANFATTNING Syftet med planen är att möjliggöra uppförande av drygt

Läs mer

Sammanfattning av styrelsens yttrande

Sammanfattning av styrelsens yttrande 2014-08-20 1 (8) HSB BRF KALLKÄLLAN Medlem i HSB Stadsbyggnadskontoret Box 2554 403 17 Göteborg YTTRANDE ÖVER DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID MJÖLKTORGET Diarienummer: 0688/09 Styrelsen för HSB Brf Kallkällan

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Laxen, Laxen 14 OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer som haft synpunkter i ärendet dolts i den version av utlåtandet som

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun

DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 2015-04-14 Stbn 2012:64 DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubr. detaljplan har varit utställd för samråd samt allmän granskning. Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö 2011-02-20 Dp 5149 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-08-28

Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-08-28 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Samrådshandling 1(7) Dnr: PLAN.2012.1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 tillhörande Detaljplan för kvarteret Hunden fastigheterna Hunden 2-6 och 8-17 Katrineholms kommun Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET GÅRÖ 1:106 I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. samt på kommunens hemsida: http://www.oskarshamn.

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. samt på kommunens hemsida: http://www.oskarshamn. Uppdragsbeslut 2010-11-24 Samrådsbeslut 2013-05-14 Utställningsbeslut 2013-10-08 Detaljplan för Kristineberg 1:39 och del av Kristineberg 1:1, Gunnarsö Semesterby Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad

Läs mer

Kommentar: Fettavskiljare och andra krav som ställs på denna typ av byggnation kommer beaktas i bygglovsskedet.

Kommentar: Fettavskiljare och andra krav som ställs på denna typ av byggnation kommer beaktas i bygglovsskedet. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Trädgården i Piteå kommun, Norrbottens län A. Hur samrådet har bedrivits Samrådsredogörelsen är en sammanfattning av inkomna yttranden under samrådet. Förslaget har

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Pelikanen 25 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 4 juni 2010 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2010-09-07,

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås DP 1781 Detaljplan för: Del av Västerås 4:86 Vallby, Västerås GRANSKNINGSTID: 3 oktober 25 oktober 2013 Granskningshandling, 2013-09-26, dnr: 2011/104-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning Tjänsteutlåtande Planarkitekt 2014-11-17 Agnes Hustad 08-590 970 68 Dnr: agnes.hustad@upplandsvasby.se BN/2012:86 Byggnadsnämnden Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning

Läs mer

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande Tjänsteutlåtande Planarkitekt 2015-01-26 Agnes Hustad 08-590 970 68 Dnr: agnes.hustad@upplandsvasby.se BN/2012:86 Byggnadsnämnden Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande Sammanfattning

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Detaljplan för Klövern 5 och del av Västerås 4:90 Gideonsberg, Västerås

Detaljplan för Klövern 5 och del av Västerås 4:90 Gideonsberg, Västerås DP 1783 Detaljplan för Klövern 5 och del av Västerås 4:90 Gideonsberg, Västerås SAMRÅDSTID: 19 November 16 December 2012 Samrådshandling, 2012-11-13, dnr: 2011/112-BN 213 Stadsbyggnadskontoret, Västerås

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning)

Läs mer

Kv Tjädern (Sofieberg)

Kv Tjädern (Sofieberg) Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 2009-00007-214 (P09006) Arkivnummer: P1583 B Detaljplan för Kv Tjädern (Sofieberg) inom stadsdelen Tälje i Södertälje Upprättad 2010-02-10 LAGAKRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Handläggare Björn Strimfors Upprättad 1(12) 0480-45 00 53 Tillägg till PLANBESKRIVNING Samrådshandling Detaljplan för del av Varvsholmen 1, Norra Kajen m.m. på Varvsholmen, Kalmar kommun Planenheten Adress

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGANDEHANDLING 2014-03-05, REV. 2014-05-05 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun,

Läs mer

Plankarta med bestämmelser (separat kartblad) Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande

Plankarta med bestämmelser (separat kartblad) Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Färjestad 2:19 UTLÅTANDE HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser (separat kartblad) Planbeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande PROCESSEN Planförslaget för Färjestad 2:19 har upprättats med

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss.

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-26 Handläggare: Staffan Lorentz Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 260 81 e-mail: staffan.lorentz@gfk.stockholm.se Dnr: 05-411-801:1 2005-03-31

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-26 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område väster om Lockarps bageri i Lockarp i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område väster om Lockarps bageri i Lockarp i Malmö 2010 06 07 Dp 4893 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område väster om Lockarps bageri i Lockarp i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder,

Läs mer

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

2014-03-10 ARJEPLOGS KOMMUN 1

2014-03-10 ARJEPLOGS KOMMUN 1 ARJEPLOGS KOMMUN 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till beslut; Kommunens miljö-, bygg- och räddningsnämnd föreslås besluta om granskning av detaljplanen under minst tre veckor. --------- Inkomna synpunkter

Läs mer

Louise Heimler. HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Louise Heimler. HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. 1(8) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Louise Heimler Tfn 08-508 273 68 2010-02-01 Dp 2009-14922-54 Laga kraft 2011-12-01 Detaljplan för del av Innanhavet 2 m.m. i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen i Stockholm

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås Elisabeth Lindblad 021-39 15 09 DP 1660 2010-02-16 Dnr 07:10058-BN 540 Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2013-10-31 DNR: 13BMN72 HANDLÄGGARE: THOBIAS NILSSON Planbeskrivning Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län Detaljplan för SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m fl, Hunnebostrand, Sotenäs kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning av förslag till detaljplan för f.d. SYFABRIKEN, Ellene 15:1 m.fl. har genomförts

Läs mer

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås 2014-09-16 Dnr 2013:130-BN Barbro Sollén Wilcox Tel 021-39 17 58 Byggnadsnämnden Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Rikshem Västerås HB, ägare av fastigheten Svärdsliljan

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 Ändring genom tillägg till detaljplan för Gredelby 7:75, Knivsta kommun Enkelt planförfarande ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan för bostäder vid Södergården

Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan för bostäder vid Södergården TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-04-23 1 (8) Christian Nützel planarkitekt Diarienummer 2012 KSM 0101 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10)

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10) 1(10) Datum: Diarienummer: 2015-01-23 2014/244 Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2014-01-23 Antagits av KF: Vunnit laga kraft: 2(10)

Läs mer

Utlåtande efter granskning

Utlåtande efter granskning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(6) Anna Nilsson 2014-11-04 DNR:2007:587-214 Arkitekt Utlåtande efter granskning Tillhörande detaljplan för: Stora Sundby 4:3, del av Stora Sundby gård Strängnäs

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Muraråsen, västra Charlottenberg Eda kommun Värmlands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Med samrådsredogörelse PLANENS SYFTE Planens syfte är att möjliggöra bostadsbebyggelse dels i form av flerfamiljshus

Läs mer

DETALJPLAN nr 324 Upprättad 1990-11-06, reviderad 91-03-21 avskrift Godkänd av BN 1991-03-19 Antagen av KF 1991-04-22

DETALJPLAN nr 324 Upprättad 1990-11-06, reviderad 91-03-21 avskrift Godkänd av BN 1991-03-19 Antagen av KF 1991-04-22 DETALJPLAN nr 324 Upprättad 1990-11-06, reviderad 91-03-21 avskrift Godkänd av BN 1991-03-19 Antagen av KF 1991-04-22 1 LAGA KRAFT 1991-05-21 Detaljplan för del av fastigheten RINDÖ 3:79 (Rindö Centrum)

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Antagen 2016-02-08 av kommunfullmäktige i Osby Laga kraft 2016-03-02. Detaljplan för del av Barnvagnen 1

Plan- och genomförandebeskrivning Antagen 2016-02-08 av kommunfullmäktige i Osby Laga kraft 2016-03-02. Detaljplan för del av Barnvagnen 1 Plan- och genomförandebeskrivning Antagen 2016-02-08 av kommunfullmäktige i Osby Laga kraft 2016-03-02 Detaljplan för del av Barnvagnen 1 Osby Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning för planområdet

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Koncept 2011-03-02 Samråd Datum: 2011-04-05 FN Diarienummer: 0573/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten STADSBYGGNADSKONTORET STADSBYGGNADSPRINCIPER, ETAPP 4 PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2016-05-23 FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER UNDERLAG ETAPP 4 Årstafältet - en plats för möten Illustration Archi5 Box 8314,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G Dnr TPN 2014/61 A N T A G A N D E H A N D L I N G Enkelt planförfarande Detaljplan för del av SÖDRA ALLÉN i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättat 2014-04-02 2 (15) Dnr TPN 2014/61 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(15) SPN 2013/0033 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Jagaren 21. med närområde inom Lindö i Norrköping

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(15) SPN 2013/0033 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Jagaren 21. med närområde inom Lindö i Norrköping Samrådsredogörelse 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheten Jagaren 21 med närområde inom Lindö i Norrköping den 20 augusti 2013 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2013-12-10, 231 Laga kraft: 2015-01-21

Läs mer

Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD

Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Astrid Nyström 2013-02-18 Diarienummer BUN-2013-0105.60 Ärende färdigställs efter diskussion på AU pga två alternativa förslag

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer