BILAGA SLUTREDOVISNING Aktivitetsanläggning Kalix. Bild och textdokument Hösten 2013 Projektledare Jan Johansson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BILAGA SLUTREDOVISNING Aktivitetsanläggning Kalix. Bild och textdokument Hösten 2013 Projektledare Jan Johansson"

Transkript

1 BILAGA SLUTREDOVISNING Aktivitetsanläggning Kalix Bild och textdokument Hösten 2013 Projektledare Jan Johansson

2 Projektbakgrund Behovet av en motocrossbana har stöts och blöts inom Kalix kommun de senaste 20 åren. Ungdomar inom föreningarna Kalix Motorklubb, Kalix Motocrossklubb och FMCK Kalix har vid flertalet tillfällen genom sina föreningars styrelser varit med om och tagit fram önskemål, format ritningar o s v till en aktivitetsanläggning med motocrossbana i Kalix. Barn- och ungdomar har de senaste 20 åren skjutsats runt av sina föräldrar till motocrossbanor i Boden, Piteå, Torneå(Finland), Luleå och Älvsbyn. Träningarna har därigenom blivit både dyra och långa tidsmässigt. Många har inte kunnat delta på grund av ekonomi eller tidsbrist. Skulle man kunna få till en motocrossbana i Kalix så skulle många fler få möjlighet att lära sig köra motocross på bana och i organiserad form i stället för att vara ute i skog och mark där det varken är tillåtet eller säkert att köra. Alla sporter har genom åren utvecklats, och med det också kraven på utformning för träning och tävlande, för publik o.s.v. och då särskilt säkerheten runt alla arrangemang. Att komma ihåg är att Kalix tillhör de ledande orterna när det gäller motorsport i Sverige när det gäller tävlingar och motorarrangemang. Tack vare beviljat stöd från Arvsfonden kan vi nu slutredovisa projektet Aktivitetsanläggning med motocrossbana i Kalix. Kalix Motorstadion kan nu erbjuda barn, ungdomar och vuxna de flesta former av motorsport såsom Rallycross, Folkrace, Go-cart, Knattecross och Motocross. Man kan också nyttja hela den infrastruktur som finns uppbyggd på Kalix Motorstadion med parkering, depå, klubbhus, verkstad, toaletter, duschar, bastu o.s.v. och nu också spolplatta. Knattebanan är besiktigad och godkänd av Svemo Den stora motocrossbanan är besiktigad såsom träningsbana (E-bana) Målsättningen är att vi under hösten 2013 får banan besiktigad och godkänd såsom A-bana (SM-klass) vilket innebär att vi redan nu planerar för större arrangemang i alla åldrar 2014.

3 Genomförande Projektet har blivit försenat på grund av att vi ändrade banan sträckning. Detta för att inte korsa Vattenfalls kraftledningar. Vi prioriterade att bygga knattebanan först eftersom vi ansåg att detta var viktigast. Dessutom var hösten 2012 mycket blöt med ovanligt mycket regn vilket gjorde arbetet svårt. Vi har också drabbats av extrakostnader i slutet av projektet på grund av att vid schaktning konstaterades att massbalans inte gick att uppnå, därför hänvisades entreprenören till ett område utanför arbetsområdet för att ta fyllnadsmassor. Arbeten vid startplattan och första 100 meter ingår inte i entreprenaden men har delvis utförts av entreprenören under hösten Anledningen varför entreprenören anlitades var att få banan besiktigad och kunna redovisa till Riksidrottsförbundet (RF) under hösten Dessa arbeten skulle ha utförts av Yrkesakademins eleversom övningsobjekt, men resurser saknades för tillfället.

4 De ideella insatserna motsvarar de planerade vid projektstarten Skogsröjning har utförts av medlemmar tillsammans med Kalix Naturbruksgymnasium Utsättningsarbeten har utförts tillsammans med ett företag Picab och medlemmar Byggandet av knattebana Körning vid återfyllning av allt material har hela tiden gjorts ideellt med lastbilar från FMCK Kalix medlemmar och Kalix Motorklubb Byggande av spolplatta av medlemmar och entreprenör Byggande av väntzon av medlemmar Byggande av posteringar av medlemmar Byggande av stargrind av medlemmar och entreprenör Byggande av sponsorplats (skyltar) av medlemmar Underhåll och skötsel av knattebana av medlemmar Uppsättning av stängsel runt anläggning av medlemmar Uppsättning av nät på banan av medlemmar Projektledning av anställd personal Administration/ekonomi av personal och ideélla funktioner

5 Hur målgruppen har varit delaktig i planering och genomförande Protokollförda möten och avstämningar har genomförts under projekttiden. Kontinuerliga okulära besiktningar har genomförts av fackmän och ideella föreningsmedlemmar av pågående banbygge. Vilka hinder vi stött på Skulle man göra om projektet så skulle man i vårt fall gjort en geologisk undersökning av marken. Den planerade massbalansen gick inte att uppnå på grund av att man kom ned till berghällen på vissa områden trots att där tidigare vuxit skog. Det så kallade Kalixpinnmon är hård att arbeta med samt har lätt för att damma. Därför har de massor som utgör det översta slit och körlagret ca 0,5 meter på banan tagits upp och sorterats utanför själva arbetsområdet och transporterats dit med lastbilar och dumpers 1500 meter x 10 meter bredd x 0.5 meter = 7500 kubikmeter

6 Resultat Hur det som var nytt och utvecklande har fungerat initialt. I inledningsskedet möttes idéerna om att förverkliga en mer än 40-årig dröm om en komplett motoranläggning med motocrossbana med jubelrop i hela kommunen och framförallt bland alla motocrossåkare. Ett bra samarbete mellan de tre föreningarna gjorde att förutsättningarna att lyckas var enormt stora. Förväntningarna och kraven kom mer och mer under tidens gång. En del medlemmar i föreningarna sa NEJ och andra sa JA till att fortsätta arbetet. Det nya kan ibland vara skrämmande och okänt men med facit i hand så har hela det inledande skedet grundlagt ett bra avslut på ett enormt bra och utvecklande projekt. Vilka föreningar, organisationer eller myndigheter ni har samarbetat med Kalix Motorklubb har initialt tagit ansvaret för att bilda en motorallians mellan de olika motororganisationerna som bedriver och har intresse för motorcykelsporten i Kalix. I startskedet samarbetade Kalix Motorklubb(KMK), Frivilliga Motorcykelkåren Kalix (FMCK Kalix) och Kalix Motocrossklubb (KMX). Det bildades en styrgrupp/banråd bestående av representanter från de tre organisationerna samt representanter från Kalix kommun. I ett tidigt stadium valde KMX att lämna uppdraget, frivilligt. KMK och FMCK Kalix har sedan dess drivit projektet till dags datum.

7 Hur ni har samarbetat och hur samarbetet ser ut idag Samarbetet har bestått av gemensamma möten kring projektets framskridande. Banråd, bandesigngrupp, entreprenörer och projektledning har kontinuerligt följt utvecklingen och bidragit till incitament som gjort det möjligt att slutföra arbetet. Mycket ideell tid har gjorts via medlemmar inom de olika organisationerna. Genom projektet så har KMK och FMCK Kalix kommit varandra närmare. Vid KMK:s årliga återkommande motorarrangemang har FMCK Kalix bistått med funktionärer och hjälpt till med försäljning för att bl. a kunna medfinansiera den fortsatta verksamheten efter projekttidens utgång. När FMCK Kalix sedan kommer igång med sin verksamhet på den nya anläggningen kan således KMK erbjudas likadan mottagning i gengäld Hur och i vilken omfattning ni har nått målgruppen FMCK Kalix har genom projektet sett ett ökat medlemsantal. FMCK Kalix har kunnat utöka barnverksamhet via den lilla anläggning som byggts i anslutning till den stora. FMCK Kalix behöver idag inte hänvisa barn och föräldrar att åka 200 km varje gång de skall utföra sina träningar på motocross. Ett ökat engagemang har skett från de föräldrar som har barn och ungdomar som bedriver den motorsport som nu kan erbjudas och de träningsmöjligheter som erbjuds på lokal ort. Genom det ökade engagemanget från de minsta så kommer KMK:s redan fina anläggning att kunna nyttjas än mer i framtiden. Den infrastruktur som redan finns där kommer att nyttjas väl och komma väl till pass. FMCK Kalix barn, ungdomar och föräldrar kommer även att få en bättre inblick i KMK:s verksamhet och återväxten för KMK kan troligtvis säkras eftersom det ökade intresset för motorsporten från tidiga år finns nu i helheten kring Kalix Motorstadion. Här kommer nu barn och vuxna i alla åldrar att kunna samlas och byta erfarenheter och tankar kring ett gemensamt intresse, motorport på både 2 och 4 hjul!

8 Hur många personer per målgrupp som deltar i verksamheten nu jämfört med tidigare ange dessutom uppskattad könsfördelning i % När projektet startade hade FMCK Kalix ca 70 medlemmar och mellan 5-10 förare ute på motocrossbanorna i landet. FMCK Kalix har ökat medlemsantalet och har idag ca 170 medlemmar, en ökning med 143%. Antalet tävlande har också ökat och idag ligger det mellan personer. Könsfördelningen i projektets begynnelse låg på ca 80% män och 20% kvinnor. Motsvarande siffror idag är 70% män och 30% kvinnor. I vilken omfattning lokalen har utnyttjats av den målgrupp som den nyskapande verksamheten främst var avsedd för samt av andra målgrupper På våren 2013 invigdes lilla knattebanan. Under invigningen fanns representanter från Kalix kommuns Fritids- och Kulturkontor på plats. Under den dagen fanns det möjlighet till prova på aktiviteter inom motocross för de mindre på bl. a klubbens egen lilla motocrossbana. Lilla banan har sedan varit öppen för de mindre crossförarna, samt att guldhjälmsutbildningen har bedrivits under sommaren för totalt 12 barn och 16 föräldrar. Stora banan har varit öppen som träningsbana sedan banbesiktning i november 2012, som E-klassad träningsbana.

9 Vilka upplevelser målgruppen har av verksamheten Det ökande medlemsantalet och intresset för att vara med på tävlingar i första hand runt om i Norr- och Västerbotten ger en bra bild på att projektet var välbehövligt och att det låg både rätt i tid och blivit samhällsnyttigt utifrån miljö och säkerhetstänkande.

10 Hur den fortsatta verksamheten ska se ut Med en klar anläggning kommer nu organiserad träning och regelbundna träningstider att kunna genomföras. FMCK Kalix har, för att kunna möta efterfrågan, utbildat fem barnledare inom motocrossen och endurons Guldhjälm samt utbildat tre ungdomstränare. Genom detta kan FMCK Kalix erbjuda komplett utbildning för barn, ungdomar och föräldrar med kompetent och professionell ledning. Vi har som mål att ha prova på dagar för att få in nya barn och ungdomar, mekarkurser för mammor mm. Vi kommer att arrangera tävlingar såsom klubbtävlingar, Nordcupstävlingar och på sikt har vi som mål att få arrangera SM. Vi har redan fått förfrågningar från hela landet om att anordna träningsläger. Vår vision är även att hela anläggningen skall användas sommar som vinter. Snöskotersporten är på stark frammarsch och FMCK Kalix har ett antal förare som är i behov av träningsmöjligheter varvid detta medför förfrågningar att hålla snöskotercrosstävlingar också på motocrossbanan. Sist men absolut viktigast är att vi skall marknadsföra FMCK Kalix verksamhet och få med människor som har en funktionsnedsättning som inte skall vara ett hinder utan att vi ser möjligheten att dessa människor får prova på motocross. Vi kommer att specialbygga en Endurance -sidovagns motocross där en sits monteras och funktionshindrade människor får en första kontakt med sporten. Ingen vision utan ett löfte om en god verksamhet och ett bredare utbud av aktiviteter inom motorsporten! Hur målgruppen är delaktig i verksamhetens fortsättning Målgruppen har varit delaktig i arbetskvällar mm, samt att vi fått flera representanter ute på tävlingsbanorna. Ökningen av medlemsantalet inom FMCK Kalix beror på att flera motocrossintresserade har valt att ansluta sig som medlemmar. Ökningen har i sin tur gjort att föreningen valt att tillsätta en ny sektion för att kunna möta upp det stora intresset för motocross. Genom denna förändring ser vi att det varit lättare att få engagemang hos medlemmarna. Det har bildats arbetsgrupper med olika ansvarsområden. Många har varit engagerade på arbetskvällar och tillsammans jobbar vi mot ett gemensamt mål.

11 Skylt med text vid knattebana: Vilken er största lärdom är från projekttiden Förändringsarbete tar tid och energi, men i slutändan har vi-känslan stärkts. Vi har lärt känna varandra bättre och hittat våra olika roller i föreningen/föreningarna. Det är viktigt med dokumentation och information. Medlemmarna måste få löpande information om vad som händer, för att känna sig delaktiga. Allt tar längre tid än vad man tror och det kostar ofta mer än planerat. Att samarbete mellan föreningar inte alltid är så lätt och det krävs en tydlig organisation där alla vet sin uppgift. Övrigt FMCK Kalix har kommit igång med verksamheten på ett mycket bra sätt och fått ett bra erkännande inom motocrossen i landet. En kvinnlig barnledare i klubben fick utmärkelsen som Årets Ledare inom Sveriges Motorcykel- och Skoterförbund, Övre Norra Distriktet 2012.

ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET

ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET Mötesanteckningar från utvärderings- och planeringsmötet för Motocrossen 11-12/11 2006 Hotell Nordkalotten. 1. Utvärdering Nordcupen 2006 Ett utvärderingsmaterial

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 1 Föreningens verksamhet Krokoms motocrossklubb har till ändamål att tillvarataga ungdomars motorintresse i alla dess former och utveckling samt bedriva fritidsgrupper i motorteknik

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2010-03-15 Diarienummer:2008-007 K Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Utbildning lerduveskytte Ungdomscheckens namn Svenljunga skytteförening Sökande

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 10-2018 2018-11-28 (19:15-20:45) Telefonmöte Deltagare - Svemo Tommy Allansson Magnus Markenfelt Joakim Svensson Malin Nylund Peter Isgren Sammankallande Koordinator Motocross

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål.

Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål. Vi hade på dressyrarrangörsträffen på Huseby 17 juni frågeställningar som utgick ifrån två olika perspektiv: Du som tävlingsryttare Du som arrangör En del hade erfarenhet och inblick ifrån båda sidor.

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll

Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll Proposition 1 - Framtida stödorganisation Innehåll 1. Bakgrund 2. Ny serviceorganisation 3. Verksamhetsområde 4. Klubbkonsulenter 5. Varför Klubbkonsulent istället för Sailcoach? 6. Tydligare och effektivare

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Sammanställning över befintliga tävlingsformer Dragracing MC/Snöskoter version 1.0

Sammanställning över befintliga tävlingsformer Dragracing MC/Snöskoter version 1.0 Sammanställning över befintliga tävlingsformer Dragracing MC/Snöskoter version 1.0 Det här är en sammanställning för att du ska få en överblick över vilka tävlingsformer som finns för dragracing MC/Snöskoter.

Läs mer

Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan

Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan Tranås Datum 20150426 Tävlingsledare Bengt "Mulle"

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Stockholm-Gotlands Boxningsförbund 1(5) 2(5) Innehåll Introduktion... 3 Syfte... 3 Legitimitet... 3 Dokumentstruktur... 3 Vision... 3 Fokusområden... 4 Media... 4 Tävlingsverksamhet...

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Arbetsmaterial Från arbetsgruppen till Varbergs kommun Arbetsmaterial gällande visionsarbete med ny ridanläggning i Varbergs kommun

Arbetsmaterial Från arbetsgruppen till Varbergs kommun Arbetsmaterial gällande visionsarbete med ny ridanläggning i Varbergs kommun Arbetsmaterial gällande visionsarbete med ny ridanläggning i Varbergs kommun Bakgrund Det finns idag 8 stycken registrerade ridklubbar i Varbergs kommun. Dessa är: * Himledalens ridklubb * Skultagårdens

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2019

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2019 Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2019 MX Outlet Cup bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling. Plats: Boxholm Sörbäcksbanan Datum:12/5-19 Tävlingsledare:Mikael Blaad Biträdande tävlingsledare:

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet 2013. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2013 Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2013 tips och råd om ansökningar! Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) har mellan 1 januari och 31 december 2013 drygt

Läs mer

REGLER FÖR NORDCUPEN 2019

REGLER FÖR NORDCUPEN 2019 REGLER FÖR NORDCUPEN 2019 1. TÄVLING Årets Nordcupen består av 9 deltävlingar fördelade på två sammanhängande tävlingsdagar på 9 orter i distriktet med prisutdelning efter varje avslutad tävlingshelg (gäller

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sida 2. Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31. Under året har Toarps MK haft följande sammansättning.

Sida 2. Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31. Under året har Toarps MK haft följande sammansättning. Verksamhetsberättelse Toarps Mk 2011 Sida 2 Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31 Under året har Toarps MK haft följande sammansättning. Styrelse Ordf: Dan Järbyn

Läs mer

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018 Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018 MX Outlet Cup bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling. Plats: Tranås Ms Datum: 28/4 Tävlingsledare Mikael Winros Miljöansvarig Melinda Lenardo Grind

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

(För mer information om betalningsrutinen besök: www.svemo.se > Svemo-TA > Manualer > Klubbadministration > Betalningsrutiner)

(För mer information om betalningsrutinen besök: www.svemo.se > Svemo-TA > Manualer > Klubbadministration > Betalningsrutiner) Följande banbesiktningsman har tilldelats för Er anläggning: «Organisation» Klubb «Ny_banbesiktn» Banbesiktigare «Bannamn» Bana (Kontaktuppgifter finns på sista sidan i detta dokument!) Klubben ombeds

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING

HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING Inledning I enlighet med SVEMO:s och SBF:s handlingsplaner för miljöarbetet skall samtliga anläggningar vara certifierade. Detta

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT PROJEKTSKOLA I ett projekt har du möjlighet att pröva på det okända och spännande. Du får både lyckas och misslyckas. Det viktiga är att du av utvärdering och uppföljning lär dig av misstagen. Du kan då

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning Rasbo MK

Miljökonsekvensbeskrivning Rasbo MK Rasbo Motorklubb Rasbo Gåvsta 755 96 Uppsala Miljökonsekvensbeskrivning Rasbo MK Rasbo Mk bildades 1960 och är idag ansluten till Svenska Motorcyckelförbundet (SVEMO), Svenska Bilsportsförbundet (SBF),

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Övre Norra Motorcykel- och Snöskoterförbundet BUDGETFÖRSLAG 2016

Övre Norra Motorcykel- och Snöskoterförbundet BUDGETFÖRSLAG 2016 BUDGETFÖRSLAG 2016 INTÄKTER Bidrag VIF 20 000,00 Bidrag NIF 10 000,00 Bidrag Svemo 13 250,00 Summa intäkter 43 250,00 KOSTNADER Verksamhetskostnader 5 500,00 Övriga externa kostnader 32 300,00 Personalkostnader

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att

Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Gällivare Sportklubbs föreningspolicy Gällivare Sportklubb är en idrottsförening som står för att Alla är välkomna att vara med i GSK utifrån sina egna förutsättningar. Vi strävar efter bredd men tar också

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Telefon: 063 46208 Mobiltelefon: 070 3215936

Telefon: 063 46208 Mobiltelefon: 070 3215936 Ansökan Sixten 1. Namn på projektet: Byskogen cykelbana 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Fredrik Persson Ålder: 18år Adress: Orionvägen51 Postadress: 83155 Östersund Telefon: 063 46208

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Älvbygdens MK bildades 1948

Älvbygdens MK bildades 1948 PROGRAMBLAD 2017 Älvbygdens MK bildades 1948 Laget som körde för klubben kallades Trossarna. En av deltagarna, Raimond Sigvardsson, var uttagen att köra för Sverige i lag-vm. Per-Ove Jönsson var en av

Läs mer

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Den lilla klubben med det stora hjärtat SRS verksamhetsidé Vi är en klubb med familjär karaktär som alltid utgår från hästens välbefinnande.

Läs mer

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML.

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML. 2006-12-27 PROTOKOLL TRIAL 7-06 SAMMANTRÄDESDATA Tid: Söndagen den 17 december kl.10.00 16.00 Plats: Hotell Park Inn, Märsta NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Jan-Erik Mellberg JEM Lars Svedje

Läs mer

Bilaga 6, till 16 Verksamhetsplaner Öppenhet > Kunskap > Gemenskap

Bilaga 6, till 16 Verksamhetsplaner Öppenhet > Kunskap > Gemenskap Bilaga 6, till 16 Verksamhetsplaner Öppenhet > Kunskap > Gemenskap FS Verksamhetsplan sida: Cim 2 MDRC 3 MiHk 3 NHK 4 NoHs 5 SHS 5 7-HS 6 SkeHk 6 SkHk 7 VHS 7 1 Verksamhetsplaner saknas för: GHS, GHK,

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2010-03-18 Diarienummer:2008-007 L Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Svenljunga BTK Ungdomscheckens namn Tinel Gherasim Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 05-2014 2014-04-22 (19.30-21.30) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist Projektinformation Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt Hans Stjernqvist 2019-03-27 SAMMANFATTNING Projekt Multiskidbana i Orsa Grönklitt är ett projekt som till största delen är designad utifrån behoven

Läs mer

Välkommen till FMCK SKÖVDE

Välkommen till FMCK SKÖVDE Utgiven våren 2012 Välkommen till FMCK SKÖVDE Information Regler & Policy www.skovde.fmck.se Välkommen FMCK, eller som det egentligen heter, Frivilliga Motorcykelkåren, hälsar dig varmt välkommen. Vi här

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Del 2 Miljörevision och certifiering av den egna anläggningen/banan/klubben

Del 2 Miljörevision och certifiering av den egna anläggningen/banan/klubben Del 2 Miljörevision och certifiering av den egna anläggningen/banan/klubben Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet & Svenska Bilsportförbundet 1/18 Miljörevisionsprotokoll Samtliga X-märkta frågor

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling

Motion 2014-01-11. Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Motion 2014-01-11 Inköp av IF-båt för att stimulera kappsegling Sida 1 av 2 Motion 2014-01- 11 Inköp av IF- båt för att stimulera kappsegling Bakgrund historik: 2013 startade ett unikt initiativ i Gäddvikens

Läs mer

SLUTRAPPORT OFF-ICE AKTIVITETSBANA.

SLUTRAPPORT OFF-ICE AKTIVITETSBANA. 3 SLUTRAPPORT OFF-ICE AKTIVITETSBANA. Saffle He redovisar projektet: "Off-ice Aktivitetsbana" med Journal nummer 2008-4917 i ett Leader projekt. De personer som kan svara pa fragor om projektet ar Christian

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

VRCSK Verksamhetsplan 2010

VRCSK Verksamhetsplan 2010 VRCSK Verksamhetsplan 2010 Innehållsförteckning 1. Vision... 1 2. Ansvarsområden - målsättningar... 1 2.1 Området... 1 2.2 Lövsta 1:8 banan... 2 2.3 Lövsta 1:10 banan... 2 2.4 Lövsta Crawler banan... 2

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR 2014 Vision 2020 fortsätter vara riktmärket för vår verksamhet. Vi ökar medlemmar om än i svag takt. För att öka tempot ska vi hjälpa och

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns Golfklubb Karlshamns Golfklubb Verksamhetsplan för 2018 Fastställd av styrelsen den 18 februari 2017 Innehåll 1. Vision 2. Ändamål 3. Medlemmar 4. Gäster 5. Ekonomi 6. Träningsmöjligheter 7. Banorna 8. Byggnader

Läs mer

Rasklubbar Norrbotten anser att rasklubbarna borde få bestämma sin interna organisation själv.

Rasklubbar Norrbotten anser att rasklubbarna borde få bestämma sin interna organisation själv. Gällivare 2016-11-28 SSRK NORRBOTTENS SVAR PÅ REMISS UT 010-149 GÄLLANDE EN FRAMTIDA SPANIELKLUBB. SSRK Norrbotten välkomnar ambitionen att förändra och anpassa SSRK s organisation, bl.a. för att underlätta

Läs mer

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag

Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag Ungdomssektionen Skara HF 2010-04-05 Detta dokument är ämnat som ett informationsblad till föräldrar i Skara HF:s ungdomslag. Anledningen till att

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN Utveckling av klubbens verksamhet SVEMO utbildningsmaterial Kontaktpersoner Håll dig uppdaterad genom att se på SVEMO utbildningssida www.svemo.se/utbildning SVENSKA

Läs mer

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist

Projektinformation. Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt. Hans Stjernqvist Projektinformation Projekt Multiskidbana Orsa Grönklitt Hans Stjernqvist 2018-06-18 SAMMANFATTNING Projekt Multiskidbana i Orsa Grönklitt är ett projekt som till största delen är designad utifrån behoven

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Halmstad Arena utvärdering av projektet

Halmstad Arena utvärdering av projektet Halmstad Arena utvärdering av projektet Januari 2011 Bo Thörn Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning INLEDNING 1 PARTNERINGSDEKLARATIONEN 1 RESULTAT 2 PRODUKT 2 PROCESS 2 EKONOMI 3 UPPFÖLJNING

Läs mer

Leaderprojektet möjliggjorde för ass att allt som planerades i projektansökan har kunnat genomföras.

Leaderprojektet möjliggjorde för ass att allt som planerades i projektansökan har kunnat genomföras. PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Premiär inomhuskörning ons 5 okt 17.00 Nu är det äntligen dags för inomhuskörningen. Den kör vi varje onsdagkväll i Gamla skolan Lövsta. Dit tar man sig genom att köra förbi banan i Lövsta, fortsätt ner

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Grästorps Mountainbike-park

Grästorps Mountainbike-park Grästorps Mountainbike-park Utvecklingsplan och vision Bakgrund Intresset för Mountainbike (nedan kallat mtb) har aldrig varit större och bredden på sporten är stor med olika typer av cykling. Även om

Läs mer

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen

ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen WTÖALA K O M M U N S T Y R E L S E ink 2015-02- 02 far. kte+ovfr^ 75 Ronjabollen 1. Varför startade ni projektet och vad ville ni åstadkomma? Ronjabollen startades för att vi på TRIS såg och ser än idag

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Vision. Värderingar. Professionalism - Alla aktiviteter präglas av att vi jobbar utifrån ett brett kompetensregister och lyssnar på varandra

Vision. Värderingar. Professionalism - Alla aktiviteter präglas av att vi jobbar utifrån ett brett kompetensregister och lyssnar på varandra Vision - En galoppör i varje stall Värderingar Professionalism - Alla aktiviteter präglas av att vi jobbar utifrån ett brett kompetensregister och lyssnar på varandra Respekt Vi tillåter olika åsikter,

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ung kultur från Sjuhärad Ungdomscheckens namn Västra Vi Unga distriktet Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

Utbildningspolicy för Svenska Bilsportförbundet

Utbildningspolicy för Svenska Bilsportförbundet Utbildningspolicy för Svenska Bilsportförbundet 2003-09-02 Inledning Svenska Bilsportförbundet är ett av 67 specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. En av de viktigaste uppgifterna för specialförbunden

Läs mer

SVENSKA MOTORCYKEL- OCH 1 SNÖSKOTERFÖRBUNDET

SVENSKA MOTORCYKEL- OCH 1 SNÖSKOTERFÖRBUNDET SVENSKA MOTORCYKEL- OCH 1 SNÖSKOTERFÖRBUNDET Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, 2005, rev. 2012-03-26 Teckningar: ÖILERT Sammanställning och bearbetning: Lena Bleckman, Thomas Avelin 2 SVEMO:s

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Skyddsvärnet- Behandlingshem Föreningen Skyddsvärnet Rapport 2012-02-2 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer,

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Utkast: Det här dokumentet ska ses som ett diskussionsunderlag för hur träningsverksamheten i Västergötlands orienteringskretsar kan organiseras. Målsättningen

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten.

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Tidtagning... 9 Medlemskap... 9 Motionär... 9 Tävlingssugen?... 9 KM... 10 Sponsorer & Samarbetspartners... 10 Medlemsförmåner...

Tidtagning... 9 Medlemskap... 9 Motionär... 9 Tävlingssugen?... 9 KM... 10 Sponsorer & Samarbetspartners... 10 Medlemsförmåner... Innehåll Klubben... 4 Hemsidan & Facebook... 4 Medlemsregister... 4 Stadgar... 4 Styrelsen... 5 Kontaktpersoner... 5 Lugnets motor stadion... 5 Vägbeskrivning:... 5 GPS kordinater... 5 Öppettider... 5

Läs mer