Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål."

Transkript

1 Vi hade på dressyrarrangörsträffen på Huseby 17 juni frågeställningar som utgick ifrån två olika perspektiv: Du som tävlingsryttare Du som arrangör En del hade erfarenhet och inblick ifrån båda sidor. Det vi kom fram till här är att man i olika roller kan se på saker ifrån olika håll. Vi utgick ifrån erfarenheter från framförallt Smålandsdistriktet. Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål. Klasser: Bra med stort utbud av klasser på samma tävling. Genom att manipulera TDB, ge ryttarna starttider/ordning som i förklassen, som görs när det gäller lagklasser. Detta för att förhindra för stora olikheter för ryttarna och för att skona hästarna och ta hänsyn till säkerheten, gällande tiden mellan klasserna i den mån det går. Viktigt med en bra trappa mellan klasserna, inte för stora hopp utbildningsmässigt, så det går att rida två klasser vid tävlingen. Ponny/häst på samma dag: Bra med ponny/häst för ponny ryttare, då de kan lära och inspireras av äldre ryttare. Även roligt att man kan som förälder och barn kan åka ihop och tävla. Kräver stor anläggning, eftersom de inte kan rida fram samtidigt på samma bana. Lok/reg. el. nat. tävlingar: Bra med ett stort utbud genom att erbjuda både ex. regionala klasser, har gjort att det totala utbudet av klasser/tävlingar har breddats. Ekipage som är på gränsen uppåt kan starta en lokal och en regional klass vid samma tävling. Vore roligt med fler nationella tävlingar, kul att se så bra ekipage och ett större utbud för de ekipagen.

2 Lag: Inte för stora zoner, 7,8 lag max. Ju högre nivå ju längre är man beredd att åka eftersom det är färre som rider på den nivån, rättvis fördelning av avstånd, fyra ryttare bra, lagen ska vara en trappa i utbildningen. Nollställt resultat inför finalen gör det mer spännande, zonsegrare uppmärksammas. genom exvis diplom. Avstånd: Korta avstånd för lagomgångar. Ska tas hänsyn till om laget har en egen omg, kan då åka längre de andra omg. 15 mil känns som max, 10 mil någorlunda bekvämt. Uppstallning: vid längre dagar, eller långt mellan klasserna, rimligt pris vid uppstallning Minimum utan uppstallning, ca 2 tim mellan klasserna (även vid individuella tävl.). Två ridhus: Vid lagtävlingar, vid kallare årstid, bra med flera framridnings alt. Kan ej kräva identiskt underlag, men alltför stor skillnad är inte önskvärt. Framridning: Viktigt med bra underlag. Maxantal av ryttare på framridningen, funktionärer vid ponny och på lokaltävlingar, när det är många som är ute för första gången. Bra högtalare, så speakern hörs. Parkering: Parkeringsvakter, speciellt vid dåligt utrymme och vid större startfält och när det inte finns uppstallningsmöjligheter som kan rapportera vi oroligheter hos hästarna. Bra skyltning för mockningsmöjligheter av transporten, gärna tillgång till vatten. Inte långt till tävlingsområdet. Tävlingsområdet: Tydliga skyltar, bra med korta avstånd mellan transport - framridning och tävlingsbana. Även bra högtalare vid framridning och uppstallning, bra säkerhetsanpassat, gällande häst och publik.

3 Funktionärer: Tillgång till någon som kan TR och datorprogram under tävlingen, vid ev. problem som uppstår, funktionärer ska vara synliga-ex. gulväst. Bra bemötande, så att man inte som ryttare känner att man ställer dumma frågor. Underlag: Som ryttare accepterar man vattenpölar på ridbanan mer än att det är dammigt, att vattna banan bör vara ett krav för hästarnas skull. Det bör också underhållas med sladdning vid behov så att det inte skiljer för mycket på underlaget mellan ryttarna. Krav på banor, mm ökar med nivån på tävlingar. Bra att harva igenom några dagar före tävling. Domare: Skalor ska förhålla sig till varandra med en inte alltför stor marginal, viktigt hur negativ kritik formuleras, försöka ge positiva omdömen också. Detta ska hållas efter av utbildningsdomare som ska ha koll på domare och hur domarna dömer i distrikten, det ska finnas uppföljningar och utvärderingar, betydelsen är stor för ryttarna, speciellt vid ponny och vid kval. Det är också bra/roligt med olika domare, som lokalryttare åker du inte så långt, blir då ofta samma domare. Ryttare skulle kunna lämna skriftlig utvärdering vid tävlingen med väl motiverade synpunkter (inte gnäll). Priser: På lokal nivå gärna hederspriser (priskorg där ryttarna får välja uppskattat), högre tävlingar startavgiften tillbaka på TDB och på reg. och uppåt gällande stor häst, bra premier! Ej premier på kvalklasser, plakett ska ingå. Mat: Kravet på mat höjs med nivån på tävlingen. När det gäller servering, så ska det tas hänsyn till tävlingsryttarna, så att inte maten är slut efter man har ridit eller att de stänger innan tävlingen är slut och då menas att man som ryttare hinner ställa in och göra i ordning sin häst efter ritt. Alternativ mat (nyttiga alternativ, mm) och större utbud med piroger, wraps, fruktsallad i portionsskål/-mugg, mm till ev. lunchutbudet. Varm mat el soppa vid kallt väder. Övriga önskemål: Fasta starttider även på lokal nivå, musiken inte för nära eller för högt runt tävlingsbanan, tydlig speaker och bra ljud, tydlig information om vad som gäller i god tid med pauser och regler runt collecting ring. Klocka på framridningen. Dricka efter avslutad ritt i varmt väder är uppskattad gest.

4 Genom att även tänka som tävlingsarrangör kom det fram varför det inte alltid ser ut som tävlingsryttarna vill runt om på tävlingarna, det finns det många saker att ta hänsyn till: Ofta är det en klubb med ridskola som har en ekonomi som är beroende av all inkomst från tävlingarna för att gå runt eller kunna utvecklas. Det är mycket svårt att få folk att ställa upp både som ideell funktionär men framför allt som tävlingsarrangör i exempelvis en sektion, för att ta ett större ansvar. Detta gör att så få funktionärer som möjligt används, även för att spara på funktionärsstaben till att räcka över alla årets tävlingar. Många tycker naturligtvis att det är jätteroligt att vara funktionär och arrangör och det finns många exempel på trofasta eldsjälar, men det behövs fler! Som med alla vinstdrivande verksamheter försöker man att slimma dem så att man får så mycket vinst som möjligt. Även för ideella föreningar behövs överskottet och då är det lätt att man tullar på kvalitén gällande priser och annat. Allt kostar, exempelvis kostar kanske vattning 1000 kr/ dag, enkel mat gör att man tjänar in extra pengar och skänkta reklampriser blir ett alternativ. Som arrangör vill man få tillbaka tävlingsryttarna till nästa tävling, många starter bidrar med mer pengar till klubben. Detta gör att en viss nivå måste hållas, det finns skrivet i TR vad du som tävlingsarrangör och ryttare måste förhålla dig till, men det är oftast riktlinjer och miniminivåer/krav. Dessa sätts på sin spets när det gäller förhållandena på tävlingar med konkurrerande klubbar som tävlar om tävlingsryttarna. Några klubbar tycker att det är bra att arrangera lagtävlingar för att det ger ofta fullt startfält, andra klubbar tycker att det ställer för höga krav på fler och kunniga funktionärer. En del tycker att det är roligt med lagtävlingar. Några klubbar tycker av samma anledning att det är svårt att arrangera en högre nivå på tävlingar i brist på villiga, kunniga funktionärer och i viss mån handlar det om lönsamhet. Det finns även vissa andra anledningar till att man arrangerar de tävlingar som man gör, det kan vara egna tävlingsryttare i klubben som gör att klubbmedlemmarna vill gynna dem med passande klasser och nivå på tävling. Det är ju också roligt för de andra medlemmarna att se sina egna ryttare på hemmaplan. Det kan vara extra roligt för alla att exempelvis för ett lag rida en delomgång på hemmaplan.

5 Som arrangör/funktionär är det naturligtvis väldigt viktigt att man inte utsätts för för stora krav eller påhopp av tävlingsryttare, mm. Detta gör att man inte vill ställa upp som funktionär igen. Som arrangör vill man ha tydliga riktlinjer, regler och önskemål i god tid innan tävlingen för att kunna genomföra den så bra som möjligt. Som arrangör av tävlingar så tycker de flesta att deras egna tävlingsryttare bör hjälpa till på hemmatävlingarna, det borde ligga i deras eget intresse att det finns tävlingar att tävla på. De är ju oftast de bästa och kunnigaste funktionärerna. De har stor kunskap om hur det ska gå till på tävling och har lätt för att sätta sig in i hur tävlingsryttaren vill ha det. Det finns oftast möjligheter att hjälpa till på de tävlingar som man själv inte är med på, ponny/häst, mm. Det finns många olika funkionärssystem på olika klubbar som är framtagna för att passa deras verksamhet, detta vore bra med en sammanställning av dessa för att se vad som funkar bra för alla. När det gäller att anlita domare är det i många fall så, att antingen har klubbarna några domare i närheten eller en domare med anknytning till klubben, som brukar anlitas. Detta är oftast både smidigt och billigare många gånger. Däremot kan ryttarna i närområdet gärna vilja rida för en annan domare än den vanliga någon gång. Tänk på att domaren inte får träna någon av de tävlande. Två ridhus och fler banor med bra underlag är ju oftast ett högt prioriterat önskemål ifrån klubbmedlemmarna. Detta är mycket kostsamt och därför är det få förunnade klubbar som har tillgång till detta. Därför är flertalet klubbar hänvisade till den ljusare och varmare årstiden när det gäller att arrangera tävlingar. Många klubbar är beroende av sponsorer och arbetar mycket för att kunna få bra sponsorer, för att kunna erbjuda tävlingsryttarna bra priser. I de flesta fall av sponsring handlar det om ett ge och ta förhållanden, där företaget får bra publicering och reklamutbyte på tävlingar, mm. Sällan sponsras det med rena pengar utan mer som byteshandel. Tävlingsklubbar som inte är knutna ekonomiskt till en ridskola anses kunna få pengarna att gå tillbaka till tävlingsverksamheten och kan därför snabbare få ekonomi till byggnader och banor. Det finns också exempel på samarbeten mellan ridskola/tävlingsverksamhet gällande skötsel och användning av gemensamma banor och utrymmen. En del klubbar har fler medlemmar och en del klubbar har många tävlingsryttare och en del har ihärdigare medlemmar än andra. Alltså har klubbar väldigt olika förutsättningar, så det kanske är lättare för vissa klubbar att anordna fler tävlingar och på högre nivåer än andra.

6 Sammanfattningsvis så måste ryttarna ha tävlingar och tävlingarna behöver ryttare.

Ridsportallsvenskan 2010

Ridsportallsvenskan 2010 Regler Ridsportallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Div I Hoppning

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2011

Ponnyallsvenskan 2011 Regler Ponnyallsvenskan 2011 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2011 2010-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2010

Ponnyallsvenskan 2010 Regler Ponnyallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Ändringar är markerade med fetstil. BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa.

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

DRESSYR HÄST & PONNY. 2014 Publicerad

DRESSYR HÄST & PONNY. 2014 Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund DRESSYR HÄST & PONNY 2014 Publicerad Tider för anmälan Vårens serier, ordinarie anm.tid till och

Läs mer

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling.

Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Hopptävling Innan tävling Även om du inte har möjlighet att hjälpa till under själva tävlingsdagarna finns det mycket att bidra med även innan en tävling. Förberedelser till cafeterian I cafeterian har

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2014

Regler Ponnyallsvenskan 2014 Regler Ponnyallsvenskan 2014 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland och Västmanland för året 2014 Södermanlands Ridsportförbund Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2017

Regler Ponnyallsvenskan 2017 Regler Ponnyallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF.

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2018

Regler Ponnyallsvenskan 2018 Uppdaterat 180110 Regler Ponnyallsvenskan 2018 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2018 Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF. För regler

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2019

Regler Ponnyallsvenskan 2019 Uppdaterat 181220 Regler Ponnyallsvenskan 2019 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2019 Ridsportens Hus 73494 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF. För regler

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2011

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2011 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2011 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 för Allsvenskan Häst 2018 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer

DRESSYR HÄST & PONNY. 2013 Publicerad 130108

DRESSYR HÄST & PONNY. 2013 Publicerad 130108 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund DRESSYR HÄST & PONNY 2013 Publicerad 130108 Grenledare: Häst Åsa Kaså tel 0705-58 50 50 hastdressyr@vastergotland.ridsport.se

Läs mer

Sandö Sportryttarförening hälsar dig varmt välkommen till våra. Meddelande till ryttare

Sandö Sportryttarförening hälsar dig varmt välkommen till våra. Meddelande till ryttare Sandö Sportryttarförening hälsar dig varmt välkommen till våra Dressyrtävlingar för ponny & häst den 28-29/5 på Stall Sandö Meddelande till ryttare PRELIMINÄRT TIDSPROGRAM LÖRDAGEN (28/5) SÖNDAGEN (29/5)

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan REGLER FÖR PONNYALLSVENSKAN 2018 för Ponnyallsvenskan År/tidsperiod 2018 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund

Läs mer

REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning

REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning Regler för År/tidsperiod 2018 Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan REGLER FÖR PONNYALLSVENSKAN 2019 för Ponnyallsvenskan 2019 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska

Läs mer

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 De viktigaste frågorna att ta tag i direkt! Utbilda domare, överdomare och banbyggare inom klubben. Arrangera nationell tävling i någon form: Samverka med andra

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

DRESSYR HÄST OCH PONNY 2011

DRESSYR HÄST OCH PONNY 2011 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY 2011 Publicerad 2011-02-01 Grenledare: Häst Johanna Ahlqvist, tel 0515-15301,

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2013

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2013 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2013 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY Publicerad

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY 2011 Publicerad 110201 Västergötlands Ridsportförbund Staveredsg. 20 461

Läs mer

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II Ryttarmeddelande Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014 Regional och Nationell tävling med Prins Carl Philips pris kval II Ankomst Boxarna är tillgängliga tidigast

Läs mer

DRESSYR HÄST & PONNY Publicerad

DRESSYR HÄST & PONNY Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund DRESSYR HÄST & PONNY 2012 Publicerad 120201 Grenledare: Häst Åsa Kaså tel 0705-58 50 50 hastdressyr@vastergotland.ridsport.se

Läs mer

SUGER CUP. Vill man delta i hela cup paketet gäller följande:

SUGER CUP. Vill man delta i hela cup paketet gäller följande: SUGER CUP Suger Cup är uppbyggt som en serie/cup men det är viktigt att förmedla att det finns inget krav på att rida hela paketet utan ekipagen kan rida en omgång eller en träning och lära av det. Vill

Läs mer

Tävlingar på Sörmons Ridklubb 2017

Tävlingar på Sörmons Ridklubb 2017 Tävlingar på Sörmons Ridklubb 2017 Vecka Datum Status Gren Hästtyp v.11 2017-03-19 Lokal Dressyr Häst v.13 2017-04-02 Regional Dressyr Häst v.21 2017-05-25 Lokal + Regional Dressyr Häst/ponny v.21 2017-05-26

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2016

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2016 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2016 1 för Allsvenskan 2016 För att klubb ska få delta Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska med lag i Allsvenskor Ridsportförbundet. krävs att

Läs mer

Ryttarmeddelande Kalmar Jumping Tour 2014 med Ridsport Ponny Cup Lokal/Regional/Nationell hopptävling för ponny och häst 26-29/6 2014

Ryttarmeddelande Kalmar Jumping Tour 2014 med Ridsport Ponny Cup Lokal/Regional/Nationell hopptävling för ponny och häst 26-29/6 2014 Ryttarmeddelande Kalmar Jumping Tour 2014 med Ridsport Ponny Cup Lokal/Regional/Nationell hopptävling för ponny och häst 26-29/6 2014 Tack för din anmälan och varmt välkommen Tävlingen hålls utomhus på

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2016

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2016 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2016 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund

Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund Regler för Anordnas av År 2018/tidsperiod Gren Öppen för Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund Genomförs på våren Hästdressyr Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg

Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg Lagregler 2013 För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida Version 1.3 Förändringar och tillägg från 2012 är markerade med gult Innehåll: Gemensamma bestämmelser för: tävlingsarrangörer...

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Lagregler För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida

Lagregler För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida Lagregler 2011 För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida Version 2.0 Förändringar och tillägg från 2010 är markerade med blått Innehåll: Gemensamma bestämmelser för: tävlingsarrangörer...

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Arbetsmaterial Från arbetsgruppen till Varbergs kommun Arbetsmaterial gällande visionsarbete med ny ridanläggning i Varbergs kommun

Arbetsmaterial Från arbetsgruppen till Varbergs kommun Arbetsmaterial gällande visionsarbete med ny ridanläggning i Varbergs kommun Arbetsmaterial gällande visionsarbete med ny ridanläggning i Varbergs kommun Bakgrund Det finns idag 8 stycken registrerade ridklubbar i Varbergs kommun. Dessa är: * Himledalens ridklubb * Skultagårdens

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY Uppdaterad

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY Uppdaterad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY 2010 Uppdaterad 100114 Grenledare: Häst Johanna Ahlqvist, tel 0515-15301,

Läs mer

BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BÖRJA TÄVLA! Det här häftet är en vägledning för personer med funktionsnedsättning som vill börja tävla. Tävla kan man göra på olika nivåer och

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2019

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2019 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2019 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa Svenska Ridsportförbundets målsättning med utvecklingsmodellen

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2018

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2018 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2018 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

Hemmalag Bortalag Datum/tid Domare. Ekbackens RF Hufvudsta Ridklubb Söndag 24/1, kl Eva Rydström

Hemmalag Bortalag Datum/tid Domare. Ekbackens RF Hufvudsta Ridklubb Söndag 24/1, kl Eva Rydström DAGS IGEN FÖR.. PONNYCUPEN I DRESSYR I ponnycupen åker Ekbackens elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Alla lag i gruppserien möts två

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. RYTTARBREV FRAMTIIDS TÖLTTÄVLIING 11 MAJ 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. För att alla som ska tävla ska kunna komma redan

Läs mer

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg Lagregler 2016 Betr. div. 1 hoppning häst och ponny hänvisar vi till SvRf:s hemsida: http://www3.ridsport.se/tavling/hoppning_/regler Version 1.1 Förändringar och tillägg från 2015 är markerade med gult

Läs mer

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten VÄRDEGRUND Uppsala Ponnyklubbs värdegrund utgår i huvudsak från Svenska Ridsportförbundets värdegrund och idéprogram, vilket vi känner är en stabil grund för föreningen att stå på. Uppsala Ponnyklubb är

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning Dressyrtävlingar för ryttare med Förord Dressyrtävlingar för ryttare med anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser och II - Dressyr. Nedan

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund HOPPNING HÄST & PONNY

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund HOPPNING HÄST & PONNY VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund HOPPNING HÄST & PONNY 2012 Publicerad 120201 Uppdaterad sid 2 120227 Förtydligad för Div II ponny

Läs mer

Välkommen till Östgötacupens Finaldag

Välkommen till Östgötacupens Finaldag Välkommen till Östgötacupens Finaldag 7 mars 2015 På Gerstorp Linköping, Nya Ridhallen Innehåll Incheckning... 1 Box/hage... 2 Domare... 2 Fika/lunch... 2 Framridning... 2 Regler vid framridning:... 2

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare

Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare Lathund TR dressyrtävlingar för pararyttare Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionsnedsättning anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge, 18 april 2015, 1a deltävlingen

Hopp mot Cancer Challenge, 18 april 2015, 1a deltävlingen Compass Sportryttarklubb arrangerar Hopp mot Cancer Challenge, 18 april 2015, 1a deltävlingen Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Meddelande till ryttare TÄVLING: HOPP MOT CANCER

Läs mer

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Gemensamma instruktioner Tävlingsledare Roller: (representant styrelsen) 1st Ansvarig från styrelsen (om ingen annan anvisas) Funktionskläder Alleby Tillsätt arbetsgrupp:

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge 12 september :e deltävlingen

Hopp mot Cancer Challenge 12 september :e deltävlingen Compass Sportryttarklubb arrangerar Hopp mot Cancer Challenge 12 september 2015 3:e deltävlingen Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Vi följer ordningen

Läs mer

Säkerhetschef Innan tävlingen Under tävlingen Kontrollerar chipsmärkning och hästpass alla ponnyer som tävlar Efter tävlingen

Säkerhetschef Innan tävlingen Under tävlingen Kontrollerar chipsmärkning och hästpass alla ponnyer som tävlar Efter tävlingen Säkerhetschef Planerar och sätter upp avspärrningar (se anläggningsskiss) Planerar räddnings/utrymningsvägar tillsammans med sjukvårdare (se anläggningsskiss) Skriva ner en noggrann genomtänkt organisation

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Klubbmästerskap 2010. VÄGBESKRIVNING

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Klubbmästerskap 2010. VÄGBESKRIVNING RYTTARBREV FRAMTIIDS KLLUBBMÄSTERSKAPP 1111--112 SEPPTEMBER 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Klubbmästerskap 2010. VÄGBESKRIVNING Vägbeskrivning samt

Läs mer

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Reviderad 171121 VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Medlem För att tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK och om du inte

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

Regler för Anordnas av

Regler för Anordnas av Regler för Anordnas av Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund År 2018/tidsperiod Genomförs på våren 2018 Gren Hästhoppning Öppen för Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr Talangutveckling Examensarbete 2014-2015 Pernilla Bjuhr Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1Syfte... 1 2. Upplägg med Östgötateamet... 2 2.1Kriterier för att vara med i Östgötateamet fälttävlan...

Läs mer

Välkommen till Östgötacupens töltuttagningar

Välkommen till Östgötacupens töltuttagningar Välkommen till Östgötacupens töltuttagningar 10 januari 2015 På Gerstorp Linköping, Nya Ridhallen Innehåll Incheckning... 1 Box/hage... 2 Domare... 2 Strykningar... 2 Fika/lunch... 2 Framridning... 2 Regler

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

BESTÄMMELSER. Allsvenskor

BESTÄMMELSER. Allsvenskor BESTÄMMELSER Allsvenskor 2012 Generella regler lag Dessa regler gäller för samtliga allsvenskor om inget annat anges. ANMÄLAN Lagserierna är öppna för klubbar anslutna till SvRF inom Upplands Ridsportförbund.

Läs mer

1. Sekretariat & startanmälan: Sekretariatet är beläget i ridhuset och öppnar kl. 8:00 på tävlingsdagen.ekipaget är automatiskt startanmält.

1. Sekretariat & startanmälan: Sekretariatet är beläget i ridhuset och öppnar kl. 8:00 på tävlingsdagen.ekipaget är automatiskt startanmält. Ryttarmeddelande Vi hälsar Dig varmt välkommen till Kanalhoppet 2016, Söderköpings Ryttarsällskaps lokala & regionala hopptävlingar för ponny & ridhäst den 2 3 juli 2016. Telefonnr. på tävlingsdagen är

Läs mer

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017.

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017. VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017. GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Detta regelverk baseras i huvudsak på fastställda regler från Svenska Ridsportförbundet med anpassning för Division

Läs mer

HÖÖKS Bohuscupen, Lokal tävling för Häst

HÖÖKS Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Regler för Annordnas av År/tidsperiod Gren Öppen för HÖÖKS Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund 2019 Genomförs på våren Hästhoppning Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2017.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2017. RYTTARBREV FRAMTIIDS KM 2 SEPPTEMBER 20117 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids KM 2017. Vi har 29 startande ekipage, 53 starter, och valt att slå ihop några klasser

Läs mer

Hopp mot Cancer Challenge 10 september 2016

Hopp mot Cancer Challenge 10 september 2016 Compass Sportryttarklubb arrangerar tillsammans med Upplands Motor Hopp mot Cancer Challenge 10 september 2016 Meddelande till ryttare Startlistor och onlineuppdatering: http://online.equipe.com Vi följer

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Proposition för Ljungby Ridklubb

Proposition för Ljungby Ridklubb Förbundet Utbildning Tävling Hästkunskap Häst & Ryttare Meny Start Internetanmälan Tävlingsadministration Proposition för Ljungby Ridklubb nationell, regional tävling i hoppning ponny, ridhäst, 8-10 April

Läs mer

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY Lagsammansättning Lag skall bestå av minst 3 och max 4 ekipage, de 3 bästa resultaten räknas. (Gäller inte div 4 hoppning ponny, se nedan) Ryttare får starta

Läs mer

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg Lagregler 2015 Betr. div. 1 hoppning häst och ponny hänvisar vi till SvRf:s hemsida: http://www3.ridsport.se/tavling/hoppning_/regler Reglerna för Gymkhanan finns under fliken på vår hemsida. Version 1.0

Läs mer

Tävlingskommitén. Tävling ÅÅMMDD

Tävlingskommitén. Tävling ÅÅMMDD Tävlingskommitén Ansvarar för planering och uppdrag inför tävlingsarbetet i SoRF Arrangerar tillfälle Tävling ÅÅMMDD Har en Har en Har en Har en Administrations ansvarig Anläggnings- ansvarig Funktionärs

Läs mer

VETLANDAORTENS RYTTARFÖRENINGS POLICY VID LAGTÄVLINGAR

VETLANDAORTENS RYTTARFÖRENINGS POLICY VID LAGTÄVLINGAR VETLANDAORTENS RYTTARFÖRENINGS POLICY VID LAGTÄVLINGAR Allmänt Alla intresserade vars häst/ponny av sportkommitén före seriens start bedöms ha kapacitet att delta skall beredas plats i division III-I lagen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10

LATHUND FÖR TÄVLINGSARRANGÖRER Sidan 1 av 10 Sidan 1 av 10 Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 1 INBJUDAN/PROPOSITIONER... 3 TIDSPROGRAM... 4 Tidtabell för uttagningar med flera ekipage och för finaler... 5 STARTLISTOR... 5 SEKRETARIATS- OCH DOMARBLANKETTER...

Läs mer

Välkommen till Folkungabygdens Ryttarförening

Välkommen till Folkungabygdens Ryttarförening Ryttarmeddelande Välkommen till Folkungabygdens Ryttarförening Regional/Nationell hopptävling 15-16 juni 2013 Solla Herrgård Startlistor publiceras på http://online.equipe.com/. Anläggningsskiss hittar

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

ARRANGÖRSGUIDE Dressyrtävlingar/klasser för pararyttare

ARRANGÖRSGUIDE Dressyrtävlingar/klasser för pararyttare ARRANGÖRSGUIDE Dressyrtävlingar/klasser för pararyttare 1 Innehåll 1. Arrangörsguide dressyr tävlingar/klasser för pararyttare 3 Pararyttare Tävlingsreglemente Stöd till tävlingsarrangörer 2. Typer av

Läs mer

VÄGBESKRIVNING. Vägbeskrivning samt karta till Stenholmen, Gerstorp hittar ni sist i detta brev tillsammans med en skiss över Gerstorps Säteri.

VÄGBESKRIVNING. Vägbeskrivning samt karta till Stenholmen, Gerstorp hittar ni sist i detta brev tillsammans med en skiss över Gerstorps Säteri. RYTTARBREV FFRAMTIIDS LLÄTTA VÅRTÄVLLIING 1100--1111 MAJ 22000088 Framtid har det stora nöjet att hälsa er ALLA hjärtligt välkomna till vår Lätta Vårtävling. Vi har ca 50 anmälda ekipage, varav flera tävlar

Läs mer

Åsbo Ryttarförening hälsar er hjärtligt välkomna till SM för ponny och juniorer samt Ungponnyfinalerna i dressyr den 14-17 augusti 2014

Åsbo Ryttarförening hälsar er hjärtligt välkomna till SM för ponny och juniorer samt Ungponnyfinalerna i dressyr den 14-17 augusti 2014 1 Åsbo Ryttarförening hälsar er hjärtligt välkomna till SM för ponny och juniorer samt Ungponnyfinalerna i dressyr den 14-17 augusti 2014 Sekretariatet Har öppet onsdag 13:00-20:00, torsdag 10:00-20:00

Läs mer

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm Namn: Emma Emanuelsson Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne 2016-2017 1 Innehållsförteckning Inledning Syfte/Frågeställning Metoder/Material Slutsats/Analys

Läs mer

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning.

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning. Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2016 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Kvaltävling 2013.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Kvaltävling 2013. RYTTARBREV FRAMTIIDS KVALLTÄVLLIING 27 APPRIILL 20113 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till Framtids Kvaltävling 2013. Vi har 35 startande ekipage och med anledning av det

Läs mer

Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens Kommentar kansliet Åldersgräns. Tas bort Gäller aven Normala

Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens Kommentar kansliet Åldersgräns. Tas bort Gäller aven Normala TR-ändringar TR III version 4 180424 TR III Gren Hoppning Datum 180424 Hk Mom Rubrik (ska finnas) Tidigare text Ny text Motivering Konsekvens 301 1 Åldersgräns 12 år från Gräns finns på hästryttare 130

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

Funktionärsinstruktioner 22 september 2013

Funktionärsinstruktioner 22 september 2013 Funktionärsinstruktioner 22 september 2013 Tävlingsledare Eva Wirén Säkerhetsansvarig Karin Bergkvist Sekretariat Eva Lustig Sjukvårdsansvarig Birgitta Almgren Funktionärsansvarig Birgitta Almgren Matbiljetter

Läs mer

Guiden till Grönt kort

Guiden till Grönt kort Guiden till Grönt kort Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Det gäller oavsett om du är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör, och oavsett i vilken gren du tävlar.

Läs mer

ID: Regler för Folksam Elitallsvenska, lag- SM Svenska Ridsportförbundet. År/tidsperiod 2017

ID: Regler för Folksam Elitallsvenska, lag- SM Svenska Ridsportförbundet. År/tidsperiod 2017 Regler för Folksam Elitallsvenska, lag- SM 2017 Anordnad av Svenska Ridsportförbundet År/tidsperiod 2017 Gren Öppen för Hoppning Folksam Elitallsvenska är öppen för föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer

alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar

alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar Medlem För att vara med och tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK Hur blir jag medlem? Betala in

Läs mer

Ryttarmeddelande. Välkommen till Räkanhoppet 2018

Ryttarmeddelande. Välkommen till Räkanhoppet 2018 Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2018 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer