KLASS 4 PÅ BIRKA HÄLSNING FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN ELEVINFLYTANDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KLASS 4 PÅ BIRKA HÄLSNING FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN ELEVINFLYTANDE"

Transkript

1 KLASS 4 PÅ BIRKA HÄLSNING FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN ELEVINFLYTANDE GENREP ENSEMBLE & KÖR LÄSVÄRT ÖPPET HUS HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET UTBILDNINGAR KALENDARIUM Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà Web: - E-post: ellenkeybladet@eks.se

2 KLASS 4 PÅ BJÖRKÖ Elevernas röster från utflykten till Birka. Man fick en alldeles ny känsla av att vara på Birka. Det var som att vara i en ny värld av gamla vikingahus, gravar och ruiner. Det var superkul! Vi gick på en guidad tur och det var kul att klättra upp på en hög kulle, där det fanns ett stort kors. Båtresan till Birka var lite långtråkigt. Men när man kom fram var miljön ren och man lärde sig mycket. Det var vacker utsikt på högsta punkten. Det var kul i första början men efteråt blev man trött om benen. Och det var en helt ny natur! Men det bästa med resan var båtresan. Det var ganska roligt eftersom jag hade aldrig sett kullgravar där folk var begravda i, och att man kollade upp graven och såg att huvudet var åt väst och fötterna mot öst så var det en kristen grav. Det var ett ganska fint landskap också ganska många hus. Det var jättekul att få vara så nära naturen och Mälaren. Och att se det där Borgkorset och dem där kullgravarna (de var coola tyckte jag i alla fall). Men det jag inte tyckte om så mycket var nog båtresan när man var under däck. Men annars var det jättekul. Birka får 4 av 5 stjärnor. Jag tyckte Birka var nice för att naturen var fin. Jag tyckte att båtresan var lite bättre för att man fick se många fina saker på vägen och för att jag älskar båtar. Birka var också bra för att man fick veta så mycket roliga saker om vikingarna och Birka. Birka får 3 av 5 stjärnor. Birka var tråkigt men det var spännande med allt han pratade om.

3 Båtresan till Birka var rolig och lärorik, när vi kom fram så åt vi hamburgare. Jag tyckte båtresan var trevlig med all vacker natur och det vackra vädret, utsikt på den högsta punkten på Birka som var på ett berg. Jag såg en kille på båten som liknade Coco. Men båten var roligast för vi fick väldigt mycket tid med varandra och det var väldigt kul. Birka var dessutom inte så kul. Jag gillade bara museumet och inte Birka, det var så tråkigt men båten var rolig. Det var det enda gillade med utflykten 2 av 5 stjärnor.

4 FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN Föräldraföreningen ordnade häromveckan trädgårdsdag tillsammans med skolan och fritids. Totalt var det 32 lärare och föräldrar som rensade ogräs, grillade, fikade, städade och oljade in trä på skolgården och fritidsgården! Vi ser fram emot nästa trädgårdsdag som blir under hösten! Maila gärna med ideer eller synpunkter! Senaste veckorna har ff finansierat dagsutflykt till Birka för klass 4 med lärare, de åker nu i maj. Ff har också betalat den årliga waldorfolympiaden för klass 5 som går av stapeln 20-21maj. Klassen skall prova sina färdigheter i olympiska idrottsgrenar med andra waldorfskolor i Stockholm. Olympiaden är en del av undervisningen om Antiken. Det blir en tvådagarsutflykt med övernattning och umgänge i Josefinaskolan utanför Märsta. Till sist ytterligare en glad nyhet från ff! Vi har nu en komplett styrelse inför nästa år, och har kallat till ett extra årsmöte den 29 maj kl 18 för att välja in denna. Hoppas att många kommer! Ordna gärna en föräldraföreningsrepresentant eller två (det skall vara en ordinarie och en suppleant) redan nu samt vaska fram en ny klassförälder, städansvarig och julmarknadsrepresentant! Föräldraföreningen Fatima Berthelsen, ordförande.

5 ELEVINFLYTANDE Elever har rätt till formellt demokratiskt inflytande genom elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud, det står i skollagen och i arbetsmiljölagen. Genom elevinflytande lär sig eleverna på ett konkret sätt hur demokratiskt beslutsfattande fungerar. Elevinflytande stärker även relationen mellan lärare och elever och leder till en större acceptans för de beslut som fattas. Det kan bidra till kunskaper som är nyttiga att ha med sig i livet: att ta ansvar, kommunicera, leda och lyssna på andra. (Skolverket) Rapport från Elevrådet på Ellen Key skolan Klassråd genomförs regelbundet på schemalagd tid inom ramen för ordinarie undervisning. Representanter från klasserna 3 till 9 deltar i elevrådet. Till elevrådsmötena har klassrepresentanterna med sig klassens frågor och rapporterar sen vidare det som diskuterats där. Under mötena har exempelvis skolans likabehandlingsplan, trygghetsgruppens arbete, ordningsregler, utvecklingen av skolområdet och skolmaten behandlats. Ett gemensamt Elevråd planerades under vårterminen, till den 26/ där alla Stockholms Waldorfskolor och Waldorfskolan på Gotland bjudits in till träff på Ellen Key skolan. Tyvärr var anmälningarna för få för att fullfölja denna idé som visade sig kräva en större framförhållning. Mötet planeras nu till hösten. Det kommer att bli föredrag om vilka rättigheter och skyldigheter elevrådsrepresentanter har och även en workshop om hur elevråd kan arbeta och med vad elevråd kan arbeta med. Att Waldorfskolorna i år firar 100 år kommer att uppmärksammas och på vilka sätt det här kommer att manifesteras under året. När Federationens representant träffade Ellen Keyskolans elevrådsrepresentanter framkom några tydliga områden att arbeta vidare med vid det planerade höstmötet: Lagar och regler Trygghet, arbetsro, Arbetsmiljö, renlighet Tobakslagen Kommunikation: respons, uppföljning, information ut i klasserna Schemafrågor

6 Elevskyddsombuden Förutom elevrådsrepresentanterna i varje klass har varje klass utsett två elevskyddsombud på mellan- och högstadiet. Ett elevskyddsombud ska representera eleverna i arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljön handlar om både den fysiska och den psykosociala miljön. Det kan till exempel handla om att kemikalier från kemiundervisningen ska hanteras på ett säkert sätt och att skolan ska ha ett bra förebyggande arbete mot mobbning. Ellen Keyskolans elevskyddsombud träffar skolans huvudskyddsombud ett par gånger per termin, skyddsrond görs en gång per termin. Brandövning Brandansvarig ser till att rutiner vid en eventuell brand är väl kända av alla som befinner sig inom skolans område. Brandövning görs två gånger per termin. Delegerat ansvar planvis fungerar. Utvärdering/Åtgärder I utvärdering efter höstterminen 2018 framkom önskemål om tätare och mer regelbundna elevrådsmöten. Några fler Elevrådsmöten har hållits under vårterminen än under höstterminen men fortfarande saknas regelbundenheten. I elevsamtalen framkom en viss tveksamhet till elevrådens uppgift: Inget händer ju ändå. Det gäller exempelvis uttalade önskemål som klockor i korridoren, skolklockans inringningstider, soptunnor och gungor på skol-gården, uppfräschning av toaletterna, uppsättning av speglar där mm. En annan synpunkt gäller lärarnas kommunikation med varandra som kunde vara bättre. Elevrådet har påmint om den traditionsenliga lekdagen som är inplanerad sista skolveckan. Elevskyddsmötena under hösten var välplanerade, initialt med en tillrättalagd prova-på-skyddsrond i början av terminen. Den planerade internutbildningen har inte blivit av. Den kommer att genomföras i början av höstterminen 2019 istället. Brandövningarna har skett utan anmärkning. Sammanställning: Cecilia Ferrari Biträdande rektor.

7

8 ÖPPET HUS Flera föräldrar med barn hittade till vår skola en torsdag i maj, nyfikna på och intresserade av vad som finns bakom vår stolta fasad. I entrén möttes de av elever från årskurs 7 som sålde saft, kaffe och egenhändigt bakade bullar och kakor. Där fanns också ett stort träd - en gång tillverkat som teaterkuliss av en klass 12. Nu var det prytt med pilar i olika riktningar, som visade allt vad skolan erbjöd en dag som denna. Ute i trädgården hade verksamheten med ogräsrensning, samt målning o inoljning av trädgårdmöbler redan pågått sedan ett par timmar. Där bjöd också föräldraföreningen på korv med bröd. Som exempel på vad som pågick inom skolans väggar bör nämnas inte mindre än tre olika elevutställningar, konsert med skolans lilla orkester, våtti-vått-målning och arbete med lera. Och mycket mera. Men det visade sig nog att besökarna mest ville insupa atmosfären och få svar på frågor. Presumptiva Ellen Keyskoleelever i alla åldrar kom på besök: allt från någon liten filur i en väldigt stor mage till en flicka som funderade på att börja i höstens klass 9. Hur många som sökte sig hit under torsdagen, är lite svårt att uppskatta. Möjligen kunde det ha rört sig om personer. Arrangemanget kändes hursomhelst både trevligt och angeläget. Det kommer att bli fler tillfällen!

9 HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET För länge sedan arbetade jag på en grundskola i Sollentuna. Där blev jag ombedd att hålla i ett boksamtal à la Aidan Chambers. I stort går detta ut på att alla kommentarer från eleverna är bra, som vuxen varken bekräftar du eller dementerar det barnen säger, men skriver upp på tavlan. Tillsammans läste vi boken Skämmerskans dotter av Lene Kaaberböl. I den aktuella klassen hade vi en pojke, som hade oerhört svårt att sitta still. Men under de här lektionerna, satt han som i trance - det var så spännande! Hans lärare berättade, att han efteråt var tvungen att lägga sig i vilorummet eftersom det tog på krafterna att sitta stilla så länge. Ja, spännande är den, den här berättelsen! Vet ni f.ö. vad en skämmerska är? Jo, det är en människa med en alldeles speciell förmåga, nämligen att kunna se in i en annan människas ögon och veta allt denna person har gjort som hon skäms för. Den här förmågan är förstås användbar, då man ska skipa rättvisa. Bokens skämmerska blir ständigt kallad till olika ting (berättelsen utspelar sig för längesedan, någonstans i världen). En dag blir hon hämtad till Dunkarks borg, och måste lämna dottern Dina o hennes syskon ensamma hemma. Men skämmerskan kommer inte tillbaka! Efter några dagar beslutar sig Dina (som ärvt sin mors gåva) att rida till Dunark, för att ta reda på vad som hänt. Där blir hon slängd i samma fängelsehåla som sin mor, som inte sett något skämmigt i den anklagades ögon och därför vägrat att säga något till hans nackdel. Men här har man med ondskan själv att göra! Och ondskan har till sin hjälp ett antal vidriga, stinkande drakar... Maria Wolff Gripfelt, Bibliotekarie

10 WALDORFLÄRAR UTBILDNINGEN startar först hösten 2020, men det finns en förskollärarutbildning och en fritidspedagogutbildning som startar till hösten Är du förälder på skolan? Är du intresserad att söka till dessa utbildningar? Kontakta WLH! När Ellen Key skolan startade, fanns flera föräldrar som utbildade sig till waldorflärare och som, tillsammans med alla andra föräldrar, hjälpte till att forma grunden till dagens Ellen Key skola.

11 LÄSVÄRT PÅ NÄTET Våra hjärnor är inte skapta för ett liv med skärmar Vi är inte utvecklade för dagens värld konstaterar Anders Hansen tidigt i boken Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Men vad är det som gör att vi känner ett sådant sug efter vår mobiltelefon att vi måste kolla den var tionde minut och röra vid den 2600 gånger per dag? Kan detta ha någon koppling till att nästan en miljon svenskar över 16 år idag äter antidepressiva och att sömnstörningarna ökat bland unga med 500% sedan 2007 året då iphone lanserades? Läs mer på: ELLEN KEYBLADET Visste du att du kan hämta hem tidigare utgåvor av Ellen Key bladet? Besök Nästa nummer (8) väntas utkomma strax före skolavslutningen. KALENDARIET Ons, 29 maj :00 Extra årsmöte i föräldraföreningen 31 maj 2019 Lovdag 5 juni 2019 Städ- och lekdag för eleverna 6 juni 2019 Nationaldagen Fre, 7 jun :00 Skolavslutning Ons, 21 aug :00 Upprop

30 april Nr 6. Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà Web: - E-post:

30 april Nr 6. Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà Web:   - E-post: 30 april 2019 - Nr 6 RÄKNING I KLASS 2 BJÄROR FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN TRÄDGÅRDSDAG EN HISTORISK DAG AGNES NOBEL HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FRITIDSAKTIVITETER STRÅKKONSERT ÖPPET HUS KALENDARIUM Redaktion:

Läs mer

redaktion: Cecilia Ferrari & Marcel Solcà e-post:

redaktion: Cecilia Ferrari & Marcel Solcà e-post: 8 Mars 2019 - Nr 1 INNEHÅLL VECKAN SOM VARIT GLIMTAR FRÅN UNDERVISNINGEN RAPPORT FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN ARTIKELFÖRSLAG KOMMANDE VECKAN redaktion: Cecilia Ferrari & Marcel Solcà e-post: ellenkeybladet@eks.se

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

INNEHÅLL PÅ GRIFFELTAVLAN FÖRFATTARBESÖK ATT VARA MODIG OLYMPIAD EGENHÄNDIGT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET KALENDARIET

INNEHÅLL PÅ GRIFFELTAVLAN FÖRFATTARBESÖK ATT VARA MODIG OLYMPIAD EGENHÄNDIGT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET KALENDARIET 5 juni 2019 - Nr 8 INNEHÅLL PÅ GRIFFELTAVLAN FÖRFATTARBESÖK ATT VARA MODIG OLYMPIAD EGENHÄNDIGT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET KALENDARIET Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Lektionshandledning #180. Elevinflytande och trygghet 1/3

Lektionshandledning #180. Elevinflytande och trygghet 1/3 Lektionshandledning #180 Elevinflytande och trygghet 1/3 i Tema: Elevinflytande och trygghet Ämne: SO, Sv Rekommenderad årskurs: 7-9 Lektionslängd: 160 min (Pass 1 80 min och Pass 2 80 min) Material och

Läs mer

8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET

8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET 23 mars 2019 - Nr 3 8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà Web: www.eks.se - E-post:

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 2015-05-28 Närvarande: FSKA: FSKB: 1A: 1B: Jennie Berg 2A: 2B: 3A: Morgan Rahm 3B: 4A: 4B: 5A: 5B: 6A: Hanna Helmersson 6B: Skola: Christina Nilsson (Rektor) Styrelse:

Läs mer

kortversion Tuböleskolan

kortversion Tuböleskolan kortversion Tuböleskolan Likabehandlingsplanen är skolans handlingsplan för att motverka diskriminering och kränkande behandling. Det är en plan som är till för Dig som elev på skolan. I Likabehandlingsplanen

Läs mer

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Lilla föräldraboken Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Välkommen som ny förälder till Örebro Waldorfskola! Den här skriften är tänkt att vara en vägledning för dig som ny förälder. Här får

Läs mer

Utveckling och lärande

Utveckling och lärande Elevenkät 2018 Elevernas ansvar och inflytande, Lgr 11 (kap 2.3) De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig ska omfatta alla elever. Elever ska ges inflytande över utbildningen.

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Ljustorps skola och fritidshem Läsåret

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Ljustorps skola och fritidshem Läsåret Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Ljustorps skola och fritidshem Läsåret 2016-2017 Inledning Postadress: 861 82 Timrå Besöksadress: Köpmangatan 14 Telefon: 060-16 31 47, 16

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

LINKÖPING VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund

LINKÖPING VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund Plan mot kränkande behandling I enlighet med skollagens 6:e kapitel och utifrån diskrimineringslagen LINKÖPING 2019 VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund Många nobelpristagare

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Kungsbacka läsåret 2013/2014 Planen omfattar både arbetet med likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling 1 Rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

VARFÖR ETT ELLEN KEY BLAD TIOKAMRATER FRÅN BILD TILL BOKSTAV FÖRÄLDRAFÖRENINGEN LÄSTIPS HANTVERKSSKICKLIGHET

VARFÖR ETT ELLEN KEY BLAD TIOKAMRATER FRÅN BILD TILL BOKSTAV FÖRÄLDRAFÖRENINGEN LÄSTIPS HANTVERKSSKICKLIGHET 14 mars 2019 - Nr 2 Krokusar, elevarbeten från klass 3 VARFÖR ETT ELLEN KEY BLAD TIOKAMRATER FRÅN BILD TILL BOKSTAV FÖRÄLDRAFÖRENINGEN LÄSTIPS HANTVERKSSKICKLIGHET Redaktion: Cecilia Ferrari & Marcel Solcà

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Njutångers skola LÅ 2011-2012 Planen reviderad 20111212 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Elevrådsdag på Gotis i Öjebyn den 9/10 Kl. 09:20-ca 15:00

Elevrådsdag på Gotis i Öjebyn den 9/10 Kl. 09:20-ca 15:00 Elevrådsdag på Gotis i Öjebyn den 9/10 Kl. 09:20-ca 15:00 Närvarande: Milla, Faisal, Julia, Stina, Ebba, Maximilian, Edward, Elsa W, Alex, Elsa L, Rody, Hamed, Nadja, Elin O, Elin A, Amanda, Sanna, Emil,

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Läsåret 10/11

LIKABEHANDLINGSPLAN Läsåret 10/11 SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens utbildningsområde LIKABEHANDLINGSPLAN Läsåret 10/11 Bergaskolan, år 7-9 1 Vad säger lagarna? Likabehandlingsarbetet regleras sedan

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd

En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd En bättre och mer demokratisk skola! Skoldemokrati Elevinflytande Elevråd En bättre och mer demokratisk skola! Hur och varför? Hur vi ska göra skolan bättre och höja elevernas resultat är en ständig debatt

Läs mer

LUPP med fokus Osbeck

LUPP med fokus Osbeck LUPP med fokus Osbeck LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första

Läs mer

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM i k Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: TIMSS & PIRLS 2011 OBS! Vik och riv försiktigt! Elevenkät Årskurs 4 Skola: Elev: Klass: PIRLS/TIMSS Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 BARCODE j l Instruktioner

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola Hagabackens rektorsområde Ramshyttans rektorsområde Plan mot kränkande behandling Ramshyttans skola 2014 Likabehandlingsplan /plan mot kränkande behandling På vår skola ska inget barn bli utsatt för: Diskriminering:

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortronmyren period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortronmyren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-30 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortronmyren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (5) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Edsta Fritids 2011/2012 Planen reviderad oktober 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Årskurs F-5, samt Storängsskolans fritidshem. Läsår: 2018 2019 Som du vet ser vi alla nästan likadan ut inuti,

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Likabehandlingsplan Revinge skola

Likabehandlingsplan Revinge skola Likabehandlingsplan Revinge skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem Läsår 2016 / 2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass,

Läs mer

Gökstensnytt nr 2 Läsåret

Gökstensnytt nr 2 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-10-24 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 2 Läsåret 2016-2017 Hej alla föräldrar och elever! Terminen närmar sig halvlek och mycket händer

Läs mer

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola

Lilla föräldraboken. Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Lilla föräldraboken Bra att veta som förälder på Örebro Waldorfskola Välkommen som ny förälder till Örebro Waldorfskola! Den här skriften är tänkt att vara en vägledning för dig som ny förälder. Här får

Läs mer

Kungsmarksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsmarksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsmarksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Gäller från augusti 2015 till juni 2016 Reviderad 2015-12-21 Ansvarig för planen: Yvonne Andersson rektor Värdegrundsgruppen:

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Grevegårdsskolans likabehandlingsplan

Grevegårdsskolans likabehandlingsplan Grevegårdsskolans likabehandlingsplan för skolan, förskoleklass och fritidshem Gäller från 2013-04-01 till 2014-04-01 Innehållsförteckning Likabehandlingsplan Grevegårdsskolan sidan 2 Vision. Mål Metod

Läs mer

OM EHT - ELEVHÄLSOTEAMET CHEX ELLER KEX FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN OM FRÅNVAROANMÄLAN HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET KALENDARIET

OM EHT - ELEVHÄLSOTEAMET CHEX ELLER KEX FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN OM FRÅNVAROANMÄLAN HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET KALENDARIET 1 april 2019 - Nr 4 OM EHT - ELEVHÄLSOTEAMET CHEX ELLER KEX FRÅN FÖRÄLDRAFÖRENINGEN OM FRÅNVAROANMÄLAN HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET KALENDARIET Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Likabehandlingsplan 2017-2018 Reviderad 2017-06-21 1 Innehåll Den nya lagen innebär... 3 Skolans värdegrund ur ett likabehandlingsperspektiv... 5 Konkret arbete... 5 Åtgärder och

Läs mer

Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen

Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen Hans Gedda på Nationalmuseum/Konstakademin 13/2 2014 Visning och arbete i ateljen Vi började med att titta på de klassiska skulpturerna som finns i entréhallen för en kort introduktion av platsen och vad

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012/2013

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012/2013 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012/2013 Kränkande behandling Maj 2012 En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling. Alla elever i skolan ska ha samma rättigheter

Läs mer

Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015

Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015 2012 12 svarande av 17 elever, 6 flickor och 6 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 71 % 2013 20 svarande av

Läs mer

Nyängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nyängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nyängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskolan; inriktning träningsskolan och gymnasiesärskolans individuella program. Ansvariga

Läs mer

Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6, grundsärskolan 1-5, träningsskola och fritidshem.

Läs mer

Elevernas roll i kvalitetsarbetet. Exempel från elever, framgångsfaktorer och konkreta verktyg! med Julia Lindh och Emil Wellander!

Elevernas roll i kvalitetsarbetet. Exempel från elever, framgångsfaktorer och konkreta verktyg! med Julia Lindh och Emil Wellander! Elevernas roll i kvalitetsarbetet Exempel från elever, framgångsfaktorer och konkreta verktyg! med Julia Lindh och Emil Wellander! Vilka är Sveriges elevråd - SVEA? Vad innebär elevinflytande? 4 kap. 9

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Ung i Väsby 2015 Elevernas åsikter kring skolan

Ung i Väsby 2015 Elevernas åsikter kring skolan Ung i Väsby 2015 Elevernas åsikter kring skolan Bakgrund Enligt barnkonventionen artikel 12 har alla barn har rätt att påverka, få göra sin röst hörd och organisera sig. Ett sätt för barn och ungdomar

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN. ht vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN. ht vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION Storåskolan fritidsgård Norra skolområdet Sept 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN ht 2016- vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION FRITIDSGÅRDEN ÄR EN POSTIV MÖTESPLATS DÄR ALLA TRIVS Med glädje, vänskap och

Läs mer

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10 Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 9/ Grundskolor Ungdomsmottagningen Lönnen gör inför varje ny termin ett utskick till 19 grundskolor där vi erbjuder deras elever (i

Läs mer

AKTIVITETSPLAN 2012/2013

AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITET Fadderverksamhet Storsamlingar Eq-övningar Idrottsdagar, friluftsdagar Kompissamtal Elevens val Elevråd Vad? Varför? Hur? När? Vem? Uppföljning? För att inge trygghet

Läs mer

Plan mot Kränkande behandling Likabehandlingsplan för Hols skola

Plan mot Kränkande behandling Likabehandlingsplan för Hols skola Plan mot Kränkande behandling Likabehandlingsplan för Hols skola 2018-2019 Alla människor har lika värde och var och en ska respekteras för den hon är. I vår skola ska alla barn och vuxna respektera andra

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2018-19 Sida 1 av 6 Likabehandlingsplan för Ösbyskolan 2018 Rätten till likabehandling är en grundläggande mänsklig rättighet. Det handlar om

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete Docksta Friskola 2014-2015 Arbetsmiljölagen Målet med arbetsmiljöarbetet är att verksamheten ska bedrivas på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt. I skolan styrs

Läs mer

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever

RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever RESULTAT AV DIALOGER Parlamentarisk grupp, Sundbyberg Elever 2014-04-11 1 ARBETSMILJÖ (FYSISK OCH SOCIAL) Fräscha och fina toaletter. Fräschare och vackrare toaletter Renare toaletter Renovera toaletterna

Läs mer

Övergripande handlingsplan för barn och ungdomars inflytande i Strängnäs kommun

Övergripande handlingsplan för barn och ungdomars inflytande i Strängnäs kommun Utbildnings- och kulturkontoret Övergripande handlingsplan för barn och ungdomars inflytande i Strängnäs kommun Bakgrund och styrdokument Sverige ratificerade konventionen om barns rättigheter 1989 utan

Läs mer

Framgångsfaktorer. för elevråd

Framgångsfaktorer. för elevråd Framgångsfaktorer för elevråd Fungerande grupp Struktur Kunskap och kompetenser Resurser Relation till de andra eleverna Relation till vuxna på skolan Innehållsförteckning Förord Det här är framgångsfaktorerna!

Läs mer

Ungdomsforum 7 nov 2018

Ungdomsforum 7 nov 2018 Sammanställning från Ungdomsforum 7 nov 2018 Elever från Djurmoskolan, Djuråsskolan, Mockfjärdsskolan och Syrholns skola åk 6-9 deltog. Bakgrund Under många år har Gagnefs kommun arrangerat Ungdomsforum

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan.

Vi vill veta vad du tycker om skolan. Vi vill veta vad du tycker om skolan. 1 Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Likabehandlingsplanen i kortversion

Likabehandlingsplanen i kortversion Likabehandlingsplanen i kortversion Augustenborgsskolan & Rosenholmsskolan Likabehandlingsplanen är skolans handlingsplan för att motverka diskriminering och kränkande behandling. Det är en plan som är

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Djurgårdsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Djurgårdsskolan [Skriv text] Barn- och utbildningsnämnden Barn-och utbildnings förvaltningen Djurgårdsskolan Datum 17-08-11 1 (6) Plan mot diskriminering och kränkande behandling Djurgårdsskolan Läsåret 2017-2018 Mål

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2017-08-23 ) Gäller för: Brunnsgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2017-08-23 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Åsebro skola Läsåret 12-13 Syfte Syftet med denna handlingsplan är att säkerställa kvaliteten för elev- och föräldramedverkan. På Åsebro skola

Läs mer

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017 2018 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 2 3. Mål... 2 4. Förebyggande aktiviteter...

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING HÖSTTERMINEN 2004 SAMT VT 2004, HT 2003, VT 2003, HT 2002, VT 2002, HT 2001 & VT 2001 Sammanlagt har 290 elever av 319 fyllt i skolutvärderingen hösten 2004. Det ger

Läs mer

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar.

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola, Förskoleklass och Fritidshemmet Ankaret F Ö R E T A G 1 Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola,

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete Docksta Friskola 2015-2016 Systematiskt arbetsmiljöarbete Med systematiskt arbetsmiljöarbete menas att systematiskt planera, genomföra och följa upp verksamheten så att arbetsmiljökraven

Läs mer

LIKABEHANDLINGS- PLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT K R Ä N K A N D E BEHANDLING

LIKABEHANDLINGS- PLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT K R Ä N K A N D E BEHANDLING LIKABEHANDLINGS- PLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT K R Ä N K A N D E BEHANDLING L Ä S Å R E T 2 0 1 6 2017 INNEHÅLL Inledning 3 D E L 1 : B A K G R U N D, B E G R E P P O C H R U T I N E R Skollagen och diskrimineringslagen

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

/////// // ///////// / // /

/////// // ///////// / // / Utvärdering matematikämnet hösten 2010 Dessa grupper är inskrivna: Åk 7 Petra & Malins grupp Åk 8 Malins grupp Åk 9 Petras grupp Åk 7 Jörgens grupp Åk 8 Jonas & Petras grupp Åk 9 Jonas grupp Åk 7 Evas

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Område Söder - Nygårdsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Område Söder - Nygårdsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Område Söder - Nygårdsskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Skolan har ett stort ansvar när det gäller att garantera alla barns och elevers trygghet i skolan. Det innebär att diskriminering på grund av kön, etnisk

Läs mer

Brukets skola där idéer blir till handling

Brukets skola där idéer blir till handling Brukets skola där idéer blir till handling På Brukets skola är allt möjligt! Som rektor på Brukets skola är det mitt mål att varje elev ska känna trygghet, engagemang, inflytande och handlingskraft. Tillsammans

Läs mer

Väsby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Väsby skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller: 2019-01-07 -- 2020-01-07 Innehållsförteckning 1 Inledning och bakgrund 2 Begrepp 2 Diskrimineringsgrunderna 2 Rutiner för rapportering och utredning

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Ett samarbete mot utanförskap och mobbning

Ett samarbete mot utanförskap och mobbning Lärarhandledning Ett samarbete mot utanförskap och mobbning Gilla: Hata Horan har kommit till genom ett samarbete mellan Johanna Nilsson, Pocketförlaget och Friends. Vi vill att du som läser ska bli berörd,

Läs mer

Frågeformulär till vårdnadshavare

Frågeformulär till vårdnadshavare Frågeformulär till vårdnadshavare Kod: (behandlare fyller i) Datum: (ÅÅMMDD) Innan du svarar på dessa frågor ska din behandlare ha gett dig information om den aktuella studien. Genom att svara på frågorna

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Stenhagenskolan

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Stenhagenskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Stenhagenskolan Vi har olika intressen, behov, erfarenheter och möjligheter Vi vill att just du: Ska komma till skolan och känna dig glad. Ska lära

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogomeskolan Skogomeskolans fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Grunduppgifter: Skogomeskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritidshem Ansvarig

Läs mer

Väskinde skola HANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING TRAKASSERIER OCH ANNAN Sid 1 (7) KRÄNKANDE BEHANDLING

Väskinde skola HANDLINGSPLAN MOT DISKRIMINERING TRAKASSERIER OCH ANNAN Sid 1 (7) KRÄNKANDE BEHANDLING TRAKASSERIER OCH ANNAN Sid 1 (7) Övergripande vision/policy Alla barn och elever skall kunna känna sig trygga och bemötas och behandlas med respekt. Förskoleverksamheten, skolbarnomsorgen och skolan skall

Läs mer

Plan mot Kränkande behandling Likabehandlingsplan för Hols skola

Plan mot Kränkande behandling Likabehandlingsplan för Hols skola Plan mot Kränkande behandling Likabehandlingsplan för Hols skola 2016-2017 Alla människor har lika värde och var och en ska respekteras för den hon är. I vår skola ska alla barn och vuxna respektera andra

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer