Kallelse till årsmöte 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till årsmöte 2019"

Transkript

1 Kallelse till årsmöte 2019 Medlemmarna i Stockholms Idrottshistoriska Förening är välkomna till årsmöte Torsdagen den 11 april kl på Riksidrottsmuseet (Djurgårdsbrunnsvägen 26, Stockholm) Idrotten i samtidskonsten Vi får, förutom årsmötesförhandlingarna, se utställningen Idrottsminnen en nystart för Tore A Jonassons samling. Ulrika Levén, curator för Konsthall 16, visar oss och berättar också om Idrotten i samtidskonsten. Utställningen omfattar bl.a. 17 verk av nio samtida svenska konstnärer, bl.a. en specialgjord målning av Ernst Billgren (nedan t.v.). Vi avslutar med smörgås och mingel utan kostnad för medlemmar. De som inte är medlemmar betalar 100 kronor eller löser medlemsavgift för 150 kronor. Du anmäler dig till årsmötet genom att ringa (Hasse Tapper) eller skicka mail till htapper42@hotmail.com senast den 2 april. Glöm inte att betala din medlemsavgift för Du sätter in 150 kronor på plusgiro Organisationer betalar 250 kronor. Välkommen! STOCKHOLMS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING Stockholms Idrottsförbund Vretenvägen 4, Solna Org.nr Plusgiro:

2 Innehåll Sid. Dagordning 3 Verksamhetsberättelse Årsredovisning med förvaltningsberättelse samt resultat- och 9 balansräkning 2018 Revisionsberättelse Verksamhetsplan och budget Valberedningens förslag 18 Handlingar finns också tillgängliga på Stockholms Idrottsförbunds hemsida. Använd länken ottshistoriskaforening/ 2 (18)

3 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd for mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts i stadgeenlig ordning. 3. Fastställande av dagordning. 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 5. Val av justeringsman, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet. 6. Val av erforderligt antal rösträknare. 7. Styrelsens verksamhetsberättelser och balans- samt resultaträkning för det senaste räkenskapsåret. 8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste räkenskapsåret. 9. Beslut med anledning av föreliggande balans- och resultaträkning. 10. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. 11. Fastställande av årsavgiften för nästa verksamhetsår. 12. Fastställande av verksamhetsplan och budget för det kommande verksamhetsåret. 13. Val av a) föreningens ordförande, tillika styrelsens ordförande, för en tid av ett år, b) halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år, c) två revisorer och suppleant för en tid av ett år och d) tre ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall vara ordförande. 14. Behandling av förslag som väckts av styrelsen eller inlämnats till styrelsen av röstberättigad medlem senast sex veckor före mötet. 15. Övriga frågor. Fråga av ekonomisk art får inte avgöras om den ej finns med på dagordningen för mötet. 3 (18)

4 Verksamhetsberättelse 2018 Årsmötet 2018 Årsmötet arrangerades i Riksidrottsmuseet torsdagen den 12 april kl Den nya utställningen om idrottens historia öppnade den 24 mars. Karl Örsan, ordförande i Svenska idrottshistoriska föreningen och tidigare chef vid Riksidrottsmuseet, tog med deltagarna på en exklusiv vandring genom den nya utställningen. Styrelsens sammansättning Föreningens styrelse har under verksamhetsåret haft följande sammansättning. Ordförande Lars Liljegren vald till 2019 Ledamot Britten Månsson-Wallin vald till 2019 Annika Eriksson vald till 2019 Lars Wahlström vald till 2019 Kassör Kenneth Hörnqvist vald till 2020 Ledamot Roland Berndt vald till 2020 Sekreterare Hans Tapper vald till 2020 Urban Dahlberg har under året varit adjungerad till styrelsen. Revisorer Sture Eriksson vald till 2019 Dag Lindström vald till 2019 Revisorssuppleant Ulf Backlund vald till 2019 Valberedning (valda till 2019) Kjell Adolfsson (sammankallande) Nils-Rune Nilsson Ewa Hjelm Olsson Styrelsen har under kalenderåret 2018 hållit sex sammanträden, exkl. det konstituerande mötet. Redovisningen av verksamheten nedan följer de rubriker som fanns i verksamhetsplanen. Medlemsträffar mm Följande medlemsträffar har arrangerats, från januari 2018 till årsmötet (18)

5 11 januari Det var så det började ett möte med 100-åringarna i Stockholms stadion och på GIH samt föreläsning av Leif Yttergren om den tidiga Stockholmsidrotten. 22 mars Från Greta Johansson 1912 till Metoo ett samtal om kvinnor och idrott. Medverkade gjorde Karin Torneklint, förbundskapten hos Svenska Friidrottsförbundet och Helena Tolvhed, docent och forskare vid Stockholms Universitet. 12 april Årsmöte, där Karl Örsan berättade om det nya Riksidrottsmuseet (Se ovan). 2 juni Besök vid Stockholm Marathon med inblickar i historien både för Stockholm Marathon och andra kända maratonlopp i världen. Lars Wahlström och Lars Hagström berättade om detta. 29 september Årets skylt vid Kanalplan avtäcktes i samband med fotbollsmatchen mellan Hammarby IF:s damer och Kristianstads DFF. 16 oktober Föreningen besökte Botkyrka och fick del av kommunens planer för idrotten och kulturen. 3 november SOC den klassiska bordtennisturneringen i Eriksdalshallen var ämnet för årets sista träff, i samarbete med Stockholms Bordtennisförbund. Båda legendarerna J- O Waldner och Mikael Appelgren medverkade. 23 januari Amatörföreningens Curlingklubb och Föreningen för Kanot-Idrott presenterade sin verksamhet vid ett möte i Stockholms stadion med temat Årets hundraåringar. Se vidare nedan. 5 (18)

6 25 februari Stockholm Åre Peter Reinebo, verksamhetschef vid SOK berättade om den svenska ansökan för att få vinter OS till Sverige. Lars Liljegren inledde kort om kampanjen för att få sommar OS 2004 och vad det går att lära sig av det försöket. 11 april Årsmötet 2019 arrangeras torsdagen den 11 april kl på Riksidrottsmuseet Årets hundraåring Brev skickades ut, precis som under 2017, till alla de föreningar som fyllde eller redan hade fyllt 100 år under Genom lottdragning i styrelsen vid decembermötet utsågs två föreningar till Årets hundraåring De två föreningarna var Amatörföreningens Curlingklubb och Föreningen för Kanot-Idrott, som vardera fick kronor. Vid medlemsträffen, som inleddes vid tavlan med mässingsskyltarna, den 23 januari 2019 presenterade de båda föreningarna sin historia. Vid träffen drogs också fem vinnare bland de övriga närvarande föreningarna som hade fyllt 100 år och som har varit med i lotteriet 2017 eller De föreningarna fick kronor vardera. De fem vinnarna blev Karlbergs Bollklubb, KägelKlubbben Strike, Kägel Klubben Träff KKT, Stockholms Södra Gymnastik och Fäktklubb och Sundbybergs Idrottsklubb. Under kvällen berättade också Karl Örsan, ordförande i Sveriges idrottshistoriska förening, om Barn- och ungdomsidrott en historisk betraktelse fram till år Karl Örsan avtackades också för sina viktiga insatser för idrottshistorien, då han har aviserat att han avgår som ordförande i Sveriges idrottshistoriska förening vid årsmötet i april Intresse för idrottens historia Styrelsen har påbörjat uppdraget från årsmötet 2018 att verka för ett ökat intresse för att bevara idrottens historia och göra den mer tillgänglig. Det handlar dels om att öka intresset för arkivering och att öka kännedomen bland föreningar och förbund om RF:s arkivplan, dels om att vädja till RF att återpublicera sin tidigare omfattande digitala idrottshistorik. Förseningar I verksamhetsplanen för 2017 planerades att en OS-skylt skulle sättas upp vid Råsunda fotbollsstadion. Byggnadsarbeten har försenat den planeringen. 6 (18)

7 Skylten vid Råsunda beräknas kunna komma på plats Årets skylt 2019 Årets skylt skulle sättas upp vid Rödstu Hage Idrottsplats i Botkyrka kommun. Det har ännu inte skett i väntan på att renoveringsarbeten vid idrottsplatsen ska bli klara. Inventering av OS-skyltar En inventering av OS-skyltarna har gjorts under året. En rapport har lämnats till Stockholms stads idrottsförvaltning. Solskenspromenaden Styrelsen ansökte om medel för denna aktivitet, som beskrevs i verksamhetsplanen för Ansökan beviljades inte, varför aktiviteten inte kom igång. Antal medlemmar Antalet medlemmar har utvecklats på följande sätt under senare år. Antal medlemmar den 31 december Individuella Organisationer En liten men glädjande ökning har skett under det senaste året. Förklaringarna är ökad information om vissa möten samt samarbete med andra idrottshistoriska organisationer (Riksidrottens vänner i första hand). Ökningen av antalet organisationer förklaras av att några föreningar som har deltagit i aktiviteterna om 100-åringarna har gått med som medlemmar. Enkät till medlemmarna En enkät till föreningens medlemmar skickades ut vid årsskiftet 2018/2019 för att ge impulser till verksamhetsplaneringen. Frågorna handlade bl.a. om antalet aktiviteter, där årsmöten tidigare har lagt fast, att föreningen bör arrangera ca fyra medlemsmöten varje år, exklusive årsmötet. Vidare ställdes frågor om önskat innehåll, kommunbesök och om medlemmarna själva skulle vilja medverka. Endast tio medlemmar svarade på enkäten. En överväldigande majoritet ansåg, att antalet möten är på en bra nivå. Träffar som skildrar historien bakom ett arrangemang och samtidigt 7 (18)

8 besök vid tävlingen som t.ex. vid Stockholm Maraton och SOC fick berömmande ord. Ett antal tips på ämnen lämnades, som styrelsen har använt i sin verksamhetsplanering. På frågan om hur föreningens aktiviteter ska kunna bli mer attraktiva rekommenderades satsning på medlemsvärvning bland yngre målgrupper samt ett nyhetsbrev till medlemmarna. Resorna till t.ex. Eskilstuna och Botkyrka fick högt betyg. Flera ville göra resor i Mälardalen och kanske avsluta på orten med någon match/tävling. När det gäller frågan om resa till Grekland var meningarna om deltagande delade. Några svarade ja utan reservationer, någon ville avstå, medan de flesta av naturliga skäl ville se det konkreta erbjudandet med tider, priser m.m. Informationskanaler Föreningens hemsida finns på en relativt undanskymd plats på Stockholms Idrottsförbunds hemsida. ottshistoriskaforening/ Där finns bl.a. inbjudningar till medlemsträffar, stadgar information om medlemskapets innehåll. Föreningen finns också på Facebook under rubriken Stockholms Idrottshistoria. Flera medlemmar har gjort goda insatser för att öka intresset för denna. Viktigt samarbete Samarbetet med Stockholms Idrottsförbund och Stockholms stads Idrottsförvaltning har också detta verksamhetsår varit en mycket viktig ekonomisk förutsättning för föreningens utveckling. Styrelsen vill framföra sitt varma tack för det goda samarbetet och för det ekonomiska stödet. Ett avtal med Stockholms stad reglerar bl.a. föreningens ansvar för Årets idrottsskylt, OSskyltar, bildutställningen i Stockholms Stadion, guidade turer mm Medlemskap i Föreningsarkiven Stockholms Idrottshistoriska Förening är fortsatt medlem i Föreningsarkiven i Stockholms Län, en regional resurs- och samarbetsorganisation i frågor om föreningsarkiv. 8 (18)

9 Årsredovisning Förvaltningsberättelse Vid årsskiftet 2017/2018 kunde styrelsen för femte året i rad redovisa ett ekonomiskt överskott, kronor. Resultatet för 2018 visar ett underskott om drygt kronor. Det främsta skälet till underskottet är de inköp av bl.a. tavla i Stockholms stadion, där skyltarna över hundraåringarna sätts upp. Dessutom köptes också ett stort antal mässingsskyltar för framtida behov. Detta redovisades i budgeten för I den budget som presenterades vid årsmötet 2018 var det beräknade underskottet kronor. I budgeten för 2018 upptogs kronor som deltagaravgift från deltagarna. I det goda ekonomiska läge som föreningen befann sig i 2018 beslutade styrelsen att medlemsmöten skulle arrangeras utan kostnad för medlemmarna. De som inte är medlemmar betalar 150 kronor och blir därmed också medlemmar i föreningen. Detta har lett till att ett antal nya medlemmar har kommit med. Samtidigt blir det tydligt vad medlemmarna får för sin medlemsavgift. Det egna kapitalet vid årets slut minskar från kronor till kronor. 9 (18)

10 Resultat- och balansräkning 2018 Resultaträkning STOCKHOLMS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING Räkenskapsår: Avser perioden: Perioden Ackumulerat Rörelsens intäkter Nettoomsättning 3010 Försäljning böcker mm 3020 Medlemsavgifter 3030 Bidrag 3410 Deltagaravgifter 100,00 100, , , , ,00 300,00 300, , , , ,00 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter 4010 Inköp av material och varor , ,00 Övriga externa kostnader 5460 Förbrukningsmaterial 6070 Representation 6105 Administration 6120 Medlemsaktiviteter 6125 Styrelsemöten 6250 Postbefordran 6540 IT-tjänster 6570 Bankkostnader 6980 Föreningsavgifter , , , ,75-1,50-1, , , , , , , , ,50-975,50-975,50-200,00-200, , ,50 Rörelseresultat , ,50 Resultat från finansiella poster Resultat efter finansiella poster , ,50 Resultat före skatt , ,50 BERÄKNAT RESULTAT , ,50 Årets bokförda resultat 8999 Årets resultat , ,50 Utskrivet av Kenneth Hörnqvist :34:40 Sida 1 av 1 Visma eekonomi 10 (18)

11 STOCKHOLMS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING Balansräkning Räkenskapsår: Avser perioden: Vid periodens början Förändring Vid periodens slut TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Immateriella anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Summa anläggningstillgångar 0,00 0,00 0,00 Omsättningstillgångar Varulager mm Kortfristiga fordringar Övriga omsättningstillgångar Kassa och bank 1910 Kassa 1920 PlusGiro 2 778, , , , , , , , ,77 Summa omsättningstillgångar , , ,77 SUMMA TILLGÅNGAR , , ,77 EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital Bundet eget kapital Eget kapital i ideella föreningar och stiftelser 2069 Årets resultat 0, , ,50 Fritt eget kapital Balanserad vinst eller förlust 2091 Balanserad vinst eller förlust , , ,27 Årets resultat 2099 Årets resultat , ,80 0,00 Summa eget kapital , , ,77 Obeskattade reserver Summa obeskattade reserver 0,00 0,00 0,00 Avsättningar Summa avsättningar 0,00 0,00 0,00 Långfristiga skulder Summa långfristiga skulder 0,00 0,00 0,00 Utskrivet av Kenneth Hörnqvist :33:15 Sida 1 av 2 Visma eekonomi 11 (18)

12 Stockholm den 7 mars 2019 Lars Liljegren Roland Berndt Annika Eriksson Kenneth Hörnqvist Britten Månsson Wallin Hans Tapper Lars Wahlström 12 (18)

13 13 (18)

14 Verksamhetsplan och budget för 2019 Verksamhetsplan Medlemsmöten och arrangemang Här nedanför redovisas vilka aktiviteter som har genomförts hittills under året samt vilka som planeras: Tidpunkt Aktivitet 23 januari Det var så det började ett möte i Stockholms stadion med de föreningar som hade deltagit i lotteriet om Årets hundraåring. 25 februari Ett medlemsmöte om Stockholm Åre april Årsmöte 12 maj Fotbollsderbyt Djurgården AIK och samtal om tvillingklubbarnas historia. September Medlemsträff om idrottshistorisk forskning, kanske kombinerat med Stopptid av Jens Lind. Olympiaresa till Grekland 30 september 4 oktober. Oktober November Januari 2020 Medlemsträff vid Rödstu Hage, Botkyrka. Uppsättning av Årets skylt. Medlemsträff. Aktuella ämnen kan vara Vem tar ansvar för folkhälsouppgiften? en tävling mellan Korpen/Gymnastiken och privata aktörer eller t.ex. Sportradion. Årets hundraåringar presentation av de två föreningar som har fått priset Årets hundraåring. Årets hundraåring Arbetet med att aktivera flera föreningar fortsätter under 2019 på samma sätt som under de två senaste åren med inventering av föreningarna och uppmaningar att delta. Styrelsens ambition är att genom hundraåringarna, och deras hemsidor, också kunna få en större kontaktyta mot framtida medlemmar. Styrelsen överväger också att utse de föreningar som deltar i den här verksamheten och anmäler sig för att få föreningsskylt på Stockholms stadion till ständiga medlemmar. Det betyder att föreningarna inte behöver betala medlemsavgift, om de ger utrymme för Stockholms Idrottshistoriska Förening på sina hemsidor. Informationskanaler Hemsidan ska hållas uppdaterad med officiella kallelser och dokument, exempelvis kallelse till årsmöte och årsmöteshandlingar. När det gäller Facebook är ambitionen att lägga ut information om medlemsträffar. Ett bra informationsflöde förutsätter ett brett engagemang också av medlemmarna. Styrelsen uppmanar fler medlemmar att engagera sig i detta. 14 (18)

15 Istället för att starta en egen hemsida kommer styrelsen att ha en dialog med Stockholms Idrottsförbund för att få en något mer attraktiv placering på förbundets sida. Ambitionen är också att kunna publicera flera idrottshistoriska uppgifter på hemsidan. Årets skylt Skylten för 2019 sätts upp på Rödstu hage idrottsplats i Botkyrka. Renoveringsarbetet med den gamla idrottsplatsen är i full gång och beräknas vara klara i början av hösten. Vid den tidpunkten sätts skylten upp, som bl.a. berättar om idrottsplatsens historia. OS-skyltarna En inventering av skyltarna gjordes under Skadade skyltar ska repareras under året i samarbete med Idrottsförvaltningen i Stockholm. Råsunda fotbollsstadion står på tur för att få en ny skylt. En skylt sätts upp, när byggnadsarbetet är klart. Det blir troligen inte möjligt att sätta upp skylten förrän Guidad rundtur till OS-skyltarna kommer att genomföras på begäran från Stockholms stad eller annan idrottshistorisk intressent. Styrelsen kommer också undersöka förutsättningarna för att flera skyltar, i viss mån för vägvisning, sätts upp längs maratonbanan från OS För närvarande finns fyra ordinarie OS-skyltar längs banan. Detta förutsätter, att Solna, Sollentuna och Stockholms kommun tar ansvar både för organisering och finansiering. Det var där det började resa till olympiska minnesmärken i Grekland Resan till Grekland äger rum 30 september 4 oktober Även medlemmar från Svenska idrottshistoriska föreningen, Sveriges Olympiahistoriska Förening och Riksidrottens Vänner är välkomna till denna resa. Särskild inbjudan har gått ut till alla medlemmar i början av mars. Resan börjar med Aten och Akropolis och fortsätter andra dagen till bl.a. Marathon. Därefter går färden över Peloponnesoshalvön för besök i Olympia med statyer, museum och den antika idrottsarenan. Den femte dagen går resan till Aten och Sverige. 15 (18)

16 Föreningarnas ansvar för det historiska arvet Föreningarnas historia och intresset för dokumentation av historien i föreningarna är avgörande för det framtida idrottshistoriska arvet. Styrelsen vill ta initiativ tillsammans med Stockholms Idrottsförbund för en satsning på utbildning av föreningarnas företrädare, som gör det möjligt för föreningarna att ta ett stort ansvar för sin egen historia. Andra möjligheter är att vid medlemsträffar berätta om arkivarbete och andra insatser för att bevara idrottens historia. Det kan handla om goda exempel, presentationer av specifika åtgärder, till exempel överföring av bilder till digitalt format och medverkan av arkivarier från t ex Stadsarkivet m.m. Det är styrelsens förhoppning att aktiviteten 100-åringarna också medverkar till att öka det idrottshistoriska intresset. Andra åtgärder kan vara kontinuerliga inslag om ämnet på Stockholmsidrottens hemsida. En annan viktig uppgift för att öka intresset och kunskapen om idrottens historia blir att genom olika kanaler försöka påverka RF att återpublicera sin tidigare omfattande digitala idrottshistorik. Medlemsvärvning Styrelsen avser att under 2019 göra en satsning på medlemsvärvning. Viktiga målgrupper är medlemmarna i 100-åringarna, föreningar och SDF i Stockholm. Det är styrelsens förhoppning att föreningen ska kunna beredas plats på organisationernas hemsidor, så att många möjliga individuella medlemmar ser föreningens verksamhet. Samtidigt som detta sker kommer styrelsen att uppmana de medlemmar som inte har betalt medlemsavgiften under senare år att göra detta. Stadgarna slår fast, att den som inte betalat under två år inte ska anses vara medlem längre. Den här aktiviteten riskerar att minska medlemsantalet under 2019, om inte nya medlemmar ansluter sig till föreningen. Uppsatstävling Styrelsen kommer att ta initiativ tillsammans med Stockholms Skolidrottsförbund för att inrätta ett stipendium som går till den bästa uppsatsen om ett idrottshistoriskt ämne i regionens gymnasier. 16 (18)

17 Budget för 2019 Budget 2019 Utfall 2018 Intäkter Försäljning Medlemsavgifter ind. medlemmar och 25 org. Bidrag Stockholm stad och Stockholm Idrottsförbund Deltagaravgifter Summa intäkter Kostnader Inköp av material och varor åringarna Förbrukningsmaterial Folder, ny logga m.m. Representation/gåvor/uppsats Administration Medlemsaktiviteter Styrelsemöten Lokalhyra, förtäring Postbefordran Utskick till medlemmar utan mail IT-tjänster Medlemsavgifter Övriga kostnader -957 Summa kostnader Årets Resultat (18)

18 Valberedningens förslag Förutsättningar för valen De som står i tur att väljas vid årsmötet 2019 är följande personer: Ordförande Lars Liljegren kandiderar Ledamot Annika Eriksson avböjer återval Britten Månsson-Wallin kandiderar Lars Wahlström kandiderar Revisorer Sture Eriksson kandiderar Dag Lindström kandiderar Revisorssuppleant Ulf Backlund kandiderar Valberedning Kjell Adolfsson Nils-Rune Nilsson Ewa Hjelm Olsson Valberedningens förslag Ordförande Lars Liljegren omval Ledamot Britten Månsson-Wallin omval Gunilla Stillström nyval Lars Wahlström omval Revisorer Sture Eriksson omval Dag Lindström omval Revisorssuppleant Ulf Backlund omval För valberedningen Kjell Adolfsson Sammankallande (Valberedningens ledamöter är beredda att ställa upp för omval.) 18 (18)

Handlingar till årsmöte 2018

Handlingar till årsmöte 2018 Stockholms Idrottshistoriska Förening Handlingar till årsmöte 2018 Torsdagen den 12 april kl. 18.00 på Riksidrottsmuseet (Djurgårdsbrunnsvägen 26, Stockholm) Riksidrottsmuseets återinvigning Inte riktigt

Läs mer

Kallelse till årsmöte

Kallelse till årsmöte Stockholms Idrottshistoriska Förening Kallelse till årsmöte Medlemmarna i Stockholms Idrottshistoriska Förening är välkomna till årsmöte Onsdagen den 8 april kl. 18.00 på Riksidrottsmuseet (Djurgårdsbrunnsvägen

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2017

Kallelse till årsmöte 2017 Stockholms Idrottshistoriska Förening Kallelse till årsmöte 2017 Medlemmarna i Stockholms Idrottshistoriska Förening är välkomna till årsmöte Tisdagen den 21 mars kl. 18.00 på Riksidrottsmuseet (Djurgårdsbrunnsvägen

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal.

Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal. Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal. Närvarande Peter Norin Ingegerd Jansson Olof Johanson Viking Nilsson Lars Havstad Jan Bjurström Per-Anders

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd STADGAR FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSSEKTORNS ETISKA RÅD Antagna vid konstituerande möte den 9 december 2008. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd ( Föreningen ) och är en

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma PROTOKOLL från ordinarie årsstämma 2014-02- 25 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande, Kenth Nilsson, hälsade deltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Fastställande av röstlängd Närvarande

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Norra Orust Fiber ekonomisk förening

Norra Orust Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för Norra Orust Fiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida 0-1 Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter

Läs mer

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019

Dagordning. Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 13 mars 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

1. Inventarier, Förbrukningsinventarier, kontorsmateriel 2. Prenumerationer och programvaror 3. inkl. arbetsgivaravgf. 4.

1. Inventarier, Förbrukningsinventarier, kontorsmateriel 2. Prenumerationer och programvaror 3. inkl. arbetsgivaravgf. 4. Inkomster Budget 2017 Tom 2017-12-31 Partistöd LiV 628 000 kr 634 500 kr Partiskatt 5 000 kr 1 000 kr Medlemsavgifter 30 000 kr 24 661 kr Räntor 14 441 kr Stöd landstinget pol.sek 120 000 kr 120 000 kr

Läs mer

Årsmöte 21 mars Dagordning och verksamhetsberättelse

Årsmöte 21 mars Dagordning och verksamhetsberättelse Årsmöte 21 mars 2019 Dagordning och verksamhetsberättelse 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande och sekreterare 4. Val av två protokolljusterare och rösträknare, som liksom

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Försvarets Sportklubb Sid 1(6) Sekreteraren

Försvarets Sportklubb Sid 1(6) Sekreteraren Försvarets Sportklubb 2017-01-24 Sid 1(6) Årsmöteshandlingar till Försvarets sportklubbs årsmöte för 2017, tisdag 2017-02-07 kl. 18.00 20.00 i Restaurang Vingen på KHV/Tre Vapen, Banérgatan 62 i Stockholm

Läs mer

Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd Ekonomisk förening

Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd Ekonomisk förening Årsredovisning för Bredbandsutbyggnad Bråta med omnejd 769625-5475 Räkenskapsåret 2016-01-01 2016-12 31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Svenska Amerikansk FotbollsFörbund. nedan benämnt förbundet, skall, enligt dessa stadgar och Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF) stadgar, såsom SAFFs

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Malmösw. Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2018 pa Lilis Tallrik i Dalby

Malmösw. Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2018 pa Lilis Tallrik i Dalby Malmösw Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2018 pa Lilis Tallrik i Dalby 2019-03-27. Närvarande: 31 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Dagordning: Välkomna! Styrelsen i Odensvi Fiber ekonomisk förening

Dagordning: Välkomna! Styrelsen i Odensvi Fiber ekonomisk förening Medlemmarna i Odensvi Fiber ekonomisk förening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma för Odensvi Fiber Ekonomisk förening, 769625-3215, den 24 november kl. 18.00 i Odenskans Odensvi. Som framgår

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND

STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1(5) STADGAR FÖR ANCCE SUECIA och Sektion STAMBOKSTJÄNSTER SVERIGE, NORGE OCH FINLAND 1 Föreningens namn Föreningens officiella namn är ANCCE Suecia. Föreningens säte är aktuell ordförandes hemadress.

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter

Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter 1. Namn och Syfte 1.1 Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter (FIKS) är en ideell förening vid Linnéuniversiteti Kalmar (LNU). FIKS är en sektion

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2016 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist Stadgar Förening alfa-1-antitrypsinbrist 13 november 2004 1 Föreningens namn Föreningens namn är Alfa 1 Sverige Förening alfa-1- antitrypsinbrist (AAT-brist). 2 Föreningens ändamål / uppgift Föreningens

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter

Läs mer

Föreningen Gamla Lund Org nr Å R S R E D O V I S N I N G

Föreningen Gamla Lund Org nr Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G 2 0 1 7 Innehåll: Förvaltningsberättelse Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Verksamheten Allmännt om verksamheten Styrelsen för Föreningen Gamla Lund,

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Torreby Fiber Ekonomisk förening

Torreby Fiber Ekonomisk förening Årsredovisning för Torreby Fiber Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter till resultaträkning

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Anders Rönndal från Öresundskraft och Ulf Liljefors från Höganäs Energi informerade

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr Värmlands Konstnärsförbund Period:2017-08-01-2018-07-31 Balansrapport Sida: 1 Utskrivet: 2018-10-10 Belopp i kr 2018-07-31 2017-07-31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN. Org nr för räkenskapsåret 2011

ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN. Org nr för räkenskapsåret 2011 ÅRSREDOVISNING BRF SLOTTSGLÄNTAN Org nr 769603-3724 för räkenskapsåret 2011 Föreningens ordinarie föreningsstämma kommer att avhållas den 21 april 2012 KALLELSE, se nästkommande sida. BRF SLOTTSGLÄNTAN

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Forshällabygden Fiber ekonomisk förening Org nr 769627-9939. Årsredovisning. för räkenskapsåret 26/3 2014 31/12 2014

Forshällabygden Fiber ekonomisk förening Org nr 769627-9939. Årsredovisning. för räkenskapsåret 26/3 2014 31/12 2014 Forshällabygden Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för räkenskapsåret 26/3 2014 31/12 2014 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Föreningen Lästringebygden

Föreningen Lästringebygden Stadgar för Föreningen Lästringebygden Namn och verksamhetsområde Föreningens namn är Föreningen Lästringebygden. Föreningen är medlem i Södermanlands hembygdsförbund och därigenom ansluten till Sveriges

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

För din bostadsrättsförening

För din bostadsrättsförening För din bostadsrättsförening Årsredovisning 2016 Kallelse till stämma för Brf Enavallen i Enköping Enköpings kommun Dag: Torsdagen den 15 juni 2017, kl. 18.00 Plats: Kompassen, Enköping Dagordning: 1.

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 5, 2014-06-28 vid Boulebanan 1 Styrelsens ordförande Lars Danielsson hälsade de 27 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer