SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar"

Transkript

1 Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Ekatech AB ansökte den 15 januari 2018 om planbesked inför upprättande av detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar. Bygg- och miljönämnden beslutade den 28 mars 2018 att ge bygg- och miljöförvaltningen i uppdrag att upprätta detaljplanen genom standard planförfarande. Planens syfte är att pröva planläggning av fastigheten Villstads-Haghult 1:218 m.fl. till ändamål för verksamheter och lager (Z) för att möjliggöra för befintlig företags expansion inom området. Den 6 november 2018 beslutade Bygg- och miljönämnden att låta sända ut förslag till detaljplan på samråd. Samrådet varade mellan 19 november december Myndigheter, sakägare och berörda informerades skriftligen och annonsering om samrådet med inbjudan till samrådsmöte gjordes i ortstidningarna. Samrådsmöte: Huvudsynpunkter som diskuterades: Biltrafik situationen på Södra Nissastigen Hastighet på väg 26 förbi planområdet In- och utfart vid fastigheten samt avlastning och angöring av tunga bilar på fastigheten Skriftliga yttranden inkomna under samrådstiden Lantmäteriet Länsstyrelsen Jönköpings län Weum Gas AB Kommunstyrelsen Ingen erinran Trafikverket Telia Sonera Skanova Access AB Ingen erinran Eon Energidistribution AB Jönköpings Länstrafik Tekniska förvaltningen Nedan redovisas synpunkter följt av kommentarer. För fullständiga formulering hänvisas till respektive skrivelse, som finns tillgängliga på bygg- och miljöförvaltningen, Gislaveds kommun. BYGG- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN Stortorget Gislaved Tel kommunen@gislaved.se

2 1. Lantmäteriet Delar av planen som kan förbättras Planbestämmelse Planbestämmelse f innebär en otydlighet för berörda fastighetsägare. Kan leda till frågetecken vid genomförandet. Utformningsbestämmelserna brukar vara utformade som mer handfasta, exempelvis reglering av material eller färgsättning på fasad eller tak. I övrigt har Lantmäteriet inget att erinra. Planbestämmelsen f - Med hänsyn till områdets exponerade läge är det av särskild vikt att såväl byggnader som omgivande tomtmark ges en god färg-, form- och materialverkan anses av kommunen som ett verktyg att i bygglovskedet bedöma om den nya byggnadens estetiska utformning är enligt kommunens vision. Reglering av material eller färgsättning på fasad och tak i denna detaljplan anses av kommunen som begränsande planbestämmelser, som inte överensstämmer med detaljplanens önskade flexibilitet. Kommunen anser att det finns flertal möjligheter till utformningen som kan passa bra i detta läge och dessa kan lämpligen regleras och bedömas inom bygglovsprövningen. 2. Länsstyrelsen HÄLSA OCH SÄKERHET, RISK FÖR OLYCKOR Kommunen redovisar planer på att i framtiden ta bort viss del av farligt gods-transporterna på länsväg 26 förbi planområdet men inte allt. Det är alltså osäkert hur situationen kommer att se ut i framtiden. Länsstyrelsen anser därför att kommunen bör vidta åtgärder för att säkerställa i planen att riskerna begränsas vid farligt gods-transporter. Till exempel kan det vara lämpligt att de skyddsåtgärder som omnämns i riskanalysen (prövning av obrännbar fasad, klassade fönster, skyddsmur eller avåkningsskydd) regleras i detaljplanen snarare än i bygglovsskedet. VATTEN Planhandlingarna redovisar ett dike i planområdet som avvattnar österut vars funktion bedöms behövas vara kvar även i framtiden. Föreslagen detaljplan redovisar även att dikets placering blir flexibel och att denna får flyttas så att dess lokalisering bäst gynnar exploatören. Länsstyrelsen uppmärksammar på att om diket ska dras om ska det anmälas som vattenverksamhet enligt 11 kap. 9a miljöbalken samt att det är bra att det behålls som öppet dike. PLANBESTÄMMELSER Det är lämpligt med allmän platsmark i söder som skydd mot bostadsfastigheten och för hantering av dagvatten då dagvattnet i första hand bör tas omhand på allmän platsmark. Planbestämmelserna gällande dagvattenhantering bör ses över då det inte är möjligt att ha planbestämmelser som reglerar att det allmänna dagvattennätet inte belastas. 2 (7)

3 BEHOVSBEDÖMNING Kommunen bedömer att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Länsstyrelsen delar kommunens åsikt. HÄLSA OCH SÄKERHET, RISK FÖR OLYCKOR Angående fasadmaterial av obrännbara material och fönster i en högre brandteknisk klass införs i plankartan bestämmelsen Ytterväggar (inklusive fönster) mot väg 26 ska utföras i obrännbart material och i lägst brandklass EI30. Riskanalysen rekommenderar säkerhetshöjande skyddsåtgärder inom aktuellt kvarter utmed länsväg 26, som minskar aktuella risknivåer inom detaljplaneområdet. Åtgärderna utgör förslag till vägledande föreskrifter i detaljplanen och säkerhetshöjande aspekter som enligt riskanalysen lämpligen regleras inom bygglovsprövningen. Angående sidoräcket anser riskanalysen att: Uppförandet av sidoräcke/avåkningsskydd intill Nissastigen, utmed hela planområdet bedöms, utifrån den relativt låga sannolikheten för en olycka utmed den aktuella vägsträckan, endast vara en samhällsekonomiskt rimlig åtgärd, om farligt godstrafiken bedöms bli kvar inom det närmaste decenniet i kombination med att hastighetsbegränsningen fortsatt inte sänks från nuvarande 60 km/h. Kommunen har haft samråd med Trafikverket angående hastighetssänkning från nuvarande 60km/h till 40 km/h. Trafikverkets synpunkt är att frågan bör tas upp igen när utbyggnaden påbörjas och hänsyn ska tas till på vad de nya byggnationerna innebär. Att kommunen har gjort en riskanalys inför framtagande av ny detaljplan i området, innebär inte att hastigheten måste sänkas i denna tidpunkt. Vid en senare utbyggnad av detaljplanen, kan frågan tas upp igen, beroende på vad byggnationerna innebär. Från trafikverkets svar är det tydligt att det i framtiden finns möjlighet att sänka hastigheten på sträckan av väg 26 utmed planområdet men att det är rimligt att ta upp denna fråga i bygglovskedet och inte i detaljplanskedet. VATTEN Noterad. Planbeskrivningen kompletteras med texten: om diket ska dras om ska det anmälas som vattenverksamhet enligt 11 kap. 9a miljöbalken. PLANBESTÄMMELSER Exploatörens intention är att behålla marken i söder som privatägdmark och sköta den på ett bra och estetiskt sätt, för att öka kvaliteten på deras fastighet. Dagvattnet som möjligtvis kommer att tas hand om där, om det befintliga diket flyttas, består inte av en viktig kommunal dagvattenanläggning, det endast består av ett dike som avvattnar vägen och är mestadels torrt. 3 (7)

4 Genom planbestämmelsen n5 marken är avsedd för träd och vegetation, inga parkeringar eller upplag samt genom prickmark säkerställs i planen att ytan inte ska bebyggas utan ska behållas som grönska. Planbestämmelsen som reglerar att det allmänna dagvattennätet inte belastas har setts över i plankartan enligt Länsstyrelsens yttrande: "n3 : Fördröjningsdamm/magasin ska finnas inom området. Kapaciteten på fördröjningen ska ligga på minst 91m 3. Slutbesked får inte ges för bebyggelse förrän angiven åtgärd har utförts." BEHOVSBEDÖMNING Noterad. 3. Weum Gas AB (tidigare EON Gas Sverige AB) Weum Gas noterar gasledningar är omnämnda i planbeskrivningen under avsnittet Teknisk försörjning. Vi önskar vidare att detaljplanen kompletteras med ett u-område för den del av kvartersmarken som hamnar närmare ledningen än 2,5 meter samt att bestämmelsen för u- området kompletteras med texten inom området får det inte förekomma plantering av träd men mindre buskar accepteras. Om gasledningen inom fastigheten Villstads-Haghult 1:218 ska ligga kvar i nuvarande sträckning önskar vi att plankartan kompletteras med ett 4 meter brett u- område med ledningen i mittlinje. Distributionsledningar är underkastade Energigasnormens regler (EGN) som bland annat innebär ett minsta skyddsavstånd mellan ledning och byggnad inom tätbebyggelse samt närmaste gräns för område med förväntade grävningsaktiviteter. Om distributionsledning måste flyttas, sänkas eller omges med skyddsåtgärder i samband med genomförandet av detaljplanen, förutsätter Weum Gas att exploatören svarar för de kostnader som uppkommer till följd av nämnda åtgärder. För att möjliggöra exploateringen ska ledningen flyttas av fastighetsägaren inom det prickmarkerade området närmare vid väg 26. Exploatören ska stå för kostnaderna för ledningens flytt. Plankartan har kompletterats med ett 5 meter brett u-område för den delen av kvartersmarken som hamnar i närheten av ledningen, med ledningen i mitten. Texten inom u-området får det inte förekomma plantering av träd men mindre buskar accepteras har lagts till i planbeskrivningen. 4 (7)

5 4. Trafikverket Vägar Statliga vägar som berörs av planförslaget är väg 26 (Södra Nissastigen) väster om planområdet. Planområdet sträcker sig över delar av väg 26. Normalt rekommenderar Trafikverket att ingen del av vägområdet ingår i planområdet. I aktuell plan inkluderar angränsande planer vägområdet och planläggning av vägområdet bedöms inte påverka vägens funktion. Trafikverket region syd och Länsstyrelsen i Jönköpings län har kommit överens om rekommenderade hänsynsavstånd som utgör utgångspunkten för att långsiktigt säkra funktionen av kommunikationsanläggningar av riksintresse. Rekommendationerna är redovisade i Länsstyrelsens skrift En aktuell översiktsplan. För väg 26 är rekommenderat hänsynsavstånd till ny bebyggelse 20 meter från vägområdet. Planen medger ny bebyggelse på ett avstånd av 15 meter vilket alltså är ett avsteg från de generella rekommendationerna om 20 meter. Trafikverket gör bedömningen att det i den aktuella planen är rimligt med ett avsteg med hänsyn till vägens utformning och kringliggande bebyggelse. Det bör av planbeskrivningen framgå att det är ett avsteg från de generella rekommendationerna. Plankartans reglering av mark som inte får bebyggas bör inkludera befintliga byggnader för att i framtiden säkerställa hänsynsavståndet. Järnväg Halmstad-Nässjö banans spårområde ligger vid planområdets östra gräns. Överenskommelsen mellan Trafikverket och Länsstyrelsen, se ovan, rekommenderar ett hänsynsavstånd på minst 30 meter till bebyggelse och 15 meter till parkering från spårmitt. Planen medger bebyggelse på ett avstånd av 20 meter vilket alltså är ett avsteg från de generella rekommendationerna om 30 meter. Trafikverket gör bedömningen att det i den aktuella planen är rimligt med ett avsteg med hänsyn till sträckans utformning och kringliggande bebyggelse. Det bör av planbeskrivningen framgå att det är ett avsteg från de generella rekommendationerna. Det är positivt att reglering av mark som inte får bebyggas inkluderar befintliga byggnader för att i framtiden säkerställa hänsynsavståndet. Planbeskrivningen har kompletterats med text som förklarar att avståndet på 15 meter från vägen och på 20 meter från järnvägens närmaste spårmitt är ett avsteg från de generella rekommendationerna. Angående regleringen av mark som inte får förses med byggnad på befintlig byggnad: fastighetsägaren har intention att bygga till en entré norrut om deras befintliga huvudbyggnad strax efter detaljplanen vinner laga kraft. Det är inte rimligt att lägga in prickmark där, då det redan idag finns önskemål om att förändra entrén. 5 (7)

6 5. EON Energidistribution AB Inom planområdet har E.ON en markförlagd serviskabel in till byggnad (grön streckad linje), se bifogad karta. Kabelns exakta läge måste säkerställas innan markarbete påbörjas. Kabelvisning beställs kostnadsfritt i fält via vår kundsupport , se även vår hemsida: För elledning i mark får byggnad eller annan anläggning inte utan ledningsägarens medgivande och lämnade instruktioner uppföras på närmare avstånd än 3 meter från markkablar. Inte heller får utan ledningsägarens medgivande upplag anordnas eller marknivån ändras ovanför markkablar, så att reparation och underhåll försvåras. Skulle det visa sig efter utsättning av kabeln att byggnationen kommer i konflikt med vår markförlagda kabel måste kontakt tas med Magnus Elm, E.ON Energidistribution AB, tfn för att träffa överenskommelse om ledningsflytt. Kabeln kommer att flyttas. Exploatören ska kontakta Eon Energidistribution för att träffa överenskommelse om ledningsflytt. För att möjliggöra exploateringen är intentionen att ledningen flyttas av fastighetsägaren inom det prickmarkerade området närmare vid väg 26, inom ett 5-meter brett u-område (samma u-område där gas ledningar kommer att flyttas). 6. Jönköpings Länstrafik Vi ser positivt på detaljplanen, närmaste hållplats är Smålandsstenar Volvo och är utrustad med väderskydd och upphöjd kantsten samt taktila plattor. Vilket positivt ur resenärssynpunkt. Noterad. 7. Tekniska nämnden För att minska risken för avverkning på området med beteckningarna n3n4n5 i södra delen av planområdet, vill vi att man kompletterar med beteckningen n2 - marken får inte användas för parkering. Om detta inte görs, bedömer vi att det finns stor risk att successiv avverkning sker och att företaget på sikt kan få problem med klagomål på störande buller o.s.v. från intilliggande bostäder. 6 (7)

7 Vi vill även att planen tillskapar ytterligare allmän platsmark söder om väderskyddet så att dels ett cykelställ och dels ett antal ståplatser kan anläggas på kommunal mark utanför gång- och cykelstråket. Området med beteckningarna n3, n4 och n5 i södra delen av planområdet får endast förses med grönska, enligt bestämmelsen n5 (marken är avsedd för träd/vegetation). Detta innebär att marken inte får hårdgöras, men för att minska risken att avverkning sker, kompletteras plankartan enligt Tekniska nämndens yttrande med texten inga parkeringar eller upplag. Plankartan kompletteras med en 5 meter lång allmän platsmark, gata söder om väderskyddet enligt Tekniska nämndens yttrande. Sammanfattning av förändringar efter samrådstiden Angående fasadmaterial av obrännbara material och fönster i en högre brandteknisk klass införs i plankartan bestämmelsen Ytterväggar (inklusive fönster) mot väg 26 ska utföras i obrännbart material och i lägst brandklass EI30. Planbestämmelsen som reglerar att det allmänna dagvattennätet inte belastas har setts över på plankartan enligt Länsstyrelsens yttrande. Bestämmelsen har ändrats till "n3 : fördröjningsdamm/magasin ska finnas inom området. Kapaciteten på fördröjningen ska ligga på minst 91m 3. Slutbesked får inte ges för bebyggelse förrän angiven åtgärd har utförts." Plankartan har kompletterats med ett 5 meter brett u-område för flyttning av gas- och el ledningar. Texten inom u-området får det inte förekomma plantering av träd men mindre buskar accepteras har lagts till i planbeskrivningen. Plankartan kompletteras med bestämmelsen om inga parkeringar eller upplag i södra delen av planområdet, samt med en 5 meter lång allmänplatsmark söder om väderskyddet på busshållplatsen enligt Tekniska nämndens yttrande. Planbeskrivningen har kompletterats med text som förklarar att avståndet på 15 meter från vägen och på 20 meter från järnvägens närmaste spårmitt är ett avsteg från de generella rekommendationerna. Planbeskrivningen kompletteras med texten: om diket ska dras om ska det anmälas som vattenverksamhet enligt 11 kap. 9a miljöbalken. Gislaved Andrea Barbuta Planarkitekt Sven Hedlund Stadsarkitekt 7 (7)

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Granskningsutlåtande nr 1

Granskningsutlåtande nr 1 2018-08-27 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 Henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 Froafälle Älmhults kommun 2018-08-27 2(5) Detaljplan för Wallin 1,

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402 2018-06-25 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Samrådsredogörelse 2018-06-25 2(7) Planprocessen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun Dnr 2017-B0044

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun Dnr 2017-B0044 2018-11-27 Dnr 2017-B0044 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun 2018-11-27 2(7) Planprocessen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan för del av Nyland 5:19

Detaljplan för del av Nyland 5:19 Granskningshandling Detaljplan för del av Nyland 5:19 Ytterlännäs församling Kramfors kommun Nylands Hälsocentral Parkering Standardförfarande Dnr Mob-2017-1478 PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen hör:

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun P2018/ B0032

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun P2018/ B0032 P2018/8 2018-06-08 2017-B0032 Miljö- och byggförvaltningen Johanna Kihlström 0476 55178 Johanna.kihlstrom@almhult.se Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun 2018-06-08

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling Detaljplan för del av Osby 194:1 Dnr 2014.ks2110 214 Osby tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet i rött. Dnr 2014.ks2110 214

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN. för. DEL AV KV. NORSEN Norsen 9 och Hedemora 6:1 (intill riksväg 70 i centrala Hedemora)

UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN. för. DEL AV KV. NORSEN Norsen 9 och Hedemora 6:1 (intill riksväg 70 i centrala Hedemora) UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN för DEL AV KV. NORSEN Norsen 9 och Hedemora 6:1 (intill riksväg 70 i centrala Hedemora) i Hedemora stad, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad 24 april 2015 SAMRÅDET

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen)

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) 2016-08-16 Detaljplan för del av HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) Hässleholm stad och kommun Skåne län Dnr: 2016-883 Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2016-04-01 2016-04-29 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Ballingslöv 2:20 m.fl.

Ballingslöv 2:20 m.fl. Detaljplan för Ballingslöv 2:20 m.fl. Ballingslöv Hässleholms kommun Skåne län Dnr: BN 2017-1473 Detaljplanen har varit på tillgängligt för samråd under tiden 2018-05-28 2018-06-22 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kvarnen 10 i Älmhults centrum Älmhults kommun D (7)

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kvarnen 10 i Älmhults centrum Älmhults kommun D (7) D186 2017-08-15 1(7) Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Kvarnen 10 i Älmhults centrum Älmhults kommun Granskningsutlåtande 2017-08-15 2(7)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län 2014-08-15 Dnr: 12.906 Projektnummer: D7262 Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län SÄRSKILT UTLÅTANDE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2013-11-21 har i rubricerad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter Samrådsredogörelse Detaljplan för Nya Väster Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 18 juni 2015 Dnr: KS 2015/00906 Detaljplanen var på samråd under perioden 2013-07-05 och 2013-08-14, enligt

Läs mer

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER Samrådsredogörelse Samråd har ägt rum för detaljplan del av Myråsen 1:1 och Myrängen 1, mellan den 17 november t.o.m. den 15 december 2017. Planhandlingar har sänds ut till berörda fastighetsägare samt

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-03 Rev.2014-03-12 Dnr 2013-0060-208 Samrådsredogörelse Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-12 Detaljplan för Moväntaområdet, Hult 1(9) Eksjö kommun, Jönköpings län Planhandlingen

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2009-09-30, Redaktionellt ändrad 2010-02-02 Planen antagen 2009-02-23 Laga kraft 2010-03-25 Genomförandetiden slutar

Läs mer

Detaljplan för Holm 1:3, 1:6, 1:10, Korsberga

Detaljplan för Holm 1:3, 1:6, 1:10, Korsberga Tjänsteskrivelse 2014-02-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Detaljplan för Holm 1:3, 1:6, 1:10, Korsberga Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott den 24 februari 2014: Detaljplanen antas Bakgrund

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNAD Ändring av detaljplan för Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2016-12-01 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 6 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN Underrättelse Allmän granskning

Tillägg till. DETALJPLAN Underrättelse Allmän granskning Datum Vår bet 2016-04-07 Dnr 2016-23 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN Underrättelse Allmän granskning Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLINGAR. Ändring av del av Åtterås 19:42 m.fl Detaljplan för Bananen 2. Standardförfarande Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) september 2018

SAMRÅDSHANDLINGAR. Ändring av del av Åtterås 19:42 m.fl Detaljplan för Bananen 2. Standardförfarande Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) september 2018 Planens beteckning Antagen av BMN Vunnit Laga kraft Genomförandetiden slut Ändring av del av Åtterås 19:42 m.fl Detaljplan för Bananen 2 Gislaveds kommun, Jönköpings län o Ortofoto Bananen 2 september

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande.

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplan för Söder 1:16 CENTRALSTATIONEN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1692/2014 Dnr planmodul: P 2014/40 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplanen har varit

Läs mer

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214 Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola), upprättad 2012-12-07,

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Träklubban Planområde 2015-10-20 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta och bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tema om dagvatten på PBL- Kunskapsbanken

Tema om dagvatten på PBL- Kunskapsbanken Tema om dagvatten på PBL- Kunskapsbanken Mikael Jardbrink mikael.jardbrink@boverket.se Vad ska jag prata om Vägledning om dagvatten på PBL Kunskapsbanken Allmänt om regelverken Ansvarsförhållandena Fokus

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Älmhult 3:1 (vid Trafikplats Älmhult) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 14 april till

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande Granskningshandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-05-05 till 2015-05-27.

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(8) 2017-11-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Bergsrådet 13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(8) Samrådets genomförande... 3

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

Datum Ärendenummer Miljö- och byggnämnden B0116

Datum Ärendenummer Miljö- och byggnämnden B0116 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Del av Bökhult 2:1 norr om Ekvägen i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Planförslaget har varit utställt för granskning från den 13 september

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan 1(9) 2018-10-30 Granskningshandling Planområdet Innehållsförteckning 2(9) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214.

ANTAGANDEHANDLING. GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. Diarienummer 62/13-214. Diarienummer 62/13-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE (Enkelt planförfarande) tillhörande Detaljplan för LIMHALLEN 3 M.FL. i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 4

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, karta i ett blad innehållande detaljplan samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE På den för industriändamål

Läs mer