SAMRÅDSREDOGÖRELSE (detaljplan)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE (detaljplan)"

Transkript

1 UTSTÄLLNINGSHANDLING (detaljplan) Upphävande av detaljplan förslag till stadsplan för Källfallet inom Grängesberg i LUDVIKA KOMMUN upprättad i februari 1985 (plan 275). Planförslaget har upprättats av miljö- och byggkontoret, Ludvika kommun under hösten Samrådsredogörelsen är upprättad i december januari 2011 Källfallet: 10 december 2010 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING SAMRÅDETS BEDRIVANDE SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN INKOMNA YTTRANDEN SVAR PÅ INKOMNA YTTRANDEN SAMRÅDSMÖTE ÖVRIGT SLUTSATS FÖRSLAG TILL BESLUT MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN (13)

3 1 INLEDNING Ärendet genomförs med normalt planförfarande där förslag till upphävande av detaljplan och upprättandet av fördjupning av översiktsplan handläggs gemensamt. Denna handling är en samrådsredogörelse tillhörande detaljplanen. Uppdraget inriktar sig på att skapa förutsättningar för nytt markutnyttjande för fastigheten Källfallet 1:20 i Grängesberg, där byggnaderna är i uselt skick. Bägge dessa processer genomförs i ett parallellt förfarande med syfte att möjliggöra en utveckling av det tidigare bostadsområdet, så att del eller hela fastigheten kan ges ett nytt användande med nya förutsättningar. I nuläget ligger dels riksintresset för kulturmiljö (upphävs av fördjupningen) som detaljplanen fast och förutsättningarna för en förändring är små, där husen förfaller och bevarandeintresset är minimalt. Ingen fastighetsägare finns som kan ta ett ekonomiskt ansvar över området och byggnaderna. Miljö- och byggkontoret prövar av den orsaken ärendet så att möjlighet skapas för annan markanvändning eller att riva en del, eller hela bostadsområdet. Det sker främst av trygghetsskäl samt hälso- och ur säkerhetsperspektiv. Uppdrag att upprätta handlingar och genomföra plansamråd beslutades av miljöoch byggnämnden den 5 maj 2010 ( 65 Dnr MB ). Samrådsredogörelsen ligger till grund för den fortsatta processen som presenterar förutsättningarna inför utställning av planen samt dess genomförande. 2 SAMRÅDETS BEDRIVANDE Samrådet följer plan- och bygglagens regler och ärendet har varit ute för påseende och granskning till och med den 10 december Länsstyrelsen Dalarna samt Dalarnas museum som fått ytterligare respit på planförslaget, och dessa parter har fått en förlängd samrådstid fram till och med den 15 december Efter samrådstidens slut har det inkommit svar från Räddningstjänsten, men yttrandet påverkar inte ärendet i någon riktning och tas ändå med i samrådsredogörelsen som underlag i processen. Samrådsmöte har hållits den 9 november 2010 i Parkskolan i Grängesberg i planområdets närhet. Närvarande var förutom vi tre som presenterade förslaget fem stycken från allmänhet och därutöver två personer från massmedia. Under samrådstiden har allmänheten, sakägare, myndigheter, intresseföreningar, kommunala nämnder med flera tillfällen att yttra sig över ett förslag till ny detaljplan för Källfallet. Samrådet har kungjorts i lokalpressen. Samrådshandlingar har skickats ut till berörda remissinstanser enligt miljö- och byggkontorets sändlista och fastighetsförteckning. 3(13)

4 Planförslaget har under samrådstiden varit utställt i Grängesbergs bibliotek samt på miljö- och byggkontoret i Ludvika. Därutöver har förslaget varit tillgängligt på kommunens hemsida på internet. Sex yttranden har inkommit under samrådstidens maximala utsträckning. I normalfall anger vi på miljö- och byggkontoret, svar på inkomna yttranden direkt under respektive punkt. I planärendet och samrådsredogörelsen samlas nu istället svaren under punkt fyra, med delvis motiverade ställningstaganden. 3 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN Yttranden har inkommit enligt följande: Av sex yttranden var tre med synpunkter och tre utan erinran. De tre med synpunkter har liknande argument, där ett bevarande förordas samt att fastigheten ges ett brukas enligt tidigare användning. Yttrandelämnare Ingen erinran Länsstyrelsen Dalarna S 4 X Kommunala nämnder, förvaltningar m.fl. * Yttrande m synpunkter Kultur- och fritidsförvaltningen S 2 X Intresseföreningar och sammanslutningar Grängesbergs byalag S 3 X Övriga Trafikverket Region Mitt S 1 X Dalarnas museum S 5 X Räddningstjänsten Västerbergsslagen S 7 X *Inom samrådsredogörelsen (Dp) har miljö- och byggnämndens yttrande (S 6 ) borttagits. De yttrar sig endast över den fördjupning av översiktsplan som upprättats parallellt med detaljplanen. 4 INKOMNA YTTRANDEN S 1 Trafikverket Region Mitt Inkommet yttrande Trafikverket Region Mitt har inget att erinra mot att detaljplan för Källfallet i Grängesberg upphävs. S2 Kultur- och fritidsförvaltningen, Ludvika kommun Inkommet yttrande Sammanfattning Arbetsgruppen anser att detaljplan ej skall upphävas och lämnar därför följande yttrande. 4(13)

5 - Källfallet har värdefulla byggnader och miljöer och bör skyddas i syfte att långsiktigt säkra vårt kulturarv. Källfallet har ett stort industrihistoriskt värde. - Husen och området bör användas och vi förordar att Källfallet fortsättningsvis klassas som ett riksintresse. - De 22 husen bör omgående skyddas för ytterligare förfall - Kultur- och fritidsförvaltningen ingår i ett nätverk av organisationer inom ramen för bergslagssatsningen. Syftet är att lyfta fram Bergsslagen som kulturhistoriskt och turistisk region samt tillvarata och utveckla natur- och kulturarv av nationellt intresse där Källfallet är en viktig del i helheten. - Området är centralt beläget vilket är attraktivt för olika boendeformer samt har en närhet till skola, badhus, centrum, idrottsplatser, strövområden m.m. - Källfallets geografiska placering erbjuder ljus bland lummiga träd som främjar välmående. - När förvaltningen visat området till olika kulturgrupper, framför allt ungdomar, reflekterar de direkt över de charmiga husen och dess potential samt fantastiska läge. - Olika boendeformer kan erbjudas, allt ifrån att husen används av stora familjer, ungdomsboende, studentboende m.m. - Husen kan även användas för olika kulturyttringar inom föreningslivet, konstnärer, hantverkare, näringsidkare m.fl. De medel som krävs för att riva husen kan användas för att växla upp en framtida satsning på renovering och därför bör Ludvika kommun aktivt söka samarbetspartners. Kultur- och fritidsförvaltningen förordar även att en förvaltningsövergripande projektgrupp tillsätts för att diskutera frågan både djupare och bredare för att hitta gemensamma lösningar för Källfallet. S 3 Grängesbergs byalag genom Lars Sandblad Inkommet yttrande Grängesbergs byalag är en nybildad förening som verkar för att bevara Grängesbergs kulturella historia. Vi motsätter oss planerna att upphäva befintlig detaljplan samt fördjupning av översiktsplan. Föreningen har som målsättning att söka medel för att söka en lösning av området Källfallet 1:20 i enlighet med rekommendation från förstudien Området som är av riksintresse skall enligt föreningen bevaras då bostadsmarknaden snabbt kan förändras i samband med en eventuell gruvstart. Vidare behövs en uppdatering av husens skick samt av dess ägarförhållande. 5(13)

6 Syftet med planens upprättande uppges vara att riva Källfallet 1:20 utan att närmare specificera var medel till detta kommer ifrån samt kostnad. Föreningen har för avsikt att kontakta berörda myndigheter för att genomföra en fullständig genomgång av områdets möjlighet att bevaras. S 4 Länsstyrelsen Dalarnas län Inkommet yttrande Samråd om upphävande av detaljplan förslag till stadsplan för Källfallet inom Grängesberg i Ludvika kommun, upprättad i februari 1985 Länsstyrelsen har för samråd mottagit rubricerade upphävande av detaljplan, upprättat i oktober Vad gäller hälsa och säkerhet, riksintressen, kommunal samordning, strandskydd samt iakttagande av miljökvalitetsnorm ger denna granskning ingen anledning till erinran. Övrigt Källfallets arbetarbebyggelse utgör riksintresset inom planområdet. Fördjupningen av översiktsplanen, som handläggs parallellt med upphävandet av detaljplanen, föreslår att riksintresset för kulturmiljövården upphävs inom planområdet så att husen kan rivas. Länsstyrelsen Dalarna har tillsammans med Ludvika kommun under lång tid försökt finna möjligheter att bevara husen. Under tiden har husen förfallit. Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning om husens skick och att det inte finns ekonomiska förutsättningar att bibehålla husen. Länsstyrelsen Dalarna anser att riksintresset för kulturmiljövården kan upphävas inom planområdet. Planområdet är beläget omedelbart norr om järnvägen (Bergslagsbanan) och Riksväg 50 som båda är riksintresse för kommunikationer. Omedelbart öster om planområdet finns sedan slutet av 1980-talet ett planlagt industriområde för Spendrup Bryggeri AB. Planområdet är påverkat av störningar och risker vilket begränsar möjligheterna att använda marken. Länsstyrelsen Dalarna har inga invändningar mot att planen upphävs. I den slutliga handläggningen av detta ärende har deltagit Lars Ingelström, beslutande och Inger Friman, föredragande. Härutöver har företrädare för kulturmiljöenheten och rättsenheten deltagit. Lars Ingelström, länsarkitekt Inger Friman, planarkitekt Bilaga. Yttrande från Riksantikvarieämbetet Yttrande angående Källfallet i Grängesberg (dnr resp ) Riksantikvarieämbetet (RAÄ) har tagit del av samrådsremissen angående förslag till fördjupad översiktsplan respektive upphävande av detaljplan för Källfallet i Grängesberg, Ludvika kommun. RAÄ har i nuläget inga synpunkter på planens innehåll, utan anser att dessa frågor bäst hanteras av länsstyrelsen som företrädare för de statliga kulturmiljöintressena. 6(13)

7 RAÄ vill dock informera om vad som gäller vid upphävande, eller ändring av ett riksintresse. I kontakter med länsstyrelsen, kulturmiljö, har RAÄ informerats om att det i detta fall sannolikt handlar om en ändring av det aktuella riksintressets gräns, och inte om ett upphävande av hela riksintresset. En sådan gränsförändring kan länsstyrelsen själv besluta om i samråd med kommunen. Det är ändå viktigt att RAÄ informerats om ärendet. Om det visar sig att det handlar om en väsentlig gränsförändring med tillhörande förändring av 1 värdetexten, ska RAÄ fatta beslut om detta. Vid upphävande av ett riksintresse ska ärendet skickas till RAÄ, som fattar beslut i frågan. Sammanfattningsvis är det önskvärt att länsstyrelsen för en dialog med RAÄ kring den framtida hanteringen av riksintresset. Riksantikvarieämbetet Samhällsbyggnadsenheten genom Johan Lock S 5 Dalarnas museum Inkommet yttrande Yttrande angående upphävande av detaljplan förslag till stadsplan för Grängesberg i Ludvika kommun upprättad i februari Grängesberg, Ludvika kommun. Med anledning av stadsbyggnadskontorets remiss i rubricerat ärende, får Dalarnas museum anföra följande: Källfallet, beläget efter en bruksgata på en åsrygg i samhällets norra del, tillkom som ett svar på hård kritik som Grängesbergsbolaget fått för att inte se om sina anställda. Området riktade sig till gruvarbetarfamiljer där far i huset arbetade under jord och där det fanns barn. På så vis var Källfallet vid tillkomsten år ett socialt pilotprojekt. Här skulle barnfamiljerna kunna leva under drägliga förhållanden. Bostaden hade i övrigt utvecklats från den klassiska smedsbostaden typ Hammarbacken med ett stort bostadskök och en mindre kammare till det motsatta - ett mindre kök och större vardagsrum, det vill säga ett modernt boende. Likaså hade man byggt husen energisnåla genom att lägga farstupartierna mot ytterväggarna som en kallsluss istället för som på Hammarbacken lägga ett kallutrymme i byggnadens mitt. Genom att utnyttja två identiska våningar hölls murstocken i byggnadens mitt och husen blev varmare än vad som annars var fallen. Källfallet byggdes som Grängesbergs Typhus nr 1 - det utvecklades på bolagets eget ritbord- det blev normgivande för kommande bostadsutveckling, inte bara i Grängesberg utan i industriorter i hela landet (Fredriksberg, Fagersta, Västerås, Gustavsberg och sågverkssamhällen efter Norrlandskusten). Vid 1910-talet reveterades husen, tidigare var de klädda med rödfärgad träpanel. 1 Bifogas sist i dokumentet som bilaga! 7(13)

8 Källfallet är ett stycke svensk vardag. Det är ett folkhem innan begreppet folkhemmet ens var påtänkt. Det är byggt på nya idéer om jämlikhet, för en social utveckling, för typiska svenska klimatförhållanden. Husen var så revolutionerande på sin tid att Grängesbergsbolaget sedan intog en ledande ställning inom bostadsutvecklingen. Därom vittnar det faktum att husen ända tills sin 100-årsperiod fungerat som bra bostäder. Källfallet är en unik bostadsmiljö som nu får stryka på foten. Anmärkningsvärt är att Källfallet därtill utgör en av fem delar av riksintresseområdet för kulturmiljövård K 55 (bilaga): Grängesberg. Dalarnas museum har förståelse för de försvårande omständigheter som omger bevarandet av detta område. Trots det demonstrerar Källfallet tyvärr att varken riksintresseområden eller detaljplaner kan rädda unika miljöer från förfall utan ett tidigt, aktivt och pådrivande intresse från kommunen, vars ansvar det är att säkerställa de utpekade riksintresseområdena. Grängesberg är ett samhälle där förlust av stora delar av det byggda kulturarvet lämnat påtagliga spår. Källfallet må med sitt förfall förmedla negativa intryck. Dalarnas museums övertygelse är dock att ett rustat Källfallet kommer att förmedla betydligt fler positiva intryck och känslor på orten än ett rivet Källfallet. Utvecklingen i Grängesberg ser nu ljusare ut än på länge; kanske rymmer framtiden ett behov av nya bostäder. Dalarnas museum anser att Ludvika kommun bör ompröva beslutet och se möjligheterna i områdets arkitektoniska, miljömässiga och bebyggelsehistoriska kvaliteter. För Dalarnas museum Åsa Eriksson Green byggnadsantikvarie S 6 S 7 Vakant (Miljö- och byggnämnden, FÖP) Räddningstjänsten Västerbergsslagen Inkommet yttrande Ur brandskyddssynpunkt utan erinran. 5 SVAR PÅ INKOMNA YTTRANDEN Miljö- och byggkontorets kommentarer En utredning (förstudie) gjordes 2003, som beskrev Källfallets kvalitéer och att husen var bevarandevärda. En trestegsmodell rekommenderades för att bevara Källfallet, där området skulle få en fortsatt prövning. Det har inte skett några insatser de senaste åren för att underhålla eller skydda byggnaderna, med hänvisning till genomförd förstudie. Ärendet har inte heller förändrats under relativt lång tid ( ), i riktning mot ett bevarande där någon finansiär eller potentiell fastighetsägare varit intresserad. Det gör att vi på miljö- och byggkontoret nu föreslår att detaljplanen upphävs och att riksintresset inom planområdet upphör att gälla. Anledningen är att vi inte ser något möjligt utnyttjande med tanke på de insatser som skulle behövas efter så lång tid där ett övertagande omöjliggjorts efter ett allt för stort förfall. 8(13)

9 Den befintliga detaljplanen är bevarandeinriktad och förändringar kan inte heller göras där en del av husen rivs medans andra bevaras. Samtliga inblandade parter är nog överens om att Källfallet har ett kulturellt värde som i den bästa av världar kunde bevaras. Många faktorer är det som styr inom samhällsplanering och därmed sker också en viktning och en värdering. Det är inte enbart kulturmiljövård och historiska värderingar som avgör ärendet, utan såväl sociala, ekologiska samt ekonomiska aspekter läggs in i den slutliga värderingen. Ett likartat bostadsområde (Stora Hagen) finns och bevaras med gynnsammare placering mer centralt i Grängesberg. Även det området ingår i riksintresse för kulturmiljövården, där husen har uppförts i samma stil och tidsepok. Bild 1. Detaljplan med industrimarken blåmarkerad intill Källfallet i bilden. Källfallet har sin placering i närhet av riksväg, järnväg samt större befintlig och möjlig framtida industri (höglager för Spendrups) och upplevs därför som ett sämre läge för bostadsändamål. Närhet till andra viktiga samhällsfunktioner finns, men väger inte upp till det ogynnsamma läget. Det tyngsta argumentet borde ändå vara det ekonomiska, där det inte finns tydliga förutsättningar att rädda husen från vidare ödeläggelse och rivning. Befintlig detaljplan anger ett markutnyttjande till förmån för bostäder som skall skyddas från ingrepp och förvanskning. Emellertid finns inga förutsättningar för kommunen att gå in och ta kostnader för nedgångna bostadsområden när det inte längre finns förutsättningar för fastighetsägarna att bedriva sin verksamhet vidare. 9(13)

10 Innebörden av att detaljplanen upphävs och att riksintresset får en förändrad geografisk utformning är att nya möjligheter skapas för området. Det slutgiltiga avgörandet finns inte genom planarbetet, utan istället öppnas nya vägar för att bevara en del för t.ex. bostäder eller kulturändamål i en del av området. De bör då bevaras i lägen med utsträckning i norr, en bit från industri och infrastrukturen. Det är idag inte klarlagt vem som bekostar en eventuell rivning, utan planförslaget innebär att marken möjliggörs för annat brukande. Att använda rivningspengar för att rusta upp byggnaderna är inte ett alternativt, då en upprustning vida överstiger rivningsarbetet och dess sammanlagda kostnader. En viktig del i planarbetet är att det skall leda till en lösning där området får en säker och upplevd trygg miljö. 6 SAMRÅDSMÖTE Vid samrådsmötet den 9 november 2010 närvarade fem personer från allmänheten samt därutöver två från massmedia. Det genomfördes i Parkskolan i Grängesberg i planområdets närhet. Vi från kommunen presenterade och diskuterade planförslaget efter bästa förmåga och fick även en del frågor. 7 ÖVRIGT Kommunens ansvar ligger inte i att ta på sig rollen som rivningsentreprenör och att bekosta en slutgiltig lösning av Källfallet. Vi har genom planen däremot utrett förutsättningarna för området, samt möjliggör genom detaljplanens upphävande samt riksintressets geografiska ändring, ett annat markutnyttjande än vad som nu är möjligt. Människors trygghet, hälsa och säkerhet går före övriga delar vid ett avvägande och förfallet får inte ytterligare leda till försämrade livsmiljöer för människor i området. Sist i samrådsredogörelsen bifogas riksintresset i sin helhet. 8 SLUTSATS Samrådsyttranden och politiska beslut talar för att planförslaget kan vidareföras till utställningsskedet som är nästa steg för såväl upphävande av detaljplan som ändring av riksintressets utbredning för kulturmiljövården. Det sistnämnda sker genom den fördjupning av översiktsplan som upprättats parallellt med detaljplanen. 10(13)

11 9 FÖRSLAG TILL BESLUT Miljö- och byggnämnden föreslås godkänna samrådshandlingar samt besluta om att uppdrag skall ges till miljö- och byggkontoret om utställning för handlingar som tillhör detaljplanen. Dess utformning skall ske i enlighet med samrådshandlingarna och miljö- och byggkontorets kommentarer och slutsatser i denna samrådsredogörelse. Därutöver beslutar nämnden om utställning. (Parallellt med detta kommer kommunstyrelsen föreslås ta beslut om godkännande av planhandlingar (samråd) samt vidareföra fördjupning av översiktsplan till utställningsskedet). Dessa ges sedan en gemensam utställningstid och får därmed en förenlig process innan antagandet kan ske av kommunfullmäktige i Ludvika kommun. 10 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av miljö- och byggkontoret i Ludvika Göran O. Sundell stadsarkitekt Christer Dahlenlund planingenjör 11(13)

12 BILAGA RIKSANTIKVARIEÄMBETETS SAMMANFATTANDE VÄRDETEXT 55. GRÄNGESBERGS GRUVSAMHÄLLE W 55 (Grangärde sn) 6663/1456 Motivering: Representativ gruv- och industriort från tiden omkring sekelskiftet Uttryck för riksintresset. Gruvområde med anor från medeltiden, men med huvudsaklig brytningsperiod under slutet av 1800-talet och 1900-tal. Flera bostadsområden för arbetare i medvetet utformad bostadsarkitektur LÄNSSTYRELSENS BESKRIVNING 55. GRÄNGESBERG Antal delområden: 5 Karta: 12F SV F 2b Areal: > 100 ha Kulturgeografisk(a) region(er): Södra Norrlands och norra Svealands skogsbygder. Naturgeografisk(a) region(er): Norrlands vågiga bergkullterräng med mellanboreala skogsområde. Specifikation av naturförutsättningar: Bergkulleterräng i gruv- och skogsbygd. Gruvområde med tätortsbebyggelse. Vilka motiv har i första hand styrt urvalet: Vetenskapligt - pedagogiska. Bebyggelsemiljö. Eventuella kompletterande värden: Gestaltningsmässiga värden. Innehåll (sektorsvis, tidsskede, sökord): Gruva, administrations- och arbetarbostäder, tal. Förutsättningar för att kulturvärdena skall bibehållas: Utglesning av befintlig bebyggelse bör ej få ske. Mycket stor försiktighet bör råda vid exteriörförändringar av befintlig be- 12(13)

13 byggelse. Säkerställandeläge: KÖ : D9 och O10. Förslag till stadsplan med Q-bestämmelse för Stora Hagen och Källfallet. Bergslagsbyn ligger inom förslag till områdesplan för Norra Grängesberg (Dnr yttrande ). Byggnadsminneslagen (Cassels donation). Områdets huvuddrag: En av Sveriges mest betydande gruv- och industriorter med anor från 1500-talet. I slutet av 1800-talet fick gruvbrytningen ökad fart sedan nya metoder för förädling av malmen upptäckts. Bebyggelsen, som ligger runt gruvan, har under 1900-talet förändrats kraftigt på grund av expanderad verksamhet och flera byggnader har rivits eftersom de hamnat inom rasriskområdet. Området omfattar f d Grängesbergsbolagets administrativa centrum, "Cassels donation", direktörsbostad och ingenjörsbostäder i mellersta och norra delen av västra Grängesberg samt karaktäristiska grupper av gruvarbetarbostäder i södra delen. En rad av tre sådana bostadshus ligger inom ett litet, avgränsat område i NV. Enstaka intressanta områden med enhetlig arbetarbebyggelse från sekelskiftet är Stora Hagen, Källfallet och Bergslagsbyn. Väster om gruvan finns ett större område med diverse administrationsbyggnader, brukshotell m.m. samt bostäder för tjänstemän och arbetare. Här ligger också den magnifika Cassels donation. Sammanfattande värdetext: Grängesberg är ett exempel på ett representativt gruvsamhälle från tiden omkring sekelskiftet Flera bostadsområden representerar en medveten utformad arbetarbostadsarkitektur. Källor: Kulturhistorisk bebyggelse och miljö i Ludvika kommun. Inventering av Dalarnas museum 1979 (rapport). 13(13)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1. Liljeholmen Jönköpings kommun

Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1. Liljeholmen Jönköpings kommun Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135 Granskningsutlåtande Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1 Liljeholmen Jönköpings kommun 1 Samråd Ett planförslag har upprättats över fastigheten

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Godkänt av BN 2007-11-26 255 PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Maj 2007, kompletterat i november 2007 1(5) Planprogram UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL I INSJÖN

Läs mer

Koncept till Granskningsutlåtande

Koncept till Granskningsutlåtande Samhällsbyggnadskontoret Koncept till Granskningsutlåtande Dnr: 2013-00149-214 Detaljplan för Överenhörna - Ekensberg 1:47 m.fl. Lundhagen inom Enhörna kommundel i Södertälje Upprättad 2013-12-13 Innehåll

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Granskningsutlåtande 2015-12-14

Granskningsutlåtande 2015-12-14 Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-61 63 67 Dnr 2015.224 211 Ändring av detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Granskningsutlåtande 2015-12-14 Samrådsskede Samråd har skett med länsstyrelsen

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, kl. 9:00-11:40 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Kent Wollmér (S), tjg

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Bildande av kulturreservatet Öna, fastigheterna Öna 1:2, 1:3, 1:4 och 1:5 i Nykils socken, Linköpings kommun, Östergötlands län.

Bildande av kulturreservatet Öna, fastigheterna Öna 1:2, 1:3, 1:4 och 1:5 i Nykils socken, Linköpings kommun, Östergötlands län. LÄNSSTYRELSEN ÖSTERGÖTLAND Kulturmiljöenheten FÖRSLAG TILL BESLUT 2002-05-15 sid 1 (8) 223-6104-01 Enligt sändlista Bildande av kulturreservatet Öna, fastigheterna Öna 1:2, 1:3, 1:4 och 1:5 i Nykils socken,

Läs mer

Naturvårdens intressen

Naturvårdens intressen Naturvårdens intressen I Motala är det alltid nära till naturen. Inom Motala tätort är så mycket som en tredjedel av landarealen grönytor, med skiftande kvalitet och betydelse för boendemiljön och för

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

Detaljplan för Idre Golf, Ski & Spa Älvdalens kommun, Dalarnas län

Detaljplan för Idre Golf, Ski & Spa Älvdalens kommun, Dalarnas län UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (8) SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN PLAN OCH BYGG Tomas Johnsson SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad i november 2008 Hur samrådet har bedrivits Underrättelse Handlingar Ett förslag till detaljplan,

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för fastigheten Edsbro-Åsby 15:1 i Edsbro- Ununge församling Dnr 11-185.214 Ks 11-230 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088 A n t a ga n d e h a n d l i n g DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda Dnr 2011.F0088 Framtaget av plan- och byggkontoret Färgelanda kommun april 2011 Antagen: KS 2011-05-27 289 Laga

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat planförslag har varit ute för samråd under

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan 541 Stadsplan för del av Billesholmsgård 1:79 Storgatan (västra delen) i Billesholm Bjuvs kommun Dnr 2012.0361 Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

marie-louise aaröe, Frilansjournalist

marie-louise aaröe, Frilansjournalist K-märkt vad är det? Vad menar vi egentligen när vi säger att en byggnad borde K-märkas eller byggnadsminnesförklaras? Det vi i folkmun kallar för K-märkning finns faktiskt inte som begrepp i lagstiftningen,

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

Promemoria 2014-11-07

Promemoria 2014-11-07 Naturvårdsenheten Promemoria 2014-11-07 sid 1 (6) 511-4251-14 0584 Nedan följer en sammanställning av inkomna yttranden över förslag till utvidgat strandskydd i Vadstena kommun samt Länsstyrelsens eventuella

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Liljedal 2 och 15, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun

Planbeskrivning - Detaljplan för Liljedal 2 och 15, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Planbeskrivning - Detaljplan för Liljedal 2 och 15, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling 1 Tillägg till planbeskrivningen Bakgrund: Miljö och bygg beslutade 2014-11-25

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G Dnr TPN 2014/61 A N T A G A N D E H A N D L I N G Enkelt planförfarande Detaljplan för del av SÖDRA ALLÉN i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättat 2014-04-02 2 (15) Dnr TPN 2014/61 Innehåll

Läs mer

TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun

TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun 1 Detaljplan för Byalaget 27 Samråd- och granskningshandling Dnr Ädh Dnr ByggR TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun PLANBESKRIVNING SAMRÅD- OCH GRANSKNINGSHANDLING Samråd/granskning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 ³ ³ Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen, samt kommunens ställningstagande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Forum Finntorps synpunkter

Forum Finntorps synpunkter Till: Nacka kommun, miljö- och stadsbyggnadsnämnden Kommunalråden / Oppositionsråd, Nacka kommun Fk: Nacka Värmdöposten Mitt I Nacka Forum Finntorps synpunkter - planförslag Sicklaön 125:3, Dnr KFKS 2014/905-214

Läs mer

Förstudierapport för utökat planområde för detaljplan Skorstenen

Förstudierapport för utökat planområde för detaljplan Skorstenen Förstudierapport för utökat planområde för detaljplan Skorstenen Projektbeställare Projektledare David Lanthén Ingrid Kärrsten Datum 2015-12-29 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2015/0053-214 Innehållsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Hoby 2:54 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för Hoby 2:54 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av följande handlingar: Plankarta skala 1:500, upprättad 2014-10-31, reviderad 2015-01-09 Planbeskrivning, upprättad 2014-10-31,

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

2.10 Kulturmiljö. Allmänt. Områdets skogklädda del. Nuläge

2.10 Kulturmiljö. Allmänt. Områdets skogklädda del. Nuläge 2.10 Kulturmiljö Allmänt År 1993 gjordes ett planeringsunderlag med inriktning på forn lämningar och kulturhistoriskt värdefull bebyggelse (Artelius med fl era, 1993). Inför denna vägutredning framförde

Läs mer

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön

Start-PM. Ärendet. 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541. Planutskottet. Detaljplan för Västra Bosön 2014-07-31 Dnr MSN/2014:541 Planutskottet Start-PM Detaljplan för Västra Bosön Ärendet Idag finns områdesbestämmelser som omfattar Västra Bosön. Bestämmelsernas syfte är att bevara den kulturhistoriskt

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-08-15 ANTAGANDEHANDING. Röd skrafferad yta redovisar planområdets ungefärliga omfattning.

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-08-15 ANTAGANDEHANDING. Röd skrafferad yta redovisar planområdets ungefärliga omfattning. SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-08-15 ANTAGANDEHANDING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Upphävande av del av detaljplan för del av Dillingby 1:10 i Husby, Skederid och Rö församling, som vann laga kraft den 28

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping 1(15) P ROGRAM tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping, fysisk planering den 22 september 2009 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25 GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25 Detaljplan för verksamheter inom del av Svenstorp 1:15 Ale kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDETS HANDLÄGGNING Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer

- plankarta i skala 1:500 med bestämmelser - denna planbeskrivning - genomförandebeskrivning

- plankarta i skala 1:500 med bestämmelser - denna planbeskrivning - genomförandebeskrivning VAXHOLMS STAD 2008-09-24 Detaljplan för Vega 10 och 11 Vaxholms stad, Stockholms län Dp 351 Planbeskrivning Handlingar - plankarta i skala 1:500 med bestämmelser - denna planbeskrivning - genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista)

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret maj 2013, reviderad september och november 2013 BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Behovsbedömningen utgör underlag för beslut om detaljplanen

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323)

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och byggnadsnämnden Datum: 2016-02-10 D.nr: BYGGd-2015-150.214 Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha.

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha. Granskningshandling Dnr: BN 2014/12 215 Ändring 2 av del av detaljplan S 35 för Stranden 19:7 i Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING januari 2015 Handlingar Planbeskrivning (denna handling), januari

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-27 Sida 1-8

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-27 Sida 1-8 2013-08-27 Sida 1-8 Planutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-08-27, kl. 13.15-14.35. Beslutande Åke Knutz (C) Malin Höglund (M) Jaakko Mattila (C) Thomas Näslund (S) Övriga deltagare Anna Hed

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo 2011-09-01 1 (7) Startpromemoria KFKS 2011/374-214 Kommunstyrelsen Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt Orminge 42:1 i Boo Sammanfattning Fastigheten Orminge 42:1 är centralt belägen i Orminge. Byggnaden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN),

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN), KS/2013/502 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR (NYHAMNSSKOLAN), HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING, 2013-10-14 FÖRORD OM DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL DETALJPLAN En detaljplan består av en

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Kumla 33:2 samt del av Kumla 3:1264 och Snickaren 1. Inom

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Juli 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2011 KSM 0020 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef Socialnämnden 4 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 4 mars 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5 2:13 2 Antagandehandling HANDLINGAR! lanbeskrivning! Genomförandebeskrivning! Samrådsredogörelse! Utlåtande! lankarta med bestämmelser Bilaga " Fastighetsförteckning Underlagsmaterial y 1:41 1:30 1:17

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN. Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN. Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Orienteringsbild Ändring av detaljplan för detaljplan 209 för Åkarp 19:1 m.fl., Lervägen, i Åkarp, Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Detaljplan för Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp 2010-15100-54 HANDLINGAR Planen består av

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-08-03 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Aktuellt planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun

Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 484/2011 Dnr planmodul: P 11/0008 Detaljplan för del av Reningsverket 2 m fl Biogasanläggning Östersunds kommun Gastankstation Gasreningsanläggning Reningsverk Upprättad av

Läs mer

Detaljplan för fastigheten RAN 7 i centrala stan i UMEÅ KOMMUN, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten RAN 7 i centrala stan i UMEÅ KOMMUN, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) PLA 07-54 September 2011 Tomas Strömberg Detaljplan för fastigheten RAN 7 i centrala stan i UMEÅ KOMMUN, Västerbottens län Ett förslag till detaljplan för fastigheten Ran 7 har upprättats

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Gullspångs kommun Kommunstyrelsen Ändring av detaljplaner för del av STORÖN 1:2 m.fl. samt STORÖN 1:27 m.fl. F.d. personalbostäder på Storön 1:50 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Upprättad i februari 2009,

Läs mer

SYNPUNKTER PÅ DETALJPLAN FÖR FALSTERBO 2:22 M FL flerbostadshus vid Sjögatan i Falsterbo

SYNPUNKTER PÅ DETALJPLAN FÖR FALSTERBO 2:22 M FL flerbostadshus vid Sjögatan i Falsterbo Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Vellinge kommun 235 81 Vellinge SYNPUNKTER PÅ DETALJPLAN FÖR FALSTERBO 2:22 M FL flerbostadshus vid Sjögatan i Falsterbo Falsterbonäsets Naturvårdsförening har tagit

Läs mer

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING. SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2009 10 22 DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:194 M.FL (ICA) I GNOSJÖ TÄTORT HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Genomförandebeskrivning Upprättad

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Foto med bredd:höjd-förhållande1 Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Planbeskrivning 2015-12-14 1 1.

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24 ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Detaljplan för BRÄNNBACKENS ARBETSOMRÅDE Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Brännbackens arbetsområde har varit utställt på

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN 1 (7) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun 2 (7) Upprättad på Stadsarkitektkontoret

Läs mer

OMRÅDESBESTÄMMELSER OB 31

OMRÅDESBESTÄMMELSER OB 31 1(10) OMRÅDESBESTÄMMELSER OB 31 OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR SKÄLLVIKS PRÄSTGÅRD 3:1 M. FL., SKÄLLVIK, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN. Upprättad: 2014-01-21, rev. 2014-03-13 Normalt förfarande Godkänd

Läs mer