Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger sammanställningen till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger sammanställningen till handlingarna."

Transkript

1 DAGORDNING Datum (18) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset Kristianstad 1. Justering 2. Anmälan av informationshandlingar Diarienummer lägger sammanställningen till handlingarna. 1. Sammanställning Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer lägger sammanställningen till handlingarna. 1. Sammanställning Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Skånehuset, J A Hedlunds väg Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (18) 4. Redovisning av ej avgjorda motioner Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. Redovisning föreligger från Koncernstab kansli avseende ej avgjorda motioner in enlighet med 37 i arbetsordningen för regionfullmäktige 1. Redovisning Ärenden från nämnder 5. Ny prissättning i kollektivtrafiken Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige fastställer höjning av kollektivtrafikens taxor i Skåne enligt kollektivtrafiknämndens förslag. 2. De nya priserna börjar gälla fr o m Regionfullmäktige har uppdraget åt kollektivtrafiknämnden att inkomma med ny prissättning i kollektivtrafiken med inriktning att öka taxan med i genomsnitt 5 procent. En enkel vuxenbiljett föreslås höjd med 1-4 kr beroende på reslängd. Vuxenpriset för en enkelresa i skånetaxan blir därmed enligt förslaget från 20 kr för en zon upp till maximalt 103 kr för resor som omfattar 14 eller fler zoner. Den föreslagna prisförändringen omfattar också förändring avseende priserna för periodkort med 5 procent. Förändringen innebär för periodkort (Jojo Period 30 dagar) en prishöjning med kr per 30-dagarsperiod. Priserna för ordinarie periodkort varierar därmed från 385 kr för lägsta nivå (1-2 zoner i mindre städer) och upp till maximalt 1195 kr för obegränsat resande i Skåne i allt trafikutbud under 30 dagar.

3 Datum (18) Arbetsresor i färdtjänst följer beslutade priser för periodkort. Debitering sker på kalendermånad och införandet av prisförändringarna för arbetsresor i färdtjänst kommer därför att ske från månadsskiftet efter implementeringen av nya priser, dock senast 1 februari Kollektivtrafiknämndens förslag (nämnden behandlar ärendet ) 6. Regelverk riksfärdtjänst Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige antar regelverk för riksfärdtjänst avseende riksfärdtjänst som beviljas av enligt föreliggande förslag. 2. Regelverket ska gälla från ansvarar för att utreda och pröva tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst för medborgare som är folkbokförda i de kommuner som överlåtit huvudmannaskap för färdtjänst och riksfärdtjänst från kommuner till. Syftet med regelverk för riksfärdtjänst är att ge vägledning vid myndighetsutövning. Regelverket ska även ligga till grund för en rättssäker bedömning. Regelverket kan inte inskränka i förhållande till lagen men kan ha bestämmelser i frågor som inte regleras i Lag om Riksfärdtjänst. 1. Kollektivtrafiknämndens förslag (nämnden behandlar ärendet ) 7. Regler för s bidrag och subventioner till arrangörer av scenkonstföreställningar Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige fastställer regler för bidrag till arrangörer av offentliga teater-, dans- och nycirkusföreställningar enligt förslag. 2. Regionfullmäktige fastställer regler för subvention av föreställningar av teater, dans och nycirkus inom skolan enligt förslag.

4 Datum (18) 3. Regionfullmäktige ger kulturnämnden i uppdrag att besluta om framtida revidering av reglerna. Riksteatern Skåne förmedlar, enligt riktlinjer, s bidrag till arrangörer av scenkonstföreställningar. En översyn har gjorts av subventioner av scenkonstföreställningar inom grundskolan samt av bidrag till arrangörer av offentliga föreställningar. Med scenkonst avses teater, dans och nycirkus. Syftet har varit att förenkla reglerna och anpassa dem så att de bättre möter behoven hos skolor och offentliga arrangörer. Förändringarna innebär att subventionerna kan användas även för scenkonstföreställningar inom gymnasieskolor subventionerna kan beviljas för resor till och från arrangemangen organisation som uppbär verksamhetsbidrag från inte kan få arrangörsbidrag arrangörsbidrag inte kan sökas av kommuner 1. Kulturnämndens beslut , Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige beslutar om följande ändringar av patientavgifter Höja avgiften för besök vid sjukhusens akutmottagningar till 450 kr Införa en avgift på 50 kr för besök hos sjuk - och undersköterska, distriktssköterska och skötare inom vårdcentral Införa avgiftsfri screening för gynekologisk cellprovning under 30 år Tuberkolosvaccination och PPD - test för vuxna över 18 år avgiftsbeläggs när det ges som resevaccination eller test begärs av myndigheter och arbetsgivare. Röda hund - vaccination av icke - immuna kvinnor i fertil ålder är avgiftsfritt. 2. Patientavgifterna, som framgår av bilaga 1 i beslutsunderlaget, ska gälla fr o m och tidigare beslut om patientavgifter i öppen vård upphör att gälla. 3. utökar subventionen av egenvårdsavgiften för preventivmedel inom läkemedelsförmånen för kvinnor till och med 25 års ålder fr o m

5 Datum (18) Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår regionfullmäktige justeringar i patientavgifter som ska gälla fr o m Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , Motion. Snabbare upptäckt och behandling för osteoporos (benskörhet) patienter Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige beslutar att motionens första att-sats ska anses vara besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. 2. Regionfullmäktige avslår motionens andra att-sats. Rikard Larsson (S) och Susanne Nilsson (S) har i motion föreslagit att man utreder träningsmöjligheter för osteoporospatienter i Skåne, samt att ett samarbete initieras mellan tandvården och primärvården med fokus på att bättre upptäcka och behandla osteoporos. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 158 med förslag till yttrande 2. Motion från Rikard Larsson (S) och Susanne Nilsson (S) 10. Motion. Riktlinjer för att förebygga sfinkterruptur (förlossningsskada) Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige beslutar att motionens första att-sats ska anses besvarad genom hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande. 2. Regionfullmäktige avslår motionens andra och tredje att-sats. Mats Erlandsson (SD) och Jens Leandersson (SD) har i motion föreslagit att blivande mödrar informeras av mödravården om risken att drabbas av sfinkterruptur och hur sfinkterruptur kan förebyggas, att Region Skåne tillskriver regeringen om behovet av att införa nationella riktlinjer för att förebygga sfinkterruptur och att inför riktlinjer för att förebygga sfinkterruptur med evidensbaserade metoder.

6 Datum (18) 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 160 med förslag till yttrande 2. Motion från Mats Erlandsson (SD) och Jens Leandersson (SD) 11. Motion. Inrätta ett regionalt medicinskt center för sällsynta diagnoser Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige avslår motionen. Jens Leandersson (SD) och Mats Erlandsson (SD) har i motion föreslagit att ska efterlysa stimulansmedel från regeringen för att inrätta och stödja uppbyggnaden av ett regional center för sällsynta diagnoser. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 159 med förslag till yttrande 2. Motion från Jens Leandersson (SD) och Mats Erlandsson (SD) 12. Naturunderstödd rehabilitering på landsbygd Diarienummer upphandlar specificerade ickemedicinska rehabiliteringsinsatser i form av landsbygdsföretag inom ramen för naturunderstödd rehabilitering på landsbygd och ger upphandlingsstrategiutskottet i uppdrag att fastställa förfrågningsunderlag samt fatta beslut om tilldelning i ärendet. Med stöd av forskning som baseras på erfarenheter från Alnarps rehabiliteringsträdgård och de preliminära resultaten från det pågående projektet Naturunderstödd rehabilitering på landsbygden föreslås härmed en upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) av landsbygdsföretag spridda över för ett försök till implementering av konceptet i ordinarie verksamhet.

7 Datum (18) Syftet är förbättrad hälsa och om möjligt återgång i arbete för patienter med lång sjukskrivning för psykisk ohälsa. Uppföljning av verksamheten sker i samband med delårsrapporterna och rapporteras då till hälso- och sjukvårdsnämnden. 1. Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , Försäljning av fastigheten Ystad Buskamöllan 4 Diarienummer uppdrar åt regiondirektören att försälja fastigheten Ystad Buskamöllan 4 under förutsättning att köpeskillingen för försäljningsobjektet uppgår till högst 300 prisbasbelopp. 2. uppdrar åt regiondirektören att förbereda en försäljning av fastigheten Ystad Buskamöllan 4 genom att upprätta förslag på köpekontrakt såvida köpeskillingen för försäljningsobjektet överstiger 300 prisbasbelopp. Fastigheten, Buskamöllan 4 benämnd Prästvillan, ligger i anslutning till sjukhusområdet i Ystad. Byggnaden har använts som administrativa lokaler av Lasarettet i Ystad. Byggnaden är tomställd på grund av att lokalerna är omoderna och inte optimala för ändamålet. Då byggnaden är tomställd och ingen användning från s verksamheter är sannolik över överskådlig framtid föreslås att fastigheten avyttras. 1. Fastighets- och servicenämndens beslut , 68

8 Datum (18) Ärenden från regionstyrelsens beredningar och utskott 14. Frihetsgrader inom ackrediterade verksamheter (exkl hälsoval) i egen regi Diarienummer fastställer tillämpningar av frihetsgrader och regelverk för ackrediterade verksamheter (exkl. hälsoval) i egen regi enligt föreliggande förslag. Regionfullmäktige har , 65-68, fattat beslut om införande av vårdval inom ytterligare fyra områden med start under Tidigare har beslut fattats om vårdval för kataraktoperationer, grå starr, med start De nu beslutade nya vårdvalen avser LARO, Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende Hud och hudvård Psykoterapi Ögonsjukvård, utöver kataraktoperationer, grå starr Med anledning av tillkomsten av vårdval, utöver hälsovalet, finns ett behov av tydliggörandet av de regler och frihetsgrader som avses gälla för samtliga ackrediterade verksamheter, exkl. hälsoval, i egen regi. Motsvarande regelverk för enheter inom hälsovalet har fastställts av regionstyrelsen , Vårdproduktionsberedningens förslag , Granskning av sjukhusens förmåga att klara sina mål - Hässleholms sjukhusorganisation (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har granskat sjukhusens förmåga att klara sina mål. Föreliggande granskning avser Hässleholms sjukhusorganisation. Granskningens syfte har varit att visa om verksamheten vid Hässleholms sjukvårds organi-

9 Datum (18) sation planeras, organiseras och styrs på ett sätt som är ändamålsenligt och optimalt ur patientsäkerhets-, effektivitets- och ekonomiskt perspektiv. Granskningen av organisation, styrning och planering visar att förvaltningen har nått ett flertal av de mål som fastlagts. Granskningen visar dock att det skett ett antal avvikelser från de mål som fastställts både vad gäller ekonomi och patientsäkerhet/patientkvalitet. 1. Förslag till yttrande 2. Vårdproduktionsberedningens förslag , Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 155 (för kännedom) 4. Granskningsrapport nr från s revisorer inkl sammanfattning 16. Granskning av sjukhusens förmåga att klara sina mål - Lasarettet i Landskrona (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Revisorerna har granskat sjukhusens förmåga att klara sina mål. Föreliggande granskning avser Lasarettet i Landskrona. Syftet med granskningen har varit att visa om verksamheten på Lasarettet i Landskrona planeras, organiseras och styrs på ett sätt som sätter patienten i centrum och är ändamålsenligt och optimalt ur patientsäkerhets-, effektivitets- och ekonomiskt perspektiv. Granskningen visar att flera mål inte uppnåtts under den granskade perioden. Detta gäller bl. a flera mål med ekonomi- och patientfokus. Vidare konstateras att det i hög grad har saknats förvaltningsinterna styrdokument för uppföljning. 1. Förslag till yttrande 2. Vårdproduktionsberedningens förslag , Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 156 (för kännedom) 4. Granskningsrapport nr från s revisorer inkl sammanfattning

10 Datum (18) 17. Granskning av dokumentation till patienten vid utskrivning från sjukhus (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. s revisorer har granskat hur den slutna vården arbetar med att överföra information om patientens vidare behov av hälso- och sjukvård till den öppna vården och socialtjänsten. Den samlade bedömningen är att utlämning av dokumentation till patienten vid utskrivning inte fungerar på ett tillfredställande sätt inom. Regionen har visserligen utarbetat riktlinjer och rekommendationer som utgår från nationella krav och föreskrifter men dessa följs inte i verksamheterna i tillräcklig utsträckning. 1. Förslag till yttrande 2. Vårdproduktionsberedningens förslag , Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , 157 (för kännedom) 4. Granskningsrapport nr från s revisorer inkl sammanfattning 18. Regional folkhälsostrategi - förlängning Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Den regionala folkhälsostrategin förlängs t o m med anledning av den planerade utvärderingen av strategin samt kommande beslut om en regional utvecklingsstrategi (RUS). Med anledning av den planerade utvärderingen av folkhälsostrategin samt kopplingen till den kommande regionala utvecklingsstrategin förlängs strategiperioden att gälla t o m Folkhälsoberedningens förslag , 28

11 Datum (18) 19. Ansökan om Social investeringsfond - Unga vuxna Lund Diarienummer avslår ansökan. Socialförvaltningen i Lund har inkommit med en ansökan om kr för mottagning för Unga Vuxna i Lund. Mot bakgrund av det som framkommit under handläggningen föreslås regionstyrelsen avslå ansökan. 1. Folkhälsoberedningens förslag , Ansökan från Socialförvaltningen i Lund 20. Motion. Förändra konceptet för arrangemanget Skåne:Stockholm Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom gemensamma presidiet för internationella frågor och representations förslag till yttrande. s beslut 1. uppdrar åt gemensamma presidiet för internationella frågor och representation att utvärdera evenemanget Skåne: Stockholm. Vilmer Andersen (V) har i motion yrkat att konceptet för s årliga arrangemang Skåne:Stockholm förändras och föreslår att arrangemanget som sådant utvärderas, att mingeldelen avvecklas, att träffen med de skånska riksdagsledamöterna genomförs minst två gånger per år, att överläggningarna med målgrupperna sker i form av målinriktade möten, seminarier och konferenser samt att tillsammans med turistnäringen genomför öppna arrangemang riktade till allmänheten. Efter sex års arrangemang kan konstateras att det överordnade syftet med Skåne:Stockholm väl uppfyllts och att mötesplatsen uppfattas som etablerad och efterfrågad. Former och upplägg justeras årligen inför varje genomförande. Inför 2014 föreslås en mer förutsättningslös prövning av konceptet i syfte att öka effekten utifrån arrangemangets övergripande mål och syfte.

12 Datum (18) 1. Förslag till yttrande 2. Gemensamma presidiet för internationella frågor och representations förslag , Motion från Vilmer Andersen (V) 21. Motion. Försäkringsvillkor för anställd inom Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige avslår motionen. Lars-Johan Hallgren (SD) har i motion föreslagit: att regionfullmäktige beslutar att under innevarande mandatperiod förändra villkoren genom omförhandling av det upphandlade försäkringsskyddet för personalen i så att detta bättre ger ett fullgott skydd för personal som skadas i, vid eller på väg till eller från sin arbetsplats. 1. Förslag till yttrande 2. Personal- och arbetsgivarutskottets beslut , Motion från Lars-Johan Hallgren (SD) 22. Motion. Ny lönestrategi för Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige avslår motionen. Vilmer Andersen (V) och Mikael Persson (V) har i motion föreslagit att regionfullmäktige beslutar att regionstyrelsen får i uppdrag att utforma en förhandlingsstrategi och lönepolicy innebärande att lönegapet i minskas genom höjning av de lägsta lönerna. 1. Förslag till yttrande 2. Personal- och arbetsgivarutskottets beslut , Motion från Vilmer Andersen (V) och Mikael Persson (V)

13 Datum (18) 23. Förmåner under prioriterad specialistutbildning för anställda med medellång vårdutbildning med inriktning specialistsjuksköterskor Diarienummer fastställer nya riktlinjer för utbildningsförmåner under specialistutbildning för anställda med medellång vårdutbildning i 2. ger regiondirektören i uppdrag att se över möjligheten till inrättande av utbildningstjänster. Andelen specialistsjuksköterskor har minskat både i Sverige och i Region Skåne. En regional förmånsmodell för utbildningsförmåner infördes i med syfte att få bland annat fler sjuksköterskor att gå specialistutbildning. Detta har inte gett önskat resultat. En regional satsning, som enbart omfattar sjuksköterskor, görs nu genom att avsätta medel i budget för 2014 för att utöka antal sjuksköterskor som kan få studielön. 30 sjuksköterskor, utöver de som förvaltningarna redan idag finansierar, kommer att finansieras via regionala medel. Nya regiongemensamma riktlinjer för utbildningsförmåner införs som innebär en höjning av studielönen från kronor/månad till kronor/månad och en slopning av anställningspremien. 1. Personal- och arbetsgivarutskottets beslut , Försäljning av fastigheter Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. beslutade , 226, Försäljning av fastigheter att uppdra åt fastighets- och servicenämnden att utreda förutsättningarna för försäljning av vissa fastigheter samt överlämna ett samlat förslag till regionstyrelsen för bedömning av lämplighet och konsekvenser av en försäljning för respektive berörd verksamhet. Förslag inlämnades från fastighets- och servicenämnden samt yttrande från vårdproduktionsberedningen. beslutade , 104, Försäljning av fastigheter att uppdra åt regiondirektören att förbereda en försäljning genom att upprätta förslag till köpeavtal för fastigheter i enlighet med fastighets- och service-

14 Datum (18) nämndens förslag och med beaktande av de synpunkter som redovisas i beslutsförslag , då köpeskilling för ett enskilt försäljningsobjekt överstiger 100 prisbasbelopp. De 27 fastigheterna som föreslås till försäljning i köpeavtalet ingick i fastighets- och servicenämndens förslag. Bifogat finns förslag på köpeavtal som upprättats för godkännande av regionfullmäktige. Regionfullmäktige beslutade att återremittera ärendet till regionstyrelsen. Utdelas senare 25. Överlåtelse av folktandvårdsverksamhet till Folktandvården Skåne AB Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige godkänner överlåtelse av förvaltningen Folktandvården Skånes verksamhet till det nybildade Folktandvården Skåne AB genom att teckna, i huvudsaklig lydelse, enligt framlagt förslag, Rörelseöverlåtelseavtal mellan och Folktandvården Skåne AB. 2. Regionfullmäktige godkänner reviderad bolagsordning för Folktandvården Skåne AB. Regionfullmäktige beslutade , 60, att verksamheten i förvaltningen Folktandvården Skåne ska överföras till ett av helägt bolag, med verksamhetsstart Överlåtelsen av verksamheten regleras i Rörelseöverlåtelseavtal, som ska tecknas av och det nybildade bolaget Folktandvården Skåne AB. Bolagsordningen för Folktandvården Skåne AB måste revideras avseende antalet aktier och aktiekapitalets storlek, eftersom överlåtelsen till största delen finansieras genom kvittningsemission. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott.. 1. Beslutsförslag Förslag till Rörelseöverlåtelseavtal 3. Förslag till revidering bolagsordning Folktandvården Skåne AB. 4. Folktandvården Skåne AB - Finansiell analys och värdering,

15 Datum (18) 26. Överlämnande av allmänna handlingar till Folktandvården Skåne AB Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige överlämnar allmänna handlingar från Folktandvårdens verksamhet för förvaring hos Folktandvården AB i den omfattning och med de tidsfrister som framgår av bilaga. Folktandvården Skåne har tillsammans med Regionarkivet utrett arkiv- och informationsförsörjningsfrågor inför bolagiseringen av Folktandvården. För att bolaget ska kunna bedriva en så effektiv verksamhet som möjligt behöver bolaget tillgång till patientjournaler och andra allmänna handlingar från förvaltningen. Ett sådant lån förutsätter ett särskilt beslut av regionfullmäktige i enlighet med bestämmelserna i 3 Lag (1994:1383) om överlämnande av allmänna handlingar till andra organ än myndigheter för förvaring. Av bilaga till detta beslut framgår vilka allmänna handlingar som bör överlämnas, vilka regler som gäller för hanteringen och efter vilken tidsfrist leverans ska ske till Regionarkivet. Begreppet allmän handling är teknikneutralt och överlämnandet omfattar därför såväl digital information i Folktandvårdens system som pappersbaserade arkivhandlingar. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Beslutsförslag Ny bolags- och koncernstruktur för - Överlåtelse av majoritetsägda bolag Diarienummer lämnar ett ovillkorat aktieägartillskott till Region Skåne Holding AB på kronor, som en del i överföringen av de majoritetsägda bolagen till den nybildade koncernen. 2. verkställer överföring av de majoritetsägda bolagen, Malmö Opera och Musikteater AB, Skånes Dansteater AB, Business AB, Healthcare Skåne Holding AB, Teknopol AB samt SkåNet AB, till den nybildade bolagskoncernen genom att teckna, med i huvudsaklig lydelse, Apportavtal, med Region Skåne Holding AB som motpart.

16 Datum (18) 3. beslutar att godkänna reviderad bolagsordning för Holding AB. Regionfullmäktige beslutade , 61, att bilda en ny bolags-och koncernstruktur för med Holding AB som moderbolag. Regionfullmäktige har uppdragit till regionstyrelsen att verkställa försäljning av aktier i enlighet med fullmäktiges beslut. Försäljningen sker genom att lämnar aktierna i aktuella bolag som apporttillskott till Holding AB, vilket regleras i Apportavtal. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Beslutsförslag Förslag till Apportavtal 3. Reviderad bolagsordning för Holding AB 28. Ägardirektiv Holding AB Diarienummer beslutar att utfärda ägardirektiv till Holding AB enligt förslag. ska, som ägare till moderbolaget i den nya koncernen, Region Skåne Holding AB, utfärda ägardirektiv. Ägardirektiv ska fastställas på en bolagsstämma och blir därefter bindande för bolaget och dess ledning. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Beslutsförslag Förslag till ägardirektiv för Holding AB 29. Nytt informationssystem för ambulansverksamheten - investering Diarienummer godkänner investering i prehospitalt informationssystem, 10,5 Mkr 2014.

17 Datum (18) Informationssystemet för den prehospitala akutsjukvården i Skåne har varit i drift sedan Sedan 2011 har systemets funktionalitet varit mycket begränsad vilket har inneburit en återgång till användande av pappersjournaler. I förslaget föreslås att en investering om 10,5 Mkr görs för att uppgradera det befintliga systemet. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Beslutsförslag Patientmåltider i Diarienummer upphandlar tillagning av patientmåltider och ger upphandlingsstrategiutskottet i uppdrag att fastställa förfrågningsunderlag samt fatta beslut om tilldelning enligt följande uppdelning: Sjukhusområde Malmö Sjukhusområde Lund Sjukhusområde Trelleborg Sjukhusområde Landskrona Sjukhusområde Orup Upphandlingsstrategiutskottet (USU) avbröt upphandlingen av Kostförsörjning till SUS, diarienummer , med anledning av brister i förfrågningsunderlaget. USU gav samtidigt inköpsdirektören i uppdrag att arbeta fram nytt förfrågningsunderlag. Idag hanteras kostförsörjningen vid aktuella sjukhusområden av en privat leverantör, Eurest AB (Medirest AB). Avtalet löper ut i Det är därför aktuellt att genomföra ny upphandling. beslutade , 36, att upphandla patientmåltider och att anvisa kök i Landskrona för entreprenören. Föreliggande förslag till beslut innebär att regionstyrelsens tidigare beslut upphävs. Ärendet har beretts av regionstyrelsens arbetsutskott. 1. Beslutsförslag

18 Datum (18) 31. Ändring av sammanträdesdagar 2014 Diarienummer Val som skall förrättas av regionstyrelsen Diarienummer förrättare val enligt följande: Nätverk Hälsa och Demokrati t o m 2014, ledamot Vakant (MP) Pia Kinhult Ordförande Enligt uppdrag Cecilia Eklund Sekreterare

Nyheter i korthet: Mer information: Presschef Lina Miller, 044-309 31 17 alt Pressjouren 044-309 39 77

Nyheter i korthet: Mer information: Presschef Lina Miller, 044-309 31 17 alt Pressjouren 044-309 39 77 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 7 november 2013. På Region Skånes webbplats www.skane.se/ finns handlingarna

Läs mer

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund Region Skåne

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund  Region Skåne Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 28 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2013-10-21 1 (12) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 09.30-12.00(cirka)

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Nyheter i korthet: Ärende 4. Ärende 5

Nyheter i korthet: Ärende 4. Ärende 5 Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 24 oktober. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 105 126 Datum 2013-11-25--26 1 (22) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2013-11-25--26 Plats: Skånehuset, JA Hedlunds väg Tid: 2013-11-25, kl. 10.00 17.00 2013-11-26,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-10-24 1 (4) 149 Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer 1301739 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-10-24 1 (4) 149 Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer 1301739 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

1 (8) Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering. En ny skånsk vårdgaranti Henrik Fritzon och Rikard Larsson (S) HSN Klar

1 (8) Motion angående Inlämnad av Bereds av Inplanering. En ny skånsk vårdgaranti Henrik Fritzon och Rikard Larsson (S) HSN Klar Datum 2013-01-21 Dnr 1002253 1 (8) Redovisning av ej avgjorda motioner 2011-10-28 1102110 En ny skånsk vårdgaranti Henrik Fritzon och Rikard Larsson (S) HSN 2012-02-07 1200178 Låt medborgarna ställa frågor

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen Vårdproduktionsberedningen DAGORDNING Datum 2013-03-26 1 (9) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till sammanträde.

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 26 35 Datum 2014-05-28 1 (6) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2014-05-28 09.00-10.30 Plats: 106/Rådhus Skåne/Kristianstad Beslutande Liliana Lindström (M), ordförande

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-11-07 1 (2) 242 Försäljning av fastigheter Diarienummer 0902057 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2018-12-14 1 (15) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-14 kl.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget BESLUTSFÖRSLAG Karl Gustav Andersson Datum 2012-11-08 Dnr 1200810 1 (5) Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i 2013 Ordförandens förslag 1. fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum 2014-11-20. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum 2014-11-20. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-20 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-27 kl. 13.00 Plats: RS-rummet 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10)

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10) Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 7 maj 2015. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna till

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Lisa Davidsson Enhetschef 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1101776 1 (3) Personal- och arbetsgivarutskottet Specialistutbildning

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 10 13 Datum 2014-03-20 1 (4) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2014-03-20 9-10.00 Plats: Gertrud Bratt/Dockplatsen/Malmö Beslutande Liliana Lindström (M), ordförande

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-15 09.00-12.00 Plats: Fulltofta, Medicon Village,

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-05-21 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-05-21 kl.09.30- Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-11-23 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-30, kl. 09:30 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 20 juni 2013. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-10-22 1 (5) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-03, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-09-11 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-05-31 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-31 09.00 Plats: Brösarp, Brösarps Gästgifveri

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-01-28 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-02-05 kl. 09.00 Plats: Arkitektskolan, Sölvegatan 24, Lund 1. Val

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-12-11 1 (15) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-18 kl. 13.00 (lunch serveras fr o m 12.00) Plats: Rum 114,

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 29 41 Datum 2013-03-26 1 (10) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2013-03-26, kl. 09.00 14.15 Plats: Skånes universitetssjukhus, Malmö Beslutande Michael Sandin (M), ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Nyheter i korthet: Region Skåne lämnar nya ansökningar för rikssjukvård gällande avancerad hjärtkirurgi för barn och vuxna med medfödda hjärtfel

Nyheter i korthet: Region Skåne lämnar nya ansökningar för rikssjukvård gällande avancerad hjärtkirurgi för barn och vuxna med medfödda hjärtfel Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 26 mars 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Marie Härstedt Personalstrateg 040-675 30 46 marie.harstedt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-02-14 Dnr 1201721 1 (1) Personal- och arbetsgivarutskottet Motion. Friskvård

Läs mer

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: Malmö, Dockplatsen 26, Skånevåningen

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: Malmö, Dockplatsen 26, Skånevåningen PROTOKOLL PUBLIK 13 31 Datum 2018-03-22 1 (5) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2018-03-22 09.15-15.00 Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Skånevåningen Beslutande Margareta Dovsjö (S), ordförande

Läs mer

Nyheter i korthet: Akutsjukvården på Skånes universitetssjukhus avlastas. Tillgänglighet till ögonsjukvård förbättras

Nyheter i korthet: Akutsjukvården på Skånes universitetssjukhus avlastas. Tillgänglighet till ögonsjukvård förbättras Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 7 oktober 2011. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 35 43 Datum 2013-05-02 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2013-05-02 kl. 09.00-11.30 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset, Kristianstad

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-10-30 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas.

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas. Regionstyrelsen Ledningsstrateg 044-309 35 30 marianne.palmqvistberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2009-06-09 Dnr 0901212 1 (2) Regelverk för förvaltningar inom Region Skåne gällande försäljning/uthyrning

Läs mer

Nyheter i korthet: För ytterligare information kontakta: Region Skånes presstjänst 044-309 39 77

Nyheter i korthet: För ytterligare information kontakta: Region Skånes presstjänst 044-309 39 77 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 4 september 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rs140904 finns handlingarna

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsberättelse januari-augusti 2017

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsberättelse januari-augusti 2017 DAGORDNING Datum 2017-09-08 1 (7) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-09-13 kl. 09.00 Plats: Studio, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö 1. Val

Läs mer

Datum Information - Nuläge ESS - Matti Tiirakari, Director for Project Support and Administration

Datum Information - Nuläge ESS - Matti Tiirakari, Director for Project Support and Administration DAGORDNING Datum 2014-08-28 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-04 kl. 13.00 Plats: Belfragesalen, BMC Lund, Klinikgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 20--28 Datum 2013-05-21 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2013-05-21, kl 09.00 13.30. Plats: Söderportskolan, Kristianstad Beslutande: Douglas Roth (M)

Läs mer

Vårdval inom allmän barn- och ungdomstandvård startar i maj 2013

Vårdval inom allmän barn- och ungdomstandvård startar i maj 2013 Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 24 september 2012. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för

Läs mer

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden DAGORDNING PUBLIK Datum 2016-05-19 1 (6) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-26 kl.09.00-16.00 Plats: Rum Öresund, plan 6, Dockplatsen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 13 25 Datum 2013-02-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2013-02-27 kl 13.30 15.30 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset, Kristianstad

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (13) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-07 kl. 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet Upphandlingsstrategiutskottet DAGORDNING PUBLIK Datum 2014-04-23 1 (5) Sammanträde i upphandlingsstrategiutskottet Ledamöter och ersättare i upphandlingsstrategiutskottet kallas till sammanträde. Tid:

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2014-06-18 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-18, kl 14:00-16:30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad,

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2015-04-20 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2015-04-28, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 29 mars 2012. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B PROTOKOLL 14 20 Datum 2013-05-31 1 (4) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2013-05-31 09.00-12.00 Plats: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B Beslutande Birgitta Södertun (KD),

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Pia Landgren Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-24 Dnr 1602011 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Patientavgifter 2017

Läs mer

Nyheter i korthet: Framtidens ambulanssjukvård i Region Skåne Förbättrad tillgänglighet till ortopister på ögonmottagning Region Skåne

Nyheter i korthet: Framtidens ambulanssjukvård i Region Skåne Förbättrad tillgänglighet till ortopister på ögonmottagning Region Skåne Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 20 juni 2012. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer