Detta är Versionsnyheterna för PMO version 7.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detta är Versionsnyheterna för PMO version 7.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version."

Transkript

1 Versionsnyheter PMO 7.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 7.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information PMO CE-certifierad produkt: PMO 7.1 är CE-certifierade som en medicinteknisk produkt. Ett av de krav som ställs på CE-certifierade medicintekniska produkter är att det följer med en Användarmanual som ska läsas av alla användare. Manualen innehåller den information om PMO som vi som tillverkare anser att det är nödvändigt att alla användare av systemet känner till inför användning av programmet. F1-hjälpen är den användarmanual vi levererar tillsammans med PMO. Kvarvarande risker Vaccinationsmodulen I vaccinationsmodulen kan du registrera information angående biverkningar och kontraindikationer för en patient. Notera att denna information endast är synlig på startsidan för Vaccination och inte när en ny vaccinationsregistrering görs (i fliken Ny vaccination). Du kan istället registrera ATC-koden för vaccinet i modulen Observandum eller Varning. PMO meddelar då denna observandum/varning när du skapar en ny vaccinationsregistrering med den ATC-koden. Detta förutsätter att vaccinet har en angiven ATC-kod i PMO Admin. Läkemedelsmodulen I läkemedelsmodulen kan du skicka recept elektroniskt till apoteket. Notera att om du sätter ut ett recept så kommer PMO inte automatiskt att meddela apotektet detta (elektroniskt). Apoteket måste vid behov meddelas muntligen. Allmänt WYSIWYG-utskrift av startsidor Det är nu möjligt att göra WYSIWYG-utskrifter av flertalet av startsidorna i PMO. WYSIWYG, What You See Is What You Get, är engelska för "vad du ser (på bildskärmen) är vad du får (utskrivet)". Med funktionen WYSIWYG-utskrift får du en utskrift av listan på startsidan så som den ser ut för tillfället. Du kan till exempel göra ett urval på startsidan och sedan använda WYSIWYG-utskrift för att få en utskrift som endast presenterar det urvalet. Notera att funktionen WYSIWYG-utskrift inte är möjlig på alla startsidor. Det är inte möjligt att göra WYSIWYG-utskrifter av till exempel Adressbok, Tidbok och Löpande journal. Använd funktionen WYSIWYG-utskrift så här: 1. Högerklicka på startsidan. 2. Välj alternativet WYSIWYG-utskrift längst ner i högerklicksmenyn. Listan med alternativ för WYSIWYG-utskrift visas. 3. Välj önskat alternativ: WYSIWYG Skriv ut - Skriver ut listan på startsidan med aktuella inställningar. WYSIWYG Skriv ut (anpassa till sida) - Anpassar teckenstorleken så att allt får plats i sidled och skriver ut listan på startsidan. WYSIWYG Skrivarinställning - Öppnar dialogen Skrivarinställning där du gör inställningar för skrivare, papper och orientering (stående eller liggande). WYSIWYG Visa/Dölj utskriftskant - Visar (eller döljer) ett rött streck ovanför listan som markerar var listan kommer att beskäras i högerkanten. Dokument-ID:

2 Datumstämpel vid WYSIWYG-utskrift WYSIWYG-utskrifter har nu en datum- och versionsstämpel i marginalen på den utskrivna sidan som visar vilken version av PMO den är utskriven från och vilket datum utskriften gjordes. Kontaktinfo vid Export av Journal Vid export av journal där man skriver ut journalen kan man nu välja om man vill inkludera kontaktadress eller inte. Det görs genom att klicka i eller ur rutan Inkludera kontaktadress under Skrivarinställningar när man valt Skriv ut vid exporten.

3 Intern PDF-läsare Det finns nu en intern PDF-läsare för att visa PDF-bilagor. Med den interna PDF-läsaren går det alltid att visa PDF-bilagor i PMO, även om det inte finns någon extern PDF-läsare installerad på datorn eller om det skulle uppstå problem med att visa PDF-bilagor med den externa PDFläsaren. Det finns många olika externa PDF-läsare, och olika versioner av dessa, och uppdateringar sker ofta automatiskt. Om en ny version ställer till problem går det nu ändra till att använda den interna PDFläsaren i PMO, som är helt oberoende av annan programvara. Ställ in att den interna PDF-läsaren ska användas så här: 1. Välj Inställningar under menyn Arkiv. 2. Välj Allmänt -> Arbetsyta. 3. Välj kryssrutan Använd intern läsare under rubriken PDF längst ner. Den interna PDF-läsaren är tänkt att användas när den externa PDF-läsaren inte fungerar som den ska, alternativt när det inte finns någon installerad. Den interna PDF-läsaren innehåller inte all funktionalitet som etablerade PDF-läsare gör, men gör att användaren snabbt kan avgöra om det är rätt fil som lagts till och att allt ser ut som det ska. Med den interna PDF-läsaren går det att: o Skriva ut PDF-bilagan o Navigera bland sidorna o Zooma Moduler BHV Hantering vid flytt Det finns en ny guide i BVC för hantering av ett barn som ska flytta till en annan BVC inom samma PMOsystem. Guiden skriver över barnet på den mottagande enheten och skriver ut barnet ur befintlig BVC. I guiden ges även möjligheten att skriva över aktuellt BHV-ärende på den mottagande enheten.

4 Flytta över ett barn så här: 1. Markera aktuellt barn. 2. Välj Flytta... i menyraden. Guiden Flytthantering BVC öppnas. Om det finns framtida registreringar för barnet visas information om den på guidens högra sida. 3. Fyll i uppgifter för mottagande BVC i den första dialogen. 4. Klicka på Nästa. 5. Information visas om befintlig BVC som barnet skrivs ut ifrån. Om du vill kan du ändra datum och skriva en kommentar. 6. Klicka på Nästa.

5 7. Välj kryssrutan Flytta till vald enhet om du även vill skriva över knutet BHV-ärende (om det finns ett sådant) på den mottagande enheten. 8. Klicka på OK. Guiden stängs. 9. Ett internpostmeddelande skapas till ansvarig med information om den ändrade BVCtillhörigheten. Om du vill gör du tillägg i internpostmeddelandet. 10. Klicka på Skicka.

6 Ändrade rubriker på startsidan Barnhälsovård Rubrikerna på startsidan för Barnhälsovård har ändrats. Rubrikerna Barnhälsovård, BVC och Barnomsorg har lyfts upp en nivå och rubriken Aktuella har tagits bort. Under rubrikerna Barnhälsovård, BVC och Barnomsorg överst på startsidan listas nu alla aktuella och eventuella framtida registreringar. Alla tidigare registreringar listas under rubriken Tidigare längst ner på startsidan. Ärftlighet/risk Riskmarkeringen är nu kompletterad med en gul risk-ikon. Bockar man för Risk vid registrering av ny Ärftlighet/risk kommer den även att synas på modulens startsida. Ny registrering

7 Startsida Checklista Obligatoriska frågeställningar Det är nu möjligt att ange att vissa frågeställningar ska vara obligatoriska i en mall för en checklista. Egenskapen Obligatorisk anges i PMO Admin. Att en frågeställning är obligatorisk visas i Ny/Ändra checklista med en färgad ram och texten Värde måste anges i fältet Värde när det fältet inte är markerat. Det går heller inte att spara en checklista med obligatoriska frågeställningar om inte alla obligatoriska frågeställningar är ifyllda. Ett felmeddelande visas vid försök att spara en checklista där det saknas ett värde för en obligatorisk frågeställning. Obligatoriska frågeställningar gäller bara för nya registreringar. Om du öppnar Ändra checklista för en registrering som skapats innan en viss frågeställning sattes obligatorisk så behöver du fortfarande inte ange något värde för den frågeställningen.

8 Diagnos Upprepa diagnos från annan journaltyp Nu är det möjligt att upprepa en tidigare registrerad diagnos oavsett journaltyp. Tidigare gick det endast att upprepa en tidigare registrerad diagnos om den var registrerad i samma journaltyp. För att underlätta arbetet med att registrera en ny diagnos går det nu även att upprepa en tidigare registrerad diagnos från en annan journaltyp än den du arbetar i för tillfället. Grupper Lägga till flera deltagare på en gång Det går nu att lägga till flera deltagare på en gång i en grupp. När dialogen Öppna journal/sök patient öppnas från Ny/Ändra grupp så är det möjligt att markera flera deltagare i flikarna BVC och Inskrivning. Lägg till flera deltagare på en gång i en grupp eller ett möte så här: 1. Markera flera patienter/elever/barn genom att klicka längst till vänster i listan. En röd bock visas för markerade patienter/elever/barn. 2. Klicka på OK. Markerade patienter/elever/barn läggs till i gruppen eller mötet.

9 Hörselkontroll Datum visas i graf Nu visas datum i grafen av resultatet från en hörselkontroll. Datumet visas i uppe i rubriken för grafen. Om kryssrutan Använd tid är vald för vårdkontakten så visas även klockslaget i grafens rubrik. Kommunikation Inkorg och Utkorg har bytt namn Inkorg och Utkorg har bytt namn och heter nu Enhetens inkorg och Enhetens utkorg. Det finns även nya funktionsregler för Enhetens inkorg och Enhetens utkorg, anges i PMO Admin. Det går till exempel att ange behörighet till Enhetens inkorg. Om du inte har behörighet till Enhetens inkorg så är syns inte noden Enhetens inkorg under Kommunikation i vänstermenyn och Enhetens inkorg är utgråad under Kommunikation i menyn Innehåll. Lab Ändra ordning på analyser i Ny labbeställning Det går nu att ändra ordningen på valda analyser i Ny labbeställning. Ändra ordning på valda analyser så här: Klicka på den lilla grå rutan framför en analys och dra analysen till önskad plats. En blå pil visar vart analysen kommer hamna. eller Markera en analys och använd [Ctrl]+[pil upp] eller [Ctrl]+[pil ner] för att flytta analysen i listan.

10 Information om bilaga i labresultat I den kombinerade startsidan för Lab visas nu texten Se bilaga i kolumnen Värde i de fall då ett labresultat saknar värde men innehåller en bilaga. Läkarintyg Det finns nu en hjälpfunktion i modulen Läkarintyg som kan ge diagnosstöd i form av beskrivande texter under förutsättning att man använder ICD10 diagnoskoder enligt Försäkringsmedicinskt Beslutsstöd (FMB). Hjälptexten laddas automatiskt in om en giltig diagnoskod skrivs in, och är potentiellt tillgänglig under följande rubriker: 2. Diagnos/diagnoser för sjukdom/symtom som orsakar nedsatt arbetsförmåga 4. Funktionsnedsättning - observationer, undersökningsfynd, utredningsresultat 5. Aktivitetsbegränsning relaterat till diagnos (fält 2) och funktionsnedsättning (fält 4) 8. Patientens arbetsförmåga bedöms i förhållande till. Hjälptexten visas mot gul bakgrund och är bara tillgänglig om ICD10 används. Notera att texten bara visas på skärmen och alltså inte finns med vid en utskrift.

11

12 Skriva eläkarintyg åt ansvarig Användare med delegerad skrivbehörighet kan nu skriva eläkarintyg. När användaren sparar läkarintyget hamnar det i den ansvarigas Att skicka. Användare med delegerad skrivbehörighet kan även ta emot patientens samtycke till att intyget skickas elektroniskt till Försäkringskassan. Exempel: En sekreterare med delegerad skrivbehörighet skriver ett läkarintyg åt en ansvarig läkare. Sekreteraren tar emot patientens samtycke till att skicka vidare läkarintyget och anger det i dialogen som kommer upp när sekreteraren sparar läkarintyget. I Visa-läget för läkarintyget går det att läsa att samtycket har dokumenterats av sekreteraren. Läkarintyget hamnar sen hos läkarens Att skicka och läkaren kan därifrån skicka vidare läkarintyget. Både användaren med delegerad skrivbehörighet och den ansvariga kan även välja att spara läkarintyget som utkast. Synkontroll Sammanslagna rubriker på startsidan Alla synkontroller listas nu tillsammans på startsidan. Tidigare listades synkontrollerna under de två rubrikerna Synkontroll och Färgseende. Eftersom det finns en kolumn Färgseende där det går att se om färgseendet har undersökts så har nu rubrikerna Synkontroll och Färgseende tagits bort. Om det är tomt i kolumnen Färgseende har det inte gjorts någon bedömning av färgseende och i annat fall står det Defekt eller Normalt. Ange att färgseende inte undersökts Det går nu att ange att det inte har gjorts någon bedömning av färgseende vid en synkontroll. I Ny/Ändra synkontroll finns nu, förutom alternativen Defekt och Normalt, även alternativet Inte undersökts under rubriken Färgseende. Om alternativet Inte undersökts väljs så blir kolumnen Färgseende på startsidan tom.

13 Vaccination Vid vaccination finns nu en risk-ikon för att göra användaren uppmärksam på eventuella risker pga ärftlighet. Om man hovrar med muspekaren på ikonen visas de risker som sparats. Klickar man på ikonen så öppnas översikten i modulen Ärftlighet/risk för mer info om de specifika riskerna. Vaccinationsordination En ny funktion i Vaccinationsmodulen där ordinationer kan skapas, utföras och administreras. Det finns därför två nya alternativ i menyraden i vaccinationsmodulens översikt. Ny ordination - Skapar en ny vaccinationsordination Utför - När en vaccination enligt en skapad ordination skall utföras Skapa en ny ordination 1. Klicka på Ny ordination i menyraden. En översiktssida öppnas som listar de tillgängliga vaccinerna.

14 2. Välj vaccin genom att markera det och klicka Välj i meny eller genom att dubbelklicka på vaccinet direkt i listan. 3. Välj vilken månad första dos skall ges i rullgardinsmenyn. 4. Klicka två gånger på Volym respektive Lokalisationssätt i den första dosen och välj värden i rullgardinsmenyerna. 5. Klicka på Lägg till för att lägga till önskat antal efterföljande doser, en dos per klick. Intervallet är initialt satt till tre månader men kan ändras genom att klicka i intervallrutan för respektive dos. 6. Skriv kommentar samt klicka i om eventuell Kontraindikation tidigare har observerats. 7. Klicka i om vaccinationen ordinerats externt 8. Välj Spara i menyraden för att spara ordinationen eller Avbryt för att stänga utan att spara. Ingång till utförande Sparade ordinationer visas på Vaccinationsöversikten. De syns också under en ny rubrik i Mitt arbete>bevakning som heter Vaccinationsordination. Från båda dessa ingångsställen är det möjligt att nu utföra en vaccination enligt ordination.

15 Utföra i Vaccinationsmodulen 1. Expandera ordinationen i översikten genom att klicka på krysset omedelbart till vänster om den aktuella ordinationen 2. Ordinationen kan öppnas genom att markera den dos som skall ges och välja Utför i menyraden. eller Dubbelklicka på ordinationen eller den aktuella dosen och välja Utför i menyraden eller Markera ordinationen och klicka Visa i menyraden och sedan Utför i menyraden i Visaläget 3. Dosen markeras som given genom att klicka på Spara i meny raden. Notera att det går att klicka i om dosen ej ges samt även skriva en kommentar. Utföra i Mitt Arbete>Bevakning 1. Klicka på Vaccinationsordination

16 2. Markera den aktuella ordinationen och välj Visa i menyraden. En översikt över den aktuella ordinationen öppnas. 3. I översikten syns även redan utförda doser och vilket datum de gavs. Om man klickar på datumet öppnas en visa ruta med information om den givna dosen. Notera även att om datumet för när nästa dos är passerat ändras färgen till röd. 4. För att ge nästa dos i ordinationen, stå i ordinationsöversikten och klicka på Utför i meny raden så kommer nästa dos att öppnas. 4. Dosen markeras som given genom att klicka på Spara i meny raden. Notera att det går att klicka i om dosen ej ges samt även skriva en kommentar.

17 Väntelista Utökad maxgräns av tidsram för bokning Maxgränsen av tidsramen för bokning har utökats. Den tidigare maxgränsen på 90 dagar har nu utökats till 999 dagar. Inställningen av tidsramen för bokning hittar du under Inställningar -> Tidsbok -> Väntelistor. Det högsta värdet du kan ange för alternativen Boka om och Tidsram för bokning under rubriken Förvalda tidsperioder är nu 999 dagar. Åtgärd Beskrivning visas i Ny åtgärd Nu visas beskrivningen för en åtgärd i formuläret Ny åtgärd. Beskrivningen för en åtgärd skrivs in i PMO Admin under aktuellt register. När du öppnar formuläret Ny åtgärd visas beskrivningen längst ner i flikarna Sök och Register.

18 Rättade programfel eröntgenremiss Fel: Ingen tooltip på långa undersökningsnamn. Rättat: Nu visas en tooltip med hela texten till undersökningsnamnet. Anteckning Fel: När hjälptexten Visa syntaxregler är aktiverad under Inställningar, blinkar hjälptexten medan man skriver. Rättat: Hjälptexten blinkar inte längre medan man skriver. Tidbok Fel: Ändra mall tillfälligt är utgråat och går inte att välja när man står med markören i färgfältet i tidsstapeln. Rättat: Fungerar nu att ställa markören i färgfältet i tidsstapeln och där högerklicka och välja Ändra mall tillfälligt. Övriga rättade programfel Modul Dokument Beskrivning Skanning i SaaS-miljön via TSscan gränssnitt ger meddelande "Valda bilder kunde inte sparas som PDF. 9 valdes. Out of memory. Kommunikation Fel knappstatus på Åtgärda/Läs in vid öppning av enhetens inkorg ger Access violation. PMO Klient PMO Klient PMO Klient PMO Klient Signering Signering Anteckning Felmeddelande vid utloggning pga behörighetsproblem vid spara scannerinställningar. Problem med rättstavningsinställningar. Uppdaterade personliga inställningar sparas ej i vissa lägen. Inställning för förvalt fokus på fält ändras vid ändring av inställning. Saknas rader i kontrasigneringslistan. Listruta i urvalspanel ändras efter Uppdatera. Dubbla scrollbars och ser inte alla rader i Visa anteckning med många rader. Löpande journal Position i löpande journal förflyttades när man bytte mellan flikar.

19 Dokument Dokument Grupper Grupper Lab Adress avhuggen då adress börjar med mellanslag. Inget timglas vid laddning av blankettbilaga. "Appointments" vid visa gruppbokning. Knappstatus på knapp Remove. Dropdown för Lokalisation i labresultat har överst en rad med mellanslag. Lab Nutrition Alla analyser läggs inte till beställningen vid Multi groups. Nutritionskommentar sparas inte vid registrering av flera nutritionsintervall och växling mellan dessa. Synkontroll Endast en rubrik med 'Synkontroll' då det finns en kolumn för Färgseende. Patientdata Tidbok Tidbok Tidbok PMO Klient PMO Klient PMO Klient PMO Klient Läkarintyg Läkarintyg Ingen postnr-slagning vid inmatning av övriga adresser i Patientdata. Pil upp + pil ned funkar ej. Det finns två sparade vyer som heter Planner. Knappar i menyraden aktiva när ingen bokning är i fokus. Avbruten skanning visar tom bilaga Om det kraschar i savesettings så kommer man aldrig till logout user. Kortkommando till översikt för Mätvärdesmodul försvunnit. Navigator uppdateras ej med nya minimodulsöversikter. Krasch när man ska skicka ett intyg som har varit draft. Man skall inte tillåtas gå vidare och skicka sjukintyget varken som läkare eller delegerad då sjukintyget inte kan valideras pga att validering inte kan utföras. Läkarintyg Vaccination Vaccination Använd rätt användare vid validering av intyg. Hantera patienter utan födelsedata. Batchnr krävs för externa vaccinationer.

20 Hörselkontroll Kommunikation Dokument Dokument Dokument Menyrad med Audiometry graph klipper nederkant på combobox. Förhindra import av journal med ofullständigt Personmummer. Sidor adderas på i pdf-bilagor. Menyrad i Skanna dokument dialog delvis gömd bakom bildvisningsytan. Knapp för att läsa in bild göms under varningstext vid ändring av höjd på dialogen Skanna dokument. Dokument Dokument Dokument Tillväxt Internpost Patientdata Läkemedel Läkemedel Åtgärd Vaccination Vaccination PMO Klient Text går ej att översätta Inställningsalternativet 'Tile first opened' i 'View images' dialogen är ej aktiv och aktiveras ej när bilder markerats för att öppnas. PMO krasch när användare lägger till redan öppen PDF som bilaga till dokument. Tillväxtkurva som öppnas från ett Ärende får en bred grå rand längst ner i vyn. Hint försvinner vid ändrad kolumnbredd. Ändra patientdata: Ingen visning av adressattribut vid fokus på adresstyp + möjligt att uppdatera vy med F5 fast knappen 'Uppdatera' är inaktiverad. Förhandsgranska på ordination går ej översätta korrekt. Endast kontroll på artikel och inte förpackningsstorlek. Med Register som förvald flik visas ej beskrivning. Felaktig kontroll mot svevac för inloggad användare. Saknas Context-ID - Dialog "Välj Adress" När man skapade ett nytt BHV-ärende vid registrerande av inskrivningsuppgifter under Barnhälsovård i Barnadministration så syntes inte detta nya ärende i översikten efter att man sparat.

Versionsnyheter PMO 7.0 Release

Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-13 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-18 1. WYSIWYG 2. Intern PDF-läsare 3. BHV Hantering av flytt 4. BHV Ändrade rubriker på startsidan 5. Diagnos Beskrivning visas 6. Diagnos Upprepa

Läs mer

Versionsnyheter PMO 8.0.1

Versionsnyheter PMO 8.0.1 2017-04-27 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 8.0.1 1. Ny logotyp 2. Nya ikoner 3. Delegering av signering 4. Datumstämpel vid WYSIWYG-utskrift 5. Ärftlighet/Risk 6. Vaccination 7. Namngivning vid skanning

Läs mer

Versionsnyheter för PMO version 8.1

Versionsnyheter för PMO version 8.1 Versionsnyheter för PMO version 8.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 8.0/8.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information Kvarvarande

Läs mer

Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version.

Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Versionsnyheter PMO 6.2 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information PMO CE-certifierad

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Versionsnyheter PMO 9.1

Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-06 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-12 1. BVC Kontroll vid flytthantering 2. BVC Ny samlad inmatning för nyfödd 3. Lab Indikation på flikar som innehåller data 4. Lab Koppla labsvar från

Läs mer

Förändringar I PMO Allmänt

Förändringar I PMO Allmänt Förändringar I PMO 6.2.2.257 Allmänt 3.1 Förändrat användargränsnitt Användargränssnittet i PMO har förändrats. För att göra det mer användarvänligt har det gjorts mer stilrent. Följande ändringar har

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

PMO - Nationella intyg

PMO - Nationella intyg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 09-127057 Fastställandedatum: 2018-09-11 Giltigt t.o.m.: 2019-09-11 Upprättare: Ingrid T Durhem Fastställare: Ingrid Durhem PMO - Nationella intyg

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

PMO-guide Primärvården

PMO-guide Primärvården Elektronisk överföring av BHV-journal Från och med juni 2018 är det möjligt att elektroniskt exportera en BHV-journal till en Elevhälsa som har PMO, även till andra kommuner och landsting i Sverige. Viktig

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Skapa ny labbeställning - PMO

Skapa ny labbeställning - PMO Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 06-154288 Fastställandedatum: 2016-05-12 Upprättare: Ann-Christin A Bäckström Giltigt t.o.m.: 2018-05-12 Fastställare: Ann-Christin Bäckström Skapa

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Inera Medcert Testspecifikation

Inera Medcert Testspecifikation Inera Medcert Testspecifikation Inledning Innan man kan börja testa måste man ha tillgång till en installation av Medcert, och för att Medcert skall fungera korrekt måste samtliga funktioner vara rätt

Läs mer

PMO Månadsbrev - april 2019

PMO Månadsbrev - april 2019 PMO Månadsbrev - april 2019 Åtgärdskod för hembesök BVC Från och med den 29 april finns åtgärdskod för hembesök knutet till ärendet vid Inskrivning samt Besök 8 månader i BHV-journalen. Denna ändring sker

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF 2018-05-07 1 (36) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF POST 235 81 Vellinge

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Dikterare Version via PMO

Dikterare Version via PMO Dikterare Version 3.7.3 via PMO Logga in i PMO. Sök fram patientens journal via knappen Öppna journal/sök patient. För att diktera på patienten klicka på Innehåll i menyraden, välj sedan Integrerade program

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Korrespondens och intyg HighEdit

Korrespondens och intyg HighEdit Korrespondens och intyg HighEdit Läsa dokument Funktionen för att läsa och skriva mallbaserade brev och intyg finns under fliken Korr/Intyg. 1 Ta fram patientens journalmapp. 2 Välj fliken Korr/Intyg.

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Dikterare PMO Version 3.3.4

Dikterare PMO Version 3.3.4 Dikterare PMO Version 3.3.4 Inloggning i MedSpeech via PMO Logga in i PMO med SITHS-kort och PIN-kod. Klicka OK. Sök fram patientens journal via knappen Öppna journal/sök patient. Fyll I personnummer,

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal 1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal Här får du en snabbintroduktion till verktyget och lär dig var du hittar olika funktioner. Vill du veta mer och de olika funktionerna kan du gå in under respektive

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet September 2018 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Mejerivägen 1 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1

Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1 Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1 Innehåll Innan start Gå hit Sändningar Gå hit Skapa ny sändning Gå hit Boka transport Gå hit Sändningsmallar Gå hit Att skapa en sändningsmall Gå hit Kundnummer

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Du loggar in på Mina Sidor via förbundets hemsida med ditt medlemsnummer och postnummer. Sedan klickar du på Regional Medlemsservice. Sedan väljer

Läs mer

Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter)

Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter) Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter) 1 (15) Innehållsförteckning Etikettplatser och Handdator... 3 Etiketthantering... 3 Skapa etikettplats/förråd... 4 Administrera artiklar...

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision SiteVision AB Version 3 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygslisten...2

Läs mer

Release notes. Webcert 6.0

Release notes. Webcert 6.0 Release notes Webcert 6.0 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Förbättrad funktionalitet... 3 2.1 Utfasning av läkarintyg FK 7263... 3 2.2 Besvara kompletteringsbegäran... 3 3. Ny design... 4 3.1 Sidhuvudet...

Läs mer

Dikterare Version via Melior

Dikterare Version via Melior Dikterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna journalen på den patient som du ska diktera på. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Nytt Diktat. MedSpeech startar och dikteringsfönstret

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Cecilia Gustafsson, Folkhälsa och sjukvård 2018-04-13 1:4 0(16) Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Josefine Laago 2018-04-13 1:4 1(16) Innehåll 1. Läkemedelslistan åtkomst

Läs mer

Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare

Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare Om dokumentet Versionsdatum 2017-01-25 Avser programversion SAS Visual Analytics 7.3 Ansvarig för dokumentet Kerstin Högberg Målgrupp Läsanvändare SAS Visual

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

INTRODUKTION TILL LADOK

INTRODUKTION TILL LADOK Innehåll 1. Huvudmenyn... 2 2. Menyraden... 3 Arkiv... 3 Redigera... 3 Inställningar... 3 Special... 3 Funktion... 4 Hjälp... 4 3. Funktion och förflyttningar... 4 Förflyttning mellan fält... 4 Förflyttning

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual Hemsjukvård med omvårdnadsinsatser INTRODUKTION Denna manual beskriver hur du registrerar i SveDems modul för hemsjukvård med omvårdnadsinsatser. Observera att modulen för hemsjukvård

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Användarmanual EASY Enterprise Audit System Verksamhetsansvarig och sakkunnig

Användarmanual EASY Enterprise Audit System Verksamhetsansvarig och sakkunnig (7) Användarmanual EASY Enterprise Audit System Verksamhetsansvarig och sakkunnig (7) Innehållsförteckning Översikt.... Ikoner.... Gemensamma funktioner och information.... Struktur för tillgängliga sidor...

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

PMO- Skanningsmanual

PMO- Skanningsmanual PMO- Skanningsmanual Manual: PMO- Skanning Innehållsförteckning 1. Logga in i PMO... 1 2. Öppna en journal (kortkommando Ctrl+H)... 2 3. Skanna in okopplade dokument... 3 4. Skanna in remissvar, som ska

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT WEBCERT Webcert används för att utfärda elektroniska läkarintyg och skicka dessa till anslutna mottagare samt att kommunicera med Försäkringskassan. Webcert kan användas av hälso-

Läs mer

Produktionssättning 2013-05-21

Produktionssättning 2013-05-21 Produktionssättning 2013-05-21 Inskrivning/utskrivning - Ett förtydligande i utplaceringshistorik har gjorts. Nu visas texten "(Tillbaka)" efter vårdenhetens namn när en utplacerad patient har flyttats

Läs mer

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam)

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Registrera ny medlem direkt... 1 Registrera ny medlem anmäld via hemsidan... 1 Avregistrera medlemskap eller godkänd medlemsansökan... 2 Återöppna

Läs mer

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 (version 14.0 + 14.1) Förändrat utseende i TakeCare TakeCare-skrivbordet och Patientraden har fått nytt utseende. Följande förändringar har genomförts: Sök/välj

Läs mer

Dikterare Melior Version 3.3.4

Dikterare Melior Version 3.3.4 Dikterare Melior Version 3.3.4 Logga in i Melior. Öppna journalen på den patient som du ska diktera på. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Nytt Diktat, v g se ovan. MedSpeech startar

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer