Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version."

Transkript

1 Versionsnyheter PMO 6.2 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 6.2. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information PMO CE-certifierad produkt: PMO 6.2 är CE-certifierad som en medicinteknisk produkt. Ett av de krav som ställs på CE-certifierade medicintekniska produkter är att det följer med en Användarmanual som ska läsas av alla användare. Manualen innehåller den information om PMO som vi som tillverkare anser att det är nödvändigt att alla användare av systemet känner till inför användning av programmet. F1-hjälpen är den användarmanual vi levererar tillsammans med PMO. Kvarvarande risker Vaccinationsmodulen I vaccinationsmodulen kan du registrera information angående biverkningar och kontraindikationer för en patient. Notera att denna information endast är synlig på startsidan för Vaccination och inte när en ny vaccinationsregistrering görs (i fliken Ny vaccination). Du kan istället registrera ATC-koden för vaccinet i modulen Observandum eller Varning. PMO meddelar då denna observandum/varning när du skapar en ny vaccinationsregistrering med den ATC-koden. Detta förutsätter att vaccinet har en angiven ATC-kod i PMO Admin. Läkemedelsmodulen I läkemedelsmodulen kan du skicka recept elektroniskt till apoteket. Notera att om du sätter ut ett recept så kommer PMO inte automatiskt att meddela apotektet detta (elektroniskt). Apoteket måste vid behov meddelas muntligen. Allmänt Förändrat användargränsnitt Användargränssnittet i PMO har förändrats. För att göra det mer användarvänligt har det gjorts mer stilrent. Följande ändringar har exempelvis gjorts: Modulikoner har plattats till. Färggradienter har tagits bort, förutom på knappar och flikar. Radavståndet på startsidor har utökats. Utseendet i dialogen Inställningar har ändrats: Innehållsrutorna har jämnats till. Rubriker på en del innehållsrutor har lagts till eller tagits bort. Bakgrundsfärgen har ändrats till grå så att endast inmatningsfält är vita. Stöd för högkontrasttema Det går nu att använda PMO med de högkontrastteman som finns i Windows. Om du väljer ett utav Windows högkontrastteman ändras färgerna i PMO i enlighet med det. Inställning för färgschema borttagen Dokument-ID:

2 Den personliga inställningen för Färgschema, som tidigare låg under Inställningar -> Allmänt -> Arbetsyta, är borttagen. Alla alternativa färginställningar, som till exempel olika högkonstrastteman, görs nu i Windows inställningar. Konsekvent Visa-läge Visa-läget är omgjort i modulerna Att göra och Internpost så att det blir konsekvent med övriga moduler. Se exempel nedan från Internpost. Sidfoten i Visa-läget är alltid synlig I Visa-läget för många moduler finns en sidfot som innehåller information om datum för registreringen, ansvarig person, enhet, journaltyp, versionsnummer och signeringsstatus. Sidfoten är nu placerad i en ruta under det som visas för att alltid vara synlig. Om allt innehåll inte får plats i sidled visas en pil i kanten av sidfoten och innehållet kan rullas fram genom att klicka på pilen. Uppdatera-knapp i fler urvalspaneler Knappen Uppdatera, som uppdaterar urvalslistan, har lagts till i urvalspanelen på startsidorna för Frånvaro, Internpost och Utkast. Förändring av beskrivningsfält Beskrivningsfälten, de fält som innehåller text som inte är redigerbar, har gjorts om i den här versionen av PMO. Förändringen innebär att det inte längre går att ställa markören i fälten. Användaren slipper då se en blinkande markör i fält som inte går att redigera.

3 Beskrivningsfält i formuläret Ny mätning Stavningskontrollen Hunspell Stavningskontrollen Hunspell används nu i PMO, vilket ger stavningskontroll även i Dokumentmodulen. Notera att i och med uppgradering till PMO 6.2 blir stavningskontrollen Hunspell förvald. Gör så här för att använda stavningskontrollen Hunspell: Välj Inställningar -> Allmänt -> Stavningskontroll. Välj alternativet Använd stavningskontrollen Hunspell.

4 Det finns flera fördelar med Hunspell: Användaren behöver inte ha MS Word installerat på datorn för att få stavningskontroll. Ger stavningskontroll i Dokumentmodulen, till skillnad från stavningskontroll mot MS Word som endast ger kontroll i Anteckningsmodulen. Alla skrivfält i blankettbilagor, förutom alternativet Ej proportionerlig font, får stavningskontroll. Ger automatisk stavningskontroll, det vill säga ord kontrolleras automatiskt och röda vågiga linjer visas under ord som inte finns i ordboken. Det går att lägga till ord i en egen ordbok och stavningskontrollen slår då mot både den ordinarie och den egna ordboken. Moduler Adressbok Utökad information i Visa-läget Nu presenteras mer information angående en adress i Visa-läget. I tidigare versioner av PMO visades endast själva adressen. Nu har fler fält med sparade adressuppgifter lagts till i Visa-läget för en adress. Anteckning Inställning för automatisk stavningskontroll Det finns en ny inställning där du kan välja att slå på (eller av) den automatiska stavningskontrollen för Anteckning, det vill säga visa röda vågiga linjer under ord som inte finns i ordboken direkt när du skrivit dem. Notera att automatisk stavningskontroll endast är möjlig med stavningskontrollen Hunspell.

5 Gör så här för att välja automatisk stavningskontroll: 1. Välj Inställningar -> Anteckning -> Ordbehandlare. 2. Välj kryssrutan Automatisk stavningskontroll. 3. Klicka på OK. Hantering av fel vid kryptering av lokal säkerhetskopia Hanteringen av fel vid kryptering av lokal säkerhetskopia har ändrats. Själva krypteringen sker utanför PMO utav operativsystemet och om det t.ex. saknas rätt certifikat på datorn kan det uppstå fel vid krypteringen. Notera att kryptering endast sker med filsystemet NTFS. När det tidigare uppstod fel vid krypteringen fortsatte PMO att försöka spara den lokala säkerhetskopian med kryptering, med resultatet att det visades felmeddelanden var 15:e sekund och systemet blev långsammare. När det nu uppstår fel vid krypteringen så stängs funktionen för lokal säkerhetskopiering av för resterande delen av sessionen. Användaren meddelas om att säkerhetskopieringen är avstängd genom att det visas en varningstriangel vid rubriken. När användaren för muspekaren över varningstriangeln visas en inforuta med information om att säkerhetskopieringen är avstängd. OBS! När du ser varningstriangeln bör du kontakta din datatekniker för att lösa problemet med krypteringen på din dator.

6 BHV Knyta ärende till BHV Det är nu möjligt att lägga upp ett Ärende vid BHV-inskrivningen. Det visas under BHV-ärende i formulären Ny och Ändra i BVC och Barnhälsovård. Välj Visa för att visa ärendet och därifrån göra ändringar i Ärendemodulen. Välj Ny för att skapa ett nytt ärende i Ärendemodulen. När du här väljer Ny kommer nedan bild upp, där du endast behöver välja Spara för att lägga upp nytt BHV-Ärende.

7 Avsluta ärenden vid journalexport Det är nu möjligt att avsluta ett BHV-ärende vid journalexport. Då guiden Exportera journal öppnas via menyraden i BVC eller Barnhälsovård går det att avsluta aktuellt BHV-ärende genom att välja kryssrutan Avsluta BHV-ärende i slutet av guiden. Internpost Ändrade prioritetssymboler Prioritetssymbolerna för internpostmeddelanden har ändrats och ser nu ut så här: Hög: Låg: Läsa delegerad internpost Det är nu möjligt att kunna läsa de användares internpost som du har rätt att signera åt. Om du har tillgång till en annan användares internpost visas rubriken Internpostlåda i urvalspanelen. Genom att välja namnet på den användaren kan du se dennes internpost. För att visa din internpost väljer du alternativet Min egen.

8 Kassa Sök artikel Det finns nu en ikon i form av ett förstoringsglas och en informationstext överst i fliken Artiklar. Texten informerar om att det går att söka artikel i listan genom att knappa in början av ett namn eller en kod. Funktionen har funnits tidigare, men det har nu blivit tydligare att den finns. Läkarintyg Informationstext på kommentarsfliken Det finns nu en informationstext ovanför inmatningsfältet på fliken Kommentar. Informationstexten förklarar att kommentaren inte skickas med till Försäkringskassan utan endast presenteras i Löpande journal. Upplysningar som ska ingå i intyget skrivs i inmatningsfältet under punkt 13 på fliken Sida 2. Läkemedel Inaktivera grupper med receptmallar För att tillfälligt se till att ingen använder en speciell grupp med receptmallar är det nu möjligt att inaktivera receptmallsgrupper. Gör så här för att inaktivera eller aktivera en receptmallsgrupp: 1. Välj Ny. 2. Välj Receptmallar i menyraden. Dialogen Administrera receptmallar öppnas. 3. Högerklicka på önskad grupp och välj Inaktivera eller Aktivera. En inaktiverad grupp har en symbol med en röd prick. 4. Klicka på Stäng.

9 Inaktiva läkemedel visas inte Om en receptmall innehåller ett läkemedel som inte längre finns i SIL visas den nu inte i fliken Receptmallar. Inuti mallhanteringen syns den som inaktiverad och kan därifrån tas bort manuellt. Länkar Webbadressen visas i Inställningar Nu visas även webbadressen i Inställningar för sparade länkar. Listan för sparade länkar hittar du under Inställningar -> Modulspecifikt -> Webbläsare -> Länkar. När du markerar en sparad länk visas webbadressen längst ner under rutan Beskrivning.

10 Löpande journal Dölj utkast Det är nu möjligt att filtrera bort utkast både vid presentation och utskrift av Löpande journal och vid journalexport. Gör så här för att dölja utkast i Löpande journal: 1. Välj kryssrutan Dölj utkast i urvalspanelen. 2. Klicka på Uppdatera. Gör så här för att dölja utkast vid journalexport: Välj kryssrutan Ta inte med utkast på sidan två i guiden Exportera journal.

11 Receptionsvy Gruppbokningar visas Nu visas även gruppbokningar i Receptionsvyn. I förhandsgranskningen av en gruppbokning visas nu även vilka användare och patienter som är relaterade till bokningen. Tidbok Förbättrat stöd Tidbokens utseende har förändrats och det har tillkommit mer stöd i tidsstapeln: Bakgrundsfärgen i kalendern är nu vit (tidigare gul). Bakgrundsfärgen i tidsstapeln är nu gul (tidigare grå). Stödlinjerna mellan hela timmar är heldragen linje. Aktuell tid visas nu med en röd horisontell linje i tidsstapeln. Markerad tid visas nu med en grå vertikal linje i tidsstapeln.

12 Inaktiva resurser Det har nu blivit tydligare vilka resurser som är inaktiva. Under Resurser i urvalspanelen listas nu alla inaktiva resurser under noden Inaktiva resurser. Notera att noden inte visas om kryssrutan Dölj inaktiva användare och resurser under Inställningar -> Modulspecifikt -> Tidbok är vald. Tidboken för en inaktiv resurs har också fått grå bakgrundsfärg och rubriken visas i kursiv stil inom hakparenteser. Det går inte heller att boka en inaktiv resurs. Vid försök att boka en inaktiv resurs eller att flytta en bokning till en inaktiv resurs öppnas en dialog som informerar om att det inte är möjligt.

13 Utkast Visa utkast du är ansvarig för Det är nu möjligt att även visa de utkast du är ansvarig för i Utkast. I urvalspanelen under Visa finns det två nya alternativ: Utkast skrivna av mig = Visar de utkast du har skrivit. Mina utkast = Visar de utkast du är ansvarig för. Med alternativet Utkast skrivna av mig visas, som i tidigare versioner av PMO, de utkast du har skrivit. Med alternativet Mina utkast kan du nu även se de utkast du är ansvarig för. Om du till exempel skriver åt någon annan kan du välja att visa utkastet med alternativet Utkast skrivna av mig. Den du skriver åt, den som står som ansvarig, kan se samma utkast med alternativet Mina utkast. Vaccination Ändrad kontroll av PMO-användare i Svevac Kontrollen av PMO-användare i Svevac har ändrats. Nu kontrolleras även att den Svevacenhet användaren är registrerad på överensstämmer med den PMO-enhet användaren är inloggad på. Kontrollen av användaren sker när Ny/Ändra vaccination öppnas eller när Svevac-projekt öppnas i Vaccination. Om kontakt fås med Svevacs webbservice inträffar något av följande: Om PMO-användaren är registrerad på den Svevac-enhet som motsvaras av den enhet användaren är inloggad på i PMO: Det går att skicka vaccinationsregistreringar till Svevac. Om PMO-användaren inte är registrerad på någon Svevac-enhet: Användaren meddelas om detta. Det går INTE att skicka vaccinationsregistreringar till Svevac. Om PMO-användaren är registrerad på en eller flera Svevac-enheter, men INTE på någon som motsvaras av den användaren är inloggad på i PMO: Användaren får ett meddelande som visar vilken/vilka Svevac-enheter han/hon är registrerad på. Det går INTE att skicka vaccinationsregistreringar till Svevac.

14 Öppna journal Minimigräns för inställningen Max antal rader Det finns nu en minimigräns för inställningen Max antal rader som påverkar antalet rader som visas i listorna för sökresultat och tidigare öppnade journaler. Inställningen hittar du under Inställningar -> Modulspecifikt -> Patient och det minsta antal som nu kan anges är 20. Om du anger ett lägre antal än 20 visas ett felmeddelande.

Förändringar I PMO Allmänt

Förändringar I PMO Allmänt Förändringar I PMO 6.2.2.257 Allmänt 3.1 Förändrat användargränsnitt Användargränssnittet i PMO har förändrats. För att göra det mer användarvänligt har det gjorts mer stilrent. Följande ändringar har

Läs mer

Versionsnyheter för PMO version 8.1

Versionsnyheter för PMO version 8.1 Versionsnyheter för PMO version 8.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 8.0/8.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information Kvarvarande

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Versionsnyheter PMO 7.0 Release

Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-13 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-18 1. WYSIWYG 2. Intern PDF-läsare 3. BHV Hantering av flytt 4. BHV Ändrade rubriker på startsidan 5. Diagnos Beskrivning visas 6. Diagnos Upprepa

Läs mer

Versionsnyheter PMO 9.1

Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-06 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-12 1. BVC Kontroll vid flytthantering 2. BVC Ny samlad inmatning för nyfödd 3. Lab Indikation på flikar som innehåller data 4. Lab Koppla labsvar från

Läs mer

Detta är Versionsnyheterna för PMO version 7.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version.

Detta är Versionsnyheterna för PMO version 7.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Versionsnyheter PMO 7.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 7.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information PMO CE-certifierad

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

PMO-guide Primärvården

PMO-guide Primärvården Elektronisk överföring av BHV-journal Från och med juni 2018 är det möjligt att elektroniskt exportera en BHV-journal till en Elevhälsa som har PMO, även till andra kommuner och landsting i Sverige. Viktig

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF 2018-05-07 1 (36) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF POST 235 81 Vellinge

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

PMO - Nationella intyg

PMO - Nationella intyg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 09-127057 Fastställandedatum: 2018-09-11 Giltigt t.o.m.: 2019-09-11 Upprättare: Ingrid T Durhem Fastställare: Ingrid Durhem PMO - Nationella intyg

Läs mer

Versionsnyheter PMO 8.0.1

Versionsnyheter PMO 8.0.1 2017-04-27 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 8.0.1 1. Ny logotyp 2. Nya ikoner 3. Delegering av signering 4. Datumstämpel vid WYSIWYG-utskrift 5. Ärftlighet/Risk 6. Vaccination 7. Namngivning vid skanning

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef

IFK Viksjö. Manual MyClub. En guide för användandet av MyClub. Jamil Yousef IFK Viksjö Manual MyClub En guide för användandet av MyClub Jamil Yousef 2018-08-20 Innehåll Inledning... 2 Inloggning till MyClub... 3 Hantera medlemmar... 5 Registrera ny spelare... 5 Hantering av kontaktpersoner...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Folkhälsa och sjukvård 1(14) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 2. Användning av Messenger... 3 2.1. Korgar Inkorg, Utgående,

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1

Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1 Web-TA manual Unifaun 3/21/2016 UNIFAUN 1 Innehåll Innan start Gå hit Sändningar Gå hit Skapa ny sändning Gå hit Boka transport Gå hit Sändningsmallar Gå hit Att skapa en sändningsmall Gå hit Kundnummer

Läs mer

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar.

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar. PM Datum 2013-01-09 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress Wallingatan 2 111 60 Stockholm Telefon 010-470 03 00 Org nr 202100-6487 www.uhr.se Lathund Wordmallar Om hur man använder Universitets-

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

Använda SpellRight 2 i Word 2010

Använda SpellRight 2 i Word 2010 Använda SpellRight 2 i Word 2010 1. Skriva i Word 1. Öppna Word och skriv av följande mening med fel och allt: 2. Stäng av Words rättstavningsfunktion Om stavningskontrollen i Word är aktiverad kommer

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Hjälper dig att kontrollera din text efter felstavningar och lättförväxlade ord. Manual

Hjälper dig att kontrollera din text efter felstavningar och lättförväxlade ord. Manual ClaroStava svenska PC med tal Ett rättstavningsprogram artnr 12315 Hjälper dig att kontrollera din text efter felstavningar och lättförväxlade ord. Manual ClaroStava delas upp på två knappar. Kontroll:

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Allmänt beteende hos Konqueror. Burkhard Lück Översättare: Stefan Asserhäll

Allmänt beteende hos Konqueror. Burkhard Lück Översättare: Stefan Asserhäll Burkhard Lück Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 3 På den här sidan hittar du inställningar av hemsida och startsida, och beteende vid användning av flikar både för Konquerors filhanteringsläge och

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Användarmanual för Centeped

Användarmanual för Centeped Användarmanual för Centeped Sid 1/15 Innehållsförteckning 1. Programstart... 3 2. Systemkrav... 3 3. Manual... 3 4. Nyheter... 3 5. Komma igång... 4 5.1 Inloggning... 4 5.2 Rollbeskrivning... 4 5.3 Lokal

Läs mer

Acrobat 9. Adobe. Grundkurs

Acrobat 9. Adobe. Grundkurs Acrobat 9 Adobe Grundkurs Innehållsförteckning 1 Vad är Acrobat 9?...5 Kort om programmet... 5 Användningsområden... 6 Vad är PDF lite teori... 7 Starta och stänga Acrobat 9... 8 Starta programmet... 8

Läs mer

Programsnickaren. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Programsnickaren till Micro Rolltalk. Habilitering & Hjälpmedel

Programsnickaren. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Programsnickaren till Micro Rolltalk. Habilitering & Hjälpmedel Programsnickaren Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Programsnickaren till Micro Rolltalk Habilitering & Hjälpmedel Starta programmet När programmet är installerat, hittar du programikonen

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat Guide Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat 1 (10) 1 Så här gör du för att hämta ditt SITHS-certifikat till din Telia e-legitimation. Öppna mejlet

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

ViktoriaBoule Manual. Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida

ViktoriaBoule Manual. Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida Manual ViktoriaBoule 4.0 www.viktoriaboule.se Programmets startsida 1 1 Inledning ViktoriaBoule är ett lättanvänt dataprogram för administration av bouletävlingar. Programmet följer Bouleregler för veteraner

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Elevhälsans ärenden Lathund

Elevhälsans ärenden Lathund Elevhälsans ärenden Lathund Innehållsförteckning 1 Dokumentversioner 4 2 Bakgrund 4 3 Startsidan i Mitt arbete 4 4 Elevärenden 5 5 Registrera en anmälan till Elevhälsan 6 6 Hämta ärende 9 7 Beslut inleda

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

Korrespondens och intyg HighEdit

Korrespondens och intyg HighEdit Korrespondens och intyg HighEdit Läsa dokument Funktionen för att läsa och skriva mallbaserade brev och intyg finns under fliken Korr/Intyg. 1 Ta fram patientens journalmapp. 2 Välj fliken Korr/Intyg.

Läs mer

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Användarmanual Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning 1. Visma TendSign 4.0... 2 2. Grafiskt

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer Obstetrix VGR Västra Götalandsregionen 2019-03-05 erecept 1.7.0.100 Sammanfattning Nya krav på ökad säkerhet från ehälsomyndigheten innebär bland annat att den befintliga PINkoden försvinner, förskrivaren

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer